DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Låt oss gå ut på internets gator och torg och berätta om Jesus och hur man blir frälst

Genom årens lopp har människor genom mitt vittnesbörd om Jesus blivit frälsta på internet. De har blivit frälsta genom min bloggsajt Apg29.Nu och de har blivit frälsta genom mina videor och livesändningar på sociala medier. 

Christer Åberg.

Christer Åberg som driver bloggsajten Apg29.Nu.

Vi har tv, vi har radio, vi har tidningar, vi har böcker, vi har cd, vi har dvd, vi har, vi har, vi har... Och sen har vi internet! Aldrig förr har det varit så enkelt att evangelisera. 

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
lördag 28 november 2020 14:09

Coronapandemin

Innan Coronapandemin samlades församlingen innanför kyrkobyggnadens fyra väggar och gick inte ut för att berätta om Jesus och hur man blir frälst.

Nu under Coronapandemin kan församlingen inte alls samlas innanför de fyra väggarna, utan är av förklarliga skäl hemma och går absolut inte ut för att berätta om Jesus.

Vad kommer att hända efter Coronapandemin? Kommer de fortsätta vara hemma, varken gå till kyrkan och inte heller gå ut för att berätta om Jesus så att människor kan ta emot honom och bli frälsta?

Världens chans att nå människor med evangeliet

Vi som är frälsta som tror på Jesus har nu under Coronapandemin världens chans att nå människor med evangeliet om Jesus. Många, ja de är många, som minst sagt är skräckslagna för att bli sjuka av Covid-19. De är hemma, har ångest och är isolerade. Aldrig förr har ett bättre tillfälle getts för att dela evangeliet om Jesus Kristus så att människor kan ta emot honom och bli frälsta.

Det finns flera sätt att nå människor under den världsomspända Coronapandemin. Här behöver vi inte lida brist av idérikedom. Och vi har fått många redskap i våra händer för att nå ut med evangeliet till människor.

Internets gator och torg

Vi har tv, vi har radio, vi har tidningar, vi har böcker, vi har cd, vi har dvd, vi har, vi har, vi har... Och sen har vi internet! Vi kan skriva vittnesbörd om Jesus på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Vi kan publicera videor på de olika sociala medierna som vi har gjort med våra mobiler.

I dessa klipp kan vi på ett enkelt sätt berätta vårt personliga vittnesbörd om tron på Jesus och nå många! Ja, man kan till och med direktsända med mobilen till exempel påFacebook, Twitter och Youtube. Aldrig förr har det varit så enkelt att evangelisera och berätta om Jesus.

På Bibelns tid gick de ut på gator och torg. Idag är gator och torg internet. Där finns människorna. Låt oss gå ut till dem genom de redskap som vi har fått genom internet. Oftast är de gratis att använda.

Jag når tusentals människor genom internet

Jag själv berättar om Jesus varje dag genom min bloggsajt Apg29.Nu och når tusentals människor. Jag direktsänder videor på Facebook, Youtube och på Twitter och når människor med evangeliet om Jesus Kristus som jag annars aldrig hade nått.

Jag har till och med startat ett konto på det världsomspända TikTok och kan nå tusentals ungdomar med budskapet om Jesus i en livesändning och i vanliga en minuters videor som jag laddar upp. Just nu har jag över 13 000 följare på TikTok.

Med dessa sociala medier når jag barn, ungdomar, vuxna och äldre med det enkla budskapet om Jesus och hur man blir frälst.

Jag är väldigt noga med i varje sändning och videor som jag laddar upp att på ett enkelt och folkligt sätt berätta om Jesus och att man blir frälst när men genom tron tar emot honom som Herren. Det är alltså ingen djuplodad undervisning som ingen begriper och allra minst jag själv.

Exempel på livesändning med mig Christer Åberg. Jag livesänder bland annat på Facebook, Youtube och Twitter. Med mobilen sänder jag också på TikTok.

Tala om Jesus och frälsningen

Det är väldigt viktigt att det är om Jesus vi berättar och hur man blir frälst så att vi inte har några slags inomkyrkliga "förmiddagsmöten" i dessa videosändningar. Riktar vi bara till församlingsmedlemmar för att bygga upp dem i tron så låser vi på nytt åter in oss själva. Nu inte fysiskt mellan kyrkobyggnadens fyra väggar, utan kyrkobyggnadens osynliga väggar på internet. Då har vi åter igen inte gått ut, utan vi är kvar mentalt mellan väggarna eller om du så säger: stannat hemma innanför hemmets fyra mentala väggar.

Kära vänner: Vi måste riva de mentala väggarna som hindrar oss från att nå ut. Sparka ner dem och gå ut på internets gator och torg och berätta om Jesus och hur man blir frälst. Ditt vittnesbörd är så viktigt. Det behövs inga "proffsiga" vittnesbörd av "proffsiga" talare utan ditt personliga enkla vittnesbörd om hur du blev frälst genom tron på Jesus. Det är det som griper tag och berör människor.

Människor har blivit frälsta

Genom årens lopp har människor genom mitt vittnesbörd om Jesus blivit frälsta på internet. De har blivit frälsta genom min bloggsajt Apg29.Nu och de har blivit frälsta genom mina videor och livesändningar på sociala medier.

Jag evangeliserade på nätet innan Coronapandemin, därför har jag nu inte blivit låst mentalt mellan fyra kyrkväggar utan jag får fortsatt idéer om hur jag ska kunna nå ut med det enkla frälsningens budskap om Jesus till människor som finns nånstans där ute på internets gator och torg.

En idé jag har fått på senare tid var att börja med TikTok. Resultatet har blivit att jag har nått tusentals barn och ungdomar med evangeliet om Jesus och från flera har vittnesbördet kommit att de har tagit emot Jesus och blivit frälsta.

Exempel på TikTok-video med mig Christer Åberg.

Det har aldrig varit så enkelt att evangelisera

Låt inte min profetia i början av artikeln bli sann om att man inte går ut och berättar om Jesus, för nu mer än någonsin har vi världens bästa tillfälle att gå ut på internets gator och torg och berätta om evangeliet om Jesus Kristus och att man blir frälst då man genom tron tar emot honom som Herren.

Aldrig förr har det varit så enkelt att evangelisera och berätta om Jesus.

Christer Åberg


#Coronaviruset #Covid-19 #Församlingen #Evangelisation


17 kommentarer

1 2 »2

x
Don B
lördag, 28 november 2020 17:07

Det är ju kanon och fantastiskt med alla de möjligheter som finns med att evangelisera genom internet!

Sen något jag märkt genom åren och som är ganska vanligt bland evangelister, det är att ofta manar helst vill att alla går ut och evangeliserar på ett eller annat sätt och man tänker då på det Jesus sa till de första lärjungarna. Gå ut i hela världen och givetvis är det så vi alltid skall göra som kristna.

Själv är jag också lite av en evangelist som lite då och då under många år gått ut med sång och vittnesbörd och kommer att fortsätta med det så länge jag lever, även om det också framöver allra oftast blir i närområdet där jag bor.

Men det många evangelister ofta glömmer i sin iver att nå ut det är att Jesus och alla dem som skrev breven i NT även talar väldigt mycket om att ständigt bygga på församlingen. Alla har ju inte fått evangelistens gåva.

Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare, för att utrusta de heliga till att fullgöra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp tills vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, som en fullvuxen man med ett mått av mognad som motsvarar Kristi fullhet.
(Ef 4:11‭-‬13)

Ytterligare förklara Paulus i
(1 Kor 12:14-30)
Kroppen består ju inte av en enda kroppsdel utan många. Om foten sade: "Jag är inte hand, så jag hör inte till kroppen", så hör den ändå till kroppen. Och om örat sade: "Jag är inte öga, så jag hör inte till kroppen", så hör det ändå till kroppen. Om hela kroppen vore öga, var fanns då hörseln? Om allt vore hörsel, var fanns då luktsinnet? Men nu har Gud satt samman delarna i kroppen, var och en av dem som han ville. Om alla vore en enda kroppsdel, var vore då kroppen? Men nu är kroppsdelarna många och kroppen ändå en. Ögat kan inte säga till handen: "Jag behöver dig inte", inte heller huvudet till fötterna: "Jag behöver er inte." Nej, tvärtom är de delar av kroppen som verkar svagast så mycket mer nödvändiga. Och de delar av kroppen som vi tycker är värda mindre heder klär vi med så mycket större heder, och dem som vi blygs för skyler vi med så mycket större anständighet, något som våra anständigare delar inte behöver. Men Gud har satt samman kroppen och gett de ringare delarna större heder, för att det inte ska bli splittring i kroppen utan att delarna i stället ska ha samma omsorg om varandra. Om en kroppsdel lider, så lider alla de andra delarna med den. Och om en kroppsdel blir ärad, gläder sig alla de andra delarna med den. Ni är alltså Kristi kropp och var för sig delar av den. Gud har i församlingen för det första satt några till apostlar, för det andra några till profeter, för det tredje några till lärare, sedan några till att göra kraftgärningar, andra till att få gåvor att bota sjuka, till att hjälpa, styra och tala olika slags tungomål. Alla är väl inte apostlar? Alla är väl inte profeter? Alla är väl inte lärare? Alla gör väl inte kraftgärningar? Alla har väl inte gåvor att bota sjuka? Alla talar väl inte tungomål? Alla kan väl inte uttyda?

Församlingen är mycket viktig genom alla olika delar, det är alltså inte bara evangelistens (munnens) uppgift som är viktigast utan också de mer osynliga kroppsdelarna har lika viktiga uppdrag och uppgifter. Och det är ofta inom församlingen som många ickeevangelister kan verka.

Jesus talade om församlingen.

Lyssnar han inte till dem, så säg det till församlingen. Och lyssnar han inte heller till församlingen, då ska han vara för dig som en hedning och tullindrivare.
(Matt 18:17)

Paulus likaså. Han talade en hel det om både församlingsledare och församlingstjänare m.fl. Han uppmanade Titus att tillsätta ordentliga äldste, ja, Gud uppmanar alltså att bygga på Jesu kropp, att bygga församlingar där undervisning och gemenskap med alla möjliga slags kroppsdelar kan ske.

Evangelisation är oerhört viktigt, men också församlingsbygget, det ena utesluter inte det andra, glöm aldrig det! Den som inte evangeliserar kanske endast kokar kaffe och diskar, viket absolut är lika viktigt!Svara

x
SA
lördag, 28 november 2020 17:35

Så underbart , Gud välsigne dej Christer 👍

Svara

x
Vanessa
lördag, 28 november 2020 20:25

skönare att sitta och predika på nätet än att vara ute bland folk

Svara

x
Christer Åberg svarar Vanessa
lördag, 28 november 2020 21:36
Vanessa skrev:
skönare att sitta och predika på nätet än att vara ute bland folk

Det ena utesluter inte det andra, men nu handlar artikeln bland annat om corona tider.

Svara

x
Christer Åberg svarar Don B
lördag, 28 november 2020 21:37
Don B skrev:
Det är ju kanon och fantastiskt med alla de möjligheter som finns med att evangelisera genom internet!

Sen något jag märkt genom åren och som är ganska vanligt bland evangelister, det är att ofta manar helst vill att alla går ut och evangeliserar på ett eller annat sätt och man tänker då på det Jesus sa till de första lärjungarna. Gå ut i hela världen och givetvis är det så vi alltid skall göra som kristna.

Själv är jag också lite av en evangelist som lite då och då under många år gått ut med sång och vittnesbörd och kommer att fortsätta med det så länge jag lever, även om det också framöver allra oftast blir i närområdet där jag bor.

Men det många evangelister ofta glömmer i sin iver att nå ut det är att Jesus och alla dem som skrev breven i NT även talar väldigt mycket om att ständigt bygga på församlingen. Alla har ju inte fått evangelistens gåva.

Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare, för att utrusta de heliga till att fullgöra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp tills vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, som en fullvuxen man med ett mått av mognad som motsvarar Kristi fullhet.
(Ef 4:11‭-‬13)

Ytterligare förklara Paulus i
(1 Kor 12:14-30)
Kroppen består ju inte av en enda kroppsdel utan många. Om foten sade: "Jag är inte hand, så jag hör inte till kroppen", så hör den ändå till kroppen. Och om örat sade: "Jag är inte öga, så jag hör inte till kroppen", så hör det ändå till kroppen. Om hela kroppen vore öga, var fanns då hörseln? Om allt vore hörsel, var fanns då luktsinnet? Men nu har Gud satt samman delarna i kroppen, var och en av dem som han ville. Om alla vore en enda kroppsdel, var vore då kroppen? Men nu är kroppsdelarna många och kroppen ändå en. Ögat kan inte säga till handen: "Jag behöver dig inte", inte heller huvudet till fötterna: "Jag behöver er inte." Nej, tvärtom är de delar av kroppen som verkar svagast så mycket mer nödvändiga. Och de delar av kroppen som vi tycker är värda mindre heder klär vi med så mycket större heder, och dem som vi blygs för skyler vi med så mycket större anständighet, något som våra anständigare delar inte behöver. Men Gud har satt samman kroppen och gett de ringare delarna större heder, för att det inte ska bli splittring i kroppen utan att delarna i stället ska ha samma omsorg om varandra. Om en kroppsdel lider, så lider alla de andra delarna med den. Och om en kroppsdel blir ärad, gläder sig alla de andra delarna med den. Ni är alltså Kristi kropp och var för sig delar av den. Gud har i församlingen för det första satt några till apostlar, för det andra några till profeter, för det tredje några till lärare, sedan några till att göra kraftgärningar, andra till att få gåvor att bota sjuka, till att hjälpa, styra och tala olika slags tungomål. Alla är väl inte apostlar? Alla är väl inte profeter? Alla är väl inte lärare? Alla gör väl inte kraftgärningar? Alla har väl inte gåvor att bota sjuka? Alla talar väl inte tungomål? Alla kan väl inte uttyda?

Församlingen är mycket viktig genom alla olika delar, det är alltså inte bara evangelistens (munnens) uppgift som är viktigast utan också de mer osynliga kroppsdelarna har lika viktiga uppdrag och uppgifter. Och det är ofta inom församlingen som många ickeevangelister kan verka.

Jesus talade om församlingen.

Lyssnar han inte till dem, så säg det till församlingen. Och lyssnar han inte heller till församlingen, då ska han vara för dig som en hedning och tullindrivare.
(Matt 18:17)

Paulus likaså. Han talade en hel det om både församlingsledare och församlingstjänare m.fl. Han uppmanade Titus att tillsätta ordentliga äldste, ja, Gud uppmanar alltså att bygga på Jesu kropp, att bygga församlingar där undervisning och gemenskap med alla möjliga slags kroppsdelar kan ske.

Evangelisation är oerhört viktigt, men också församlingsbygget, det ena utesluter inte det andra, glöm aldrig det! Den som inte evangeliserar kanske endast kokar kaffe och diskar, viket absolut är lika viktigt!Nu handlar det om att vinna människor för Jesus, sedan kan de få undervisning.

Svara

x
Don B svarar Christer Åberg
lördag, 28 november 2020 22:03
Christer Åberg skrev:
Nu handlar det om att vinna människor för Jesus, sedan kan de få undervisning.

Ja, exakt, men fotfarande utesluter inte det ena det andra. Det finns dem som hela tiden blir frälsta och därför behöver församlingen..

Svara

x
Don B svarar Christer Åberg
lördag, 28 november 2020 22:09
Christer Åberg skrev:
Nu handlar det om att vinna människor för Jesus, sedan kan de få undervisning.

Och, återigen. Alla har inte fått evangelistens uppgift men alla behöver församlingen där de kan få fungera med sina personliga gåvor..

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 29 november 2020 00:09

Varje människa som föds till denna värld, är skapad av GUD.. Redan i moderlivet rörde han vid oss när han samanvävde oss i moderlivet.. PS 139, minnet av honom finns i vårt hjärta och saknaden när vi blir vuxna bleknar det mer och mer, han gjorde en plats i hjärtat som endast kan fyllas av honom, evigheten som är nerlagt i människohjärtat, GUDS MEDVETANDET, att det finns något som är större än allt annat,.. Vi fanns i Adam förutbestämda att existera.. När vi kommer till JESUS och tar emot honom i vårt hjärta fylls platsen som GUD skapat i oss av DEN HELIGE ANDEN GUD SJÄLV FADERN OCH SONEN TAR SIN BONING I DEN MÄNNISKAN och hon är räddad för evigheten, och kan aldrig gå förlorad,

Svara

x
Kjell svarar Christer Åberg
söndag, 29 november 2020 20:25
Christer Åberg skrev:
Nu handlar det om att vinna människor för Jesus, sedan kan de få undervisning.

Förlåt om jag pekar på en detalj, som du och många yngre gör, det blir mycket jag mitt, men en pastor på en annan blogg är ju värre han är ju statsvetare också.

Men jag önskar Guds välsignelse till "jobbet" du gör.

I min generation fick vi ödmjukt lyfta fram andra men inte oss själva.

Luk 14:7-11

Då han nu märkte huru gästerna utvalde åt sig de främsta platserna, framställde han för dem en liknelse; han sade till dem: ”När du av någon har blivit bjuden till bröllop, så tag icke den främsta platsen vid bordet. Ty kanhända finnes bland gästerna någon som är mer ansedd än du, och då kommer till äventyrs den som har bjudit både dig och honom och säger till dig: ’Giv plats åt denne’; och så måste du med skam intaga den nedersta platsen.  Nej, när du har blivit bjuden, så gå och tag den nedersta platsen vid bordet. Ty det kan då hända att den som har bjudit dig säger till dig, när han kommer: ’Min vän, stig högre upp.’ Då vederfares dig heder inför alla de andra bordsgästerna. Ty var och en som upphöjer sig, han skall bliva förödmjukad, och den som ödmjukar sig, han skall bliva upphöjd.”


?? Gillar du inte disqus, eller är det dyrt? Där är lätt att ändra om man skriver fel, eller att stavningsprogrammet saboterat.


Svara

x
PG
måndag, 30 november 2020 16:54

Visst behöver vi alla gå ut och missionera och berätta om det härliga kristna evangeliet, men för oss som är lite mera blyga så kan det kännas omöjlgt att göra det så "offentligt" som Christer Åberg gör.
MEN - vi kan missionera och evangealisera i vår egen vardag, berätta för vänner och bekanta om det glada budskapet om Kristus. Precis som när någon har börjat med någon rolig hobby och vill prata väldigt mycket om detta intresse. Detta kan ske i vardagen, i det lilla lixom.

Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, tisdag 19 januari 2021 kl 23:08

Dagens namn

Henrik

Dagens bibelord

“[Den gyllene regeln] Alltså: allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem. Detta är lagen och profeterna.” (Matthew 7:12)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Henrik. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 19 januari 2021 19:22
Snälla be för min syster som blivit allvarligt sjuk. Tack! 🙏

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp