567 online! | Sidvisningar idag: 141 206 | Igår: 150 550 |

www.apg29.nu

Lögnen i tv4 om Israel och Iran

Några minuter in i det här reportaget förvränger en journalist det totalt. Han menar att Iran till slut har svarat för första gången mot Israels "flertal" attacker mot Iran.

Två minuter och 34 sekunder in i reportaget förvränger och ljuger den manlige tv4-journalisten utan att rodna det minsta:

"Det är ju så att Israel har attackerat Iranska mål inne i Syrien vid ett flertal tillfällen det här året, men nu då för första gången så svarar Iran med att också beskjuta israeliska mål på de ockuperade Golanhöjderna, och det har inte skett tidigare, och det skulle kunna vara kopplat till det här avtalet. En del bedömare menar att när avtalet fanns och levde, då höll sig Iran för att göra nånting, nu då när det här avtalet är brutet så då har de svarat med att attackera israeliska mål. Det här är en väldigt oroande utveckling." (Mitt fetstilta.)

Här är alltså inte Israel som har svarat mot attacker från Iran utan Iran som har svarat på flertal attacker från Israel. Vilken förvrängning. Det är verkligen fake news när det är som värst. Dessutom påstår den manlige tv4-journalisten att det är första gången som Iran svarar.

Be för Israel. Mycket pekar på att vi lever i den sista tiden och snart ska Jesus komma tillbaka till Israel. Har du tagit emot Jesus? Gör det nu medan tid är. Sedan är det försent.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 12 maj 2018 12:57 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


22 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Johnny Haglund

Av politiskt och samhällsekonomiskt styrd massmedia kan vi väl inte vänta annat. Men Gud är närmare än många tror, och kommer att visa genom Templets uppbyggnad och sitt beskydd av Israel, vem som bestämmer.

Svara -   - 12/5-18 21:12 -


Tomas N

Vad som är sanning och lögn är inte så lätt att veta. Sanning är det första offret i moderna krig och konflikter och det var nog så i gamla tider också.

Vad det gäller Syrienkonflikten så är det diametralt motsatta rapporteringar mellan rysk media och USAbaserad media. En viss objektivitet finns i Europa och kanske främst i Tyskland och Italien som inte militärt allierat sig med USA

Det är nog ganska många som börjar ana att det inte är så enkelt att det är Ryssland som står för lögn och propaganda utan snarare USA ,som ju är den aktiva parten rent militärt.

Om USA agerar tvivelaktigt och kanske med fslaflagattacker,vad hindrar i så fall Israel att göra det. Grundtipset skulle kunna vara att vi inte vet utan får bedöma efter vilka agendor som är på spelplanen och vilken propaganda som är lögn.

Om man bestämt sig för att skiljelinjen blir att allt som Israel gör är rätt och felfritt så blir det enkelt,men kanske fel ändå.

Inte ens de goda kungarna i Israel gjorde allt rätt och nu lever i det nya förbundets tid där Israel inte har samma position som under kung Davids tid.

Jag kan inte juornalistens bakgrund,men TV4 brukar vara noga med vilka åsikter som deras anställda har.. Jag tycker förresten det var intressant att höra vad Hans Blix hade att säga. Han var ju med när Saddam Hussein påståddes ha massförstörelsevapen,vilket visade sig senare vara en lögn.

Israel leds av krigshökarna Netanyahu och Avigdor Lieberman m fl,vilket kan bli farligt för världen. Lieberman uttalade sig ifråga om möjligheterna om fred ,där han menade att fred blir först när den judiske messias kommer . Men vem syftar han på vad tänker andra styrande i Israel.?

Jag tycker det finns god anledning att vara misstänksam och vara vaksam på rapporteringen från påstådda militära aggressioner och inte låta känslor styra.

Svara -   - 12/5-18 23:57 -


Alexander

Svar till Tomas N.

Kunde man göra tummen ner för dins liberalsocialistiska argument så hade jag tyvärr gjort det.

Du säger att Tv4 brukar vara noga med vilka åsikter deras journalister har! Säger mog mer om vilka åsikter du har då du håller med dem när de ljuger om Israel och USA.
Angående Blix så trodde han inte att IRAN hade något kärnvapenprogram. Vad ska de då med alla ting till som man gör kärnvapen av ???
Gud välsigne Israel
Gud välsigne USA
Gud välsigne Sverige

Svara -   - 13/5-18 00:29 -


eulalia

Är det någon som är kunnig i dessa frågor som tar kontakt med dem som säger fel saker i media? De behöver höra sanningen!

Svara -   - 13/5-18 08:24 -


Sam G Ö

Om tv4-reportern är muslim, vilket man kan tro, kan man inte vänta något annat är fake news? Man skall i alla lägen tala illa om Israel!

Svara -   - 13/5-18 09:44 -


Bertil Rosenius

Min bön är om Guds välsignelse, över människorna. Att judar och araber får en personlig uppenbarelse av Jesus Kristus och finner frid - i och genom Honom - med Gud.

Vi vet vilket "helvete" som måste komma till denna region. Vi vet vidare att en kommande fred utan Jesus Kristus - Guds Messias - är en falsk fred. Må ingen bli förförd av en fred som kommer genom "någon annan".

Den falska freden kommer - med alla säkerhet - innebära ett försök till försoning (vapenstillestånd) mellan religioner. Under en gemensam nämnare: Alla religioner utgår från samma "Gud".

Vi vet, att Jesus Kristus är enda vägen! Detta har inte vi möjlighet att förhandla om. Alla Gudserfarenheter som nås vid sidan om denna väga är en erfarenhet av en falsk Gud. När den förkunnas är det en falsk förkunnelse och falsk fred.

Svara -   - 13/5-18 10:11 -


Tomas N

Svar till Alexander.

Ja är ingen anhängare av Tv4,Vill bara ha ärlig journalistik. Fast det är svårt att få i dessa dagar.

Alla i Israel är inte Likudniks och expansionister och jag skulle gissa att TV4 hamnar någonstans där .

Trupadministrationen har ju förresten beslutat att ta bort termen bosättare ur terminologin vilket är ytterligare ett steg i expansionismen.

Det viktigaste nu är att ledare och kristna håller huvudet kallt och även fördjupar sig i det som sker i Mellanöstern.

För det kommer att ske saker där och då är bra att beta hur Gud ser på saker så att man inte jublar när man borde gråta eller tvärtom

Vad sade Jesus? Blessed are tpeacemakers.Det gäller väl fortfarande

Svara -   - 13/5-18 10:40 -


J D

Svar till Tomas N.

Dina ord är guld värda!

Svara -   - 13/5-18 12:02 -


AnnMarie

Tomas N

Här gäller det att hålla huvudet kallt och inte drabbas av någon partisk känsloyra och att du har förstått det är uppenbart!😀

Svara -   - 13/5-18 12:25 -


Leif Svensson

Jag blir bara så otroligt trött och också ARG när jag hör vissa talar om den sk sionismen och israelsk expansionism ! VET NI INTE VAD NI TALAR OM ???

Israel är inte större än landskapet Ångermanland i Yta.Här bor nästan 7 miljoner människor(judar,araber,druser)Golanhöjdernas strategiska värde gör att de måste behålla dessa för att skydda Norra Israel ! De islamistiska fascistmullorna vill ha Syriens närområde till Israel för baser för framtida framtida krig att anfalla Israel.DE islamistiska fascisterna har alltid haft en naziliknade retorik angående Israel och det judiska folkets rätt att existera ! Jag blev både oerhört arg när jag också på arbetsförmedlingens kureser hörde invandrare från syrien förbanna israel o judarna..judesvin och jude apor vad det jag hörde !

Israel är ett oerhört litet land och de har full rätt att försvara sej emot islamistfascistiska angreppsplaner. ! De har ju sagt att kommer dessa slår de till med full kraft

När vi ser de islamistiska farcsisterna så i sitt parallament och bränna amerikanska flaggor och ropa hatkörer med armarna viftande ja då har de presenterat vilka de är !!

Jag ger inte mycket för TV rapportering ! Jag vet inte hur många gånger reportern upprepade"de ockuperade områdena på Golanhöjden" ett område som härnösandskommun.

GUD YHWH har återförenat judarna på Jordens mitt enl Bibelns profetior ! Det som sker det sker innan Jesus Kristus kommer på himmelens skyar !

Svara -   - 13/5-18 13:22 -


Tom

Amen!

Israel kommer att välsignas mångfalt.

Kolla bara eurovisionsegern, nästa år i jerusalem!

-Allt fler länder flyttar ambassad till jerusalem

-Jesus kommer snart tillbaks till jerusalem!

Svara -   - 13/5-18 14:30 -


Sam G Ö

Svar till Leif Svensson.

Det du skriver Leif Svensson är helt riktigt, Israel ockuperar inte något område, det blev ju anfallet av arabländerna och måste försvara sig. Man kan inte heller kalla det "ockuperade områden", det rätta ordet är omstridda områden. Karelen i nuvarande Ryssland är ett ockuperat område, eftersom Sovjet anföll Finland och intog det. Där är skillnaderna!

Svara -   - 13/5-18 15:08 -


AnnMarie

Tom

På vilket sätt tror du att Israel kommer att välsignas mångfalt av eurovisionslagerfestivalen och av vem??

Svara -   - 13/5-18 15:26 -


tom

Inte specifikt av eurovision men det är ett tecken som pekar mot Jerusalem. Varit mycket av det på sistone

Positivt att uppmärksamhet dras till Israel. Herren kommer snart tillbaks till Jerusalem!

Svara -   - 13/5-18 22:09 -


AnnMarie

Tom

Positivt att uppmärksamhet dras till Israel tycker du.

Ja kanske det men knappast pga en feminist som sjunger som en höna och det var ju en lättnad att förstå att det inte var det du syftade på som positiv uppmärksamhet.😀

Svara -   - 13/5-18 22:27 -


Nisse

Nu verkar en shiamuslimsk imam vara på väg att vinna det irakiska valet. Det kan innebära fri lejd för Iran genom Irak och Syrien fram mot Israels gräns.

Svara -   - 14/5-18 09:09 -


Nisse

Svar till AnnMarie.

Även om låten och artisten inte är föredömliga på något sätt visar det ändå på den öppenhet och frihet som finns i Israel jämfört med grannarna. Hade en artist som hen (avsiktlig ordvits) framträtt i ett muslimskdominerat land hade hon vid det här laget dinglat från en lyftkran, med väldigt trångt halsband.

Svara -   - 14/5-18 09:15 -


AnnMarie

Nisse

Ja visst. Israel är ju den enda demokratin i området.

Svara -   - 14/5-18 09:24 -


Nisse

Nu är det ju inte demokratin i sig själv som garanterar något positivt. I Egypten användes det första demokratiska valet till att tillsätta islamisk teokrati. Det är snarare den västerländska kulturen och tron på Abrahams, Isaks och Jakobs Gud (som inte tvingar någon att lyda honom) som skiljer sig från de österländska klansamhället där släkten står över lagen och tron på allah och Muhammed ger rätt att döda de otrogna.

Svara -   - 14/5-18 19:03 -


Tomas N

Människor dör nere i Israel nu. Problemen som skulle ha lösts för länge sedan kommer upp till ytan. IDF får själva rapportera vad som sker trots att deras trovärdighet kan ifrågasättas. Om FN skulle fungerat som det var tänkt borde de haft mandat att både ställa bosättnings och expansionismen från Israels sida och terrorismen från Hamas och Hizbollah under granskning och med krav.

Men det är ju tydligt att FN eller andra krafter fått eller tagit den rollen. Israels syn på palestinier blir ju tydlig på det sätt som man skjuter folk med prickskyttar och med varningar som inte är riktiga varningar.

Kristna har chansen att manifestera i denna konflikt om vad Gud säger om allt som sker.Vi skall representera Gud och hur han ser på allt och det är därför bättre att granska hur man tänker,känner tror och talar inom denna konflikt.

Det är viktigare att vara en tänkande och resonerande människa nu än att vara uppslukad av profetior som eventuellt skulle rättfärdiga brutalitet

Be för världens ledare ,media och kristna ledare

Svara -   - 14/5-18 19:13 -


Johnn

Svar till Tom.

Amen Gud Välsigna Israel

Svara -   - 14/5-18 21:59 -


David Ström

Som jag förstått det så bygger Iran upp en militär närvaro i Syrien. Israel ser det som ett militärt hot och svarar med militärt våld. Israel visar alltså att de är beredda på ett fullskaligt krig om inte Iran drar sig tillbaka. Attackerna var precisa som jag förstår det och jag har svårt för att kalla det för ett proxykrig.

Svara -   - 16/5-18 17:43 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

1

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

51

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

11

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

3

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Annons


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 38, söndag 23 september 2018 kl. 20:37

Jesus söker: Tekla, Tea!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

21

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!


Riskerade sitt liv för en Bibel

Läsarmejl av nils 

Bibel

Han kunde utstå tortyren och svälten, men kunde inte utstå en dag utan sin Bibel. 

6

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 631 266 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 886 bloggartiklar, 89 688 kommentarer och 58 432 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp