Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

KJV

KJV одоо өөрийн гэсэн вэб хуудас байна: bibelonline.se

KJV.

Би KJV уншиж, энэ нь эргэлзээгүй Библийн хамгийн шилдэг Шведийн орчуулга байна гэж үзэж байна!


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag 7 november 2019 18:19

KJV - SRB NT ном GT одоо өөрийн гэсэн вэб сайт байдаг bibelonline.se . Энд та Библи текст хайх, та хүссэн текст болон түүнээс дээш хуулж болно.

Мөн үү:

Мөн зочилно уу:

www.bibel.se - KJV

би зөвлөж байна

Би KJV уншиж, энэ нь эргэлзээгүй юм гэж үзэж байна Библийн хамгийн шилдэг Шведийн орчуулга !

Би маш их KJV унших хүн бүрт санал болгож байна. Та итгэж болно, хэн Бурханы Үгэнд итгэх итгэлийг өгдөг гэдгийг Библийн орчуулга байдаг!

KJV өөрийн вэб сайт bibel.se дээр ингэж бичжээ:

Их Эзэн өөрийн Үг хадгалагдан үлдсэн байна

Ийм Библийн 2000, Шведийн Ардын Библийн талаар шинэ орчуулга шинэ үндсэн текст 1970-аад онд ирж, дээр тулгуурласан байдаг. Шинэ Гэрээнд 3300 орчим газар хуучин үндсэн текстээс ялгарахын шинэ үндсэн текст ялгаатай.

Бид Христийн эрин даяар Христэд итгэгчдийн ашиглаж хуучин үндсэн текст зөөгч гэж Шведийн KJV өмгөөлөгч өгч байна. Бид Их Эзэн өөрийн үгийг хадгалж байна гэдэгт итгэж байна.

Олон улсын Их Британийн Bible Society гурвал' Библийн нийгэмлэг, хүлээн авсан бичвэр Английн Хаан Жеймсийн хувилбараас гаргаж өгдөг хамгаалдаг. АНУ-д Амьдралын Америк зам болон Дийн Burgon нийгмийн бусад байгууллагуудын дунд.

[...]

Шведийн KJV хуучин үндсэн текстийг дараах

Манай хуучин Шведийн Шинэчлэл Библийн Чарльзийн сүм Библийн оноос хойш маш их итгэлтэйгээр бид энэ нь орчин үеийн хэл хувцастай дээр амьдрах болно гэж хангах Их Эзэний тусламжтайгаар энэ хуучин Библи болон хүслийг хянан шийдвэрлэсэн байна, хүлээн авсан бичвэр дагалаа. хэд хэдэн удаа хүлээн авсан бичвэр бид Грекийн мэдлэгтэй мэргэжилтнүүдийн тусламжтайгаар байх зэрэг нь Чарльзийн Сүмийн Библи ялгаатай нь шууд хүлээн авсан бичвэр орчуулсан байх үед. KJV хүлээн авсан бичвэр ба та өөр өөр тайлбар сонголтуудыг сонгож болно гэсэн удаа үндсэн текст итгэлтэй орчуулга байна гэж Энэ нь бид байгаа тайлбарыг сонгосон дүрэм Чарльзийн Сүмийн Библид байна. KJV Шинэ Гэрээ нь энэ нь бас Чарльзийн Сүмийн Библийн хувилбар юм бол тэгээд анхны грек хүлээн авсан бичвэр нь орчин үеийн орчуулга юм. Үүнээс гадна, англи хэлний орчуулга Хаан Жеймсийн хувилбар нь шинэ гэрээний ажилд маш их нөлөө үзүүлсэн. Мөн эдгээр орчуулга зэрэг KJV сонгох хэрэгтэй Хаан Жеймсийн хувилбар нь Шведийн тэнцэх олохын тулд хүсэж байгаа хэн бүхэн итгэлтэйгээр анхны грек текстийг дараах.

Apg29 өмнө KJV Шинэ Гэрээг байсан боловч одоо өөрийн гэсэн вэб хуудас байдаг учраас би тэнд та нарыг үзнэ үү!


Publicerades torsdag 7 november 2019 18:19:57 +0100 i kategorin och i ämnena:


20 kommentarer


x
Sven Thomsson
fredag 8 november 2019 11:53

Jag har Reformationsbibeln, Nya Testamentet och tycker den är fantastiskt bra. Nu väntar jag med stort intresse på att den blir komplett med både GT och NT.

Svara

x
Mikael W svarar Sven Thomsson
fredag 8 november 2019 12:01

Sven, är det något speciellt som gör att du tycker Reformationsbibeln är bra? Vet du om den går att få in i celltelefonen?

Svara

x
Sven Thomsson svarar Mikael W
fredag 8 november 2019 12:30

Ja, Mikael W. Jag tycker som Christer, att den är bra för att den är trogen grundtexten. Om den går att få in i celltelefonen har jag ingen aning om. Jag vet inte ens vad en celltelefon är. Är det något för interner i fängelse?

Svara

x
daniel ånséhn svarar Sven Thomsson
fredag 8 november 2019 12:46

Det är mobiltelefon.

Svara

x
Leif svarar Mikael W
fredag 8 november 2019 13:24

Man kan ladda hem Bibeln på många olika språk "Youversion" till en smartphone.

Visserligen ligger inte ReformationsBibeln där ännu men de flesta svenska översättningar finns.
Där finns Karl den 12:es översättning på gammalt språk, vilken i stort sett är densamma som ReformationsBibeln, där finns King James Bibeln som också egentligen är densamma...

Svara

x
Christer Åberg svarar Leif
fredag 8 november 2019 13:41

I den här appen kan du ladda ner Reformationsbibeln: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.mybible

Svara

x
Christer Åberg svarar Christer Åberg
fredag 8 november 2019 13:43

Den finns även för iPhone och Ipad.

Svara

x
Leif svarar Christer Åberg
fredag 8 november 2019 15:09

Tackar Christer, jättebra!

Svara

x
A. N. Onym
lördag 9 november 2019 09:36

På hemsidan finns det möjlighet att ge råd, ställa frågor, uppge önskningar etc.

Man kan till och med skriva "anonymt" (gäller ännu inte med mobil). Vanligtvis efter bibeltexten. Scrolla ner.

Använd den funktionen och var med om att forma Reformationsbibelns hemsida.

Detta är en unik möjlighet just nu.

/A. N. Onym

Svara

x
Fredrik Andersson
lördag 9 november 2019 17:02

Jag läser King James version på engelska. Och skulle jag inte göra det så läser jag den på svenska översatt av Patrik Firat.
http://nyatestamentet.nu/

Reformations Bibeln har för många fel i sig jämfört med King james (KJV) så jag rekommenderar man läser King James på svenska. Kan köpas här:

https://www.adlibris.com/se/bok/king-james-bibeln-pa-svenska-nya-testamentet-9789176991473

Vill ni veta mer om varför King James är den ända bibeln man kan läsa, så finns det oändligt med information om det på nätet och YouTube. Man jämnför verser och visar på varför den är bättre och den saknar inte verser som andra biblar grundade på katolska grundtexter.

Svara

x
Leif svarar Fredrik Andersson
lördag 9 november 2019 19:33

Om man läser alla Bibelöversättningar med ödmjuk inställning och Den Helige Andes vägledning så kan man få oerhört mycket mer än att bara envist hålla sig till en. Visst håller jag med om att vissa betydelser klingar av och urvattnas i många översättningar genom åren, men även genom de sämsta översättningarna uppenbarar Anden hemligheter och ger vishet om man bara söker och är öppen i sitt hjärta...

Att vara alltför kritisk till vissa översättningar kan låsa oss i sökandet. Ja, visst saknas det en del verser m.m. i vissa översättningar, och ord översätts lite svagare i betydelsen än de borde översatts, men som helhet så berättar ändå alla översättningar om det allra viktigaste, att Jesus Kristus är Herre och enda Vägen till Gud, frälsning och evigheten går igenom Honom...

Jesu frid...

Svara

x
Mikael W svarar Leif
lördag 9 november 2019 19:51

Leif, Gud ser allvarligt på det här med att förvränga och förfalska Guds ord, och det måste även vi som troende göra. Guds ord har länge varit under Ondskans attack, och får det fortgå så blir Guds ord en lögn

Ty jag vittnar åt var man som hör profetians ord i denna bok, Om någon man skall lägga till något till dessa ting, skall Gud lägga till på honom de plågor som är skrivna i denna bok

(Uppenbarelseboken 22:18)

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
lördag 9 november 2019 20:58

....och tar man bort ord

”Och om någon tager bort något från de ord som stå i denna profetias bok, så skall Gud taga ifrån honom hans del i livets träd och i den heliga staden, om vilka är skrivet i denna bok.”

(Uppenbarelseboken 22:19)

Svara

x
Leif svarar Mikael W
lördag 9 november 2019 21:37

Helt korrekt, det är bara så att varför vissa ord kan ha kommit bort beror på någonting. T ex i vissa grundtexter där det har översatts från så har det inte gått att tyda det som stod, texten var så otydlig så man har inte vågat chansa på vad som stod och därför finns det inte med. Det kan också vara så att de saknade orden helt enkelt saknas i just den grundtexten... Ofta har man dock hänvisningar på ett eller annat sätt.

Det finns förklaringar till det mesta. Allt behöver inte bero på illvilja från översättare eller djävulskap från djävulen även om han givetvis fördärvar så mycket han får tillåtelse till... Det är dock alltid Jesus som bestämmer och Han har gett oss flertalet översättningar precis så bra som det behövs för att vi skall kunna finna vägen.. 😘

Svara

x
MN
lördag 9 november 2019 22:06

Jag önskar att den kom till MySword. Jag tycker inte riktigt om MyBible. Den är för råddig då man ska parallelläsa olika översättningar vilket jag alltid gör. Men allra värst är YouVersion som inte bara är ett spionprogram utan också för in felaktigheter i KJV. Av misstag eller med flit ska jag ej spekulera om.
MySword är bäst och cleanast då man klickar fram vers efter vers!

Svara

x
Fredrik Andersson svarar MN
söndag, 10 november 2019 00:32

Har du några verser eller exempel på ställen där KJV har blivit förstörd i YouVersion?

Svara

x
A. N. Onym svarar MN
söndag, 10 november 2019 13:01

Det finns moduler med Reformationsbibeln NT för eSword.

Man kan ladda hem dem, men man måste själv kopiera dem till rätt folder på dator, mobil eller surfplatta.

https://bibelonline.se/eSword/


Svara

x
KHP svarar Fredrik Andersson
måndag, 11 november 2019 16:17

Fredrik, du skrev: "Reformations Bibeln har för många fel i sig jämfört med King james (KJV) så jag rekommenderar man läser King James på svenska."

En sådan anklagelse bör understödjas med bevis, i form av exempel.

Bevislasten är din.

Om det finns "många fel" borde du kunna ge åtminstone tre exempel.

KHP

Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 11 november 2019 21:04

You version är en bra bibel app, King James är också bra, men jag är väldigt skeptisk till dom som påstår att det bara är King James som gäller, se upp för dom som vill göra evangelium till en blandning av nåd och lag, eller påstå att det inte räcker med att tro på JESUS,och sätta sin tillit till honom, lyssnade på den där Patrik han lät lite grann som en kalvinist, joh 1:12 alla dem som tog emot gav han rätt att bli ett GUDS BARN, att ta emot en gåva är en viljeakt, det står skrivet hos profeterna :de skall alla ha blivit undervisade av GUD var och en som lyssnat(guds medvetandet) på FADERN och lärt av honom kommer till mig. Amen amen säger jag er DEN SOM TROR HAR EVIGT LIV, kalvinister är frälsta och fina kristna, men GUD har inte bestämt innan han skapade oss att ge vissa personer evigt liv, alla som tar emot och tror blir förutbestämda, det är vår fria vilja det är vi själva som väljer att tro på JESUS,

Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 11 november 2019 21:11

Fredrik jag är också intresserad av att veta vad som är Fel översättningar. Man kan fixera sig vid en bibel vers, men faktum är att summan av GUDS ORD är sanningen, vad säger helheten, historiskt och kulturellt sammanhang, läs minst 20 verser före och 20 verser efter bibel versen man fokuserar på så får man sanningen kontexten sammanhanget är viktigt

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 13 november 2019 11:39
Gud som hör bön.Denna jul vill ena barnet fira den med mig🙏att det blir på allra bästa sätt.Idag har det uppstått en fnurra,dj.n är vred och vill hindra.Hon backade.MEN Jesus segrar Jag är e

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp