384 online! | Sidvisningar idag: 95 719 | Igår: 193 002 |

www.apg29.nu

Annons

Mer än allt som ska bevaras, bevara ditt hjärta

Läsarmejl av Karin A 

Hjärta

Kampen för Guds rike är inte en kamp mot kött och blod, det är en kamp om människors hjärtan.

Jag vill dela med mig av mina erfarenheter eftersom jag inte tror att jag är ensam om att ha gått vilse. Efter över trettio år som frälst har jag fått riva ner stora delar av den byggnad som jag rest på min tro. Det har varit svårt att erkänna att så många "sanningar" varit människobud, men så skönt att hitta tillbaka till äktheten i tron.

När jag en gång i tjugoårsåldern, lite överraskande, fann att Jesus dött för mig blev jag fri. Fri från fruktan och lycklig, ett Guds barn som hittat hem. Sedan följde som det brukar, ett liv fyllt av glädje och sorg, men vissheten om att jag inte var ensam fanns alltid med mig.

I takt med att jag tog del av undervisning, ofta genom auktoritära lärare och pastorer, formades jag till någon som inte var sann. Inte så att jag trodde allt som sades, Bibeln hade en central roll i mitt liv, men Ordet blev allt mer till lärosatser. Mycket av det som lärdes ut var sant, annat uppblandat eller rent felaktigt. När jag ser tillbaka borde bristen på kärlek, både till Gud och människor ha varnat mig. 

Jag skyller inte på någon, vi har ett eget ansvar för vår tro och hur vi bygger vidare på den. 1 Kor 3:11-13 Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är.

Jag måste bevara mitt hjärta, det är därifrån livet utgår (Ords 4:23). Förbundet med Gud är ett hjärtats förbund. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst (Rom 10:10). Hjärtats tro kommer först, munnen bekräftar hjärtat. Man är sann och ärlig. 

När man bekänner sig till trossatser som man inte riktigt har koll på själv är det lätt att börja bedra sitt hjärta. Kanske försöker man gå bakvägen och väntar sig hjärtats tro genom munnens bekännelse. Eller så bryr man sig inte så mycket om sitt hjärta längre. Man har blivit en hycklare.

Det kan vara förrädiskt eftersom lärorna man bekänner sig till inte nödvändigtvis är felaktiga och dessutom är Guds nåd stor. Bönesvar kan man få även om man kommit fel, Gud är god och trofast.

Jag gick en lång väg tills jag inte längre sökte Guds rike utan någon slags mänsklig bild av det. Efter att mer eller mindre ha kapsejsat i tron har jag fått börja om. Nu har jag ägnat ett par år åt att bara läsa Bibeln och be. Inte läsa kristen undervisningslitteratur eller ta del av predikningar i tv eller på nätet. 

Först nu när jag känner mig väl förankrad har jag börjat se mig omkring med viss försiktighet. Det har varit en tid av upptäckter, gamla och nya. Genom en enkel samvaro med Gud har mycket i Ordet fallit på plats. Sammanhang i Bibeln har blivit synliga på ett mycket klarare sätt. Framför allt så har Gud talat till mig och det är fantastiskt!

Om jag istället för att söka Guds rike söker bekräftelse för mina åsikter kommer jag att hitta ord som verkar passa vilka åsikter jag än har. Kanske märker jag inte att det är jag som styr eftersom människobud alltmer tagit platsen för Gudsfruktan. Jag skapar en gud till min avbild. En som tycker och tänker som jag. 

Israels folk i öknen tröttnade på att vänta på att Mose skulle komma ner från berget och byggde sig en guldkalv. De gav den inget främmande namn utan kallade den "din gud Israel som  har fört dig upp ur Egyptens land" (2 Mos 34:4). De tog kontroll över sin gud eftersom "vad som hänt den där Mose vet vi inte".

Att söka Guds ansikte i Ordet innebär att lägga ner sina mänskliga tankar och ha tro på att Gud möter mig när jag närmar mig honom. Det är en befrielse att dö från sig själv, att ödmjuka sig inför Honom och veta att han är min Far.

Låt oss vara ärliga och sanna inför Gud och människor och ge Gud det han vill ha; vårt hjärta.


Karin A

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg mndag 14 maj 2018 13:18 | #läsarmejl #karin a | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


8 kommentarer

Lena Henricson

Tack Karin A för ditt fina vittnesbörd! Gud har sin väg med oss var och en och vi får vara på krukmakarskivan. (Jeremia18:1-4) Viktigt att söka Guds rike först och inte på ett felaktigt sätt vara beroende av människor. Då kan Han forma oss så att vi blir nyttiga kärl,som Han kan använda. Må Gud välsigna oss!

Svara -   - 14/5-18 23:48 -


David B

Gud välsigne dig Karin A.

Tack för ditt vittnesbörd.

Svara -   - 15/5-18 07:58 -


Lasse

Så sant det du skriver Karin 😊 önskar dig en välsignad dag // Lasse

Svara -   - 15/5-18 08:22 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQhttps://youtu.be/id4bYzK-mZQ. Till dig Karin 😊

Svara -   - 15/5-18 08:23 -


Lasse

https://youtu.be/id4bYzK-mZQ

Svara -   - 15/5-18 08:24 -


Mikael W

Jättebra skrivet Karin A.

Jag tror ett fel som många Kristna gör är att dem tror på andra Kristna, och glömmer bort att fokusera sin tro och sin relation på Gud. Problemet med andra Kristna är att dem är människor, och människor är inte felfria som Jesus var. Många blir därför besvikna, och sårade flyr dem undan den Kristna gemenskapen i t.ex en kyrka. Satan är ju mästerlig på att få människor ur balans genom att attackera våra känslor.

Det är nog bra att läsa ditt inlägg många gånger, så vi minns det när vi blir sårade eller då vi ställs inför människobud som leder oss fel, så att våra hjärtan förblir hos Gud

Svara -   - 15/5-18 09:02 -


Leif Boman

Jag håller med övriga, mycket bra Karin...Att bygga sin tro på vad auktoritära ledare säger är som att bygga på halm och strå, att bygga på egna Bibelstudier genom Andens vägledning gör vår tro stabil....Visst finns det givetvis ledare som undervisar helt i linje med vad Guds Ord lär, men man bör ändå alltid se efter själv och ha detta som en viktig rutin för att inte luras med in på villovägar....

Jesu frid....

Svara -   - 15/5-18 10:27 -


SH

Tack Karin A för vittnesbördet. Jag känner igen många bitar som du nämner som också jag gått igenom. T ex så har jag slutat nästan helt med att läsa kristen undervisningslitteratur och lyssna till predikningar på nätet.

Även jag var hycklare under ganska lång tid, vilken hemsk upptäckt det var. fått be om förlåtelse och Gud ger nåd när han ser vårt uppriktiga och ångerfulla hjärta.
Det är nödvändigt i en tid som nu att bli en läsare av Guds ordet. Var för mig ganska trögt först men gav inte upp och nu stannar jag och läser ibland samma mening flera gånger. Det är underbart hur Herren fört mig till en ny, välsignad väg.
Herren leder den som går bedjande fram och vill ha sanningen och inget annat.

Svara -   - 15/5-18 23:17 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

9

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

24

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

15

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

1

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

21

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Annons


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 33, lördag 18 augusti 2018 kl. 12:19

Jesus söker: Ellen, Lena!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!


Dödsskjutningar i Sverige

Dödsskjutningar i Sverige

Hittade den här statistiken på Facebook om antal dödsskjutningar i Sverige från 2006 till 2017. Det har ökats drastiskt!

24

Läs allt!


Chockvärmen - Det brinner i luften

Idag när jag steg ut från min svala lägenhet blev jag chockad. Vilken värme som slog mot mig! Trots att det blåser så var det som att det brann i luften. 

27

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 10

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Detta är en avslutande artikel i denna serie om kursändringen som skett på eskatologins område.

6

Läs allt!


Bok som avslöjar katolska kyrkan passar inte in i Livets Ords katolskt influerade bokhandel

Läsarmejl av Pelle Lind 

Inga andra gudar av Per-Arne Imsen

Livets Ords bokhandel tar inte emot Per-Arne Imsens bästsäljande bok som avslöjar katolska kyrkan. 

Boken ”Inga andra gudar” har sålts mer än jag hade kunnat drömma om. Första upplagan håller nu på att ta slut. 

39

Läs allt!


Vem kommer med i uppryckandet?

Av Mikael Walfridsson 

Vem kommer med i uppryckandet?

På samma sätt som när vi talar om olika tidpunkt för uppryckandet, så finns det också olika syn på själva deltagande i uppryckandet. Där finns det olika syn på vem som egentligen får följa med när Jesus kommer tillbaka för att hämta sin församling. Det finns två olika tolkningar, där vi skiljer på delvis (partiell) och en fulltalig bortryckande.

8

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 9

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring som har skett kan till en stor del tillskrivas teologerna.

6

Läs allt!


Han fick se Stephen Hawking i helvetet och demoners angrepp på pastorer

Läsarmejl av nils 

Helvetet

Morgonen 15 April 2018 började jag, Cesar Sandova Honduras, tillbedja Herren och kl. 12 såg jag Herren började visa mig nya saker. Tänkte att Herren skulle fortsätta visa mer av himmelriket, men det var ej så. Då tog Herren min ande ut från kroppen, men denna gång till platsen av plågor.

146

Läs allt!


Baby profeterar om uppryckandet och att Jesus kommer

Detta måste du se! Oerhört gripande och starkt. Det lilla barnet Lily profeterar om uppryckandet och att Jesus - Kungen - kommer! 

29

Läs allt!


Pride, hatet och Guds kärlek

Christer Åberg talar om Pride, hatet och Guds kärlek och visar tre uppskakande videoklipp.

10

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 544 685 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 774 bloggartiklar, 87 247 kommentarer och 57 633 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp