849 online! | Sidvisningar idag: 220 321 | Igår: 244 591 |

www.apg29.nu

Annons

Gospelfy.se


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Mindfulness är från Djävulen

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1484767624-dagen.jpg

Bild: Dagen. 

Den kristna dagstidningen Dagen har idag en positiv artikel om den farliga och förföriska buddistiska behandlingsformen mindfulness. 

Artikeln handlar om en kristen man och pastor med utmattningssyndrom som har blivit "hjälpt" av mindfulness. För att då legitimera mindfulness så säger han detta helt otroliga enligt Dagen:

Mindfulness-metoden har sitt ursprung inom buddhismen. Men Daniel Back menar att liknande metoder också finns i den kristna traditionen. Exempelvis arbetar man med medveten närvaro inom den ignatianska spiritualiteten från kyrkofadern Ignatius av Loyola. I Daniel Backs egen erfarenhet av mindfulness var hans egen gudstro central. (Mitt markerade.)

För att då legitimera denna new age-villolära säger han att den finns inom den "kristna traditionen" och hänvisar till katolska "kyrkofäder". Det har väl ingen betydelse hur mycket det finns inom den "kristna traditionen"! Bibeln säger inte ett ord om att man ska hålla på med denna villolära! Här håller Dagen och denne pastor på med en förförelse på hög nivå!

Jag berättar i min nyutkomna bok Den längsta natten att jag kom kontakt med mindfulness då både läkaren och mitt jobb "tvingade" mig att gå till en kognitiv terapeut efter att min fru och lille son hade dött. 

Det var första gången jag stötte på den här nyandliga österländska villolära som har blivit gjord "vetenskaplig" för att anpassa sig till oss västerlänningar. 

Min ande gjorde motstånd

Jag visste inget om mindfulness och hade aldrig hört talas om det, men när terapeuten försökte pracka på mig den i mitt mycket dåliga tillstånd så gjorde min ande - min friska invärtes människa - intensivt motstånd mot detta. 

Att pracka på något nyandligt skräp i mitt tillstånd var utan tvekan direkt djävulskt! Här sökte jag hjälp och så skulle de sänka mig ännu mer med österländskt nyandlighet som är inspirerad av demoner och djävulen själv! 

"Behandlingen" fungerade alltså inte på mig! Men de som inte är frälsta och är andligt vakna kommer gå i en sådan fälla och ta till sig den!

Qigong

Mitt jobb hade också en kurs som vi var tvungna att gå på. Förutom mindfulness skulle vi också praktisera Qigong! Jag vägrade naturligtvis.

Eftersom jag har varit fast i karaten så visste jag att karaten har sina rötter i buddhismen. Dessutom har Qigong sina rötter också i schamanism. Det är likadant med  yoga och andra tibetanska träningstekniker.

Öppna upp för demoner

När jag tränade karate så praktiserade jag också meditation så jag vet vad det handlar om. Därför kan jag utan tvekan säga att du som kristen ska inte hålla på med varken mindfulness eller Qigong. För gör du det, då kommer du öppna upp dig för demoner och ditt tillstånd kommer bli ännu värre än det var då du började!

Nej, vänd dig till Jesus! Ta emot honom som ensam Herren och Frälsaren! Han vill hjälpa dig och han hjälper dig ordentligt med utan några biverkningar!


Källa:


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg onsdag 18 januari 2017 20:40 | #förförelse #villolära #dagen #mindfullness #buddhissm | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


11 kommentarer

Jean

Amen Christer !!! Sann Jesuföljare !!! Jesu frid broder

Svara -   - 19/1-17 00:05 -


Ewa Gustafsson

Precis så är det, bed gärna för min storebror som inte mött Jesus ännu och är sjukgymnast och undervisar i Mindfullness, stå med mig i bön att han blir frälst! Ett tips om det är ok? Det finns en norsk kristen läkare som är kunnig i "alternativmedicin" Han har tydlig info både på norska och svenska på webben! Sven Weum http://www.weum.no/alternativ-medicin.com/finska.htm Blessings

Svara -   - 19/1-17 08:14 -


Tobias

Alla hjälps inte av mindfulness, qigong eller meditation. Men jag vet många som har gjort, inklusive jag själv. Det kanske inte hjälper dig, Christer, men du kan inte ta ifrån oss andra våra erfarenheter. Det är helt enkelt så att det inte hjälper på alla. På samma vis som alla inte är mottagliga för Jesus, frälsning eller annat som för vissa av oss inte är något annat än religiöst svammel.

Tobias http://kompasskurs.se

Svara -   - 19/1-17 12:07 -


Astro

Den som lever med Jesus och känner kontakten med honom får sin "midfullnes" från honom och behöver således inte "den österländska vaianten".

Men att mindfullness skulle vara från djävulen är felaktigt. Visserligen är mindfullness en Buddhistisk metod. Men är Buddhister djävulska? Nej inte de jag träffat.

Här hur det går till.

http://www.1177.se/Jonkopings-lan/Tema/Halsa/Stress/Mindfulness-i-vardagen---praktiska-tips/

Det finns inga bevis på att man efter "mindfullness" utför mord, våldtäkt, pedofili, eller allmän råhet som kännetecknar djävulen.

Mindfullnes är neutral. Ett sätt att fokusera tankarna.

Men har man verkligen Jesus behövs inte mindfullnes-övningar.

Svara -   - 19/1-17 13:43 -


Leif Boman

Svar till Astro.

Det finns inga bevis på att man efter "mindfullness" utför mord, våldtäkt, pedofili, eller allmän råhet som kännetecknar djävulen.

Mindfullnes är neutral. Ett sätt att fokusera tankarna

Nej, mindfullness och flera andra sådana här liknande moderna rörelser är inte alls neutrala! Det är något riktigt ondskefullt som får utövare att tro på att de skulle kunna få en äkta frid genom sånt här. Dessa olika slags tankeövningar öppnar istället upp ditt innersta för en ond andevärld, och dessa lurar dig sakta men säkert som jag har förstått det sedan vidare om att du kan få kontakt med ditt allra innersta, eller "varat", vilket är en slags falsk asiatisk andlig lära om tillvaron, eller så får du höra om diverse energitankar av olika slag.

Antingen får man via Guds Son Jesus Kristus direktkontakt med Gud Fadern, eller så luras man in på avvägar ifrån Gud, det finns inget annat, utan det är antingen eller! Mindfullnes är att äta av en onda andars bord som Paulus undervisar om, de lurar dig till att tro att du kan komma i rätt balans här i livet vilket aldrig går utan Jesus.

Jesu frid...

Svara -   - 19/1-17 14:24 -


Astro

Svar till Leif Boman .

Ok.

Får väl gå en kurs och testa då ;) Har ingen erfarenhet av det.

Om det är ondskefullt lär man ju märka rätt fort!

Naturligtvis kan man inte få äkta frid genom detta, men att man öppnar för "en ond andevärld" är inte helt säkert. Det kan lika gärna öppna för en "god andevärld". Det väljer man själv med sitt sinne.

Varför skulle Gud bara kunna komma genom det frikyrkliga?(andra samfund som tex katoliker mm är ju inte kristna har jag fått lära mej här) Varför skulle inte Jesus kunna komma till "mindfullness meditatörerna" om man nu öppnar för andevärlden överhuvud taget. Hade varit ett mycket "smart drag" av Jesus i så fall. Han har ju all makt!....??? Eller kanske han kanske tycker det är ok att folk kan bli "lurade" så att han bara kan stå och sparka när de en gång "kommer över"?

Nu är jag dum och provocerande ,men jag bara måste ;)

Svara -   - 19/1-17 15:39 -


Lisbeth petersson

Jaa!! Han har missat Guds Heliga ord, läs Bibeln! Vet ej om ja ska gråta eller skratta över detta!!???

Svara -   - 19/1-17 18:34 -


Frank

Svar till Tobias.

Jesus kom för alla människors skull, inte vissa. Har du provat Jesus? Om inte ,gör det, inte med halva hjärtat utan hela hjärtat, Jesus vill att vi överlåter oss helt och fullt.

Svara -   - 19/1-17 18:43 -


Frank

Svar till Tobias.

Har du provat Jesus? om inte, gör det. Jesus kom för ALLA människor inte bara vissa. Jesus vill att man överlåter sig helt och fullt, inte med halva hjärtat utan med hela. Då upptäcker man att det inte är något svammel.

Svara -   - 19/1-17 18:49 -


Leif Boman

Svar till Astro.

Om det är ondskefullt lär man ju märka rätt fort!

Det är just det man inte gör i vanliga fall, om man förstås inte konfronterar sådana samlingar i Jesu namn, åkallar och även ber väldigt tydligt i Jesu namn. Det skulle inte bli populärt kan jag lova, men det skulle tydligt uppenbara dess rätta och mörka ansikten!

Ingenstans ibland några new age sammanhang accepteras Jesus Kristus som Herre och Gud!

Varje mindfullnessutövare som ärligt åkallar Jesu namn får givetvis möta Herren på ett eller annat sätt. Var man än på ett ärligt och ödmjukt åkallar Jesu namn så lyssnar Gud givetvis och kommer till undsättning, det kan ske bland katoliker, muslimer som hos alla andra religionsutövare och andra människor.

Och, så värst provocerande var det väl ändå inte, Jesus tål mer än någon annan på och runt denna jord må du "tro"!

Jesu frid....

Svara -   - 19/1-17 19:10 -


Maria Madeleine

Svar till Tobias.

Så sant Tobias! Satan och demoner fungerar utmärkt på kort sikt men ur ett evighetsperspektiv leder det till "Gehenna", tyvärr. Och jag har själv varit med och befriat människor från demoner, sjukdomar och sett flera falla döda ned när de öppnat upp för felaktiga andekrafter och andemakter. Gud skapade oss med fri vilja och man får naturligtvis välja som man själv, men konsekvenserna behöver man känna till. Jag har själv lagt händerna på sjuka och sett mirakulösa helanden i Jesu namn. Däremot inte i mindfulness eller meditation. Vi måste berätta hela sanningen för människor, eller hur?

Svara -   - 23/5-18 15:06 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Med Jesus i centrum i fullsatt maskinhall på midsommardagen i Gamla Hjälmseryd

Gamla Hjälmseryd Salomonssons maskinhall 2018

Salomonssons maskinhall var fylld till bristningsgränsen på Midsommardagen  i Gamla Hjälmseryd. 

1

Läs allt!


Profetior och tidstecken del 4 - Holger Nilsson

Profetior och tidstecken del 4 - Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson.

2

Läs allt!


Mdsommarafton Gamla Hjälmseryd 2018 med Lindbergarna

Här kan du få uppleva en del av den fantastiska midsommarkvällen i Salomonssons maskinhall i Gamla Hjälmseryd.

0

Läs allt!


Profetior uppfylls - Stora jordskalv i Sverige

Stort jordskalv i Sverige

Bild: Aftonbladet. 

Idag uppfylls de bibliska profetiorna även i Sverige då stora jordskalv sker. Detta profeterade Jesus om för cirka 2000 år sedan!

3

Läs allt!


Frälsning för Nordkoreas diktator Kim Jong-un

Läsarmejl av Jörgen Milton 

16

Läs allt!


Hamas och oroligheterna vid Gazagränsen

Hamas använder oroligheterna längs Gazagränsen för PR | Studio Jerusalem

4

Läs allt!


Midsommar i Gamla Hjälmseryd

Christer Åberg Midsommarkrans

Trevlig midsommar och Guds rika välsignelse till dig! 

2

Läs allt!


Syndakatalogen behövs - för frälsta!

Läsarmejl av Bertil Rosenius

Äpple

Svensk kristenhet är i ett bedrövligt vacuum, avs undervisning om grundläggande ordning för ett kristet liv.

20

Läs allt!


Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

16

Läs allt!


Stöd Apg29

Christer Åberg och Apg29

STÖD arbetet på Apg29 genom att swisha in en valfri summa på 070 935 66 96.

Du kan också stödja genom PayPal: https://www.paypal.me/apg29/100

Eller bankkonto:

8169-5,303 725 382-4Tack!

0

Läs allt!


Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Terroristorganisationen Hamas i Gaza har skjutit mer än 45 raketer mot Israel inatt. 

6

Läs allt!


Har du hört detta?

Liveprogrammet Apg29 med Christer Åberg.

2

Läs allt!


Sambo i Bibeln

Två hjärtan som har fogats samman

Samlag före äktenskapet är synd, så det blir man inte gift av. Bibeln säger att de som bor sambo sysslar med otukt. Men vad blir man då gift av? I den här artikeln får du svaret.

1

Läs allt!


21 punkter från Koranen avslöjar att Allah inte är Bibelns Gud

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli. 

Koranen Kaba

Koranen bevisar själv att Allah inte är Bibelns Gud. Här får du 21 punkter från Koranen som visar tydligt på detta. 

6

Läs allt!


Lindbergarna i Vikersund söndagkväll

Lindbergarna och Christer Åberg spelar och sjunger och talar om Jesus i Vikersund i Norge söndagkväll. 

0

Läs allt!


Nenne Lindberg i Vikersund

Miriam, Nenne och Aron

Nenne Lindberg tillsammans med syskonen Miriam och Aron i Vikersund, Norge. 

0

Läs allt!


Annons


Sambo är synd mot Gud

Hustak

Det är en skymf och förnedring mot din partner att du bara vill ha sex och bo sambo, men inte gifta dig med henne. Dessutom är det en synd mot Gud. 

60

Läs allt!


Vikersundsbacken

Vikersundsbacken

Världens största skidbacke här i Norge - Vikersundsbacken. Men jag har inte hoppat i den. Jag har ett annat hopp. 

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 25, söndag 24 juni 2018 kl. 22:18

Jesus söker: Johannes Döparens dag!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Profetior och tidstecken del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om profetior och tidstecken. 

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bildstoden i Daniels bok visar fram mot vårt saliga hopps fullbordan

Läsarmejl av nils 

Bildstoden i Daniels bok

Det skall komma ett rike i den yttersta tiden bestående av 10-stater, ett 10-stats förbund som innebär slutet på de världsriken som varit.

43

Läs allt!


Islam är fångenskapens religion

Av Holger Nilsson 

Islams fångenskap

Den Islamska religionen är att likna vid ett fängelse – det är svårt att lämna det.

5

Läs allt!


Varför har fotbollsspelarna sexförbud under VM i Ryssland?

Fotboll

Det finns fotbollslag som har sexförbud under VM i Ryssland. Om det nu är så viktigt med sexförbud för att det ska gå bra för fotbollslaget, hur mycket viktigare är då inte att en kristen har sexförbud och lever rent innan äktenskapet?

29

Läs allt!


Muslimska barn får fientlighet mot icke-muslimer i koranskolor

Koranskola för sexåringar

Bild: SVT. 

Muslimska barn på 6-13 år säger till sina svenska lärare: ”Jag lyssnar inte på dig för du är vit.” Eller: ”Du är inte muslim, varför ska jag lyssna på dig?”

14

Läs allt!


Egoismens förbannelse

Läsarmejl av David B 

9

Läs allt!


Allah - bedragaren

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli.

Allah - bedragaren

Allah är en bedragare precis som hans upphovsman Muhammed. Al Anfal 8.30: Allah är den skickligaste bedragaren.

2

Läs allt!


Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Bild: nrk.no. 

Donald Trump har nominerats till Nobels fredspris av de norska Fremskrittspartiet-politikerna Christian Tybring-Gjedde och Per-Willy Amundsen. Han nomineras efter sitt möte med Nordkoreas Kim Jong-Un.

11

Läs allt!


Börsfall för krigsindustrin efter fredsmötet i Singapore

Fredssamtalen mellan Donald Trump och Kim Jong-Un i Singapore var inte bra för krigsindustrin. Aktievärdet på börsen föll rejält.

5

Läs allt!


Hotade döda på socialen om dottern blev kristen

En muslimsk man hotade döda anställda på socialen om dottern hade sex eller blev kristen, döms nu till 150 dagsböter och villkorlig dom för hot mot tjänsteman.

0

Läs allt!


Finns det några frälsta Sverigedemokrater?

69

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 424 687 092 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 639 bloggartiklar, 83 819 kommentarer och 56 425 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp