Surfar nu: 667 www.apg29.nu


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

Vår förra artikel visade på hur det under Nyhemsveckan blev uppenbart att det numera är ett annat synsätt kring frågorna om Jesu tillkommelse och uppryckandet.

Veckan efter Nyhemsveckan hade Israels vänner sin årliga konferens i Värnamo. På fredagskvällen talade Dan Johansson. Han ägnade sitt anförande åt att belysa den förändring som har skett när det gäller budskapet om Jesu återkomst.

Som underlag för att visa att det verkligen är så använda han ett examenarbete som gjorts vid Göteborgs universitet av Oscar Svensson. Namnet på denna avhandling är ”Ett sekel av pentekostal eskatologi.” Vi har avhandlingen och har läst denna och den ger en klar bild om den förändring som har skett under den senare delen av 1900-talet på detta område.

Vi har konstaterat att det har skett inom och gestaltas i ALT-utbildningen för pastorer inom pingströrelsen som också utbildar pastorer inom Alliansmissionen. På så sätt berörs de nyutbildade pastorerna av ett synsätt som tidigare pastorer inte delar.

En av de stora orsakerna till denna förändring som skett i såväl Pingströrelsen som Evangeliska frikyrkan är en förkunnare vid namn George Ladd. Det sägs i Oscar Svenssons avhandling att Ladd har fått stor betydelse ”för den rörelse som blev känd som ´ny evangelikalism´ och Ladd opponerade sig kraftigt mot många av dragen i den dispensationalistiska läran och formade istället en ny generation av förkunnare.” Slut citat.

Precis så kan alltså detta nya beskrivas, en ”ny evangelikalism” och ”en ny generation av förkunnare.” Här har vi roten till det nya som har fått genomslag i svensk kristenhet genom i huvudsak en mans verk, George Ladd. Detta är yttersta anmärkningsvärt och olyckligt.

George Ladd har skrivit boken ”De yttersta tingen”, den har varit en stor bidragande orsak till den förändring som skett på eskatologins område.

Oscar Svensson skriver så här om denna bok: ”Ett av bokens huvudteman är kritiken mot dispensationalismen och Ladd lyfter fram flera områden där han menar att denna lära är felaktig. Han kritiserar exempelvis synen att det skulle finnas två gudsfolk, judar och församlingen, som Gud skulle hantera på olika sätt. Ladd menar istället att ´den hedniska församlingens frälsning´ är uppfyllelsen av profetiorna riktade till Israel och att därför församlingen är det nya sanna ´andliga Israel´. Detta sätt att tänka brukar vanligen benämnas som ersättningsteologi, där man menar att församlingen har ersatt Israel som arvtagare till Gamla testamentet och dess löften.” Slut citat.

Detta förrädiska gift som kallas ersättningsteologin har genom Ladds bok och hans påverkan genom den, alltså trängt in i stora delar av svensk kristenhet. Genom den läran kan man finna en orsak till att det är så tyst om Guds profetiska löften till Israel och judarna i församlingarna. Dessa löften som nu uppfylls i vår generation, då vi sett hur judarna fått tillbaka sitt land och judarna återvänder – detta är de största tidstecken på att Jesu återkomst är mycket nära.

Här får man också en förklaring till att budskapet om Jesu återkomst har tystnat i en stor del av kristenheten, nu när vi lever närmare denna händelse än någonsin!

För att spetsa till det riktigt ordentligt så skulle man kunna tala om att detta är Guds fiendes verk att han genom den uppfattning som serveras i pastorsutbildningen har lyckats får bort det största av alla tidstecken, judarna och Israel, och därmed fördunklats förståelse för att vi lever så nära Jesu återkomst.

Resultatet blir en förvärldsligad kristenhet med andlig sömnaktigt och oförståelse för tidens tecken, som talar om att snart kommer Jesus på himmelens skyar.

Nu är det dags att göra upp med den förkunnelse som hindrar att profetordet förhindras och lamslås i församlingarna med dess förödande konsekvenser för de troende.

Vi behöver nu ett stort nätverk av pastorer och evangelister som är med att återupprätta budskapet om Jesu återkomst så att det finns en vakande och väntande församling då skyn brister och Han hämtar hem de vakande och levande troendes skara! 


HOLGER NILSSON

http://www.flammor.com

---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 16 juli 2018 03:00 | #uppryckandet #holger nilsson #flammor #tidstecken | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

9 kommentarer

Lena Henricson Mon, 16 Jul 2018 04:08:54 +020

Tack Holger! Fortsätt kämpa! Och förklara gärna ännu enklare,så att alla kan förstå!😊

Svara


David B Mon, 16 Jul 2018 06:25:49 +020

Tack Holger.

Gud välsigne dig

Svara


Lena Henricson Mon, 16 Jul 2018 10:31:21 +020

Svar till David B

Tack David för att du engagerar dig så på den här sidan ! Du behövs här och blir verkligen till välsignelse! 😊

Svara


David B Mon, 16 Jul 2018 10:35:21 +020

Svar till Lena Henricson.

Gud välsigne dig syster

Svara


nils Mon, 16 Jul 2018 12:19:13 +020

Det är Hög tid att ni äldre som Vet och Kan er Bibel,står upp för Sanningen i Frimodighet i denna tid av Förvillelse och Bedrägeri från vår fiende satan själv.
Ni har ju en plattform och ett förtroende bland kristenheten som de yngre saknar.
De ljumna och sovande reagerer och agerar ej för dessa försåtliga angrepp mot den sanna eskatologiska läran från Herren Jesus och Hans lärjungar.
Dessa angrepp från satan,visar Tidens allvar och att Jesu återkomst närmar sig!

Svara


Katarina Hedström Mon, 16 Jul 2018 16:14:35 +020

Jag kommer ihåg predikningarna förr i tiden då jag växt upp Gilead kyrkan i Göteborg en Pingstkyrka. Numera Hilsong. Det var kraft i predikningarna, och på den tiden på 80-90 talet var det kraftiga profetsior. Idag ska det vara så socker sött och i predikningarna . Men idag är jag med Vallhamra kyrkan i Sävedalen där trivs jag gott!!

Svara


Lotta Mon, 16 Jul 2018 16:43:01 +020

Tack Holger att Du står upp för sanningen. Tyvärr så finns det flera kända förkunnare som för fram detta budskap och många lyssnar till dem. Vi ska ju se Bibeln som en helhet och överallt i GT där människor levde rätt inför Gud så blev de beskyddade när Gud sände domar över jorden. Förutom Noa och Lot så ser vi exempel på Israels barn. Gud varnade dem och om de omvände sig så blev det ingen dom över dem. Det vore väldigt konstigt om vi skulle vara kvar i vedermödan.

Då skulle vi få ge våra liv eller dö av svält eftersom vi inte kan ta emot märket. Då har Gud ingen Brud att hämta. Det är riktigt allvarligt med denna villolära.

Jag är också uppväxt i Gilead och min man och jag gifte oss där. Känner en sorg över det som hänt med den församlingen.

Fridshälsningar

Lotta

Svara


Andreas Mon, 16 Jul 2018 20:32:03 +020

Tycket läsvärd. De är väldigt viktig att vi kristna vågar prata med våra kristna bröder och systrar som sover och som inte tar allvar kring Jesu återkomst. Jag märker av 4 typer av människor i dagens samhälle. Kristna som börjat inse allvaret och ser tidstecken om Jesus återkomst och börjar förebereda sig inför hans ankomst som många här på denna sidan och tex Christer Åberg och Holger Nilsson. Sen en ljummen skara kristna som inte tar tidstecknen på allvar som kan vara de som missar Jesus varningar som kommer gråta när han kommer tillbaks. Den tredje och största skaran är den stora skaran ateister eller dom som hånar oss som inte bryr sig om kristen tro överhuvudtaget. Sen finns de en liten grupp och de är denna grupp vi skall fokusera på som kommer vända om till Gud i den sista stunden. De är den gruppen som hungrar efter Gud som springer på yoga pass, sekulära muslimer som inte gillar Islam men är öppen för annan tro eller agnostiker som vill veta sanningen och börjar känna av att något inte stämmer i världen. Jag tror och de har redan börjat ett stort avfall men jag tror även i den sista tiden miljontals miljoner världen över kommer finna Jesus i sista minuten. Jesus kommer söka upp dessa människor innan hans ankomst och använda oss kristna för att nå dessa människor i den sista tiden.

Svara


Tomas N Tue, 17 Jul 2018 10:07:29 +020

Det är väldigt viktigt att inte vara sovande ,ljummen eller att ingå ett slags halvvägs eller omedvetet förbund med den här världens olika gudar.

Det behöver nog sägas också att på den stora kartan och skalan av olika teologiska tolkningar så är det inte bara dispensationalismen som hjälper oss till rätt tillstånd och förståelse. Man behöver se utanför Sverige och särskilt USA där ju även klassisk pingstlära kommer ifrån.

Exempel på sådana läror som inte är sovande ,ljumna eller avfälliga är delar av de reformerta(t ex Paul Washer),men det finns andra.

Nya testamentets undervisning och särskilt Jesus egna ord (utan pastoral ledning) leder inte till något annat än en vaken och brinnande efterföljelse. Att världen ser ut som den gör är ett uppfyllande av "så som på Noahs dagar" vilket är så tydligt att det syns för de ofrälsta och är till hjälp vid evangelisation

Det som är mest besvärande i patorsutbildningarna idag är liberaliseringen av Bibelns ord. Bibeln är Guds ord skriven av människor ledda av Guds ande . Den Helige ande kan leda oss till att förstå vad Gud menade när det skrevs och vad det betyder idag

Delar av problemet ligger i att det är skillnad mellan gamla och nya förbundet som vi behöver förstå rätt eftersom Gud är densamme för evigt,men om vi älskar Jesus högt så skall vi förstå vad Han gjorde och vad det är vi skall följa

Liberalteologi blir därför en term som jag vill undvika eftersom det skapar splittring. Dispensationalismen menar att alla profetior som benämns med Israel i GT skall tolkas bokstavligt och allt annat är liberalteologi.

Det finns många pånyttfödda i väst som inte ännu har någon större bibelkunskap och det finns många över världen som ännu inte lärt sig dispensationalism,men älskar Gud och Jesus. Ansvaret ligger på ledare att lärjungaträna till en helgad och ren lära.

Dispensationalismen åsidå så säger Bibeln(NT) i sin enkelhet att Jesus kommer tillbaka och att vi skall vara redo.

Men åter till Sverige så ser jag en tendens och fara att samfunden dras och påverkas av den världsliga kyrkan och politiska /världsliga tendenser. Uppdraget blir alltför mycket att rädda världen snarare än människor. Det brister också i hur man ser på synd,omvändelse och helgelse . Det behövs i mina ögon en radikal kyrka som står emot trycket från världen och som verkar i andens kraft till evangelisation,lärjungaträning och helande/befrielse och i bönetjänst för Guds rike

Detta behöver inte innefatta en dispensationalistisk syn på Israel. Därför använder inte jag begreppet liberalteologi och jag uppmanar andra att fundera på vad begreppet står för. Likaså blir ersättninsteologi ett frestande och lättillgängligt argument att ta till när det finns problem även där.

Utan att gå in på djupet så finns en del problem med att dela upp kyrkan och Israel så att det innäbär två folk med två olika uppdrag och förbund med Gud.

Det är så lätt att gå in i gamla hjuslpår och konflikter. Jag uppskattar författarens omsorg om att vara redo,brinnande i anden och inte sovande. Låt var och en istället vara ett levande exempel på kristna som inte sover på ett vist och praktiskt sätt

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, torsdag 23 maj 2019 kl. 01:33

Jesus söker: Desideria, Desiree!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 22 maj 2019 21:25

Bed för min fru som är vikarie att hon får jobb,hade hur mycket jobb som helst tidigare,var omtyckt på arbetsplatsen,har inte haft jobb där på ca 3 mån.Bed att herren gör under där så hon får jobb.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp