306 online! | Sidvisningar idag: 81 406 | Igår: 132 077 |

www.apg29.nu

Mindfulness är från Djävulen

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1484767624-dagen.jpg

Bild: Dagen. 

Den kristna dagstidningen Dagen har idag en positiv artikel om den farliga och förföriska buddistiska behandlingsformen mindfulness. 

Artikeln handlar om en kristen man och pastor med utmattningssyndrom som har blivit "hjälpt" av mindfulness. För att då legitimera mindfulness så säger han detta helt otroliga enligt Dagen:

Mindfulness-metoden har sitt ursprung inom buddhismen. Men Daniel Back menar att liknande metoder också finns i den kristna traditionen. Exempelvis arbetar man med medveten närvaro inom den ignatianska spiritualiteten från kyrkofadern Ignatius av Loyola. I Daniel Backs egen erfarenhet av mindfulness var hans egen gudstro central. (Mitt markerade.)

För att då legitimera denna new age-villolära säger han att den finns inom den "kristna traditionen" och hänvisar till katolska "kyrkofäder". Det har väl ingen betydelse hur mycket det finns inom den "kristna traditionen"! Bibeln säger inte ett ord om att man ska hålla på med denna villolära! Här håller Dagen och denne pastor på med en förförelse på hög nivå!

Jag berättar i min nyutkomna bok Den längsta natten att jag kom kontakt med mindfulness då både läkaren och mitt jobb "tvingade" mig att gå till en kognitiv terapeut efter att min fru och lille son hade dött. 

Det var första gången jag stötte på den här nyandliga österländska villolära som har blivit gjord "vetenskaplig" för att anpassa sig till oss västerlänningar. 

Min ande gjorde motstånd

Jag visste inget om mindfulness och hade aldrig hört talas om det, men när terapeuten försökte pracka på mig den i mitt mycket dåliga tillstånd så gjorde min ande - min friska invärtes människa - intensivt motstånd mot detta. 

Att pracka på något nyandligt skräp i mitt tillstånd var utan tvekan direkt djävulskt! Här sökte jag hjälp och så skulle de sänka mig ännu mer med österländskt nyandlighet som är inspirerad av demoner och djävulen själv! 

"Behandlingen" fungerade alltså inte på mig! Men de som inte är frälsta och är andligt vakna kommer gå i en sådan fälla och ta till sig den!

Qigong

Mitt jobb hade också en kurs som vi var tvungna att gå på. Förutom mindfulness skulle vi också praktisera Qigong! Jag vägrade naturligtvis.

Eftersom jag har varit fast i karaten så visste jag att karaten har sina rötter i buddhismen. Dessutom har Qigong sina rötter också i schamanism. Det är likadant med  yoga och andra tibetanska träningstekniker.

Öppna upp för demoner

När jag tränade karate så praktiserade jag också meditation så jag vet vad det handlar om. Därför kan jag utan tvekan säga att du som kristen ska inte hålla på med varken mindfulness eller Qigong. För gör du det, då kommer du öppna upp dig för demoner och ditt tillstånd kommer bli ännu värre än det var då du började!

Nej, vänd dig till Jesus! Ta emot honom som ensam Herren och Frälsaren! Han vill hjälpa dig och han hjälper dig ordentligt med utan några biverkningar!


Källa:


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 18 januari 2017 20:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


11 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Jean

Amen Christer !!! Sann Jesuföljare !!! Jesu frid broder

Svara -   - 19/1-17 00:05 -


Ewa Gustafsson

Precis så är det, bed gärna för min storebror som inte mött Jesus ännu och är sjukgymnast och undervisar i Mindfullness, stå med mig i bön att han blir frälst! Ett tips om det är ok? Det finns en norsk kristen läkare som är kunnig i "alternativmedicin" Han har tydlig info både på norska och svenska på webben! Sven Weum http://www.weum.no/alternativ-medicin.com/finska.htm Blessings

Svara -   - 19/1-17 08:14 -


Tobias

Alla hjälps inte av mindfulness, qigong eller meditation. Men jag vet många som har gjort, inklusive jag själv. Det kanske inte hjälper dig, Christer, men du kan inte ta ifrån oss andra våra erfarenheter. Det är helt enkelt så att det inte hjälper på alla. På samma vis som alla inte är mottagliga för Jesus, frälsning eller annat som för vissa av oss inte är något annat än religiöst svammel.

Tobias http://kompasskurs.se

Svara -   - 19/1-17 12:07 -


Astro

Den som lever med Jesus och känner kontakten med honom får sin "midfullnes" från honom och behöver således inte "den österländska vaianten".

Men att mindfullness skulle vara från djävulen är felaktigt. Visserligen är mindfullness en Buddhistisk metod. Men är Buddhister djävulska? Nej inte de jag träffat.

Här hur det går till.

http://www.1177.se/Jonkopings-lan/Tema/Halsa/Stress/Mindfulness-i-vardagen---praktiska-tips/

Det finns inga bevis på att man efter "mindfullness" utför mord, våldtäkt, pedofili, eller allmän råhet som kännetecknar djävulen.

Mindfullnes är neutral. Ett sätt att fokusera tankarna.

Men har man verkligen Jesus behövs inte mindfullnes-övningar.

Svara -   - 19/1-17 13:43 -


Leif Boman

Svar till Astro.

Det finns inga bevis på att man efter "mindfullness" utför mord, våldtäkt, pedofili, eller allmän råhet som kännetecknar djävulen.

Mindfullnes är neutral. Ett sätt att fokusera tankarna

Nej, mindfullness och flera andra sådana här liknande moderna rörelser är inte alls neutrala! Det är något riktigt ondskefullt som får utövare att tro på att de skulle kunna få en äkta frid genom sånt här. Dessa olika slags tankeövningar öppnar istället upp ditt innersta för en ond andevärld, och dessa lurar dig sakta men säkert som jag har förstått det sedan vidare om att du kan få kontakt med ditt allra innersta, eller "varat", vilket är en slags falsk asiatisk andlig lära om tillvaron, eller så får du höra om diverse energitankar av olika slag.

Antingen får man via Guds Son Jesus Kristus direktkontakt med Gud Fadern, eller så luras man in på avvägar ifrån Gud, det finns inget annat, utan det är antingen eller! Mindfullnes är att äta av en onda andars bord som Paulus undervisar om, de lurar dig till att tro att du kan komma i rätt balans här i livet vilket aldrig går utan Jesus.

Jesu frid...

Svara -   - 19/1-17 14:24 -


Astro

Svar till Leif Boman .

Ok.

Får väl gå en kurs och testa då ;) Har ingen erfarenhet av det.

Om det är ondskefullt lär man ju märka rätt fort!

Naturligtvis kan man inte få äkta frid genom detta, men att man öppnar för "en ond andevärld" är inte helt säkert. Det kan lika gärna öppna för en "god andevärld". Det väljer man själv med sitt sinne.

Varför skulle Gud bara kunna komma genom det frikyrkliga?(andra samfund som tex katoliker mm är ju inte kristna har jag fått lära mej här) Varför skulle inte Jesus kunna komma till "mindfullness meditatörerna" om man nu öppnar för andevärlden överhuvud taget. Hade varit ett mycket "smart drag" av Jesus i så fall. Han har ju all makt!....??? Eller kanske han kanske tycker det är ok att folk kan bli "lurade" så att han bara kan stå och sparka när de en gång "kommer över"?

Nu är jag dum och provocerande ,men jag bara måste ;)

Svara -   - 19/1-17 15:39 -


Lisbeth petersson

Jaa!! Han har missat Guds Heliga ord, läs Bibeln! Vet ej om ja ska gråta eller skratta över detta!!???

Svara -   - 19/1-17 18:34 -


Frank

Svar till Tobias.

Jesus kom för alla människors skull, inte vissa. Har du provat Jesus? Om inte ,gör det, inte med halva hjärtat utan hela hjärtat, Jesus vill att vi överlåter oss helt och fullt.

Svara -   - 19/1-17 18:43 -


Frank

Svar till Tobias.

Har du provat Jesus? om inte, gör det. Jesus kom för ALLA människor inte bara vissa. Jesus vill att man överlåter sig helt och fullt, inte med halva hjärtat utan med hela. Då upptäcker man att det inte är något svammel.

Svara -   - 19/1-17 18:49 -


Leif Boman

Svar till Astro.

Om det är ondskefullt lär man ju märka rätt fort!

Det är just det man inte gör i vanliga fall, om man förstås inte konfronterar sådana samlingar i Jesu namn, åkallar och även ber väldigt tydligt i Jesu namn. Det skulle inte bli populärt kan jag lova, men det skulle tydligt uppenbara dess rätta och mörka ansikten!

Ingenstans ibland några new age sammanhang accepteras Jesus Kristus som Herre och Gud!

Varje mindfullnessutövare som ärligt åkallar Jesu namn får givetvis möta Herren på ett eller annat sätt. Var man än på ett ärligt och ödmjukt åkallar Jesu namn så lyssnar Gud givetvis och kommer till undsättning, det kan ske bland katoliker, muslimer som hos alla andra religionsutövare och andra människor.

Och, så värst provocerande var det väl ändå inte, Jesus tål mer än någon annan på och runt denna jord må du "tro"!

Jesu frid....

Svara -   - 19/1-17 19:10 -


Maria Madeleine

Svar till Tobias.

Så sant Tobias! Satan och demoner fungerar utmärkt på kort sikt men ur ett evighetsperspektiv leder det till "Gehenna", tyvärr. Och jag har själv varit med och befriat människor från demoner, sjukdomar och sett flera falla döda ned när de öppnat upp för felaktiga andekrafter och andemakter. Gud skapade oss med fri vilja och man får naturligtvis välja som man själv, men konsekvenserna behöver man känna till. Jag har själv lagt händerna på sjuka och sett mirakulösa helanden i Jesu namn. Däremot inte i mindfulness eller meditation. Vi måste berätta hela sanningen för människor, eller hur?

Svara -   - 23/5-18 15:06 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Först uppryckandet - sedan kommer Jesus

Innan Jesus kan komma tillbaka till jorden måste uppryckandet ha skett!

0

Läs allt!


Apan som blev en ko när han gick in i en lagård

En saga av Christer Åberg

Det var en gång en liten apa som bodde i en liten fin stuga i den lilla vackra skogen.

0

Läs allt!


Blir Annie Lööf statsminister?

Blir Annie Lööf statsminister?

Bild: vn.se. 

Blev centerledaren Annie Lööf inbjuden till Bilderbergmötet 2017 för att hon skulle bli Sveriges näste statsminister?

6

Läs allt!


8-årig flicka dog på bröllopsnatten

8-årig flicka dog på bröllopsnatten

En muslimsk 8-årig flicka dog på sin bröllopsnatt i Jemen! 

16

Läs allt!


Vill du verkligen ha väckelse i vårt land?

Vill du verkligen ha väckelse i vårt land? Vill du att människor ska bli frälsta? Övertyga mig!!

4

Läs allt!


Nu är det dags att ta ansvaret för vårt land

Dagsaktuellt budskap av Christer Åberg från bloggsajten Apg29.Nu!

0

Läs allt!


Löfven har fallit - blir det väckelse nu?

Löfven har fallit

Stefan Löfven blev nu på förmiddagen bortröstad som statsminister. Vad händer nu, och vad händer i Sverige? Kommer människor vända sig till Gud? Blir det väckelse?

34

Läs allt!


Jesus - Sveriges enda räddning

Sverige är i en allvarlig situation. Politik kan inte frälsa. Endast Jesus! Ge Sveriges folk Jesus! Be och ge! 

18

Läs allt!


Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

6

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

2

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

55

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

26

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

11

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Annons


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, onsdag 26 september 2018 kl. 13:26

Jesus söker: Enar, Einar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Senaste kommentarer


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

28

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 442 008 142 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 895 bloggartiklar, 89 803 kommentarer och 58 499 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp