Surfar nu: 614 www.apg29.nu

Migraasje Board freget de ferkearde fragen te bepalen oft jo in kristen

test2

It grutste part fan de Migraasje Bestjoer fan 12 fragen binne hielendal ûnmooglik te beäntwurdzjen, en ek hielendal net effektyf as it eins allinnich nedich in dei om te bepalen oft immen is in kristlik of net.

Wannear't asylsikers sizze se hawwe bekeard ta it kristendom as de basis fan harren wenplak mei help fan de Migraasje Bestjoer ynklusyf kwissen om út te finen oft harren bekearing is echt. Hjir ik list 12 sokke fragen.

De measte fragen binne hielendal ûnmooglik te beäntwurdzjen, en ek hielendal net effektyf as it eins allinnich nedich in dei om te bepalen oft immen is in kristlik of net.

Ik haw bewarre foar 35 jier en kin gjin antwurd measte fan 'e fragen. Mar de wichtichste dei net, ik kin beäntwurdzje!

Migraasje Board kristendom saken

De 12 fragen hjir unedan wurde nommen út 'e minuten fan wat de Ymmigraasje Service freget bekearlingen * om te beoardieljen oft se binne echt kristenen. (* Ik net leuk it wurd "bekearlingen", dat ik útlizze fierder del yn myn artikel.)

 1. List ten derde.
 2. Kin jim fertel ús wat oer wat is yn it Mattheüs 10:34?
 3. Hoefolle dielen besteane út it Nije Testamint?
 4. Yn hokker part fan 'e Bibel it Gebed fan de Hear? Hat it dan nûmer?
 5. Wat is it ferskil tusken de protestants en de Ortodokse Tsjerke?
 6. Kin jo sakraminten?
 7. Beskriuwe de tsjerke jiers feesten.
 8. Wat wurdt ferbean troch it kristendom?
 9. Beskriuwen wat barde fan Wite Tongersdei nei Peaskesnein.
 10. Hoe tinke jo te krijen hawwe mei it kristendom syn fûle skiednis?
 11. Wat ûnderskiedt in missy tsjerke nei oare tsjerken, Pinkster en Sweedsk Tsjerke?
 12. Hoe sjogge jo dat it Nije Testamint is hiel fijannich foar froulju?

De boarne fan de saken, ik haw fûn de " Bin ik in kristen no? " Wêr kinne jo ek nimme de test. Ik haw bewarre foar 35 jier, mar ik kin net stean de test, dus dêrom ik bin net hindere deroer.

De rjochter fraach

De fragen oer de test is ferkeard stelde fragen omdat it antwurd op harren net bepale oft jo in kristlik of net. De wierheid is dat it allinnich mar duorret ien dei dat bepaalt oft jo binne kristlik of net:

- Is Jezus de Heare?

As jo ​​beantwurdzje ja oan dizze fraach en leauwe dat God Jezus út 'e deaden is opslein.

accepted Jesus

Wat bepaalt oft jo binne kristlik of net, is dat jimme hawwe ûntfongen Jezus as Hear fan harren libben. As jo ​​dat net dogge, dan bist gjin kristlik, of bewarre, lykas de Bibel ek seit. Jo sille net bewarre wurde of kristlik om't jo hawwe soad kennis, mar as jo hawwe ûntfongen Jezus as Hear.

Migraasje Board makket net ien fraach yn it eksamen as se hawwe krigen Jezus troch it leauwe yn him. It grutste part fan 'e fragen boppesteande is om saken dy't net út as jo kinne beäntwurdzje of net.

Ik wit net leuk it wurd convert

Yn dat ferbân, sprekt men fan "bekearlingen" en Mean minsken dy't bekeard ta it kristendom. Ik wit net leuk it wurd convert omdat ik tink it is misliedend.

It is net om te bekearen ta alle religy, lykas it kristendom, mar it giet oer as jo hawwe ûntfongen de libbene persoan fan Jezus Kristus as Hear!

Der is in live persoan dy't jo ûntfange - gjin religy. Religys hawwe nea west by steat om te rêden, mar de persoan fan Jezus Kristus redeems en besparret wierheit en goed!

Well done te uncover saken

Ik tink Micael Grenholm is ien fan de inisjatyfnimmers fan publisearjen de test op it ynternet en sa reveal hokker soarte fan fragen frege. Ik persoanlik tink it is hiel goed dien troch him te reveal de absurde fragen frege as it is mar ien fraach dy't nedich wurde frege:

- Is Jezus de Heare?


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

32 kommentarer

Kattis Mon, 21 Jan 2019 09:33:03 +010

När man blir Frälst, och tar emot Jesus och börja läsa Bibeln. Det är då man växer ! Jag tyckte själv att det var svåra frågor.

Svara


Lilian Mon, 21 Jan 2019 09:50:10 +010

Jag är uppväxt i en kristen familj och mötte Jesus när jag var åtta, idag är jag i medelåldern, men migrationsverkets frågor är milt uttryckt felaktigt och okunnigt formulerade. Är man inte barnfödd som kristen och uppväxt med det svenska språket är "testet" omöjligt att svara på.

Vi skulle behöva en bönerörelse i vår land av många skäl, men Migrationsverket hantering av "konvertiter" är ett stort böneämne.

Svara


Kalle Mon, 21 Jan 2019 10:08:04 +010

Fråga 12 är den mest befängda.

Svara


Niklas jönsson Mon, 21 Jan 2019 11:02:36 +010

Det är bara präster och pastorer som i bästa fall kan komma över 50% alla andra kommer aldrig att klara det och det gör inget för den delen heller för det viktiga är ju faktiskt att Jesus kristus guds son vet om att vi är kristna och tror på honom och är frälsta det är honom vi ska leva tillsammans med i paradiset och inte migrationsverket, så deras 12 frågor har perfekt plats att läggas på nämligen i soporna.

Svara


Martin Mon, 21 Jan 2019 13:50:34 +010

Nja Christer. Den frågan är bra, men inte kan Migrationsverket ställa den till nyanlända.
Men du och jag kan göra det.

Svara


Lena Henricson Mon, 21 Jan 2019 15:49:31 +010

Bra att det här kommer fram i ljuset! 👆Men det är ju oerhört tragiskt att vi från Sverige redan har skickat kristna människor till förföljelse och tortyr! Må Gud hjälpa dessa syskon i Herren! Och andra som migrationsverket kommer att pröva! 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Svara


Martin Mon, 21 Jan 2019 18:55:26 +010

Svar till Lena Henricson.

Det var ju synd att inte Paulus och Silas fick asyl i Sverige. Eller de tidiga kristna så dom slapp bli lejonmat i Rom. Det hade varit mycket bättre om dom hade fått PUT i Sverige, med medföljande platt-tv, skinnsoffor och förstahandskontrakt. Då hade dom sluppit allt det onda de fick gå igenom. Men å andra sidan, då hade kristendomen inte spridit sig. Nej, jag tar tillbaka. Jag tycker det var bra att inte Paulus fick asyl i Sverige.

Svara


Bengt Mon, 21 Jan 2019 19:15:04 +010

Bland det värsta är ju lögnen om att

Kristendomen stått för våldsamheter

Sann kristendom ger frid och fred

Svara


RH Mon, 21 Jan 2019 19:44:27 +010

Jag betvivlar att de på Migrationsverket förstår vad det innebär att vara en troende kristen. Man kan ju vara teolog med gedigna kunskaper i kristendom utan att för den skull vara en bekännande kristen. Vad är det man vill testa egentligen?

Svara


Katrina Mon, 21 Jan 2019 19:49:37 +010

Frågan är mer om migrationsverket vet vad frälsning är?

Svara


Martin Mon, 21 Jan 2019 19:58:36 +010

Svar till Katrina. Varför skulle de det? Deras uppgift är att utröna huruvida det finns asylskäl eller ej.
/MartinH

Svara


Martin Mon, 21 Jan 2019 20:05:21 +010

Svar till Bengt. Tyvärr är det den bistra sanningen Bengt. Guds barn som levt och lever i denna värld har varit och är ofullkomliga. Vi kan önska, och sträva mot, frid och fred. Och vi ska det. Men fullkomlig enhet och helhet får uppleva först i evigheten.
Din sista mening får du gärna förklara. 🙂
/MartinH

Svara


Bengt Mon, 21 Jan 2019 20:21:49 +010

Jag menar att sanna kristna inte dödar

Människor

Är fredliga och fridsamma

Däremot kan även sanna kristna bli osams

Svara


Martin Mon, 21 Jan 2019 20:49:38 +010

Svar till Bengt. "Jag menar att sanna kristna inte dödar"
Där håller jag inte med dig Bengt. Däremot är det ett kristet ideal och rättesnöre att hålla fast vid. Det kan komma till en punkt då detta ideal utmanas och ställs på sin spets.
Dessutom kan vi fatta fel beslut också som "sanna kristna" och hamna i omständigheter- krig-som vi inte råder över.
/MartinH

Svara


Leif Mon, 21 Jan 2019 20:54:08 +010

Svar till Bengt.

Det är bra Bengt!

Sanna kristna dödar inte andra människor. Det var just därför jag inte hade ett enda parti att rösta på i valet. Alla partier vill rusta detta land med soldater som tränas för att döda människor så effektivt som möjligt. Jag har själv en gång tränats på det viset så jag vet vad som lärs ut!

S, VP, MP, C, L, M, KD och SD tycker alla att ungdomar skall lära sig att döda. T.o.m det enda så att säga "riktiga"kristna partiet KVP tycker så och fick därför inte heller de min röst.

Jesus kallade oss alla till att älska människor och inte till att döda dem. Det är sådana ledare vi borde rösta på inte på dem som vill att andras ungar skall uppfostras till mördare.

Det är just därför det ser ut som det gör överallt, man röstar fram ledare överallt på vår jord som ivrar för krigsupprustning, och så blir vi förvånade över varför det är så mycket våld i samhället, jag säger då det🤔!

Svara


Martin Mon, 21 Jan 2019 21:00:57 +010

Svar till Leif. Jag tror jag förstår din ståndpunkt/tanke Leif.
Men samtidigt kan jag inte instämma i den som ett absolut. Jag ser det som allt för lätt att hålla den för sann oavsett vad givet den trygga kontext vi lever i.

Svara


Leif Mon, 21 Jan 2019 21:43:31 +010

Svar till Martin.

Vi har olika ståndpunkt, och jag kommer aldrig att ändra min angående att döda någon.

Att döda en annan människa medvetet är den fullständiga motsatsen till Jesus Kristus som gav sitt liv och var föredömet alla borde följa.

Det kan ske olyckor, visst, men aldrig att Gud uppmanar någon till att medvetet skjuta någon. Polisen som har en statlig tjänst och "råkar" skjuta någon får också en dag stå inför evighetens domstol oavsett vad vi tycker om situationen. Någon tycker att det är förlåtligt att som polis i tjänst döda någon, jag har en helt annan åsikt. Vi får väl se vad Gud säger och hur det går inför evighetens domstol?

Svara


Katrina Mon, 21 Jan 2019 21:44:56 +010

Svar till Leif.

I Luk 7:1-10Luk 7:1-10 säger Jesus om officeraren

"Jag säger er, inte ens bland israeliter har jag funnit en så stark tro."

och offierarens tjänare blev friskt, Jesus sa inte lägg ner ditt vapen och sluta vara millitär, du ska inte döda. ( officeraren var troligen romare)

Kan du förklare detta!!!

Svara


Katrina Mon, 21 Jan 2019 22:14:41 +010

Svar till Leif.

Guds Nåd är större än du tror.

Det är enkelt att säga att vi ska inte kriga, när verkligheten finns på dörren så kanske vi ändrar oss eller har inget annat val.

Och om inte de finska soldater hade försvarat Finland i kriget så hade troligen inte du Leif varit bakom datorn och fått tillhöra Gudsfolk, utan kanske tillhört de ryska elitförbanden Spetsnaz.

Svara


Leif Mon, 21 Jan 2019 22:47:35 +010

Svar till Katrina.

Visst kan jag förklara det för dig om du vill, sen är det ju en annan femma om du vill ta emot min förklaring eller ej?

I tredje versen ser vi att officeren får HÖRA TALAS OM JESUS! Det är då man enligt Skriften kan få en växande tro, och det är just det som händer. Denne officer börjar tro på att Jesus förmår bota och hela genom att han hörde evangelium om Jesus.

Om nu officeraren blev frälst eller ej förtäljer inte den Bibliska historien. Blev han frälst så tror jag att hans inställning till det militära och att döda förändrades fullkomligt, så hände inom mig. Herrens Ande började att tala och det var bara till att ta emot och acceptera.

Han sa till mig att min uppgift hädanefter är att ge mitt liv för att tjäna andra människor och inte att döda dem!

Jag tror att officeren fick samma uppgift!

Jesu frid..

Svara


Katrina Mon, 21 Jan 2019 23:05:28 +010

Svar till Leif.

Mitt svar är att vi har alla olika uppgifter i livet, så förakta inte de andra och döm dem inte.

Svara


Katrina Mon, 21 Jan 2019 23:09:31 +010

Ps, för övrigt, det finns många uppgifter i kriget där du behöver inte använda vapen, Hjälpa sårade, frakta mat, hjälpa civila, kommunikation mm

Svara


Leif Tue, 22 Jan 2019 05:18:01 +010

Svar till Katrina.

Har jag dömt någon? Jag säger endast att Herren inte har kallat varken mig eller någon annan kristen till att döda människor, och att jag heller inte vill ha sådana ledare!

Att andra kristna väljer sådana ledare, och uppmanar andra till att vi skall ha sådana får var och en själv stå för en dag, det är väl ingen dom ifrån mig utan endast klarspråk.

Jag uppmanar alla till att upphöja Jesus som ledare över vårt land och inte oförståndiga ateister och ofrälsta, men, det är min ståndpunkt och den kommer jag fortsätta att sprida. Att ha ledare som varje vecka vill satsa miljarder på krig är inget Jesus uppmanar till, så får ni bli hur upprörda som helst och säga vad ni vill!!!

Svara


David Ström Tue, 22 Jan 2019 05:49:29 +010

Att Migrationsverket avgör om man är kristen eller inte är verkligen att sätta geten som trädgårdsmästare. Förr så kom ju många syrianer från Turkiet till Sverige. Men nuförtiden så tror jag faktiskt att de avsiktligt förfördelar, behandlar kristna orättvist som söker skydd här. Som kristna borde vi be för den förfärliga organisationen Al-Shabab. De är ju fiender till varje kristen människa. När någon förargar Gud så brukar han skicka fiender på dem eller låter det bli inre splittring. Men det är också viktigt att inte västländerna håller på med kolonialfasoner i Afrika.

Svara


Nisse Tue, 22 Jan 2019 12:23:15 +010

Vad är rätt svar enligt migrationsverket?

Svara


JL Tue, 22 Jan 2019 13:13:54 +010

Svar till Leif.

Har jag dömt någon?

Ja du dömer folk på löpande band. Det är din specialitet och det beror på att du är lagisk. Om du hade Davids kärlek i dig istället för fariseismens lagiskhet, så hade du också dödat Goliat. För kärleken till Gud är det starkaste som finns, den är starkare än kärleken till sig själv.

Jag säger endast att Herren inte har kallat varken mig eller någon annan kristen till att döda människor

Ändå så har Mose, David, Samuel dödat människor. I Guds tjänst dessutom. Det gjorde de för att de hade kärlek till Gud och till sin nästa. Hade de inte haft någon kärlek till sin Gud eller till sin nästa så hade de struntat i att möta Goliat och hänvisat till bibelns- du skall icke döda. Så hade de självgott kunnat känna sig bra medan allt annat faller i mörker.

Svara


Leif Tue, 22 Jan 2019 15:04:12 +010

Svar till JL.

Ändå så har Mose, David, Samuel dödat människor. I Guds tjänst dessutom.

Jag vet mycket väl att du inte förstår det andliga utan lever efter Israels lagar och också drömmer om att vara som de gamla hjältarna, det behöver du inte berätta fler ggr!

Svara


JL Tue, 22 Jan 2019 17:43:56 +010

Svar till Leif.
Jag vet mycket väl att du inte förstår det andliga
I min andlighet så går man den levande Gudens väg, hur konstig den än må hända vara. Den är nog skild från din form av andlighet, för den fungerar så här:
1) Identifiera vad som gör att kristenheten på jorden minskar
2) Hitta någon paragraf i bibeln som stödjer detta
3) Döm de andra som inte stödjer din paragraf som okristna.
Kolla här, du bryr dig inte om kristna, du kan inte ens identifiera dig med många av dem. Du identifierar dig med dem som tolkar bibeln som du, resten är okristna. Oandliga, ofrälsta eller vad du nu kallar det. Du har tagit Kungens plats och dömer. Och på några inlägg har du redan lyckats med att döma mig och Katarina, förmodligen dömer du alla de själar som stridit emot odjuret med. De som dött för att vi skall haft en chans att vara fria. De som älskade Gud mer än sin egen själ, sitt eget liv. Men jag tror ju tvärt om, jag tror ju att de vann sitt liv i och med sin kärlek till Gud. Oavsett de dog med eller utan vapen.

Svara


Mikael N Wed, 23 Jan 2019 09:22:43 +010

Jag tycker inte frågorna var speciellt svåra; men då är jag ju rätt beläst och knappast nyfrälst. Problemet är att många av frågorna är väldigt allmänt hållna, och man vet inte riktigt i vilken ände man skall börja. Jag kan förstå att det är svårt för någon som är nykristen att leverera "rätt" svar.
Ett par kommentarer behövs dock:
(1) Detta är exempel på frågor som kan förekomma; det är knappast så att alla frågor ställs till alla asylsökande och det måste ha en viss andel rätt för att "gå vidare".
(2) Migrationsverkets uppgift är inte att avgöra huruvida någon är frälst eller inte, utan om man riskerar förföljelse för sin tro. Även den som tillhör en falsk "kyrka" (t.ex. Mormonerna, Jehovas vittnen) och inte är frälst har rätt till skydd från förföljelse.
(3) Det är svårt att med ett enkelt test avgöra huruvida någons övertygelse är genuin eller inte. Är man för strikt i bedömningen finns risk att genuina kovertiter inte kommer in; är man för liberal i bedömningen finns risk att icke-genuina konvertiter släpps in. Så länge myndigheterna inte kan läsa folks tankar är detta ett dilemma vi måste leva med.

Svara


Leif Wed, 23 Jan 2019 13:54:27 +010

Svar till JL.

I min andlighet så går man den levande Gudens väg, hur konstig den än må hända vara.

Ja, din andlighet är helt riktigt konstig och bör korrigeras efter Bibeln mycket mer. Den säger något du saknar fullständigt!

Att döda andra som kristen kan ju vara helt korrekt enligt dig och en hel del gillare på denna sida, men Jesus var föredömet för oss och visade vägen, Han gav sitt liv och sa i det NT, följ mig!

Men det här vägrar du att ta till dig, så tyvärr är din andlighet just konstig och inte alls något att rekommendera.

Var och en som tror att Jesus är Kristus är född av Gud, och var och en som älskar Fadern älskar också hans barn. Då vet vi att vi älskar Guds barn om vi älskar Gud och håller hans bud.

1 Johannesbrevet 5:1‭-‬2

Att bli född på nytt är den andlighet du behöver få till dig, då får du uppleva Jesu riktiga kärlek som kan lära dig att älska andra pånyttfödda. Den som inte klarar av detta, eller ens vill detta är inte född av Gud!

Svara


Lenny Wed, 23 Jan 2019 21:01:32 +010

Som kommentar till Testet.

Ingen blir frälst genom laggärningar allena. ”De vet inte vad rättfärdighet från Gud vill säga utan söker hävda sin egen, och har därför inte underordnat sig rättfärdigheten från Gud. Kristus är slutet på lagen, så var och en som tror kan bli rättfärdig.

” (Rom 10:3-4)

Test och försök till rättfärdigande är endast stötestenar som Fariseer och liknande sysslar med.

Så låt oss inte döma våra kristna med bröder som söker en fristad för att utöva sin tro.

För att som allt detta syftar till, är just att föra dessa ur askan och in i elden igen.

Dessa som flytt förföljelse och krig.

För en sann kristen kan endast mottaga Jesus Kristus genom bön och överlåtelse. Till var och en som ber om syndernas förlåtelse, så har Jesus Kristus betalt detta med lammets dyra blod på golgata kors.

Vi mottager endast syndernas förlåtelse endast genom Jesu Kristi oändliga nåd, För vår Herre Jesus Kristus, så vi alla är syndare då vi gick vilse som får.

Syndens lön är döden. Således, Det är vårt förhållande till Jesus Kristus som är helt avgörande! för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh 3:16).

”Till dej och en som bekänner med din mun att Jesus Kristus är din Herre, och att du i ditt hjärta tror att Gud uppväckt Honom från det döda, skall bli räddad!

Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning detta gäller jude som grek. ” (Rom 10:9)

”Ty var och en som åkallar Herren skall bli räddad! ” (Rom 10:13)

den är lovad Evig Liv och Frälsning. och pånyttfödelse i anden. Detta är en enorm kärleksfull gåva till oss från vår Herre Jesus Kristus.

Vad hjälper det oss, om vi passerar testet men inte mottagit Jesus Kristus som vår Frälsare!

Svara


Troende Thu, 14 Feb 2019 17:24:47 +010

Svar till Kalle.

Fråga 10 är fruktansvärd ! Kristendom har INGENTING med våld att göra ! Tvärtom ! Kristendom är Kärlek, därför att Jesus Kristus älskar människor ! Jag finner att Migrationsverkets frågor ska bytas ut mot riktiga frågor,som ställs av verkligt frälsta ! Först då kan en mänsklig bedömning göras !

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 22, måndag 27 maj 2019 kl. 05:04

Jesus söker: Beda, Blenda!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 26 maj 2019 23:27

Bed för att Gud ska hjälpa mig till tron på honom. Jag är nykristen och har växt upp med att veta, inte tro. Jag ber, i Jesu namn, om Guds hjälp att få mig att veta att han finns.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp