DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Läsarmejl

түбөлүк асман алдында ата-убакыт

түбөлүк асман алдында ата-убакыт

Av: Sigvard Svärd
torsdag 02 april 2020 01:16 📧

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

ADAM-TID FÖRE DET EVIGT HIMMELSKA

Det går att liksom kasta ut ett ”bete” i Bibeln och invänta ”napp”. Namnet Adam är betet i detta opus. Spänning uppstår när det ”hugger”, och nappet drar ”under ytan” iväg i en profetisk kraft från bibelbok till bibelbok – innan det kommer upp som en gudomlig ”fångst”. Bibelstudiet här, som jag har titulerat ”Adam-tid för det evigt himmelska”, är i min mening en sådan fångst.

UTGÅNGSTEXTER

Jag har valt några utgångstexter för denna teologiska reflektion med hisnande perspektiv, nämligen 1 Mos 1:26-27a, 2:6-8, 1 Kung 10:23-25, Jes 65:24-25 och 1 Kor 15.45, vilka texter jag här från Folkbibeln 2015 citerar i tur och ordning (allt inom parentes är mina anm.):

(1) ”Gud sade: ´Låt oss göra människor till vår avbild, lika oss. De ska råda över havets fiskar och himlens fåglar, över boskapsdjuren och hela jorden och alla kräldjur som rör sig på jorden.´ Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem”. – ”Men dimma kom upp ur jorden och vattnade hela marken. Och Gud formade människan av jord från marken och blåste livsande i hennes näsa. Så blev människan en levande varelse.”

(2) ”Salomo blev större än någon annan kung på jorden, både i rikedom och vishet. Från alla länder kom man för att besöka Salomo och höra den visdom som Gud hade lagt ner i hans hjärta. Var och en förde med sig gåvor: föremål av silver och guld, kläder, vapen, väldoftande kryddor, hästar och mulåsnor. Detta hände år efter år.”

(3) "Алар мен жөнүндө угуп, сүйлөп жатканда эле, Алар чакырардан мурун эле, Мен жооп берем деген ушундай болот. козу менен мелдешүү карышкырлар, арстан, букаларга окшоп, саман жейт, ал эми жыландын тамагы топурак болот. Эч бир Менин ыйык тоомдун бүт жеринде, алар эч кандай жамандык же зыяндуу дейт Жахаба эмне кылат. "

"Ошондой эле, Ыйык Жазууда Ошентип, Биринчи киши Адам тирүү жан болуп калды. Ал эми экинчи адам асмандан келди. "

NO-жаскап,

Gud gör inget impulsivt, oigenomtänkt eller slumpartat. Bakom varje hans handling, vare sig det är frågan om forntid, nutid eller framtid, döljer sig en noggrannhet, en minutiös förberedelse och planering. Så också naturligtvis när det gäller människans tillblivelse. Då människan (adam) som man/manligt beskrivs i hebreiskan, drar det åt ”styrka”. Och när människan (adam) visas på som kvinna/kvinnligt på samma språk, kommer ”livgivning” i förgrunden. Den första mannen får av Gud som egennamn heta Adam och Adam i sin tur (efter Skaparens vilja, kan man förutsätta) ger namnet Eva (hebr. Chavva) åt kvinnan, vilket just betyder ”leva” och ”liv”.

TRE LUSTGÅRDAR

Бирок азыр бир нерсе (1) Эйден багына, (2) Сулайман падышага Эйден жана (3) келечектеги жылдык. бак бардык үч эле же кереметтүү жана ыйык мааниге ээ болот да. Бир жагынан алганда, Ата, Уул жана Ыйык Рух, адамзаттын башка жагында: жүйүт эли менен hednafolket, бул айткан Messias- же Kristustro менен, айрыкча, эл болуп саналат. библиялык хронологиясы коюуга ылайык, (1), "жер", 4000 тегерегинде жыл BC Бейишке болгон, (2) Эйден Сулайман падыша (Сулаймандын ыры китебинде айтылган), 900-жылы анын сүрөттөбөстөн бар

Vad det gäller (3) tusenårsriket, med Jesus från det himmelska nedstigen på Olivberget i Jerusalem, kan detta snart vara dags att bli upprättat: ”Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen. Och han grep draken, den gamle ormen som är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år.” (Upp 20:1-2)

HEBREISKANS GAN

(1) Om den första sköna paradisiska miljön, som av mycket att döma låg på jordens ”mittpunkt”, där Jerusalem en dag skulle komma att byggas, dess tempel trona – samt där Jesus skulle dö och uppstå, och i den yttersta tiden återkomma till – så står det exempelvis att läsa i 1 3:8: ”Vid kvällsbrisen hörde de”, Adam och hans brud Eva, ”Herren Gud vandra i lustgården (hebr. gan)”.

(2) Beträffande Jerusalemkungen Salomos lustgård, den andra här i den bibel-profetiska ordningen, så frågar bruden i HV (”Sångernas sång” av Salomo) 1:7: ”Säg mig, du som min själ har kär: Var vallar du din hjort, var låter du den vila vid middagstid?” Och svarar själv på frågan i 6:1: ”Min vän har gått ner till sin lustgård (gan), till de doftande blomsterängarna, för att valla sin hjord.” Salomo som namn, kommer av shalom inom hebreiskan och står för ”fred”, ”lycka” och ”välgång”. Salem, andra delen av namnet Jerusalem, kommer av densamma språkliga roten – alltså shalom med innebörden ”fred”, ”lycka” och ”välgång”.

(3) Rörande, tusenårsriket, denna den tredje gudomligt-historiska ”lusttiden” på jorden – med centrum i Jerusalem och kanske med återuppbyggt tempel – är det en välsignelse att få citera Jes 51:3: ”Ja, Herren tröstar Sion, han ser med medlidande på alla dess ruiner. Han gör dess öken lik Eden (gan), dess ödemark lik Herrens lustgård (gan). Fröjd och glädje ska höras därinne, tacksägelse och lovsångsljud.” Vidare (62:4): ”Du ska inte mer kallas ´den övergivna”, ditt land ska inte mer kallas ´ödemark´, utan du ska heta ´min kära´ och ditt land ´den äkta hustrun´, för Herren har dig kär, ditt land har fått sin äkta man.”

Salomos lustgård, ligger närmast som en profetisk efterbild till Edens lustgård och som en profetisk förebild till det stundande tusenårsriket. Och Salomo med sin brud ”Tirsa” (HV 6:7), utgör nog på motsvarande sätt en profetisk efterbild till Adam med sin Eva, samt en profetisk förebild till Jesus Messias/Kristus med sin brud – senare i evigheten, kallad ”Lammets hustru” (Upp 21:9).

DEN RÖDE AV DET RÖDA

Hebrew Адам / "адам", түзмө-түз "кызыл" же "кызыл" жана "кызыл" тилинде билдирет. Жылы 1 Башталыш 2: 6-7, биз жерден аралаштырылган топурак (чопо) түзүлгөн адамды Кудай окуп берди. Жер Hebrew аталган куйган "кызыл" дегенди билдирет. Ал эми Жакынкы Чыгыш аймагындагы жер астындагы "кызыл" деп, акыркы билимдүү геологдору тарабынан илгериледи. Адам Ошентип, "кызыл жер" менен түзүлгөн, биринчи кургак болуп, чаң, пайдасыз жана пайдасыз - балким, жаман, кырсыктан кийин, же болбосо ал Кудайдын domsakt, "жер бош тагдыры болгон" (Башталыш 1: 1 болду: 2).

Om hånfulla människor i den yttersta tiden heter det i 2 Petr 3:5-7: ”De bortser medvetet från att det för länge sedan fanns himlar och en jord som uppstod ur vatten och genom vatten i kraft av Guds ord. Genom vatten och Guds ord dränktes den dåtida världen och gick under. Men de himlar och den jord som nu finns har genom samma ord sparats åt eld och bevaras fram till den dag då de gudlösa människorna ska dömas och gå under.” Guds mäktiga restaurering av ”kaosplaneten”, genom orden: ”Varde ljus!”, fuktade upp mullen och gjorde den mer till ”rödaktig lera” – för att av Herren Gud, efter människoparets syndafall, bli till svårarbetad ”förbannad mark”. I 1 Mos 3:23 skrivs det, att Skaparen skickade bort Adam och Eva ur Edens lustgård, för att de skulle ”bruka” den ”rödmärkta” jorden där utanför.

”BLODFÄRGAD”

Enligt Gottfrid Büchner, i hans väldiga bibelkonkordans från 1789, kan adam, människa och adama, jord/mark, betyda röd i meningen ”blodfärgad”. I detta finns ett antal tolkningsmöjligheter. Det ”blodfärgade” kan ha med blodet som pulserar i en människokropp. Det kan vara en anspelning på hälsa, friskhet och skönhet, röda kinder, och som det heter i Klag 4:7 om Israels furstar innan de hamnade i fångenskap i Babel: ”…deras kroppar vara rödare än korall”. I HV 5:10 uttrycker bruden om brudgummen: ”Min vän är strålande vit och röd, ypperst bland tiotusen.”

Men vi har anledning att gå vidare i försök till tolkning av ”blodfärgad”, för det kan också röra sig om en profetia, en föraning, om vad som skulle komma att prägla mänskligheten. Nämligen att dess utgjutna blod (människoblod, hebr. adamdam), genom våld och bråd död, skulle färga jorden röd. Det gick ju inte längre än till Adams och Evas båda söner Kain och Abel var igång på markerna, innan den första blodsutgjutelsen skedde då Kain slog ihjäl sin yngre bror Abel.

Och för att inte ägna för mycket utrymme till att peka på uttömningen av människoblod på jorden, förutom att ändå nämna 1:a och 2:a världskrigets hemska resultat – går jag till en gudomlig domsakt i Upp 14:20: ”Vinpressen (människopressen) trampades utanför staden (Jerusalem), och blod flöt från pressen och nådde upp till betslen på hästarna ettusen stadier bort (c:a 38 km).”

GUDS SONS BLOD

Jesus kallas i sin mänsklighet för ”den siste Adam” (engelskans ”last”), den avslutande, den genom vilket människan som varelse når sitt bokslut – under förutsättning att Guds räddning från synd genom Jesus har tagits emot. Det är endast dessa Bibeln, inför evigheten, ger besked om. Vad som i avseende på förändring/”förvandling” till något annat, i övergången från tid till evighet, sker med de människor som går evigt förlorade – det går inte att hitta antydan till svar på i Skriften.

Således, för att frälsa ”den förste Adam”, alla fallna adam, män och kvinnor (manligt och kvinnligt) – går ”den siste Adam” in under ”den förstes” synd, tar den på sig, och som det lyder i Kol 1:19-20: ”Gud beslöt att låta hela fullheten bo i honom och genom honom försona allt med sig själv, sedan han skapat frid i kraft av blodet på hans kors – frid genom honom både på jorden och himlen.”

Sångaren sjunger i Segertoner 229: ”I (förste) Adam är vi alla ett, och Adams svek var vårt. Vi gömde oss bland Edens träd när Herren sökte oss. Vi flydde, och då kom vi bort från Gud och från varann. Vår egen väg vi ville gå. Blott ensamhet vi fann.”

Som det är skrivet i 1 Petr 1:18-19: ”Ni vet ju att det inte var med förgängliga ting som silver eller guld ni blev friköpta från det meningslösa liv ni ärvt från era fäder (hebr. adam/adama). Nej, det var med Kristi (den siste Adams) dyrbara blod, som med blodet av ett lamm utan fel och brist. Han var utsedd redan före världens skapelse men har nu i dessa sista tider uppenbarats för er skull.”

”Trots att han var Son fick han lära sig lydnad genom sitt lidande. När han sedan var fullkomnad (igen) blev han källan till evig frälsning för alla som lyder honom (bekänner honom).” (Hebr 5:8-9)

MÄNNISKOSONEN

Så när Bibeln presenterar Jesus som ”Människosonen” (grek. tu anthropu), är det utifrån att han för en tid också blev människa, både sann Gud och sann människa. Men då en annan typ av människa, en ”andra människa” – en med himlen kvar i sin ande: ”Han var till i Guds gestalt men räknade inte jämlikheten med Gud som segerbyte, utan utgav sig själv och tog en tjänares gestalt och blev människan lik. När han till det yttre hade blivit som en människa (´till det yttre lik en syndig människa´, Rom 8:3), ödmjukade han sig och blev lydig ända till döden – döden på korset.” (Fil 2:6-8) I Joh 1:14 står det att läsa: ”Och ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, den härlighet som den Enfödde har från Fadern. Och han var full av nåd och sanning.”

Пабыл, Ыйык Рухтун жетеги менен шартталган, 1 Корунттуктарга 15:40, ал "жердик денелер" (эл, чечимимди өзгөртпөйм. Бар деп жазат Adama , грек. Epigeia ) жана "асман телолору (гректер Epurania.) -" бар асман телолору жалтыратуу дагы кандай түрү бар, жердегилердин денелери улуу болуп саналат. " Ал 44-45-аяттар менен андан ары мындай делет: "Ал: топуракка көмүлгөн дене себилет (. Грек Psychikon менен choikos , топуракка / айыптардын), ал, рухий дене тирилет + (грек. Pnevmatikon боюнча pnev / pneu " рух "). жок (бир гана) ажалдуу орган, (акырында), рухий дене да бар. Анткени Ыйык Жазууда: Демек, биринчи киши Адам тирүү жан болуп калды(Түзүү боюнча). Ал эми акыркы Адам өмүр берүүчү + рух (жөн гана өлүп, Ыйса тирилгенден кийин) болуп калды ...

"OFÖRSTÖBAR АСКА"

Бул демилге библия укмуштуу бир тыныгуу болуп, Адам түшүнүгү жок мейкиндик болушу керек förmerat багыты боюнча, анда "Диамонд" грек тилинде сүйлөм "бузулбас таш" деп аталат сүйрөйт Адам . Бул жагынан алганда, ал, балким, адамзат бир "кыйын укмуш мешин" бар жакын элестете алабыз (Захария 7: 11-12): "Бирок алар баш ийбей бул уккусу келген жок, алар уга алышпайт үчүн, кулактарын жаап салган. Алар мурунку пайгамбарлары аркылуу өзүнүн Рух тарабынан жиберилген асман аскерлеринин Кудайы Жахаба мындай насаат сөздөрдү уккан жок, ошондуктан, алмаздай катуу жүрөктөрүн жасады. Ошондуктан катуу каарына асман аскерлеринин Кудайы Жахабага келген. "

Angående Jesus, ställs han i Hebreerbrevet (t.ex. 4:14-15, 7:22-28) fram som helig himmelsk överstepräst och i detta avseende är det till honom knutet en mångfald av adams, alltså ”diamanter”, för då gäller förebilden i 2 Mos 28:15-19: ”Du ska göra en bröstsköld för domsutslag i konstvävnad på samma sätt som efoden. Av Guld och av mörkblått, purpurrött och karmosinrött garn och tvinnat fint lingarn ska du göra den. Den ska vara fyrkantig och dubbelvikt, en halv aln lång och en halv aln bred. Du ska förse den med infattade stenar i fyra rader: i första raden karneol, topas och smaragd, i andra raden granat, safir och kalcedon, i tredje raden hyacint, agat och ametist, och i fjärde raden krysolit, onyx och jaspis. De ska vara infattade i flätverk av guld.” Stark förkunnelse på detta tema, ges i sången: ”Nu är försoningsdagen” (Segertoner 451), där det i andra versen låter: ”Bröstsköldens ädelstenar är nu Guds kärleks tolk. Blodet till ett förenar nya förbundets folk.”

DET FÖRSTA OCH DET ANDRA

учтарын тындыруу: "... Бирок, биринчи жолу эмес, жердеги эмес, рухий жактан болчу. Андан кийин рухий келди. Биринчи адам жерден, жер (грек. башкарылган , CF .. Gejsisk / seisisk). экинчи Адам асмандан келди (грек. Uranu). Så som den jordiska människan var (efter syndafallet), så är också de jordiska. Och så som den himmelska människan är (fullkomnad), så är också de himmelska. Och liksom vi har burit den jordiska människans (bristfälliga) bild, ska vi också bära den himmelska människans (fullkomliga) bild. Men det säger jag, bröder: kött och blod kan inte ärva Guds rike, och det förgängliga kan inte ärva det oförgängliga. Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna (tron på Jesu nära återkomst brann starkt för 2000 år sedan) men vi ska alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen ska ljuda och de döda ska uppstå odödliga och vi ska förvandlas. Detta förgängliga måste kläs i odödlighet. Men när det förgängliga är klätt i oförgänglighet och det dödliga klätts i odödlighet, då uppfylls det ord som står skrivet: Döden är uppslukad i seger.”

LIKA JESUS OCH ÄNGLARNA

”Mina älskade, nu är vi Guds barn, och än är det inte uppenbart vad vi ska bli. Men vi vet att när han (Jesus) uppenbaras ska vi bli lika honom, för då får vi se honom sådan han är.” (1 Joh 3:2)

”Nu ser vi i en gåtfull spegelbild, men då ska vi se ansikte mot ansikte (se Gud i ansiktet). Nu förstår jag bara till en del, men då ska jag känna fullkomligt, så som jag själv (av Gud här i tiden) blivit fullkomligt känd.” (1 Kor 13:12).

Och jämför med Mark 12:24: ”Jesus sa till dem (saddukeerna): ´Tar ni inte fel, just för att ni inte förstår Skrifterna och inte heller Guds makt? När de döda uppstår gifter de sig inte och blir inte bortgifta, utan är som änglar i himlen.´” Samma händelse tecknar Lukas på följande sätt (20:34-36): ”Jesus svarade dem: ´De som lever i den här världen gifter sig och blir bortgifta. Men de som anses värdiga (väljer att tro) att nå den andra världen och uppståndelsen från de döda, de varken gifter sig eller blir bortgifta. De kan inte dö längre, för de är som änglarna och är Guds barn, eftersom de är uppståndelsens barn.´”

I Upp 14:4 uttrycks det intressant: ”…dessa som följer Lammet var det än går. De är friköpta från människorna (de har blivit andlig ”brud” eller ”jungfru”) som en förstlingsfrukt åt Gud och Lammet.”

LAMMETS BRUD

Uppenbarelseboken inte är lätt att ordna upp i tid och evighet. Men för att gå vidare i det som här behandlas och nå fram till en slags slutvinjett – kan några avsnitt från nämnda bibelskrift citeras (Upp 7:11-17, 19:6-9, 11-14):

"Бардык периштелер тактыны, аксакалдарды жана төрт тирүү жандыкты тегеректеп алып, Алар тактынын алдына жүзтөмөндөп жыгылып, деп, Кудайга таазим кылып:" Оомийн! Алкыш, даңк, акылмандык, ыраазычылык, урмат, кудурет жана күч + түбөлүктөн түбөлүккө Кудайыбызга таандык болсун. . Оомийин! ", Аксакалдардын бири менден сурады: Алар кимдер жана алар азыр кайда? Мен мындай деп жооп берди: "Det Алар улуу алааматтан алардын ичинен чыгып жатат. Алар өздөрүнүн кийимдерин жуушкан, алар өздөрүнүн кийимдерин Козунун канына агартышкан. Ошон үчүн алар азыр Кудайдын тактысынын алдында туруп, Анын ийбадатканасында Ага күнү-түнү кызмат кылып жатышат, жана тактыда отурган ал таштардын үстүнө өзүнүн чатырын тигет. Алар ачка жана эч качан эч качан суусабайт +, ошондой эле күн да, эч кандай аптап тактынын ортосундагы Козу үчүн, аларга мүшкүл түшөт, алардын кайтаруучусу Ошол болот. Ал суу башаттарын + тирүү алып барат жана Кудай алардын көзүнөн бардык жашты аарчыйт ".

”Och jag hörde liksom rösten från en stor skara (änglar), som bruset av väldiga vatten och dånet av kraftig åska, och de sade: ´Halleluja! Herren vår Gud den Allsmäktige är nu kung. Låt oss glädjas och jubla och ge honom äran, för Lammets bröllop har kommit och hans brud har gjort sig redo. Skinande rent linne har hon fått att klä sig i.´ Linnet är de heligas rättfärdighet. Och ängeln sade till mig: ´Skriv! Saliga är de som är bjudna till Lammets bröllopsmåltid.´ Och han tillade: ´Dess Guds ord är sanna.´ Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv, och han var klädd i en mantel som doppats i blod, och hans namn är Guds Ord. De himmelska härarna (utan blod på kläderna) följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt linne (se här 1 Kor 6:2: ´Vet ni då inte att de heliga ska döma världen?´).”

Анын өйдөрөөк жерде жайгашканы

Ошентип, эч кандай өлө турган адамдар (бар Adamites ак боз ат Ыйса менен бирге отуруп, мындайча айтканда). Ансыз алар асман сүйкүмдүү экенин, ага окшош айланды жана периштелерге окшош болуп калышат.

Бирок алар периштелердин "жогорку" болуп саналат. атак-жылы алар Кудайдын жана анын периштелерден турган дүйнөнүн ортосунда туруп. Биринчи мамиле, мындай деп жазылган: "Ал периштелер Ал (Ыйса) айылга эмес, Ыбрайымдын балдары (ыйман)." (МАРК 2:16) Андан сырткары, "Кудайдын кызмат периштелер рухтар эмеспи? Мурастай тургандар куткарылууну (сунуш кабыл) жардам берүү үчүн жиберген?" (1:14) периштелер жогоруда 1 Корунттуктарга 6-жылы акыркы жеңиш абалы жоюлуп бир көтөрүлгөн абалда: 2-3: "Же эмне, ыйыктардын дүйнөнү + соттой турганын билген жок кыл ... Биз периштелерди соттой турган адамдар экенибизди койгула?" Биз бул жерде периштелерди таазим этпегиле, кызмат кылбагыла, бирок түбөлүк келечектүү сыймыктанабыз керек.

МАРК жазган туткундардын 12:23-жылы жазуучу: "... арылып кемелине жеткен, адил (башкача айтканда, асмандагы рухтардын бир түрү болуп) арбактары" Ошентип, жана бардык багыттар боюнча эркин жүрө алышат. көрүнүшү жана терисинин түсүнө бирөө дагы тазалыгы бизге ыйык китептик менен турат. Ал 8-болуп, үзүндү, мисалы, Забур болушу мүмкүн элек тиешелүү кантип талкууланды: 6 жана 82: болуу, Кудай жараткан деген адам жөнүндө мындай дейт: Кээ бир котормо, тартып 6a: "Бирок, ага Кудайдын абалын кылды; анткени ийгилик теологиялык окууга кирип, кээ бир ишенимдүү кедей боюнча - ар-намысы жана чынчылдыгы аны таажы менен "жана" Мен сени кудай "билдирди. Бирок Асман телосунун анын кайра адам толугу менен кандай учурда болбосун, бул bibelrum туура.

Det är i detta stadium, då den troende människan gått från sin jordiska tunna kroppstid, från kött och blod, till att ha fått en himmelsk kropp, som nästa fas i den gudomliga planen går i fullbordan – med ”nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor” (2 Petr 3:13).

EN HERRENS ÖVERLÅTELSE

Du kan få vara en av de förvandlade. Så lämna inte den bibliska tron om du en gång har börjat att vara en sådan troende. Läs i tro och liv in dig i all bibeltext där det står ”de heliga”. Räkna in en Herrens överlåtelse av ditt namn bland de ”himmelska kropparna”. Se framför dig hur du – utan synd, utan sjukdom, utan smärta, utan sorg – andefritt rör dig tillsammans med och som Jesus i den eviga himmelska världens alla ”regioner”.

Ал эми жаңы рухий / сыйкырдуу / гностиктердин окуулар жана диндер деген сөздөрдү эсибизде сактап, дагы алдап, чыныгы Инжилге каршы Шайтандын кол караганда, эч нерсе болуп саналат. Ал кереметтүү, агностик же атеизмге түрүндө, бул жакшы эмес. Ыйсаны өзүнүн жеке Куткаруучу катары четке кагуу үчүн, түбөлүк асман Адам ата-мезгили менен өз өтүү бир бөлүгү болушу үчүн эмес. Бул түбөлүк асман ишеним күтүп адамдарга берүүдөн жатат!

Ук, төмөнкү аяттарды окуп чыгууга жана аны ой жүгүртөм. азыркы кабар айтуу үчүн абдан маанилүү, анткени дүйнөдө жакшы ырайымды издеп эмес, - өлгөндөн кийин мусулман болот, кандай жагынан - сыйкыр же атеизмди. Кудайдын алдында өздөрүнүн жоопкерчилигин эске албаганда, ошондуктан ыйык рух башынан стороны менен бузулган эмес:

"Ыйык Жазууда айтылгандай, бирок, эмне үчүн бир көз көргөн эмес, кулак укпаган, адамдын жүрөгү Кудай Өзүн сүйгөндөр үчүн эмнелерди даярдап турат? Ойлогон эмес, ." (1 Кор 2: 9)

Sigvard Svärd


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


0 kommentarer

»0

»0

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 15, tisdag 13 april 2021 kl. 05:35

Dagens bibelord

“[I Jesu efterföljd] Sedan sade han till alla: "Om någon vill följa mig, ska han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig. Den som vill rädda sitt liv ska mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han ska rädda det.” (Luke 9:23-24)

Dagens namn

Artur och Douglas

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Artur och Douglas. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 12 april 2021 22:31
Tack 🙏 Bad om för bön för mitt knä med artros har haft länge länge, och nu är all min värk helt borta, helt fantastisk 😀 tack,tack,🙏

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp