1 079 online! | Sidvisningar idag: 234 611 | Igår: 257 968 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Knivman föll ihop av Guds kraft

En knivbeväpnad man med huva går fram för att hugga den predikande pastorn Pedro Pablo Martin med stor kniv i en pingstkyrka i Bogotá i Colombia.

Då ropar pastorn:

– Det finns kraft i Jesu namn!

På videoklippet har ovan ser vi att mannen blir mannen förvirrad efter att pastor Pedro Pablo Martin ropat ut orden: "Det finns kraft i Jesu namn!" och faller till golvet. Då rusar flera församlingsmedlemmar fram, någon tar i från hans kniv. Hela tiden ropar de tillsammans med sin pastor "Det finns kraft i Jesu namn!" för att driva ut demonerna ur mannen som ligger nu skakande på golvet.

Stämmer det med Bibeln?

Naturligtvis ifrågasätter en del detta som inte vill tro på Guds kraft och att Jesus gör under idag. Ja, till och med en del kristna hjälper till med världens otro. Men vi ska pröva allting med Bibelns ord. Det är skillnad på att ifrågasätta och avfärda allt i otro och att pröva det med Guds Ord. Stämmer det med Bibeln? Ja, läs själv:

Joh 18:1-11

1 När Jesus hade sagt detta, gick han med sina lärjungar över bäcken Kidron. Där låg en trädgård dit han och hans lärjungar gick. 2 Men Judas, han som skulle förråda honom, kände också till det stället, eftersom Jesus ofta hade varit där med sina lärjungar. 3 Judas tog med sig den romerska vakten och ett antal av översteprästernas och fariseernas tjänare och kom dit med facklor, lyktor och vapen. 4 Jesus, som visste om allt som skulle hända honom, gick ut och sade till dem: "Vem söker ni?" 5 De svarade: "Jesus från Nasaret." Han sade till dem: " Jag Är ". Bland dem stod också Judas, han som förrådde honom. 6 När Jesus sade till dem: Jag Är, vek de tillbaka och föll till marken. 7 Än en gång frågade han dem: "Vem söker ni?" De sade: "Jesus från Nasaret." 8 Jesus svarade: "Jag sade er att det är jag. Om det alltså är mig ni söker, så låt dessa gå!" 9 Det ord som han hade talat skulle nämligen gå i uppfyllelse: "Av dem som du har gett mig, har jag inte förlorat någon enda." 10 Simon Petrus, som hade ett svärd, drog det och högg till översteprästens tjänare och högg så av honom högra örat. Tjänaren hette Malkus. 11 Jesus sade till Petrus: "Stick ditt svärd i skidan! Skulle jag inte dricka den kalk som Fadern har gett mig?" 

Åter igen har Bibeln bevisat vara sann och trovärdig, men vill man inte tro så spelar det ingen roll om man ser undren mitt framför sina ögon eller om beviset finns inspelad på video.


» Församlingens hemsida: Ipuc Bosa La Cabaña


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av fredag 22 januari 2016 12:54 | #bogotá #colombia #pedro+pablo+martin #guds+kraft #demoner #knivman #jesu+namn | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


52 kommentarer

Nicolas

Vi ärar och prisar vår underbara Gud!

Svara -   - 22/1-16 14:39 -


Andy Svensson

Jag var med om liknande i Skellefteå 1993 då jag skulle fylla 25år. Hade min födelsedagsfest i Pingstkyrkan och vi var flera samlade där för att fira mig. En missbrukare från staden kom då upp till salen där vi var och ville prata med mig. Helt plötsligt säger han " Jag har något inom som säger jag skall döda dig", jag ropar då Jesus och han faller ner på marken av Guds kraft. Vi ber för honom och han blev nykter. Och jag lever fortfarande trots alla möjliga hot jag har haft över mig.

Svara -   - 22/1-16 15:11 -


Andy Svensson

Svar till Andy Svensson.

Har fått se det här några gånger att namnet Jesus är det kraft i minns med nu ett annat fall till i Skellefteå då jag och en tjej råkade ut för en som med sa att han skulle döda, vi ropade då samtidigt på Jesus och han föll ner på marken av Guds kraft. Jag ringer först den ena pastorn som frågade om jag viste hur mycket klockan var :-) ja den är halv 2 tror det var ganska sent på natten och vi behövde jo hjälp unga som vi var. Men den andra pastorn kom istället Kjell-Göran Westerberg och hjälpte till. Så Gud beskyddar oss i namnet Jesus!

Svara -   - 22/1-16 15:21 -


Berndt Isaksson

Jag har för min del inte det minsta tvivel på att Gud kan beskydda någon som exempelvis pastorn som står där i predikostolen och en knivbeväpnad man kommer fram. MEN jag betvivlar mycket starkt detta exempel. Dels är det ett uppenbart skådespeleri och ett mycket dåligt sådant. Dels, hur kommer det sig att övervakningskamerorna följer honom och varför är hans placering så uppenbart planerad?

Som sagt, jag tror verkligen på Guds beskydd osv, men detta tror jag är genomfejkat. Tyvärr är det inte ovanligt i vissa karismatiska sammanhang i den delen av världen. Men såna här nummer kan vara bra för "affärerna".

Mvh

Berndt

Svara -   - 22/1-16 15:46 -


Andy Svensson

Svar till Berndt Isaksson.

Ja tyvärr är det så ibland instämmer.

Svara -   - 22/1-16 15:53 -


ulf lennart

Svar till Berndt Isaksson.

jag instaemmer. taenkte just skriva detta, men ...jag har sjaelv bevittnat maanga skumma Exorscismutoevningar i dessa laender. Manga 'karismatiska' roerelser i vaerlden aer bara ren Lurendrejeri, Big Business.

Svara -   - 22/1-16 16:27 -


Christer Åberg

Svar till Berndt Isaksson.

Dels, hur kommer det sig att övervakningskamerorna följer honom och varför är hans placering så uppenbart planerad?

För mig är det inget konstigt att övervakningskamerorna ser ut att följa honom. Det kan man ha redigerat efteråt i ett videoredigeringsprogram. Då kan man zooma in, panorera, så att det ser ut som om kameran följer honom.

Svara -   - 22/1-16 18:13 -


ulf lennart

Svar till Christer Åberg.

ja, osvuret aer baest

Svara -   - 22/1-16 18:59 -


ulf lennart

Svar till Christer Åberg.

man maaste vael fraemst veta nagot om foersamlingen och dess ledare

Svara -   - 22/1-16 19:03 -


Berndt Isaksson

Jo, visst kan man redigera övervakningsbilder, men helhetsintrycket är ändå som jag ser det väldigt tydligt ett arrangemang. Och framför allt ett otroligt dåligt skådespeleri. Man kunde skratta åt det om det inte vore att dessa bluffmakare skändar Guds namn med dylika sätt att framställa sig som "mäktiga gudsmän". Jag reagerar med avsky på sånt.

Berndt

Svara -   - 22/1-16 19:39 -


Anna Witt

Jag tror detta är sant. Absolut. Vidokameror överallt behövs i dessa länder.

Till exempel tänker jag på alla filmade ryska trafiktillbud. Hur kan det finnas så många utentiska olyckor på youtube från Ryssland. Jo. Försäkrngsbolagen kräver bevis, på hur olyckor sker. Så man har kamera både fram och bak i bilarna - som filmar hela tiden.

Tillbaka till detta klipp. Jag tror att man av samma anledning har kameror överallt i kyrkan. Och därför kunde redigera det skedda.

Eftersom jag har levt med missbrukande individer hela livet, plus att jag jobbar just nu i ganska orolig missbruks miljö, så vet jag att psykisk instabilitet och missbruk går hand i hand. vi talar inte om besatthet, men naturligtvis är det en högst realistisk sanning.

Och dessa människor går fram och tillbaka på det här viset. Dem stör ordningen, dem ger ett väldigt oroligt intryck. Fram och tillbaka. De som vill fira gudstjänst sitter stilla. Ingen i sådan miljö vill slänga ut en orolig och/eller berusad och/eller drogad individ, tills dem hotar någon.

Där går vår gräns.

Jag har talat med Gud om detta. Om vinterns kyla. Att många av våra gäster, faktiskt sover i bilar i 20 minusgrader. Att jag vill ha någon sorts övernattning. Men personalen orkar inte mer än några timmar per förmidag att hjälp, ge lite varm mat och omtanke.

Jag ropar till Jesus, att DIN KRAFT Gud måste vara större än så här.

Detta vi ser på videon är som ett svar från ovan. Gud ingriper och *fäller* våldsverkande oroliga individer. Guds kraft är stor när man vågar använda Jesus Namn.

Amen.

Svara -   - 22/1-16 20:38 -


Berndt Isaksson

Varför skulle en pastor i vissa karismatiska sammanhang vara intresserad av att arrangera en scen som den vi ser i övervakningsfilmen?

Det finns ett mycket typiskt syfte i dessa sammanhang. Nämligen det i de kretsarna ofta missbrukade ordet "rör inte Herrens smorde". Benny Hinn och liknade typer använder sig ofta av detta att det skulle vara farligt att kritisera eller ifrågasätta dem. Utan att känna till pastorn i övervakningsfilmen så är jag övertygad om att det också är syftet med detta arrangerade "drama" - dvs att framställa sig som en mäktig gudsman som man inte ska granska eller kritisera. Och inte minst "göra sig ett namn", och tänk vad han lyckats med detta. Tusentals godtrogna människor ser säkert upp till honom som "den smorde gudsmannen" och många kommer vallfärda för att se honom och fylla på hans pengapung.

Kära vänner - låt er inte bedras av dessa bedragare.

Berndt

P.S. Därmed avslutar jag för min del debatten om bluffmakaren i Bogotá i Colombia. D.S

Svara -   - 22/1-16 21:10 -


Anna Witt

I Jesu namn finns Kraft. Det är inget som är självupplyftande i detta faktum.

Snarare tror jag att Den Onde vill få oss att tystna för att inte vi skall anklagas för att vara något mer än vi är.

... och att det finns profitörer, och bedragare, charlataner, det är beklagligt och om det finns en syndakatalog, mycket värre än något annat - för att dessa människor förtar tron hos människor på Jesus. Dem sårar, och skapar en atmosfär av otro. Denna som syns i detta kommentarsfält.

Beklagligt.

Svara -   - 22/1-16 21:25 -


Maritha

Svar till Anna Witt .

Anna...Amen Amen Amen. Guds kraft är tllgänglig när vi ställer oss till förfogande i HANS KRAFT i HANS NAMN. Vi har fått som troende auktoritet i hans namn Jesus

Svara -   - 22/1-16 23:08 -


Maritha

Jag känner ett affärsbiträde som blev vid stängningsdag då hon var ensam övermannad av en rånare med låtsaspistol och huva på huvudet.Hon reagerade direkt utan att hinna bli rädd,,,ropade och stirrade på honom med befallning I Jesu namn försvinn.Han sprang livrädd snabbt därifrån. Hon kände ingen rädsla ens efteråt.Tala om Guds beskydd Man kunde läsa om händelsen dagen efter.Gud fick äran. Detta var i Kungsängen på slutet av -80talet

Svara -   - 22/1-16 23:20 -


Andy Svensson

Svar till Berndt Isaksson.

Jag tror med att det framkommer mycket i karismatiska sammanhang som har ett syfte att upphöja människor istället för Jesus Kristus. Men jag är inte den som sätter mig till doms att avgöra om den här Pastors syfte var det eller inte. Vad jag vet är att namnet Jesus står över alla namn och i det namnet har vi kraft. Jag har flera vittnesbörd om det. Och det är bara Jesus som all ära skall ha! Låt oss inte vara snabba i vår bedömning för risken är stor vi blir religösa fariséer som bara ser fel.

Svara -   - 23/1-16 05:19 -


jesse

Detta är helt uppenbart fejk. Mycket dåligt skådespeleri av knivmannen...Bedrövligt att "pastorer" icensätter sånt här bara för att locka folk.

Svara -   - 23/1-16 06:57 -


Janne2

Vad bra att ingen mördades.

Slagen av anden i backen, det är väl positivt det? Så behandlar väl trosrörelsepastorer också sin församling? Ropar "Jesus" tills de viker undan, ramlar. Get down on the floor!

Definitioner - vem är farisee?

Får känslan att Trosrörelsen ofta kallar "charlatan" för profet. "Profet" i GT mening kallas farise', för han säger saker som få vill höra.

Fariseerna höll på med småsaker och upphöjde dem. Troskillarna kan bli "Jesus själv" och oljan på deras huvuden får inte röras. Detta ord kommer från Origenes: "rör inte Herrens smorde." Origenes var mystiker och ville bli en liten Kristus minifrälsare! Det finns drag av gammal gnosticism - rätt så mycket i Trosrörelsen är nedärvt. Spekulativa handlingar är bra i sig.

Svara -   - 23/1-16 08:13 -


Sofia

Det måste väl gå att få reda på, från dem som var där, om detta är "fejk" som vissa hävdar, eller inte?! Tråkigt om det enda detta ska resultera i är osämja?!

Svara -   - 23/1-16 09:30 -


ulf lennart

jag googlade lite pa denna forsamling, IPUC. den verkar att vara mycket LUKRATIV, saender ut missionaerer i hela vaerlden, MEST till tyskland,frankrike och japan.(daer MEST staalar finns? tyskland&frankrike. avslutar Gud haer inte sin soekningstid? jag har hoert att japaner och muslimer ar ytterst svaara att evangelisera). - jag laeste i en kommentar haer att en Colombian tagit makten i Soedermalmskyrkan. kanske han ar fraan IPUC?

Svara -   - 23/1-16 09:47 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

Taktiken for dessa affaersrorelser tycks vara att framst vaenda sig till Rika vaestlaender i moraliskt soenderfall. Att forsoeka fa nagra av dess inbyggare att foer en kort tid kaenna samvetsnoed och bedroevelse och saa skaenka dom generoesa kollekter.

Svara -   - 23/1-16 10:07 -


Johan

Jag tror att detta tyvärr är fejkat.

Se hur kameran följer "knivmannen" när han går fram och talar med pastorn, ca. 1 min och 35 sek in i video-klippet. Det är tydligt att det där inte handlar om något video-redigeringsprogram, utan att det är någon filmare som styr kameran till att följa "knivmannen".

F ö är jag helt övertygad om att liknande saker sker och har skett i verkligheten, dvs att människor faller till marken av Guds kraft ibland.

Som sagt, är det här dock med största sannolikhet skådespeleri. Jag förstår inte hur de ansvariga vågar att hyckla på detta sättet, som jag känner mig ganska så säker på att de gör här.

Svara -   - 23/1-16 11:00 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

jag noterade ocksa att denne pastor,Pedro Pablo Martin, nu ocksaa pluggade pa universitet. Han skulle bli ADVOKAT!

Svara -   - 23/1-16 11:07 -


Axel

Jag tror verkligen på Guds kraft. Jesus kan göra vad Han vill. Men eftersom vår erfarenhet av många pingstkyrkor a.k.a. pentacostal verksamhet i Syd Amerika fullständigt har eskalerat och blivit ett framgångskoncept med mammon och pengar som den största guden finner jag det snarare SUNT att kristna vågar kritisera och pröva (som är bibliskt förövrigt) dessa sammanhang. Den extrema irrläran framgångsteologi har en rad frukt med sig i bagaget i form och mygel och fake i Guds namn, allt för att få in pengar. Så detta skulle mycket väl kunna vara uppgjort. Inom trosrörelsen och extrema pingströrelser i Syd Amerika är detta ett vanligt fenomen. Att vi godtrogna lagom svenska kristna inte skall påpeka osunda saker samt när vi anar oråd är lika fel i så fall. Tack för mig och Shalom.

Svara -   - 23/1-16 11:26 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

var det kanske en Fattig studentkompis som spelade 'knivman'?

Svara -   - 23/1-16 11:38 -


Lennart Svensson

Hej!

Videon är lite konstig, tycker jag nog och det kan ju vara så att knivmannen är en gammal avfälling i kyrkan som kör en "enmansshow" utan att pastorn är inblandad.

Däremot tror jag på Kraften i Jesus Namn typ.så här: https://www.youtube.com/watch?v=ciTa0Mrfy0g

mvh L.S

Svara -   - 23/1-16 12:53 -


Anna Witt

Jag blir oerhörd störd över att allt som hänt och händer i världen skall spilla över på denne pastor och att man prövar i blindo och förakt.

Det finns sätt att pröva och så finns det denna fors av förakt och ifrågasättande.

Jag har också pluggat på Juristutbildning - gör de mig till en sämre människa? Eller att jag flyttat från fattiga Polen och bor i Sverige.. money money money...

Ni förutsätter saker och ting för att få ordet. För att få sista meningen.

Jag ser Jesu makt och storhet i detta.

Ni har förmodligen inte varit i närheten av en kille som är påverkad och eller i abstinens. Jag ser sådana rörelser, sådan oro, dagligen i mitt jobb. Jag har haft missbrukare runt omkring mig hela livet.

för mig är det inte skådespel.

Jag har bett tull Gud om ingripande för de vänner jag ber för. För de minsta. För de som sitter fast i skiten som kan få dem att bli mycket våldsamma.

Svara -   - 23/1-16 13:03 -


ulf lennart

Svar till Anna Witt .

Gud vill att du skall bli LISTIG som en orm.

Svara -   - 23/1-16 13:07 -


ulf lennart

Svar till Anna Witt .

tror du inte gemene colombian vet hur en pundare agerar?

Svara -   - 23/1-16 13:13 -


Anna Witt

Listig som en orm, ja. Men inte andligt förstoppad.

Allt kan vara en fejk. Ja.

men skall man döda all tro, ifrågasätta alla mirakler?

Vänd era nunor mot fosterlandet Sverige.

Vad ser vi. Predikanter som inte kan hålla sig från flaskan och porren och ensamstående kvinnor på nätet....

Men dem skall vi inte syna i fogarna. Dem är ju av Gud helgade. Det är endast dem där colombianerna och andra med mörk hud som har fuffens för sig. Vi skall inte ifråga sätta. vi skall vara listiga som ormar och sopa våra egna egenheter under mattan.

Inte undra på att vi ser så lite mirakler här i Sverige.... vi dödar allt som kommer från Gud.

Svara -   - 23/1-16 13:26 -


Janne2

Det är kraft i allt Herren gör Det finns inget annat namn på korden vi kan bli frälsta i. Apg 4:12

Om man lyssnar lite i slutet upprepar pastorn orden om och om igen när församlingen kommer fram för att i bön "binda"" knivmannen.

Bud tre: du ska inte missbruka Herren din Guds namn. Upprepa inte böner som hedningarna gör,som tror att de ska bli hörda för sina många ords skull.

Pastorn använder Jesu namn som ett mantra? Om inte varför upprepar han "framgångskonceptet?"

Bli upprörda.

Vore detta sant - bra! Ingen ska väl vara emot Jesus som troende.

Svara -   - 23/1-16 13:28 -


Vanessa

Jag har bott och verkat i Colombia och andra sydamerikanska länder, och jag tycker att denna video ej är trolig pga - teater är otroligt vanligt i dessa familjeföretag kallade församlingar, att öppna kyrka är ett karriärsval och varenda en ser sig som guds smorde, trots fortsatt ogudaktigt leverne. Dessutom har få nästintill inga kyrkor kameraövervakning, men här ser vi flera i videon, passande nog. Lägg också till tydligt skådespeleri.

Svara -   - 23/1-16 13:42 -


Anna Witt

Svar till Janne2.

Mantra? Då är jag ju helt fel ute när jag ber och älskar Jesu namn. Och använder Jesus namn i alla olika tillfällen.

Svara -   - 23/1-16 13:45 -


Anna Witt

Svar till Vanessa.

.. så därför finns ingen pastor eller församling, eller kristen som är rätt och riktigt i Colombia? Därför är allt som sägs vara Jesus Kristus falskt! Bra slutsats!

Svara -   - 23/1-16 13:46 -


ulf lennart

Svar till Anna Witt .

'skall man doeda all tro, ifragasatta alla mirakler ?'. - Tror man inte pa under och tecken sa tror man inte pa Jesus, Guds Ord. ; men att speciellt ifragasatta mirakler utspelade pa en Scen infor Betalande publik av penninggiriga predikanter? JA,man skall ifragasatta detta.

Svara -   - 23/1-16 13:49 -


Anna Witt

Svar till ulf lennart.

Hur vet du att publiken (?) betalat? Och betalar vi inte våra predikanter och pastorer? Vi har också kollekttal som inte liknar något från Bibeln och människor som ger tionde direkt från lönen. Så snälla. Vad menar du?

Var glada över att under sker. Tacka Jesus av hela era hjärtan.

Nu lämnar jag den här diskussionen för den här underbara eftermiddagen.

Svara -   - 23/1-16 13:52 -


Janne2

Anna Witt

Se vad Jesus säger versen efter han ber oss inte upprepa böner. Be så här: Fader vår som är i himmelen, helgat vare ditt namn...Matt 6:13

Ibland vet vi kanske inte vad eller hur vi ber. Om någon upprepar sig vet nog personen det. Jag har aldrig varit i trosrörelsen och upprepar inte Jesu namn i bön. Av fruktan för Herren. Däremot kallar jag honom Herre. Och ber att Guds vilja ska ske i Jesu namn.

Svara -   - 23/1-16 13:59 -


Maritha

Det finns två röster som den sjuke kan hörsamma. döda,,,NEJ DÖDA INTE Detta är inget ovanligt bland de psykiskt"sjuka"att de hör röster från annan källa Dj.ns röst är påträngande och Guds röst är mild och är man då som i det här fallet en orolig kanske påverkad själ som ropar efter hjälp (obs.att han fick en stund med pastorn vid podiet) så eskalerade ju satans röst.Eftersom grabben hade en kniv i fickan var han våldsbenägen och hade samtidigt ett rop i sitt hjärta om HJÄLP MIG därför stod han inför ett val att gå in i kyrkan för där kunde han få hjälp. Men satan är OXÅ LISTIG, ormen. Tycker att detta tillfälle visar på att GRABBEN BLEV RÄDDAD OCH FRI FRÅN DE DEMONER av GUDS KRAFT som är till frälsning för var och en som tar emot honom. Vi vet ju inte vad pastorn sade till honom,,,han kanske rådde honom att sitta ner och så skulle han få förbön efter predikan (vilket jag kan tycka skulle behövas OMEDELBART ) rösterna ropade väl inom honom så starkt och orolig som han är går han av och an.Vet inte vad har ingen kontroll på hur han ska bete sig därför rösterna plågar honom så starkt RÖSTERNA är SÅ STARKA ATT KNIVEN KOMMER FRAM

GUDS KRAFT ÄR STÖRRE OCH PASTORN VAR VAKEN OCH TOG BEFALLNING OM SITUATIONEN. SÅ STOR ÄR JESU KÄRLEK att HAN VILL GE DEM SIN FRID Han älskar ju oss alla lika mycket

Tycker det är en bra video och hoppas denna visar på HUR STOR GUD VI HAR. Tror att sista tiden får vi se hur Guds kraft blir manifesterad.Detta är ju evangeliets budskap,,,bota sjuka sätta fångarna fria och predika ett nådens år från Herren Vi behöver Guds vapenrustning och blodets beskydd,att leka Gud är farligt.Döm inte denne pastor på videon,han var till förfogande för denne desperate yngling och VI BEHÖVER ALLA VARA HERRENS redskap, (till förfogande:)

Svara -   - 23/1-16 14:01 -


Vanessa

Svar till Anna Witt .

Så man måste alltså sätta på sig skygglappar och erkänna allt som Kristi gärningar, även det som uppenbarligen är ren bluff, istället för att lyfta fram det som är sanning? Intressant resonemang, helt enligt djävulens smak att vi koncentrerar oss på bluffmakare

Svara -   - 23/1-16 14:54 -


Vanessa

Svar till ulf lennart.

ya veo que usted tiene experiencia de vivir en Sudamérica, estoy de acuerdo con lo que dice porque los dos sabemos que hay muchos que quieren engañar con su obras teatrales para desviar a las ovejas!

Svara -   - 23/1-16 14:58 -


Nowote

Svar till Janne2.

Jag kan tycka att det här riskerar att bli lite åt fel håll. Att diskutera hur någon skall uttala sig i bönen eller ej, min bön är bättre än din, njae?

Det finns många som har svårt att överhuvudtaget uttrycka sig i ord, man kanske hamnar i situationer där någon ber dig att be högt inför människor.

Det är väl inte fel att göra det emellanåt hoppas jag. Någonstans så börjar vår vandring. Någon gång är den första. Vissa mognar snabbt, vissa väldigt långsamt, vi är olika. Jag hör dem som säger Jesu namn i stort sett varje mening, och här har jag förstått att det ibland kan handla om sämre ordförråd i det svenska språket. Det kan handla om infödda men av olika anledningar ändå har de ett sämre ordförråd. Detta är endast ett exempel, men! Skall man pga att de har svårt att finna andra ord än Jesus, Janne2, tysta ner dem bara för det, eller!

Tror du inte att Gud ändå hör deras hjärtas bön, som alltså inte alltid hörs för våra mänskliga öron?

Det är väl också bra om denne får träna sig utan att vi behöver haka upp oss på en som inte lika bra som "vi" uttrycker oss i vackra böneramsor, eller?

Nu tog jag bara något lite grovt exempel för balansens skull, men hoppas att du förstår poängen.

Jag förstår nog att du inte riktigt menar såna fall som jag tar upp här utan, mer om situationer där omogenheten alltför mycket tillåts framträda entonigt och ofta endast för syns och "häftighets" skull.

Mvh.

Svara -   - 23/1-16 15:00 -


Anna Witt

Svar till Vanessa.

" Jag ser att du har erfarenhet av att leva i Sydamerika, jag håller med om det han säger eftersom vi båda vet att det finns många som vill lura med hans pjäser att avleda fåren!"

jag översatte dina ord.

Svara -   - 23/1-16 15:12 -


Anna Witt

Hur okar ni?

APG 29 är en sajt som tror på Guds underverk.

Större delen av er tror inte på Guds storhet.

Och man går även in och talar om för mig att be Herrens bön.

Till er alla.

Jag ber Fader Vår dagligen. Jämte mina suckar och jämte fri bön. I min ensamhet.

Jag har vandrat med Herren i 28 år, och är inte vad någon skrev *andlig analfabet*. Men vill ni tro detta om mig så var så goda. Ät er mätta på er självtillräcklighet - jag fortsätter ropa på Jesus och tro på Namnet över alla andra Namn.

Hur kan ni vara så självtillräckliga att ni börjar hacka på folk som tror på mirakler?

Håll er i fortsättningen till svenska språket.

Nej, Vanessa jag hör inte till dem som har skygglappar.

Svara -   - 23/1-16 15:17 -


Vanessa

Svar till Anna Witt .

Det finns tre kategorier av mirakel, verkliga och sanna i jesu kraft, verkliga i demoners kraft, och falska utan kraft. Detta är bibliskt, och vi ska alltså akta oss för att bli vilseledda, för många utger sig för att representera Jesus, vi måste därför lära oss att känna igen den sanna herdens röst

Svara -   - 23/1-16 15:29 -


Anna Witt

Svar till Vanessa.

och du Vanessa kan gå i god för som kunnig i allt som sker på jord och himmel, att detta som visas här är icke från Gud, i Jesu Kristi namn?

För övrigt behöver man inte förutsätta att den man samtalar med inte kan eller förstår Ordet.

Men högfärdighet tycks vara en sjuka bland dem flesta av er.

Svara -   - 23/1-16 16:10 -


Janne2

Anna Witt

Vi tror nog de flesta att Gud kan göra underverk. Har ju sett det många gånger! Men aldrig delar han sin ära med någon människa (Jes 48:11). Vi kan inte hantera det särskilt bra. satan är ett exempel på en varelse som inte kunde hantera sina gåvor från Gud. Han var musikalisk vis och nära Gud. Hans ego blev hans fall.

Jesaja 48:11 För min skull ska jag göra det (upprätta folket), för hur ska mitt namn bli nedfläckat? Och jag kommer inte att ge min ära till någon annan. Lyssna till mig O Jakob och Israel, min kallade: JAG ÄR honom: jag är den förste, jag är också den siste. Jes 48:11

Johannes 18:5-6 I sammanhanget vakterna faller till marken är det när de säger att de söker Jesus från Nasaret. De faller när han svarar: I AM He -Jag ÄR (ego eimi). YHWH. I AM = Guds namn i 2 Mos 3:14.

Trons ord

"Trosrötan" har förstört så många kristna församlingar i Sverige och USA och dess lära MÅSTE tas upp och granskas. Det är vårt ansvar att göra det för att undvika skeppsbrott. Har vi gjort det - kan vi be Herren om omvändelse!

Bra beskrivning på rörelsen finns i 1 Tim 6:5:10 där det står att "profit är gudsfruktan" (gain is godliness). Framgång är gudsfruktan...Pengar är roten...den som vill bli rik faller i många frestelser...många går i skeppsbrott och det blir många sorger. Ganar y enganar! (uttal enganjar) för att skoja lite!

---

Öppen dörr på hårt trafikerad gata

En fråga: Såg att det var mycket trafik ute på gatan utanför den här öppna kyrkan. Hur mycket innerlighet och tillbedjan kan det bli på en "drive in church" - som det verkar vara här?

Men oj, varför bry sig. Anklaga andra för otro - utan att kolla upp fallet närmare. Precis som de skriftlärde gjorde med Jesus. Döm utan granskning.

Guds kraft

För jag skäms inte för Kristi Evangelium. Det är Guds kraft till frälsning för alla som tror. Rom 1:16

Namnet över alla namn är Jesus - Yeshua - Gud frälser. Matt 1:21

Frälsning är av Herren Jona 2:9

Alla ska böja knä vid Jesu Namn till Gud Faders ära Fil 2:10

Tack för samtalet! Förstår om det inte gav dig något! MVH J

Svara -   - 23/1-16 16:22 -


Maritha

Om jag bara får röra vid hans hörntofs (här trädde trons kraft i verksamhet när kvinnan kom i beröring med Jesus) Hans andedräkt hans närvaro hans ord. Tig osv osv osv osv.Det finns ingen formel i miraklets stund....bara Jesus,för bara Guds kraft är det vi talar om som kan befria hela och övertyga. Detta är det enda som är hållbart,,dj.n kan också göra mirakler,men tro mig då kommer ALLTID annat skräp efter som ersättning på annat ställe,sätt:(( Dj.n får en temporär gloria och msk.n blir högmodig . Talade med en fd new agare som blivit "helad" från en magsjukdom men direkt efter fick enorma problem med huvudvärk. Hon kunde ta emot sanningen och såg helt klart sambandet mel det falska och det sanna. Prisat vare Jesu underbara namn. Den som är född på nytt och har en nära relation till Jesus finns en känslighet i DHA Bedröva inte DHA.

ang videon: Bed Herren visa er om detta är fejkat eller är äkta Tänk om det är äkta Gud låter sig inte luras Vi behöver arbeta på våran frälsning. Helga oss för i morgon vill Herren göra under FRID Vänner låt inte vem som helst be för er vid handpåläggning,,bara om du känner ett förtroende för denne,,,detta är viktigt

Svara -   - 23/1-16 17:20 -


Anna Witt

Svar till Janne2.

Bättre med låsta kyrkor. :D

Svara -   - 23/1-16 19:26 -


Johan

Jag tycker att det hela ser ut som att de försöker att göra en rekonstruktion av något som har skett (kan ju ha kopplingar till att pastorn tydligen skulle vara eller på väg att bli advokat).

Isf är det trovärdigt!

Är det ingen som kan spanska, som kan berätta för oss vad de säger i videon?

Svara -   - 24/1-16 07:50 -


Janne2

Johan

Speakerrösten går igenom sekund för sekund vad som händer under mordförsöket, ungefär som i en polisrekonstuktionsvideo.

Vilka slutsatser man drar spretar rätt rejält här under!

Svara -   - 24/1-16 13:43 -


Kristina

Svar till Anna Witt .

metalldetektorer som ALLA, även medlemmar och barn får gå igenom. Varför inte ? Överfall har förekommit, bl.a. sådant som har tystats ner.

Svara -   - 24/1-16 21:57 -


Theodor

Händelser som denna är ganska svårbedömda och man ska nog inte behöva känna att man i det närmaste ska behöva vara en slags brottsadvokat för att kunna säga något vettigt om detta.

Det som syns KAN vara en verk av Gud och är man del av församlingen så känner man säkert mycket bättre hur hela kontexten är. Sånt är alltid mycket svårbedömt om man befinner sig så långt ifrån.

Frågan är varför jag ska behöva kunna bedöma detta som sant eller falskt. Bibeln är ju helt tydlig med att sådant kan ske, likväl som att det finns många förledare. Båda varianter är fullt möjliga. Det räcker tror jag. Hur det är i just detta konkreta fall vet vi inte. Men vi BEHÖVER INTE veta det, för vi lever inte i Bogota.

Finns man med i den församlingen skulle jag nog försöka ha ett samtal med killen och se vad som händer med honom fortsättningsvis. Och inte minst skulle jag vara noga med att lyssna på vad pastorn säger. Skulle ha predika ett välfärtsevangelium (Kristus PLUS något annat) då skulle jag prata med honom om det och ifall han ihärdar i sin villfarelse varna andra i församlingen. Antagligen skulle jag bli kastad ur församlingen efter ett tag.

I vårt fall här och nu, i Sverige, anser jag inte att man ska behöva ta ställning bara utifrån en video. Det är bara dumt. Man drar bara allt för stora växlar på antingen det ena eller det andra. Att peka på att både sant och falskt finns med, räcker nog! Frid!

Svara -   - 28/1-16 14:22 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

33

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

33

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, fredag 24 november 2017 kl. 15:57

Jesus söker: Gudrun, Rune!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 079 online! | Sidvisningar idag: 234 611 | Igår: 257 968 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp