1 024 online! | Sidvisningar idag: 167 904 | Igår: 171 455 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Mer än allt som ska bevaras, bevara ditt hjärta

Läsarmejl av Karin A 

Hjärta

Kampen för Guds rike är inte en kamp mot kött och blod, det är en kamp om människors hjärtan.

Jag vill dela med mig av mina erfarenheter eftersom jag inte tror att jag är ensam om att ha gått vilse. Efter över trettio år som frälst har jag fått riva ner stora delar av den byggnad som jag rest på min tro. Det har varit svårt att erkänna att så många "sanningar" varit människobud, men så skönt att hitta tillbaka till äktheten i tron.

När jag en gång i tjugoårsåldern, lite överraskande, fann att Jesus dött för mig blev jag fri. Fri från fruktan och lycklig, ett Guds barn som hittat hem. Sedan följde som det brukar, ett liv fyllt av glädje och sorg, men vissheten om att jag inte var ensam fanns alltid med mig.

I takt med att jag tog del av undervisning, ofta genom auktoritära lärare och pastorer, formades jag till någon som inte var sann. Inte så att jag trodde allt som sades, Bibeln hade en central roll i mitt liv, men Ordet blev allt mer till lärosatser. Mycket av det som lärdes ut var sant, annat uppblandat eller rent felaktigt. När jag ser tillbaka borde bristen på kärlek, både till Gud och människor ha varnat mig. 

Jag skyller inte på någon, vi har ett eget ansvar för vår tro och hur vi bygger vidare på den. 1 Kor 3:11-13 Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är.

Jag måste bevara mitt hjärta, det är därifrån livet utgår (Ords 4:23). Förbundet med Gud är ett hjärtats förbund. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst (Rom 10:10). Hjärtats tro kommer först, munnen bekräftar hjärtat. Man är sann och ärlig. 

När man bekänner sig till trossatser som man inte riktigt har koll på själv är det lätt att börja bedra sitt hjärta. Kanske försöker man gå bakvägen och väntar sig hjärtats tro genom munnens bekännelse. Eller så bryr man sig inte så mycket om sitt hjärta längre. Man har blivit en hycklare.

Det kan vara förrädiskt eftersom lärorna man bekänner sig till inte nödvändigtvis är felaktiga och dessutom är Guds nåd stor. Bönesvar kan man få även om man kommit fel, Gud är god och trofast.

Jag gick en lång väg tills jag inte längre sökte Guds rike utan någon slags mänsklig bild av det. Efter att mer eller mindre ha kapsejsat i tron har jag fått börja om. Nu har jag ägnat ett par år åt att bara läsa Bibeln och be. Inte läsa kristen undervisningslitteratur eller ta del av predikningar i tv eller på nätet. 

Först nu när jag känner mig väl förankrad har jag börjat se mig omkring med viss försiktighet. Det har varit en tid av upptäckter, gamla och nya. Genom en enkel samvaro med Gud har mycket i Ordet fallit på plats. Sammanhang i Bibeln har blivit synliga på ett mycket klarare sätt. Framför allt så har Gud talat till mig och det är fantastiskt!

Om jag istället för att söka Guds rike söker bekräftelse för mina åsikter kommer jag att hitta ord som verkar passa vilka åsikter jag än har. Kanske märker jag inte att det är jag som styr eftersom människobud alltmer tagit platsen för Gudsfruktan. Jag skapar en gud till min avbild. En som tycker och tänker som jag. 

Israels folk i öknen tröttnade på att vänta på att Mose skulle komma ner från berget och byggde sig en guldkalv. De gav den inget främmande namn utan kallade den "din gud Israel som  har fört dig upp ur Egyptens land" (2 Mos 34:4). De tog kontroll över sin gud eftersom "vad som hänt den där Mose vet vi inte".

Att söka Guds ansikte i Ordet innebär att lägga ner sina mänskliga tankar och ha tro på att Gud möter mig när jag närmar mig honom. Det är en befrielse att dö från sig själv, att ödmjuka sig inför Honom och veta att han är min Far.

Låt oss vara ärliga och sanna inför Gud och människor och ge Gud det han vill ha; vårt hjärta.


Karin A

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 14 maj 2018 13:18 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


8 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lena Henricson

Tack Karin A för ditt fina vittnesbörd! Gud har sin väg med oss var och en och vi får vara på krukmakarskivan. (Jeremia18:1-4) Viktigt att söka Guds rike först och inte på ett felaktigt sätt vara beroende av människor. Då kan Han forma oss så att vi blir nyttiga kärl,som Han kan använda. Må Gud välsigna oss!

Svara -   - 14/5-18 23:48 -


David B

Gud välsigne dig Karin A.

Tack för ditt vittnesbörd.

Svara -   - 15/5-18 07:58 -


Lasse

Så sant det du skriver Karin 😊 önskar dig en välsignad dag // Lasse

Svara -   - 15/5-18 08:22 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQhttps://youtu.be/id4bYzK-mZQ. Till dig Karin 😊

Svara -   - 15/5-18 08:23 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQ

Svara -   - 15/5-18 08:24 -


Mikael W

Jättebra skrivet Karin A.

Jag tror ett fel som många Kristna gör är att dem tror på andra Kristna, och glömmer bort att fokusera sin tro och sin relation på Gud. Problemet med andra Kristna är att dem är människor, och människor är inte felfria som Jesus var. Många blir därför besvikna, och sårade flyr dem undan den Kristna gemenskapen i t.ex en kyrka. Satan är ju mästerlig på att få människor ur balans genom att attackera våra känslor.

Det är nog bra att läsa ditt inlägg många gånger, så vi minns det när vi blir sårade eller då vi ställs inför människobud som leder oss fel, så att våra hjärtan förblir hos Gud

Svara -   - 15/5-18 09:02 -


Leif Boman

Jag håller med övriga, mycket bra Karin...Att bygga sin tro på vad auktoritära ledare säger är som att bygga på halm och strå, att bygga på egna Bibelstudier genom Andens vägledning gör vår tro stabil....Visst finns det givetvis ledare som undervisar helt i linje med vad Guds Ord lär, men man bör ändå alltid se efter själv och ha detta som en viktig rutin för att inte luras med in på villovägar....

Jesu frid....

Svara -   - 15/5-18 10:27 -


SH

Tack Karin A för vittnesbördet. Jag känner igen många bitar som du nämner som också jag gått igenom. T ex så har jag slutat nästan helt med att läsa kristen undervisningslitteratur och lyssna till predikningar på nätet.

Även jag var hycklare under ganska lång tid, vilken hemsk upptäckt det var. fått be om förlåtelse och Gud ger nåd när han ser vårt uppriktiga och ångerfulla hjärta.
Det är nödvändigt i en tid som nu att bli en läsare av Guds ordet. Var för mig ganska trögt först men gav inte upp och nu stannar jag och läser ibland samma mening flera gånger. Det är underbart hur Herren fört mig till en ny, välsignad väg.
Herren leder den som går bedjande fram och vill ha sanningen och inget annat.

Svara -   - 15/5-18 23:17 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

28

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

1

Läs allt!


Du ska inte mata trollen

Du ska inte mata trollen

Trollen är en tidstjuv, de vill skrämma och tysta oss. Det finns alltså en agenda bakom deras beteende. Därför bemöter jag aldrig kommentarer av personer som jag misstänker är troll. Jag ger dem alltså ingen mat.

Läs allt!


Går man till helvetet om man begår självmord?


En miljon människor begår självmord varje år i världen. Vart 40:e sekund tar en människa sitt liv. Det är fler människor som dör av självmord än av krig och mord.

Läs allt!


I Bibeln drack de vin

I Bibeln drack de vin, ja till och med Jesus och han blev anklagad och förtalad på grund av det. Men du såg Jesus aldrig full. Vinet var ingen last för honom. 

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

62

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

10

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

5

Läs allt!


Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, måndag 15 oktober 2018 kl. 20:48

Jesus söker: Hedvig, Hillevi!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Barn mår dåligt av Pride

På Engelska skolan i Umeå måste alla barn delta i  Pride-veckan som arrangeras på skolan. En förälder betättar: Mitt barn kom hem från skolans Pride-vecka och sa att hon mådde dåligt. 

8

Läs allt!


Klimatet?

Läsarmejl av LeifA 

Klimatet

Hörde på nyheterna om FN:s rapport att det är bråttom att minska utsläppen.

15

Läs allt!


Varför gå till kyrkan?

Måste man gå till kyrkan varje vecka om man är kristen? Vad är poängen med det?

73

Läs allt!


Den 10 december skriver medlemsländerna i FN under om fri invandring

Den 10 december skrivs ett dokument under i FN som i princip öppnar upp för fri invandring.

41

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 359 474 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 945 bloggartiklar, 90 776 kommentarer och 58 982 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp