Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Wong sing lunga menyang neraka

Ing swarga, ana panglipuring. Iku panggonan solace lan nyegerake. Nanging neraka iku panggonan siksa.

Neraka.

Elinga tansah elinga yen sampeyan milih kanggo ora bisa disimpen lan lali Yesus. Iku mbokmenawa sangsara paling awon kasedhiya ing neraka.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 7 oktober 2019 18:09

dhuwit wong sugih kang ora bisa nyimpen wong. Dhuwit ora bisa nylametaké panjenengan swarga. Sampeyan ora bisa tuku kawilujengan. Punika mokal.

Lukas 16:19 Ana wong sugih sing tansah manganggo jubah wungu lan kain kang alus, sarta urip saben dina saka bungah lan prayaan.

Wong sugih urip seneng. Dheweke urip supaya akeh wong urip dina iki.

Padha manggon kanggo wayahe lan ora mikir sing ana ing kalanggengan ing sembarang wektu bisa meksa.

Ing kabungahan lan prayaan

Wong iki ora betah. Dheweke urip ing "kabungahan" lan "partai" saben dina. Wong sing lumaku ing gesang tanpa Gusti Allah lan Gusti Yésus ora dadi mboten remen lan sedih.

Padha bisa bungah lan urip bisa dadi pista. Kabungahan lan urip ora setuju kanggo sak lawase prakara beda. Nanging wong-wong uga aran sing wayahe seneng.

Apa sing kudu Yesus

Ing sasi, siji bisa ngomong sing wong perlu Yesus supaya seneng. Utawa sing padha needed Gusti Yesus dadi seneng.

Nanging iki ora apa sing perlu Yesus. We ndeleng wong ing donya bisa dadi seneng lan seneng-seneng.

Wong sugih iku conto sing. Dadi ora apa sing perlu Yesus.

Alesan apa sing kudu Yesus punika tanpa Gusti Yesus sing rapopo ilang menyang neraka langgeng.

Sampeyan sing ilang tanpa Gusti Yesus. Kanggo disimpen sampeyan kudu nampa Gusti Yésus. Banjur sampeyan bakal disimpen lan kabeh dosa panjenengan kaapunten.

Bener bungah lan seneng

Sawise sampeyan wis ditampa Gusti Yesus lan tak disimpen supaya sampeyan bisa njaluk rasa seneng lan bungah. kabungahan iki lan seneng iku luwih tuwa saka apa sing wis sadurunge.

Sadurunge ing penggalihipun dhumateng jagad, nanging saiki sampeyan kanggo nemu kabungahan bener lan asli saka Gusti Allah.

Nanging kabungahan ora waé. On nyang-nyangan. Yahoo sing kudu disimpen saka njupuk Jejer ilang.

Alesan apa sing kudu Yesus punika tanpa Gusti Yesus sing rapopo ilang menyang neraka langgeng.

Sampeyan ora bisa tuku kawilujengan

Nor perlu Yesus dados sugih. Wong sugih wis sugih. Sampeyan perlu Yesus disimpen.

dhuwit wong sugih kang ora bisa nyimpen wong. Dhuwit ora bisa nylametaké panjenengan swarga. Sampeyan ora bisa tuku kawilujengan. Punika mokal.

Nor bisa njupuk karo sampeyan dhuwit nalika iku wektu kanggo sampeyan mati lan ninggalake donya iki.

komunitas

Nor perlu Yesus kanggo njaluk tetunggalan. Wong sugih wis Komuni karo pihak sing. Kang wis akeh kanca lan kenalan.

Ora, sampeyan perlu Yesus kanggo disimpen.

komunitas

Banjur sampeyan sesambetan nyang-nyangan lan kanca-kanca anyar. Mbok iki masyarakat kakehan luwih apik lan kanca-kanca saka kerajaan sadurunge. Padha bisa uga wis mung wis kancané hajat diatur?

Paling penting kabeh iku sing njaluk karo Gusti Allah nalika sampeyan nampa Gusti Yésus!

sandhangan becik

Nor iku kanggo njaluk sandhangan becik sing perlu Yesus. Wong sugih wis kabeh iki sadurunge.

Ing sandhangané padha ora tandha bilih piyambakipun disimpen kanggo sak lawase, ora sugih salah siji, utawa bungah lan katelu lan kanca-kanca.

Tandha sing disimpen kanggo sak lawase, lan ing cara swarga sing wis ditampa Gusti Yesus lan sing jeneng wis ditulis ing Kitab Kauripan ing swarga!

Lukas 16:20 Nanging ing gapura kang lay wong miskin jenengé Lazarus, sidik sores.

Nalika gapura wong sugih kang lay wong miskin jenengé Lazarus.

Gusti Yesus nggambarake acara nyata

crita Gusti Yesus saka ing wong sugih lan Lazarus ora pasemon. Iku tenan kedaden.

jeneng Gusti Yesus tau pasemon, nanging sebutno Yésus, Lazarus dening jeneng. Iki amarga Gusti Yesus nggambarake acara nyata.

Lara lan njaba

Iku pinunjul sing Lazarus lay ing gapura priyayi. Iya malah ora mlebu. Dheweke dicekal. Iya ora duweke. Panjenenganipun njaba!

Lazarus kebak sores. Ing kontras kanggo wong sugih. Sing kebek kesehatan.

Senajan ana kang kebak kesehatan, wong iki ora disimpen lan disimpen. Wis ilang.

Miskin saka loro padha tenan dunyo. Sadurunge swarga, kang banget miskin amarga kang padha iman Abraham.

Apa sing kudu Yesus

Tujuan sing perlu Yesus ora utamané kanggo duwe kesehatan. Tanpa waé iku kanggo sampeyan disimpen!

Kanggo duwe ora Gusti Yesus, banjur sing rapopo ilang menyang neraka langgeng.

Senajan wong sugih wis dadi apik, piyambakipun rapopo ilang.

Ana kesehatan ing Gusti Yesus

Nanging karo Gusti Yésus, sampeyan bisa njaluk kesehatan. Ana kesehatan ing asmane. Ana marasake awakmu liwat wounds.

Nanging apa ora iku mbantu yen sampeyan duwe kesehatan sembarang, nanging ora Yesus? Sampeyan sing ilang, lan ana sing wong sugih ana!

Akeh sugih miskin

"Apik wong," - wong iki gantos kanggo kerajaan. Akeh sing sugih ing barang donya, nanging lagi miskin kanggo langit.

Miskin saka loro padha tenan dunyo. Sadurunge swarga, kang banget miskin amarga kang padha iman Abraham.

iman Abraham

Wong miskin iku sugih menyang swarga, kang wis pracayané Abraham.

Akeh duwe Abraham pracaya dina. Padha pracaya marang Gusti Yésus lan sing disimpen. Padha sugih kanggo langit lan bakal siji dina ana.

Nanging wong sugih sing ora pracaya nenten sugih ring ajeng swarga, lan wong-wong uga ora bakal mrana.

Sampeyan nampa Gusti Yésus ana ing bumi

Iki kok iku penting sing kene ing mortal iki nampa Gusti Yésus lan disimpen. Awit iku kasep.

Punika ing bumi sampeyan nampa Gusti Yésus lan disimpen. Sawise mati, sampeyan ora nampa Gusti Yésus.

Sawise mati, ana kasempatan kanggo sampeyan kanggo Getun lan mratobat marang Gusti Yésus.

Sampeyan ora ngerti yen iku wektu kanggo mati

Sampeyan ora ngerti yen iku wektu kanggo sampeyan mati. Merga iku, panjenengan kudu nampa Gusti Yésus saiki nalika ana wektu.

Awit iku kasep.

21 péngin mangan wareg kang apa gogrogan saka ing méjané wong sugih iku. Ya, asune rauh lan didilat sores kang.

Mbok iku malah supaya asu njupuk kauntungan saka Lazarus. Padha njaluk pangan lan ekstra "pangan" sethitik yen padha didilat wounds.

Takon ora akeh

Wong miskin saya luwe. Kang ana ing nekat mbetahaken pangan. Ing lawan kang lay ana ngalamun bab pangan.

Nanging iya ora takon akeh. Panjenenganipun péngin mung sawise njupuk crumbs, nalika frill smeared sugih ing turah mbrawah.

Supaya iku karo anak karo Gusti Allah. Padha ora nyuwun supaya akeh. Lagi seneng karo apa padha duwe. Nanging wong miskin wis malah ora ana kang kudu wis.

Miskin lan lara

Panjenenganipun lay ana ing lawanganing, miskin, lara lan ora seneng, lan ngimpi saka pangan ing tabel nang.

Ora, iya ora ngimpi bab pangan ing tabel, nanging saka crumbs ing meja. Nanging malah ora crumbs iki kang wis kanggo mungkasi dhewe.

miskin needed manungsa waé medical, nanging kabeh care kang ditampa ana sing asu didilat sores kang.

Digunakke njaba gerbang

Mbok iku malah supaya asu njupuk kauntungan saka Lazarus. Padha njaluk pangan lan ekstra "pangan" sethitik yen padha didilat wounds.

asu iki diantara paling sampeyan bisa mbayangno ing Israel, nanging karo sing miskin socialized karo.

Loro-lorone ing asu lan wong miskin padha njaba gapura.

Gusti Allah weruh Lazarus

Wong sugih ora ndeleng Lazarus, nanging ana siji sing weruh wong lan iku Allah.

Gusti Allah weruh kang iman lan dateng. miskin ora bisa gumantung ing bandha donya.

Wong mung bisa kang dipercaya ing Allah ing swarga. Lan iki sing menehi kasugihan bener.

Lazarus wis iman Abraham, lan rauh bakal kudu lumaku ing lurung-lurung ing emas.

Malaekat ngawal ngarep disimpen

Lukas 16:22 Dadi wong miskin seda lan digawa dening para malaekat menyang ing Abraham. Malah wong sugih mau uga mati lan banjur dikubur.

Lazarus miskin seda. Nanging soko sange kedaden. Angels teka lan tak marang.

Digawa dening para malaekat menyang ing Abraham. Panjenenganipun nalika semanten dipunjagi dening malaekat!

Nalika iku wektu kanggo mati kanggo wong-wong sing pracaya marang Gusti Yesus, banjur malaikat lan ngawal wong bali menyang swarga. Kanggo swarga pundi Gusti Yesus iku padha pracaya lan dipercaya ing.

Sampeyan ora menyang swarga piyambak. Malaekat ngawal sampeyan!

Kratoning (ofrälste) teka langsung menyang neraka

Wong sugih mau uga mati lan banjur dikubur

Nanging iku ora karo wong sugih. Nalika seda, supaya ana malaékat teka lan tak marang.

Nanging pangandikane amung mati lan banjur dikubur. Ora utusan swarga. Banjur ing ayat sabanjuré, kita waca sing ana ing neraka.

Ana malah ora sembarang dhemit sing njupuk wong. Nanging sawise wong wis mati, supaya dheweke ketemu awake hak menyang neraka.

Dheweke wis ora ngiringan, nanging rauh danene buat neraka langsung.

Iku ing bumi arep 

Apa prabédan kanggo kasil. Lan punika ing bumi arep ngendi dadi ing kalanggengan.

Har evigheten väl trätt in, då är det försent för dig att bestämma. Det är här på jorden du bestämmer dig för om du ska till himlen eller ej.

När du väl har dött, då är det inte slut. Du kommer leva vidare i ett andligt och medvetet tillstånd.

Detta ser vi inte minst i Jesu berättelse om den rike mannen och Lasarus.

Medveten tillvaro

Medveten tillvaro

Lasarus dog, men han fördes av änglarna till platsen vid Abraham. På den platsen rådde det en medveten tillvaro.

På samma sätt är det när du dör. Tillhör du Jesus, då kommer du att föras av änglarna till himlen där Jesus är.

Och där kommer du att leva i en medveten tillvaro tillsammans med Jesus.

De som dör utan att tro på Jesus kommer att hamna i helvetet, och där kommer de att leva i en medveten tillvaro i all evighet.

Ngerti langgeng sing diselehake ing kasempatan kanggo nampa Gusti Yésus lan disimpen.

Iku kudu elek.

Elinga tansah elinga yen sampeyan milih kanggo ora bisa disimpen lan lali Yesus. Iku mbokmenawa sangsara paling awon kasedhiya ing neraka.

Neraka punika ora meneng

Lukas 16:23 Nalika piyambakipun kesurupan ing neraka kang ngusulke weruh Abraham adoh mati lan Lazarus ing wong.

Wong sugih ana ing neraka. Dheweke wis ilang.

Neraka punika ora meneng

Iku ora mung sing ana ing kunjara dikunci lan banjur ora ana maneh.

Ora, neraka ora meneng. Ana Hive saka kegiatan ana sing tau ends.

Panjenenganipun kesurupan ing neraka. Lan nyiksa iki lagi aktif. Iku tau ends.

elinga kabeh

Wong sugih manggon ing orane sadar ing neraka. Lan kang eling. Panjenenganipun ngelingi gesangipun - duraka urip.

Elinga tansah elinga yen sampeyan milih kanggo ora bisa disimpen lan lali Yesus. Iku mbokmenawa sangsara paling awon kasedhiya ing neraka.

Panjenenganipun bisa ndeleng ing neraka. Nanging pangandikane kang wungu marang mripat. Wong-wong sing ana ing neraka ana ing orane sadar.

ngenali wong 

pedunung neraka ngenali wong. Panjenenganipun dikenali Lazarus. Sing piyambakipun ana. Kang sumurup yen iku kang digunakake kanggo ngapusi ing gapura kang.

Kratoning wis bola-bali liwati dening Lazarus nalika piyambakipun badhe pindhah menyang omahe. Wus katon wongé nanging wis ora keganggu wong.

Ing bab aneh ana sing uga dikenali Abraham. Dheweke wis tau weruh wong nanging sumurup langsung sing kang ana.

Padha bakal ngerti 

Wong-wong sing pindhah menyang neraka bakal ngerti lan ngerti. Padha bakal gain kasukman lan kajelasan kok padha rampung munggah ana.

Padha ngerti sing bener kang ngandika bab Gusti Yésus lan tambahan bakal padha sumurup, yen padha pantes dadi ana. Padha ora bisa lali iku.

patemon pandonga ing neraka

Lukas 16:24 sarta sesambat: Dhuh, Rama Abraham, mugi melasi kawula lan ngirim Lazarus mugi kadhawuhana nyelupaken pucuking drijinipun ing toya, kangge ngasrepaken ilat kula, amargi kula nandhang sangsara sanget wonten ing urubing latu punika.

Ana rapat pandonga ing neraka, nanging njaluk ora nanggepi bönerna.Det kene ing bumi kanggo ndedonga marang Gusti Allah ing Gusti Yesus jeneng, lan punika ing bumi sampeyan njaluk jawaban kanggo pandonga.

Sawise sampeyan wis ngiwa bumi, iku kasep kanggo takon.

Iku ing bumi sampeyan nampa Gusti Yésus 

Iku uga kene ing bumi sampeyan nampa Gusti Yésus Kristus lan bisa disimpen. Awit iku kasep. Ana kawilujengan ing neraka.

Ana rapat pandonga ing neraka, nanging njaluk ora nanggepi bönerna.Det kene ing bumi kanggo ndedonga marang Gusti Allah ing Gusti Yesus jeneng, lan punika ing bumi sampeyan njaluk jawaban kanggo pandonga.

Ana sih ing neraka 

Wong sugih disebut metu kanggo Abraham duwe sih ing naraka murub.

Nanging ora ana sih ing neraka.

Ora ana banyu ing neraka 

Piyambakipun disebut kanggo banyu. Ora ana banyu ing neraka.

Mulane, wanted sing Lazarus bakal teka lan menehi wong banyu. Kanggo ing swarga ana banyu, nanging ing neraka ana mung geni.

Nanging bakal kita waca ing ayat mengko, Lazarus ora bisa pindhah menyang neraka.

Ana apa-apa kanggo njaluk ing neraka 

Iku gumbyang kanggo maca crita wong sugih lan Lazarus.

Nalika padha urip dadi kurang Lazarus lara, miskin lan luwe njaba gapura wong sugih kang, nalika dhèwèké pihak kang, nanging iya ora Care babagan wong.

Saiki dheweke wanted kanggo Lazarus bakal teka ngluwari lan menehi wong sawetara banyu.

Miskin padha ora malah ana sing tiba saka meja, lan padha kepéngin sugih banyu. "Daptar acara drijinipun ing banyu ..." Iya ora nyuwun akeh, nanging ana pancen boten gain.

geni 

"Kanggo kula nandhang sangsara sanget wonten ing urubing latu punika." Ing neraka, nyiksa ing. Ing neraka ana geni sing ora bisa matèni. Ing geni iki, iku siksa kiat lan unbearable.

Iku Gusti Yésus sing nyritakaké bener wong sugih lan Lazarus. Lan Gusti Yesus ngandika bilih ana geni ing neraka. Ing geni iki kesurupan wong.

Priksa manawa sampeyan ora menyang neraka lan tortured ana ing geni kanggo kabeh kalanggengan. Ora, mratobat Gusti Yésus saiki lan nampani.

Punika ing bumi sampeyan nampa Gusti Yésus Kristus lan bisa disimpen. Awit iku kasep.

Memori gesang kadonyan

Lukas 16:25 - Nanging Rama Abraham mangsuli, Sang Putra, elinga yen sampeyan tampa samubarang kang becik, nalika sing padha urip, nanging Lazarus tak metu ala. Saiki, wong iku tampa panglipur lan sampeyan misakit.

"Elinga ..."

Invånarna i helvetet kommer ihåg jordelivet. De glömmer inte. Faktum är att de inte bara kommer ihåg. De påminns också.

Efter att du har dött så slutar du inte att existera. Du finns och du kommer ihåg.

Det måste vara en fruktansvärd tortyr. Tänk att de i helvetet kommer ihåg sin synd på jorden.

Den största plågan 

De kommer ihåg att de bara syndade bekymmerslöst vidare utan en tanke på att omvända sig.

De kommer också ihåg alla gånger de uppmanades att omvända sig men de ville inte.

De kommer ihåg alla chanser de fick att ta emot Jesus och bli frälsta. Men de tog dem inte.

Detta måste vara den största plågan. Att minnas sin bångstyrighet.

De kan inte anklaga Gud att de kom till helvetet. De inser att de förtjänar med rätta att vara där.

Miskin padha ora malah ana sing tiba saka meja, lan padha kepéngin sugih banyu. "Daptar acara drijinipun ing banyu ..." Iya ora nyuwun akeh, nanging ana pancen boten gain.

Apik lan ala 

Wong sugih tak metu saka apik nalika piyambakipun urip, nanging saiki dheweke bakal oleh wong lanang ala. Ala saiki wis kejiret munggah karo wong.

Nalika Lazarus urip, kang tak metu saka ala, nanging saiki dheweke bakal oleh apik. Dheweke wis disiapake, sampun teka ngarep kanggo panggonan tengen.

"Saiki, wong iku tampa panglipur lan sampeyan misakit" 

Ing swarga, ana panglipuring. Iku panggonan solace lan nyegerake. Nanging neraka iku panggonan siksa.

Apa Panggonan kowe arep menyang? Plågans lokasi utawa panggonan panglipur?

Punika ing bumi milih. Yen sampeyan pengin njaluk menyang lokasi panglipur, sampeyan kudu nampa Gusti Yésus.

Awit iku kasep.

Wong-wong sing wis nampa Gusti Yesus

Det är bara de som har tagit emot Jesus som är rena i hans blod. Och de som är rena i Jesu blod får komma in i himlen. 

Luk 16:26 - Och till allt detta kommer att det är en stor gapande klyfta mellan oss och er, för att de som vill gå över härifrån till er inte skall kunna det och för att inte heller någon därifrån skall kunna komma över till oss.

De kunde se in i paradiset, men de kunde inte komma dit. Vilken tortyr för helvetets invånare! De kunde se paradiset men de skulle aldrig komma in dit.

De kunde se paradisets prakt, överflöd och skönhet, men de var dömde till en evig tillvaro i ett brinnande helvete.

De såg vattnet som porlade, men de skulle aldrig kunna släcka sin törst däri.

Klyftan

Mellan helvetet och paradiset fanns det en gapande klyfta. Den var oerhört stor. Den skilde paradiset och helvetet åt.

Ana kasempatan kanggo pedunung neraka kanggo njaluk menyang paradiset.De ora bisa mlumpat liwat ing longkangan swarga. Padha ora bisa pindhah ana.

Padha ora bisa menek mudhun menyang jurang lan banjur munggah maneh ing sisih liyane. Iku banget jero, yen ing kabeh ora ana ngisor iku. Mbokmenawa ora.

gapura Langit 

Lan yen lagi nalisir pengarepan ing kabeh bakal piye wae teka ing lawanging langit, padha bakal dipeksa kanggo nguripake. Padha bakal ing kasunyatan ora bakal nglilani ing amarga padha ora wis najisé ing getih ing Gusti Yesus.

Iku mung wong kang wis nampa Gusti Yesus ingkang murni ing getih. Lan wong-wong sing resik getih Yesus uga ketik swarga.

Ora Ana ngowahi bali menyang bumi 

Ana uga ana cara bali menyang bumi saka neraka. Dalan kanggo neraka unidirectional.

Ana cara bali. Wong-wong sing wis musna kanggo neraka bakal tansah ana.

Paradise residents sing dilindhungi 

Abraham marang wong sugih Paradise pedunung utawa bisa menyang neraka amarga saka longkangan gedhe.

Iki bisa uga koyone dicokot aneh, nanging yen sampeyan mikir babagan menehi panglipur kiat. Apa sampeyan disimpen lan disimpen lan diresiki ing getih Gusti Yesus, ana kasempatan kanggo sampeyan kanggo pindhah menyang neraka.

Sing disimpen. Longkangan gedhe ngalangi sampeyan kanggo pindhah menyang neraka. Nanging nglindhungi sampeyan. Sampeyan ora perlu kuwatir bab kang ilang. Sampeyan sing dilindhungi.

Sampeyan bisa tartamtu sing bakal pindhah menyang swarga kang pracaya marang Gusti Yesus.

Apa comfort.

Sing disimpen. Longkangan gedhe ngalangi sampeyan kanggo pindhah menyang neraka. Nanging nglindhungi sampeyan. Sampeyan ora perlu kuwatir bab kang ilang. Sampeyan sing dilindhungi.


Lukas 16:27 - Wong sugih mau terus ngomong: Aku takon sampeyan, Rama, sing dikongkon marani omahé bapakku.

När den rike mannen förstod att det inte fanns någon hjälp för honom att få i helvetet började han be.

Han bad inte för sig själv som han gjorde innan då han ville ha vatten, utan nu började han be för andra.

Försent 

När han levde så brydde han sig inte om andra människor, men nu plötsligt började han göra det, men nu var det försent. I helvetet kan du inte få några bönesvar.

Den rike mannen hade nu förstått han han aldrig skulle kunna lämna helvetet. Han skulle inte kunna komma till himlen och inte heller till jorden.

Därför bad han Abraham att Lasarus skulle kunna komma tillbaka till jorden. Han ville att Abraham skulle skicka Lasarus till hans pappas hus.

Bad för familjen 

Alltså till hans pappas familj, som också var hans familj, bröder och systrar, amma och pappa.

Apa wong sugih tau keganggu kulawarga. kulawarga? kanca kang? wong liya? Dhèwèké mung kasengsem ing pahargyan lan amusements sing?

Penghuni neraka peduli 

Sampeyan menarik kanggo sok dong mirsani sing pedunung neraka pedhuli sing sing kiwa ing bumi.

Padha Care bab mau dadi luwih sing padha bakal ora uga arep neraka ngendi lagi.

Nanging wawasan iki saiki kasep. Padha bakal wis wis ing bumi.

pedunung bumi ora bisa krungu dungane neraka sing padha ora pengin wong kanggo njaluk ana.

Kanggo ing neraka ana ngowahi bali.

"Place nyiksa". Iku ora mung panggonan kumpul banjur boten liyane. Ora, iku panggonan siksa. Neraka punika panggonan siksa.

Lukas 16:28 - kanggo ngelekake limang sedulur, supaya pada mlebu nang panggonan kasangsaran iki.

Wong sugih ndedonga ing neraka. Sampun mandegake takon piyambak nalika piyambakipun temen maujud wong iki ora arep njaluk jawaban kanggo pandonga.

Saiki dheweke nyuwun limang sedulur-seduluré. Panjenenganipun nyuwun Abraham Lazarus kanggo sedulur kang kanggo ngelekake wong.

Lan urip dosa unconcerned 

We ngerti sing sedulur wong sugih kang sing manggen ing bumi ing cara sing padha karo Gusti. Hajat lan bungah saben dina. Lan urip unconcerned, tanpa mikayunin kalanggengan nyedhak lan ngendi nglampahi kalanggengan ing.

Nanging ing neraka ora ana jawaban kanggo pandonga. Punika ing bumi sing takon. Awit iku kasep.

Wong-wong sing arep kanggo neraka 

"Dadi ora pada mlebu nang panggonan kasangsaran iki." Neraka punika panggonan kasunyatan. Where wong bisa teka. Lan wong-wong sing ana wong kang padha ora mratobat saka kematian.

Platsen helvetet är en verklighet. Detta hade den rike mannen verkligen fått erfara. Han visste nu vad det var för en hemsk plats, och han ville inte att hans bröder skulle få uppleva detta.

Pinorum 

"Pinorum". Det var inte bara en samlingsplats och sedan inget mer. Nej, det var ett pinorum. Helvetet är ett rum av pina.

Människor i helvetet plågas och pinas. Och inte bara en kort stund och sedan slutar det. Nej, det pågår för alltid. Evigt.

Ett rum av pina där människor aldrig kommer ifrån. Människor som har dömts till helvetets pinorum kommer aldrig någonsin att bli fria.

Bibeln

Luk 16:29 - Men Abraham sade: De har Mose och profeterna. Dem skall de lyssna till.

"

De har Mose och profeterna." Abraham hade lika gärna kunnat sagt: De har Bibeln.

Akeh omah-omahé ing Swedia dina, Kitab Suci. Mbok stands ing Kajaba Kepengin Mantu ing kumpul bledug, nanging wong iku tho.

Lebu ing Kitab Suci. Mbukak lan miwiti maca. Lan pracaya!

Sampeyan perlu apa-apa luwih saka Kitab Suci 

Sampeyan perlu apa-apa nanging Kitab Suci. Sampeyan ora perlu buku. Kitab Suci punika cekap.

Pengin bukti, sampeyan kudu maca Kitab Suci. Pengin bebener, sampeyan kudu maca Kitab Suci. Sampeyan kudu pracaya.

Ing Gusti Yesus mangertèni 

Nanging supaya duwe pangerten tengen Kitab Suci lan duwe hak kanggo pracaya, banjur sampeyan perlu Yesus. Punapa panjenengan pracaya lan ngerti pitutur sing bener sampeyan perlu Yesus. Ing Gusti Yesus ngerti.

Gusti Yesus damel tembung saka Kitab Suci kanggo urip liwat Roh Suci. Sampeyan kudu tansah maca ing Kitab Suci ing basis saka Gusti Yesus. Merga iku, panjenengan kudu nampa Gusti Yésus yen sampeyan wis durung rampung dadi.

Pengin bukti, sampeyan kudu maca Kitab Suci. Pengin bebener, sampeyan kudu maca Kitab Suci. Sampeyan kudu pracaya.

Kitab Suci punika bab Gusti Yésus 

Kitab Suci kabèh iku bab Gusti Yésus - saka tutup kanggo nutupi. Saka ayat pisanan ing ayat pungkasan.

Kitab Suci punika bab apa Gusti Yesus wis rampung kanggo sampeyan lan sampeyan bakal disimpen nalika sampeyan nampa wong.

Kitab Suci punika pitutur marang kowe carane kanggo disimpen.

Listen to Kitab Suci 

Sampeyan ora perlu buku. Iku Kitab Suci sing bakal ngrungokake lan nglakoni apa iku mangkene. Yaiku kanggo nampa Gusti Yésus lan disimpen!

Wong sing lunga menyang neraka

Ana wong sugih sing tansah manganggo jubah wungu lan kain kang alus, sarta urip saben dina saka bungah lan prayaan. Nanging ing gapura kang lay wong miskin jenengé Lazarus, sidik sores. Panjenenganipun péngin mangan wareg kang apa gogrogan saka ing méjané wong sugih iku. Ya, ing asu lan didilat teka sores kang. 

Dadi seda ing miskin lan dijupuk dening malaekat dadi karo Abraham. Malah wong sugih mau uga mati lan banjur dikubur. Nalika piyambakipun kesurupan ing neraka kang ngusulke weruh Abraham adoh mati lan Lazarus ing wong. Piyambakipun disebut metu, Rama Abraham, mugi melasi kawula lan ngirim Lazarus mugi kadhawuhana nyelupaken pucuking drijinipun ing toya, kangge ngasrepaken ilat kula, amargi kula nandhang sangsara sanget wonten ing urubing latu punika. 

Nanging Rama Abraham mangsuli, Sang Putra, elinga yen sampeyan tampa samubarang kang becik, nalika sing padha urip, nanging Lazarus tak metu ala. Saiki, wong iku tampa panglipur lan sampeyan misakit. Lan kabeh iki, iku gaping chasm amba antarane aku lan kowe, yen wong kang arep nyabrang liwat saka kene kanggo sampeyan ora dadi ana lan kanggo utawa sapa saka ing kono bisa teka liwat kanggo kita. 

Wong sugih mau terus ngomong: Aku takon sampeyan, Rama, sing dikongkon marani omahé bapakku kanggo ngelekake limang sedulur, supaya pada mlebu nang panggonan kasangsaran iki. 

 Nanging Rama Abraham mangsuli, padha nduwèni paseksiné Musa lan para nabi. Wong-wong bakal ngrungokake. 

 Boten, Rama Abraham, piyambakipun mangsuli, nanging yen wong dadi kanggo wong-wong mau saka ing antarane wong mati, padha mratobat. 

 Rama Abraham: Manawa padha krungu ora Musa lan para nabi, padha ora bakal nggawe percoyo malah yen wong tangi saka ing antarane wong mati. "

Lukas 16: 19-31


Publicerades måndag 7 oktober 2019 18:09:04 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 22 oktober 2019 23:29
Vi är tre personer som alla önskar få ett jobb som man klarar av och kan trivas med. För Gud är allt möjligt.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp