390 online! | Sidvisningar idag: 95 738 | Igår: 193 002 |

www.apg29.nu

Annons

Malĉefa lernejo malpermesas hejmtasko kaj testoj

Malĉefa lernejo malpermesas hejmtasko kaj testoj

Bildo: nyheter24.se. 

Sture Lernejo en Boden finiĝas per hejmtasko kaj testoj por ĉiuj studentoj en ĉiuj temoj. Unue, la testo en aprilo kun la celo de permanenta malpermeso.

Eble ĉi tiu estas konvena bibeloprde:

Por iu, mia filo, vi avertis vin! Estas neniu fino al via granda bokskrivandet, kaj multe legi korpo lacaj.

Predikanto 12:12

Altaj niveloj de streso

La lernejestro Petronella Sirkka klarigas la sensaciaj decido: 

- Ni konstante akiras novajn raportojn ke niaj infanoj sentas malbone. Kaj estas ĉar ili havas tre altan streso nivelo ĉiam. Jen nia maniero de provi redukti la streso.

Instruistoj nun ne donas studentoj hejmtaskoj aŭ testoj ajn, escepte deobligatoriska nacia testoj por esti farita de tiuj kiu estas en gradoj 9 

La plej bona maniero por renkonti ĉiujn postulojn

Infanoj hodiaŭ havas grandegan postulojn sur ili do mi faktisktr ne surprizita de tiu iom sensacia decido. Ni preĝu por ĉiuj niaj infanoj kaj junuloj. la plej bona maniero por renkonti ĉiujn postulojn en tiu ĉi mondo estas ke ili akceptas Jesuon kaj esti savita. Tiam ili kreskas ĝis esti certa kaj forta homo, malsupren al la tero kaj la koro en la ĉielo.


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg Wednesday 11 April 2018 12:50 | #stureskolan #boden #skola #prov #läxor #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


12 kommentarer

Calle

Ett steg i rätt riktning vad gäller läxor, eleven skall lära sig på skolan vilken är deras arbetsplats, inte hemma.

Kunskapskontroller (prov) bör dock göras även i fortsättningen för att mäta elevens nivå och om det behövs kunna ge mera stöd från lärarens sida, samt ett verktyg inför betygsättning.

Calle

Svara -   - 11/4-18 16:28 -


Nisse

Svar till Calle.

Tvärtom tror jag inte att det här för något gott med sig. Ytterligare två steg ner i dekadensens träsk. Det får inte finnas synd och rättfärdighet längre, inte rätt och fel, inte sanning och lögn. Inget ska få mätas och kontrolleras, var och en ska låtas definiera sin egen sanning i sin egen takt alltefter vad som kliar dem i öronen. Att dagens ungdom inte klarar skolan beror inte på att det är för mycket att lära sig, utan på att socialister och liberaler har experimenterat och relativiserat sönder allt från kunskaper till lärandeprocess. Allt man behöver kan inte lekas in. Stressen beror på en inlärd rädsla att missa något, att världen alltid är intressantare nånannanstans. Fokus och sinnesnärvaro har blivit vår tids bristvaror. Det plingar oavbrutet i mobiler och datorer, tvn skvalar och det ska kollas likes och status på sociala medier även när man vaknar mittinatten. DET är inte skolans och läxornas fel.

Svara -   - 11/4-18 16:51 -


Anja

Detta är illa. Det blir svårare för de sämre lottade eleverna. De duktiga klarar sig alltid, för de inser, att man måste studera hemma och kommer att göra detta, även om inte läxor och prov finns.

Svara -   - 12/4-18 00:27 -


Tommy

Läxor. Nej det borde köras under skoltid. Jag är nog den som vill ta bort betyg systemet också. Man vet, klasser där man inte har betyg, utan godkänner, så hjälper elever varandra istället för att Konkurrera ut varandra. Tänk själva Jesus var ju Lärare för sina elever Lärjungarjungarna. Inte gav han dem betyg, utan gav dem Godkänt och Skulle gå med denna Lära ut i världen och Lära folk om högre ting. Och en liten klass på tolv stycken vore idealiskt, där eleverna kan få känna trygghet, och där Läraren hinner med alla sina elever. Att nästan få famljekänsla i klassen, ja så trygg skall en klass kännas.

Svara -   - 12/4-18 03:42 -


Sss

Det här är inte alls bra. Nu har föräldrarna NOLL insyn.

Jag vill kunna hjälpa och pusha mitt barn med läxor. Om föräldrar är med och visar intresse så går det mycket bättre.

Däremot mindre grupper och barnen bör ha en och samma (utbildad) lärare i alla ämnen upp till 9an.

Varför gick alla barn ut med godkänt i alla ämnen förr?

Vad dom gör är att fördumma mänskligheten för att göra oss till arbetsslavar.

Har ni sett barnens läxor?

Jag har klagat flertal gånger på dessa läxor i årskurs 5 som är för barn i årskurs 2.

Jag får alltså lära mitt barn själv i en del ämnen. Svenska tex.

Att lära sig att stava: Struts, stjärna, kanske, hoppade, talade osv i 5an?

Dessutom fullt med stavfel i läxor och även veckobrev. Otroligt!

Men jag vill absolut att han ska ha läxor så att jag har insyn i vad som lärs ut.

Svara -   - 12/4-18 10:51 -


Nisse

Svar till Tommy.

Tommy, det är en vacker tanke, men den har två problem. Dels byggde lärjungaskapet på frivillighet, vilket inte skolan gör. Alla vill tyvärr inte lära sig, än mindre underordna sig auktoriteter. Dels skulle klasser på tolv elever kosta en väldig massa pengar, pengar spm inte finns, och frågan är om det är i klasstorleken problemet ligger.

Sverige har redan högst vuxentäthet i skolan i Europa. Våra grannländer har både större klasser och lägre vuxentäthet men trots det bättre studieresultat.

Trots det, i dagens Aftonbladdret (Ja, det är satans drake, men även en blind höna hittar ett korn ibland) står det att sju av tio skolor har känt sig tvingade att höja säkerheten de senaste åren, med hjälp av exempelvis övervakningskameror och inpasseringssystem. Var fjärde skola har anställda väktare! Hade någon sagt det för 30-40 år sedan hade folk trott arr det varvet skämt! En miljö där du ständigt är rädd för att råka ut gör något är en stressande miljö.

Vad gör svenska barn så unika att de varken klarar av läxor, prov eller att gå upp på morgonen (många högstadier och gymnasier överväger allvarligt att korta skoldagen ett par timmar på morgonen för att ungdomarna är för trötta)?

Ta tag i problemen istället för att åtgärda symptomen. Den svenska skolan har gigantiska ordningsproblem och Sveriges ungdomar har gigantiska problem med sin självdisciplin. Det är framtidens arbetskraft, föräldrar och ledare det handlar om, ingen limbo där man ska sänka ribban tills alla trillar baklänges.

Svara -   - 12/4-18 11:31 -


Nisse

Ursäkta att min telefon hittar på lustigheter. Det skulle stå såhär:

Hade någon sagt det för 30-40 år sedan hade folk trott att det var ett skämt! En miljö där du ständigt är rädd för att råka ut för något är en stressande miljö.

Svara -   - 12/4-18 11:57 -


Alf

Det måste vara så här det ser ut precis innan ett samhälle går under.

Svara -   - 13/4-18 22:36 -


Harald

Svara -   - 15/4-18 20:58 -


Harald

Halleluja ! Äntligen har man insett att barn som kommer hem från skolan behöver vila o leka. Fast det är 35 år sen jag gick i skolan så mins jag med vånda detta med läxpinan. Jag anser egentligen att skolan inte är något annat än en förnedrings anstallt som ska producera lydiga löneslavar till överklassen.

Svara -   - 15/4-18 21:08 -


Tomas N

Barn och ungdomar mår väl dåligt främst för att det saknas normer och det är svårt för dem att känna verklig trygghet och framtidstro. Vad det gäller stress så tror jag delvis det beror på för mycket valmöjligheter och den sociala median och den flytande gränsen mellan verklig och virtuell värld samt den globaliserade världen och för dålig kost och för lite fysisk aktivitet i kombination med för mycket uppkoppling och datanvändning

Det kanske var lite mycket,men jag tror det moderna liberala västerländska samhället är osunt på många sätt

När det gäller läxor så tror jag det är bra med självstudier. Den nation som slutar med läxor hamnar efter i den globala konkurrensen. ungdomar har mycket energi och maximal inlärningsförmåga. Skolan och militärtjänsten bygger upp en disciplin som räcker hela livet.

Svara -   - 15/4-18 22:16 -


Fredrik Fregoran Göransson

Detta är synd om alla människor som går skolan när var liten och är lättpåverkade av lärarna förneka att gud finns inte och lär evolitionslära och skapelseberättelse och blandar i hop detta ingår alla människor tex mig jag var förvirrade och tänkte inte på gud men när jag såg andlig vision som jag fick välja satan eller jesus och gud så det ändrade min liv och drar från gamla liv och nytt liv med guds rike tidlinje tid rum och plats till nu det är lång historia

Svara -   - 17/4-18 04:42 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Missionary Misioj en Filipinoj en septembro

Reader Poŝto de Jorgen Milton 

Kiam mi ses jaroj unuafoje vizitis la Ati-popolo de la Filipinoj, mi ne povis kredi la amo mi alvenus al tiuj homoj. 

1

Läs allt!


Viro, Vi ne estas porko!

Komento de Katrina 

Viro, Vi ne estas porko!

Bildo: Aftonbladet. 

Viro originis de porkoj, ĝi devas esti vera, ĉar ĝi diras en Aftonbladet.

4

Läs allt!


Ekvido en la aflikto

De Mikael Walfridsson 

Sunhorloĝon en la sablo

Kiam ni parolas pri laboro dolorojn, estas vere preta kaj avizo al tiu, kiun la libro de la Apokalipso antaŭdiras. 

5

Läs allt!


100 aŭtoj bruligitaj en pluraj urboj - terorismo ofendoj

Aŭto fajroj en Gotenburgo

Frölunda Torg en Gotenburgo lunde vespere. Bildo: Zagros Hama. 

Aŭtoj ekbruligita en pluraj lokoj en la Göteborg areon, sed ankaŭ en Trollhättan, Lysekil kaj Falkenberg. Pri 100 aŭtoj estis bruligitaj en la regiono.

83

Läs allt!


Fiero asertas perforto, sadismo kaj drogoj

Hundoj en Fiero

Fiero asertas perforto kaj sadismo, kaj instigi la vizitantojn: "Ĝuu la cercanía kaj distanco, tenereco kaj sadismo, estetiko kaj superregado."

21

Läs allt!


Kial edziĝas?

Kial iri al edziĝas?

Kial edziĝas? Ĉu havi sekson aŭ ĉu estas pli granda celo?

15

Läs allt!


Hundo ekhavis la pako - devis subskribi kaj pruvo de identeco

Unu hundo ricevis pakon de PostNord

Bildo: Aftonbladet. 

La hundo Chaya estis pakaĵon en la poŝto de Anglio. Sed por ricevi la pakaĵo estis la hundo mem devis reakiri ĝin, montri identigo kaj subskribi per sia piedo kiu estis koloraj kun inko kajero.

30

Läs allt!


Viro, vi ne estas kato!

kato

Antaŭ kelkaj jaroj mi vidis sur Aftonbladet ttt televido juna virino kiu opiniis ke ŝi estis kato. 

10

Läs allt!


Ne revenu al Sodom

Sodom kaj Gomora

Lot savis de peko urbo de Sodom kiam li estis kidnapita fare de armeoj. Sed post Abram intervenis kaj savis Lot kaj lian familion kaj la personoj kiel ili revenis al la urbo de la peko. Mia amiko: Vi ne devas turni reen al Sodom post vi saviĝis. 

21

Läs allt!


Pafadoj en Svedio

Pafadoj en Svedio

Trovita tiuj statistikoj en Facebook pri la nombro de pafadoj en Svedio de 2006 ĝis 2017. Ĝi kreskis draste!

24

Läs allt!


Vorto de Vivo la librejo imbued kun katolika literaturo

Reader Poŝto de Pelle Lindberg 

Neniu alia dioj de Arne Imsen

La libro "Neniu alia dioj" vendis pli ol mi sonĝis. La unua eldono estas nun eksteren. 

39

Läs allt!


Li vidis Stephen Hawking en la infero kaj demonoj atakoj sur pastoroj

Reader Poŝto de Nils 

infero

La mateno de 15 aprilo 2018, mi komencis, Ĉesi Sandova Honduro, adori la Sinjoron kaj tagmezo. 12 Mi vidis la Sinjoron komencis montri al mi novajn aferojn. Supozis, ke la Sinjoro daŭre montras pli de la regno de la ĉielo, sed ne tiel. Kiam la Sinjoro prenis mian spiriton de la korpo, sed ĉi tiu fojo al la loko de turmento.

146

Läs allt!


Kio granda Kreinto ni havas!

Devas vidi! Priatentu nekredebla video montrante la granda kaj potenca Kreinto Dio!

3

Läs allt!


Kion faras la ŝteliston?

Tjiven

"Kiel vi komprenos, ke se la domo mastro sciis kiam nokte la ŝtelisto venis, li restus maldorma kaj ne permesus al iu ajn eniris en sian domon."

8

Läs allt!


En lumo venis la gaja el

En lumo eliris

Al distingiva, pensiga dokumenta filmo sur Ĉielo TV7, kie profesiuloj dividi siajn komprenojn kaj iama samseksemuloj rakonti pri si mem, pri ĝojo kaj malĝojo kaj vivo-ŝanĝanta renkontojn.

10

Läs allt!


Sveda politikisto kaj patro de malgrandaj infanoj arestita en Libano

Gabriel MARAWGEH 

Dum preskaŭ monato, Roni Doumit, siriano Kristano sveda politikisto kaj patro de malgrandaj infanoj, estis arestita en Libano estas malklara. 

4

Läs allt!


Annons


La konsekvencoj de la gaja geedzeco en Masaĉuseco

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1444173161-homoaktenskap.jpg

Vidu la korŝirajn dokumenta filmo "La sekvoj de gaja geedzeco en Masaĉuseco 'sur Ĉielo TV7. 

14

Läs allt!


Christer Aberg ankoraŭ fanfaronas pri Jesuo

Christer Aberg - La blogger kiu fanfaronas pri Jesuo

Chris estas konata bloguero inter ambaŭ kristanoj kaj ne-kristanoj en Svedio. Li proponas Jesuo responde al la aktuala socia kaj persona problemojn. Gastigantino estas Daniela Persin.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 33, lördag 18 augusti 2018 kl. 12:20

Jesus söker: Ellen, Lena!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Christer Aberg en Apg29 televido

Christer Aberg en Apg29 televido.

Kun simplaj rimedoj mi faris en mia dormoĉambro en TV studio! Kiel tio eblas?

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Nun vi aŭdos! - Apg29 Christer Aberg

Nun vi aŭdos! - Apg29 Christer Aberg. Christer Aberg ludanta kaj kantanta kaj parolante pri Jesuo kaj Apg29.nu.

0

Läs allt!


La mallumo de la Fiero

La bunta mallumo

Claphaminstitutets raporti pri la Fiero. 

Fiero montrofenestroj jesa sinteno al drogoj, sadismo, doloro kaj prostituado.

13

Läs allt!


Pli larĝa perspektivo

Reader Poŝto de Davido B 

Mem-centrita estis hontinda predikisto de Jona en la Malnova Testamento. Li eskapis Dia alvoko, sed ŝanĝis opinion finfine post pluraj malsukcesoj. Lia eskapo el Dio volis kostis al li la vivon. Sed kvankam li fine faris kion Dio al li ordonis, tiel lia sinteno estas mem-centrita.

9

Läs allt!


Aftonbladet konsternita ke geedzeco estas la kuniĝo de viro kaj virino

Aftonbladet konsternita ke geedzeco estas la kuniĝo de viro kaj virino

Bildo: Aftonbladet.se. 

"Kroatio, Bulgario, Latvio, Litovio, Pollando, Slovakio kaj Makedonio havas eĉ konstitucioj kiuj difini geedzeco kiel unio de viro kaj virino, aŭ aliaj konstituciaj vortigo kiu malhelpas samseksa geedzeco," skribas Aftonbladet en pura timo.

145

Läs allt!


Aliĝi al Jesuo - Theo kaj liaj amikoj

Aliĝi al Jesuo - Theo kaj liaj amikoj sur Ĉielo TV7.

4

Läs allt!


Svedio bombisto Dia juĝo fajroj?

Al JAS aviadiloj bombis arbara fajro en Trängslet en Dalarna. 

22

Läs allt!


Eŭropo ricevos 159 milionoj migrantoj de 2025, laŭ UN

Migrant Krizo planita?

Bildo: voiceofeurope.com. 

Eŭropo ricevos 159 milionoj migrantoj de 2025. Ĉi malkaŝas en UN raporton de 2000.

113

Läs allt!


Counterfeit artikolo pri Fiero de Apg29

Artikolo sur Apg29 Fiero hakis kaj falsa

Artikolo sur la Fiero de Apg29 estis hakita kaj falsa 2017. 

En iuj okazoj, estis Apg29 hakis en 2017. Blogo ejo nuntempe havas preskaŭ 17 000 erojn, do ĝi estas facile perdi artikolon kiu estis detruita kaj hakis tiam.

7

Läs allt!


Profetaĵo de la fajro de revival de Svedio

Reader Poŝto de Nils 

profetaĵo

Bildo: varldenidag.se. 

Fine! Al espero vorto de la Eternulo, se la fajro de revival super Svedio! 

29

Läs allt!


Voku Min en la tago de mizero

Reader Poŝto de Katty 

varma suno

Mi sentas ke ni devas preĝi por la viktimoj kiuj estis evakuitaj de siaj hejmoj. Ke ili ekkoni Jesuo kaj havas personan rilaton kun li, ili estis konservita! 

5

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 544 704 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 774 bloggartiklar, 87 247 kommentarer och 57 633 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp