Surfar nu: 475 www.apg29.nu

Kupanda - Mathayo 13: 1-9

Msomaji Mail na  LENZZA1.  

Kupanda - Mathayo 13: 1-9

Huwezi kupata kuokolewa kwa kufanya kazi nzuri lakini kwa kusikia Neno la Mungu, Biblia inaeleza. Wakati neno la Mungu inaweza kuchukua mizizi katika mtu, kwa hivyo ni kukua na kuzaa matunda.

Mpanzi hupanda neno.

muhimu katika kuelewa mfano huu ni kwamba mbegu ni "neno".

Huwezi kupata kuokolewa kwa kufanya kazi nzuri lakini kwa kusikia Neno la Mungu, Biblia inaeleza. Wakati neno la Mungu inaweza kuchukua mizizi katika mtu, kwa hivyo ni kukua na kuzaa matunda.

mpanzi ni mtu mmoja wakiwaambia habari njema ya Yesu na ufalme wa Mungu kwa ajili ya mtu mwingine.

Yesu anatumia mbegu mfano wa ujumbe inaonyesha kwamba si kazi ya mhubiri kupata ujumbe wa kukua ujumbe kukua katika moyo wa mtu. Kazi mhubiri hilo ni "hivyo", kisha "kuwaambia".

ukuaji ni juu ya Mungu kupanga ..

leo mkulima bila kutupa nje nafaka katika udongo maskini kama yeye alijua ni mbaya.

Lakini miaka 2000 iliyopita kama wao kurejeshwa baada kupandwa mbegu, si kabla. Hivyo, si mpanzi daima juu ya ardhi nzuri huko.

Mbegu akatupa si tu mbegu kwenye udongo mzuri, lakini pia udongo chini nzuri ili kila mtu bila kupata nafasi.


Lenzza1

msomaji Mail

Makala na video kwamba ni yaliyotolewa na zaidi Apg29.nu kuwa maoni kwamba blog tovuti si kushiriki.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 14 juli 2019 17:39 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

45 kommentarer

Lena Henricson 15/7-2019, 00:15

O Gud, låt mig få vara den goda jorden! 🙏🙏🙏 Så att det Du sår in i mig får bära frukt 🍇 🥦 🍐 🌽 🍎 🍊 och bli till rik välsignelse!

Svara


Steven 15/7-2019, 18:01

Personligen så tror jag att man inte blir frälst genom att enbart höra Ordet.
Att bli frälst, återupprättad, helad, heliggjord - är en livslång resa och avslutas först när vi avlider.
En gång frälst alltid frälst är en fälla, en billig nåd.
Det är genom PÅNYTTFÖDELSEN i Anden, som vi kan bekämpa synden som lever i köttet, och därmed få insikt om vår syndfulla och fallna natur genom Adam, som vi kan bli mer Kristuslika, heliga växa i härlighet (Guds Karaktär).
Det är också genom att tillåta Helige Ande som bor i oss, att visa på var vi syndar, så vi kan göra bot och bättring genom HELGELSEN (på engelska Sanctification).
En tro utan gärningar är ingen tro, men gärningar (goda) som kommer inifrån och ut, därför att Guds Kärlek (härlighet, Ande, karaktär) bor i dig - det är sann tro, en tro som BÄR FRUKT.

Svara


Stefan Jonasson 16/7-2019, 11:01

Jag har lite svårt att bara släppa vad du säger Steven... Du är inte riktigt korrekt i din tolkning av evangelium.. GUDS NÅDS EVANGELIUM... Läs galater brevet och romar brevet.. Gal hur kom det sig att ni fick ANDEN genom laggärningar eller lyssna i tro...

Svara


Stefan Jonasson 16/7-2019, 11:11

Vi blir frälsta när vi hör evangelium och tror .. Och blir en ny skapelse i KRISTUS.. ett GUDS BARN.. Räddade från den andra döden... Människans synda natur är obotlig den kommer att ☠ dö antingen döden på korset.. Eller döden utan korset...

Svara


Steven 16/7-2019, 15:05

Svar till Stefan Jonasson .

Ja, ingen kan berömma sig över att ha blivit kallad av Gud eller ha fått Helige Ande.

Men en tro som inte visar på frukt, som inte ger en karaktärsförändring, en vilja att leva ett moraliskt och ”heligt” liv, med förändrat synsätt/tankar eller som inte leder till goda gärningar - är en död tro. Se gärna Abraham och Isak. Se gärna separationen av fåren och getterna, några till vänster, några till höger. Se även stycket där vissa hävdar att de jobbat för Kristus men Jesus avfärdar dem. De tio jungruarna.

Det finns miljontals kristna som tror på Jesus, kan sin Bibeln - men som gärna lever i synd eller som inte låter sig ledas av Kristus som HERRE.

Alla som tror är därmed inte frälsta (räddade till evigt liv).

Svara


Martin 16/7-2019, 15:29

Steven, du skriver: "Alla som tror är därmed inte frälsta (räddade till evigt liv)"
Det var modigt gjort, Steven, att gå emot Jesus. Modigt, men dåraktigt.
"Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv." (Joh 3:16)

Svara


Stefan Jonasson 16/7-2019, 16:24

Ärligt talat hur många frälsta människor som kämpar och lider kval och fördömelse.. När dom inte lyckas leva upp till helgelse standarden... Det finns dom som ibland ger upp och tror att dom är fördömda... Och lämnar kyrkan och gemenskapen... Men insikten om att all vår synd blev dömd i Kristus på golgata och att verket är fullbordat.är kraften i evangelium... Den rättfärdig faller sju gånger men reser sig upp... JESUS sa i joh 5:24 den som hör mitt ord och tror honom som har sänt mig.. Har övergått från döden till livet och blir inte dömd för sina synder...

Svara


Steven 16/7-2019, 18:42

Svar till Martin.

Intressant att du tar upp en vers där många går frälsta. En gång frälst alltid frälst?

Nej, det är lydnad till Ordet. Att dagligen befinna sig i relation med Fadern, genom Bön, studera och meditera i Ordet samt i Helgelse (att bli mer helig, få Gudskaraktär, härlighet) genom Helige Ande. Vet du inte att din kropp är et tempel, och syndar du medvetet kan den helige Ande lämna dig. För den som orenar sig utan att göra sig ren ska inte då se Guds Rike. Var fläckfri såsom Jesus. Bekänn kända som tidigare okända synder. Helgelsen är en livslång process som Paul beskriver att kämpa den goda kampen.

Artikelförfattaren hävdar: ”Själva tillväxten är upp till Gud att ordna”. Jag svarar; om man tror att man passivt sitter hemma på köksbänken eller i kyrkan, då är man farligt ute. Hur får man andlig tillväxt? Läs bl a 2 Peter

”Allt det som leder till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss, genom kunskapen om honom som har kallat oss medelst sin härlighet och underkraft. Genom dem har han ock skänkt oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att I skolen, i kraft av dem, bliva delaktiga av gudomlig natur och undkomma den förgängelse som i följd av den onda begärelsen råder i världen.Joh. 1,12. Rom. 8,15, Vinnläggen eder just därför på allt sätt om att i eder tro bevisa dygd, i dygden kunskap,Gal. 5, i kunskapen återhållsamhet, i återhållsamheten ståndaktighet, i ståndaktigheten gudsfruktan, i gudsfruktan broderlig kärlek, i den broderliga kärleken allmännelig kärlek.Gal. 6, Ty om detta finnes hos eder och mer och mer förökas, så tillstädjer det eder icke att vara overksamma eller utan frukt i fråga om kunskapen om vår Herre Jesus Kristus.Tit. 3, Den åter som icke har detta, han är blind och kan icke se; han har förgätit att han har blivit renad från sina förra synder,1 Joh. 2,9, Vinnläggen eder därför, mina bröder, så mycket mer om att göra eder kallelse och utkorelse fast. Ty om I det gören, skolen I aldrig någonsin komma på fall.Hebr. 3, Så skall inträdet i vår Herres och Frälsares, Jesu Kristi, eviga rike förlänas eder i rikligt mått.”

‭‭2 Petrusbrevet‬ ‭1:3-11‬ ‭SVEN‬‬

Svara


Steven 16/7-2019, 18:59

Svar till Stefan Jonasson .

Vi blir frälsta när vi hör evangelium och tror .. Och blir en ny skapelse i KRISTUS.. ett GUDS BARN.

Du blir en ny skapelse genom Andedopet. Först då när Anden bor i dig, när du innerligt ber om förlåtelse för dina synder och ber om ett nytt hjärta av kött, då kan Guds Ande komma att bo i dig. Är du själv Född på Nytt i Anden? Och har du bekräftat din tro genom att döpa dig som vuxen i vatten, där du gör Jesus som Herre i ditt liv?
Det jag skriver här är väl ändå elementära kunskaper?
”Vänd bort ditt ansikte från mina synder, och utplåna alla mina missgärningar. Skapa i mig, Gud, ett rent hjärta, och giv mig på nytt en frimodig ande. Förkasta mig icke från ditt ansikte, och tag icke din helige Ande ifrån mig. Låt mig åter få fröjdas över din frälsning, och uppehåll mig med villighetens ande.
Det offer som behagar Gud är en förkrossad ande; ett förkrossat och bedrövat hjärta skall du, Gud, icke förakta. Gör väl mot Sion i din nåd, bygg upp Jerusalems murar. (Bygg upp murar, helgelse, bygg upp en moralisk karaktär lik Kristus=Kristen=Kristuslik.)
‭‭Psaltaren‬ ‭51:11-14, 19‬ ‭SVEN‬‬

Svara


Martin 16/7-2019, 19:29

Svar till Steven.

En gång frälst alltid frälst? Vad betyder det egentligen? Helvetet är en realitet, och lidandet där är värre än vad folk kan föreställa sig. Men människorna är instängda i sitt eget helvete, Jesus dömer de inte dit, de gör det själva (Ni dömer på människovis, jag dömer ingen.).

Så när du skriver att "Alla som tror är därmed inte frästa" så tror jag att du kanske både har rätt och fel. Jesus har försonat världen med Gud. Det gjordes på Korset. Jag tror att om vi lever i öppen synd så har vi svårare att tro på Guds förlåtelse. Och då riskerar vi att dra oss bort ifrån Gud. Oförlåtelsen ligger alltså inte hos Gud, utan hos den som syndar.

Därför tror jag att det är farligt att skriva som du gör, att "Alla som tror är därmed inte frälsta", för det lägger över ansvaret för vår frälsning på oss själva. Helt plötsligt blir förlåtelsen något som ska produceras, kanske dagligen, timligen, varje minut. Det blir ett nagelskådande och till slut ett dömande liv. Till slut kanske vi inte längre tror på att Jesus dog för våra synder och vi glider iväg.

Skulle vara intressant att höra vad andra tänker om det här.

Svara


Steven 16/7-2019, 23:08

What is faith without works?

Vad är tro utan gärningar!

https://youtu.be/GbKUYdO1NCE

Svara


Tomas N 16/7-2019, 23:59

Jag gillar att detta tas upp. För detta mysterium är ju när det förmedlas och blir verksamt i en människa det dyrbaraste som finns. Att gå från mörker till ljus,att få sina synder förlåtna och bli pånyttfödd och få tillhöra Gud nu och i evighet

Jag skulle beskriva det som att när Guds rike och Hans egen närvaro på ett eller annat sätt strålar rätt på och in i en människa och denne då tar emot detta i en viss grad så har prosessen att bli frälst kickstartat. Denna process menar jag ser sedan olika ut och tar olika lång tid ,men innehåller alltid någon form av uppenbarelse om vem Gud och Jesus är genom att någon kristen berättar ,genom att Guds ord får uppenbara om vem Gud är eller på andra sätt (t ex drömmar och visioner). Det måste också innehålla en omvändelse där vi förstår och vill lyda Gud och lägga ned synden.

Sedan kommer Helige ande in som en gåva ,sedan mera vid vattendop och andedopet som kan se väldigt olika ut. Oavsett i vilken ordning allt sker så har alla Guds barn tillgång till den Helige Ande och den som gjort Jesus till Herre är också i strid med synden och rättfärdigheten och befrielsen är ett löfte och en gåva från Gud till alla barn. Men vi måste vara villiga i den livslånga helgelsevandringen som är parallell med den livslånga tillväxten i kunskap och erfarenhet/tjänande som vi förväntas delta i för att ge Gud äran med våra liv

Jag vill inte ge skriftens ord den stora rollen som man ibland läser om . Även om det är skarpt,levande och verksamt ,så är det de utlevda manifesterade gärningarna som vittnar om Guds rike mest och som gör skillnad och är ett levande vittnesbörd om att Gud är på riktigt

Människan val att ta emot evangeliet och att tjäna den goda sidan snarare än den onda är det som avgör om evangeliets frön skall slå rot och växa. Varje människa bär ansvar för sin handlingar och alla har sin fria vilja

Frälsning,andedop och pånyttfödelse tycker jag är svåra att exakt sätta fingret på då det varierar från person till annan. Men om man i sitt hjärta fått en uppenbarelse om att Gud är på riktigt och sedan valt Honom,så är man "ombord",men sedan följer några viktiga steg t ex vattendopet. Men Gud ser till hjärtat och det bästa är att ingen kan hindra en människa som Gud söker eller vice versa,men vi skall hjälpa alla och varandra i dessa viktiga steg.

Som barnmorskor och de som tar hand om och uppfostrar barn

Svara


Stefan Jonasson 17/7-2019, 09:33

Efesier brevet.. Vi har tagits upp som hans barn... I honom är vi friköpta genom hans blod, och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd som han låtit flöda över oss... Ef 1:13 i honom har också ni sedan ni hört det sanna budskapet, evangeliet om er frälsning, ja i honom har också ni, *sedan ni kommit till tro tagit emot den utlovade HELIGE ANDEN.. Som ett sigill... En handpenning på vårt arv,, Rom 8:14 alla som drivs av GUDS ANDE är GUDS SÖNER,, ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan.. NEJ NI HAR FÅTT BARNASKAPET ANDE, I VILKEN VI ROPAR ABBA FADER.. klockrent!. sedan vi hört ordet evangelium och kommit till tro har vi undfått DEN HELIGE ANDEN.. Vilken har fött oss på nytt.. Och gjort oss till ett GUDS BARN

Svara


Stefan Jonasson 17/7-2019, 09:33

Efesier brevet.. Vi har tagits upp som hans barn... I honom är vi friköpta genom hans blod, och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd som han låtit flöda över oss... Ef 1:13 i honom har också ni sedan ni hört det sanna budskapet, evangeliet om er frälsning, ja i honom har också ni, *sedan ni kommit till tro tagit emot den utlovade HELIGE ANDEN.. Som ett sigill... En handpenning på vårt arv,, Rom 8:14 alla som drivs av GUDS ANDE är GUDS SÖNER,, ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan.. NEJ NI HAR FÅTT BARNASKAPET ANDE, I VILKEN VI ROPAR ABBA FADER.. klockrent!. sedan vi hört ordet evangelium och kommit till tro har vi undfått DEN HELIGE ANDEN.. Vilken har fött oss på nytt.. Och gjort oss till ett GUDS BARN

Svara


Leif 17/7-2019, 09:45

Svar till Steven.

Du har helt rätt Steven, det räcker inte med att "bara" tro. Det hänger på vilken sorts tro man har, levande eller en död tro efter Jakobs beskrivning.

(Jak 2:14‭-‬20)

Mina bröder, vad hjälper det om någon säger sig ha tro men saknar gärningar? Den tron kan väl inte frälsa honom? Om en broder eller syster saknar kläder och mat för dagen och någon av er säger till dem: "Gå i frid, klä er varmt och ät er mätta", men inte ger dem vad kroppen behöver, vad hjälper det? Så är också tron i sig själv död när den är utan gärningar. Nu kanske någon säger: "Du har tro." – Ja, men jag har också gärningar. Visa mig din tro utan gärningar, så ska jag visa dig min tro genom mina gärningar. Du tror att Gud är en . Det gör du rätt i. Även de onda andarna tror det, och bävar. Men vill du inte inse, tanklösa människa, att tron utan gärningar är död?

En människa kan alltså tro på både Gud och Jesus utan att för den skull vara frälst eller född på nytt! Det finns oerhört många tydliga exempel på det.

Bara inom Jehovas vittnen finns det många som tror på Jesus men ändå inte är födda på nytt, även om jag inte dömer bort alla av dem! Men där finns det många med Jakobs så kallade döda tro, de tror på Jesus men åkallar oftast inte Jesus som allra högste Herre utan Jehova är den viktiga! Inom Katolicismen finns ju liknande fenomenet där de tror på Jesus men också tillber Maria osv.... Man kan alltså inte tillbe andra gudar samtidigt som man tror på Jesus, då blir man förmodligen aldrig frälst även om man försöker "tro" så igenom hela livet!

Sen klarar vi inte av att döma exakt i frälsningsfrågan utan får givetvis överlämna detta åt Gud som till 100% känner var och ens allra innersta...

Jesu frid...

Svara


Leif 17/7-2019, 10:26

Svar till Steven.

Sen vill jag bara upprepa en gång till eftersom du igen sa så här:

Du blir en ny skapelse genom Andedopet.

Nej Steven, man blir en ny skapelse när man i sitt hjärta tror och tar emot Jesus, bekänner sina synder och bekänner Honom som Herre, då blir man född på nytt och Kristi, Guds Helige Ande flyttar in i människan, men! Alla blir inte Andedöpta på en och samma gång.

Vi blir rentvättade från alla våra synder genom Jesu blod och Ande, det är ett fantastiskt Gudomligt verk som Gud genom Sin Ande gör vid pånyttfödelsen, men blanda helst inte ihop frälsningen med Andedopet... Andedopet har med Guds eld att göra och denna eld har inte alla fast man blivit frälst och född på nytt!

(Matt 3:11) Jag döper er i vatten till omvändelse. Men den som kommer efter mig är starkare än jag, och jag är inte ens värdig att ta av honom sandalerna. Han ska döpa er i den helige Ande och ELD.

(Apostl 1:8) Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få KRAFT och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns."

(Apostl 2:2-4) Då hördes plötsligt från himlen ett dån som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av ELD visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Alla uppfylldes av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.

Denna eld och kraft behöver man i sitt hjärta ha tro och längtan efter för att detta Andens dop skall kunna ske. Några får det redan vid pånyttfödelsens under, alltså vid frälsningsögonblicket, men andra får vänta tills man är mogen.... Jag känner en fantastisk kristen kvinna som berättade att det tog ca 30 år av hennes frälsningstid innan hon fick uppleva Andens dop, varför?

Hon hade helt enkelt aldrig tidigare haft riktig allvarlig längtan efter det....

Svara


Stefan Jonasson 17/7-2019, 11:53

1 joh 5:1 var och en som tror att JESUS ÄR KRISTUS är född av GUD... Man blir en ny skapelse när man tror.. Och inser att JESUS ÄR GUD... HERREN

Svara


Leif 17/7-2019, 12:36

Svar till Stefan Jonasson .

Så är det Stefan, men man måste också få det att smälta samman med t ex den tro som Jakob talar om, gärningarnas tro, dvs, ta emot Jesus, bekänna sina synder, bekänna Honom inför människor, följa Honom i dopet o.s.v, steg efter steg.

Att bekänna tron på Jesus inför andra är just en trons gärning. Den talar Paulus om, och det är just denna tro även Johannes du citerar talar om...

Svara


Leif 17/7-2019, 12:38

Svar till Stefan Jonasson .

(Rom 10:10)

Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.

Svara


Leif 17/7-2019, 12:46

Svar till Stefan Jonasson .

(1 Joh 1:9) “Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.”

‭‭

Svara


Lasse 17/7-2019, 16:08

Svar till Leif.

https://youtu.be/iwCpzFUIuN4

Svara


Lasse 17/7-2019, 16:12

Svar till Leif.

https://youtu.be/95rylDCxqV0

Svara


Martin 17/7-2019, 16:26

Svar till Leif.

Du skriver: "En människa kan alltså tro på både Gud och Jesus utan att för den skull vara frälst eller född på nytt! Det finns oerhört många tydliga exempel på det."

Du gör samma misstag som Steven, ni går emot Jesu ord. "var och en" betyder ALLA.

"Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv." (Joh 3:16)

Svara


Leif 17/7-2019, 16:30

Svar till Martin.

Så du menar att Jakob ljuger och att det inte gäller som Guds Ord?

Svara


Lasse 17/7-2019, 16:34

Svar till Leif.

Matteus 8:28-29 här bekänner de onda andarna vem Han är

Svara


Lasse 17/7-2019, 16:35

Svar till Leif.

De onda andarna tror och är rädda

Svara


Lasse 17/7-2019, 16:36

Svar till Lena Henricson.

https://youtu.be/OUaJcpJJtk0

Svara


Martin 17/7-2019, 16:57

Svar till Leif.

Jag menar att Jesus visste vad Han gjorde när Han sade:

"Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv." (Joh 3:16)

Svara


Stefan Jonasson 17/7-2019, 18:16

Skilj mellan frälsningen gåva som är fritt och för intet blott av tro... Och helgelse att mogna i kunskap och avskilja sitt liv för GUD och erfara alla GUDS välsignelser... Den som är född på nytt är ett GUDS BARN och tillhör KRISTUS för all evighet... Relationen till GUD... Som efesier brevet beskriver i dom första 3 kapitlen vår ställning i KRISTUS den som är född av GUD är i KRISTUS Står det ett antal gånger i paulus brev vi är trygga i frälsningen... Sen i kap 4 kommer uppmaningen hur vi ska leva värdigt kallelsen och 5 och 6 kapitlet.. Hur vi ska erfara GUDS välsignelser i vårt liv alltså Helgelsen.. All den himmelska världens välsignelser är oss given vilket innebär att vi inte kan gå förlorade... Det är vår ställning i KRISTUS... Vi överlämnar oss och avskiljer oss från världens sätt all orenhet.. Då erfar vi det GUD givit oss i detta jordelivet... Men när vi dör kommer vi till himlen därför att JESUS dog för våra synder

Svara


Tomas N 17/7-2019, 21:39

När det gäller Johannes 3:16 och andra enkla frälsningsbeskrivande verser så tror ja man måste se det ifrån den tidens perspektiv och förutsättningar.

Hebreisk språk och kultur innehöll inte begreppet tro som inte ocks hade lydnad som följde.

Enkelheten i många frälsningsverser borde ses som i hur generöst det nya förbundet är jämfört med det gamla.

Om tron och omvändelsen är genuin kan inget skilja oss ifrån Gud som det står i Romarbrevet 8.

Jesus hårda uppmaningar om vad som gäller för den som vill följa honom gäller fortfarande.

Jag tror stor del av kristenheten idag är livrädd för allt som kan räknas som gärningar.

Varför kan man undra om man läser apostlagärningarna? Men frälsningen är en gåva som ges till den som säger ja till Gud,omvänder sig och tror

Svara


Leif 17/7-2019, 21:47

Svar till Martin.

Förstår du inte att även det Jakob sa om tron är Ord exakt från samme Jesus och att det dessutom betyder alldeles samma sak!

Det finns alltså både en levande och död tro enligt Jesus, och den tro Jesus talar om igenom Johannes är just om den levande tron som har gärningar och inte den döda tro som även onda andar har...

Försök nu att inse att ordet tro kan betyda väldigt mycket skilda saker. All tro är inte bra och från Gud utan det finns bara en sorts tro som kommer att komma till himmelen, inte vilken tro som helst! 🙄

Jesu frid..

Svara


Ann-Sofie 17/7-2019, 22:52

Svar till Tomas N.

"Jag vill inte ge skriftens ord den stora rollen som man ibland läser om . Även om det är skarpt,levande och verksamt ,så är det de utlevda manifesterade gärningarna som vittnar om Guds rike mest och som gör skillnad och är ett levande vittnesbörd om att Gud är på riktigt", skriver du. Nej, nej, nej!!! Det är ALLTID Guds Ord som är det viktigaste!!! Det uppenbarar synd (=att inte tro på Jesus), rättfärdighet (bara genom vad Jesus har gjort på korset kan vi få komma till Gud och Jesus ber för oss) och dom (denna världens furste - djävulen - är dömd och har inte längre någon makt alls.) Däremot kan djävulen göra under och tecken genom sina barn för att försöka förvilla även de utvalda. Utan Guds Ord (Andens svärd) kan vi varken försvara oss mot djävulens attacker, vinna mark (människor för Jesus) eller behålla fältet (undervisa de nyvunna i Guds Ord så att de lär känna Jesus mer och mer). Om man förklarar Guds Ord på ett sätt så att människor kan FÖRSTÅ - DÅ blir det god jord (människor blir frälsta, helade, befriade, upprättade mm mm!). Guds Ord bekräftas genom under och tecken! Hur ska det ske? Genom min Ande säger HERREN! Därför - be om skördearbetare, mina vänner!

Svara


Martin 17/7-2019, 23:30

Svar till Leif.

Varför sår du misstro och river ner? Apg29 är Sveriges största kristna sajt, hit kommer säkert dagligen människor som söker Jesus och undrar om Jesus är svaret på deras längtan. De kanske inte har nånting utom en svag tro på att Jesus dog för deras synder. Till och med den vill du trasa sönder. Joh 3:16 är en livboj att klamra sig fast vid när man nästan går under av vågorna.

Svara


Stefan Jonasson 18/7-2019, 00:08

Om ni blott har en tro som ett senapskorn sa JESUS... GUD ser den armes lidande.. Och hör den förkrossande suckan.... Om du i ditt hjärta tror, med hjärtats tro blir man rättfärdig.. I ordspråks boken står det att rättfärdighet räddar från döden.. Hur kan det stämma alla dör ju även den rättfärdige.. Det måste ju ha en djupare mening det kanske talas om den andliga döden... Och då är det kanske så att hjärtats tro räddar från den andliga döden.. Blott en liten obetydlig tro som ett senapskorn... Och munnen bekännelse att JESUS är HERREN.. Är att agera på den tron en akt av tro..

Svara


Stefan Jonasson 18/7-2019, 00:15

Ordspråksboken 11:4 ägodelar hjälper inte på vredens dag, men rättfärdighet räddar från döden

Svara


Tomas N 18/7-2019, 00:21

Svar till Ann-Sofie.

Jag älskar verkligen Guds ord och vet att det bär kraft och liv,sanning och kärlek . Men det jag ville lyfta fram var att allt har sin givna plats i Guds rike.

Vi skall som Jesu lärjungar inte göra oss så obetydliga att vi hänvisar till ordet endast,då människor som bär Guds rike inom sig och är använbara verktyg och kanaler för Guds kärlek och sanning och rättfärdighet kan få vittna om Gud på ett konkret sätt.

Sedan har orden en bärkraft inom sig. Vare sig det är kraftfulla sanningar som använts av tidigare generationer och profeter eller våra egna givna av Anden eller vägledning som vi kan ge människor med profetisk och andlig vishet som vi kan få från Gud.

Allt som bär liv, klarhet,ger hopp eller delar mellan rent och orent (synd och rättfärdighet) bygger upp en människa och leder oundvikligen till Gud även om själva evangeliet också måste framföras konkret.

Skrifterna har ingen magisk kraft i sig,men texterna vittnar om Gud och Anden ger repons på det som står där. Det kan även ge en systematisk överblick över praktiska ochandliga sanningar hur man skall leva ,det andliga kriget och hur man skall bygga församling

De första generationerna lärjungar/kristna hade ingen bibel och hade inte heller alltid lagen och profeterna. Och skulle vi drabbas av svår förföljelse så biblar blir förbjudna och beslagtas eller förstörs,så kommer Guds rike och folk ändå klara sig med den Helige Andes hjälp och i överlåtelsen,relationen och efterföljelsen.

Vi är kallade att vara ljus och salt,förkunna om frälsningen,dela Guds kärlek och sanning och lägga händerna på de sjuka etc till Jesus kommer tillbaka.

Våra gärningar och ord följer oss och vi skall bli dömda enligt dessa en dag. Så vi har ett ansvar för våra liv. Så vi kan inte hänvisa till Guds ord eller Hans allsmäktighet istället för att vi själva skall handla rätt.

Våra gärningar är vårat ansvar. Guds ord skall användas rätt och Gud själv tar ansvar för det,men vi är ansvariga att använda Guds ord rätt

Om vi använder orden rättt,så blir det som det står skrivet att Guds ord aldrig återvänder fåfängt. Vissa saker är elementära,men kan ändå bli fel om de används på fel sätt.

Hoppas ni förstår vad jag menar

Svara


Leif 18/7-2019, 01:27

Svar till Martin.

Det är återigen du som smular ner betydelser av Guds Ord och trasar sönder. Du skall inte lura i människor att man kan tro hur man vill och ändå bli frälst. Givetvis får de allra flesta hjälp på oerhört många sätt av Gud om man bara ropar till Honom av ärligt hjärta.

Men!

Frälst kan man endast bli om man handlar så som Bibeln säger, att man bekänner sig som syndare och tar emot Jesus som Frälsare, och dessutom väljer och beslutar sig för att följa Honom som ende Herre och Gud!

Dessutom har du väldigt svårt själv med att säga Amen till Guds Ord har jag många ggr märkt, och det är inget gott tecken Martin!

Om du inte förstår att allt som står skrivet i både Gamla och Nya testamentet är Jesu Ord och inte motsägelser så är du ute och trampar luft. Du kan inte välja och vraka bland vissa texter och hoppa över andra som du gör nu med Jakob, och samtidigt mena att du har sanningen. Det är när du kan få flera Bibelställen att smälta ihop till en enhet som du har sanningen. Och, att vägra svara när man frågar dig saker är inget gott heller, så lite bättring på det området vore också en god gärning...

(2 Tim 3:16)

Hela Skriften är utandad av Gud, (Ordet Jesus), och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet,

Svara


Steven 18/7-2019, 16:56

Att tro på Jesus är att tro på Honom - samt ALLT HAN SÄGER. Det innebär att du lyder under Kungen Jesus och lyder Honom. Man kan inte småplocka och välja vad man vill tro på, vad man själv vill göra, utan man lyssnar på Gud, för ditt liv och själviska begär har du lagt ner för Honom, det är att följa Honom i Hans Fotspår och bära KORSET.

Så om du tror på Jesus, gör då vad Anden i dig manar dig att göra (och inte göra), följ Guds Bud och Kallelse - ära då din Gud i Himmelen med ord, tanke och handling!

”Då sade de till honom: »Vad skola vi göra för att utföra Guds gärningar?» Jesus svarade och sade till dem: »Detta är Guds gärning, att I tron på den han har sänt.» De sade till honom: »Vad för tecken gör du då? Låt oss se något tecken, så att vi kunna tro dig. Vilken gärning utför du? Våra fäder fingo äta manna i öknen, såsom det är skrivet: 'Han gav dem bröd från himmelen att äta.'» Då svarade Jesus dem: »Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Det är icke Moses som har givit eder brödet från himmelen, men det är min Fader som giver eder det rätta brödet från himmelen. Ty Guds bröd är det bröd som kommer ned från himmelen och giver världen liv.» Då sade de till honom: »Herre, giv oss alltid det brödet.» Jesus svarade: »Jag är livets bröd. Den som kommer till mig, han skall aldrig hungra, och den som tror på mig, han skall aldrig törsta. Men det är såsom jag har sagt eder: fastän I haven sett mig, tron I dock icke. Allt vad min Fader giver mig, det kommer till mig; och den som kommer till mig, honom skall jag sannerligen icke kasta ut. Ty jag har kommit ned från himmelen, icke för att göra min vilja, utan för att göra dens vilja, som har sänt mig. Och detta är dens vilja, som har sänt mig, att jag icke skall låta någon enda gå förlorad av dem som han har givit mig, utan att jag skall låta dem uppstå på den yttersta dagen.”

‭‭Johannes‬ ‭6:28-39‬ ‭SVEN‬‬

Svara


Tomas N 19/7-2019, 01:53

Jag tror anledningen till olika positioner både här på bloggen och i hela kristenheten är att vi brottas med samma problem som Paulus i synnerhet gjorde när Han planterade församlingar och undervisade.

I Efesierbrevet står om att göra ett folk i det nya förbundet enligt Guds plan och Jesu befallning där förståelsen av nya och gamla förbundet blir rätt.

Så att man inte blir religiös och lagisk enligt det gamla förbundet och dess skrifter ,vilket är väldigt lätt att bli. Men inte heller ogrundad och utan rötter och förståelse om vem Gud är ,vilket vi ser att många greker och hedningar tenderade att bli i Paulus brev till församlingarna. Även Jesus varningar till församlingarna i Uppenbarelseboken tar bl a upp Nikolaiterna som ett exempel på en sådan avfällighet med hedniskt ursprung.

Jesus säger till Fillippus i Johannes 14:9 Om ni har sett mig så har ni sett och kan känna Fadern. Ett bra exempel på att Gud är densamme i evighet och ändrar sig inte.

Förbunden är olika ,men Gud är densamme (Hebr 8:6-7)

Bergspredikan är en av grunderna till nya förbundet. Jesus är större än Moses,men annars är Mose lag och bergspredikan jämförbara. Jesus predikade under sin tjänst om Guds rike utifrån det nya förbundet som skulle komma (och redan nu är Joh4:23)

Ändå tenderar många till att se Jesus och nya förbundet som en slags revolutionär och någon som skall upprätta allt på ett världsligt sätt.

Jag tror att detta är fel och vägen till att undvika detta är att söka djupet i Jesu undervisning i relation till Guds rike och karaktär i GT.

Men framförallt att leva i en levande efterföljelse och överlåtelse och söka djupare i kraften och undervisningen av nya testamentets undervisning.

Då borde man komma till slutsatsen att vi behöver ha med andens kraft ,en också omvändelse och helgelse som en del av den dagliga vandringen ,växandet och tjänandet av den levande Guden.

Det finns ett djup i Jesus ord som bara förstås om man lever i detta som t ex "Följ mig,det är gratis,men det kostar dig allt"

Det kristna livet är delvis så enkelt att barn kan förstå det,men samtidigt delvis ett mysterium som den visaste har svårt att greppa,men om hjärtat är vunnet av Gud ,så kan detta växa och blomstra oavsett omständigheter därför att Gud är övernaturlig och förmår allt

Svara


Steven 19/7-2019, 10:46

Om du följer Jesus och gör som Han säger åt dig att göra (dels genom buden och uppmaningarna i Bibeln, dels genom att LYSSNA på ANDEN som bor i dig) så kan dina gärningar, tro, innebära förföljelse.

Torben Söndergaard från Danmark, som leder TLR (the Last Reformation) har tvingats lämna Danmark. Det gjordes en 3- delars dokumentärserie om honom, med syfte att ta bort honom och hans rörelse. Bl a har Danmark nu en lag sedan mars, som förbjuder demonutdrivelse! Liknande lagar är på gång i andra länder.

Torben är nu i USA där han har sökt asyl. Se här hans gripande berättelse hur danskt TV på ett bedrägligt sätt smutskastade honom, hur han tvingades lämna allt, utan pengar, blev dödssjuk - men hur Gud griper in! https://youtu.be/QWOhw0JU_zE

Svara


Steven 20/7-2019, 09:59

Så här säger nya lagen i Danmark;

Udvalget bemærker, at eksempelvis gentagne tilfælde af dæmonuddrivelse på mindreårige, mentalt handicappede m.v. – eller disses overværelse heraf – efter omstændighe- derne vil kunne blive betragtet som psykisk vold. https://www.ft.dk/ripdf/samling/20181/lovforslag/l139/20181_l139_betaenkning.pdf

Svara


Stefan Jonasson 20/7-2019, 10:55

I Borås för något år sedan blev det rättegång mot tre personer som utförde exorsism mot en tolvårig flicka,, hon låstes in, brändes med kniv och fick svälta... Det är förbjudet i Sverige med fridskränkning och misshandel i Sverige.. Dom tog hjälp av en kristen församling och två pastorer med andeutd rivningen.. Att religiösa fanatiker går omkring går omkring och utför exorsism på mentalt handikappade.. och gör en show av det är anstötlig till och med för mig som är troende..kan inte kyrkan själv stävja avarterna måste kanske statsmakten gripa in.... Man kan ju undra vad den församlingen var för nåt..

Svara


Lasse 26/7-2019, 17:16

Svar till Leif.

https://youtu.be/WbD-mRHxOdI. Såg ett naturprogram som handlade om bakterier, dagen innan handlade det om svampar i alla olika miljöer dem sa att även om vi forskar i 100 år kommer vi bara förstå en bråkdel av dess vidd, för några veckor sedan såg jag ett om en kvinna som forskare i färger hon upptäckte nya saker hela tiden, detta är otroligt sa hon hur allt hänger ihop. 💗

Svara


Leif 26/7-2019, 18:50

Svar till Lasse.

Vi har en stor Skapare 👌, och visst är det så, att hur mycket vi människor än forskar och studerar om allt så kommer det ändå alltid att finnas nytt och mer och mer att upptäcka. 🥰🙏🎶🎵🍓🍉🎵🎶

Svara


Leif 26/7-2019, 18:52

Svar till Lasse.

Bara i Bibeln är det samma fenomen fast vi läser den om och om igen så finns det alltid mer bredd, längd, höjd och djup att utforska 😂

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 33, lördag 17 augusti 2019 kl. 15:44

Jesus söker: Verner, Valter!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 17 augusti 2019 11:10

Be om ett mirakel så min svärdotter omgående får ett fast arbete. Hon är ambitiös men får inget napp.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp