802 online! | Sidvisningar idag: 101 348 | Igår: 197 447 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Kommentera mera

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1439134263-kommentera-mera.jpg

Här kan du kommentera om sådant jag inte tar upp...


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av tisdag 11 augusti 2015 20:21 | #kommentarer #off+topic #apg29 #diskussion #debatt #samtalsforum | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


949 kommentarer

Stefan

Detta kan vara lite kontroversiellt Mr Åberg.

Men eftersom den helige Anden ledde dig till att göra detta känner jag mig ledd att skriva detta.

Du borde stoppa vissa människors kommentarer!

Svara -   - 11/8-15 21:18 -


Christer Åberg

Svar till Stefan.

Om du eller någon annan hittar olämpliga kommentarer så blir jag glad om ni anmäler detta till mig!

http://www.apg29.nu/index.php?sida=kontakt

Svara -   - 11/8-15 21:28 -


Stefan

Svar till Christer Åberg.

Jag gillar din hemsida!!!!!!!!

Jag håller med om det mesta!

Ibland förpestas din hemsida av kommentarer av personer som vill dig ont.

Svara -   - 11/8-15 21:32 -


Stefan

En sak som jag skulle vilja ta upp..

Tar ni upp illuminati så är ni i "big trubble" ...

Men eftersom det inte är något problem längre så kan jag ta upp det.

Illuminati är den värsta sekt du kan finna på denna jord!!!

Det är antikrists sekt!

Satan kommer i kostym på dess möten under ett hotell i New York City varannan vecka.

Medlemmarna är Miljardärer i USA och vissa andra människor...

Svara -   - 11/8-15 21:58 -


Stefan

Hur vet jag detta? Jag ar läst em bok av en profet som Jesus visade vad Illuminati gör. Boken är skriven 2015. Sedan har jag själv frågat Gud om detta är sant,vilket Gud har bekräftat för mig.

Svara -   - 11/8-15 22:14 -


Undrande

Svar till Stefan.

Vad heter boken?

Svara -   - 11/8-15 22:32 -


Stefan

Jag kom just över denna bok som är nyutgiven, vilket innebär högaktuell..

VIll citera ett avsnitt från denna bok utgiven 2015 från Profet Daniel Abera

"Beloved readers , these members of illuminati are the highly popular billionaries in this world. Very rich people from our country were included among other world-known pwoplw, artists, fotballl stars, world known star athletes, so also the Hollywood stars, directors, and leaders from gratnations. There where MOSSAD and CIA leaders, NASA as well as well-known aeronaut scientists, university pofessors, some well known religion leaders were amongst the members.

When satan, revealed in the physical, wearing a beautiful suit appering like a young man......

Svara -   - 11/8-15 22:39 -


Stefan

When satan, revealed in the physical, wearing a beautiful suit appering like a young man, entered the hall, all members stood up, bowed and saluted him, and then he sat on the throne prepared for him. Half cast of humans, looking like hostesses, and more of fashon show womwn, were sorounding him.

Svara -   - 11/8-15 22:51 -


Stefan

Läs boken från Daniel Abera ... Jesus har vunnit segern över satan redan men satan tror att han ska vinna fortfarande, men han är en förlorare!!!! Jesus har vunnit!!!!!!!!!!!!

Svara -   - 11/8-15 22:54 -


Stefan

Svar till Undrande.

Boken heter When the real world is revealed. Den är skriven av en profet som Jesus visade både himmel och helvetet. Han heter Daniel Abera. Han besökte Sverige och hade möten i Stockholm 2014

Svara -   - 11/8-15 23:05 -


Gurrra

Jag tycker också att du borde skriva mer om Illuminati, dessa Beelsebubs förlängda arm och lag. De måste fram i herrens ljus så världen förstår deras lögner.

Svara -   - 11/8-15 23:16 -


Stefan

Svar till Gurrra.

Du har rätt! Det är djävulens mest gömda sekt!

Den onde kommer till jorden genom illuminati!!!! Det är hans sätt att komma till jorden!

Svara -   - 11/8-15 23:21 -


Stefan

Om den här tråden handlar om illuminati. Så vill jag bara säga en sak.

Om illuminati skulle ha någon makt, så skulle jorden förgås eftersom dom har virus som kan döda hela mänskligheten.

Men eftersom Jesus har makt så kommer inte detta att ske utan Jesus kommer att vara kunung för evigt!

Svara -   - 11/8-15 23:28 -


DFR

Tala mer om "kristna som inte bär frukt". Tror att Sverige, liksom USA, har gott om dem speciellt inom Svenska Kyrkan. Människor behöver omvända sig på riktigt så att det bör frukt i deras liv

Svara -   - 11/8-15 23:58 -


Leif Boman

Svar till Lennart Lysell.

En liten undran bara!

Jag tycker givetvis inte omvänder när folk förstör v

Svara -   - 12/8-15 12:45 -


Leif Boman

Svar till Lennart Lysell.

Ursäkta avbrottet!

Jag tycker som sagt förstås inte om att folk förstör varken miljön eller skadar människor på något sätt.

Frågan är bara om din bild av Jesus är att Han gick omkring som en slags medborgargardesledare, en som gick runt och försökte tvinga folk till att städa efter sig?

Jag personligen ser inte Jesus riktigt som en sådan Herre! Du kanske inte riktigt tycker om mitt svar, men jag kan ändå tycka att detta inte riktigt är vad min Herre

Svara -   - 12/8-15 12:58 -


Leif Boman

Svar till Lennart Lysell.

Ytterligare avbrott!

Men, som sagt, detta är inte riktigt så jag upplever att min Herre har sagt att vi i första hand skall ägna oss åt, sorry!

Jesu frid.....

Svara -   - 12/8-15 13:01 -


Sarah

Jättelik explosion i Kina..

Svara -   - 12/8-15 21:30 -


Leif Boman

Svar till Lennart Lysell.

Min tanke var inte alls att försöka misstänkliggöra dig som en kättare Lennart, utan mest en undran om hur Jesus skulle gjort!

Jag tycker heller inte att samhällets ledande sköter sitt ansvarstagande som de ändå frivilligt har tagit på sig alls bra. Flatheten mot brottslighet, orättvisor och mot alla möjliga som förstör för andra bara ökar och ökar hela tiden. Förvirringen verkar stor!

Och, visst!

Vi som kristenhet borde också våga stå upp mycket mer för det som är rätt eller fel, mycket tydligare, både stå på oss mer på jobben, i media, och där vi överhuvudtaget har möjligheter. Alla har vi väl inte riktigt samma möjligheter, men ändå, där vi ser något svinaktigt, eller någon orättvisa, så borde vi våga mer! Jag tror att en del av problemet att vi blivit ganska veka av oss, är för att man ofta känner säg ganska själv och osäker, man känner det inte riktigt som att man ens har stöd från egna syskon omkring sig. Jag upplever det som så att kristenhetens splittring, åtminstone kan vara en liten del av problemet, även om man nu inte skall skylla ifrån sig allt för mycket, vi har ju trots allt alla ett eget ansvar för våra handlingar, men, att yttra sig utan att få stöd från det egna ledet är inte så lätt.

Det finns ju de som stuckit ut hakan emot, visserligen ett annat sorts smutsigt samhällsbeteende, men, vad sker? Jo t.o.m. från egna led kommer istället smutskastning och kritik. Det kanske inte är så konstigt att många tystnat?

Men, men!

Jag vet faktiskt inte så mycket annat i de situationer som du tänker på än, vad hade Jesus gjort?

Då kommer en liten tanke, och jag minns kvinnan vid Sykars brunn.

(Joh 4:19) Kvinnan sade: "Herre, jag förstår att du är en profet.

Kanske detta vore något för oss att ta efter, åtminstone när vi personligen direkt möter svåra personer. Om vi överlåter våra röster lite mer till Anden, och istället för att direkt skälla på dem som gjort fel talade direkt och profetiskt in i deras situationer, då skulle det med allra största säkerhet också få positiva följder och många förvandlade liv som konsekvens, därav på sikt också många fler trevliga beteenden i samhället.

Eller som Jesus behandlade den kvinna som några tyckte skulle stenas. Vem kunde kasta den första stenen? Nej, ingen? Jesus sa endast till kvinnan att gå och inte synda mer.

Nu vet jag att dessa exempel inte är riktigt lika de du tänker på, där man beter sig riktigt vidrigt och svinaktigt, men att vandra i Anden är det enda riktiga även i dessa lägen, och jag tror att handlingsmönstret kan variera från fall till fall. Därför är det också svårt att ge exakt vägledning om hur varje fall skall bemötas. Frimodig i alla lägen över det som är rätt eller fel skall man dock alltid ändå kunna vara.

ATT FYLLAS AV JESU KRISTI ANDE OCH ATT HELA TIDEN LÅTA SIG LEDAS AV HONOM ÄR DET ENDA RÄTTA I ALLA LÄGEN, DÅ VET VI HUR VARJE SITUATION SKALL BEMÖTAS!

Tyvärr får du nog inga mer och klarare svar från mig i detta ämne, ha det gott Lennart!

Jesu frid...

Svara -   - 12/8-15 22:49 -


susse

Psykiatrin. om man inte vill gå hos dom. Deras program . Yoga mindfullness mm. Medisinering. O plus att dom kan använda flera år gamla papper på en o säga du mår inte bra så blir man stämplad dumhuvud När ja sista gången var där o tog upp att de inte hjälpt mig ett dugg. Bara att läsa bibeln ha hjälpt mig. Jesus hjälper mig. Va ja själv ha förstått så leder de in Folk på helt fel väg . Varför ha ja inte fått höra detta förut. Ja ha gått genom de o förstått. Ja kunde ha tagit mitt liv utan jesus!

Svara -   - 13/8-15 10:25 -


susse

Psykiatrin gav mig inget hopp men de ger jesus. Psykiatrin Fick mig o känna skuld. Varför är ja inte lika bra som alla andra. Medisinering. Medisinera mig för hur ja är. O de tar in hela familjen i de. Dumförklarad från 1a klass i skolan på papper. A du ha ju gått på psykiatrin sens dess. A haha för ja blev mobbad o så undra ni varför ja mådde dåligt o så ha d gått runt så tills ja nu är 28. Apploderar psykiatrin. Ni är så smarta. Stressar ihjäl Folk med instanser hit o dit. Som inte leder till nåt. Bara djävulskap. Yoga! Mindfulöness. Vaaaad mer! Ni höll på o dra mig Neri helvetet!

Svara -   - 13/8-15 10:42 -


susse

Upprepa gamla saker får en att må dåligt. Forward. När man mår dåligt så är psykiatrin specialister på att vara där o hjälpa en. Dom kommer in i första hand. O så manipulerar dom Folk att tro så som just de står i Deras bok. De ha studerat människor i så många år att de fattar ha som händer i tankar o kroppen efter olika händelser. O sen När man säger stopp ni drar in mig i satanism så hugger dom en i ryggen o anmäler till tex barn o ungdom. Den mamman mår inte bra. Ja ha fått så starka medisiner o är en test kanin. Ni drogade Nee mig När ja mådde som mest dåligt. Ni ha lurat mig. Nu försöker ja va utan medisin och ja tror på jesus. Jesus läker o ja är gladare. Ja ha fått tillbaka mitt hopp. Jesus led oss alla på rätt väg. O nu När ja tänker efter. Va ha ja ens gjort för fel. Hahaha ja vet inte riktigt. Ja är inte elak mot nån. Ja ha ba gjort allt för mina barn sen dom föddes. O ja jobbar. O på fritiden leker vi ute. Med hundarna. Va gör ja för fel. Ja ha ingen aning. Ja ha fått medisin i onödan oxå. För att ja inte orkar va TYP bland Folk . O så lurade skolan in mig på psykiatrin När ja gick i ettan . Kan de bli mer sjukt o patetiskt.

Svara -   - 13/8-15 11:36 -


susse

Medisin . Varför medisinerar de Folk utan anledning. När man frågar. A du väljer ju själv o ta de... Hahah juste ja. Men vi säger äldre personer då. Ja vet jätte många äldre som får medisin dagligen av hemtjänsten utan att de ens vet va de tar för medisin. Onödigt mkt oxå. Kan ligga 15 olika tabletter. För vad liksom? O om de säger Nej till tabletter så blir de världens liv från sjuksköterskorna att dom MÅSTE ta Deras medisin. Vadå måste. Flera äldre ha sagt att förut tog man bara medisin När man va tvungen. O nu tar vi dagligen för olika saker ja inte förstår vad. Ha tänkt på orm märket d ha på sig. Ja litar inte ens på sjukvården längre . Jesus läker!!

Svara -   - 13/8-15 12:14 -


Leif Boman

Svar till susse.

Ja susse, du har både sett och upplevt mycket jobbigheter förstår jag, men!

Även fast mörkrets makter försökte binda dig helt såg lyckades de inte, för Jesus kom in i ditt liv och befriade dig. Sen finns det ändå alltid saker man kan få kämpa vidare med ett tag, konsekvenser av det gamla livet, men, jag måste bara få säga, Halleluja för att Jesus blev din Kung! Då finns det aldrig mer någon ondskefull kraft som kommer att kunna stjäla ditt liv. För, den som vill hålla sig till Jesus, den människan har Jesus lovat i Johannes 10;de kapitel tror jag det står i, att ingen någonsin skull kunna rycka dem ur Jesu eller Faderns gemensamma händer! Nu tillhör du Skaparen av hela universum. Han som har all makt, Han som fick namnet över alla andra namn, Jesus Kristus. Namnet över varje annat namn som vill binda dig.

Nu kämpar vi gemensamt den goda kampen, halleluja igen susse!

(1 Tim 6:11-16) Men du gudsman, håll dig borta från sådant! Sträva efter rättfärdighet, gudsfruktan, tro, kärlek, uthållighet och ödmjukhet. Kämpa trons goda kamp, sök att vinna det eviga livet som du blev kallad till och som du bekände dig till genom att inför många vittnen avlägga den goda bekännelsen. Inför Gud, som ger liv åt allt, och inför Kristus Jesus som inför Pontius Pilatus avlade den goda bekännelsen, uppmanar jag dig: bevara det som han har befallt rent och oförfalskat, till vår Herre Jesu Kristi ankomst, som han skall låta oss få se när tiden är inne, han, den salige, ende Härskaren, konungarnas Konung och herrarnas Herre, som ensam är odödlig och bor i ett ljus dit ingen kan komma, och som ingen människa har sett eller kan se. Honom tillhör ära och evig makt! Amen.

Jesu frid...

Svara -   - 13/8-15 12:50 -


Leif Boman

Tecken!

Jag skall för skoj skull lägga fram en något annan tanke angående stjärnor och tecken, kanske svårt för en del men gott för någon annan?

När Gud skapade allt så sa Han om den fjärde dagen.

(1 Mos 1:14-15) Gud sade: "Varde på himlavalvet ljus som skiljer dagen från natten!" De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år, och de skall vara ljus på himlavalvet som lyser över jorden." Och det skedde så.

Här handlar det om att Solen och Månen och Stjärnorna skulle bli till tecken! Vad tänkte Gud på då tro?

Ja, lite så här bl.a. kan jag tänka mig!

SOLEN!

(Ps 84:12) Ty Herren Gud är sol och sköld, Herren ger nåd och ära.

Bibeln berättar här om att Gud kan ses som solen. Och under här kan vi också tydligt läsa om att Jesus kom som själva solen. Jesus sa ju själv på flera ställen om att Han är ljuset.

(Luk 1:76-79) Och du, barn, skall kallas den Högstes profet. Ty du skall gå före Herren och bana väg för honom och ge hans folk kunskap om frälsning, att deras synder är förlåtna för vår Guds innerliga kärleks skull. I kraft av den skall en soluppgång från höjden besöka oss, för att ljus skall skina över dem som sitter i mörker och dödsskugga och styra våra fötter in på fridens väg."

(Jes 7:14) Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel.

Solen Jesus, blev till det tecken som Gud talade om i första Mosebok!

(Apg 10:37-38) Ni känner till den förkunnelse som gick ut över hela Judeen med början i Galileen, och som följde på det dop som Johannes förkunnade: hur Gud smorde Jesus från Nasaret med den helige Andes kraft, han som gick omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld, ty Gud var med honom.

MÅNEN!

Gud sa att också månen skulle bli till ett tecken!

Det blir för långt att förklara denna bit just nu, men!

(HV 6:9) Vem är hon som blickar fram lik morgonrodnaden, skön som månen, strålande som solen, överväldigande som en härskara?

Här handlar det nu om bruden, Brudgummens älskade, hon är skön som månen!

Ett tecken som Gud redan i första Mosebok också talade om.

Bruden, församlingen skulle också komma att bli till ett ljusets tecken.

(Matt 5:14-16) Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset. Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen.

Nu skulle också bruden både bli till ett tecken och göra tecken!

(Matt 10:8) Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge det som gåva.

STJÄRNORNA!

Ja, vi ser ju och kan förstå att Bibeln berättar om att stjärnor också kan liknas vid änglar.

(Joh Upp 12:3-4) Ett annat tecken visade sig också i himlen, och se, en stor eldröd drake med sju huvuden och tio horn och med sju kronor på sina huvuden. Hans stjärt drog med sig en tredjedel av himlens stjärnor, och han kastade ner dem på jorden. Och draken stod framför kvinnan som skulle föda för att sluka hennes barn, så snart hon hade fött det.

Bibeln säger faktiskt att också dessa skulle komma att vara till tecken, även om osynliga för våra ögon för det allra mesta, men de skulle också komma att göra tecken!

(Joh Upp 16:13-14) Och jag såg att det ur drakens gap och ur vilddjurets gap och ur den falske profetens mun kom ut tre orena andar som liknade paddor. De är ondskefulla andar som gör tecken, och de beger sig ut till kungarna i hela världen för att samla dem till striden på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.

Ja, många ljusets tecken skulle vi få se, både Jesus, solen, och Bruden, månen. Men, också intill slutet före tusenårsrikets inträde, alltmer tecken från satans änglar.

(2 Kor 11:14) Och det är inget att förvåna sig över. Satan själv gör sig lik en ljusets ängel.

(Matt 7:21-23) Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!

Alla de ljustecken Gud berättade om i (1 Mos 1:14-15) har vi nu på detta sätt redan sett fullbordade.

Jesus, solen, tecknet som gjorde tecken!

Bruden, månen, tecken som gör tecken!

Och änglarna, stjärnor, osynliga onda andar som gör tecken!

Jesu frid....

Svara -   - 14/8-15 10:41 -


Erik S

Måste få göra en liten undran. Läste i dag DAGEN, där Joel Halldorf kommer med nygamla förslaget att åka ner med båtar och hämta hem "flyktingar" till Sverige!? Detta förslag har Elisabet Sandlund tidigare framfört, hon är ledarskribent i DAGEN. En stilla undran infinner sig-hur ska detta fungera? Sverige håller redan på att "lossna i fogarna" av alla utmaningar p.g.a massinvandring. Veckorna 32 o 33 sökte ca 2500 personer asyl i landet (varje vecka alltså) S.k "ensamkommande flyktingbarn" som är allt annat än "barn" och nästan enbart pojkar, strömmar in i landet. Skolan, rättsväsendet, Fk, AF, sjukvård håller på att braka ihop. (Muslimska) gangstergäng tar över förorterna. Rån mot våra gamla ökar, våldtäkterna ökar

Det finns inte varken bostäder eller jobb till inhemska ungdomar-sen ska tusentals immigranter ha företräde till detta. Den här "cirkusen" kostar såna ofantliga summor, så man blir rädd. Varför tycker Halldorf/Sandlund att man ska diskriminera svenska ungdomar? Är dom så PK-inriktade och/eller vänstervridna? (ja jag vet att många kristna är vänster)Bryr sig S och H inte om att landet har hamnat i nästan olösbara bekymmer? Nej, dom vill bara ta hit ännu fler och kasta problemen på samhället. Kan dom kanske komma med lite vettiga lösningar på problemen också. Men spelar kanske ingen roll, om svenska flickor blir våldtagna, i deras ögon. Eller att pensionärer blir rånade. Vi ska hjälpa medmänniskor i nöd, speciellt som kristna-men vi kan inte vara dumsnälla-vi måste vara realister, trots allt. För dom summor invandringen kostar i Sverige (ca 250 miljarder/år) kunde vi göra väldigt mycket i närområdet där "flyktingarna" finns. Ginge Europas länder samman, skulle mycket vara vunnet Då kanske vi hade möjlighet att få ordning på de enorma problem som vi redan hamnat i, i vårt land. Och du ska vara kristen, säger någon. Ja, tänk det är jag-lika kristen som Halldorf/Sandlund. Men det är inte lätt i Sverige, när extremvänstern har monopol på "sanningen". Har du avvikande uppfattning är du direkt "rasist och nazist". Tycker att mainstream media har ljugit länge nog för folk. Vi behöver se hur det verkligen ser ut. Må Herren vara oss nådig i den här sista tiden. Även om vi tycker olika, så kan vi be tillsammans för vårt land-hoppas jag. Trevlig helg på er!

Svara -   - 14/8-15 15:52 -


susse

Svar till Leif Boman .

Så länge solen går upp på morgonen och månen lyser om natten. O vi lever. Så har vi all hopp vi kan ha på denna jord. Jesus kommer tillbaka snart de är ett som är säkert. Hur hopplöst de än är så .. en dag i taget. O idag ha ja haft en väldigt bra dag som ja aldrig trott för ett år sen att ja skulle ha.

Svara -   - 14/8-15 23:46 -


Leif Boman

Svar till susse.

Gud och Jesus är god susse, halleluja!

Jesu frid...

Svara -   - 14/8-15 23:52 -


Jakob

hur blir jag frälst ? jag fattar inte!! vad ska jag göra?

Svara -   - 18/8-15 21:00 -


Christer Åberg

Svar till Jakob.

Vill du bli frälst, men du vet inte hur det går till?

Svar: http://www.apg29.nu/index.php?artid=10117

Svara -   - 18/8-15 21:25 -


Jakob

ok jag fattar men dog inte jesus för oss? och ska jag sluta synda för att bli frälst ?

Svara -   - 18/8-15 21:45 -


Leif Boman

Svar till Jakob.

Lite kortfattat också Jakob.

Be Honom nu om förlåtelse för alla dina gamla synder och välj så att börja följa Jesus, då blir du frälst, så enkelt kan det va!

Lycka till kompis!

Jesu frid....

Svara -   - 18/8-15 22:24 -


Jakob

Svar till Leif Boman.

så jag ska inte bekänna honom som herre utan bara be om förlåtelse och följa honom? ni säger olika saker , va ska jag göra??!!

Svara -   - 18/8-15 22:52 -


Leif Boman

Svar till Jakob.

Om du har börjat följa och lyda Jesus så är det ju Han som har blivit din nye Herre, och när du gör som Han visade, så småningom också t.ex. låter döpa dig som Han gjorde, så blir ju också denna gärning till en sorts bekännelse inför både människor, men också inför den osynliga andevärlden. Givetvis fortsätter du ju din kommunikation med Honom, också efter det att du bett om syndernas förlåtelse och valt att följa Honom!

Men, redan när du gör den allra första delen inledningsfasen, där du ber om syndernas förlåtelse, så bekänner du ju också sen att Han nu får bli din Herre och den du vill börja lyda och följa.

Är hjärtat bara med, så blir du frälst just i det ögonblick du tagit dessa steg. Det kommer du med allra största säkerhet att bli varse om!

Jesu frid..

Svara -   - 19/8-15 00:18 -


Jakob

Svar till Leif Boman .

men jag vill bara tro på honom !!

Svara -   - 19/8-15 00:45 -


susse

hej jakob. ja förstår precis va du menar o bär på samma känslor.. ja vill bara bli bra o bättre för varje dag men de svårt. men ja litar på jesus o ja litar på att gud undanröjer våra problem för varje dag. nuförtiden när ja tycker nåt e jobbigt så ber ja. ja litar på att gud hjälper mig o när ja tittar tbx typ ett år i tiden. ojojoj de e så mkt o ja kan ba tänka mig så mkt mer han gör framför...de e svårt att förstå.. men ja kan bara tänka mig tex så här. ja kan dö för mina barn. o ja ha fått testa de oxå. ja trodde ja skulle dö i 8 månader i sträck.. men gud hjälpte mig genom den värsta tid ja nånsin ha haft. o dom känslorna ja gick o bar på just då var att ok skitsamma om ja dör så gör ja de iaf för min familj..då hade ja inte ens nån tro på jesus, men på den tiden så läste ja bibeln för ja ville bara överleva. där gick mina tankar till att få en liten glimt av hur mkt gud älskar oss. att han gav sin enda son till världen för o dö för våra synder.. han dog för våran skull.o ja känner så här för mina barn iaf.ja älskar dom så mkt ja ger aldrig upp o tänk dig.. ja e bara en människa som känner sån kärlek till mina barn o Gud är allt!!! .. tror du gud kommer ge upp på dig om du söker?? Svar ALDRIG! GUD ÄLSKAR DIG MER ÄN DU NÅNSIN KAN FÖRESTÄLLA DIG!! KRAM LEIF O KRAM JAKOB!

Svara -   - 19/8-15 01:27 -


Leif Boman

Svar till Jakob.

Att bara tro på Honom frälser dig inte.

Det står på ett ställe i Bibeln att också de onda andarna tror. Så riktigt frälst blir man först den dag när man beslutat att lyda och följa Jesus.

Så stanna inte och vänta för länge, för din egen skull!

Jesu frid...

Svara -   - 19/8-15 07:26 -


susse

Så sant. Tilomed den mesr onskwfulle är rädd för gud. Bara välja vilken väg man vill gå. O ge sitt liv till.

Svara -   - 19/8-15 07:45 -


Magnus

Vi står väl inte under lagen längre Leif Boman, så det räcker väl endast med att tro?

Svara -   - 19/8-15 09:25 -


Leif Boman

Svar till Magnus.

Att bli frälst och född på nytt blir man genom att man ber om sina synders förlåtelse, bekänner Honom som sin Herre och börja följa i Guds

Svara -   - 19/8-15 09:33 -


Leif Boman

Svar till Leif Boman .

Avbrott igen!

Efter syndabekännelsen bekänner man att Jesus är Herre och att man hädanefter vill följa i Jesu, Guds fotspår. Där blir man född på nytt, där sker miraklet, man föds till ett frälst Guds barn.

Och, när man väl har blivit född, så kan ingenting mer någonsin släcka detta liv. Endast det att, du inte längre vill vara ett Guds barn längre.

Jesus fullgjorde lagen för oss, det är redan fullbordat och klart. Fadern ser oss igenom Jesus, och då har vi alla redan också fullbordat lagen.

Jesu frid...

Svara -   - 19/8-15 09:42 -


Magnus

Leif Boman du skrev innan att man måste lyda och följa. Det låter väldigt hårt. Hur ska man lyda? Följa? Om Gud ser oss genom Jesus då räcker väl det eller?

Svara -   - 19/8-15 10:08 -


Petrus

Men vänta, dom onda andarna tror ju bara att det finns en gud, men det står ju inte att dom tror på Jesus. Jakob 2:19 "Du tror att Gud är en. Det gör du rätt i. Också de onda andarna tror det och bävar."

Ska vi inte följa Paulus? 1 Korintierbrevet 4:16 "Därför förmanar jag er: Bli mina efterföljare. 1 Korintierbrevet 11:1 "Var mina efterföljare, liksom också jag är det till Kristus."

Om man ska följa Jesus, ska man då inte göra det han sa i Lukas 12:33? "Sälj vad ni har." Eller körsbärplockar du det DU vill följa?

Och en annan sak, man gör inte Jesus Herre. Det är han redan. Men om du ska tilltala honom det, så tänk på Lukas 6:46 "Varför kallar ni mig: Herre, Herre! och gör ändå inte vad jag säger?"

Ingen av er följer Jesus, för inte har ni väl sålt allt ni äger? Inte jag heller. Men vi har inte blivit tillsagda att följa Jesus i denna tid. Man följer Paulus som sagt ovan.

Och Leif, du säger att man måste lyda. Låter som gärningar. Romarbrevet 4:4-5 "Men för den, som håller sig till gärningarna, räknas inte lönen som av nåd utan efter förtjänst. Men den som inte håller sig till gärningarna, utan tror på honom som gör den ogudaktige rättfärdig, honom blir hans tro räknad till rättfärdighet.

Du kan bara bli frälst genom gärningar om du med tålmodighet i goda gärningar söker efter härlighet och ära och oförgänglighet, Romarbrevet 2:6-7.

Kom igen nu, förvirra inte saker. Apg 16:30-31 "Han förde ut dem och sade: Ni herrar, vad skall jag göra för att jag skall bli frälst? Då sade de: Tro på Herren Jesus Kristus, så blir du och ditt hus frälst."

Svara -   - 19/8-15 10:48 -


Magnus

Ena stunden ska vi hålla buden och andra stunden inte. Väldigt förvirrande. Har för mig att Jesus säger någonstans att han inte kom för att ta bort buden? Stämmer det? Sen läser man här att det räcker med att kalla Jesus för herre och inte mer.

Svara -   - 19/8-15 11:04 -


Leif Boman

Svar till Magnus.

En liten andlig bild som jag hoppas att du kan förstå?

Om någon säger till dig att äta för annars dör du, maten är ett måste för din egen överlevnads skull, denne ställer fram en tallrik med mat och säger att, nu är det dags att äta, men! Du måste faktiskt äta helt själv!

Låter det som något väldigt hårt i dina öron, och tycker du fortfarande att det borde räcka med de hörda orden för att maten på tallriken skall kunna hamna i magen och fylla sin funktion?

Menar du att det räcker med att titta på tallriken för att man skall bli mätt, menar du att man inte behöver göra något mer för att maten skall börja verka till det det var ämnat för, är det din filosofi?

Jesus sa något helt annat!

Han sa att vi skall följa Honom, Han som fullbordade lagen för allas våran skull. Vi behöver inte mer fullborda det Han redan har gjort. Detta tycker inte jag låter hårt alls!

För den trotsige kan det låta hårt att börja äta själv, men inte för den något mera mogne!

Jesu frid...

Svara -   - 19/8-15 11:08 -


Petrus

Svar till Magnus.

Matteus 5:17

Svara -   - 19/8-15 11:16 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Leif, använd bibelverser för att försvara det du säger, ok?

Låt och säga att maten är Jesus utgjutna blod på korset, det som Fadern har ställt fram för att mätta dig. Men för att maten ska gagna dig, så måste du äta maten, och låt oss säga att äta maten är att tro på Jesus.

Tänk nu, Romarbrevet 3:24-26

Och de blir rättfärdiga utan förtjänst av hans nåd genom den förlossning, som är i Kristus Jesus, vilken Gud har ställt fram som ett försoningsmedel genom tron, i hans blod, (HÄR ÄR MATEN DU TALAR OM) för att visa sin rättfärdighet, därför att han förlåter synderna, som tidigare hade blivit gjorda under Guds långmodighet, för att i den tid, som nu är, visa sin rättfärdighet, för att han själv skall vara rättfärdig och göra den rättfärdig, som är av Jesu tro (HÄR ÄTS MATEN, DU TROR PÅ JESUS).

Och varför säger du Jesu frid? Säger du det till troende såsom otroende? Hur ska en otroende kunna känna gudomlig frid?

Svara -   - 19/8-15 11:28 -


Magnus

Men Leif Boman, vad ska jag "äta"? De som vill göra som det står i bibeln blir väldigt ofta illa behandlade här i kommentarsfälten. Så jag undrar vem har rätt?

Svara -   - 19/8-15 11:34 -


Magnus

Tack Petrus! Det var just det stället jag menade. Men där säger ju självast Jesus någonting helt annat än det som sägs här? Är det inte klokast att ta det säkra före det osäkra och göra som Jesus säger?

Svara -   - 19/8-15 11:48 -


Petrus

Magnus, jag vet inte hur mycket du läser bibeln, inte minst HUR du läser den eller ens om du är frälst. Men läs 2 Timoteusbrevet 2:15-18 som lyder:

Gör allt du kan för att kunna träda fram inför Gud som en som håller provet, som en arbetare som inte behöver skämmas, utan RÄTT DELAR sanningens ord. Men håll dig ifrån oandliga och tomma ord, för det leder bara till mer ogudaktighet, och deras tal skall sprida sig som en cancertumör. Till dem hör Hymeneus och Filetus, som har kommit bort från sanningen, när de säger att uppståndelsen redan har skett och så förvänder tron hos somliga.

Här ser vi två personer, Hymeneus och Filetus, som sade att uppståndelsen redan hade skett (de troendes uppståndelse, inte Jesu uppståndelse). Så det dom gör är att ta en bibelsanning, uppståndelsen, men så säger som att den redan har skett, när igentligen det är något som kommer ske i framtiden. Att använda Matteus 5 för idag är att inte rätt dela Guds ord. Det är som att säga att vi ska bygga en ark, eller offra ett får. Båda är bibelsanning, men det är inte för idag. Epheisierbrevet 2:8-9 är för idag:

"Ty av nåden är ni frälsta genom tron, och inte av er själva, Guds gåva är det, inte av gärningar, för att ingen skall berömma sig."

Svara -   - 19/8-15 12:09 -


susse

Ja ska nog ta d lugnt m mina kommentarer. Är väldigt impulsiv av mig. Ja försökte ba förklara att Vem gör rätt o Vem gör fel. D är ingen människa som kan bedömma d. Ja ha just kommit till tro o ja ville bara dela med mig av mina känslor. Att d finns flera som vill men vet inte va d ska göra. Ja TYP nästan vill inte ens gå t kyrkan för ja känner mig för dålig ,för folket där inne. Stirrar ut en som. Man vore ond. Alla gör fel o ha gjort fel. Varför va så hård. Då känns d TYP som man inte får nån chans... Vi hörs .

Svara -   - 19/8-15 12:32 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Här berättar Jesus om hur du beter dig när du äter!

(Joh 4:32-34) Men han svarade dem: »Jag har mat att äta som I icke veten om.» Då sade lärjungarna till varandra: »Kan väl någon hava burit mat till honom?» Jesus sade till dem: »Min mat är att göra dens vilja, som har sänt mig, och att fullborda hans verk.»

Sen varför du är irriterad över att Jag önskar Jesu frid säger något om ditt hjärtas inställning!

Har inte Jesus sagt att vi både kan önska frid till både värdiga såsom ovärdiga?

(Matt 10:12-13) Och när I kommen in i ett hus, så hälsen det. Om då det huset är värdigt, så må den frid I tillönsken det komma däröver; men om det icke är värdigt, då må den frid I tillönsken det vända tillbaka till eder.

Jesu frid....

Svara -   - 19/8-15 12:32 -


Leif Boman

Svar till Magnus.

Du skall äta den mat du själv orkar med att äta, och inte försöka tvinga på någon annan din tallrik. Låt alla få äta i den takt man förmår och förstår. Har man endast börjat att äta av Livets bröd så har man redan fått i Sig den mat som räcker in i evighetens härlighet!

Jesu frid....

Svara -   - 19/8-15 12:39 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Just det, JESUS ville fullborda Faderns verk. Ska du fullborda Faderns verk? Hur ska det gå till?

Bibeln säger i Romarbrevet 5:1 att man som troende har fred med Gud.

Som sagt, Paulus är den vi ska följa. Och när han gick hus till hus, i Apostlagärningarna, så var det till troendes hus han gick, inte icke troende.

När jag sa att du skulle försvara med bibelverser det du påstod, så menade jag sådant som handlade om frälsningen. Är John 4:32-34 ditt vittnesbörd?

Svara -   - 19/8-15 12:44 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

"I den takt man förmår"

Synd måste betalas av någon, och det är inte en själv som kan göra det.

Mina hjärnceller kopplar inte med människors vishet. Använd bibelverser.

Svara -   - 19/8-15 12:48 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Varför sådan avog inställning till någon som säger att det är Jesus vi skall följa?

Rannsaka nu ditt innersta riktigt ordentligt en gång, och fundera noggrant igenom vad det är du håller på med!

Att bli irriterad över någon som rekommenderar andra att följa Jesus är en mycket allvarlig varningssignal!

Ta nu hand om dig Petrus.

Jesu frid....

Svara -   - 19/8-15 12:57 -


Magnus

Tack för alla ärliga svar men jag blir inte mycket klokare. Läste precis i matteus 7 21 att man ska göra Faderns vilja. Hur ska man veta vad som är hans vilja? Ska man då gå till gamla testamentet eller räcker det med nya testamentet?

Svara -   - 19/8-15 13:04 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Men Leif, följ Jesus då. Börja med att sälja allt du äger (Lukas 12:33). Ät maten han har ställt fram. Vad väntar du på?

Svara -   - 19/8-15 13:04 -


Petrus

Svar till Magnus.

Börja med att läsa Romarbrevet kapitel 1-4

Svara -   - 19/8-15 13:12 -


Leif Boman

Svar till Magnus.

Jesus har i första hand visat vägen du skall gå!

Jesu frid...

Svara -   - 19/8-15 13:33 -


Magnus

Läste nu romarbrevets fyra första kapitlar. Det var inte så lätt att hänga med. Man kan tolka det på olika sätt. Det som dock var ganska tydligt var att en människa förklaras rättfärdig genom tron och att lagen skulle gälla fortfarande den stunden som brevet skrevs i alla fall.

Svara -   - 19/8-15 13:38 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

För det första Petrus!

Vad vet du om vad jag har sålt och vad har du med det att göra överhuvudtaget?

För det andra!

Har Jesus någonsin sagt att du måste göra allt på en enda gång, visa mig gärna det i så fall. Det jag har sagt, om du läste lite noggrannare, innan en massa motstridiga svar och påhopp från dig, det är att alla får äta, dvs, göra Guds vilja i den takt man klarar av. Att göra Guds vilja är inte detsamma att tvingas hålla och följa alla bud på en gång utan man gör en sak i taget.

Men, du verkar vara en aggresiv sorts människa som är lite jobbig att diskutera med, så jag upphör nog med detta snart!

Jesu frid...

Svara -   - 19/8-15 13:42 -


Petrus

Svar till Magnus.

Magnus, i Romarbrevet 1:18 - Romarbrevet 3:20 talar Gud till den otroende. Kapitel 3:21-28 talar om hur Gud har ställt fram Jesus som ett försoningsoffer, och att Jesu blod täcker all din synd och sedan vad en person måste göra för att bli frälst, i vers 26.

Kapitel 4 talar om vad som menas med att tro, så att du tror rätt. Vers 21 & 22 säger att du måste vara fullt övertygad om det Gud har sagt. Då blir du förklarad rättfärdig.

Du har rätt i att lagen gällde då Romarbrevet skrevs, men här kommer Paulus med vad som gäller idag.

Svara -   - 19/8-15 13:52 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Vad jag har med det att göra? Du säger att man måste följa Jesus för att bli frälst. Då antar jag att du har sålt allt du äger? Eller vill du med det du påstår säga att du inte är frälst? Lukas 12:33 kan inte bli tydligare, sälj allt du äger.

Vart i bibeln står det att du måste göra någon som helst gärning för att bli frälst?

Om du dör idag och inte har hunnit gjort allt du måste göra, vad händer med dig då?

Svara -   - 19/8-15 13:58 -


Magnus

Petrus - ok hänger med men om Guds lag gällde när brevet skrevs borde den väl rimligtvist gälla idag också? Eller har det kommit nya skrifter efter bibeln som har ändrar på det?

Svara -   - 19/8-15 14:20 -


Petrus

Svar till Magnus.

Guds plan för att bli frälst har varit annorlunda genom tiderna. Idag gäller romarbrevet 1-4. Paulus är aposteln till hedningarna, och därför följer vi det Gud sa till honom.

Vad är det du vill säga? Att vi ska hålla lagen för at bli frälsta? Vem kan göra det?

Svara -   - 19/8-15 14:28 -


Magnus

Petrus - Jag undrar bara. Vissa säger att vi ska hålla lagen och inte stjäla, svära och annat dåligt. (Tycker inte det låter så svårt) Sen säger andra att vi kan göra vad som helst om vi bara har bett en bön eller blivit döpta som barn

Svara -   - 19/8-15 14:50 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Vem har sagt att man måste göra allt, det enda du behöver göra är att tro med ditt hjärta och bekänna med din mun att Jesus är Herre! Då har du gjort de första trons gärning som leder från död till liv!

Eller menar du att man inte behöver göra någon bekännelse, varken en syndabekännelse eller bekännelsen med sin mun om att Jesus nu får bli ens Herre.

Denna handling kan man alltså hoppa över och vara frälst ändå?

Jag förstår din inställning men, i mina ögon är den inte Biblisk!

Jesu frid...

Svara -   - 19/8-15 15:16 -


Petrus

Svar till Magnus.

"Vissa säger... Andra säger..." Det andra säger spelar ingen roll. Människor har fel. Gud har rätt. Gud säger att man inte blir frälst genom gärningar, endast genom tro på Jesus och i hans blod, fullt övertygad. Romarbrevet 3:24-26, Romarbrevet 4:21-22.

Svara -   - 19/8-15 15:35 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

"Det enda du behöver göra är att tro med ditt hjärta och bekänna med din mun att Jesus är Herre!"

Vad hände med att följa Jesus?

Och vart spelar Hans utgjutna blod in någonstans? Betyder inte Hans blod någonting för dig?

Svara -   - 19/8-15 15:41 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Om du på ett ärligt sätt bekänner med din mun att Jesus blivit din Herre så följer du väl också Honom, eller?

Och, varför skulle inte Hans blod betyda något för mig?

Tron på Hans död och uppståndelse innehåller givetvis Jesu dyrbara blod och allt det Han fullbordade på korset!

Du svarar tydligen inte själv på frågor man ställer utan du är endast stridslysten vad jag har förstått.

Jag ställer frågorna igen så får vi se?

Behöver man inte göra den lilla trons gärning Paulus talar om, för att bli frälst, att bekänna med sin mun, eller blir man frälst utan detta?

Behöver man heller inte göra den lilla trons gärning, att bekänna sina synder, och be Jesus om förlåtelse för allt man genom åren har gjort för att bli frälst?

Menar du verkligen att man kan hoppa över detta och bli frälst i alla fall?

Svara nu ordentligt på dessa frågor om du önskar vidare dialog.

Jesu frid..

Svara -   - 19/8-15 16:09 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Man kan inte göra Jesus till något som Han redan är. Jesus är Herre.

Leif, vart i Paulus brev står det att man måste bekänna sina synder och be om förlåtelse för dem? Kan du visa mig?

Paulus säger i Romarbrevet 3:19:

Men vi vet, att allt det lagen säger, det talar den till dem som är under lagen, för att var mun skall tillstoppas, och hela världen skulle bli skyldig inför Gud.

Gud säger att den otroendes mun skall tillstoppas. Hur ska man kunna bli frälst (enligt dig) om Gud säger att ens mun skall vara stängd?

Du fortsätter att använda Romarbrevet 10:9. Vem är det skrivit till? Vers 1 ger dig en ledtråd.

Svara -   - 19/8-15 16:44 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Du säger alltså att ingen bekännelse behövs för att bli frälst. Därmed anser jag nog dig som en riktig villospridare. Du har flera gånger nu hävdat envist att man varken behöver bekänna Jesus, eller välja att följa Jesus för att bli frälst?

Detta anser jag verkligen vara en farlig lära, som inte alls stämmer med varken det Jesus, Paulus eller Jakob lärde om.

Du har sagt emot alla de viktiga saker dessa lärde om. Jesus sa följ mig, du säger att man behöver inte följa Jesus för att bli frälst

Paulus sa att du behöver bekänna Jesus som Herre med din mun, du säger att det behövs inte alls, t.o.m. kommer med en vers sov inte alls handlar om det vi pratat om.

Jakob säger att tro utan gärningar är död, du hävdar tydligt att han också har fel. Du säger att man visst kan ha tro utan gärningar och ändå bli frälst.

Tro utan omvändelse och bekännelse ger ingen frälsning.

Paulus säger det tydligt.

(Rom 10:11) Det är vårt hjärtas tro som gör oss skuldfria inför Gud, och vår öppna bekännelse som räddar oss.

Jesu frid....

Svara -   - 19/8-15 18:11 -


Kurt

Leif och Petrus>>

Några saker jag upptäckt i min bibel som är avgörande för att komma in och bli frälst är:

- Tro - Omvändelse - Dop - Ta sitt kors/förneka sig själv - Sälja allt - Hålla buden - Bli född på nytt - Helgelse

Kanske någon kan fortsätta fylla på?

Svara -   - 19/8-15 19:24 -


Petrus

Svar till Kurt.

Sälj datorn som du skrev kommentaren ifrån då. Träskalle...

Svara -   - 19/8-15 20:05 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Leif, vi är klara för länge sen. Det jag hoppas på är att någon med ett sunt förstånd förstår det jag säger.

Du är evigt lärande, och kan aldrig komma till kunskap om sanningen. Romarbrevet 10 skrevs till Israel i deras nedstigning. Jakobsbrevet skrevs till de 12 stammarna av Israel. Jag är inte en del av dem. Jag är hedning, och Paulus är aposteln till hedningarna (Romarbrevet 11:13). Därför lyssnar jag till det han säger om frälsningen, ok?

Svara -   - 19/8-15 20:10 -


susse

Ja kan inte hålla tyst. Så som du dömer andra så blir du själv dömd. Att sitta här o va tangentbordsriddare o slänga bibel ord på varandra. Vi e bara människor. Såg en komentar från någon. Ja förstår inte om ni intetar bibel verser. Tänk så här då. Hur ska man få nån o börja tro med att slänga bibel verser på nån som tex aldrig ha läst bibeln. Man fattar ingenting. D tar tid. Gud ger tid. Till just såna dumskallar som oss som ba kommenterar. Men vi gör d endå för en hos orsak. Jesus kristus som vår gud sände till oss för p dö för våra skulder. Amen. Va vet du om hans liv o va vet han om ditt liv. Bara gud vet. Ingen annan

Svara -   - 19/8-15 20:38 -


susse

Nu skiter ja o dethär. Ja slutar kommentera för ja blir ba irriterad. O ja fortsätter m att läsa bloggen. Jätte bra blogg! Bästa ja läst. Ha d bra.

Svara -   - 19/8-15 20:50 -


Petrus

Svar till susse.

1 Korintierbrevet 2:15 "Den som är andlig dömer allt, men blir inte dömd av någon.

Susse, hur ska någon kunna bli frälst om Guds ord inte blir predikat för dem eller om dom inte läser själva?

Och sa du just att jag var en dumskalle? Är inte det att döma? Du ser hur dina egna ord dömer dig.

Svara -   - 19/8-15 20:57 -


susse

Ja ja förstår va du menar. Men ja mena inte att du är dum. Bara ett utryck förlåt blev missförstånd ja e väl dum att ja sa så. Sant. Men d ja ville få ut av d att man borde öppna sina hjärtan mer o försöka förstå. TYP att bjuda in Folk. Mer tex om nån kommer o vill ha tröst hjälp förståelse förlåtelse mm inte förstår bibeln med att bara verser ba för just du kan bibeln perfekt. Tänk nån som aldrig ha hört. Då måste man förklara.

Svara -   - 19/8-15 21:09 -


susse

Ja vet inte om ja tänker fel men. Om jag tex går in i en kyrka. O någon eller nåra vet att ja gjort fel osv i livet. När ja går in i kyrkan. Känner ja mig ovälkommen. bara för ja ha gjort fel kanske för tio år sen.Fast ja sitter o läser bibeln hemma var o varannan dag.. då känns d som att a ja är inte värd o gå dit . Ja kommer hamna i helvetet. Kolla alla i kyrkan. Dom e perfekta. Ja kommer aldrig bli lika bra som dom.O så sitter Folk där näsan upp i vädret o sjunger till gud hur bra han e. Ja är helt förstörd o gråter o klagar varför bryr sig ingen. O en kristens svar TYP på nästan allt. Di hamnar i helvetet När du dör om du inte omvänder dig.. Va. Kommer ja hamna i helvetet. Varför...o tänk om inte ja suttit hemma o smygläst bibeln så hade ja inte kännt mig älskad av nån just då

Svara -   - 19/8-15 21:27 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Du missade tydligen återigen att Paulus, hedningarnas apostel sa.

(Rom 10:11) Det är vårt hjärtas tro som gör oss skuldfria inför Gud, och vår öppna bekännelse som räddar oss.

OCH VÅR ÖPPNA BEKÄNNELSE SOM RÄDDAR OSS!

Skall vi ta det sista en gång till, Hedningarnas apostel Paulus ord, om tron med gärning som räddar oss!

(Rom 10:11) DET ÄR VÅRT HJÄRTAS TRO SOM GÖR OSS SKULDFRIA INFÖR GUD, OCH VÅR ÖPPNA BEKÄNNELSE SOM RÄDDAR OSS!

Varför vill du inte erkänna att Paulus här säger att det inte endast är tron, utan även vår bekännelse som räddar oss, här står det rakt framför dina ögon?

Jesu frid....

Svara -   - 19/8-15 21:36 -


Petrus

Svar till susse.

Susse, kontakta mig så ska jag tala om för dig vad du ska göra för att få alla dina synder förlåtna.

k j v 1 7 6 9 (at) h o t m a i l . c o m

Allt ska skrivas ihopsatt såklart.

Svara -   - 19/8-15 21:51 -


susse

Nåt ja Undrar. Varför är inte kyrkorna i sverige öppet dygnet runt?

Svara -   - 19/8-15 22:05 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Romarbrevet 10 skrevs till Israel under deras nedstigning. Israel föll när dom stenade Stephen i Apg 7. Från det till Apg 28 så steg dom bara längre och längre ner på ribban ända tills dom var borta i Apg 28. Under deras nedstigning så försöker Paulus provocera dem till tro. Juden hade problem med att Jesus var Herre och att Han uppstod från de döda. Ryktet gick att lärljungarna hade stulit kroppen. Om du läser kapitlet så ser man hur Paulus citerar bl.a texter från gamla testamentet och medan han gör det så sticker han in Jesus i texted för att provocera dem. Han säger även att det inte är någon skillnad på jude och grek. Om du vet något om judendomen så vet du att för dom att höra något sådant gör dem väldigt provocerande. Romarbrevet är skrivit TILL troende, OM Israel. Så varför skulle Paulus tala om för en redan frälst person att bekänna med sin mun? Det är även ett annat budskap än det i Romarbrevet 3:24-26. Men jag förväntar inte att du ska förstå.

Svara -   - 19/8-15 22:08 -


susse

Tack Petrus. Ja skriver till dig sen. Ska ut o rasta hundarna nu o ta d lite lugnt.

Svara -   - 19/8-15 22:10 -


susse

Vänta föresten. Petrus. Varför kan du inte ta upp de här?

Svara -   - 19/8-15 22:18 -


Petrus

Svar till susse.

Jag kastar inte mina pärlor till svinen. Du verkar som en ärlig person som är mottaglig för sanning.

Svara -   - 19/8-15 22:35 -


Leif Boman

Ännu en gång har vi tydligt fått se en villospridare härinne, en som ständigt försöker minska betydelsen av att bekänna Jesus som Herre. Detta är inte det viktiga och inte ens alls nödvändigt för frälsning är hans oavbrutet budskap.

Vems andemakt är det som överhuvudtaget ifrågasätter att bekänna Jesus som Herre?

Vems ande är det som ifrågasätter att följa Jesus?

Vems Ande är det som ifrågasätter en bekännelse och omvändelse från sina synder?

Vems Ande är det som ifrågasätter att be om förlåtelse?

Detta har nu ifrågasatts ett flertal gånger, om och om igen har skribenten "Petrus" ifrågasatt att följa Jesus, att bekänna Honom, att be Honom om syndernas förlåtelse. Inget av detta är viktigt för att bli frälst enligt denne! Han upprepar också att hedningar inte behöver följa de övriga apostlarna utan Paulus är det man skall lyssna till.

Givetvis är det solklart antikrists ande, som återigen är här för att förvilla och förminska betydelsen av att börja följa Jesus.

Ja, här har vi en mycket tydlig förvirrare av Bibelns skrifter, en som förvrider skrifterna och blandar hejvilt med en s.k. historisk "vishet".

Han upphöjer sin egen kunskap som om han skulle ha mer ljus än de flesta! Jag höjer bars ett varningens finger för denne anonyme "Petrus"!

Jesu frid....

Svara -   - 19/8-15 22:45 -


Kurt

Kyrkan kan inte frälsa dig!

Endast ett namn är givet oss genom vi kan bli frälsta - JESUS KRISTUS! Åkalla honom, omvänd och tro och håll buden!

Svara -   - 19/8-15 22:57 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Jag upphöjer inte min kunskap, jag är ingenting. Jag respekterar inte ens min egen åsikt när det kommer till Bibeln. Men skillnaden mellan dig och mig är att jag tror på det som står i Bibeln samt delar Hans ord rätt.

Svara -   - 19/8-15 23:55 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Javisst du ödmjuke Petrus, du delar det som är rätt säger du.

Din tro på Bibeln ger jag inte mycket för.

Vi tar återigen lite av din fantastiska Bibliska tro.

Först och främst ställde du en irriterad fråga om varför jag önskar Jesu frid till alla?

Du behöver bara tro, inte göra någonting annat för att bli frälst?

Du säger att ingen behöver följa Jesus för att bli frälst?

Ingen behöver bekänna sina synder och be om förlåtelse för sina synder för att bli frälst?

Ingen behöver bekänna Jesus Kristus som Herre för att bli frälst?

Detta är din tro, och vad du menar vara den rätta läran?

Jag undrar vart du är på väg?

Mvh.....

Svara -   - 20/8-15 00:15 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Det du sa om "Jesu frid" kändes som något du bara sa på samma sätt som folk säger "Gud välsigne dig". Jag trodde du sa det utav ignorans. Jag ber om ursäkt.

Resten av det du sa stämmer alldeles utmärkt. Man tror på Jesus som sin frälsare efter att man har trott att Hans blod har betalat för all din synd, helt övertygad. Romarbrevet 3:24-26 & Romarbrevet 4:21-22.

Svara -   - 20/8-15 00:24 -


susse

Wow petrus. Ja läste just romarbrevet. Va häftigt! Om ja nu tänker rätt??:o

Svara -   - 20/8-15 01:42 -


Petrus

Svar till susse.

Kontakta mig. Tala om för mig hur du tänker.

k j v 1 7 6 9 (at) h o t m a i l . c o m

Svara -   - 20/8-15 01:50 -


susse

Men om ja förstår d rätt. Då är d bara tron på att gud ha sänt jesus till oss för våra synders skull. O så ska vi följa Jesus för resten av livet. Svårare än så e d väll inte?

Svara -   - 20/8-15 02:06 -


susse

O att vi måste döpa oss . Eller e ja helt ute o cyklar

Svara -   - 20/8-15 02:13 -


Petrus

Svar till susse.

Du är helt ute och cyklar.

Susse, lyssna noga på det jag säger.

Om du vill ha alla dina synder förlåtna, maila mig på:

k j v 1 7 6 9 (at) h o t m a i l . c o m

Jag kommer att förklara för dig. Jag antar att du har email?

Svara -   - 20/8-15 02:29 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Petrus du sa:/Jag trodde du sa det utav ignorans. Jag ber om ursäkt./Slut citat

Ursäkten är godkänd, men det är mycket du trott som inte stämmer!

Jesu frid...

Svara -   - 20/8-15 07:34 -


James

Jesus sade: Vill du gå in i livet, så håll buden.

Svara -   - 20/8-15 09:12 -


susse

Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad.

Svara -   - 20/8-15 09:37 -


susse

O petrus. Faktiskt om ja ska va helt ärlig. Ja ha glömt bort min pin kod till mail. Ja kommer inte in på den. Ja brukar inte ens va inne på mail. För ja ha ingen o skicka mail till haha. Lite ironiskt på vilken tid vi lever ii nu. Haha ja vågar inte ens ha facebook.

Svara -   - 20/8-15 09:42 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

Leif, hör av dig på mailen jag skrev ner och lär mig vad Romarbrevet 9, 10 & 11 handlar om.

Svara -   - 20/8-15 10:00 -


Petrus

Svar till susse.

Då tycker jag att du ska skaffa en mailadress och skicka ett brev ifrån den.

Din är din själ vi talar om.

Svara -   - 20/8-15 10:05 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Susse har redan förstått att det är Jesus hon skall komma till ta emot och följa efter för att få syndernas förlåtelse och bli ett Guds barn, på nytt född och frälst!

Krångla inte till det mer!

Det räcker så, susse!

Jesu frid....

Svara -   - 20/8-15 10:12 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Nej, Petrus!

Du är inte så mottaglig just nu, så det är onödigt med ett mail till dig.

Det räcker med att hela Romarbrevet är Guds ord till hela världen, det är Guds budskap om Jesus Kristus, riktat till alla människor på vår jord, ingenting annat!

Sköt om dig i alla fall.

Jesu frid....

Svara -   - 20/8-15 10:22 -


Petrus

Svar till Leif Boman .

2 Petrusbrevet 3:15-16

Paulus har skrivit till er efter den vishet som han har fått. Så gör han i alla sina brev, när han talar om dessa ting. Där det finns en del som är svårt att förstå, OCH SOM DE OKUNNIGA OCH OSTABILA FÖRVRÄNGER, som de också gör med de andra skrifterna, till sitt eget fördärv.

Det är just det du gör med Romarbrevet 10:9, såväl som med andra skrifter. Du förvränger dem, till ditt eget fördärv.

Svara -   - 20/8-15 10:29 -


susse

Petrus . Ja vill inte ha en mail adress. Alla behöver veta . Som du själv sa. Hur ska man veta om inte man predikar guds ord. O om ja nu vägrar skaffa en mail adress o du säger att de handlar om min själ. Kan du inte va snäll nog o ta upp d här. Ja Leif ja håller med dig. D räcker nu. Men ja ä väldigt nyfiken på vad petrus har att säga.

Svara -   - 20/8-15 11:01 -


Petrus

Svar till susse.

Jag har faktiskt tagit upp det flera gånger som du kan se om du scrollar mellan kommentarerna.

Svara -   - 20/8-15 11:07 -


susse

Hahah ja vet inte om ja ska skratta eller gråta . Ja gillar er Leif o petrus

Svara -   - 20/8-15 11:14 -


Leif Boman

Svar till Petrus.

Romarbrevet är Guds evangelium riktat till alla människor på vår jord. Det handlar om trons lydnad i samklang med det Jakob skriver om, trons gärningar från början till slut.

Säger du något annat så är det du som förvränger det Paulus sa.

(Rom 1:4-5) och som genom helighetens Ande blev med kraft bevisad vara Guds Son alltifrån uppståndelsen från de döda, evangelium om Jesus Kristus, vår Herre. Genom honom har vi fått nåd och apostlaämbete för att bland alla hednafolk föra människor till trons lydnad för hans namns skull.

(Rom 16:17-18, 26) Jag uppmanar er, bröder, att ge akt på dem som vållar splittring och kan bli er till fall, i strid mot den lära som ni har fått undervisning i. Vänd er bort från dem. Ty sådana tjänar inte vår Herre Kristus utan sin egen buk, och med milda ord och vackert tal bedrar de godtrogna människor. men nu har uppenbarats och genom profetiska Skrifter på den evige Gudens befallning gjorts känd, för att alla folk skall föras till trons lydnad -

Jesu frid...

Svara -   - 20/8-15 11:15 -


James

Står valet mellan Jesus eller Paulus då väljer vi Jesus 10ggr av 10!

I Paulus brev finns sådant som är svårt att förstå. Vänta med det tills ni har blivit så befästa i Kristus och Torahn så ni kan ta till er Pauli brev.

Shalom

Svara -   - 20/8-15 11:27 -


Leif Boman

Svar till James.

Det är ingen motsättning mellan Jesus och Paulus!

Jesus sa följ Mig, och Paulus fortsätter endast samma uppmaning.

Många mörka krafter vill splittra, de vill splittra Guds folk, de vill skilja på Jesus, de övriga apostlarna och Paulus, men!

Alla Bibelns skrifter är uttandade av Gud själv, och hör samman, allt Guds ord är nyttigt, från Jesus till oss alla, ingenting annat!

Jesu frid.....

Svara -   - 20/8-15 11:38 -


James

Inte motsättning men den ena är Gud och den andra människa. 1 Kor 1.12-13 Vad jag menar är att ni var och en på sitt håll säger: "Jag håller mig till Paulus" eller "Jag håller mig till Apollos" eller "Jag håller mig till Kefas" eller "Jag håller mig till Kristus". Är då Kristus delad? Inte korsfästes väl Paulus för er? Eller döptes ni i Paulus namn?

Svara -   - 20/8-15 13:27 -


Leif Boman

Svar till James.

Javisst, Jesus är Gud, men som också blev människa, som efter Sitt fullbordade uppdrag här nere sedan återvände till den härlighet Han hade innan det att Han blev människa.

Paulus var en människa med uppgift att vara Jesu kanal, en Guds medarbetare som Guds Ande talade ord igenom, till hela mänskligheten.

Allt i Bibeln är Guds ord att rätta sig efter! Det gamla förbundet fick Israels barn att rätta sig efter, sedan kom det nya förbundet till resten av mänskligheten. Jesus kom för att sammanfatta allt, och sa.

(Matt 22:37-40) Han svarade: ""Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd." Sedan kommer ett som liknar det: "Du skall älska din nästa som dig själv." På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna."

Jesu frid....

Svara -   - 20/8-15 13:48 -


James

Hallelujah broder Leif! Äntligen någon som har förstått att hela Skriften gäller!

1 Joh 5.3 Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga.

Svara -   - 20/8-15 14:08 -


Christer Åberg

Användaren "Petrus" är nu blockerad eftersom han medvet sprider en villolära om aposteln Paulus över att hans brev i Nya testamentet inte skulle vara Guds Ord. Men aposteln Petrus jämsteller Paulus brev med övriga skrifter i Bibeln.

2 Petr 2:15-16 - "Och räkna med att vår Herres tålamod innebär frälsning. Så har också vår älskade broder Paulus skrivit till er efter den vishet som han har fått, 16 och så gör han i alla sina brev när han talar om detta. I hans brev finns en del som är svårt att förstå och som okunniga och ostadiga människor förvränger till sitt eget fördärv, något som också sker med de övriga SKRIFTERNA."

Svara -   - 20/8-15 14:16 -


Paul in Bible is True Apostle

Paulus in Bible, Gods Word, is Gods true Apostle and sent by God.

https://goo.gl/9Y1JKl

God bless all. Sadly some attack Gods Apostles in Bible, Gods Word...

Svara -   - 20/8-15 15:15 -


ulf lennart

Svar till Paul in Bible is True Apostle.

Paulus har ett faatal kommentare som aer hans egna tankar, men saeger det daa uttryckligen. I oevrigt aer det Gud som lagt orden paa hans tunga.

Svara -   - 20/8-15 15:54 -


Leif Boman

Svar till James.

Ja, James, men vi har också lite olika syn på det hela!

Israels folk fick som huvuduppgift, som inget annat folk på denna jord, att bära fram ett budskap till hela världen, om att det finns en Helig Gud, som skapat allt och alla. En Gud som skapade änglar, en Gud som skapat alla människor.

För oss alla, både änglar och människor, har denne Gud, förberett en evig och ljuvlig framtid, på en plats där inget orent skall få finnas, endast renhet, ärlighet och äkta glädje, frid och fröjd och helighet och friskhet. En plats utan sjukdom, smärtor och sorg, utan lögner, tjuvar och brottslighet, utan elakhet och översitteri och utan allt annat ont som tänkas kan!

Halleluja!

Detta budskap skulle Israels folk bära med sig till en hel värld, att det finns en Gud, himmel och en evighet, det finns en förberedd framtid, det finns ett hopp för alla människor på vår jord.

De fick ett budskap, de fick också en lag att följa dessa Israeliter, ett lagens förbund, som skulle gälla för detta folk, tills det att ett annat förbund skulle komma, och som nu dessutom, också skulle komma att gälla hela den övriga världen. Den gamla lagen skulle gälla endast till det att ett nytt nådens förbund skulle komma, då skulle lagens tid för Israels folk vara förbi! Nu är det visserligen fortfarande så att, inte alla Judar och Israeliter ännu förstår, att det var Jesus det hela tiden handlade om, det var denne Jesus som deras lagbok hela tiden egentligen pekat emot, Han var den Messias som Gud skulle sända till dem. När Han till slut, för ca 2000 år sen kom, så var det många av dem som inte förstod, men, som sagt!

Nu gäller det nya förbundet, helt plötsligt för alla människor på denna jord!

(2 Kor 5:17) Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit.

Och!

(Jer 31:31-34) Se, dagar skall komma, säger Herren, då jag skall sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus, inte ett sådant förbund som jag slöt med deras fäder den dag då jag tog dem vid handen och förde dem ut ur Egyptens land - det förbund med mig som de bröt fastän jag var deras rätte herre - säger Herren . Nej, detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus, säger Herren : Jag skall lägga min lag i deras inre och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud och de skall vara mitt folk. Då skall de inte mer behöva undervisa varandra, ingen sin broder och säga: "Lär känna Herren !" Ty alla skall känna mig från den minste bland dem till den störste, säger Herren . Ty jag skall förlåta deras missgärningar och deras synder skall jag inte mer komma ihåg.

Detta nya förbund skulle alltså också nu komma att gälla alla människor efter Jesu död och uppståndelse.

Jesus förklarade att alla gamla bud som ändå ingen kunde hålla till fullo, nu för enkelhetens skull kunde sammanfattas i endast två! I och genom Honom, Jesus Kristus, fick vi nu detta nya och mycket bättre förbund att följa, inte så att vi heller klarar av detta, men Gud gjorde det nu mycket enklare för oss alla.

Jesus fullbordade lagen det ingen annan skulle klarat, och genom Jesus kan nu alla barn ses som heliga och fullkomligt rättfärdiga.

(Rom 8:1-4) Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag. Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den syndiga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, han som till det yttre var lik en syndig människa, och i hans kropp fördömde Gud synden. Så skulle lagens krav uppfyllas i oss som inte lever efter köttet utan efter Anden.

Detta blev nu att leva efter Andens lag.

(Matt 22:37-40) Han svarade: "Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd." Detta är det största och främsta budet. Sedan kommer ett som liknar det: "Du skall älska din nästa som dig själv." På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna."

Att älska Herren vår Gud är det första budet. När vi följer detta bud då omvänder vi oss ifrån vårt gamla syndiga och egoistiska liv, tar emot Honom, Jesu död och uppståndelse i våra hjärtan, bekänner våra synder, och bekänner Jesus som Herre och väljer att följa Honom.

Då sker pånyttfödelsens under, man blir född av Gud, man blir frälst.

Sedan älskar vi vår nästa så gott vi kan och klarar av, utan några lagiska krav!

Detta är frälsningens underbara väg!

Jesu frid...

Svara -   - 21/8-15 08:40 -


Leif Boman

Svar till Paul in Bible is True Apostle.

Yes, it's sadduceerna, God bless!

Svara -   - 21/8-15 11:46 -


Leif Boman

Svar till Leif Boman .

I ment to write saddly but my mobile phone wrote for him self something else.

Maybe even that had a point, or some mean.

Peace from Jesus our Lord and King!

Svara -   - 21/8-15 11:54 -


Anton

Jag förklarar en del av Romarbrevet 9 Angånde den falska läran att Gud älskar alla, jag säger inte att jag är utvald.

1 Jag talar sanning i Kristus, jag ljuger inte. Mitt samvete betygar i den helige Ande

Här talar Paulus att han talar i sanning, att han inte ljuger, "I Kristus" betyder att Han är i Kristus, att Han är frälst genom Jesus Kristus,

2 att jag har stor sorg och ständig vånda i mitt hjärta.

Hjärtat är människans början på tankar och känslor, jag tror att hjärtat verkligen menas med hjärtat, den som sitter i bröstet. Paulus har stor sorg i sitt hjärta för människor, för vilka kommer nedan

3 Jag skulle önska att jag själv var fördömd och skild från Kristus i stället för mina bröder, mina landsmän efter köttet.

Här önskar Paulus att dessa ofrälsta män som förmodligen kommer komma till helvetet, att han själv önskar att han skulle ta straffet så att de kommer undan detta, detta kan inte hända, män om de vore möjligt ville han göra så, detta visar vilken kärlek Paulus hade till andra människor,

4 De är israeliter, de har barnaskapet och härligheten, förbunden och lagen, tempelgudstjänsten och löftena.

Här förklarar Paulus vad de är för fördelar med att vara Israelit, men den viktigaste har fortfarande inte alla, nämligen Kristus Jesus "Ha Jesus" menar jag med att vara "I Kristus"

5 De har fäderna, och från dem har Kristus kommit som människa, han som är över allting, Gud, välsignad i evighet. Amen.?

"och från dem har Kristus kommit som människa" betyder att Jesus Kristus var hos Israeliterna som människa "Han som är över allting" menas med att Gud är allsmäktig att Han har allt i sin hand.

6 Detta inte sagt som om Guds ord skulle ha slagit fel. Alla som härstammar från Israel är nämligen inte Israel,

Här säger Paulus att Guds ord ljuger inte, löftena till Israel som står i gamla testamentet gäller inte alla Israels(Jakobs) alla fysiska avkommor, utan de är dem som han har utvalt som räknas som Israel, vare sig de gäller dessa Israeliter eller eller någon annan folkgrupp

7 och alla Abrahams avkomlingar är inte hans barn. Nej, det är genom Isak din avkomma ska räknas .

Här säger Paulus att alla abrahams efterkomlingar är inte alla hans fysiska ättlingar, utan de är de som är utvalda som räknas som räknas som hans avkomlingar, vare sig de är Israeliter eller hedningar.

8 Det vill säga: det är inte de köttsliga barnen som är Guds barn, utan löftets barn räknas som hans avkomlingar.

Här står det precis som jag skrivit, ett bevis för at de jag skriver är sant, löftets barn är de utvalda, de bestämmda till evigt liv, löftet är löftet till Abraham, löftet att folk från alla delar av världen ska bli välsignade genom honom vilket sedan leder till evigt liv, likadant gäller det hans fysiska avkommor, bara de utvalda till evigt liv räddas, vare sig de gäller Abrahams fysiska avkommor eller icke fysiska avkommor. Ett exempel på detta är Isak och Ismael, som båda var Abrahams fysiska avkommor men bara en var utvald. Sen är det sant att Abrahams alla fysiska avkommor ska bli talrika som havets sand, de betyder inte att alla hans fysiska avkommor ska bli välsignade.

11 Innan barnen var födda och varken hade gjort gott eller ont

Här visar Paulus att Guds utväljande inte beror på någon gärning hos människan, utan på Guds utväljande genom nåd, nåd är som en gåva som man inte har förtjänat på något sätt.

12 sades det till henne: Den äldre ska tjäna den yngre . Guds beslut att välja vem han vill skulle stå fast och inte bero på gärningar utan på honom som kallar.

Här visar Paulus att Guds utväljande inte beror på någon gärning hos människan,

13 Det står ju skrivet: Jakob älskade jag, men Esau hatade jag .

Här visar Paulus att Gud älskade Jakob och hatade Esau, detta berodde helt på Guds utväljande. ? 14 Vad ska vi då säga? Finns det orättfärdighet hos Gud? Verkligen inte!

Frågan som kommer upp är "Är inte Gud orättfärdig som hatar en annan och älskar en annan helt utan att dem kan hjälpa det på något sätt?" men Paulus visar senare att Han inte alls är orättfärdig för Han gör detta.

15 Han säger till Mose: Jag ska vara nådig mot den jag är nådig mot och förbarma mig över den jag förbarmar mig över .

Här visar Paulus att Gud har full rätt i sin makt att göra vad Han vill, tex. utvälja en annan och förkasta någon annan, vi får inte glömma att skapelsen syfte är att ära Gud, människan är endast ett instrument till Guds ära.

16 Det beror alltså inte på människans vilja eller strävan utan på Guds barmhärtighet.

Som tidigare nämnt beror inte Guds utväljande på något annat än Guds barmhärtighet och nåd

17 Skriften säger ju till farao: Just därför lät jag dig uppstå, för att visa min makt på dig och för att mitt namn skulle förkunnas över hela jorden .

Hans enda syfte med Farao var att förhärliga sig själv att Hans namn skulle bli förkunnat på hela jorden, och att visa sin makt på Farao genom berättelsen om de tio plågorna i Egyptien, i 2 moseboken.

18 Alltså är han barmhärtig mot vem han vill och förhärdar vem han vill.?

Gud har full rätt att göra vad Han vill, att vara barmhärtig mot en och förhärda en annan,

19 Nu säger du kanske till mig: Varför klandrar han oss då? Vem kan stå emot hans vilja?

Frågan som kommer upp är hur Han kan skuldbelläga oss med synd, om nu människan inte kan hjälpa någonting, Paulus ger förklaringen här nedan.

20 Du människa, vem är då du som ifrågasätter Gud? Det som formas kan väl inte säga till den som formar det: Varför gjorde du mig sådan?

Här förklarar Paulus att hur du som ställer denna fråga vågar gå emot denna stora Gud, inte kan den lilla lerskärvan(människan) kommentera Guds planer med skapelsen och varför Han skapa dig på det sättet och till de syften Han vill

21 Har inte krukmakaren den rätten över leran att av samma klump göra ett kärl för hedrande ändamål och ett annat för mindre hedrande??

Har inte Gud rätt att göra ett kärl till hedrande(till utväljande vilket leder till evigt liv) och ett till mindre hedrande eller vanheder (de som inte är utvalda, de som är förutbestämmsa till att dömas) han förklarar senare vad dessa två kärlen är till för vilket fullt stödjer de jag skrev här.

22 Men tänk om Gud, trots att han ville visa sin vrede och uppenbara sin makt, ändå med stort tålamod har burit vredens kärl som var färdiga att förstöras?

Här talar Paulus om kärlet till vanheder, syftet med detta kärl är att visa sin vrede och makt(till att dömas för sina gärningar på domens dag), och Han tålmodigt har hållt ut med detta vredeskärl som har genom sin synd har förbertett sig själv till förstörelse. Han är vred på detta kärl eftersom detta kärl har syndat och inte fått Guds underbara nåd. Kärlet är en människa.

23 Och om han gjorde det för att uppenbara sin rika härlighet på barmhärtighetens kärl, som han i förväg har berett för härligheten?

Här talar Paulus om en utvald person, som är förberedd till evigt liv, och har fått barmhärtighet och förlåtelse för sina synder,"härligheten" är härligheten i Guds rike, härligheten som finns där, i den nya himen och den nya jorden.

24 Till att vara sådana har han kallat oss, inte bara från judarna utan också från hednafolken.

Han har kallat folk från alla nationer, inte endast judarna

Svara -   - 24/8-15 19:57 -


Anton

Jag vet inte hur frågetecknet kom in där, kan inte ta bort det.

Svara -   - 24/8-15 19:59 -


Anton

Skrev inte heller in de andra frågetecknet vid "mindre hedrande" var med om samma sak igår, frågetecken las dit utan att jag hade rört det, jag satt på mitt rum på natten med låst dörr och var där hela tiden så de kan inte varit nån människa som skrev det, en hackare kan de inte var, för en pågående skrivtext syns inte på andra datorer, inte ens om man har kontot, vet detta för jag kollade själv med två datorer, de måste var ett Guds mirakel! Var med om andra som jag trodde var förändringar i texten igår.

Svara -   - 24/8-15 20:08 -


Anton

De sista nu så var jag inte ens på internet, jag var på"anteckningar" på datorn.

Svara -   - 24/8-15 20:10 -


Christer Åberg

Svar till Anton.

Av någon anledning kan det bli frågetecken om man till exempel kopierar in text. Jag vet ej varför.

Svara -   - 24/8-15 20:16 -


Anton

Jag tror inte bara de kom, anledningarna till det är att jag aldrig någonsin har varit med om det tidigare, och varför skedde de endast när jag för några sekunder lämnade texten och inte den långa tiden jag skrev texten? jag är övertygad om att jag inte skrev dem själv, helt övertygad, för jag har aldrig någonsin vad jag vet skrivit in ett frågetecken omedvetet, och man måste hålla in två tangenter för att skriva in det, och för de andra så kom de upp ett frågetecken på en plats jag inte rört, på en plats jag endast kopiera en bibeltext, för de tredje har de flesta/alla frågetecken nån form av syfte verkar de som, de första är at jag skrev "innan de blev frälsta var de inte? Guds folk, efter de blev frälsta blev de Guds folk" observera frågetecknet jag inte skrev in "Var de inte?" som om Gud villle visa att de visst var Guds folk innan frälsningen, de andra exemplet är Gud välsignad i evighet Amen?" observera de tillagda frågetecknet, de kan bero på att jag har blivit frälst men inte ärar Gud så mycket, då vill Gud kanske göra detta genom att skriva ett frågetecken där om man verkligen är värd att bli välsignad i evighet, de tredje exemplet är "och ett till mindre hedrande??" här va rett frågetecken tillagd, kan vara en vägldning till dem som tror Gud älskar alla, att Gud visst inte behöver älska alla, att han har full rätt att göra ett kärl till förkastelse.

Svara -   - 24/8-15 21:34 -


Anton

Detta är verkligen ett mysterium, aldrig vart med om nått liknande!!

Svara -   - 24/8-15 21:37 -


Annica

En sida jag kan rekommendera som jag tycker är bra där jag har hittat mycket tröst

http://www.nogg.se/blogg.asp?idHomepage=127504

Svara -   - 24/8-15 21:39 -


anton

Nu svär jag men va i helvete!? Märkte att ett frågetecken hade lagts till EFTER jag skicka det! Helt brutalt! De måste skett ett miralkel!!!

Svara -   - 24/8-15 22:59 -


anton

Ursäktar svordomen, tänkte mig inte för, förlåt, snälla blocka mig inte, ta gärna bort kommentaren om du vill det Christer!

Svara -   - 24/8-15 23:01 -


anton

Ett till frågetecken har lagts till i tecken, jag KAN INTE röra texten!

Svara -   - 24/8-15 23:08 -


Leif Boman

Svar till anton.

Jag tycker inte att det gör någonting att svordomen står kvar, det visar bara vad som finns inom dig.

(Luk 6:45) En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd, och en ond människa bär fram det som är ont ur sitt hjärtas onda förråd. Ty vad hjärtat är fullt av, det talar munnen.

Jesu frid....

Svara -   - 24/8-15 23:16 -


Anton

Jag ska avslöja en sak. Jag ser syner, har i börjat se syner, "unga män ska se syner" stämmer på mig, kan vara ett tecken på att vi lever i de yttersta dagarna och jag har fått starka ljus som säger att de var Gud.

Svara -   - 24/8-15 23:25 -


Anton

Edit: "Har i åratal börjat se syner" ska de stå

Svara -   - 24/8-15 23:26 -


Leif Boman

Svar till Anton.

Är du frälst anton, har du tagit emot Jesus Kristus som din Frälsare? Har du bekänt dina synder inför Honom och har du valt att följa Honom av hela ditt hjärta och av hela din själ. Har du låtit döpa dig såsom Jesus visade att vi skall göra, anton.

Om ljusen säger att de är Gud, skall du inte lita det minsta på att de måste vara från Gud. Ljusen skall förhärliga Jesus Kristus, enda vägen till Gud, om det överhuvudtaget skall kunna gå att lita på.

Och, än en gång anton!

Svordomar vittnar om att det finns någon annan som emellanåt är herre i ditt liv. Detta måste bli ändring på för att det skall kunna gå bra för dig.

Jesu frid.....

Svara -   - 25/8-15 00:21 -


Anton

Min svordom bör inte betraktas som farlig, och den behövdes verkligen för något sådant helt brutalt. Jag måste även ha rätt till en andra chans, en gång är ingen gån som dem säger, man måste få en till chans och jag har dessutom inte läst igenom reglerna så noga, och jag gick varken mot Gud eller någon människa.

Svara -   - 25/8-15 00:24 -


Anton

Svar till Leif Boman.

Jag tror man kan ha tagit emot Jesus Kristus och svära ibland, jag åkalla Herrens(Jesus namn) och grät om att bli frälst, efter de kände jag att mitt hjärta förändrades och jag kände att jag blev fylld av Anden, detta stödjer Hesekiel 11:19 "Jag skall ge dem ett och samma hjärta, och en ny ande skall jag lägga i deras bröst. Jag skall ta bort stenhjärtat ur deras kropp och ge dem ett hjärta av kött," även en frälst kan synda och svära.

Svara -   - 25/8-15 00:28 -


Leif Boman

Svar till Anton.

Ja, Anton. Ursäkta att jag inte har sett dina svar förrän nu när jag gick tillbaks lite och tittade efter!

Jag tror också att man kan ha tagit emot Jesus och blivit frälst och, även att det nån gång kan komma smuts ur våra hjärtan, för det är precis var det kommer ifrån. Guds Ande har flyttat in hos dig, men vill få fylla dig alltmer.

Har du låtit dig döpas?

Du behöver nu också få uppleva Andens dop Anton! Det är inte detsamma som när du fick Anden inom dig. Det kommer att förändra dig ännu mer.

Sök detta med hela ditt hjärta för det tillhör dig, och du skall finna! Sök detta snälla Anton och du skall få uppleva något fantastiskt!

Jesus älskar dig, och!

Jesu frid....

Svara -   - 27/8-15 22:14 -


Leif Boman

Svar till Leif Boman.

Alltså Anton. Vi behöver alla både vattendöpas i Jesu namn och hungra efter Andens dop, då blir det gött att leva broder!

Jesu frid...

Svara -   - 27/8-15 22:16 -


Ansa

Tack för att Din sida finns! En syster med en kropp som inte lyder mig, men med ett hjärta som brinner för Jesus och för Israel!

Svara -   - 30/8-15 17:50 -


Thomas

Det är ytterst viktigt att vi gör allt för att förhindra en anslutning till Nato.

Efter John McCain's Sverigebesök så ser vi nu agendan från detta möte, nya "terroristlagar" och medlemskap i Nato för senare utplacering av kärnvapen på svensk mark. Sverige har defakto alltid funnits inom Rysslands intressesfär och endast genom bön så undveks invasionen 1953 genom Stalins död. Om en folkomröstning kommer upp på agendan för ett medlemskap kan mycket väl Putin agera.

Putin är inte bara en mycket skicklig schackspelare, han är också en gambler vilket gör honom farlig inte bara för världsregeringen. Han vet precis vilka pjäserna är på brädan och har hitintills fört spelet mycket till sin fördel. Ett proxykrig pågår och vi vet inte var nästa oroshärd uppstår. Vi vet dock av McCain's besök att vi inte är immuna.

Kläd er därför i rättfärdighetens pansar, spänn på er sanningens bälte och ta tron som sköld mot fiendens alla brinnande pilar. Thomas

Svara -   - 4/9-15 11:25 -


Leif Boman

Svar till Thomas.

Putin är en av världsledarens schackpjäser, som används idag för så småningom sätta hela världen i schack!

Det kommer att leda fram till dennes framträdande. Han vet att hans tid kommer att vara kort och regerar därför nu med sin ondsinthet så mycket det bara går, kanske till och med då att han nu har glömt vad Herren har sagt, han upphöjer nu sig själv till att vara Gud, men!

Ack vad han misstar sig!

Han förstår inte nästa drag, då Herren helt plötsligt med järnspira och med Sin muns anda låter hela antikrists här på darrande knän fråntas sin makt.

Ogudaktiga förintas, en liten rest blir kvar som nu skall komma att förstå! Jesus sätter Sina fötter på oljeberget!

Satans tillsynes listiga schackdrag har bemötts med ett ännu vassare drag som nu sätter satan i bojor för tusen år.

Men, efter de tusen åren, ännu en gång, skall Gud ge honom ett drag till. Djävulens sista drag kommer att än en gång försöka vinna spelet, men här tar det slut.

Gud sätter SCHACH OCH MATT!

Jesu frid.....

Svara -   - 4/9-15 11:48 -


Thomas

Vilka är de verkliga "skurkstaterna" egentligen? "Germany, Sweden helping US with ‘kill decisions’ in Afghanistan" http://www.presstv.ir/Detail/2015/09/05/427818/Afghanistan-USled-coalition-NATO-Germany-Sweden-airstrikes-kill-decisions

Svara -   - 5/9-15 12:26 -


Thomas

DOMEN MOT SVERIGE NÄRMAR SIG!

STOPPA NATO-INTRÄDET ELLER GÅ UNDER!

Taktiska kärnvapen klassas ej längre som WMD hos stridande parter utan används i Syrien, Jemen, Kina och Ukraina. De kommer definitivt användas mot oss om ett inträde sker.

“Sweden’s admission to NATO would have military-political and foreign policy steps,” Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova said on Thursday, Russia’s ITAR-TASS news agency reported. Those steps, she said, “would require necessary response steps from the Russian side.” Earlier in the year, Russia's Ambassador to Sweden, Viktor Tatarintsev, warned that Moscow might react militarily if Stockholm were to join the alliance.

Källa: http://www.presstv.ir/Detail/2015/09/11/428677/Russia-Sweden-NATO-Ukraine

Svara -   - 11/9-15 14:17 -


Tom

Explosion i kristinebergsgruvan just nu. Instängda arbetare Hmm, kan det vara så att jesus söker vår uppmärksamhet! Profetian aktualiseras än en gång och att det sker nu med judarnas nyår imorgon, har hänt en del intressanta saker senaste dagarna

Svara -   - 12/9-15 16:27 -


Lars Larsson

Namnet Elia betyder på Hebreiska: "Gud är min kraft". Vad betyder namnet Netanyahu på Hebreiska. Observera likheten i slutstavelsen stavelsen.

Svara -   - 12/9-15 18:00 -


Lasse Larsson

Fråga: Elia (Hebreiska Elijahu) betyder:"Jehova är min kraft. Vad betyder namnet Netanyahu på Hebreiska?

Svara -   - 12/9-15 18:14 -


coolaanton@spray.se

De som är oerhört mystiskt med min text är att efter varje gång de är något Herren har talat så är punkten på slutet av meningen satt med ett mellanslag mellan texten och punkten, "det är genom Isak din avkomma ska räknas ." "Den äldre ska tjäna den yngre" Han säger till Mose: Jag ska vara nådig mot den jag är nådig mot och förbarma mig över den jag förbarmar mig över ." De måste var gud själv som ändrat texten, de är möjligt att jag av misstag råkat satt ett mellanslag mellan en punkt, men varje gång de är Herren som har talat?

Svara -   - 14/9-15 01:05 -


Anton

"Gud" Ska de stå.

Svara -   - 14/9-15 01:06 -


Katrina

Svar till Lasse Larsson.

Svar till Lasse Larsson Netanyahu betyder ungefär Guds gåva, gåva av Gud, enligt min vän Nisse

Svara -   - 14/9-15 19:39 -


King James Version

Om Bibeln 1917

Matteusevangeliet 17:21 texten saknas!?

Och i Uppenbarelseboken 22:19 står att läsa följande:

19. Och om någon tager bort något från de ord som stå i denna profetias bok, så skall Gud taga ifrån honom hans del i livets träd och i den heliga staden, om vilka är skrivet i denna bok.»

Upenbarelseboken 20:15 säger vidare att:

15. Och om någon icke fanns skriven i livets bok, så blev han kastad i den brinnande sjön.

Hur ser ni andra på det?

Själv så är jag King James Only när det gäller bibeln som en följd av att ord och meningar tagits bort,ersatts eller förvanskats under inflytande av Romersk katolska skökan.

Svara -   - 15/9-15 01:01 -


Anton

Jag är inte säker på att allt stämmer i min förklaring av Romarbrevet 9, men jag tror de mesta stämmer, de är egentligen bara en sak jag tänker på.

Svara -   - 15/9-15 10:53 -


Hans

Hej, hur hade Jesus reagerat mot IS?

Svara -   - 15/9-15 17:07 -


Thomas

Svar till Hans.

Jesus hade bespottat oss för det hyckleri som vi var dag begår när vi inte vågar stå upp och säga att det är våra egna regeringar som skapat och står bakom IS.

Svara -   - 16/9-15 10:32 -


Anton

https://soundcloud.com/anton-gustafsson-5/jag-sjunger jag sjunger Schytts Ge mig mera.

Svara -   - 25/9-15 02:40 -


Eva Virginius

Vad står ignorera för ? så kallade "Kristna" ignorerar mej. De diskuterar inte utan bara ger tystnad.

Jeremia 18:18-23

Är det rätt att frysa ut och ignorera andras åsikter när det kommer till GUDS ärenden ?

Vi som predikar i kyrkorna får korrigera varandra men om det är total tystnad och man möts av ryggar vända emot en och kyla, är det rätt ?

Varför fryser man ut den som kommer med GUDS ord ?

Svara -   - 28/9-15 14:49 -


Eva Virginius

Svar till Eva Virginius.

Vad står ignorera för ? så kallade "Kristna" ignorerar mej. De diskuterar inte utan bara ger tystnad. Jeremia 18:18-23 Är det rätt att frysa ut och ignorera andras åsikter när det kommer till GUDS ärenden ? Vi som predikar i kyrkorna får korrigera varandra men om det är total tystnad och man möts av ryggar vända emot en och kyla, är det rätt ? Varför fryser man ut den som kommer med GUDS ord ? Acceptera varandra, då, precis som Kristus accepterat dig, för att få prisa Gud. Romans 15: 7 För Herren kommer inte att förkasta hans folk; Han kommer aldrig att överge sin arvedel. Ps 94:14 De som ignorerar Guds ord helt, som är villigt okunniga: Liksom människor som levde i Noas dagar, de vägrar att lyssna till varningarna som ges av dem som predikar rättfärdighetens väg. De väljer medvetet att stanna kvar i mörkret. Noah hade säkert predikade för sina samtida, men när floden kom "de visste inte". De visste okej; de hade hört budskapet, efter ett mode. Men eftersom de inte vill veta, hade öronen stängts till Noaks spara meddelandet. Lärjungarna blev tillsagda att "skaka dammet av sina fötter" när de lämnar husen av sådana människor. Det har jag gjort många gånger både i privata hem och när jag har lämnat församlingar som har varit elaka mot mej. Elakhet behöver inte vara med ord eller fysiskt utan att vara elak är också att: frysa ut, mobba, inte förvara en människa som blir påhoppad, att inte visa kärlek till den nästa.... stackars dessa när domen kommer. Jag har tagit in många svenska predikare som mina vänner här på FB men hur många har svarat på mina poster eller klickat like ? Och dessa står och Predikar eller sjunger om sin GUDs kärlek.... Jesus Kristus kärlek till alla. "Inte alla som säger till mig: 'Herre, herre' kommer in i himmelriket, utan bara den som ser min Faders vilja som är i himlen Matt. 7: 21 Esaja 15:3

Svara -   - 28/9-15 15:49 -


Eva Virginius

Svar till Eva Virginius.

Det strös så många vackra ord om kärlek i församlingarna men under ytan pågår en mobbning mot de som inte följer de osynliga lagarna som finns i dom.....inte Guds lagar utan människans.

Jag möter många människor som inte hittar en fast tillvaro i en församling för de känner sej inte välkomna då så många i församlingarna är som världen utanför där man först är vänlig och omtänksam men sedan när man vet människans bakgrund och finner att hon/han inte är förmögen eller inte tycker exakt lika som dom....ja, då finner sej dessa människor sej utfrusna när de var bara där att få vara med i en gemenskap.....undrar hur många som sökte men fann bara kyla och tog sitt liv ?

Svara -   - 28/9-15 15:57 -


Eva Virginius

Svar till Eva Virginius.

Jag tar inte mitt Liv för jag är stark i GUD som valde mej att predika för världen vad HAN säjer till oss idag. Det spelar ingen roll vad människor gör för mitt liv är GUD.

Vill inte människan ta emot budskapen så är det inte mitt fel för GUDS ord är fritt att ta emot eller ej.

Mitt arbete för GUD är ENDAST att berätta vad HAN säjer åt mej att säja.

Var och en har ett eget ansvar för sitt liv. Vi kan bara vara där för människan men vi kan inte bestämma åt dom.

Svara -   - 28/9-15 16:04 -


Joel

Svar till King James Version.

Tycker det också det är märkligt att så många kristna inte tycks bry sig. Jag läser reformationsbibeln på grund av att den har majoritets texten till grund. Minoritets texten är skum, den är äldst men den är ett hopplock av flera dåliga handskrifter där det som du säger fattas en massa ord, ex hela Uppenbarelseboken. Wescott & Hort som tog fram den grundtexten, vilka skumma typer.

Svara -   - 28/9-15 16:41 -


Elisabeth

Svar till Eva Virginius.

Hej Eva!

Hoppas du och jag snart ska hitta en församling där vi kan känna oss hemma!

Jag har också ledsamma erfarenheter av kristna som inte hinner vara vänner med oss "nyfrälsta". De har så fullt upp med sina vänner, att åka på resor och konferenser, fixa med sina hus, mm. Har dessutom fått ledsamma kommentarer om mitt utseende av kristna, har en sjukdom.

Blev frälst för några år sedan, lämnade både församling och familj i slutet av 70- talt då jag var tonåring. Det var så många obegripliga regler, hot och så lite kärlek. Var rädd och sårad. Har haft svårt att förlåta alla men Gud har tröstat mej genom Bibeln, God Tv, Kanal10 mm. Han har också visat mej att jag ska be dem jag sårat om förlåtelse, och att jag ska be för dem som sårat mej men aldrig sagt förlåt.

Pastor Stojan Gajicki i Skogakyrkan predikade på kanal10 om besvikelse och att det finns ett liv efter besvikelse! Att Djävulen kan plantera in en del av sin besvikelse på Gud i människan. Att vi kan börja leta syndabockar hellre än att ta reda på om vi själva har gjort fel. Vi får prata med Gud om allt, be att Han hjälper oss förlåta och be om förlåtelse. Det är svårt ibland och Gud vet det, Han har tålamod med att det kan ta tid. Har varit ledsen och ensam många gånger, men vet att en gång får vi komma till himlen där inga tårar och "mobbning" finns. Bara frid och glädje i all evighet!

Någon predikade också om att Gud älskar dej så mycket så att Han skulle ha sänt sin son Jesus till jorden även om det bara varit Du som funnits där. Att Jesus hade dött på korset bara för dej för att han älskar dej så mycket!!

KRAM från Elisabeth

Svara -   - 28/9-15 18:57 -


Leif Boman

Svar till Elisabeth.

Gud välsigne er både Elisabeth och Eva. Hoppas verkligen att ni kan hitta någon kärleksfull gemenskap.

Jesu kramar och frid....

Svara -   - 28/9-15 19:33 -


Elisabeth

Svar till Leif Boman .

Tack, det värmde!

Fridshälsningar Elisabeth

Svara -   - 28/9-15 19:52 -


Eva Virginius

Svar till Elisabeth.

Hej Elisabeth,

Jag trodde inte att jag skulle bli avskärmad från människor i församlingarna då GUD och Hans son kom ner till mej och pratade.

Jag trodde att HELA världen skulle bli intresserad men så blev det inte.

Folk vill ha den tro som dom känner sej trygga i så jag är bara störande då jag berättar vad GUD har gjort i mitt 15 år långa liv med Honom.

Det är otroligt att inte hela världen vill veta sanningen för om de gjorde det så skulle det inte finnas några krig eller har i världen.

En svårighet är också att kyrkan är till för männen så alla förväntar sej att GUD skulle komma till en MAN år 2000.

Du kan googla på mitt namn. Jag spelar in Videos där jag berättar om mitt liv och GUDs ande besöker mej varje gång jag spelar in på Svenska.

Svara -   - 30/9-15 22:20 -


Joel

Vore det inte bra om man på något sades om alla dessa profetior som har lagts upp på APG29 som visade sig vara osanna. Att säga något som är osant och sedan säga att det är Gud som talar, måste ju redas ut om man vill ha fortsatt förtroende. Peter Ljunggren hade ju rätt när han ifrågasatte detta spektakel.

Svara -   - 2/10-15 09:57 -


Irene

Vi bör vara uppmärksamma på att ordet kyrka är över huvud taget inte ett bibliskt ord ordet kyrka är inte ett ord som guds ande använder i skriften den 13 oktober kommer en dokumentär om den hemliga bibeln på tv4 fakta XLF kl 21.55

Svara -   - 2/10-15 22:42 -


Irene

vi behöver i stället upptäcka det bibliska orginalet med rötterna bland det judiska folker där frälsningen kommer ifrån den nytestamentliga tron är helt och hållet en judisk tro Joh 4:22

Svara -   - 2/10-15 22:47 -


Gäst

Av dem som är intresserade av sanning, och kan förstå engelska, kolla videon nedan.

http://youtu.be/a-7p-flrkJk

En timme lång, se hela. Ingen framspolning.

Det är din själ det handlar om.

Svara -   - 3/10-15 01:36 -


Anita Magnusson

Svar till Jakob.

Jakob. Jag läste detta först nu, har inte sett dessa inlägg.

Du ska och behöver inte först " sluta synda" innan du blir frälst. Du ber till Jesus, ber honom förlåta dig dina synder och att du bekänner honom som Herre i ditt liv. Be honom komma in i ditt hjärta och förändra dig. Då tar Han dina synder på sig. Nu är det inte så att det är " bara" de synder som många tror, t ex sluta ljuga, svära, och allt detta. Synden var också att vi inte trodde på Gud, att vi vänt honom ryggen och gick v år egen väg. När du av uppriktigt hjärta vill tro på Jesus., omvända dig ( innebär att du vill lämna ditt "gamla" sätt att vara ) , följa Honom, vilja läsa Bibeln, döpa dig, då hjälper Jesus dig och Den Helige Ande kommer till dig och uppfyller dig, hjälper dig i ditt nya liv. Då är du frälst. Beror inte på känslor utan tro.

Svara -   - 3/10-15 10:44 -


Anita Magnusson

Svar till Petrus.

Nu måste jag bara få yttra mig Petrus.

Vi ska följa JESUS och ingen annan. Och du har fel vi ska inte följa Paulus, han menar gör som jag följ JESUS. Farlig väg du är på. Du skriver att Paulus gick till de troendes hus , men Paulus var hedningarnas apostel. Han gick till hedningar och gav dom budskapet om Jesus. Petrus var apostel för judarna. Sen att han åkte runt till församlingarna, för att bygga upp dom är en annan sak. Du ska INTE följa människor, utan JESUS.

Svara -   - 3/10-15 13:47 -


Petrus

Svar till Anita Magnusson.

Om du vill följa Jesus så kan du väl börja med Lukas 12:33?

Svara -   - 3/10-15 15:23 -


Anita Magnusson

Svar till Petrus.

Petrus. Du hänger upp dig på den bibelverser, konstigt nog. Är det för du inte vill se sanningen. Det Jesus menar med detta är inte att vi ska sälja allt vi äger, Han uppmanar oss att inte samla på hög och bara tänka på oss själva, utan ge till fattiga. Du åberopar BARA detta att vi ska sälja allt vi har. Du glömmer ALLA andra löften och bud som Jesus gav. Du skriver : om jag VILL följa... jag FÖLJER redan JESUS sedan 30 år tillbaka. Behöver inte dina "råd" hur. Du behöver gå vidare och inte hänga upp dig på ett bibelord, som du dessutom har tagit ur sitt sammanhang.

Svara -   - 3/10-15 16:04 -


Anita Magnusson

Svar till Christer Åberg.

Christer du skrev att användaren " Petrus" Är Blockera. Han svarade mig nyss, alltså är han kvar,

Svara -   - 3/10-15 16:08 -


Petrus

Hur många gånger har du läst Bibeln, Anita? Och vilken översättning?

Svara -   - 3/10-15 21:42 -


Eva Virginius

Svar till Leif Boman .

Jag har frid. Jag har börjat att spela in videos med vittnesbörd och predikningar.

Jag lär mej dag för dag att ha en egna kyrka i mitt hem.

Får frågor av folk att ta upp så jag har en gemenskap även om den är ovanlig.

Jag fick min första penning donation här om dagen så jg kunde köpa mej en ny dator och lite andra saker för inspelning.

En dag fick jag oväntat en donation som var en ny videokamera.

Jag förstår vad GUD vill att jag skall göra och jag kommer ha en fin höst och Vinter med att vara hemma och spela in videos på Svenska och Engelska.

Jag blev bjuden till Portugal om 14 dagar men jag har inte tid då jag har mycket att göra för GUD.

Jag skriver 2 bloggar och gör hemsidor och nu videos.

En dag kan det hända att nån Svensk kyrka gillar vad jag gör och vad jag pratar om.

Då och då stöter jag på folk som behöver GUD i helanden och då gör jag det utan ta betalt. Har gjort mellan 15 och 20 helanden detta år men hade önskat mej mera.

Det är inte för mitt liv utan för andras liv jag gör det....jag själv mår jätte bra och inatt sov ett barnbarn på 3 år över hos mej.

Jag tycker bara det är tråkigt att inte få arbeta som jag skulle vilja då helandets gåva är min största gåva och kan rädda liv.

Jag frågade på barn onkologin i Lund men fick nej.... det är hemskt att jag inte får hjälpa ett barn att få leva.

Svara -   - 4/10-15 21:48 -


Leif Boman

Svar till Eva Virginius.

Det låter som om du har en lite annorlunda situation än de flesta kristna Eva!

Jag tycker faktiskt att det låter ganska spännande!

Nu kan jag erkänna att jag inte riktigt kan förstå din egen upplevelse av hur du blivit bemött o.s.v.

Sen är det väl också så att vi kristna aldrig kan räkna med att få bli inbjudna på t.ex. barnonkologin med våra helandetjänster som du försökte, det vore ju fantastiskt om samhället hade varit med på det, men räkna med det kan vi inte. Jag är oerhört glad över att du faktiskt har frågat!

Men nu, en riktigt viktig sak kan jag känna för dig. Du vill oerhört mycket väl. Kämpa trons goda kamp med tålamod och uthållighet, stressa inte fram något. Låt Gud i Hans vilsamma takt leda dig på rätta vägar, och!

Gör hela tiden allt för att, oavsett hur du blivit bemött av andra syskon, gör ändå allt du kan för att älska dina syskon, bli inte bitter på dina syskon som kanske inte alltid förstår, för det kan rasera det Gud vill använda dig till. Men kom ihåg att det mycket ofta ändå kan komma vishet därifrån som vi inte alltid omedelbart hajar. Lyssna till allt och i din ensamhet med Gud och Bibeln till hands, i lugn och ro, bearbeta alla tankar tills Andens stilla röst sagt amen inom dig.

(Ps 37:3-7) Förtrösta på Herren och gör det goda, bli kvar i landet och sträva efter trofasthet. Ha din glädje i Herren , han skall ge dig vad ditt hjärta begär. Överlämna din väg åt Herren , förtrösta på honom, han skall göra det. Han skall låta din rättfärdighet gå fram som ljuset, din rätt som middagens sken. Var stilla inför Herren och vänta på honom. Gräm dig inte över den som har framgång, över den som gör upp onda planer.

Jesu härliga frid syster....

Svara -   - 4/10-15 23:31 -


Anita Magnusson

Svar till Petrus.

Hur många gånger. ?.? Konstig fråga! Hur många gånger har du läst den själv? Jag räknar inte alla ggr, på dessa 30 år är det en hel del ska jag säga dig. Sen är det viktigaste HUR m an läser bibeln, eller hur? På ett år har jag läst igenom hela bibeln minst en gång, då läser jag alltid från både GT och NT. Utöver det blir det sen mera varje dag. Bibeln ligger alltid framme, läser varje morgon och kväll + under dagen när jag inte jobbar. Översättningar? 1917 och 1981 års mest. Sen har jag studiebibeln och handbok för livet. Läser mycket på internet med, jämför bibelverser med olika översättningar. Lyssnar på predikan på internet. Lovsång. Varje dag, . Ber , varje morgon prisar Gud och tac k ar Honom. Ber Den Helige Ande om ledning för den nya dag som kommer. Ber för barn och barnbarn och andra nära mig, för regeringen och Sverige. Förstår inte varför du frågar egentligen, jag jämför aldrig mitt bibel läsande, min bön eller tro med andras. Huvudsaken är att jag gör mitt, det Jesus kallat mig att göra, ber för det Han lägger på mitt hjärta. Högmod är en synd. Vi ska vara ödmjuka som Jesus var.

Svara -   - 5/10-15 03:15 -


Petrus

Svar till Anita Magnusson.

Anledningen till varför jag frågade är för att Romarbrevet 10:17 säger att tro endast kan frambringas när man hör Guds ord. Du säger att du läser 1917 års bibeln mest. Men visste du att den har flera lögner i den?

Kan du tala om för mig vem som dödade Goliat? 1 Samuelsboken 17:49-50 säger att David gjorde det. 2 Samuelsboken 21:19 säger att Elhanan dödade honom... Så tror du att 1917 bibeln är Guds ord? Precis det jag menar. Tro kan alltså inte frambringas utav den bibeln.

Kolla i din bibel i Markusevangeliet 1:2. Där står det: "Så är det skrivet hos profeten Esaias... Men vad händer sen? Då citeras Malaki 3:1. Först i vers 3 så citeras Jesaja 40:3.

Så det borde igentligen stå: "Såsom det är skrivet hos profeterna", eller hur? Så där har du ännu en lögn i din bibel. Hur känns det att läsa lögner.

Det jag vill säga är att 1917 års bibeln kan inte frambringa tro, eftersom tron kommer genom att man hör Guds ord, Rom 10:17. Och 1917 års bibeln är minsann inte det.

Så om du säger dig vara frälst, och det är den bibeln du pekar till, så gissa vad, den bibeln kan inte frambringa tro. Och din kommentar du gjorde till "Jakob" visar att du inte vet hur man blir förlåten. Och om du inte är frälst, så är det inte konstigt att du inte förstår det jag talar om.

Så där har du anledningen till varför jag undrade vilken översättning du läste.

Svara -   - 5/10-15 12:35 -


Eva Virginius

Svar till Leif Boman .

Om folk V I L L E förstå så skulle de förstå mej men människan är lat till naturen. Ja även jag om det inte var att jag har ett KALL och KOMMANDO från GUD FADERN att arbeta för Han tills GUD säjer till mej att sluta.

Detta KALL har jag inte valt själv utan GUD, Fadern till Jesus.

Den enda syskon jag har är Jesus Kristus men tar gärna in "syskon" i min familj.

Jag frågar bara efter förståelse och ett erkännande att man förstår mej.

Jag kräver inte mycket, bara att få komma och förklara mej varför jag vet vem jag är och vem som är min GUD och Herre.

Jag kommer ALDRIG att ge upp hur mycket man än fryser ut mej för det ser ju GUD och Jesus Kristus skriver inte in dom i LIVETS BOK.....vilket jag tycker är tråkigt.

Tack för att du pratar med mej, har varit på din hemsida och läst om dej. Var välsignad.

Svara -   - 6/10-15 19:00 -


Eva Virginius

Det är så vårt att hitta en man. Jag har dejtat några troende män men de är bara ute efter sex innan äktenskap.

Jag förstår dem till en viss del då de är rädda att "köpa grisen i säcken " när det gäller det intima.

Det är inte lite som Gud begär av en gammal singel när man inte längre har ytliga bilder att få "karln på kroken " Ibland tror jag att GUD vill ha mej för sej själv men nej det kan inte vara så utan att jag HAR inte ännu funnit den man som är värdig att gå vid min sida i det arbete jag gör för GUD.

GUD sållar bland de män jag träffar och kommer nog att göra för att styra min väg till en stark medhjälpare.

För egen del köper jag ju "grisen i säcken " också fast jag inte letar efter en sexpartner utan en medhjälpare i GUDs arbete.

Hur ser ni på detta med skaffa en partner på gamla dar ?

Svara -   - 6/10-15 19:10 -


Anita Magnusson

Svar till Petrus.

Men hallå där, nu får du ta och lugna ner dig. Bara för att du påstår att 1917 års översättning är lögn, så finns det inge belägg på det. Jag har ALDRIG skrivit jag läser 1917 års bibel mest. Jag skrev jag läser 1917 års och 1981 års mest. Lite fel skrivet kanske, jag läser 1981 års mest. Du blandar ihop saker. I 1 Sam 17:49-50 var David en ung pojke, en herde som vaktade får. Saul var kung. David dödade jätten Goliat. 2 Sam 21:19 var David kung och det var inte samma Goliat, som dödades såhär. Du borde läsa din bibel rätt. Det andra du påstår som står i Mark 1:2 . Det står att citatet är en sammanställning av Malaki 3:1 OCH Jesus 40:3. Finns många bibelverser som står på olika ställen. Gud är inte enformig, det är Hans Ord som står i Bibeln och Han talar till olika profeter, så det är inte bara detta som du tar upp som hänvisas till olika böcker i bibeln. Detta gör inte det till lögn. Du är inne på en farlig väg som påstår att Guds Ord är LÖGN. Jag är frälst, det behöver jag inte din bekräftelse för. DU är inte rätt människa att bedöma om någon är frälst. Jag är förlåten och född på nytt. Det med "Jakob" förstår jag inte vad du menar. Ingen bibel frambringar tro, utan Jesus död på korset. Sen innehåller bibeln Guds Ord, oavsett vilken översättning. Sen är man olika, någon gillar 1917, någon 1981 eller senare. Spelar ingen roll, är ändå Guds Ord. Du själv då.? Vilken översättning läser du ? Eller VAD läser du. Är Du Frälst ?

Svara -   - 7/10-15 01:37 -


Anita Magnusson

Svar till Anita Magnusson.

Blev fel där Petrus . Ska stå Jesaja 40:3

Svara -   - 7/10-15 01:39 -


Anita Magnusson

Svar till Eva Virginius.

Man ska ALDRIG ta betalt för helande, som du skriver. Det är en GÅVA från Gud. Det är ju inte DU som helar, utan JESUS. Om han använder dig ska du använda den gåvan och ge till människor som behöver det GRATIS. Förstår inte alls detta, menar du att du brukar ta betalt ? Då är det " healing" som New Age Håller På MED. Har inget med Jesus att göra.

Svara -   - 7/10-15 08:32 -


Leif Boman

Svar till Eva Virginius.

Gud välsigne dig Eva!

Roligt att du tittade in på hemsidan, jag är själv knappt därinne mer, så det blir inte mycket till förnyelse där, men den har ju ändå en del nyttigt och vägledning till himmelen så, den får finnas kvar på nätet tills vi flyttar hem!

Sen det här med att skaffa partner?

Det finns förstås en hel del att tänka på angående detta, och jag vågar knappt lägga mig i. Som jag förstått det hela så tror jag ju mest att du först och främst längtar efter en vän och en livskamrat till stöd och inte som sängkamrat!

Paulus berättar ju lite om denna svåra bit.

(1 Kor 7:8-9) Till de ogifta och änkorna säger jag att det är bäst för dem om de förblir som jag. Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

Paulus säger ju så med vissheten om att det kan vara oerhört svårt i en relation. Dels är ju den Bibliska vägen helst renhet före äktenskapet. Det tydliga är alltså giftermål.

Det betyder ömsesidigt underordnande, vilket inte alls är så enkelt alla gånger, speciellt inte när man redan levt långa liv i ensamhet, man har styrt sina steg efter eget behag. Nu skall helt plötsligt en annan vilja börja styra dina steg, och det är inte lätt!

Man skall ju absolut veta vad Guds ord säger om äktenskapet.

(1 Tess 4:7-8) Gud har inte kallat oss till orenhet utan till ett liv i helgelse. Därför, den som nu avvisar detta, avvisar inte en människa utan Gud, som har gett er sin helige Ande.

Du känner väl också till det här,

(Ef 5:21-24) Underordna er varandra i Kristi fruktan. Ni hustrur, underordna er era män, så som ni underordnar er Herren. Ty en man är sin hustrus huvud, liksom Kristus är församlingens huvud - han som är Frälsare för sin kropp. Som församlingen underordnar sig Kristus, skall hustrun i allt underordna sig sin man.

Nu vet jag att Paulus också tydligt säger att mannen skall underordna sig och t.o.m. ge sitt liv för sin hustru, men!

Detta är inte alls säkert att den man du träffar kommer att leva efter, det är nog nästan som så att du många gånger kommer att tycka att han inte alls följer detta. Då skall ju inte du vackla, utan din uppgift är ju ändå att följa den väg Gud har utstakat åt dig, att följa de instruktioner som Bibeln ger kvinnan, och detta kommer med största sannolikhet att bli en kamp för de som levt ensamma under lång tid!

Men, klart jag önskar att du träffar någon Eva, någon som helst inte tänker på sex i första hand utan kan leva avhållsamt om det krävs. En god vän, det behöver vi alla, även om Jesus är vår bäste vän, lycka till!

Jesu frid..

Svara -   - 7/10-15 09:40 -


Petrus

Svar till Anita Magnusson.

Vadå "jag påstår"? Inga belägg för att 1917 års bibel är en lögn? Jag visade det ju precis för dig! Och det är bara två av alla hundratals fel som finns i den!

Du hade rätt i vad du sa om 1 Samuel 17:49-50. David var en ung pojke som vaktade får. Saul var kung, och David dödade jätten Goliat. Det är sant.

2 Samuel 21:19 så var David kung. Så sant, men vadå "det var en annan Goliat"? Den som Elhanan dödade i 2 Samuel 21:19 hette Lahmi, och han var Goliats BROR, enligt 1 Krönikeboken 20:5!

Angående Mark 1:2, vart står det att det är en sammanställning av Malaki och Jesaja? Det står " Så är skrivet hos profeten Esaias". Malaki nämns inte.

Och när sa jag att GUDS ORD är lögn? Jag har aldrig sagt det. Jag sa att 1917 års bibeln är lögn! Du tvistar det jag säger.

I John 17:17 så säger Jesus att Guds ord är sant, så när jag läser en lögn i en viss översättning av Bibeln, så betyder det att den inte är Guds ord, eftersom Guds ord är sant! Gud är inte lögnens fader. SATAN är det, enligt John 8.

"Ingen bibel frambringar tro"? Va?! Romarbrevet 10:17 säger klart och tydligt att Guds ord frambringar tro!

Jag läser endast KING JAMES BIBELN. Jag läser inga studiebiblar eller handböcker för livet, därför jag är inte intresserad av vad människor skriver eller hur dom tolkar bibeln. Den enda som jag vill ska lära mig är den Helige Ande, som John 14:26 säger att den kommer att göra.

Och jag tror på Jesus som min räddare, och i hans blod som betalning för mina synder. Det reflekterar Romarbrevet 3:24-26. Gud gör den rättfärdig som tror på Jesus. Och det gör jag!

Svara -   - 7/10-15 13:02 -


Eva Virginius

Svar till Anita Magnusson.

Jag tar ALDRIG betalt.

Jag tycker det är tråkigt att se hur en del människor efter ett helande sträcker sej efter pengar för att GE mej.

Men detta är svårt då jag har varit fattig och hemlös.

Sen behöver jag pengar till att besöka platser som Gud vill att jag skall besöka eller skaffa verktyg för att kunna göra ett bra arbete för Gud.

Eftersom jag vill inte förakta pengar utan att det kan vara ett sätt för GUD att ge mej pengar på så om folk nu står med pengar i näven så säjer jag att de kan DONERA det som dom tycker helandet är värt för dom.

Det är lätt att tacka nej till pengar då man aldrig varit i den situationen eller om man är så RIK att man kan tacka nej.

Jag har träffat på folk som har varit till NEW AGE för att bli helade och det har de blivit men säjer till mej att den helande de får av NEW AGE är temporärt. Det längsta jag har hört har varit 1 år och sen kommer det onda tillbaka med mycket större kraft.

djävulen kan också hela men det är bara för att visa upp sej och få folk att tro att han helar för alltid. Men det kan vara så att djävulen sätter ÄNNU MER på den människa han vidrör !

Gå INTE in på dessa banor som jag vet många har gjort när det gäller mej ( för att de inte förstår ) kom inte och säj att jag är med i new age !!!

Jag har kontakt med folk som jag har helat ( genom att jag fick den gåvan av GUD)

Och det är folk som är fortfarande helade från cancer fast det är 13 år sedan jag hjälpte dom att inte dö.

Jesus helar inte genom mej utan jag fick GÅVAN när jag var omkring 3 år när min adopterade äldre syster knuffade mej framför en lastbil och jag dog.

Jag minns hur jag låg och frös i ett mörkt kallt rum när ett starkt ljus och värme kom ner över min nakna kropp och tog mej tillbaka till LIVET. Genom att jag dog fick jag helandets gåva i mej från GUD och behöver bara vidröra folk så de blir helade. Jag ber inte för jag vet att GUD står vid min sida då någon ber mej att hela dom...jag har kraften inom mej och inte externt.

Svara -   - 7/10-15 14:50 -


Eva Virginius

Svar till Leif Boman .

Som jag förstått det hela så tror jag ju mest att du först och främst längtar efter en vän och en livskamrat till stöd och inte som sängkamrat!

Visst är det så men bara för att jag är under GUD så är jag fortfarande människa med alla dessa känslor. Men även som gift skulle jag inte vilja att sex kom före GUD och arbetet för Honom.

Intimitet är skönt och avkopplande mellan två som älskar varandra och Bibeln säjer inte att vi inte kan ha det.

Jag vet att för många är det svart eller vitt när det gäller sex men så är det inte alls.

Jag äter ingen medicin som tar bort lusten men jag har bett i många år att GUD skulle tysta ner mej när det gäller detta och Han har gjort det och helat mej.

Jag har sett äldre par där den ena eller båda har haft fysiska problem men ändå finn kärleken där och kärleken är inte sex ( fysiskt ) utan en psykologisk form av samspel.

Svara -   - 7/10-15 15:00 -


Anita Magnusson

Svar till Petrus.

Jag har aldrig hört någon, varken Christer här, eller någon pastor, eller bibel lärare säga att 1917 års bibel skulle vara fel. Så du är den första och enda. Jag anser inte heller den vara en lögn. Vadå Goliats bror, ? Du skrev det var Goliat, samma i 1 Sam och 2 Sam. Att jag skrev att du påstår Guds Ord vara lögn, är ju rätt för du anser 1917 års bibel vara lögn. Den översättningen är lika mycket Guds Ord som King James. Du gillar den översättningen och jag 1981 års, och någon annan 1917. Ska du döma ut alla andra översättningar som du inte själv godtar. !!! Jag har lika mycket Den Helige Ande som du, han undervisar och leder mig varje dag. Du anser dig ha rätt och andra som inte läser de biblar du läser ha fel. HÖGMOD kallas det. Ja, Gud gör den rättfärdig i Jesus , som tror och det gör jag. Jag tycker denna diskussion har blivit påhopp kanske både från mig och dig. MEN jag ska gå vidare med ditt påstående om att 1917 års översättning är lögn. För på detta sätt kan ofrälsta och de som går in och läser här bli förvillade. Jag vill inte sprida villolära och annat, jag vill sprida Jesus.

Svara -   - 7/10-15 22:11 -


Anita Magnusson

Svar till Petrus.

Jag vill inte hålla på med denna diskussion längre. " När sa jag att GUDS ORD är lögn ?" Jo i och med du anser 1917 års bibel är lögn ,menar du att Guds Ord är lögn. Denna översättning är lika mycket "rätt " som andra. Jag har inte hört någon påstå att den skulle vara "fel" , varken bibel lärare, pastorer eller andra som undervisar. Har själv gått Bibel skola och dom använde mest 1917. Du får välja vilken bibel du vill, men anklaga inte andra som väljer andra översättningar. Den Helige Ande har vi alla, om vi inbjudit Honom, som vår ledsagare och lärare. Går inte närmare in på de andra sakerna igen. Sagt är sagt, jag står fast vid det jag skrivit. Jesus är min Herre och Frälsare. Sen " ingen bibel frambringar tro". Med det menar jag INGEN SPECIELL BIBEL ÖVERSÄTTNING frambringar tro, men så klart GUDS ORD.

Anita

Svara -   - 7/10-15 22:27 -


ulf

Svar till Anita Magnusson.

enligt den gode teologen Seth Erlandsson finns redan smatt antydan till nedvardering eller forringande(genom liberalteologi) av Jesu gudomlighet i 1917 oversattning.( Glom 2000, under all kritik). Nar jag bodde i stockholm laste jag mycket ur tegelstenbibeln Karl XII, med gamla bokstaver och sprak). Jag maste saga att den var Mustigare och gjorde mig gladare an aven Folkbibeln. Ser fram emot GT pa nysprak.

Svara -   - 7/10-15 22:57 -


Anita Magnusson

Svar till ulf.

Det jag menar, är att det finns ju flera översättningar av Guds Ord. Vem vet om någon stämmer då ? Om man nu ska gå till ytterligheter. King James har jag läst lite, har den nedladdad på surfplatta, men eftersom jag inte är SÅ duktig på engelska så blir det jobbigt. Men den i sin tur är ju översatt från tidigare upplagor. Karl XII bibel är en utmaning att läsa, den är ju närmare original texten har jag hört. 1917 var den första egna bibeln jag köpte som nyfrälst och 1981. Jag menar ska man hålla på att tvista om olika biblar här, när många nyfrälsta läser eller ofrälsta, då blir de ännu mer förvirrade. Som om det vore viktigare än Jesus.

Jag är ju ingen bibel lärare. De bör ju ha tillgång de flesta översättningar, ja även pastorer. Sen tycker jag att det är spännande att studera olika översättningar, när vi är några som håller bibel studier tillsammans. Men att gå till angrepp på en person för man har en viss översättning, tycker jag är fel. OM 1917 är många fel i vet inte jag, men jag gillar den översättningen. Då skulle ju de som har sådana här sidor som apg.29, och flera andra tagit upp det. Sen kalla 1917 för LÖGN är lite absurt. Men nyare översättningar som år 2000 t ex , läser jag inte.

Svara -   - 8/10-15 18:23 -


ulf

Svar till Anita Magnusson.

det finns sakert manga fel i Alla oversattningar fran grekiska och hebreiska. det viktiga, tror jag, ar att oversattarna inte medvetet, som t.ex liberalteologer,katoliker,russellaner .... forsoker manipulara texter i viss riktning.

Svara -   - 8/10-15 18:50 -


Petrus

1917 års bibel säger att det var samma Goliat i 1 Samuel och 2 Samuel. King James Bibeln talar om jätten Goliat i 1 Samuel och i 2 Samuel om Goliats bror.

Så varken du, Christer, eller någon annan pastor eller bibellärare har sagt att 1917 års bibeln är lögn... Men är inte Mark 1:2 en lögn när den säger: "Så är det skrivet hos profeten Esaias", men sen att den sedan citerar Malaki 3:1? Ärligt nu, är inte det lögn?

När Hebréerbrevet 3:16 säger i 1917 års bibeln: "vilka voro då de som förbittrade honom, fastän de hade hört hans ord? Var det icke ALLA de som under Moses hade dragit ut ur Egypten?", är inte det lögn? Om du kanske kommer ihåg, så var Joshua och Caleb trogna, så varför säger din bibel att ALLA förbittrade Gud?

Ingen lögn är av sanningen, 1 John 2.

Varför vill du inte bara inse att din bibel har lögner i sig? Vad mer behövs för att du skall förstå?

Om du vill så kan du testa att leta upp Matteus 17:21, Matteus 18:21 & Matteus 23:14 i 1917 års bibeln.

Låt inte ditt tänk komma i vägen.

Svara -   - 8/10-15 20:22 -


Petrus

Tack Christer för att du godkände kommentaren.

Svara -   - 8/10-15 22:14 -


Anita Magnusson

Svar till ulf.

Håller med dig Ulf. Finns kanske översättnings fel, men inte medvetet och det tar inte bort själva innehållet och ändrar det Gud vill ska stå. Är inte ren lögn, utan språket. Skulle man varje gång man läser Guds Ord oroa sig och tänka :" är det här rätt ?, stämmer detta? Är detta lögn? Nej , jag tänker inte oroa mig, jag litar på Den Helige Ande, som bor i mig, att Han uppenbarar sanningen. Men som sagt, jag går inte djupare in i dessa olika tolkningar, som vissa håller högre än själva innebörden. Sen är väl de flesta här inga bibel lärare eller pastorer. Har läst de flesta kommentarer i de olika ämnen här och märkt att alla har hi in brister. Skönt det, fast vissa sätter sig högre än andra. Men man märker snart vilka som är ödmjuka. Sen kan ju det vara falsk ödmjukhet, men det är Guds sak att döma.

Svara -   - 9/10-15 01:38 -


Petrus

Svar till Anita Magnusson.

Vad menar du med "Sen är väl de flesta här inga bibellärare eller pastorer"?

Du måste inte ha en bibellärare eller pastor för att förstå Bibeln. Psalm 119:99.

För att förstå Bibeln måste du:

1: Ha alla dina synder förlåtna. (Romarbrevet 3:24-26 & Romarbrevet 4:21-22 talar om hur du får det)

2: Lyda budordet i Romarbrevet 16:25-26.

Svara -   - 9/10-15 02:04 -


Anita Magnusson

Svar till Petrus.

Mina synder är förlåtna, så du behöver inte tala om för mig hur.

Det jag menade med " sen är väl de flesta här inga bibel lärare eller pastorer" är att "vissa" sätter sig över andra och "tror" de ska undervisa. Tolka det som du vill.

Jag följer Jesus som är min Herre och Frälsare. Inga andra. Finns en del som tror sig veta mer än andra, och du tillhör dom, du behöver inte undervisa mig. Som du själv anser i Ps 119:99 så gäller det mig med. Sen om man uppmuntrar varandra med bibel citat, och i kärlek, är en sak. Men att "slå" varandra med bibel citat, i syfte att trycka ner och sätta sig över någon annan då blir det fel. Känslighet i Den Helige Ande måste man ha.

Gud Välsigne dig.

Svara -   - 10/10-15 01:29 -


Kerstin

Jag är bekymrad mina kära vänner.. Som frälsta måste vi stå emot frestelser så mycket vi bara kan.. Detta gäller blå porr, sexvideos mm. Till min förvåning har ja under fFLERA DAGAR sett att DEM MEST SEDDA SIDORNA bla varit Anak - anak Saluran sexvideo . Nu har jag inte varit inne och tittat o tror väl inte det kanske inte det är nån porr kanske. Men det bekymrar mig att såå många verkar dras till att gå in där. Som frälsta ska vi ju försöka undvika allt sånt som frestar/ lockar oss.. Visst ja var inne på nån sida där det var nåt för barn men visst måste ja erkänna att ja först oxå tänkte gå in o klicka på den här sidan. Men sen hejdade ja mig o kände genast att det är satan som Vill få mig nyfiken på sånt även om detta är upplagt på denna kristna sida.. Jesus säger ju att om ditt öga förleder dig är det bättre att riva ur det och komma in i himlen blind.. Hur tänker ni andra kring detta ? Var välsignade bröder o systrar i Jesus...

Svara -   - 10/10-15 23:42 -


Thomas

Tänkvärt från syriska kvinnor:

Den i USA verksamme videojournalisten Bilal Abdul Kareem har intervjuat en rad förrådda syriska mödrar och hustrur i flyktingläger i Syrien. Samtliga har behövt lämna sina hem men har ändå valt att stanna i hemlandet. En kvinna beskyller männen för att lämna landet i kristider, medan en annan kallar dem ynkryggar och anser det vara moraliskt förkastligt att lämna landet. En tredje är mycket upprörd över att männen som flyr lämnar kvinnor och barn i Syrien. "Vi har en kris här. Så om de drar, vem ska då befria oss? Vem ska skydda oss?" En kvinna berättar att hon flytt från sitt hem i västra Syrien men aldrig kommer lämna Syrien, även om europeiska länder skulle kunna erbjuda en bättre tillvaro. "Det är galet att lämna sin nation och sin familj. Vi (kvinnorna) står ut med allt för att inte lämnat landet. Det är svårare än att fly till ett europeiskt land. Mycket svårare." En annan kvinna tillägger: "Männen ska försvara landet. De ska stå vid folkets sida och inte bara fly.

Svara -   - 12/10-15 11:36 -


Anton

Vill bara informera om att de är andra gången massa frågetecken har satts in i min text utan att jag har rört någonting, de lixom bara dök upp, och inte nog med det, jag tror jag upplevde Guds ansikte i syne igår eftermiddag, jag har för mig att han var mycket mäktig och smått skrämmande, jag såg synen bara för ett ögonblick och jag har svårt med ansikten och glömt av helt hur han såg ut. kolla här:

Romarbrevet 3 21Men nu har det uppenbarats en rättfärdighet från Gud utan lag, en som lagen och profeterna vittnar om, 22 en rättfärdighet från Gud genom tro på Jesus Kristus för alla som tror. Här finns ingen skillnad. 23 Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, 24 och de förklaras rättfärdiga som en gåva, av hans nåd, därför att de är friköpta av Kristus Jesus. 25 Honom har Gud ställt fram som en nådastol genom tron på hans blod. Så ville han visa sin rättfärdighet , eftersom han i sitt tålamod hade lämnat de tidigare begångna synderna ostraffade. 26 I den tid som nu är ville han visa sin rättfärdighet: att han både är rättfärdig och förklarar den rättfärdig som tror på Jesus.?

Romarbrevet 4 23 Men dessa ord räknades honom till rättfärdighet skrevs inte bara för hans skull, 24 utan även för vår skull. Rättfärdighet kommer att tillräknas oss som tror på honom som uppväckte vår Herre Jesus från de döda, 25 han som utlämnades för våra synders skull och uppväcktes för vår rättfärdiggörelses skull.?

Romarbrevet 5 6 För när tiden var inne, medan vi ännu var maktlösa, dog Kristus i de ogudaktigas ställe 8 Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.? 9 När vi nu har förklarats rättfärdiga genom hans blod, hur mycket mer ska vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen?

Romarbrevet 10 9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 10 Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Här är ingen skillnad mellan jude och grek. Alla har samme Herre, och han ger av sin rikedom till alla som åkallar honom. 13 Var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst . ? 14 Men hur ska de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på?

Mycket, mycket mystiskt, jag drar slutsatsen att de är Gud.

Svara -   - 12/10-15 14:23 -


Fredrik

Drömde om Obama i morse, han fick ett litet värdeskåp skickat till sig. Innan han öppnade den så sa han. "Nu kommer Gud verkligen hata oss. Oj!, nu försa jag mig." Sen öppnade han värdelådan som var proppfull. Att den tillhörde en jude förstod man när det låg Talmud och andra skrifter i. Sen sa Obama. "Det är så mycket så det ligger till och med guld här i." och tog upp ett halsband. Sen gick han iväg och drömmen tog slut.

Svara -   - 17/10-15 13:47 -


Anton

Mysteriet löst. De är såhär att datorn ibland frågar om "unicode format" men de andra med min förklaring på Romarbrevet har jag ingen förklaring på. Jag var med om att de kom in frågetecken i ett annat meddelande medans jag skrev också.

Svara -   - 19/10-15 17:49 -


Lauri

Hur kan någon påstår att nyfödda barn inte är Guds barn och att de inte tillhör himmelriket? Då skulle alla barn födda av kristna mammor föda djävulens barn??!! Vilket mörker och djävulsk lära!! Läs! Matt.18:1-5

Svara -   - 19/10-15 21:10 -


Thomas

Här är en informativ video från en ung amerikansk judinna väl värt att titta på: https://www.youtube.com/watch?v=Ch5XlEZoi1c

Svara -   - 20/10-15 12:08 -


re

Gud välsigne http://teachingsforgottenbackups.blogspot.com/

Svara -   - 20/10-15 16:51 -


Osvaldo Jimenez

Mystiskt ljusfenomen förbryllar stora delar av Sverige???

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21638545.ab

Svara -   - 23/10-15 23:10 -


Thomas

Upptrappningen fortsätter i M.Ö i följande ordning: 1. Amerikanska specialförband skyddar/evakuerar vad som kan räddas av ISIS. 2. Ryska planet nerskjutet av en (amerikansk?) kryssningsmissil. 3.Ryssland annonserar att inga utländska (läs USA/Turkiet/S.A./Israel) trupper i Syrien kommer att accepteras.

Svara -   - 2/11-15 10:45 -


Thomas

Ett svenskt plan användes för att smuggla vapen till Kurdistan.

"The inspection committee in Baghdad International Airport has found a huge number of rifles equipped with silencers, as well as light and mid-sized weapons," Zameli said.

He noted that a Swedish and a Canadian airplanes were going to fly to Iraq's Kurdistan region, but they were seized after arms cargoes were discovered.

Källa: http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940811001319

Svara -   - 3/11-15 14:45 -


Thomas

Har du Facebook - Tänk om! En belgisk domstol har beordrat att Facebook slutar följa och registrera alla internetanvändare, även de som inte använder Facebook. Ett virus installeras så fort man går in på deras hemsida eller trycker på en "Like". Detta virus skickar sedan upp all info som lösenord, telefonnummer, bilder, m.m. till Facebook för permanent lagring och vidare distribution (till högstbjudande?). Källa: http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/10/437000/Facebook-Belgium-Internet-US-Cookie

Svara -   - 10/11-15 10:04 -


Erik S

I kväll är det förbönsgudstjänst för förföljda kristna i St:a Clara Kyrka. Ser att många s.k celibriteter skall vara med bl.a ärekbiskop A Jackelén och biskop E Brunne. Arrangör är Sveriges kristna råd. Ursäkta, men måste säga att jag är glad att jag inte behöver gå dit och lyssna. Vad har dessa att komma med? Varför har dom kommit på detta nu? Slaktandet (regelrätta slakterier i Syrien fullständigt vidrigt)har pågått länge! Gå ut ur era ombonade miljöer/kyrkor och gör nåt konkret i stället. Men det kostar inte på så mycket att stå och prata lite floskler. Jag finner bara ett lämpligt ord;hyckleri. Jodå, jag tror på bönens makt under Den Helige Andes starka ledning-men det här verkar mer som ett spel för gallerierna. Nu var jag riktigt negativ, jag vet, men var tvungen att säga detta. Och ja, vi ska BEDJA-Frid till er alla.

Svara -   - 12/11-15 20:13 -


Thomas

"Logiskt att gå med i Nato nu" Det skriver Henrik Lindberg från KD
Så att vi utan dåligt samvete kan fortsätta spränga kvinnor och barn var som helst i världen och slå oss på bröstet för att vi gör det. Eller skjuta ner passagerarplan när det passar oss. KD borde snarast byta namn till SH "Satans Hantlangare".

Svara -   - 13/11-15 13:00 -


Kalle

Det har skett ett hemskt attentat i Paris. Det pratas om 30 döda, och 60 som är tagna som gisslan. Be över situationen!

Svara -   - 13/11-15 23:27 -


Anton

Jag gick ut till skogen för avskilt samtal med Gud, jag åkallade Gud och bad han uppenbara sig, jag började ganska fort gråta och han uppenbara sig fortfarande inte, men plötsligt efter lång tid, kände jag typ att han kom ner till jorden, han verkade kollade med avsmak på Sverige/ runt om där jag var,jag kände hans närvaro men jag ville fortfarande att han skulle prata, jag kom återigen till skogen och bad han på nytt att han skulle komma och prata, när allt hopp verakde vara ute la jag mig för att sova, men plötsligt hörde jag ur vinden "Anton" "massa gånger och "gå ut" om jag minns rätt, jag gick ut, de jag kom ihåg att jag verkade höra ur vinden var "du är min" Du får garanterat evigt liv" sedan gick jag hem, och när jag kom hem hörde jag "efter alla tvångstankar!" strängt sagt, och "dö" "jag avskyr dig" "du försvann" inget annat som jag vill ta upp minns jag, men de är inte alls de minsta konstigt att han han säger att han avskyr mig och "dö" efter de jag har tänkt/fantiserat, de är riktigt avsyvärda grejer faktiskt., jag kolla upp ordet "avsky" och fann att de kunde betyda "känna avsmak för" "äcklas av" de borde han tycka om mig efter de jag har gjort. De är även väldigt lustigt för jag har ofta råkat skriva fel på datorn och skrivit "dö", jag tror de är Gud bakom, jag har skällt mycket på Gud också i ilska, sagt många saker till han kan vara lite därför han avskyr mig också (om han gör det)

Svara -   - 15/11-15 13:56 -


Kalle

Svar till Anton.

Det låter inte som den Gud vi läser om i bibeln. Det är tjuven som kommer för att stjäla, slakta och förgöra. Jesus vill ge liv, och liv i överflöd.

Svara -   - 15/11-15 14:35 -


Anton

Svar till Kalle.

Läs GT. Gud är en hämnare och förgörare. De var oerhört starka ord som fick mig att frukta honom. Jag fick grova tvångstankar mot honom och han verkade bli mycket kränkt, de måste varit i samband med dem han sa dessa saker. Jag vet nästan att Gud finns. Bara idag när vi spela TV-spel då bad jag Gud att ge mig olika items och varje gång utan några få gånger när jag hade tankar blev de de jag ville ha, kanske ungefär 50ggr blev de de jag ville. Och vi fick kanske ungefär 50 items. Jag kände en frälsande kraft när jag åkallade honom, samma kraft jag kände när jag blev frälst, ett levande bevis till att de är som de står i Joel 2:32 "Och de skall ske att var och en som åkallar HERRENS namn skall bli frälst"

Svara -   - 15/11-15 15:55 -


Kalle

Svar till Anton.

Guds vrede mot orätt ska inte förnekas, men om du faktiskt är frälst, som du säger dig vara, så har Jesus redan druckit upp din vredesbägare. Gud tuktar och förmanar sina barn, men vrede och fördömelse hör oss inte till.

Svara -   - 15/11-15 18:07 -


ulf lennart

Obama forsoker idag att faa USA att taga emot 10.000 (tio tusen) Syrianer under De Narmaste Aren. 8 (Atta) Delstater har nu redan Totalvagrat. Risken ar alldeles for Stor att det slinker med TERRORISTER.

Svara -   - 16/11-15 20:41 -


Kalle

Svar till ulf lennart.

Syrianer eller syrier? Syrianer är en "kristen" gruppering, så risken att få med sunnitiska jihadister i en sådan är väldigt liten, om man bara har en vettig bakgrundskontroll.

Svara -   - 16/11-15 22:43 -


Anita Magnusson

Svar till Anton.

Anton Gud talar till dig genom Ordet, bibeln, när du läser bibeln och ber Den Helige Ande hjälpa dig, så kommer Gud tala i ditt inre. Han ger dig tankar som går i linje med Hans Ord. Det är inte bra att be Gud "tala" som jag upplever att du ber om, satan kan ge oss fel tankar och komma in med fel saker. Vet inte varför du är så arg på Gud. Men Gud älskar dig oavsett hur du mår och upplever honom. Vi kan inte "kräva" att Gud ska "tala" till oss. Han möter oss om vi med uppriktigt hjärta vill lyssna på honom. Ge din ilska,vrede, ja allt du känner som tynger dig till Jesus. Säg : Jesus jag är arg och känner mig osäker på om jag hör dig eller inte. Jag vill känna din kärlek och närhet,jag vill uppleva att du bryr dig om mig " ja allt som du känner ligger och pyr inom dig Ge det till Jesus, Han förstår dig som ingen annan gör. Du vill så mycket Anton, men försök inte "pressa" Gud . Han är din Herre och skapare,Han känner dig helt igenom,vi kan inte "gömma något" för Honom. Gud talar mycket sällan med "hörbar" röst,om vi strävar efter det så kan vi bli lurade av satan som vill förvilla. Gud Välsigne dig.

Svara -   - 17/11-15 01:14 -


ulf lennart

Svar till Kalle.

ar du inte SKITSKRAJ att det kan vaella in 10.000 personer fran Syrien till ditt Lilla fosterland (syrier/syrianer) per DAG, ofta utan ID-handling? Att dom kan kalla sig kristna,socialister,agnostiker.., vem kan lita pa det? Skitskraja ar i alla fall amerikanarna. Dom vagar inte ens ta emot 10.000 under en fleraersperiod till sitt Stora land.

Svara -   - 17/11-15 06:47 -


Kalle

Svar till ulf lennart.

Syrier och syrianer är olika folkgrupper. Den rädslan bygger bara på okunskap. Syrianer behöver man inte vara rädd för. Med ordentlig bakgrundskontroll, något dom till skillnad mot i Sverige faktiskt kan göra i USA, så är det faktiskt säkert. Det som är läskigt är hur vi här i Sverige utan någon som helst kontroll fyller landet till bredden med en salig blandning av riktiga flyktingar, lycksökare och jihadister.

Svara -   - 17/11-15 09:38 -


ulf lennart

jag ar bedrovad over 'svenne'. Han ar besatt av en ond 'Humanistande', som gjort honom imbecill och machoshistisk.

Svara -   - 17/11-15 09:46 -


ulf lennart

Sunni eller Shia, bagge grupperna kan vara nog sa svara att integrera. De allra flesta av dem ar sedan spadbarn hjarntvattade till att dyrka sin Allah, och har Ingen som helst onskan att anamma Ateistisk, Pervers och Feministisk kultur.

Svara -   - 17/11-15 09:59 -


Kalle

Svar till ulf lennart.

Sunni är värre än shia, men visst finns det svårigheter hos båda. Syrianer är dock inte muslimer, om du syftade på USA-historian.

Svenne som brukar skriva här? Eller svensken? Hoppas du menar det senare...

Svara -   - 17/11-15 10:57 -


ulf lennart

Svar till Kalle.

menar svensken sa klart. - dessa 'kristna' Assyrier, ar dom sa mycket battre an muslimer? Se pa alla deras Maffiagrupper som kontrollerar hela Sodertalje genom Mord, Raan och Knarkhandel. Deras fotbollslag far inte vara med hos Unibet och andra spelbolag p.b.a uppgjorda matcher.

Svara -   - 17/11-15 11:10 -


Kalle

Svar till ulf lennart.

Det är en liten grupp som leker maffia, inte nog för att dra alla dessa över en kam. Här finns det faktiskt för för att prata om socioekonomiska effekter. Det är inte som sunnitiska fundamentalister som är direkta fiender till hela samhället. Startar IS inbördeskrig i Sverige så kommer assyrier och syrianer stå på vår sida.

Svara -   - 17/11-15 11:18 -


ulf lennart

Svar till Kalle.

Leker??? man laser ju dagligen om mord, ran,misshandel,stold, bedrageri, valdtakt ....och det inte bara i Sodertalje utan numera overallt i landet. det skulle vara intressant att se statistiken over de olika folkgrupperna som sitter i fangelsen.

Svara -   - 17/11-15 11:53 -


ulf lennart

svenne : kan du inte byta till Sven? nar jag laser 'svenne' sa tanker jag pa en Jubelidiot. Sven ar fint. Sven Reichman.

Svara -   - 17/11-15 12:47 -


Kalle

Svar till ulf lennart.

Det bor inte bara syrianer och assyrier i Södertälje. Den enda våldtäktsman som jag vetat något om i Södertälje är muslimsk irakier. Nu är det bara ett stickprov, men jag har inte din bild av de "kristna" folkgrupperna.

Svara -   - 17/11-15 17:45 -


ulf lennart

Svar till Kalle.

min bild ar ju praglad av det jag laser i svensk press och det ar milt sagt en skrammande utveckling av brottsligheten alltsedan jag laste fran min ungdom.

Svara -   - 17/11-15 18:10 -


ulf lennart

Svar till Kalle.

det var under 80-talet, da invandring av helt frammande folk inleddes, som man borjade lasa om alltmer makabra brott, och sedan dess har det bara blivit alltmer harresande och forskracklig lasning.

Svara -   - 17/11-15 18:20 -


Kalle

Svar till ulf lennart.

För det första, ge inte för mycket för vad du läser i pressen.

För det andra, så vore det intressant att se hur vår brottsstatistik hade sett ut utan muslimer.

Svara -   - 17/11-15 23:00 -


Thomas

Kan vi lita på Crossnet.se?

Svara -   - 23/11-15 13:22 -


Erik S

Läser att Svk ställer sig bakom uttalande och lägger skulden på Israel för terrorn just mot Israel!? Undra på att det går utför med Svk. Det är alltså Israels fel-att judar blir dödade. Prata om att göra lögn till sanning. Uttalandet ska härröra från en luhtersk biskop i Jerusalem, MA Yonan. Han och Svk anser att s.k "palestinierna" är ockuperade och att "provokativa" åtgärder har gjorts mot Tempelberget??? Det finns inga s.k "palestinier", deras land är inte ockuperat, det är judar som diskrimineras på Tempelberget. Man anser att Israel ska gå tillbaka till 1967 års gränser. Detta kommer dom aldrig att göra-tack och lov-det vore att begå kollektivt självmord. Det inser var och en som vet något om MÖ-konflikten. Det vet Israel också, mer än någon annan. Man tjatar om att Isrels s.k "ockupation" strider mot folkrätten. Vilket trams! Läs på och håll debatten på sanningsnivå. Men många, speciellt i Sverige och särskilt då vänsterfolket med dess propaganda-maskineri, har gått på "palestiniernas" propaganda. Israel blev anfallet, dom försvarade sig och befriade Jerusalem bl.a. Jerusalem ska vara Israels odelade huvudstad! Den stad som Herren älskar. Den vidriga indoktrinering som sker i Gaza är skrämmande. Redan i lågstadiet lär sig barnen att hata judar. Man ska döda dom. Dom är inget värda. Dom ska utrotas. Detta är helt vidrigt. När terroristerna sen springer ut på gatorna i Jerusalem och mördar judar-då är det judarnas fel! Hur snedvriden får man bli? Nej, låt oss be för Israel och Jerusalem-det är den enda stad i Bibeln som vi uppmanas be för. Och då blir vi välsignade. Amen!

Svara -   - 25/11-15 13:45 -


Anton

Jag har frälst min mamma och pappa och mormor och en till jämnårig, jag uppmuntra dem alla att åkalla Herrens namn och de gjorde dem, den ena skaka, den andra himla med ögonen, de kändes som var en oerhörd kraft som kom i dem och jag kände att dem blev fyllda av den Helige Anden och deras hjärtan mjuknade, om de är någon därute som vill blii frälst säg då "Bibelns Gud, den ende sanne Guden, jag vill åkalla dig nu, fräls mig! Säger du detta med sann vilja högt kommer du bli frälst, alla som Gud genom mig frälste sa detta med sin mun. men jag vet inte, kanske går det utan att säga det högt.

Svara -   - 28/11-15 19:28 -


Anita Magnusson

Svar till Anton.

Anton. Läser det du skriver, förstår du menar att du har lett din mamma och pappa och mormor till Jesus. För du och jag kan inte frälsa någon. Endast hos Jesus finns frälsning, det är Han som frälser,. Gud har gjort allt för att vi ska kunna få gemenskap med Honom. Vi måste be till Jesus . En frälsningsbön kan vara att man ber : Jesus, jag tar emot Dig som min Herre och Frälsare. Jag bekänner Dig som Herre i mitt liv. Tack för Du dog för mig på Golgata. Förlåt mig mina synder, jag omvänder mig från mitt gamla liv och vill leva för Dig? Tack Gud för Du gett oss Din Son som offet för att vi ska få evigt liv. Vet inte om jag tolkat dig fel, men när jag läser det du skrev , är det som om du frälste dom. Jag kan tolkat dig fel. Man måste mena det man säger och det är bra man säger det högt så någon annan kan säga sitt Amen. Är ofta så att man bara rabblar efter någon utan att man förstått vad det är. Det måste komma från personens hjärta, och måste vara en omvändelse, att man väljer ett nytt liv för Jesus.

Gud Välsigne dig Anita

Svara -   - 28/11-15 23:08 -


Karin

Svar till Anita Magnusson.

Anton skrev i slutet av texten att Gud frälste dem genom honom (Anton). Så han har säkert detta klart för sig att vi inte kan frälsa! :)

Svara -   - 28/11-15 23:28 -


Thomas P

Svar till Erik S.

Låter som sionistpropaganda. Fler och fler judar börjar dock inse att de är utsatt för en konspiration. Läs och lär: http://henrymakow.com/001978.html

Svara -   - 28/11-15 23:37 -


Anton

Svar till Karin.

Jag frälste dem inte, Gud frälste dem, men jag uppmanade dem bara att åkalla Herrens namn. Därigenom blev dem frälsta av Gud genom mig, kanske lite dåligt språk bara, de verkar som om de räcker att läsa igenom texten för att bli frälst, men de visste jag inte från början, men de är bara bra att fler blir frälsta.

Svara -   - 28/11-15 23:44 -


Anita Magnusson

Svar till Anton.

Ja jag skrev det med Anton att jag förstod vad du menade. Att jag kanske tolkat hur du skrev fel. Så det är absolut inte så att jag anklagar dig eller påstår du inte vet hur man blir frälst. Har läst mycket du kommenterat så jag vet du är en fin frälst man . Ibland blir det fel när man skriver eller läser kommentarer.

Svara -   - 29/11-15 00:02 -


Maritha

Vänner härinne på Apg 29, med det varmaste rekommenderar jag er att ni tar en stund och lyssnar på en mkt inspirerande (ej traditionell ) Jesus som rider på åsnan för han behövde den,,,,vi är som åsnor i den här världen,,,,Han behöver oss:). Predikan av Joakim Lundqvist som brinner för människor och deras frälsning.LO s webb. SHALOM

Svara -   - 29/11-15 13:41 -


Karin

Svar till Anton.

Ja, jag förstod vad du skrev Anton och det är bra! Fortsätt att be med människor till frälsning! Du får vara ett redskap i Guds hand! Gud ser din vilja att tjäna Honom och Han använder den som låter sig användas! Halleluja!

Svara -   - 1/12-15 16:48 -


susse

ja vet inte var ja ska vända mig. ja mår så dåligt. igår så skjutsa min mamma barnen till dagis. ett par timmar senare så ringer socialen att du ha en kvart att komma hit. ja fattar inte va d e som händer men ja bryter ihop. va ha hänt mina barn???? allt e sekretess.. ja kommer t soc och de säger till mig att nån av mina barn ha rejäla blå märken. ja fattar ingenting. d ingenting på dom. socialen åkte till dagis. min mamma kommer dit o så säger d att min mamma inte får vara med barnen. men hon stannar. ja kommer överens med soc att barnen får va hos mina föräldrar under utredning. kl 4 åker barnen o mina föräldrar hem till dom o d tog d till dushen på en gång. de finns inga blå märken. allt som e d min dotters födelsemärken men d visste dagis redan om från min dotter börja där. idag tog mina föräldrar barnen till doktorn o han säger oxå. d här e ju sjukt d e födelsemärken. bvc säger samma sak. soc kommer hit kl ett... ja ha gråtit spytt huvudvärk o ja fattar ingenting... d säger d va hennes födelsemärken... men utredning ska vara nu i 4 månader... VARFÖR D VET JU NU ATT JA HA INTE GJORT NGT JA SKULLE ALDRIG RÖRA MINA BARN... JA ÄR OSKYLDIG. varför får soc göra så här.... ja ringde polisen igår kväll.. polisen tog inte min anmälan. ja sa till dom. att ja vill anmäla en misshandel på barn för ja ha inte fåttt se dom att ja vill att ni går o tar bilder på dom NU!!! O DOM VÄGRA

Svara -   - 4/12-15 16:40 -


susse

nu ringde ja polisen o så fick ja en anmälan. jesus hjälp oss

Svara -   - 4/12-15 16:58 -


Kalle

Svar till susse.

Låt oss be för Susse och hennes situation!

Svara -   - 4/12-15 17:48 -


Stefan

Jesus Kristus kommer inte att komma tillbaka förrän den ondes tal 666 har försvunnit från internet! Porrfilmer och annan porr har det talet! Om man vll bli fri från det talet ska man be till Jesus Kristus! Undvik porr så undviker du att bli drabbad av en demonbesatt människa som gillar att människor tittar på porr och sätter sitt namn på dessa könsorgan för att den människan har velat ha sitt namn på dom könsorganen.

Antikrist ande verkar genom pornografi och att som kristen ska undvika det!

Jesus Kristus har tagit itu med honom så att du är förfåten även om du har sett på porr!

Profet Stefan

Svara -   - 4/12-15 18:58 -


Kalle

Svar till Stefan.

Jesus kommer inte tillbaka förrän Internet är porrfritt? Snarare kommer Internet inte bli porrfritt förrän Jesus kommer tillbaka.

Svara -   - 4/12-15 21:14 -


Essential

Svar till Thomas P.

Har följt dina inlägg och de känns aningen antisemitisla... inte bra. Du vet väl att den som välsignar Israel skall bli välsignad och tvärtom.

Svara -   - 4/12-15 22:00 -


Erik S

Läser att SvK i Ängelholm stoppar operasångerskan Susanne Resmark, från att delta i julgudstjänster. Detta, eftersom hon uttalat sig kritiskt mot islam! Nu är ju detta SvK, och där vet vi ju "hur läget är". Men man kan ju konstatera, hur illa det är ställt i vårt land.Skulle säkert kunna hända också i en frikyrka. Man får inte säga något kritiskt om den "nya underbara" religionen islam. Vi ska bara böja oss och acceptera allt. Vet folk hur illa det är ställt? Eller vägrar man bara inse fakta? Vi vet att var 5:e minut mördas en kristen! 12-åringar korsfästs, för att dom tror på Jesus. Rena "slakterier" har hittats i Syrien, där kristna slaktas på löpande band. Kroppsdelar är staplade i högar. Blodet tappas upp på flaskor och säljs till olika arabländer för 100 dollar styck! Det är så vidriga saker så jag berättar inte mer. Och här hör man aldrig någon, ens från frikyrkorna som protesterar mot islam/islamism. Är vi skrymtare eller? Sen ska vi naturligtvis be för muslimer! Det pågår en väckelse, tack och lov. Och vi får hoppas den fortsätter. Men det utesluter inte, att vi måste kunna reagera på islamisternas illdåd. Här fokuserar folk på romer som sitter och tigger (fast dom har både fina bilar, mobiler, läsplattor m.m och reser hem titt som tätt) har folk inget att "tänka med"? Hur vore det om vi hjälpte trossyskon som lever under dödshot varje sekund och som tvingas se på, när familjemedlemmar och släktingar torteras till döds! Och vet att, nästa gång är det min tur. Har vi inte fokus på fel saker??!! Käre Gud hjälp oss! Guds frid till er i adventstid.

Svara -   - 5/12-15 11:37 -


Thomas P

Christer, dina sidor laddas långsamt då du har så mycket saker på sidorna.

Svara -   - 5/12-15 12:07 -


Essential

Svar till Thomas P.

Kanske har du seg internet eller långsam dator. Här går det blixtsnabbt. Bra att det finns mycket saker på sidorna!

Svara -   - 5/12-15 12:14 -


Christer Åberg

Svar till Thomas P.

Jag tror det är Youtube-filmerna som ibland segar ner sidorna. Jag får fundera på om det går hitta någon bra lösning.

Svara -   - 5/12-15 12:22 -


Roine

Svar till susse.

Vi ber för dig och din familj! susse :-/

Herre var med dem i detta kaos! I Jesu Namn Amen!

Svara -   - 5/12-15 19:26 -


Stefan

Svar till Kalle.

Jesus och Den Helige Anden kommer att göra internet porrfritt! Jesus kommer att upprätta 1000-års riket! När Jesús kommer tillbaka så är internet utplånat, vilket innebär att internet blir porrfritt!

Jesus kommer ALDRIG att regera på en jord med internet! Allt kommer att försvinna.

Internet var ALDRIG Guds vilja även om man kan sprida det kristna budskapet dar. Gud använder det som människan kom på för att frälsa människor men Han hade ALDRIG startat internet av eget initiativ.

Människan blev som Gud och Gud blev tvungen att hjälpa människan och därför hjälper Gud människor via internet. Men Gud hade aldrig velat att det skulle bli så.

Svara -   - 6/12-15 17:17 -


Håkan Syren

Hej Crister. APG 29. Mottagningsmöjligheterna har blivit mycke sämre sedan uppehållet för en tid sedan. Trögt att få fram artiklarna. Mvh.nerys

Svara -   - 6/12-15 17:48 -


Kalle

Svar till Stefan.

Vi får väl se...

Svara -   - 6/12-15 18:13 -


Thomas P

Svar till Christer Åberg.

Du har för många saker som ska laddas. Borde rensas lite, ta bort kod, länkar och bilder ;-) Testa själv startsidan apg29.nu och nån undersida du har på www.tools.pingdom.com/fpt/

5 sekunder tog det alla ladda en sida från dig i detta test. Det är segt.

Svara -   - 7/12-15 12:45 -


Christer Åberg

Svar till Thomas P.

Ja, naturligtvis måste det vara segt eftersom den sidan inte är tillgänglig! ;)

Svara -   - 7/12-15 16:17 -


Thomas P

Svar till Christer Åberg.

Ja, det blev visst fel länk Testa denna istället: http://fpt.pingdom.com/

Svara -   - 7/12-15 17:55 -


Christer Åberg

Svar till Thomas P.

Nu laddar apg29 snabbare! Jag har bytt ut alla flaggbilder här överst och i fotnoten till en enda bild. Flaggorna segade ner apg29 i några sekunder. Nu sist jag kollade så laddades sidan på 2.25 sekunder. Tack för tipset!

Svara -   - 8/12-15 01:36 -


ulf lennart

Trump vill neka alla muslimer, aven turister,att resa till USA. Oppinionsundersokningar visar att muslimer hyser ett hat mot amerikaner och att det kan leda till flera attacker. Det kommer att bli varre och varre. Vi kommer att fa fler World Trade Center. Tills vi kan forsta problemet och det farliga hot det utgor, kan vart land inte vara ett offer for dessa fasansfulla attacker.

Svara -   - 8/12-15 08:23 -


Thomas P

Skriv nåt om klimatmötet i Paris? Nästan alla länder är samlade. Vissa påstår att klimathotet är en bluff. De vill få oss att acceptera en global klimatskatt. Detta kan vara chippning i handen som går till "bra ändamål", se nedan. Då är vi ett steg närmare en världsregering och ett nytt Babels torn. Och Antikristus.

Från Jacques Attali's tal 2004 i FN: 9. En broderlig värld är möjlig. Det bör vara möjligt att ge var och en möjlighet att få tillgång till grundläggande behov, som är vatten, luft, mat, boende, kunskap, frihet. 10. Slutligen, såsom världsordningen bör ha möjlighet att finansiera sådana mål, genom en global skatt på utsläpp av koldioxid, som utgör den farligaste typen av föroreningar.

Först sa de global cooling, sedan global warming, och nu climate change. De märkte att jorden inte kyldes, så de ändrade det till global warming. När ingen kunde märka nån skillnad om +2C hotet, då ändrade de sitt mantra. Och ovanstående mantra från FN-talet, är frimurarslogan tillika kommunistiska mantra; Broderskap, frihet, bröd, jämlikhet, rättvisa. Det är så den eliten appellerar till den naiva folkmassan.

Svara -   - 9/12-15 22:45 -


Christer Åberg

En intressant bloggartikel av Christian Mölk: Var Romerska Katolska kyrkan den första kyrkan? www.apg29.nu/a/3ss

Det som är tråkigt är att han får ett "påhopp" från en blivande katolik som påstår att ingen av hans punkter stämmer. Därmed går den blivande katoliken emot Guds Ord, eftersom Mölk grundar sin uppfattning vad Ordet säger och inte traditionen.

Svara -   - 11/12-15 00:25 -


Christer Åberg

Jag har nu tagit bort länken till forumet här ovan, eftersom jag inte tycker att den fyller någon funktion längre eftersom det går att kommentera här och till de olika artiklarna.

Svara -   - 11/12-15 00:26 -


Kalle

Svar till Christer Åberg.

Jag tycker den ska vara kvar, annars blir det kommentarer på artiklar som är helt off topic.

Svara -   - 11/12-15 02:37 -


Erik S

Ser i Dagen, att J Halldorf är igång igen och vill skuldbelägga oss svenskar-särskilt kristna-för att vi inte gör tillräckligt för flyktingar/migranter. Det förvånar mig storligen, hur Dagen orkar, gång på gång. Med vilka glasögon ser dom på landet? JH hänvisar till DN och dess chefredaktör P. Wolodarski, att Sverige aldrig har varit så rikt som nu. Vi har så bra, att man nästan skäms!? Och att vi kan ta emot och göra mkt. mer för s.k flyktingar. Nu ska man veta, att Wolodarski, är en av dom främsta att misstänkliggöra allt i Sverige-en vänstervriden kulturrelativist, fullfjädrad PK-journalist. Det säger allt. Man kan läsa T Sandaji sågning av detta resonemang, så får man en helt annan bild. Sverige har gjort långt mer än vad som kan krävas. Vi är det land som gjort mest i förhållande till storlek. Vi håller på att knäcka oss själva. Men detta räcker inte för Dagen, tydligen. Hur vore det om JH och E Sandlund kastade skygglapparna och stegade ut i verkligheten? Vågar dom inte? Då får sig deras "goda kristna självkänsla" en knäck. Hur många boende har dom hemma hos sig? Man kan räkna upp område efter område som håller på att braka p.g.a massinvandringen. Infödda svenskar trampas på hela tiden, till förmån för framförallt "arga unga muslimska män" Är detta särskilt kristet? Vad är Dagen:s agenda? Verkar vara samma som Wolodarski-tyvärr. Förtroendet för Dagen och deras "journalister" har sjunkit till botten. Vad är det för vits att köra ett land i sank? Vem blir hjälpt av det? Bara det att Sverige lånar mer än 1 milj/tim, dygnet runt-vår skuld är nu 1.350 miljarder! Sverige överger nu också principen krona för krona!!! Allt mer går till migration! Kan JH och andra förklara detta för oss okunniga-tack. Fint om Dagen kunde se verkligheten som den är och inte försköna eller fara med påståenden på gränsen till osanning. Ni har noll förtroende kvar. Godmorgon.

Svara -   - 12/12-15 15:28 -


Maritha

Visste ni (ja det vet ni :) att när man ger så blir man själv välsignad. Av vad då hur då menar du??? Jo du blir gladare du blir löst från girigheten (jag ska också ha),,,det är bara gott genom att ge,vilja ge,en underbar känsla som värmer ditt hjärta.Tex en tidning INBLICK till någon du skulle vilja se bli frälst,,,pröva och se att Herren är God och han blir ingen som ger någon något skyldig.Han ser dig vet om dig,du blir glad i ditt hjärta som är läkande i sig,vilken stor välsignelse. Detta var ett julklappstips :) God Juul & Ett Gott Nytt År 2016

Svara -   - 13/12-15 13:31 -


ulf lennart

Svar till Erik S.

Dagen ar rena Natten. Dom har gjort natt till 'dag'. Dom yrar i Nattmoessan.

Svara -   - 13/12-15 13:59 -


Maritha

Svar till Maritha.

Tidningen INBLICK är en kristen tidning som utgår från Kristna kanalen 10. och Kanal 10 är en kristen Webb TV,som sänd hela dygnets timmar. FRID

Svara -   - 13/12-15 14:18 -


Leif Boman

Jag önskar tacka dig Lasse för trevlig gemenskap och tack för ditt fina vittnesbörd i Oxelösund idag.

Jesu rikliga välsignelser och frid...

Svara -   - 13/12-15 16:14 -


ulf lennart

Svar till Maritha.

inblick.se verkar OK. ; Kolla garna aven Midnattsropet hos maranata.se

Svara -   - 13/12-15 16:18 -


Thomas P

Tidig inspelning med Sid Roth (nyfrälst i 1 år) i samtal med Katryn Kuhlmann. http://youtu.be/4B6DjfmshwQ

Sid Roth förklarar att han hade övernaturliga insikter, men visste inte var kraften kom idrån. Vad han också säger är att flera prominenta judar söker i det ockulta; kaballah. Om detta är det nästan helt tyst om. Brian Epstein nämns som ockultism, och Beatles och albumet St Pepper är ockult så det sjunger om det Astrologi fungerar. Därför är datum så viktiga, som 9/11 larmnumret och terrordåden 2001.

Sid Roth säger också att många inte kan skillnaden på "kristen" och "född på nytt i Jesus", så därför beskylls de "födda på nytt" vad de "kristna" gjort och gör.

Svara -   - 16/12-15 14:53 -


M.J

Är det någon som vet hur det går med Date29 ?? Om det är någon som har funnit kärleken ??

Svara -   - 16/12-15 19:44 -


Thomas P

Miley Cyrus i ny video sexualiserar bebisar http://renegadetribune.com/new-miley-cyrus-music-video-promotes-sexualization-infants/

Svara -   - 17/12-15 22:08 -


Thomas P

"There are only three things that need to be accomplished before the Devil comes home. One of them is homosexuality being legal in countries, one of them is abortion and the other is paedophilia." - See more at: http://www.henrymakow.com/#sthash.t50uvmgS.dpuf

Svara -   - 17/12-15 22:14 -


Thomas P

Christer, hur kommer det sig att visa inlägg av specifika personer får så många Gillanden (tryck på Gilla-knappen)? Har du kollat närmare på det?

Svara -   - 19/12-15 16:47 -


Thomas P

Antingen skriver denna person inlägg som uppskattas mycket mer - eller så är det manipulation: http://www.apg29.nu/index.php?sida=kommentarer&u=19155 Jag har ingen aning, förutom att när vissa kommentarer har 10x per gillande än övriga, och det är samma persons inlägg som gillas, då är det märkligt. Samtidigt som antalet Gillande kommer på kort tid. Kan man sätta cockie funktionen ur spel, så man kan rösta flera ggr om på samma kommentar? Säger inte att det är manipulation. Ställer bara frågan.

Svara -   - 19/12-15 20:00 -


Essential

Svar till Thomas P.

Thomas P: Det kanske är ryssar,utomjordingar,illuminati eller judar som ligger bakom? 😅

Svara -   - 19/12-15 20:12 -


Maritha

Något att tänka på : ) Jag har en närstående syster som kan verka plump mot mig tom lite föraktfull( lite då och då) trots vi älskar varandra,,,,men det jag har reflekterat över,OBS,,hon får ånger och ber snart om förlåtelse el kan inte sova pga det hon sagt mig....Ändå så får hon bönesvar på bönesvar ,hon lever inte direkt ett helgat liv men tror på Jesus. FÖRLÅTELSEN är NYCKELN. tänk det är en stor nyckel till befrielse och helande och att få mjukare hjärta. tror faktiskt och sett det i mitt eget liv,HUR GUD BESYDDAR mitt hjärta och ger mig favör i slutändan.FÖRLÅTA är ett val, FÖRLÅTA är den största nyckel för ett gott liv med andra människor,sedan behöver man inte umgås, bara det att ha frid med dem så långt som det på mig beror.Budordet.att FÖRLÅTA dem OSS SKYLDIGA äro. Bitterhet är som röta i benen,och oförlåtelse är en sjuk rot som ställer sig i vägen för bönesvar,(kan vara) Önskar dig Guds rikaste välsignelser och med önskan om att du väljer att förlåta,för du kommer att få skörda det du sått,för Guds ord tummar inte på det som är sagt.Vi ska förlåta dem oss skyldiga äro Pröva och se att Herren är god och trofast. Ordet håller och verkar vartill det är sänt att verka Ha en riktigt GOD JUL med ett glatt hjärta

( ett tips och Gud är med dig i dina RÄTTA VAL ) SHALOM

Svara -   - 20/12-15 22:01 -


Thomas P

Den enda film du behöver se under jul"helgen" (helgelse)

Svara -   - 21/12-15 18:15 -


Thomas P

Svar till Thomas P.

Här är filmen och vittnesbördet med en magnefik avslutning: http://youtu.be/0IJ71tkGt2c

Svara -   - 21/12-15 18:16 -


German

PÅVEN OCH USA

Hej Jag undrar om ni har läst boken Den Stora Striden? Angående teman om katolska kyrkan och dess lära. Jag läste den för många år sedan och idag är jag så överraskad att se hur det som skrevs i boken som i sin tur är 100% baserad i Bibeln, går i uppfyllelse idag. Särskild när det handlar om Vatikanen och Påven. Det som hände i september i år läste jag om i kap 36 "Den hotande krisen" som Ni kan läsa här.....

"Gud använder sig aldrig av tvång, vilket däremot Satan alltid har gjort. I en nära förestående framtid skall Satan t.o.m. använda sig av statsmakterna för att driva igenom sina syften, vilket kommer att leda till förföljelse av Guds folk. Är vi beredda för denna kamp som förutsägs i Uppenbarelseboken? Ända sedan den stora konfrontationen i himmelen började, har det varit Satans avsikt att göra Guds lag om intet. För att uppnå detta satte han igång sitt stora uppror mot Skaparen. Även om han utkastades från himmelen har han fortsatt samma strid på jorden. Att förföra människorna och att leda dem till att överträda Guds lag har hela tiden varit hans målsättning. Vare sig han uppnår detta genom att åsidosätta hela lagen eller genom att förkasta ett av dess bud, blir det slutliga resultatet detsamma. “Den som felar i ett” visar förakt för hela lagen. Hans inflytande och exempel står på överträdelsens sida. Han blir “skyldig till allt”. (Jak. 2: 10.) I sina försök att skapa förakt för de gudomliga befallningarna har Satan förvanskat Bibelns lära. Villfarelser har därför blivit godtagna av tusenden som bekänner sig tro på Bibeln. Den sista stora konfrontationen mellan sanning och villfarelse är bara slutfasen i den långvariga kampen om Guds lag. Det är denna kamp vi nu går in i — en kamp mellan människornas lagar och Guds befallningar, mellan Bibelns kristendom och en religion som bygger på fabler och traditioner. De krafter som i denna kamp kommer att sluta sig samman mot sanning och rättfärdighet är nu verksamma. Bibeln som har kostat så mycket lidande och blodsutgjutelse och som har överlämnats till oss, uppskattas inte i någon större utsträckning. Bibeln är tillgänglig för alla, men det är få som verkligen gör den till en norm för livsföringen. Otro råder i oroväckande grad, inte bara i världen utan också i kyrkan. Många har kommit så långt att de vägrar att tro läror som bildar själva grundpelarna i den kristna tron. Den stora sanningen om skapelsen, såsom den framställs av de inspirerade författarna, människans fall, försoningen och Guds lags eviga giltighet förkastas helt eller delvis av en stor del av den så kallade kristenheten. Tusentals som berömmer sig av sin klokhet och självständighet, betraktar det som svaghet att lita helt på Bibeln. Att kritisera Bibeln och att förandliga eller bortförklara dess viktigaste sanningar uppfattar de som ett bevis på överlägsen kunskap och intelligens. Många förkunnare framhåller för sina församlingar och många professorer och lärare undervisar sina studenter att Guds lag är förändrad eller upphävd. De som hävdar att dess krav alltjämt är bindande och bör tas bokstavligt, utsätter sig för förlöjligande och förakt. När människor förkastar sanningen, förkastar de också dess upphovsman. Då de förtrampar Guds lag vägrar de att erkänna laggivarens auktoritet. Det är lika lätt att göra falska teorier och doktriner till en avgud, som det är att tillverka avgudar av trä eller sten. När Guds egenskaper framställs i ett felaktigt ljus, leder Satan människor till en falsk föreställning om Guds väsen. Många sätter en filosofins avgud i högsätet i Guds ställe. Den levande Guden, såsom han uppenbarar sig i Bibeln, i Kristus och skaparverket, tillbeds endast av få. Tusentals avgudar naturen medan de förnekar naturens Gud. Avguderi existerar i kristenheten idag lika verkligt som det gjorde i det gamla Israel på Elias tid. Det har bara ändrat form. Den Gud som tillbeds av många förment visa män, av filosofer, diktare, politiker, journalister, den Gud som tillbeds i bildade, så kallade fina kretsar, i många universitet och högre läroanstalter, ja, till och med vid en del teologiska fakulteter, är inte stort bättre än Baal, feniciernas solgud. Ingen villfarelse inom kristenheten angriper mer oförskräckt himmelens auktoritet, ingenting strider häftigare mot förnuftet, ingenting är mer förödande till sina verkningar än den allmänna läran, som snabbt breder ut sig, att Guds lag inte mer gäller för människorna. Varje land har sina lagar som kräver respekt och lydnad. Inte något rike kan bestå utan lagar. Kan det då tänkas att himmelens och jordens Skapare inte har några lagar för att styra de väsen som han har skapat? Låt oss anta att framträdande förkunnare offentligt skulle lära, att de lagbestämmelser som gäller i deras land och skyddar medborgarnas rättigheter, inte vore bindande — att de inskränkte folkets frihet och därför inte borde åtlydas. Hur länge skulle sådana människor tolereras i talarstolarna? Men är det en större synd att åsidosätta statens och nationens lagar än att angripa de gudomliga lagar som bildar underlaget för all regering?

Inte mer märkligt

Det skulle vara mer konsekvent för nationen att avskaffa sina lagar och tillåta folket att göra som de själva tyckte, än för universums härskare att utplåna sin lag och låta världen stå utan någon regel, som fördömer de skyldiga eller försvarar de lydiga. Vill vi veta vad följden skulle bli av att åsidosätta Guds lag? Försöket har gjorts. Fruktansvärda var de scener som utspelades i Frankrike, då ateismen blev den härskande makten. Den gången klargjordes det för världen, att när människorna avskär de band som Gud har knutit, godkänner de dens regering som är den grymmaste av alla tyranner. När normen för all rättfärdighet åsidosätts, är vägen öppen för ondskans furste att utöva sin makt på jorden. Var helst de gudomliga lagarna förkastas, upphör synden att förefalla syndig och rättfärdigheten tilldragande. De som vägrar att låta sig styras av Gud, är helt olämpliga att styra sig själva. Genom sin nedbrytande lära blir olydnaden också överförd till barnen och ungdomen, eftersom de av naturen reagerar mot tvång. Laglöshet och tygellöshet blir resultatet i samhället. Under det att mängden hånar dem som lyder Guds lags krav, godtar de ivrigt Satans villfarelser. De ger lidelserna fria tyglar och praktiserar de synder som har nedkallat straffdomar över hedningarna. De som lär människorna att vara likgiltiga för Guds befallningar, sår olydnad och skördar olydnad. Om de band som Gud lägger på människorna, helt tas bort, dröjer det inte länge, förrän de inte heller frågar efter de mänskliga lagarna. Eftersom Gud förbjuder oärliga handlingar, begärelse, lögn och bedrägeri, står människorna färdiga att bekämpa hans bud. De är ett hinder för deras jordiska välstånd. Men följden av att åsidosätta dessa bud blir något helt annat än de hade väntat. Varför skulle någon vara rädd för att överträda, om lagen inte längre gäller? Deras egendom skulle inte längre vara säker. Människor skulle röva till sig grannarnas egendom. Den starkaste skulle bli den rikaste. Själva livet skulle inte respekteras. Äktenskapslöftet skulle inte längre bli bestående som ett helgat värn för att skydda hemmet. Den som hade makten kunde ta sin nästas hustru med våld om han ville. Såväl det femte som det fjärde budet skulle åsidosättas. Barn skulle inte väja för att ta sina föräldrars liv, om de på det sättet kunde tillfredsställa sina fördärvade sinnens önskningar. Den civiliserade världen skulle bli ett band av mördare och rövare. Vila, fred och lycka skulle bannlysas från jorden. Läran att människan är löst från lydnad mot Guds bud har redan försvagat människors aktning för moraliska förpliktelser och öppnat orättfärdighetens slussar över hela jorden. Laglöshet, utsvävningar och korruption sveper in över oss som en flodvåg. Inom familjelivet är Satan verksam. Hans baner höjs till och med i kristna hem. Där råder avund, onda misstankar, hyckleri, kyliga förhållanden, strid, trohetsbrott i viktiga angelägenheter, svaghet för egna lustar. Hela systemet av kristna principer och lärosatser, som borde vara grundläggande och det som bär samhällslivet, tycks vackla, färdigt att bryta samman. De mest förhärdade brottslingar som sätts i fängelse för sina brott blir ofta föremål för en uppmärksamhet som om de hade fått någon avundsvärd utmärkelse. Människor ger dem gåvor och berättar vida omkring om deras karaktär och deras onda gärningar. Pressen offentliggör upprörande detaljer om olika former av brottslighet och inspirerar därigenom andra till att utöva bedrägeri, stjäla och mörda. Satan gläder sig över att hans djävulska planer förverkligas. Lastbarhetens lockelser, det godtyckliga mördandet, den fruktansvärda ökningen av onykterhet och brottslighet av alla slag och grader borde väcka alla som fruktar Gud, att fråga vad som kunde göras för att stoppa ondskans flodvåg. Domstolarna är korrupta (i många länder). Ett flertal härskare drivs av girighet och kärleken till sinnligt välbehag. Hos många har omåttligheten förmörkat förståndet så att Satan nästan har total kontroll över dem. Somliga jurister är fördärvade, mutade och vilseledda. Dryckenskap, passioner missunnsamhet och ohederlighet av alla slag finns representerade bland dem som har hand om lagarna. “Rätten trängs tillbaka, och rättfärdigheten står långt borta, ja, sanningen vacklar på torget, och vad rätt är kan ej komma fram.” — Jes. 59: 14. Den orättfärdighet och det andliga mörker som rådde på den tid då den romerska kyrkan hade makten, var den ofrånkomliga följden av att Bibeln hade undertryckts. Men vad är orsaken till den omfattande otron, förkastandet av Guds lag och den därav följande korruptionen, samtidigt som evangeliets ljus lyser med full styrka i en tid av religiös frihet? Nu då Satan inte längre kan hålla världen under sin kontroll genom att undanhålla Bibeln, tillgriper han andra medel för att nå samma resultat. Att undergräva tron på Bibeln tjänar hans avsikter lika bra som att förstöra Bibeln själv. Genom att introducera tron att Guds lag inte är bindande förleder han på ett lika effektivt sätt människorna till att överträda, som om de inte hade någon kunskap om dess bud. Nu som tidigare arbetar han genom kyrkan för att befrämja sina planer. Vår tids religiösa organisationer vägrar att lyssna till icke populära sanningar som klart framställs i Bibeln. Under det att de motarbetar dessa sanningar, har de tillgripit tolkningar och intagit ståndpunkter som sår ut skepticismens utsäde. De har klängt sig fast vid den katolska villoläran om medfödd odödlighet och om människans medvetna tillstånd i döden. Därmed har de förkastat det enda skyddet mot spiritismens bedrägerier. Läran om det eviga straffandet i helvetet har fört många bort ifrån tron på Bibeln. När det fjärde budets krav framställs för människorna, visar det sig att nödvändigheten att helighålla sjundedagssabbaten inskärps. För att komma förbi denna plikt som de inte vill uppfylla, förklarar många förkunnare i vår tid att Guds lag inte längre gäller. Därigenom förkastar de både lagen och vilodagen. Efterhand som arbetet för en sabbatsreform går framåt, blir förkastandet av den gudomliga lagen, för att komma undan det fjärde budets krav, praktiskt taget världsomfattande. Ledande kristna har i sin förkunnelse öppnat dörren för otro, för spiritism och för ringaktandet av Guds heliga lag. På dessa ledare vilar ett fruktansvärt ansvar för den ogudaktighet som råder inom den kristna världen. Ändå påstår just denna klass av människor att demoraliseringen, som så hastigt ökar, i stor utsträckning beror på förhållandet att den så kallade kristna vilodagen vanhelgas och att samhällets moral i hög grad skulle förbättras om man kunde tvinga fram helighållandet av söndagen. Detta påstående har särskilt hävdats i Amerika, där läran om den sanna vilodagen har förkunnats i större utsträckning än på andra håll. Därför har nykterhetsrörelsen, en av de viktigaste och mest framträdande moraliska reformkrafterna, ofta knutits till söndagsrörelsen. De som ansluter sig till den, framställer sig som om de arbetade för att befrämja samhällets högsta intressen, medan de som inte vill ansluta sig till den, bedöms som fiender till nykterhet och reformsträvanden. Men själva förhållandet att en rörelse som har till mål att genomdriva en villfarelse, anknyts till ett arbete som i sig själv är vällovligt, är inte något argument till försvar för villfarelsen. Vi kan dölja ett gift genom att blanda det med hälsosam mat, men det förändrar inte giftets natur. Det blir tvärtom ännu farligare, eftersom man lättare kan bli förgiftad utan att veta om det. Ett av Satans tillvägagångssätt är att förena lögnen med just så mycket sanning, att den blir tilltalande. Ledarna inom söndagsrörelsen kan försvara reformer som folket behöver, principer som stämmer överens med Bibeln. Men när de till dessa reformer knyter krav som strider mot Guds lag, kan hans tjänare inte ansluta sig till dem. Ingen kan ge dem rätt att åsidosätta Guds bud till förmån för mänskliga föreskrifter.

Förbindelselänk skapas

Med hjälp av två stora villoläror, läran om själens odödlighet och söndagens helighet, kommet Satan att förleda människorna. Under det att den förstnämnda läran lägger grunden till spiritismen, skapar den senare en förbindelselänk med den romerska kyrkan. Protestanterna i Förenta Staterna blir de första som räcker händerna över klyftan för att gripa spiritismens hand. De kommer också att sträcka sig ut över avgrunden för att gripa den romerska kyrkans hand. Påverkade av detta tredubbla förbund kommer detta land att följa i katolicismens spår och trampa samvetets rättigheter under fötterna. Efterhand som spiritualismen alltmer imiterar vår tids formella kristendom får den större makt att snärja och bedra. Enligt vår tids uppfattning är till och med Satan omvänd. Han kommer att framträda som en ljusets ängel. Med hjälp av spiritismen kommer under att utföras. Sjuka kommer att botas. Många oförklarliga underverk kommer att utföras. Och eftersom andarna utger sig för att tro på Bibeln och visar aktning för kyrkans institutioner, kommer deras verksamhet att betraktas som en uppenbarelse av gudomlig makt. Skiljelinjen mellan de ogudaktiga och dem som kallar sig kristna är nu knappt urskiljbar. Medlemmarna i kyrkan älskar det som världens människor älskar, och de är villiga att ansluta sig till dem. Satan bestämmer sig för att förena dem i en sammanslutning och stärka sin sak genom att få dem alla in inom spiritismens led. Katoliker, som berömmer sig av att kunna göra underverk som ett säkert tecken på den sanna kyrkan, kommer att mycket lätt låta sig bedras av denna undergörande makt. Protestanterna som har kastat ifrån sig sanningens sköld, kommer att vilseledas. Katoliker, protestanter och icke-kristna kommet utan åtskillnad att godta gudaktighetens form men sakna dess kraft. De ser i denna sammanslutning en storartad rörelse för världens omvändelse och inledandet av det länge väntade “tusenårsriket”. Genom spiritismen framträder Satan som en mänsklighetens välgörare. Han botar folkets sjukdomar och menar sig kunna framlägga ett nytt och mer upphöjt religionssystem. Samtidigt arbetar han som en ödeläggare. Hans frestelser ruinerar tusentals. Omåttlighet tar makten över förnuftet. Sexuella utsvävningar, strider och blodsutgjutelse följer. Satan gläder sig över att kunna orsaka krig, eftersom det väcker sinnets värsta passioner och störtar sina offer in i evigheten, djupt sjunkna i lastbarhet och blodsutgjutelse. Hans avsikt är att upphetsa nationerna till krig mot varandra, så att han därigenom kan avvända människors tankar från arbetet att förbereda sig för att bestå på Herrens dag. Satan verkar också genom naturkrafterna för att inbärga sin skörd av inte beredda människor. Han har studerat hemligheterna i naturens laboratorium. Han använder all sin makt för att härska över elementen så långt som Gud tillåter det. Hur snabbt blev inte boskapshjordar, herdar, tjänare, hus och barn förgjorda när han fick tillåtelse att hemsöka Job. Den ena olyckan följde den andra i snabb följd. Det är Gud som vårdar sig om sina skapade väsen och skyddar dem från ödeläggarens makt. Men den kristna världen har visat förakt för Guds lag. Herren kommer att göra just det som han har förklarat att han skulle göra — han skall dra tillbaka sina välsignelser från jorden och avlägsna sin beskyddande omsorg från dem som gör uppror mot hans lag med i det fria Amerika att ge efter för folkets krav och utfärda lagar som inskärper helighållandet av söndagen. Samvetsfriheten, som har kostat så stora offer, kommer inte längre att respekteras. I den kamp som snart börjar, skall vi få se profetens ord förverkligas: “Draken vredgades än mer på kvinnan och gick åstad för att föra krig mot de övriga av hennes säd, mot dem som hålla Guds bud och hava Jesu vittnesbörd.” — Upp. 12: 17. Texten hämtad från: http://text.egwwritings.org/publication.php?pubtype=Book&bookCode=DSS&pagenumber=557

Svara -   - 23/12-15 22:16 -


Mikael

Hej Jag heter Mikael och grundade Kingdom Kids Club för ca 9 månader sedan. KK Club ger söndagsskola (= bibelhistorier) till främst föräldralösa barn runt om i världen, men även gatubarn, fattiga barn, stenrika barn och vuxna är välkomna. Väldigt många har kommit till tro på Jesus på dessa månader och verksamheten växer så det knakar. Här kan du få en glimt av verksamheten som just nu bedrivs i Filippinerna, Kenya, Pakistan och snart eventuellt även i Bangladesh: www.kingdomkidsclub.com/ Jag börjar få svårt att hinna med och söker någon som skulle vilja vara med och bygga upp KK Club Sweden, som bara består av mig själv just nu....och Heliga Ande. Målsättningen är att nå alla barn på jorden. Det finns ganska många barn....och jag behöver lite hjälp. Om du har passion för både Jesus och barn och vill vara med, hör i så fall av dig till mig på mikitampu@gmail.com Hjälpa till med vad? Tja, jag har några förslag....men är dynamisk så du får gärna själv ha förslag på vad..... Shalom / M

Svara -   - 26/12-15 15:39 -


Thomas P

Svar till Stefan.

Jag kan också vittna om att "satan" dyker upp i svart kostym. En granne till mig, berättade i somras, att hon för länge sedan gick in i en frimurarloge i Örebro. Den var gömd i källargångarna till den butik hon jobbade i. Hon upptäckte rummet av misstag, och gick in. Där såg hon fjädrar och ögonbindlar som hon rotade runt med. Hon sa att det var både kusligt och spännande. Så helt plötsligt dyker en "snygg karl" upp. Elegant, klädd i svart kostym. Han är arg och säger till henne att ge sig av. Hennes beskrivning av mannen fick mig att förstå att detta kände vara satan.

Svara -   - 28/12-15 15:55 -


Thomas P

En av de viktigaste frågorna i denna tid; vem är "jude"? http://www.nccg.org/FAQ316-Jew.html

Synpunkter på denna artikel?

Svara -   - 30/12-15 13:40 -


Thomas P

"Med tiden insåg han att de flesta krig och revolutioner ingalunda var ett resultat av tillfälligheter eller olyckliga omständigheter, utan i själva verket oftast ett resultat av noggrant planerade aktiviteter av hemliga grupper bestående av bankirer, politiker, höga militärer och andra inflytelserika personer vilka vanligen förenades via frimurarorganisationer.

Han lärde sig snart att många av de kända forskare, författare och artister som verkade i världen i själva verket ofta sponsrades och utbildades av elitens tankesmedjor eller underrättelsetjänster. Många var sprungna ur det socialistiska "Fabian society" eller ur "The Tavistock Institute" en ledande tankesmedja för elitens propagandister." http://sourze.se/2008/10/18/mannen-som-genomskadade-varlden__67316#.VoUiRHB86rU

Svara -   - 31/12-15 14:02 -


jayne

Svar till Thomas P.

Ja, jag är inte insatt i sånt här men vi lever i en fallen värld. Något uppmuntrande i detta som det säkert kan ligga något i är att Gud ändå har kontrollen i slutändan. Bra att känna till dem listiga angreppen men söka sig närmare Jesus och stå fasta.

Svara -   - 31/12-15 14:20 -


Essential

Svar till Thomas P.

Du med dina konspirationsteorier. Du tror väl också på fullaste allvar att ISIS är skapade av judar?

Svara -   - 31/12-15 14:38 -


ulf lennart

Vad tycks om Polens nya lag? ; 'Den nya Medielagen ska omvandla de statsaegda medierna till saa kallade Nationella kulturinstitut som ska staerka publikens 'Patriotiska haallning'.

Svara -   - 31/12-15 15:20 -


ulf lennart

Hur ser man att en bil kommer fran Polen?

Svara -   - 31/12-15 16:26 -


ulf lennart

Paa lacken!

Svara -   - 31/12-15 16:31 -


ulf lennart

POZDRAWIAM !!! och Gott Nytt Aar, Patrioter i alla laender.

Svara -   - 31/12-15 16:42 -


Thomas P

Denna världens furste är satan. Denna är allt som Jesus inte är. Om AntiKristus ska framträda som världens härskare, hur ska han då presentera sig? Finns det satans hantlangare som hjälper honom? Är det via NWO samt Agenda 2030 och via FN samt påven? https://www.youtube.com/watch?v=GaKbGJ5tQhg&ebc=ANyPxKpUWY5PqCsxoqH__9uk7OPwwM70UD0cWNpgYlp0DmHgpcKNnzF5-wRqQls5nHioRUaG0zvawIvzpRpNzEEHBG2YYIw1vw

Svara -   - 2/1-16 12:16 -


Thomas P

Tro inte på allt vad politiker som Obama påstår. Lita inte på massmedia. Lita inte på att terrorattacker eller masskjutningar är vad media påstår att de är. Använd sunt förnuft. Ställ dig frågor och sök svar. Ifrågasätt. För tiden är här då fler och fler falska händelser kommer inträffa så att Eliten kan genomföra förändringar, som ofta sker i direkt anslutning till en händelse. http://henrymakow.com/2016/01/15-Characteristics-of-Mass-Murder-Psy-Ops%20.html

Svara -   - 6/1-16 00:09 -


Essential

Svar till Thomas P.

Vik hädan satan!!!! Konspirationsteorier = inte från Gud

Svara -   - 6/1-16 00:20 -


Lisa

Svar till Essential.

כן ואמן Ja och amen !!!! Shalom på Dig.

Svara -   - 6/1-16 02:07 -


Thomas P

Svar till Essential.

Mellan 01:25 - 02:05 går din barnsliga kommentar från 0 (noll) Gilla till 9 st. Att rösta på sina egna kommentarer är så falskt att man undrar vilken kärlek till sanningen och medmänniskor som du besitter?

Svara -   - 6/1-16 02:29 -


Thomas P

Ända sedan satan och de fallna änglarna gjorde uppror mot Gud, har konspirationer som fenomen existerat. Satan är lögnens fader som bedrager människan. Till sin hjälp har satan sina följare och hantlangare, och de tillsamman konspirerar för att sätta antikristus på världstronen, söndra människors moral och ordning, få oss att tro att Gud har lämnat oss, få oss att tro på Big bang o s v. Vi lever i en värld av villfarelser och laglöshet, med en styrande världselit som skapar en satanisk världsordning. http://www.jeremiahproject.com/newworldorder/

Svara -   - 6/1-16 02:48 -


Kalle

Svar till Thomas P.

Ifrågasätter du alla foliehattbloggar lika hårt som du ifrågasätter media? Akta dig så du inte undviker en lögn och går på en annan än värre.

Svara -   - 6/1-16 02:48 -


Thomas P

Svar till Kalle.

Tack för din varma omtanke och kärlek. Jag uppskattar att du bryr dig om mig och att även du älskar sanningen mer än lögnen. Hoppas du även tar dig tid att söka sanningen så du ska finna den. Guds frid!

Svara -   - 6/1-16 03:01 -


Kalle

Svar till Thomas P.

Detsamma. Jag har fått intrycket att du faktiskt menar väl, men jag tror du är längre från sanningen än du tror. Det ljugs och vinklas friskt i media, men bloggar och alternativ media har nästan alltid också en egen agenda. Det gäller att se igenom den där även.

Svara -   - 6/1-16 03:29 -


Thomas P

Svenska elever krävs på identifiering. Nästa steg, chippning? http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2948398-id-kontroll-pa-vag-i-landets-skolor

Svara -   - 6/1-16 14:13 -


Thomas P

Svar till Kalle.

Tack, det är jag medveten om. Där är vi ense. Bara för att man länkar till en artikel så betyder inte det att man håller med om allt i artikeln, eller allt på sajten. Sen finns det sällan två personer, kristna som okristna, som tycker lika, eller som har kommit fram till exakt samma slutsatser. När du skriver foliehatt så tycker jag du förlöjligar hela sanningsrörelsen (de som fattat precis det du skriver att media ljuger, vinklar, mörkar och för politisk agenda. Jag skrev här på Apg29 att jag upplever Avpixlat som sionistisk propaganda. Jag följde Politiskt inkorrekt som senare blev Avpixlat, och för mig och flera andra, så blev det tydligt att även den sajten mörkar och vinklar, hetsar. Den fyller en uppgift att polarisera och få fiendens fiende (läs Muslimer och Israel) att bli dina vänner. Skrämmande är att frimuraren Albert Pike skriver att deras agenter ska provocera fram ett förödande tredje världskrig mellan den muslimska världen och den politiska sionismen.

Svara -   - 6/1-16 14:21 -


Evigheten närmar sig

Här en liten länk för den som är intresserad att läsa lite om Bibelns 2 tidsåldrar. Tankar om liv och död, om själ och ande m.m.

https://gudjesus.wordpress.com/2016/01/05/bibelns-tva-tidsaldrar/

Svara -   - 7/1-16 13:47 -


Kerstin

Svar till German.

Själen är odödlig och det står.i Bibeln om det eviga straffet i Helvetet

Svara -   - 16/1-16 01:52 -


Lars W

Angående de många och långa bönerna i dagens "kyrkor" är det mycket befriande att hör David Bowie be Herrens bön på knä vid scenen. Den bön som innehåller allt vi behöver bedja om. Den engelska versionen är t o m kortare än den svenska. Den följer nämligen KJV som i sin tur följer de grekiska texter som finns tillgängliga.

https://www.youtube.com/watch?v=ANQspcmfhJU

Det är ett stort fördärv, dessa tillägg till Herrens eget ord. Inte minst det fula tillägget i Markus kap 7 vers 16.

Svara -   - 16/1-16 15:28 -


Thomas P

En dokumentär om Sovjets historia som många inte känner till. Likheten med nazismen. De båda regimerna samarbetade och lärde av varandra under 1930-talet. Utrotningar. Holodomor där ca 7 miljoner svalt ihjäl på ett år! Kannabalism, där man åt människor, folk som blev galna. Det är ca 20 000 som svalt ihjäl - varje dag ... och västvärlden gjorde ingenting. Sovjetdiktaturen kommer troligtvis bli en spegelbild av vad vi har att vänta oss när världskommunismen och antikristus kommer med sitt skräckvälde. Sovjet anföll Polen tre veckor efter NaziTyskland, men då förklarade England och Frankrike inte krig. Mycket märkligt. Sen anföll Sovjet vårt grannland Finland. Och hela Baltikum. När kriget var slut hade Sovjet erövrat halva Europa. Helt otroligt att resten av världen gick med på detta. Personligen tror jag kriget kan ha varit planerat från början till slut, för slutresultatet är besynnerligt. Just nu går dokumentären på Axess TV, men alla har inte möjlighet att få in den kanalen http://www.axess.se/tv/program.aspx?id=4715 Filmen i fullängd på Youtube http://youtu.be/XO6-nuk0UhA

Svara -   - 20/1-16 00:32 -


Anton

Jag tror jag har nyckeln till den oförlåtliga synden! Det är på detta viset det är, att all sorts synd blir människor förlåtna, om man tar emot Guds rättfärdighet, Jesus talar här inte om det förlåtna utan om alla människor, det måste vara på detta viset, att synden blir förlåten på domedagen när man fått sitt straff, men denna synd blir inte förlåten, inte ens på domedagen, tar man emot Guds rättfärdighet utplånar Gud och glömmer all synd, han "förlåter" den inte bara, han glömmer den och utplånar den! det står "all skuld lade Herren på honom" vad händer om en utvald begår denna synd? Förlorad? Glöm det, det måste vara på detta viset eftersom jag fick förlåten denna synd, detta överenstämmer med följande två verser, i grekiska texten står det "but is liable for the penalty for the sin" alltså liable, "i fara" "i läge för" inte skulle Guds rättfärdighet inte täcka alla synder, på detta viset måste de vara och den andra versen, som mest stämmer överens med det jag sa de står följande "varken i denna tidsålder, ej heller i evigheten" alltså blir denna synd aldrig förlåten, men man kan fortfarande ta emot Guds rättfärdighet och få sin synd utplånad, Guds domar är verkligen outgrundliga! Hallelujah! Det måste vara på detta viset att att åkalla Herrens namn inte innebär utplåning av synd.

Svara -   - 20/1-16 11:33 -


Thomas P

Massinvandringen till Sverige gav oss ökad kriminalitet. Det i sin tur får folk att tycka det är bra, att ta bort kontanterna. Allt är noga uträknat och planerat av den gamle ormen och hans hantlangare. Snart kan kontanterna vara borta. Kanske de först går över till mobilen, för att sedan plantera ett ID-chip i handen. Så att du kan flyga, identfiera dig, betala global klimatskatt till FNs världsregering, och så att du kan köpa och sälja. Och medan vi ändå håller på, så varför inte ett hjärnchip, så att du kan uppgradera dig och bli aktiv på arbetsmarknaden. För fruktan över att inte ha jobb eller inkomst, till mat och bostad, konsumtion, kommer nog göra de flesta villiga i köttet. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oekonomisk-kriminalitet/dnb-vil-fjerne-alle-kontantene-i-norge/a/23599855/

Svara -   - 20/1-16 21:36 -


Nowote

En mycket bra utläggning av Anders Gärdeborn för något år sen!

Varför just Bibelns skapelseberättelse? Varför inte någon annan religions?

Man kan på vetenskaplig grund argumentera för att naturen är skapad, t.ex. genom att studera den design som finns i naturen. Man kan dock inte använda vetenskap för att få svar på frågan om vem som skapade. Här får vi istället använda oss av uppenbarad kunskap för att få svar och inte vetenskaplig kunskap. På din fråga om varför just Bibelns skapelseberättelse är sann har jag två svar:

Som kristen menar jag att Bibelns berättelse är mer tillförlitlig än de andra religionernas. Man kan t.ex. peka på uppgifter i Bibeln som ingen människa själv kunnat veta (som t.ex. arkens perfekta mått), dess röda tråd (trots 40 oberoende författare under 2000 år), uppfyllda profetior etc. Man kan också peka på detaljer i skapelseberättelsen som verkar stämma med naturen, som t.ex. att Gud skapade "inom sina sorter", att jorden faktiskt varit täckt av ett ånghölje ("fästet" i 1 Moseboken) och att en världsvid översvämmning (syndaflod) skett i verkligheten (genom sediment med deras fossila innehåll). (Som du märker närmar sig de senaste punkterna en vetenskaplig argumentation för Bibelns tillförlitlighet.) De andra religiösa urkunderna är inte utan sanningar de heller. T.ex. finns en flodberättelse i flera hundra olika berättelser med många gemensamma element som t.ex. att orsaken var synd, en familj blev räddad i en båt, djur fanns med etc. Till och med regnbågen finns nämnd på flera andra ställen än i Bibeln. Detta talar för att mänsklighetens "kollektiva minne" av verkliga historiska händelser finns dokumenterat på fler ställen än i Bibeln. Bibeln gör inte anspråk på att innehålla hela sanningen, men det som står är sann sanning. Och här är den ensam. Bibelns viktigaste budskap är ju inte heller skapelsen utan vem Jesus är och vad Han gjort för oss, och här är Bibeln unik i sin berättelse.

Anders Gärdeborn

Svara -   - 21/1-16 23:00 -


ulf lennart

Daararna inom 7-Kloevern anmaeler nu varandra till KU. M anmaeler svetsarn foer hur han hanterar flyktingkrisen och S anmaeler Ruinfalt for att han inte agerade daa redan 2013 naer invandringen oekade kraftigt. Maa dom slita varandra i stycken.

Svara -   - 29/1-16 19:31 -


Erik S

I dag har jag läst en av dom bättre insändarna på länge, i Dagen. Kommunikationskonsult M Andersson tar upp varför Diakonia hela tiden smutskastar Israel. Det har jag också undrat. Diakonia är ju knutet till Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen, detta tycker man, ska ju vara "riktigt kristna kyrkor", som borde ha Israel i sitt hjärta. Det kanske är så illa, bland Sveriges kristna, att man tagit parti för de s.k "palestinierna". Ja, då är det illa! Israel är enda demokratin i Mellan-Östern och många tusen s.k "palestinier" arbetar varje dag i Israel och klarar sig hyggligt p.g.a det. Som M.A påpekar så, tjatar Diakonia om "ockupation". Kan inte Diakonia läsa inantill om historien? Det finns inget land som är "ockuperat" av Israel. Är det så svårt? Det är bara vänsterlymmlar/kulturrelativister som skriker om det. Diakonia och dess gen.sekr Bo Forsberg, har ofta deklarerat sitt stöd till den hellöjliga idèn "Ship to Gaza". Denna PR-grej, som inte fyller annat syfte än att låta några B-kändisar vara i rampljuset en stund. Dom flesta i detta spektakel är ju kommunister och Israel-hatare. Hur kan en gen.sekr i en kristen hjälporganisation ens fundera på, att stödja detta fjanteri? De s.k "palestinierna" får ta in massvis med varor via Israel, om dom vill. Men det ger inga poäng i MSM eller i FN. Det är nog dags att börja bojkotta Diakonia på allvar. Hoppas inte att Equmeniakyrkan/Alliansmissionen har samma uppfattning. Då är det dags att göra nåt åt det. Börja t.ex med att byta ut B Forsberg-han kan väl gå till sina kommunistkompisar i "ship to gaza"-men i en kristen hjälporganisation passar han inte. Han kan väl ta A Jackelèn, E Brunne, H Klein och några till, i handen, det blir ett "bra gäng". Det är ett sorgligt tillstånd i vårt land idag. Vi får bedja för Diakonia.

Svara -   - 2/2-16 16:11 -


Carl

Jag läste tidigare i höstas en kommentar av en man som tolkade att uppenbarelseboken talade mycket om kristen TV. Han länkade även till sin egen hemsida om detta. Är det någon som vet vem det var, och adressen till hans hemsida. Det var mycket intressant läsning. Tack,

Svara -   - 2/2-16 23:12 -


Lars W

Svar till Anton.

"Jag tror jag har nyckeln till den oförlåtliga synden!"

Var inte för säker på det. I texten där ämnet tas upp är det ganska tydligt vad det handlar om. Det handlar inte om det du påstår.

Svara -   - 2/2-16 23:36 -


Thomas P

Svar till Erik S.

Intressant att i omröstningen i Dagen, om man höll med M Anderssons artikel, så är ställningen just nu 50/50,

Svara -   - 3/2-16 00:12 -


Erik S

Svar till Thomas P.

Ja, det är intressant, men det väcker onekligen en del farhågor. Har vi hamnat så långt ifrån Bibelns syn på Israel/ Jerusalem? Kristendomen är har ju sina rötter i GT-åtminstone evangeliska frikyrkor borde ha detta klart för sig. Att sen Svk. inte längre är en "kyrka" med klart evangeliskt budskap är en annan sak-tragiskt. Det Israel som Bibeln ger löfte om, är betydligt större än nu-där finns inte "palestinierna" med över huvud taget. Något är fel i kyrkorna idag. Vi behöver en riktig andeutgjutelse-antingen söker vi oss närmare källan, eller så drar vi oss undan, finns inga andra alternativ. Församlingsmedlemmarna idag behöver väckas-i Jesu namn.

Svara -   - 3/2-16 13:18 -


Thomas P

Svar till Erik S.

Om du ser mina senaste kommentarer, så finner du att jag inte hittar bibliskt stöd för dagens stat Israel, eller att s k judar ska samlas där. Så jag undrar efter att ha läst ditt inlägg; "Har vi hamnat så långt ifrån Bibelns syn på Israel/Jerusalem?" - vilken syn enligt skrifterna? "Det Israel som Bibeln ger löfte om ..." - vilket löfte?

Svara -   - 3/2-16 13:59 -


Nowote

Svar till Thomas P.

Även om du Thomas, varken bryr dig om vad jag säger nu eller sagt tidigare så står det ändå skrivet av Jeremia så här;

Se, dagar skall komma, säger Herren , då jag skall beså Israels land och Juda land med säd av människor och med säd av djur. Och liksom jag har vakat över dem för att rycka upp, bryta ner, fördärva, förgöra och skada, skall jag nu vaka över dem för att bygga upp och plantera, säger Herren . På den tiden skall man inte mer säga: "Fäderna har ätit sura druvor och barnens tänder blir ömma av dem." Nej, var och en skall dö genom sin egen missgärning. Den som äter sura druvor får själv ömma tänder. Jeremia 31:27-30

När Jeremia skrev det här så var Israels tid som nation över. Hur kan det då komma sig att Gud ändå här säger att Han åter skall plantera i Israels land? Här handlar det absolut inte om något andligt Israel. Här i detta Israel finns det fortfarande djur och död m.m.

Därför undrar jag. Vad är detta för Israel Gud lovat upprätta igen, om inte det land som idag heter Israel och fick sitt godkännande 1948?

Hoppas du svarar denna gång till skillnad från förr?

Mvh.

Svara -   - 3/2-16 14:31 -


Thomas P

Svar till Nowote.

Var det du som tolkade att staten Israel ska vara en exporterande fruktnation, och att det bevisar att staten Israel är av Gud och att en profetia har gått i uppfyllelse, och därmed rättfärdigar staten Israel? I så fall svarar jag att du har fel.

Om du istället hade rannsakat ditt egna påstående, istället för att likt en farisee vilja snärja, så hade du kollat upp vad detta stycket betyder: "På den tiden skall man inte mer säga: "Fäderna har ätit sura druvor och barnens tänder blir ömma av dem." Nej, var och en skall dö genom sin egen missgärning. Den som äter sura druvor får själv ömma tänder" Jeremia 31:30

Gå till Hesekiel 18:2 "vad orsak haven I till att bruka detta ordspråk i Israels land: "Fäderna äta sura druvor, och barnens tänder bliva ömma därav?" Fortsätt sen att läsa hela kapitlet och innebörden, så kanske det går upp ett LJUS (Herren Jesus).

Du kan med en dåres envishet banka in några verser och men att bortse från resten av kapitlet och dess verser, samt korsreferenser, samt utesluta Herren Jesus Kristus - de diskussionerna är förfängliga.

Läs igen hela kapitlet av Jeremia 31 som handlar om Israels frälsning. Tänk sedan på vad Jesus sa i NT. Vad säger den smorde om planteringsmän, vingårdar? Vem ska församla folken under gråt? Vem ska förlossa Israel och upprätta det? (Blev Israel upprättat genom Jesus Kristus fullbordan på korset och efteråt när jude som grek i Jesus härlighet blev befriade från syndens lön och upptagna i Jesu kropp?) Vilka är åkermännen och herdarna? Vad betyder säden? Vinet, frukten? Plantering?

Ja fortsätt läsa kapitel 32 och 33.

Fortsättningen av verserna av Jeremia 31: ”SE DAGAR SKOLA KOMMA, säger HERREN (Jesus Kristus), då jag skall sluta ETT NYTT FÖRBUND (genom sin död på korset och genom ett nytt testamentet. Ett testamente verkställs FÖRST NÄR DEN SOM TESTAMENTERAT HAR AVLIDIT) med Israels hus och med Juda hus; (korsreferenser som du kan kolla upp Jer. 32.40. Hebr. 8,8 f.) icke ett sådant förbund som det jag slöt med deras fäder på den dag då jag tog dem vid handen till att föra dem ut ur Egyptens land det förbund med mig, som de bröto, fastän jag var deras rätte h e r r e, säger HERREN. Nej, detta är det förbund som jag skall sluta med Israels hus i kommande dagar, säger HERREN: Jag skall lägga MIN LAG I DERAS BRÖST och i deras HJÄRTAN skall jag skriva den, och jag skall vara deras Gud, och de skola vara mitt folk. ( korsreferens Jer. 24 om de goda och dåliga fikonen). Då skola de icke mer behöva undervisa varandra, icke den ene brodern den andre, och säga: »Lär känna HERREN»; ty de skola alla känna mig, från den minste bland dem till den störste, säger HERREN. Ty jag skall FÖRLÅTA DERAS MISSGÄRNING, och deras synd skall jag icke mer komma ihåg.” Jeremia‬ ‭31:31-34‬ ‭SVEN‬‬ http://bible.us/166/jer.31.31-34.sven

Den återkomst som vissa stycken hänvisar till, är från fångenskapen i Babylon, samt nör Jesus friköpte oss genom son död på korset för våra synders straff.

Svara -   - 3/2-16 15:32 -


Nowote

Svar till Thomas P.

Kalla mig gärna för farise, men det var inte jag som tolkade något om fruktnation?

Sen kan jag ju bara upplysa dig om att det du skickar in som någotslags försvar av dina teorier är fullständigt flum och ett ihopkokat snurr som, jag vet inte vad?

Mvh ändå!

Svara -   - 3/2-16 15:45 -


Thomas P

Svar till Nowote.

15:12 postade jag mitt svar. 15:25 svarade du; "fullständigt flum ... Ihopkokat snurr".

Hann du ens läsa igenom? Läste du korsreferenserna i Bibeln? Knappast. Du bemödar dig inte varför jag tolkat det som att du är totalt ointresserad att ha en konstruktiv diskussion. Och det var du själv som började att ställa frågor. Gissa Nowote om jag kommer lägga min tid och energi på att gå i genmäle med dig igen?

”Och jag föll ned för hans fötter för att tillbedja honom, men han sade till mig: »Gör icke så. Jag är din medtjänare och dina bröders, deras som hava Jesu vittnesbörd. Gud skall du tillbedja. TY JESU VITTNESBÖRD ÄR PROFETIANS ANDE.»” ‭‭Uppenbarelseboken‬ ‭19:10‬ ‭SVEN‬‬ http://bible.us/166/rev.19.10.sven

Svara -   - 3/2-16 16:10 -


Nowote

Svar till Thomas P.

Det räckte med att se hur du bemötte min fråga och titta in ca 1 minut på ditt svar, så orkar jag bara inte. Det Gud söger väcker intresse är min erfarenhet!

Mvh.

Svara -   - 3/2-16 16:52 -


Thomas P

Svar till Nowote.

Du behöver inte läsa igenom mitt svar - bara läs Guds egna Ord, läs igenom hela Jeremia 31 och fortsätt sedan till 32 och 33. För att förstå versen du själv plockade ut, och som du bygger ditt resonemang kring staten Israel - så läs Hesekiel 18.

Jesus kom för att uppfylla Lagen och profetiorna.

Det är sant, som du bemöter andra ska du själv bli bemött. Som du dömer andra ska du själv bli dömd, inte sant?

Svara -   - 3/2-16 18:17 -


Erik S

Svar till Thomas P.

Ja, du käre vän, det skulle krävas en teologisk uppsats för att gå igenom allt, som i Bibeln pekar på, att nuvarande Israel är det land som Herren utvalt för sitt folk att bo i. -det kommande Israel enl. Bibeln, kommer dock att bli betydligt större-Utrymme ges inte här till detta. Nöjer mig med att hänvisa till några Bibelställen. Sen får du tolka det som du vill. Ser dock av dina andra svar till t.ex Nowote, att du inte är på samma linje. Jag håller tyvärr inte med dig. Nåväl, här är min uppfattning; 1 Mos kap 12 Kanaans land-nuvarande Israel kap 15.18-21 1 Mos 17.1-8, 5 Mos 8-12 och 20-32, Hes 37 landet skall heta Israel, inte "palestina". Jerusalem är Herrens ögonsten,det är enda staden/platsen som vi uppmanas bedja för, då skall vi bli välsignade. Där skall det 3:e Templet stå,som det gjorde förr. Judarna har samlats från hela jorden till just Israel, såsom det är sagt. Deras språk som var i princip "utdött" har väckts till liv. Bara detta är mirakulöst. Landet var öken när det bildades -48, numera blommar det, som utlovat var. Det är här, just här, som världens sista händelser skall äga