1 305 online! | Sidvisningar idag: 36 536 | Igår: 356 173 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Kristen tro föder demokrati


När du blir frälst genom tron på Jesus och kommer med i Guds församling så kommer du inte in i en diktatur utan i en demokrati! 

1 Kor 14:26 

Hur skall det då vara, bröder? Jo, när ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse.

Det är djävulen som vill ha diktatur. Han vill binda och kontrollera människor. Inte Gud. Gud vill sätta människor fria!

Tron på Jesus skapar demokrati

Det är så att där det har blivit väckelse och människor har blivit frälsta, där har det också blivit demokrati. Tron på Jesus skapar inte diktatur utan demokrati!

Jesus har makten

Ja, jag vet att Jesu har all makt men han missbrukar inte den makten och är en diktator. När du blir frälst och kommer in i Guds församling så kommer du in i frihet, inte fångenskap eller kontroll. För skulle du komma in i en kontroll då är det tveksamt att det är en sund församling.

Vilken församling ska du välja?

Du ska välja en församling där Jesus är Herren och ensam Frälsaren!

Exempel på sann demokrati

I Apostlagärningarna 15 verserna 1 till 35 är ett fantastiskt exempel när en demokratisk ordning råder i Guds församling.

Apg 15:1 Några som hade kommit ner från Judeen började lära bröderna att de inte kunde bli frälsta om de inte lät omskära sig enligt seden från Mose. 2 När det nu blev oenighet och Paulus och Barnabas kom i allvarlig tvist med dem, bestämde man att Paulus och Barnabas och några till av dem skulle resa upp till apostlarna och de äldste i Jerusalem med denna fråga. 3 Församlingen utrustade dem för resan, och de reste genom Fenicien och Samarien. Där berättade de utförligt om hedningarnas omvändelse och spred stor glädje bland alla bröderna.


4 När de kom till Jerusalem blev de mottagna av församlingen och apostlarna och de äldste, och de berättade om allt som Gud hade gjort genom dem. 5 Men några från fariseernas parti som hade kommit till tro steg fram och sade att man måste omskära hedningarna och ålägga dem att hålla Mose lag. 6 Apostlarna och de äldste samlades då för att behandla frågan.


7 Efter en lång diskussion reste sig Petrus och sade till dem: "Bröder, ni vet att Gud för länge sedan bestämde att hedningarna skulle få höra evangeliets ord genom min mun och komma till tro. 8 Och Gud, som känner hjärtat, har vittnat för dem genom att ge den helige Ande till dem likaväl som till oss. 9 Han gjorde ingen skillnad mellan oss och dem när han väl renat deras hjärtan genom tron. 10 Varför vill ni då utmana Gud och lägga ett ok på lärjungarnas axlar som varken våra fäder eller vi själva har kunnat bära? 11 Nej, vi tror att det är genom Herren Jesu nåd vi blir frälsta, vi på samma sätt som de."


12 Då teg alla de församlade, och man lyssnade på Barnabas och Paulus som berättade om hur stora tecken och under Gud hade gjort genom dem bland hedningarna. 13 När de hade talat färdigt, sade Jakob: "Bröder, hör på mig. 14 Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. 15 Det stämmer överens med profeternas ord, där det står skrivet:


16 Därefter ska jag vända tillbaka
 och åter bygga upp
 Davids fallna hydda.
 Jag ska bygga upp dess ruiner
 och upprätta den igen, 
 17 för att alla andra människor
 ska söka Herren,
 alla hedningar över vilka
 mitt namn har nämnts.
 Så säger Herren som gör detta,
 18 det som är känt från evighet. 


19 Därför anser jag att vi inte ska göra det svårt för de hedningar som vänder sig till Gud, 20 utan bara skriva till dem att hålla sig borta från sådant som blivit orent genom avgudadyrkan , från sexuell omoral, från kött av kvävda djur och från blod. 21 Mose har ju sedan urminnes tider haft sina förkunnare i alla städer, och man läser honom i synagogorna varje sabbat."


22 Då beslöt apostlarna, de äldste och hela församlingen att utse några män bland sig och sända dem till Antiokia tillsammans med Paulus och Barnabas. De valde Judas som kallades Barsabbas och dessutom Silas , båda ledande män bland bröderna, 23 och skickade med dem följande brev:


"Från apostlarna och de äldste, era bröder. Hälsningar till bröderna från hednafolken i Antiokia och Syrien och Kilikien. 24 Vi har hört att några som kommit från oss har oroat er med sina ord och skakat om era själar. Men vi har inte gett dem något uppdrag. 25 Därför har vi enhälligt beslutat att utse några män och sända dem till er tillsammans med våra kära bröder Barnabas och Paulus, 26 som har vågat sina liv för vår Herre Jesu Kristi namn. 27 Vi sänder alltså Judas och Silas, och de kommer muntligen att meddela samma sak.


28 Den helige Ande och vi har beslutat att inte lägga på er någon mer börda förutom följande nödvändiga regler: 29 att ni håller er borta från kött offrat till avgudar, från blod, från kött av kvävda djur och från sexuell omoral. Ni gör rätt om ni undviker sådant. Allt gott!"


30 De skickades nu i väg och kom ner till Antiokia, där de sammankallade församlingen och överlämnade brevet. 31 Bröderna läste det och blev glada över denna uppmuntran. 32 Judas och Silas, som själva var profeter, uppmuntrade och styrkte bröderna med många ord. 33 När de hade varit där en tid lät bröderna dem vända tillbaka med fridshälsningar till dem som hade sänt ut dem. 35 Men Paulus och Barnabas stannade i Antiokia, där de undervisade och predikade Herrens ord tillsammans med många andra.Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av tisdag 10 januari 2017 21:46 | #demokrati #diktatur #församling | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


18 kommentarer

Leif Boman

Demokrati i mina ögon är bra och fungerar så länge Den Helige Ande får vara med i diskussionerna, men! När köttsliga kristna och människor utan Kristi Ande får vara de som beslutar i majoritet, likt Svenska kyrkan så går det alltid förr eller senare, kanske sakta men alltid säkert åt fel håll och till sist under!

Då har demokratin blivit förödande!

Jesu frid...

Svara -   - 10/1-17 22:50 -


mattias

Ja be till Jesus så löser det sig.

Svara -   - 11/1-17 05:33 -


Emiratus

"Exempel på sann demokrati"

Nu ägde ju det här rum för 2000 år sedan i Jerusalem, och man måste förstå att kvinnans roll i samhället var svag då.

I ett riktigt bra exempel på sann demokrati så tycker jag att också kvinnan i församlingen borde ha fått sagt sitt, men det var nog helt otänkbart då (?)

Svara -   - 11/1-17 12:40 -


James

Demokrati är för den Helige Ande. Och han leder sitt folk. Men i moderna kyrkor är ledarna för köttet. Folk tror att eftersom de studerar för pastor. Eller gå till en bibelskola och har en titel den kan bestämma. Demokrati är för den Helige Ande. Andra måste lyda hans order.

Frid

Svara -   - 11/1-17 13:06 -


Sam

Gud är teokrat!

Svara -   - 11/1-17 13:19 -


Roine Öberg

Teokrati och Monarki är det som gäller i Guds rike!

Demokrati tillhör den här världen! Demokrati innebär ju att folket styr!

Vi kommer tex aldrig att kunna rösta om vilken som skall vara Kung i Guds rike!

Friheten i Guds rike är att vi blir fria till att göra Guds vilja och inte vår egen! Och eftersom Gud är den han är och älskar oss så ofantligt mycket kommer vi att älska att göra hans vilja

När vi känner herren och han bor i oss kommer vår vilja att bli samma som Guds vilja genom Andens ledning! Om vi korsfäster vår egen vilja d.v.s

Frid!

Svara -   - 11/1-17 13:35 -


Peter Hall

Svar till Roine Öberg.

Du är en sann Kristi vän. En Jesu efterföljare är ingen del av denna världen, eftersom Herren inte heller var det.

Ni som säger er vara troende kristna, men ändå röstar på något politiskt parti, var är då er trohet?

Är ni medvetna om, att ni med er röst berövar någon annan hans önskan om hur nationen skall styras? Den ena människans önskan ställs mot den andras.

Demokrati är dock det minst dåliga av alla styrelseskick. Den nuvarande världen kan inte styras med hjälp av Jesu bud. Det är en omöjlighet. Så ett parti, som säger sig företräda de kristna, kommer aldrig att nå framgång. Man kompromissar inte om man vill följa Jesus. Nu väntar vi på staden med de fasta grundvalarna och bör därför inte ägna oss åt politiska ställningstaganden.

Oavsett vem som har makten, så skall vi underordna oss den.

Svara -   - 11/1-17 15:37 -


Emiratus

Svar till Peter Hall.

Peter,

Mycket tänkvärt och bra det du skriver !

Nu är ju jag politiskt aktiv, trots att jag gillar det du skriver.

Jag röstar på Kristna Värdeparitet, som bl.a kämpar för de ofödda, dvs de barn som aldrig får en chans att önska sig något eftersom dessa barn aborteras bort och kastas på soptippen.

Dessa barn får aldrig en sportslig chans att växa upp och underordna sig den makt som råder.

Lägg din röst på Kristna Värdeparitet i nästa val Peter !

Svara -   - 11/1-17 15:49 -


Harriet Bouvin

Enligt frikyrkans uppfattning föds du - vare sig du vill det eller inte.

Därefter kommer du så småningom att synda - vare sig du vill det eller inte.

Av samma orsak tvingas du att ta ställning till en evig gemenskap med Gud - vare sig du vill det eller inte - om du ska kunna skonas från att evigt torteras utan slut.

Därför blir du resten av ditt liv o sedan i evighet underkastad Gud o just hans värderingar - vare sig du vill det eller inte.

Kallar vi det för "demokrati"?

Eftersom begreppet "demokrati" uppfanns först på 1900-talet, så slå gärna upp ordet i Nationalencyklopedin, vad man vid det ordets tillkomst menar att det betyder.

Definitionen där skiljer sig nämligen väldigt mkt i jämförelse med vad Bibeln beskriver krävs av människor. De krav som framgår av Bibeln har således ingenting med "demokrati" att göra.

Svara -   - 11/1-17 23:02 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin .

evigt torteras utan slut

Var hittar du detta så populära ord torteras, som ofta kommer från en klick just sådana som nedvärderar frikyrkan angående helvetesläran, finns det verkligen i de Biblar som frikyrkorna brukar använda sig av, och brukar de från frikyrkorna säga så som du nu gör, att någon skall tortera alla dem som inte vill tro på Gud i evighet, eller är detta ett påhittat uttryck?

Visa mig gärna var du har hittat detta Harriet?

Svara -   - 11/1-17 23:19 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

evigt torteras

Du kan läsa: "Och djävulen som förvillade dem, bliver kastad i samma sjö av eld och svavel, dit vilddjuret och den falske profeten hade blivit kastade; och de skola där plågas dag och natt i evigheters evigheter. Upp.20:10

Jag tror den falske profeten var Muhammed. Han dog år 632 och skall uppstå igen. Joh.5:28-29

"Den brinnande sjön" torde vara vår egen jord. Den är ju inuti som en sjö av eld och svavel. Inte sant?

Så talet om ett helvete är betydligt överdrivet, enligt min uppfattning.

Svara -   - 12/1-17 14:34 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Det var egentligen Harriet jag ställde frågan till men även jag själv svarar ibland när andra får frågan.

Och det var för att just ordet torteras låter ungefär lite mer för mig som om att någon personligen skulle stå och t.ex. prygla utan ände!

Den uppfattningen får inte jag av ordet plågas eller lida! Det låter mera som att man självförvållat har hoppat i ett mycket varmt bad, lite väl varmt skulle jag väl kunna tillägga. Därför tycker jag att när man tar till ordet torteras så vrider man medvetet om den ursprungliga betydelsen något för att det skall låta grövre och elakt! Inte bra!!!

Svara -   - 12/1-17 15:46 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

"Den brinnande sjön" torde vara vår egen jord. Den är ju inuti som en sjö av eld och svavel. Inte sant?

Det är nog snarare en sjö för själen att brännas upp i!

Svara -   - 12/1-17 15:49 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Varför ska du uppfatta frikyrkan nedvärderad av att en annan människa redogör för sin uppfattning?

Är rätten att yttra sig förbehållet enbart ett litet fåtal?

Att sedan brinna i en eld som aldrig ska - som det står - utslockna,

vad kallar du det för om inte tortyr?

Hittar du en bättre beskrivning?

Svara -   - 12/1-17 20:00 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin .

Jag skulle som jag redan tidigare svarade Peter inte använt ordet tortyr, eftersom jag förknippar det med att någon annan misshandlar dig, och de allra flesta översättare förutom en har ju använt ordet plågas vilket jag kan tyda på ett helt annat och bredare sätt, men! Jag är villig till att be om förlåtelse för anklagelsen, den var kanske inte alls befogad. Det är kanske jag som tolkat ordet tortyr på ett felaktigt sätt? Mycket möjligt att det har varit så!

Jag är också förmodligen påverkad av att en del s.k. kristna förlöjligar oss såsom fanatiska som tror på ett evigt straff och ett evigt helvete!

Förlåt mig och Gud välsigne dig!...

Svara -   - 12/1-17 20:40 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Min far brukade säga att "Man ska va goa vänner." och det är vi, broder Leif Boman.

Svara -   - 16/1-17 03:17 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin .

Det är fint!😘

Svara -   - 16/1-17 05:59 -


Madeleine huhtalo

Där demokrati fins, styr också dåren.

Svara -   - 8/10-17 13:39 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

36

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

34

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, lördag 25 november 2017 kl. 02:48

Jesus söker: Katarina, Katja!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

46

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 301 online! | Sidvisningar idag: 36 537 | Igår: 356 173 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp