Surfar nu: 404 www.apg29.nu


Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

test2

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

När asylsökande uppger att de har konverterat till kristendomen som grund för deras uppehållstillstånd använder Migrationsverket bland annat kunskapsfrågor för att ta reda på om deras konvertering är äkta. Här listar jag 12 sådana frågor.

De flesta av frågorna är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

Jag har varit frälst i 35 år och kan inte svaren på de flesta av frågorna. Men den viktigaste frågan som inte ställs kan jag svaret på!

Migrationsverkets kristendomsfrågor

De 12 frågorna här unedan är tagna från protokoll av vad Migrationsverket frågar konvertiter* för att bedöma om de verkligen är kristna. (* Jag tycker inte om ordet "konvertiter", vilket jag förklarar längre ner i min artikel.)

 1. Räkna upp tio Guds bud.
 2. Kan du berätta lite om vad som står i Matteus 10:34?
 3. Hur många delar består nya testamentet av?
 4. I vilken del av Bibeln står Fader vår? Har det något nummer?
 5. Vad är skillnaden på den protestantiska och ortodoxa kyrkan?
 6. Kan du sakramenten?
 7. Redogör kyrkoårets högtider.
 8. Vad är förbjudet enligt kristendomen?
 9. Redovisa för vad som hände från skärtorsdagen till påskdagen.
 10. Hur förhåller du dig till kristendomens våldsamma historia?
 11. Vad skiljer en missionsförsamling mot andra kyrkor som pingst och Svenska kyrkan?
 12. Hur ser du på att nya testamentet är mycket kvinnofientligt?

Källan till frågorna har jag hittat på "Är jag kristen nu?" där du också kan göra testet. Jag har varit frälst i 35 år, men jag klarar inte av testet, så därför har jag inte brytt mig om det.

Den rätta frågan

Frågorna på testet är fel ställda frågor eftersom svaret på dem avgör inte om du är en kristen eller ej. Sanningen är den att det behövs bara en enda fråga som avgör om du är kristen eller ej:

- Är Jesus Herren?

Om du svarar ja på den frågan och tror att Gud har uppväckt Jesus från de döda är du frälst.

Tagit emot Jesus

Det som avgör om man är kristen eller ej är att man har tagit emot Jesus som Herren i sitt liv. Har man inte det, då är man inte kristen, eller frälst, som bibeln också säger. Du blir inte frälst eller kristen på grund av att du har massa kunskap, utan om du har tagit emot Jesus som Herren.

Migrationsverket ställer inte en enda fråga i testet om de har tagit emot Jesus genom tron på honom. De flesta frågorna här ovan är runtomkring frågor som inte har någon betydelse om man kan svaret eller ej.

Jag tycker inte om ordet konvertit

I det här sammanhanget talar man om "konvertiter", och menar människor som har konverterat till kristendomen. Jag tycker inte om ordet konvertit eftersom jag tycker att det är missledande.

Det handlar inte om att konvertera till någon religion, som till exempel kristendomen, utan det handlar om om man har tagit emot den levande personen Jesus Kristus som Herren!

Det är en levande person som du tar emot - ingen religion. Religioner har aldrig kunnat frälsa, men personen Jesus Kristus frälser och frälser riktigt och ordentligt!

Bra gjort att avslöja frågorna

Jag tror Micael Grenholm är en av initiativtagarna till att publicera testet på internet och på så vis avslöja vad det är för frågor som ställs. Jag tycker personligen att det är mycket bra gjort av honom att avslöja vilka orimliga frågor som ställs när det är bara en enda fråga som behövs ställas:

- Är Jesus Herren?

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 21 januari 2019 03:45 | #migrationsverket #invandring #frälst #kristen #svpol #micael grenholm | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

32 kommentarer

Kattis 21/1-2019, 10:23

När man blir Frälst, och tar emot Jesus och börja läsa Bibeln. Det är då man växer ! Jag tyckte själv att det var svåra frågor.

Svara


Lilian 21/1-2019, 10:40

Jag är uppväxt i en kristen familj och mötte Jesus när jag var åtta, idag är jag i medelåldern, men migrationsverkets frågor är milt uttryckt felaktigt och okunnigt formulerade. Är man inte barnfödd som kristen och uppväxt med det svenska språket är "testet" omöjligt att svara på.

Vi skulle behöva en bönerörelse i vår land av många skäl, men Migrationsverket hantering av "konvertiter" är ett stort böneämne.

Svara


Kalle 21/1-2019, 10:58

Fråga 12 är den mest befängda.

Svara


Niklas jönsson 21/1-2019, 11:52

Det är bara präster och pastorer som i bästa fall kan komma över 50% alla andra kommer aldrig att klara det och det gör inget för den delen heller för det viktiga är ju faktiskt att Jesus kristus guds son vet om att vi är kristna och tror på honom och är frälsta det är honom vi ska leva tillsammans med i paradiset och inte migrationsverket, så deras 12 frågor har perfekt plats att läggas på nämligen i soporna.

Svara


Martin 21/1-2019, 14:40

Nja Christer. Den frågan är bra, men inte kan Migrationsverket ställa den till nyanlända.
Men du och jag kan göra det.

Svara


Lena Henricson 21/1-2019, 16:39

Bra att det här kommer fram i ljuset! 👆Men det är ju oerhört tragiskt att vi från Sverige redan har skickat kristna människor till förföljelse och tortyr! Må Gud hjälpa dessa syskon i Herren! Och andra som migrationsverket kommer att pröva! 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Svara


Martin 21/1-2019, 19:45

Svar till Lena Henricson.

Det var ju synd att inte Paulus och Silas fick asyl i Sverige. Eller de tidiga kristna så dom slapp bli lejonmat i Rom. Det hade varit mycket bättre om dom hade fått PUT i Sverige, med medföljande platt-tv, skinnsoffor och förstahandskontrakt. Då hade dom sluppit allt det onda de fick gå igenom. Men å andra sidan, då hade kristendomen inte spridit sig. Nej, jag tar tillbaka. Jag tycker det var bra att inte Paulus fick asyl i Sverige.

Svara


Bengt 21/1-2019, 20:05

Bland det värsta är ju lögnen om att

Kristendomen stått för våldsamheter

Sann kristendom ger frid och fred

Svara


RH 21/1-2019, 20:34

Jag betvivlar att de på Migrationsverket förstår vad det innebär att vara en troende kristen. Man kan ju vara teolog med gedigna kunskaper i kristendom utan att för den skull vara en bekännande kristen. Vad är det man vill testa egentligen?

Svara


Katrina 21/1-2019, 20:39

Frågan är mer om migrationsverket vet vad frälsning är?

Svara


Martin 21/1-2019, 20:48

Svar till Katrina. Varför skulle de det? Deras uppgift är att utröna huruvida det finns asylskäl eller ej.
/MartinH

Svara


Martin 21/1-2019, 20:55

Svar till Bengt. Tyvärr är det den bistra sanningen Bengt. Guds barn som levt och lever i denna värld har varit och är ofullkomliga. Vi kan önska, och sträva mot, frid och fred. Och vi ska det. Men fullkomlig enhet och helhet får uppleva först i evigheten.
Din sista mening får du gärna förklara. 🙂
/MartinH

Svara


Bengt 21/1-2019, 21:11

Jag menar att sanna kristna inte dödar

Människor

Är fredliga och fridsamma

Däremot kan även sanna kristna bli osams

Svara


Martin 21/1-2019, 21:39

Svar till Bengt. "Jag menar att sanna kristna inte dödar"
Där håller jag inte med dig Bengt. Däremot är det ett kristet ideal och rättesnöre att hålla fast vid. Det kan komma till en punkt då detta ideal utmanas och ställs på sin spets.
Dessutom kan vi fatta fel beslut också som "sanna kristna" och hamna i omständigheter- krig-som vi inte råder över.
/MartinH

Svara


Leif 21/1-2019, 21:44

Svar till Bengt.

Det är bra Bengt!

Sanna kristna dödar inte andra människor. Det var just därför jag inte hade ett enda parti att rösta på i valet. Alla partier vill rusta detta land med soldater som tränas för att döda människor så effektivt som möjligt. Jag har själv en gång tränats på det viset så jag vet vad som lärs ut!

S, VP, MP, C, L, M, KD och SD tycker alla att ungdomar skall lära sig att döda. T.o.m det enda så att säga "riktiga"kristna partiet KVP tycker så och fick därför inte heller de min röst.

Jesus kallade oss alla till att älska människor och inte till att döda dem. Det är sådana ledare vi borde rösta på inte på dem som vill att andras ungar skall uppfostras till mördare.

Det är just därför det ser ut som det gör överallt, man röstar fram ledare överallt på vår jord som ivrar för krigsupprustning, och så blir vi förvånade över varför det är så mycket våld i samhället, jag säger då det🤔!

Svara


Martin 21/1-2019, 21:50

Svar till Leif. Jag tror jag förstår din ståndpunkt/tanke Leif.
Men samtidigt kan jag inte instämma i den som ett absolut. Jag ser det som allt för lätt att hålla den för sann oavsett vad givet den trygga kontext vi lever i.

Svara


Leif 21/1-2019, 22:33

Svar till Martin.

Vi har olika ståndpunkt, och jag kommer aldrig att ändra min angående att döda någon.

Att döda en annan människa medvetet är den fullständiga motsatsen till Jesus Kristus som gav sitt liv och var föredömet alla borde följa.

Det kan ske olyckor, visst, men aldrig att Gud uppmanar någon till att medvetet skjuta någon. Polisen som har en statlig tjänst och "råkar" skjuta någon får också en dag stå inför evighetens domstol oavsett vad vi tycker om situationen. Någon tycker att det är förlåtligt att som polis i tjänst döda någon, jag har en helt annan åsikt. Vi får väl se vad Gud säger och hur det går inför evighetens domstol?

Svara


Katrina 21/1-2019, 22:34

Svar till Leif.

I Luk 7:1-10Luk 7:1-10 säger Jesus om officeraren

"Jag säger er, inte ens bland israeliter har jag funnit en så stark tro."

och offierarens tjänare blev friskt, Jesus sa inte lägg ner ditt vapen och sluta vara millitär, du ska inte döda. ( officeraren var troligen romare)

Kan du förklare detta!!!

Svara


Katrina 21/1-2019, 23:04

Svar till Leif.

Guds Nåd är större än du tror.

Det är enkelt att säga att vi ska inte kriga, när verkligheten finns på dörren så kanske vi ändrar oss eller har inget annat val.

Och om inte de finska soldater hade försvarat Finland i kriget så hade troligen inte du Leif varit bakom datorn och fått tillhöra Gudsfolk, utan kanske tillhört de ryska elitförbanden Spetsnaz.

Svara


Leif 21/1-2019, 23:37

Svar till Katrina.

Visst kan jag förklara det för dig om du vill, sen är det ju en annan femma om du vill ta emot min förklaring eller ej?

I tredje versen ser vi att officeren får HÖRA TALAS OM JESUS! Det är då man enligt Skriften kan få en växande tro, och det är just det som händer. Denne officer börjar tro på att Jesus förmår bota och hela genom att han hörde evangelium om Jesus.

Om nu officeraren blev frälst eller ej förtäljer inte den Bibliska historien. Blev han frälst så tror jag att hans inställning till det militära och att döda förändrades fullkomligt, så hände inom mig. Herrens Ande började att tala och det var bara till att ta emot och acceptera.

Han sa till mig att min uppgift hädanefter är att ge mitt liv för att tjäna andra människor och inte att döda dem!

Jag tror att officeren fick samma uppgift!

Jesu frid..

Svara


Katrina 21/1-2019, 23:55

Svar till Leif.

Mitt svar är att vi har alla olika uppgifter i livet, så förakta inte de andra och döm dem inte.

Svara


Katrina 21/1-2019, 23:59

Ps, för övrigt, det finns många uppgifter i kriget där du behöver inte använda vapen, Hjälpa sårade, frakta mat, hjälpa civila, kommunikation mm

Svara


Leif 22/1-2019, 06:08

Svar till Katrina.

Har jag dömt någon? Jag säger endast att Herren inte har kallat varken mig eller någon annan kristen till att döda människor, och att jag heller inte vill ha sådana ledare!

Att andra kristna väljer sådana ledare, och uppmanar andra till att vi skall ha sådana får var och en själv stå för en dag, det är väl ingen dom ifrån mig utan endast klarspråk.

Jag uppmanar alla till att upphöja Jesus som ledare över vårt land och inte oförståndiga ateister och ofrälsta, men, det är min ståndpunkt och den kommer jag fortsätta att sprida. Att ha ledare som varje vecka vill satsa miljarder på krig är inget Jesus uppmanar till, så får ni bli hur upprörda som helst och säga vad ni vill!!!

Svara


David Ström 22/1-2019, 06:39

Att Migrationsverket avgör om man är kristen eller inte är verkligen att sätta geten som trädgårdsmästare. Förr så kom ju många syrianer från Turkiet till Sverige. Men nuförtiden så tror jag faktiskt att de avsiktligt förfördelar, behandlar kristna orättvist som söker skydd här. Som kristna borde vi be för den förfärliga organisationen Al-Shabab. De är ju fiender till varje kristen människa. När någon förargar Gud så brukar han skicka fiender på dem eller låter det bli inre splittring. Men det är också viktigt att inte västländerna håller på med kolonialfasoner i Afrika.

Svara


Nisse 22/1-2019, 13:13

Vad är rätt svar enligt migrationsverket?

Svara


JL 22/1-2019, 14:03

Svar till Leif.

Har jag dömt någon?

Ja du dömer folk på löpande band. Det är din specialitet och det beror på att du är lagisk. Om du hade Davids kärlek i dig istället för fariseismens lagiskhet, så hade du också dödat Goliat. För kärleken till Gud är det starkaste som finns, den är starkare än kärleken till sig själv.

Jag säger endast att Herren inte har kallat varken mig eller någon annan kristen till att döda människor

Ändå så har Mose, David, Samuel dödat människor. I Guds tjänst dessutom. Det gjorde de för att de hade kärlek till Gud och till sin nästa. Hade de inte haft någon kärlek till sin Gud eller till sin nästa så hade de struntat i att möta Goliat och hänvisat till bibelns- du skall icke döda. Så hade de självgott kunnat känna sig bra medan allt annat faller i mörker.

Svara


Leif 22/1-2019, 15:54

Svar till JL.

Ändå så har Mose, David, Samuel dödat människor. I Guds tjänst dessutom.

Jag vet mycket väl att du inte förstår det andliga utan lever efter Israels lagar och också drömmer om att vara som de gamla hjältarna, det behöver du inte berätta fler ggr!

Svara


JL 22/1-2019, 18:33

Svar till Leif.
Jag vet mycket väl att du inte förstår det andliga
I min andlighet så går man den levande Gudens väg, hur konstig den än må hända vara. Den är nog skild från din form av andlighet, för den fungerar så här:
1) Identifiera vad som gör att kristenheten på jorden minskar
2) Hitta någon paragraf i bibeln som stödjer detta
3) Döm de andra som inte stödjer din paragraf som okristna.
Kolla här, du bryr dig inte om kristna, du kan inte ens identifiera dig med många av dem. Du identifierar dig med dem som tolkar bibeln som du, resten är okristna. Oandliga, ofrälsta eller vad du nu kallar det. Du har tagit Kungens plats och dömer. Och på några inlägg har du redan lyckats med att döma mig och Katarina, förmodligen dömer du alla de själar som stridit emot odjuret med. De som dött för att vi skall haft en chans att vara fria. De som älskade Gud mer än sin egen själ, sitt eget liv. Men jag tror ju tvärt om, jag tror ju att de vann sitt liv i och med sin kärlek till Gud. Oavsett de dog med eller utan vapen.

Svara


Mikael N 23/1-2019, 10:12

Jag tycker inte frågorna var speciellt svåra; men då är jag ju rätt beläst och knappast nyfrälst. Problemet är att många av frågorna är väldigt allmänt hållna, och man vet inte riktigt i vilken ände man skall börja. Jag kan förstå att det är svårt för någon som är nykristen att leverera "rätt" svar.
Ett par kommentarer behövs dock:
(1) Detta är exempel på frågor som kan förekomma; det är knappast så att alla frågor ställs till alla asylsökande och det måste ha en viss andel rätt för att "gå vidare".
(2) Migrationsverkets uppgift är inte att avgöra huruvida någon är frälst eller inte, utan om man riskerar förföljelse för sin tro. Även den som tillhör en falsk "kyrka" (t.ex. Mormonerna, Jehovas vittnen) och inte är frälst har rätt till skydd från förföljelse.
(3) Det är svårt att med ett enkelt test avgöra huruvida någons övertygelse är genuin eller inte. Är man för strikt i bedömningen finns risk att genuina kovertiter inte kommer in; är man för liberal i bedömningen finns risk att icke-genuina konvertiter släpps in. Så länge myndigheterna inte kan läsa folks tankar är detta ett dilemma vi måste leva med.

Svara


Leif 23/1-2019, 14:44

Svar till JL.

I min andlighet så går man den levande Gudens väg, hur konstig den än må hända vara.

Ja, din andlighet är helt riktigt konstig och bör korrigeras efter Bibeln mycket mer. Den säger något du saknar fullständigt!

Att döda andra som kristen kan ju vara helt korrekt enligt dig och en hel del gillare på denna sida, men Jesus var föredömet för oss och visade vägen, Han gav sitt liv och sa i det NT, följ mig!

Men det här vägrar du att ta till dig, så tyvärr är din andlighet just konstig och inte alls något att rekommendera.

Var och en som tror att Jesus är Kristus är född av Gud, och var och en som älskar Fadern älskar också hans barn. Då vet vi att vi älskar Guds barn om vi älskar Gud och håller hans bud.

1 Johannesbrevet 5:1‭-‬2

Att bli född på nytt är den andlighet du behöver få till dig, då får du uppleva Jesu riktiga kärlek som kan lära dig att älska andra pånyttfödda. Den som inte klarar av detta, eller ens vill detta är inte född av Gud!

Svara


Lenny 23/1-2019, 21:51

Som kommentar till Testet.

Ingen blir frälst genom laggärningar allena. ”De vet inte vad rättfärdighet från Gud vill säga utan söker hävda sin egen, och har därför inte underordnat sig rättfärdigheten från Gud. Kristus är slutet på lagen, så var och en som tror kan bli rättfärdig.

” (Rom 10:3-4)

Test och försök till rättfärdigande är endast stötestenar som Fariseer och liknande sysslar med.

Så låt oss inte döma våra kristna med bröder som söker en fristad för att utöva sin tro.

För att som allt detta syftar till, är just att föra dessa ur askan och in i elden igen.

Dessa som flytt förföljelse och krig.

För en sann kristen kan endast mottaga Jesus Kristus genom bön och överlåtelse. Till var och en som ber om syndernas förlåtelse, så har Jesus Kristus betalt detta med lammets dyra blod på golgata kors.

Vi mottager endast syndernas förlåtelse endast genom Jesu Kristi oändliga nåd, För vår Herre Jesus Kristus, så vi alla är syndare då vi gick vilse som får.

Syndens lön är döden. Således, Det är vårt förhållande till Jesus Kristus som är helt avgörande! för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh 3:16).

”Till dej och en som bekänner med din mun att Jesus Kristus är din Herre, och att du i ditt hjärta tror att Gud uppväckt Honom från det döda, skall bli räddad!

Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning detta gäller jude som grek. ” (Rom 10:9)

”Ty var och en som åkallar Herren skall bli räddad! ” (Rom 10:13)

den är lovad Evig Liv och Frälsning. och pånyttfödelse i anden. Detta är en enorm kärleksfull gåva till oss från vår Herre Jesus Kristus.

Vad hjälper det oss, om vi passerar testet men inte mottagit Jesus Kristus som vår Frälsare!

Svara


Troende 14/2-2019, 18:14

Svar till Kalle.

Fråga 10 är fruktansvärd ! Kristendom har INGENTING med våld att göra ! Tvärtom ! Kristendom är Kärlek, därför att Jesus Kristus älskar människor ! Jag finner att Migrationsverkets frågor ska bytas ut mot riktiga frågor,som ställs av verkligt frälsta ! Först då kan en mänsklig bedömning göras !

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, måndag 19 augusti 2019 kl. 09:34

Jesus söker: Magnus, Måns!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 18 augusti 2019 20:58

Bed att jag ska kunna glömma en elakhet som min exman gjort idag. Är sårad men behöver fokusera på viktiga uppgifter. Jesus hjälp mig att se på Dig o va med mig på jobbet imorgon. Tack alla som ber!


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp