217 online! | Sidvisningar idag: 24 147 | Igår: 167 251 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Knuten i Knutby

Uppdrag granskning - Knutby

TV-programmet Uppdrag granskning har nu avslöjat vad som har försiggått under årens lopp bakom kulisserna i Filadelfiaförsamlingen i Knutby.

Under onsdagskvällen tittade jag på Uppdrag granskning som handlade om "Kristi brud" och Filadelfiaförsamlingen i Knutby.

Nu hade vi nått rapporter under årens lopp om frikyrkoförsamlingen i Knutby efter det fruktansvärda mordet på den 23-åriga pastorsfrun och mordförsöket på grannen, men knappast trodde väl någon att det kunde vara så fruktansvärt som det kom fram i vittnesbörden från före detta medlemmar.

Långt ifrån den bibliske Jesus

De verkar ha haft en syn på Jesus som står långt ifrån den bibliske Jesus som dog för alla människor för att de skulle kunna bli frälsta och fria och få alla sina synder förlåtna och evigt liv.

TV-programmet pekar tydligt på att Knutbyförsamlingen har varit en sekt med sina villoläror om Kristi brud, felaktig syn på Jesus, felaktig församlingstukt, kontroll, misshandel och sexmissbruk. 

Villolärorna som framkom i församlingen är långt ifrån en kristen lära och stämmer inte alls med Bibeln. Filadelfiaförsamlingen i Knutby och slagit knut på sig själv med sina villoläror och lever nu i en tynande tillvaro.

Jesus sargar ingen

Den bibliske Jesus vill ingen någon illa, han sargar inte, plågar eller dödar. Inte heller hatar han någon, utövar våld eller kontrollerar någon så att denne blir bunden. 

Istället läker han såren, upprättar, förlåter, frälser och sätter människor fria! Jesus är den gode Herden som människor får följa av fri vilja, och när de följer honom så får de sina liv förvandlade!


Uppdrag granskning


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 15 februari 2018 00:52 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


94 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Jessica

Fruktansvärt hemskt! Stackars människor som blivit utnyttjade och

misshandlade både fysiskt och psykiskt. Vad viktigt att tänka själv, att

veta vad som står i Bibeln, inte bara ”svälja” allt. Alla människor har ansvar för sina egna handlingar.

Svara -   - 15/2-18 07:53 -


Katrina

Tänk på barnen som vuxit upp där, blir de friska nånsin. Och om inte mordet hade hänt där, hade det kommit fram hur församlingen hade det, det finns många församlingar där medlemmar är manipulerade, hjärntvättade både mentalt och andligt misshandlade utan att kunna ta sig ur. Vi bör ha det i minnet när vi träffar människor. Så behandla dem med väl.

Jag ber för alla dessa sargade människor.

Svara -   - 15/2-18 08:56 -


Sam G Ö

Såg programmet. Fruktansvärt tragiskt. Hur kunde man? Hade man inte Bibeln som rättesnöre? Tydlig hjärntvätt på högsta nivå!

Svara -   - 15/2-18 09:23 -


Erik S

Denna sekt, har förstört så mycket för riktiga kristna i detta land. Så går det när inte Bibeln får vara rättesnöre. Har pratat med en del människor på ett par orter i Sverige och där säger många "Man kan inte gå till era möten, ni är väl likadana som dom i Knutby. Nej bevare oss väl" Då är det inte lätt att evangelisera.

Skulle tro att denna reaktion bland människor finns på flera håll. Det tar tid att "reparera" sådana skador. Det är sorgligt.

Att intrigmakerskan Å Walldau kom undan med detta är märkligt. Någon borde väl insett att hon var besatt av onda makter. Egentligen borde hon ställas till ansvar, också. Hoppas hon får möta Herren till befrielse och helande-om hon inte redan fått det.

Vad viktigt det är att dom andliga nådegåvorna är i full funktion i våra församlingar. Kanske något av det hemska hade kunnat undvikas. MVH

Svara -   - 15/2-18 09:43 -


AnnMarie

Sam G Ö

Dessvärre är det nog så att man har Bibeln som rättesnöre men man har inte förstått dess budskap utan läser den endast som någon slags lagbok .

Svara -   - 15/2-18 09:58 -


Svenne

Svar till Erik S.

Ja, Erik S

Om det hade funnits andliga ledare av samma kaliber som aposteln Petrus, som avslöjade Ananias och Safira (Apg. 5), så hade inte tragedin i Knutby behövt inträffa.

Men sådana profeter finns inte i församlingarna idag. Därför kan praktiskt taget vad som helst förekomma utan att det blir avslöjat.

"Där profetia icke finnes bliver folket tygellöst" (Ordsp. 29:18).

Svara -   - 15/2-18 10:12 -


Sss

Så blir det när vem som helst får vara pastor.

Man behöver vara omvänd och uppfylld av den Helige Ande!

Då får vi kraft att följa Jesus.

Följer du Jesus eller beundrar du honom bara?

Jag kallade mig kristen i alla år enda fram tills jag omvände mig för några år sedan. Han hade utvalt mig redan innan jag fanns i min moders livmoder. Han knackade och jag öppnade tillslut.

Jag visste om honom men jag kände honom ej.

DÅ förändrades mitt liv till frid. Den lilla flickan full av sorg och längtan efter en faders gestalt fick barnaskapet hos den sanne Helige Fadern och blev då hel, halleluja!

Du mitt liv en mening ger när jag i din blick mitt värde ser!

Tack älskade Jesus!

Pga hans kärlek för mig vill jag följa honom. För jag vet att ABBA vet bäst och har omsorg om mig. Han är den perfekta felfria fadern.

Jag lägger mig i hans händer i sann vila! Han bär mig över berg och djupa dalar Amen!

Ja, kom snart Herre så att jag får krama dig och vara med dig för alltid.

Omvänd er för tiden är mycket kort.

Kom till hans Frid! Jesus är vägen sanningen och livet Amen!

Sanningens Frid över er!

Svara -   - 15/2-18 10:38 -


JL

Svar till Erik S.

Det är inte bara i knutby som det finns problem, tyvärr. Man vill ha karismatiska ledare som står på podiet, då kan lätt en viss sorts människor hänga på. Frikyrkan har stora problem i Sverige, på flera punkter. Kolla på livets ord där pastorer roffat åt sig. Knutbyhistorian. Och som lök på laxen, 380 pastorer skriver på att invandring inte orsakar islamisering. Vad skall en okristen människa tro om kristna?

Jag är själv en syndare och det är vi hela bunten, men det är nog viktigt att skilja enskildas svaghet ifrån systemfel.

Svara -   - 15/2-18 10:42 -


Katrina

Masspsykos, , en grupp människor påverkas av propaganda eller på annat sätt ett budskap vars syfte är att få dessa människor att ryckas med i en viss riktning och agera på ett visst sätt. Man skapar en grupptillhörlighet och med hög musik eller annat skapar man slö hjärna och då är det bara att mata in sitt budskap , människan sväljer allt utan att kritsera eller analysera budskapet .Ett par karismatiska personer, de får människorna till sig och lura deras hjärna med vad som helst, används inom många områden, politik, media, religioner mm

Tänk på att om du inte får kritiskt granska budskapet så är det säkert fel.

Svara -   - 15/2-18 10:47 -


JL

Svar till Katrina.

Jo, detta används flitigt. Vet att många gick på en aktiesmäll för ett par år sedan. Grejen var att man skulle investera i aktier och dessa gick sedan upp i värde. På detta mötet var det rena partyt och lättlurade gick raka vägen i fällan.

Marxisterna kör ju samma grej med invandringen. Där har vi masspsykos. Sverige är nu max 6 år ifrån konkurs och alla lullar på som om det vore glada tider.
https://www.youtube.com/watch?v=xkrvNxpaT20
Varning för ögonöppnare!

Svara -   - 15/2-18 11:22 -


AnnMarie

En vän till mig tillhörde på 80 talet en församling som förespråkade att församlingsmedlemmarna skulle ta banklån för att offra pengar till församlingen.

Intresset för pengar,speciellt andras pengar är ofta stort i många församlingar och då måste man "dra öronen åt sig" för då är det något som inte stämmer.

Svara -   - 15/2-18 11:37 -


Katrina

Svar till JL.

Tack, jag kolla kolla klippet på youtube.

Ibland är det smärtsamt att se sanningen och flyr många och låtsas som det inte fanns. Och när finans minister säger att lådorna är fyllda men men regeringen måste låna pengar....så ska man tänka väl..........är det sant eller säger hon så bara för att lugna ner folket.

Svara -   - 15/2-18 12:07 -


Katrina

Svar till AnnMarie.

Jag hörde samma sak från en kristen för några år sen. Hon och hennes man hade skulder just på grund av det att det lånat pengar för att ge till församlingen.

Svara -   - 15/2-18 12:09 -


Johan

Svar till AnnMarie.

Nej, de har inte haft "Bibeln till rättesnöre". Att ha Bibeln till rättesnöre innebär att man lyder den. Det gjorde de uppenbarligen inte! (mord, misshandel, ledarskapet etc.)

Svara -   - 15/2-18 12:37 -


Johan

Svar till AnnMarie.

Jag glömde att nämna deras villfarelse, kontroll och otukt.

Svara -   - 15/2-18 12:39 -


AnnMarie

Johan

De tror att de har Bibeln som rättesnöre fast de tolkar den alldeles galet.

Svara -   - 15/2-18 12:44 -


Katrina

Svar till Johan.

Ja, det handlar om makt......Paulus varnar att vi ska inte låta någon ta makt över oss.

Svara -   - 15/2-18 12:46 -


AnnMarie

Katrina

Ja den uppmaningen om att ta lån kanske förekommer än

Svara -   - 15/2-18 12:46 -


Katrina

det är mycket möjligt att det förekommer, fast om vi läser skriften så får vi klar uppfattning att inte låna om vi absolut inte måste för hus lägenhet mm

Svara -   - 15/2-18 12:56 -


Johan

Svar till AnnMarie.

Problemet är att när en sektledare tar över, så är det sektledarens ord och förvrängningar av Guds Ord som är rättesnöret, och inte det av den Helige Ande uppenbarade Gudsordet.

Men du kan nog ha rätt i, att villfarelsen var så stor, att de själva låtit sig luras till att tro att de var bibeltrogna.

Svara -   - 15/2-18 13:00 -


Johan

Svar till Katrina.

Absolut!

Har förstått att Åsa Waldau är en mycket andlig kvinna. Ser man på frukten, så förstår man att det inte är den Helige Ande, som har lett henne!

Svara -   - 15/2-18 13:08 -


AnnMarie

Johan

Ja det var så jag menade.De tror ju att de läser och tolkar rätt.

Svara -   - 15/2-18 13:58 -


Jessica

Svar till Erik S.

"Att intrigmakerskan Å Walldau kom undan med detta är märkligt. Någon borde väl insett att hon var besatt av onda makter. Egentligen borde hon ställas till ansvar, också.

"Hoppas hon för möta Herren till befrielse och helande-om hon inte redan fått det".

Jag håller med dig Erik S. Hon borde ställas till svars. Hon har så mycket hemskt på sitt samvete. Jag hoppas också att hon får möta Herren till befrielse, men hoppas ännu mer att alla hon har skadat både fysiskt och psykiskt får göra det. Det är så fruktansvärt alltihop. I intervjun med henne från bilen, verkar hon ju fortfarande skylla på de andra också.

Svara -   - 15/2-18 14:14 -


AnnMarie

Jessica

Ja nog borde någon ha märkt om hon var besatt av onda andemakter.

Kan vara lite klurigare med psykiska defekter.(Kanske både ock.Alla vet väl vad tex psykopater kan ställa till med)

Svara -   - 15/2-18 14:29 -


Jessica

Svar till AnnMarie.

Ja du har rätt. Någon borde märkt om hon var besatt av onda andemakter.

Sen å andra sidan, så har man ju alltid ett ansvar för sina handlingar.

Man kan ju inte beskylla djävulen för allting. Varje människa har ju ansvar för sina egna handlingar. Har svårt för att tycka synd om henne i alla fall. Sen finns det ju alltid förlåtelse om man är ärlig och uppriktig i sin ånger.

Svara -   - 15/2-18 14:37 -


Katrina

Jag tänker på Matteus 18:6 passar där bra.

Svara -   - 15/2-18 14:45 -


JL

Det var ganska många människor inblandade, någon borde satt stopp. Men ingen gjorde det. Inte ens efter mordet tog det stopp. Det var ju minst 3 pastorer som uppvisat totalt fel beteende. En hade ju ihjäl sin fru, en hade ihop det med kvinnor, och en slog folk. Så vi skall nog inte skylla för mycket på Åsa.

Svara -   - 15/2-18 16:02 -


Profetissan

Det måste väl snart vara utrett som detta elände har ältas. Det borde väl snart kommit till botten i media så dessa stackars människor som varit inblandad i det kan få möjligheten att komma vidare med sina liv och på ett sunt sätt kunna bli hela på insidan. Som bekant samlas ju gamarna runt det som luktar...

Svara -   - 15/2-18 16:19 -


Katrina

Svar till JL.

du har rätt där hon bär inte ensam ansvaret.

Svara -   - 15/2-18 16:20 -


Katrina

Svar till Profetissan.

tycker du vi ska soppa under mattan allt.....nej, det är först nu som folk vågar berätta om de varit med om, sånt tar tid. och dessutom ska vi inte glömma detta utan låta det vara som varnande exempel att detta skall inte få hända igen

Svara -   - 15/2-18 16:27 -


Johan

Svar till JL.

vi skall nog inte skylla för mycket på Åsa.

Underskatta inte Åsa Waldau, eller ge henne fripass bara för att hon är kvinna. Maken till manipulativ maktmänniska, får man leta efter.

Svara -   - 15/2-18 16:32 -


Profetissan

Svar till Katrina.

Vi stoppar inget under mattan utan människor ska få själavård i detta och detta ska redas ut och alla eventuella övergrepp ska också fram i ljuset. Men det ska också finnas en respektfull attityd från media i detta för alla offer. Vi ska veta att detta är mycket andemakter i rörelse i detta. Har man sett insidan av detta elände eller arbetat med den så så får man en rätt inställning till det som hänt.

Svara -   - 15/2-18 16:42 -


Katrina

Naturligtvis ska vi ha stor respekt för det drabbade, många är livrädda att berätta, det vågar inte berätta. och litar inte på någon.

Svara -   - 15/2-18 16:50 -


Jessica

Svar till Johan.

Jag håller med dig Johan. Hon har tydligen också enl medlemmar både

slagits och haft ihop det med många

män i församlingen. Hon har nog levt lite på sitt utseende.Tyvärr framstår hennes personlighet som mycket obehaglig, hennes trevliga yttre till trots.

Svara -   - 15/2-18 17:04 -


Katrina

Svar till Johan.

Psykopater är livsfarliga, träffar du nån så ta dina bästa gympadojer och spring därifrån. Du kan aldrig vinna över en psykopat.

Svara -   - 15/2-18 17:12 -


Johan

Det har varit vargar, som herdar för fårhjorden. Hur det går då? Studera knutby! 😢

Svara -   - 15/2-18 17:16 -


nils

Problemet är ej nytt,när vi läser Herrens ord om Tyatiras församling i Upp.2:20.

"Men jag har det emot dig att du är så Efterlåten mot kvinnan Jesabel--hon som säger sig vara profetissa och uppträder som Lärare och förleder mina tjänare till att bedriva otukt...!"
Efterlåten= Undfallande och släpphänt var det fel Tyatiras församling gjorde då och tycks här upprepats i Knutby.
Sedan läser vi hur Herren ger tid till bättring,men hon vill icke göra bättring....
Nu lät Herren sanningen komma i dagen,vilket var nödvändigt för de sårade och skuldbelagda själarnas skull.
För det felaktiga Ledarskapets skull och för Herrens Namns skull och till att varnande exempel för oss andra.
"Den som menar sig stå,må se till att han icke faller!"

Svara -   - 15/2-18 17:43 -


Erik S

Svar till Jessica.

Det är i alla fall skönt att se, att många som kommenterar här angående Knutby (liksom du själv Jessica) har en ganska nykter och balanserad inställning. Dom flesta förstår, att det som skett är totalt galet och obibliskt. Det finns ju hopp, när troende ser så klart på detta hemska.Frågan är varför det kunde hända där?

Ja, när djävulen får förleda människor, så kan vad som helst hända. Vi får verkligen hoppas att detta aldrig mer upprepas. Men i den sista tiden, som vi är i nu, så skulle det inte förvåna, om något liknande dyker upp igen.

Får man inte, som fallet är i en del församlingar, prata om andens gåvor, andedop, helande, under eller om Israel som Guds utvalda folk och vi som "inympade" i det äkta trädet eller Israel som den "profetiska klockan", då är man redan "på glid". Det gäller att vara vaken, nykter, bedjande och stå stadigt på ordets grund. Djävulen går omkring som ett rytande lejon, och den skalp han fick i Knutby, var ju en riktig seger för honom. Låt honom aldrig mer triumfera på detta sätt!

Till er alla Shalom!

Svara -   - 15/2-18 17:59 -


David Billström

Det är ett oerhört tragiskt att det kunde gå så långt och allt mänskligt lidande det orsakat och dessutom satt andra församlingar i dålig dager. Men det är inget nytt. Det fanns redan på Bibelns tid.

Överallt talas det om att otukt förekommer bland er och en sådan otukt som inte ens nämns bland hedningarna, nämligen att någon lever ihop med sin fars hustru.” 1 Kor. 5:1

och

“Men jag har några få saker emot dig, att du tillåter kvinnan Jesabel, som säger att hon är en profetissa, att undervisa och förföra mina tjänare till att bedriva otukt och att äta av det som är offrat åt avgudarna. Och jag har gett henne tid att omvända sig från sin otukt, men hon omvände sig inte.” Upp. 2:20-21

Många har felaktigt lärt sig: Vi ska inte döma. Vi ska visst döma, bland oss själva. “För vad angår det mig att döma även dem som är utanför? Dömer inte ni dem som är innanför?” 1 Kor. 5:12

och

“För jag, som visserligen är frånvarande till kroppen, men närvarande i anden, har redan som om jag var närvarande, fällt domen över den som har handlat så.” 1 Kor. 5:3

När Jesus sa “Döm inte” Matt. 7:1 så ser man av sammanhanget att han menar hycklande dömande, alltså att man själv medvetet lever fel och samtidigt dömer andra.

Bibeln lär “förmana varandra varje dag så länge det heter i dag, för att ingen av er ska bli förhärdad genom syndens bedrägeri.” Hebr. 3:13

“Den som älskar fostran älskar kunskap, oförnuftig är den som hatar tillrättavisning.” Ords. 12:1

Vi ska döma utan hyckleri, i kärlek och förmana varandra. Att vi gör det i kärlek är modellen.

Jesus sa ang. Jesabel i Upp.2 att han hade mot dem att de tillät henne verka. De skulle alltså göra något. Vi ser sen att Jesus skulle ta tag i problemet i vers 22-23 men de skulle själva skulle gjort något tidigare.

Låt oss ta lärdom och hjälpa varandra att mogna i Kristus. Du och jag har yttersta ansvar för våra liv. Vi behöver pröva allt i ljuset av Guds ord.

Var och en får börja med sig själv. “För om vi dömde oss själva, så skulle vi inte bli dömda. Men när vi blir dömda, fostras vi av Herren, för att vi inte ska bli fördömda tillsammans med världen.” 1 Kor. 11:31-32

Låt oss ta emot tillrättavisning och tillrättavisa andra, i enlighet med Guds ord.

Jesu frid

Svara -   - 15/2-18 18:07 -


JL

Svar till Johan.

Underskatta inte Åsa Waldau, eller ge henne fripass bara för att hon är kvinna. Maken till manipulativ maktmänniska, får man leta efter.
Nejdå,
men det är ganska många kockar kring denna smet. Och det är ju inte på det enda stället som det gått som det har gått. Det som förvånar mig mest är att så många kristna drar sig till dessa underliga företeelser. Jag tänker på knutby då som drog massor av kristna. På andra sida atlanten har vi todd bently, som slog folk på estraden och hade ihop det med sin barnflicka under tiden som han "väckte" människor i väckelse.

Svara -   - 15/2-18 18:52 -


Bengt

I botten fanns det tros förkunnelse genom

Kim Vincent och fossmo

Sen byggdes på med annan villolära

Också

Svara -   - 15/2-18 18:52 -


Bengt

Och även bill johnsson och ett flertal till

I samma stil

Svara -   - 15/2-18 18:56 -


Lisbeth Petersson

Svar till Sam G Ö.

Hade de läst på i BIBELN så hade EJ detta kunnat inträffa! Psykopater som manipulerar människor i Guds namna, SÅ SJUKA! (samt begår mord sjukt)

Svara -   - 15/2-18 18:57 -


Lisbeth Petersson

Svar till Sam G Ö.

Hade de läst på i BIBELN så hade EJ detta kunnat inträffa! Psykopater som manipulerar människor i Guds namna, SÅ SJUKA! (samt begår mord sjukt)

Svara -   - 15/2-18 18:57 -


Lisbeth petrsson

Svar till AnnMarie.

Så sjukt! man ska EJ ta lån om man kan undvika! En församling som är i behov av kapital ska be för Herren förser!

Svara -   - 15/2-18 19:07 -


Johan

Svar till JL.

det är ganska många kockar kring denna smet.

Det är sant och de ledare som släppte fram henne och lät henne få den position hon hade, naturligtvis har ett jätteansvar. Ta t ex Kim Wincent, som var ledare när Åsa kom dit och som fortfarande kallar sig pastor för den lilla spillra som finns kvar i Knutby. Dessa ledare skulle aldrig någonsin igen få vara församlingsledare. De bör inte ens få vara med i kristna sammanhang, om man inte först ser bevis på en djupgående omvändelse i deras liv!

Det som förvånar mig mest är att så många kristna drar sig till dessa underliga företeelser.

Många drogs nog till den nära gemenskapen de hade, samt av Åsas karismatiska person.

Grupper och ledare som erbjuder det som många innerst inne längtar efter, kommer alltid att dra människor. Oavsett om de är friska och sunda, eller om de i grunden är sjuka och farliga.

Svara -   - 15/2-18 19:35 -


David Billström

David Wilkerson hade ju ett budskap till Svensk kristenhet - apati.

Låt oss vakna och ta av oss mystofflorna.

Mycket allvarligt läge i Svensk kristenhet.

Svara -   - 15/2-18 19:58 -


Sofia

Svar till AnnMarie.

Fruktansvärt allt som pågått i Knutby! Jodå, till och med Pingstkyrkan i Jönköping uppmanade för några år sedan medlemmarna att ta lån! Enligt mig helt ofattbart.

https://www.svd.se/pingstkyrka-ber-sina-medlemmar-ta-lan-for-hogtalare

Svara -   - 15/2-18 20:30 -


Bengt

Håller med dig Johan

Det är märkligt

Svara -   - 15/2-18 20:33 -


Bengt

Håller med dig Sofia

Svara -   - 15/2-18 20:34 -


AnnMarie

Sofia

Ja visst är det ofattbart.

Jag har en känsla av att församlingar framledes av olika skäl kommer att få det tufft ekonomiskt och då kommer nog uppmaningar att ta lån, ge mer (dubbelt tionde) mm och får man inte in pengarna så hotar man med diverse straff från Gud.

Svara -   - 15/2-18 21:06 -


JL

Svar till David Billström.

David Wilkerson hade ju ett budskap till Svensk kristenhet - apati.
Jo, men man kan ju inte anklaga Åsa och Fossmo till att vara apatiska. Kanske alla runt omkring som bara stod och såg på när vansinnet bedrevs då.

Svara -   - 15/2-18 21:08 -


AnnMarie

Läste en otäck bok för några år sen. "Om det så skulle kosta mig livet"heter den skriven av Margaretha Sturesson en kvinna som blev utsatt för hemska övergrepp i församlingen Kristet Center Syd i Höör.

Svara -   - 15/2-18 21:16 -


Bengt

Jag har läst om det hon var med om

Det var gräsliga saker
I stil med knutby

Svara -   - 15/2-18 21:26 -


Rolf

Det fanns som jag ser det inget av kristen förkunnelse i Knutby utan hela församlingen var förtrollad av demonisk ondska. Församlingen var förförd av den onde och eftersom det var så blev mord en naturlig följd med mera av dumheter och ondska där.

Jag är säker på att det finns fler församlingar som är i farozonen och som är förförda av demoner och den ondes anhang. Men att finna dem är svårt då lögner och förförelser döljer dessa människor som går i ondskans ledband och förför de goda och troende på den rätta läran.

De som förför vet ofta inte själva om att de gör detta utan tror att de är på den rätta vägen och hjälper människor till den rätta tron men egentligen gör tvärtom vilket gör det än fruktansvärt. Kusligt är det och så lätt att förföras.

Jag hoppas att själv inte vara det eller bli det utan istället att Jesus skyddar mig från detta.

Svara -   - 15/2-18 21:36 -


Tina

Jag har sett på andra ställen liknande "miljöer" som KCS och Knutby fast alla såna här grupper har ju sina egna vad ska jag säga kännetecken. Uppenbarelse och ande har varit återkommande och "Gud har sagt". Till och med har det sagts att Gud inte vill ha med den att göra som inte tror som man säger att det ska tros.Han vänder ryggen till dem som inte erkänner sej till dessa extrema trosuppfattningar,Manipulation pågår fast den manipulerade inte fattar att det är manipulation.Man skulle "pröva allt och behålla det goda" men i själva verket fick ingenting ifrågasättas och banden som drog in folk kunde vara lena och se ut som godhet och kärleksfullhet.Det finns okända såna här grupperingar och har funnits sen den karismatiska väckelsen gick snett i slutet av 70-talet.Maktmänniskor som utåt sett har verkat OK men som fick för sej att det fanns "en högre kallelse" som de hade och som rättfärdigade orättfärdiga handlingar emot människor som inte hade möjlighet att undkomma. Jag har läst Margareta Sturessons bok och känner igen mej väl.............Fruktansvärt är det det skapar oerhört djupa sår.........

Svara -   - 15/2-18 21:45 -


Bengt

Det finns väl få om än någon församling

Som är 100 procentigt sund

Egentligen

Svara -   - 15/2-18 21:57 -


Bengt

Men samtidigt är det nog få som är så

Extrema som knutby

Svara -   - 15/2-18 21:59 -


David Ström

Vill inte störa inlägget men göra kristna uppmärksamma på att Svenska kyrkan tydligen kan straffa och döma någon som skyldig. Vill minnas att Jesus sa att den som själv är utan synd kan kasta första stenen. En organisation som styrs av biskopar och politiker kan väl inte vara utan synd? http://katerinamagasin.se/det-lonar-sig-att-saga-ifran-vi-tvingade-sorunda-forsamling-att-betala-ut-den-sparkade-prasten-helena-edlunds-lon/

Svara -   - 16/2-18 03:51 -


nils

Det är nog Herren som använde Uppdrag granskning så sanningen kom fram,så att det kan bli till Upprättelse för alla sårade,skadade själar vilka Han ömmar för.

Vi troende har ju en benägenhet att skyla och skydda varandra och dölja Sanningen..
Vi känner till hur Katolska Kyrkan ofta döljer övergrepp och skyddar dess utövare.
Men jag tänker på hur Paulus offentligt gick tillrätta med Aposteln Petrus,då Evangeli sanning stod på spel i Gal.2:11-14
I USA har kända pastorer blivit dömda i domstol då de själva skott sig på medlemmars offrade pengar,med guldsmyckade badrum etc.
¤¤¤
Visst behöver vi församlingstukt i en Guds församling,vilket Jesus själv talade om i
Matt.18:15-17.
Om din broder försyndar sig,tala först Enskilt med honom.
Lyssnar han ej,tag med dig en eller två,för att var sak må avgöras av 2 eller 3 Vittnen.
Lyssnar han icke till dem,säg det till Församlingen
Lyssnar han ej heller till församlingen,vare han för dig som en Hedning.
I V 18,förklarar församlingens auktoritet att binda och lösa från Synd i Församlingen!

Svara -   - 16/2-18 07:30 -


JL

Svar till nils.

Vi troende har ju en benägenhet att skyla och skydda varandra och dölja Sanningen..

Det är nog en mänsklig företeelse. Alla former av makt vill upprätthålla sin makt och om sanningen skadar makten, så får sanningen stryka på foten.

Sedan är ju vad som är till för alla att veta. Har alla rätt till att veta allt om vad som hänt i församlingar? Det finns ju ingen större mening med det? I alla fall på ett enskilt plan. Men om själva ledarskapet brister så måste ju det belysas.

I knutbyfallet så kan man ju konstatera att ett mord, ett mordförsök och ett förmodat mord fick stopp på vansinnet. Inte ens det kunde bryta hjärntvätten hos de enskilda och andra kristna kunde inte hindra vansinnet från att fortsätta.

Det skrämmer mig.

Svara -   - 16/2-18 09:28 -


AnnMarie

JL

Ja visst kan det skrämma om man ser kristna som inte ens vaknar upp efter ett mord och ett mordförsök.Men det är väl ett gäng fanatiker hels bunten kanske vad vet jag ?

(Personligen tycker jag det är lika skrämmande med kristna som är kalvinister)

Svara -   - 16/2-18 10:14 -


Ove Lackell

En stor skuld måste ställas till Svenska kyrkan som har gett en fel bild av Jesus och Bibeln i över 1000 år och därmed har lagt grunden till dagens samhälle där bara omkring 1% är födda på nytt.

Svenska kyrkan är ju ett " vanskapt barn" som kom från Katolska kyrkan!

Antje Jackelen tror att alla människor är Guds barn och därför behöver man inte vittna om Jesus.

När påven var i Sverige förra året så gav jag henne min skrift som heter SVENSKA KYRKANS BEDRÄGERI, men hon har aldrig nämt det eller kontaktat mig.

I Sverige finns det över 2000 Svenska kyrkor och över 3000 präster som har omkring 37.000 kronor/mån i snitt lön.

Det är totalt bortkastade pengar som kommer från skattebetalare, eftersom prästerna inte undervisar hur en människa kan bli född på nytt och få evigt liv med Gud i den kommande eviga staden Nya Jerusalem.

Alla Svenska kyrkor borde stängas och omgöras till flyktinghem.

Må Gud öppna ögonen till alla präster i Svenska kyrkan så att de upptäcker deras blindhet till Bibelns eviga sanningar och må Guds kärlek bli uppenbart till alla människor i Sveriges vackra land som Gud har skapat!

Ove (missionär i Brasilien 1991-2006)

Svara -   - 16/2-18 10:23 -


Anna Ivar

Svar till Katrina.

Läser man HELA Bibeln så finns det så kristallklart beskrivet vad som kännetecknar en Guds församling. Paulus beskriver i Romarbrevet 12 och 23 tydligt och klart.

Knutby var ingen Guds församling mer än till namnet. (Filadelfia betyder "broderskärlek".)

Det liv de levde var mer identiskt med en diktaurstat. Där hot, skrämsel, inställsamhet, falsk omsorg, har och svartsjuka, själviskhet fick styra.

Kan vi inte Bibeln, dvs vad Guds eget Ord säger, då kan det bara bli fel.

Tyvärr lockas många åt olika håll idag därför att man inte läst Bibeln.

Svara -   - 16/2-18 10:28 -


JL

Svar till AnnMarie.

Vet knappt vad kalvinister är eller vad de gör. Min åsikt är att det nog är mest människor som ligger bakom uppdelningen i alla dessa samfund.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Protestantbranches_sv.svg
Och hela tiden är den springande punkten: "JAG har rätt tolkning av bibeln"

Svara -   - 16/2-18 10:37 -


Anna Ivar

Svar till Anna Ivar.

Det ska stå Rom 13. Och hat (inte har)

Svara -   - 16/2-18 10:38 -


Bertil Rosenius

Det samtalas mycket om Knutby här, men resulterar det i något som verkligen sätter avtryck i antal vunna människor?

Hela Sverige står inför en enorm utmaning här och nu - farlig, kraftig men inspirerande, utifrån förståelsen att: ”För GUD är allt möjligt!”

Sverige är på väg att intas total - av Satans kraft och hans hjälp krafter. Landet står vid avgrundens rand - bokstavligen.

Kanske skall vi lämna Knutby och konstatera att det som skett har skett. Att vårt uppdrag inte är att låt oss vilseledas att rota i det gamla, men att gripa an vår kallelse idag. Ännu finns ett fönster i tid för att vända vårt land rätt. Vill vi arbeta i Guds tjänst i detta fönster eller vill vi en dag sitta bakom låsta dörrar och diskutera vad som gick snett med Sverige?

Vi kunde gjort ngt åt Knutby då! Vi kan göra ngt åt Sverige idag ! Tiden för Knutby har runnit ut - Sveriges är på väg att ta slut!!!

Svara -   - 16/2-18 10:54 -


AnnMarie

JL

Kalvinister tror att en del människor är förutbestämda till ett evigt helvete och sådana människor är skrämmande tycker jag.

"Jag har rätt tolkning av bibeln"" Sammanfattningsvis:Jag läser och tolkar med Den Helige Andes hjälp och det gör inte du!☺ Ja visst är det tröttsamt.

Svara -   - 16/2-18 10:57 -


Katrina

Svar till Anna Ivar.

Nästan alla kristna läser Bibeln men ändå finns det många olika uppfattningar av hur Orden ska tolkas. Varför tror du vi har så många olika samfund av kristna i världen.

Har vi inte DHA med när vi läser Skriften kan vi inte förstå den heller, Gud ger oss insikt om Skriften.

Frid

Svara -   - 16/2-18 11:02 -


Katrina

Svar till Bertil Rosenius.

Du har rätt där , Sverige håller på att bli avkristnad.

Vi kan be och hoppas att Gud lyssnar oss.

Frid

Svara -   - 16/2-18 11:06 -


Jessica

Svar till Bertil Rosenius.

Orsaken till att vi samtalar mycket om

Knutby, är ju det Christer publicerat ang uppdrag gransknings tv-program i

veckan. Det är ju det denna tråden handlar om. Men jag håller med dig om

att den allvarligaste frågan för Sverige nu, är om vi ska få fortsätta vara ett kristet land överhuvudtaget.

Svara -   - 16/2-18 11:38 -


David Billström

Ännu bedrägligare blir det när falska läror presenteras och sedan mäktiga mirakler sker. Tyvärr kan det bli att man tar huvudet under armen och tappar omdömet totalt eftersom man tror att det är Gud som är involverad. Men även djävulen gör det övernaturliga.

Precis detta varnade Jesus för "För sådana som falskt utger sig för att vara Kristus (smord) och falska profeter ska uppstå, och de ska göra stora tecken och under, för att om möjligt bedra även de utvalda." Matt. 24:24

Bibeln är rättesnöret. Läs och studera och pröva allt därigenom.

Sedan finns det självklart genuina mirakler som Gud står bakom.

Låt oss ge evangelium till Sverige. Själv brukar jag betona Jesus och evangelium. Inte en viss församling i första hand, det är mycket sekundärt. Vi drar människor först och främst till Jesus utan hållhakar eller knep. Folk känner om du försöker göra dem till en tex "pingstvän". Det är Jesus som frälser och evangelisation måste andas tro. Tro att Jesus bygger sin församling och att han är involverad. Utan tro så kommer vi in i kontroll/manipulation vilket är helt förkastligt. Vi ska aldrig försöka dra in eller hålla kvar människor, det gör inte ens Gud. Alltid fri vilja hela vägen.

Svara -   - 16/2-18 11:48 -


Bengt

Mycket viktigt det du skriver david

Svara -   - 16/2-18 12:28 -


Bengt

Riktigt det du skriver Bertil

Och viktigt

Svara -   - 16/2-18 12:30 -


Bengt

Mycket är det ju just tuktan och förmaning

Som saknas

En pastor tillåts hålla på med kontroll och

Maktmissbruk

Men ingen gör något

Det är ju pastorn

Som om inte även en pastor kan behöva

Förmanas

Svara -   - 16/2-18 12:35 -


David Billström

Församlingstänket idag har tyvärr gått över till liknande företagstänk - resultat.

Många har slutat evangelisera för att man inte sett så mycket "resultat" i SIN FÖRSAMLING/"företag?"

Man vill ju ha något att visa upp vid årsredovisningen och den årliga statistiken.

Vi är kallade att förkunna evangelium, att så och vattna och det är upp till Gud att ge växten, se 1 Kor. 3:6.

När vi försöker ta Guds plats och ge växt så går vi fel. Det blir mänskligt. Mycket av det vi kallar "lärjungaträning och uppföljning" är bara mänskliga försök att få fram resultat.

Låt oss följa Guds princip att förkunna evangelium och Gud ger växten och då kommer folk SJÄLVMANT kanske komma till den andra församlingen i stan (katastrof för din statistik eller?) eller till och med eventuellt till den du verkar i.

Jesu frid

Svara -   - 16/2-18 12:37 -


Erik Knudsen

Det är med djup sorg detta som är skedd och som berör alla församlingar når vi open kommer i offentliga media och utlämnar varandra, jag försvara inte detta, men VI må också själv följa Bibeln och uppmaning som Paulus giver, vi älskar guds folk och JESUS välsignelse till os alla.

Svara -   - 16/2-18 13:10 -


Bengt

Helt rätt

Det blir religion istället för kristendom

Och det är livsfarligt

Svara -   - 16/2-18 13:18 -


AnnMarie

Erik Knudsen

När mord,mordförsök,misshandel mm sker är det väl inte mer än rätt att det kommer i media så alla får veta.

Dessutom vet jag inte om jag kan hålla med om att det är Guds folk det handlar om.

Det förefaller som om en del tycker det är olustigt att diskutera detta på ett märkligt sätt.Ungefär som om man önskar att det ska sopas under mattan och frågan är varför?

Svara -   - 16/2-18 13:30 -


JL

Svar till Bertil Rosenius.

Men Bertil,

kan du ge något konkret vad vi skall göra? Ok förutom det vanliga vinna människor och evangelisera?
Kan det vara så att vi som är kristna är lika hjärntvättade av världen som knutbyborna var? Även vanliga församlingsmedlemmar hunsades ju omkring och fick borsta tänderna på någon som skulle vara utvald? Pastorerna ljög och körde maktspel.
Kan du se någon likhet i Sverige idag? Vuxna män från en annan religion får pengar kastade på sig bara de kommer till landet och våra pastorer står med glädje och hejar på. Den som ifrågasatte vansinnet blev utfryst, nästan i knutbystil. I länderna i öst har man sett på Svenskarna som helt galna, som om hela Sverige vore knutby. Våra egna kristna ledare har ju till och med ljugit in islam. Detta vansinne upphör inte i första taget. Det kommer vara segare än knutby.
Vi får snällt invänta att verkligheten kommer i kapp Sverige. Tills dess, lever vi alla på ett eller annat sätt i knutby.

Svara -   - 16/2-18 13:57 -


Katrina

Svar till AnnMarie.

Du har rätt här AnnMarie, det ska komma i ljuset så inte fler ska gå vilse och att de som är medlemmar i auktoritär sekter, ser en möjlighet att komma ur därifrån.

Svara -   - 16/2-18 14:05 -


Jessica

Svar till JL.

Du har rätt JL. Jag ryser när jag tänker på islams frammarsch i landet. Den senaste veckan har lokaltidningarna där jag bor skrivit om muslimers ansökan om att få ha böneutrop på

fredagarna i Växjö. Det ligger på politikernas bord nu, men det är polisen som till sist avgör.

Svara -   - 16/2-18 14:24 -


Jessica

Svar till Jessica.

Biskopen i Växjö stift välkomnar böneutropen Han ser fram emot dem

skriver han.

Svara -   - 16/2-18 14:49 -


Bengt

Märklig biskop

Svara -   - 16/2-18 15:18 -


Bengt

Men alla kristna är inte muslimsvärmare

Svara -   - 16/2-18 15:19 -


Peter Hall

Svar till Jessica.

Ärkebiskop emeritus K.G. Hammar har uppgivit, att vår Gud och Allah är samma Gud. Jag undrar var han har fått det ifrån. Beror det på hans politiska hemvist? Jämlikheten framför allt.

Biskoparna tycker nog det är "gefundenes fressen", att det kommer muslimer hit, som påminner "svenne" om att det verkligen finns en Gud. Har svensken svårt att förstå vilken som är den sanne Guden, så får han väl bedöma det utifrån de frukter islam bär med sig. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt.

Om nu muslimerna bär god frukt, vad skall svensken då tänka? - Tänk terrordåd, så klarnar det. Islamisterna själva kanske tillfogar islam så mycket skada, att den religionen till slut blir en paria och öppnar ögonen på det sekulära Sverige.

Svara -   - 16/2-18 15:48 -


sigvard svärd

När den nyskilda Åsa Björk fick lämna sin anställning i Uppsala Pingstförsamling, kom hon i mitten på 1990-talet till Filadelfia Knutby (då en helt vanlig pingstförsamling med Kim Wincent som pastor och föreståndare) som uppfyllelsen av en tidigare "profetia", om en som Herren skulle sända till församlingens och Knutbys välsignelse och väckelse.

Åsa fick flytta in hos familjen Waldau, och snart gifte hon sig med sonen Patrik. Det var nu som Åsa Waldau tog täten i församlingen och började locka till sig för henne lämpliga unga manliga "pastorer" och "äldste" att leda och använda. Före Helge Fossmo fanns Peter Gembäck på plats. Kim Wincents betydelse blev allt mindre med åren och ett tag var han helt borta ur bilden. Småningom blev det stora namnet Urban Fäldt.

Efter att den ene efter den andre av ledarna inpå försvann från församlingen med början inpå 2010-talet, synes det som att Kim nu gör ett försök att hålla ihop församlingsspillran. Men miljön är så andligt och socialt skadat genom manipulationer och lögner, att ingen som vistats där eller som finns kvar, inte är både bedragare och bedragna. Så Kim sitter inget vidare till.

Att Samfundet Pingst tagit sin hand från Filadelfia i Knutby, avgör däremot inte frågan om hur Gud räknar och bedömer. Historien om Knutby är nu inne i ett viktigt skede på alla sätt.

Svara -   - 16/2-18 17:01 -


Erik S

Svar till Ove Lackell.

Håller med dig att SvK är ett sorgligt kapitel, på nästan alla sätt. Vi ser hur vänstern, pk-regler, feminism, hbtq, antisemitism och New Age har tagit över väldigt mycket. Många präster tror inte ens på Gud, svär och dricker sprit-för att vara "folkliga". Och många tycker också att islam inte utgör någon fara, tvärtom, det är berikande med olika religioner som blandas i ett sekulärt samhälle.

Möjligen har kyrkorna (och prästerna) en social uppgift, att samla folk till myskvällar, lättare religiös underhållning med någon kändis som berättar något oväsentligt med därefter följande kaffedrickning. Men detta frälser ingen-det vaggar in människor i en falsk känsla(tro) att allt är ganska bra. Precis som det nu är i många friförsamlingar, typ Pingst.

Du har gett Jackelén en skrift. Nåväl, försöka duger. Hade du räknat med att hon skulle svara? Eller ta upp en diskussion om detta? Varför skulle hon det? Det tror jag inte ens finns i hennes tankevärld. Hon är så religiöst PK, så hon är nog både blind och döv, andligt sett. Det är tragiskt.

Håller också med dig, att många kyrkor kunde användas till andra saker, du nämner flyktingboende. Ja, men i så fall skall det vara just "flyktingar". Inte horder av unga muslimska män, som inte är flyktingar, utan bara kommer hit för att få det fint och leva på bidrag. Och bland dessa 1000-tals finns många is-krigare, kriminella som släppts ur fängelser, psykiskt sjuka m.m. Och många kristna omhuldar dessa med största värme. Jodå, en del muslimer blir frälsta, tack och lov och det är härligt. Och vi ska be för dom.

Varför inser dom inte vart landet är på väg? Se bara på det sexuella våldet som skjutit i höjden. Hur kan S Swärd och hans pastorer försvara detta?

Dom som skulle hit, är förföljda trossyskon, föräldralösa gatubarn, utfattiga judar från öst-dom kunde få en tillflykt här, innan dom kan åka vidare till Guds utvalda land Israel. Det skulle passa bra att använda kyrkor till. Men det hör man aldrig nämnas.

Många kristna har slumrat in, lågan har slocknat och tomma ceremonier fyller våra friförsamlingar. Det är mer än tragiskt. Många pastorer står och pratar en massa vackra ord, bara prat, prat, men budskapet manifesteras inte med andens kraft och eld. Vad har dom då att göra uppe i en talarstol? Vi behöver en mäktig andeutgjutelse över Guds folk. Ner på knä och be Gud om nåd och förbarmande, för detta land. Och det måste börja med oss troende. Så, jag håller med dig käre broder i mycket, men inte i allt. Men trots det, skall vi be för varandra. Ha en fin helg. Shalom!

Svara -   - 16/2-18 18:07 -


Katrina

Svar till Erik S.

chag sameach o shabbat shalom !

Svara -   - 16/2-18 18:27 -


Bengt

Sånt det du skriver Erik s

Sen vet vi inte säkert om bara 1 procent är

Frälsta

Det kan vara så illa

Men det är inte säkert

Svara -   - 16/2-18 19:37 -


Bengt

Förlåt mig

Ska vara sant

Inte sånt

Svara -   - 16/2-18 19:39 -


sigvard svärd

Svar till sigvard svärd .

Ursäkta mig, ser att jag har ett par ord- och meningsplumpar i min förra kommentar.

1) "inpå försvann", där ska "inpå" bort.

2) "att ingen som vistats där eller som finns kvar, inte är både bedragare och bedragna" - där ska det heta: " att alla som vistats där eller som finns kvar, både är bedragare och bedragna".

Svara -   - 16/2-18 23:00 -


Jessica

Svar till Bengt.

Nej, jag skulle inte säga det. Många biskopar vurmar för religionssynkretism. Det gör ju vår ärkebiskop.

Svara -   - 17/2-18 09:23 -


Troende

Svar till Erik S.

Men Åsa sa i en intervju, att hon tvivlade ibland, men då ville hennes man att hon skulle fortsätta tro på detta konstiga och felaktiga. Då lydde hon honom.Så vem bär egentligen huvudansvaret ??

Svara -   - 19/2-18 21:13 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

0

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

12

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

18

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

1

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

60

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, fredag 18 januari 2019 kl. 04:00

Jesus söker: Hilda, Hildur!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!


Antikristligt kontrollsystem i Kina

Antikristligt kontrollsystem

Av Holger Nilsson Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handlar om ett kontrollsystem som nog ingen har kunnat föreställa sig.

37

Läs allt!


Muslimer städade efter nyårsnatten men detta är inte islam

Muslimer städar

Bild: svt.se. 

Att muslimer städar Göteborgs gator efter nyårsnatten har inget med islam att göra. Den slutsatsen måste jag ta eftersom det alltid hörs "detta är inte islam" efter ett blodigt muslimskt terrordåd - trots att Muhammed både beordrade och utförde terrordåd i Allahs namn.

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 117 387 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 123 bloggartiklar, 93 189 kommentarer och 61 238 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp