Surfar nu: 599 www.apg29.nu

Kriminalaren ville höra mitt vittnesbörd om hur Jesus Kristus förvandlat ungdomsgangstern

Kriminalare ville höra mitt vittnesbörd om hur Jesus Kristus förvandlat ungdomsganstern

Vittnesbörd av ANDY SVENSSON.  

När jag idag 33 år senare ser den här bilden på mig i Slottet ser jag Jesus och blir påmind av den första kärleken till Kristus. 

För snart 33 år sedan blev jag frälst på ett tältmöte i Åkersberga. Jag var då 18 år och var på behandlingshemmet Venngarn som LP-Stiftelsen hade. 

Året var 1986 och jag var en trasig kille med drogmissbruk och grovt kriminellt liv bakom mig. Redan som sexåring ville jag bli en gangster minns jag (det ska börjas i tid). 

Andlig resa

Mitt trasiga liv innefattade med en andlig resa där jag redan som 18 åring hade skummat igenom Bhagavad Gita, Dianetik, Mormons bok samt blev jag intresserad av satanism. 

Min själ var så trasig och min uppväxt med en Pappa som aldrig var där i mitt liv satte sina djupa spår. 


"Jag ser en inre syn där Jesus står med öppen famn och tar emot mig." 


Frälsningen

Året 1986 i Augusti en regnig dag troligen var den 14 om mitt minne inte sviktar alldeles för mycket i mina äldre dagar. Vi var flera LP-vänner som deltog i det här tältmötet i Åkersberga. 

När inbjudan att ta emot Herren Jesus Kristus som frälsare kom så böjde jag mina knän inför honom och bekände mina synder. Jag ser en inre syn där Jesus står med öppen famn och tar emot mig. Trasdockan fick möta Herren Jesus Kristus sin frälsare. 

Mina brott

Det dröjde inte länge förrän jag ringde upp Malmö polisen och ville bekänna min brott. De skickade en kriminalare till Venngarn för att prata med mig. 

Kriminalaren var mer intresserad av vad som hänt mitt liv. Jag nämnde för honom att jag begått inbrott, rån och bilstölder. Men han ville höra mitt vittnesbörd om hur Jesus Kristus förvandlat ungdomsgangstern. Han sa att rånen måste vi ta upp men det andra bryr vi oss inte om (Vilken polis va! ). 

Planerade väpnat rån

Jag berättade att mitt gäng planerade ett väpnat rån mot ett postkontor samt en bank. Gänget hade bara en hagelbössa och jag menade vi skulle alla vara beväpnade och om någon inte lydde vid befallning att lägga sig ner på marken så skulle vi skjuta vederbörande. Tyvärr var hatet inom mig så starkt att jag hade gjort det då. 

Nu fick jag höra från Kriminalaren att troligen mitt gäng i Malmö hade rånat ett postkontor och att skottlossning hade förekommit. Men tack och lov Andy var på Venngarn LP-Stiftelsen och hade nu tagit emot Jesus i hjärtat. 


"Mitt hjärta blev förvandlat och jag var så fascinerad av försoningens budskap att jag var förlåten och kunde förlåta andra som gjort mig illa."


Rättegången

Vid rättegången i Sollentuna Tingsrätt dömdes jag till skyddstillsyn trots att jag hade begått rån bland annat. 

Slottet Venngarn

Bilden här ovan fikar jag på slottet Venngarn och bilden här under jobbar jag som möbelsnickare, också på Venngarn. 

Kriminalare ville höra mitt vittnesbörd om hur Jesus Kristus förvandlat ungdomsganstern

Mitt hjärta blev förvandlat och jag var så fascinerad av försoningens budskap att jag var förlåten och kunde förlåta andra som gjort mig illa. 

När jag idag 33 år senare ser den här bilden på mig i Slottet ser jag Jesus och blir påmind av den första kärleken till Kristus. 

Kunskap i huvudet 

Vi kan ha en massa kunskap i huvudet men sakna det viktigaste den första kärleken till Jesus. Minns du den dag du blev frälst? Du ville berätta för vem Jesus Kristus var, eller hur? 

Min fråga idag: brinner ditt hjärta för att vittna om hans kärlek? 

Eller är det mer bekvämt bakom dataskärmen och vara påve på Facebook. Jag menar inte att det är fel att vara på Facebook, men det som är viktigaste är kärleken till de förlorade. 

Nu fick du ett kort vittnesbörd och lite bilder med. Inte illa va?


ANDY SVENSSON

Vitynesbörd/Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 24 maj 2019 12:55 | #andy svensson #vittnesbörd #läsarmejl | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

21 kommentarer

Lena Henricson 24/5-2019, 16:59

Tack Andy för ditt fina vittnesbörd! 👍 Vi som tror på JESUS är alla syndare frälsta av nåd! 👆

Svara


David 24/5-2019, 17:29

Tack Andy det var verkligen kul att få höra om din livsförvandling till det goda,gud välsigne dig rikligen.

Svara


Calle 24/5-2019, 18:39

Den sonen gör fri, han blir verkligen fri!!!! Roligt att läsa Andy, God bless!!!

Svara


Bengt 24/5-2019, 19:30

Undrade vilket slott det var

Sen förstod jag

Svara


Roger T. W. 24/5-2019, 20:27

Andy, tack för vittnesbördet. Jag var aldrig under behandling, det var min bror, men jag besökte ofta Wenngarn och träffar ibland vänner på begravningar. Vi sågs troligen där, du och jag, och kanske också på Nalen. 1986 var det år då allt ändrades för mig också. Herren tog mig på ett märkligt sätt. Jag var högutbildad och kände intimt vetenskapens begränsningar. 1986 förstod jag för första gången att Herren sannerligen är uppstånden. Herren vet precis hur Han ska ta oss. Det ledde till tragedier och äktenskapet föll ihop, men ett delat hus kan inte bestå.

Vittnade du på Nalen? Det gjorde jag. Där var jag en udda fågel, men trivdes.

Jag vet att boken Korset och Stiletten cirkulerade på fängelserna på 70-talet och väckte några. Kommer du från Valdermarsvik?

Svara


Leif 24/5-2019, 21:37

Trevligt att se ett litet vittnesbörd från dig brorsan👍

Jag var faktiskt också och hälsade på en bekant som jobbade och bodde där på Wenngarn ett par ggr strax före nedläggningen tråkigt nog 😢

Svara


Sigvard Svärd 24/5-2019, 22:06

Visst var Bertil och Astrid anställda på Venngarn när du var där, Andy? Jag lärde känna dem under min tid som pingstpastor i Valdemarsvik/Ringarum/Gusum 1982-1989. Innan de ingick i arbetet på Venngarn, drev de ett mycket uppskattat konditori i Gusum och var medlemmar i församlingen. Var och hälsade på dem en gång, troligtvis vid tiden då du var där. Ja, Herren Jesus kan göra stora under!

Svara


Bengt 25/5-2019, 00:08

Är du från valdemarsvik roger t:v ?

Jag är från nyköping

Svara


Roger T. W. 25/5-2019, 01:25

Svar till Bengt.

Nej, Bengt, jag var fattigbarn i en av Stockholms förorter och gjorde en konstig klassresa på ett sätt jag inte kan förklara. Obegripligt. Resan gick via Svensk-Finland och den svenska skärgården. Den förde mig fram till dopet och väckelse i familjen. Andra döpte sig också. Var var jag mest hemma? På älskade Nalen med de små, de mina.

Nu ser jag hur gamla klasskamrater dog unga av knark, sprit och kriminalitet. Som förortsbarn var jag inte populär i den stora församlingen. Till min sorg och dit går jag inte längre.

Svara


Bengt 25/5-2019, 01:32

Bor du i en förort nu?

Svara


Andy Svensson 25/5-2019, 08:18

Svar till Lena Henricson.

Tackar Lena jag såg det här gamla fotot på mig och blev berörd i mitt hjärta. Tänkte tillbaka på den första kärleken till Jesus. Jag ser Jesus när jag ser det fotot. Tacksamhet att han frälste en syndare som mig. Mitt liv var så trasigt.

Andy

Svara


Andy Svensson 25/5-2019, 08:20

Svar till David.

Tack David vill att mitt vittnesbörd ska beröra andras hjärtan.

Andy

Svara


Andy Svensson 25/5-2019, 08:22

Svar till Calle.

Thanks Calle 🙂🙏🏽

Andy

Svara


Andy Svensson 25/5-2019, 08:23

Svar till Bengt.

Ja Bengt det är Venngarn Slott LP-Stiftelsen hade stort behandlingshem där och så fick de slottet på köpet. Många vackra minnen har jag av min tid på Venngarn

Svara


Andy Svensson 25/5-2019, 08:30

Svar till Roger T. W..

Jag vittnade en del på Nalen ( Eller som de sa Andy du predikar 😃). Är född i Malmö men på grund av mitt kriminella liv var jag tvungen att lämna Malmö. Jag var inte populär i mitt gamla gäng, de skulle ge mig en överdos, jag hade tjallat på min pollare Micke. När han kommer hem solbränd från Marocko där han köpt Hasch så samlade man gänget och jag avslöjades som tjallare. De satte handklovar på mig misshandlade mig med hästpiska och fjäderbatong. Men Gud räddade mig därifrån. Anledningen till att jag tjallade var för att rädda andra från missbruk, men det var på väg att kosta mitt liv.

Svara


Andy Svensson 25/5-2019, 08:35

Svar till Leif.

Ja det var stor sorg när Venngarn lades ned likaså Åsbro och flera andra behandlingshem som LP-Stiftelsen hade. Mitt hjärta är mycket tacksamt till LP-Stiftelsen och dess arbete. Vi hade under 1990-talet en stor Väckelse i vårt land då många trasiga själar fick lära känna Jesus Kristus som sin frälsare. Jag fick med äran att prata med Erik Edin🙂

Svara


Andy Svensson 25/5-2019, 08:38

Svar till Sigvard Svärd.

Ja Bertil jobbade på Slottet om mitt minne inte sviktar för mycket. Jag har en glad bild på honom. Jag har varit mycket ute i församlingar och skolor, där vittnade jag om mitt liv.

Svara


Roger T. W. 25/5-2019, 18:58

Svar till Bengt.

Ja, Bengt. Jag bor i ett invandrarområde där svenska och finska fattigpensionärer letar burkar i soptunnorna. Andra röstade med fötterna för länge sedan, men vi är kvar. I köpcentrum ser jag dem sällan. Svenska kyrkan är mångkulturell, men jag förstår inte predikningarna och går sällan dit. Det talas mer miljö än kristendom.

När jag blev frälst fick jag veta att tiden var kort och att jag måste skynda mig. Nu vet jag varför.

Svara


Roger T. W. 25/5-2019, 19:33

Svar till Andy Svensson.

Andy, jag sjöng på Nalen när jag ännu kunde sjunga och spela. Nu kraxar jag mest och glädjer bara mig själv.

Vittnesbörden var starka. Jag hörde kvinnor ångra sina aborter och sitt missbruk. En kvinna satt i rullstol efter långt missbruk och efter sju år kunde hon gå igen. Det var seger, det.

Bror Edin predikade om den förlorade sonen, som kom hem och luktade gris. Erik Edin var en klippa.

Jag tolkade när några amerikaner kom på besök. Carl Bildt kom också på besök, studsade till när han såg mig och tunnade ut sitt lilla valtal. Jag passade inte in i sällskapet och kanske var borgerlig spion, tänkte han säkert. Nej du, Carl.

Svara


Roger T. W. 25/5-2019, 21:12

Låt den drickande tiggaren sjunga i församlingen. Den där värdelöse bland oss, vi har det ju gott ställt? Vi har bett om pengar och har dem! Låt Lazarus sova under bordet.

DRUNK BEGGAR ENTERS A CHURCH AND ASK TO SING (ENGLISH SUBTITLES)

https://www.youtube.com/watch?v=m-Udb0pX2jU

Svara


Andy Svensson 27/5-2019, 10:41

Svar till Roger T. W..

Det var många starka underbara möten på Nalen. Tänk så många sargade själar som fick lära känna Jesus Kristus på Nalen. Minns med Bror Edin när han var på Venngarn och predikade en man med mycket humor.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 04:14

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 25 augusti 2019 01:10

De känns som ja inte lever så länge till. Vill ni be att ja får kontakt med min syster att hon omvänder sig o öppnar sitt hjärta för mig. Saknar henne så mycket att ja blivit svårt sjuk. Hjälp mig Gud


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Jessica: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp