587 online! | Sidvisningar idag: 128 543 | Igår: 167 251 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade - del fyra

Christian Åberg som barn och i färg

Jag är född 1964 i Stockholm och kom till mina fosterföräldrar på landet när jag var 15 månader gammal. Min fosterbror Stig är 4 år äldre än mig. Jag vet inte när han kom till fosterfamiljen, men det var innan mig. Jag vet inte hur det kom sig och varför det blev så, men min fosterbror favoriserades av min fosterfar medan jag blev undanskuffad. 

Stig fick redan tidigt vara ute och hjälpa till bland korna och allt som skedde på gården medan jag fick vara kvar inne. Min fosterfar kunde säga till mig: 

"Åk hem till Stockholm din snorvalp!" 

Jag vet inte varför han sa så men det gjorde så fruktansvärt ont. Jag var ju från Stockholm vilket min fosterbror Stig också var. 

Jag kommer ihåg var jag befann mig när han sa detta första gången. Det var ute i trädgården och jag såg ner över vägen där den slingrar genom de stora utbredda åkrarna. Egentligen en vacker syn om inte det hade varit för de här obehagliga orden som slog mot mig med en våldsam kraft. Vad menade han? Skulle jag börja springa eller gå nedför vägen genom de stora åkrarna mot Stockholm? Jag kunde inte förstå det. Jag var ju bara ett barn på kanske fyra till fem år.

Min fosterfar Ronny kunde göra fula grimaser åt mig för att visa sitt ogillande mot mig. Om detta berodde på att jag hade gjort något dumt vet jag inte. Jag vet inte alls varför han straffade mig så. Så gjorde han aldrig mot min fosterbror Stig. Förutom en enda gång och jag blev verkligen chockad när jag såg det. 

Vad som riktigt hade hänt vet jag inte, men jag tror att Stig av en olyckshändelse råkade krossa en glasburk ute i ladugården när Ronny mjölkade korna på kvällen. 

Efter mjölkningen hade Ronny och jag satt oss till bords i köket för kvällsmaten. Stina brukade aldrig sitta med oss runt matbordet. Medan vi andra åt brukade hon alltid stå vid köksbänken och äta. 

För ovanlighetens skull satt Ronny och pratade vänligt med mig. Detta hände aldrig. Så jag borde ha anat ugglor i mossen att nu är det någonting som inte stämmer, varför pratar han med mig just ikväll? Han var jättetrevlig mot mig vilket han aldrig brukade vara. 

Då kommer Stig plötsligt in genom köksdörren och går fram till bordet och sätter sig på sin plats som han brukade ha. Med en gång förvandlas Ronnys för ovanlighetens skull trevliga och vänliga ansiktsuttryck till en väldigt ful grimas för att han skulle visa sitt ogillande mot Stig över det som hade hänt ute i ladugården.

Jag tog mycket illa vid mig när jag såg det hur han behandlade min bror Stig. Denna typ av grimas var en dagligvara mot mig. Varför han gjorde så vet jag inte. Det skulle sätta djupa spår lång tid framöver.


Jag vet inte hur det kom sig, men en gång hotade Ronny mig med polisen:

"Om du inte är snäll kommer polisen och hämtar dig!" 

Detta var inte lätt för mig att hantera eftersom jag visste att jag var ett fosterbarn och som egentligen inte hörde till gården. 

Om det berodde på någonting som jag hade gjort eller om det var hans vanliga nyckfulla drag vet jag inte. Men detta gick in i mitt sinne och jag kunde naturligtvis inte hantera det i min ringa barnaålder. 

Och en dag kom det en svartvit polisbil körandes upp på den slingriga grusvägen mot vår gård så att dammet yrde bakom den. Åh, vad jag rädd jag blev! Kom de nu för att hämta mig? För jag mindes Ronnys hotfulla ord som fortfarande ekade i mitt sinne. 

När polisen knackade på ytterdörren sprang jag in i vardagsrummet och gömde mig bakom den gamla soffan. Det var den soffan som jag hade haft mitt tidningskrig med min fostermor då hela familjen var samlad på den. Men nu gömde jag mig livrädd bakom huvudändan och försökte titta över den med mina livrädda bruna ögon för att se vad som hände. 

Ronny visade in de två manliga poliserna i vardagsrummet. Sedan stod de alla tre och pratade medan Ronny stod och gestikulerade ivrigt med sina händer. Han brukade göra så när han pratade. Jag har senare fått förklarat för mig att de pratade om att Ronny skulle få tillstånd till dynamit eftersom han skulle spränga sten på åkrarna. 

Vid ett tillfälle såg en av poliserna mig sitta gömd bakom soffan. Han nickade mot mig och såg jättesnäll ut. Sedan åkte de iväg i den svartvita polisbilen utan att ta med mig. 


Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 4 september 2018 17:27 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


13 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Katrina

Tragiskt, jag kan inte förstå hur man kan behandla ett barn så, och varför satt hon inte vid bordet och åt "frågetecken"

Svara -   - 4/9-18 18:42 -


Kattis

Det hög till i min mage när jag läste att din fosterbro blev favoriserad, och du blev unndan knuffade! Så var det för min mamma i sin uppväxt!

Svara -   - 4/9-18 19:12 -


Katrina

Hadde han varit gift med en finsk bondmora hade han blivit jagad av brödkavel och fått sova i lagård. Så som han behandlar barn.

Svara -   - 4/9-18 19:22 -


Roger T. W.

Svar till Katrina.

Det var så förr, Katrina, min vän. Männen samlades i vardagsrummet och pratade fisk, jakt och annat. Kvinnorna satt i köket och talade om sådant som mer angick dem. Alla var nöjda.

Det är bra att Christer tar upp barndomens problem. Jag var kanske fem första gången jag rymde hemifrån. Mammas pojkvän var kroppsbyggare och slog mig illa två gånger. Han var svartsjuk på min far. Den mannen tog sedermera livet av sig.

Jag har gjort upp med min barndom med Herrens hjälp. Det tog några år, men nu är det gjort. De som for illa som barn är på sätt och vis som Lazarus under bordet och Herren glömmer oss inte. Jag har börjat se vad som var bra med en svår barndom, eftersom jag lärde mig be till Gud och Han räddade mig. Han lade ut en väg som förde till dopet och en andlig revolution.

Svara -   - 4/9-18 20:28 -


Katrina

Svar till Roger T. W..

Jag är stadsbarn och uppvuxen i Finland så jag förstår inte alls varför det var så, det var ju barn inte vuxna och kvinnan finner sig i att bli andra klassens medborgare i ett hörn och äta vid spisen....nej, jag har besökt landet i Finland med och alla var vid samma bord och åt.

Svara -   - 4/9-18 20:35 -


Roger T. W.

Svar till Katrina.

Katrina, jag har inte lust att bråka med just dig. Om detta har jag mina bästa minnen från Åland. Det var inget problem på den tiden. Mina minnen från Svenskfinland påverkar mig ännu och de präglar mina barn och min levnad.

Vi var fem personer i fiskelaget. En gammal fiskare, två unga män och två unga kvinnor i köket. Näten lades och pengarna kom in. Allt var i harmoni. Hur gammal var jag? Kanske 15.

Svara -   - 4/9-18 23:15 -


Lena Henricson

Det är bra Christer att du plockar fram alla de svåra minnena. Där börjar läkningsprocessen. Tack Gud att du är den du är idag!

Svara -   - 4/9-18 23:45 -


Christer Åberg

Svar till Lena Henricson.

Jag mår inte dåligt av det som har hänt. Det är jag för längesen helad ifrån.

Svara -   - 5/9-18 03:11 -


Katrina

Svar till Christer Åberg.

Toppen Christer!

det är så när man förlåter andra så blir man självförlåten....som Jesus sa om hur vi ska be...förlåt oss våra skulder så som vi förlåter dem oss skyldiga äro.

Svara -   - 5/9-18 09:33 -


Sofia

Jag har läst alla fyra delar med stort intresse och med stor bestörtning! Vad mycket lidande du gått igenom i ditt liv. Hur kan människor vara så grymma?? Tack för att du delar med dig av din livsberättelse. Det är ett under att du verkar så glad trots allt. Guds rika välsignelse önskar jag dig.

Svara -   - 5/9-18 11:26 -


Bengt

Hur behandlade din fosterbror Ingemar dig ?

Svara -   - 5/9-18 16:42 -


Lena Henricson

Svar till Christer

Underbart att du är helad!✝️

Svara -   - 5/9-18 16:45 -


Tommy

Det finns mod att berätta så här. Mycket fint Christer, för ofta så är historier så tillrättalagda, men som du skriver din berättelse, så talar du om att man kan dra ner garden, och vara naket berätta. Ja tycker det ligger då närmare. För folk har nästan alltid garden uppe, och kan se hur det varit för en, och lära sig, att det kan vara naket. Mycket bra Christer. Egentligen kan jag ibland tänka på en Bibelverser, den kanske inte riktigt hör hemma här. Men versen är. Bekännelser edra Synder för Varandra så har ni en Trofast Gud.

Svara -   - 7/9-18 01:47 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

7

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

15

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

69

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, fredag 18 januari 2019 kl. 19:22

Jesus söker: Hilda, Hildur!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!


Antikristligt kontrollsystem i Kina

Antikristligt kontrollsystem

Av Holger Nilsson Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handlar om ett kontrollsystem som nog ingen har kunnat föreställa sig.

37

Läs allt!


Muslimer städade efter nyårsnatten men detta är inte islam

Muslimer städar

Bild: svt.se. 

Att muslimer städar Göteborgs gator efter nyårsnatten har inget med islam att göra. Den slutsatsen måste jag ta eftersom det alltid hörs "detta är inte islam" efter ett blodigt muslimskt terrordåd - trots att Muhammed både beordrade och utförde terrordåd i Allahs namn.

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 221 783 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 123 bloggartiklar, 93 211 kommentarer och 61 254 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp