Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Lucia - Sétan Orange

Bebener babagan Lucia.

Patung Lucia.

Lucia iku sawijining santo Katulik sing akeh sembahyang ing Desember. Antarane liyane karo Sepur Lucia beda sing, loro ing pasamuwan lan ing kahanan sekuler.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 12 december 2019 14:56

Sétan kang Bride

Saffron The kucing jenenge "Solbröd". "Saffron Roti" asalé saka "Lucia" lan liya "putri Lucifer kang." Lucifer iku jeneng kanggo Iblis. Ing tembung liyane, iku tegese "Sétan kang Bride".

Mikir bab iku nalika bocah-bocah wadon lan wong wadon macak minangka Lucia karo lilin marga rambute. Sapa iku sing bener macak minangka? Lan sing iku padha espouse?

Antikristus

Nalika wong sing lan martakaké iku Lucia sing ndadekke cahya supaya padha wis diganti dheweke karo Gusti Yésus. Dheweke wis dadi Antikristus sing, tinimbang Yesus.

Kanggo iku Gusti Yesus sing tenan ndadekke ing cahya bener! Iku wong bakal memuji lan sembahyang. Ora mati "suci" sing wis mati kanggo akèh taun.

asal pagan

Ing adat kang ngerayakno Lucia iku saka asal pagan.

Gréja Katulik "Christianized" ing pagan prayaan Lucia karo wiwitan kanggo ngrameke Saint Lucia. Nanging kanggo ngrameke santo punika mesthi merata salah!

Lucia durung ngrayakake dawa menyang wilayah Nordic

"Lucia" utawa "Avenue", kang tegese "cahya" durung ngrayakake ing Swedia utawa negara Nordic kanggo dawa.

Iku ing 1700s sing padha wiwit sukan-sukan Saint Lucia - sadurunge dheweke meh rampung ora dingerteni.

midwinter

Nanging midwinter wis ngrayakake for long, lan minangka wakil saka dises utawa jaran protèktif wadon, dadi "Lucias" tokoh diajeni lan ngluhuraké.

Iki dumadi ing Midwinter Day ing 13 Desember.

Wildlife saka "prayaan Lucia"

Crita paling tuwa saka "prayaan Lucia" asalé saka Wildlife, minangka mudhun 500 ing Yunani wrote bab "Ultima Thule".

"Nanging nalika sepuluh dina tetep saka wengi langgeng, climbs utusan munggah ing salah siji gunung dhuwur, kang ing bagean, lan kono lampu pungkasanipun bonfire a, kanggo bangsa sing manggon Dalarna ngisor iki, kang katon sun rising adoh, lan sing 40-dina suwene wengi bakal rauh bakal liwat. Banjur njupuk wanita ing negara lor nganti obor lan lilin, kanggo ngrengga piyambak, lan sing nganggo salin putih, lan yen bangkekan, padha soko abang, utawa sabuk saka kang dipercoyo. "

The setan Lussi

Wadon Tur sistem Lussi punika basis saka Lucia.

Solstice mangsa njupuk Panggonan watara 13 Desember ing abad tengahan. Banjur ravaged wadon Tur sistem Lussi.

Dhemite Lussi saéngga ing nyoto kanggo Lucia. Lucia kang tumiba ing nomer telulas saka Desember ana sapisan liyane gadhah setan iku jeneng rahmat saka karo wong suci Katulik.

Saint Lucia

Perayaan ing 13 Desember punika lawas nanging jeneng lan asosiasi karo wong suci Lucia nyedhaki anyar.

Lucia dirayakake ing Sisilia. Ana ing kono padha digawe dheweke menyang plot kaya tokoh.

Ing Sisilia njupuk Lucia ditampa pangan saka anak lan tangan metu bebungah kanggo wong lan dheweke wis kuldi kloter. Can wong kesawang dheweke mbuwang dheweke awu ing wong pasuryan.

saffron Cat

jeneng Saffron cat Panjenengan ora asli saka Saint Lucia nanging saka setan iku jeneng rahmat.

Kanggo ajrih adoh "Avenue" (rahmat - Sétan), colored wong Buns kuning karo saffron.

kebingungan Gréja Katulik kang

Minangka biasanipun, Gréja Katulik pipis munggah karo gugon tuhon, iman Kristen, setan lan dhemit nalika padha digawe sing suci.

We need ora suci utawa setan. Kita perlu Yesus Kristus. Iku mung Gusti Yésus sing punika cahya lan menehi kita cahya nalika kita pracaya marang!

santo Katulik - brahala

Lucia iku sawijining santo Katulik sing akeh sembahyang ing Desember. Antarane liyane karo Sepur Lucia beda sing, loro ing pasamuwan lan ing kahanan sekuler.

Padha ngabekti ing antarane wong mati "suci" nanging padha ngerti yen padha nyembah lan guilty saka brahala.

"Nanging aku ora nyembah Lucia!" nyuraosaken sampeyan bisa ngeri. Apa kowe wis singing "Santa Lucia" ing sawetara titik?

Iblis

Jeneng Lucia asalé saka tembung padha Lucifer - Iblis. Padha ngandela marang Aku, Iblis bakal mesthi ora cahya.

Nanging nalika wong martakaké iku Lucia sing ndadekke cahya supaya padha wis diganti dheweke karo Gusti Yésus. Dheweke wis dadi simbol antikristlig sing tinimbang Yesus.

Ngangkat munggah Gusti Yesus tinimbang. Iku kang murup pepeteng.

Yesaya 9: wong 2.The sing mlaku ing pepeteng wis weruh pepadhang gedhé; ing wong urip ing Shadow saka negara pati bakal cahya sumorot kasebut.

Yohanes 1: 9. Pepadang sing sejati kang madhangi saben wong, iku lagi ngrawuhi jagad.

Lekad jumun kahanan komersial

Lucia dirayakake ing Desember 13 ing Swedia lan sawetara negara liya. Lucia dirayakake loro ing greja, kahanan sekuler lan komersial. Amarga iku nggoleki kanggo ngrameke kahanan sekuler lan komersial dheweke, kita mangertos sing ora Kristen. Wis wis bab Gusti Yésus Kristus wis durung padhang ing kahanan kuwi. Lucia wis ora apa-apa apa karo Kitab Suci apa. Dheweke iku pepanggihan anyar. Legenda bab Lucia uga ora Alkitab, nanging tenan pagan lan mgayomi.

Lucia iku sawijining santo Katulik sing dipunkanonisasi 100 taun sawise iku pati. Dheweke kaleksanan ing Syracuse ing Sisilia ing 304. piyambakipun dipunarani kang Kristen, lan iki dianggep dadi mbaléla marang kaisar Romawi.

Ana sawetara Legenda bab Lucia lan iku hard kanggo supaya wong loro. Salah iku dheweke lunga karo pangan kanggo catacombs lemah Roma kang ngendi Kristen padha ndhelikake. Kanggo ndeleng lokasi dheweke lunga ing Tunnel peteng, dheweke sijine lilin ing sirahe. Ana sing duwe adat kok bocah-bocah wadon enom duwe chandelier nalika padha mbayangno Lucia.

Mripate tong minyak

Dheweke asring digambaraké karo mripate nganggo tong minyak. Ana legenda dheweke banjur nyuwek-nyuwek metu mripate menyang pangeran ingkang kafir ora bisa omah-omah dheweke. Banjur tuwuh mripat anyar lan luwih apik ing dheweke.

Ing donya Katulik, dheweke mata Santo lan Ophthalmologicals kasebut jeneng dheweke. Lucia uga santo pangreksa Syracuse.

Cahya ing wulu

On Desember 13, banjur biasane Lucia nggawa cahya menyang rambute, nanging ora dheweke sing ndadekke cahya, iku Gusti Yesus. Lan kang ora mung nerangake karo lampu - iku cahya. Penting aku ora nindakake samubarang sing njupuk adoh ndeleng kita saka Gusti Yesus.

Jeneng Lucia rawuh saka lux, kang tegese cahya. Kabar mirip karo Lucifer, sing sawijining jeneng saka Iblis!

Janji ora omah-omah

legénda sanès iku Lucia wis janji Allah ora kanggo omah-omah. Nalika wong enom ora bisa omah-omah dheweke, dituduhake dheweke Kaisar ing Rum sing dheweke Kristen.

Dheweke dihukum kanggo dipeksa karya ing brothel. Nalika padha njupuk dheweke, padha ora bisa upset dheweke. Banjur padha nyoba kanggo kaobong ing saham, nanging nalika iku uga gagal nigas padha dheweke. Pita abang watara pinggul Lucia iku simbol saka getih dheweke sing mili.

prayaan Lucia

Ing wilayah Nordic, kita cukup piyambak kanggo ngrameke Lucia ing cara intensif kita. Nanging ana tradhisi ing sawetara bagéan saka Italia. Gifts disebarake marang anak Verona ing Lucia Day ing memori saka Lucia dilindhungi saka 1300s Wewelak!

Ing kutha Siracusa ngagem kanggo minggu kirab patung makili Lucia sawetara atus kilos. Uga ing kutha Amaroni ing Calabria padha ngrameke Lucia ing prosesi, nanging ing perusahaan liyane saka santo pangreksa kutha kang, Santa Barbara.

Lucia Kristen?

Perlu koyone sing kanggo ngrameke Lucia supaya highlights iman Kristen, nanging iku ora nemen kasus. Iku luwih apik kanggo nyorot Yésus sing wis punika galang sane sujati, sane rauh ring jagate tur kang madhangi kabeh wong! (Yohanes 1: 9)

Padha iku sing pengin njaluk mripatmu adoh saka Gusti Yesus supaya sampeyan ora bakal disimpen. Katulik Saint iku salah siji kuwi.

Penting sing ora supaya apa njupuk mata mati Yesus. Iku mung Gusti Yésus sing piyambak punika Gusti lan Pamarta!


Publicerades torsdag, 12 december 2019 14:56:53 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Kraften i den Helige Ande


"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 1 juni 2020 01:47
Be för min Als sjuka manna som är i slutskedet i sin sjukdom, hon kämpar trots kroppen säger emot. Man ser henne lida😪 be för frid och att hon får slippa oro, smärta.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp