Surfar nu: 627 www.apg29.nu


Kommer det krig?

Av HOLGER NILSSON. 

Kommer det krig?

Inte minst med den ökade spänningen mellan Iran och USA har frågan aktualitet.

Iran har provocerat och attackerat fartyg i Hormuzsundet och skjutit ner en amerikansk drönare.

Det var nära att USA gjorde anfall mot iranska mål efter detta, men det stoppades i sista stund. Därefter har man brutit mot avtalet som är tecknat. Iran har nu börjat på nytt anrika uran.

Det är klart att det finns en risk för krig, ett krig där Iran inte kan hota USA, men man kan göra något annat som svar på ett amerikanskt anfall. Det man kan då kan göra är att ge tecken till Hizbollah-rörelsen i Libanon, som man har försett med vapen. Detta iranska stöd har resulterat i att åtminstone 130 000 raketer finns riktade mot Israel. Detta skulle leda till förödande konsekvenser.

Det kan bli nya svåra tider för Israel, ett land som varit hotat och hatat ifrån sin omgivning allt sedan statens tillblivelse 1948. Då Benjamin Netanyahu i april blev omvald till att fortsätta att vara premiärminister, blev vi inte överraskade. Vi hade tankarna på en profetia som uttalats om Netanyahu för många år sedan.

Den som frambar denna profetia var Mike Evans. Han ses på bilden här nedan på ett foto tillsammans med Netanyahu, taget långt senare än det profetiska uttalandet. Evans är en välkänd kristen röst i tiden, men har också en unik ställning bland politiska ledare i världen, där han mött ett 50-tal sådana.  

Så långt tillbaka som en då Menachem Begin var premiärminister (1977-1983) härstammar den förutsägelse som vi refererar till. Evans sa då att Netanyahu skulle komma att bli Israels premiärminister i två perioder. Under den andra perioden, vilket nu pågår, skulle det komma att bli en av de mest allvarligaste tiderna i Israels historia.

Israels har upplevt flera ödesmättade tider och krig i sin historia sedan 1948. Sexdagarskriget 1967 och Jom kippurkriget 1973 är sådana exempel då Israels existens var hotad.

Skulle denna profetiska utsägelse vara sann, kan en svår tid för Israel väntas. Också utifrån det profetiska ordet i Bibeln ser vi att Israel kommer att hamna i en utsatt position i den yttersta tiden.

Israel är visarna på Guds klocka, som vi skall observera för att vi skall profetiskt förstå vår tid.

Vi skall också ta med en 40-årig profetia som också på ett sätt kan anknytas till den aktuella situationen i Israel med tanke på valet som ägt rum.

Den kommer från rabbinen Yitzhak Kaduri som var en märklig man. Inte bara därför att han blev 108 år då han avled 2006. Han uttalade sig sällan men då han gjorde det skrevs det ner vad han sa. För 40 år sedan frågade man honom hur Messias ankomst syns i den praktiska politiken om Israel, eller syns den där?

Hans svar var kort: ”Då val hålls i Israel, men ingen regering bildas är Messias ankomst nära.” Så är situationen nu i Israel. Det är första gången i Israels historia som man inte har kunnat bilda regering.

Vi får pröva allt profetiskt tal, det skall vi göra. Vad vi också skall göra är att vara väntande och vakande. Såväl krig som att Jesus kommer tillbaka kan inträffa inom kort.

"När ni inte väntar det", säger Jesus. Sådan är bilden för de flesta, inklusive kristna i vårt land.

Hur många är vakande och väntande i Sverige? Jesu ord är högaktuella för oss i detta land: ”Var också ni beredda, ty i en stund då ni inte väntar det, kommer Människosonen." Luk. 12:40.

 

HOLGER NILSSON

Källa:
Kommer det krig?
Flammor.com

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 7 juli 2019 09:06 | #holger nilsson #krig #iran #israel #usa | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

14 kommentarer

Sven Thomsson 7/7-2019, 12:15

Bra, Holger att du för fram detta. Frågan är när Sveriges politiker, vårt folk och de kristna ska vakna upp över tidens allvar.

Den ökade spänningen mellan Iran och USA är fruktansvärt oroande. Det skulle kunna leda till ett krig med förödande konsekvenser. Iran kan givetvis inte attackera USA, utan väljer med all säkerhet att ordna ett anfall mot Israel. Om detta inträffar skulle det tredje världskriget kunna bryta ut.

Det är en otrolig sak, att Israel kan härda ut med att ha 130 000 raketer riktade mot sig. Det måste ju innebära en oerhörd press på nationen och dess invånare.

Israel har under flera årtusenden varit hotade med utrotning och utplåning. Vi kan läsa om det på flera ställen i vår Bibel, bland annat i Esters bok.

Men herren har lovat vara med sitt egendomsfolk och kommer att beskydda dem från utplåning och undergång. Låt oss be för Israel och välsigna folket där, för då blir vi själva välsignade.

Svara


Sven Thomsson 7/7-2019, 14:48

Sedan urminnes tid har Guds egendomsfolk Israel, Hans utvalda blivit föraktat och hatat av deras fiender. I Ps. 68:17 står det så här:

"Varför ser ni, höga toppar, med avund (så avogt, enligt 1917 års översättning) på det berg, där Gud har utvalt att bo, där Herren ska bo i evighet?"

De högtoppiga berg som ser avogt på det berg (Israel) där Herren ska ha sin boning symboliserar alla de fientliga nationer som omger Israel. De är alla fulla av förakt och hat.

Vi kan också läsa från Ps. 83:3-5:

"Se hur dina fiender larmar och de som hatar dig sticker upp sina huvuden! De gör upp onda planer mot ditt folk. De sammansvärjer sig mot dem som du beskyddar. "Kom" säger de, "låt oss utplåna detta folk, så att ingen längre kommer ihåg Israels namn."

Svara


Tom 7/7-2019, 15:24

En viktig sak att komma ihåg är att lögnen startar alla krig. Lita alltså inte på nyheterna

Attacker mot tankers kan alltså utföras av usastödda grupper

Irakkriget startades av lögnen om massförstörelsevapen och en hämnd för 911

Svara


Martin 7/7-2019, 15:35

Svar till Sven Thomsson.

"Ni har djävulen till fader, och ni vill göra vad er fader önskar. Han har varit en mördare från första början, och han står utanför sanningen därför att någon sanning inte finns i honom." (Joh 8:44)

Detta sade Jesus till fariséerna, trots deras fysiska släktskap med Abraham.

(Jag hoppas att det fortfarande är tillåtet att citera Jesus för er sionister)

Svara


Sven Thomsson 7/7-2019, 16:13

Svar till Tom och Martin.

Jag har fullt förtroende för Holger Nilsson och vet att han inte går fram med några lögner. Jag vet att Han får uppleva motstånd på grund av det han skriver. Men han vågar som ingen annan föra fram det allvarliga budskapet.

Jag älskar Jesus av allt hjärta och är Israel-vän ända ut i fingerspetsarna. Om jag upplever förakt för det, betyder det ingenting, för jag upplever Herrens välsignelse.

Jag lever nära Jesus. Han är min Herre. Och jag älskar Israel, som är "Guds ögonsten".

Önskar er båda Guds välsignelse.

Svara


David 7/7-2019, 16:16

svar till Sven Thomsson Det kommer inte att bryta ut något världskrig på grund av det men däremot Gog / Magog kriget skulle vara väldigt troligt muslimskt orienterade länder + Ryssland och Kina där herren kommer att skydda Israelerna genom att vända sin vrede mot angriparna det kommer att ta 7 månader att begrava alla stupade soldater i Gog larmade hops dal och deras utrustning kan Israelerna elda med i 7 år. När tredje världskriget bryter ut då har till att börja med alla frälsta lämnat den här jorden via guds uppryckande och för det andra så kan inte tredje världskriget bryta ut förrän templet är åter upp byggt och det falska fredsavtalet blivit på skrivet/på tvingat de båda parterna på 7 år men som sedan kommer att brytas efter 3,5 år när Israel upptäcker att den som de trodde var deras Messias i själva verket var Antikrist/Satan själv som lyckats lura Israelerna att skriva på det falska fredsavtalet och det är då tredje världskriget bryter ut när antikrist/Satan vänder alla länderna mot Israel i sitt egna krig.

Svara


Stefan Jonasson 7/7-2019, 16:20

Jag tycker att det är konstigt att dom säger att dom inte hittade massförstörelse vapen i Irak.. Saddam bombade en kurdisk by med kemiska stridsmedel... Och det användes i kriget mot iran.. Dom kanske menar atomvapen och att kemiska och biologiska vapen inte är massförstörelse vapen.....dom fick hjälp av väst att framställa dom... Det finns uppgifter om att Iraks kemvapen transporterades till damaskus och förvaras där i hemlighet... Israel vet om det.. Och att det kan vara en orsak till att damaskus utplånas Israel blir tvungen att använda kärnvapen för att värja sig mot utlåning...

Svara


Martin 7/7-2019, 17:09

Svar till Sven Thomsson.

Sven, jag läser nu en speciell bok som är utgiven år 1913. Den innehåller högmässopredikningar av komminister Lars Linderot. Lars Linderot föddes den 7 augusti 1761 i Jörlanda socken i Bohuslän. Som sjuttonåring läste han till präst i Lund och nio år senare vigdes han till präst. Den 8 december 1800 blev han befordrad till komminister i Tölö församling nära Kungsbacka.

Här nedan följer vissa av titlarna på Lars Linderots predikningar:

- Guds vredesdomar, utgjutna öfver alla dem, som förakta Guds nådeströmmar.

- Guds råd till vandringsmän som hafva den den stora vägen för sig genom denna tiden in i den långa, oändliga evigheten.

- Tvenne stora tecken, som Jesus gör i nådens rike.

- Syndare bered dig och gör efter Herrans vilja, när du i denna söndags Evangelium hörer talas om 1) om hvetet, 2) om ogräset, 3) om Herrans lada och 4) om elden.

- Vår frälsning och salighet, icke genom vår visdom, utan endast genom tron på Kristus.

- En varnande röst till syndaren i nådens tid: Vet att Gud skall för dina domar öfver nästan hafva dig fram för domen.

Det som däremot är helt frånvarande i Lars Linderots predikningar är uppmaningar att "välsigna judarna", "att be för Israel" osv osv. Det fanns inte med i den gamla tidens kristendom. Det är ett nytt påfund.

Svara


Sam G Ö 7/7-2019, 17:23

Jaså, är det ett nytt påfund att välsigna Israel och judarna? Den som välsignar Israel blir själv välsignad. Önska Jerusalem frid! Välsigna och förbanna icke, det är det vi kallade till! Shalom!

Svara


Sven Thomsson 7/7-2019, 22:17

Svar till David

Jag hade misstagit mig angående tredje världskriget. Så här blir den kronologiska ordningsföljden:

Uppryckandet

Gogs härnadståg

Tredje världskriget

Antikrists framträdande

Vedermödan.

Svara


Tom 8/7-2019, 12:31

Svar till Sven Thomsson.

Ang att lögnen startar alla krig är generellt, ingen kritik av inlägget. Det första offret i alla krig är sanningen.

Speciellt i dessa tider med nätet så går det lätt att manipulera folk. Står det på google så är det sant= inte alls i alla fall!

Häxjakterna dog inte ut på 1700talet osv det har fått en revival av internet

Djävulen sår split för fulla tuber och vill att folk hatar varandra

Vi är inne i vredens spiral som vi alla vet kommer sluta i en stjärnsmäll.

I takt med att livsvillkoren på jorden försämras(tack vare att djävulen förvridit människorna)så ser vi nu tydligt att slutet för denna tidsålder närmar sig

Jesu återkomst är nära!

Svara


Tom 8/7-2019, 13:14

Daniel beskriver ändtidens krig ganska utförligt och det utspelas i iran/irak/israel området

Så tecken i tiden saknas inte direkt, tvärtom de blir fler och fler

Svara


Tom 10/7-2019, 00:03

står vadå susse?

Är inte krig överallt men det kommer en period med lite problem(sista sju åren innan jesu återkomst) som drabbar globalt. Grejen är att man kan se att bibeln är sanningen när profetior faller på plats. Det är synd bara att alla inte ser det

Iran/persien/medien är definitivt en av schackpjäserna i ändtiden, mycket som står i daniel har redan hänt. Mtp retoriken mellan tex usa-iran verkar ett krig oundvikligt=profetiskt

Israel är annars den viktigaste profetiska markören där man tydligt kan se att det inte är mycket kvar som måste ske

Det fjärde riket tex är det globala vi lever i nu som suger upp olja och tuggar i sig jorden för att få malm. Inbyggarna(vi) (jesaja 24)har korsat de flesta gränser för en uthållig civilisation på jorden. Miljön och moralen är på ett sluttande plan=vi är på väg mot katastrof. Har varit på flera turistmål där jag sett hur soporna helt enkelt dumpas i havet. Folk verkar vilja ha allt direkt utan uppoffring. Alla verkar vilja leva nåt slags superliv, vad hände med att nöja sig med det enkla?

Ser att du är lite yngre och tipset i det läget är ta emot jesus på riktigt, jobba/utbilda! (stabilt yrke), träna lagom(bra för tankeverksamheten), ät bra/inga droger och samtidigt får du gärna får berätta om bibeltexterna för fler

Fokuset på jesus så löser sig allt

Svara


Lasse 15/7-2019, 12:20

Tack för dina artiklar Holger 🙏💝 det var trevligt att träffa dig i kyrkan

i tisdags, önskar dig allt gott 😍 hälsningar från Kiruna-Lasse

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 37, söndag 15 september 2019 kl. 09:58

Jesus söker: Sigrid, Siri!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 14 september 2019 20:45

Hejsan, min far Arvo på 61 år föll ihop på motionsspåret igår, idag ligger han i respirator, medvetslös. % att han kommer vakna igen är 5%. Han är världens bästa pappa, för ung för detta. Be med mig&#


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp