480 online! | Sidvisningar idag: 32 972 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Mer än allt som ska bevaras, bevara ditt hjärta

Läsarmejl av Karin A 

Hjärta

Kampen för Guds rike är inte en kamp mot kött och blod, det är en kamp om människors hjärtan.

Jag vill dela med mig av mina erfarenheter eftersom jag inte tror att jag är ensam om att ha gått vilse. Efter över trettio år som frälst har jag fått riva ner stora delar av den byggnad som jag rest på min tro. Det har varit svårt att erkänna att så många "sanningar" varit människobud, men så skönt att hitta tillbaka till äktheten i tron.

När jag en gång i tjugoårsåldern, lite överraskande, fann att Jesus dött för mig blev jag fri. Fri från fruktan och lycklig, ett Guds barn som hittat hem. Sedan följde som det brukar, ett liv fyllt av glädje och sorg, men vissheten om att jag inte var ensam fanns alltid med mig.

I takt med att jag tog del av undervisning, ofta genom auktoritära lärare och pastorer, formades jag till någon som inte var sann. Inte så att jag trodde allt som sades, Bibeln hade en central roll i mitt liv, men Ordet blev allt mer till lärosatser. Mycket av det som lärdes ut var sant, annat uppblandat eller rent felaktigt. När jag ser tillbaka borde bristen på kärlek, både till Gud och människor ha varnat mig. 

Jag skyller inte på någon, vi har ett eget ansvar för vår tro och hur vi bygger vidare på den. 1 Kor 3:11-13 Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är.

Jag måste bevara mitt hjärta, det är därifrån livet utgår (Ords 4:23). Förbundet med Gud är ett hjärtats förbund. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst (Rom 10:10). Hjärtats tro kommer först, munnen bekräftar hjärtat. Man är sann och ärlig. 

När man bekänner sig till trossatser som man inte riktigt har koll på själv är det lätt att börja bedra sitt hjärta. Kanske försöker man gå bakvägen och väntar sig hjärtats tro genom munnens bekännelse. Eller så bryr man sig inte så mycket om sitt hjärta längre. Man har blivit en hycklare.

Det kan vara förrädiskt eftersom lärorna man bekänner sig till inte nödvändigtvis är felaktiga och dessutom är Guds nåd stor. Bönesvar kan man få även om man kommit fel, Gud är god och trofast.

Jag gick en lång väg tills jag inte längre sökte Guds rike utan någon slags mänsklig bild av det. Efter att mer eller mindre ha kapsejsat i tron har jag fått börja om. Nu har jag ägnat ett par år åt att bara läsa Bibeln och be. Inte läsa kristen undervisningslitteratur eller ta del av predikningar i tv eller på nätet. 

Först nu när jag känner mig väl förankrad har jag börjat se mig omkring med viss försiktighet. Det har varit en tid av upptäckter, gamla och nya. Genom en enkel samvaro med Gud har mycket i Ordet fallit på plats. Sammanhang i Bibeln har blivit synliga på ett mycket klarare sätt. Framför allt så har Gud talat till mig och det är fantastiskt!

Om jag istället för att söka Guds rike söker bekräftelse för mina åsikter kommer jag att hitta ord som verkar passa vilka åsikter jag än har. Kanske märker jag inte att det är jag som styr eftersom människobud alltmer tagit platsen för Gudsfruktan. Jag skapar en gud till min avbild. En som tycker och tänker som jag. 

Israels folk i öknen tröttnade på att vänta på att Mose skulle komma ner från berget och byggde sig en guldkalv. De gav den inget främmande namn utan kallade den "din gud Israel som  har fört dig upp ur Egyptens land" (2 Mos 34:4). De tog kontroll över sin gud eftersom "vad som hänt den där Mose vet vi inte".

Att söka Guds ansikte i Ordet innebär att lägga ner sina mänskliga tankar och ha tro på att Gud möter mig när jag närmar mig honom. Det är en befrielse att dö från sig själv, att ödmjuka sig inför Honom och veta att han är min Far.

Låt oss vara ärliga och sanna inför Gud och människor och ge Gud det han vill ha; vårt hjärta.


Karin A

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 14 maj 2018 13:18 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


8 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lena Henricson

Tack Karin A för ditt fina vittnesbörd! Gud har sin väg med oss var och en och vi får vara på krukmakarskivan. (Jeremia18:1-4) Viktigt att söka Guds rike först och inte på ett felaktigt sätt vara beroende av människor. Då kan Han forma oss så att vi blir nyttiga kärl,som Han kan använda. Må Gud välsigna oss!

Svara -   - 14/5-18 23:48 -


David B

Gud välsigne dig Karin A.

Tack för ditt vittnesbörd.

Svara -   - 15/5-18 07:58 -


Lasse

Så sant det du skriver Karin 😊 önskar dig en välsignad dag // Lasse

Svara -   - 15/5-18 08:22 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQhttps://youtu.be/id4bYzK-mZQ. Till dig Karin 😊

Svara -   - 15/5-18 08:23 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQ

Svara -   - 15/5-18 08:24 -


Mikael W

Jättebra skrivet Karin A.

Jag tror ett fel som många Kristna gör är att dem tror på andra Kristna, och glömmer bort att fokusera sin tro och sin relation på Gud. Problemet med andra Kristna är att dem är människor, och människor är inte felfria som Jesus var. Många blir därför besvikna, och sårade flyr dem undan den Kristna gemenskapen i t.ex en kyrka. Satan är ju mästerlig på att få människor ur balans genom att attackera våra känslor.

Det är nog bra att läsa ditt inlägg många gånger, så vi minns det när vi blir sårade eller då vi ställs inför människobud som leder oss fel, så att våra hjärtan förblir hos Gud

Svara -   - 15/5-18 09:02 -


Leif Boman

Jag håller med övriga, mycket bra Karin...Att bygga sin tro på vad auktoritära ledare säger är som att bygga på halm och strå, att bygga på egna Bibelstudier genom Andens vägledning gör vår tro stabil....Visst finns det givetvis ledare som undervisar helt i linje med vad Guds Ord lär, men man bör ändå alltid se efter själv och ha detta som en viktig rutin för att inte luras med in på villovägar....

Jesu frid....

Svara -   - 15/5-18 10:27 -


SH

Tack Karin A för vittnesbördet. Jag känner igen många bitar som du nämner som också jag gått igenom. T ex så har jag slutat nästan helt med att läsa kristen undervisningslitteratur och lyssna till predikningar på nätet.

Även jag var hycklare under ganska lång tid, vilken hemsk upptäckt det var. fått be om förlåtelse och Gud ger nåd när han ser vårt uppriktiga och ångerfulla hjärta.
Det är nödvändigt i en tid som nu att bli en läsare av Guds ordet. Var för mig ganska trögt först men gav inte upp och nu stannar jag och läser ibland samma mening flera gånger. Det är underbart hur Herren fört mig till en ny, välsignad väg.
Herren leder den som går bedjande fram och vill ha sanningen och inget annat.

Svara -   - 15/5-18 23:17 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

0

Läs allt!


Migrationsverket ställer fel frågor om man är kristen

12 frågor

Bild: arjagkristen.nu.

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:01

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 625 833 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 129 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp