Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök

Kontantlöshetens "Antiquity" lan sajarah wiwitan

Saka Kitab cashless kongkalikong. Ing pangertèn modhèrn, idea jumeneng tumbas cashless umum ing taun 1949.

kredit SIM. 

Long sadurunge awis nyata digunakake kanggo samubarang sing dhuwit. Shell digunakake kayata dhuwit ing Polinesia. Conto liyane saka "dhuwit" padha watu, wulu, pancingan iwak lan malah ternak.


Av CashOnly
torsdag 3 oktober 2019 18:29
Bok/Följetong

Malah ing Mesir kuna lan Kakaisaran Romawi digunakake pembayaran cashless, contone, ing spannmålsköp. Perusahaan Western Union didegaké ing kutho of Rochester ing New York State. Wis menehi werna bali menyang 1851 nalika disebut Mississippi Printing Telegraph Company. Western Union wis utamané makarya karo sing dhuwit dikirim lan Telegrams donya. A Urut saka kertu kredit awal padha wis ing abad ing Eropah 1890. 1914 wiwit ing Western Union karo tumbas cashless karo kertu kredit sing bisa digunakake ing tawaran padha sarujuk.

Kertu kredit nyata asalé ing abad kaping-20, Amerika Serikat ditanggepi dening perusahaan lenga kuwi lan rentengan hotel. Salah siji faktor contributing kanggo nggunakake akeh iki SIM lawas padha tambah Motoring nalika perusahaan lenga wiwit ngetokake SIM. toko Department uga wiwit sak iki dasawarsa kanggo nerbitaké Urut token identifikasi kanggo pelanggan sing perdagangan ing kredit. Senajan department store NK digunakake ing dekade sadurunge kertu kredit token Kuningan nyata. pisanan "kertu kredit" Swedia kang Mulane sing dadi-disebut NK-kertu iki bener mässingspollett angka. Ing 60s marang NK kertu kredit dhewe ing istilah modern, model US.

Sawetara perusahaan wiwit ing kertu kanak-kanak kurban kredit SIM lan debit kanggo pelanggan sing paling apik. Iki padha cumbersome kanggo nggunakake lan rampung disambungake kanggo perusahaan ing pitakonan. Shops lan bisnis liyane banjur padha SIM dhewe. Around 1938 wiwit nampa kertu saben liyane. SIM padha digawe ing 30s sheet kanggo ngurangi risiko Surf. John Biggins saka Flatbush National Bank Brooklyn nemokke kertu kredit pisanan ditanggepi dening bank ing 1946. Program, disebut ChargeIT Disambung tumbas antarane pelanggan bank lan pedagang lokal.

Carane iku kabeh tenan wiwit - Diners Club

Ing pangertèn modhèrn, idea jumeneng tumbas cashless umum ing 1949. A wong sing jenengé Frank McNamara mangan ing restoran Major kang Cabin Langkawi jejere Empire State Building kang kumpulan kang kredit Hamilton Credit Corporation wis kantor. Karo wong ana kanca Alfred Bloomingdale lan pengacara Ralph Schneider. Mau banjur padha rembugan masalah saka klien sing wis nyilihake kredit SIM sing beda kanggo tanggi lan nalika akeh wong ora bisa mbayar maneh ora bisa customer mbayar utang kanggo perusahaan McNamara.

McNamara uga katutup sing wus ora wis karo dompet dheweke kanggo mbayar meal. Miturut nulis teken marang ing kertu bisnis diparingake marang Restaurant bisa dadi Bill mengko liwati. Miturut pendapat umum interaksi loro iku sing McNamara kagungan idea apa bakal dadi kertu kredit nyata. Ing taun 1950 kang didegaké perusahaan Diners Club bebarengan karo pengacara kang Schneider.

Perusahaan iki dadi perantara antarane pelanggan lan perusahaan padha tuku saka. Ing kertu pisanan ditulis jeneng agensi pembayaran 'ing kertu. SIM sing digunakake akeh saka drummer kanggo pambayaran dhaharan. Diners Club SIM padha pisanan ngisi SIM kang temenan sing padha mbayar kabeh duwe utang saben sasi.

Bloomingdale ana kanggo periode partner ing perusahaan. Yen ora, wong iki sing paling misuwur minangka pewaris department store Bloomingdale lan förhållade jahat karo model photo Vicki Morgan. wong penting ing sajarah Diners Club Matty Simmons. Simmons sak periode presiden Diners Club nanging ingkang misuwur minangka produser televisi lan film.

The cashless snowball Amérika ana saiki Rolling lan tak ageng lan ageng saben taun. Salah langkah nalika kertu debit bank ditanggepi pisanan wiwit ditanggepi ing 1951 dening Franklin National Bank Long Island. Rauh, Diners Club kompetisi lan liyane saka perusahaan iki tansaya kanggo Buta kertu kredit gedhe.

American Express lan Wells Fargo

American Express didegaké taun 1850 ing Buffalo kanggo nindakake layanan mail Express. Mengko ditambahi karo transport awis lan aktivitas ing industri lelungan. Henry Wells ngedegaké American Express bebarengan karo William Fargo lan John Butterfield. Telu maskapai banjur nggabung dadi siji. Ing pungkasan abad 50th, miwiti operasi kertu kredit ing kompetisi karo Diners Club. Perusahaan uga wis tentacles ing donya televisi. American Express wis kantor pusat ing macem-macem bangunan ing New York.

A wektu kanggo American Express didegaké uga saiki Wells Fargo wong kanthi jeneng sing padha. Wells Fargo lajeng siji saka bank-bank paling gedhé ing donya. American Express lan Sajarah Wells Fargo kang wis dadi intertwined iku angel mbedakake. Minangka American Express dibukak kertu pisanan ing taun 1958 minangka ngenalaken uga akun kredit. Iku luwih pengusaha sing wis nggunakake kertu American Express. American Express wis bubar wis nggarap chain toko utama Walmart kang siji menehi metu kertu panjer Bluebird Card Prepaid.

American Express nimbang dhewe dadi eksklusif sing ing syarat-syarat SIM paling larang sing ora dealing langsung karo marketing. Pelanggan sing dianggep luwih dadi anggota saka klub eksklusif.

recruitment luwih kaya Lodge salaman saka bisnis. Perusahaan nganakake tumbas lan layanan oddest kanggo pelanggan. Desain Luwih kaya ing perawatan Rolls-Royce pelanggan sing. Nanging SIM katon mewah ora kudu dibandhingake mobil mewah. Luwih lagi "lan troli rotten lawas karo dung." Mengkono saka wektu kanggo wektu ing buku. Gething saka kertu kredit nemu otak penulis ngalih saka logika kanggo kilat emosi negatif.

Ing versi liyane eksklusif saka kertu American Express mulane wis "kertu selebriti" wis digunakake dening kabeh saka Elvis kanggo Zlatan. Sawetara rapper malah wis ditulis lyrics for kertu kang kinasih. Buku iki mbokmenawa wis sadurunge diwenehi kesan kang namung kasunyatan. Punika studded karo bantahan marang kredit SIM lan cashless liyane. Nanging buku uga "hatbok" menyang cashless lan bener (speaking of Zlatan) ditulis dening panulis bal-balan edan.

Nanging gething wis didhukung dening bukti. Dyngkärran ndhuwur, Nanging, ana sing istiméwa disebabaké synapsfyrverkeri spontan. Mung minangka perang nglawan kayata pornografi lan rasisme gampang dadi pribadi amarga saka raos nesu lan kudanen minangka uga masalah watara subjek kitab kang dadi pribadi kanggo penulis. Ana wis pribadi kabeh wektu.

Ibland växlar boken till mer personligt och ledigt språk och innehåll för att sedan återgå till "formell uppslagsboksmentalitet". Låt mig redan nu ange tonen för de personliga delarna av boken. Om Zlatan läser den här boken så hoppas jag att han sedan föregår med gott exempel som den superlirare han är och gör sig av med sitt "lyxiga" American Expresskort. Gör det han är bäst på. Tejpa fast kontokortet på en fotboll. Sparka sedan bollen långt ut i skogen där ingen kan hitta den. Där kan det hela ligga så att vilda djur passande nog kan kissa på kortet. Hur kan författaren bli så här ilsket känslosam? Läs boken och upptäck varför.

MasterCard och Visa - en introduktion

MasterCard (grundat 1966) är snarare en kooperativ organisation med åtskilliga tusentals banker som medlemmar än ett renodlat

Perusahaan ing pangertèn sing normal. Ana perusahaan winates sing sadean lisensi kertu. Sajarah awal MasterCard kang wis disambung menyang loro organisasi banking kanggo kertu kredit. Interbank lan WSBA. Iku nggawe project kanggo kertu kredit disebut Master daya. Master daya salajengipun namanipun dipungantos MasterCard. Ing wiwitan iku dikembangaké dadi perusahaan kartu global ana collaboration antarane Master daya lan Mexican bank Banco Nacional. A rinci ing crita ana konflik legal sing jumeneng dening Worthern Bank ora diijini kanggo nggabungake Master daya. markas MasterCard kang saiki ing kutha Tuku ing New York State.

gambar iku padha MasterCard organisasi pengusaha. Perusahaan iki diduweni dening asosiasi bisnis dumadi utamané saka bank-bank. Ana sing kuwat karo Bank of America iki bank pisanan miwiti nerbitake Visa leluhur BankAmericard 1958. kertu pisanan bisa BankAmericard digunakake mung ing California. Sampeyan iki pareng tumindak banking antara negara. Iki skirted kanthi lisensi kertu kanggo bank-bank. Paling kredit SIM

iki spun mati saka Bank of America kanggo dadi perusahaan non-kadhaptar lan BankAmericard National anggota-diduweni.

A wektu sadurunge nuduhake ditampa jeneng sawijining saiki lagi diparingi metu kertu kredit pisanan sing disebut Entree. Iku kertu debit sing disambung menyang sistem komputer banjur mentas berkembang kanggo bukti asli disebut BASE aku lan BASE II. sistem cocog Master daya disebut Inas lan Inet.

Bagéan saka View sing padha njaba Amerika Serikat padha didol ing taun 1974 lan dados anak perusahaan saking klompok bank-bank disebut IBANCO. Perusahaan iki dijenengi BankAmericard National pungkasanipun ing kanggo Visa USA. IBANCO ganti jeneng pungkasanipun bab kanggo Visa International. Mailing pisanan kertu kredit perusahaan ana ing kutha Fresno, ing inisiatif saka Joseph Williams. Banjur teka mailings ing kutha-kutha liyane ing California. Proyèk iki marred ing kaping loro kritik lan penipuan. 1970 diganti kabeh jeneng kanggo gambar. Globalisasi kredit SIM wiwit awal karo US bank-bank nilar sistem kertu dhewe lan gabungan salah siji Master daya utawa BankAmericard sing banjur mengko dadi MasterCard lan Visa.

View ditampa ing taun 1987 tugas kanggo njupuk care saka kabeh jaringan toko Interlink kanggo kertu bank (jaringan paling gedhé saka jinis iki ing Amerika Serikat). Ing '90s dibukak Card Pinter Visa Cash sing bisa dimuat karo dana liwat ATMs. View di-push pembangunan saka belang Magnetik kertu chip kalebu soko disebut Program Partner. Ing Manhattan, ing bank-bank Citibank lan Chase Manhattan ing 90s pungkasan kertu test sing iki rampung kasil. Asring, wong daya kertu mung sapisan. A kemitraan karo perusahaan Internet Yahoo wiwit nggawe kaca tuku ing Internet. Deleng uga dibukak kerjasama cukup utkonkurerat karo Microsoft wong bisa nindakake transaksi perbankan ing komputer. Tampilan iki markasé ing Fresno ing California.

kredit SIM American Express lan Diners Club menehi piyambak metu nalika Visa lan MasterCard ora. Ing kasus kaping kalih, iku utamané ing bank-bank anggota sing ngetokake SIM. Prabédan penting antarane perusahaan kertu kredit iku sawetara supaya ngomong bank tumindak, nalika wong aja. Visa lan MasterCard jaringan komunikasi SIM data bedo teknis banget beda. sistem MasterCard, disebut Banknet, Visa kang VisaNet.

Visa lan MasterCard sing mangkono kontrol dening bank-bank anggota minangka pangguna kertu sing nyatane rampung ing tangan saka bank-bank iki. Kompetisi antarane Visa lan MasterCard sing prakteke nonexistent amarga paling bank-bank sing anggota saka siji organisasi uga anggota saka liyane.

Nggoleki lan Sears

Nggoleki Financial Services utawa mung cendhak Nggoleki liyane utama perusahaan kertu kredit US. Diadegaké ing taun 1985 dening divisi saka perusahaan finance Dean Witter lan dadi bagéan saka Sears.

Nggoleki dadi perusahaan independen ing taun 2007. Iku menehi kertu Discover Card. Jaringan kertu technical disebut Discover Network lan Pulse. Kantor pusat ing suburban Chicago. 2008 tuku Nggoleki Diners Club saka klompok financial Citigroup.

Sears, Roebuck & Co. didegaké ing taun 1886 déning Richard Sears lan Alvah C. Roebuck. Sears dadi liwat wektu kalebu paling gedhé perusahaan mail supaya US. Sears uga digandhengake karo pencakar langit Sears Tower in Chicago saiki disebut Willis Tower. Bangunan pencakar langit kang kanggo wektu sing ana bangunan paling inggil ing donya iki diduweni nganti 2004 dening Sears.

Stale-Slayers

mriksa bisa mimpin asal bali menyang 1200s. Nanging nggunakake tenan njupuk mati mung nalika kir miwiti kanggo digunakake dening kemasan ing Inggris. Kir wis ing sajarah, kadhangkala dipigunakaké minangka awis. Conto iki ana nalika tentara ing 50s ing Hong Kong digunakake kir minangka pembayaran awis. Saben sudagar mlebu mriksa ing Cina saben tuku. Sampeyan bisa kelakon sing prajurit pirang-pirang sasi mengko weruh mriksa kang wus piyambak wis ing milik.

kertu kredit lan mriksa fungsi istilah banking ing cara sing padha. Sing nduwèni akun nyerat mriksa kanggo jumlah kang panampa banjur bisa ngluwari ing bank. akun mriksa bisa aken (mbandhingaké kredit SIM). Wong diterangake memulang ing mriksa minangka "versi snail kang kertu bank" a. Ing kontantlöshetens kanak-kanak ngedika minangka akeh bab mriksa mecahaken masyarakat babagan cashless ing.

Wong wis ing vurmade 60 abad kanggo mriksa lan cashless iki masyarakat ngendi John Diebold. perusahaan konsultasi Diebold Group digawé saperangan jaringan komputer basis saka bank-bank ing dekade punika. pikiran Diebold kang dipengaruhi George Mitchell sing wis posisi senior ing Federal Reserve (bank tengah US). Sing terakhir nyoba kanggo pengaruhe US bank-bank kanggo ngalih menyang sistem komputerisasi. Iku diklaim kir padha larang, kang banget padha bantahan dina kanggo awis.

Iku wong kaya iki sing mengaruhi organisasi Amérika Bankers Association (ABA) kanggo 1976 kanggo neliti kamungkinan saka mriksa ngeculke lan cashless masyarakat mangsa. Uga kawangun panitia disebut Priksa Komite Masyarakat Kurang. Ing tengah iki sirah ABA automation Dale Reistad. Ing Amerika Serikat ora mung "rama kontantlöshetens" nanging uga mbantah, tansah priksa nomer siji negara kang. Kir ana uga wis dikirim menyang perusahaan ngangap marang pambayaran tagihan biasa.

Ing awal 90 kang ana ing pembayaran kapitu ing Swedia dening mriksa. Ing taun 2000-an, tokoh punika mikroskopik 0,1 persen. Kanthi wektu rampung bank-bank Swedish mangkono liyane lan liyane kir. Ana ing bank-bank Swedish wani mung daya kanggo papriksan. Banjur, nalika bank Swedish pungkasanipun digawe iku nganti liyane kanggo mriksa lan nasib iki ngetokake kuwasane nggawe dawa. Minangka penasaran iku penipuan mriksa iku angkara saindhenging Amerika Serikat nanging ora kanggo overdraw akun kredit.

A dicokot saka awis ing sajarah

Long sadurunge awis nyata digunakake kanggo samubarang sing dhuwit. Shell digunakake kayata dhuwit ing Polinesia. Conto liyane saka "dhuwit" padha watu, wulu, pancingan iwak lan malah ternak. Ing anané saka dhuwit recehan biasa duwe pembayaran oddest kadhangkala dipigunakaké. Contone, padha digunakake wesi bar minangka itungan ing Sparta amarga padha diisolasi saka donya njaba.

dhuwit recehan Southwest miwiti kanggo digunakake ing bagéan Asia Minor ing 600 SM Near East ana apa saiki kita nelpon Timur Tengah. Iku lydiske King Croesus sing ing taun 500 SM wiwit minting dhuwit recehan salaka lan emas. Panjenenganipun uga disebut Croesus lan kuwi tembung saka wong immensely sugih. Ngendi ana butuh saka logam larang regane digunakake kanggo umumé tembaga. Iki kedaden, contone, ing awal Roma. Sak Viking Age padha diimpor akeh dhuwit recehan kanggo Swedia saka loro ing donya Islam lan saka Éropah. Kanggo Viking ana nilai perak, supaya nganggo itungan. Mulane, malah dhuwit recehan lungse salaka lan maneka warna item salaka minangka pembayaran. Mengko ing crita, ana lempengan tembaga gedhe sing Applied kanggo dhuwit.

The dhuwit Swedish pisanan padha minted ing Jinggangshan watara taun 1000. Ing awal 1500s wiwit count dhuwit. Diwiwiti ing agêng-1800-an wiwit ing Swedia nggunakake dhuwit recehan sirah (Koruna banjur Koruna), kang dipérang dadi 100 sen. Nalika salah siji saka Swedia nilar standar emas ing taun 1931 ilang prabédan nyata antarane dhuwit recehan lan tagihan. Standar emas temenan ing praktien saka dhuwit kertas bisa diijolke kanggo emas saka cadangan emas. Iki lan dhuwit kertas ing umum iki adhedhasar janji lan kapercayan ing negara. A dateng kanggo negara kang saiki kudu ora gumantung ing. The incompetence financial iku arang banget nyebar. Nanging iman rodo ala ing awis saka abdi kanggo masyarakat cashless unconscionable kang ora inspirasi kapercayan ing.

Sajarah banknote lan pembangunan wis caket kaliyan seni printing. Padha Originally wangun kuitansi utawa utang sadurunge padha dadi asline pembayaran. Jungle tillverkads pisanan ing China ing wektu sing padha minangka dhuwit recehan nyata wis mulai (600 SM). Banjur wiwit nggunakake dhuwit kertas minangka alon nyebar saka China kanggo Eropah ing abad tengahan. Iku bener ing Swedia lan siji ing 1600s pisanan marang dhuwit kertas sing tepat ing Eropah. First, dening Stockholms Banco, banjur Realm ing signboards bank lan pungkasanipun ing Riksbank ing mburi 1800-an. Sadurungé dipencet bank-bank saka cathetan ing Riksbank dhewe. Sabanjure kanggo Swedia, Inggris wis dicithak dhuwit kertas ing.

Numismatics - èlmu narik lan hobi

Numismatics punika sinau kabeh dhuwit recehan. Uga kalebu greedily fiddling karo lan nelusuri token, dhuwit kertas lan medali. Malah minangka sethitik cah lanang, penulis iki fascinated dening katalog duwit receh nglukis sing ana ing perpustakaan. Ngempalaken dhuwit recehan lan kaya ora mung bab njupuk barang fun ing milik sing kanggo ngupadosi, corak lan nguripake lan pungkasanipun nolak ing kanthong cilik ing folder duwit receh. Iku uga cara kanggo mangerteni sejarah ing cara sing padha perangko dikumpulke bisa dadi cara kanggo mangerteni negara liyane. Kadang dhuwit recehan dadi meh mung kontak nyata karo sawijining mangsa sajarah.

Collecting Coin salah siji iku hobby kono iku sastra ageng. The numismatikern Swedish pisanan ana Elias Brenner. Panjenenganipun nyerat ing mburi 1600s karya dhuwit recehan sing judhulé ing Swedia uga bakal kaya "Coin kamus Svea lan Göters negara". Bagean iki uga ing panggonan karo rujukan kanggo ngunjungi Coin Kabinet ing Stockholm. Ana uga kolèksi duwit receh menarik ing kutha-kutha Swedia liyane. Coin Kabinet punika awis ing museum dhewe lan koleksi numismatik paling gedhé ing Swedia. Iku dadi museum kapisah ing 1975 lan pindhah saperangan puluh mengko kanggo Castle Hill.

Salah pesen dhasar buku iki iku kanggo nuduhake carane donya luwih lan luwih nyedhak total cashless Hidayat Nur Wahid. Sing liyane awis ilang sing liyane sing ilang ing Numismatics apik sayangé pikatan dening nglereni karo piso

ing mburi tali donya sajarah sanadyan iku liwat bagean gedhe saka crita banjur pungkasanipun ngilangi. Saiki iku sayangé wektu kanggo mungkasi sadurunge penulis wiwit nulis buku babagan dhuwit recehan lan sajarah sing. Buku iki mesthi paling bab dijogo awis modern. Nanging iki request serius. numismatists Swedish lan beya duwit receh! Manunggala! Ngewangi perang kanggo ngreksa awis lawas lan anyar. Nglawan militan panyiapan cashless sajarah.

Terus ...


Publicerades torsdag 3 oktober 2019 18:29:52 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 14 oktober 2019 15:57
Be för en äldre man på över 80 år som har fått cancer vid magen ( nån stanna i tarmsystemet )

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

Apg29 använder cookies. Genom att surfa på Apg29 godkänner du användandet av cookies.

↑ Upp