1 048 online! | Sidvisningar idag: 78 458 | Igår: 268 243 |

www.apg29.nu

Annons

Gospelfy.se


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Lever du under lagen eller nåden?

Syndarna lever under lagen - de frälsta lever under nåden!

En syndare lever under lagen som dömer honom.

En frälst är räddad från lagens dom.

Är du en syndare eller frälst?

Ta emot Jesus så kommer du in under nåden!


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg mndag 5 februari 2018 11:05 | #lagen #nåden #frälst | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


15 kommentarer

Johnny Haglund

Har jag missförstått?

En lag kommer inte till för att straffa. Den kommer till för att hjälpa människor att leva tillsammans.

Lagens förbund, gav alla samma krav. Nåden gav en individanpassad.

Det tio budorden gäller säger Jesus, och många använder dem i syfte att visa vad Gud vill.

Men Jesus sade också jag kommer med ett nytt förbund, Nåden. Då måste vi väl försöka se, hur lagens mening är kvar i nådens förbund.

Älska Gud av hela ditt hjärta, hela din kraft och av hela ditt förstånd, och din nästa såsom dig själv. Då uppfyller du lagen. (lagens mening).

Vi måste väl då se hur lagen finns i dessa ord. Älska Gud av hela ditt förstånd, betyder väl då att förstå, varför jag ska älska Gud. Därför att Gud skapat mig, han gav mig livsanden från honom och den är evig. Gud är allsmäktig, han styr allt som sker. Gud är kärlek, allt han gör det gör han av kärlek. Gud vet allt, och använder det i sina beslut. Gud vet bättre än jag själv, vad jag behöver.

Av hela din kraft. Betyder väl håll fast vid din tro. Låt ingen få dig att tro annat än du själv är övertygad om. Väg och se om det du hör stämmer med din tro.

Av hela ditt hjärta. Betyder väl att man älskar någon för att man ser att allt som görs, görs av kärlek och omsorg av mig. Bara sanning kommer till mig. Det finns alltid en hjälpande hand.

Såsom dig själv. Betyder väl då, Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Tillrättavisa andra som du själv vill bil tillrättavisad. Ge andra det du själv vill få. Men det ställer också ett krav till. Inse att alla inte vill bli behandlad på samma sätt. Därför finns nyansskillnader. Se på systrarna, och det Jesus visade på. Den ene serverade mat och gav vad vi kallar markservice. Därför att det var så hon ville bli behandlad själv, men trodde att alla andra ville det också. Medan den andre systern, satt hos Jesus och lyssnade, Hon ville umgås och höra på gästerna, och antog att alla ville samma sak. Maten och markservisen kom i andra hand. Medan den första hade umgänget i andra hand. Det är bara nyansskillnader, med kan starta krig mellan syskon. Båda trodde på Jesus. (samma grundtro).

Så det finns ingen skillnad mellan Lag och Nåd om hur de hålls. Däremot finns en stor skillnad, Vad gäller att följa. Lagen är tvingande och ger straff vid avvikelse från den. Nåden är förlåtande och kan ge straffrihet vid överträdelse. Så använd inte lagen vid tillrättavisning. Använd Nåden det förbund som gäller i dag, och är hedningarnas enda förbund.

Svara -   - 5/2-18 11:45 -


Lysell

Bästa Johnny

Ur den meningen du framför dina skäl är de rätt, fast inte preciserade fullt ut .

Det nya förbundet du talar om är kanske inte så kategoriskt. Vi måste skilja på troende kristna och ej troende människor. Lagen gäller för de som ej tagit emot nåden, det vill säga omvänt sig till Jesus Kristus. För de heliga är den en "likriktare" som ger oss som söker rättfärdigheten ett rättesnöre i livet. Vi söker Jesu rättfärdighet, inte vår egen.

Rubriken har en välformulerad frågeställning tycker jag. Den gyllene regeln du antyder är ju en sammanfattning av en del av de tio budorden. Inget "nytt bud" utan ett nytt sätt att se buden på enligt Nya Testamentet. Det är en vanlig spridd missuppfattning som vilseleder många människor. Det är inte meningen att vi skall behandla alla lika ur synpunkten med synd. ( De tre första är förhållandet till Gud, och de andra sju förhållandet människor emellan.)

Hälsar Lysell

Svara -   - 5/2-18 18:02 -


kaj

Svar till Lysell.

Varför kallas denna tid för laglöshetens tid ? Det var ju på grund av Laglösheten som kärleken kallnade hos de flesta . Vem riktar sej dessa ord till ? Var det Hedningen i första hand eller de som sade sej var troende ?
Annanias var en from man efter lagen och hade nådegåvan , Annanias bad för Paulus då fick han igen sin syn.
Lagen är ju en uppfostrare till Kristus .
Lagen råder över människan så länge hon lever, till dess vi har helt dött bort från oss själva . Precis som Paulus säjer Nu lever inte jag längre !
Lagen är både Andlig och Helig och God , om den brukas på rätt sätt , alltså till mej själv i första hand och inte pekar finger till någon annan ! Annars blir det lagiskt , eller med andra ord vad bekommer det dej om den eller den står eller faller , se till hur du själv vandrar .

Svara -   - 5/2-18 21:52 -


Rolf

På Jorden lever vi under ett lands lagar. Efter döden eller på domens dag döms vi enligt Guds lag. Jordiska lagar är subjektivt lagda efter en politisk agenda.

Rättvisa likaså och nåd ges om det finns sådan i denna annars inte. Orättvisa domar kan ske då människor dömer. Oskyldiga kan dömas skyldiga. Men Guds lag kan ge nåd till den som ber om förlåtelse för sina synder och här kommer inte oskyldiga att dömas skyldiga.

Något mänskliga lagar och domare inte ger om det inte finns i det lands domstolsväsende som dömer. En rättvis dom kan ingen få i mänskliga domstolar enbart Guds dom ger detta en gång. Men likväl behövs människans domstolar för att inte kaos ska råda på Jorden.

Ovanstående är min tro på domar här och i framtiden. Jag tror detta men vet det inte.

Svara -   - 5/2-18 22:17 -


Lysell

Tack för den välkomponerad Rubriken Christer.

Den skapade flera fina och ödmjuka kommentarer utan känslostormar.

Det är så vi troende skall närma oss varandra. Vi är ju i samma träd.

Dock får vi inte glömma den andliga aspekten i sammanhanget.

Barmhärtighet överträffar lag.

GVE

lysell

Svara -   - 5/2-18 23:52 -


kaj

Det jag skrev tidigare är något som jag våndats över länge , för om jag riktar lagen mot någon utan att den fått göra sitt verk i mej först ,då är jag bara en skriftlärd Farisé ! därför vill jag inte fälla någon dom över någon ! Men däremot , vill jag göra som ordet lär :

1 Kor 11:31

Om vi ginge till doms med oss själva, så bleve vi icke dömda.

Rom 2:3

Men du som dömer dem som lever så och ändå själv gör samma sak, inbillar du dig att just du skall undgå Guds dom?

Rom 13:9

Gal 5:14

Hela lagen sammanfattas i detta enda bud: Du skall älska din nästa som dig själv.

Svara -   - 6/2-18 00:33 -


nils

Viktigt att inse att det handlar om 2 Olika förbund;Lagens och Nådens förbund.G.T.+N.T.

Dess syften gällde i första hand den i G.T. viktigaste frågan;Hur blir man Rättfärdig?
Att räknas rättfärdig betyder att jag fullkomligt hållit Guds bud och därmed blivit Friförklarad från Skuld inför Gud.
Nu har denna fråga fått en annan lösning i det Nya förbundet,där Gud själv skaffar människan en rättfärdighet kallad;Guds Rättfärdighet.Rom.3:21-22.
Det sker genom att vi Syndare Tillräknas en Annans förvärvade Rättfärdighet,vi Tillräknas Jesu egen fullkomliga rättfärdighet.Amen Halleluja.
Jesus är nu Min och alla troendes Rättfärdighet,då Han i vårt ställa Fullkomligt har uppfyllt alla Lagens krav!!
Därmed har också källan till all vår Egen Stolthet och Berömmelse också Eliminerats.
Att Nåden tar bort grunden för All människans egen Berömmelse inför Gud,är ju också det att Lika stort under,så att Gud allena all Ära skall ha.
Därefter blir Nåden vår Vägvisare enl.Titus 2:11-12,"Ty Guds Nåd har uppenbarats till Frälsning för alla människor.Den Fostrar oss till att avsäga oss all ogudaktighet och Alla världsliga begärelser och till att leva tuktigt och rättfärdigt och Gudfruktigt i den tidsålder som nu är."
Nu blir lagen genom Nåden, en Vägvisare till att leva ett Heligt Liv under Andens Nya liv,då ju D.H.Ande är den Inneboende Nåden som ger oss glädjen att följa Lagen.

Svara -   - 6/2-18 08:55 -


Lysell

Tack Nils

Det var så bra formulerat att jag måste dra ut det på skrivaren.

Just att det är en skillnad mellan förbunden. "En annan lösning säger du", "En annan synvinkel sade jag". Du åskådliggör det så fint i ditt stycke. Det är många som inte hänger med på detta, och som Rubriken ställer frågan till. Underbart att slippa alla hårklyverier dessutom. Det andra stora du nämner här är ju VEMS, rättfärdighet vi skall söka. Många år tar det att hitta nycklarna till dessa passager i Bibeln och känna dess djup. Tack igen.

GB

Lysell

Svara -   - 6/2-18 09:21 -


Johan

Svar till nils.

Det många har missat är att bägge förbunden, både det gamla och det nya, betonar lydnad.

Skillnaden är att det gamla förbundet innehöll 'lagens förbannelse', d v s den människa som inte höll allt vad Lagen påbjöd stod under förbannelse. Endast en kunde klara av att hålla hela Lagen, utan att synda, nämligen Jesus Kristus Guds Son.

Tack vare det så vann Han rättfärdighet åt alla dem som omvänder sig och tror på Honom. Därmed står vi inte under Lagen, utan under nåden, som ju fostrar till lydnad (Tit 2:11-13), vilket du skrev.

Gud vill alltså fortfarande att vi ska lyda, och lära oss att lyda i det Nya Förbundet (Mt 28:20). Det är så vi följer och älskar Jesus (Joh 14:15; Mk 12:29-31)! Jesus själv talar om vikten av att lyda Honom, och Han var varken lagisk (även om Han stod under Lagen) eller farisé.

I det Nya Förbundet har vi nåden, som gör att vi får förlåtelse när vi kommer till korta. Om vi blir kvar i nåden, så att vi är iklädda Kristi rättfärdighet, så erhåller vi frälsning istället för förbannelse. Det är alltså inte hur väl vi lyckas med att lyda (även om vi varken får leva i synd eller synda med vett och vilja), som är avgörande för vår frälsning, utan att vi som sagt blir kvar i nåden (det innebär att när och om man faller, så bekänner man det, ber om förlåtelse, har inställningen att man aldrig vill falla på det sättet igen, och så fortsätter man att följa Jesus)

Det här behöver många fatta, vilka har missförstått Evangeliet, så att de tror att alla som talar om vikten av lydnad är lagiska och fariséer!

Svara -   - 6/2-18 13:07 -


Tomas N

Väldigt viktigt ämne. Det behövs flera röster som undervisar om detta.Att det är svårt vet vi just därför att så många av de som både leder och följer hamnar i antingen lagiskhet eller nåd som innehåller för lite lydnad.

Utan att gå in på för mycket på Israel och judar så vill jag nog säga i tron att det skall hjälpa alla att lagen inte gäller för dem heller. Bibeln säger ju att Gud har gjort ett folk i det nya förbundet.

Hedningarna fick inte Modse lag,men enligt Romarbrevet 1 så kan alla människor veta något om Gud och Guds ordning ,för Gud har skapat alla till sin avbild.

Och eftersom nya förbundets lag inte är bunden av alla de specifikationer (Mose lag) som enligt Bibelns egna ord inte var till nytta och hjälp och hedningarna både haft Guds skapelseordning och Paulus och apostlarnas undervisning till grund så kan alla Guds folk stå på en lagens grund ,men leva i det nya förbundet av nåd.

Utan lydnad så faller man till slut bort från Gud och håller inte ut till slutet

Det 10 buden och Jesus bergspredikan och ytterligare undervisning räcker väldigt långt,särskilt eftersom det är hur man lever som räknas och inte bara förståelse och kunskap

Svara -   - 6/2-18 14:30 -


David Billström

Svar till Johan.

Bra Johan.

Jesus tom skärpte lagen "Ni har hört....Men jag säger er" Matt. 5 (Bergspredikan). Men i NT så hjälper nåden från Gud oss att leva ut Kristi lära.

Ang. lydnad "För er som tror är han alltså dyrbar, men för dem som inte är lydiga, har stenen som byggnadsarbetarna förkastat, blivit huvudhörnstenen och en sten som man stöter sig på, och en klippa till anstöt. De stöter sig på ordet eftersom de är olydiga. Till det var de också bestämda." 1 Petr. 2:7-8

Vi är kallade att förbli i Kristi lära, alltså Jesu undervisning i evangelierna "Var och en som överträder och inte förblir i Kristi lära, han har inte Gud. Den som förblir i Kristi lära, han har både Fadern och Sonen." 2 Joh. 9

En del säger slarvigt ibland, 'äh vi lever ju under nåden så var inte så lagisk'. Titus 2:12 är testet på om vi lever i nåden för isåfall så lever vi anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt.

För det finns en fara "som förvränger vår Guds nåd till ett liv i skamlös synd" Judas 4

Genom Guds underbara nåd så får vi förlåtelse och kraft till att göra Faderns vilja och inte bara säga Herre, Herre.

Mycket viktigt att reda ut dessa begrepp.

Svara -   - 6/2-18 17:03 -


nils

Rom.7:2 ger en bra förklaring av Hur Gud har löst människans Träldom under Lagen.

Det skedde genom Jesu Kristi Ställföreträdande död på korset,för Dig och Mig!
"Eller vet ni icke...att lagen Råder över en människa för så lång tid,som hon Lever?"
V 4."Så har också ni mina bröder,genom Kristi Kropp Blivit Dödade FRÅN LAGEN,för att tillhöra en Annan,nämligen Honom som har uppstått från de döda,på det att vi må bära frukt åt Gud."
V 2+3 förklarar att det är först genom Döden, när mannen dör som hon blir Fri från sin Stränga och fordrande man som är Lagen.
Sker Ej detta Först är hon en äktenskapsbrytare,om hon ger sig till en annan,dvs.om hon ger sig till Jesus Kristus!
Detta visar att vi Ej kan leva under både Lagen och Jesus kristus,för då är vi ju andliga äktenskapsbrytare!!
Nu vet vi att lagen Aldrig Dör,men V 4 förklarar att det är det Kvinnan som Dör,vilken innebär att det är du och jag som genom Kristi Kropp dör.
När Jesus dog på korset då Dog både du och jag,för vi var inneslutna i Herren Jesu Kropp,så Hans Död ÄR vår redan Fullbordade Död! Amen Halleluja!
"Vi vet ju detta,att vår gamla människa Har blivit Korsfäst med Honom,för att Syndakroppen skall Göras om intet,så att vi icke mer tjäna Synden."säger Rom.6:6
Det är D.H.Ande som Uppenbarar denna andliga sanning för din inre människa om du desperat längtar Efter sann andlig frigörelse från lagen och Synden!
Det är värt allt av både nöd och bedrövelse att finna denna befrielse i sitt Hjärta,och då helt tillhöra "en annan",nämligen Jesus Kristus! Mvh/nils

Svara -   - 6/2-18 17:13 -


David Billström

Svar till nils.

på det att vi må bära frukt åt Gud.

Det är detta som sker genom nåden som flöder genom våra liv. Också genom Kristi inneboende liv "Jag är korsfäst med Kristus och jag lever, men inte längre jag, utan Kristus lever i mig." Gal. 2:20

Och "Men om ni dödar kroppens gärningar genom Anden, så ska ni leva" Rom. 8:13

"För Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, efter sin goda vilja" Fil. 2:13

Vi lever i ett kraftfullt förbund, det nya förbundet som är bättre än det gamla. Men det fungerar inte av sig självt, automatiskt.

Men det är nyttigt att lära känna "livets Andes lag".

Och när vi ser detta så blir det svårt att hålla tyst om Jesus.

Svara -   - 6/2-18 19:31 -


Tomas N

Jag vill tipsa om en bra lärare/undervisare i ämnet . Robert Morris Gatewaychurchtv

overwhelmed by grace . Det verkar inte gå att länka. Men han är riktigt bra i detta och många andra ämnen

För övrigt så tror jag den största skillnaden ligger i sinnelaget(mindset) och hur hjärtat är ställt och hur hjärnan fungerar i levandet och bedömningen av Guds rike,synd och omvändelse.

Nåden manar lika kraftfullt till lydnad,men utan lagiskhetens pekpinnar och självrättfärdighet. Lagen är som sagts en lärare och en slags polis om vad Guds vilja är och vad som är rätt och fel. Men förutom att ingen kan uppfylla lagen,så skapade lagen hårda hjärtan och ett vi och dom liksom ögontjäneri. Allt detta manifesterades av fariseerna som kommit till vägs ände. Det fanns mera fel än lagiskhet som de hade hamnat i,men evangelierna är tydliga om vilka negativa aspekter som lagiskheten leder till.

Jag tror även att det finns andemakter inblandade. Tycker man ser det i dagens kristenhet,men i Bibeln så är steningen av Stefanus det tydligaste exemplet

Så länge som man strävar efter trons lydnad och helgelse så är det helt och fullt i sin ordning att predika ett evangelium som lyfter fram och fokuserar på kärleken.

Gud är kärlek och allt Han gör är rotat och grundat i kärlek. Att synda,vilket alla tyvärr gör ibland är att tjäna djävulen vilket Johannesbrevet handlar om.Det låter hårt,men synden skiljer oss ifrån Gud och smutsar ned. Även om det är mänskligt ,så kan det vara bra att tänka på lagen här ,för att förstå storheten i den nya förbundet

Med det perspektivet och med Guds lag skrivet i hjärtat kan den pånyttfödde kristne fullfölja Guds lag och vilja

Svara -   - 7/2-18 10:13 -


kaj

Vi lever i Nådens tid tacka vare Jesus ! Vi i talar ofta att vandra i Anden , Men handen på hjärtat och det förståndet vi fått i ärlighetens namn Jesus , Var är då KRAFTEN som ska åtfölja ANDENS VERKNINGAR vi som är troende !

Vad kan detta bero på? Är Herren inte i form just i vår tid att dela ut nådegåvorna ? Har vi blåst upp oss i likt en padda och talar och talar något som vi vill ska ske men inte sker , på grund av fel insikt om Guds vägar ?

Många talar om bli döpt i HELIG ANDE , men ytterst sällan om ELDEN som förtär mitt gamla jag liv !

Matt 3:11

Jag döper eder i vatten till bättring, men den som kommer efter mig, han är starkare än jag, och jag är icke ens värdig att bära hans skor; han skall döpa eder i helig ande och eld.

Svara -   - 7/2-18 14:18 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Pride är oroande för folkhälsan

Enligt en kommande rapport från Claphaminstitutet är det falskt att  Pride är en plats för färg, glädje och alla människors lika värde. Innehållet är mycket mörkare och djupt oroande för folkhälsan.

3

Läs allt!


Jesus

Läsarmejl av David B 

Jesus

Fall, i Jesu starka och kärleksfulla famn.

1

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

3

Läs allt!


Förbjud könsbyten på barn och vuxna

Flicka oc pojke pussas

Regeringen gav en utredare i uppdrag att titta på lagstiftningen kring könsbyteskirurgi. För några veckor sedan kom förslaget: Barn under 18 år ska kunna genomgå underlivskirurgiska ingrepp!

4

Läs allt!


Alexandra - Når den verkbrudne fikk møte Herren Jesus

Alexandra sjunger på en Maranatakonferens i Landsstevne på Selfjord 2014.

4

Läs allt!


Vulkanutbrott - ett tidstecken

Av Mikael Walfridsson 

Vulkanutbrott

Just nu, så upplever vi ett explosivt vulkanutbrott på Hawaii, där vulkanen Kilauea sänder aska över nio kilometer upp i luften. 

4

Läs allt!


Med Jesus i maskinhallen i Horsaryd

Mats Lindbom

Mats Lindbom. 

Lindbergarna och jag är i Horsaryd på unika möten i Mats Lindboms maskinhall. 

1

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

6

Läs allt!


Horsaryd

Nu är jag på väg ner till Horsaryd för att medverka på möten i en maskinhall tillsammans med Lindbergarna. 

1

Läs allt!


Boplats sökes under Almedalsveckan

0

Läs allt!


Påven till homosexuell: Gud gjorde dig på det sättet och det är så Gud vill att du ska vara

Påven ljuger för en homosexuell man

Bild: theguardian.com. 

Enligt Juan Carlos Cruz, en homosexuell man, som har blivit utsatt för sexuella övergrepp av en katolsk präst, ska påven ha sagt till honom att Gud gjorde honom till homosexuell.

21

Läs allt!


Boplats sökes till Almedalsveckan

Boplats sökes till Almedalsveckan Kontakta Christer Åberg

Jag söker febrilt efter någonstans att bo under Almedalsveckan i Visby på Gotland. Har du någon plats ledig för mig? Behöver bara något utrymme att sova! Hör av dig till mig Christer Åberg på på 070-935 66 96, eller: kontakt@apg29.nu. Tack!

2

Läs allt!


Bildspel: Lindbergarna och Christer Åberg på Kanal 10

På Kanal 10 igår! Tommy Dahlman, Dag Sandahl, David Castor från Tro, hopp och kärlek som sändes i svt, Nenne Lindberg, Toye Torgny Toye Josefson, Sivert Lindberg och Katerina Janouch. 

1

Läs allt!


Mordet på Olof Palme löst

Skandiamannen

Bild: Expressen. 

En man som var 52 år vid mordet på Olof Palme är sedan förra året polisens huvudspår som mördaren.

6

Läs allt!


Gifte sig män med män i Bibeln?

2

Läs allt!


Äktenskapet är till för man och kvinna

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Äktenskapet är till för man och kvinna, ett heligt förbund instiftat av Gud själv!

5

Läs allt!


Annons


Homosexualitet har normaliserats

Barn och naken man

De olika pridfefestivalerna kommer basunera ut sina budskap över landet även denna sommar och media kommer att hjälpa till. 

24

Läs allt!


20 saker hos sista dagarnas människor

De sista dagarnas människor

Hur kommer människorna vara i de sista dagarna? Bibeln listar 20 saker.

14

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 21, söndag 27 maj 2018 kl. 07:05

Jesus söker: Beda, Blenda!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Förbjud islam

Pojke tillber Allah

Förbjud islam, eller vad tycker du? Motivera också ditt svar i kommentaren.

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


Inför tältsommaren: Så viker du ihop ett Pop up tält

Nu inför sommaren ska du få ett fantastiskt tips om hur man viker ihop ett Pop up tält! 

0

Läs allt!


Säger Jesus att han är Gud?

Säger Bibeln och Jesus att han är Gud? Det här videoklippet avslöjar det tydliga svaret!

33

Läs allt!


Så blir du döpt i den Helige Ande - Christer Åberg

PINGSTEN! Så blir du döpt i den Helige Ande - Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg demonstrerar tungotal och uttydning! Alla kan bli Andedöpta.

0

Läs allt!


Hur jag blev frälst

Läsarmejl av Marko Burazor 

Båt fyr

Men efter några möten så bestämde jag mig att dem fick be för mig så alla lade händerna på mig och bad och jag kände guds närvaro och tog emot Jesus. Det var det bästa beslut jag någonsin tagit i livet.

6

Läs allt!


Parodi på kristen tro

Idag har jag varit med på en konfirmation. Det var hemskt att bevittna. I hela tiden led jag och upprördes i mitt hjärta av alla villoläror som skymde Jesus Kristus, Frälsaren och Herren. 

24

Läs allt!


Gazavåldet beror bland annat på det svenska biståndet

Terror

Våldet vid Gazagränsen då palestinska barn skickades fram i skottgluggen beror bland annat på det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. 

3

Läs allt!


God Ramadan önskar Svenska kyrkan

God Ramadan önskar Svenska kyrkan

Bild: Twitter. 

Svenska kyrkan har brutit det första och femte budet när de önskar God Ramadan.

32

Läs allt!


Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Apg29 med Christer

Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Christer Åberg pratar och sjunger i Studio Apg29.

21

Läs allt!


Koförsamlingen

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga. 

3

Läs allt!


Trump var den ende som höll löftet om Jerusalem

Clinton, Bush, Obama och Trump gav alla löften till israel. Donald Trump var den ende av presidenterna som höll löftet om Jerusalem.

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 418 879 347 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 552 bloggartiklar, 82 695 kommentarer och 55 681 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp