DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Kristen media Skrivklåda Om Info

Direkt från Apg29

"고대"및 초기 역사를 Kontantlöshetens

책 현금이 음모에서. 현대적인 의미에서, 아이디어는 1949 년에 공공 비 현금 구ኖ

긴 그 돈이 다른 것들에 사용되는 실제 현금 전에. 쉘은 폴리네시아의 돈으로 사용. "돈"의 다른 예는 돌, 깃털, 낚시 바늘, 심지어 가축이었다.

Av: CashOnly
torsdag 03 oktober 2019 18:29 📧

Redan i det gamla Egypten och Romarriket användes kontantlösa betalningar till exempel vid spannmålsköp. Företaget Western Union grundades i den amerikanska staden Rochester i staten New York. Det har sina rötter tillbaka till 1851 då det kallades Mississippi Printing Telegraph Company. Western Union har främst sysslat med att skickat pengar och telegram över hela världen. En slags tidiga kreditkort fanns redan på 1890 -talet i Europa. 1914 började just Western Union med kontantlösa köp med ett kontokort som kunde användas i de affärer som man godkänt.

De egentliga kreditkorten har sitt ursprung i 20-talets USA utgivna av till exempel oljebolag och hotellkedjor. En bidragande orsak till den ökande användningen av dessa äldre kontokort var den ökade bilismen då bensinbolagen började ge ut kort. Varuhus började också under detta årtionde utge en slags identifikationspoletter till kunder som handlade på kredit. Även varuhuset NK använde under årtiondena före de egentliga kreditkorten mässingspolletter. Sveriges första "kontokort" var det så kallade NK-kortet som alltså egentligen var en numrerad mässingspollett. På 60-talet gav NK ut ett eget kontokort i modern mening efter amerikansk modell.

Vissa företag började i kortens barndom erbjuda krediter och betalkort till sina bästa kunder. Dessa var krångliga att använda och helt bundna till det aktuella företaget. Affärer och andra företag hade alltså sina egna kort. Runt 1938 började man acceptera varandras kort. Korten tillverkades under 30-talet av plåt för att minska risken för förfalskning. John Biggins från Flatbush National Bank i Brooklyn uppfann det första kreditkortet som utgavs av en bank 1946. Programmet som kallades ChargeIt länkade ihop köpen mellan bankkunderna och de lokala handlarna.

Hur allt egentligen började - Diners Club

I modern mening uppstod idén till allmänna kontantlösa köp 1949. En man vid namn Frank McNamara åt på restaurangen Major's Cabin Grill bredvid Empire State Building i vilken hans kreditföretag Hamilton Credit Corporation hade sitt kontor. Med honom var vännen Alfred Bloomingdale och advokaten Ralph Schneider. Man diskuterade ett problem om en kund som hade lånat ut sina olika kontokort till grannar och när många av dessa inte kunde betala igen kunde inte heller kunden betala sin skuld till McNamaras företag.

McNamara upptäckte också att han inte fått med sig plånboken för att betala måltiden. Genom att skriva sin namnteckning på ett visitkort som han gav till restaurangen kunde en faktura senare skickas. Enligt den allmänna meningen samverkade dessa två saker till att McNamara fick idén till det som skulle bli det egentliga kontokortet. 1950 grundade han företaget Diners Club tillsammans med sin advokat Schneider.

Företaget blev en mellanhand mellan kunderna och företagen dessa köpte av. På de första korten skrevs betalställenas namn på korten. Korten användes mycket av handelsresande för betalning av måltider. Diners Club-korten var till en början betalkort vilket innebar att man betalade allt man var skyldig varje månad.

블루밍은 기간 회사의 파트너였다. 그렇지 않으면, 그는 백화점 블루밍 데일과 사진 모델 비키 모건과의 악명 förhållade의 후계자로 가장 유명했다. 다이너스 클럽의 역사 매티 시몬스의 또 다른 중요한 사람입니다. 시몬스는 다이너스 클럽 부사장의 기간 동안 이었지만 TV와 영화 프로듀서로 가장 유명합니다.

미국 비 현금 뭉치는 이제 압연했다 매년 커지고 있어요. 첫 번째 은행 발행 카드 나 직불 카드는 롱 아일랜드의 프랭클린 국립 은행이 1951 년 발행을 시작했을 때 한 걸음이었다. 곧,이 회사의 다이너스 클럽 경쟁과 더 큰 신용 카드 거인으로 성장했다.

아메리칸 익스프레스와 웰스 파고 (Wells Fargo)

아메리칸 익스프레스는 특급 우편 서비스를 수행하기 위해 버팔로에서 1850 년에 설립되었습니다. 나중에 여행 업계에서 현금 수송 및 활동을 확대했다. 헨리 웰스 윌리엄 파고와 존 버터와 함께 아메리칸 익스프레스를 설립했다. 세 개의 캐리어 하나에 병합되었다. 후반 50 세기, 다이너스 클럽과의 경쟁에서 신용 카드 작업을 시작했다. 이 회사는 또한 텔레비전의 세계에 촉수를했다. 아메리칸 익스프레스는 뉴욕의 여러 건물에 본사를했다.

En tid efter American Express grundandes också företaget Wells Fargo av personerna med samma namn. Wells Fargo blev längre fram namnet på en av världens största banker. American Express och Wells Fargos historia är så sammanflätade att det är svårt att skilja åt. I och med att American Express lanserade sitt första kort 1958 så införde man också kontokrediten. Det är företrädelsevis affärsmän som har använt American Expresskort. American Express har på senare tid haft ett samarbete med den stora affärskedjan Walmart genom vilket man ger ut det förbetalda kortet Bluebird Prepaid Card.

American Express anser sig vara så exklusivt att man vad gäller de dyraste korten inte sysslar direkt med marknadsföring. Kunderna anses mer bli medlemmar i en exklusiv klubb.

모집은 사업보다 프리메이슨 비밀 결사의 연상이다. 이 회사는 고객을위한 이상한 구매 및 서비스를 구성합니다. 디자인은 고객의 롤스 로이스 처리의 다소 연상시킨다. 그러나 카드 고급스러운 외관은 고급 자동차와 비교해서는 안된다. 오히려 그들은 "배설물와 오래 된 썩은 트롤리"입니다. 이 책에서 수시로 발생합니다. 신용 카드의 증오는 번개 부정적인 감정에 논리 전환하는 작가의 뇌를 가져옵니다.

De mer exklusiva varianterna av American Expresskorten har alltså varit "kändiskort" som har använts av alltifrån Elvis till Zlatan. Vissa rappare har till och med skrivit låttexter om sina älskade kort. Den här boken har troligen tidigare gett intrycket av att enbart vara en faktabok. Den är översållad med argument mot kontokort och annat kontantlöst. Men boken är också en "hatbok" mot allt kontantlöst och faktiskt (på tal om Zlatan) skriven av en fotbollstokig författare.

Men hatet underbyggs av fakta. Dyngkärran ovan var däremot ett undantag orsakat av ett spontant synapsfyrverkeri. På samma sätt som det att kämpa mot till exempel barnporr och rasism lätt blir personligt på grund av känslor av ilska och äckel så har även problematiken runt bokens ämnen blivit personlig för författaren. Det har varit personligt hela tiden.

Ibland växlar boken till mer personligt och ledigt språk och innehåll för att sedan återgå till "formell uppslagsboksmentalitet". Låt mig redan nu ange tonen för de personliga delarna av boken. Om Zlatan läser den här boken så hoppas jag att han sedan föregår med gott exempel som den superlirare han är och gör sig av med sitt "lyxiga" American Expresskort. Gör det han är bäst på. Tejpa fast kontokortet på en fotboll. Sparka sedan bollen långt ut i skogen där ingen kan hitta den. Där kan det hela ligga så att vilda djur passande nog kan kissa på kortet. Hur kan författaren bli så här ilsket känslosam? Läs boken och upptäck varför.

MasterCard och Visa - en introduktion

MasterCard (grundat 1966) är snarare en kooperativ organisation med åtskilliga tusentals banker som medlemmar än ett renodlat

företag i vanlig bemärkelse. Det är ett aktiebolag som säljer kortlicenser. MasterCards tidiga historia har anknytning till två bankorganisationer för kontokort. Interbank och WSBA. Det skapades ett projekt för kontokort som kallades MasterCharge. MasterCharge döptes senare om till MasterCard. Starten på att det hela utvecklades till ett globalt kortföretag var ett samarbete mellan MasterCharge och den mexikanska banken Banco Nacional. En detalj i historien var den juridiska konflikten som uppstod genom att Worthern Bank inte tilläts bli medlem i MasterCharge. MasterCards huvudkontor ligger numera i staden Purchase i staten New York.

Visa är på liknande sätt som MasterCard en kooperativ organisation. Företaget ägs av en ekonomisk förening främst bestående av banker. Det finns starka kopplingar till Bank of America som var den första bank som började ge ut Visa- föregångaren BankAmericard 1958. Först kunde kortet BankAmericard endast användas i Californien. Det var förbjudet att bedriva bankverksamhet över delstatsgränserna. Detta kringgick man genom att licensiera kortet till andra banker. Kontokortsdelen

hade knoppats av från Bank of America för att bli det icke börsnoterat och medlemsägda National BankAmericard.

그들이 입장이라고 처음으로 신용 카드를 주면서 공연 전에 시간이 현재의 이름을 받았다. 이 인증이라고 BASE I 및 BASE II의 다음 신흥 컴퓨터 시스템에 연결 된 직불 카드였다. 해당 시스템 마스터 충전 INAS와 INET을했다.

De delar av Visa som fanns utanför USA såldes 1974 och blev ett dotterbolag till en grupp banker som kallades IBANCO. Företaget National BankAmericard döptes så småningom om till Visa USA. IBANCO döptes slutligen om till Visa International. Det första utskicket av företagets kontokort skedde i staden Fresno på initiativ av Joseph Williams. Därpå följde utskick i andra städer i Californien. Projektet kantades hela tiden av både kritik och bedrägerier. 1970 bytte allt namn till Visa. Globaliseringen av kontokorten började tidigt med att amerikanska banker övergav sina egna kortsystem och anslöt sig till antingen MasterCharge eller BankAmericard som alltså senare blev MasterCard och Visa.

Visa fick 1987 i uppdrag att ha hand om hela detaljistnätet Interlink för bankkort (det största nätet av denna typ i USA). På 90- talet lanserades smartkortet Visa Cash som kunde laddas med pengar via automater. Visa pushade på utvecklingen från magnetremsa till chip på korten bland annat genom något som kallades Partner Program. På Manhattan gjorde bankerna Citibank och Chase Manhattan i slutet av 90- talet ett test med kort som var fullständigt misslyckat. Ofta laddade folk kortet bara en enda gång. Ett samarbete med internetsökningsföretaget Yahoo inleddes för att skapa en köpsida på Internet. Visa inledde också ett ganska utkonkurerat samarbete med Microsoft för att folk skulle kunna sköta bankaffärerna hemma vid datorn. Visa har huvudkontor i Fresno i Californien.

American Express och Diners Club ger själva ut kontokort medan Visa och MasterCard inte gör det. I det sistnämnda fallet är det främst medlemsbankerna som ger ut kort. En viktig skillnad mellan olika kontokortsföretag är att vissa så att säga själva agerar bank medan andra inte gör det. Visas och MasterCards kortnätverk för datakommunikation skiljer sig tekniskt mycket åt. MasterCards system kallas Banknet, Visas heter VisaNet.

Visa och MasterCard är alltså styrda av medlemsbankerna så kortanvändarna är i praktiken helt i händerna på dessa banker. Konkurrensen mellan Visa och MasterCard är i praktiken obefintlig eftersom de flesta banker som är medlemmar i den ena organisationen också är medlemmar i den andra.

Discover och Sears

금융 서비스를 발견하거나 짧은 발견 다른 미국의 주요 신용 카드 회사이다. 그것은 금융 회사 딘 한 Witter의 부문에 의해 1985 년에 설립 시어스의 일부가되었다.

발견 그것은 카드 디스 커버 카드를 제공 2007 년 독립적 인 회사가되었다. 기술적 카드 네트워크는 발견 네트워크 및 펄스를했다. 교외 시카고에 본사를두고. 2008 년 발견 금융 그룹 씨티 그룹의 다이너스 클럽을 샀다.

시어스, 로벅 및 (주)는 리처드 시어스와 Alvah C. 로벅에 의해 1886 년에 설립되었습니다. 시어스는 미국 최대의 우편 주문 회사를 포함하여 시간이 지남에 따라이되었다. 시어스는 또한 시카고의 마천루 시어스 타워와 연결되어 이제 윌리스 타워 (Willis Tower)라고합니다. 시간 동안 세계에서 가장 높은 건물이었다 마천루는 시어스 2004까지 소유했다.

부실 - 슬레이어즈

Checken kan leda sitt ursprung ända tillbaka till 1200-talet. Men användningen tog ordentlig fart först när checkarna började användas av guldsmeder i England. Checkar har under historiens gång ibland använts som kontanter. Ett exempel på detta var när soldater på 50-talet i Hong Kong använde checkar som kontant betalningsmedel. Varje handlare signerade checken på kinesiska vid varje köp. Det kunde hända att en soldat flera månader senare såg en check som han tidigare själv haft i sin ägo.

비슷한 방식으로 은행 용어를 작동 신용 카드와 체크. 계정 소유자는 수신자가 그 다음 은행에 상환 할 수있는 금액에 대한 수표를 기록합니다. 확인 계정 (신용 카드 비교) 적립 할 수있다. 누군가가 "은행 카드의 달팽이의 버전"로 체크를 가르치고 설명했다. kontantlöshetens에서 어린 시절은 현금이에 대한 검사 해결하는 사회에 대해 많이 이야기했다.

이미 확인 및 현금없는 사회 존 다이 볼드의 60 세기 vurmade에 남자가있다. 그의 컨설팅 회사 인 다이 볼드 그룹이 십 년간 은행의 여러 컴퓨터 기반의 네트워크를 만들었습니다. 다이 볼드의 생각은 연방 준비 제도 이사회 (미국 중앙 은행)의 수석 위치에 있었다 조지 미첼 영향을 미쳤다. 후자는 컴퓨터 시스템으로 전환하기 위해 미국 은행에 영향을 시도했다. 이 수표는 현금 오늘의 주장과 매우 ​​유사이었다, 비용이 있다고 주장했다.

Det var personer som dessa som påverkade organisationen American Bankers Association (ABA) att 1976 utreda möjligheten till ett framtida checklöst och kontantlöst samhälle. Det bildades även en kommitté som kallades Checkless Society Committee. I centrum av detta fanns ABAs chef för automatisering Dale Reistad. USA är inte bara "kontantlöshetens fader" men har även motsägelsefullt alltid varit checklandet nummer ett. Checkar har där även skickats till berörda företag vid betalning av vanliga räkningar.

I början av 90-talet skedde var sjunde betalning i Sverige med check. In på 2000-talet är siffran mikroskopiska 0,1 procent. Med tiden slutade svenska banker alltså mer och mer med checkar. Ingen av de svenska bankerna vågade först avgiftsbelägga checkarna. När sedan en svensk bank slutligen gjorde det följde de andra efter och checkens öde var i längden beseglat. Som kuriosa kan nämnas att checkbedrägerier är ett brott i hela USA men däremot inte att övertrassera kreditkontot.

Lite om kontanternas historia

긴 그 돈이 다른 것들에 사용되는 실제 현금 전에. 쉘은 폴리네시아의 돈으로 사용. "돈"의 다른 예는 돌, 깃털, 낚시 바늘, 심지어 가축이었다. 일반 동전의 부재에서 이상한 지불 가끔 사용합니다. 그들은 외부 세계로부터 고립 되었기 때문에 예를 들면, 그들은 스파르타 화폐로 철 막대를 사용했다.

사우스 웨스트 동전은 기원전 600 년 소아시아의 일부에 사용되기 시작 근동 우리가 지금 중동을 부르는 관하여이었다. 그것은 lydiske 왕 크로이 소스 누구 500 BC에서 은과 금의 동전을 조폐 시작했다. 그는 또한 크로이 소스를 불러 대단히 부유 한 사람의 그 말씀했다. 어디에서 주로 구리에 사용되는 귀금속의 부족이 있었다. 이것은 초기 로마, 예를 들어, 일어났다. 바이킹 시대에 모두 이슬람 세계에서 유럽의 부분에서 스웨덴에 많은 동전을 수입했다. 바이킹 이처럼 통화를 말하자면, 실버 값이었다. 그러므로, 실버의 오래된 동전 및 결제 등 다양한 실버 항목. 나중에 이야기, 돈에 적용되는 대형 동판이 있었다.

De första svenska silvermynten tillverkades i Sigtuna runt år 1000. I början på 1500-talet började man räkna med ören. Med början i mitten på 1800-talet började man i Sverige använda ett huvudmynt (riksdaler och sedan kronor) som delades upp i 100 ören. När man i Sverige övergav guldmyntfoten 1931 så försvann den egentliga skillnaden mellan mynt och sedlar. Guldmyntfot betydde i praktien av att sedlar kunde bytas mot guld från en guldreserv. Detta och sedlar i allmänhet byggde på ett löfte från och ett förtroende för staten. Ett förtroende för staten som man numera inte bör förlita sig på. Den finansiella inkompetensen är synnerligen utbredd. Men hellre dåligt förtroende för kontanter än slav under ett samvetslöst kontantlöst samhälle som inte inger något förtroende alls.

은행권의 역사와 개발은 밀접하게 인쇄의 예술에 연결되어 있습니다. 그들은 원래가 실제 지불되기 전에 영수증 또는 부채의 한 형태였다. 실제 동전과 같은시기에 처음 중국에서 지폐 tillverkads는 (600 BC)를 오는 시작했다. 그런 다음 천천히 중세 유럽 중국에서 확산 지폐의 사용을 시작했다. 그것은 스웨덴에 실제로이었고, 처음으로 1600 년대에서 한 유럽에서 적절한 지폐를 주었다. 첫째, 스톡홀름 방코에 의해, 그 영역은 1800 년대 말에 은행 그리고 마지막으로 Riksbank 간판. 이에 앞서 Riksbank 자신의 노트보다 다른 은행을 눌렀습니다. 다음으로 스웨덴, 잉글랜드에서 지폐를 인쇄했다.

화폐 학 - 매혹적인 과학 및 취미

Numismatik är läran om främst mynten. Det innefattar även lystet fingrande med och sökande efter polletter, sedlar och medaljer. Redan som liten pojke var författaren fascinerad av de tjocka myntkatalogerna som fanns på biblioteket. Att samla mynt och liknande handlar inte bara om att få roliga föremål i sin ägo att vårda, vända och vrida på och slutligen stoppa i små fickor i en myntpärm. Det är även ett sätt att lära sig om historien på samma sätt som frimärkssamlande kan vara ett sätt att lära sig om andra länder. Ibland kan mynten vara den nästan enda konkreta kontakten med en historisk period.

Myntsamlande är en av de hobbier där det finns enormt med litteratur. Den förste svenske numismatikern var Elias Brenner. Han skrev i slutet av 1600-talet ett verk om mynt vars titel på svenska väl skulle bli något i stil med "Myntlexikon för Svears och Göters land". I det här avsnittet är det även på sin plats med en rekommendation att besöka Myntkabinettet i Stockholm. Det finns också intressanta myntsamlingar i andra svenska städer. Myntkabinettet är kontanternas eget museum och den största numismatiska samlingen i Sverige. Det blev ett eget museum 1975 och flyttade ett par årtionden senare till Slottsbacken.

Ett av den här bokens grundläggande budskap är att visa hur världen mer och mer närmar sig en total kontantlös diktatur. Ju mer kontanterna försvinner desto mer förlorar den underbara numismatiken tyvärr sin tjusning genom att man skär med en kniv

på ändan av ett världshistoriskt rep som trots att det sträcker sig genom en mycket stor del av historien då till slut går av. Nu är det tyvärr dags att sätta stopp innan författaren börjar skriva en bok om mynten och deras historia. Den här boken handlar visserligen mest om att bevara moderna kontanter. Men här kommer en seriös uppmaning. Sveriges numismatiker och myntsamlare! Förenen eder! Hjälp till att kämpa för att bevara såväl gamla som nya kontanter. Kämpa mot det kontantlösa etablissemangets militanta historielöshet.

Fortsättning följer...

CashOnly


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 29, söndag 25 juli 2021 kl. 04:01

Dagens bibelord

“Det går väl för den som är barmhärtig och lånar ut, som sköter sina saker med rättfärdighet.” (Psalm 112:5)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 24 juli 2021 11:40
Tack, gode Gud för vad du redan har gjort för mig, men Herre, jag behöver Dig hela tiden !


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp