553 online! | Sidvisningar idag: 239 581 | Igår: 202 453 |

www.apg29.nu


Den oönskade - del sex

Christian Åberg

Hunden på gården var en plåga för mig. Bakom huset hade han sin lina som han sprang fram och tillbaka i. Och han skällde på allt och alla. 

När vi hade varit iväg någonstans, oftast var det i Ljungby som var vår stad, och närmade oss åter igen hemmet så kunde vi på avstånd se när vi kom åkandes på grusvägen hur hunden sprang fram och tillbaka och skällde på oss. 

Han skällde på nätterna och han skällde på dagarna. Värst var på nätterna då man skulle försöka sova. Ja, han var en plåga, men så var han också en jakthund.

Jag hade en basker när jag var liten som jag tyckte mycket om och som jag alltid bar på mitt huvud. Den var röd, men på en tavla där Stig och jag sitter på en häst är den blå. 

Det var en konstnär som hade målat av ett svartvit kort på oss och gjort min röda basker blå. Både Stig och jag fick sådana tavlor. Men den baskern skulle bli ett minne blott. 

En gång hoppade hunden på mig när jag närmade mig honom där han sprang fram och tillbaka i sin lina. Han reste sig upp på bakbenen och satte sina tassar på min bröstkorg så jag trycktes bakåt. Jag tappade min basker av trycket. 

Hunden bet tag i min basker med sin stora käft och slet den i stycken medan han höll den i ett stadigt grepp med sina framtassar. Det var ingen som frågade mig vart min röda basker hade tagit vägen som jag tyckte så mycket om.

Vi hade en granne som hette Gunnar. Han var en gammal man som bodde på backen ovanför några hundra meter från oss. Han bodde på en gård och i ett omodernt boningshus som Ronny senare skulle bli ägare till efter att Gunnar hade dött. 

Gunnar var en sur gammal gubbe, men säkert snäll, trots att vi barn var lite rädda för honom. Han hade mist flera fingrar på sin ena hand. Det sades att han hade råkat hugga av dem med yxa, men jag vet inte. 

Men räddast var jag för hans stora svarta hund som sprang lös ute hos honom och skällde på allt och alla. Han var riktig hemsk den hunden. 

Gick man nån gång förbi Gunnars hus så kom hunden skällandes och ville hoppa på en. När jag blev lite större och kunde cykla så brukade jag cykla förbi så snabbt jag kunde för att inte hunden skulle hoppa på mig.

Vår granne Tims pappa som hette Erik hade också en hund. Det var en tax som var en jakthund för även Erik var en jägare. 

Ronny brukade jaga räv och när Eriks tax var ute och sprang på ägorna trodde Ronny att det var en räv, höjde bössan och sköt ihjäl honom. Sen var den grannsämjan för alltid slut.

På vår gård fanns det många djur, det fanns två hundar, varav den ena kom senare och sprang omkring i en hundgård medan den andra fortsatte att springa i sin lina, det fanns hästar, kor, kalvar, grisar, ankor, höns, gäss och katter. 

Hundar har jag som sagt ett dåligt minne av men om jag gillade katterna vet jag inte. Troligen gillade jag dem inte så speciellt mycket heller. I varje fall senare i livet skulle jag ha svårt med katter. 

Men jag grät förtvivlat en gång då jag råkade klämma ihjäl en kattunge när jag skulle stänga den tjocka och tunga ytterdörren då jag var på väg till skolan. Jag såg hur katten låg på rygg och sprattlade med sina ben då han kämpade för livet innan han dog. 

Då tröstade faktiskt min fostermor mig på ett oförglömligt sätt genom att för ett ögonblick ömt klapppa min kind som var blöt av tårar.

Men de värsta "djuren" på gården som jag verkligen hatade var alla de äckliga flugorna som flög omkring inomhus i hundratals under somrarna. Usch vad äckligt det var, särskilt när man skulle äta. 

Min fostermor slog ihjäl fluga efter fluga med flugsmällare, sprayade ihjäl dem så att det låg massvis med döda flugor på golvet, hängde gula flugfångare i taket som snabbt blev fyllda av svarta flugor, men flugorna snurrade ändå runt mitt huvud. 

Än idag tål jag inte flugor. De påminner alltför mycket om min ångestfyllda barndom på bondgården ute på landet.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 8 september 2018 12:05 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kattis

När jag var i Duvemåla som barn på den gården fanns det stora flugor! Jag tror man säger spyflugor! Den här dagen skulle jag fånga in våra kaniner som var under husvagnen, samma dag skulle vi åka till Öland! Då var det med min familj! Så när jag försöker fånga in min kanin Majken, syrrans kanin var redan i buren. Ja då hade jag munen öppen, och i det ögon blicket flög en spyfluga in i min mun. Jag han inte reagera och jag råkade svälja den . Vi kom till Öland. Men på kvällen när vi skulle åka tillbaka ifrån Öland till Duvemåla, huva vad sjuk jag blev i bilen! Fick 39 graders feber! Jag hatar också flugor särkilt spy flugor!

Svara -   - 8/9-18 13:38 -


Bengt

Vi har en hund

En briard

Men den är .mycket snäll

Svara -   - 8/9-18 13:45 -


Johan

Jättespännande! Jag finner mig själv, gång på gång, surfa in på apg29 för att se om du har publicerat nästa del av denna följetong om din uppväxt med fosterföräldrar.

Svara -   - 8/9-18 14:19 -


Kattis

Jag är rädd för Hundar. Jag minns runt 2004-2005 när jag var brevbärae i Angereds centrum på Länkharvsgatan. Den här gården hade både låghus, radhus, och Luftgångar. Jag minns den här dagen. När jag började dela radhusen. Så kunde jag höra på den här ilskna schäfern som jämt slet i posten, när jag lade posten i brevlådan. Dessa brevlådor var råttfällor, med dubbel lucka! Just den här dagen när jag var på våning 1 och möter den här ilskna schäfern komma ner själv ifrån våning 2 , jag ser den här schäfern och är jätterädd då han går emot mig! Jag ropar högt på våning 1 mot hunden! JESUS HJÄLP MIG, JESUS HJÄLP MIG! I samma ögonblick ropar matte på hunden! Kom hit, kom hit!

En annan gång blev jag biten av en annan hund när jag skulle cykla till mitt Distrikt i Angereds centrum.

Svara -   - 8/9-18 15:03 -


Bengt

Håller med

Tycker så mycket om att läsa om din uppväxt

Och blir tacksam för att jag haft det så

Mycket bättre själv

Svara -   - 8/9-18 16:01 -


Bengt

Håller med

Tycker så mycket om att läsa om din uppväxt

Och blir tacksam för att jag haft det så

Mycket bättre själv

Svara -   - 8/9-18 16:01 -


Bengt

Håller med

Tycker så mycket om att läsa om din uppväxt

Och blir tacksam för att jag haft det så

Mycket bättre själv

Svara -   - 8/9-18 16:02 -


Filosofen

Ja! Så är det Christer i livet! Det finns alltid minnen som ettsar sig fast. Både goda och dåliga. Tänk ändå så underbart att Herren fann oss till slut! Själv växte jag upp på 50-60 talet och har också jätte-många minnen, både roliga och tråkiga. Blev frälst i mitten på 70-talet efter att ha varit ute och levt det så kallade livet. När jag mötte Jesus så fick jag verkligen möta det riktiga livet! Jag är så oerhörd tacksam att ha fått möta Han som verkligen är livet! Ibland så kan jag både gråta och glädjas över det, så jag vet nästan inte vad jag skall ta vägen! Ofta kommer orden till mig: Oh Gud nåd är bättre än liv! Och jag menar det verkligen! Jag skulle inte kunna leva eller se någon mening med livet utan Herren Jesus Kristus min frälsare och Herre! ”Filosofen”

Svara -   - 8/9-18 18:50 -


Ann-Marie A.

Jobbigt med så många dåliga upplevelser av hundar och katter. Vilken chock för dej när hunden tog din basker, tur att den inte bet dej då. Alla som skäller är nog olyckliga.
Vår vallhund älskade människor - och var rädd för får.
Har också ett minne av ömhet från min mor, men hade en lillebror att krama. Men vem var snäll mot dej?

Svara -   - 9/9-18 01:08 -


Tror

Ett barn föds inte med sin egen viljan utan nån annan. Men ändå måste leva upp till andras villkor och regler. Det är värsta.

Svara -   - 9/9-18 18:01 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

1

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

7

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

19

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, tisdag 20 november 2018 kl. 23:18

Jesus söker: Pontus, Marina!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 133 011 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 020 bloggartiklar, 91 674 kommentarer och 59 954 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp