Surfar nu: 493 www.apg29.nu

Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

Charles Russel föddes 1852 i Pittsburg, och kom redan vid 16 års ålder i kontakt med Adventiska kretsar. Hans fallenhet för apokalyptiska spekulationer tog sig uttryck i märkliga lärosatser som framlades 1877, men möttes med förkastelse av de inbjudna prästerna. De Russelltrogna såg honom dock som en andens storman, högre än Wesley, M. Luther och jämförbar med Paulus.

Genom att utnyttja Bibeln på ett falskt sätt skapade Russell vad som för den naturliga tanken tycktes som en Logisk Teologi och ledde då sina anhängare in i en modern irrlära. De ställde sig i den situation som Paulus varnar för i 1Tim. 4: 1-4 om villoandar och onda andars läror genom Lögnpredikanters skrymteri!

År 1884 utverkades tillstånd att få predika Russells: "evangeliet om Guds Rike. " Adventisternas Felaktiga årtal för Jesu återkomst 1844, gjorde att Russell tog upp den fallna manteln. Han tänkte att då Jesus började sin tjänst vi 30 år, varför då inte läga till 30 år och då uppfanns året 1874 för Jesu återkomst, men åter Helt Felaktigt!

Förlaringen då blev att männniskoögon inte kommer att se Honom, det är med förståndets ögon människor skall se Honom. Med denna dogm om Hans Osynliga ankomst har de inbillat somliga att Jesus kom 1874. Beviset om Herrens närvaro var uppfinningar som flygplan, dynamit, brandstegar, kokapparater, dammsugare mm. !!

Idag skriver de om att annat årtal, nämligen 1914 som gäller Guds Rikes Upprättelse. De har räknat ut det från Dan. 4, om trädet som under 7 År skulle vara bundet innan det fick växa, och omräknat skulle då Kristi Rike komma år1914!

Innan Russells död 1916 sades då att: Kristus insattes på sin tron 1914, att satans oinskränkta välde upphörde 1914, att Guds Rike försattes i verksamhet. I en predikan Jan. 1914 profeterade Russell att det inte mer skulle bliva något krig.

Deras 1000-åriga Fridsrike måste ha kommit av sig redan från början, för det 1: a världskriget utbröt redan sommaren 1914 och slutade 1918 med 8-9 miljoner döda. Russell J. V. grundare fastslog världens undergång 1914 och Vakttornets anhängare skulle då ryckas upp i skyarna och därefter skulle Harmageddon kriget ske.

Det skapade sedan förvirring när han började hävda att kristendomen och Israel var liktydliga begrepp. Med stöd av denna "Nya Sanning", ett "andra evangelium" skulle ur alla kristna kyrkor och samfund samlas , "en kvarleva" för Kristus att ryckas upp till himlen.

Dessa med de som utvalts under gången tid skulle begränsas till 144000, den lilla hjorden Det var genom att se liktydligheten mellan hedningar och Israel, Ersättningsteologin att när Israel förkastade Jesus Kristus gick Evangeliet till oss Hedningar.

Denna Feltolkning blev den Andra Villfarelsen av Russell, att Upp. 7:3-8 om de 144000 som tecknades med sigill skulle vara Jehovas vittnen. Detta trots att det Tydligt sägs att det är från Israels 12 med Namn beskrivna Stammar som 12000 skulle utväljas!

Denna Villfarelse går Ej att få ur deras sinne under alla de år mer jag mött dem!!: " Det är först i de följande verserna i Upp. 7: 9-17 det står om oss Hedningar: "Sedan fick jag se en skara ur alla folkslag och stammar och folk och tungomål stå inför tronen och Lammet: och de var klädda i vita, fotsida kläder och hade palmer i sina händer. "

Utifrån denna Russells Villfarelse har de förklarat att Endast 144000 kommer till Himlen för att få regera med Herren Jesus!! När nu Jesus redan varit kung sedan 1914, så har dess antal som redan blivit uppväckta och skaran är Nu fulltalig!

Hur det då går för de resterande Jehovas barn, är den Viktiga och Nuvarande frågan? De anser att "den himmelska kallelsen" nått dem för sent, skaran är fulltalig och deras mål blir då att förbli på jorden. Tröstpriset är att bara få "en dagspenning" (Matt. 20: 8-15), att få kallas Jehovas vittnen!

Vilken förlust har inte detta "andra evangelium" om de 144000 dragit med sig över de förvillade när de berövats den största Välsignelsen som Kristi Evangelium ger: Löftet om ett Evigt Liv och att få komma till Himlen!

Jesus allvarsord i Matt. 23:13 om fariseerna var: "Ve eder I skriftlärde och Fariseer, I skrymtare som TILLSLUTER Himmelriket för Människorna! Själva kommer ni Inte ditin, och dem som Vilja komma dit tillstädjen I icke att komma in!" Resultatet av denna Villfarelse är att Jehovas vittnen nu alltid talar om det kommande 1000-års rike på jorden som sitt centrala mål, eftersom Himlen ju är STÄNGD för dem!

När Russell dog 1916 blev Rutherford rörelsens president och sedan rörelsen förnekat den Kristna tron sjönk de djupare ned i Irrlärornas träsk, en Babels förvirring. Han utformade ett Nytt Vakttorns-evangelium där han påstod att Kristus kom plötsligt till sitt tempel år 1918, (Mal. 3:1) för att döma Russellianare och Kristenheten.

Domen blev att Kristenheten var "det Stora Babylon", och de som ville följa Russell betecknades att tillhöra "den onde tjänarens klass!" År 1926 förklarade man att de trogna tillhörde "En Ny nation" som slutligen skulle utgöra "Guds organisation", "Israel efter anden!" När så Rutherford dog 1942 kom det nya böcker av att orakel känt som "Sällskapet" som ersatte Rutherfrds böcker med Ytterligare ett nytt Vakttorns-evangelium.

Fruktan är deras drivfjäder, de känner sig piskade att utföra den tilldelade arbetskvoten. Ett av deras ledord är: "Så mån I också nu med Fruktan och Bävan arbeta på eder frälsning, " Fil. 2:12 och då speciellt att genom dörrknackning sprida sitt budskap.

Jag vill med detta Väcka, Varna och Vägleda dig som söker Sanningen att på taga Evighetsfrågan på allvar. Att du Själv i Ordet och Bönen söker din Relation med Herren Jesus Kristus, då bara Han Själv är vägen Sanningen och livet, och inte alla irrläror. Är du Fast i Jehovas vittnen må du våga pröva deras Lära inför Guds Eget Ord, och inte i alla deras Skrifter då Bibeln Själv skall vägleda Dig.  


NILS

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 12 februari 2019 01:39 | #läsarmejl #nils #adventismen #villolära #jehovas vittnen | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

16 kommentarer

Tommy 12/2-2019, 03:18

Men mycket fel har varit i Frikyrkor, vid millennieskiftet så elda må på och trodde Jesus skulle komma tillbaka. Uppskruvad tongång, Jesus kom inte. Likaså långt tidigare jaga församlingar satan och skulle fånga honom i Plast påsar?. Massa konstigheter också inom Frikyrkor. Och hur många Profetior har talats utan att slagit in. Jag tror Jesus är Gud o tog allt. Bara av sin stora Kärlek "Korset" det är Kloka Ord Nils, att söka i Orden och i Bön. För så är det vi skall försöka bäst det går hålla våra egna Olje lampor Brinnande. Där är ju också Fader i det fördolda i vår Kammare.

Svara


Marie 12/2-2019, 10:12

Instämmer i det du skriver, Tommy! Så har det varit under historien gång.

Svara


AnnMarie 12/2-2019, 10:41

Det där med att fånga Jesus i plastpåsar minns jag att man pratade om och en del annat som folk upplevt på deras möten .Men de har väl mognat får vi hoppas!🙂

Svara


Tomas N 12/2-2019, 12:07

Jag tycker artikeln från Nils var mycket bra och till hjälp.

När man läser andra kommentarer här så undrar jag om ni som sett och deltagit i ärliga försök som blev fel ,någonsin vill eller tror att det finns en väg som Gud har tänkt och att den fungerar utan att man måste göra om saker.

Att Jesus kommer tillbaka och att det är ovisst om när ,men att man måste ständigt vara redo är 100%bibliskt.

De villoläror som tas upp här är ju fel i grunden och den skillnaden borde man juse och se allvaret i.

Annars är man väl som ett barn som gläds i föräldrars misslyckande och som smider planer på att ta över eller finner nöje i det kaos som uppstår när lefarskap fallerar.

Tankarna går tyvärr till den generation israeler i öknen som gick under p g a att de inte kunde släppa taget om Egypten och bitterhet,otro och annat hindrade dem aty vara Guds barn.

Att vara kristen och följa Jesus har mycket utmaningar,men när någon ändrar läran mycket så blir det något helt annat och tyvärr falska kopior av det som skall vara äkta.

Inte perfektionism,men teologi på en normal nivå och med Helige andes ledning och med rätt sorts frukt som följer leder odd framåt

Svara


AnnMarie 12/2-2019, 12:51

Svar till Tomas N.

Jag har varit med om det du kallar ärliga försök men där ändå allt gått snett pga sama sak man ser här då olika frågor tas upp "Så här är det inte så gör vi inte jag vet för jag leds av Den Helige Ande och det gör inte ni"Sen är det igång och man slår bibelord i huvudet på varandra för att man minsann har rätt.

Tror dessvärre inte på någon positiv ändring heller ang detta och den som vill och orkar får naturligtvis fortsätta med detta men jag betackar mig!(Här kan man åtminstone logga ut😁 )

Svara


nils 12/2-2019, 12:55

Idag ,tack och lov, tar vi väl inte emot sådana klara feltolkningar som redovisas här?
Idag gäller diskussionen frågan om uppryckelsen sker Före eller Efter V-mödan,kallad Pre-trib, Midst-trib eller ytterligheten Post-trib,vilka här på Apg.29.ofta debatteras.
¤¤¤
Men det Skrämmande för mig är att desa två Villoläror, Adventisterna och Jehovas vittnen, Ännu Inte Förmått eller varit Villiga Inse Sin Villfarelse!!
Detta visar Faran av att En gång komma Fel,Faran av en Felaktig Begynnelse som sedan fortsätter att leda vidare i mörker och Slutligen i det Eviga mörkret!!
¤¤¤
Du som redan funnit Herren Jesus som din Personliga Frälsare,Jag ger dig dessa Jesu ord i denna Onda tid; "Håll fast det du har,så att Ingen tager Din Krona!" Upp.3:11 Mvh/nils

Svara


Tomas N 12/2-2019, 14:11

Svar till AnnMarie.

Ja,men är inte det bästa valet då att inte stå ivägen för som har tro och vill bygga levande församlingar.

Jag tror även det mesta av det som jag kallar för "ärliga försök" som inte blev bra kan analyseras rätt . Det ger också hopp att förstå vad som var fel.

Ingenting tycker jag skall stå ivägen för tron och viljan att leva i kristen gemenskap.

Vi skall också se framåt och titta i baclspegeln endast för att hämta lärdom. Bibeln säger vid ett antal gånger att inte se bakåt och förmodligen för att då hålls man tillbaka av det som varit

Svara


Marie 12/2-2019, 14:40

Inte hör jag till någon av de församlingar du talar om, nils. Men tycker inte om att du varnar folk och dömmer ut vissa församlingar för att du anser dessa är fel.Domarna tar vår Fader hand om den dagen kommer tillbaka.

LEV OCH LÅT LEVA!

Denna blogg bör vara till upplyftelse för alla oss som ibland har en gnutta tro på Jesus, om jag förstått rätt.. Döm inte, säger Jesus, för att ni inte skall bliva dömda....med de mått ni mäter skall ni bliva mätt.

Ondskan i dag är fruktansvärd och många människor mår dåligt så denna blogg är värdefull för alla dem som behöver ett uppmuntrande ord från Bibeln!

GUD VÄLSIGNE ALLA!

Svara


nils 12/2-2019, 15:41

Kära Marie,vi måste förstå skillnaden på att Hotfullt Döma, och att Varna med ett Bekymrat hjärta,med Nöd för själars frälsning!
Inte bara jag,utan även Jesus Kristus avslöjade och varnade för Fariseernas och de Skriftlärdes surdeg,deras falska undervisning på sin tid.
"Om en blind leder en Blind,falla de Båda i Gropen," var Hans allvarsord till Dem!
Per Arne Imsen har nu en levande förkunnelse,med varning för Katolska Kyrkan och andra villfarelser för att Väcka och mobilisera förebedjare i Kristenheten Idag!
Varför varnar Jesus 3 ggr.i Matt.24 för Villfarelse som skall Prägla den Sista Tiden tro?
¤¤¤
Uppmuntran ligger Vissheten om att äga en Sann och Levande relation med Herren Jesus själv,när man prövar sig inför dessa Felaktiga rörelser.
Många varma hälsningar till dig Marie,och Tack för dina synpunkter. Mvh/nils

Svara


Asbjørn Nakken 12/2-2019, 20:54

Heisan, men skal ikke Gud skape nye himler og en ny jord? (2.Pet.3:13). Skal ikke det nye Jerusalem komme ned til den nye jorden hvor Gud skal bo sammen med menneskene, på samme måte som Han gjorde det i Edens hage? (Åp.21:1-4; 1.Mos.3:8). Kan det være at det vi tror er himmelen er mer jordisk enn vi vanligvis tenker over? Skriver dette for at kanskje Jv kan ha noe rett på enkelte punkter. Vennlig hilsen til alle.

Svara


SA 12/2-2019, 21:42

Svar till Nils , jag vet att det finns mycket villfarelser , och även i frikyrkor , mött på det själv , så det gäller att vara VAKEN , det säger oss Guds ord , så helt rätt Nils 👍

Svara


Tomas N 12/2-2019, 23:15

Svar till Marie.

Marie, det här med att döma är ganska ofta missförstått och missbrukat.

Många bibelställe talar om att bedöma rätt i frågor och kunna urskilja sanning från lögnoch rätt ifrån fel och också inom gemenskapen hjälpa varandra att hålla synd och dålig teologi borta.

Även själva bibeordet i Mattes om flisan och bjälkar i ögat handlar ju om att faktiskt avlägsna sådant som skymmer sikten till Jesus och sanningen MEN i rätt ordning och med respekt.

Falska läror som JV och adventism har väl skapat tillräckligt mycket elände för att man skall kunna adressera problemet utan att bli sedd som en lagiskhet konflik sökare och högmod religiös typ.

Svara


Marie 12/2-2019, 23:38

Tack Tomas N.Ja, jag håller med med om att det är möjligt att missförstå, eller rent av missbruka!! Fick en del att tänka på! Man behöver vägvisning även med dessa termer för att tolka detta rätt. Medger att jag måste studera Bibeln ännu mer än vad jag gjort..

Svara


Marie 13/2-2019, 00:27

Tack Nils för svar. Jag har inte kunnat resonera i de termerna, men fick en aha-upplevelse av " hotfullt döma och varningarna ".

Jag är glad för öppnade ögon, ska du veta.

Att bläddra i den förgågna om hur det varit eller hur det var i begynnelsen, finns inte tid eller intresse för..men jag riktar mina blickar på min JESUS hur som helst, och förlitar på undervisningen från andra.

Det gäller att vara aktsam så man inte mister sin krona !

Svara


nils 13/2-2019, 05:54

Svar till Marie.
Tack Marie för din ärlighet och ödmjukhet.
Att jag nu fokuserat på Adventismen och Jehovas Vittnen,är att jag fått detta på mitt hjärta och har besökt J.V. kyrka i vår lilla stad där de gör det Vi har slutat med;Att gå Ut med Evangeliet Utanför kyrkväggarna,vilket var Konungsliga Uppdrag!
¤¤¤
Det betyder Ej att jag bortser från Bjälken inom mig själv och vår egen Kristenhet!!
Inte heller att vi i vår Andliga Nödläge Idag,kan anse oss Bättre än Andra!
Det är ju alltid lätt att se Andras fel,och vilja Gömma sig bakom.
¤¤¤
Men Sanningen är att Om Vi Som Kristenhet INTE på Nytt OMVÄNDER oss till Herren kan Ljusstaken tagas bort!
Det betyder Ej att vi upphör med möten,olika aktiviteter som vi är så Duktiga på.
Det innebär att det bara Rullar På som Vanligt,utan att vi Inser och märker att Herrens Närvaro har Lämnat Templet!!
Frågan för oss Äldre troende är om vi på nytt är Villiga att gå igenom en Kris,för att bliva andligen Förnyad och för Landets räddning?
Jag som varit med 50-60 år.skulle inte Jag veta och förstå frågar man sig då,och märker Ej att man Förlorat Nöden för de Förlorade och sällan och Aldrig vittnar om Jesus!
Till slut Måste Herre i sin NÅD då sända NÖD i vårt Land för att Väcka OSS!

Svara


AnnMarie 13/2-2019, 08:18

Svar till Tomas N.

Mitt val är att inte stå i vägen för dem som har tro och vill bygga levande församlingar.De gör som de vill utan min medverkan då jag inte tillhör någon församling.Men att leva i en sk kristen gemensksp med dem som alltid vill styra och ställa även över andra betackar jag mig för.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, tisdag 20 augusti 2019 kl. 01:29

Jesus söker: Bernhard, Bernt!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 19 augusti 2019 23:39

Jag ska på intervjun för nytt jobb , Är osäker och jätte nervös, Jesus hjälp mig att få jobbet om det är meningen. Amen


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp