Surfar nu: 374 www.apg29.nu


Христијанската вера ... тоа е за мене?

христијанската вера

Што е христијанин? Кој е христијанин? Како да станам христијанин? ... многу луѓе одат околу носење прашања во врска со она што навистина значи да се биде христијанин. Оваа книга од 1988 година од страна на Луис Палау сакате да се обиде да даде одговор на вашите прашања!

Со LUIS PALAU

Од книшка христијанската вера ... тоа е за мене? Издадено на Evangeliepress Förlags AB 1988

А христијанин, што е тоа?

"Јас сум христијанин или не?" Тоа е најважното прашање што може да се постави и одговори.

Наставникот неделното училиште прашав класа еднаш: - Момци, знаете ли зошто моите соседи се каже дека јас сум христијанин? Никој не одговори.

Наставникот кој беше малку навреден потоа рече: Слушај ти момци, зошто моите соседи дека јас сум христијанин, нели? Никој не одговори.

Но, конечно ја укина исплашено мало дете до раката и рече: - Госпоѓо, можеби тоа е затоа што тие не го знаете. Мојот дедо бил роден во близина на Единбург во Шкотска. Тој му припаѓал на шкотскиот Презвитеријанци, но дефинитивно најпосакувана Шкотите Презвитеријанци пред! На денот на мојот дедо умрел, седев со него во британската болница во Буенос Аирес во Аргентина и се обиде да го доведе до Христос. Но, тој не верува, и тој умре без да имаат да се знае Исус Христос.

Може да биде учител во Неделното училиште или член на парична казна црквата, но еден ден се уште треба да се запрашате: Дали сум навистина христијанин? Тоа е причината зошто сум напишал оваа мала книшка. Прашајте Бог дека ќе ни помогне да се разбере кога ќе прочитате. Тоа може да биде многу корисно за вас да знаете дека ви се простени и дека ќе дојде да се знае Бог, вашиот Отец Небесен.

Луѓето можат да имаат најчудните идеи за тоа што ја карактеризира христијанин. На пример:

Вие не сте христијанин затоа што веруваат во Бог

Илјадници луѓе веруваат во Бог, но тие не се христијани. А дечко кој побара уште еден во хотел: - Дали веруваш во Бог?

- Секако, тој одговорил.

- Кој е Бог за вас? продолжи на другите.

Јас не знам. Осум од десет во Англија веруваат дека постои Бог. Но fi esta на немам идеја кој е тој. Полковникот Џејмс Ирвин, познат по своето патување до месечината со Аполо 15, ми рече дека кога тој бил во муслиманска земја, вели еден муслимански лидер за него:

- Вие се зборува толку многу за Бог, зошто да не си муслиман?

Дали ви е јасно на што мислам? Ако може да се биде муслиман и веруваат во Бог, тогаш, тоа не е вера во Бог те прави христијанин!

Имам добар пријател, кој верува во вежбање. Но, тој никогаш не се вежба. Тој има дваесет килограми прекумерна тежина и безнадежно необучени.

Знам безброј мали момчиња кои веруваат во способноста на сапун. Но тие не се ни трошка почиста за тоа. самата вера не прави никаква разлика. Тоа е причината зошто верба во себе не ќе се направи христијанин.

Вие не сте христијанин затоа што одите во црква

Луѓето одат во црква цело време - за многу различни причини. Но, бидејќи тие не се христијани. Дури и некои крадци одат во црква.

Некои одат во црква од навика. Други го прават тоа затоа што нивното семејство ги присилува на тоа.

Точно е дека христијаните одат во црква, но тоа не е посета на црквата, која ги направи христијаните.

Вие не сте христијанин затоа што ти си

Па, христијани се молат. Но, тоа не значи дека си христијанин, само затоа што праша. Хиндусите молиме цело време. Муслиманите се молат пет пати на ден.

покојниот претседател Садат Египет секогаш го донесе мал килим, кога тој отиде да клекне на и да се моли пет пати на ден. Но, тој е муслиман -да не христијанин. Тоа е молитвата што те прави христијанин.

Вие не сте христијанин, бидејќи ќе се живее добар живот

Да се ​​живее чист, морален живот станува христијанин на. Многу атеисти живееме праведно и правилно. Но, како некој што е добро? Тоа е прашањето. Повеќето луѓе имаат искривена претстава за вистинското значење на добрина. Во споредба со Џек Мевосек, на пример, најверојатно ќе биде канонизиран. Дури и ако се спореди со вашето семејство и пријатели, а можеби и може да се добие од страна на

прилично добар. Но Бог го мери добрина во сосема поинаков начин. Тој ќе се споредува со неговиот син Исус кој е совршен. Во споредба со оваа полнота, нашата сопствена добрина, а беден.

Жената ја спушти гордо ја понеделник перење. Блескаше на сонцето јануари. Потоа почна одеднаш снег - и вистината излезе. До Бог белина видов нејзиниот бел миење многу сива боја.

Во споредба со добрината на Бог е нашата сопствена добрина како другите Accad.

Ве молиме запомнете дека секогаш имало многу "добри" луѓе во овој свет. Значи, ако има доволно добрина на Бог не би требало да испрати Исус. Фактот дека Исус да умре на крстот за да ни биде простено, покажува дека никој не е христијанин, бидејќи тој е добар.

Вие не сте христијанин, бидејќи ќе ја читаат Библијата

Христијанска љубов, се разбира, Библијата. Некои од нас да го прочита секој ден. Но вие не се христијански, само затоа што ја читаат Библијата.

Кога Карл Маркс имаше петнаесет години, тој напиша фантастична објаснување на дел од Евангелието на Јован. Велика теолози се согласувам со она што го напишал, но Маркс никогаш не се смета како христијанин.

И Никита Хрушчов, поранешниот шеф на владата во Русија, ја читаат Библијата, кога тој бил тинејџер. Сепак, тој се фокусираше на искоренување на христијанската Црква во Советскиот Сојуз. Прочитајте ја Библијата колку што можете, но се сеќавам дека тоа не е она што го прави христијанин.

Вие не сте христијанин, бидејќи ќе се зборува за Исус Христос

Многу се зборува за Исус, и тие дури имаат многу добро да се каже за него. Може да има наставници, пастири или црковните лидери, на пример. Но, тие дури и не може да веруваат дека она што Библијата го вели за Исус е точно. Тие може да се зборува за Исус кој се вклопува во нивното лично мислење, а не на историски и библиски Исус.

Не сте роден христијанин

Сум сретнал луѓе кои велат: 

 - Роден сум во христијанска земја, па јасно е attjag христијанин. Што друго би требало да сум?

Одговорот е дека тие можат да бидат многу различни. Некој може да се роди во стабилна, но тој не ärju коњ за тоа. Ниту, пак, ќе било авиони, бидејќи тој е роден на ет ygplats.

Кој е христијанин?

Луис, може да се каже сега, ако не стане христијанин со верувањето во Бога, да одат во црква, молете се, се однесуваат морално, да се прочита Библијата и се зборува за Исус, како не ви стане христијанин? Кој е христијанин, навистина? 

Јас ќе се спомене три основни принципи од Библијата дека одговори на прашањето. 

Христијанинот го најде патот на животот

Библијата вели дека тоа е христијани кои се наоѓаат на патот на животот. Исус рече: 

"Јас сум патот, вистината и животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене. "(Јован 14: 6). 

Забележи дека Исус не рекол дека Тој ќе ви го покаже патот! Тој вели: "Јас сум патот. "

Исус исто така вели дека постои широк и тесен пат. Тој вели дека на широк пат води кон пропаст, и мнозина одат за тоа. (Мат. 7: 13)

Значи, кој е христијанин? Прво, тоа е резултат на христијанскиот начин на живот, за разлика од патот што води кон смрт. И начинот на живот е Исус Христос, Синот Божји. , Да се ​​чувствувате како да не знаете каде ви се случува? Вие може да се изгуби. Кога ќе стане христијанин, ќе го најде на патот на животот.

Потоа праша: - Како е овој пат, патот на животот?

Тоа е патот на мирот. Имаш мир на срцето, кога ќе одиме патот на Исус. Исус им рекол на своите ученици: "Мир lâmnarjag остане со вас, мир ми јас да ви даде. Ви давам не како што го дава светот. "(Јн. 14: 27) Божјиот мир е на располагање на сите нас подарок.

Кога ќе одиме по патот на Христос, имате внатрешен мир, нешто неверојатно мирни во срцето. твојот живот ќе биде целата повторно. Патот на живот е исто така и начинот на чистота. Библијата вели: "Блажени се чистите по срце, тие ќе Го видат Бога." (Матеј 5: 8).

Ако правиш работи кои сме грешни и неморални, ако не се справи искрено во училиште, на работа, .Во бизнис, забава или дома, тогаш не си христијанин. Може да биде еден убав дечко кој го подига расположението на забави, но не сте христијанин, бидејќи начинот на кој Исус е патот на чистота. ,

Кога ќе дојде до Исус, Тој го чисти срцето и да ви даде моќ да живеат праведен живот.

Начинот на живот во Христос е, исто така, на патот на љубовта. 

"Секој треба да се разбере дека сте мои ученици, ако имате друга kärrIek", вели Библијата. (Јован 13:. 35) 

Тоа, исто така, се вели во Библијата: 

"Ние знаеме дека сме преминале од смрт во живот, бидејќи ги љубиме нашите браќа. "(1 Јн. 3: 14) 

Денес го одзеде љубовта неговото вистинско значење. љубов зборот се користи за да се опише како некој друг го користи чувства за своите себични себе. Тоа не е љубов. Вистинска љубов значи дека ние сакаме некој друг најдобро, но со оглед на тоа што може да чини за нас самите.

Како што одат на патот на животот, тоа значи дека имате само еден господин во неговиот живот. Секој кој е христијанин треба да служи само еден господар. Библијата зборува за Исус како Господ на господарите и Цар над сите цареви. Еден христијанин да дејствува во согласност со тоа. Исус е Господ и Цар. Она што Тој вели оди.

слуга кралот на чекање за најмала трага веднаш да дојде надвор и да ги задоволи желбата на царот. Еден војник, кој е голем лидер доброволно ги почитуваат секој ред. Вистинскиот христијанин дава Бог власт над својот живот. Ние одиме каде што Тој сака да оди. Ние го правиме она што Тој сака да се направи. И ние не им е грижа што ни трошоци во однос на нашите удобност, нашиот углед или ако добиеме дополнителни жалби.

Исус има право да владее на тој начин. Запомнете дека тој не е превласт, бидејќи тој го наследил неговиот авторитет од неговите предци крал или благородник прави. Ниту, пак, Тој владее со терор како диктатор.

Исус е Господ и Цар, бидејќи тој беше оној кој нè создал. Тоа беше тој кој го даде својот живот за нас, и Тој е оној кој секогаш го прави она што е најдобро за нас. "Христијанинот има вечен живот;

Вечниот живот е сосема поинаква од физички живот дека сите ние имаме. Постои повеќе од ет конзумирање и пополн живот сега. Исус Христос рекол:

"Јас дојдов за да имаат IIV, и животот на еден над ет ед." (Јн. 10: 10)

Живот со Христа е живот живееше во начинот на кој Бог има намера да се живее. Тој ќе се формираат за да живеат на тој начин. Ова е причината зошто тоа е од другите конзумирање.

Вечниот живот никогаш нема да заврши. Тоа продолжува и по физичката смрт -i во веки веков.

Дали имате вечен живот? Може да се одговори:

- Јас не сум баш сигурен, можеби малку.

Тоа е вид на како прашува некој: Дали сте со децата и да добиете одговор: - А малку. Или како да прашуваш некого ако тој е оженет и тој одговара:

- Се надевам дека е така.

Ова е нешто што можете да бидете апсолутно сигурни. Вие може да биде подеднакво сигурен дека си христијанин и да има вечен живот.

Исус Христос рекол: 

"Им (оние кои ме следат) даде вечен живот и тие никогаш нема да загинат и никој нема да ги грабне од Мојата рака. "(Јован. 10: 28) 

Тоа е троен ветување! Дали имате оваа тројна безбедност? Прво, Исус вели: 

"Јас им давам вечен живот."

Второ: 

"Тие никогаш нема да загине." 

Трето: 

"Никој нема да ги грабне од Мојата рака." 

Што друго може да побара? Секој кој е христијанин откри дека сите три од овие искази се вистинити.

Библијата вели: 

"Оној кој има Синот, има живот." (1 Јн. 5: 12) 

Со други зборови, Христос доаѓа да живее во вас. Вечниот живот е да се има Исус во своето срце! Може да се каже, "Да, има вечен живот. Се сеќавам на денот кога Исус дојде во моето срце "?

Христијанинот е Божјо дете

Оној кој е христијанин е роден во семејството на Бог и да стане Божјо дете. Сега може да се каже: 

- Луис, мислев дека сите Божји деца. не е Бог, Таткото на целото човештво? Според Библијата, Бог ги создал сите луѓе. Тој е татко на сите нив. Има многу луѓе кои дури и не сакаме да биде нивниот татко.

Можете да стане член на Божјото семејство со тоа што се родени во неа. Господ Исус рече: 

"Ако некој не се роди одозгора, тој не може да го види Божјото Царство. "(Јован 3: 3). 

Што значи тоа?

Постојат два вида на родените. Прво, физички раѓање кога ќе излезе од утробата на мајка ми.

Но, да се биде син на духовен отец бара духовно раѓање. Тоа се случува кога се покаеме за нашите гревови и да веруваме и доверба во Исус Христос.

Го славиме нашиот прв роденден со партии и подароци роденден. Но, она што стана на вториот раѓање? Ако сте родени два пати? Дали некогаш сте биле родени по втор пат? Ако не е, тогаш ќе треба да се донесе одлука. Тоа подразбира прифатите или да одбиете Исус Христос. Библијата вели: 

"А на сите што Го примија, им даде право да станат Божји бам, на оние кои веруваат во Неговото име." (Јн. 1: 12)

Ти велиш: 

- Луис, јас живеев лош живот. Како би можел да стане Божјо дете?

Пред неколку години, кога бев во Америка, имав приватен разговор со еден од претседателите на Јужна Америка, општо.

- Г-дин Претседател, реков, дали некогаш сте се сретна Исус лично?

Претседателот се насмевна и рече: 

- Палау, јас живеев таков мизерен живот што јас не мислам дека Бог ќе се дојде до мене знаат многу добро.

- Бог те љуби и има големи планови за вас ", реков.

- Палау, ако знаеше на живот живеев, никогаш не би се каже дека Бог ме сака. Имам направено многу полошо.

- Г-дин Претседател, тоа не е важно она што сте го направиле. Христос умре на крстот за вас и тој те сака. Ако го знаете, можете да се сретне со нив во моментов.

Ние продолжи да зборува и ми објасни што Христовата смрт на крстот го прави, како Тој умре на крстот за да ги преземе нашата казнување на себе, за сите сме ги направиле во ред. Јас реков: - Дали ви се допаѓа да се отвори срцето на Христа во моментов?

Тој се двоумеше малку и рече сериозно:

- Ако Христос ќе ме прими, јас би сакал да се биде вистински христијанин. Ние се поклони нашите глави и се молевме заедно. Оваа општа отвори своето срце кон Синот Божји, и доби Исус во својот живот.

Тој верува дека Бог никогаш не ќе го добиете, бидејќи на животот живеел. Но, тогаш ние престанавме да се молиме, тој застана и во типичен Латинска Америка мода, тој ми даде голема прегратка. - Ви благодарам, рече тој, сега знам дека Исус навистина ме прими и ми прости.

Дали сте биле во текот на истата работа? Дали сакате да знаете дали имате вечен живот? Дали би сакале да почне одење на патот на Исус, и знам дека сте дете на Бога и да одат на небото? Дозволете ми да ви кажам како можете да стане христијанин во моментов како што ќе прочитате малку книшка.

Признаам дека твоите гревови сте одвоени од Бог 

Како се станува христијанин?

Библијата учи дека прво мора да се признае гревот го одделува од Бога. Тоа е она што ми се допаѓа во врска со Латинска Америка претседател. Тој призна дека тој е грешник. Тој беше убеден од злото и бунт во својот живот дека тој не верува дека Бог некогаш ќе го прифати. Дали некогаш сте се признати на работите на Бога дека ќе се разбере Го боли? S älviskhet, гордост, алчност, неморал и сите останати?

Библијата вели: "Сите згрешија и им недостасува Божјата слава. "(Рим. 3: 23) Ова исто така се однесува на вас и тоа е време да се признае тоа на Бога и прими прошка Тој сака да ви даде.

Вера во Крстот време

Потоа мора да веруваме во она што Исус го направи за вас на крстот. 1 ')

Библијата вели дека Христос умре за гревовите. "(1 Пет. 3: 18)

Кога Исус умре на крстот, тоа беше за секој од нас би можел да му биде простено. Ние заслужуваме да биде казнет за злото што сме го направиле во очите на Бога. Но, Бог го испрати својот син да го земе врз себе казната на крстот.

Тоа е како ако судијата најде некој виновен, јас ќе седне на обвинителна клупа и да добијат пресудата. Каква прекрасна љубов!

Вие не може да се разбере како Бог може да ги споделите со неговиот син се казната за гревовите. Но, вие не го разбираат сè одеднаш. Вие само треба да веруваат дека тоа е вистина. Никој не знае што навистина е електрична енергија. Дали сте знаеле дека? Научниците се зборува за тоа како фундаментална сопственост на сите прашање. Тие можат да создадат електрични полнежи и користат електрична енергија. Но, како научник на Универзитетот Стенфорд, еднаш ми рече: Самиот електрична енергија е необјаснето.

N е да стане христијанин не може да се разбере што е во прв план. Но, кога ќе ја читаат Библијата и нека Бог да ви објаснам, ќе се разбере повеќе и повеќе.

Мора да ги прифатите Христос

На последниот чекор ќе биде да треба да го прифатат Христа. Вие не може да го наследат престолот.

Не вели:

- Татко ми беше добар христијанин и јас бев израснат во добри христијански дом. Тоа не ви Божјо дете направи.

Треба да знаете Христос. Сите ние кои му припаѓаат на Христос да се дојде до него. Дали сте се дојде до него уште?

Дали сте се одлучи?

Вие прашувате како. Најдобар начин што знам е едноставно да се поклонат главите во молитва, ги исповедаат своите гревови на Бог и со вера се отвори срцето кон Него. Веруваме во Исус и Го примија. Молете се на оваа молитва: Отец Небесен. Сакам да бидам вистински христијанин. Сфаќам дека моите гревови ме раздели од тебе. Прости ми. Јас верувам во она што Исус го направи за мене на крстот. Јас навистина не, но јас го прифати со вера. Сакам Исус да се живее во моето срце. Сакам да има вечен живот. Сакам да бидам на вашето дете. Дојде Господ Исус во мојот живот и ме направи вашето дете во моментов. Јас ќе го следат и да бидат послушни. Амин.

Вие припаѓате на Бог сега и ќе сакаат да знаат H0nom подобро. Најдобар начин е да се чита Библијата. Започнете со Евангелието на Лука и го прочитаме како приказна. Но, се сеќавам дека Бог ни зборува преку својот збор. Кога ќе го прочитате, па види дали има примери може да се следи или инструкции да ги почитуваат.

Нека си биде проникнат од Библијата. тогаш твојот ум ќе се промени, како и вашите мисли и чувства како што се читање на Божјото Слово.

Среќавајте и други христијани. Пронајдете на црквата во која се објаснува Библијата, каде што тие го проповедаат евангелието и каде Министерот смета дека Библијата е Божјото Слово. Одат во црква, зборуваат на свештеник и да каже:

- Добив Исус. Погледнете што се случува. Ако свештеник таму не се чини дека се заинтересирани за да ви помогнеме да растат духовно, барате право во друга црква која може да ви помогне, наместо.

Трето, почнете да се моли. Вие само разговаравме со Господ. Тој одговори на твојата молитва. Тој те љуби. Тој е вашиот Отец. Комуникација е клучна за секоја врска. Вашиот однос со Бог може само да ги продлабочи како што се зборува за Него во молитва.


LUIS PALAU 

Од книшка христијанската вера ... тоа е за мене? Издадено на Evangeliepress Förlags AB во 1988 година.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 13 mars 2019 20:05 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

0 kommentarer

Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 00:50

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 24 augusti 2019 17:00

JESUS HJÄLP M ATT HON BLIR FRÄLST OCH TAR EMOT DIG OCH HELAD ,FÖR LÄKARNA VET INTE VAD DET ÄR FRÅGAN OM NGT I HENNES HJÄRTA MEN TACK JESUS DU KOMMER ATT GÖRA MÄKTIGA TING VID M.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Jessica: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp