905 online! | Sidvisningar idag: 178 523 | Igår: 171 455 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Malĉefa lernejo malpermesas hejmtasko kaj testoj

Malĉefa lernejo malpermesas hejmtasko kaj testoj

Bildo: nyheter24.se. 

Sture Lernejo en Boden finiĝas per hejmtasko kaj testoj por ĉiuj studentoj en ĉiuj temoj. Unue, la testo en aprilo kun la celo de permanenta malpermeso.

Eble ĉi tiu estas konvena bibeloprde:

Por iu, mia filo, vi avertis vin! Estas neniu fino al via granda bokskrivandet, kaj multe legi korpo lacaj.

Predikanto 12:12

Altaj niveloj de streso

La lernejestro Petronella Sirkka klarigas la sensaciaj decido: 

- Ni konstante akiras novajn raportojn ke niaj infanoj sentas malbone. Kaj estas ĉar ili havas tre altan streso nivelo ĉiam. Jen nia maniero de provi redukti la streso.

Instruistoj nun ne donas studentoj hejmtaskoj aŭ testoj ajn, escepte deobligatoriska nacia testoj por esti farita de tiuj kiu estas en gradoj 9 

La plej bona maniero por renkonti ĉiujn postulojn

Infanoj hodiaŭ havas grandegan postulojn sur ili do mi faktisktr ne surprizita de tiu iom sensacia decido. Ni preĝu por ĉiuj niaj infanoj kaj junuloj. la plej bona maniero por renkonti ĉiujn postulojn en tiu ĉi mondo estas ke ili akceptas Jesuon kaj esti savita. Tiam ili kreskas ĝis esti certa kaj forta homo, malsupren al la tero kaj la koro en la ĉielo.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg Wednesday 11 April 2018 12:50 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


12 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Calle

Ett steg i rätt riktning vad gäller läxor, eleven skall lära sig på skolan vilken är deras arbetsplats, inte hemma.

Kunskapskontroller (prov) bör dock göras även i fortsättningen för att mäta elevens nivå och om det behövs kunna ge mera stöd från lärarens sida, samt ett verktyg inför betygsättning.

Calle

Svara -   - 11/4-18 16:28 -


Nisse

Svar till Calle.

Tvärtom tror jag inte att det här för något gott med sig. Ytterligare två steg ner i dekadensens träsk. Det får inte finnas synd och rättfärdighet längre, inte rätt och fel, inte sanning och lögn. Inget ska få mätas och kontrolleras, var och en ska låtas definiera sin egen sanning i sin egen takt alltefter vad som kliar dem i öronen. Att dagens ungdom inte klarar skolan beror inte på att det är för mycket att lära sig, utan på att socialister och liberaler har experimenterat och relativiserat sönder allt från kunskaper till lärandeprocess. Allt man behöver kan inte lekas in. Stressen beror på en inlärd rädsla att missa något, att världen alltid är intressantare nånannanstans. Fokus och sinnesnärvaro har blivit vår tids bristvaror. Det plingar oavbrutet i mobiler och datorer, tvn skvalar och det ska kollas likes och status på sociala medier även när man vaknar mittinatten. DET är inte skolans och läxornas fel.

Svara -   - 11/4-18 16:51 -


Anja

Detta är illa. Det blir svårare för de sämre lottade eleverna. De duktiga klarar sig alltid, för de inser, att man måste studera hemma och kommer att göra detta, även om inte läxor och prov finns.

Svara -   - 12/4-18 00:27 -


Tommy

Läxor. Nej det borde köras under skoltid. Jag är nog den som vill ta bort betyg systemet också. Man vet, klasser där man inte har betyg, utan godkänner, så hjälper elever varandra istället för att Konkurrera ut varandra. Tänk själva Jesus var ju Lärare för sina elever Lärjungarjungarna. Inte gav han dem betyg, utan gav dem Godkänt och Skulle gå med denna Lära ut i världen och Lära folk om högre ting. Och en liten klass på tolv stycken vore idealiskt, där eleverna kan få känna trygghet, och där Läraren hinner med alla sina elever. Att nästan få famljekänsla i klassen, ja så trygg skall en klass kännas.

Svara -   - 12/4-18 03:42 -


Sss

Det här är inte alls bra. Nu har föräldrarna NOLL insyn.

Jag vill kunna hjälpa och pusha mitt barn med läxor. Om föräldrar är med och visar intresse så går det mycket bättre.

Däremot mindre grupper och barnen bör ha en och samma (utbildad) lärare i alla ämnen upp till 9an.

Varför gick alla barn ut med godkänt i alla ämnen förr?

Vad dom gör är att fördumma mänskligheten för att göra oss till arbetsslavar.

Har ni sett barnens läxor?

Jag har klagat flertal gånger på dessa läxor i årskurs 5 som är för barn i årskurs 2.

Jag får alltså lära mitt barn själv i en del ämnen. Svenska tex.

Att lära sig att stava: Struts, stjärna, kanske, hoppade, talade osv i 5an?

Dessutom fullt med stavfel i läxor och även veckobrev. Otroligt!

Men jag vill absolut att han ska ha läxor så att jag har insyn i vad som lärs ut.

Svara -   - 12/4-18 10:51 -


Nisse

Svar till Tommy.

Tommy, det är en vacker tanke, men den har två problem. Dels byggde lärjungaskapet på frivillighet, vilket inte skolan gör. Alla vill tyvärr inte lära sig, än mindre underordna sig auktoriteter. Dels skulle klasser på tolv elever kosta en väldig massa pengar, pengar spm inte finns, och frågan är om det är i klasstorleken problemet ligger.

Sverige har redan högst vuxentäthet i skolan i Europa. Våra grannländer har både större klasser och lägre vuxentäthet men trots det bättre studieresultat.

Trots det, i dagens Aftonbladdret (Ja, det är satans drake, men även en blind höna hittar ett korn ibland) står det att sju av tio skolor har känt sig tvingade att höja säkerheten de senaste åren, med hjälp av exempelvis övervakningskameror och inpasseringssystem. Var fjärde skola har anställda väktare! Hade någon sagt det för 30-40 år sedan hade folk trott arr det varvet skämt! En miljö där du ständigt är rädd för att råka ut gör något är en stressande miljö.

Vad gör svenska barn så unika att de varken klarar av läxor, prov eller att gå upp på morgonen (många högstadier och gymnasier överväger allvarligt att korta skoldagen ett par timmar på morgonen för att ungdomarna är för trötta)?

Ta tag i problemen istället för att åtgärda symptomen. Den svenska skolan har gigantiska ordningsproblem och Sveriges ungdomar har gigantiska problem med sin självdisciplin. Det är framtidens arbetskraft, föräldrar och ledare det handlar om, ingen limbo där man ska sänka ribban tills alla trillar baklänges.

Svara -   - 12/4-18 11:31 -


Nisse

Ursäkta att min telefon hittar på lustigheter. Det skulle stå såhär:

Hade någon sagt det för 30-40 år sedan hade folk trott att det var ett skämt! En miljö där du ständigt är rädd för att råka ut för något är en stressande miljö.

Svara -   - 12/4-18 11:57 -


Alf

Det måste vara så här det ser ut precis innan ett samhälle går under.

Svara -   - 13/4-18 22:36 -


Harald

Svara -   - 15/4-18 20:58 -


Harald

Halleluja ! Äntligen har man insett att barn som kommer hem från skolan behöver vila o leka. Fast det är 35 år sen jag gick i skolan så mins jag med vånda detta med läxpinan. Jag anser egentligen att skolan inte är något annat än en förnedrings anstallt som ska producera lydiga löneslavar till överklassen.

Svara -   - 15/4-18 21:08 -


Tomas N

Barn och ungdomar mår väl dåligt främst för att det saknas normer och det är svårt för dem att känna verklig trygghet och framtidstro. Vad det gäller stress så tror jag delvis det beror på för mycket valmöjligheter och den sociala median och den flytande gränsen mellan verklig och virtuell värld samt den globaliserade världen och för dålig kost och för lite fysisk aktivitet i kombination med för mycket uppkoppling och datanvändning

Det kanske var lite mycket,men jag tror det moderna liberala västerländska samhället är osunt på många sätt

När det gäller läxor så tror jag det är bra med självstudier. Den nation som slutar med läxor hamnar efter i den globala konkurrensen. ungdomar har mycket energi och maximal inlärningsförmåga. Skolan och militärtjänsten bygger upp en disciplin som räcker hela livet.

Svara -   - 15/4-18 22:16 -


Fredrik Fregoran Göransson

Detta är synd om alla människor som går skolan när var liten och är lättpåverkade av lärarna förneka att gud finns inte och lär evolitionslära och skapelseberättelse och blandar i hop detta ingår alla människor tex mig jag var förvirrade och tänkte inte på gud men när jag såg andlig vision som jag fick välja satan eller jesus och gud så det ändrade min liv och drar från gamla liv och nytt liv med guds rike tidlinje tid rum och plats till nu det är lång historia

Svara -   - 17/4-18 04:42 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Rapida fojojn por la murdo de sveda klinikoj

Rapida fojojn por la murdo de sveda klinikoj

Se mi komprenas korekte, oni murdo, se vi mortigos iun unplanned, dum murdo estas planita. Ekde planado abortos, tio estas nenio sed murdo!

5

Läs allt!


Elida viziti Israelo

Sveda Elida, solidareco veturontan al kristanaj malplimultoj kaj la sola demokratio en Mezoriento, alvenante al Israelo.

2

Läs allt!


Du ska inte mata trollen

Du ska inte mata trollen

Trollen är en tidstjuv, de vill skrämma och tysta oss. Det finns alltså en agenda bakom deras beteende. Därför bemöter jag aldrig kommentarer av personer som jag misstänker är troll. Jag ger dem alltså ingen mat.

Läs allt!


Går man till helvetet om man begår självmord?


En miljon människor begår självmord varje år i världen. Vart 40:e sekund tar en människa sitt liv. Det är fler människor som dör av självmord än av krig och mord.

Läs allt!


I Bibeln drack de vin

I Bibeln drack de vin, ja till och med Jesus och han blev anklagad och förtalad på grund av det. Men du såg Jesus aldrig full. Vinet var ingen last för honom. 

Läs allt!


Turkio renversas centoj de milionoj sur konstruado moskeoj tuta mondo

Moske

La turka registaro estas elspezanta centojn de milionoj konstrui moskeojn en longtempa celo disvastigi Islamon ĉie en la mondo. 

34

Läs allt!


Hijab por infanoj venditaj

Brita magazenoj ĉeno vendas la hiĝabon por junaj infanoj

La brita magazenoj ĉeno Marks & Spencer comercializa barnhijab taŭga por 6-8 Jaro olds.

24

Läs allt!


Kiam kondamnita al la infero?

Kie ajn mi naskiĝis, do estis proponante savo donis al mi. Mi ne estis savita, ĉar mi naskiĝis en "Kristana lando", sed ĉar Jesuo celis min!

2

Läs allt!


Neniu povas trompi Jesuo

Neniu povas trompi Jesuo

Bildo: dagen.se.

Saluton hakilo! Ekde kiam faris al ruzo Jesuo?

5

Läs allt!


La ravo - benita espero!

La ravo - benita espero!

"La ravo estas la transformo de la vivanta kredantoj sperto kiam la Sinjoro returnas akiri la kredantoj al la ĉielo. Homoj tiam spertas esti transformita, sen spertas morton. "

6

Läs allt!


Kion vi faras por esti perdita al eterna infero?

7

Läs allt!


Horoskopo, mindfulness kaj jogo estas orientaj religioj

Per Holger Nilsson

En multaj revuoj, kaj eĉ en gazetoj, estas horoskopojn. Kiel serioza la gazetaro povas publikigi ion kiel suspektema certe povas esti pridemandita.

7

Läs allt!


En decembro 10, skribas la membrolandoj de la Unuiĝintaj Nacioj sub la libera enmigrado

En decembro 10, presita dokumento por la UN kiu esence malfermas senpage enmigrado.

41

Läs allt!


Samseksa geedzeco povas esti malpermesitaj en Rumanio

Samseksa geedzeco povas esti malpermesitaj en Rumanio

Samseksa geedzeco povas esti malpermesitaj en Rumanio. Ĉi semajnfino, la lando voĉdonon jes aŭ ne ŝanĝi la Konstitucio por ke nur geedziĝo devas esti unio inter viro kaj virino.

7

Läs allt!


Den oönskade - Del femton

Den oönskade

Fortsättningen på min livsberättelse från min barndom: När min inre tunna till slut blev överfull exploderade den.

9

Läs allt!


La Sankta Spirito estas forigita de la tero en la ravo

Komento de LelFA 

Trumpeto en ravo

Koncerne la diskuton pri kiuj "povas esti venkita." Ni rigardas la koinegrekiska bazan tekston.

56

Läs allt!


Kio estas tutmondismo

Komento de LelFA 

Kio tutmondismo estas

Tutmondismo estas simple atako kontraŭ ĉiuj aspektoj de nacio identeco fari, kaj la EU estas ĝia ĉefa organizo - almenaŭ politike. 

54

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Judo en Tel Aviv revis ravo

ravo

"Mi revas ke la trumpetoj sonis, kaj mi kuros al la antaŭa pordo kaj elrigardas. Miloj da homoj el la nacio de Israelo ellaboras tra la nuboj kaj ili portis blankajn robojn kaj la ĉielo disigoj kaj la Anĝelo Gabriel estas en la ĉielo supre kaj blovis per trumpeto. "

24

Läs allt!


La nedezirata parto dek kvar

orelon

La ŝoka rakonto de kreski en la kamparo kun adoptita familio.

14

Läs allt!


Gratulon Malle Lindberg 89 jaroj

Hodiaŭ estas la legenda evangeliisto Malle Lindberg 89 jaroj! Li naskiĝis 290,929th Malle Gratulon!

11

Läs allt!


400 homoj estis mortigita de la tertremo kaj cunamo en Indonezio

Preskaŭ 400 homoj estis mortigitaj de tertremo kaj posta cunamo en la insulo de Sulaveso en Indonezio. Pri tiom da vunditoj kaj multaj mankas. 

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, måndag 15 oktober 2018 kl. 21:45

Jesus söker: Hedvig, Hillevi!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Annie Lööf membro de la sekretema Trilateral Komisiono

triflanka Komisiono

Hodiaŭ malkaŝas Verda Partio Birger Schlaug kaj Malou Lindholm de Centra Partio ĉefo Annie Lööf estas membro de la sekreta tutmondisma elito organizo, la Trilateral Komisiono. 

205

Läs allt!


Senaste kommentarer


Will Annie Lööf ĉefministro?

Will Annie Lööf ĉefministro?

Bildo: vn.se. 

Iĝis la Centra Partio ĉefo Annie Lööf invititaj al la Bilderberg renkontiĝo en 2017, ke ŝi fariĝis Svedio la venonta ĉefministro?

21

Läs allt!


8-jaraĝa knabino mortis en la nokto de geedziĝoj

8-jaraĝa knabino mortis en la nokto de geedziĝoj

A islama 8-jaraĝa knabino mortis sur ilia geedziĝo nokton en Jemeno! 

32

Läs allt!


La folioj falis - ekzistos revivigo nun?

La folioj falis

Stefan Löfven estis hodiaŭ matene voĉdonis eksteren kiel ĉefministro. Kio okazas nun, kaj kio okazas en Svedio? Ĉu homoj turni al Dio? Ĉu estos renaskiĝo?

35

Läs allt!


La nedezirata - Parto Dek tri

okulo

En tiu ĉi parto mi diros al vi, interalie pri la ŝoka eventoj ke mi neniam diris al ŝi, kio okazis, kiam mi estis en meza lernejo. Ĉio estas vera, sed kelkaj nomoj de personoj estis ŝanĝita aŭ ne nomita. 

7

Läs allt!


geedza vivo

geedza vivo

Sed se ili ne povas vivi avhållsamt ili edzigxu, ĉar ĝi estas pli bone edzigxi, ol bruladi kun deziro.

55

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

30

Läs allt!


La nedezirata - Parto Dek du

Christer Aberg kun bieno kato

Lerni la ŝoka estonteco de mia serial The nedezirataj. En ĉi tiu sekcio, mi fariĝis ambaŭ pafis, pafis kaj ponardis.

8

Läs allt!


Estas unscriptural preĝi por la nacioj de la mondo en Jerusalemo

Estas unscriptural preĝi por la nacioj de la mondo en Israelo

Bildo: World hodiaŭ. 

4,000 preĝo gvidantoj kolektis en Jerusalemo en Israelo preĝi por la nacioj de la mondo. Ĝi sonas bone, sed estas nur unu snag: ĝi estas tute unbiblical!

34

Läs allt!


Barack Obama: Ni ne bezonas Savanton, aŭ Mesio

En ĉi tiu ŝoka video diras eksa usona prezidento Barack Obama, ke ni ne bezonas Savanton, aŭ Mesio, sed nur honesta malfacile laboranta popolo.

26

Läs allt!


Milito en Sirio

milito

Ni emas paroli pri la Tria Mondmilito, sed estis eble Kuvaitkriget kiam Usono kune kun multaj landoj atakis Irako. Poste, tie estis aliaj militoj kiel ekzemple la Dua Mondmilito kiu nombro en Sirio, mi ne scias. Estas la kvara aŭ eĉ la kvina?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 370 090 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 945 bloggartiklar, 90 776 kommentarer och 58 984 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp