Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Apa aku ngerti wektu karakter Israel?

Israel wis dibalèkaké minangka bangsa lan wong-wong Yahudi padha bali menyang tanah.

Isarelflaggor.

Saiki kita ora maneh kudu ngenteni wong-wong Yahudi bakal bali menyang negarané, iku dadi kasunyatan 70 taun kepungkur.


Av Holger Nilsson
tisdag, 15 oktober 2019 11:52
Gästblogg

Aja kita ngerti apa iki tegese?

Yen aku ora ngerti iki, iku ateges sing kita bakal ditolak ing pangerten saka tembung-tembung. Iku bisa uga muni serem, nanging bisa bener ditulis ing cara iki.

Wong kene kita tegese. Iku saiki wis kedaden ing 70 taun pungkasan wis dadi cetha medhar wangsit sing sing maca ing Kitab Suci ing advance wis temen maujud sing iki bakal kelakon.

Kene kita mung bakal menehi sawetara conto juru Kristen ing mangsa wektu sing weruh tembung-tembung.

Ing 1600s, urip John Owens, sing, iku sawijining pamimpin pasamuan Inggris lan ahli teologi. Ana ing wektu sing ora glimmer saka pangarep-arep sing wong Yahudi bisa bali menyang negara sing. Senadyan iki mbadek John Owens nderek:

"Wong-wong Yahudi kudu padha saka kabeh bagean saka bumi ngendi padha pating, lan digawa bali menyang tanah air."

Panyerat Protestan Paul Glegenhauver wrote iki ing 1655: "A bali permanen saka wong Yahudi kanggo tanah sing wis Forever diutus kanggo wong-wong mau Gusti Allah liwat janji Unlimited marang Abraham, Iskak lan Yakub."

Kita bakal njupuk sawetara conto saka sak satus taun. Agustus Hedström marang ing 1912 diterbitake buku kang Pasinaon ing Kitab.

Ing wong wrote: "Akhire, sok dong mirsani sing Nggunakake Turki Kakaisaran bakal ing wektu sing dadi negara mardika free, yaiku Negara Yahudi, utawa apa bakal disebut."

Ing Denmark mentri C. Skovgaard-Petersen wrote buku Tandha lan kaping, iki diterbitake 1919th

Ing buku iki penulis menehi expression kanggo Sadurungé Gusti Yesus ngasilake, supaya wong-wong Yahudi bakal bali ing negarane. Panjenenganipun nyerat iki:

"Nanging ing kasus iku kudu dianggep minangka Biblical bebener, sing Israel wis padha ing negara lan ing vårbrytning kasukman sadurunge Gusti rawuh. Karakter sing ora kawujud, wong-wong Yahudi wis durung lumebet milik saka Palestina. "

Salajengipun wrote Skovgaard-Petersen: "Mulane kita bisa nyana wong Yahudi kudu sadurunge bali saka Gusti Yesus Kristus lan bali maneh menyang negarane."

Saiki kita ora maneh kudu ngenteni wong-wong Yahudi bakal bali menyang negarané, iku dadi kasunyatan 70 taun kepungkur.

Apa saiki Nanging teka nyedhaki iku Gusti Yesus ing sembarang wektu bisa teka bali, amarga kahanan sunnat dhasar iki wis klakon. Apa aku kelingan iki lan njupuk jalaran saka iku?


Publicerades tisdag, 15 oktober 2019 11:52:34 +0200 i kategorin och i ämnena:


0 kommentarer



Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.