1 129 online! | Sidvisningar idag: 195 032 | Igår: 224 749 |

www.apg29.nu

Annons Himlen TV7 5 år
Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Malĉefa lernejo malpermesas hejmtasko kaj testoj

Malĉefa lernejo malpermesas hejmtasko kaj testoj

Bildo: nyheter24.se. 

Sture Lernejo en Boden finiĝas per hejmtasko kaj testoj por ĉiuj studentoj en ĉiuj temoj. Unue, la testo en aprilo kun la celo de permanenta malpermeso.

Eble ĉi tiu estas konvena bibeloprde:

Por iu, mia filo, vi avertis vin! Estas neniu fino al via granda bokskrivandet, kaj multe legi korpo lacaj.

Predikanto 12:12

Altaj niveloj de streso

La lernejestro Petronella Sirkka klarigas la sensaciaj decido: 

- Ni konstante akiras novajn raportojn ke niaj infanoj sentas malbone. Kaj estas ĉar ili havas tre altan streso nivelo ĉiam. Jen nia maniero de provi redukti la streso.

Instruistoj nun ne donas studentoj hejmtaskoj aŭ testoj ajn, escepte deobligatoriska nacia testoj por esti farita de tiuj kiu estas en gradoj 9 

La plej bona maniero por renkonti ĉiujn postulojn

Infanoj hodiaŭ havas grandegan postulojn sur ili do mi faktisktr ne surprizita de tiu iom sensacia decido. Ni preĝu por ĉiuj niaj infanoj kaj junuloj. la plej bona maniero por renkonti ĉiujn postulojn en tiu ĉi mondo estas ke ili akceptas Jesuon kaj esti savita. Tiam ili kreskas ĝis esti certa kaj forta homo, malsupren al la tero kaj la koro en la ĉielo.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg Wednesday 11 April 2018 12:50 | #stureskolan #boden #skola #prov #läxor #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


12 kommentarer

Calle

Ett steg i rätt riktning vad gäller läxor, eleven skall lära sig på skolan vilken är deras arbetsplats, inte hemma.

Kunskapskontroller (prov) bör dock göras även i fortsättningen för att mäta elevens nivå och om det behövs kunna ge mera stöd från lärarens sida, samt ett verktyg inför betygsättning.

Calle

Svara -   - 11/4-18 16:28 -


Nisse

Svar till Calle.

Tvärtom tror jag inte att det här för något gott med sig. Ytterligare två steg ner i dekadensens träsk. Det får inte finnas synd och rättfärdighet längre, inte rätt och fel, inte sanning och lögn. Inget ska få mätas och kontrolleras, var och en ska låtas definiera sin egen sanning i sin egen takt alltefter vad som kliar dem i öronen. Att dagens ungdom inte klarar skolan beror inte på att det är för mycket att lära sig, utan på att socialister och liberaler har experimenterat och relativiserat sönder allt från kunskaper till lärandeprocess. Allt man behöver kan inte lekas in. Stressen beror på en inlärd rädsla att missa något, att världen alltid är intressantare nånannanstans. Fokus och sinnesnärvaro har blivit vår tids bristvaror. Det plingar oavbrutet i mobiler och datorer, tvn skvalar och det ska kollas likes och status på sociala medier även när man vaknar mittinatten. DET är inte skolans och läxornas fel.

Svara -   - 11/4-18 16:51 -


Anja

Detta är illa. Det blir svårare för de sämre lottade eleverna. De duktiga klarar sig alltid, för de inser, att man måste studera hemma och kommer att göra detta, även om inte läxor och prov finns.

Svara -   - 12/4-18 00:27 -


Tommy

Läxor. Nej det borde köras under skoltid. Jag är nog den som vill ta bort betyg systemet också. Man vet, klasser där man inte har betyg, utan godkänner, så hjälper elever varandra istället för att Konkurrera ut varandra. Tänk själva Jesus var ju Lärare för sina elever Lärjungarjungarna. Inte gav han dem betyg, utan gav dem Godkänt och Skulle gå med denna Lära ut i världen och Lära folk om högre ting. Och en liten klass på tolv stycken vore idealiskt, där eleverna kan få känna trygghet, och där Läraren hinner med alla sina elever. Att nästan få famljekänsla i klassen, ja så trygg skall en klass kännas.

Svara -   - 12/4-18 03:42 -


Sss

Det här är inte alls bra. Nu har föräldrarna NOLL insyn.

Jag vill kunna hjälpa och pusha mitt barn med läxor. Om föräldrar är med och visar intresse så går det mycket bättre.

Däremot mindre grupper och barnen bör ha en och samma (utbildad) lärare i alla ämnen upp till 9an.

Varför gick alla barn ut med godkänt i alla ämnen förr?

Vad dom gör är att fördumma mänskligheten för att göra oss till arbetsslavar.

Har ni sett barnens läxor?

Jag har klagat flertal gånger på dessa läxor i årskurs 5 som är för barn i årskurs 2.

Jag får alltså lära mitt barn själv i en del ämnen. Svenska tex.

Att lära sig att stava: Struts, stjärna, kanske, hoppade, talade osv i 5an?

Dessutom fullt med stavfel i läxor och även veckobrev. Otroligt!

Men jag vill absolut att han ska ha läxor så att jag har insyn i vad som lärs ut.

Svara -   - 12/4-18 10:51 -


Nisse

Svar till Tommy.

Tommy, det är en vacker tanke, men den har två problem. Dels byggde lärjungaskapet på frivillighet, vilket inte skolan gör. Alla vill tyvärr inte lära sig, än mindre underordna sig auktoriteter. Dels skulle klasser på tolv elever kosta en väldig massa pengar, pengar spm inte finns, och frågan är om det är i klasstorleken problemet ligger.

Sverige har redan högst vuxentäthet i skolan i Europa. Våra grannländer har både större klasser och lägre vuxentäthet men trots det bättre studieresultat.

Trots det, i dagens Aftonbladdret (Ja, det är satans drake, men även en blind höna hittar ett korn ibland) står det att sju av tio skolor har känt sig tvingade att höja säkerheten de senaste åren, med hjälp av exempelvis övervakningskameror och inpasseringssystem. Var fjärde skola har anställda väktare! Hade någon sagt det för 30-40 år sedan hade folk trott arr det varvet skämt! En miljö där du ständigt är rädd för att råka ut gör något är en stressande miljö.

Vad gör svenska barn så unika att de varken klarar av läxor, prov eller att gå upp på morgonen (många högstadier och gymnasier överväger allvarligt att korta skoldagen ett par timmar på morgonen för att ungdomarna är för trötta)?

Ta tag i problemen istället för att åtgärda symptomen. Den svenska skolan har gigantiska ordningsproblem och Sveriges ungdomar har gigantiska problem med sin självdisciplin. Det är framtidens arbetskraft, föräldrar och ledare det handlar om, ingen limbo där man ska sänka ribban tills alla trillar baklänges.

Svara -   - 12/4-18 11:31 -


Nisse

Ursäkta att min telefon hittar på lustigheter. Det skulle stå såhär:

Hade någon sagt det för 30-40 år sedan hade folk trott att det var ett skämt! En miljö där du ständigt är rädd för att råka ut för något är en stressande miljö.

Svara -   - 12/4-18 11:57 -


Alf

Det måste vara så här det ser ut precis innan ett samhälle går under.

Svara -   - 13/4-18 22:36 -


Harald

Svara -   - 15/4-18 20:58 -


Harald

Halleluja ! Äntligen har man insett att barn som kommer hem från skolan behöver vila o leka. Fast det är 35 år sen jag gick i skolan så mins jag med vånda detta med läxpinan. Jag anser egentligen att skolan inte är något annat än en förnedrings anstallt som ska producera lydiga löneslavar till överklassen.

Svara -   - 15/4-18 21:08 -


Tomas N

Barn och ungdomar mår väl dåligt främst för att det saknas normer och det är svårt för dem att känna verklig trygghet och framtidstro. Vad det gäller stress så tror jag delvis det beror på för mycket valmöjligheter och den sociala median och den flytande gränsen mellan verklig och virtuell värld samt den globaliserade världen och för dålig kost och för lite fysisk aktivitet i kombination med för mycket uppkoppling och datanvändning

Det kanske var lite mycket,men jag tror det moderna liberala västerländska samhället är osunt på många sätt

När det gäller läxor så tror jag det är bra med självstudier. Den nation som slutar med läxor hamnar efter i den globala konkurrensen. ungdomar har mycket energi och maximal inlärningsförmåga. Skolan och militärtjänsten bygger upp en disciplin som räcker hela livet.

Svara -   - 15/4-18 22:16 -


Fredrik Fregoran Göransson

Detta är synd om alla människor som går skolan när var liten och är lättpåverkade av lärarna förneka att gud finns inte och lär evolitionslära och skapelseberättelse och blandar i hop detta ingår alla människor tex mig jag var förvirrade och tänkte inte på gud men när jag såg andlig vision som jag fick välja satan eller jesus och gud så det ändrade min liv och drar från gamla liv och nytt liv med guds rike tidlinje tid rum och plats till nu det är lång historia

Svara -   - 17/4-18 04:42 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Malpermesi sekso ŝanĝoj en infanoj kaj plenkreskuloj

Knabino oc knabo kisado

La registaro donis investigador rigardi leĝaro sur sekso reasignación kirurgio. Ĝi faras semajnojn venis la propono: Infanoj sub 18 devus povi sperti generila ĥirurgio!

1

Läs allt!


Vulkanaj erupcioj - signo de la tempoj

De Mikael Walfridsson 

vulkanaj erupcioj

Ĝuste nun, kiel ni spertas eksplodan vulkanaj erupcioj en Havajo, kie la Kilauea vulkano sendas cindro pli ol naŭ kilometroj supre en la aero. 

4

Läs allt!


Kun Jesuo en la maŝino halo en Horsaryd

matoj Lindblom

Matoj Lindblom. 

Lindberg estis kaj mi estas en Horsaryd sur unika kunvenoj Mats Lindboms maŝino halo. 

1

Läs allt!


Boplats sökes till Almedalsveckan

Boplats sökes till Almedalsveckan Kontakta Christer Åberg

Jag söker febrilt efter någonstans att bo under Almedalsveckan i Visby på Gotland. Har du någon plats ledig för mig? Behöver bara något utrymme att sova! Hör av dig till mig Christer Åberg på på 070-935 66 96, eller: kontakt@apg29.nu. Tack!

2

Läs allt!


Palme murdo solvita

Skandia viro

Foto: Express. 

Homo, kiu estis 52 jaroj ĉe la murdo de Olof Palme estas de la pasinta jaro la polico ĉefa trako la murdisto.

6

Läs allt!


Gejeco estas normaligita

Infanoj kaj nuda viro

La malsamaj pridfefestivalerna estos trumpeti sian mesaĝon tra la lando ankaŭ la somero, kaj la amaskomunikiloj helpos. 

24

Läs allt!


Antaŭ la tendo somero: Kiel kunfaldi popo-supren tendon

Nun por la somero, vi ricevas mirinda pinto pri kiel kunfaldi popo-supren tendo! 

0

Läs allt!


Jesuo diras ke li estas Dio?

Diras la Biblio kaj Jesuo, ke li estas Dio? Tiu video montras la klara respondo!

33

Läs allt!


Do vi baptigxos per la Sankta Spirito - Christer Aberg

Pentekosto! Do vi baptigxos per la Sankta Spirito - Apg29 Christer Aberg. Christer Aberg montras lingvoj kaj interpretado! Ĉiuj povas baptiĝi.

0

Läs allt!


Kiel mi estis savita

Reader Poŝto de Marko Burazor 

boato lumturo

Sed post kelkaj kunvenoj, mi decidis, ke ili povus preĝi por mi tiel ĉiuj liberigis por mi kaj preĝis kaj mi sentis la ĉeeston de Dio kaj ricevis Jesuo. Ĝi estis la plej bona decido kiun mi iam faris en la vivo.

6

Läs allt!


Gaza perforto estas parte sveda helpo

teroro

Perforto en la Gaza limo kie palestinaj infanoj estis senditaj antaŭen sub fajron en parto pro sveda helpo. Ĝi diras Israelo conocedor Thomas Sandell. 

3

Läs allt!


Bonan Ramadano deziras sveda eklezio

Bonan Ramadano deziras sveda eklezio

Bildo: Twitter. 

Sveda eklezio seksperfortis la unua kaj kvina ordono kiam deziras Feliĉan Ramadano.

32

Läs allt!


Trump estis kiu tenis la promeson de Jerusalemo

Clinton, Bush, Obama kaj Trump donis ĉiujn promesojn al Israelo. Donald Trump estis la sola de la prezidantoj kiuj tenis la promeson de Jerusalemo.

1

Läs allt!


Hamaso permesas Gaza loĝantoj morti anstataŭ ricevi medicinan helpon de Israelo

Israelo, malgraŭ Palestina tumultoj kaj terorismaj aktivecoj, sendis medicinan helpon, kiu nun revenis en plena.

1

Läs allt!


La jara Ramadano Morden alproksimiĝas

Ramadano Murdo 2017

En la lastaj tagoj, estis terura islama terorismo. Kaj antaŭ la islama sankta monato da Ramadano eĉ komencis. 

5

Läs allt!


Feminisma kantis kiel kokino en la Eŭrovido kaj won

La gajninto de Eŭrovido 2018, Israelo estas doni Toy voĉo de kantisto Netta Barzilais.

18

Läs allt!


Annons


Travestiitoj ke Preschool deviga?

Shocking tre tópica - Studio Apg29 Christer Aberg. Hodiaŭaj programo: Elektoj 2018 - do tiu devas Christer Aberg voĉdono. Islamo estas paco? Travestiitoj ke Preschool deviga? Ted Sandstedt, Nenne Lindberg Lindberg kantis.

0

Läs allt!


Islama voko al preĝo estas permesita en Växjö - Episkopo feliĉa

Ĝisdatigita! Polico nun permesis la islama voko al preĝo unufoje semajne en Växjö. La episkopo estas feliĉaj kaj pensis ke estis saĝa.

85

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 21, lördag 26 maj 2018 kl. 17:39

Jesus söker: Vilhelmina, Vilma!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Milito aŭ renaskiĝo?

Per Holger Nilsson 

milito aŭ renaskiĝo

Jam antaŭ kelkaj jaroj avertis Yonggi Cho, li diris. "Svedio havas por elekti renaskiĝo aŭ milito."

16

Läs allt!


Senaste kommentarer


Profetisk uppenbarelse år 1860

Av Holger Nilsson 

Ändens tid  O. G. Hedengren

Det har alltid funnits personer som rannsakat och forskat i Bibelns profetior och med den helige Andes hjälp fått ljus över vad som ska hända.

3

Läs allt!


Stefan Löfven atako inconformista

La ĉefministro atakas inconformista

Bildo: World hodiaŭ. 

En lia majo Tago parolado estis sveda Socialdemokrata ĉefministro Stefan Löfven ataki inconformista.

85

Läs allt!


Vestita Dia justeco antaux edzigxo de la SXafido

Reader Poŝto de Nils 

geedza paro

Fronte SXafido geedziĝo alproksimiĝas, ni devas esti vestita en la justeco de Dio.

8

Läs allt!


Diablo piedpremis kapo

Reader Poŝto de Davido B 

Jesuo malmoligita la diablo kapo

2

Läs allt!


Korano, Jesuo ne estas la Jesuo de la Biblio

La Quran deklaras do ke Jesuo ne estis mortigita kaj ne krucumitaj. Islamo neas la krucumo de Jesuo iam okazis. Ĉu vi malkonfesas, ke Jesuo mortis kaj relevigxis, vi ne povas savigxi.

4

Läs allt!


Islama: Svedio povas fariĝi islama lando

Ĉe Klippan junaj islamanoj diris Dominic Driman klare ke la misio estas igi Svedio islama kaj ke "Svedio fariĝos islama lando."

78

Läs allt!


Kial vi ploras?

Reader Poŝto de Davido B 

larmoj

8

Läs allt!


Vizion: Rusa okupo de Norvegio kaj Svedio

Reader Poŝto de Nils 

rusa soldato

La vido de la rusa okupo de Norvegio kaj Svedio, tiel kiel reviviĝo kaj la Rapture!

68

Läs allt!


Homoj kuglo kaj tranĉilo vundita kaj frapis en Värnamo

Interpafado kaj homoj alveturi en Värnamo

Bildo: Aftonbladet. 

Pluraj serioze vundita en Värnamo. Okazis pafadoj, ponardi kaj homoj estis frapita de veturiloj.

6

Läs allt!


Avicii mortigis sin - li venis al la ĉielo?

Avicii Mortintoj de Ŝajna Memmortigo

Bildo: rollingstone.com. 

La 20 de aprilo 2018 Avicii trovita morta en hotelo en Omano. La 26 de aprilo 2018, lia familio el Avicii prenita sian propran vivon.

88

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 418 727 678 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 552 bloggartiklar, 82 675 kommentarer och 55 674 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp