717 online! | Sidvisningar idag: 100 183 | Igår: 197 447 |

www.apg29.nu

Annons
 

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Kött förbjuds i skolorna?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1481890613-kottfri.jpg

Bild: alltomstockholm.se. 

I stort sett alla skolor i Stockholms län serverar vegetarisk mat minst en gång i veckan. Trots detta kräver ”Köttfri måndag” att all skolmat ska bli helt köttfri. 

Den vegetariska maten är på frammarsch i skolorna. De flesta av länets elever har redan vant sig vid minst en köttfri dag i veckan – och Globala gymnasiet på Södermalm har inga djurprodukter alls. 

Men organisationen ”Köttfri måndag” vill att politikerna ska tvinga både skolor, kommuner och landsting att uteslutande servera vegetarisk mat.

Man kan fundera på vad det är för krafter som verkar i vårt samhälle idag. Bibeln säger att det är onda andars läror som befaller människor att avstå från mat som Gud har skapat (1 Tim 4:1-3).

Vad Bibeln säger om att äta kött

Efter floden gav Gud människorna kött att äta.

1 Mos 9:3

3 Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta. 

Vi får alltså att äta kött.

Du får till och med äta kött som är offrade åt avgudar om du inte äter det som avgudakött. Skulle ditt köttätande (som offrats till avgudar) få din broder på fall så är är det bättre att avstå från avgudakött, enligt Paulus. 

Om vi förbjuder någon att äta kött så är det onda andars läror. 

1 Tim 4:1-5

1 Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer några att avfalla från tron och följa villoandar och onda andars läror, 2 förledda av hycklande lögnare som är brännmärkta i sina samveten. 3 De förbjuder folk att gifta sig och befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse av dem som tror och känner sanningen. 4 Allt som Gud har skapat är gott, och inget är förkastligt när det tas emot med tacksägelse. 5 Det helgas genom Guds ord och bön.

Vi ska inte ha någonting med onda andar att göra!

Här listar jag en del bibelord som handlar om att äta kött. Det finns fler bibelord, men dessa bibelord belyser klart och tydligt att du får äta kött!

Bibelord om att äta kött

1 Mos 9:4 - Men kött som har sin själ i sig, nämligen sitt blod, skall ni inte äta,

Mos 16:8 - Och Mose fortsatte: " Herren ger er i kväll kött att äta och i morgon bröd att mätta er med, för Herren har hört hur ni knotar mot honom. Men vilka är vi? Ni knotar inte mot oss utan mot Herren ."

2 Mos 16:12 - "Jag har hört hur Israels barn knotar. Säg till dem: I skymningen skall ni få kött att äta och i morgon bröd att mätta er med. Då skall ni inse att jag är Herren , er Gud."

2 Mos 29:32 - Baggens kött och brödet som är i korgen skall Aron och hans söner äta vid ingången till uppenbarelsetältet.

4 Mos 11:18 - Säg till folket: Helga er till i morgon, så skall ni få kött att äta. Ni har gråtit inför Herren och sagt: Vem skall ge oss kött att äta? I Egypten hade vi det så bra. Därför skall nu Herren ge er kött att äta.

4 Mos 11:21 - Mose sade: "Sexhundratusen man fotfolk har jag omkring mig, och du säger: Jag skall ge dem kött att äta under en månad!

5 Mos 12:15 - Däremot får du slakta och äta kött så mycket du önskar inom alla dina städer, allt efter den välsignelse som Herren , din Gud, ger dig. Både den som är oren och den som är ren får äta av det, som vore det kött av gasell eller hjort.

5 Mos 12:20 - När Herren , din Gud, har utvidgat ditt område så som han har lovat dig, och du tänker så: "Jag vill äta kött", eftersom du har lust att äta kött, så må du äta kött så mycket du vill.

5 Mos 12:22 - Men du skall äta det så som man äter kött av gasell eller hjort. Både den som är oren och den som är ren får äta av det.

5 Mos 15:22 - Inom dina portar må du äta det. Både den som är oren och den som är ren får äta av det, så som man äter kött av gasell eller hjort.

1 Kung 17:6 - Korparna kom till honom med bröd och kött på morgonen och med bröd och kött på aftonen, och han drack ur bäcken.

1 Kung 19:21 - Då lämnade Elisa honom och gick tillbaka och tog sina båda oxar och slaktade dem, och med oxarnas ok kokade han deras kött. Detta gav han åt folket, och de åt. Därefter stod han upp och följde Elia och blev hans tjänare.

Apg 15:20 - utan bara skriva till dem att hålla sig borta från sådant som blivit orent genom avgudadyrkan , från sexuell omoral, från kött av kvävda djur och från blod.

Apg 15:29 - att ni håller er borta från kött offrat till avgudar, från blod, från kött av kvävda djur och från sexuell omoral. Ni gör rätt om ni undviker sådant. Allt gott!"

Apg 21:25 - Men när det gäller hedningar som kommit till tro, har vi skrivit och bestämt att de ska hålla sig borta från kött offrat till avgudar, från blod, kött av kvävda djur och sexuell omoral."

Rom 14:21 - Det är bättre att avstå från att äta kött eller dricka vin eller göra något annat som din broder tar anstöt av.

1 Kor 8:1 - När det gäller kött från avgudaoffer vet vi att vi alla har kunskap. Men kunskapen gör oss uppblåsta, medan kärleken bygger upp.

1 Kor 8:4 - När det nu gäller frågan om man får äta kött som är offrat åt avgudar , så vet vi att det inte finns någon avgud i världen och att det bara finns en Gud.

1 Kor 8:13 - Alltså: om maten blir till fall för min broder tänker jag aldrig mer äta kött, så att jag inte blir orsak till min broders fall.? 

Upp 2:14 - Men jag har en sak emot dig: att du har några där som håller fast vid Bileams lära , han som lärde Balak att gillra en fälla för Israels barn så att de åt kött från avgudaoffer och var otrogna.

Upp 2:20- Men jag har en sak emot dig: att du tolererar kvinnan Isebel, hon som kallar sig profetissa och undervisar och förleder mina tjänare till att vara otrogna och äta kött från avgudaoffer.


Källa:

Vill göra Stockholm till vegetarisk huvudstad | Stadsliv | Allt om Stockholm


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av fredag 16 december 2016 14:06 | #köttfri+måndag #vegetarisk #kött #skolmat #avgudakött #kött | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


47 kommentarer

Johan

Det ligger i linje med globalisternas miljöagenda, som påstår att korna är de bland de största miljöbovarna.

Ytterst står djävulen själv bakom detta. Han är i uppror mot allt vad Gud har förordnat. Allt för att försöka att ställa till problem för oss människor.

Snart kommer de att vilja förbjuda oss alla från att äta kött, ö h t.

Svara -   - 16/12-16 15:01 -


Bertil Rosenius

Men snälla... Varför göra problem av det som inte är problem?

Låt de som vill äta kött göra det, låt de som vill äta grönt göra det. Men bortsett från kossornas miljöförstörande fisar... Så är det intressant att samma yta som ger kött nog till en människa, ger grönt till tio.

Snacka om att köttproduktion är ineffektivt - i en svältande värld.

Och hur var föresten, det med att "älska sin medmänniska"? Jag offrar gärna min biff, om några andra också blir mätta.

Svara -   - 16/12-16 15:47 -


Emirtus

Det är självklart ett stort problem att vi äter fläskkött i skolorna!

Om vi nu ska ställa om till ett samhälle baserat på Muslimska värderingar så är det viktigt att vi får en fläskfri skolmiljö. Längre fram, när inte kronkursen sjunker som en sten i havet, så kan vi säkert introducera kycklingkött någon gång i månaden på skolmatsedeln.

I första hand måste vi bygga fler bostäder så vi kan ta emot flyktingströmmarna från Nordafrika.

Arabiskan är numera 2:a språket i Sverige tillsammans med Engelskan. Varför inte göra det till ett officiellt obligatoriskt 1:a språk i Sverige redan idag?

Ska korset på svenska flaggan verkligen vara kvar?

Varför inte med små medel göra om Stockholms slott, Stadshuset och Globen till moskéer? Kupol med mycket bladguld skulle lysa upp Stockholm i vintermörkret.

Låt Margot W få fatta dessa beslut egenmäktigt för att snabba på beslutsprocesserna.

Svara -   - 16/12-16 16:26 -


Tua Öling

Vegetarisk mat är hälsosammare, billigare,miljövänligare och sparar djurens liv. Dessutom är sjukare i dag än någonsin, så varför ska vi vara tvungna att äta kött. själv är jag vegetarian och mår bättre av det.

Svara -   - 16/12-16 17:13 -


UK 52 ,

Svar till Johan.

ja, Grilla dom bara, de globalistiska miljoeaktivisterna.

Svara -   - 16/12-16 18:00 -


Katrina

http://xa.yimg.com/kq/groups/14947167/1098371455/name/Michalak%2012%20Vegetarian%20diet%20and%20mental%20disorders%20-%20result

Studien bevisar på att människor blir inte friskare av vegetarisk kost. Ät vad du vill , tacka Gud att du har mat på bordet och var glad.

Svara -   - 16/12-16 18:17 -


UK 52 ,

Svar till Katrina.

'Det aer skrivet : Maenniskan skall leva icke allenast av broed, utan av allt det som utgaar av Guds mun'.

Svara -   - 16/12-16 19:29 -


Harriet Bouvin

Men när medvetna individer - utifrån hjärnans biokemiska funktioner - har full känsel i samband med slakt, är du då likgiltig inför det? Låter det som en egenskap att sträva efter som kristen?

Svara -   - 16/12-16 19:47 -


B.

Svar till Katrina.

Gud har förklarat all mat för ren ! Enligt Nya Testamentet sa Gud till Petrus i en dröm :" Stå upp Petrus, slakta och ät !" O.s.v. Tycker det säger sig själv. Vi behöver järn , det får vi av vällagat kött. Det är faktiskt farligt att inte ge barnen tillräckligt med näring och vitaminer. De riskerar bristsjukdomar annars. Bed Gud välsigna maten istället !!

Svara -   - 16/12-16 19:52 -


Harriet Bouvin

Varför fylls i så fall våra blodkärl igen av plack, så att vi lättare drabbas av infarkt o stroke, när vi äter kött? Placket åstadkommer ju ett försvårande av syret att nå hjärnan. Skulle Gud vilja att vi dör fortare? Det vore ju i så fall en förklaring.

Svara -   - 16/12-16 19:53 -


Harriet Bouvin

Svar till B. .

Med hänvisning till vad jag förklarar lite kort ovan, bästa B. att kött på sikt bryter ner kroppen, låter det som att all mat är "ren", tycker du? Hur får det att gå ihop?

Svara -   - 16/12-16 19:56 -


Harriet Bouvin

Signatur B. RÄTTELSE: Det framgår inte ovan. Det står istället nedanför texten.

Svara -   - 16/12-16 19:58 -


B.

Svar till Tua Öling .

Dumheter ! Varför ska djurens liv sparas ? Till vad då ? Att gå omkring på gatorna som i Indien ?? Vilken konstig religion har Du blivit förvirrad av ? Det som är dyrt är väl ändå det onödiga människor håller på med. Vi måste ha mat. Gud har gett oss djur till mat. Tacka Gud för den mat. Du får!

Svara -   - 16/12-16 20:00 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Så du tror att en enda studie förekommer i de vetenskapliga sammanhangen? Och så ansluter sig därefter samtliga forskare till den enda studien? Det var faktiskt lite roligt, Katarina.

Svara -   - 16/12-16 20:00 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Nu tog jag en studie, det finns fler. Allsidig kost är bäst. Vill man äta bara vegetarikt får man se till att inte missa viktiga näringsämnen, är man väl kunnig om dessa då är veg mat utmärkt alternativ, men du blir inte friskare för det.

Åderförkalkning får vi alla för eller senare, varför vissa får det tidigare är forskarna oeniga om det.

Svara -   - 16/12-16 20:09 -


UK 52 ,

Svar till Katrina.

Johannes, han levde av graeshoppor och vildhonung.

Svara -   - 16/12-16 20:54 -


Katrina

Svar till UK 52 , .

gräshoppor.........kanske inget för mig..men men om det inte fanns annat alternativ så får man lära sig att äta de med. :)

Svara -   - 16/12-16 21:03 -


UK 52 ,

Svar till Katrina.

Nebukadnessar blev utstoett fraan maenniskorna och maaste aeta Graes saasom en oxe.

Svara -   - 16/12-16 21:49 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Hej Katarina. Det blir kanske lite svårt att kommunicera i saken om du saknar kunskaper i kardiologi, fysiologi resp hjärnans biokemi. Du ger i alla fall sådant intryck när du utan källhänvisning kastar ut påståendet att "Allsidig kost är bäst." Söker vi på ordet antioxidant på Google får vi 123 miljoner träffar. Varför det, tror du? Slå gärna också på oxidativ stress, som redogör för nedbrytning av kroppens celler, innan du far med påstående om att åderförkalkning nödvändigtvis drabbar alla. Källor har jag nämligen - efter 40 år i de frikyrkliga kretsarna - insett betydelsen av. Kyrkorna har dock alltid legat steget efter när det gäller att ta till sig vetenskapliga upptäckter - kanske för att det väcker känslor av att ha blivit lurad.

Svara -   - 16/12-16 22:39 -


Harriet Bouvin

Svar till UK 52 , .

. . . och hur verkade han må då?

Svara -   - 16/12-16 22:40 -


Harriet Bouvin

Svar till UK 52 , .

. . . och hur verkade han må då?

Svara -   - 16/12-16 22:40 -


Harriet Bouvin

Svar till B. .

Vaddå "Varför ska djurens liv sparas?" Men hur mår människor här inne? Jag hoppas att du utgör ett undantag till dessa, bästa signatur B.

Svara -   - 16/12-16 22:46 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Snälla du, jag uteslöt medvetet sjukdomar, utan min tanke var att kött gör dig inte mer sjuk, ju i vissa fall gör det det men i regel är allsidig kost bra där man får i sig det nödvändigaste ämnen som kroppen behöver och sådana studier finns hur många som helst att tillgå.

Självklart ska en person med vissa sjukdomar undvika födoämnen som skadar dem. Ex reumatiker bör undvika fläskkött, diabetiker undvika socker mm

Svara -   - 16/12-16 23:20 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Ja nu påminner du mig om min pappas ord när jag var barn, Katarina; "Man ska va goa vänner.", sa han. Jag hoppas att du vill pröva att för åtminstone en period vara utan kött. Många människor kan berätta om att det vid vegetarisk livsstil händer positiva saker för dem, både fysiskt o psykiskt. Vårt medvetande ökar dessutom för de individer som vi bidrar till att skonas från slakt. Alla vill vi ju leva. Var välsignad.

Svara -   - 17/12-16 01:52 -


Emiratus

Svar till Harriet Bouvin.

".....dessutom för de individer som vi bidrar till att skonas från slakt"

Halalslakt har redan introducerats i Sverige. Tror du halalslakt kommer att öka eller minska med tiden?

Svara -   - 17/12-16 03:49 -


UK 52 ,

Svar till Harriet Bouvin.

'ta till sig vetenskapliga upptaeckter - vaecker kaenslor av att ha blivit lurad'. - daer satt den. D A R W I N I S M E N ! ! !

Svara -   - 17/12-16 09:02 -


UK 52 ,

Svar till Harriet Bouvin.

vid 'Upplysningen' ersattes Gud av Maenniskan. Jesus, Fraelsaren, ersattes med 'VETENSKAPEN'. Bibeln ersattes med 'Utvecklingslaeran'. Vi fick Humanism, som sedan utvecklats till Socialism > KULTURMARXISM!

Svara -   - 17/12-16 09:11 -


UK 52 ,

Svar till Harriet Bouvin.

Ormen aer Listig. 'vetenskapen' aer paa gott och ont, den blandar friskt sanning med loegner och halvsanningar.

Svara -   - 17/12-16 09:31 -


UK 52 ,

aer du en sann KULTURMARXIST, saa laater du preparera din doeda kropp och frysa ned den i vaentan paa 'Uppstaandelsen', den dag Vetenskapen uppenbarar metoden foer Evigt liv.

Svara -   - 17/12-16 09:44 -


Katrina

Jag tycker att skolmaten ska innehålla mycket mer bra animaliskt fett i form av smör och grädde istället för onyttiga kolhydraterna. Och de vegetabiliska proteinerna har en femtedel till en tiondel av de livsnödvändiga aminosyrorna jämfört med kött. Man skulle behöva äta 1200gr bönor för att få i sig samma mängd proteiner krävs det bara 60gr kött. Det finns gott om vetenskapliga studier om det också.

Svara -   - 17/12-16 10:13 -


Nisse

Snart finns bara halalkött i skolorna ändå, så det är lika bra att allt blir vegetariskt. Att äta halalkött är att äta avgudaoffer. Och det är att äta en dom över sig.

Svara -   - 17/12-16 15:22 -


Katrina

Svar till Nisse.

Det finns svenska bönder som har bra kött njut av det så länge det finns på marknaden :)

Svara -   - 17/12-16 15:46 -


Olle

Vi äter 16 kilo mer kött per person nu än för tjugo år sedan. Att producera 1 kilo köttprotein tär enormt på jordens resurser mot att producera ett kilo vegetabiliskt protein.

Svalt någon i Sverige för tjugo år sedan?

VARFÖR - VARFÖR - VARFÖR väljer Apg29 att förstå en vilja till minskad köttkonsumtion som ett resultat av onda demoners verk? VARFÖR? Det är så obegripligt! Beror det på demoners verk inom Agp29?

Är det inte fullt rimligt att verkligen se upp med kött med tanke på att vårda skapelsen som vi är satta att vårda? Jesus själv fastade från kött minst två dagar i veckan och hade säker endast lite kött på menyn de andra dagarna!

Hela världen behöver gå in i en fasta för skapelsens skull - så som vi misshandlar den genom bland annat vår överflöds, lyx konsumtion av kött!

Varför Christer väljer du så ofta att se demoner framför kärlek?

/Olle

Svara -   - 17/12-16 23:30 -


Astro

Svar till Olle.

Kan bara hålla med Olle!

Kött tär på jordens resurser. Det skapar onödigt lidande för djuren. Dessutom är rött kött inte speciellt nyttigt.

Visst är det gott med en fin grillad köttbit! Men bättre att minska konsumtionen även om man inte nödvändigtvis måste bli vegan..

Fisk är nyttigt, men tyvärr har vi överfiskat och släppt ut en massa skit i haven så den resursen är på väg att ta slut.

Mera grönsaker och svamp! Wokat grönt och svamp är super gott och nyttigt! God svamp kan ersätta kött till viss del. Den kan odlas lätt som tex Ostronskivling och Shiitake , dessa innehåller en massa nyttiga antioxidanter dessutom.

Om vi inte blir mer miljömedvetna på alla områden kommer snart en stor katastrof.... Om det nu inte redan är för sent.

Svara -   - 18/12-16 19:45 -


Harriet Bouvin

Ja tänk att man också kan bli så glad av en artikel!

Inom Djurens Rätt arbetar vi mot att grisar ska slippa skållas levande till döds i det kokande badet, när gasen inte lyckades få dem medvetslösa. Grisar har fullt utvecklad fysisk känsel som vi människor och förmågan att känna empati och medkänsla är kopplad till hjärnans biokemi.

Känner vi således likgiltighet inför tortyr, då finns orsaken att härleda till vår egen hjärna.

Svara -   - 19/12-16 04:50 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Personer som intresserar sig för att ta del av undersökningsresultat o forskning, dessa blir allt fler emedan den grupp som i strid mot bättre vetande pläderar för köttätande mer o mer närmar sig en omgivning som bedömer den som okunnig. Tror du att jorden är platt också, Nissekompis?

Svara -   - 19/12-16 04:57 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Men det är ju helt otroligt - varför anser du att barn ska äta mängder av mättat fett för, Katarina? Det korkar ju igen blodkärlen så att syretes framfart till hjärnan försvåras o på sikt orsakar stroke. Vi förvånas därför storligen att, utifrån dina uträkningar, det ändå finns så många veganer som fortfarande är vid liv.

Svara -   - 19/12-16 05:01 -


Harriet Bouvin

Svar till UK 52 , .

Det låter som frikyrkan på 70-talet UK 52. Det som strängeligen förbjöds på 70-talet, såsom bio, kvinnliga predikanter, kortklippta damer och målade läppar, det är fullt ok idag. Så snacka om att "blanda".

Svara -   - 19/12-16 05:05 -


Harriet Bouvin

Svar till Emiratus.

Jag har inte nämnt halalslakt i det här sammanhanget, Emiratus, även om den gruppen ingår bland skyddsvärda intressen. Men tror du att graden av tortyr ökar din rätt till att medverka till plågan?

Svara -   - 19/12-16 05:11 -


Emiratus

Svar till Harriet Bouvin.

Harriet,

Jag är inte emot tortyr, så diskutera gärna din grönsaksdiet med någon annan.

Du kan fråga grisen vad han anser om Jobs bok

Svara -   - 19/12-16 06:27 -


UK 52 ,

Varfoer oroa och oja sig foer maten i skolan? MYCKET stoerre problem aer den Andliga kosten + Disciplinen (Ordning och Uppfoerande). Vad goer kristna foeraeldrar? Arne Imsen : Baettre ingen skola alls aen den svenska skolan.

Svara -   - 19/12-16 06:42 -


UK 52 ,

inte aer det Guds Ande som svaevar oever eleverna i den KULTURMARXISTISKA skolan utan all slags orena och onda villoandar, redo att infiltrera och slaa sig ned i de smaa barnasinnena. Darwinist, Globalist, Otukts och Feministandar m.m.

Svara -   - 19/12-16 07:56 -


UK 52 ,

LYSSNA : youtube : KGB defector Yuri Bezmenov's warning to America.

Svara -   - 19/12-16 08:00 -


AnnMarie

Nisse skrev tidigare

"snart finns bara halalkött i skolorna"

Vad är skillnaden på halal och kosher slakt?

Svara -   - 19/12-16 09:38 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Vår hjärna och dess känsliga nervsystem är beroende av fett, viktiga regleringssystem som hormonproduktion, fertilitet, dämpa inflammationer och allergier. Man ska dock undvika härdade fetter. Om vår hjärna får inte tillräckligt med fett, svälter den och förlorar sin kapacitet. Se bara folk som äter statiner, så hamnar de snart i senilavdelningen. Jag väljer att ge smör till barnen i stället för kemiskt processat industrifett.

PS. Bröstmjölk innehåller stora mängder fett (3,5 g) för att barnet hjärna ska kunna utvecklas.

Svara -   - 19/12-16 15:14 -


Emiratus

Svar till Katrina.

Så ska det låta Katarina!

Äntligen en person som uppskattar en genomgrillad spädgris med knaperstekt svål.

Äta grönsaker blir man infantil av, eftersom gärnan behöver mycket härdade fettsyror

Svara -   - 19/12-16 16:23 -


Katrina

Svar till Emiratus.

Ha haaa...blandat kost är bäst, variationer är roligt och då vet man att vi får i oss av alla olika näringsämnen.

Svara -   - 19/12-16 16:30 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

1

Läs allt!


Christer Åberg predikar för skogens kossor

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga.

5

Läs allt!


Jesus är inte världens hämnare - Christer Åberg

Christer Åberg förklarar att Jesus inte är någon hämnare, han dömer inte eller straffar - han räddar och frälser för att han älskar dig!

4

Läs allt!


Predikantpoolen

Av Holger Nilsson 

Hans Jans i Predikantpoolen.

Nu finns det tillfälle för församlingar att välja mellan ett 25-tal pastorer och evangelister som står till förfogande för kallelser till församlingar. Reseersättning är det enda församlingarna behöver ersätta dessa med.

3

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

7

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

84

Läs allt!


Martin Luthers 95 teser

Martin Luthers 95 teser.

Martin Luthers 95 teser. 

Martin Luthers 95 teser satte igång hela reformationen på 1500-talet. Vad skrev Luther egentligen? - Läs alla de berömda teserna här!

6

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, måndag 20 november 2017 kl. 12:36

Jesus söker: Pontus, Marina!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den falske profeten Påvens förrädiska judaskyssar

Johannes Paulus II kysser Koranen.

Ulf Ekmans skyddshelgon påve Johannes Paulus II kysser Koranen. 

Överallt kysser påven. Han kysser koranen, avgudastatyer, marken, biblar, män, kvinnor, barn, och fötter. Men hans kyssar är inte heliga utan förrädiska "judaskyssar".

11

Läs allt!


Senaste kommentarer


Idag pågår världens största kristna väckelse

Världens största kristna väckelse pågår idag.

Idag pågår världens största kristna väckelse! Varje dag får många höra talas om Jesus för första gången och varje dag tar många emot Jesus och blir frälsta överallt i världen!

19

Läs allt!


Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd

 Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd.

Greggs i Storbritannien har en reklambild bytt ut Jesus i krubban mot en korvrulle. Efter starka reaktioner har de bett om ursäkt. 

9

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

717 online! | Sidvisningar idag: 100 183 | Igår: 197 447 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp