Surfar nu: 579 www.apg29.nu

Laglöshetens hemlighet och uppryckandet

Läsarmejl av Svenne 

Det räcker inte med att vara allmänt religiös för att få följa med vid uppryckandet. Man blir inte kvalificerad som brudesjäl för att man är begjuten som spädbarn i Svenska kyrkan och med anledning av det bekänner sig som kristen. Ett spädbarn kan inte tro.

För att vara redo för uppryckandet krävs att man tagit emot Jesus, upplevt livsförvandling och blivit renad från synden i Jesu blod. Först då kan man räkna sig som SANT troende.

Vid uppryckandet hämtar Herren bara de som hör honom till. Tjuven - djävulen tar det som tillhör andra. Han är den som plundrar, stjäl och fördärvar. Jesus tar bara det som tillhör honom.

När Jesus hämtar de sina från jorden genom uppryckandet blir det skilsmässa mellan frälsta och ofrälsta. Guds rättfärdighet kräver, att de ogudaktiga sorteras bort. Bara de som är skrivna i Livets bok, Lammets bok kommer in i himlen. Ingen ogudaktig, ingen oren får tillträde till de himmelska boningarna.

Upp. 22:11:

"Må den som är orättfärdig fortfara att öva sin orättfärdighet och den som är oren att orena sig. Så ock den som är rättfärdig, han fortfare att öva sin rättfärdighet, och den som är helig att helga sig".

Det är oerhört viktigt att vara redo för uppryckandet. Eftersom ingen vet tid eller stund för denna händelse, som är underbar för de frälsta, men katastrofal för de ofrälsta är det viktigt för oss troende att leva som om varje dag var den sista.

Vilken härlig dag det blir för oss som lever för Jesus! En osynlig kraft griper tag i oss och för oss med blixtens hastighet till den himmelska bröllopssalen, där Lammets bröllop skall pågå i sju år.

Bröllopsfesten firas samtidigt som den sjuåriga vedermödan drabbar de kvarlämnade människorna. Antikrist, den sataniske världshärskaren kommer att regera under denna fruktansvärda tidsperiod.

Men enligt 2 Tess. 2:6-8 kan inte Antikrist framträda på världsarenan innan brudeskaran är hemförlovad:

"Och I veten, vad det är, som nu håller honom tillbaka (grundtexten: håller fast), så att först när hans tid är inne, kan träda fram".

Vännerna församlingen i Tessalonika visste vad som håller Antikrist tillbaka, men Paulus nämner ingenting om det.

"Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam (laglöshetens hemlighet=Antikrists ande); allenast måste den som håller tillbaka först skaffas ur vägen". Grundtexten: "Till dess ur vägen han må vara".

Den som håller Antikrist tillbaka (eller håller fast honom) benämns i grundtexten "HAN", maskulinum, en mansperson. Den som kan läsa verserna i 2 Tess. 2 rent och klart och som fått den helige Andes ljus borde förstå, att det är manspersonen den helige Ande, som håller Antikrist tillbaka. Han bor i deras hjärtan som tillhör brudeskaran. Kontentan blir, att när brudskaran ryckts bort från jorden kan Antikrist träda fram och då bryter den förfärliga vedermödan fram över jorden.  


Svenne

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 3 september 2018 22:03 | #läsarmejl #svenne #uppryckandet | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

20 kommentarer

Niklas Jönsson 4/9-2018, 01:24

Det blir en underbar dag det!

Svara


Kattis 4/9-2018, 10:41

Jag är redo! Jag väntar på detta!

Svara


Leif 4/9-2018, 11:28

Svenne! Jag säger inte direkt emot dig angående att det givetvis på ett sätt blir mindre av den Helige Ande här på jorden när Bruden tas härifrån, men!

Jag tror ändå samtidigt att man ändå fortfarande kan bli frälst även om Bruden är borta. Det står ju ingenstans att Herrens nåd fullkomligt är borttagen från den som under vredesdagarna åkallar Jesus Kristus. Blir man frälst så kommer givetvis också Anden att finnas här hos alla dem som tar emot Herren.

Sen det där om "Han" som du säger hittar jag faktiskt inte i de Grekiska grundtexterna?

Endast i Svenska och Engelska översättningar...

Mvh Leif..

Svara


Anders 4/9-2018, 12:07

Svar till Leif. Jag läser med glädje denna viktiga och bra artikel om uppryckandet, men som så ofta annars kommer dessa kommentarer som vill släta över budskapet med att det skulle finnas finnas en chans till. Varför? Evangeliet och budskapet om uppryckandet borde förkunnas ännu mer. Tänk på alla de som läser detta som behöver bli frälsta och längtar efter Jesus, ingen av dem kommer tacka dig Leif för att du for med teorier om en annan möjlighet till räddning den dag det är försent. Ingen!
Men den som tror att Jesus är Guds Son och att Gud uppväckt honom från de döda och med sin mun bekänner att Jesus är Herre skall va räddad.

Svara


Svenne 4/9-2018, 12:58

Guds frid, Leif!

Många bibeltolkare, däribland jag, tror att den helige Ande lämnar jorden vid uppryckandet, eftersom han bor i brudesjälarnas hjärtan.

Men de som blivit kvarlämnade har en sista chans att bli frälsta under vedermödans tid. Denna möjlighet erbjuds dem som blivit avfällingar och de som levt ett ytligt och slött kristenliv, men som känner vägen till frälsning.

Men de som blir frälsta då kommer att få plikta med sina liv. Antikrist (vilddjuret) kommer att låta döda alla som inte tillber honom.

Därför är det en absolut nödvändighet att vara redo och få följa med vid uppryckandet, för att slippa bli lämnad kvar och genomlida vedermödans hemska kval.

I Studiebibeln på 5 band, tryckt 1981 står det i ord-för-ord-översättningen av 2 Tess. 2:7: "mo´non ho katéchon árti héos ek mésu génatai". Det betyder "endast han som håller tillbaka nu till dess ur vägen han må vara".

Svara


Svenne 4/9-2018, 13:17

Svar till Anders.

Jag håller med dig fullkomligt, Anders, att sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst skulle förkunnas mycket mer. Jag har försökt att göra det, men märkt att en sådan förkunnelse ibland inte blir väl mottagen.

Det är viktigt, att man samtidigt som man predikar om uppryckandet, visar på att en vedermöda väntar dem som blir kvarlämnade. De som lyssnar måste förstå, att det kostar alltför mycket att förvänta sig en andra chans - även om den finns, enligt Bibeln.

Enligt Bibeln kommer Antikrist att under vedemödan låta döda dem som blir frälsta under den tiden. Han kommer att låta döda ALLA, som inte tillber honom.

Var välsignad av Herren!

Svara


Leif 4/9-2018, 13:20

Svar till Svenne.

Trots allt så har de som blir frälsta under vredesdomens tid Den Helige Ande inneboende i sig den tid de lever, så DHA är inte helt borta härifrån...

Och den grundtext som du refererar till är tydligen inte densamma som den grundtext som finns i Swords bible...Då är frågan vilket som är rätt? Inom mig låter det som om det finns lite misstag någonstans...

Jesu frid...

Svara


Svenne 4/9-2018, 13:50

Jag refererar till den grundtext som jag känner till, nämligen i Studiebibeln -81. Tycker den stämmer bra i förhållande till det som står i 1917 års bibelöversättning.

Önskar dig Guds välsignelse!

Svara


Anders 4/9-2018, 14:00

Svar till Svenne. Tack för ditt svar Svenne!
Guds frid också över dig Leif!

Svara


Leif 4/9-2018, 14:19

Svar till Anders.

Varför frågar du Anders?

Jag går inte emot att uppryckandet närmar sig, utan tvärtom längtar jag efter denna ljuvliga dag. Dessutom vädjar jag ofta själv om att alla behöver göra sig redo.

Däremot ser jag ingenstans i Skriften det du tycks syfta på, att frälsningens tid skulle vara över med uppryckandet, även om det blir fruktansvärda dagar för dem som missade uppryckandet så gäller fortfarande Bibelns budskap om att den som åkallar Herrens namn skall bli frälst. Den äkta församlingen är bortryckt så det blir verkligen tufft för dem som inte följde med, men, visa mig i så fall att frälsningens tid är över så kanske vi kan växla några rader om det.

Därför skriver jag alltså som jag gör. Denna dom som nu kommer över jorden är inte den yttersta dagens slutgiltiga dom, vilket några blandar ihop det med. Dit dröjer det minst drygt 1000 år till. Sedan blir det absolut försent. Varför jag skall hålla tyst om det är ju frågan? Och om något inte vill tacka mig är inte det väsentliga utan det viktiga är att vi talar i enlighet med Guds Ord...

Jesu frid....

Svara


Bertil Rosenius 4/9-2018, 14:36

Svar till Leif.

Här instämmer jag med dig Leif - 😮!

Jag tror att man kan bli frälst under vreden, men många kommer då tvingas bekänna med livet som insats.

Jag är också tveksam till Han = Anden. I de texter jag läst är det ord vi översätter med ”Han” ett könslöst ord, dvs det kan betyda han, hon, den eller det. Och skulle kunna syfta på att när ordningen/normaliteten (de oskrivna lagen) är borta, då finns ingen ”broms” som hindrar att laglöshetens människa träder fram.

Det normala blir då onormalt och det onormala blir normalt.

Pride är ett typ och tidsexemple på hur rätt (man + kvinna) klassas som fel och fel (man + man och kvinna + kvinna) klassas som rätt. ”När Guds ordning blir vänd upp och ner, blir oordningen norm.”

Det är just dit vi är på väg, med STORA steg, på många områden. Och Sverige är ett oordningens Mecca. Kanske kan vi bromsa detta förfall? Vi måste be och verka för det, så långt våra möjligheter sträcker sig.

Svara


Leif 4/9-2018, 14:36

Svar till Anders.

Det jag menar är att inte de som blir kvarlämnade skall fastna i tron att det är lönlöst att ropa till Jesus efter detta.

Vi bör nog ha en balanserad förkunnelse som alltid säger att Jesus är Vägen, Sanningen och Livet så länge vi lever...Inte att det blir försent för att Bruden försvinner, jag ser inget sådant i Skriften.

De kanske i sådant fall helt och hållet ger upp istället för att fortsätta ropa till Jesus, och det vore väl heller inte så bra?

Jesu frid...

Svara


Leif 4/9-2018, 14:46

Svar till Bertil Rosenius.

Jag förstår absolut vad du menar Svenne, om den förvirring som råder angående könsfrågan idag.

Däremot hävdar jag ändå till mångas förskräckelse att Den Helige Ande tillskillnad från Fadern och Sonen i många fall innehar mer av en Moders karaktär, och därför menar jag att Han i det läget skulle kunna diskuteras på ett moget sätt, även om det nu inte var det riktigt viktiga i det du tar upp angående uppryckandet.. Alla måste oavsett vilket göra sig redo för att inte bli kvarlämnade till en mycket plågsam tid...

Jesu frid...

Svara


Leif 4/9-2018, 14:48

Svar till Bertil Rosenius.

Ursäkta att jag råkade skriva Svenne till dig Bertil😂

Svara


Leif 4/9-2018, 15:59

Svar till Leif.

Det kanske kan vara till båda två, Svenne och Bertil på samma gång..🤔

Svara


Solan 4/9-2018, 16:46

Svar till Svenne.

Detta att man kan bli frälst under vedermödan är något som jag hört om de senaste åren.

Jag är uppväxt med läran att efter Jesu tillkommelse "är det kört".

De som är döda och dog ofrälsta. De får väl ingen mera chans? Eller vad finns det för åsikter där?

Det bästa är naturligtvis att tillhöra Jesus. Då är ju allt klart.

Har också vuxit upp med en annan sak. Det predikades alltid: "Om du känner minsta rädsla för Jesu tillkommelse, när det talas om den, så är du inte frälst och redo".

Är det verkligen så? Vi är ju bara människor och kan tvivla på många saker och oroa oss för mycket.

Det finns ju också någon som vill få oss att tvivla, djävulen. Han gör ju allt för att vi inte ska vara trygga.

Svara


David Ström 4/9-2018, 16:51

Jag tror mig förstå varför Gud väntar med uppryckandet. Vi får chansen att bättra oss och nya generationer, nya släktled får chansen att välja Gud före världen. Där är väl också vår största stötesten, att välja Gud före världen och alla förlustelser som finns i världen. Vi ber ju inled oss icke i frestelse, prövning utan bevara oss från ondo så att vi inte missar målet. Vore intressant att veta var gränsen för helighet går. Räcker det med tro? Vem av oss kan stå inför Herren och säga att jag gjorde din vilja. Jag höll mig ren och jag förtjänar Guds rike? Sannerligen! Vi kristna saknar inte svagheter, och mina egna svagheter bedrövar mitt hjärta. Det håller mig ju i alla fall ödmjuk inför Gud.

Svara


Svenne 5/9-2018, 17:04

Svar till Solan.

Solan, jag tror att det är fel att predika på det sättet. Det är klart att man kan känna rädsla inför något som väntar i framtiden. Det betyder inte att man inte är frälst eller redo.

Det kan också vara så, att de som predikat om Jesus tillkommelse, har gjort det på fel sätt, så att det uppfattats som skrämmande.

Svara


Stefan Jonasson 10/9-2018, 17:58

Vem får följa med vid uppryckelsen? det.. Jag läser i bibeln att det är dom som tillhör KRISTUS. Dom som är friköpta genom JESUS BLOD när han dog för våra syndertnär jag läser saker som att avfällingar och dom som lever ett slött kristet liv så undrar jag hur man läser bibeln och vad man har för teologi. Går det att definiera vad det betyder att leva ett ytligt slött KRISTET liv.. Det är säkert många som känner sig anklagade av ett sådant uttalande och känner sig osäkra att dom inte får komma till JESUS när han kommer tillbaka.... Den som ser ner på andra troende och påstår att dom är ytliga och slöa kristna och avfällingar bör nog rannsaka sig själv.. Och se till att han inte går omkring och anser sig vara bättre och mer helgad än alla andra..

Svara


Lasse 10/9-2018, 20:17

https://youtu.be/dGfRZQLhMqI. Vilken underbar sång 💝

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, lördag 20 juli 2019 kl. 20:42

Jesus söker: Margareta, Greta!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 20 juli 2019 17:31

Jesus kom med din helbredelse och fräls en dam som har cancer i Jesu namn.

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp