Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Gusti Yesus ngasilake ing 1 lan 2 Thess

Wis ing bab pisanan ing ngendi Paul nyebataken ajaran dhasar saka Roh Suci utawa mratobat Majelis, minangka nyebataken ing wektu sing padha apa bakal dadi pangarep-arep jemaah lan pengarepan, yaiku bali saka Gusti Yesus.

Rocket Bukak.

First, pengangkatan lan learning penting kudu dadi bagéan integral saka madegé Majelis lan martakaké. Iku uga acara sing kapisah lan béda ing hubungan kanggo Yesus katon teka bumi, lan tinimbang gambaran saka Allah sing mudhun saka swarga kanggo nompo lan twitch kang jemaah kanggo awake dhewe. Pengangkatan uga Reuni gedhe-gedhe kita tresna, sing bebarengan karo pengangkatan saka ing antarane wong mati.


Av Mikael Walfridsson
lördag, 12 oktober 2019 00:37
Gästblogg

Bebarengan karo 1 Korinta 15, minangka huruf Paulus kanggo pasamuan ing Tésalonika, sawetara huruf ing sawijining paling describes bali Gusti Yesus. Huruf jawaban kalebu prakara apa pengangkatan, lan nalika iku ana.

Iki review saka rong huruf Paulus maringi pangerten saka kaping pungkasan, lan hubungan ing antarané dina Gusti Yesus Kristus kang uga uppryckelsens dina, lan ing dina Gusti Yesus rawuh ing pangadilan kanggo dunya iki. Huruf nyemangati kita ing wektu sing padha manggon ing pengarepan pancet bali Gusti Yesus, lan menehi kita prajanji kuwat lan langit bakal wadi saka bebendune Gusti Allah.

Latar mburi aksara

Paul wrote aksara iki wektu cendhak banget sawise wong wis didegaké pasamuwan ing kutha Tésalonika. On misionaris lelampahan kang kapindho, Paul teka ing kutha, ngendi pasamuan iki diadegaké (Kisah Para Rasul 17: 1).

Dalih kanggo Injil dadi Paulus wis nylametake, lan piyambakipun nyerat aksara kanggo kasurung jemaah nalika piyambakipun dening Timotius wis krungu bab kaprigelan sing, iman lan katresnan.

Pengangkatan - lan piwulangé penting

Akeh wong ngilangi pengangkatan minangka piwulang penting utawa memulang. Sawetara Kristen lali iku mung, utawa tegese iku mung kanggo mangertos simbolis utawa sarè. Wong sing pracaya pengangkatan mung tengen, nanging sing nglimputi dening doktrin luwih penting kayata Trinitas utawa baptis.

Saka ing kono, Paulus didegaké jemaah lan nganti piyambakipun nyerat aksara iki, punika bab 6-12 sasi. Supaya iku ing tembung liyane jemaah enom banget Paulus nyerat kanggo. Nanging sanajan wong iki padha nyedhaki anyar ing iman, ndhelikke utawa ilangi pirang pirang isi Paulus ora kanggo mulang utawa pirembagan bab bali 'Yesus.

Wis ing bab pisanan ing ngendi Paul nyebataken ajaran dhasar saka Roh Suci (ayat 5) utawa mratobat Majelis (ayat 9), supaya salawasé kang kasebut dadi pangarep-arep jemaah lan pengarepan, yaiku bali saka Gusti Yesus (v 10).

Lair sak buron

Pasamuwan ing kutha Tésalonika lair lan urip ing buron pancet sing iman. Padha ngalami buron padha dening wong-wong Yahudi, sing loro Gusti Yesus lan para nabi sadurunge wis ngalami (v14).

Huruf sing panglipur kanggo pasamuan terus lumaku ing iman lan ing Ama Keng ing Gusti. Sak buron ageng lan gerah padha nampa Injil, lan wis mratobat marang brahala. Saiki padha ditransfer Gusti lan dadi siji lan Gusti Allah mung bener.

Apa pengangkatan?

Yen kita kanggo nerangake lan njlèntrèhaké apa pengangkatan, ana akeh pinggiran lan facets siji bisa sebutno:

First, pengangkatan lan learning penting kudu dadi bagéan integral saka madegé Majelis lan martakaké. Iku uga acara sing kapisah lan béda ing hubungan kanggo Yesus katon teka bumi, lan tinimbang gambaran saka Allah sing mudhun saka swarga kanggo nompo lan twitch kang jemaah kanggo awake dhewe. Pengangkatan uga Reuni gedhe-gedhe kita tresna, sing bebarengan karo pengangkatan saka ing antarane wong mati.

Ana janji wis sik njongko bab pengangkatan pasamuwan sing tegese iku "caket" utawa gegandhengan. Iki tegese pasamuan kudu manggon ing pengarepan pancet bali Gusti, lan bilih Gusti Yesus punika bab nggawa kita ngarep. Nalika iku diterangake minangka ndhuwur lan ing ambegan padha Mangsa Kasangsaran Gedhe, kang tegese iku bagéyan saka prosès sing mulai lan wiwit dina Gusti utawa Mangsa Kasangsaran. Siji wektu Gusti menehi jemaah sumpah kanggo ora dadi bagéan saka.

Pengangkatan - HARPAZO

1 Tesalonika 4: 16-17 - Kanggo nalika printah swara, swara saka Archangel lan Trump Allah, Gusti piyambak bakal tumedhak saka ing swarga. Lan mung ing antarane wong mati ing Kristus bakal munggah. Banjur kita kang urip lan tetep bakal kejiret munggah (harpazo) ing mega bebarengan karo wong-wong mau kanggo pinanggih Gusti ing udhara. Lan bakal kita tau dadi karo Gusti.

Istilah "pengangkatan" asalé saka ayat Kitab Suci iki wis diterjemahaké saka tembung Yunani "harpazo" kanggo "bakal kejiret munggah." tembung iki "harpazo" mung kasebut 13 kaping ing NT lan mung digunakake ing 1 Tesalonika 4 karo pengangkatan wong-pasamuwan.

"HARPAZO" (duwe-pad-zo) Yunani lan tegese "poach" njupuk utawa nangkep dumadakan. Harpazo dadi tembung Latin "raptus," kang siji dadi tembung Inggris "pengangkatan." Ing Swedia kita dijarwakake konsep "The Pengangkatan" karo pengangkatan.

Sampeyan menarik kanggo ndeleng carane tembung digunakake lan diterangake ing NT amarga menehi kita kaweruh menyang makna tembung, lan pangerten saka wayahe Ngrakit dadi kejiret nganti Gusti ketemu wong ing papan. Tembang tembung harpazo loro karo Gusti Yésus, Paulus, Filipus, Yohanes Pembaptis lan Gusti Yesus janjinipun marang anak.

Paul

2 Korinta 12: 2 - Aku ngerti wong ing Kristus sing patbelas taun kepungkur iki kejiret munggah (HARPAZO) nganti katelu ing swarga - embuh ing sajroning badan utawa njaba awak aku ora ngerti.

Paul iki kejiret munggah swarga kono dadi melu ing kekerané Allah. Tembung padha HARPAZO uga digunakake Yesus ing kitab Wahyu kanggo njlèntrèhaké Munggah sawise patangen

himmelsefärd Kristus

Wahyu 12: 5 - Lan dheweke nglairaké anak, putra, sing ngwasani para bangsa nganggo teken wesi, lan dheweke bocah iki kejiret munggah (HARPAZO) marang Gusti Allah lan marang dhampar.

Yohanes Pembaptis

Matius 11:12 - Lan saka Yohanes Pembaptis memulang tekan sepréné, Kratoné Swarga ngalami panganiaya, lan wong saka panganiaya oppress (HARPAZO) iku.

Ing sambungan karo Yohanes layanan Baptist kang dadi tembung HARPAZO uga digunakake. Nalika Gusti Yesus ana ing pakunjaran, ngandika figuratively bab Yohanes karo (apik) panganiaya lan thugs sing nindhes langit. (Njupuk dening pasukan eng. Translation) kanggo ngleksanakake soko dening pasukan / daya punika tegesipun tembung HARPAZO.

Nalika Gusti rawuh kanggo klumpukne wong, kang bakal entuk Majelis karo kekuatan.

Philip evangelist

Kisah Para Rasul 8:39 - Nalika padha munggah metu banyu nyuwék (HARPAZO) Gusti adoh Filipus, lan Priyagung weruh wong liyane ora, nanging terus kalawan renaning panggalih.

Philip wis liwat malaekat wis disebut dening Gusti kanggo pindhah mudhun ing dalan sing dadi saka Yérusalèm menyang Gaza. Where Filipus cocog lan Priyagung Ethiopian sing Filipus martakaké Injil. Nalika Filipus wis kebak rampung sing misi, martakaké Injil lan kabaptis Priyagung, Filipus bakal digawa mati dening Gusti Panggonan liyane ing bumi.

Supaya kejiret adoh ing tembung liyane kanggo dadi pindhah ing layanan sing luwih dhuwur kanggo Gusti, salah siji kadonyan utawa swarga.

Ora ana kang bisa ngrebut wedhus-wedhus sampeyan metu saka tangan saka Gusti

John 10: 28-29 - tak kèki urip langgeng lan ora bakal tiba ing karusakan, lan ora ana kang entuk (HARPAZO) mau metu saka tangan. Apa Sang Rama marang Aku, iku luwih saka kabeh, lan ora ana kang bisa ngrebut wedhus-wedhus (HARPAZO) mau metu saka ing astane RamaKu.

Iki wacana sange sing nuduhake jantung Angon iku kanggo wedhus. Panjenengané pirsa kita, kita ngrungokake swarane lan tindakake marang. Janji kang menehi kita iku ora ana kang kudu bisa "entuk" kita saka tangané. Sang Rama wis diwenehi Putra ora bisa nyolong maneh.

Iku menehi kita keamanan kawilujengan lan cetha boten bisa megatake kita saka ing sihe Gusti Allah ing Gusti Yesus. Iblis utawa kahanan, ing tembung liyane, ora entuk kita adoh saka wong.

Pengangkatan punika related

1 Tesalonika 4:15 - kita ngomong marang kowé déning tembung saka Gusti, kita kang isih urip lan tetep tekane Gusti bakal ora nyegah wong-wong mau kang wis padha mati

1 Tesalonika 1:10 - Lan ngenteni Putra saka ing swarga, kang Allah wungu saka ing antarane wong mati, Gusti Yésus sing wis ngluwari kita saka ing bebendu kang bakal teka.

Salah bagéan sing paling penting saka pengangkatan iku "caket" kang tegese kang gegandhengan, lan soko sampeyan bakal nyana kanggo kelakon ing sembarang wektu.

Pengangkatan Ing tembung liyane, lan gak peduli teka, lan ana tembung liyane, ora ana pratandha sunnat sing bakal ndhisiki pengangkatan, utawa soko sing Majelis arep weruh bakal kelakon sadurunge acara iki bisa njupuk Panggonan.

Paul migunakake tembung "kita" nalika piyambakipun nyebataken sing urip lan tetep teka saka Gusti, kang tabet menawa pengangkatan Sejatine wis bisa kelakon ing wektu Paulus.

James 5: 8 - Kowé uga awet lan ngiyataken atimu, kanggo teka saka Gusti iku cedhak

Track dina Paulus ana Gusti bali cedhak, lan kang nyengkuyung jemaah manggon ing pengarepan pancet Yesus saka ing swarga.

Nalika kita pirembagan napsiraken wektu kita kang kita manggon, lan pracaya sing kita generasi sing bakal nemu bali Gusti, iku amarga kita mbandhingaké karakter sunnat Mangsa Kasangsaran. Amarga saka pratandha kita bisa ndeleng sing Day Gusti wis nyedhak, lan sing pangs lair nambah. Ing tembung liyane, pratandha internal lan eksternal kang nunjukaké sing 70th lan minggu pungkasan taun wis nyedhak, lan kanthi mangkono uga pengangkatan wong-pasamuwan.

woh-wohan Förväntningens

Nalika kita manggon ing pengarepan saben dina kanggo Gusti teka bali, nggawe loro kabungahan förväntningens lan kangen kanggo kang teka.

pengarepan ndadekake putri nyedhak siap, lan gesang suci, lan diutus kanggo ngresiki kang sabanjuré. Uga nggawe perlu kanggo djalmo manungso ilang kang Gusti kepengin tekan tresna lan nyimpen daya. Iku ndadekake iki inang apik lan materi kanggo tegese kurang ing hubungan kanggo kasunyatan kasukman sing ewu wong nemu saben dina nalika padha pindhah menyang kalanggengan tanpa Gusti Allah lan tanpa pangarep-arep.

Ing wektu sing padha, ing pungkasan 1800, nalika Gusti maneh wungu kuliah saka pengangkatan related, donya ngalami siji saka paling dina sejarah misionaris lan evangelization kaping. Bebarengan karo tembung-tembung dadi urip, burned geni Injil ing ndonya.

***

Huruf kanggo pasamuwan ing kutha Tésalonika huruf eschatological Paulus. We saged nyana yen Rasul Paulus loro mulangi lan sebutno acara wigati pengangkatan wong sing, ing performanc Antikristus lan Mangsa Kasangsaran.

2 Tesalonika uga salah siji saka huruf sing kontroversial ing NT, ing hubungan kanggo titik wektu kanggo pengangkatan wong-wong pasamuané Gusti Allah.

Lan paroki teladan

Kanthi nganggo cara akeh, jemaah Melua pracaya (1 Tesalonika 1: 8). Nanging ana pasamuwan sing urip ing pengarepan pancet bali Gusti. Padha mratobat saka brahala, lan nenggo saiki ing Gusti Yesus wahyu saka swarga (1 Tesalonika 1:10).

Ing layang sing Paul ndhesek Majelis terus nindakake proyek sing lan urip normal, ing wektu sing padha padha nunggu ing Gusti (4: 11-12). Panjenenganipun sih mau uga dening Sabab anggonmu maneh bakal weruh sing gedhe-gedhe tresna sing wis musna ngarep sadurunge kita, wong mati tangi bebarengan karo pengangkatan wong urip.

Huruf angka Paulus

Huruf angka Paulus wis ditulis bab nem sasi luwih saka kaping. Panjenenganipun nyerat kanggo pasamuan supaya mbenerake lan mbenerake gosip palsu lan ajaran palsu sing wis dijupuk ditahan ing Majelis.

jemaah ana wedi lan bingung karo gati kanggo dina Gusti, lan ing domstid sing bakal teka ing donya. Gosip palsu lan miturut omongane uwong layang saka Paulus, panginten saiki jemaah sing padha wis nang domstid iki kang uga Mangsa Kasangsaran.

Iki soko sing Paulus cetha diterangno loro sacara lisan lan liwat layang marang Tesalonika. Mulane nyerat layang iki kanggo njlentrehake lan mbenerake misunderstandings iki.

dina Gusti, Gusti Allah banjur duka lan departure Majelis

Ing layang eschatological kapindho Paulus menyang Tesalonika iku utamané papat wilayah sing arep aku nulis lan fokus ing sing dina Gusti, Gusti Allah banjur duka kang (Orge), Panjenenganipun ingkang ngemu bali, lan tembung "apostasia", kang bisa ateges sampah utawa departure (pengangkatan) .

Akhire, kita katon sethitik utamané ing 2 Tesalonika 2:13, sawise ujian nyedhaki iku sawijining ayat sange sing ngandika loro nandheske lan ngringkes piwulang Paulus kanggo Majelis ing pengangkatan sadurunge Mangsa Kasangsaran.

dina Gusti

2 Tesalonika 2: 1-2 - Nalika nerangake Gusti kita Yésus Kristus lan kita kang padha marang, kita takon kowe, para sadulur, ora kanggo dumadakan ilang kasabaran utawa bisa trenyuh, sanadyan dening roh utawa dening tembung utawa layang, purporting dadi saka kita lan sing adhedhasar dina Gusti wis teka.

1 Tesalonika 5: 2 - Yen kaping lan mangsa, para sadulur, kita ora perlu kanggo nulis kanggo sampeyan. Sampeyan ngerti banget uga sing ing dina Gusti rawuh kaya maling ing wayah bengi. Nalika wong sing matur, "Tentrem lan safety," banjur padha nandhang sangsara marga karusakan minangka dumadakan minangka pain rawuh tengen wong wadon meteng, lan padha ora bakal uwal. Nanging kowé, para Sadulur, ora ana ing pepeteng, sing dina sing kudu nganti nglimputi kowé kaya tyarané maling.

First, iku penting kanggo njlentrehake apa dina Gusti tenan. Akeh wong laku lan nuduhake dina Gusti minangka dina winates lan tartamtu saka 24 jam, kang njupuk Panggonan ing mburi sangsara nalika Gusti Yesus katon bali. Mangkono ateges menawa dina Gusti lan pengangkatan sing sinonim lan dadi metu ing siji.

Mbokmenawa ayat paling dipetik namung 1 Tesalonika 5: 2, sing nyebutake pengangkatan karo dina Gusti. Minangka dina Gusti ing cara sing padha Gusti Yesus rawuh minangka "thief ing wayah wengi" sing nyambungake sampeyan kerep galau kalih prakawis punika.

Nanging review sawetara ayat Kitab Suci sing ngomong Day Gusti nuduhake yen ora mung deleng dina siji, nanging ing wektu pangadilan panutup loro Mangsa Kasangsaran, Gusti Yesus bali katon lan Millennium.

Joel 2: 11-20 - Day Gusti kalebu serangan saka mungsuh saka lor, kang akeh pracaya serangan padha kita waca ing Ezekiel 38-39. Akèh sing pracaya perang Gog / Magog ana ing pérangan pisanan saka Mangsa Kasangsaran ing.

Joel 3: 4 - Punika dina Gusti disambungake kanggo bali katon Gusti Yesus lan paukuman ing bangsa.

2 Peter 3: 10-23 - Kene dina Gusti ora deleng bali katon Gusti Yesus, banjur kita ngerti sing dina badan swarga bakal dipun bibaraken, lan kita njaluk langit anyar lan bumi anyar ing Panggonan pisanan sawise 1000 taun saka karajan ing bumi.

Kaya maling ing wayah bengi

Paul describes Day Gusti minangka acara sing bakal surprise, lan kaya maling ing wayah bengi. Nalika donya iki ora nyana, iku bakal kaya dumadakan, lan ing cara sing padha nalika wong wadon nemu nyambut-gawé rina lan ngumumaké dhèwèké donya iki.

Paul nandheske gambaran Kitab Suci kang saka dina Gusti, lan nganggo dhewe bab iku dadi wektu karusakan lan pain. Mengko ing 1 Th 5: 9, Paul migunakake tembung "nesu pangadilan" (orway) interpreters lan sinonim karo wektu.

Gusti Yesus Kristus dina

Filipi 1: 6 - Aku manawa kang wiwit pakaryan becik ana ing sampeyan uga kudu ngrampungake iku nganti dina Gusti Yesus Kristus.

Day saka Gusti nyampekano Mulane bebendune lan domstid sing bakal metu liwat bumi liwat periode wektu kiro-kiro saka pengangkatan (sangsara wiwitan) lan Millenium. Nalika kita pirembagan babagan pengangkatan jemaah sing ora dina Gusti, nanging rodo asmané Yésus Kristus iki.

Gusti Yesus Kristus dina ora kasebut ing Prajanjian Lawas, minangka wis karo rahasia nyata apa, yaiku, bebener pasamuwan NT, lan pengangkatan wong-kamulyan.

NT wahyu

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men domens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande, som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Bevarad från Herrens vrede (orgé)

1 Tesalonika 1: 9-10 - The padha pirembagan bab carane kita padha ditampa saka sampeyan lan carane urip kanggo Gusti Allah saka brahala kanggo ngawula urip lan Gusti Allah bener lan ngenteni rawuhé Sang Putra saka ing swarga, kang Allah wungu saka ing antarane wong mati, Gusti Yésus sing wis disimpen kita saka (ek) bebendune (Orge).

1 Tesalonika 5: 9 - Kanggo Gusti Allah durung milih kita nandhang bebendu (Orge) nanging supaya olèh karahayon marga dening Gusti kita Yesus Kristus

Salah Pre-trib piwulang pitakonan penting kanggo pengangkatan wong-jemaah sadurunge Mangsa Kasangsaran, iku Gusti Yesus wis disimpen lan disimpen pasamuan saka bebendu kang bakal teka. (Eng. Wrath teka).

Tembung Yunani ing teks asli saka murka iku Orge, lan English meaning "nuduhake, bebendu, passion lan paukuman. Dadi iki wektu nalika bebendu lan paukuman Gusti Allah bakal diwutahake metu marang bumi iki.

A tema umum

Loro ayat Kitab Suci lan bab sing tema ambalan ing NT punika pasamuan ora pinesthi nandhang bebendu, nanging tinimbang kang disimpen lan wadi saka iku.

Tembung "saka" (ek) ora lunga liwat, nanging kanggo kadohan piyambak saka wong utawa apa-apa secara harfiah. Gusti Yesus migunakake tembung ingkang sami nalika mulang sing "njabut plank ing mripatmu dhéwé" ing Matius 7: 5 Beam utawa wuwu banjur fisik dibusak dina adoh saka, lan ora part maneh ing mripat.

Yen kita wis prasetya-prasetya mau kanggo dibusak lan wadi saka bebendune Gusti Allah, carane jemaah bisa muncul sak Mangsa Kasangsaran?

Disimpen saka ing bebendu

Rev 6: 15-017 - Para raja ing bumi, wong gedhe lan jendral, wong sugih lan kuat, kabeh babu free, ndelik nang guwa-guwa lan ing kali, lan padha ngandika marang gunung-gunung lan watu-watu, "Aku tibanana lan ndhelikake kita pasuryan lungguh ing dhampar lan kanggo bebendu Lamb kang (Orge). kanggo bebendu dina amba wis teka (aorist), lan sing bisa ngadeg?

ti Kawitan kita Tembang tembung iki bebendu (Orge) ing kitab Wahyu iku segel enem. Kriyo "teka" punika kriyo (aorist) makna lan soko sing wis ana sadurunge, nanging saiki wis ketemu dadi segel enem.

Nalika katon maneh ing asu laut kepungkur sing wis sadurunge Sixth, iku uga ora angel kanggo ndeleng sing nesu iki uga wis permeated limang asu laut pisanan, kang isine kayata wis ngasilaken ing perang global, hiperinflasi ekonomi, kaluwèn lan virus wabah; kang disebabaké sing waktu saka populasi bumi dipatèni.

Mburi knobs

Rev 15: 1 - Lan aku weruh liyane tandha gedhe lan apik banget ing swarga: ana malaékat pitu karo wewelak pitu, ing pungkasan, awit wong-wong mau ing bebendune Gusti Allah tekan kasenengan menehi

Akèh sing pracaya nesu iki bagéan saka Gusti Allah pisanan katon ing mburi Wahyu, nanging Kitab Suci punika cetha sing karo pungkasan wewelak pitu metu lan ora awal saka bebendune Gusti Allah. (Rev 15: 1)

Up 19:15 - Sing sarwa dumadi saka swarga nganti wong marang jaran putih, lan padha salin putih, kain resik iku ditenun. Lan metu saka tutuk teka kaya pedhang landhep, kang kudu nyabet bangsa karo, lan Panjenengané bakal ngwasani wong-wong mau nganggo teken wesi, lan ngidak-idak Gusti Allah, kang moho kuwoso, fierceness lan bebendu (Orge) pamipitan anggur

Ing mburi Mangsa Kasangsaran rampung bebendune Gusti Allah, lan kita Tembang iku suwene wektu nalika Gusti Yesus rawuh kanggo asor lan menang kamenangan mungsuh ing Armageddon.

Yen pasamuwan wis janji kang wadi saka domstid iki saka awal kanggo mburi, supaya cukup cetha sing Gréja ora bisa tetep ing bumi nalika segel pisanan wis bejat. Paul nandheske mengko iki ing 2 Tesalonika, kono mulang bab sing kudu kedaden sadurunge domstid iki bakal liwat bumi.

Filadelfia jemaah

Wahyu 3:10 - Amarga kowe wis netepi ing pangandika bab toleransi, aku bakal tetep sampeyan lan nylametaké panjenengan saka jam saka panggodha, kang bakal teka marang donya kabèh lan nggawa sawijining wong kanggo test.

A janji padha kaparingaken marang pasamuwan ing kutha Tésalonika ana uga pasamuwan ing Philadelphia ing Wahyu.

Amarga padha katahan tembung Gusti babagan toleransi, Gusti bakal ngreksa Township saka (Oak, metu saka) jam saka nyoba sing bakal nekani bumi. Tembung "saka" (ek) iku tembung padha 1 Tesalonika 1:10 Efesus, lan sing nuduhake yen pasamuwan kudu mundur saka, lan adoh saka prövelsens nalika.

Janji pasamuwan Gusti ing Philadelphia matesi ora mung ing wektu bebendune Gusti Allah, nanging Majelis janji dipun lestantunaken saka kabèh jam saka nyoba kang bakal teka marang bumi.

Apostasia - Sampah utawa departure

2 Tesalonika 2: 3 - Ayo ora ana kang nasaraké kowé ing sembarang cara. Kanggo, pisanan, sampah kudu teka lan wong saka lawlessness, anaké pratandhaning karusakan, kabuka teka maju

Paul mulang jemaah babagan pitakonan wigati lan nemtokake, yaiku sing gereja ora bisa nyana yen dina Gusti (Mangsa Kasangsaran) bakal teka sadurunge telung acara wigati bakal kelakon:

Sampah (apostasia) kudu teka, sing sapa mantep maneh kudu teka situs, lan laglösthetens wong (Antikristus) wis melak-melak teka maju (Rev 6: 1)

Makna saka apostasia tembung

Tembung ing Yunani wis diterjemahaké sampah, treachery lan kraman punika tembung "apostasia". Ing tembung "apostasia" asalé saka tembung "afistämi" kang huvudbetydning wis "obah" utawa "kanggo mindhah soko saka panggonan siji liyane." Tembung digunakake khusus karo sembarang obah saka sak panggonan liyane, utawa yen dadi adoh utawa beda saka wong.

We nemokake apostasia tembung kaping pindho ing NT, endi liyane ing Kisah Para Rasul 21:21 ngendi iku wuwus babagan "nglirwaaken Musa," utawa murtad saka Musa. Nalika tembung apostasia punika langka ing NT, ana tembung ing afistämi sing tembung asalé dening limalas tambahan. Mung ing telung kasus iku nuduhake apostasy agama. (1 Tim.1, Ibrani 3:12 lan 2 Tim 2: 9).

Ing rolas kasus isih ora afistämi "kanggo mindhah adoh saka," apa iku wong sing (Lukas 4:13; Para Rasul 12:10), saka piala (2 Timotius 2:19), saka ing Padaleman Suci (Lukas 2:37) utawa saka awak (2 Cor 12: 8).

Translations pisanan

Ing Kitab, ing Cakepan Suci, ana Referensi: "A bisa Rendering es apostasia: Departure (pasamuwan).

Pisanan pitu English translations saka 1394 Panjenengan - 1608, everyone iki dijarwakake dening tembung "departure" (lunga) ngarahke ing pengangkatan. Carane iku sing King James Version minangka salah siji saka jarwan banget pisanan nggunakake sampah tembung tinimbang departure?

pembangunan sajarah Apostasia

1576 teka ing terjemahan Katulik menyang Inggris uga disebut "Rheims Kitab Suci". Iku terjemahan pisanan sing digunakake ing sampah tembung tinimbang departure (departure).

Kotolikerna digunakake terjemahan iki tumuju menyang "sampah" sing sadurungé 1500 liwat Reformasi.

Kosok baline, ing 1611 nalika King James Suci iki diterbitake nganti diubah padha kanggo jarwan sadurungé saka departure kanggo sampah tumuju kanggo Gréja Katulik lan ajaran minangka Agung murtad. Sampeyan iki kanthi mangkono ora sinau utawa makna saka apostasia tembung sing mutusaké iki, nanging sing Instruction kanggo Gréja Katulik.

Pengangkatan The - acara tartamtu

Apa persis ora Paul nalika mulang bab acara tartamtu sing bakal njupuk Panggonan sadurungé Mangsa Kasangsaran?

apostasia Yunani yaiku wis artikel pesti (kang tembung Yunani biasane ora) sing ndadekake Paul nilai kanggo acara predetermined tartamtu, lan ora soko sing mengkono liwat wektu.

Akeh Suci nganggo lan nekseni bab Sang murtad ing dina pungkasan. (1 Tim 4: 1-2, 2 h 3: 1, 1 John 2: 1). Masalah iku ora ana Kitab Suci iki menehi support kanggo sampah tartamtu utawa acara tartamtu kanggo nyorot lan dadi tandha cetha kanggo kabeh pracaya ing kaping pungkasan. Kabeh Kitab Suci sing pirembagan bab murtad ing dina terakhir iku umum lan ora nggawa menyang acara tartamtu. Kaya kang kita mangerteni, iku tinimbang sampah lan mbalela marang Sang Yehuwah kabeh wektu. Jude uga ngandika bab iku wis kedaden ing wektu para rasul. (Jude v 17 ff)

Pengangkatan, Nanging, punika acara pesti, lan soko sing ora kelakon liwat wektu maneh. Iku bakal dadi karakter unik sing nuduhake sing kaping pungkasan lan kesimpulan wis ngrambah.

Klarifikasi saka Paul

Ing wektu sing padha, iku masalah nalika Paulus ora wis kasebut sampah iki ing huruf pisanan kang kanggo jemaah.

Huruf angka kanggo pasamuwan iku klarifikasi apa kang tinulis ing teka pisanan lan kapindho Kristus acara sing loro ngumumaké lan lemah cetha kanggo Tesalonika. Gedhe sakbenere kabeh bab iki layang ngandika bali Gusti lan pangembangan mburi-wektu, nanging ora tau nyebataken apa-apa bab sampah minangka acara penting lan unik sing bakal ndhisiki Day Gusti lan teka saka Antikristus.

mila Piye pracaya sing Paul nuduhake teka saka Gusti ing 1 Tesalonika 4:17 katimbang sampah tartamtu sing tulisan ora digunakake sebutno.

Wong iki terus bali

2 Tesalonika 2: 6-7 - Sampeyan ngerti apa iku kaya saiki nyekeli wong bali supaya bisa muncul mung nalika wektu rawuh. Wis, misteri durhaka makaryakke. Kang saiki ngemu maneh bakal mung bisa ngankat metu saka cara.

Ayat 4-8 ing bab padha mènèhi weruh Antikristus, lan sing sapa mantep wong bali satemah ora bisa katon sadurunge wektu. Dina iki, kita nulis 2014, lan kita bisa konfirmasi sing utawa kang ngemu bali isih kene nalika Antikristus durung teka maju.

Grammatically dadi nyekeli maneh diterangake minangka loro "iku" lan "Gusti". Semangat tembung ing Roh Suci punika tembung "pneuma" ing Yunani, kang tembung ora jinis. Ing wektu sing padha ing Roh Suci iku uga Gusti Allah, kang wis diterangake minangka "wong". Ana wis akeh keagungan ing apa nyekeli bali Antikristus, nanging loro-lorone sing nétral nalika lanang bisa ora liya saka Roh Suci.

Roh Suci ing pasamuwan

Roh Suci wis caket kaliyan pasamuwan, lan wis wiwit dina saka panase ing APG Bab 2. Ing GT ketoke Roh Suci uga ing bumi, nanging rodo karo basa ndhuwur. Kaya kang bakal nindakake ing Mangsa Kasangsaran.

Roh Suci bakal terus bisa ing wong ing Mangsa Kasangsaran, nanging saka wayahe uppryckelsens saka ndhuwur. Mulane, kita waca maneh Roh Suci dituduhake dening Chapter 3 saka Kitab Wahyu lan ngluwihi. Ing huruf kanggo pasamuwan-pasamuwan pitu, kita krungu tembung iki: Sapa kang duwe kuping, ngrungokna apa kang dadi pangandikané Roh marang pasamuwan. Sawise Chapter 3, kang pengangkatan Majelis ora ono Roh Suci sing ngandika. Wahyu 13: 9 - Sapa kang duwe kuping, ngrungokna. Nor Roh Suci sing rawuh karo kawilujengan lan pesen pangadilan wong ing Mangsa Kasangsaran, banjur bakal tinimbang rampung dening malaekat. (Rev 14: 6-7).

Nalika Majelis dadi kejiret ing Roh Suci wis ora Panggonan kanggo bisa saka liyane banjur Majelis mung candhi sing Gusti Allah mirsa dina. (1 3:16). Mung pasamuwan ingkang dipungambaraken ing Mangsa Kasangsaran punika skökoförsamlingen, lan uga Roh Suci ora operate ing utawa saka njaba.

Pengangkatan 2 Tesalonika 2:13

2 Tesalonika 2:13 - Nanging kita bound kanggo saos sokur marang Allah tansah kanggo sampeyan para sadulur kang kinasih ing Gusti, amarga Allah wiwit wiwitan mula milih sampeyan kawilujengan sarta kang kasucèkaké déning Roh lan yakin saka bebener.

Eng trans. "Nanging kita kudu Alhamdulillah tansah kanggo sampeyan, sedulur kang kinasih dening Gusti, Good Amarga sing milih, woh pisanan, kanggo deliverance dening kasucèn saka Roh lan yakin saka bebener."

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing penting kanggo sebutno karo ayat iki sing wis kasebut ing sambungan iki layang eschatological mènèhi ajaran "dina Gusti."

Bab antecedent (Chapter 2) Paulus mung mulang jemaah bab wong duraka, kang kudu maju kabuka presented. We ndeleng Antikristus muncul ing segel pisanan, lan nalika jaran putih katon.

Apa kang dadi syukur iki kanggo keslametan sing Paul ndudohake ing ayat iki, kawilujengan sing padha tantly wis mulang ing rong huruf sing nyampekano bebendune Gusti Allah? Ing kasus iki, iku durung konfirmasi liyane saka tema ambalan Paulus Majelis, yaiku daya lan pengawetan saka bebendu lan kasangsaran Gusti Allah Gusti.

Milih dadi kawilujengan

Mangertos tembung iki saka kawilujengan (soteria) sing Paul migunakake, sampeyan uga kudu kokwaca manut wektu kang pratandha ing.

Tembung kawilujengan (. Gr Soteria) duwe makna ing ngisor iki ing ENG; deliverence, pengawetan, safety, kawilujengan: deliverance saka molestation mungsuh.

Saka tembung digunakake ing Prajanjian Lawas, kita bisa ndeleng sing makna saka owah-owahan tembung, sing luwih ahead kita bakal ing wektu relatif kanggo nalika huruf padha ditulis.

Kawilujengan ing Prajanjian Lawas

Ing OT, kita temokake tembung 78 kaping lan kerep tembung Ibrani Yeshu'ha. Mayoritas kaping tembung digunakake ing Prajanjian Lawas, disambungake kanggo kawilujengan fisik saka mungsuh utawa trials sauntara Israel.

Kita ndeleng iku antara liya kanggo deliverance Israel saka ing tanah Mesir, kene, nalika padha liwat ing Segara Abang. Sampeyan uga dipigunakaké nalika Dawud ngluwari lan dibebaske saka buron Saul, lan karahayoning Israel saka alam mungsuh kaya wong Filisti, Moab lan Édom.

Yesaya migunakake tembung iki loro kanggo njlèntrèhaké ngluwari Israel ing bali saka Kristus, nanging uga kanggo njlèntrèhaké kasukman lan prajanjian anyar sing Gusti bakal netepake karo Israel.

Kawilujengan ing NT

Ing Prajanjian Anyar iku tembung "Soteria" dipigunakaké déning bebaya fisik (Kisah Para Rasul 7:25, 27:34), nanging ing ndhuwur kabeh dening njlentrehke kawilujengan kasukman kita wis ditampa liwat sedanipun Gusti Yesus ing kayu salib. (Phil 1:28, 2 Cor 7:10 Efe 1.13)

Kita bisa ndeleng sing makna tembung iki bisa dadi loro kawilujengan kasukman, lan kawilujengan fisik saka bebaya sak wentoro utawa kahanan. The GT iku biasane bebaya fisik nalika mayoritas ing NT stands for raos kawilujengan kasukman.

Wektu Tesalonika

Ing Prajanjian Anyar ditulis liwat periode 60 taun, dening penulis beda. Makna saka tembung kawilujengan (soteria) bisa ditafsiraké loro ing hubungan kanggo wektu iki ditulis, lan liwat kang penulis digunakake tembung.

Paul wrote huruf liwat periode watara 20 taun, lan iku mulane alam sing tembung ngalami sawetara owah-owahan wigati liwat wektu. Ing kontras kanggo sawetara huruf mengko Paulus menyang Rum, contone, tembung meh tansah digunakake karo pentinge kawilujengan kasukman, huruf Tesalonika, salah siji saka huruf Paulus wiwitan.

Layang Paulus sadurungé

Ing awal huruf huruf Paulus Tesalonika lan Galatia, tau dipigunakaké ing tembung 'Soteria' kanggo nyebut kawilujengan kasukman. Tembung uga ora James kang uga ditulis ing tahap awal ing sajarah Gréja. Paul tinimbang migunakake tembung liyane, sak periode wektu iki kanggo njlèntrèhaké kawilujengan spiritual kayata "kaleo" Gal 1: 6, "Dikaio-OE" Gal 2:16, "exagorazo" Gal 3:13 etc.

Ing layang mbokmenawa ditulis sawise huruf kanggo Tesalonika ana 1 Korinta, ngendi tembung "Soteria" sing tau digunakake. Iku mung ing layang kapindho Paulus kanggo pasamuan ing tembung Korinta digunakake maneh. Tembung digunakake kene telu, lan sing nalika kita ndeleng tembung digunakake karo kawilujengan kasukman.

Nanging katon kaya sing nalika Paulus migunakake tembung iki ing huruf awal, kang isih dipengaruhi dening cara GT migunakake tembung iki, lan kanthi mangkono minangka gambaran saka kawilujengan saka fisik utawa bebaya sak wentoro utawa kahanan. Nalika Paulus ing serat mengko nggunakake tembung iki karo betydning mayoritas kawilujengan kasukman.

Brevens liwat topik

Saben bab 1 lan 2 Tesalonika nyampekano tegese bali saka Gusti Yesus, lan memulang eschatological Paulus. Supaya iku karo tembung liyane sing gegandhengan sing pracaya kawilujengan iki sing Paul nuduhake ing 2 Tesalonika 2:13, uga mènèhi weruh lan tutugan topik, Paul mulang.

A review saka 2 Tesalonika bab 2 nuduhake yen bab menehi:

1. A bebaya (vs. 1-3)

2. apostasia (vs. 3)

3. durhaka siji muncul (vs. 3-5)

4. nyekeli bali (vs. 5-7)

5. Antikristus performanc lan rawuh (vs. 8-9)

6. Delusion lan ngapusi rakyat (ayat 10-12)

7. A kudhu Gusti, lan telpon (vs. 13-15)

Nalika Paulus mburine nulis lan nyebut sukur marang Pangeran Yehuwah kanggo keslametan sing Gusti Allah wis disiapake, iku kudu katon ing cahya saka instruction sadurungé ing bab padha. Ing tembung liyane, iku ora subyek anyar sing Paul wiwit nganggo utawa menehi thanks kanggo, nanging namung kalajengan liya ing topic kang wis mulang ing saindhenging huruf.

kamulyan kita mangsa

2 Tesalonika 2:14 - Iki apa Gusti Allah wis nimbali kowé kabèh lantaran Injil kita, sing bisa menang kamulyan Gusti kita Yesus Kristus kang

Ing ayat sabanjuré kita ketemu 2 Tesalonika 2 ngandika kamulyan kita mangsa ing Kristus. Iku kamulyan kang Paulus ngandika saka ing 1 Korinta ngendi "rusak kudu sijine impermanence," lan "mortal iki kudu sijine ing pati."

Dadi iki minangka referensi kanggo uppryckelsens dina lan kamulyan kita mangsa, kaya mengkono ing wayahe nalika Gusti narik jemaah kanggo wong, lan bentuk badan kita dadi kaya wong. ayat punika kalajengan saking ayat rolas, lan punika link cetha kanggo dina uppryckelsens.

kesimpulan

Paul nyatakake yen sadurunge dina Gusti utawa Mangsa Kasangsaran uga, duwe siji durhaka (Antikristus) teka maju. Nanging kanggo sing Antikristus bakal bisa maju, iku kudu nyekeli wong bali teka ing sisih (Roh Suci), lan Sang Roh Suci bisa teka ing situs iki kudu Majelis sing dijupuk langsung lan bisa musna saka bumi.

Jesus pekar på många tecken som ska följa hans synliga återkomst till den här jorden. Men uppryckelsen är en teckenlös händelse, och församlingens uppmaning är inte att vänta på Antikrist eller hans förbund med Israel, men att ”vänta på hans son från himlen”.

Vi lever i en ständig förväntan till att Herren snart ska komma och hämta oss hem, för att frälsa oss från den kommande vredesdomen, och för att vi ska vara tillsammans med Honom för alltid.

Jesus kommer snart!

Mikael


Publicerades lördag, 12 oktober 2019 00:37:33 +0200 i kategorin och i ämnena:


1 kommentarer


x
Lillibeth
söndag, 20 oktober 2019 20:57

"Paulus förkunnar att innan Herrens dag eller vedermödans tid kan komma, måste den laglöse (Antikrist) träda fram. Men för att Antikrist ska kunna träda fram, måste den som håller honom tillbaka träda till sida (den helige Ande), och för att den helige Ande ska kunna träda till sida måste församlingen först ryckas bort och tas väck från jorden."

Detta är SANNINGEN vilket det också är en strid om.

/Lillibeth

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 23 januari 2020 21:54
Neej neeeej nej Jesus Du Hör bön. Du gör mirakel!!! Endast du kan hjälpa!!!! Du vet allting. Lever ba en gång

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp