DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Kommentarer

19048 kommentarer

Våldsmannen ropade Allahu akbar när han knivhögg människor i Vetlanda
x
Tomas N
lördag 6 mars 2021 11:34

Inför Gud finns ingen särskild kategori av "terrorist" Rubriceringen är enkel,brotten är mördare,tjuv,bedragare,äktenskapsbrytare falsklärare etc

Dessa afghaner liksom andra immigranter är ett integrationsproblem och också ett resultat av hur stor invandring man skall ha.För skall man ha stor invandring måste man fostra och sätta riktlinjer för hur de skall komma in och fungera i det nya landet.

Det finns utmaningar i att fungera i det nya samhället. Staten och myndighetr skall göra sitt och de som kommer skall göra sitt och varje medborgare har ochkså en mindre uppgift i det hela
Alla om kommer hit och är muslimer har inte en plan att bli islamister och terrorister. Det varierar nog. Men svårigheterna visar sig efter ett tag när alla vänsterorienterade myndighetspersoner visat den stora famnen och plånboken visar det sig att de inte kommit till paradiset utan till Sverige.
Några försöker bli skötsamma och lyckas,andra "gör kaos" genom olika typer av kriminalitet och andra kan vända sig till islamism.

Om jag skall använda mig av en åsikt/gissning så är det väl så att hazarer inte har en stark koppling till islamism,de har med sig en låg ställning från mainstreammuslimer med mera etnisk arabisk härkomst och ett utanförskap både i Afghanistan och Iran där många levt i en typ av exil.

En liten sidokommentar på det teologiska området också
Islam har tagit den ganska begränsade erövringsuppgiften som Gud gav till Israels folk under en begrönsad tid och begränsade regioner och sprungit med den
Så till den milda grad att de blandat Jesus missionsbefallning till alla folk med erövringkallelsen som Moses och Josua fick

Resultatet är väldigt illa och sticker i näsan . Gud har aldrig haft för avsikt att döda de som inte tror och följer honom

Islam är förstås en ganska våldsam religion med sin egen blandning av mystik,fromhet och erövring/herravälde,men är i ärlighetens namn inspirerad av kristendomens nya och gamla förbund. Menhur skall man kunna ta ansvar för när någon tar något och förvränger detta ett par 100%

Men i icketroendes ögon och myndigeter som tjänar nden nya världsorningen kan vi räkna med att buntas ihop och förknippas med all religiös extremism.

Till den här våldsmannen från Afghanistan skulle jag vilja säga något som han kan förstå. Du kommer bli dömd för dina handlingar. Har du tjänat Gud med dina handlingar eller sökt att döda oskyldiga medmänniskor?
DEn ende sanne Guden har gett en möjlighet att bli försonad från sådan skuld om man ångrar sig och erkänner sin skuld. Valet är ditt

Till kommentaren

Därför är coronavaccinet inte antikrists märke
x
Lillibeth svarar Israelvänlig
lördag 6 mars 2021 10:26

"skaror av människor bli frälsta under vedermödan"...??? var står detta skrivet??? en vedermöda innebär vad...??? Du förstår väl att det handlar om rent förfärliga tider under Satans herravälde eller världsregering, dvs Antikrist.

Ef 4:30
Och bedröva inte Guds Helige Ande, som ni har fått som ETT SIGILL till FÖRLOSSNINGENS DAG (=dagen då uppryckandet äger rum).

2Kor 11:2
..., för jag har trolovat er med en enda man (Jesus), för att ställa fram en ren jungfru inför Kristus.

1 Kor. 15:52
"i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunen. För basunen ska ljuda och de döda ska uppstå oförgängliga och vi ska förvandlas".


2Kor 11:3
"Men jag fruktar att liksom ormen (=djävulen) med sin list bedrog Eva, så ska också era sinnen fördärvas och vändas bort från uppriktigheten som är i Kristus".

finns många varningar...
1 Kor 15:33
"Låt er inte föras vilse. Dåligt sällskap fördärvar goda vanor".

Till kommentaren

Därför är coronavaccinet inte antikrists märke
x
Israelvänlig
lördag 6 mars 2021 10:01

Jag har tidigare gjort ett Bibelstudium om "Vem den är som hindrar" som visar att det är Michael som hindrar och inte Den Helige Ande! De som är intresserade av vad Bibeln säger vilket jag förutser att alla kristna är kan läsa mitt Bibelstudium i ämnet Profetiska Nyheter - september 2020! Mitt Bibelstudium började den 16 september 2020 kl. 19.02

Ni får gärna ställa frågor och ge kommentarer utifrån vad Bibeln säger men gör det i anslutning till det Bibelstudium jag har skrivit i ämnet Profetiska Nyheter - september 2020!

Sanningen skall göra eder fria!

Till kommentaren

Därför är coronavaccinet inte antikrists märke
x
Israelvänlig svarar Lillibeth
lördag 6 mars 2021 09:26

När Paulus här informerar de kristna, så är det främsta skälet till att han tar upp frågan angående uppståndelsen och bortyckandet den, att de som troende inte skall behöva sörja sina avsomnade troende anhöriga, "som de som saknar hopp". Det framgår att tessalonikerna hade frågor angående uppståndelsen som Paulus försöker besvara. Deras oro gällde de som hade dött. I sitt svar tydliggör Paulus med exakthet händelseförloppet vid den kommande uppståndelsen och bortryckelsen. Trotts att frågan inte finns nedtecknad så kan vi rekonstruera den utifrån Paulus svar. Lägg märke till att hans svar förenar tidpunkten för uppståndelsen med bortryckandet av de levande troende. Därav kan vi sluta oss till att deras fråga troligen rörde sig om uppståndelsen av de som dött i tron på Kristus och när den skall ske. Lägg vidare märke till att Paulus i sitt svar förutsätter att hans läsare är väl bekanta med Herrens tillkommelse. Han förlägger tiden för de avsomnade troendes uppståndelse till en händelse som de alla redan var väl bekanta med, nämligen bortryckandet av de levande troende.

1 Tess. 4
13 Vi vilja icke lämna eder, käre bröder, i okunnighet om huru det förhåller sig med dem som avsomna, för att I icke skolen sörja såsom de andra, de som icke hava något hopp.

14 Ty lika visst som Jesus, såsom vi tro, har dött och har uppstått, lika visst skall ock Gud genom Jesus föra dem som äro avsomnade fram jämte honom.

15 Såsom ett ord från Herren säga vi eder nämligen detta, att vi som leva och lämnas kvar till Herrens tillkommelse ingalunda skola komma före dem som äro avsomnade.

Jag vill att ni skall lägga märke till att innan Paulus börjar att ta upp tiden för uppståndelsen så nämner han "Herrens tillkommelse" som om de redan var väl bekanta med denna händelse. Han tog det för givet att de visste vad "Herrens tillkommelse" innebar. Därefter fortsätter han att knyta tiden för uppståndelsen av de avsomnade troende till denna händelse.

16 Ty Herren skall själv stiga ned från himmelen, och ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en Guds basun. Och först skola de i Kristus döda uppstå;

17 sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren.

Dessa troende var redan införstådda med Herrens nedstigande från himlen, och att de levande troende då vid basunens ljudande skulle bortryckas på skyar. Vad Paulus gör är bara att han placerar tidpunkten för uppståndelsen av de i Kristus döda på rätt plats i sekvensen av händelser. Väsentligen gör Paulus detta genom genom att ange att de i Kristus döda kommer att uppstå alldeles före det att vi blir "bortryckta". Så det verkar som att Tessalonikerna var väl förtrogna med Jesu andra tillkommelse, och "bortryckelsen" av de levande troende. De var däremot inte säkra på hur uppståndelsen av de i Kristus döda passade in i den här bilden. Hur var det möjligt att de kunde känna till om Jesu andra tillkommelse och bortryckandet av de levande troende, men inte förstod hur uppståndelsen här passade in? Det kan förklaras med att de var väl förtrogna med Jesu undervisning från Oljeberget. I den förkunnelsen redogör Jesus angående sin tillkommelse och hur de utvalda skall församlas, men han nämner inget speciellt angående de dödas uppståndelse.

Matt. 24
29 Men strax efter den tidens vedermöda skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva.

30 Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se ‘Människosonen komma på himmelens skyar’ med stor makt och härlighet.

31 Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra.

Till kommentaren

Därför är coronavaccinet inte antikrists märke
x
Israelvänlig svarar Lillibeth
lördag 6 mars 2021 09:21

Om den helige Ande lämnar jorden när som helst eller strax innan vedermödan eller vid vedermödans början hur kan då skaror av människor bli frälsta under vedermödan? Ingen kan bli frälst utan att bli dragen och övertygad med hjälp från Guds Ande. Hur skulle 144000 judar kunna evangelisera världen på sju år utan kraften från, och närvaron av Anden, när församlingen med den Helige Ande inte har lyckats därmed under nära på 2000 år? Guds Ord lär emellertid klart i Mark. 13:9-11, att kristna under vedermödan kommer att vara utrustade med den Helige Andes kraft! Och den Helige Ande kommer att vara inneboende i dem.

Så långt jag vet så var den förste som kom att skilja bortryckandet från Jesu andra tillkommelse en baptistisk förkunnare vid namn Morgan Edwards (1772-1795). Han skrev en uppsats under sin utbildning som omfattade en hypotetisk form av mittribulationism, och som blev publicerad i hans avhandling flera år senare. Mindre än fyrtio år efter Morgan Edwards bortgång undervisade Ewward Irwing (Catholic Apostolic Church), och kort därefter John N. Darby (Plymothbröderna), båda från England, pretribulationism.

Det är välgrundat och korrekt att påstå att oavsett synen på milleniet så har den stora majoriteten dem som kallat sig för kristna genom hela församlingens hela historia trott på en uppståndelse och ett bortryckande efter vedermödan, dvs posttrib. De såg enbart fram emot en enda Kristi återkomst för att döma både "Syndens Människa" och hans efterföljare och för att rädda församlingen.

Till kommentaren

Därför är coronavaccinet inte antikrists märke
x
Lillibeth svarar Israelvänlig
lördag 6 mars 2021 08:20

"När Den Helige Ande har ryckt upp församlingen och lämnat jorden kan intet kött bliva frälst!" dvs när bruden har blivit uppryckt enligt 1 Thess. 4:17, kan intet kött bliva frälst säger du.

Mitt i prick Israelvänlig, där har du det!.
Alltså de som då inte har blivit frälsta (pånyttfödda och fått DHA) innan uppryckandet, men som håller fast vid Jesu kors och vägrar ta emot Antikrist märke måste låta sig halshuggas. Det är enda chansen till att bli räddad till evigheten.

Undra på att denna lögn är så utbredd,precis som djävulen önskar. Han älskar att förvränga allt. Passar bra att skylla på att Darby hittade på om ett hemligt uppryckande. Djävulen vill inte att människor ska bli frälsta så de kommer att vara med när Jesus kommer enligt 1 Thess. 4:17.


Vi ska låta Kristi kropp byggas upp i sanning och hopp, och inte tvärtom.

Ef 4:14
Vi ska inte längre vara barn som drivs omkring vind för våg av varje vindkast i läran, genom människors bedrägliga spel och listighet, som de ligger på lur för att bedra med.
15/ Utan tala sanning i kärlek, så att vi i allt kan växa upp till honom som är huvudet, Kristus.

Till kommentaren

Våldsmannen ropade Allahu akbar när han knivhögg människor i Vetlanda
x
Fredrik Fregoran Göransson
lördag 6 mars 2021 00:27

jag läste en kvinna svarade från irak hon sa till dom det är deras val att gud födde dem bli muslim och gud födde henne att vara kristen låt dom vara fred med kvinna och dom muslimer hon tänker inte konverta till muslim och är beredd bli dödade och martyr och hennes brordöttrar flyr till andra länder och ville ta henne till det men hon vägrar och stanna i landet och inte flyr från irak

Till kommentaren

Därför är coronavaccinet inte antikrists märke
x
Israelvänlig svarar Lillibeth
lördag 6 mars 2021 00:09

Vem är denne Josef på denna sajt? Har aldrig sett någon som kallar sig för Josef! Ni beskyller någon som kallar sig för Josef och som har bristande kunskaper! Om du och Mikael W är kristna bör ni tala om vem denne Josef är och icke gå bakom ryggen på honom och istället tala om för honom vari hans bristande kunskap skulle bestå av!

Kristna som går bakom ryggen på någon och talar falskt mot någon annan kristen är icke bra inför HERRENS öron! VÄND OM säger HERREN JESUS KRISTUS till dessa som säger sig vara kristna och anklagar falskt andra kristna!

Jag är Israelvänlig som står för rättfärdighet och sanning! Tala ni två istället rakryggat om vem som är Josef och vad hans bristande kunskap skulle bestå i! Samtidigt har ni inte kunnat besvara det jag har skrivit till er vilket tyder på feghet eller bristande kunskap vad Bibeln säger om församlingen i den yttersta tiden! Detta Lillibeth och Mikael är mycket allvarligt!

Till kommentaren

Våldsmannen ropade Allahu akbar när han knivhögg människor i Vetlanda
x
Fredrik Fregoran Göransson
lördag 6 mars 2021 00:03

vi ska skydda oss mot falsk religion coxist falsks profeten bildar christlam vi ska inte befatta oss med det vi ska hålla oss på rätt riktning mot guds rike

Till kommentaren

Därför är coronavaccinet inte antikrists märke
x
Fredrik Fregoran Göransson
fredag 5 mars 2021 23:57

Guds tempel i kropp bor inte i maskin det är kött ande själ bor i guds tempel därför vi ska skydda våra kroppar genom att tacka nej till antikrist vi ska tänka oss själv och inte påverka blanda lera järn det betyder delar av metall och människa ni vet staty av guld till fötter i bibel där drömmer kungen budskap till oss

Till kommentaren

Mer kommentarer

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Varför skedde terrordådet i Vetlanda?


DAGENS

Dagens datum

Vecka 9, lördag 6 mars 2021 kl. 12:21

Dagens bibelord

“[Lovsång till Herren för hans seger] HERRE, du är min Gud! Jag vill upphöja dig, jag vill prisa ditt namn, för du gör underbara ting, dina beslut från forna tider med trofasthet och sanning.” (Isaiah 25:1)

Dagens namn

Ebba, Ebbe

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Ebba och Ebbe. Har de inte tagit emot Jesus och blivit frälsta så ber jag dig att de ska göra det. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 5 mars 2021 18:21
Bed för min son på 10 år som inte vill äta riktig mat,säger att han inte tycker om fast han ej smakat.Mycket svårt o laga mat när han ej äter mycket av den mat vi lagar.Bed att han börjar äta bättre.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

↑ Upp