593 online! | Sidvisningar idag: 68 218 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Lissabonfördraget är ett urvattnat fördrag

Läsarmejl av Ulrik Petersson

Den 20 november 2008 röstade Sveriges riksdag igenom ett godkännande av Lissabonfördraget. Det är oerhört många svenskar som inte vet vad detta innebär, trots att detta är ett mycket viktigt och stort steg som tas.

Lissabonfördraget innebär att mer makt förs över från Sveriges riksdag till EU i Bryssel. EU får en president/ordförande samt utrikesminister och finansminister.

Steget är så stort att lagrådet anser att det berör statskicket. Sverige förlorar sin självbestämmanderätt. Detta sagt om den politiska utvecklingen i Europa.

Det som är intressant ur kristen synvinkel är att nu formas den stormakt som finns förutsagd i Bibelns profetiska ord. Om detta finner man förkunnelse i kristna sammanhang världen över.

Jag tycker och fler med mig att Sverige ska gå ut ur EU. Sverige ger 40 miljarder till EU varje år. Dessa pengar skulle istället gå till fattiga länder och till skola, vård och omsorg i Sverige.


Ulrik Petersson

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.  


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 19 januari 2018 19:10 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


17 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Niklas Jönsson

Snart är vilddjuret till president på plats i Bryssel!Tvi vale

Svara -   - 19/1-18 22:39 -


Kalle

40 miljarder är inget mot vad vi tjänar på att vara med i EU i form av förbättrad handel. sen vad som blir kvar av det när britterna lämnar....

det stora problemet är inskränkningarna i vårt självbestämmande.

Svara -   - 20/1-18 01:14 -


Bertil Rosenius

Bra inlägg!

Jag vill bara mena att de två grundstenarna i det du skriver inte går att separera, dvs:

- ett nytt stadskick

- den profetiska aspekten

Båda dessa delar hör ihop. Som kristen - anser jag - står jag inte utanför förändringen av stadsskick. Jesus skulle aldrig velat att vi blundar för detta och bara accepterar det som ett profetiskt skeende. Vi har möjlighet att påverka och då skall vi - i tjänst för våra medmänniskor - göra det. Det politiska skeendet påverkar vår möjlighet att evangelisera! Denna möjlighet måste vi slå vakt om - så långt det beror på oss.

Därför är det ytterst viktigt att alla bildar sig en politisk uppfattning och röstar i höstens val.

Vet ni - som ev röstar på S eller är soffliggare - att vår justitieminister, Morgan Johansson, vill citat: "...utrota kristendomen!".

Att välja är en möjlighet att påverka evangeliets möjliga framtid. Det är en plikt varje kristen skall ta vara på!

Svara -   - 20/1-18 08:11 -


JL

Svar till Bertil Rosenius.

Om man som kristen röstar på socialdemokraterna då är det illa. Sossarna jobbar ju aktivt med att islamisera Sverige.

Svara -   - 20/1-18 10:46 -


bengt

tyvärr gäller det nog kanske dom flesta partier

även i alliansen

Svara -   - 20/1-18 11:11 -


bengt

men man vet inte hur farligt.islam kan vara

tyvärr

kanske ögonen kan öppnas framöver

vi får hoppas det

Svara -   - 20/1-18 11:13 -


Peter Hall

Svar till JL.

Käre broder

Det står inte i en människas makt, att rätt styra sina steg. Du skall inte oroa dig för morgondagen. Du bör förlita dig på Guds vilja och inte på mänskliga regeringar.

Jag råder dig vänligen, att förhålla dig politiskt neutral, eftersom vår Herre aldrig blandade sig i det politiska skeendet, när han vandrade på jorden. Han sade ju, att hans rike icke var av denna världen.

Han sade också mycket riktigt, att Satan djävulen är denna världens härskare, så bliv ingen del av världen, genom att ge ditt gillande till något politiskt parti.

Tro på Gud, tro ock på Jesus. Jag vet att du gör detta, men varför har du lockats in i det värdsliga spelet om vem som skall bestämma i vår nation?

Blir det så illa, att muslimerna tar över makten, må det ske. Det har hänt förr, när islam utbreddes över världen. Men, de stoppades utanför Wien, vid ett sista försök att islamisera Europa. Sedan förlorade de greppet över sina tidigare landvinningar i Europa med några få undantag på Balkan.

Nu är islam på gång igen, tydligen med Guds goda minne. Varför tror du han tillät islam från begynnelsen? Det var ju den "prövningens stund som skulle komma över hela världen". Upp.3:10

Svara -   - 20/1-18 11:40 -


JL

Han sa också att vi skulle göra folk till hans lärjungar. Han sa INTE att vi skall vara apatiska för att andra Gudar tar över hans tempel. Jag tycker att du skall lyssna på David W varning, för din inställning i denna fråga delar jag inte.

Vidare kör du med någon härskarteknik att jag skulle vara oroad. Den roar mig inte och att använda härskarteknik är inget bra. Passar absolut inte kristna men är väldigt förekommande bland kyrkor.

Dessutom verkar du ha dubbla måttstockar. Själva inlägget är politiskt, alltså att vi skall gå ur EU. Det går du inte igång på. Men när jag påpekar en annan politisk åsikt, så går du igång.

Varför han tillät islam kan jag besvara tror jag dock. Jag tror att islam är Guds verktyg som han använder när något har blivit så fel att det inte går att rätta till. Avfall från Gud tex. Att man helt likgiltigt låter en annan gud ta över Herrens plats, utan att ens bry sig. Då har man redan lämnat Gud som jag ser det. Så det du misstar dig för att vara oro, är inte oro, det är kärlek till Gud och hans rike. Delar du och övriga kristna i Sverige inte den kärleken till Gud, så finns det fortfarande länder som gör det. Där passar jag nog in lite bättre tror jag. De länderna är förövrigt väldigt tydliga i att kristendom och politik går hand i hand. Man kan notera att det inte skjuts lika mycket i dessa länderna heller som i Sverige.

Svara -   - 20/1-18 12:16 -


bengt

vi får inte ge upp

sverige kan förändras

det kan bli väckelse

och även politiker kan vakna upp

det finns hotbilder

men det kan ta en annan vändning

Svara -   - 20/1-18 12:26 -


Peter Hall

Svar till JL.

Att jag skulle bedriva härskarteknik, för att jag har omsorg om dig är för mig främmande. Var har du fått det ifrån?

När du nu anser det är illa, att som kristen rösta på socialdemokraterna, vad skulle du istället föreslå? Vem av partierna kan förhindra en islamisering av Sverige?

Om t.o.m. ärkebiskop emeritus K.G. Hammar påstod, att muslimernas Allah är samma Gud som judarnas och de kristnas, hur mycket mer förvillade är då inte våra politiker.

Svara -   - 20/1-18 14:12 -


bengt

det som gäller främst är nog att be.för vårt

arma land

och försöka nå ut ännu mer till muslimer

med evangelium

även till mer svårpåverkade.muslimer

som tex somalier

Svara -   - 20/1-18 14:22 -


JL

Svar till Peter Hall.

"Du skall inte oroa dig för morgondagen. Du bör förlita dig på Guds vilja och inte på mänskliga regeringar"

https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik#Påförande_av_skuld_och_skam

I detta fall är alltså jag orolig när jag uttrycker min åsikt kring röstning. Ett sätt att förminska mig och därmed mina åsikter. Varken du vill det eller ej, så är det härskarteknik.

Svara -   - 20/1-18 14:57 -


bengt

man kan säkert vara omedveten om att

man utövar härskarteknik

om man nu gör det

Svara -   - 20/1-18 15:51 -


Peter Hall

Svar till JL.

Nu fick jag lära mig något nytt. Att jag råkade orsaka dig skuld och skam var inte bra. Det ber jag om ursäkt för. Förlåt.

Det vore intressant att höra från dig, om man nu inte skall rösta på socialdemokraterna, vilket parti du anser gagna de kristnas sak bäst. För du tycks inte ha samma inställning som jag, att en kristen skall hålla sig politiskt neutral.

Svara -   - 20/1-18 16:03 -


bengt

all politik är ju rävspel

egentligen

Svara -   - 20/1-18 19:09 -


kaj

Svar till bengt.

Jo Bengt rävspel är något som även Jesus sa :Luk 13:32

Då svarade han dem: ”Gån och sägen den räven, att jag i dag och i morgon driver ut onda andar och botar sjuka, och att jag först på tredje dagen är färdig.

Svara -   - 21/1-18 20:27 -


bengt

ja rävspel har ju alltid förekommit

Svara -   - 21/1-18 20:44 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. Vid t ex årsskiftet 1986-87, på nyårsafton, så var det miljontals av människor som gick in i meditation, trancetillstånd och rituella handlingar. Det var ingen tillfällighet att så skedde utan det var en samordnad satsning av New Age-människor över hela världen.

2

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

6

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

3

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 09:31

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 489 524 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 236 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp