Surfar nu: 1021 www.apg29.nu

Lurad! Kvinna, vad är det du har gjort? - Maria Hallmans nya bok

1492943161-bok.jpg

Maria Hallmans nya bok: "Lurad! Kvinna, vad är det du har gjort?

Hennes debutbok ”Homosexualitet är synd” publicerades 2005 och väckte stor uppståndelse. Nu släpper Maria Hallman i Myresjö sin andra bok, ”Lurad! Kvinna, vad är det du har gjort?” och innehållet i den är lika kontroversiellt utlovar författarinnan, skriver Vetlanda-Posten.

Tidningen skriver bland annat:

Enligt Maria Hallman, som baserar mycket av innehållet i sin bok genom att studier av Bibeln, är kvinnan skapad och styrd av känslan, på både gott och ont.

- Mannen är skapad som en problemlösare, ska arbeta och beskydda sin hustru. Men med dagens politiska korrekthet, där kvinnan ska vara jämställd mannen, då går det fel, säger Hallman och utvecklar:

- Om en kvinna leder männen, då blir det en ”mammaorganisation”, om en kvinna styr en församling, då blir det en ”mammaförsamling” och om en kvinna styr ett land, då blir det ett ”mammaland”. Idag är exempelvis närmare 80 procent av alla präststuderande kvinnor. Fortsätter denna trend har vi snart inga män som innehar prästerliga ämbeten i Svenska kyrkan. Det finns inget i Bibeln som belägger kvinnliga präster eller pastorer. Församlingsföreståndarens uppgift är endast förbehållet män, framhåller Hallman.

Och:

- Kvinnan nöjer sig inte med att bli jämställd, hon vill ta över hela samhället. Många tycker säkert att jag är gammalmodig, lagisk (vikten av att man följer den gudomliga lagen) och väldigt radikal och det stämmer, det är jag!

Hennes radikala sida märks ännu tydligare när hon börjar jämföra barnafödandet i Europa och i muslimska länder.

- I Europa föder kvinnan 1,38 barn per familj medan en muslimsk kvinna föder 8,1 barn per familj i genomsnitt. Om inget görs kommer Khadaffis ord att gå i uppfyllelse, ”vi behöver inte inta Europa med krig och terror utan vi kan inta Europa genom vårt barnafödande”, för Hallman fram.

Hallmans siffror skiljer sig från statistik som Globalis, som baserar sig på uppgifter från FN. Statistiken visar att Somalia är det muslimska land som har högt födelsetal, siffran är 6,0 barn per kvinna. I Sverige är siffran 1,9.


1492943328-lurad-maria-hallman.jpg

På baksidan av boken kan du läsa:

Boken har tre avdelningar

Första avdelningen: Ett Nödrop För Sverige! Om inget görs dör hon ut, faller på egen fot, genom sitt svenska låga barnafödandet. För ett land ska behålla sin art måste varje familj föda 2.1 barn. Europa föder idag i genomsnitt 1.38 barn per familj, medans muslimerna föder 8.1 barn per familj. Kvinnorna stressar ihjäl sig, självförvållat har de bytt ut sin äkta makes beskydd, mot statens obarmhärtiga kravmaskin.

Andra avdelningen: Skapelseordningens 7 grundpelare

  1. Guds avbild
  2. Instiftande av äktenskapet
  3. Gud talar till mannen
  4. Mannen ska arbeta.
  5. Kvinnan är man

Tredje avdelningen: Reformationens 1500-tal och framåt, du ska få lära känna fantastiska husmödrar som Katherina von Bora Luther, Idelette Calvin, Sara Edwards, Mary Wesley, Lydia Finney, Catherine.

1492944140-maria-och-stefan-hallman.jpg

Pastor Stefan & Maria Hallman har varit gifta i 30 år. De adopterade två bröder Jonathan och David 1996 från Ryssland.

Maria examinerades som ”High Honor” student på FaithSchool Of Theology, erhållit diploma i ”Evangelical Teacher Traning” 1980-1983 USA. Musikutbildning på Statens Normal i Stockholm.1970-1972. Programledare och producent i Kristen TV; TV Vision Norge, Vision Heaven, Dansk Kristen TV, Verdikanalen, Kanal 10 Sverige/Asien och Christian Television Club 2000.

Pastorsfru i många år, medhjälpare till Stefan, hemmets projektledare, husmor och uppfostrare till våra pojkar. Läser BIBELN dagligen, gideoniternas bibelläsningsplan i 30 år.

Boken är utgiven på Hallmansgårdens Förlag 570, 13 Myresjö Sweden | www.ctvc.se

>> Beställ boken här!


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 23 april 2017 12:53 | #maria hallman #boksläpp #hbtq #feminism #svpol | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

82 kommentarer

Johan Sun, 23 Apr 2017 14:05:06 +020

Helt rätt Maria!

"Äldre kvinnor skall på samma sätt uppträda som det anstår de heliga. De skall inte sprida skvaller eller missbruka vin. De skall vara lärare i det som är gott, så att de förmanar de unga kvinnorna att älska man och barn, att leva anständigt och rent, att vara husliga och goda och underordna sig sina män, så att Guds ord inte smädas." (Tit 2:3-5)

En oerhört viktig tjänst, som alltför få kvinnor har tagit till sig.

Tack för att du gör det (du är ju i a f en "äldre" kvinna i tron, vilket naturligtvis är det viktiga, är det gäller vilka som ska utföra denna tjänst)!

Gud välsigne dig!

Svara


Per Sun, 23 Apr 2017 16:30:30 +020

Tack Maria, för att du står upp så frimodigt för rättfärdigheten i Guds Ord!

Svara


JL Sun, 23 Apr 2017 17:06:19 +020

Det fungerar inte med att ni kvinnor springer omkring och säger att alla andra kvinnor skall föda barn, men så slutar det med att de framträdande kvinnorna i kyrkorna har minst barn. En riktig ledare visar vägen. Med sina handlingar.
Hade vi fött de barn Gud tilldelat oss och lärt dem att älska Gud, så hade vi inte varit där vi är. Vi hade chansen att tävla med vår goda frukt(barn), men tog inte chansen. I stället blev mammon vårt fall.
Odjuret har nu paralyserat hela samhället och har infiltrerat varje del av samhällssystemet. Det bästa vi kan göra i dagsläget, är att bedriva skadekontroll. Åka till länder som Ungern och se till att de inte bara stoppar den andre guden, utan att de börjar föda barn, så att vår förbannelse inte blir deras. Att se till att deras pastorer och präster inte är infiltrerade som våra.

Svara


Lysell Sun, 23 Apr 2017 21:29:44 +020

Svar till JL.

Tack Maria

För att du visar hur du lever ut den kristna missionen.

JL skriver "Det fungerar inte med att ni kvinnor springer omkring och säger att alla andra kvinnor skall föda barn, men så slutar det med att de framträdande kvinnorna i kyrkorna har minst barn. En riktig ledare visar vägen. Med sina handlingar."

Maria utför frivilligt en gärning, med sin bok som hon skrivit. JL angriper henne för det om jag fattat saken rätt. Vi har en världslig ledare som heter Martin Luther och eftersom majoriteten av de Kristna går ifrån sina ideal och accepterar vilka fjantiga Bibelöversättningar som helst samt släpper in kreti och pleti i vår tidigare svenska kyrka så okay då ...... kör vidare. Planen är ju bestämd, men det vore på sin plats att fler framförde sin syn på den kristna tron som Maria gör i stället för att babbla. Ge dig i stället på den kvinnliga biskopen, eller att fjantet (politikerna) tagit över Svenska Kyrkan.

När det gäller fotbollsförbundet så finns det inte några politiska styrmedel där minsann, och det kan man ju tolka som att kyrkan måste alltså vara viktigare att styra. Det var i alla fall inte mitt intresse att få politiker i kyrkan, men det kanske JL tycker. Du får väl se vad politikerna tycker om Marias bok när det blir tal om den. Hon väcker i alla fall en del som sover.

Hälsar

Lysell

Svara


Ann-Marie A. Sun, 23 Apr 2017 21:33:32 +020

Läste artikeln i Vetlandaposten. Håller med Maria att det vore mycket bra om den som ville kunde vara hemma med små barn, och att mannen också ska ta ansvar för sin familj. Men håller inte alls med henne om det hon säger om kvinnliga församlingsledare, Merkel, SD mm.
Visst finns det ju många kunniga och starka kvinnor som stått bakom och stöttat många män. Men tror inte alls att det är alla kvinnors roll. Gud använder, och Den helige Ande utrustar också väldigt många kvinnor, inte bara för att stötta män. Ledsen att en kvinna skriver en sådan här bok. Har sett och hört Maria ett par gånger, tycker hon är duktig och kunnig men tråkigt att hon skriver tråkigt tycker jag, men vi får tycka olika, det är ju bra.
Gal 3:28. Här är icke jude eller grek, träl eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Jesus Kristus.

Svara


Ann-Marie A. Sun, 23 Apr 2017 21:39:12 +020

Tråkigt att min kommentar for iväg innan jag skrivit färdigt.. Har varit med om det en gång innan med. Höll på med att skriva om ett par meningar. :)

Svara


Johan Mon, 24 Apr 2017 07:11:21 +020

Svar till Ann-Marie A..

Gal 3:28. Här är icke jude eller grek, träl eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Jesus Kristus.

Det är en av de mest missbrukade och missuppfattade verserna i hela Bibeln.

Feminist-"teologer", citerar denna vers helt ur sitt sammanhang, och vill därmed ge den en betydelse som den inte har. De "klipper också ut" de många verser i Bibeln som motbevisar deras misstolkning, av denna vers.

Så kan man inte göra, om man vill följa Jesus!

Svara


Ann-Marie A. Mon, 24 Apr 2017 10:21:18 +020

Svar till Johan.

Tack för ditt svar. Vi tror olika. Vill vara saklig och inte kommentera ditt tal om "feminist-"teologer", konstigt uttryck tycker jag.. Jag har lyssnat till och läst vad flera mycket trovärdiga, pålästa och andefyllda äldre pastorer, och någon yngre, har att säga om detta. De hänvisar till flera verser och sammanhang i Bibeln som visar att kvinnan är jämnställd mannen. Att hon kan ha församlingsledartjänst mm.

Så kan man tro och göra om man följer Jesus tycker jag . Men tur att vi får tycka olika.

Mvh Ann-Marie

Svara


Johan Mon, 24 Apr 2017 12:58:19 +020

Tack för ditt svar! :)

"Vi tror olika."

Ja, det gör vi!

"feminist-"teologer", konstigt uttryck tycker jag.. "

Jämför det som dessa jämställdhets- och feminist-"teologer" torgför, med i förmodligen samtliga teologer, före feminismens genombrott i slutet av 1800- / början av 1900-talet, så förstår du nog vad jag menar.

"Jag har lyssnat till och läst vad flera mycket trovärdiga, pålästa och andefyllda äldre pastorer, och någon yngre, har att säga om detta."

Det är en del av problemet, att man "lyssnat till" utombibliska källor. D v s skrifter och teologer, istället för att själv läsa Bibeln och grunda allt man tror, först och främst, på vad som står skrivet i den.

"De hänvisar till flera verser och sammanhang i Bibeln som visar att kvinnan är jämnställd mannen."

De klipper, som sagt, och klistrar, samt baserar ofta sin lära på någon undermåligt översatt vers, istället för på vad grundtexten säger.

"Att hon kan ha församlingsledartjänst mm."

Bibelns svar:

"Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen, utan hon skall leva i stillhet" (1 Tim 2:12)

&

"En församlingsledare skall vara oklanderlig, en enda kvinnas man" (1 Tim 3:2)

"Så kan man tro och göra om man följer Jesus tycker jag . Men tur att vi får tycka olika. Mvh Ann-Marie"

Nej Ann-Marie! Att följa Jesus innebär att underordna sig Guds Ord, vilket är ett av hans namn!(Upp 19:13)

Frid!

Svara


Maritha Mon, 24 Apr 2017 17:04:52 +020

Något jag har märkt mellan mannen och kvinnan Gud förenat är att Herren kan oftast tala till henne först och därefter el direkt el efter en tid så får mannen samma sak.Viktigt för mig att vara underställd mannen,så han får leverera det i ljuset.Guds ordningar är bäst, det är ju Gud som stadgat ordningarna....Mannen behöver oss,men jag blir lite skrämd över utvecklingen att männen har så tappat sin hållning i samhället då han axlar mer och mer det svåra över till kvinnan..Undra på att vi kvinnan inom äktenskapet blir otrygg.En kvinna är lyckligast när sin man visar beskyddande auktoritet och samtidigt visar sin hustru uppmuntran och kärlek.Han ska beskydda henne,inte kontrollera.Samhället är ingen sjukstuga som behöver plåstras om utan samhället vi vill se är modiga starka rättsmedvetande män som står emot problemen och gör något åt det, intesom nu förhalar coh väntar på bättre tider.I mitt äktenskap var det oftast jag som fick ta hand om raset,ruinerna.Fel fel fel och orättvist.Så ser samhället ut idag tycker jag. Förlåt om jag verkar bitter,men jag har förlåtit och gått vidare,tagit vara på lärdomen,aldrig mer, men det är sant som Maria Hallman skriver,så tror jag,och tror och på Bibeln som är fundamentet

Om du reagerar nu i vrede,så är du träffad,och behöver fråga Gud varför.Jag själv har haft många många många ggr att bli arg över sanningen som jag inte hade ljus över,,,lika många ggr fick jag lämna det till Gud och HAN visade mig och att HAN skulle förändra mig,samt förlåta och välsigna.

Älskar män,vilken styrka i församlingen när mannen intar sin rätta position.Dynamis.

Tack Stefan och Maria Hallman.Ni är ett gott exempel, önskar många fått veta er bakgrund och hur ni träffades,undrar! finns någon självbiografi om detta

Gud tillhör äran

Svara


Ann-Marie A. Mon, 24 Apr 2017 17:48:54 +020

Svar till Johan.

Ord och inga visor från dej! ;) Tycker fortfarande att vi får tro olika. Det finns många olika församlingar också. Tycker det är du som "klipper och klistrar".. Läser bibeln själv, och de pastorer jag hört o läst i ämnet, har som sagt var byggt sin undervisning på bibelversar och bibelsammanhang. Är inte född igår.. "av människor påhittade skrifter" böcker mm, litar jag inte alltid på.

Tror att dessa pastorer som lever nära Herren, kan Bibeln och fått gåvan av Herren att undervisa är trovärdiga. Lutar mej inte alls mot "utombibliska källor."

Låter inte dej förklara för mej vad i Guds ord jag ska "underordna mej". ;) Sett skräckexempel på det, där många unga kvinnor lämnade, eller inte fick utveckla sina gåvor för att de skulle underordna sej "allmäktiga män". Kärleken försvann till förmån för regler och fina fasader. Ledsamt.

Finns kärleken från Gud och Guds Ande, så fungerar det som det ska mellan kvinnor och män också i församlingen.

Frid önskar jag dej!

Svara


Irene Nielsen Mon, 24 Apr 2017 18:07:26 +020

Svar till Johan.

AMEN

Svara


Johan Mon, 24 Apr 2017 20:03:11 +020

Svar till Ann-Marie A..

"Tycker fortfarande att vi får tro olika."

På sätt och vis vill jag ge dig rätt. Man får tro precis hur man vill, fast inte om man ska bli frälst.

"Tycker det är du som "klipper och klistrar".."

What? Kan du exemplifiera? Vad är det jag klippt och klistrat v g Bibeln?

"Tror att dessa pastorer som lever nära Herren, kan Bibeln och fått gåvan av Herren att undervisa är trovärdiga."

Att överlämna till "pastorer" som ser ut att leva "nära Herren" och verkar ha "fått gåvan...att undervisa", är ett generalfel i svensk kristenhet. Det är nämligen väldigt få som håller "sig till lärans tillförlitliga ord" (Tit 1:9)

"Låter inte dej förklara för mej vad i Guds ord jag ska "underordna mej". "

Det är väl ingen som kan göra det , inte ens Gud?

"Sett skräckexempel..."allmäktiga män"."

Att du har sett skäckexempel, där Gud inte fick vara den Ende som är Allsmäktig, betyder inte att Guds Ord har fel och måste sovras.

"Finns kärleken från Gud och Guds Ande, så fungerar det som det ska mellan kvinnor och män också i församlingen."

Tycker att du glömde kärleken till Gud. Den innebär att vi lyder!

Jesus: "Om ni älskar mig, håller ni fast vid mina bud." (Joh 14:15)

Shalom!

Svara


Alf Mon, 24 Apr 2017 20:27:59 +020

Ja allt är upp och ner, Satan har vänt helt upp och ner på Guds ordning här i Sverige. Konsekvenserna är förödande. Och alla dessa kvinnor som läser till präst och pastorer måste lära sig att underordna sig Guds Ord!

Svara


Ann-Marie A. Mon, 24 Apr 2017 20:41:11 +020

Tack för ditt svar. Ja jag tycker det är du som "klipper och klistrar" som du uttrycker det, när du skriver att jag "tror på skrifter" och annat som jag inte alls sagt/skrivit. När du skriver med fet stil och utropstecken tycker jag inte du är ödmjuk och vill diskutera, utan "domdera".

Jag älskar Jesus och håller fast vid hans bud. Låter Honom forma mej att bli mer ödmjuk. Jag underordnar mej Hans ord och "sovrar inte ut" vad jag vill tro på. Lyssnar gärna på kloka, visa, ödmjuka kristna människor men inte gärna på den som inte lyssnar och bemöter vad jag skriver med respekt. Dem kallar jag besserwissrar. Tror att vi får tro olika. Tycker att du glömde att vara ödmjuk i din kommentar..

Frid broder!

Svara


Johan Mon, 24 Apr 2017 21:31:49 +020

Svar till Ann-Marie A..

"jag tycker det är du som "klipper och klistrar" som du uttrycker det, när du skriver att jag "tror på skrifter" och annat som jag inte alls sagt/skrivit."

Det enda jag refererade till, var det du skrev, vilket naturligtvis är utombibliska källor. Du skrev:

"Jag har lyssnat till och läst vad flera mycket trovärdiga, pålästa och andefyllda äldre pastorer,"

"När du skriver med fet stil och utropstecken tycker jag inte du är ödmjuk..."

Att förtydliga och stå fast vid bibliska Sanningar, m h a fetstil och utropstecken är inte brist på ödmjukhet.

Brist på ödmjukhet är det däremot att INTE underordna sig Guds Ord.

Jag älskar Jesus och håller fast vid hans bud. Låter Honom forma mej att bli mer ödmjuk. Jag underordnar mej Hans ord och "sovrar inte ut" vad jag vill tro på.

Ledsen, men jag håller inte alls med dig om att du gör detta. Det är ju tvärtom så att du inte gör detta, eller hur? Bibeln säger på många ställen att kvinnan ska underordna sig sin man (t ex Ef 5:22-24; Kol 3:18; 1 Pet 3:1 etc. etc.), men det håller du ju inte med om. Du tycker att män och kvinnor ska vara jämställda.

"Lyssnar...inte...på som inte...bemöter vad jag skriver med respekt."

Vad är respekt enligt dig? Att hålla med dig och inte säga emot?

Mvh

Svara


Ann-Marie A. Mon, 24 Apr 2017 22:14:21 +020

Svar till Johan. Nej, respekt är inte alls att hålla med, så dum är jag inte. Diskuterar gärna med någon i all ödmjukhet.
Men du "rutar in" DELAR av vad jag skriver, och säger att det är vad jag tror på. Lite som en politiker säger min man.. ;) Det är ju inte alls snällt och rättvist.
Tror att en make i kärlek och ödmjukhet ska bestämma, i de fall han och frugan har olika uppfattningar i någon fråga, som gäller deras gemensamma liv. Men tror inte att Alla Kristna Män ska vara någon sorts överhuvud över Alla Kristna Kvinnor.
Tror inte heller att kvinnliga pastorer och församlingsledare borde säga upp sej.
Vill inte fortsätta kommentera med dej längre. Vi tror olika, men har samma Herre. Vi ska inte ge näring åt ev. ilska eller låta solen gå ner över vår ev. vrede.;) God natt.

Svara


Lysell Mon, 24 Apr 2017 22:32:05 +020

Svar till Ann-Marie A..

Jag vill säga er en sak Ann-Marie och Johan. Ni låter som ungar i lekhagen.

Min kära hustru som stått ut med mig i 50 år talar alltid om för mig vad jag skall bestämma, och som husets Herre så bestämmer jag det. Var det något mer .... :-))

Lysell

Svara


Johan Mon, 24 Apr 2017 22:37:15 +020

Svar till Ann-Marie A..

"tror inte att Alla Kristna Män ska vara någon sorts överhuvud över Alla Kristna Kvinnor."

Där är vi överens, för det tror inte jag heller.

"Vi tror olika, men har samma Herre."

Är inte så säker på det.

För min del har jag absolut ingen "vrede" mot dig.

Jag önskar dig i a f allt gott och sov så sött! :)

Svara


Petrus Tue, 25 Apr 2017 06:58:13 +020

Feminism är inget annat än jezebel ande

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 07:33:01 +020

Svar till Petrus.

Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.

Naturligvis har man missbrukat även feminismen.

Svara


Nisse Tue, 25 Apr 2017 08:00:49 +020

Menar Maria Hallman att det är fel att en kvinna predikar? Vad säger hon då till de hundratals som genom åren blivit frälsta på hennes egna möten? Kom de till tro genom att Maria Hallman predikade i strid med Guds vilja? På hennes möten blev unga människor omvända, upprättade, helade, sjöng i anden... Det är en märklig insikt hon kommit till. Jag vet att det är Gud som frälser och att han till och med kunde använda sig av en åsna till att tala, men det här rimmar ändå illa med hennes egen gärning.

Svara


Lysell Tue, 25 Apr 2017 10:55:42 +020

Till Nisse

Nisse ditt uppsåt är nog okay, men man måste skilja på att sprida evangeliet och att vara pastor. Sprida ---> Johannes 4:25,39. Att vara preacher/pastor finns på flera ställen hos St.Paulus i N T. Där preciseras vad som gäller. Vad beträffar jämlikhet är det nog så att väldigt många kristna har inte växt in i innebörden i vad Bibeln faktiskt säger, och när de upptäcker detta blir deras uppror mot vår Herre starkt. Läs 1 Tim 2:11-12 och 1 Kor 14:44-45. Starka ord för en som inte är förberedd. Innebörden i verkligheten blir annorlunda i vår tid med den uppfostran som tillämpas. Tyvärr. Det är ju så att även män får starka ord i Bibeln, men det talas det inte så mycket om. Avslutningsvis är det kanske inte riktigt det budskapet som Maria vill framföra med sin bok som helhet.

Eller........?

Svara


Erik S Tue, 25 Apr 2017 12:11:01 +020

M Hallman är rätt ute i denna fråga. Kvinnor skall inte vara lärare och/eller föreståndare. Många män skall heller inte vara Bibellärare. Just denna uppgift är mycket speciell och avsedd för en ganska liten grupp,särskilt utvalda.

Benämningen "pastor" verkar som om det har gått inflation i, dom sista åren. Alla skall kalla sig "pastor". Vi har väl aldrig haft så många, speciellt yngre kvinnor, som kallar sig pastor. Man kan undra varför? Vad är det för fel på evangelist? Dom får kalla sig det för mig, men jag kan inte se att det är Bibliskt.

Däremot kan kvinnor ha många andra tjänster. Som nämnts, evangelister, sång/musik, profetera/uttyda och det som går under benämningen diakon. Social verksamhet, att samtala med människor i kris m.m. Dom kan naturligtvis vittna/predika eller vad vi nu vill kalla det. Men föreståndare/församlingsledare, nej.

Som med alla tjänster i Guds rike/församlingar, så måste det finnas en kallelse i botten, annars kommer det för eller senare att spåra ur, på ett eller annat sätt. Måste tyvärr säga, att en del yngre kvinnor-pastorer-inte har så mycket att komma med i sina predikningar. Det är mest fina ord och genomtänkta fraser s.k skrivbordspredikningar, men någon djupare andlig kraft och insikt finns inte (jodå, det finns män också i denna kategori)

Vi har dom sista åren sett hur mycket "oandligt" smyger sig in i våra församlingar. Dit hör New Age, ockultism, mindfullnes , hbtq o.s.v. Till det osunda hör också "radikalfeminismen". En del, speciellt yngre/medelålders kvinnor, skall hävda just kvinnan i alla lägen. Då hamnar vi fel.

Alla är lika inför Gud, absolut. Men varför kan vi inte bara följa Guds ord och ha den ordning som föreskrivs där? Vi måste tillbaka till våra rötter om det ska bli framgång i den sista svåra tid som ligger framför. "Titlar" har här inte stor betydelse. Det är andra saker som är avgörande.

MVH och Guds frid.

Svara


Lysell Tue, 25 Apr 2017 13:18:20 +020

Tack Eric S

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 14:18:49 +020

Ledsen att min kommentar till Maria Hallmans bok och vad hon tror, resulterar i att jag blir kallad feminist av någon, barnunge av en annan och blir ifrågasatt om jag är en kristen av en tredje.. Mycket tråkigt sätt att debattera av somliga här.

Tack till Nisse som inte angrep mej.

Är varken en feminist eller en barnunge. Är en kristen fru, bonusmamma och mormor. :) ;) Är förlåten av nåd och kärlek. Försöker att inte kasta stenar, men tycker jag har rätt att kommentera utan att folk sätter etiketter på mej. Vänligen A-M

Svara


Michael Häggqvist Tue, 25 Apr 2017 14:19:34 +020

Så i sin iver att påpeka att kvinnor inte ska undervisa så.... undervisar Maria Halland?

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 14:23:09 +020

Svar till Michael Häggqvist.

Hon gör bara reklam för sin bok............

Svara


Michael Häggqvist Tue, 25 Apr 2017 14:23:46 +020

Vore bra om de flesta människor här minns att HERREN säger att vi också ska underordna oss varandra...

Att mannen ska älska sin hustru som Jesus älskar sin församling.,,,

Personligen tror jag det är mer brist på den kärleken bland kristna män än underordnade från kristna kvinnor.

Fråga gärna kvinnojourer i en del städer... finns det en enda misshandlad kristen kvinna som blivit det av sin man är det en katastrof, och tro mig, det finns åtskilliga.

Min poäng är att vi behöver följa bibeln bättre, män liksom kvinnor.

Svara


Johan Tue, 25 Apr 2017 14:28:10 +020

Svar till Ann-Marie A..

Vem har kallat dig "feminist"? Är du inte "ute och promenerar i offerkoftan" nu?

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 14:29:37 +020

Svar till Michael Häggqvist.

Tack...där träffade du mitt i prick

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 14:36:28 +020

Svar till Johan.

Du får nog vara karl nog att du står för vad du skriver. Offerkofta är inget för mej, däremot sanning, ödmjukhet och hyfsade kommentarer. Sluta kasta sten.

Svara


Johan Tue, 25 Apr 2017 15:06:18 +020

Svar till Ann-Marie A..

Nu blir jag snart arg på dig! :(

Du ska inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa!

Om jag har kallat dig för "feminist". Så får du vara så god att vara kvinna nog att bevisa det, och inte komma med falska anklagelser! (Citera i s f exakt vad det är jag har sagt, när jag skulle ha kallat dig för "feminist"!)

Svara


Emiratus Tue, 25 Apr 2017 16:46:09 +020

Svar till Ann-Marie A..

Försöker att inte kasta stenar, men tycker jag har rätt att kommentera utan att folk sätter etiketter på mej.

En Kristen mormor har alltid rätt att kommentera och säga vad hon tycker. Stå på dig nu gammelmormor Ann-Marie. Du har min fulla respekt, och du får gärna ge mig en tillrättavisning ibland, för det mår man bara bra av..... :)

Vi män måste alltid vara tacksamma mot våra Kristna systrar. Tänk vad tråkigt livet skulle vara utan dem. Dem får mer än gärna undervisa mig

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 17:14:20 +020

Svar till Emiratus. "Tillrättavisningar" kan jag ta om de sägs i ödmjukhet utan sakasmer. :) Men säger man att jag är något jag inte är, och har uppfattningar som jag inte har, så är det klart att jag får försvara mej.
Tycker man får skriva en kommentar och uttrycka att man inte har samma åsikter som Maria Hallman vad gäller SD, Merkel, kvinnliga pastorer mm. Är ingen feminist-"teolog" för det.;) Vet att vi är många vanliga kristna kvinnor och män som tycker så ändå. Det är också många som tycker som Maria Hallman. Fast jag tycker hon motsäger sej själv lite ibland..
Gammelmormor är jag inte, lite för ung för det.;) Kanske du har barnbarnsbarn och kan berätta hur du tycker att det är? :) ;)
Ja vi behöver varandra! :)

Svara


Johan Tue, 25 Apr 2017 19:16:06 +020

Svar till Ann-Marie A..

Jag har vare sig kallat dig personligen för feminist eller för feministteolog, så lägg ner!

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 20:32:25 +020

Svar till Ann-Marie A..

Mina tankar går till kvinnan vid sykars brunn, som var föraktad av alla utom Jesus , sedan predikade hon för alla och dom lyssnade på henne. Jesus återupprättar vem han vill, Ingen skillnad på man o kvinna allas lika värde MVH Lasse

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 20:49:49 +020

Svar till Lasse.

Tack Lasse för de orden, stor tröst för mej! :) Tror också att Gud upprättar alla som söker honom, och använder vem Han vill. Trots att man inte är så perfekt och himla duktig.. God kväll till dej. Mvh A-M

Svara


Johan Tue, 25 Apr 2017 20:53:50 +020

Politisk korrekthet och undfallenhet hos män, är ett större problem än upproriskhet och manhaftighet hos kvinnor.

Om Adam inte hade varit politiskt korrekt och låtit kvinnan, Eva, ta över och styra, så hade vi sluppit katastrofernas katastrof, syndafallet!

Samma sak pågår idag, tänk på det!

Svara


Johan Tue, 25 Apr 2017 21:00:24 +020

Svar till Johan.

Skulle stå:

"..är t o m ett större problem..."

Svara


Emiratus Tue, 25 Apr 2017 21:23:38 +020

Svar till Ann-Marie A..

Ja, ingen har rätt att kränka andra....det är pecis så sötnosen Maria menar, som du kan läsa om i länken

https://www.apg29.nu/a/1wu

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 21:37:13 +020

Svar till Emiratus.

Emiratus, vad har den damen i ditt svar till mej att göra? Gud skapade människan till sin avbild, Han gillar alla, också dej och mej, faktiskt, knappt man kan tro det men så är det! :) Kul att vi ska ses i himlen en gång.( Spana efter en liten blondin, det kan vara jag.) Men störst av allt, vi ska få möta Jesus! :)

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 21:39:31 +020

Svar till Ann-Marie A..

Tack själv😊 ett stort följe av kvinnor följde honom,vilket inte var vanligt på den tiden. Rahab som räddade sin familj, Jesus var verkligen kvinnornas vän, hittar ingenstans i Bibeln att Jesus ser ner på någon kvinna, tvärtom bara att läsa, tacksam om någon hittar nått MVH Lasse

Svara


Emiratus Tue, 25 Apr 2017 21:48:33 +020

Svar till Ann-Marie A..

Emiratus, vad har den damen i ditt svar till mej att göra?

Jag vet faktiskt inte.....

Hmmm.....ok, jag ska spana efter en liten blondin i morgon :) Finns ett ålderdomshem där jag bor....

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 22:01:39 +020

Svar till Emiratus.

Spana efter mig med 100 åringen som gick ut genom fönstret och försvann, f.d,108 kg grönsaker.☺ Sov gott

Svara


Alf Tue, 25 Apr 2017 22:02:10 +020

Svar till Ann-Marie A..

Noterar följande bibelvers i sammanhanget: "3. Men jag vill att ni ska veta att Kristus är var mans huvud, och att mannen är kvinnans huvud och att Gud är Kristi huvud." 1 korintierbrevet 11:3

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 22:06:22 +020

Svar till Emiratus.

Varför skriver du så elakt ibland? Svara jag dej vänligt så kan du skriva mkt otrevligt tillbaks. Ett par personer som min man försöker stötta lite ibland kan rätt vad det är säga mycket elaka saker utan orsak till honom. Vi ber för dem. Jag bor inte på ett ålderdomshem, inte ens min mamm bor där. Jag har varit ung, åkt vattenskidor, sökte läkare i 30 år, jobbat tills jag höll på att dö, fick äntligen en diagnos, blir aldrig helt frisk igen, längtar till himlen kommer aldrig svara dej igen,orkar inte det, blir ledsen. God natt. Mvh A-M

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 22:26:22 +020

Svar till Ann-Marie A..

Jag ber av hela mitt hjärta att vi blir frisk.

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 22:29:16 +020

Svar till Alf.

Vad svarar du mej på? Tack ändå..? men.. den bibelversen har jag noterat för länge sen.;) Också de följande, att varkan män eller kvinnor får be eller profetera utan att täcka huvudet. Uppmaningen att kvinnor inte får klippa sej har jag också läst.. Fariseerna slog Bibeln i huvudet på folk.. Inte särskilt kärleksfullt eller manligt tyckte Jesus. God natt Alf. Mvh A-M

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 22:32:09 +020

Svar till Katrina.

Tack Katrina! :) Ber också att vi blir friska. Och blir vi det inte förr, så blir vi det i himlen.:)

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 22:35:54 +020

Svar till Emiratus.

Du får göra som Emmanuel Macron, han är rik , har makt och kan få vilken ung kvinna som helst men han valde en äldre kvinna.

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 22:39:52 +020

Svar till Katrina.

Det kanske var kvinnan som valde honom 😊 MVH Lasse

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 22:42:39 +020

Svar till Lasse.

Kanske det, men ingen tvingade honom gifta sig med henne.... :)

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 22:46:19 +020

Svar till Ann-Marie A..

Ja du helt rätt Fariséerna stod inte högt i kurs Jesus såg deras hjärtan. Jesus förtryckte aldrig någon, män som förtrycker finns det för många av tyvärr 😭 sov gott //Lasse

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 22:50:24 +020

Svar till Lasse.

Ja vi får be för dem. Tack, god natt och sov gott du med. :) / A-M

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 22:51:12 +020

Svar till Katrina.

Helt rätt, bådas samtycke det är ju så det ska va 💗😊men tänk vad många stackars ungdomar i världen som blir tvingade till det😥 sov gott //Lasse

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 22:56:34 +020

Svar till Lasse.

Sov Gott och Herrens välsignelse till dig.

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 22:58:59 +020

Svar till Katrina.

😍

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 22:59:23 +020

Svar till Ann-Marie A..

😍

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 23:04:10 +020

Svara


Israelsdotter Tue, 25 Apr 2017 23:04:22 +020

Svar till Ann-Marie A..

Ann Marie!! D känns som emirtus har lite tråkigt ibland. Han ba läääängtar efter kärleken.. finns ingen bättre kärlek än Jesus !

Svara


Lasse Tue, 25 Apr 2017 23:09:14 +020

Alla längtar efter kärleken 💗 sov gott Susse //Lasse

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 23:11:45 +020

Svar till Lasse.

2 Tess 1: 3. <3

Svara


Israelsdotter Tue, 25 Apr 2017 23:11:48 +020

Svar till Lasse.

Natti natti! 🌃😴💗

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 23:17:04 +020

Svar till Israelsdotter.

Så är det Israelsdotter, störst av allt är kärleken. :) <3 När alla andra namn förbleknar så står Namnet Jesus kvar. Han är vårt hopp! <3 Natti och sov gott.

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 23:18:18 +020

Han skojar..... bara....rätas litet... tror jag.

Emiratus.....Er ist nur ein Scherz

Svara


Ann-Marie A. Tue, 25 Apr 2017 23:18:20 +020

Svar till Katrina.

Tack och god natt till dej, sov gott. <3

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 23:20:40 +020

Natti natti............sov så sött på lilla söta örat.. :)

Må Gud vara med dig och välsigna dig!

Svara


Israelsdotter Tue, 25 Apr 2017 23:21:00 +020

Svar till Ann-Marie A..

Enda hopp!!! Tänkte just på det där när man e gifta tills döden skiljer oss åt.. men haha så e de inte med Jesus!! De e ju då vi träffas 💗🌹 natti natti stora syster. Och hoppas du får fina drömmar!!!

Svara


Israelsdotter Tue, 25 Apr 2017 23:23:34 +020

Svar till Katrina. Kauniita unia 💗

Svara


Katrina Tue, 25 Apr 2017 23:28:50 +020

Kiitos kiitos, sama sinulle och Herran rauhaa, ja Jumalan siunausta sinulle!

<3

Svara


Johan Wed, 26 Apr 2017 02:22:53 +020

Svar till Alf.

Det verkar vara som att kasta pärlor... att ge Bibelns Sanningar till vissa.

Tillbaks får man falska anklagelser, påhopp om att man inte skulle vara manlig eller kärleksfull p g a det, samt allehanda ifrågasättande av Guds Ord.

Trist!

Gud välsigne dig Alf!

Svara


Emiratus Wed, 26 Apr 2017 07:48:40 +020

Svar till Johan.

Det verkar vara som att kasta pärlor... att ge Bibelns Sanningar till vissa.

Du ska inte ta illa upp för vad gamla människor skriver.....det kryllar av 30-plussare på den här bloggen.

Du vet....imse vimse spindel klättrar upp för....

....det blir väldigt mycket vimse :)

Svara


Israelsdotter Wed, 26 Apr 2017 08:59:15 +020

Ja vill inte längre apa mej.. ja vill ju bara va en man.. ooo upiduu ja vill ju va som duuuu shubiduba

Svara


Johan Wed, 26 Apr 2017 12:20:09 +020

Svar till Israelsdotter.

Tycker varken att du ska "apa" dig eller vilja "va en man". Satsa på att bli den gudskvinna som Gud vill att du ska vara, istället!

Mvh

Svara


Israelsdotter Wed, 26 Apr 2017 17:32:24 +020

Svar till Johan.

Ja ha inte ens snackat om mig själv. E varken en apa eller man .. ha du aldrig sett Djungelboken?

Svara


Israelsdotter Wed, 26 Apr 2017 17:52:08 +020

Svar till Johan.

Ta inte åt dig Johan. Du e ju inte heller nån apa 🐒

Svara


Alf Fri, 05 May 2017 13:46:52 +020

Svar till Johan.

Håller med, befarar att dessa människor inte håller måttet inför vår Helige Gud. De har nog sin buk till Gud.

Svara


Susse Fri, 05 May 2017 14:18:57 +020

Svar till Alf.

Alf kommenterade Varifrån kommer den karismatiska väckelsen? Svar till JL. Om hans gärningar och frukter förnekar att han tjänar och fruktar Herren, kan han inte vara en kristen. Att vara kristen innebär att man följer Jesus. Följa Jesus och djävulen kan man ju inte göra samtidigt. "De försäkrar att de känner Gud, men med sina gärningar förnekar de honom. De är avskyvärda, trotsiga och odugliga till varje god gärning." - Titus 1:16 "Så blir det tydligt vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta är inte av Gud, och inte heller den som inte älskar sin broder." - 1 Johannesbrevet 3:10 - 4/5-17 22:20 - 

Svara


babali Fri, 05 May 2017 19:32:12 +020

lite onödigt med denna bok, för vem kommer köpa den? Kristna behöver bara bibeln, förutom studentlitteratur förstås. ateister kommer inte köpa den för de är ju inte kristna och skulle de vara intresserade av kristendomen skulle de köpa en bibel eller prata med någon kristen.

Svara


Susse Fri, 05 May 2017 22:51:54 +020

Svar till Alf.

http://runeberg.org/bibeln/45_14.html

Svara


Carina Ericson Sat, 03 Jun 2017 09:19:58 +020

Svar till Johan.

Tror att man och kvinna kan tjäna Gud lika starkt....ett exempel på en utomordentligt duktig och andesmord förkunnare är Arkens Linda Bergling! Med pastor och herde Gunnar Bergling som tjänar i församlingen med sina gåvor. En harmonisk och trygg församling där Andens liv blomstrar, där både man och kvinna underordnat sig Jesus och Hans vilja. Det är så vackert. All ära till Jesus.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, måndag 17 juni 2019 kl. 10:58

Jesus söker: Torborg, Torvald!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 17 juni 2019 08:19

Be att det går bra med socialtjönsten att CI får nya handläggare i vår egen kommun .

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp