Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Gusti Yesus bali sadurunge Mangsa Kasangsaran

Ing Pengangkatan, Gusti Yesus rawuh kanggo pasamuwan nalika arrives ing mburi Mangsa Kasangsaran, kang nerangake karo jemaah.

Kelip-kelip saka kutha.

Mung minangka gereja ana rahasia sing diturunaké liwat Paul, supaya uga pengangkatan, rahasia sing dicethakaké kanggo kita. Tembung Yunani kanggo rahasia iku "Mysterion" ngendi huvudbetydningen punika "soko sing temen anyar lan wis sadurunge."


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

Ett försvar för Pre-trib

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende skall ske? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib läran och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

När det gäller Jesu tillkommelse så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

Israel

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade Rike, där Israel ska bli det centrala folk, och där Israels land och Jerusalem ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum.

Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på denna jord, i detta fredsrike, som också är tusenårsriket.

Hedningarna och Församlingen

Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. (Efe 3:3-6, Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent bolig i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckelsens dag.

I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det ända tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det ända, som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Jesu Kristi Uppenbarelse – Det som snart skall hända härefter

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”.

Detta är en viktig nyckelvers för hela den uppdelning som Uppenbarelse boken är skriven på. Efter att Johannes har fått lov till att skåda den himmelska synen av Jesus får han veta att han ska skriva ner:

1. Det han har sett. 2. Vad som är 3. Vad som skall ske härefter. Men andra ord en tre delad uppdelning av uppenbarelseboken.

1. Vad han har sett

I kap 1: 12-16 ser Johannes såg den förhärligade Jesus står mitt ibland de 7 ljusstakar av guld (de 7 församlingarna), med 7 stjärnor i sin hand (de 7 församlingarnas änglar). Han ser den förhärligade Jesus, som också är den uppståndne seger Herren från Golgata. Han ser honom som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store dommaren, och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

2. Vad som är

Det är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. 7 brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling igenom alla tider och intill bortryckelsen.

Det första brevet sänds till Efesus församlingen som representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det 7 och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är ändetidens församling.

3. Och vad som skal ske härefter 

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs sekventiellt efter församlingens tidsålder som är presenterat igenom de 7 brev.

Upp 4:1 - DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Här är församlingens uppryckelse från 1 Thess 4:16 i likhet med den uppenbarelse Johannes fick. En stark röst, en Guds basun och ett uppryckande. En härlig parallell! Johannes får i anden se den uppryckta församlingen som är representerade genom de 24 äldste omkring tronen.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5 som är efter uppryckelsen, men före vedermödan på jorden. Från kap 6 är vi tillbaka på jorden, och Johannes ser i fågelperspektiv vedermödan utspela sig på jorden i kap 6-19.

De 24 äldste runt omkring tronen

Tidigare påstod jag att de 24 äldste är församlingen som är representerad i himlen genom uppryckelsen före vedermödan. Vi kan börja med att sammanlikna informationerna omkring de 24 äldste och löften till församlingen:

De 24 äldste

Löften till de heliga

Sitter på troner (Upp 4:4,11:6

Har vita kläder (Upp 4:4)

Segerkrans på huvudet (Upp 4:4,10)

Är kungar (Upp 5:10

Är präster (Upp 5:10)

Troner (Matt 19:28, Upp 3:21

Vita kläder (Upp 3:4-5)

Segerkrans (1 kor 9:25, Fil 4:1,2)

Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Blir präster (Upp 20:6)


I Upp 5:9
 så sjunger de 24 äldste en ny sång till Kristus och offerlammet:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. V.10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden.”

Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”

De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och är alltså alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De är i himlen från vedermödans start redan när första sigillets början.

Uppryckelsen var en hemlighet

1 Kor 15:51 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud.

Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Vi hittar inga häntydningar till uppryckelsen i GT, och det betyder att Jesus inte undervisar om uppryckelsen, utan bara hans synliga komma för Israel. Uppryckelsen var en hemlighet intill att Paulus förmedlar vidare den uppenbarelse som Gud har anförtrott honom. Uppryckelsen är beskriven i 1 Kor 15 och 2 Thess 2.

Den 70 årsveckan

Profetian i Daniels bok omfattar de 70 årsveckorna som är en betydningsfull skiss över Israels historiska och profetiska tidslinje, som sträcker sig helt från den Babyloniska fångenskapen till Kristi andra komma som Israels Messias.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70 och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra. Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra.

Israel och världen

Den sista årsveckan som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, och är Guds handlande med Israel och denna värden. Församlingen är den parantes som ligger i mellan den 69 och den 70 årsveckan som är beskrivet i vers 26 – men slutet kommer som en störtflod. Intill änden skall det råda krig. Förödelsen är fast besluten. 

Gud kan inte avsluta sitt program med församlingen och Israel innan han har uppfyllt förbundens bestämmelse med dem.

Församlingens tidsålder avslutas

Alltså har Gud, innan vi går in i den sista årsveckan, avslutat det vi kallar församlingens tidsålder som påbörjades på pingstdagen, och har fortsatt i 2000 år. När Gud väl har avslutat församlingens tidsålder kan Gud fortsätta sitt ”program med Israel”.

Hans förbund med Israel kan bara uppfyllas under de sista 7 åren i Daniels profetia. Då Guds löften till Israel er villkorslösa är det bara Gud själv som kan uppfylla dem.  I Romarbrevet kapitel 11 redogör Paulus, att Gud måste avsluta sitt program med kyrkan innan han kan fortsätta sin plan med Israel.

Apg 15:14 -16 – Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna (NT-församlingen). Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna hydda.

Vi ser det sekventiella skilje i Jakobs tal. Först kom församlingens tidsålder, och därefter, ska han bygga upp Davids fallna hydda.

Vedermödan är en förberedelse för Israel inför tusenårsriket. Israel ska ha möjlighet för att välja mellan Antikrist och Messias. Under vedermödan dömer Gud Israel och inbjuder samtidigt det judiska folket in i det Messianska riket. Guds vrede ska föra Israel och nationerna till besinning och omvändelse.

Herrens dag och Jesu Kristi dag

Här vi ser på NT församlingen, och speciellt på tiden för församlingens uppryckelse är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär och har helt olika innehåll för ändetiden.

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

När det gäller Herrens dag så om handlar den, den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckelsen (vedermödans start) och till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med den stora hemligheten att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och dens uppryckelse i härlighet.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men dommens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Församlingen i Tessalonika

2 Tess 2: 1-12 - Församlingen i Tessalonika hade blivit skrämda av falska lärare som hade undervisat att Herrens dag, med allt vad den innebär av vrede och vedermöda redan hade börjat. Det ser till och med ut som att någon hade sänt falska brev och utgivit sig för att vara Paulus för att ge brevet auktoritet. Paulus varnar kraftigt mot denna falska förkunnelse, och börjar undervisa om sanningen angående denna ”Herrens dag”.

För det första hade Paulus i 1 Tess 1:10 lovat församlingen att Jesus skulle frälsa dem från den kommande vredesdomen, därför var deras förskräckelse så mycket större när de helt plötsligt trodde att de var mitt i den. Paulus lugnar dom och förmedlar församlingen att Herrens dag inte kan inledas före det att syndens människa, dvs Antikrist först har trätt fram, och understryker att detta inte kan ske före det att ”den som håller igen” först har blivit röjt ur vägen. (först tas bort), dansk översättning)

Vem eller vad håller igen?

Vers 4-8 omhandlar Antikrist, och den som håller honom tillbaka så att han inte kan träda fram. I dag skriver vi 2013, och vi kan konstatera att den/han som håller tillbaka är här fortfarande då Antikrist inte har trätt fram ännu. Det som håller igen blir både beskrivet som ”det” och ”han”. Ordet ande som i den helige Ande är ordet ”pneuma” på grekiska. Det är ett ord i intetkön.

I och med att den helige Ande samtidigt är Gud, blir han också beskriven som ”han”. Det har varit många gissningar på vad som håller Antikrist tillbaka, men den som både är neutrum samtidigt som maskulin kan inte vara någon annan än den helige Ande. Den helige Ande är tätt knuten till församlingen, och har varit sedan pingstdagen i Apg 2. I GT verkade den helige Ande också på jorden men i stället uppifrån. På samma sätt som han också kommer att göra i vedermödan.

Den helige Ande

Den helige Ande kommer i vedermödan att fortsätta att verka i människor men från uppryckelsens stund från ovan. Därför ser vi inte den helige Ande representerad efter kapitel 3 i Uppenbarelses boken. I breven till de 7 församlingar hör vi dessa ord: Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingen. Efter kapitel 3 som är församlingens uppryckelse är det inte längre den helige Ande som talar. Upp 13:9 – Den som har öron må höra. Det är inte heller den helige Ande som kommer med olika frälsnings och doms budskap till människor i vedermödan, det blir gjort av änglar. (Upp 14:6-7).

När församlingen blir uppryckt har den helige Ande ingen plats att verka utifrån mer då församlingen är det enda tempel som Gud känner till i dag. (1 Kor 3:16). Den enda församling som är representerad i vedermödan är skökoförsamlingen, och den kan den helige Ande inte verka utifrån.

Avfall eller avgång?

2 Tess 2:3 – ..Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistemi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används speciellt i förbindelse med att någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Ordet kan också användas i förbindelse med religiös förförelse eller avfall som är beskrivet i 1 Tim 4:1. Några av de första protestantiska bibelöversättare valde att översätta med det engelska ordet ”departure”, som betyder att resa bort eller försvinna.

Några av de mer kända bibelöversättare som översatte ordet med försvinna/resa bort är bland andra Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson , Coverdale, Crammer osv. Skulle man precis som nämnda översättare använda ordet ”departure” i stället för avfall ville det naturligtvis ge mycket större klarhet i förhållande för uppryckelsen och vedermödan. Det ville också ge mycket mer mening i förhållande till förståelsen för teksten från både 1 Tess och 2 Tess.

Församlingen skall inte in i vedermödan eller drabbas av Guds vrede

Upp 6: 16-17 – Och de sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju änglar med sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Vedermödan är det samma som Herrens dag, som är det samma som Guds vredes dag. Hela vedermödan är Guds vredes dag och inte bara en den sista delen av den.Vi kan se att redan vid 6 sigillet så har Lammets vredes dag kommit. I kap 15 så ser vi att Guds vrede blir fullbordad med de 7 sista plågorna. Det betyder att Guds vrede inte har sin start med de 7 plågorna, utan startar tidigare.

Med de sju sista plågorna avslutas vedermödan och Guds vrede. I Tess 1: 9-10 har vi fått löfte om att vänta på Jesus från himlen (uppryckelsen), den samme som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1: 9-10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 5:1-9 – v.2 Ni vet mycket väl att Herrens dag (vredesdomen/vedermödan)kommer som en tjuv om natten. V.9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Detta avsnitt vi precis har läst är mycket intressant. 1 Tess kap 4:13 och framåt handlar om församlingens uppryckelse och möte med Jesus i rymden. Paulus sätter igen uppryckelsen i förhållande med vedermödan som blir beskrivet i Kap 5:1-3.

Han fortsätter att beskriva att den dagen, d.v.s Herrens dag inte kan överraska oss som en tjuv för vi tillhör ljuset. Han avslutar det hela med att bekräfta att det är vedermödan han har undervisat om, och säkrar oss att vi inte skal drabbas av vredesdomen, men vinna frälsning genom Jesus.

Församlingen Filadelifia

Församlingen Filadelfia, som representerar en av de två ändetids församlingar fick löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med bevara vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer udur yen tembung iki digunakake dening tembung Yunani "siji", tegese "ngadeg tenan ing siji bab," nanging nalika digunakake karo "Oak" iku tegese kaya terjemahan King James wis "wadi saka". Kajaba iku, ing "Oak" digunakake nalika wis diterjemahaké ing 1 Tesalonika 1:10 - .. sing wis ngluwari kita  saka  ing bebendu kang bakal teka. John wanted kanggo nuduhake yen iku "jam saka panggodha," wong wrote, "lonthe teh". Luwih saka milih kanggo John kanggo nulis "ek tes jam" kang mung ateges " saka  jam saka nyoba"

Kanggo kang Mangsa Kasangsaran ing?

Wahyu 3:10 -  jam saka panggodha, kang bakal teka marang donya kabèh lan nggawa sawijining wong kanggo test .

A jam tt kang nyoba iku expression saka bebendune Gusti Allah lan apa kang bakal teka saka angka, paling setuju. Nanging kok bakal? Apa kanggo nyoba lan ngresiki jemaah? Ora, iku kanggo nyelehake pedunung, ing saindhenging donya, kanggo test. Iki ngarahke ing wong-wong sing kiwa ing bumi sawise pengangkatan, lan sing wis gabung Antikristus.

Tembung "pedunung" (katoikeo), kang digunakake punika tembung kuwat. Tembung kira soko langgeng lan pancet. Iki tegese paukuman sing wis digawe bumi kanggo ngarep sing bener, lan ngidentifikasi karo commerce bumi lan agama. Padha wis digawe ing bumi kanggo ngarep permanen, kang ora bisa waca Majelis.

Gréja bener dumadi saka manca lan wong neneka ana ing bumi iki. (1 Pet 2:11), lan seeking Mahaluhur (Col 3: 1-2) gadhah warga negara sing saka langit (Efe 2:19), lan gadhah ngarep ing langit (Yohanes 14: 2) .

Sing kita nunggu?

Tit 2:13 - Nalika kita ngenteni pangarep-arep rahayu saka Gusti Allah gedhe kita lan Fräsare Yesus Kristus bakal katon ing kamulyan.

D t sangsi sing pangarep lan bungah kita Yesus teka. Kita ora kudu ngenteni Antikristus, Mangsa Kasangsaran lan bebenduné Gusti. Yen Gusti ing atine wong kang padha arep liwat Mangsa Kasangsaran lan omah Antikristus, kang uga dielingake lan disiapake jemaah ing. Amarga ing cilik sing, Antikristus teka maju sadurunge pengangkatan bisa kelakon.

Ing Injil Kratoning

D et Nor Injil sih-rahmat kang bakal kawartakaké ing Mangsa Kasangsaran, nanging rodo Injil Kratoning. Injil iki wis martakaké dening 144.000 milih wong Yahudi bakal martakaké Kristus pemugaran saka Kratoning Jahshua. Injil sih kita ngerti bakal rampung ing umur pasamuwan wis rampung.

Sahid sing Dibangkitake uga takon Allah kanggo males piyambak ing mungsuh. Iki uga ora mirengake opo pitados ing sesi Majelis. Aku ora takon Allah kanggo njupuk mbales mungsuh, kita takon Allah kanggo nyimpen kabeh wong. (Rum 12:19) The saksi loro uga njaluk daya kanggo males piyambak lan ngukum mungsuh.

kesimpulan

F örsamlingens pengangkatan ana rahasia jejere Paul tak liwati ing Majelis. Amarga iku, kita ora krungu Gusti Yésus mulang bab pengangkatan. Gusti Yesus martakake patangen ing dina pungkasan, lan sawijining katon teka Israel.

Dan 9 cetha nuduhake yen 70 minggu saka taun kanggo Israel lan Yerusalem ora kanggo jemaah.

Miturut program galau Allah kanggo Israel lan Gréja bakal dadi salah. Liwat akeh Kitab Suci, Gusti janjinipun kita sing gereja ora bebendu keukur, nanging kanggo disimpen saka iku. Bebendu utawa dina Gusti periode pitung taun kabèh. Mulane Majelis bakal diangkat sadurunge minggu pungkasan taun wiwit. Kaya jemaah Filadelfia bakal kalimputan ing jam sentosa.

Sawise Chapter 3 saka Kitab Wahyu, kita ora ana maneh umat bab 6-19 kang uga Mangsa Kasangsaran sing pitung taun. We katon utawa Roh Suci, kang wis rapet disambung pasamuwan. Nalika Roh Suci, kang dumunung ana ing disimpen wis musna saka bumi, iku gratis kanggo Antikristus lan omahe. Mung pasamuwan sing wis bali sing harlot ing.

We ora ana bukti-bukti sing Majelis ngirim liwat Mangsa Kasangsaran, nanging ing nalisir, katahan saka iku. We Nihan nunggu dadi Gusti Yesus Kristus dina manggon ing ati kita. Mangsa Kasangsaran utawa alangan Yakub iku sing manggon ing bumi. Israel lan wong-wong Yahudi bakal nyoba ing cara khusus yen padha arep kanggo ngenali Gusti Yesus minangka Kristus utawa ora. Antikristus ing wektu kang Tarub Allah sing uga Township. paroki dituduhake ing langit malah ing wiwitan Mangsa Kasangsaran dening 24 para pinituwa. Nalika Gusti ngasilake bumi ing Wahyu 20 minangka Majelis, bebarengan karo para malaékat.

Yesus teka rauh!


PART 2

D et iki terusan saka postingan pertama "bali Gusti Yesus sadurunge Mangsa Kasangsaran," kang uga punika nimbali kanggo Pre-tribläran kang tegese pengangkatan wong pracaya ana sadurunge Mangsa Kasangsaran. We nemokake akeh gedhe judhulé solusi ing OT sing model peran ing pengangkatan, Mangsa Kasangsaran lan kaping kita manggon ing. Aku pengin nuduhake sawetara saka judhulé solusi saka GT bisa ndeleng lan konfirmasi pengangkatan sadurunge Mangsa Kasangsaran.

Gusti Allah

N wis ngomong bab kasangsaran kita kudu miwiti dening mbédakaké antarane gerah umum kita Tembang ing donya (gr.thlipsis) lan kasangsaran kita Tembang ing Mangsa Kasangsaran gedhe (gr.Thlipsis Megas) sing Gusti Yesus ngandika saka ing Matius 24, lan Daniel ing Bab 12. ing donya iki pracaya bener bakal nemu perang kasukman marang pamaréntah lan kakuwasan, daging dhewe, lan gerah kanggo Injil. Sing jenis gerah, Gusti Yesus tau janji kita bilih kita bakal bebas saka. Ing nesu kita Tembang ing Mangsa Kasangsaran iku soko beda lan soko sing tembung kang wis dijanjekake kita bilih kita ora kudu nemu utawa menyang liwat.

Ing liyane kaping anyar wis nesu Gusti Allah miwiti kanggo duwe wong betydningar beda. Iku nyebataken bebendune Sang Cempe, bebendu Man kang, nesu Iblis lan bebendune Gusti Allah lan confuses iku. Ana uga disagreement loro nalika carane bebendune Gusti Allah ana.

jalaran Mangsa Kasangsaran

Ing  kitab Wahyu, kita bisa ndeleng sing Mangsa Kasangsaran wiwit ing Pasal 6 saka enem asu laut pisanan bejat dening Sang Cempe, lan ends karo vials pitu Allah saka bebendu ing bab 16-18. Wis sak enem asu laut, kita waca impact anduwèni dhampak gedhé ing gesang ing bumi. Enem asu laut pisanan nggawa perang, paceklik, wewelak lan nimbulaké pati kanggo waktu saka pedunung donya. Ing tembung liyane, babagan 1.7 yuta wong bakal mati sak enem asu laut pisanan. Kajawi iki bakal ana martir wong sing dadi pracaya sak Mangsa Kasangsaran.

Nalika malaékat ndamu ing slompret cacah pitu supaya micu otomatis kapercayan pidana anyar ing bumi. hakim iki nggabungke bencana alam kuat karo wewelak adikodrati. Nalika slompret cacah pitu sing siap karo loro supaya duwe katelu saka banyu numpes, katelu saka kabeh urip ing segara padha mati lan saprateloné bumi bakal sirna, lan katelu saka wong-wong sing slamet saka pisanan enem asu laut bakal mati. Ing tembung liyane, tambahan kira-kira 1.7 yuta wong saka populasi donya.

cacah Anger jangkep mburi Gusti Allah

V ing wis ora wicara ing carane akeh wong bakal diijini kanggo nggawa urip ing nesu ne abang lan putih nanging kita bisa mung guess. Gusti Yesus piyambak ngandika bilih kajaba wektu wis shortened, ora manungsa bisa disimpen (Matius 24:22). bebendu iki metu kabeh decription, lan iku angel mangertos jalaran utawa betydningen mau.

bokor iki bebendu dadi completion saka mburi pangadilaning Allah. Rev 16: 16-21 ngandika saka kuwi lindhu gedhe sing ana wis tau tau wis apa-apa kaya sadurunge. Akibat saka bakal nglakoni kabeh pulo ngungsi, lan gunung-gunung bakal ora ana liyane. Pracayaa nalika aku wong ora kepengin dadi ing bumi ing wektu iku.

Mangsa Kasangsaran punika ing bebendu kang bakal teka

M n tembung liyane, iku periode Mangsa Kasangsaran nalika bebendune Gusti Allah wis dicethakaké lan ngeculaké luar negeri liwat kabeh bumi. bebendu ora dina gampang, mung minangka dina Gusti iku ora salah siji. Gusti Allah, bebendu, dina Gusti, bebendu lan ing. wektu sing wiwit nganggo segel pisanan wis bejat lan culminates ing Gusti Yesus katon teka Israel lan donya, ngendi Gusti Allah bakal uga kababar.

Paul digawe iku cetha yen Majelis ora bakal ing bumi sak iki wektu ukuman pungkasan sing Mangsa Kasangsaran. 1 Tesalonika 1:10 Paulus ngandika supaya Gusti bakal ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka. Tembung saka teks dhasar tegese dening njupuk menyang akun loro wektu lan panggonan, supaya kita ing tembung liyane, ora bakal saiki nalika mengkono. Kanggo Gusti Allah durung milih kita nandhang bebendu nanging nampa keslametan liwat Gusti kita Yesus Kristus.

Gusti Allah banjur duka kang luwih kabeh Mangsa Kasangsaran

N iku bab bebendune Gusti Allah supaya kerep nggawa wong iku ora padha sangsara gedhé, lan iku pancen tengen. Mangsa Kasangsaran gedhe 3,5 taun miwiti karo nistha saka desolation lan bebendune Gusti Allah utawa bebendu luwih saindhenging Mangsa Kasangsaran sing pitung taun.

Up 6: 16-17 - "Tiba ing kita lan ndhelikake kita saka pasuryan sing lenggah ing dhampar lan kanggo bebendu Lamb kang. Kanggo bebendu dina amba wis teka, lan sing bisa ngadeg?

Rev 15: 1 - Lan aku weruh liyane tandha gedhe lan apik banget ing swarga: wewelak pitu, ing pungkasan, awit wong-wong mau ing bebendune Gusti Allah tekan kasenengan menehi.

Kene kita waca sing malah ing segel enem supaya nduweni bebendu Lamb kang teka, kang padha bebendune Gusti Allah, nalika Sang Cempe, lan Sang Rama iku wong sing padha. Asring, minangka nuding metu sing wewelak pitu pungkasan - sing uga Gusti Allah punika bebendune Gusti Allah. Nanging ing bab 15: 1 kita bisa ndeleng sing nyangga setrapané Gusti Allah tekan sawijining consummation nganggo wewelak pungkasan, sing ora awal sawijining. Dadi mung pungkasaning wektu bebendune Gusti Allah pungkasan wewelak pitu pungkasan.

Disimpen saka wektu lan panggonan

A Braham Gusti ngilingake saka pitakonan sing bab tanah Sodom lan Gomora bakal nalisir alam kang numpes wong mursid bebarengan karo wong duraka (1 Pangentasan 18:23).

Peter mulang kita kanthi menehi kita conto Lot kanggo nuduhake yen Lot iki ora Kayata sak wentoro, nanging asas umum saka sisih Gusti Allah, yen Gusti "nyimpen wong mursid saking panggoda" English translation: Gusti mangerténi carane kanggo ngluwari mursid nanging saka trials ". Tembung Saka (metu) tegese wektu lan panggonan acara iki.  

Bebaya kanggo Gréja

F Ragan iku apa kita bisa nemokake tembung kang Gusti ngandika comfort utawa bebaya kanggo kang putri ngadhepi bebendu kang bakal teka? Kita bisa nggoleki tembung kang Panjenenganipun janjinipun kanggo nglindhungi lan ngreksa kita liwat wektu iki elek Mangsa Kasangsaran? Apa kita bisa ndeleng orane Ngrakit kang sak Mangsa Kasangsaran?

Ora, aku ora bisa! Mung amarga wong hänvänder kanggo Israel nalika jemaah wis musna, lan bisa tetep program karo Israel sak minggu pungkasan taun, nalika piyambakipun janjinipun kita bilih kita ngirim ora kena pengaruh dening bebendu kang bakal teka.

Minangka dina Nuh

Matius 24:37 - Kanggo minangka dina Nuh padha, mangkono uga bakal Anaké Manungsa teka.

H Erren ngersakaken kita sinau Nuh lan mbandhingaké karo wacana saka mandap. Ing Matius 24:37 kita maca sing ing cara sing padha kaya ana ing dina Nuh urip iku bakal ing bali Gusti. Apa kita bisa sinau saka Nuh dina kira wektu sadurunge Banjir, ing Boy Sandy lan tangan Gusti nglindhungi liwat Nuh lan kulawarga.

Gusti Yesus terus kanggo nerangake yen wong sing urip Mangsa Kasangsaran bakal langsung dipun biji sadurunge Kratoning 1000 taun. Sawetara bakal diangkat menyang pangadilan lan diijini kanggo pindhah menyang Kraton Kadosh. Ing cara sing padha ing banjir, wong bakal diangkat menyang pangadilan. Wong-wong saka Nuh dina tindak miturut amarga banjir, lan ing cara sing padha, wong bakal mati ing Mangsa Kasangsaran, lan straks sawise ing paukuman Yesus.

Telung jinis wong

D et padha telung macem-macem jinis wong sing urip ing dina Nuh sadurunge banjir teka. Iku wong kang ora pracaya sing ditolak tembung saka Gusti, lan kabeh dipatèni ing banjir. Iku Nuh lan kulawarga sing padha wadi liwat Banjir, lan iku sakabat kang kejiret munggah marang Gusti sadurunge banjir teka. Saben ing cara dhewe makili wong telu macem-macem kategori sing kita bisa mbandhingaké karo wektu kita dina iki. Ing mung ing cara sing padha kita waca telung jinis wong ing dina nalika kita obah nyedhaki Mangsa Kasangsaran lan pungkasan wektu:

· Wong sing dipatèni ing banjir Nuh dina nggantosi kafir, sing wis ora dijupuk ing Gusti Yesus minangka Juruwilujeng sing. Wong bakal pindhah menyang Mangsa Kasangsaran, lan kapapar ing bebendune Gusti Allah. Wong-wong sing ora mratobat ing Mangsa Kasangsaran bakal dipun biji dening Gusti Yesus lan banjur bakal dityemplungké geni geni.

· Nuh nggantosi remnant Israel yen Gusti bakal ngrampungake sumpah karo Reich 1000-taun. Nuh mangkono milih Israel, kang ing cara tartamtu bakal direksa sak Mangsa Kasangsaran. 3,5 taun menyang Mangsa Kasangsaran bakal pracaya Yahudi kanggo padha ngungsia menyang ara-ara samun ing ngendi Gusti bakal nglindhungi mau kanggo Antikristus lan buron kang. Nuh banjur dilestarèkaké liwat banjir lan ana uga bakal dadi bagean saka wong Yahudi dadi.

· Henokh punika gambar saka jemaah sing padha ora bagean saka Banjir lan pangadilaning Allah nalika piyambakipun bakal kejiret lan dijupuk dening Gusti Allah sadurunge banjir teka.

Henokh / Henokh punika jinis Majelis

1 Genesis 5:24 - Lan Henokh ing proses iki malmpah karo Gusti Allah, ora ana, kanggo Gusti Allah.

H Änok banget ngandika model Majelis pengangkatan mungsuh wektu kanggo Mangsa Kasangsaran anti-Kristen. Henokh urip ing tataran 7th saka Adam, lan urip ing wektu khusus banget, yaiku ing wektu sadurunge banjir. Sabda pangandikane sing ing wektu sing dadi pialané wong gedhe ing bumi, lan ati lan motif wong kang padha tanggung ala terus.

Ing tengah-tengah internasional manungsa dosa iki, ana wong, Henokh, sing pretyaya marang Gusti Allah lan malmpah karo wong. (1MOS 5:24) Kesaksian Henokh iku ketemu sih-rahmaté Allah. (Ibrani 11: 5)

Henokh kejiret munggah

Ibrani 11: 5 - By iman Henokh dijupuk langsung tanpa madhep pati . Lan padha nanging ora ketemu ketemu, amarga Gusti Allah wis  dijupuk wong kanggo awake .

H Änok iki kejiret tanpa ngicipi pati kanggo Gusti Allah wis dijupuk wong kanggo awake dhewe. Ing wektu sadurunge pengangkatan minangka nyatakake Henokh, saka wong kang wektu, bab ordeal teka lan paukuman saka dosa lan godlessness. Nalika goal dosa iki ngrambah uga teka penganggep Allah ing dosa ing dina Nuh lan Dèkné sing ngongkon deluge, nanging banjur iki Henokh wis kejiret munggah marang Gusti.

Banjir iku Gambar saka bebendune Gusti Allah bakal ngutus marang bumi, lan wong-wong duraka ing kaping pungkasan - ing bebendu kang teka (1 Tesalonika 1:10)

Diangkut menyang ing panggonan liya

D et tembung Yunani kanggo "dijupuk wong kanggo awake" iku metatithemi, lan ing KVJ dijarwakake "transportet", IE ditransfer, diangkut menyang ing panggonan liya. Henokh ing tembung liyane, diangkut utawa dipindhah menyang swarga amarga bakal ora mati. 1 Korinta 15 ngandhani yen ora everyone kudu turu, nanging kabeh bakal rubah. Iku Paul sing nggambaraké pengangkatan wong-wong Township ngendi ora everyone bakal padha ngadhepi pati, nanging pengalaman yen Gusti njupuk kita ngarep.

Kaya Henokh nggantosi pengangkatan Majelis sadurunge Mangsa Kasangsaran, makili Nuh lan kulawarga, iku prajanji remnant Israel, kang bakal wadi liwat Mangsa Kasangsaran, lan ngalami pangestune Kratoning Kadosh.

Kaping pitu bloodline saka Adam

D et sing uga menarik kanggo sebutno kene iku Henokh bloodline kapitu saka Adam. Majelis cara Majelis kapitu kanggo bakal Bintang ing kitab Wahyu Bab katelu

We manggon ing wektu Laodikia, kang adhedhasar ing sajarah lan timeline sunnat kanggo Township uga wacana pungkasan Majelis sadurunge pengangkatan. Kita uga manggon ing awal taun sjutusende sawise nggawe, ngendi Henokh kejiret munggah minangka kapitu släktsled sawise Adam.

Hanoks wigati

R OT saka jeneng Henokh tegese latihan lan memulang, kang ndadekake kita mikir saka dhawuhe misi Gusti Yesus menyang jemaah. - " Mulane Go lan nggawe sakabat kabeh bangsa" (Matius 28:19 )

Miturut tradisi Ibrani, minangka Henokh lair ing dina riyaya Pentekosta, kang uga ing dina jemaah lair. urip Hanoks lan pengangkatan kang sadurunge banjir iku umpamane langit pengangkatan wong-pasamuwan.

Lot iki disimpen uwal bebendune Gusti Allah

1 Pangentasan 19:22 - "Aku ora bakal ngrusak kutha sampeyan nganggo. Nanging cepet-cepet kanggo uwal ana, kanggo Aku ora bisa nindakake apa-apa nganti sampeyan ana "

G ud krungu nangis Sodom lan Gomora, lan weruh dosa abot sing jumeneng ing kutha-kutha. Abraham wurung karo Gusti ora numpes kutha ana cukup mudhun kanggo sepuluh mursid ing kutha-kutha. Saiki ana ora sepuluh mursid ing kutha-kutha nanging mung prasaja - Lot.

Ing éwadéné sing ora soko sing Gusti setya, iya ora numpes lan ngukum kutha amarga saka wong siji mau. Sodom lan Gomora padha ngalami paukuman lan bebendune Gusti Allah, lan Gusti Allah supaya iku udan geni lan udan welirang saka ing kutha-kutha. Nanging Gusti ora bisa miwiti bebendu nganti Lot wis ngiwa kutha lan padha aman ing kutha tetanggan saka Zoar.

Lukas 17: 28-29 - Ing cara iku ing dina Lot: padha mangan lan ngombé, padha tuku, padha didol, padha nandur, nanging dina Lut metu saka kutha Sodom, banjur ana udan geni lan udan welirang saka ing langit, kang numpes kabeh mau.

L orgen iki dibusak saka wektu lan panggonan Gusti Allah bakal ing pain. Malaékat sing padha dikirim menyang ngluwari Lot martakaké sing padha ora bisa miwiti ing paukumane Gusti Allah sadurunge Lot ana aman. Lot punika gambar saka jemaah sing ngluwari saka wektu lan panggonan saka bebendu kang bakal teka.

2 Peter 2: 7-9 - Nanging disimpen mursid Lot, sing kesurupan gesang dissolute duraka.

P etrus mulang bab pangadilan sing mengaruhi kabeh ala, lan nuduhake kita bilih Gusti Allah ora ngadili wong mursid bebarengan karo wong duraka.  

Daniel lan telu wong ing pawon murub

H istorien Daniel lan telu wong ing pawon murub iku salah siji saka crita saka Prajanjian Lawas sing nuduhake Gambar langit Mangsa Kasangsaran lan completion mangsa.

Sang Prabu Nebukadnezar, kang iku umpamane cetha saka Antikristus, wis sijine munggah patung emas ing dhataran saka Dura ing Babil. Elinga yen patung punika sewidak asta dhuwur lan enem asta sudhut, kang bisa upamané kanggo wicara Antikristus 666. Nebukadnezar mekso wong kanggo tiba mudhun lan nyembah reca peringkat iki, endi akibat sing ora mbangun-turut padha dibuwang menyang ing pawon murub . Ing pawon kobong iku Gambar saka bebendune Gusti Allah lan kahanan kang ora ngepenakke gedhe ing Mangsa Kasangsaran. (Malachi 4:. 1 - Lah, dina rawuh, iku Burns minangka tungku)

S adrak, Mesakh lan Abednego gelem sujud patung Nebukadnezar, lan padha kacemplungaké ana ing pawon sing murup. Sang Prabu dhawuh sing keren geni kudu digawe panas kaping pitu panas saka sampeyan wis tau weruh dadi, lan ana Gambar wicara sempurno. Gusti Allah banjur ngutus malaekate sing dilindhungi Sadrakh, Sang Mesakh lan Abednego ing pawon murub, lan padha metu tanpa karusakan apa wae utawa impact saka geni.

Nanging kekurangan pitakonan saka crita iki ngendi Daniel nang endi wae. Ana kang siji saka wong-wong sing sujud nyuda kanggo reco? Apa iki kang ora dirawuhi, lan ngapa iki kang ora uga di buwang menyang ing pawon murub. Kita bisa dadi nyedhaki tartamtu sing Daniel ora sujud nyuda kanggo patung Nebukadnezar dadi. Daniel iki mung ora saiki ngendi everyone bakal nyembah patung, utawa ing pawon kobong saka panandhang. Gusti Allah wis "dijupuk wong adoh."

Dhèskripsi Sang Prabu wis wong-wong iki ing pawon murub ana sing ana telung wong Yahudi (Dan 3:12). Telu wong Yahudi punika gambar saka milih Israel kang bakal wadi liwat Mangsa Kasangsaran, lan Daniel, ingkang dipun tresnani (Daniel 10:11) punika gambar saka jemaah sing bakal wadi saka Mangsa Kasangsaran. 

Paul mulang bab pengangkatan

P Aulus ana wong pisanan ing bumi sing presented memulang lan wahyu saka pengangkatan, bab 20 taun sawise salib. Nganti wektu iku ana sing ora dingerteni amarga Gusti Yesus ora mulang pengangkatan marang para sakabate ing wektu iku. Pengangkatan pasamuwan utamané sing diterangake ing 1 Tesalonika 4:16 lan 1 Korinta 15:52.

Salah ayat clearest saka GT kita bisa hubungané jemaah ing saka Yesaya 26: 19-21. Aku pengin nyoba kanggo mbandhingaké apa kita waca ing Yesaya bab 26, lan memulang Paulus bab pengangkatan ing 1 Tesalonika 4: 16-17 & 5: 9.

tembung Yesaya karo teks ireng lan Paulus abang.

J es 26:19 - Nanging mati bakal urip, badan bakal munggah. (First ing antarane wong mati ing Kristus bakal munggah)  Tangi lan sing, sing kowé manggon ing lebu, kanggo dew iku ebuning pepadhang, lan bumi bakal menehi metu ing antarane wong mati. Ayo wong lan pindhah menyang Chambers Paduka, nutup lawang konco sampeyan. (Banjur kita kang urip lan tetep bakal kejiret ing mega bebarengan karo wong-wong mau kanggo pinanggih Gusti ing udhara)  Singidaken dhewe kanggo wayahe sethitik, nganti bebendu wis liwati dening. Lah Gusti rawuh metu saka panggonan kang kanggo ngukum pedunung ing bumi kanggo dosané. (Kanggo Gusti Allah durung milih kita nandhang bebendu nanging nampa keslametan liwat Gusti kita Yesus Kristus) 

Iku uga jejer kanggo deleng Yohanes 14: 2-3 pundi Gusti Yesus wuwus bab ing dalemipun Rama kang akeh kamar, lan sing wong iki arep lunga menyang nyawisake papan kanggo kita. Majelis bakal krungu swara sing padha John krungu ing kitab Wahyu: - "Munggaha réné," lan kita bakal njupuk bagéyan saka panggonan Gusti wis disiapake kanggo kita. We kudu pindhah menyang ing jero kadhatone, lan mati lawang konco kita. Nalika iku kedaden, Pangéran saka panggonan kang kanggo ngukum pedunung ing bumi kanggo dosané - sing uga Gusti Allah.

janji Iki ora bab bali katon Kang endi Gusti rawuh kanggo Israel dadi ngendi lagi. Iku janji kanggo pasamuan sing wis musna ngarep kanggo Gusti Allah, Bapaké nyiyapake Panggonan kanggo kita ana.

24 para pinituwa

Ing awal kitab Wahyu, bab 4, kita ketemu grup sing kita wis ora pinanggih sadurunge ing Kitab Suci. Wis sadurungé telung nabi liyane saka John digawa sesanti wis katon damparé Gusti Allah, nanging ora ana ing sadurunge mbadek akeh iki. Yesaya weruh wong-wong mau ing Yesaya Bab 6. Ezekiel ora ndeleng wong ing Ezekiel Bab 1 & 10, lan Daniel weruh wong-wong mau uga ora ing Bab 7. Iku 24 para pinituwa Aku kang lungguh ngubengi damparé Gusti Allah ing kitab Wahyu 4: 4

akeh iki saéngga ora ana sadurunge, nanging saiki, sawise pasamuwan-pasamuwan pitu sing makili pasamuwan saka perspektif historis lan sunnat, kita waca ing swarga. Padha ing Panggonan ngubengi damparé Gusti Allah sadurunge ing Mangsa Kasangsaran bakal wiwitan sing ana ing kitab Wahyu bab 6, lan mulane, aku pracaya yen 24 para pinituwa makili pasamuwan diangkat sing ing panggonan sadurunge Mangsa Kasangsaran nemu wiwitan sawijining. 

24 para pinituwa lungguh ing dhampar padha Aturan. Padha njagong ngubengi damparé Gusti Allah, supaya padha bantuan lan ngewangi Gusti. Padha njagong mudhun supaya karya sing wis rampung. Lagi salin putih minangka lagi rättfärdigjorda. sandhangan sing himation, kang padha ing pendhapa lan sandhangan Yesus. Padha nyandhang Koruna (Stephanos) supaya padha raja. Padha uga disebut para pinituwa sing siap alusio jemaah.

Nalika sjungar lagi sing förlöstas song in Wahyu 5: 9-10:

" Sampeyan sing pantes kanggo njupuk gulung lan kanggo mbukak asu laut sawijining, sing padha dipatèni, lan karo getih sampeyan dituku wong kanggo Gusti Allah (kita) saka saben taler, basa lan wong lan bangsa. Sampeyan wis digawe mau (us) menyang interior kraton (raja) lan imam kanggo Gusti Allah kita, lan padha (kita) bakal mrentah ing bumi.

S yèn mangkono kakehan, teks ora mlaku translated saka teks asli. King James wis, antarane jarwan liyane lungguh wong jamak pisanan tinimbang. 24 para pinituwa ngenali piyambak karo Gréja nebus, kang disandangi kaya wong-wong mau, imam lan raja kaya wong-wong mau, lan ana ing Panggonan sadurunge Mangsa Kasangsaran wiwitan.

ringkesan

V ing mangkono ndeleng saindhenging Kitab Suci conto akeh lan model peran nuduhake yen Gusti bakal mindhah jemaah saka loro wektu lan panggonan nalika nerangake mburi-wektu pangadilan sing bakal mindhah bumi.

Allah badhé mbedhol kita lan ndhelikake kita ing dalemipun Rama kang jejere bebendu wis liwati dening. Kita janji dipun lestantunaken saka kang bakal pass donya iki wiwit waé lan topik Mangsa Kasangsaran ora kanggo jemaah. We are ora nunggu Antikristus nanging pangarep-arep rahayu saka Gusti Allah gedhe lan Pamarta kita Yésus Kristus bakal katon ing kamulyan. (Titus 3: 4) Gusti kang nyimpen kita saka ing bebendu teka. (1 Th 1:10)


PART 3

D et Iki kirim katelu aku nulis minangka nimbali kanggo piwulang Pre-trib, yaiku, yen Gusti Yesus bakal njupuk jemaah sadurunge arep menyang minggu 70th lan final taun, lan sing pengadilan Mangsa Kasangsaran dadi metu liwat bumi.

 

A generasi milih

U nyambung tampilan Gusti Yesus bali wis kagungan minat kula, lan idea saka generasi milih ing sajarah manungsa ora bakal mati, nanging bakal kanggo nemu kanggo rubah mengkono nalika Gusti Yesus rawuh kanggo klumpukne jemaah liwat kanggo mbedhol wong urip swarga.

Day cedhak pangentasan

D et sing ndadekake topik supaya menarik lan kontrovèrsial, iku pratandha nganggo banget banget sing kita judhul menyang completion mangsa iki, lan kanthi mangkono bali saka Gusti Yesus.

Akeh wong dina sing kepunjulen dening pratandha kita bisa loro ndeleng lan pengalaman, lan Sang Roh Suci ngandika cetha kanggo wong pasamuané Gusti Allah lan ati saka wong kanggo njaluk siap. Ing sambungan sing, banjur wong wiwiti ndeleng sing ing dinten pangentasan wis nyedhak, pitakonan sabanjure nalika kita bisa tenan nyana kanggo uppryckelsens wayahe ana?

Ing pitakonan akeh takon

E n Sawetara pitakonan sing akeh wong takon piyambak karo bali saka Gusti Yesus nalika kita bisa nyana pengangkatan ana? Majelis bakal kudu lunga liwat Mangsa Kasangsaran? Apa persis punika tujuan Mangsa Kasangsaran, lan iku bener Antikristus utawa Gusti Yesus, kita kudu ngenteni? Apa bali saka Gusti Yesus lan pengangkatan wong-wong sing padha utawa loro acara beda?

Mugi sing loro iki kirim lan suwene aku wis ditulis jawaban sawetara pitakonan sing.

bebendhu pribadi

T reviously Aku cantik yakin bilih Gusti Yesus bakal nompo paroki sawise sangsara lan pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus ing acara sing padha. Gusti Yesus ngandika mung saka bali, lan apa sing arep jemaah disimpen saka Mangsa Kasangsaran nalika loro Israel lan donya iki nandhang? Aku weruh sangsara minangka proses pasucèné perlu awak saka Kristus marga saka sampah ing kita waca ing akeh panggonan dina iki.

Nanging nalika aku pisanan wis sawetara pitakonan mantep aku ora bisa njaluk bingung karo apa aku bisa maca ing Kitab Suci, aku nyoba kanggo nyelehake dhewe ing pitakonan mlaku. ingkang Iki asil apa aku teka munggah karo.

Kaya manawa aku dina iki kanggo kawilujengan, aku uga nalika nerangake titik wektu kanggo pengangkatan wong-pasamuwan. Gusti Yesus bakal nguwalake jemaah sadurunge minggu pungkasan taun lan minggu 70th wiwit, lan aku pengin nuduhake sawetara bantahan sing aku ngandika Highly saka iku.

Pengangkatan lan Gusti Yesus bali katon

Yohanes 14: 1-3 - Ayo ora atimu bakal ngulihaké menèh. Pracaya ing Allah lan pracaya marang Aku. Ing daleme RamaKu akeh panggonan. Yen ora mangkono, kowe rak mesthi wis ngomong nèk Aku arep budal nggawèkké panggonan kowé? Lan manawa Aku wus mrana lan wus nyawisake papan kanggo kowe, tumuli Aku bakal bali lan ngajak kowe menyang aku, supaya sampeyan bisa ngendi aku

1 Tesalonika 4: 15-17 - kita ngomong marang kowé déning tembung saka Gusti, kita kang isih urip lan tetep tekane Gusti bakal ora nyegah wong-wong mau kang wis padha mati. Nalika printah swara, swara saka Archangel lan Trump Allah, Gusti piyambak bakal tumedhak saka ing swarga. Lan mung ing antarane wong mati ing Kristus bakal munggah. Banjur kita kang urip lan tetep bakal kejiret ing mega bebarengan karo wong-wong mau kanggo pinanggih Gusti ing udhara. Lan bakal kita tau dadi karo Gusti

U ppryckelsen ora jeneng liyane kanggo bali katon Gusti Yesus. Sampeyan bisa ngomong sing bali saka Gusti Yesus ana ing orane tumrap sekolah awal karo pengangkatan lan pungkasan ing bali katon Kang sawise sangsara gedhé.

Pengangkatan Majelis

U ppryckelsen acara siro sing ana tanpa warning. We ngerti, ing tembung liyane ora cukup tengen nalika mengkono, lan kita marang dadi waspada lan Srana. Kita bakal ngerti wektu bab pengangkatan lan duwe pangerten nalika wiwit Contract, nanging jam lan wayahe aku ora ngerti apa-apa bab, lan bakal didelikaké nganti dina mengkono. 

Gusti Yesus rawuh separo kanggo Bumi ketemu kita ing papan, lan banjur njupuk kita bali menyang swarga, kanggo kita dadi ngendi iku. Yen Gusti Yesus wis terus kanggo bumi sawise pengangkatan, wong wis dijupuk kita lagi wae. Nanging miturut Yohanes, lan Panjenengané rawuh maneh kanggo kita kanggo ngendi iku, sing ana ing omahe Rama menyang Kratoné ing swarga. 

Gusti Yesus bali katon

J esu katon bali ora siro utawa rahasia teka. Kabeh mata bakal padha ndeleng Panjenengané, lan kang bakal kebak katon ing méganing langit. Ing wektu iku uga ora surprise, banjur, kita ngerti bakal langsung sawise mburi Mangsa Kasangsaran, utawa mung 3,5 taun sawisé amba alangan awal.

Ing sawetara wong sing urip Mangsa Kasangsaran bakal bisa kanggo Witness acara iki.

Miturut pangandikane Sang Yehuwah iku dhewe

P Aulus stress iku  "dening tembung saka Gusti " nalika mulang bab pengangkatan lan patangen.

First, iku 1 Tesalonika iki ditulis dening Paulus AD 51, lan menawa ora Injil durung ditulis ing titik wektu nalika Paulus nulis surat. Kapindho, sampeyan bakal mung ora ajaran Yesus ing Kitab Injil ing pundi Gusti Yesus ngandika saka sawetara sing njedhul saka ing antarane wong mati, nalika liyane isa urip diuripake kanggo ngadhepi wong ing mega.

Gusti Yesus martakaké mung patangen saka ing antarane wong mati, adhedhasar janji kita bisa ndeleng ing OT. Ana, sakti prajanji patangen langsung sawise sangsara gedhé (Daniel 12: 2), lan sadurungé Millenium. Iku Yesus iki diarani urip utawa ing patangen kang mangkono belongs kanggo wong-wong mursid GT.

Rahasia Majelis

1 Korinta 15: 51-52 - Lah, aku pitutur marang kowe misteri: Kita ora bakal ngalami mati kabeh, nanging kita kabeh bakal padha malih rupa, Ing wayahe, ing sakedheping mripat, ing unine kalasangka kang wekasan. Awitdene kalasangkane bakal muni lan wong mati banjur bakal wungu langgeng, lan kita padha malih rupa.

D et tegese Paul conveys siji saka Rahasia sing sacara ora langsung karo jemaah apa, kang wis liwat tembung langsung utawa wahyu saka Gusti.

Ing rahasia sing Paul conveys iki lan sing wis tau wis dicethakaké utawa dikenal, iku mung sing generasi milih ora bakal mati, nanging bakal nemu bakal rubah lan santun, lan bakal kejiret munggah bebarengan karo wong mati supaya ketemu Gusti Yesus ing langit.

Kita arep ngendi iku

Yohanes 14: 1-3 - "Ayo ora atimu bakal trenyuh Pracaya Marang Jahwéh lan pracaya marang Aku Ing daleme RamaKu akeh panggonan Yen ora mangkono, kowe rak mesthi wis ngomong nèk Aku arep budal nggawèkké panggonan... kanggo sampeyan? lan manawa Aku wus mrana lan wus nyawisake papan kanggo kowe, tumuli Aku bakal bali lan ngajak kowe menyang aku, supaya sampeyan bisa ing ngendi aku. lan ngendi aku lunga, sampeyan ngerti sing. cara ngerti. "

Ing  Injil Yohanes, Gusti Yésus paring wahyu unik. Dheweke ngomong bab soko sing ora ana nabi sadèrèngipun utawa wis janji. Ora ono kita bisa maca yen Kristus bakal teka, nanging rodo kanggo klumpukne Wong-Wong Mursid ing Yerusalem kadonyan, bakal njupuk wong-wong mau menyang omahé Rama, sing dadi papan panggonane bakal lunga.

Nalika menehi janji, iku ing basis saka sing " Aku bakal bali lan ngajak kowe menyang aku, supaya sampeyan bisa ing ngendi aku."  Dheweke ngomong bab mbalek maneh, ora karo pembebasan Yahudi apa, utawa kanggo nyantosakake karajane ing bumi, utawa kanggo ngadili para bangsa. Iku tembung sing mung nggawe dhewe.

Yohanes 14: 1-3 lan 1 Th 4: 13-18

D kene Paralel sange nalika kita mbandhingaké ayat iki ngendi sawetara saka tembung utawa frasa sing meh podho rupo. Tindakake saben liyane ing wektu sing padha, ing urutan padha teka, lan ing cara sing Piece wis dibangun. 

Yohanes 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

v.1 ngangap v.13 Pine

Pracaya v.1 v.14 Apa

v.1 Allah, kula v.14 Yesus, Gusti Allah

v.2 marang sampeyan v.15 pitutur marang kowe

v.3 teka bali v.15 rawuhé Gusti

v.3 njupuk V.17 Panjenengan snatched munggah

v.3 kula V.17 pinanggih Gusti

v.3 ngendi aku V.17 tansah dadi karo Gusti.

Loro-lorone saka ayat iki panglipuring lan nuduhake kita ing cara unik sing Gusti rawuh kanggo njupuk pracaya saka bumi kanggo kamulyaning swarga.                 

18 Wis trib argumenter

1. Ana mung ora peranganing Prajanjian Lawas utawa Prajanjian Anyar kanggo suggest sing gereja bakal pindhah liwat periode Mangsa Kasangsaran, utawa sing gereja kudu ngadeg adu-arep marang Antikristus.

2. Mangsa Kasangsaran diarani "alangan Yakub" (Jer30: 7), nanging wis tau disebut "jemaah utawa pasamuwan kangelan".                                                     

3. Angel Gabriel nyatakake kanggo Daniel sing 70 minggu wis ditemtokake marang umat Paduka (Yahudi) lan marang kutha suci Paduka (Yerusalem). Gereja ora disebutake ing kene. Dan 9:24

4. Majelis wis ora bagean ing 69 minggu, lan ora bakal dadi bagéan saka pungkasan lan minggu 70th.

5. Ing kitab Wahyu pengangkatan ana ing Bab 4: 1 kang wektu Mangsa Kasangsaran diterangake dening Chapter 6-19. 24 para pinituwa makili pasamuwan ing panggonan sadurunge segel pisanan wis bejat.

6. Majelis wis kasebut puluh kaping ing telung bab pisanan Wahyu, nanging wis tau kasebut antarane bab 4 lan 19. 

7. Ing wektu Mangsa Kasangsaran Gedhe uga disebut "dina saka bebendu" (Zeph 1:15) ing Kitab Suci, nanging Gusti Yésus ora milih kita nandhang bebendu. (1 Th 5: 9), nanging ngluwari kita saka "bebendu" (1 Th 1:10)

8. wektu Mangsa Kasangsaran disebut Day saka Gusti ing Kitab Suci (Zeph 1:15). Nanging 1 Tesalonika 5: 2-3 ngandika yen dina Gusti (Mangsa Kasangsaran) bakal teka kaya maling ing wayah bengi. Nalika wong (kafir) ngomong, "Tentrem lan safety," banjur nggebug (kafir) karo karusakan minangka dumadakan minangka pain rawuh tengen wong wadon meteng, lan padha (kafir) ora bakal uwal. Cetha sing Mangsa Kasangsaran iku soko sing bakal dialami wong kafir, nanging ora kalebu ing setya lan disimpen.

9. Kita bakal nglipur adhepan karo Dhiskusi saka pengangkatan (1 Tesalonika 4:18). Ana comfort piwulang sing ngandika sing gereja bakal mbukak liwat part utawa kabeh domstid Mangsa Kasangsaran.

10. Gusti Yesus prajanji pasamuwan ing Philadelphia sing wanted kanggo ngreksa pasamuwan, lan "ngluwari kowé saka jam saka panggodha, kang bakal teka marang donya kabèh lan nggawa sawijining wong kanggo test." (Rev. 3:10) Allah prajanji kanggo ngreksa jemaah setya metu saka wektu mangsa Kasangsaran.

11. Kaya Henokh kejiret munggah swarga sadurunge banjir lan Nuh wadi liwat Banjir, Majelis bakal diangkat sadurunge Mangsa Kasangsaran lan ampas Israel wadi liwat Mangsa Kasangsaran.

12. Ing cara padha Allah ora bisa ngadili Sodom lan Gomora sadurunge Lot ana adoh saka kutha, Gusti Allah ora bisa ngadili jagad iki sadurunge wong mursid wis musna. (1 Gen. 19:16)

13. pangibadah ing periode Mangsa Kasangsaran nalika wong takon: ". Vaka tansah lan ndedongaa kanggo kekuatan kanggo uwal kabeh teka lan ngadeg sadurunge Putraning Manungsa" (Lukas 21:36) Iku ndadekake ora pangertèn bilih Gusti Yesus nyuwun soko wong ora gelem njaga.

14. Malachi 3:18 pangandikane Sang Yehuwah (ing rawuh) bakal nuduhake kita prabédan antarane wong mursid lan wong duraka, antarane kang ngladeni Gusti Allah lan ora ngladosi Panjenengané. Pre-trib pracaya yen Gusti rawuh kanggo klumpukne jemaah, banjur kita teka bebarengan karo wong kanggo ngadili antarane wong mursid lan wong ala. 

15. Ing pengangkatan, Gusti Yesus rawuh  kanggo  pasamuwan (1 Tesalonika 4: 16-17) nalika Panjenengané rawuh ing mburi Mangsa Kasangsaran, kang nerangake  karo  jemaah. (1 Th 3:13).

16. Ing huruf kanggo pasamuwan-pasamuwan pitu sing diundang Yesus kanggo "krungu apa kang dadi pangandikané Roh marang pasamuwan." Nanging ing sangsara gedhé, sawise Sang Roh Suci ing gereja inggih punika sisih lungguh, kang ngandika: "Sapa kang duwe kuping, ngrungokna" (Wahyu 13: 9) Gusti omits Majelis, ngendi ana pasamuwan kanggo ngrungokake Roh ngandika lan kanggo mbukak liwat Mangsa Kasangsaran. 

17. Antikristus bakal nggawe perang karo wong-wong mursid, lan duwe daya kanggo asor wong. (Rev 13: 7). Nanging ora bisa Township ngandika saka kene. Gusti Yesus piyambak sampun paring prajanji kanggo "helvets bandar kudu tau dadi umat ing kuwoso." (Matius 16:18)

18. Gusti Yésus ora semaur: "Yen wis kedaden," banjur straighten munggah lan angkat kepala sampeyan, nanging rodo "Nalika kabeh iki (pratandha) wiwit kelakon," supaya straighten munggah lan angkat kepala sampeyan, amarga pangentasan Panjenengan. (Lukas 21:28).

Saka saksi loro

S gunung aku milih loro Kitab Suci, ing GT lan NT, ngomong bebarengan, lan nyekseni yen pasamuwan ora mbukak liwat bebendune Gusti Allah, utawa Mangsa Kasangsaran, aku arep nggawa metu ayat ing ngisor iki:

1 Tesalonika 1: 9-10 - The padha pirembagan bab carane kita padha ditampa saka sampeyan lan carane urip kanggo Gusti Allah saka brahala kanggo ngawula urip lan Gusti Allah bener lan ngenteni rawuhé Sang Putra saka ing swarga, kang Allah wungu saka ing antarane wong mati, Gusti Yésus sing wis ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka

Yesaya 26: 19-21 - Nanging mati bakal urip, badan bakal munggah. Tangi lan sing, sing kowé manggon ing lebu, kanggo dew iku ebuning pepadhang, lan bumi bakal menehi metu ing antarane wong mati. Ayo wong lan pindhah menyang Chambers Paduka, nutup lawang konco sampeyan. Singidaken dhewe kanggo wayahe Brief nganti bebendu wis liwati dening. Lah, Sang Yehuwah rawuh saka ing panggonane kang kanggo ngukum pedunung ing bumi kanggo dosané. Bumi bakal lay Bare utang getih lan maneh ndhelikake slain sing.

janji unfulfilled

V ing ora bisa ndeleng sing wacana iki saka Yesaya tau sadurunge wis kawujud. Panjenengan uga ora setuju karo patangen bilih Gusti Yesus martakaké lan Daniel ngandhani Dan 12: 2, kang kita ngerti sing bakal kelakon sawisé Mangsa Kasangsaran lan ora sadurunge.

Kene Yesaya ngandika tinimbang kauripang sing occurs nalika Gusti pisanan disebut wong sing ing ruang sing sadurunge lan sadurunge bebendu lan paukuman sing Gusti Allah dadi metu liwat bumi. 

Ayo wong sandi

"K babagan umatingSun," kang tenan tegese "ngilang" utawa "dadi siro", iku sawijining podo sange pengalaman Yohanes wis ana ing kitab Wahyu bab 4, kono weruh lawang mbukak ing swarga, lan ing wektu sing padha krungu swarane, minangka kalasangka Kajaba ngandika: "Sira munggaha mréné." Enggal Gusti Allah, kadhemen dadi John kejiret nganti tahta saka Gusti Allah, ngendi iku saka swarga lah Mangsa Kasangsaran diputer metu ing bumi.

John nggantosi pasamuan iki sing bakal nemu padha ing dina uppryckelsens. Liwat printah swara saka Archangel lan Trump Allah, jemaah bakal diangkat menyang swarga lan bakal ndeleng Mangsa Kasangsaran mbukak bumi.

Kanggo nyoba lan ngukum pedunung ing bumi

Wahyu 3:10 - Amarga kowe wis netepi ing pangandika bab toleransi, aku bakal tetep sampeyan lan nylametaké panjenengan saka jam saka panggodha, kang bakal teka marang donya kabèh lan nggawa sawijining wong kanggo test

J esaja ngandika  "Gusti rawuh metu saka panggonan kang kanggo ngukum pedunung ing bumi kanggo dosané." Kajaba nandheske Wahyu 3:10 sing jam saka panggodha (Mangsa Kasangsaran), kang bakal nekani kabeh donya punika sijine wong kanggo test.

Loro-lorone Yesaya lan Wahyu wuwus bab tujuan Mangsa Kasangsaran punika ngukum lan nyoba lan pedunung ing bumi amarga saka dosa-dosané liwat soko disebut Gusti Allah. Pegel sing padha loro ayat bab sing kita disimpen saka, dening Gusti panggilan kita ngarep omah Rama kang, ngarep kanggo Chambers nganti bebendu wis liwati dening.

Wong ing pulo ara-ara samun

O m kita bisa nindakake eksprimen lan sijine wong ing pulo ara-ara samun, karo mung Kitab Suci ing tangané, nanging expositions lan tindakaken gagasan doctrinal. Apa kesimpulan sing padha teka menyang kesimpulan bab titik wektu kanggo pengangkatan?

First, wus sinau saka Yesaya 13: 9-13, lan Amos 5:18 Gusti Allah bakal ngadili bumi amarga saka dosa srana wutahing nesu liwat domstid elek minangka Kitab Suci nggambaraké minangka dina ing Gusti. 

Yesaya 13: 9-13 - Lah, dina Gusti rawuh, elek, karo bebendu lan bentering bebendune, kanggo lay sampah tanah lan numpes wong-wong dosa sing manggon ana ing kono. Kanggo lintang ing langit lan ing rasi lintang ora kapal liyane cahya. srengenge mundhak peteng, lan cahya rembulan kang ora ing. Aku bakal ngukum donya kanggo ala sawijining, wong duraka kanggo dosané. Aku bakal nggawe stoltas bravado lan ngalahake mudhun bangga tyrants. Aku bakal nggawe wong liyane langka ngungkuli emas, wong liyane langka saka emas saka Ofir. Mulane aku bakal nggawe langit gumeter, lan bumi kanggo pindah lan goyangake dhasar-dhasaripun -BY Yehuwah Gustine sarwa dumadi kanepson, saka bebendu kobong kang.

Amos 5:18 - Bilai wong-wong sing yearn kanggo dina Sang Yehuwah! Apa sampeyan yearn iku? Day saka Gusti iku peteng, lan ora cahya.

G eNom banjur maca ing Matius bab 24, kang bisa ndeleng sing wektu ukuman bakal dadi serius kajaba Gusti nyimpulake yen ora kaslametané manungsa. Nanging, Gusti bakal rampung domstid iki dening daya lan kamulyan bali menyang bumi iki. Mirsa yen Gusti Yesus bali wis ora kedaden durung, supaya kang sumurup yen Gusti Allah isih nang endi wae ing mangsa.

Nalika iku teka kanggo 1 Thess 9-10 wong bisa ndeleng statement cantik cetha. Kang maca bab Gusti Yésus sing nyimpen kita lan ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka.

1 Tesalonika 1: 9-10 - The padha pirembagan bab carane kita padha ditampa saka sampeyan lan carane urip kanggo Gusti Allah saka brahala kanggo ngawula urip lan Gusti Allah bener lan ngenteni rawuhé Sang Putra saka ing swarga, kang Allah wungu saka ing antarane wong mati, Gusti Yésus sing wis ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka.

Inggris (JAV):  ..Lan ngenteni Putra saka ing swarga, kang wis kawungokaké saka ing antarané wong mati - Yesus, sing ngluwari kita saka ing bebendu teka.

G eNom kanggo maca ayat Kitab Suci kang bisa njawab pitakonan ing ngisor iki "sing, apa, ing ngendi, nalika kok." Sing (Yesus) Apa (sing ngluwari lan nyimpen kita), nalika (wektu saka bebendu). Miturut maca luwih ing 1 Tesalonika 4: 15-17, kang bisa maca sing "everyone" iku saka bumi kanggo ing méganing langit, lan ing 1 Tesalonika 5: 9 iki takon kok reciprocated nalika kita maca sing pinesthi nandhang sangsara Gusti Allah, nanging supaya olèh karahayon marga déning Yésus Kristus.

1 Tesalonika 5: 9 - Kanggo Gusti Allah durung milih kita nandhang bebendu nanging nampa keslametan liwat Gusti kita Yesus Kristus

English translation (JAV): Awit Allah ora netepaké kita supaya nampa deduka, nanging diwenehi kawilujengan dening Gusti kita Yesus Kristus 

V ur Kayata bisa ndeleng sing dumunung ing kahanan kita sing disimpen bab wektu-titik sing padha Gusti Allah kita iku ora tartamtu sing, Nabi bisa nganakke sing pengangkatan tinimbang bakal makili iku. Pengangkatan bakal alltstå kanggo pemicu bebendune Gusti Allah marang bumi sing njaluk sing wiwitan ing kitab Wahyu bab 6.

Jawaban kanggo pitakonan ingkang kirim-trib

M ed ajeg bakal kerep bantahan lan pitakonan saka wong sing ora pracaya ing pengangkatan sadurunge Mangsa Kasangsaran. Kene sawetara mau:

"Kitab Suci ora mulang sing ana bakal loro advents. Awit nèk Gusti Yésus bakal teka kaping pindho? "

Jawaban: Kaya ing cara sing padha, ana two beda saka Kristus ing Prajanjian Lawas (abdi kasangsaran lan Raja), ana two beda Gusti Yesus bali angel kanggo njaluk bebarengan. Iki loro urutan sing pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus. Sampeyan bisa ngomong sing Gusti Yesus bali wis rampung ing orane tumrap sekolah ngendi pengangkatan wiwit, lan Gusti Yesus bali katon mungkasi. Iku mung panggonan utawa acara rampung beda.

"Gusti Yesus ngandika bilih pengangkatan bakal njupuk Panggonan langsung sawise Mangsa Kasangsaran (Matius 24: 29-31). Nalika kang dikirim malaekat kanggo klumpukne pinilih kang"

Wangsulan: Pengangkatan ora kelakon ing Matius bab 24 kanggo sawetara alasan:

Ing pengangkatan kudu badan mukmin kamulyan kang ndadekake kita mung Gusti Yesus ing semangat Ascension bisa apa tanpa bantuan saka malaekat. Apa kita badhe perlu bantuan saka malaekat ing pengangkatan, nalika kita nguripake kamulyaning badan?

Malaekat uga nglumpukaké bebarengan orättfärdia ing titik wektu iki (Matius 13: 38-43, 49-50)

Yen salah siji says malaekat wis ngempalaken pracaya ing Matius 24 wis upprycklsen kudu Matt 13 Mangkono uga ana. Ing Matius 13, kita waca ing wektu sing padha iku wong duraka bakal diremuk saking bumi pisanan lan ora adil.

Para malaikat sing kautus kanggo klumpukne bebarengan loro wong mursid lan wong ala bakal biji dening Gusti Yesus sadurunge Kratoning 1000 taun. Iki wong ing badan alam sing, endi duraka dityemplungké geni, nalika wong mursid sing diijini nganti tampa warisan Kratoning 1000 taun.

Bali saka Gusti Yesus ing Matius 24

Matius 24:31 - Kanthi telpon slompret sora, Panjenengané bakal ngirim ngutus para malaékaté, lan iku bakal padha ngumpulaké wong pilihan kagungané saka papat TCTerms cardinal, saka tepining langit tekan ing tepi sisihé.

M kanggo 24 punika bab sing nggambaraké Yesus katon teka Israel lan donya. Ing pangadilan mungsuh, lan kanggo netepake Kratoning Jahshua. Asring pointing menyang milih Ing ayat 31, kang claims punika pasamuwan. Aku cukup cetha sing wis bagean milih wong Yahudi bab. 

Coba malah nggawa ayat ing ngisor iki ing hubungan kanggo Matius 24:31:

Yesaya 11:11 - Lan Gusti bakal ing wektu sing bebarengan maneh sijine kasebut tangané,  supaya ndarbeni kanggo piyambak remnant wong kang , apa wis ngluwari saka Asyur, Mesir, Pathros, Ethiopia, Elam, Babilonia, Hamat, lan Sangihe .

Yesaya 11: 12 Panjenenganipun badhe a banner kanggo bangsa lan klumpukne Israel kang pating blesar lan buyar saka Yehuda saka patang sudhut.

Banner lan kalasangka

B Anner lan kalasangka Suwuk panggilan munggah saka wong. Ora ana sangsi sing kecanduan padha lagi ngomong bab, lan Gusti Allah mratélakaké liwat Yesaya iku lanang lan wadon sing ngundang Israel. Milih sing Yahudi setya sing slamet Mangsa Kasangsaran ing, lan sing ing wektu, sing kasebar wong sajagad. Kabeh wong Yahudi arep ngarep, kang uga ing rukun karo GTS tembung-tembung. Iku bukti sing ora ngomong bab pasamuwan ing wacana. 

"Wis-trib wis ngenalaken dening sawetara sing padha wedi kanggo liwat buron"

Jawaban: Nalika kita pirembagan babagan kasangsaran kita kudu miwiti dening mbédakaké antarane gerah umum kita Tembang ing donya (gr.thlipsis) lan kasangsaran kita Tembang ing Mangsa Kasangsaran gedhe (gr.Thlipsis Megas) sing Gusti Yesus ngandika saka ing Matius 24, lan Daniel Chapter 12

doctrine Pre-trib ora metu ing pracaya bakal uwal buron. Gusti Yesus medhar wangsit sing kita bakal padha disengiti ing donya iki marga saka kang (Yohanes 15:18). Ing donya ing pracaya bener bakal nemu perang kasukman marang pamaréntah lan kakuwasan, daging dhewe, lan gerah kanggo Injil. Sing jenis gerah, Gusti Yesus tau janji kita bilih kita bakal bebas saka. Ing nesu kita Tembang ing Mangsa Kasangsaran iku soko beda lan soko sing tembung kang wis dijanjekake kita bilih kita ora kudu nemu utawa menyang liwat. (1 Th 5: 8)

"Paulus ngandika ing 2 Tesalonika 2: 1-9 sing pengangkatan durung kelakon sadurunge Antikristus katon"

Jawaban: Paulus ngandika saka pengangkatan ing hubungan menyang dina Gusti, sing wis ora enstydig bali katon Gusti Yesus. Day saka Gusti ora dina siji ing betydningen saka 24 jam, nanging rodo wektu pangadilan sing dadi metu menyang donya. (Apa 2:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5, Joel 1:15 Amos 5: 18,20)

Pasamuwan ing kutha Tésalonika padha wedi lan penasaran sing padha wis ketemu piyambak nang wektu Mangsa Kasangsaran. Paul reassures lan ngandhani Antikristus kudu bisa dicethakaké sadurunge ana. Nalika Antikristus wiwit prajanjian karo Israel wiwit ing minggu pungkasan taun, utawa Mangsa Kasangsaran.

Carane bisa wong disimpen ing Mangsa Kasangsaran Roh Suci wis musna saka bumi?

 Jawaban: supaya Roh Suci iku kanggo sisih lungguh ora ateges sing kamungkinan karahayon maneh ana, nanging Sang Roh Suci bakal manggon ing atine manungsa ngendi kita duwe Roh Suci minangka segel cukup unik kanggo umur pasamuwan.

Sadurunge outpouring Roh Suci ing panase iki wong uga disimpen, lan Roh Suci muncul wong. Nalika Roh Suci iki diwutahake metu ing panase, kita padha ora "kapindho" Roh Suci ing bumi. Kaya ing Prajanjian Lawas, wong bakal disimpen kerekasan kang Roh Suci bisa ing cara sing padha ing OT, dasar saka ndhuwur.

Pitakonan piwulang Post-trib

S amtidigt ana uga sawetara pitakonan mantep sing doctrine Post-trib angel njawab utawa menehi panjelasan sing tepat saka:

Yen pengangkatan bakal rawuh dhisik ing Gusti Yesus katon teka, sing banjur bakal populate Millenium?

"Yen sampeyan mikir sing mung disimpen nampa bagéan saka Millenium, lan pengangkatan bakal rawuh dhisik ing Gusti Yesus katon teka nalika kudu ing asas kabeh wong ing Millennium kanggo nguripake badan terusan. Nanging sing banjur bakal populate Millennium, nalika Reproduksi bisa mung bisa rampung dening wong ing badan alam "?

Jawaban: Iku wis rampung dening wong-wong sing padha disimpen sawise pengangkatan sak Mangsa Kasangsaran. Wong lunga menyang Millennium ing badan alam sing.

Apa wis pengangkatan wis ora kasebut ing kitab Wahyu 19: 11-23 utawa Thing 14?

"Ing kitab Wahyu bab 19, kita njaluk gambaran saka bali katon Gusti Yesus, nanging nyebataken ora kauripang utawa pengangkatan. Zech 14: 1-7 uga nggambaraké prastawa iki, nanging ora ing ngendi iku wis kasebut. Apa ora iku aneh sing siji acara paling sejarah sing melu kauripang saking atusan yuta wong ora kasebut ora ana ing kitab Wahyu bab 19 utawa Thing 14? Apa? "

Wangsulan: Pengangkatan utawa tangi ora kasebut amarga mung ora rampung ing titik wektu.

Sing bakal diklumpukake pisanan, ing ora adil (Matius 13: 30,41,49) utawa wong mursid? (1 Thess 4: 16-17)

Loro-lorone 1 Tesalonika lan Matius 13 says resurrections pamilike njupuk Panggonan pisanan. 1 Tesalonika ngandhani uppståendelsen Pasewakan rawuh dhisik, nanging Matt 13 weruh sing pisanan adil dijupuk saka bumi. Loro kelompok ora bisa dadi kawitan kanggo dibusak dina?

Jawaban: Ana loro acara kapisah sing mung ora dumadi bebarengan .

Kasunyatan sing disimpen bakal diganjar karo mahkota ing pengangkatan (pengadilan Kristus) iku wong ing 24 para pinituwa wis padha (Wahyu 4: 4-10) sanajan pengangkatan wis dijupuk Panggonan?

Wangsulan: Pengangkatan kudu duwe dijupuk Panggonan sadurunge segel pisanan wis bejat.


Apa wedhus lan wedhus dadi kapisah sawise sangsara sing wis wis ing pengangkatan? (Matius 25: 31-33)

 Jawaban: Kanthi pengangkatan durung kelakon ing bali katon Gusti Yesus, supaya aja wedhus lan wedhus (tahan wong ing Mangsa Kasangsaran) dipisahake sadurunge Millenium.

Where bakal kabeh "kabangkitan spiritual" saka sing ditemokaké ing pungkasan Millenium? (Rev 20: 7-10)

 Jawaban: Ana wong sing lair sak Millenium. Padha turunane sing wis salah ngetik Millennium ing badan alam sing.

Sapa sing wis nyekeli maneh supaya Antikristus ora bisa teka maju?

 Jawaban: Roh Suci ing gereja inggih punika pêpalang paling gedhe kanggo Antikristus ora bisa teka maju.

Gusti Yesus prajanji ing Yohanes 14: 1-3 sing bakal nyiapaken papan kanggo pracaya ing swarga, banjur bali menyang njupuk kita kono. Pre-trib claims sing Yesus bali menyang bumi dadi ana karo jemaah. Apa Gusti Yesus bakal nyawisake papan kanggo kita ana ing swarga lan banjur ora njupuk kita ana?

 Jawaban: piwulang Post-trib banget angel kanggo nerangake John 14: 1-3

proklamasi Gusti Yesus ing Nasarèt

Lukas 4:. 18-19 - "Rohé Pangéran ana ing Aku, awit Panjenengané wis njebadi Aku, kadhawuhan martakaké kabar kabungahan marang wong miskin lan Panjenengané wis ngutus Aku kanggo martakaké Liberty marang wong sing dikunjara lan Recovery saka pandelenge wong wuta, kanggo menehi katindhes kebebasan lan martakaké yèn taun-rahmaté Gusti

E mèlu Gusti Yésus iki digodha ing ara-ara samun, nuli rawuh ing Nasarèt, ing pundi piyambakipun maca saka Yesaya 61: 1-2 lan nyatakake sing tembung iki wis kayektenan. Ing bab sok dong mirsani iku Gusti Yesus mandheg agêng-ukara tanpa ngrampungke kabeh nabi Yésaya.

Alesan Yesus mandheg ing tengah ayat punika pérangan pisanan saka ayat iki wis karo teka kang kawitan lan pelayanan kadonyan kang apa. Ing sisih liya saka wangsit bakal mung bisa rampung sawisé pasamuwan wis musna saka bumi.

Israel lan Gréja

Kisah Para Rasul 15: 13-18 - "Brothers, listen to Aku Simeon wis diterangake carane Gusti Allah pisanan digawe manawa menangaké wong kanggo jeneng kang ing antarane para bangsa Iku konsisten karo tembung saka nabi, kang ngandika: Banjur bakal aku mulih.. lan mbangun manggon tiba Dawud. jugrugan Sawijining Aku bakal mbangun, lan aku bakal diadegake,

D kene alasan teologi sing pasamuwan bakal diangkat ing minggu 70th lan final taun.

Yen sabab utama kanggo minggu 70th kanggo ngrampungake enem janjinipun Israel sing kita waca ing Daniel 9:24, banjur jemaah ical sadurunge banjur. Yakub bersaksi ing Kisah Para Rasul 15, sequentially sawise wektu Majelis ing bumi, Gusti bakal nguripake fokus lan terus program karo Israel. Pengangkatan bakal kelakon ing titik wektu kapisah saka bali katon Gusti Yesus saka ing Gusti wis beda program kanggo Israel lan Gréja.

Mangsa Kasangsaran Ing tembung liyane, loro sambungan. Sebagéyan nyuciang Israel, lan liya, kanggo numpes lan arupi karo bangsa kapir. (Jer 30: 1-11). jemaah ora dadi kagungane karo tujuan. 

Slompret 7

Wahyu 11:15 -  Malaekat pitu  ngupin trompet kang . Banjur iki krungu ing voices langit kuwat sing ngandika: ". Ing Kratoning donya saiki belongs kanggo Gusti kita lan Sang Kristus, lan bakal mrentah langgeng salaminipun"

E n kanerakan pengangkatan lan kebangkitan sing ana ing unine kalasangka kang wekasan iku padha 7th lan kalasangka pungkasan ditemoni ing Mangsa Kasangsaran. Nanging kita kudu ora galau pitu slompret ing Wahyu 11:15, karo unine kalasangka kang wekasan gadhahanipun Wunguné.

First, ana prabédan ing loro subyek lan impact ing loro slompret iki nalika slompret Allah iku slompret karahayon, ing kontras kanggo slompret cacah pitu ditemoni ing Wahyu pangadilan ing ngatasé jagat iki. Trump Allah iku pagawean kanggo patangen, lan kumpul wong Gusti Allah.

Iku dudu Gusti ndamu ing slompret ing kitab Wahyu, nanging rodo malaekat. Nalika malaékat mau ndamu slompret, iku sinyal sing sangsara gedhé wiwit, lan 3,5 taun uga wis dipunwiwiti. Lan pungkasanipun, nalika slompret Allah muni supaya transmutes iku mung acara utama, nalika kaping slompret Rilis saperangan prastawa sing béda.

dina Gusti

1 Tesalonika 5: 2 - Yen kaping lan mangsa, para sadulur, kita ora perlu kanggo nulis kanggo sampeyan. Sampeyan ngerti banget uga sing ing dina Gusti rawuh kaya maling ing wayah bengi. Nalika wong sing matur, "Tentrem lan safety," banjur padha nandhang sangsara marga karusakan minangka dumadakan minangka pain rawuh tengen wong wadon meteng, lan padha ora bakal uwal. Nanging kowé, para Sadulur, ora ana ing pepeteng, sing dina sing kudu nganti nglimputi kowé kaya tyarané maling.

M wong uap laku lan nuduhake dina Gusti minangka dina winates lan tartamtu saka 24 jam, kang njupuk Panggonan ing mburi sangsara nalika Gusti Yesus katon bali. Mangkono ateges menawa dina Gusti lan pengangkatan sing sinonim lan dadi metu ing siji.

Mbokmenawa ayat paling dipetik namung 1 Tesalonika 5: 2, sing nyebutake pengangkatan karo dina Gusti. Minangka dina Gusti ing cara sing padha Gusti Yesus rawuh minangka "thief ing wayah wengi" sing nyambungake sampeyan kerep galau kalih prakawis punika.

Nanging review sawetara bivelverser kang nyebataken Day Gusti nuduhake yen ora mung deleng dina siji, nanging ing wektu pangadilan panutup loro Mangsa Kasangsaran, Gusti Yesus bali katon lan Millennium.

Joel 2: 11-20 -  Day Gusti kalebu serangan saka mungsuh saka lor, kang akeh pracaya serangan padha kita waca ing Ezekiel 38-39. Akèh sing pracaya perang Gog / Magog ana ing pérangan pisanan saka Mangsa Kasangsaran ing.

Joel 3: 4 -  Punika dina Gusti disambungake kanggo bali katon Gusti Yesus lan paukuman ing bangsa. 

2 Peter 3: 10-23 -  Kene dina Gusti ora bisa deleng bali katon Gusti Yesus, banjur kita ngerti sing dina badan swarga bakal dipun bibaraken, lan kita njaluk langit anyar lan bumi anyar ing Panggonan pisanan sawise 1000 taun saka Kakaisaran.

Kebangkitan sing kapisan

Wahyu 20: 4 - Lan aku weruh Thrones, lan padha lungguh ing wong-wong mau padha diwenehi idin kanggo ngadili. Lan aku weruh ing jiwo sing wis daktigas guluné amarga padha martakake Gusti Yesus lan tembung Allah lan wis ora nyembah marang kéwan lan recané lan ora nampa tandha ing bathuk utawa tangan. Padha urip lan jumeneng karo Kristus sèwu taun. Nanging liyane saka mati urip ora maneh nganti taun ewu padha rampung. Iki kebangkitan sing kapisan.  

Da kebangkitan sing kapisan ing Wahyu 20: 4 uga soko sing wis akeh diskusi bali lan kasebut, lan Aku sing tembung saka Kitab Suci nganggo dhewe nalika kita maca. Kita bisa ndeleng ing ayat sing ngandika saka patangen, lan kebangkitan sing kapisan. Banjur kita bisa ndeleng sing, lan ana pirembagan bab martir patangen sawise Mangsa Kasangsaran. Nanging tegese supaya ing kebangkitan sing kapisan mung dumadi saka martir saka Mangsa Kasangsaran? Ora, mesthi ora.

D ing kebangkitan sing kapisan luwih apa jenis jinis patangen punika. Kita bisa ndeleng sing ana rong jinis resurrections. Pisanan karo urip langgeng karo Gusti Allah, lan kebangkitan kapindho ing kalanggengan tanpa Gusti Allah. Wunguné terakhir, kang misahake langgeng saka Gusti Allah, dumadi kabeh ngalangi mati saka kabeh suwé wektu, lan njupuk Panggonan sawise 1000 taun saka Kakaisaran. (Rev 20: 5)

Kebangkitan sing kapisan kang padha kanggo urip langgeng karo Gusti Allah njupuk Panggonan ing fase beda. Ing NT, kita waca saperangan resurrections beda sing kabeh teka ing ing kategori "ing kebangkitan sing kapisan". 

patangen 1. Gusti Yesus ing dina katelu. pain kawilujengan Gusti Yesus iku amarga tim kanggo kabeh gegeran ing. Yen wis ora rukuna kabeh dosa inang meh 2000 taun kepungkur, wis kita ora padha karo patangen saka ing antarane wong mati. Yesus 'QS sandi. 

2. Kebangkitan sawetara wong ing Prajanjian GL tid.- Ibrani 11:35

3rd pracaya saka Prajanjian GL sing dumadi ing sambungan karo pati lan wungunipun Gusti Yesus. Matt 27: 52-53

4 Majelis Kristen pengangkatan sadurunge final lan 70 minggu taun kanggo Israèl lan Yerusalem.


5. Kebangkitan saksi loro ing mburi Mangsa Kasangsaran - Up 11:12

6. Tanginipun pracaya Prajanjian GL lan para seksiné Mangsa Kasangsaran, kang njupuk Panggonan sadurungé pemugaran saka Kratoning Israel. - Dan 12:13, John 11:24, Up 20: 4

kesenjangan Temporal

M beluk saka acara sing njupuk Panggonan sak Mangsa Kasangsaran lan ing komunikasi karo bali saka Gusti Yesus nuduhake kita sing perlu kanggo longkangan Temporal antarane pengangkatan Majelis, lan Gusti Yesus bali katon. Sawetara acara sing suggest iki:

pangadilan jog Kristus

2 Korinta 5:10 - Kanggo kudu kabeh katon ing ngarsane dhamparing pangadilane Sang Kristus, sing siji bisa nampa apa wis rampung ing urip iki, apik utawa ala

G uds tembung mulang kita sing kabeh kita siji dina ngadeg ing ngarsane dhamparing pangadilane Sang Kristus lan nggawe räkenskab panggawe kita. A Pengadilan sing kanggo nebus lan ora bakal bingung karo paukuman ing dhampar gedhe putih sawise 1000 taun saka Kakaisaran. Tembung Yunani kanggo pengadilan iki "Bema", lan Mulane disebut "Beema pangadilan".

1 Korinta 4: 5 - mulane Lower ora paukuman prematurely, sadurunge Gusti rawuh. Kuwi kudu cahya munggah minangka conceals pepeteng lan mbukak pikirane jantung lan maksud, lan banjur saben siji bakal memuji marang Gusti Allah

Pengadilan iki njupuk menyang langsung disambungake kanggo upprycklsen, kang tegese nalika Majelis ngasilake karo Kristus kanggo bumi, padha wis ana ing ngarsane dhamparing pangadilane Sang Kristus kanggo modtaga pituwasé.

24 para pinituwa

N Ågot minangka bekräfter sing pengadilan iki njupuk Panggonan ing langsung Knot nganti pengangkatan sing 24 para pinituwa, makili Majelis lengkap kekuatan. Padha ing Panggonan ngubengi damparé Gusti Allah, saka kroner ing sirah, lan siap kanggo ngawula Gusti sak Mangsa Kasangsaran, sadurunge banjur sing Yesus ngilangi segel pisanan ing kitab Wahyu bab 6

Yen 24 para pinituwa makili pasamuwan, iku tegese loro iku. Lan ing wektu sing antarane pengangkatan lan 70th ing årsveckans awal, lan sadurunge putusan pisanan lan sadurunge jaran bakal nebus, jemaah wis Panggonan ing swarga.

Ing paukuman saka bangsa lan bangsa-bangsa liya

D omen saka bangsa-bangsa liya bakal mokal yen padha ora kanggo longkangan Temporal antarane pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus. Cara liya bakal loro sing disimpen lan kabangkitan spiritual, sing isih ing badan alam sing bisa dipisahake yen setya padha wis Rungkada lan nguripake kamulyaning badan?

Yen pengangkatan mengkono sawise Mangsa Kasangsaran golek mung ora perlu kanggo dibagi wong sadurunge Millenium. Kita bakal wis wis uppdelining karo pengangkatan nalika Gusti Yesus tumapak ing Gunung Zaitun.

Population of Millenium

M EOPLE sing disimpen sak Mangsa Kasangsaran bakal pindhah menyang badan alam ing Millennium. wong-wong iki bakal bisa, mbangun omah lan duwe anak. Sadurunge kita pindhah menyang Millenium, ana maneh bakal akeh wong ing bumi, kados mburi Mangsa Kasangsaran, nalika wong bakal luwih langka saka emas saka Ofir? (Apa 13: 9-12)

mangsa Israel

Ing  umur ngendi Yahudi lan wong Yunani wis dadi badan siji needed longkangan wektu kanggo Gusti nglajengaken program karo Israel. Minggu 70th lan final taun wektu nalika Gusti maneh bakal sijine fokus ing wong-wong Yahudi lan bangsa Israel.

Ing pungkasan församlingenstid ing bumi jangkep ora mung lah Alkitab nanging uga expression celah perlu antarane pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus. Loro-lorone ing dhamparing pangadilane Sang Kristus, 24 para pinituwa, marang pangadilan ing bangsa, populasi ing millennium lan program Gusti kanggo Israel iku, lan suggest iki. 

kesimpulan

V ing manggen ing wektu nunggu. Ing sawetoro wektu, lan ing pengarepan yen Gusti bakal rauh bakal nelpon kita ngarep kanggo wong. Aku cukup tenan ing yakin sing kita generasi milih sing bakal duwe sih nemu kadhemen, slompret swarga Gusti lan malaekat nangis.

Kongregasi tak wiwitan sawijining ing Allah outpouring Roh ing Pentakosta, lan bakal mungkasi karo pengangkatan wong-pasamuwan. Iku dhuwur wektu kanggo Angkat kepala kita, kanggo rauh nyedhak deliverance kita.

 D et Iki kirim katelu aku nulis minangka nimbali kanggo piwulang Pre-trib, yaiku, yen Gusti Yesus bakal njupuk jemaah sadurunge arep menyang minggu 70th lan final taun, lan sing pengadilan Mangsa Kasangsaran dadi metu liwat bumi.


A generasi milih

U nyambung tampilan Gusti Yesus bali wis kagungan minat kula, lan idea saka generasi milih ing sajarah manungsa ora bakal mati, nanging bakal kanggo nemu kanggo rubah mengkono nalika Gusti Yesus rawuh kanggo klumpukne jemaah liwat kanggo mbedhol wong urip swarga.

Day cedhak pangentasan

D et sing ndadekake topik supaya menarik lan kontrovèrsial, iku pratandha nganggo banget banget sing kita judhul menyang completion mangsa iki, lan kanthi mangkono bali saka Gusti Yesus.

Akeh wong dina sing kepunjulen dening pratandha kita bisa loro ndeleng lan pengalaman, lan Sang Roh Suci ngandika cetha kanggo wong pasamuané Gusti Allah lan ati saka wong kanggo njaluk siap. Ing sambungan sing, banjur wong wiwiti ndeleng sing ing dinten pangentasan wis nyedhak, pitakonan sabanjure nalika kita bisa tenan nyana kanggo uppryckelsens wayahe ana?

Ing pitakonan akeh takon

E n Sawetara pitakonan sing akeh wong takon piyambak karo bali saka Gusti Yesus nalika kita bisa nyana pengangkatan ana? Majelis bakal kudu lunga liwat Mangsa Kasangsaran? Apa persis punika tujuan Mangsa Kasangsaran, lan iku bener Antikristus utawa Gusti Yesus, kita kudu ngenteni? Apa bali saka Gusti Yesus lan pengangkatan wong-wong sing padha utawa loro acara beda?

Mugi sing loro iki kirim lan suwene aku wis ditulis jawaban sawetara pitakonan sing.

bebendhu pribadi

T reviously Aku cantik yakin bilih Gusti Yesus bakal nompo paroki sawise sangsara lan pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus ing acara sing padha. Gusti Yesus ngandika mung saka bali, lan apa sing arep jemaah disimpen saka Mangsa Kasangsaran nalika loro Israel lan donya iki nandhang? Aku weruh sangsara minangka proses pasucèné perlu awak saka Kristus marga saka sampah ing kita waca ing akeh panggonan dina iki.

Nanging nalika aku pisanan wis sawetara pitakonan mantep aku ora bisa njaluk bingung karo apa aku bisa maca ing Kitab Suci, aku nyoba kanggo nyelehake dhewe ing pitakonan mlaku. ingkang Iki asil apa aku teka munggah karo.

Kaya manawa aku dina iki kanggo kawilujengan, aku uga nalika nerangake titik wektu kanggo pengangkatan wong-pasamuwan. Gusti Yesus bakal nguwalake jemaah sadurunge minggu pungkasan taun lan minggu 70th wiwit, lan aku pengin nuduhake sawetara bantahan sing aku ngandika Highly saka iku.

Pengangkatan lan Gusti Yesus bali katon

Yohanes 14: 1-3 - Ayo ora atimu bakal ngulihaké menèh. Pracaya ing Allah lan pracaya marang Aku. Ing daleme RamaKu akeh panggonan. Yen ora mangkono, kowe rak mesthi wis ngomong nèk Aku arep budal nggawèkké panggonan kowé? Lan manawa Aku wus mrana lan wus nyawisake papan kanggo kowe, tumuli Aku bakal bali lan ngajak kowe menyang aku, supaya sampeyan bisa ngendi aku

1 Tesalonika 4: 15-17 - kita ngomong marang kowé déning tembung saka Gusti, kita kang isih urip lan tetep tekane Gusti bakal ora nyegah wong-wong mau kang wis padha mati. Nalika printah swara, swara saka Archangel lan Trump Allah, Gusti piyambak bakal tumedhak saka ing swarga. Lan mung ing antarane wong mati ing Kristus bakal munggah. Banjur kita kang urip lan tetep bakal kejiret ing mega bebarengan karo wong-wong mau kanggo pinanggih Gusti ing udhara. Lan bakal kita tau dadi karo Gusti

U ppryckelsen ora jeneng liyane kanggo bali katon Gusti Yesus. Sampeyan bisa ngomong sing bali saka Gusti Yesus ana ing orane tumrap sekolah awal karo pengangkatan lan pungkasan ing bali katon Kang sawise sangsara gedhé.

Pengangkatan Majelis

U ppryckelsen acara siro sing ana tanpa warning. We ngerti, ing tembung liyane ora cukup tengen nalika mengkono, lan kita marang dadi waspada lan Srana. Kita bakal ngerti wektu bab pengangkatan lan duwe pangerten nalika wiwit Contract, nanging jam lan wayahe aku ora ngerti apa-apa bab, lan bakal didelikaké nganti dina mengkono. 

Gusti Yesus rawuh separo kanggo Bumi ketemu kita ing papan, lan banjur njupuk kita bali menyang swarga, kanggo kita dadi ngendi iku. Yen Gusti Yesus wis terus kanggo bumi sawise pengangkatan, wong wis dijupuk kita lagi wae. Nanging miturut Yohanes, lan Panjenengané rawuh maneh kanggo kita kanggo ngendi iku, sing ana ing omahe Rama menyang Kratoné ing swarga. 

Gusti Yesus bali katon

J esu katon bali ora siro utawa rahasia teka. Kabeh mata bakal padha ndeleng Panjenengané, lan kang bakal kebak katon ing méganing langit. Ing wektu iku uga ora surprise, banjur, kita ngerti bakal langsung sawise mburi Mangsa Kasangsaran, utawa mung 3,5 taun sawisé amba alangan awal.

Ing sawetara wong sing urip Mangsa Kasangsaran bakal bisa kanggo Witness acara iki.

Miturut pangandikane Sang Yehuwah iku dhewe

P Aulus stress iku  "dening tembung saka Gusti " nalika mulang bab pengangkatan lan patangen.

First, iku 1 Tesalonika iki ditulis dening Paulus AD 51, lan menawa ora Injil durung ditulis ing titik wektu nalika Paulus nulis surat. Kapindho, sampeyan bakal mung ora ajaran Yesus ing Kitab Injil ing pundi Gusti Yesus ngandika saka sawetara sing njedhul saka ing antarane wong mati, nalika liyane isa urip diuripake kanggo ngadhepi wong ing mega.

Gusti Yesus martakaké mung patangen saka ing antarane wong mati, adhedhasar janji kita bisa ndeleng ing OT. Ana, sakti prajanji patangen langsung sawise sangsara gedhé (Daniel 12: 2), lan sadurungé Millenium. Iku Yesus iki diarani urip utawa ing patangen kang mangkono belongs kanggo wong-wong mursid GT.

Rahasia Majelis

1 Korinta 15: 51-52 - Lah, aku pitutur marang kowe misteri: Kita ora bakal ngalami mati kabeh, nanging kita kabeh bakal padha malih rupa, Ing wayahe, ing sakedheping mripat, ing unine kalasangka kang wekasan. Awitdene kalasangkane bakal muni lan wong mati banjur bakal wungu langgeng, lan kita padha malih rupa.

D et tegese Paul conveys siji saka Rahasia sing sacara ora langsung karo jemaah apa, kang wis liwat tembung langsung utawa wahyu saka Gusti.

Ing rahasia sing Paul conveys iki lan sing wis tau wis dicethakaké utawa dikenal, iku mung sing generasi milih ora bakal mati, nanging bakal nemu bakal rubah lan santun, lan bakal kejiret munggah bebarengan karo wong mati supaya ketemu Gusti Yesus ing langit.

Kita arep ngendi iku

Yohanes 14: 1-3 - "Ayo ora atimu bakal trenyuh Pracaya Marang Jahwéh lan pracaya marang Aku Ing daleme RamaKu akeh panggonan Yen ora mangkono, kowe rak mesthi wis ngomong nèk Aku arep budal nggawèkké panggonan... kanggo sampeyan? lan manawa Aku wus mrana lan wus nyawisake papan kanggo kowe, tumuli Aku bakal bali lan ngajak kowe menyang aku, supaya sampeyan bisa ing ngendi aku. lan ngendi aku lunga, sampeyan ngerti sing. cara ngerti. "

Ing  Injil Yohanes, Gusti Yésus paring wahyu unik. Dheweke ngomong bab soko sing ora ana nabi sadèrèngipun utawa wis janji. Ora ono kita bisa maca yen Kristus bakal teka, nanging rodo kanggo klumpukne Wong-Wong Mursid ing Yerusalem kadonyan, bakal njupuk wong-wong mau menyang omahé Rama, sing dadi papan panggonane bakal lunga.

Nalika menehi janji, iku ing basis saka sing " Aku bakal bali lan ngajak kowe menyang aku, supaya sampeyan bisa ing ngendi aku."  Dheweke ngomong bab mbalek maneh, ora karo pembebasan Yahudi apa, utawa kanggo nyantosakake karajane ing bumi, utawa kanggo ngadili para bangsa. Iku tembung sing mung nggawe dhewe.

Yohanes 14: 1-3 lan 1 Th 4: 13-18

D kene Paralel sange nalika kita mbandhingaké ayat iki ngendi sawetara saka tembung utawa frasa sing meh podho rupo. Tindakake saben liyane ing wektu sing padha, ing urutan padha teka, lan ing cara sing Piece wis dibangun.

Yohanes 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

v.1 ngangap v.13 Pine

Pracaya v.1 v.14 Apa

v.1 Allah, kula v.14 Yesus, Gusti Allah

v.2 marang sampeyan v.15 pitutur marang kowe

v.3 teka bali v.15 rawuhé Gusti

v.3 njupuk V.17 Panjenengan snatched munggah

v.3 kula V.17 pinanggih Gusti

v.3 ngendi aku V.17 tansah dadi karo Gusti.

Loro-lorone saka ayat iki panglipuring lan nuduhake kita ing cara unik sing Gusti rawuh kanggo njupuk pracaya saka bumi kanggo kamulyaning swarga.                 

18 Wis trib argumenter

 1. Ana mung ora peranganing Prajanjian Lawas utawa Prajanjian Anyar kanggo suggest sing gereja bakal pindhah liwat periode Mangsa Kasangsaran, utawa sing gereja kudu ngadeg adu-arep marang Antikristus.

 2. Mangsa Kasangsaran diarani "alangan Yakub" (Jer30: 7), nanging wis tau disebut "jemaah utawa pasamuwan kangelan". 

 3. Malaekat Gabriel nyatakake kanggo Daniel sing 70 minggu wis ditemtokake marang umat Paduka (Yahudi) lan marang kutha suci Paduka (Yerusalem). Gereja ora disebutake ing kene. Dan 9:24

 4. Gereja wis ora bagean ing 69 minggu, lan ora bakal dadi bagéan saka pungkasan lan minggu 70th.

 5. Wahyu pengangkatan ana ing Bab 4: 1 kang wektu Mangsa Kasangsaran diterangake dening Chapter 6-19. 24 para pinituwa makili pasamuwan ing panggonan sadurunge segel pisanan wis bejat.

 6. paroki punika kasebut puluh kaping ing telung bab pisanan Wahyu, nanging wis tau kasebut antarane bab 4 lan 19. 

 7. wektu Mangsa Kasangsaran uga disebut "dina saka bebendu" (Zeph 1:15) ing Kitab Suci, nanging Gusti Yésus ora milih kita nandhang bebendu. (1 Th 5: 9), nanging ngluwari kita saka "bebendu" (1 Th 1:10)

 8. wektu Mangsa Kasangsaran diarani Day saka Gusti ing Kitab Suci (Zeph 1:15). Nanging 1 Tesalonika 5: 2-3 ngandika yen dina Gusti (Mangsa Kasangsaran) bakal teka kaya maling ing wayah bengi. Nalika wong (kafir) ngomong, "Tentrem lan safety," banjur nggebug (kafir) karo karusakan minangka dumadakan minangka pain rawuh tengen wong wadon meteng, lan padha (kafir) ora bakal uwal. Cetha sing Mangsa Kasangsaran iku soko sing bakal dialami wong kafir, nanging ora kalebu ing setya lan disimpen.

 9. Kita bakal nglipur adhepan karo Dhiskusi saka pengangkatan (1 Tesalonika 4:18). Ana comfort piwulang sing ngandika sing gereja bakal mbukak liwat part utawa kabeh domstid Mangsa Kasangsaran.

 10. Gusti Yesus prajanji pasamuwan ing Philadelphia sing wanted kanggo ngreksa pasamuwan, lan "ngluwari kowé saka jam saka panggodha, kang bakal teka marang donya kabèh lan nggawa sawijining wong kanggo test." (Rev. 3:10) Allah prajanji kanggo ngreksa jemaah setya metu saka periode Mangsa Kasangsaran .

 11. Kaya Henokh kejiret munggah swarga sadurunge banjir lan Nuh wadi liwat Banjir, Majelis bakal diangkat sadurunge Mangsa Kasangsaran lan ampas Israel wadi liwat Mangsa Kasangsaran.

 12. Ing cara padha Allah ora bisa ngadili Sodom lan Gomora sadurunge Lot ana adoh saka kutha, Gusti Allah ora bisa ngadili jagad iki sadurunge wong mursid wis musna. (1 Gen. 19:16)

 13. Pangibadah ing periode Mangsa Kasangsaran nalika wong takon: ". Vaka tansah lan ndedongaa kanggo kekuatan kanggo uwal kabeh teka lan ngadeg sadurunge Putraning Manungsa" (Lukas 21:36) Iku ndadekake ora pangertèn bilih Gusti Yesus nyuwun soko wong ora gelem njaga.
 14. Malachi 3:18 pangandikane Sang Yehuwah (ing rawuh) bakal nuduhake kita prabédan antarane wong mursid lan wong duraka, antarane kang ngladeni Gusti Allah lan ora ngladosi Panjenengané. Pre-trib pracaya yen Gusti rawuh kanggo klumpukne jemaah, banjur kita teka bebarengan karo wong kanggo ngadili antarane wong mursid lan wong ala. 
 15. Ing Pengangkatan, Gusti Yesus rawuh  kanggo  pasamuwan (1 Tesalonika 4: 16-17) nalika Panjenengané rawuh ing mburi Mangsa Kasangsaran, kang nerangake  karo  jemaah. (1 Th 3:13).

 16. Ing huruf kanggo pasamuwan-pasamuwan pitu sing diundang Yesus kanggo "krungu apa kang dadi pangandikané Roh marang pasamuwan." Nanging ing sangsara gedhé, sawise Sang Roh Suci ing gereja inggih punika sisih lungguh, kang ngandika: "Sapa kang duwe kuping, ngrungokna" (Wahyu 13: 9) Gusti omits Majelis, ngendi ana pasamuwan kanggo ngrungokake Roh ngandika lan kanggo mbukak liwat Mangsa Kasangsaran. 

 17. Antikristus bakal nggawe perang karo wong-wong mursid, lan duwe daya kanggo asor wong. (Rev 13: 7). Nanging ora bisa Township ngandika saka kene. Gusti Yesus piyambak sampun paring prajanji kanggo "helvets bandar kudu tau dadi umat ing kuwoso." (Matius 16:18)

 18. 18. Gusti Yésus ora semaur: "Yen wis kedaden," banjur straighten munggah lan angkat kepala sampeyan, nanging rodo "Nalika kabeh iki (pratandha) wiwit kelakon," supaya straighten munggah lan angkat kepala sampeyan, amarga pangentasan Panjenengan. (Lukas 21:28).

Saka saksi loro

S gunung aku milih loro Kitab Suci, ing GT lan NT, ngomong bebarengan, lan nyekseni yen pasamuwan ora mbukak liwat bebendune Gusti Allah, utawa Mangsa Kasangsaran, aku arep nggawa metu ayat ing ngisor iki:

1 Tesalonika 1: 9-10 - The padha pirembagan bab carane kita padha ditampa saka sampeyan lan carane urip kanggo Gusti Allah saka brahala kanggo ngawula urip lan Gusti Allah bener lan ngenteni rawuhé Sang Putra saka ing swarga, kang Allah wungu saka ing antarane wong mati, Gusti Yésus sing wis ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka

Yesaya 26: 19-21 - Nanging mati bakal urip, badan bakal munggah. Tangi lan sing, sing kowé manggon ing lebu, kanggo dew iku ebuning pepadhang, lan bumi bakal menehi metu ing antarane wong mati. Ayo wong lan pindhah menyang Chambers Paduka, nutup lawang konco sampeyan. Singidaken dhewe kanggo wayahe Brief nganti bebendu wis liwati dening. Lah, Sang Yehuwah rawuh saka ing panggonane kang kanggo ngukum pedunung ing bumi kanggo dosané. Bumi bakal lay Bare utang getih lan maneh ndhelikake slain sing.

janji unfulfilled

V ing ora bisa ndeleng sing wacana iki saka Yesaya tau sadurunge wis kawujud. Panjenengan uga ora setuju karo patangen bilih Gusti Yesus martakaké lan Daniel ngandhani Dan 12: 2, kang kita ngerti sing bakal kelakon sawisé Mangsa Kasangsaran lan ora sadurunge.

Kene Yesaya ngandika tinimbang kauripang sing occurs nalika Gusti pisanan disebut wong sing ing ruang sing sadurunge lan sadurunge bebendu lan paukuman sing Gusti Allah dadi metu liwat bumi.  

Ayo wong sandi

"K babagan umatingSun," kang tenan tegese "ngilang" utawa "dadi siro", iku sawijining podo sange pengalaman Yohanes wis ana ing kitab Wahyu bab 4, kono weruh lawang mbukak ing swarga, lan ing wektu sing padha krungu swarane, minangka kalasangka Kajaba ngandika: "Sira munggaha mréné." Enggal Gusti Allah, kadhemen dadi John kejiret nganti tahta saka Gusti Allah, ngendi iku saka swarga lah Mangsa Kasangsaran diputer metu ing bumi.

John nggantosi pasamuan iki sing bakal nemu padha ing dina uppryckelsens. Liwat printah swara saka Archangel lan Trump Allah, jemaah bakal diangkat menyang swarga lan bakal ndeleng Mangsa Kasangsaran mbukak bumi.

Kanggo nyoba lan ngukum pedunung ing bumi

Wahyu 3:10 - Amarga kowe wis netepi ing pangandika bab toleransi, aku bakal tetep sampeyan lan nylametaké panjenengan saka jam saka panggodha, kang bakal teka marang donya kabèh lan nggawa sawijining wong kanggo test

J esaja ngandika  "Gusti rawuh metu saka panggonan kang kanggo ngukum pedunung ing bumi kanggo dosané." Kajaba nandheske Wahyu 3:10 sing jam saka panggodha (Mangsa Kasangsaran), kang bakal nekani kabeh donya punika sijine wong kanggo test.

Loro-lorone Yesaya lan Wahyu wuwus bab tujuan Mangsa Kasangsaran punika ngukum lan nyoba lan pedunung ing bumi amarga saka dosa-dosané liwat soko disebut Gusti Allah. Pegel sing padha loro ayat bab sing kita disimpen saka, dening Gusti panggilan kita ngarep omah Rama kang, ngarep kanggo Chambers nganti bebendu wis liwati dening.

Wong ing pulo ara-ara samun

O m kita bisa nindakake eksprimen lan sijine wong ing pulo ara-ara samun, karo mung Kitab Suci ing tangané, nanging expositions lan tindakaken gagasan doctrinal. Apa kesimpulan sing padha teka menyang kesimpulan bab titik wektu kanggo pengangkatan?

First, wus sinau saka Yesaya 13: 9-13, lan Amos 5:18 Gusti Allah bakal ngadili bumi amarga saka dosa srana wutahing nesu liwat domstid elek minangka Kitab Suci nggambaraké minangka dina ing Gusti. 

Yesaya 13: 9-13 - Lah, dina Gusti rawuh, elek, karo bebendu lan bentering bebendune, kanggo lay sampah tanah lan numpes wong-wong dosa sing manggon ana ing kono. Kanggo lintang ing langit lan ing rasi lintang ora kapal liyane cahya. srengenge mundhak peteng, lan cahya rembulan kang ora ing. Aku bakal ngukum donya kanggo ala sawijining, wong duraka kanggo dosané. Aku bakal nggawe stoltas bravado lan ngalahake mudhun bangga tyrants. Aku bakal nggawe wong liyane langka ngungkuli emas, wong liyane langka saka emas saka Ofir. Mulane aku bakal nggawe langit gumeter, lan bumi kanggo pindah lan goyangake dhasar-dhasaripun -BY Yehuwah Gustine sarwa dumadi kanepson, saka bebendu kobong kang.

Amos 5:18 - Bilai wong-wong sing yearn kanggo dina Sang Yehuwah! Apa sampeyan yearn iku? Day saka Gusti iku peteng, lan ora cahya.

G eNom banjur maca ing Matius bab 24, kang bisa ndeleng sing wektu ukuman bakal dadi serius kajaba Gusti nyimpulake yen ora kaslametané manungsa. Nanging, Gusti bakal rampung domstid iki dening daya lan kamulyan bali menyang bumi iki. Mirsa yen Gusti Yesus bali wis ora kedaden durung, supaya kang sumurup yen Gusti Allah isih nang endi wae ing mangsa.

Nalika iku teka kanggo 1 Thess 9-10 wong bisa ndeleng statement cantik cetha. Kang maca bab Gusti Yésus sing nyimpen kita lan ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka.

1 Tesalonika 1: 9-10 - The padha pirembagan bab carane kita padha ditampa saka sampeyan lan carane urip kanggo Gusti Allah saka brahala kanggo ngawula urip lan Gusti Allah bener lan ngenteni rawuhé Sang Putra saka ing swarga, kang Allah wungu saka ing antarane wong mati, Gusti Yésus sing wis ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka.

Inggris (JAV):  ..Lan ngenteni Putra saka ing swarga, kang wis kawungokaké saka ing antarané wong mati - Yesus, sing ngluwari kita saka ing bebendu teka.

G eNom kanggo maca ayat Kitab Suci kang bisa njawab pitakonan ing ngisor iki "sing, apa, ing ngendi, nalika kok." Sing (Yesus) Apa (sing ngluwari lan nyimpen kita), nalika (wektu saka bebendu). Miturut maca luwih ing 1 Tesalonika 4: 15-17, kang bisa maca sing "everyone" iku saka bumi kanggo ing méganing langit, lan ing 1 Tesalonika 5: 9 iki takon kok reciprocated nalika kita maca sing pinesthi nandhang sangsara Gusti Allah, nanging supaya olèh karahayon marga déning Yésus Kristus.

1 Tesalonika 5: 9 - Kanggo Gusti Allah durung milih kita nandhang bebendu nanging nampa keslametan liwat Gusti kita Yesus Kristus

English translation (JAV): Awit Allah ora netepaké kita supaya nampa deduka, nanging diwenehi kawilujengan dening Gusti kita Yesus Kristus 

V ur Kayata bisa ndeleng sing dumunung ing kahanan kita sing disimpen bab wektu-titik sing padha Gusti Allah kita iku ora tartamtu sing, Nabi bisa nganakke sing pengangkatan tinimbang bakal makili iku. Pengangkatan bakal alltstå kanggo pemicu bebendune Gusti Allah marang bumi sing njaluk sing wiwitan ing kitab Wahyu bab 6.

Jawaban kanggo pitakonan ingkang kirim-trib

M ed ajeg bakal kerep bantahan lan pitakonan saka wong sing ora pracaya ing pengangkatan sadurunge Mangsa Kasangsaran. Kene sawetara mau:

"Kitab Suci ora mulang sing ana bakal loro advents. Awit nèk Gusti Yésus bakal teka kaping pindho? "

Jawaban: Kaya ing cara sing padha, ana two beda saka Kristus ing Prajanjian Lawas (abdi kasangsaran lan Raja), ana two beda Gusti Yesus bali angel kanggo njaluk bebarengan. Iki loro urutan sing pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus. Sampeyan bisa ngomong sing Gusti Yesus bali wis rampung ing orane tumrap sekolah ngendi pengangkatan wiwit, lan Gusti Yesus bali katon mungkasi. Iku mung panggonan utawa acara rampung beda.

"Gusti Yesus ngandika bilih pengangkatan bakal njupuk Panggonan langsung sawise Mangsa Kasangsaran (Matius 24: 29-31). Nalika kang dikirim malaekat kanggo klumpukne pinilih kang"

Wangsulan: Pengangkatan ora kelakon ing Matius bab 24 kanggo sawetara alasan:

Ing pengangkatan kudu badan mukmin kamulyan kang ndadekake kita mung Gusti Yesus ing semangat Ascension bisa apa tanpa bantuan saka malaekat. Apa kita badhe perlu bantuan saka malaekat ing pengangkatan, nalika kita nguripake kamulyaning badan?

Malaekat uga nglumpukaké bebarengan orättfärdia ing titik wektu iki (Matius 13: 38-43, 49-50)

Yen salah siji says malaekat wis ngempalaken pracaya ing Matius 24 wis upprycklsen kudu Matt 13 Mangkono uga ana. Ing Matius 13, kita waca ing wektu sing padha iku wong duraka bakal diremuk saking bumi pisanan lan ora adil.

Para malaikat sing kautus kanggo klumpukne bebarengan loro wong mursid lan wong ala bakal biji dening Gusti Yesus sadurunge Kratoning 1000 taun. Iki wong ing badan alam sing, endi duraka dityemplungké geni, nalika wong mursid sing diijini nganti tampa warisan Kratoning 1000 taun.

Bali saka Gusti Yesus ing Matius 24

Matius 24:31 - Kanthi telpon slompret sora, Panjenengané bakal ngirim ngutus para malaékaté, lan iku bakal padha ngumpulaké wong pilihan kagungané saka papat TCTerms cardinal, saka tepining langit tekan ing tepi sisihé.

M kanggo 24 punika bab sing nggambaraké Yesus katon teka Israel lan donya. Ing pangadilan mungsuh, lan kanggo netepake Kratoning Jahshua. Asring pointing menyang milih Ing ayat 31, kang claims punika pasamuwan. Aku cukup cetha sing wis bagean milih wong Yahudi bab. 

Coba malah nggawa ayat ing ngisor iki ing hubungan kanggo Matius 24:31:

Yesaya 11:11 - Lan Gusti bakal ing wektu sing bebarengan maneh sijine kasebut tangané,  supaya ndarbeni kanggo piyambak remnant wong kang , apa wis ngluwari saka Asyur, Mesir, Pathros, Ethiopia, Elam, Babilonia, Hamat, lan Sangihe .

Yesaya 11: 12 Panjenenganipun badhe a banner kanggo bangsa lan klumpukne Israel kang pating blesar lan buyar saka Yehuda saka patang sudhut.

Banner lan kalasangka

B Anner lan kalasangka Suwuk panggilan munggah saka wong. Ora ana sangsi sing kecanduan padha lagi ngomong bab, lan Gusti Allah mratélakaké liwat Yesaya iku lanang lan wadon sing ngundang Israel. Milih sing Yahudi setya sing slamet Mangsa Kasangsaran ing, lan sing ing wektu, sing kasebar wong sajagad. Kabeh wong Yahudi arep ngarep, kang uga ing rukun karo GTS tembung-tembung. Iku bukti sing ora ngomong bab pasamuwan ing wacana. 

"Wis-trib wis ngenalaken dening sawetara sing padha wedi kanggo liwat buron"

Jawaban: Nalika kita pirembagan babagan kasangsaran kita kudu miwiti dening mbédakaké antarane gerah umum kita Tembang ing donya (gr.thlipsis) lan kasangsaran kita Tembang ing Mangsa Kasangsaran gedhe (gr.Thlipsis Megas) sing Gusti Yesus ngandika saka ing Matius 24, lan Daniel Chapter 12

doctrine Pre-trib ora metu ing pracaya bakal uwal buron. Gusti Yesus medhar wangsit sing kita bakal padha disengiti ing donya iki marga saka kang (Yohanes 15:18). Ing donya ing pracaya bener bakal nemu perang kasukman marang pamaréntah lan kakuwasan, daging dhewe, lan gerah kanggo Injil. Sing jenis gerah, Gusti Yesus tau janji kita bilih kita bakal bebas saka. Ing nesu kita Tembang ing Mangsa Kasangsaran iku soko beda lan soko sing tembung kang wis dijanjekake kita bilih kita ora kudu nemu utawa menyang liwat. (1 Th 5: 8)

"Paulus ngandika ing 2 Tesalonika 2: 1-9 sing pengangkatan durung kelakon sadurunge Antikristus katon"

Jawaban: Paulus ngandika saka pengangkatan ing hubungan menyang dina Gusti, sing wis ora enstydig bali katon Gusti Yesus. Day saka Gusti ora dina siji ing betydningen saka 24 jam, nanging rodo wektu pangadilan sing dadi metu menyang donya. (Apa 2:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5, Joel 1:15 Amos 5: 18,20)

Pasamuwan ing kutha Tésalonika padha wedi lan penasaran sing padha wis ketemu piyambak nang wektu Mangsa Kasangsaran. Paul reassures lan ngandhani Antikristus kudu bisa dicethakaké sadurunge ana. Nalika Antikristus wiwit prajanjian karo Israel wiwit ing minggu pungkasan taun, utawa Mangsa Kasangsaran.

Carane bisa wong disimpen ing Mangsa Kasangsaran Roh Suci wis musna saka bumi?

Jawaban: supaya Roh Suci iku kanggo sisih lungguh ora ateges sing kamungkinan karahayon maneh ana, nanging Sang Roh Suci bakal manggon ing atine manungsa ngendi kita duwe Roh Suci minangka segel cukup unik kanggo umur pasamuwan.

Sadurunge outpouring Roh Suci ing panase iki wong uga disimpen, lan Roh Suci muncul wong. Nalika Roh Suci iki diwutahake metu ing panase, kita padha ora "kapindho" Roh Suci ing bumi. Kaya ing Prajanjian Lawas, wong bakal disimpen kerekasan kang Roh Suci bisa ing cara sing padha ing OT, dasar saka ndhuwur.

Pitakonan piwulang Post-trib

S amtidigt ana uga sawetara pitakonan mantep sing doctrine Post-trib angel njawab utawa menehi panjelasan sing tepat saka:

Yen pengangkatan bakal rawuh dhisik ing Gusti Yesus katon teka, sing banjur bakal populate Millenium?

"Yen sampeyan mikir sing mung disimpen nampa bagéan saka Millenium, lan pengangkatan bakal rawuh dhisik ing Gusti Yesus katon teka nalika kudu ing asas kabeh wong ing Millennium kanggo nguripake badan terusan. Nanging sing banjur bakal populate Millennium, nalika Reproduksi bisa mung bisa rampung dening wong ing badan alam "?

Jawaban: Iku wis rampung dening wong-wong sing padha disimpen sawise pengangkatan sak Mangsa Kasangsaran. Wong lunga menyang Millennium ing badan alam sing.

Apa wis pengangkatan wis ora kasebut ing kitab Wahyu 19: 11-23 utawa Thing 14?

"Ing kitab Wahyu bab 19, kita njaluk gambaran saka bali katon Gusti Yesus, nanging nyebataken ora kauripang utawa pengangkatan. Zech 14: 1-7 uga nggambaraké prastawa iki, nanging ora ing ngendi iku wis kasebut. Apa ora iku aneh sing siji acara paling sejarah sing melu kauripang saking atusan yuta wong ora kasebut ora ana ing kitab Wahyu bab 19 utawa Thing 14? Apa? "

Wangsulan: Pengangkatan utawa tangi ora kasebut amarga mung ora rampung ing titik wektu.

Sing bakal diklumpukake pisanan, ing ora adil (Matius 13: 30,41,49) utawa wong mursid? (1 Thess 4: 16-17)

Loro-lorone 1 Tesalonika lan Matius 13 says resurrections pamilike njupuk Panggonan pisanan. 1 Tesalonika ngandhani uppståendelsen Pasewakan rawuh dhisik, nanging Matt 13 weruh sing pisanan adil dijupuk saka bumi. Loro kelompok ora bisa dadi kawitan kanggo dibusak dina?

Jawaban: Ana loro acara kapisah sing mung ora dumadi bebarengan .

Kasunyatan sing disimpen bakal diganjar karo mahkota ing pengangkatan (pengadilan Kristus) iku wong ing 24 para pinituwa wis padha (Wahyu 4: 4-10) sanajan pengangkatan wis dijupuk Panggonan?

Wangsulan: Pengangkatan kudu duwe dijupuk Panggonan sadurunge segel pisanan wis bejat.

Apa wedhus lan wedhus dadi kapisah sawise sangsara sing wis wis ing pengangkatan? (Matius 25: 31-33)

 Jawaban: Kanthi pengangkatan durung kelakon ing bali katon Gusti Yesus, supaya aja wedhus lan wedhus (tahan wong ing Mangsa Kasangsaran) dipisahake sadurunge Millenium.

Where bakal kabeh "kabangkitan spiritual" saka sing ditemokaké ing pungkasan Millenium? (Rev 20: 7-10)

 Jawaban: Ana wong sing lair sak Millenium. Padha turunane sing wis salah ngetik Millennium ing badan alam sing.

Sapa sing wis nyekeli maneh supaya Antikristus ora bisa teka maju?

 Jawaban: Roh Suci ing gereja inggih punika pêpalang paling gedhe kanggo Antikristus ora bisa teka maju.

Gusti Yesus prajanji ing Yohanes 14: 1-3 sing bakal nyiapaken papan kanggo pracaya ing swarga, banjur bali menyang njupuk kita kono. Pre-trib claims sing Yesus bali menyang bumi dadi ana karo jemaah. Apa Gusti Yesus bakal nyawisake papan kanggo kita ana ing swarga lan banjur ora njupuk kita ana?

 Jawaban: piwulang Post-trib banget angel kanggo nerangake John 14: 1-3

proklamasi Gusti Yesus ing Nasarèt

Lukas 4:. 18-19 - "Rohé Pangéran ana ing Aku, awit Panjenengané wis njebadi Aku, kadhawuhan martakaké kabar kabungahan marang wong miskin lan Panjenengané wis ngutus Aku kanggo martakaké Liberty marang wong sing dikunjara lan Recovery saka pandelenge wong wuta, kanggo menehi katindhes kebebasan lan martakaké yèn taun-rahmaté Gusti

E mèlu Gusti Yésus iki digodha ing ara-ara samun, nuli rawuh ing Nasarèt, ing pundi piyambakipun maca saka Yesaya 61: 1-2 lan nyatakake sing tembung iki wis kayektenan. Ing bab sok dong mirsani iku Gusti Yesus mandheg agêng-ukara tanpa ngrampungke kabeh nabi Yésaya.

Alesan Yesus mandheg ing tengah ayat punika pérangan pisanan saka ayat iki wis karo teka kang kawitan lan pelayanan kadonyan kang apa. Ing sisih liya saka wangsit bakal mung bisa rampung sawisé pasamuwan wis musna saka bumi.

Israel lan Gréja

Kisah Para Rasul 15: 13-18 - "Brothers, listen to Aku Simeon wis diterangake carane Gusti Allah pisanan digawe manawa menangaké wong kanggo jeneng kang ing antarane para bangsa Iku konsisten karo tembung saka nabi, kang ngandika: Banjur bakal aku mulih.. lan mbangun manggon tiba Dawud. jugrugan Sawijining Aku bakal mbangun, lan aku bakal diadegake,

D kene alasan teologi sing pasamuwan bakal diangkat ing minggu 70th lan final taun.

Yen sabab utama kanggo minggu 70th kanggo ngrampungake enem janjinipun Israel sing kita waca ing Daniel 9:24, banjur jemaah ical sadurunge banjur. Yakub bersaksi ing Kisah Para Rasul 15, sequentially sawise wektu Majelis ing bumi, Gusti bakal nguripake fokus lan terus program karo Israel. Pengangkatan bakal kelakon ing titik wektu kapisah saka bali katon Gusti Yesus saka ing Gusti wis beda program kanggo Israel lan Gréja.

Mangsa Kasangsaran Ing tembung liyane, loro sambungan. Sebagéyan nyuciang Israel, lan liya, kanggo numpes lan arupi karo bangsa kapir. (Jer 30: 1-11). jemaah ora dadi kagungane karo tujuan. 

Slompret 7

Wahyu 11:15 -  Malaekat pitu  ngupin trompet kang . Banjur iki krungu ing voices langit kuwat sing ngandika: ". Ing Kratoning donya saiki belongs kanggo Gusti kita lan Sang Kristus, lan bakal mrentah langgeng salaminipun"

E n kanerakan pengangkatan lan kebangkitan sing ana ing unine kalasangka kang wekasan iku padha 7th lan kalasangka pungkasan ditemoni ing Mangsa Kasangsaran. Nanging kita kudu ora galau pitu slompret ing Wahyu 11:15, karo unine kalasangka kang wekasan gadhahanipun Wunguné.

First, ana prabédan ing loro subyek lan impact ing loro slompret iki nalika slompret Allah iku slompret karahayon, ing kontras kanggo slompret cacah pitu ditemoni ing Wahyu pangadilan ing ngatasé jagat iki. Trump Allah iku pagawean kanggo patangen, lan kumpul wong Gusti Allah.

Iku dudu Gusti ndamu ing slompret ing kitab Wahyu, nanging rodo malaekat. Nalika malaékat mau ndamu slompret, iku sinyal sing sangsara gedhé wiwit, lan 3,5 taun uga wis dipunwiwiti. Lan pungkasanipun, nalika slompret Allah muni supaya transmutes iku mung acara utama, nalika kaping slompret Rilis saperangan prastawa sing béda.

dina Gusti

1 Tesalonika 5: 2 - Yen kaping lan mangsa, para sadulur, kita ora perlu kanggo nulis kanggo sampeyan. Sampeyan ngerti banget uga sing ing dina Gusti rawuh kaya maling ing wayah bengi. Nalika wong sing matur, "Tentrem lan safety," banjur padha nandhang sangsara marga karusakan minangka dumadakan minangka pain rawuh tengen wong wadon meteng, lan padha ora bakal uwal. Nanging kowé, para Sadulur, ora ana ing pepeteng, sing dina sing kudu nganti nglimputi kowé kaya tyarané maling.

M wong uap laku lan nuduhake dina Gusti minangka dina winates lan tartamtu saka 24 jam, kang njupuk Panggonan ing mburi sangsara nalika Gusti Yesus katon bali. Mangkono ateges menawa dina Gusti lan pengangkatan sing sinonim lan dadi metu ing siji.

Mbokmenawa ayat paling dipetik namung 1 Tesalonika 5: 2, sing nyebutake pengangkatan karo dina Gusti. Minangka dina Gusti ing cara sing padha Gusti Yesus rawuh minangka "thief ing wayah wengi" sing nyambungake sampeyan kerep galau kalih prakawis punika.

Nanging review sawetara bivelverser kang nyebataken Day Gusti nuduhake yen ora mung deleng dina siji, nanging ing wektu pangadilan panutup loro Mangsa Kasangsaran, Gusti Yesus bali katon lan Millennium.

Joel 2: 11-20 -  Day Gusti kalebu serangan saka mungsuh saka lor, kang akeh pracaya serangan padha kita waca ing Ezekiel 38-39. Akèh sing pracaya perang Gog / Magog ana ing pérangan pisanan saka Mangsa Kasangsaran ing.

Joel 3: 4 -  Punika dina Gusti disambungake kanggo bali katon Gusti Yesus lan paukuman ing bangsa. 

2 Peter 3: 10-23 -  Kene dina Gusti ora bisa deleng bali katon Gusti Yesus, banjur kita ngerti sing dina badan swarga bakal dipun bibaraken, lan kita njaluk langit anyar lan bumi anyar ing Panggonan pisanan sawise 1000 taun saka Kakaisaran.

Kebangkitan sing kapisan

Wahyu 20: 4 - Lan aku weruh Thrones, lan padha lungguh ing wong-wong mau padha diwenehi idin kanggo ngadili. Lan aku weruh ing jiwo sing wis daktigas guluné amarga padha martakake Gusti Yesus lan tembung Allah lan wis ora nyembah marang kéwan lan recané lan ora nampa tandha ing bathuk utawa tangan. Padha urip lan jumeneng karo Kristus sèwu taun. Nanging liyane saka mati urip ora maneh nganti taun ewu padha rampung. Iki kebangkitan sing kapisan.

D ing kebangkitan sing kapisan ing Wahyu 20: 4 uga soko sing wis akeh diskusi bali lan kasebut, lan Aku sing tembung saka Kitab Suci nganggo dhewe nalika kita maca. Kita bisa ndeleng ing ayat sing ngandika saka patangen, lan kebangkitan sing kapisan. Banjur kita bisa ndeleng sing, lan ana pirembagan bab martir patangen sawise Mangsa Kasangsaran. Nanging tegese supaya ing kebangkitan sing kapisan mung dumadi saka martir saka Mangsa Kasangsaran? Ora, mesthi ora.

D ing kebangkitan sing kapisan luwih apa jenis jinis patangen punika. Kita bisa ndeleng sing ana rong jinis resurrections. Pisanan karo urip langgeng karo Gusti Allah, lan kebangkitan kapindho ing kalanggengan tanpa Gusti Allah. Wunguné terakhir, kang misahake langgeng saka Gusti Allah, dumadi kabeh ngalangi mati saka kabeh suwé wektu, lan njupuk Panggonan sawise 1000 taun saka Kakaisaran. (Rev 20: 5)

Kebangkitan sing kapisan kang padha kanggo urip langgeng karo Gusti Allah njupuk Panggonan ing fase beda. Ing NT, kita waca saperangan resurrections beda sing kabeh teka ing ing kategori "ing kebangkitan sing kapisan". 

 1. Yesus 'ing dina katelu. pain kawilujengan Gusti Yesus iku amarga tim kanggo kabeh gegeran ing. Yen wis ora rukuna kabeh dosa inang meh 2000 taun kepungkur, wis kita ora padha karo patangen saka ing antarane wong mati. Yesus 'QS sandi. 

 2. Kebangkitan sawetara wong ing Prajanjian GL tid.- Ibrani 11:35 Ing pracaya saka Prajanjian GL sing dumadi ing sambungan karo pati lan wungunipun Gusti Yesus. Matius 27: 52-53

 3. Majelis Kristen pengangkatan sadurunge final lan 70 minggu taun kanggo Israèl lan Yerusalem.

 4. Kebangkitan saksi loro ing mburi Mangsa Kasangsaran - Up 11:12

 5. Tanginipun pracaya Prajanjian GL lan para seksiné sangsara, kang njupuk Panggonan sadurungé pemugaran saka Kratoning Israel. - Dan 12:13, John 11:24, Up 20: 4

kesenjangan Temporal

M beluk saka acara sing njupuk Panggonan sak Mangsa Kasangsaran lan ing komunikasi karo bali saka Gusti Yesus nuduhake kita sing perlu kanggo longkangan Temporal antarane pengangkatan Majelis, lan Gusti Yesus bali katon. Sawetara acara sing suggest iki:

pangadilan jog Kristus

2 Korinta 5:10 - Kanggo kudu kabeh katon ing ngarsane dhamparing pangadilane Sang Kristus, sing siji bisa nampa apa wis rampung ing urip iki, apik utawa ala

G uds tembung mulang kita sing kabeh kita siji dina ngadeg ing ngarsane dhamparing pangadilane Sang Kristus lan nggawe räkenskab panggawe kita. A Pengadilan sing kanggo nebus lan ora bakal bingung karo paukuman ing dhampar gedhe putih sawise 1000 taun saka Kakaisaran. Tembung Yunani kanggo pengadilan iki "Bema", lan Mulane disebut "Beema pangadilan".

1 Korinta 4: 5 - mulane Lower ora paukuman prematurely, sadurunge Gusti rawuh. Kuwi kudu cahya munggah minangka conceals pepeteng lan mbukak pikirane jantung lan maksud, lan banjur saben siji bakal memuji marang Gusti Allah

Pengadilan iki njupuk menyang langsung disambungake kanggo upprycklsen, kang tegese nalika Majelis ngasilake karo Kristus kanggo bumi, padha wis ana ing ngarsane dhamparing pangadilane Sang Kristus kanggo modtaga pituwasé.

24 para pinituwa

N Ågot minangka bekräfter sing pengadilan iki njupuk Panggonan ing langsung Knot nganti pengangkatan sing 24 para pinituwa, makili Majelis lengkap kekuatan. Padha ing Panggonan ngubengi damparé Gusti Allah, saka kroner ing sirah, lan siap kanggo ngawula Gusti sak Mangsa Kasangsaran, sadurunge banjur sing Yesus ngilangi segel pisanan ing kitab Wahyu bab 6

Yen 24 para pinituwa makili pasamuwan, iku tegese loro iku. Lan ing wektu sing antarane pengangkatan lan 70th ing årsveckans awal, lan sadurunge putusan pisanan lan sadurunge jaran bakal nebus, jemaah wis Panggonan ing swarga.

Ing paukuman saka bangsa lan bangsa-bangsa liya

D omen saka bangsa-bangsa liya bakal mokal yen padha ora kanggo longkangan Temporal antarane pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus. Cara liya bakal loro sing disimpen lan kabangkitan spiritual, sing isih ing badan alam sing bisa dipisahake yen setya padha wis Rungkada lan nguripake kamulyaning badan?

Yen pengangkatan mengkono sawise Mangsa Kasangsaran golek mung ora perlu kanggo dibagi wong sadurunge Millenium. Kita bakal wis wis uppdelining karo pengangkatan nalika Gusti Yesus tumapak ing Gunung Zaitun.

Population of Millenium

M EOPLE sing disimpen sak Mangsa Kasangsaran bakal pindhah menyang badan alam ing Millennium. wong-wong iki bakal bisa, mbangun omah lan duwe anak. Sadurunge kita pindhah menyang Millenium, ana maneh bakal akeh wong ing bumi, kados mburi Mangsa Kasangsaran, nalika wong bakal luwih langka saka emas saka Ofir? (Apa 13: 9-12)

mangsa Israel

Ing  umur ngendi Yahudi lan wong Yunani wis dadi badan siji needed longkangan wektu kanggo Gusti nglajengaken program karo Israel. Minggu 70th lan final taun wektu nalika Gusti maneh bakal sijine fokus ing wong-wong Yahudi lan bangsa Israel.

Ing pungkasan församlingenstid ing bumi jangkep ora mung lah Alkitab nanging uga expression celah perlu antarane pengangkatan lan bali katon Gusti Yesus. Loro-lorone ing dhamparing pangadilane Sang Kristus, 24 para pinituwa, marang pangadilan ing bangsa, populasi ing millennium lan program Gusti kanggo Israel iku, lan suggest iki. 

kesimpulan

V ing manggen ing wektu nunggu. Ing sawetoro wektu, lan ing pengarepan yen Gusti bakal rauh bakal nelpon kita ngarep kanggo wong. Aku cukup tenan ing yakin sing kita generasi milih sing bakal duwe sih nemu kadhemen, slompret swarga Gusti lan malaekat nangis.

Kongregasi tak wiwitan sawijining ing Allah outpouring Roh ing Pentakosta, lan bakal mungkasi karo pengangkatan wong-pasamuwan. Iku dhuwur wektu kanggo Angkat kepala kita, kanggo rauh nyedhak deliverance kita.PART 4

D et iki bagéan papat ing seri - Yesus bali sadurunge Mangsa Kasangsaran, kang wis ditulis sadurunge kiriman ing ngisor iki:

       

masalah counterarguments og

E ne saka masalah sing asring rembugan nalika kita pirembagan bab piwulangé Pre-trib - sing pengangkatan wong-wong jemaah sadurunge Mangsa Kasangsaran utawa minggu pungkasan taun - sajarah sebagéyan Pre-tribs wiwit misuwur nabi Margeret McDonald saka taun 1800-an kang kena pengaruh John Darby in teologi.

Loro-lorone TCTerms aku sing menarik amarga padha kerep digunakake minangka pitakonan counter nalika kita pirembagan doctrine Pre-trib, kang banjur presented minangka ajaran anyar, lan sing wis ora sadurunge diopeni dening sajarah gréja. Iki kirim bakal njupuk adhedhasar kabotan lan pitakonan.

Paling umum counter-pitakonan

E ne saka argment paling umum ing piwulang Pre-trib mangkono "iku piwulang banget anyar iku dadi biso dipercoyo." Nanging ana sawetara masalah karo pitakonan. Pisanan iku mratelakake kasunyatan sing Kitab Suci mucal sing pangerten wektu lah mburi sing ora diakoni utawa dicethakaké, sadurunge wektu sing iki acara mbadek njupuk Panggonan.

Nalika Daniel tak lah tartamtu sing nyampekano wektu pungkasan, kaanggep dadi Gusti kang ora ngerti wong. Gusti Daniel matur, yen "tembung iki kanggo tetep didhelikake lan nutup nganti pungkasan wektu." (Dan 12: 9)

Pangerten saka tembung-tembung

N punika tembung liyane, kita waca pangandikané Gusti tuntas syarat-syarat nabi Alkitab, supaya njaluk kita uga pangerten tepat saka tembung sunnat.

Iku ora ngageti sing sajarah pasamuwan wis pitakonan bab wangsit ing Ezekiel 48, kang ngandika saka ing pangeran saka Gog siji dina nyerang Israel karo koalisi negara Muslim. Kanggo sawetara ewu taun, Israel ora ana, lan nabi sing wuwus bab serangan ing negara sing ora ana kebingungan, wis digawe.

lah sing disambung karo sejarah nanging uga kanggo pangembangan teknologi sing kita wis ngalami ing abad anyar, soko sing kudu wis misteri kanggo wong sing urip sadurunge. Carane bisa nerangake saksi loro Wahyu bab 11, ing ngendi loro sedanipun lan wungunipun, supaya sekseni dening donya kabèh? Utawa gambar saka kéwan sing isa urip lan ngandika tembung kemethak?

Kita bakal ing tembung liyane, duwe pangerten sing bener saka tembung-tembung minangka kita pendekatan wektu rampung.

Spiritualising saka Kitab Suci wangsit

D et kasunyatan sing bagean saka tembung-tembung wis didhelikake lan angel kanggo kokwaca nganti kita waca rampung, soko sing wis ditondoi akeh saka sajarah gréja.

Ing taun 430 CE. Wrote buku rama pasamuwan Augustine kang "City of God", kang dianggep minangka siji kang paling penting lan inflytelsesrika dianggo. nabi Augustine spiritualized Injil lan ndhukung ing millennium (Millennium) wis dipunwiwiti lan bakal terus nganti Gusti Yesus Rawuhé.

Lah Alkitab bakal, ing tembung liyane ora bisa mangertos utawa Juru secara harfiah. Iku spiritualization iki lah Alkitab sing padha kanggo nandhani sajarah gréja lan cara iku förtolkade ing kanggo ewu taun sabanjuré.

Ing pasamuan leluhur awal

M siji sadurunge kita tak "keris kang kadadean" wangsit Alkitab ngendi kita maneh wiwit ndeleng lan kokwaca sing padha secara harfiah, bakal Nanging nuduhake sajarah gréja sing saliyane para rasul, supaya uga wis bapa awal saka blok pendidikan sing, kang basis saka piwulangé wis trib . Iku uga kasunyatan sing meh kabeh pasamuan leluhur awal martakaké premillennialism.

Justin Martyr (uga dikenal minangka Justin, Filsuf 110-165 e.Kr) sing akeh mbantu kanggo ngramu teologi Gréja, malah banjur dadi adoh sing disaranake sing yen wong martakaké tindakan liya, ana heretic a. (1)

A keris kang kadadean saka nabi Kitab Suci

E nganti akeh taun saka pepeteng kasukman saka abad tengahan ing Eropah ing kita tak Reformasi, lan alon aku wiwit ndeleng resurgence wangsit Alkitab ngendi förtolkningen ana harfiah.

Iki "kawentar" wiwit akeh antarane Puritans, gerakan reformasine sing metu ing Inggris sak 1560s, kang cepet mimpin kanggo pangerten pengangkatan ana acara kapisah saka Gusti Yesus katon teka.

pemimpin sing "Tambah Mather" kang ana pasamuwan Puritan, Oman lan ulama ingkang kagungan pengaruh gedhe ing gesang kasukman saka Massachusetts ndhukung sing-Wong Mursid padha "kejiret munggah ing langit kanggo uwal wacana pungkasan geni". (2)

A pembangunan sajarah

F n supaya refute sing doctrine Pre-trib punika "Piwulang anyar" lan namung adhedhasar ajaran John Darby kang, ing ngisor iki pembangunan sajarah karo utplock a statement dening para Bapa Gréja lan wong-wong sing wis ditulis pikirane Pre-trib ing piwulangé dening sajarah gréja.

Iki tegese nalika wong sing bali Gusti Yesus sadurunge Mangsa Kasangsaran, utawa sing doctrine doctrine Pre-trib ora luwih dhisik martakaké kabar 1800-an, iku mung ora bener. Kanggo nuduhake yen piwulang iki ana dawa sadurunge John Darby, kene mung sawetara conto ing wong lan pasamuan leluhur sing paring iki pikirane:

Sajarah Pre-tribs

John Darby - 1800-1882

J ohn Darby lair ing London, lan ana kang bakal duwe pengaruh gedhe ing piwulang wis trib, kaya kang runtut sijine padha sawise dheweke sinau subyek.

Darby rampung sing ana kudu sing cetha bédané antara Israel lan Gréja, lan dadi nggawe percoyo bali 'imminenta' Yesus, kang tegese Gusti bisa teka bali ing sembarang wektu, tanpa karakter antecedent. Ing 1827, kang wis dikembangaké sawetara prinsip dhasar sing bakal ciri sistem anyar teologi misuwur minangka "dispensationalism".

nabi Margeret MacDonald kang

N Ågot penting kanggo tutul sing wis konstitusi saka akeh diskusi lan miss pangerten, sabenere nabi Margeret MacDonald sing dianggep dadi sing kang wis shaped piwulang lan teologi Darby kang. idea iki dileksanakake wis ing 70s dening Dave MacPherson ing "The Temenan Pre-Trib Asal 1973 (5)

Dave MacPherson wis panemu sing ditondoi akeh saka pitakonan iku kanggo Konstitusi kanggo piwulang Pre-trib iku palsu.

Margeret, lawas banjur 15 taun, wis melu ing rapat pandonga liya ing Skotlandia - ing taun 1830. Ana, dheweke bakal pameca lan diwenehi wangsit kang dheweke ngumumaké yen pengangkatan bakal njupuk Panggonan sadurunge Mangsa Kasangsaran.

nabi Margeret MacDonald kang

J ag pranala iki kanggo ing wangsit ing kabeh supaya sampeyan dhewe bisa ngadili iku. Sayange, teks ora diterjemahaké Swedia:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Punika lan Kutipan saka wangsit kang wis padhang teks sing menarik:

" Ing SAW wong Good menyang kahanan awfully mbebayani,  diubengi dening bathi lan entanglements, bab bakal nyoba, lan akeh bab bakal diapusi lan kasus. Saiki bakal duraka bakal dicethakaké, karo kabeh daya lan pratandha lan lying kamulyan, Dadi yen yen padha bisa banget milih bakal ngapusi. Iki nyoba geni kang kanggo nyoba kita. - Iku bakal kanggo purging lan sesuci anggota nyata saka layoné Gusti Yésus; nanging Oh Bakal nyoba geni. Sarupaning wong shaken kanggo tengah banget. mungsuh bakal nyoba kanggo goyangake munggah kabeh kita wis pracaya - Nanging nyoba iman nyata bakal ketemu kanggo ngurmati lan memuji lan kamulyan. Nanging apa Gusti Allah bakal ngadeg. Pada ngrungokké stony-lemah bakal kawedhar - katresnané wong akèh bakal lilin kadhemen aku seneng saidthat wengi, lan nggagalaké wiwit, saiki bakal ngarsane ala saka Kristus palsu katon ing bumi iki. lan apa-apa nanging Kristus sing urip ing kita bisa ndeteksi nyoba ala iki mungsuh kanggo ngapusi - utawa iku karo kabeh deceivableness ala bakal bisa - kang willhave counter katelu kanggo saben bagean saka bebener Allah lan tiron kanggo saben karya saka Roh. Roh kudu lan bakal diwutahake metu ing Gréja, Dheweke Bisa diresiki lan kapenuhan Allah - lan mung ing babagan minangka Roh Allah dianggo,

Iki  Utamané ing alam kang sentosa, liwat kang wong sing pass Sing bakal kaanggep pantes mara nang ngarepé Anaké Manungsa.  Ana bakal nyoba metu  banget, nanging 'tis Prinsipe panggodha. Punika nggawa kanthi outpouring Roh, lan tengen ora Tambah ing babagan Roh sing tumètès. Ayat Gréja punika saking Antikristus.  Iku dening kang kapenuhan ing Roh Kita bakal katahan. Akhir Kutipan.

Kabotan lan counterarguments

O m sampeyan bisa ngerti makna wangsit iki, sampeyan bakal ngerti yen iku counterarguments cukup cetha babagan nabi iki saka Margeret, lan ing cara iku bakal dipengaruhi teologi John Darby kang:

Sepisanan, ana prabédan sing ana antarane nabi lan buku awal John Darby kang. wangsit teka ing taun 1830, nanging wis sawetara taun sadurungé, Darby wrote buku bab pengangkatan sadurungé Mangsa Kasangsaran. Amarga kuwi mokal kanggo Darby bakal wis colored dening nabi iki.

Mangsa Kasangsaran sesuci geni

F kuping sareh, iku banget inti saka wangsit sing ndadekake iku mokal. Yen seneng, aku bisa maca lan ngerti apa kang katulisan, banjur ana apa-apa ing wangsit kanggo suggest sing Margeret ora panginten utawa medhar wangsit interpretasi wis trib. Margeret "Nabi" kalebu ing ngisor iki:

"Iki nyoba geni kang kanggo nyoba kita. - Iku bakal kanggo purging lan sesuci anggota nyata saka layoné Gusti Yésus; nanging Oh  Bakal nyoba geni

Iki  Utamané alam  sentosa, liwat kang wong sing pass Sing bakal kaanggep pantes mara nang ngarepé Anaké Manungsa.

Ayat Gréja punika saking Antikristus. Iku dening kang kapenuhan ing Roh Kita bakal katahan "

Nalika Margeret nyerat sing Mangsa Kasangsaran, utawa wektu pangadilan iku kanggo ngresiki jemaah, lan Majelis Mangsa Kasangsaran bakal kudu lunga liwat bakal teka saka Antikristus, banjur apa-apa nanging pikirane kirim-trib cetha sing duwe apa-apa kanggo bali Gusti Yesus sadurunge Mangsa Kasangsaran apa.

Pangeran, nabi tenan cocog. Penting masalah apa piwulang punika Alkitab utawa ora, lan iku, ing tembung liyane pangandikaning Allah arep.

Pengangkatan punika "caket" utawa gegandhengan

1 Tesalonika 1:10 - Lan ngenteni Putra saka ing swarga, kang Allah wungu saka ing antarane wong mati, Gusti Yésus sing wis ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka.

E ne saka bagéan sing paling penting nalika kita pirembagan babagan pengangkatan, iku "caket" kang tegese kang gegandhengan, lan soko sampeyan bakal nyana kanggo kelakon ing sembarang wektu.

Makna saka tembung "caket" punika "kualitas utawa kondisi kang kira Kelakon" - Acara utawa kondisi sing kira kedaden. Dadi nalika kita wicara Gusti "imminenta" utawa bali related karo lah mburi-wektu, supaya iku mung ateges bali saka Gusti Yesus kanggo pasamuwan bisa ndeleng ing sembarang wektu, tanpa karakter antecedent.

Tembung "ngenteni" ing ayat Kitab Suci iki wis diterjemahaké saka tembung "anamenein" kang tegese "ngenteni wong teka." Iku nuduhake "aktif" sikap lan peran saka wong sing wis nunggu.

Pengangkatan - acara gak peduli

D et mung cara kanggo pengangkatan wong-pasamuwan bisa "caket" lan gak peduli, iku kudu njupuk Panggonan sadurunge Mangsa Kasangsaran utawa minggu pungkasan taun. Ing tembung liyane, ora ana pratandha sunnat sing bakal ndhisiki pengangkatan, utawa soko sing Majelis arep weruh bakal kelakon sadurunge acara iki bisa njupuk Panggonan.

Yen pasamuwan bakal ngenteni pratandha, supaya ana ora bakal, utawa dadi perlu kanggo "saya ngenteni bali Gusti."

Gusti Yesus bali katon

T gerah Boten kados pengangkatan bali katon Gusti Yesus punika "caket", banjur ana kudu sawetara bukti utawa acara sadurunge Gusti bisa sijine sikil ing Gunung Zaitun.

First, Israel kudu bali ing negara. Antikristus kudu jumangkah maju, lan kita kudu nemu nistha saka sepi lan kéwan. Loro nabi uga kudu maju lan medhar wangsit sak 3,5 taun, lan paukuman lan bebendune Gusti Allah kudu nyuntak marang bumi iki. Akhire, saben bangsa kudu nguripake marang Israel, lan kita bakal njaluk iku minangka Kitab Suci nyebut Armageddon.

Ing lack of words ndhukung

D et sing penting nalika kita pirembagan babagan Majelis pengangkatan, iku sing mung kudu ngilangi total lack ana ing tembung ndhukung, janji urip langgeng kanggo wong-wong sing mantep lan menehi sing urip sak kasangsaran Mangsa Kasangsaran, utawa janji pasukan sak ngatur Antikristus kang.

Bakal dadi cara sing gréja pinesthi mbukak liwat periode Mangsa Kasangsaran, Gusti temenan bakal nyiyapake lan ngelekake jemaah bab iki.

Tembung ndhesek kita

G uds tembung panggilan kita terus-terusan kanggo duwe pengarepan ajeg bali Gusti Yesus, kang Mulane acara asli tanpa karakter antecedent. Kene conto sawetara saka peranganing sing loro pointing lan nebihi pasamuwan kudu manggon ing pengarepan pancet Gusti Yésus teka wong kang:

Rum 13: 11-12 - Padha titènana kabeh sing, malah saya, kowe padha sumurup, apa kasangsaran wektu, sing jam wis teka kanggo sampeyan tangi saka turu. Kanggo saiki iku cedhak tumrap kita, katimbang nalika kita teka pracaya. Wengi iki adoh ngginakaken, dina wis cedhak. Mulané kita matak mati panggawé kang peteng lan sijine ing waja cahya. 

1 Korinta 1: 7 - supaya kowé sing konco ora hadiah, nalika aku ngenteni kita Gusti Yesus Kristus, wahyu. 

Gambar 3:20 - Kita bakal duwe kewarganegaraan kita ana ing swarga, lan saka ing kono kita ngenteni, lan saka Gusti Yesus Kristus dados Juruwilujeng.

Filipi 4: 5 - Ayo sarèh bakal dikenal kanggo kabeh wong. Gusti iku cedhak! 

1 Tesalonika 1:10 - lan ngenteni Putra saka ing swarga, kang wis kawungokaké saka ing antarané wong mati, Gusti Yésus, sing nyimpen kita saka ing bebendu teka.

Tit 2:13 - nalika kita ngenteni pangarep-arep rahayu lan saka Gusti Allah gedhe lan Pamarta kita Gusti Yesus Kristus, ing kamulyane muncul.

Ibrani 9:28 - lan kang bakal katon liya wektu metu, ora metokake dosa nanging kanggo nyimpen sing sing nunggu wong.

Ibrani 10: 37 - Kanggo sing durung kang nalika sethitik cendhak, kang teka, lan ora bakal wektu tundha.

James 5: 7 - Wait sabar mulane, sedulur, nganti Gusti rawuh.

James 5: 8 - Kowé uga awet lan ngiyataken atimu, kanggo teka saka Gusti iku cedhak.

1 Peter 4: 7 - Mburi samubarang kabeh wis cedhak.

Jude 1:21 - tetep dhewe ing Gusti Allah, nalika ngenteni Gusti kita Yésus Kristus marang sih-kadarmane bakal ngekèki urip langgeng.

Up 3:11 - Aku bakal rauh. Terus apa sing kudu, supaya ora ana kang njupuk makutha.

Wahyu 22: 7 - "Lah, aku teka cepet.

Wahyu 22:20 - Panjenenganipun sing ngomongké bab iki ngandika, "Ya, aku teka cepet." Amin, teka, Gusti!

Dadi iki sawetara saka peranganing Kitab Suci sing nuduhake kita pengarepan sing Majelis kudu. Liyane sing nganggo bali Gusti related, lan Majelis kudu tansah bisa disiapake. Padha pirembagan bab bali saka Gusti tanpa pratandha sadurunge, lan padha nyedhiyani comfort lan dukungan tanpa hubungane menyang Mangsa Kasangsaran.

Maranatha - Sampeyan Gusti kita teka

1 Korinta 16:22 - Yen sapa ora tresna marang Gusti Allah, kang bakal kena ing ipat-. Marana tha.

E ne bantahan kuat kanggo gréja awal urip ing pengarepan pancet bali Gusti Yesus dalan padha disambut saben liyane lan sing Paul migunakake ing salah siji aksara: Marana'ta.

Tembung Marana'ta punika Aram lan tegese "Paduka punika Gusti kita, teka!" Iku sing expression saka kepinginan Majelis lan pangerten yen Gusti bisa teka ing sembarang wektu. Dadi nalika Paulus nyerat ing tegesé nutup ing 1 Korinta 16, kang ngandika yen sapa kang ora tresna marang Gusti Allah, kang bakal dadi "anathema". Tembung tegese duka, lan banjur ipat-ipat saka "marana tha," Gusti teka.

Yen Majelis durung duwe pengarepan yen Gusti bakal teka, padha ora digunakake Danaraja, kang loro pandonga, panyuwunan lan telpon kanggo bali saka Gusti Yesus.

Paul nenggo kanggo Gusti

1 Tesalonika 4:15 - kita ngomong marang kowé déning tembung saka Gusti, kita kang isih urip lan tetep tekane Gusti bakal ora nyegah wong-wong mau kang wis padha mati    

Paul migunakake tembung "kita" nalika piyambakipun nyebataken sing urip lan tetep teka saka Gusti, kang tabet menawa pengangkatan Sejatine wis bisa kelakon ing wektu Paulus.

Jas 5: 8 - Kowé uga awet lan ngiyataken atimu, kanggo teka saka Gusti iku cedhak

Track dina Paulus ana Gusti bali cedhak, lan kang nyengkuyung jemaah manggon ing pengarepan pancet Yesus saka ing swarga.

Nalika kita pirembagan napsiraken wektu kita kang kita manggon, lan pracaya sing kita generasi sing bakal nemu bali Gusti, iku amarga kita mbandhingaké karakter sunnat Mangsa Kasangsaran. Amarga saka pratandha kita bisa ndeleng sing Day Gusti wis nyedhak, lan sing pangs lair nambah.

Ing tembung liyane, pratandha internal lan eksternal kang nunjukaké sing 70th lan minggu pungkasan taun wis nyedhak, lan kanthi mangkono uga pengangkatan wong-pasamuwan.

Apostolik bapa

J dadi Forest Silver, wrote ing bukunipun "Bali Gusti kang wrote saka leluhure Apostolik:" Padha samesthine bali Gusti ing wektu iku. Padha panginten sing wektu iki related, minangka Gusti mulangi wong-wong duwe sikap waspada. (13)

John F. Walvoord, a téologi Kristen ngringkes cara iki: "Ing unsur pusat saka wis trib pupu, yaiku piwulangé imminenta Gusti lan bali related, peran penting ing gréja awal, sing urip ing pengarepan pancet saka Gusti teka kanggo kang Déwan. (12)

kesimpulan

H istorien nuduhake kita sing ing éwadéné ing lack gedhe saka sesanti sunnat, utawa spiritualization saka tembung-tembung kanggo meh 1000 taun nganti Reformasi, supaya iku sajarah gréja sing gréja awal lan bapa awal wis pengarepan pancet Yesus teka.

Pre-millennialism, kang tegese Yesus bali bakal njupuk Panggonan sadurunge Millennium secara harfiah meh ilang sawise Dewan Efesus, satunggiling konsili ekumenis ing 431 M, iku iki mutusaké, lan dianggep minangka sesat. Iku mengko sak Reformasi sing kita bisa ndeleng carane tembung-tembung maneh dadi urip rampung.

doctrine Pre-trib iki systematized ing 1800-an dening seneng Yohanes Darby, nanging kanggo wong piwulang durung ana sadurunge wektu sing, minangka pratelan sing "sabdhoning dening iman" ora ajaran bener sadurunge Martin Luther ditampa wahyu bab iki. Temenan wong-wong sing martakaké "sabdhoning dening iman" sadurunge 1500s, nanging Gusti digunakake ing Martin Luther ing cara khusus kanggo nggawa bebener iki kanggo cahya. Ing cara iya karo Yohanes Darby ing syarat-syarat pengangkatan lan bali Gusti Yesus.

We sing nunggu bali Gusti

P recis tembung sing nyebut kita kita nunggu teka saka Gusti. Aku ora ngenteni karakter khusus, utawa sing acara tartamtu bakal kelakon sing disambungake kanggo pengangkatan. Gusti bisa teka ing sembarang wektu, kang uga pitutur lan dukungan sing Gusti wis kanggo kita. Ing pancet pengarepan sing Gusti bisa teka bali kapan.              

Iku Paul panglipur kanggo pasamuwan ing kutha Tésalonika, lan kaya sing iku comfort kanggo kita. We sing nunggu teka, kanggo ngluwari lan nyimpen kita saka ing bebendu kang bakal teka (1 Tesalonika 1:10)

Yesus teka rauh!

Cathetan:

 1. "Ing Bapa Gréja Awal"
 2. Paul Boyer, Nalika Wektu Bakal Dadi Ora More: Wangsit Yakin ing Modern Budaya Amérika (Cambridge, MA: Belkndap Pencet, 1992), kaca 75th
 3. Paul N. Benware, Understanding Akhir Times wangsit, 1955 kaca 197-198)
 4. Tommy Ice, "Morgan Edwards: A Pre-Darby Rapturist," Ing Konservatif Ilmu Teologi Jounal, 1997 kaca 4-12.
 5. Dave MacPherson, The Temenan Pre-Trib Asal 1973
 6. Angon teko Hermas, Copy tulisan complte of Sherherd teko Hermas bisa ditemokaké ing internet.
 7. "St. Ephraem 'ing Wikipedia Katulik ing Internet
 8. Crutchfield "The Hope Rahayu lan Mangsa Kasangsaran ing bapa Apostolik, kaca 88-101
 9. Paul N. Benware, Understanding Akhir Times wangsit, 1995 kaca 10-12
 10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
 11. The First Layang saka Clement, 23 (ditulis bab 96 AD)
 12. John F. Walsvoord, The Pengangkatan Pitakonan Alih lan nggedhekake Edition, Zondervan, Grand Rapids, 1979, 51st
 13.  Jesse Silver Forest, The Lords Bali, New York taun 1914, 62-63
 14.  Kalimputan ing jam "kaca 221-222


PART 5

D et Iki sisih kalima saka seri "bali Gusti Yesus sadurunge Mangsa Kasangsaran," kang nimbali kanggo pengangkatan putri Allah lan umat sadurunge nganti minggu pungkasan taun, lan Mangsa Kasangsaran nemu wiwitan sawijining.

Senajan pengangkatan iku salah siji saka iku kanggo Rahasia NT lan Majelis, supaya kita isih bisa ndeleng thread abang liwat gambar lan simbol ing GT. Iki kirim njupuk titik wiwitan ing crita sing Henokh, Lot, Rebecca lan Iskak, Ruth, Rahab, lan Daniel, lan nuduhake carane Gusti gegandhengan karo Mangsa Kasangsaran lan Majelis. Kita wiwiti urutan karo crita Henokh:

Henokh

1 Genesis 5:24 - Lan Henokh ing proses iki malmpah karo Gusti Allah, ora ana, kanggo Gusti Allah.

E nok iku kanthi nganggo cara akeh lawas testamentlig Pre-dijupuk saka Majelis, kang bisa dadi alusio loro lair dhewe, nanging uga kanggo wektu-titik kanggo pengangkatan wong-pasamuwan.

Tanpa pati pasuryan

Ibrani 11: 5 - By iman Henokh dijupuk langsung tanpa madhep pati. Lan padha nanging ora ketemu ketemu, amarga Gusti Allah wis dijupuk wong kanggo awake dhewe. 

E nok iki kejiret tanpa ngicipi pati kanggo Gusti Allah wis dijupuk wong kanggo awake dhewe. Where is Henokh model peran Fantastic ing jemaah sing duwe janji sing apik padha.

Sing siji dina generasi milih, bakal kejiret munggah marang Gusti, nanging kanggo ngadhepi pati, lan karo wong-wong sing sadurungé wis tiba asleep, kita sing isih urip lan tetep, bakal kejiret ing janjian Gusti ketemu wong ing langit.

Telung jinis wong

D et padha telung macem-macem jinis wong sing urip ing dina Nuh sadurunge banjir teka. Iku wong kang ora pracaya sing ditolak tembung saka Gusti, ngendi kabeh dipatèni ing banjir. Iku Nuh lan kulawarga sing padha wadi liwat Banjir, lan iku sakabat kang kejiret munggah marang Gusti sadurunge banjir teka.

Saben ing cara dhewe makili wong telu macem-macem kategori sing kita bisa mbandhingaké karo wektu kita dina iki. Ing mung ing cara sing padha kita waca telung jinis wong ing dina nalika kita obah nyedhaki Mangsa Kasangsaran lan pungkasan wektu.

Wong-wong sing mlaku ing

M änniskorna sing dipatèni ing banjir Nuh dina nggantosi kafir, sing wis ora dijupuk ing Gusti Yesus minangka Juruwilujeng sing. Wong bakal pindhah menyang Mangsa Kasangsaran, lan kapapar ing bebendune Gusti Allah. Wong-wong sing ora mratobat ing Mangsa Kasangsaran bakal dipun biji dening Gusti Yesus lan banjur bakal dityemplungké geni geni.

Noa punika Israel

N oa nggantosi remnant Israel yen Gusti bakal ngrampungake sumpah karo Reich 1000-taun. Nuh mangkono milih Israel, kang ing cara tartamtu bakal direksa sak Mangsa Kasangsaran. 3,5 taun menyang Mangsa Kasangsaran bakal pracaya Yahudi kanggo padha ngungsia menyang ara-ara samun ing ngendi Gusti bakal nglindhungi mau kanggo Antikristus lan buron kang. Nuh banjur dilestarèkaké liwat banjir lan ana uga bakal dadi bagean saka wong Yahudi dadi.

Henokh punika gambar saka jemaah

E nok gambar saka jemaah, sing padha ora bagean saka Banjir lan pangadilaning Allah nalika piyambakipun bakal kejiret lan dijupuk dening Gusti Allah sadurunge banjir teka.

Henokh urip ing wektu nalika Gusti biji donya. Nalika goal dosa iki ngrambah, uga teka penganggep Allah ing dosa ing dina Nuh lan Dèkné sing ngongkon deluge, nanging banjur iki Henokh wis kejiret munggah marang Gusti. Banjir iku Gambar saka bebendune Gusti Allah bakal ngutus marang bumi, lan wong-wong duraka ing kaping pungkasan - ing bebendu kang teka (1 Tesalonika 1:10). Kaya Henokh, uga Majelis bakal diangkat sadurunge vredenstid sawijining metu liwat bumi.

Lot

2 Peter 2: 6-9 - Kutha Sodom lan Gomora kang disumpahi kanggo karusakan. Panjenenganipun sijine wong ing awu lan marang minangka conto saka apa kang bakal kelakon kanggo wong duraka. Nanging disimpen mursid Lot, sing kesurupan gesang dissolute duraka. - Wong mursid manggon yaiku antarane wong-wong mau, lan dina sawise dina, iki kesurupan ing nyawa mursid dening ningali lan pangrungu ala padha. - Gusti Allah, kanggo ngirim para wong mursid saking panggoda lan supaya penahanan adil lan ngukum wong-wong mau nganti ing dina pangadilan. English translation: kanggo ngentasaké wong mursid saka panggodha

N Petrus nyerat lan mulang ing pasamuwan ing salah siji saka aksara, kang migunakake conto Lot minangka rancangan, lan menehi kita tuladha praktis saka cara sing Gusti nyimpen wong saka ing wektu lan panggonan nalika nerangake pengadilan Allah lan wektu nyoba ( saka nyoba - translation eng).

Abraham ngelingaken Gusti

1 Genesis 18: 23-25 ​​- Abraham nyelaki lan ngandika, "Bakal numpes tiyang mursid sareng kaliyan tiyang duraka Mbok ana mursid sèket ing kutha Punapa panjenengan uga numpes lan ora ngéman panggonan kanggo wong mursid sèket sing?. ana? iku kanggo adoh kanggo nglakoni kaya sing, supaya mati mursid karo wong duraka. iku banjur bakal nggabungake mung karo wong duraka. dadi adoh, bakal ora kang kabeh hakim bumi nglakoni apa kang bener ? '

A Gusti Braham ngilingake saka pitakonan sing bab tanah Sodom lan Gomora, iku lelawanan alam kang numpes wong mursid bebarengan karo wong duraka.

Miturut menehi kita conto saka Lot, mulang Petrus, kanggo nuduhake yen Lot iki ora Kayata sak wentoro, nanging asas umum saka sisih Gusti Allah, Gusti tansah "nyimpen wong mursid saking panggoda"

Gusti nebus saka kutha Lot

D et minangka Gusti disimpen Lot saka paukuman bakal metu saka kutha, ana kanggo mindhah wong fisik saka Sodom. Gusti ora mung ora ngadili kutha lan nindakake soko kanggo supaya dawa sing Lot ana fisik ing kutha.

Lot punika gambar saka jemaah, kang dijupuk saka wektu lan panggonan sadurunge banjur sing pengadilan Allah dadi metu. Iku, ing tembung liyane ing alam Gusti ora kanggo ngadili wong mursid bebarengan karo wong duraka.

Rebecca lan Iskak

1 Purwaning Dumadi 17: 4 - "Waca, iki gawé prejanjian karo kowé: Kowé bakal dadi leluhure golonganing bangsa.

1 Purwaning Dumadi 17: 6 - Aku bakal nggawe sampeyan sing subur banget, lan nggawe bangsa teka saka sampeyan, lan raja bakal teka saka sampeyan.

Ing Saks lair, ana kasenengan gadang Allah kanggo Abraham. Gusti Abraham anak karo Sarah, lan Abraham bakal dadi bangsa gedhé, lan bapa saka akeh bangsa liwat Iskak.

Gusti tes jantung Abraham

N punika Sara iku umur sangang puluh taun, menehi lair, dheweke janji putra tuwa, mung ing cara sing Gusti Abraham lan Sarah. Iskak banjur mung anak sing, sing Gusti bakal nepaki prajanjian lan janji lumantar.

Sawetara wektu mengko nyoba Gusti jantung Abraham, lan takon marang kanggo pindhah lakon telung dina 'adoh, kanggo kurban. kurban obaran ana ing misbyah bakal Iskak, kang putra mung lan kinasih.

Isaac, a Kristus

N Abraham iku manut marang Gusti, supaya kabèh kedadean Shadow saka Gusti Allah iya ing salib sawetara 2,000 taun mengko, lan ana akèh sajarah suggest sing Iskak iku gambar langit Yesus Kristus:

Isaac mangkono gambar langit Yesus, lan karya sing kedaden ing salib Calvary. Abraham dipercaya rampung ing Gusti saka kahanan, lan pracaya marang Gusti Allah sing Iskak bakal nerusake maneh sawise korban.

Slaf Eliezer - gambar saka Roh Suci

1 Purwaning Dumadi 15: 2-3 - Nanging Rama Abram banjur ngandika; "Gusti, Gusti, apa sing bakal menehi kula? . Ningali Aku lunga tanpa laré, lan pewaris saka omahku iku Eliezer Damaskus "ngandika Abram luwih; "Aku wis ora diprodhuksi turunane sembarang. Salah kluwarga bakal oleh warisan kula. "

S unifier wektu Isaac kanggo golek prameswari, Abraham dikirim abdine paling tuwa ing Kanada kang, Eliezer kanggo nggoleki putri sing kanggo Isaac, antarane kulawarga dhewe. Ora ono ing kabèh crita ing 22, kita waca jeneng abdi iku. Nanging ing 1 Pangentasan bab 15: 2 kita sinau abdi sulung Abraham yaiku Eliezer, lan ing wiwitanipun, pewaris house Abraham.

Ing Yohanes 15: 26-27, kita sinau bab Roh Suci. Iku ora bagean saka Sang Rama, lan ngomongké Kristus. Panjenenganipun uga helper kita lan Roh Kayekten.

Slaf Eliezer gambar saka Roh Suci. Dheweke wis dikirim dening Abraham. Panjenenganipun anonim lan ora pirembagan bab piyambak, nanging menehi kesaksian kanggo Rebecca, putri mangsa kanggo Isaac. Kajaba ngandika, Roh Suci ora babagan piyambak, nanging pointing lan nekseni bab Gusti Yesus kanggo pasamuwan. Eliezer ketemu Rebecca ing sumur, kang bisa dadi riwayat outpouring Roh Suci ing gesang kita. Jeneng Eliezer tegese padha karo Roh Suci "comforter".

Rebecca - putri saka Kristus

P cara sing padha Iskak iku sawijining kutha ing Kristus, lan abdi Eliezer gambar saka Roh Suci, Rebecca jinis Gréja, Pengantin Kristus.

Rebecca asalé saka kutha padha Abraham, sing banjur lay ing Babil. Babil iku sawijining kutha ing donya iki, sing uga bakal pasamuwan lan wis digawa metu. Rebecca uga sing relatif saka Abraham, lan padha wong Kristen, ngandika karohanen, wiji saka Abraham. (Roma 4:16)

Rebecca uga nampa bebungah saka Eliezer nalika dheweké ketemu wong, kang Roh Suci ing cara sing padha, Majelis graces miturut karepé. Nalika Rebecca dhateng abdi, dheweke nganggo ngarep lan ngandhani kita kabeh dheweke wis katon lan ngalami. tugas Majelis iku kanggo metu lan pirembagan bab "kabar kabungahan" lan nyekseni kanggo kabeh sing Gusti wis rampung ing gesang kita.

Ngluwari wengi

T jänaren Eliezer arrives ing wayah sore menyang uga ing kutha ngendi Rebecca urip. wengi pralambang kelainan, lam lan kebingungan, ngendi wengi wis teka, kang gambar Mangsa Kasangsaran lan Day saka Gusti.

Kita ndeleng iku ing cara sing padha ing 1 Genesis 24:63, ngendi Iskak meets putri mangsa ing wayah sore. Panjenengane bakal nampa dheweke, lan ndadekke dheweke menyang tarub kang ibu, ngendi Rebecca dadi garwane Rama Iskak.

A prawan suci marang Kristus

V kanggo mangerteni sing Rebecca iku cah wadon enom, sing ora ana kang padha teka cedhak (1 puree 22:16). Kajaba iku, ing jemaah minangka prawan suci marang Sang Kristus, lan tunangan wong siji.

Ing pungkasan crita, siji puree 24: 62-67, kita waca sing Iskak (ngresiki) ngasilake kanggo sore, sadurunge wengi (ing Mangsa Kasangsaran), lan Eliezer (Roh Suci) kira kanggo nggawa (pengangkatan) Rebecca (putri) kanggo ketemu Isaac adu kanggo pisanan. Kajaba iku, ing Roh Suci, kanggo mbedhol jemaah, ing wayah sore, sadurunge wengi lan Mangsa Kasangsaran wiwit, lan kita bakal njaluk bantuan kanggo ndeleng lan ketemu Gusti lanang kita pisanan.

Rahab

Joshua 1:. 2 - "Kula abdi Musa iku mati Saiki tangi, nyabrang bengawan Yarden, lan kabeh wong iki, menyang ing tanah kang menehi wong Israel. 

H istorien saka Rahab disetel 500 taun sawise Iskak lan Ribkah ing Purwaning Dumadi Bab 1 24 Historis, akèh wis kedaden kanggo Israel sak iki wektu.

Israel wis ngalami periode perbudakan ing Mesir, lan banjur carane Gusti Miraculously dibebaske lan disimpen ing wong metu saka budak dening Nabi Musa. Sawise wong Yahudi nglambrang ana ing ara-ara samun 40 taun, kesah Gusti munggah Joshua, sing bakal mimpin wong asor mungsuh lan njupuk tanah prajanji prajanji sing Gusti Allah sampun paring prajanji.

Two telik ing Yerikho

Jos 2: 9 - "Aku sumurup, yen Gusti wis ngekèki kowé tanah iki lan sing wedi sampeyan wis tiba ing kita, lan sing kabeh pedunung wedi kanggo sampeyan. 

Ing efore sing Israel mapan ing kutha Yerikho, ing loro telik dikirim ing Spy metu tanah lan kutha Yerikho. Telik padha Nemokake lan golet panggonan kanggo ngungsi karo perek Rahab, sing kurang loro mata-mata kanggo Folks kutha sing padha looking for wong.

Rahab dijanjèkaké iman lan bebendhu kang kanggo pramuka, Gusti Allahe Israel wis diparingake tanah. Dheweke nyuwun apa Pramuka kanggo menehi dheweke janji pangayoman, loro kanggo dheweke lan dheweke kulawarga ing Israel mapan kutha.

Ngluwari saka paukuman

E tt senar abang ing jendhela, bakal tandha sing ana ngendi Rahab lan dheweke kulawarga padha. Nalika prajurit weruh senar, diundhuh lan diluwari Rahab lan dheweke kulawarga saka karusakan kaya telik wis janji.

A Gambar Pasewakan

S Kokan Rahab gambar saka jemaah. Dheweke iku pagan, perek lan dosa sing ngakoni pracaya marang Gusti Allahe Israel. Dheweke peduli, nalika kroso kanggo wong Yahudi, kang alesan kanggo kawilujengan dheweke.

Yerikho iku sawijining kutha ing donya iki, kang wis disimpen kanggo wong-wong mau. Rahab (Majelis) wis dibusak saka Yérikho (World), sadurunge banjur sing kutha numpes lan ngobong (ing Mangsa Kasangsaran)

Ruth

R UTS buku disebut "pangentasan Love Story," lan kira Naomi, wong wadon utawa saka Betlehem sing ilang tanah sing amarga saka pailan ing Israel, lan banjur kepeksa mlajeng kanggo Moab (Jordan).

Boten dangu, bojone mati lan godhong dheweke piyambak lan miskin ing negara manca. Sawisé pailan siji Naomi bali menyang Betlehem karo putri Ruth, sing wis supaos tau ninggalake dheweke. Ruth iku wong wadon saka Moab ingkang krama kalihan siji saka anak Ruth kang uga matèni. Nalika loro sing bali ing Betlehem, supaya dadi wong penting utawa, Boas, ing katresnan karo Ruth lan rabi dheweke.

Miturut hukum panebusan lan marriage, kita nemu loro Naomi lan Ruth pangentasan, lan Naomi bali tanah, dheweke wis ilang.

A Gambar Pasewakan

H istorien saka Ruth iku sawijining crita sange lair, kawilujengan lan nebus, nanging uga menehi gambar simbolis jemaah lan Mangsa Kasangsaran.

Naomi iku sawijining kutha ing Israel, lan Ruth gambar bangsa Majelis sing wis nikah karo förlösaren, wong Yahudi Boas, sing gambar saka Kristus. Naomi wis nylametake negara amarga saka pailan, mung minangka Israel diusir saka negarane 2000 taun kepungkur. paroki wis bagéan saka Kristus kanthi pracaya marang wong-wong Yahudi, nalika hardening ing sisih magepokan Israel (Rum 11:25).

On cara kanggo ngluwari bangsa Israèl (Naomi), supaya njupuk Kristus pagan wedding (Ruth). Boas nebus lan nyimpen loro Ruth lan Naomi ing kahanan lagi ana ing, lan netepake pungkasanipun Israel (Naomi) kanthi.

Ngluwari saka Mangsa Kasangsaran

S amtidigt supaya crita Rut, gambar pasamuwan sing Gusti nyimpen uwal Mangsa Kasangsaran.

Kita temokake telung kahanan ing bab telung sing kapatah neksèni bab iki. First, Ruth dadi mudhun kanggo  tröskeplatsen  minangka ibu takon dheweke. Kapindho, Boas tangi munggah lan ketemu Ruth ing  wektu tengah wengi  nalika dheweke sought pengungsi karo wong. Pangeran, Ruth tak ijin kanggo  ndhelikake ing jubah Boas , sing nyebar rok liwat dheweke, lan Boas dadi juru panebus dheweke wengi iki.

Tröskeplatsen - A Gambar saka Mangsa Kasangsaran

T röskeplatsen gambar saka paukuman lan kasangsaran kita ngadhepi ing sawetara panggonan ing loro OT lan NT (Amos 1: 3, Yesaya 21:10, 41: 14-16, Wahyu 14: 19-20).

Ing wengi lan esuk uga riwayat loro Mangsa Kasangsaran, pangadilan lan pemugaran. Gusti Yesus dhateng ing wengi teka kono ana wong bisa bisa (Yohanes 11: 9), lan Paul warns sing dina Gusti, kang wektu pangadilan bakal teka kaya maling ing wayah bengi (1 Tesalonika 5: 2).

Sak Boas lapisan protèktif

Ruth 3: 9 - "Panjenengan punika sinten?" Dheweke takon. Dheweke mangsuli: "Aku iki Ruth, wadon Panjenengan. Nyebar manteflik liwat wadon, awit kowé sing Panebus kawula.

R metu wis kanggo ndhelikake ing Boas jubah ing sikilé nganti wengi iki liwat lan dadi esuk maneh.

Ing cara, Gusti bakal nglindhungi lan ndhelikake jemaah sak wektu saka bebendu, ing wengi sabanjure, nganti pepeteng dissipated lan dawns esuk. Panggonan patemon sak Mangsa Kasangsaran ing, bakal ing lapisan Gusti, ing Yerusalem swarga, lan ing pambiyantu ing ruang langit.

Ayo wong lan pindhah menyang Chambers Paduka

Yesaya 26: 17-21 - Minangka wong wadon squirm meteng nalika dheweke kira kanggo menehi lair, lan sesambat pain sing, supaya iku karo kita marang Dhuh Pangéran. We disusun lan writhed, nanging kita nglairaké angin. Kita ora entuk kawilujengan kanggo tanah, lan ora ana siji wis lair manggon ing bumi. Nanging mati bakal urip, badan bakal munggah. Tangi lan sing, sing kowé manggon ing lebu, kanggo dew iku ebuning pepadhang, lan bumi bakal menehi metu ing antarane wong mati. Ayo wong lan pindhah menyang Chambers Paduka, nutup lawang konco sampeyan. Singidaken dhewe kanggo wayahe Brief nganti bebendu wis liwati dening. Lah, Sang Yehuwah rawuh saka ing panggonane kang kanggo ngukum pedunung ing bumi kanggo dosané. Bumi bakal lay Bare utang getih lan maneh ndhelikake slain sing.

D et bab iki Yésaya kasusun saka ayat sange sing kapatah neksèni bab Gusti sing bakal nyeluk wong, kang bakal ndhelikake lan ngreksa wong ing kamar sing hubungane karo bebendune wektu nyetel ing bumi.

Kita ora bisa ndeleng sing wacana iki saka Yesaya tau sadurunge wis kawujud. Panjenengan uga ora setuju karo patangen sing martakaké Gusti Yésus, lan Daniel ngandhani Dan 12: 2, kang kita ngerti sing bakal kelakon sawisé Mangsa Kasangsaran lan ora sadurunge. Kene Yesaya ngandika tinimbang kauripang sing pisanan ana nalika Gusti Telpon wong ing kamar sing, lan sadurunge lan sadurunge bebendune Gusti Allah lan pengadilan dadi metu liwat bumi.  

Minangka wong wadon karo anak

Wahyu 12: 1-6 - A tandha gedhe muncul ing swarga: wadon sandhangan karo srengenge, karo rembulan ing dheweke kaki lan makutha lintang rolas ana ing sirahe. Dheweke ngandhut sarta nguwuh-uwuh ing lan pained kanggo bakal dikirim.

P cara sing padha wus, John sumerep wadon karo wektu mburi ngandhut lan ing nyambut-gawé rina. Gereja tau presented minangka wong wadon menehi lair ing Kitab Suci, nanging ndadekake tangan liyane, Israel. Wong wadon iku Gambar saka loro Kadosh Yahudi wektu Gusti Yesus, lan wong-wong Yahudi Kadosh sak Mangsa Kasangsaran.

Israel wis telung Lair dheweke wis kanggo mbukak liwat sadurunge dheweke dadi menyang Kratoné 1000 taun. Kabeh telu Lair iki diterangake ing Yesaya bab 66:

Yesaya 66: 7-8 - Sadurunge Sion wis dikenal wong nyambut-gawé rina, dheweke menehi lair kanggo bayi (Yesus). Sadurunge pangs teka marang dheweke, dheweke wis diwenehi lair kanggo anak lanang. Sing wis krungu bab kuwi? Sapa sing wis katon apa-apa kaya iku? Bisa tanah kanggo urip ing dina siji (1948), utawa bangsa bakal lair bebarengan (karahayoning Israel), amarga Sion menehi lair kanggo anak sing wis nalika loro pegawe miwiti?

Supaya, karo nyambut-gawé rina sing Israel bakal nemu, lan sadurunge bebendune wektu, Gusti bakal supaya wong mati padha katangèkaké, lan wong bakal nelpon wong kanggo awake dhewe, kanggo ndhelikake ing jero kadhatone.

Ayo wong sandi

"K babagan umatingSun," kang tenan tegese "ngilang" utawa "dadi siro", iku sawijining podo sange pengalaman Yohanes wis ana ing kitab Wahyu bab 4, kono weruh lawang mbukak ing swarga, lan ing wektu sing padha krungu swarane, minangka kalasangka Kajaba ngandika: "Sira munggaha mréné." Enggal Gusti Allah, kadhemen dadi John kejiret nganti tahta saka Gusti Allah, ngendi iku saka swarga lah Mangsa Kasangsaran diputer metu ing bumi.

John nggantosi pasamuan iki sing bakal nemu padha ing dina Uppryckandets. Liwat printah swara saka Archangel lan Trump Allah, jemaah bakal diangkat menyang swarga lan bakal ndeleng Mangsa Kasangsaran mbukak bumi.

Daniel

H istorien Daniel lan telu wong ing pawon murub, iku salah siji saka crita saka Prajanjian Lawas sing nuduhake Gambar langit Mangsa Kasangsaran lan completion mangsa.

Daniel wis sinau eskatologis, impen, wahyu lan apa wis pungkasan wektu kanggo nindakake. Boten kados ing Kitab Wahyu, kang gambaran rinci Mangsa Kasangsaran, kiro-kiro Daniel ing wektu wonten akeh maneh, loro sakdurunge lan nerusake ing wektu.

Daniel - gambar jemaah

H istorien Daniel lan telu kanca kang, njupuk Panggonan ing awal panangkaran Babil, ngendi kabeh papat ngawula sak king Babil.

Kaya Yusuf, Daniel dadi munggah pangkat ing posisi sing mung Sang Prabu jumeneng wong. Ing kitab Wahyu, pasamuwan uga nyetel kanggo ngawula minangka imam lan raja-raja ing bumi iki. Soko sing bakal rampung ing Millennium. Ing cara sing, iki Daniel gambar Pasewakan.

Prototype saka Antikristus

K Young Nebukadnezar, kang iku umpamane cetha saka Antikristus, wis sijine munggah patung emas ing dhataran saka Dura ing Babil. Iku Wigati, reco iki sewidak asta dhuwur lan sudhut nem asta, kang bisa upamané kanggo wicara Antikristus 666th

Nebukadnezar mekso wong kanggo tiba mudhun lan nyembah reca pesawat iki, endi akibat sing ora mbangun-turut padha dibuwang menyang ing pawon murub. Ing pawon kobong iku Gambar saka bebendune Gusti Allah lan kahanan kang ora ngepenakke gedhe ing Mangsa Kasangsaran. 

Kacemplungaké ana ing pawon sing murup.

Malachi 4: 1 - Lah, dina rawuh, iku Burns minangka tungku.

S adrak, Mesakh lan Abednego gelem sujud patung Nebukadnezar, lan padha kacemplungaké ana ing pawon sing murup.

Sang Prabu dhawuh sing keren geni kudu digawe panas kaping pitu panas saka sampeyan wis tau weruh dadi, lan ana Gambar wicara sempurno. Gusti Allah banjur ngutus malaekate sing dilindhungi Sadrakh, Sang Mesakh lan Abednego ing pawon murub, lan padha metu tanpa karusakan apa wae utawa impact saka geni. 

Where is Daniel

M siji iku begs ing pitakonan saka crita iki ngendi Daniel nang endi wae. Ana kang siji saka wong-wong sing sujud nyuda kanggo reco? Apa iki kang ora dirawuhi, lan ngapa iki kang ora uga di buwang menyang ing pawon murub?

Kita bisa dadi nyedhaki tartamtu sing Daniel ora sujud nyuda kanggo patung Nebukadnezar dadi. Daniel iki mung ora saiki ngendi everyone bakal nyembah patung, utawa ing pawon kobong saka panandhang. Gusti Allah wis "dijupuk wong adoh." 

Israel lan Gréja

B eskrivningen minangka raja wis wong-wong iki ing pawon murub ana sing ana telung wong Yahudi (Dan 3:12). Telu wong Yahudi iku, ing tembung liyane, gambar saka milih Israel, lan Daniel punika gambar saka jemaah.

Daniel (Majelis), ingkang dipun tresnani (Daniel 10:11), iki wadi saka wektu lan panggonan nalika nerangake ing pawon murub (Mangsa Kasangsaran), nalika telung kanca kang (turahan Israel), iki wadi ing tengah lan liwat trängslen.

kesimpulan

G eNom crita iki Henokh, Lot, Rebecca lan Iskak, Ruth, Rahab, lan Daniel, kita bisa ndeleng pola lan Utas abang.

We ndeleng acara simbolis sing nuduhake lan nilai kanggo Kanada, wektu Majelis kita manggon. Ana kita bisa ndeleng manawa Gusti ora hubungané ing cara sing padha karo Gréja, kang ora karo Israel. Loro kelompok kawilujengan Gusti nduweni rencana unik, kang bakal ngrampungake. Gusti bakal ngreksa Israel kesah Antikristus lan Mangsa Kasangsaran, kang bakal ngrampungake prajanjian-prajanjian lan prajanji sing liwat.

plans Gusti Allah kanggo pasamuwan

P ing cara sing padha, Gusti uga kanggo ngrampungake plans karo awak lan putri, marang pasamuwané Allah. Kasangsaran iki ora temenan kanggo putri Gusti, supaya Gusti Yésus bakal nompo lan mbusak putri sadurunge banjur sing pengadilan Allah bakal metu liwat bumi.

Gereja disimpen saka wektu lan panggonan nalika nerangake Mangsa Kasangsaran lan paukuman final. pangarep-arep rahayu, Gusti Allah kita lan Gusti Yésus Kristus, sing bakal ngluwari kita saka ing paukuman.

Yesus teka rauh! 


Bukaken blog Miakel Walfridssons: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 28 november 2020 13:20
Hjälp Herre min Jesus

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp