1 047 online! | Sidvisningar idag: 197 611 | Igår: 224 749 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Mer än allt som ska bevaras, bevara ditt hjärta

Läsarmejl av Karin A 

Hjärta

Kampen för Guds rike är inte en kamp mot kött och blod, det är en kamp om människors hjärtan.

Jag vill dela med mig av mina erfarenheter eftersom jag inte tror att jag är ensam om att ha gått vilse. Efter över trettio år som frälst har jag fått riva ner stora delar av den byggnad som jag rest på min tro. Det har varit svårt att erkänna att så många "sanningar" varit människobud, men så skönt att hitta tillbaka till äktheten i tron.

När jag en gång i tjugoårsåldern, lite överraskande, fann att Jesus dött för mig blev jag fri. Fri från fruktan och lycklig, ett Guds barn som hittat hem. Sedan följde som det brukar, ett liv fyllt av glädje och sorg, men vissheten om att jag inte var ensam fanns alltid med mig.

I takt med att jag tog del av undervisning, ofta genom auktoritära lärare och pastorer, formades jag till någon som inte var sann. Inte så att jag trodde allt som sades, Bibeln hade en central roll i mitt liv, men Ordet blev allt mer till lärosatser. Mycket av det som lärdes ut var sant, annat uppblandat eller rent felaktigt. När jag ser tillbaka borde bristen på kärlek, både till Gud och människor ha varnat mig. 

Jag skyller inte på någon, vi har ett eget ansvar för vår tro och hur vi bygger vidare på den. 1 Kor 3:11-13 Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är.

Jag måste bevara mitt hjärta, det är därifrån livet utgår (Ords 4:23). Förbundet med Gud är ett hjärtats förbund. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst (Rom 10:10). Hjärtats tro kommer först, munnen bekräftar hjärtat. Man är sann och ärlig. 

När man bekänner sig till trossatser som man inte riktigt har koll på själv är det lätt att börja bedra sitt hjärta. Kanske försöker man gå bakvägen och väntar sig hjärtats tro genom munnens bekännelse. Eller så bryr man sig inte så mycket om sitt hjärta längre. Man har blivit en hycklare.

Det kan vara förrädiskt eftersom lärorna man bekänner sig till inte nödvändigtvis är felaktiga och dessutom är Guds nåd stor. Bönesvar kan man få även om man kommit fel, Gud är god och trofast.

Jag gick en lång väg tills jag inte längre sökte Guds rike utan någon slags mänsklig bild av det. Efter att mer eller mindre ha kapsejsat i tron har jag fått börja om. Nu har jag ägnat ett par år åt att bara läsa Bibeln och be. Inte läsa kristen undervisningslitteratur eller ta del av predikningar i tv eller på nätet. 

Först nu när jag känner mig väl förankrad har jag börjat se mig omkring med viss försiktighet. Det har varit en tid av upptäckter, gamla och nya. Genom en enkel samvaro med Gud har mycket i Ordet fallit på plats. Sammanhang i Bibeln har blivit synliga på ett mycket klarare sätt. Framför allt så har Gud talat till mig och det är fantastiskt!

Om jag istället för att söka Guds rike söker bekräftelse för mina åsikter kommer jag att hitta ord som verkar passa vilka åsikter jag än har. Kanske märker jag inte att det är jag som styr eftersom människobud alltmer tagit platsen för Gudsfruktan. Jag skapar en gud till min avbild. En som tycker och tänker som jag. 

Israels folk i öknen tröttnade på att vänta på att Mose skulle komma ner från berget och byggde sig en guldkalv. De gav den inget främmande namn utan kallade den "din gud Israel som  har fört dig upp ur Egyptens land" (2 Mos 34:4). De tog kontroll över sin gud eftersom "vad som hänt den där Mose vet vi inte".

Att söka Guds ansikte i Ordet innebär att lägga ner sina mänskliga tankar och ha tro på att Gud möter mig när jag närmar mig honom. Det är en befrielse att dö från sig själv, att ödmjuka sig inför Honom och veta att han är min Far.

Låt oss vara ärliga och sanna inför Gud och människor och ge Gud det han vill ha; vårt hjärta.


Karin A

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg mndag 14 maj 2018 13:18 | #läsarmejl #karin a | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


8 kommentarer

Lena Henricson

Tack Karin A för ditt fina vittnesbörd! Gud har sin väg med oss var och en och vi får vara på krukmakarskivan. (Jeremia18:1-4) Viktigt att söka Guds rike först och inte på ett felaktigt sätt vara beroende av människor. Då kan Han forma oss så att vi blir nyttiga kärl,som Han kan använda. Må Gud välsigna oss!

Svara -   - 14/5-18 23:48 -


David B

Gud välsigne dig Karin A.

Tack för ditt vittnesbörd.

Svara -   - 15/5-18 07:58 -


Lasse

Så sant det du skriver Karin 😊 önskar dig en välsignad dag // Lasse

Svara -   - 15/5-18 08:22 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQhttps://youtu.be/id4bYzK-mZQ. Till dig Karin 😊

Svara -   - 15/5-18 08:23 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQ

Svara -   - 15/5-18 08:24 -


Mikael W

Jättebra skrivet Karin A.

Jag tror ett fel som många Kristna gör är att dem tror på andra Kristna, och glömmer bort att fokusera sin tro och sin relation på Gud. Problemet med andra Kristna är att dem är människor, och människor är inte felfria som Jesus var. Många blir därför besvikna, och sårade flyr dem undan den Kristna gemenskapen i t.ex en kyrka. Satan är ju mästerlig på att få människor ur balans genom att attackera våra känslor.

Det är nog bra att läsa ditt inlägg många gånger, så vi minns det när vi blir sårade eller då vi ställs inför människobud som leder oss fel, så att våra hjärtan förblir hos Gud

Svara -   - 15/5-18 09:02 -


Leif Boman

Jag håller med övriga, mycket bra Karin...Att bygga sin tro på vad auktoritära ledare säger är som att bygga på halm och strå, att bygga på egna Bibelstudier genom Andens vägledning gör vår tro stabil....Visst finns det givetvis ledare som undervisar helt i linje med vad Guds Ord lär, men man bör ändå alltid se efter själv och ha detta som en viktig rutin för att inte luras med in på villovägar....

Jesu frid....

Svara -   - 15/5-18 10:27 -


SH

Tack Karin A för vittnesbördet. Jag känner igen många bitar som du nämner som också jag gått igenom. T ex så har jag slutat nästan helt med att läsa kristen undervisningslitteratur och lyssna till predikningar på nätet.

Även jag var hycklare under ganska lång tid, vilken hemsk upptäckt det var. fått be om förlåtelse och Gud ger nåd när han ser vårt uppriktiga och ångerfulla hjärta.
Det är nödvändigt i en tid som nu att bli en läsare av Guds ordet. Var för mig ganska trögt först men gav inte upp och nu stannar jag och läser ibland samma mening flera gånger. Det är underbart hur Herren fört mig till en ny, välsignad väg.
Herren leder den som går bedjande fram och vill ha sanningen och inget annat.

Svara -   - 15/5-18 23:17 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Pride är oroande för folkhälsan

Enligt en kommande rapport från Claphaminstitutet är det falskt att  Pride är en plats för färg, glädje och alla människors lika värde. Innehållet är mycket mörkare och djupt oroande för folkhälsan.

0

Läs allt!


Jesus

Läsarmejl av David B 

Jesus

Fall, i Jesu starka och kärleksfulla famn.

0

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

2

Läs allt!


Förbjud könsbyten på barn och vuxna

Flicka oc pojke pussas

Regeringen gav en utredare i uppdrag att titta på lagstiftningen kring könsbyteskirurgi. För några veckor sedan kom förslaget: Barn under 18 år ska kunna genomgå underlivskirurgiska ingrepp!

1

Läs allt!


Alexandra - Når den verkbrudne fikk møte Herren Jesus

Alexandra sjunger på en Maranatakonferens i Landsstevne på Selfjord 2014.

2

Läs allt!


Vulkanutbrott - ett tidstecken

Av Mikael Walfridsson 

Vulkanutbrott

Just nu, så upplever vi ett explosivt vulkanutbrott på Hawaii, där vulkanen Kilauea sänder aska över nio kilometer upp i luften. 

4

Läs allt!


Med Jesus i maskinhallen i Horsaryd

Mats Lindbom

Mats Lindbom. 

Lindbergarna och jag är i Horsaryd på unika möten i Mats Lindboms maskinhall. 

1

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

6

Läs allt!


Horsaryd

Nu är jag på väg ner till Horsaryd för att medverka på möten i en maskinhall tillsammans med Lindbergarna. 

1

Läs allt!


Boplats sökes under Almedalsveckan

0

Läs allt!


Påven till homosexuell: Gud gjorde dig på det sättet och det är så Gud vill att du ska vara

Påven ljuger för en homosexuell man

Bild: theguardian.com. 

Enligt Juan Carlos Cruz, en homosexuell man, som har blivit utsatt för sexuella övergrepp av en katolsk präst, ska påven ha sagt till honom att Gud gjorde honom till homosexuell.

21

Läs allt!


Boplats sökes till Almedalsveckan

Boplats sökes till Almedalsveckan Kontakta Christer Åberg

Jag söker febrilt efter någonstans att bo under Almedalsveckan i Visby på Gotland. Har du någon plats ledig för mig? Behöver bara något utrymme att sova! Hör av dig till mig Christer Åberg på på 070-935 66 96, eller: kontakt@apg29.nu. Tack!

2

Läs allt!


Bildspel: Lindbergarna och Christer Åberg på Kanal 10

På Kanal 10 igår! Tommy Dahlman, Dag Sandahl, David Castor från Tro, hopp och kärlek som sändes i svt, Nenne Lindberg, Toye Torgny Toye Josefson, Sivert Lindberg och Katerina Janouch. 

1

Läs allt!


Mordet på Olof Palme löst

Skandiamannen

Bild: Expressen. 

En man som var 52 år vid mordet på Olof Palme är sedan förra året polisens huvudspår som mördaren.

6

Läs allt!


Gifte sig män med män i Bibeln?

2

Läs allt!


Äktenskapet är till för man och kvinna

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Äktenskapet är till för man och kvinna, ett heligt förbund instiftat av Gud själv!

5

Läs allt!


Annons


Homosexualitet har normaliserats

Barn och naken man

De olika pridfefestivalerna kommer basunera ut sina budskap över landet även denna sommar och media kommer att hjälpa till. 

24

Läs allt!


20 saker hos sista dagarnas människor

De sista dagarnas människor

Hur kommer människorna vara i de sista dagarna? Bibeln listar 20 saker.

14

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 21, lördag 26 maj 2018 kl. 17:53

Jesus söker: Vilhelmina, Vilma!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Förbjud islam

Pojke tillber Allah

Förbjud islam, eller vad tycker du? Motivera också ditt svar i kommentaren.

39

Läs allt!


Senaste kommentarer


Inför tältsommaren: Så viker du ihop ett Pop up tält

Nu inför sommaren ska du få ett fantastiskt tips om hur man viker ihop ett Pop up tält! 

0

Läs allt!


Säger Jesus att han är Gud?

Säger Bibeln och Jesus att han är Gud? Det här videoklippet avslöjar det tydliga svaret!

33

Läs allt!


Så blir du döpt i den Helige Ande - Christer Åberg

PINGSTEN! Så blir du döpt i den Helige Ande - Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg demonstrerar tungotal och uttydning! Alla kan bli Andedöpta.

0

Läs allt!


Hur jag blev frälst

Läsarmejl av Marko Burazor 

Båt fyr

Men efter några möten så bestämde jag mig att dem fick be för mig så alla lade händerna på mig och bad och jag kände guds närvaro och tog emot Jesus. Det var det bästa beslut jag någonsin tagit i livet.

6

Läs allt!


Parodi på kristen tro

Idag har jag varit med på en konfirmation. Det var hemskt att bevittna. I hela tiden led jag och upprördes i mitt hjärta av alla villoläror som skymde Jesus Kristus, Frälsaren och Herren. 

24

Läs allt!


Gazavåldet beror bland annat på det svenska biståndet

Terror

Våldet vid Gazagränsen då palestinska barn skickades fram i skottgluggen beror bland annat på det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. 

3

Läs allt!


God Ramadan önskar Svenska kyrkan

God Ramadan önskar Svenska kyrkan

Bild: Twitter. 

Svenska kyrkan har brutit det första och femte budet när de önskar God Ramadan.

32

Läs allt!


Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Apg29 med Christer

Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Christer Åberg pratar och sjunger i Studio Apg29.

21

Läs allt!


Koförsamlingen

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga. 

3

Läs allt!


Trump var den ende som höll löftet om Jerusalem

Clinton, Bush, Obama och Trump gav alla löften till israel. Donald Trump var den ende av presidenterna som höll löftet om Jerusalem.

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 418 730 256 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 552 bloggartiklar, 82 675 kommentarer och 55 675 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp