511 online! | Sidvisningar idag: 20 514 | Igår: 165 827 |

www.apg29.nu

Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

Detta är Jesus enkla ord, inte ord, profetior, syner, visioner eller drömmar från Människor. Matt. 24: 29-30,

"Men strax efter den Tidens V-möda skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken. . . Och Då skall M-sonens tecken visa sig på himlen, och alla släkter skall då jämra sig. Och Han skall sända ut sina änglar med Starkt Basunljud, och de skola Församla hans Utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra. "

Sedan fortsätter Jesus att tala om hur de levde på Noas tid, ända till den Dag Noa gick in i arken: Och de visste av Intet förrän floden kom och tag dem Alla bort. Så skall det ske vid M-sonens tillkommelse. V 37-39.

Nu kommer det Intressanta i V 41-42: Liksom att floden kom först Efter att Noa gick In I Arken, på samma sätt sker uppryckelsen före Guds Domar.

"Då skall två män vara tillsammans ute på marken: En Skall Bli Upptagen, och en skall lämnas kvar. "Två kvinnor skola mala på samma kvarn: En Skall bli Upptagen, och en skall lämnas kvar. "

Här ser vi också att Församlandet av Jesu Utvalda är detsamma som Uppryckelsen.

***

Mark. 13: 24-27 ger följande samstämmiga vittnesbörd: "Men på den tiden, Efter den vedermödan, skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken.

V 26-27: Och Då skall man får se M-sonen komma i skyarna med stor makt och Härlighet. Och Han skall DÅ Sända Ut Sina Änglar och Församla sina Utvalda från de fyra väderstrecken, från jordens ända till himmelens ända. "

I samband med änglarnas församlande i V 27 kommer de kända orden i V 32:

"Men om den Dagen och den Stunden vet Ingen något, Icke änglarna i himmelen, Icke ens Sonen, ingen utom Fadern!"

Därför har även Mark. 13, samma budskap att Församlandet av de Utvalde sker Först Efter vedermödan då solen och månen förmörkas!!

Jesus avslutar därför med denna kända uppmaning i V 36: "Vaken, så att Han icke finner er Sovande, när Han oförtänkt kommer, " (likt de sovande jungfrurna gjorde i Matt. 25!)

*** 

Luk. 17: 26-35 återger samma händelse, med tillägget om Lots räddning från Sodom.  :

"Den dag då Noa gick in i arken: Då kom floden och förgjorde dem allesammans.  

"Den dag då Lot gick ut från Sodom. Regnade Eld och svavel ned från himlen och förgjorde dem Allesammans. " 

"Alldeles på samma sätt skall det ske Den Dag då M-sonen uppenbaras!"

Här kommer den viktiga Sanningen som Helt klart handlar om Uppryckelsen i V33-35.

"Den som DEN DAGEN är på taket (när M-sonen uppenbaras). . . Han må icke stiga ned för att hämta sitt bohag, ej heller må den som är ute på marken vända tillbaka. "

Sedan kommer Bibelns kortaste men Viktigaste vers angående Uppryckelsen: "Kom Ihåg Lots Hustru!"

Lägg nu märke till att dessa Jesu ord om Noas och Lots räddning handlar om Uppryckelsen, för i V 34-35 står: "Jag säger er: Den natten skall två ligga i samma säng: den ene skall bliva Upptagen, den andre skall lämnas kvar. Två kvinnor skall mala tillhopa: den ena skall bli upptagen, den andra skall lämnas kvar!"

När Herren sade: "Kom ihåg Lots Hustru, " är det en påminnelse att när som helst vara redo att kunna lämna hem och familj, nära och kära, arbete ja Vårt liv på Jorden!

Jesus talar i V 33 om hur vår Trosattityd skall vara för att vara redo inför Uppryckelsen: "Den som står efter att Vinna sitt Liv, han skall mista det: Men den som Mister sitt liv, han skall Rädda Det!"

Tre olika och Samstämmiga Jesu Ord om att Församlandet genom Jesu änglar kommer att Ske först Efter den svåra vedermödan då sol och måne förmörkas. Det sker Strax Före att Herrens Vredesdomar kommer, som det skedde under Noas och Lots tid!

***

"Eftersom du har tagit vara på Mitt ord om Ståndaktighet, skall ock Jag taga vara på dig och Frälsa dig ut ur den Prövningens stund som skall komma över Hela Världen för att sätta jordens inbyggare på prov!" :

"Jag Kommer snart: håll fast det du har så att ingen tager din Krona!" Upp. 3: 10-11. ". . . Medan vi vänta på vårt Saliga Hopps Fullbordan och på den store Gudens och vår Frälsares, Kristi Jesu Härligheta Uppenbarelse. " Tit. 2: 13.


nils

Läsarmejl

---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 17 augusti 2018 02:10 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


82 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Karl Håkan Sandell

Mycket av det som står i Bibeln handlar om Israel och Judarna. Och så är det här också det, det talas om är församlandet av judafolket till Israel.

Och det är ju det vi ser idag. Och det är alltså ett klart tecken på att vi är inne i den här sista tiden.

Och det är inte alla Judar som förstår det här och går in, flyttar till Israel, och de som inte gör det de får inte vara med om Guds välsignelse för judarna i dag.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 10:21 -


Tomas N

Svar till Karl Håkan Sandell.

Men snälla Karl Håkan.

I det enkla frälsande evangeliet finns allt det som den troende behöver veta för att nå målet och bli frälst. Så även det viktigaste vad det gäller återkomsten och det apokalyptiska som ingår däri.

Jesus gav en undervisning som håller ännu idag. Ingen behöver fundera på om man är jude eller inte eller något annat invecklat.

Det är att hålla fast vid Gud fadern sonn och den helige anden och den undervisning som Jesus gav,stå emot synd och djävulens villfarelse som man når målet och blir frälst.

Att även i evengeliernas undervisning blanda in genealogier är att lägga extra bördor på den som tror. Som om att inte världen,prövningarna och djävulen inte gav nog med utmaningar så man skall akta sig för teologiska bördor som tillägg.

Evengeliet går ut till alla folk för fullt och det går till"who so ever" who will recieve it.

För Gud vill inte att någon skall gå förlorad.

Jag tänker inte undervisa någon på ett sätt som inte bygger upp lärjungara i efterföljelse och jag uppmanar alla på samma sätt. Religion kan inte rädda någon.

Men Gud frälser många idag genom evangeliet och särskilt då världen håller på att skakas

Guds välsignelse!

Tack Nils för ett enkelt och viktigt budskap

Svara -   - 17/8-18 10:39 -


nils

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jesu ord gäller oss alla Troende,och när Han talar om de Utvalda i ex..24;22 menar Jesus Alltid Sina Lärjungar.

I Matt.24: 9 säger Jesus;"Då skall man prisgiva eder (Jesu lärjungar) till misshandling,och man skall drpa eder,och Ni Skall Bliva HATADE av Alla FOLK För MITT NAMNS SKULL."
Alltså står en Världsvid Förföljelse för Dörren för Alla Jesus Troende!!
Vidare står i V 30 att Alla Släkter på Jorden skall då jämra sig," när de ser Jesus komma på himlens skyar.
Så Matt.24 vände sig till Hela Världens Troende,även om V 15-20 handlar om just speciellt Judarn!
V 29 talar om sol och månförmörkelse som ju drabbar Hela Jorden,så Matt.24 gäller Ej enbart Judarna!

Svara -   - 17/8-18 12:26 -


Bertil Rosenius

Bra ”nils”!

Jag tror vi skall vara med i 1:a delen av vedermödan. Vi tvingas vara vakna mot antikrist, men rycks undan då Guds vrede gårdarna övervälden.

Svara -   - 17/8-18 12:28 -


Bertil Rosenius

Svar till Bertil Rosenius.

... går över världen.

(inte lätt att vara ordblind och ha en självstavande mobil - hur man gör blir det fel - 😥;)

Svara -   - 17/8-18 12:31 -


Karl Håkan Sandell

Svar till nils.

Det är intressant det du skriver om lärjungarna. De var ju faktiskt alla Judar. Och Judarna har blivit förföljda av alla folk, just för att de dödade Jesus.

Men visst får vi alla med i Jesu tillkommelse. Jesus bryr sig om både Judar och Hedningar, men på olika sätt.

Det kan vi se i historien. När England erövrade Israel och Judarna fick tillstånd att återvända 1917. Då föll Anden över de Kristna och Pingströrelsen bildades 1906.

Och när Israel erövrade Jerusalem 1967 och hela landet från Jordan till havet. Då föll Anden i hela Guds församling, allt ifrån Katolska kyrkan och över Svenska kyrkan etc.

Så vad som nu kommer det får vi se. Men Gud är inte färdig, mer är på gång, och Gud har en välsignelse för Judarna och en annan för oss Hedningar.

Jesus är till för alla och han välsignar alla som kommer till honom.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 12:58 -


nils

DESSA JESU ORD SLÅR SÖNDER DEN FALSKA PRE-TRIB LÄRAN AV DARBY!
Nelson Darby,Irländsk bibellärare (1800-1882) fick efter ett möte med en kvinna som i vision såg jesus hämta sin brud,ingivelsen om Jesu bruds snara uppryckelse.
Detta blev upptakten till den kända Pre-Trib läran,som sedan genom Scofields Reference Bible,spreds i början av 1900-talet utöver hela amerika.
Denna Bibel var fylld av Kommentarer,som alla då bekräftade och förklarade Darbys lära,att Jesus skall hämta sin Brud Innan den Svåra V-mödan.
¤¤¤
Denna lära har Fortfarande ett Mycket stort inflytande,blans Västvärldens Troende,så och i Sverige m.fl länder.
Men i ljuset av Jesu Ord i Matteus,Markus och Lukas finns INGET BELÄGG att denna Pre-Trib lära skulle komma från Jesu Mun,då den Helt saknar Stöd i evangelierna och även i Upp.boken!
Jag ser denna Lära vara en Falsk LYCKOFÖRKUNNELSE,att vi i Vädsvärlden skulle vara Undantagna den nöd och förföljelse som IDAG sker i Kina,Ryssland,Asien ,M-östern och Afrika!
Jesus talade om så Tydligt om lidande och förföljelse,och att vi skall bli Hatade i Hela Världen för Jesu Namns Skull.Läs ex.Matt.24. !
¤¤¤
Läs själv och bedöm vad somär Sant inför Jesu egna ord i denna Så Viktiga Fråga,så att inte Du blir överraskad när de svåra tiderna och förföljelserna som Jesu talade om i ex.Matt.24;4-13.kommer.
Tiden Nu måste vi bruka i Bön och Ordet,samt i Jesu gärningar och utveckla vår Andliga karaktär och styrka,inför De Svåra Tiderna som Kommer!! Mvh/nils

Svara -   - 17/8-18 15:44 -


Johan

Så tror jag också det är nils! Många kristna är rädda för att vara kvar under vedermödan, och vem vill egentligen vara det? Men, precis som du skriver, Ordet säger att uppryckelsen sker efter vedermödan, men före vredesdomen. Uppryckelsen kommer att ske strax efter halva den 70:e årsveckan, tror jag.

Shalom!

Svara -   - 17/8-18 18:13 -


nils

Gläder mig verkligen Alla Ni som har insett den falska Darby-läran.

Den har helt genomsyrat kristenheten så att det Ej finns en Andlig beredskap för det svåra Jesus sade, komma skall!
Denna felaktiga förkunnelse har Nedsmittat även den Evangeliska förkunnelsen av idag så att också den har blivit en falsk Lyskoförkunnelse utan Udd och Sanning eller Krav då ju Allt Är Bara Nåd, Bara Nåd!!
Hörde att en pastor i en Sthlm.-församling hade uttryckt sig så; "Du kan kalla dig Kristen och leva hur som helst,Allt är ju bara Nåd!!"
Här behövs en Kursändring i den Kristna Förkunnelsen av Idag,annars är slaget förlorat!

Svara -   - 17/8-18 19:25 -


Lena Henricson

Tack Nils för god undervisning! Tror ändå att vi måste vara beredda på både och: Svåra tider,men också att JESUS kan komma när som helst. Viktigt att vara beredda på bådadera.

Svara -   - 17/8-18 21:04 -


nils

Svar till Lena Henricson.

Det du skriver Lena,så skall den rätta sunda Trosinställningen vara!

Det jag invänder mot är att många tror att vi i Västvärlden skall undslippa förföljelse och lidande, genom den Falska Pre-Trib läran.(Att uppryckelsen skall ske Före V-mödan)
Många saknar då Andlig beredskap när det svåra kommer genom en Felaktig Förkunnelse,en Lyckoförkunnelse att vi i Västvärlden skall genom Uppryckelsen Slippa lidande för Jesus!
¤¤¤
Jesus säger ju i Matt.24:10,"Och då ,(genom förföljelser för Jesu namns skull),skola många komma på Fall." ,
Kan detta också vara det Avfall som skall föregå A-krists framträdande i 2Tess.2:3?
Den Besvikelse många då Upplever när Förföljelserna kommer,och att Jesus Då Ej Kom Och Hämtade dem som Pre-Trib förkunnarna sade skulle ske? Mvh/nils

Svara -   - 17/8-18 23:07 -


nils

Viktiga Bibelord som också bekräftar När Jesus skall hämta sin Brud; 2Tess.1:7-10.

"Men att Ni som utstår lidanden får hugnad tillsammans med oss,När Herren jesus UPPENBARAR sig Från Himmelen med sin makts änglar i lågande eld.....
V10; "När Han kommer För Att FÖRHÄRLIGAS I SINA HELIGA,och visa sig underbar i Alla Dem som har kommit Till Tro," dvs.Uppryckelsen sker då.
¤¤¤
V 8 förklarar att Herren Då också kommer för att Döma världen;"Han Låter Straffet drabba dem som icke känna Gud..
V 9."Dessa skall då bliva straffade med Evigt fördärv bort undan Herrens ansikte och Hans överväldigande härlighet."
¤¤¤
Dessa ord handlar ju om Uppryckelsen;Först att Jesus skall Förhärligas i sina heliga
och Sedan kommer att Döma världen.

Svara -   - 18/8-18 09:46 -


David B

"Men akta er så att era hjärtan inte blir nedtyngda av måttlöshet och dryckenskap och av det dagliga livets omsorger, så att den dagen kommer över er plötsligt. För som en snara ska den komma över alla som bor över hela jordens yta. Vaka därför och be alltid för att ni ska anses värdiga att kunna fly undan allt detta som kommer att ske, och att kunna bestå inför Människosonen." Lukas.21:34-36

Svara -   - 18/8-18 10:02 -


Lasse

Svar till nils.

Tröstens sång till dig Nils 🙏💝 https://youtu.be/wEBaJelDdBM

Svara -   - 18/8-18 12:38 -


Mikael W

Finns Gud?

:)

Svara -   - 18/8-18 12:56 -


Johan

Svar till Mikael W.

Finns Gud?

Om du förstår engelska, så kolla in den här filmen, 'The Atheist Delusion Movie':

https://m.youtube.com/watch?v=ChWiZ3iXWwM

Svara -   - 18/8-18 14:11 -


nils

Svar till Lasse.

Tack Lasse,för denna den Viktigaste och bestående trösten och sanningen.

Svara -   - 18/8-18 14:37 -


Mikael W

Är jorden rund?

Svara -   - 18/8-18 15:09 -


britt

Ett Tack Nils!

Det du skrev om PRE-TRIB-LÄRAN är helt rätt den som kommer från Darby! Och den spreds vidare. Detta var en ny lära som kom på 1800-talet. Urförsamlingen kände inte till denna lära! Jag håller med OM att det är en Falsk LYCKOFÖRKUNNELSE.

En lära som säger att vi skall uppryckas på skyar innan vedermödan börjar innan allt detta elände sätter igång. "Åhh då är vi ju redan borta" säger dom.

Jesus säger att Hans återkomst är som blixten från den ena horisonten till den andra. Och skriften säger att uppryckandet skall inte ske förrän efter de dödas uppståndelse. Först skall de döda uppstå sedan skall vi som är kvar uppryckas på skyar.

Varför varnar då Skriften gång på gång på gång för de falska profeterna om vi ändå inte kommer att se och möta dem.

Darby skrev ett brev innan han skulle dö " Ni måste vara försiktiga med denna läran för den är NY" han ville på något sätt varna oss!

HERREN kommer att bryta ner all mänsklig kraft! INTE genom någon människas kraft skall det ske utan genom min Ande säger Herren..

Mina älskade, var inte förvånade över den eld som ni måste gå igenom till er prövning som om det hände er något konstigt. Tänk på att vägen är smal och porten är trång och det är FÅ som kommer in genom den! SKALL JAG finna någon TRO på jorden när JAG kommer åter? säger Herren!

Guds frid!!!

Svara -   - 18/8-18 15:17 -


Mikael W

Svar till nils.

Det kanske är nästa Påve som är Antikrist ....eller vad tror du ????

Svara -   - 18/8-18 15:20 -


nils

Svar till Mikael W.

De finns de som av Herren fått att denne påve Francis,är den falske profeten.

Den falske profeten är den som kommer att introducera och öppna vägen för A-krist.
"Och jag såg ett annat vildddjur stiga upp ur jorden;det hade två horn lika ett Lamms och det talade som en Drake." Upp.13:11
Man kallar vanligtvis," ett annat vilddjur",för den falske profeten då han förvillar jordens inbyggare enl. Upp.13:14
"Och det utövar det första vilddjurets (A-krists), hela myndighet i dess åsyn.Och det kommer jorden och dem som bo därpå att tillbedja det första Vilddjuret (A-krist),det vars dödssår blev läkt." Upp.13:12

Svara -   - 18/8-18 16:17 -


nils

Svar till britt.

Bra det du skrev britt; "Varför Varnar då skriften gång på gång för de falska profeterna,om vi Inte kommer att se och möta dem?"

¤¤¤
En annan allvarlig slutsats är; Vilka Varnar Guds Ord att EJ taga Vilddjurets märke,Om de troende Inte är Här?
Vilka är det då som varningarna gäller som står i Upp.14;9-11 om vi nu är Uppryckta?
¤¤¤
Den stora människomassan kommer att Tillbedja A-krist och Ej att tveka att låta sig märkas och sälja sin Själ, likt Boskap som skall slaktas.
Det står ju;"Och det Förmår Alla,både små och stora,både rika och fattiga,både fria och trälar,att Låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan."
¤¤¤
Nej här gäller Uppmaningen i Upp.14;12."Här gäller det för De Heliga (du och jag) ,att hava ståndaktighet,för dem som hålla Guds bud och bevara Tron På jesus!" Mvh/nils

Svara -   - 18/8-18 16:48 -


nils

Svar till britt.

Bra det du skrev britt; "Varför Varnar då skriften gång på gång för de falska profeterna,om vi Inte kommer att se och möta dem?"

¤¤¤
En annan allvarlig slutsats är; Vilka Varnar Guds Ord att EJ taga Vilddjurets märke,Om de troende Inte är Här?
Vilka är det då som varningarna gäller som står i Upp.14;9-11 om vi nu är Uppryckta?
¤¤¤
Den stora människomassan kommer att Tillbedja A-krist och Ej att tveka att låta sig märkas och sälja sin Själ, likt Boskap som skall slaktas.
Det står ju;"Och det Förmår Alla,både små och stora,både rika och fattiga,både fria och trälar,att Låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan."
¤¤¤
Nej här gäller Uppmaningen i Upp.14;12."Här gäller det för De Heliga (du och jag) ,att hava ståndaktighet,för dem som hålla Guds bud och bevara Tron På jesus!" Mvh/nils

Svara -   - 18/8-18 16:48 -


Lasse

Svar till nils.

Är det Moses och Elias som är de två vittnena? som ska profetera, sen är det som du säger den som tar märket och tillbedjer, där finns ingen återvändo, vi får hoppas att vi är så starka i tron att vi motstår detta Nils 💟🙏 ☝

Svara -   - 18/8-18 17:10 -


Leif Boman

Svar till britt.

Varför varnar då Skriften gång på gång på gång för de falska profeterna om vi ändå inte kommer att se och möta dem.

Kära syster, de falska profeterna härjar ju hela tiden överallt redan långt tillbaks, men även idag. Har du missat det?

Svara -   - 18/8-18 17:13 -


Lasse

Svar till nils.

https://youtu.be/BGhb1UJJIqU

Svara -   - 18/8-18 17:14 -


Mikael W

Svar till nils.

Vad menas med ”att tala som en Drake”?

....betyder det som den gamle Draken...Ond....Ormen i lustgården.....dvs ett tal full a lögner???

Svara -   - 18/8-18 18:49 -


nils

Svar till Leif Boman .

Leif,i Matt.24 som jag tror britt tänker på börjar Jesus V 4 med varningen

"Se till att Ingen Förvillar eder."
V11 fortsätter;"Och många falska prifeter skola uppstå och skola Förvilla Många."
Vidare i V 24;"Ty människor som falskeligen säga sig vara Messias skola uppstå,så ock Falska profeter och de skola göra stora tecken och under För att Om möjligt Förvilla jämväl DE UTVALDA."
¤¤¤
Det som redan utmärker och Än mer kommer att ske i den sista Tiden,när den Andliga Späningen ökar i Världen är Förvillelse och falska profeter,utsända från satan själ för att bedraga människomassan och även de Utvalda!
Här måste vi Bliva Rotade och Grundade i Guds ord,annars ser vi Ej bedrägeriet när Ulven uppträder i Lammets skepnad!!
Det som sker nu i Tidens slut är att ;Vetet skiljes från agnarna,fåren skiljes från getterna,de goda fiskarna från de dåliga fiskarna.

Svara -   - 18/8-18 19:51 -


Leif Boman

Svar till nils.

Ja du Nils. Problemet är bara det att många mindre ulvar hela tiden verkar, också just nu och har länge förstört Guds församlingar lite här och var, detta och mycket annat utan att Guds folk har lärt sig att se och förstå dessa falska profeter.

Ett vanligt kännetecken är bl.a att de ofta säger att allt står väl till utan att det alls gör så. Det är mycket illa ställt idag, både i församlingar och bland annat folk. Vi lever under den mest kärlekslösa tid sen Jesus gick här på jorden, det står inte väl till. De falska profeterna och okänsliga predikanter säger att det står väl till... Visst kan det vara lite svårt att urskilja den köttslige predikanten från de falska profeterna, men vi behöver vakna upp och förstå att de finns här och nu och förbereder inför den sista vredens tid..

Svara -   - 18/8-18 20:57 -


britt

TACK Nils!

Ja, det var precis det svaret jag tänkte på som du skrev till Leif B.

Guds rika Välsignelse!!!

Svara -   - 18/8-18 22:14 -


nils

Svar till Leif Boman .

Jag brukar trösta mig med Jesu ord till Sardes frsamling i Upp.3:4;

"Dock kunna hos dig i Sardes finnas några få som icke har fläckat sina kläder;och dessa skola vandra med mig i vita kläder,ty de äro värdiga därtill."
I de flesta församl.finns en handfull trofasta bedjande själar med nöd för de förlorade
som är kända av Herren,och som Han bistår med sin dyrbara Nåd.
¤¤¤
Men jag Tror och väntar att Herren nu i Tidens avslutning skall komma med en Besökelsetid över Sverige och hela den vilsna Mänskligheten.
En sista Nådatid för Guds Kärlek kan Ej Tillåta annat Innan Hans Domar kommer!
Har ett flertal Profetior om just denna Sista skördetid. Mvh/nils

Svara -   - 18/8-18 22:30 -


Mikael W

Svar till nils.

Nils, har du hört en drake tala?

(Jag försöker att sammanställa en broschyr över Kristendomen, och det är några små detaljer som behöver förtydligas)

Svara -   - 19/8-18 01:58 -


Mikael W

Svar till Johan.

Ett lite märkligt svar....jag hade förväntat mig ett ja eller nej..

Är vatten en vätska? Är hunden ett djur? Är jorden platt?

Svara -   - 19/8-18 02:05 -


Mikael W

Svar till Bertil Rosenius.

Det gör ingenting att det blir lite fel ibland Bertil. Läsaren förstår oftast ändå, eller också så skriver man rätt men läsaren förstår eller uppfattar fel ändå.

Jag skrev exempelvis att det får plats med 260 millioner människor i Sverige, vilket uppfattades som att jiag vill ta hit 260 millioner invandrare

Ett annat exempel är att jag skrev att jag skulle ta fram grillen, vilket uppfattades som att jag skulle grilla/elda under gällande eldningsförbud

Många läser en text väldigt snabbt och slarvigt, utan juridiska glasögon på, och lägger in egentolkningar i innehållet, vilket leder till missförstånd som i förlängningen leder till snarstuckenhet eller sårade skribenter/läsare

Svara -   - 19/8-18 02:20 -


Lena Henricson

Hej Mikael W

Jag undrar så: Är du Mikael Walfridsson,som bl.a. ofta skriver bra artiklar här på Apg29?🤔

Svara -   - 19/8-18 05:33 -


Christer Åberg

Svar till Lena Henricson.

De är två olika personer.

Svara -   - 19/8-18 07:20 -


Mikael W

Svar till Lena Henricson.

Nej, jag är den arrogante Mikael, som alla hatar

Svara -   - 19/8-18 11:08 -


Katrina

Svar till Mikael W.

Hej Mikael W ibland kan man inte svara med Ja eller Nej.

Är vatten en vätska?

Både ja och nej.

Vatten är en kemisk förening och kallas vatten när det förekommer i flytande aggregationstillstånd, men det finns även fast form och gasform och kanske i andra former som vi intet vet om.

Och Gud sade: »Varde mitt i vattnet ett fäste som skiljer vatten från vatten.» Och Gud gjorde fästet, och skilde vattnet under fästet från vattnet ovan fästet; och det skedde så.…”

Detta är värd att tänka på och inte blanda i hop vatten och vatten.....det är skapelsens sätt att förklara det enkelt för människan. Och ju mer kunskap vi får märker vi hur litet vi vet om Guds storhet.

Är hunden ett djur?

Ja, det är det.

Är jorden platt?

Jag skulle definiera mer som sfäriskt eller som till formen mycket nära en något avplattad sfäroid.

Hoppas du är nöjd med svaret.

Svara -   - 19/8-18 11:59 -


Mikael W

Svar till Katrina.

Min fråga var "finns Gud"?

(...men tack ändå för kemilektionen. Jag hade inte en aning om de olika aggregationstillstånden, eller att jorden har formen av en elepsoid)

Antag nu Katrina att inte Gud finns. Då blir ju bibelns innehåll ändock något religiöst eller ideologiskt att leva efter och förhålla sig till (t.ex de 10 budorden). Hur långt räcker Kristendomen enbart som en ideologi jämfört med t.ex Buddismen? Jag tror Kristendomen blir helt meningslös utan en Gudstro, men står sig ändå bra som ideologi konkurrenskraftigt bra gentemot Buddismen, Kommunismen, Islam o.s.v

Man ska nog inte tänka för mycket......

Svara -   - 19/8-18 16:58 -


Roger T. W.

Svar till Katrina.

Ja, Katrina, det där stämmer. Vi säger att jorden är rund, men det är inte helt sant. Några säger att den påminner om ett päron.

Svara -   - 19/8-18 18:22 -


Lasse

Svar till Katrina.

Jag fick ett ord, egentligen vet jag inte till vem så det blev till dig Katrina 😊 ha en fin kväll 🙏 galaterbrevet 6:2

Svara -   - 19/8-18 20:51 -


Katrina

Svar till Mikael W.

Min fråga var "finns Gud"?

Guds vishet känner människan genom skapelsens ordning , se på naturen där ser du Guds fingeravtryck i allt han skapat.

Kan du bevisa kärleken genom vetenskap, mäta, väga eller studera matematiskt, men du kan känna kärlek, tro på kärlek och genom dess frukter ser du kärleken, på samma sätt kan du känna Gud, se de Han skapat, känna Hans närhet och tro att Gud finns.

Antag nu Katrina att inte Gud finns.

Att Gud inte finns, finns inte i min världskarta men men, det tio gudsbud kommer man långt med, och det första budet talar ju om att Gud finns....eller.

Svara -   - 19/8-18 21:19 -


Katrina

Svar till Lasse.

Tackar !

Men Herren vakar över dem som fruktar honom,

över dem som hoppas på hans nåd,

Ha en fin kväll du med

Svara -   - 19/8-18 21:36 -


Mikael W

Svar till Katrina.

Att Gud inte finns, finns inte i min världskarta

Det finns inte i min världskarta heller.....så svaret på frågan om Gud finns blir då kort och gott "Ja"

(varför ska vi krångla till allt.....)

Svara -   - 19/8-18 22:23 -


Katrina

Svar till Mikael W.

Svar JA.

Tja....krångla till ...du vet Gud gjorde vägen rak människan den krokig.

Det kan vara bra att ha i bagaget att kunna förklara Guds existens till en som inte tror.

Sen kan ju många kika in i apg29 av ren nyfikenhet och få bevis att Gud finns, och ändra sig.

Svara -   - 19/8-18 22:34 -


Johan

Svar till Mikael W.

Såg du filmen? Den är bra!

Svara -   - 20/8-18 18:45 -


Mikael W

Svar till Johan.

Ja, jag har nu sett filmen, och innan jag såg den så hade jag en stark gudstro, men efteråt så känner jag att jag vill bli en ateist.....tack Johan

Svara -   - 21/8-18 09:58 -


Johan

Svar till Mikael W.

Jag tror inte ett ögonblick på att du har haft en "stark gudstro"!

Jag tycker att det verkar som att du bara är här, på Apg29, för att ifrågasätta och mucka gräl.

Tråkigt!

Svara -   - 21/8-18 12:23 -


Mikael W

Svar till Johan.

Ja, du har nog rätt.....jag är ett riktigt svin och en bråkstake som alla hatar. Många på den här bloggen anser mig även vara arrogant

Svara -   - 21/8-18 13:49 -


Mikael W

Svar till Johan.

Johan, jag gillar dig....

...men jag är inte så jätteförtjust i den här filmen, och jag skulle kunna berätta för dig mer detaljerat varför jag inte gillar den vid något lämpligt tillfälle. Jag har sett filmen tidigare, för ca ett år sedan, på TV.

Stort tack ändå, för du menade ju väl

Svara -   - 21/8-18 15:37 -


Katrina

Svar till Mikael W.

Jag hatar inte dig och tycker inte att du skulle vara, bråkstage eller arrogant.

😊

Svara -   - 21/8-18 22:25 -


Katrina

bråkstake ska det stå

Svara -   - 21/8-18 22:35 -


Lasse

Svar till Mikael W.

Du gör ett bra jobb med barnen, så jag tycker inte illa om dig heller, men ibland du skoja mig 😋

Svara -   - 21/8-18 23:05 -


Lasse

Svar till Johan.

Vad är det för skillnad på en stark eller svag Gudstro?

Svara -   - 21/8-18 23:08 -


Roger T. W.

Svar till Katrina.

Jag måste posta igen, Katrina. Herren skiljer vatten från vatten och det kan betyda att Han skiljer folken från varandra. Jag kan inte hebreiska, grekiska eller latin, men jag anar att vatten är en symbol för folk. Vattenkällorna kommer att förorenas och jag tycker att det redan pågår. Som jag förstår det, så kommer Herren att rädda vattnen. På en annan blogg berättas om havsskum på grantopparna. Jag ser det som massinvandring.

Ställ in er på stora förändringar. Det kemiska är intressant (och jag förstår), men det andliga är intressantare. Lev väl.

Svara -   - 21/8-18 23:09 -


Katrina

Svar till Roger T. W..

Den var från skapelseberättelsen om jorden i Moseboken, innan människan var skapad.

Javisst vatten är ibland symbol för folk, det stämmer väl men jag kopplar den inte i skapelseberättelsen.

Svara -   - 21/8-18 23:40 -


Leif Boman

Svar till Katrina.

Javisst vatten är ibland symbol för folk, det stämmer väl men jag kopplar den inte i skapelseberättelsen

Det vattnet som i den andra skapelsedagen skiljs åt symboliserar människorna i syndafloden under det andra årtusendet, dvs.

Den andra skapelsedagen skiljer Gud vatten från vatten som symboliskt skulle vara förebild för det andra årtusendet då Gud skulle i en dom skilja den rättfärdiga skaran ifrån den orättfärdiga.

Svara -   - 22/8-18 00:25 -


Katrina

Svar till Leif Boman .

Ja, så kan man ju se det också, och då kanske man förstår bättre den andra skapelseberättelsen.

Svara -   - 22/8-18 00:43 -


Leif Boman

Svar till Katrina.

Ja!

Svara -   - 22/8-18 01:58 -


Johan

Svar till Lasse.

Stark tro, dvs tro som ett senapskorn, botar, förflyttar berg och ingenting blir omöjligt, medan svag tro inte kan uträtta så mycket:

”Och Jesus talade strängt till den onde anden, och den for ut ur honom. Från det ögonblicket var pojken botad. Då lärjungarna hade blivit ensamma med Jesus, gick de fram och frågade: "Varför kunde inte vi driva ut honom?" Han svarade: "Därför att ni har så lite tro. Amen säger jag er: Om ni har tro, bara som ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er."” Matt 17:18-20

‭Hajjar du?

Svara -   - 22/8-18 17:25 -


Leif Boman

Svar till Katrina.

Man kan också se på den femte skapelsedagen och tänka parallellt med det femte årtusendet, år 4000-5000 efter Adam. Den femte dagen skapar Gud livet i vattnet medan Gud efter Jesu död och uppståndelse någongång efter år 4000 utgjuter Andens liv över alla människor som tar emot Honom.

Alltså!

Skapelseberättelsens liv i vattnet den femte dagen som förebild till Andens liv i människor under det femte årtusendet.

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 22/8-18 17:52 -


Katrina

Svar till Leif Boman .

Ja,så kan man se det . Både eld, vatten och vind mm nämns ibland som symbol för DHA. Bibelns berättelser har många symboliska betydelser, och jag tror att det är menat så.

Allt som står i bibeln är inte synligt för våra sinnen. Ibland används mycket kraftiga talesätt för att uttrycka en viss sanning. Om vi inte förstår att texten innehåller symboliska meningar och speciella talesätt, är det möjligt att sanningen förblir dold, och vem vet , det kanske ska vara så, insikt får vi från Gud och med hjälp av DHA kan vi få förståelse om Skriften i den mån vi behöver veta. Skulle vi få veta allt på en gång skulle vi inte klara av det.

Frid

Svara -   - 22/8-18 18:38 -


Lasse

Svar till Johan.

Klart jag hajar, Romarbrevet 14:1 finns ju, sen är det Gud som flyttar berget och gör allt, vi är Hans redskap, en fråga till jag som bara äter grönsaker är jag svag i tron, mvh Lasse 😊

Svara -   - 22/8-18 18:48 -


Mikael W

Svar till Johan.

....om du vänder på ditt resonemang så hamnar du rätt..... dvs ”om du bara har så lite tro som ett senapskorn, så ska du kunna göra under”

(Senepskornet är litet i förhållande till det träd som växer upp då det planteras, och ser ut som en liten gul ärta)

...men du får naturligtvis tolka bibeln som du vill.....vilket ju är bättre än att du blir upprörd

Svara -   - 22/8-18 18:52 -


Mikael W

Svar till Lasse.

.....om du bara har tro som ett litet senapskorn, så kan du uträtta under Lasse (i Jesu namn)

Svara -   - 22/8-18 18:55 -


Lasse

Svar till Mikael W.

Det här är bättre. https://youtu.be/iX2mzXh_15Y

Svara -   - 22/8-18 19:25 -


Lasse

Svar till Johan.

https://youtu.be/5qNzcEvJP6g Allas vårat hopp 🙏 önskar dig en välsignad kväll 😊 Lasse

Svara -   - 22/8-18 19:30 -


Lasse

Svar till Mikael W.

Även om du blir ateist finns det hopp Mikael. https://youtu.be/HwxWjtMRd7k

Svara -   - 22/8-18 19:36 -


Lasse

Svar till Johan.

Hajjar du? Är det vithaj, eller vad är haj jar för haj?😋

Svara -   - 22/8-18 20:04 -


Mikael W

Svar till Lasse.

Ja, jag är ateist nu......

https://m.youtube.com/watch?v=5GAVlsV8bZQ

Svara -   - 22/8-18 20:06 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Ja, Lasse, jag är mycket starkare i tron för jag äter både hamburgare och köttbullar. Då behövs det en mycket stark tro, må du tro! 😎

Svara -   - 22/8-18 20:48 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

Håller med dig :) och min tro räcker bara till grönsaker så den är svag, tur att Herren är min starkhet ha det gott kompis

Svara -   - 22/8-18 21:09 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Ha, ha😘

Svara -   - 22/8-18 21:28 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Jag har förresten förhandsröstat idag, så jag blev ingen soffliggare utan en som engagerade sig... Tre röstsedlar skulle väljas.

1. Regering och riksdag fick blank.

2. Landstinget fick blank.

3. Inom våran kommun fick faktiskt en i KD min röst, eftersom jag personligen känner en Andens smorde som trots allt finns i detta gäng.

Så blev det år 2018...

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 22/8-18 21:35 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

Vad fint Leif det finns många politiker som lever i en relation med Jesus jag har inte kunnat bestämma mig så jag lägger min röst på kpmlr och FI i samma kuvert, i alla val

Svara -   - 22/8-18 22:21 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

Vad fint Leif det finns många politiker som lever i en relation med Jesus jag har inte kunnat bestämma mig så jag lägger min röst på kpmlr och FI i samma kuvert, i alla val

Svara -   - 22/8-18 22:21 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

Vad fint Leif det finns många politiker som lever i en relation med Jesus jag har inte kunnat bestämma mig så jag lägger min röst på kpmlr och FI i samma kuvert, i alla val

Svara -   - 22/8-18 22:21 -


Lasse

Svar till Mikael W.

Och jag i feminist

Svara -   - 22/8-18 22:23 -


Katrina

Svar till Lasse.

Haha haaa.....

kpmlr=Kants Positiva Metafysiska LegionsRivaler

Svara -   - 23/8-18 00:17 -


Johan

Svar till Mikael W.

Du säger dig vara ateist, och du tillåter dig ändå att utlägga Bibeln och säga att andras (vilka inte är ateister) förståelse är fel...

Skriften (Mt 17:18-20) jämför svag tro med tro som ett senapskorn. Det innebär att tro som ett senapskorn inte är svag tro, utan stark.

Så är det! Ingen tolkning! Uppenbarelse!

Svara -   - 23/8-18 11:13 -


Lasse

Svar till Katrina.

Jag ångrar mig jag lägger i alla röstsedlar för alla partier så blir ingen ledsen hoppas det får plats i kuvertet ::))

Svara -   - 23/8-18 11:18 -


Mikael W

Svar till Johan.

Johan.....du har nog rätt trots allt när det gäller senapskornet....det måste jag nog erkänna. Jag tänkte nog lite uppochner....

När det gäller min ateistiska karriär så blev den mycket kortvarig, eftersom jag inte kan få ihop det med att allting skapades ur ingenting..... och slumpmässigt. Det är ju helt sjukt. Så idag tror jag på vår underbare Gud igen

;)

Svara -   - 23/8-18 12:10 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

0

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

1

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

53

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

12

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Annons


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, måndag 24 september 2018 kl. 03:23

Jesus söker: Gerhard, Gert!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

22

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 676 406 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 887 bloggartiklar, 89 693 kommentarer och 58 444 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp