645 online! | Sidvisningar idag: 166 253 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


Mindfulness är från Djävulen

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1484767624-dagen.jpg

Bild: Dagen. 

Den kristna dagstidningen Dagen har idag en positiv artikel om den farliga och förföriska buddistiska behandlingsformen mindfulness. 

Artikeln handlar om en kristen man och pastor med utmattningssyndrom som har blivit "hjälpt" av mindfulness. För att då legitimera mindfulness så säger han detta helt otroliga enligt Dagen:

Mindfulness-metoden har sitt ursprung inom buddhismen. Men Daniel Back menar att liknande metoder också finns i den kristna traditionen. Exempelvis arbetar man med medveten närvaro inom den ignatianska spiritualiteten från kyrkofadern Ignatius av Loyola. I Daniel Backs egen erfarenhet av mindfulness var hans egen gudstro central. (Mitt markerade.)

För att då legitimera denna new age-villolära säger han att den finns inom den "kristna traditionen" och hänvisar till katolska "kyrkofäder". Det har väl ingen betydelse hur mycket det finns inom den "kristna traditionen"! Bibeln säger inte ett ord om att man ska hålla på med denna villolära! Här håller Dagen och denne pastor på med en förförelse på hög nivå!

Jag berättar i min nyutkomna bok Den längsta natten att jag kom kontakt med mindfulness då både läkaren och mitt jobb "tvingade" mig att gå till en kognitiv terapeut efter att min fru och lille son hade dött. 

Det var första gången jag stötte på den här nyandliga österländska villolära som har blivit gjord "vetenskaplig" för att anpassa sig till oss västerlänningar. 

Min ande gjorde motstånd

Jag visste inget om mindfulness och hade aldrig hört talas om det, men när terapeuten försökte pracka på mig den i mitt mycket dåliga tillstånd så gjorde min ande - min friska invärtes människa - intensivt motstånd mot detta. 

Att pracka på något nyandligt skräp i mitt tillstånd var utan tvekan direkt djävulskt! Här sökte jag hjälp och så skulle de sänka mig ännu mer med österländskt nyandlighet som är inspirerad av demoner och djävulen själv! 

"Behandlingen" fungerade alltså inte på mig! Men de som inte är frälsta och är andligt vakna kommer gå i en sådan fälla och ta till sig den!

Qigong

Mitt jobb hade också en kurs som vi var tvungna att gå på. Förutom mindfulness skulle vi också praktisera Qigong! Jag vägrade naturligtvis.

Eftersom jag har varit fast i karaten så visste jag att karaten har sina rötter i buddhismen. Dessutom har Qigong sina rötter också i schamanism. Det är likadant med  yoga och andra tibetanska träningstekniker.

Öppna upp för demoner

När jag tränade karate så praktiserade jag också meditation så jag vet vad det handlar om. Därför kan jag utan tvekan säga att du som kristen ska inte hålla på med varken mindfulness eller Qigong. För gör du det, då kommer du öppna upp dig för demoner och ditt tillstånd kommer bli ännu värre än det var då du började!

Nej, vänd dig till Jesus! Ta emot honom som ensam Herren och Frälsaren! Han vill hjälpa dig och han hjälper dig ordentligt med utan några biverkningar!


Källa:


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 18 januari 2017 20:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


11 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Jean

Amen Christer !!! Sann Jesuföljare !!! Jesu frid broder

Svara -   - 19/1-17 00:05 -


Ewa Gustafsson

Precis så är det, bed gärna för min storebror som inte mött Jesus ännu och är sjukgymnast och undervisar i Mindfullness, stå med mig i bön att han blir frälst! Ett tips om det är ok? Det finns en norsk kristen läkare som är kunnig i "alternativmedicin" Han har tydlig info både på norska och svenska på webben! Sven Weum http://www.weum.no/alternativ-medicin.com/finska.htm Blessings

Svara -   - 19/1-17 08:14 -


Tobias

Alla hjälps inte av mindfulness, qigong eller meditation. Men jag vet många som har gjort, inklusive jag själv. Det kanske inte hjälper dig, Christer, men du kan inte ta ifrån oss andra våra erfarenheter. Det är helt enkelt så att det inte hjälper på alla. På samma vis som alla inte är mottagliga för Jesus, frälsning eller annat som för vissa av oss inte är något annat än religiöst svammel.

Tobias http://kompasskurs.se

Svara -   - 19/1-17 12:07 -


Astro

Den som lever med Jesus och känner kontakten med honom får sin "midfullnes" från honom och behöver således inte "den österländska vaianten".

Men att mindfullness skulle vara från djävulen är felaktigt. Visserligen är mindfullness en Buddhistisk metod. Men är Buddhister djävulska? Nej inte de jag träffat.

Här hur det går till.

http://www.1177.se/Jonkopings-lan/Tema/Halsa/Stress/Mindfulness-i-vardagen---praktiska-tips/

Det finns inga bevis på att man efter "mindfullness" utför mord, våldtäkt, pedofili, eller allmän råhet som kännetecknar djävulen.

Mindfullnes är neutral. Ett sätt att fokusera tankarna.

Men har man verkligen Jesus behövs inte mindfullnes-övningar.

Svara -   - 19/1-17 13:43 -


Leif Boman

Svar till Astro.

Det finns inga bevis på att man efter "mindfullness" utför mord, våldtäkt, pedofili, eller allmän råhet som kännetecknar djävulen.

Mindfullnes är neutral. Ett sätt att fokusera tankarna

Nej, mindfullness och flera andra sådana här liknande moderna rörelser är inte alls neutrala! Det är något riktigt ondskefullt som får utövare att tro på att de skulle kunna få en äkta frid genom sånt här. Dessa olika slags tankeövningar öppnar istället upp ditt innersta för en ond andevärld, och dessa lurar dig sakta men säkert som jag har förstått det sedan vidare om att du kan få kontakt med ditt allra innersta, eller "varat", vilket är en slags falsk asiatisk andlig lära om tillvaron, eller så får du höra om diverse energitankar av olika slag.

Antingen får man via Guds Son Jesus Kristus direktkontakt med Gud Fadern, eller så luras man in på avvägar ifrån Gud, det finns inget annat, utan det är antingen eller! Mindfullnes är att äta av en onda andars bord som Paulus undervisar om, de lurar dig till att tro att du kan komma i rätt balans här i livet vilket aldrig går utan Jesus.

Jesu frid...

Svara -   - 19/1-17 14:24 -


Astro

Svar till Leif Boman .

Ok.

Får väl gå en kurs och testa då ;) Har ingen erfarenhet av det.

Om det är ondskefullt lär man ju märka rätt fort!

Naturligtvis kan man inte få äkta frid genom detta, men att man öppnar för "en ond andevärld" är inte helt säkert. Det kan lika gärna öppna för en "god andevärld". Det väljer man själv med sitt sinne.

Varför skulle Gud bara kunna komma genom det frikyrkliga?(andra samfund som tex katoliker mm är ju inte kristna har jag fått lära mej här) Varför skulle inte Jesus kunna komma till "mindfullness meditatörerna" om man nu öppnar för andevärlden överhuvud taget. Hade varit ett mycket "smart drag" av Jesus i så fall. Han har ju all makt!....??? Eller kanske han kanske tycker det är ok att folk kan bli "lurade" så att han bara kan stå och sparka när de en gång "kommer över"?

Nu är jag dum och provocerande ,men jag bara måste ;)

Svara -   - 19/1-17 15:39 -


Lisbeth petersson

Jaa!! Han har missat Guds Heliga ord, läs Bibeln! Vet ej om ja ska gråta eller skratta över detta!!???

Svara -   - 19/1-17 18:34 -


Frank

Svar till Tobias.

Jesus kom för alla människors skull, inte vissa. Har du provat Jesus? Om inte ,gör det, inte med halva hjärtat utan hela hjärtat, Jesus vill att vi överlåter oss helt och fullt.

Svara -   - 19/1-17 18:43 -


Frank

Svar till Tobias.

Har du provat Jesus? om inte, gör det. Jesus kom för ALLA människor inte bara vissa. Jesus vill att man överlåter sig helt och fullt, inte med halva hjärtat utan med hela. Då upptäcker man att det inte är något svammel.

Svara -   - 19/1-17 18:49 -


Leif Boman

Svar till Astro.

Om det är ondskefullt lär man ju märka rätt fort!

Det är just det man inte gör i vanliga fall, om man förstås inte konfronterar sådana samlingar i Jesu namn, åkallar och även ber väldigt tydligt i Jesu namn. Det skulle inte bli populärt kan jag lova, men det skulle tydligt uppenbara dess rätta och mörka ansikten!

Ingenstans ibland några new age sammanhang accepteras Jesus Kristus som Herre och Gud!

Varje mindfullnessutövare som ärligt åkallar Jesu namn får givetvis möta Herren på ett eller annat sätt. Var man än på ett ärligt och ödmjukt åkallar Jesu namn så lyssnar Gud givetvis och kommer till undsättning, det kan ske bland katoliker, muslimer som hos alla andra religionsutövare och andra människor.

Och, så värst provocerande var det väl ändå inte, Jesus tål mer än någon annan på och runt denna jord må du "tro"!

Jesu frid....

Svara -   - 19/1-17 19:10 -


Maria Madeleine

Svar till Tobias.

Så sant Tobias! Satan och demoner fungerar utmärkt på kort sikt men ur ett evighetsperspektiv leder det till "Gehenna", tyvärr. Och jag har själv varit med och befriat människor från demoner, sjukdomar och sett flera falla döda ned när de öppnat upp för felaktiga andekrafter och andemakter. Gud skapade oss med fri vilja och man får naturligtvis välja som man själv, men konsekvenserna behöver man känna till. Jag har själv lagt händerna på sjuka och sett mirakulösa helanden i Jesu namn. Däremot inte i mindfulness eller meditation. Vi måste berätta hela sanningen för människor, eller hur?

Svara -   - 23/5-18 15:06 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

21

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

9

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

13

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

50

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 21:50

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 699 522 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 355 kommentarer och 60 529 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp