Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök

Halloween - wengi kebak dhemit

Facts about Halloween. Halloween punika boten luwih adat pagan lawas sing ora kudu melu ing, paling kabeh Kristen. Pati lan ala iku bakal diluhurké.

Girl karo waluh.

Ing taun 1840, njupuk utamané Irish karo wong prayaan Celtic iki nalika pindah ke Amerika. Ing Amerika, iku wis dadi riyaya amba, malah antarane Kristen lan dirayakake ing 31 Oktober. Saka Amerika, wis "Americanized" kanggo sawetara taun, bali menyang Eropah ingkang berongga "Balung" saka pumpkins, penyihir-pesawat, tutup gruesome, scythes, percabangan setan lan nisan ing plastik utawa kayu.


Av Sigvard Svärd
onsdag 9 oktober 2019 16:46
Läsarmejl

"Dadi carane padha matèni, mbah, rama, vokal, kanca bakal katon kaya yen padha bali saka ing antarane wong mati minangka memedi, balung lan dhemit!"

Halloween iku kedadean pagan wis Kristen sing wis asalé utamané antarane Kelt tim wong. Iki padha Originally saka Asia Minor, malah saka Galatia (modheren ing Turki).

Kelt sing kasebut ing sajarah Eropa, pisanan watara 500 SM, nalika sawise migrasi sing urip ing sisih banjur lor Eropah; wilayah watara Danube lan kulon Jerman. Ing Eropah, padha lunga kanthi jeneng "gaeler" utawa "kothak".

Sajrone wektu expansion kasar Kelt ditambahi area sing, kulon menyang Belgia lan utamané kanggo Britain, utamané Ireland, kidul Italia lan Spanyol lan mangétan kanggo Asia Minor, ngendi padha maneh dienggoni ing Galatia.

"Galates" ana uga Yunani kanggo Kelt. Mboko sithik teka Skotlandia, Wales lan Irlandia ing tartamtu, bakal dianggep minangka asal saka Kelt. agama pameran Celtic, lan urip ing umum, iki mimpin liwat occultism lan ngleksanani daya dening Ing Taun (Imam-raja). ritual persembahan saka tetanduran, asring mistletoe lan pangan masak, roti seneng, padha unsur umum, nanging uga kurban manungsa dumadi (ndeleng Lindow Man in Manchester, kang balung ditemokaké ing taun 1984).

Urip lan pati Gusti Samhain

Stonehenge ing Inggris wis dianggep antarane wong golek modern ing "keltism", dadi kolektor Highly efektif saka daya gaib. Iki endi saiki sihir lan shamans kanggo séances lan hajat ritual. Kelt ngrayakake panen lan Taun Anyar ing 1 November. Iku dina suci pagan. Partai ditandhani mburi panas lan kanthi mangkono pati lan Autumn entri peteng ing alam, kang ing dhewe temenan awal anyar gesang. Ing bumi, ing godhong tiba, thukul bolam seger.

Ing wektu iki saka taun temenan uga, sing kudung antarane wong urip ing donya lan ing donya mati (antarane Awatara) ana thinnest. Ing wayah sore sadurunge Taun Anyar, iki "sore suci", ing "Hallow Eve", IE 31 Oktober, nalika padha idea sing mati, paling wong sing tilar donya ing taun kepungkur, lan liya-liyane, loro tenogo apik lan ala lan roh - bali kanggo bumi ing manajemen urip lan pati, dewa, (cahya lan peteng) Samhain. Dheweke mrentah loro ing cosmos lan ing jagading wong mati.

On 31 Oktober kono ana loro kabeh urip lan sore mati. Kutha iki uga disebut "leluhur Night," "Anfädernas Night" utawa "wengi leluhur '".

A patemon karo Piandel putih lan ireng

Nalika wong mati, lan liyane tenogo lan roh, teka kanggo bumi iki sore, kedah, ing salah siji sisih surem lilin lan bonfires kanggo apik sing padha menyang panggonan kono padha nampi, ngenali karo wong-wong mau, appease mau dening kanggo katon kaya wong-wong mau, lan ing liyane kanggo galau mangan lan ajrih bali bebarengan, katon Samsaya awon saka wong-wong mau lan njaga omah kelangan.

Cahya, geni, getih, simbol saka pati lan pepeteng padha pipis. Putih lan ilmu hitam padha ketemu, karo pinggiran ilmu hitam. Taun cahya bonfires gedhe ajrih jalmo mbebayani sihir ala kuwi teka mabur. Wong padha takon kanggo sijine metu geni kluwarga dhewe lan tinimbang download geni anyar dening fires Taun kanggo nglindhungi piyambak.

Wong-wong sing teka saka donya roh, bisa loro menehi hadiah kanggo Taun Anyar, contone, janji bali saka cahya sawise tiba lan mangsa lan kesuburan apik ing taun teka - utawa download ing jiwo wong sing tilar donya ing wayah sore iki / wengi, malah mbutuhake kurban manungsa kanggo taun anyar. Iku ngangap keuntungan utawa paukuman.

Punika ing basis saka masalah sawetara anak kontemporer ing lawang ing wengi sadurunge All Saints Day: "Candy utawa bis", "Trick utawa nambani" ( "Spratt utawa hadiah"). Samhain kang marang loro giver lan Reaper surem. Dadi iki samesthine kanggo ngormati. riyaya Gréja Kristen kang All Saints Day, jumeneng molih kamenangan panen Celtic pagan.

Lan awal Irish adat Kristen ana kanggo nyuwun roti ing omahé, lan ing bali, ndedonga kanggo jiwo sederek mati. Pungkasanipun ana kebingungan, mbok menawa jawaban gaib "förkristnandet" - groves suci malah pagan lan tengger wis ditegor lan diganti karo pasamuwan-pasamuwan Kristen lan pemakaman - supaya "kabeh urip lan wengi mati," pikiraken pagan, ana, sawetara munggah pamindhahan "Allahelgonaafton", ing tembung liyane Halloween.

Bali saka Amerika

Ing taun 1840, njupuk utamané Irish karo wong prayaan Celtic iki nalika pindah ke Amerika. Ing Amerika, iku wis dadi riyaya amba, malah antarane Kristen lan dirayakake ing 31 Oktober. Saka Amerika, wis "Americanized" kanggo sawetara taun, bali menyang Eropah ingkang berongga "Balung" saka pumpkins *, penyihir-pesawat, tutup gruesome, scythes, percabangan setan lan nisan ing plastik utawa kayu.

Sawetara data suggest iku perusahaan karo Lawakan minangka 1991 wiwit Bukak ing Swedia. A flyer saka chain pangan sawetara taun kepungkur iki: "Dadi klumpukne spökkompisar lan setan kanca kanggo partai Halloween nyata lan njaluk siap kanggo wengi kebak dhemit."

Dadi carane padha matèni, mbah, rama, vokal, kanca bakal katon kaya yen padha bali saka ing antarane wong mati minangka memedi, balung lan dhemit! Apa sugih ora banjur liyane kaya dadi-disebut roh becik lan "malaekat" ing occultism, yen pengin niru sederek lan kanca-kanca sing tilar donya - lan sing saiki tegese arep bali?

Temenan prayaan Halloween kanggo paling Swedes mung game resik, tanpa panginten iku bakal mergo konco. Nanging kok kudu peteng lan iku ora adil kanggo padhang? Wis ajrih japa kuatir gawan?

Guyon wong pati supaya adoh saka tanggung jawab sadurunge mati nyata? Halloween kudu katon minangka uwal perlu saka kasunyatan? Ya, Halloween punika boten luwih adat pagan lawas sing ora kudu melu ing, paling kabeh Kristen. Pati lan ala iku bakal diluhurké.

Ing sekolah, anak sinau kanggo mratobat saka pratingkahé panganiaya. Lan ngandika dadi luwih babagan nglindhungi anak, pisanan kabeh mikir bab kapentingan paling apik ing anak kang. Humanisme lan jeneng saka kamardikan ana ing wektu sing padha anak pati lan panganiaya simbol ing sekolah, ing media lan masarakat. standar pindho lan naivety, aku ngomong! Carane gedhe kita perlu kanggo pihak saka kene ing Swedia sak Autumn dawa lan peteng, Halloween ora becik!

Mangga tandha, dadi wong Kristen, ing donya roh lan ing debat umum ing wayah sore bocah-grapyak pagan iki. Nanging Nanggapi nalika muter anak costumed ing Kristen wisely. Say, contone, kindly, sing ora ngrameke Halloween. Harder saka iku biasane ora bener. Nyoba kanggo "Kristen" Halloween, tegese tangan liyane, iku cara salah kanggo pindhah.

* Miturut legenda Irish, ana pandhe wesi duraka, ingkang nama Jack. Jack kangge Iblis lan digawe wong janji ora kanggo pratelan nyawané. Nalika iku pungkasanipun mati, piyambakipun rek ngleboke menyang swarga amarga nyebabake supaya akeh ing bumi. Banjur uga bisa mungkasi munggah karo Sétan, piyambakipun tetap dados nyawa perantauan ing bumi. Dheweke takon Sétan kanggo ing paling njaluk lantern a. Sétan la nalika geni cilik ing turnip kothong Jack mangan. Banjur dheweke nglembara restlessly watara karo "lantern" lan looking for a Panggonan kanggo tetep. Ing game lan cerita rakyat disebut siji lamp kuwi kanggo "Jack-o-lantern", utamané ngarahake kanggo ajrih adoh roh ala karo.


Publicerades onsdag 9 oktober 2019 16:46:25 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 15 oktober 2019 14:35
Gode Gud hjälp mig! Bilen står på verkstad, gör så att det inte blir så dyrt med att laga den. Jag är ju is torr behov av den, men har så dåligt ställt med ekonomin!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

Apg29 använder cookies. Genom att surfa på Apg29 godkänner du användandet av cookies.

↑ Upp