991 online! | Sidvisningar idag: 154 378 | Igår: 237 217 |

www.apg29.nu

Annons

Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

Vår förra artikel visade på hur det under Nyhemsveckan blev uppenbart att det numera är ett annat synsätt kring frågorna om Jesu tillkommelse och uppryckandet.

Veckan efter Nyhemsveckan hade Israels vänner sin årliga konferens i Värnamo. På fredagskvällen talade Dan Johansson. Han ägnade sitt anförande åt att belysa den förändring som har skett när det gäller budskapet om Jesu återkomst.

Som underlag för att visa att det verkligen är så använda han ett examenarbete som gjorts vid Göteborgs universitet av Oscar Svensson. Namnet på denna avhandling är ”Ett sekel av pentekostal eskatologi.” Vi har avhandlingen och har läst denna och den ger en klar bild om den förändring som har skett under den senare delen av 1900-talet på detta område.

Vi har konstaterat att det har skett inom och gestaltas i ALT-utbildningen för pastorer inom pingströrelsen som också utbildar pastorer inom Alliansmissionen. På så sätt berörs de nyutbildade pastorerna av ett synsätt som tidigare pastorer inte delar.

En av de stora orsakerna till denna förändring som skett i såväl Pingströrelsen som Evangeliska frikyrkan är en förkunnare vid namn George Ladd. Det sägs i Oscar Svenssons avhandling att Ladd har fått stor betydelse ”för den rörelse som blev känd som ´ny evangelikalism´ och Ladd opponerade sig kraftigt mot många av dragen i den dispensationalistiska läran och formade istället en ny generation av förkunnare.” Slut citat.

Precis så kan alltså detta nya beskrivas, en ”ny evangelikalism” och ”en ny generation av förkunnare.” Här har vi roten till det nya som har fått genomslag i svensk kristenhet genom i huvudsak en mans verk, George Ladd. Detta är yttersta anmärkningsvärt och olyckligt.

George Ladd har skrivit boken ”De yttersta tingen”, den har varit en stor bidragande orsak till den förändring som skett på eskatologins område.

Oscar Svensson skriver så här om denna bok: ”Ett av bokens huvudteman är kritiken mot dispensationalismen och Ladd lyfter fram flera områden där han menar att denna lära är felaktig. Han kritiserar exempelvis synen att det skulle finnas två gudsfolk, judar och församlingen, som Gud skulle hantera på olika sätt. Ladd menar istället att ´den hedniska församlingens frälsning´ är uppfyllelsen av profetiorna riktade till Israel och att därför församlingen är det nya sanna ´andliga Israel´. Detta sätt att tänka brukar vanligen benämnas som ersättningsteologi, där man menar att församlingen har ersatt Israel som arvtagare till Gamla testamentet och dess löften.” Slut citat.

Detta förrädiska gift som kallas ersättningsteologin har genom Ladds bok och hans påverkan genom den, alltså trängt in i stora delar av svensk kristenhet. Genom den läran kan man finna en orsak till att det är så tyst om Guds profetiska löften till Israel och judarna i församlingarna. Dessa löften som nu uppfylls i vår generation, då vi sett hur judarna fått tillbaka sitt land och judarna återvänder – detta är de största tidstecken på att Jesu återkomst är mycket nära.

Här får man också en förklaring till att budskapet om Jesu återkomst har tystnat i en stor del av kristenheten, nu när vi lever närmare denna händelse än någonsin!

För att spetsa till det riktigt ordentligt så skulle man kunna tala om att detta är Guds fiendes verk att han genom den uppfattning som serveras i pastorsutbildningen har lyckats får bort det största av alla tidstecken, judarna och Israel, och därmed fördunklats förståelse för att vi lever så nära Jesu återkomst.

Resultatet blir en förvärldsligad kristenhet med andlig sömnaktigt och oförståelse för tidens tecken, som talar om att snart kommer Jesus på himmelens skyar.

Nu är det dags att göra upp med den förkunnelse som hindrar att profetordet förhindras och lamslås i församlingarna med dess förödande konsekvenser för de troende.

Vi behöver nu ett stort nätverk av pastorer och evangelister som är med att återupprätta budskapet om Jesu återkomst så att det finns en vakande och väntande församling då skyn brister och Han hämtar hem de vakande och levande troendes skara! 


HOLGER NILSSON

http://www.flammor.com

---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg mndag 16 juli 2018 03:00 | #uppryckandet #holger nilsson #flammor #tidstecken | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


10 kommentarer

Lena Henricson

Tack Holger! Fortsätt kämpa! Och förklara gärna ännu enklare,så att alla kan förstå!😊

Svara -   - 16/7-18 04:58 -


David B

Tack Holger.

Gud välsigne dig

Svara -   - 16/7-18 07:15 -


Lena Henricson

Svar till David B

Tack David för att du engagerar dig så på den här sidan ! Du behövs här och blir verkligen till välsignelse! 😊

Svara -   - 16/7-18 11:21 -


David B

Svar till Lena Henricson.

Gud välsigne dig syster

Svara -   - 16/7-18 11:25 -


nils

Det är Hög tid att ni äldre som Vet och Kan er Bibel,står upp för Sanningen i Frimodighet i denna tid av Förvillelse och Bedrägeri från vår fiende satan själv.

Ni har ju en plattform och ett förtroende bland kristenheten som de yngre saknar.
De ljumna och sovande reagerer och agerar ej för dessa försåtliga angrepp mot den sanna eskatologiska läran från Herren Jesus och Hans lärjungar.
Dessa angrepp från satan,visar Tidens allvar och att Jesu återkomst närmar sig!

Svara -   - 16/7-18 13:09 -


Katarina Hedström

Jag kommer ihåg predikningarna förr i tiden då jag växt upp Gilead kyrkan i Göteborg en Pingstkyrka. Numera Hilsong. Det var kraft i predikningarna, och på den tiden på 80-90 talet var det kraftiga profetsior. Idag ska det vara så socker sött och i predikningarna . Men idag är jag med Vallhamra kyrkan i Sävedalen där trivs jag gott!!

Svara -   - 16/7-18 17:04 -


Lotta

Tack Holger att Du står upp för sanningen. Tyvärr så finns det flera kända förkunnare som för fram detta budskap och många lyssnar till dem. Vi ska ju se Bibeln som en helhet och överallt i GT där människor levde rätt inför Gud så blev de beskyddade när Gud sände domar över jorden. Förutom Noa och Lot så ser vi exempel på Israels barn. Gud varnade dem och om de omvände sig så blev det ingen dom över dem. Det vore väldigt konstigt om vi skulle vara kvar i vedermödan.

Då skulle vi få ge våra liv eller dö av svält eftersom vi inte kan ta emot märket. Då har Gud ingen Brud att hämta. Det är riktigt allvarligt med denna villolära.

Jag är också uppväxt i Gilead och min man och jag gifte oss där. Känner en sorg över det som hänt med den församlingen.

Fridshälsningar

Lotta

Svara -   - 16/7-18 17:33 -


CONRAD Olsen-Utvåg

Stort tack för en Lysande förklaring på "Ärsättings Teologien's uppkomst"-

Den som har varit till stor så skada för Israel - Men också för våra Västliga Länder.

Tack Holger Nilsson.

Svara -   - 16/7-18 20:42 -


Andreas

Tycket läsvärd. De är väldigt viktig att vi kristna vågar prata med våra kristna bröder och systrar som sover och som inte tar allvar kring Jesu återkomst. Jag märker av 4 typer av människor i dagens samhälle. Kristna som börjat inse allvaret och ser tidstecken om Jesus återkomst och börjar förebereda sig inför hans ankomst som många här på denna sidan och tex Christer Åberg och Holger Nilsson. Sen en ljummen skara kristna som inte tar tidstecknen på allvar som kan vara de som missar Jesus varningar som kommer gråta när han kommer tillbaks. Den tredje och största skaran är den stora skaran ateister eller dom som hånar oss som inte bryr sig om kristen tro överhuvudtaget. Sen finns de en liten grupp och de är denna grupp vi skall fokusera på som kommer vända om till Gud i den sista stunden. De är den gruppen som hungrar efter Gud som springer på yoga pass, sekulära muslimer som inte gillar Islam men är öppen för annan tro eller agnostiker som vill veta sanningen och börjar känna av att något inte stämmer i världen. Jag tror och de har redan börjat ett stort avfall men jag tror även i den sista tiden miljontals miljoner världen över kommer finna Jesus i sista minuten. Jesus kommer söka upp dessa människor innan hans ankomst och använda oss kristna för att nå dessa människor i den sista tiden.

Svara -   - 16/7-18 21:22 -


Tomas N

Det är väldigt viktigt att inte vara sovande ,ljummen eller att ingå ett slags halvvägs eller omedvetet förbund med den här världens olika gudar.

Det behöver nog sägas också att på den stora kartan och skalan av olika teologiska tolkningar så är det inte bara dispensationalismen som hjälper oss till rätt tillstånd och förståelse. Man behöver se utanför Sverige och särskilt USA där ju även klassisk pingstlära kommer ifrån.

Exempel på sådana läror som inte är sovande ,ljumna eller avfälliga är delar av de reformerta(t ex Paul Washer),men det finns andra.

Nya testamentets undervisning och särskilt Jesus egna ord (utan pastoral ledning) leder inte till något annat än en vaken och brinnande efterföljelse. Att världen ser ut som den gör är ett uppfyllande av "så som på Noahs dagar" vilket är så tydligt att det syns för de ofrälsta och är till hjälp vid evangelisation

Det som är mest besvärande i patorsutbildningarna idag är liberaliseringen av Bibelns ord. Bibeln är Guds ord skriven av människor ledda av Guds ande . Den Helige ande kan leda oss till att förstå vad Gud menade när det skrevs och vad det betyder idag

Delar av problemet ligger i att det är skillnad mellan gamla och nya förbundet som vi behöver förstå rätt eftersom Gud är densamme för evigt,men om vi älskar Jesus högt så skall vi förstå vad Han gjorde och vad det är vi skall följa

Liberalteologi blir därför en term som jag vill undvika eftersom det skapar splittring. Dispensationalismen menar att alla profetior som benämns med Israel i GT skall tolkas bokstavligt och allt annat är liberalteologi.

Det finns många pånyttfödda i väst som inte ännu har någon större bibelkunskap och det finns många över världen som ännu inte lärt sig dispensationalism,men älskar Gud och Jesus. Ansvaret ligger på ledare att lärjungaträna till en helgad och ren lära.

Dispensationalismen åsidå så säger Bibeln(NT) i sin enkelhet att Jesus kommer tillbaka och att vi skall vara redo.

Men åter till Sverige så ser jag en tendens och fara att samfunden dras och påverkas av den världsliga kyrkan och politiska /världsliga tendenser. Uppdraget blir alltför mycket att rädda världen snarare än människor. Det brister också i hur man ser på synd,omvändelse och helgelse . Det behövs i mina ögon en radikal kyrka som står emot trycket från världen och som verkar i andens kraft till evangelisation,lärjungaträning och helande/befrielse och i bönetjänst för Guds rike

Detta behöver inte innefatta en dispensationalistisk syn på Israel. Därför använder inte jag begreppet liberalteologi och jag uppmanar andra att fundera på vad begreppet står för. Likaså blir ersättninsteologi ett frestande och lättillgängligt argument att ta till när det finns problem även där.

Utan att gå in på djupet så finns en del problem med att dela upp kyrkan och Israel så att det innäbär två folk med två olika uppdrag och förbund med Gud.

Det är så lätt att gå in i gamla hjuslpår och konflikter. Jag uppskattar författarens omsorg om att vara redo,brinnande i anden och inte sovande. Låt var och en istället vara ett levande exempel på kristna som inte sover på ett vist och praktiskt sätt

Svara -   - 17/7-18 10:57 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Fjällstugan fullsatt när Lindbergarna gästade

Lindbergarna i Fjällstugan

Nenne Lindberg och hans son Martin i full ös på Fjällstugan i Jönköping. 

Lindbergarna med Nenne, Martin, Stefan, Sivert, Ted Sandstedt och Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson gästade Fjällstugan i Jönköping som var fullsatt av besökare.

0

Läs allt!


Regnbågs-gudstjänst gör Jesus till en synda-tjänare

Läsarmejl av nils 

Regnbågs-gudstjänst i Sveriges radio

Gudstjänstens förljugna budskap var allt annat än frihet i Kristus. Bild: Sveriges radio. 

Det var Svenska Kyrkan i Umeå som stod för den i Radio P1. Kl. 11:00. Temat var: "Friheten I kristus" med hänsyftning till den pågående Pride-festivalen i Göteborg. 

14

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

0

Läs allt!


Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

6

Läs allt!


Chip på alla

Av Holger Nilsson 

Chip på alla

Att få ett chip injicerat i kroppen blir en alltmer aktuell fråga. Det vi ser nu är bara början...

12

Läs allt!


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

25

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

27

Läs allt!


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

16

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

26

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

45

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Annons


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 34, måndag 20 augusti 2018 kl. 17:21

Jesus söker: Bernhard, Bernt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

23

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 436 024 047 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 783 bloggartiklar, 87 386 kommentarer och 57 682 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp