2 264 online! | Sidvisningar idag: 2 459 | Igår: 664 073 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Mormonkyrkan lär att Jesus är bror med Djävulen


Mormonkyrkan är en mycket farlig villolära som för dig bort från Jesus och rakt ner till helvetet!

Joseph Smith startade Mormonerna runt år 1820. Han var intresserad av magi. Smiths föräldrar var Joseph Smith den äldre och Lucy Mack Smith. Hans mor, Lucy, var inblandad i ockultism.

Mormons bok

Han säger att han fick besök av en ängel som kallade sig Moroni. Denne ängel (en ond ande) förmedlade läror som mormonerna står för än idag.

Moroni, som påstod sig vara en förhärligad son till en man vid namn Mormon (som hade varit död i 1400 år). Han visade för Joseph en bok av guldplåtar som innehöll "fullheten av det eviga evangeliet - Mormons bok." Det sägs att boken hade grävts ner cirka 1400 år tidigare av Mormon.

Joseph Smith översatte guldplåtarna med hjälp av ett par glasögon som han kallade "urim och tummim." som också var med när guldplåtarna "hittades".

1830 publicerade han Mormons bok och samma år startade han "Jesu Kristi kyrka", som i dag är känd som "Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga".

Plagierade King James innan den fanns...

Mormons bok innehåller många plagiat av King James engelska bibel (minst 25.000 ord). Detta är minst sagt mycket märkligt eftersom plattorna skulle ha varit i marken många århundraden innan King James översättning var klar 1611!

Förutom detta innehåller Mormons bok många faktafel.

Polygamist och mordet

Joseph Smith var en polygamist med minst 27 fruar (vissa säger över 60 fruar).

År 1844 kastades Joseph och hans bror Hyrum i fängelse. En uppretad folkmassa stormade fängelset och mördade dem båda.

Naturligtvis försäkrade denna "martyrskap" evig vördnad för denne store "profet" Joseph Smith.

Gud en upphöjd människa?

Joseph Smith predikade att Gud hade varit en vanlig människa som sedan utvecklades till att bli den gud han är idag. Gud bor, enligt Joseph Smith, på en annan planet som heter Kolob. Detta stämmer naturligtvis inte alls eftersom Bibeln säger att Gud bor i Himlen!

Job 22:12

Bor inte Gud i himlens höjd? Och se på stjärnorna däruppe, hur högt de sitter!

På samma sätt som att Gud blev gud skall människan bli gudomlig och komma upp på samma nivå som Gud själv. Här kommer den falska vi är alla gudar läran in igen. Är vanlig i villoläror. Joseph undervisade också att det finns en mängd olika gudar i universum.

Gud fanns innan han skapade människan, så att han skulle ha varit en människa är inte bara ologiskt utan också en villolära. Jesus säger i Bibeln att Gud är ande - alltså ingen människa.

Joh 4:24

Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning."

Undervisningen är alltså en villolära och stämmer inte alls med Bibeln.

Jesus förnekas

För en del år sedan såg jag reklam i en profan tidning från Mormonerna som sa: ”Ännu ett testamente om Jesus Kristus”. Vad säger Bibeln om detta?

Gal 1:8

Men om det än vore vi själva eller en ängel från himlen som predikade evangelium för er i strid med vad vi har predikat, så skall han vara under förbannelse.

Mormonerna förnekar den bibliska sanningen att Jesus är Gud. Upphöja människan till "gud status" är tydligen okej, men Jesus Kristus är inte erkänd som Guds evige Son i mormonkyrkan.

Enligt Mormon-kyrkan var Jesus en redan existerande ande som var upphöjd, precis som mormonerna själva hoppas att bli upphöjda en dag.

Mormonerna förnekar treenigheten och att det finns ett bokstavligt brinnande helvete, men de främjar polyteism (många gudar), dop för de döda, och tanken att Jesus och Satan var ursprungligen andebröder. Mormonkyrkan är en mycket farlig villolära!

Ifrågasätter frälsta

När jag bodde i Jönköping för flera år sedan stötte jag på mormoner. Jag sa till dem att jag var frälst och kristen men de ville inte lyssna på det örat och försökte ändå vinna över mig till deras falska lära.

Hade de verkligen varit kristna och frälsta då hade de aldrig försökt vinna över mig till dem eftersom jag redan var var frälst och kristen. Detta avslöjar att de kom med en falsk lära.

Av dem fick jag veta att de trodde att Jesus menade indianerna i USA när han sa att han hade andra får. Tydligen hade Jesus farit vidare till USA och missionerat för indianerna där...

Men Jesus menade hedningarna när han talade om andra får. Hans första får är judarna och de andra är hedningarna.

Joh 10:16

Jag har också andra får, som inte hör till den här fållan. Dem måste jag också leda, och de kommer att lyssna till min röst. Så skall det bli en hjord och en herde.

Jesus säger en enda gång om andra får, och detta är typiskt för villoläror. De tar en vers som det inte nämns så mycket om och bygger en hel falsk lära om den.

1 Kor 15:29

Vad uppnår annars de som döper sig för de dödas skull? Om döda inte alls uppstår, varför döper man sig då för deras skull?

På samma sätt tryckte de på om ”dop för de döda”. Det nämns bara en gång i Bibeln och så har de byggt en hel falsk lära om det. ”Dop för döda” betyder inte att vi ska döpa döda människor. Paulus använder det i sin retorik när han gick emot villoläror.

Bygg aldrig lära på en enda vers

Du ska aldrig bygga en lära på en enda vers. Men det som nämns flera gånger i Bibeln om samma sak kan du vara trygg i, eftersom det är då mindre chans att du ska missförstå det.

Du skall alltid vara misstänksam på när det kommer läror och uppenbarelse på en enda vers i Bibeln.

Det är så villoläror alltid byggs och förvanskar Bibelns ord.

Gärningslära

En annan gång i Jönköping så träffade jag åter igen två "missionärer" från mormon-kyrkan. Jag försökte undvika dem eftersom jag omedelbart kände igen dem som mormoner.

Det är lätt att känna igen dem. De är snyggt klädda. Männen har en namnskylt på sig smed titeln "äldste". , medan kvinnornas titel är "syster". Dessutom bryter de ofta på amerikanska om de är missionärer.

Men de tog kontakt med mig och jag började vittna direkt för dem om den levande och uppståndne Jesus Kristus och poängterade att man måste ta emot Jesus Kristus.

De försökte slå tvivel i mig och undrade om jag fick bönesvar från Jesus. "Ja, massor av gånger!" svarade jag och då la de ner det tricket.

Därefter försökte de så tvivel genom att försöka påstå att det räcker inte bara att tro utan att man måste också göra massa saker för att kunna bli frälst.

Då förklarade jag för dem att om det var så då skulle en del inte kunna bli frälsta för alla skulle inte klara av att göra dessa gärningar. Jag sa att frälsningen är av nåd och inte gärningar.

Jag kände igen deras förrädiska resonemang omedelbart. De var naturligtvis inte frälsta. Förtröstar man på gärningar så är man inte frälst. Det är på Jesus man skall förtrösta sig på.

Det är konstigt att de kräver av andra att de ska göra massa gärningar när de själva inte klarar av att hålla dem. För ingen blir nämligen frälst genom gärningar. Man blir endast frälst genom tron på Jesus.

Mormoner tror att ens frälsning är baserad på sådana gärningar som dop, goda gärningar, missionsarbete, och efter Mormon läror.

Det ska du veta, om någon kommer till dig och säger att det räcker inte endast med Jesus, då vet du att det är en villolära.

Jesus är ensam Frälsaren

När man stöter på sådana här villoläror så kan man bli förvirrad när man förklarar för dem att de behöver tro på Jesus och ta emot honom. För vet du vad svaret blir då? Svaret blir att de också tror på Jesus och har honom.

Men detta räcker naturligtvis inte för dem – de måste också göra gärningar för att bli frälsta.

Låt dig inte luras och bedragas när villoläror säger att de tror på Jesus. Det betyder inte att de är frälsta.

Att tro på Jesus innebär att man omvänder sig till Jesus, tar emot honom och bekänner honom som sin Herre och Frälsare. Att man har en levande relation med honom. Och att man har Jesus som ensam frälsare och inte lägger till massa gärningar, läror eller någonting annat.

Målet med villoläror

Villolärors mål är alltid att få dig bort ifrån Jesus så att du inte blir frälst. Varför skulle de annars försöka vinna över dig till dem?

Skulle de ha haft Jesus och varit frälsta, då skulle de ha blivit glada när jag berättar för dem att jag är frälst, kristen och tror på Jesus. Nej, istället försöker de med alla medel få mig över till dem.

Så arbetar villoläror. De försöker få dig att tvivla på din frälsning och vinna över dig till sig så att du lämnar Jesus och går evigt förlorad till ett evigt helvete.

Är du frälst?

Har du Jesus? Har du tagit emot honom? Är han din Herre? Är du frälst?

Om inte så behöver du ta emot Jesus idag. Då blir du frälst och får alla dina synder förlåtna. Oberoende av dina gärningar.

Mormoner är inte kristna

Mormonkyrkan som kallas för "Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga" är inte något kristet. Tvärt om, dess grundare Joseph Smith, föraktade kristendomen.

Det finns oerhörda skillnader på Mormonkyrkan och sann kristen tro. Här nedanför radar jag upp en hel del. Läser du dem så ser du hur tydligt som helst att Mormonkyrkan inte är något kristet. Faktum är att det är en helt annan religion.

Gud

Mormonernas gud är en upphöjd människa som kallas "Elohim" och som bor på planeten Kolob.

Ordet "Elohim" står i Bibelns grundtext för "Gud", men mormonerna förvanskar det. Detta gör också andra villoläror. Det är vanligt att till exempel de som tror på utomjordingar kallar dem för "Elohim" i dessa villoläror.

Elohim har en fysisk kropp och är inte allsmäktig som Bibelns Gud och han kan inte skapa materia. Han är inte allestädes närvarande. Han är inte evig, eftersom Elohim hade en början.

Mormonernas Gud är gift med den "Himmelska Modern". Oj då, här kom det in lite katolskt. Gud är allså gift med Maria!! (Eller vem menas?)

Jesus säger i Bibeln att Gud är ande, och det står klart skrivet i Bibeln att Gud inte är någon människa.

Gud har alltid funnits, han är allsmäktig och allestädes närvarande, och han är naturligtvis inte gift med någon "himmelsk moder".

Gud bor i himlen och absolut inte på mågon avlägsen planet som kallas för "Kolob".

Mormonerna har en helt annan Gud än den Gud som kristna har och som beskrivs i Bibeln.

Bara det här exemplet visar att mormonerna inte är kristna. Men det kommer mer.

Jesus

Jesus och Satan är bröder i mormonläran. Jesus kom till jorden efter att Elohim hade haft en fysisk sexuell relation med jungfu Maria.

Jesus var gift, så villoläran att Jesus skulle ha varit gift är inte särskilt ny.

Jesus fru är enligt Bibeln ingen jordisk kvinna, utan det är alla som tror på honom - församlingen - som en dag skall föras fram inför honom i himlen som en brud.

Jesus kunde naturligtvis inte vara gift med en jordisk kvinna eftersom församlingen är hans fru.

Enligt mormonerna var jesus troligen en polygamist och avlade barn. Villoläran med barnfrågan är heller inte ny.

Jesus är enligt mormonerna en skapad varelse. Du kan inte tillbe eller ha en personlig relation med Jesus.

Bibeln säger stt Jesus har alltid funnits och blev en människa då han föddes av jungfru Maria.

Jesus visade sig för folket i Amerika efter sin uppståndelse och evangeliserade för indianerna där, enligt mormonerna...

Bibeln säger att Jesus visade sig för sina lärjungar efter sin uppståndelse och 40 dagar senare togs han upp till himlen.

Du ser stt mormonerna har en helt annan Jesus än den Jesus som beskrivs i Bibeln. Åter igen visar exemplet på att mormonerna inte är kristna.

Om du är osäker på om något är en villolära så ska du ta reda på vad deras syn på Jesus är. Har de samma Jesus som beskrivs i Bibeln? Är Jesus evig som blev människa? Är Jesus Herren?

Har de inte den Jesus som beskrivs i Bibeln så ska du inte befatta dig med det!

Frälsning

Mormonerna anser att du blir endast frälst om du är med i mormonkyrkans organisation. De menar att bekännelser från alla andra kyrkor är en styggelse.

Människor som går till dessa andra kyrkor "förolämpar" Gud och de anser att pastorerna är de "mest korrumperade av alla människor". Alla kristna - de frälsta - är fördömda.

Individuell frälsning och förlåtelse från synder sker genom gärningar. För att nå "himmelska Guds rike", och för att ha en chans att vinna gudomlighet, måste en mormon håller hela lagen.

Dessa Mormon lagar och bud är:

  • ge mormonkyrkan tio procent av din inkomst
  • acceptera Mormon evangeliet
  • Mormonernas dop
  • att gifta sig i ett mormon tempel
  • Måste alltid bära Mormons heliga underkläder, känd som ett "tempelplagg"
  • vistas "värdig" och lyda mormon-lagarna perfekt, de omfattar att undvika sprit, tobak och varma drycker
  • mormonen måste lyda kyrkans auktoriteter.

I min förra artikel om mormonkyrkan så fanns det reaktioner på att jag skrev att man inte kan bli frälst genom gärningar. Jag blir chockad! Sitter folk så fast i dessa villoläror - även kristna - att de inte har en bättre kunskap om att det är Jesus som ensam frälser och ingenting - ingenting annat!

Ska du vara säker på att du ska bli frälst så ska du enbart förtrösta dig på Jesus som din Herre! Men vill du vara säker på att gå förlorad då ska du förtrösta dig på gärningar!

Hur blir man frälst? Du blir frälst genom att du tar emot Jesus och bekänner honom som din Herre, dessutom ska du tro att Gud har uppväckt Jesus från de döda.

Det är enbart detta dom avgör om du är frälst eller ej och inte en massa gärningar som ingen kan hålla.

Dessutom är mormonlagarna inte ens bibliska. Åter igen visar det sig att mormonerna inte är kristna.

Himlen

Om det har varit snurrigt och helt obibliskt hittills så blir det inte bättre nu.

Himlen för dessa stackars vilseförda och bedragna mormoner är att få en egen planet och bli upphöjd mot gudomlighet. De ska styra denna planet och avla massa barn med sina fruar.

Kvinnorna ska vara evigt gravida och fylla sin mans planet (tillsammans med sin makes övriga hustrur).

Men bara om hennes man bestämmer sig för att kalla in henne i det "himmelska kungariket".

Jag har knappt lust att kommentera dessa obibliska dumheter, men jag ska göra det för din skull. Villoläror har ju en tendens att förvirra vem som helst även om det skulle vara uppåt väggarna och helt obibliska.

Himlen är ingen planet. I himlen gifter du dig inte och får barn. Detta säger Jesus klart och tydligt i Bibeln.

I himlen blir du inte upphöjd till Gud. Nej du är en människa - en frälst människa som genom tron på Jesus har blivit räddad till denna plats!

Mormonernas himmel är inte den himmel som Bibeln talar om. Åter igen visar det sig att mormonerna inte är kristna.

Skrifterna

Deras skrifter är Mormons bok, Läran och förbunden, Den kostbara pärlan och Bibeln, det vill säga endast de delar som inte motsäger Mormonernas lära.

De använder inte Bibeln allena, utan har andra skrifter. Dessutom använder de inte hela Bibeln eftersom de förnekar en hel del sanningar i den. De använder bara det som passar deras egna falska lära.

Hade mormonerna varit kristna då hade de trott på hela Bibeln och på vad den säger om evangeliet om Jesus Kristus.

Men deras falska skrifter kan inte få dem att lära känna Jesus. Vill du lära känna Jesus och vad han säger skall du enbart hålla dig till Bibeln.

Mormonerna är alltså inte kristna eftersom de inte känner den Jesus som Bibeln talar om.

Arkelogiska bevis

Nu till sist har vi kommit till ett intressant och avslöjande ämne: de arkelogiska bevisen.

I Bibelns beskrivningar av platser och folk har verifierats i många fall med arkeologi. Städer som Jerusalem, Jericho, och Nineve är kända. Folk som hebréerna, filistéerna och egyptierna existerade verkligen.

En del trodde att hettiterna var mytiska personer i Bibeln tills arkeologer avslöjade det motsatta under andra hälften av artonhundratalet.

Jesus nämns många gånger utanför Bibeln bland annat genom Josephus, Tacitus och Plinius den yngre.

Många exempel på mynt nämns i Bibeln som har hittats, bland annat den antika shekel. Museer runt om i världen är fulla av artiklar från dessa tider.

Mormoner tror att Mormons bok är en historiskt avspegling, men Mormons bok beskriver platser och folk i Amerika för vilka inga arkeologiska bevis finns.

De civilisationer nephiterna, lamaniternas jarediternas och mulekiterna har aldrig hittats. Smithsonian Institute och National Geographic Society har gjort uttalanden som säger att inga bevis har hittats som stöder historierna i Mormons bok.

Det finns inga bevis för att gamla världens djur som rapporterats i Mormons bok fanns i den nya världen före Columbus, inklusive: hästar, nötkreatur, får, getter, svin, och elefanter.

Inte heller finns det bevis för pre-Colombianska vagnar, silke, vete och korn, cement, stål, metall svärd, kroksablar och fönster glas - som alla förekommer i Mormons bok.

Det finns inga exempel på coinages nämns i Mormons bok, liksom senum, ezrom och shiblums har någonsin hittats.

Detta och mycket annat säger att Mormons bok bara är ett hopkok av lögner, medan Bibeln är sann, vilket också all forskning bevisar!

Mormonkyrkan är byggd på en lögn

”Först ville han inte tro det, att allt som han levt för i hela sitt vuxna liv var byggt på en lögn, utan försökte vifta bort det.”

Aftonbladet skriver:

Magnus Ifver skulle en dag göra något hans kyrka förbjöd: Att surfa på nätet och söka fakta om kyrkan. Kyrkan som heter Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, men oftast kallas mormonkyrkan.

Men i stället för att bli stärkt i sin tro fick han en chock. Först ville han inte tro det, att allt som han levt för i hela sitt vuxna liv var byggt på en lögn, utan försökte vifta bort det.

Idag är Magnus Iver och hans fru medlemmar i Korskyrkan i Borlänge.

Den enda sanningen har du i Jesus Kristus för han är Sanningen. Det är endast han som kan frälsa. Därför behöver du ta emot Jesus.

Då du tar emot den levande och uppståndne Jesus blir du frälst och får alla dina synder förlåtna!

Mormonkyrkan erkänner: Joseph Smith hade 40 fruar

Mormonkyrkan har alltid påstått att grundaren Joseph Smith endast hade en hustru, trots att forskare länge har kommit till en annan slutsats.

Men nu erkänner Mormonkyrkan: ”försiktiga beräkningar visar att han hade mellan 30 och 40 fruar”. Den yngsta ska varit 14 år vid tillfället för vigseln. Andra ska redan ha varit gifta.

Ond ande

En ängel ska ha uppmanat Joseph Smith att skaffa sig så många fruar. Vi förstår att denna ängel var en ond ande.

Erkännandet har chockat många av församlingens medlemmar. De borde bli ännu mer chockade när de förstår att de har blivit lurade och att denna villfarelse inte är någon kristen rörelse. Joseph Smitt föraktade kristendomen.

Jesus bror med djävulen?

Men de finns de som tror att Mormonkyrkan och att mormonerna är kristna. Inget kan vara mer felaktigt. Enligt mormonerna är Jesus bror med djävulen, vilket jag har nämnt ett par gånger tidigare. Detta är absolut inte kristet. Utan det är hädelse av fullt mått.

Mormoner ringer på dörren

En annan gång ringde det på min dörr. Jag gick och öppnade. Utanför dörren stod det två mormoner. Det var en man och kvinna i medelåldern. Mannen var från USA och kunde inte så bra svenska medan kvinnan var från Sverige. De hade båda namnskyltar och en Mormons bok med sig som de tänkte ge till mig.

De trodde att jag var intresserad av att få en Mormons bok av dem, så nu kom de för att ge mig den. Naturligtvis var jag inte intresserad. Jag förmodar att det var någon som hade anmält mitt namn på deras hemsida. Av samma anledning har Jehovas Vittnen också kommit till mig i tron att jag var intresserad av deras villolära. Jehovas Vittnens villolära är förresten lika farligt som Mormonernas. De båda leder dig bort från frälsningen i Jesus Kristus.

Eftersom det var kvinnan som kunde svenska så var det mest hon som pratade. Mannen ville tydligen inte prata engelska med mig, kanske trodde han att jag inte förstod engelska.

Jag berättade för dem att jag var frälst, kristen och trodde på Jesus. Jag sa att det handlar om Jesus, för har man inte honom och då har man ingenting. Då började kvinnan dra en världens villolära som jag förmodligen aldrig glömmer.

- Naturligtvis ska vi ha Jesus. Men det räcker inte. Och vi kan lära dig hur.

Jag stod bara chockat och glodde på henne. Snacka om att vara lurad och fast i sina villfarelser. Det är synd om dessa människor. De tror att de har sanningen i Mormonläran, men de har inte sanningen eftersom de inte har Jesus. De är på väg rakt ner i helvetet om de inte omvänder sig och tar emot den levande Jesus.

Jag har i tidigare artiklar om mormonerna skrivit att de förtröstar sig på gärningar. De tror att deras gärningar ska frälsa dem. Du blir inte frälst genom att göra och hålla massa gärningar. Du blir enbart frälst genom tron på Jesus - oberoende av gärningar. Detta har en del svårt med att acceptera.

Jag har märkt att till och med en del kristna har svårt att acceptera detta, vilket jag har förundrat mig över. För håller du dig till gärningar då diskvalificera du Jesus som din Frälsare. Det är endast Jesus och ingen annan som frälser. Gärningar av vilket slag det än är kan inte frälsa.

Söker Jesus?

En gång fick jag ett mejl från Jehovas Vittnen som gratulerade mig till mitt fortsatta sökande efter Jesus. Jag söker inte efter Jesus. Jag har funnit honom! Jag är ingen sökare - jag är en finnare! Jag är frälst på grund av det som Jesus gjorde på korset! Egentligen är det faktiskt Jesus som har funnit mig! Jag tog emot honom när han sökte mig! Det var på det sättet jag fann Jesus. Jag tog emot honom!

Och det kan du också göra. Då är du inte längre en sökare. Du är en finnare. Och alla dina synder har blivit förlåtna. Du har blivit frälst och ett Guds barn!

Ta emot Jesus nu

Jag har nu bevisat att mormoner inte är kristna. Du som inte är mormon: fall inte i deras fälla och gå inte på deras lögner. Deras obibliska läror för dig bort från Jesus och du blir inte frälst.

Du som är en mormon, du kan verkligen bli frälst och en sann kristen. Hur det ska gå till har jag redan beskrivet. Jag skrev att "Du blir frälst genom att du tar emot Jesus och bekänner honom som din Herre, dessutom ska du tro att Gud har uppväckt Jesus från de döda".

Detta kan du göra nu. Du kan nu ta emot Jesus och bli en kristen genom att be den här föreslagna bönen:

Jesus, tack att du dog för mig och tog alla mina synder på dig. Tack att Gud uppväckte dig igen från de döda och att du lever idag! Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare! Tack att jag nu har fått evigt liv och att alla mina synder är förlåtna. Amen.

Om du tog emot Jesus nu genom att be bönen så är du frälst! Du har fått alla dina synder förlåtna, du har fått ett evigt liv och gemenskap med Gud!

Jag är den förste som vill gratulera dig!

Tog du emot Jesus i bönen här ovan? 

» Ja!


Den här artikeln är en sammanslagning av flera artiklar om mormonerna som jag har skrivit här på Apg29. Artikeln kom till efter ett önskemål av en läsare.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg onsdag 6 september 2017 20:42 | #mormoner #villolära #gärningslära #frälst | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


191 kommentarer

bengt

bra att den här magnus blev.kristen

likaså hans fru

Svara -   - 6/9-17 21:14 -


bengt

ja tack.för att du tar upp detta

Svara -   - 6/9-17 21:18 -


J.J.

Tack Christer för denna skrivelse! Mormonerna har så tydligt en annan Jesus, ett annat evangelium och en annan ande (2 kor 11:4). De är vilseledda, och det är så tragiskt för vissa inser det inte ens.

Svara -   - 6/9-17 21:31 -


Lasse

Jesus säger jag är vägen sanningen och livet, detta är det som gäller mina vänner, har ni sett inslaget från Mattias Karlsson i Expressen där han är emot att koranen läses i kyrkorna samt att han tar upp Jesu kärleksbud läs gärna hans inlägg , MVH Lasse

Svara -   - 6/9-17 22:06 -


Roine Öberg

Tro och gärningar är tillsammans nödvändiga för frälsning om vi ska tro Bibeln!

Utan gärningar är tron död och kan inte frälsa någon!

Så på så sätt är ju gärningarna frälsningsavgörande!

Jakob 2

Gärningarna visar tron


14 Mina bröder, vad hjälper det om någon säger sig ha tro men saknar gärningar? Den tron kan väl inte frälsa honom? 15 Om en broder eller syster saknar kläder och mat för dagen 16 och någon av er säger till dem: "Gå i frid, klä er varmt och ät er mätta", men inte ger dem vad kroppen behöver, vad hjälper det? 17 Så är också tron i sig själv död när den är utan gärningar.

Tron levandegörs alltså med gärningarna!

Det är ju så att om vi får en dyrbar gåva behöver vi ju ta vara på den så att ingen kommer och stjäl den eller att vi tappar bort den av oaktsamhet!

Att vårda sin tro gör vi genom gärningarna som vi får vandra i! Ef2:10

Gärningarna blir vårt gensvar på Guds frälsningsgåva, man kan säga att vi tar emot frälsningen genom att göra de gärningar som Gud låter oss vandra i!

Som rövaren på korset t.ex hans gärningar blev att vittna om sin nyvunna tro för den andre rövaren på korset och bekänna sin skuld inför Jesus!

Att bara tro på Jesus räcker inte, de onda andarna tror men de blir inte frälsta, för de saknar gärningarna, var av den första gärningen är att böja sig för Jesus och lyda honom av fri vilja!

Det är en komplex fråga detta ang. gärningar!

Guds frid!

Svara -   - 6/9-17 22:46 -


Ann-Marie A.

Bra att någon tar upp vad som också står i Koranen. På www.dagen.se - Debatt skriver Anna Sophia Bonde och Gunnar Hulten-Cavallius idag om "Kyrkan tycks vara vad den gör, inte vad den är." om någon vill läsa det med.

Svara -   - 6/9-17 22:47 -


bengt

jo men det står ju att vi är frälsta genom

nåden

Svara -   - 6/9-17 23:06 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

https://youtu.be/5B59WVOJa2I. En lovsång vill jag dela med dig Ann Marie A 😊 Lasse

Svara -   - 6/9-17 23:13 -


Roine Öberg

Svar till bengt.

Jo, men vi måste ju ta emot nåden också!

(Ta emot) är ju ett Verb, alltså något man gör = en gärning

Så att ta emot Jesus är rent logiskt gärning i sig 🤔

Det är därför det blir så tokigt med denna anti gärningslära!

Guds Frid!

Svara -   - 6/9-17 23:39 -


bengt

jo på så vis har du rätt

Svara -   - 6/9-17 23:45 -


Ann-Marie A.

Svar till Lasse.

Tack för den fina Lasse! :-) "Det enda jag vet" till dej - om du letar upp den själv.. God natt, sov så gott. från Ann-Marie A.

Svara -   - 7/9-17 00:02 -


Leif Boman

Svar till Roine Öberg.

Rätt så Roine!

Svara -   - 7/9-17 00:34 -


DAVID WINTHER

Strålande artikel Christer! Bra jobbat! Imponerande! Gud välsigne dig!

Svara -   - 7/9-17 00:42 -


Christer Åberg

Svar till Sanna.

Tack Sanna!

Svara -   - 7/9-17 01:19 -


Christer Åberg

Svar till DAVID WINTHER.

Tack David!

Svara -   - 7/9-17 01:20 -


Greger M

Mormoner tror även att det finns många gudar och att de själva kan bli Gud!

Svara -   - 7/9-17 02:14 -


Harriet Bouvin

Det står skrivet, att de ogudaktiga ska inte ha ngn frid och nog är det märkligt, att mormoner ofta tycks må så bra o vara så välfungerande i både arbete o fritid, när samtidigt frikyrkliga personer ofta mår så dåligt. Hur hänger det ihop?

Svara -   - 7/9-17 03:23 -


Harriet Bouvin

Om Magnus i Borlänge är ett bevis för att mormonkyrkan har fel,

hur förhåller sig i så fall ett sådant bevis till

att ett stort antal frälsta då o då och allt jämnt lämnar frikyrkan?

Svara -   - 7/9-17 03:26 -


Roine Öberg

Svar till Harriet Bouvin.

Det står skrivet, att de ogudaktiga ska inte ha ngn frid och nog är det märkligt, att mormoner ofta tycks må så bra o vara så välfungerande i både arbete o fritid, när samtidigt frikyrkliga personer ofta mår så dåligt. Hur hänger det ihop?

Läs Job så kanske du hittar svaret?

Svara -   - 7/9-17 08:35 -


bengt

men att många mormoner mår bra betyder ju inte att det är rätt för den skull

Svara -   - 7/9-17 08:38 -


Roine Öberg

Svar till Roine Öberg.

Djävulen är ju inte i krig med mormonerna t.ex den läran kommer ju från honom själv!

Guds frid!

Svara -   - 7/9-17 08:49 -


Leif Boman

Svar till bengt.

Jag sa också ungefär så till Harriet Bengt men då uteblir även därifrån svaret!

Mormoner uttrycker sig inte lika öppet i samhället som frikyrkliga, liksom heller inte jehovas vittnen gör, det är också en anledning. Det är oftast mer slutet inom alla sådana vilseförda rörelser.

Jesu frid..

Svara -   - 7/9-17 10:06 -


bengt

det är ju omöjligt i alla fall i längden att
vara kristen i en sekt
och dom brukar ju vara mycket trevliga
i början när någon är ny
när den personen börjar ifrågasätta vissa
saker brukar det bli mycket värre

Svara -   - 7/9-17 10:35 -


Sigvard Svärd

Jag har aldrig förstått de kristna bröder och systrar som gör gällande att vi som kristna inte ska varna för villoläror, utan endast predika evangelium om Jesus Kristus. Visst, det är vårt första och främsta uppdrag. Men det är inte i takt med Bibelns innehåll att avstå från varningar, upplysningar och avslöjanden om sådant som vilseför. Du gjorde rätt Christer som delgav oss denna sammanställning om Mormonkyrkans läror och praktiska handlingar.

Svara -   - 7/9-17 10:57 -


Christer Åberg

Svar till Sigvard Svärd.

Tack Sigvard!

Svara -   - 7/9-17 11:02 -


Christer Åberg

Det är så, att när man är så Jesus- och evangelisationsinriktad som jag så upptäcker man snabbt villoläror som försöker hindra människor att bli frälsta.

Svara -   - 7/9-17 11:04 -


Katrina

Tack Christer , artikel var utmärk varning till de som inte vet så mycket om mormonkyrkan.

Svara -   - 7/9-17 11:14 -


Ann-Marie A.

Svar till Harriet Bouvin.

Harriett!

Vill inte döma någon, men det är ju ofta så att Djävulen låter den vara ifred som han vet inte har rätt tro på Gud. Tror att många "bönebarn" kan råka ut för mycket elände ändå, om det är vad som krävs för att de ska söka Gud.

Personligen tror jag inte att Mormoner har rätt tro, tycker det är ledsamt.

Också ledsamt att nyfrälsta ibland lämnar frikyrkor för att det ställs för höga krav på dem.

Vänliga hälsningar Ann-Marie A.

Svara -   - 7/9-17 12:50 -


Ann-Marie A.

Svar till Sanna.

Ja så är det ledsamt nog ofta. Hoppas alla vi kristna uppmuntrar varandra och gör det Gud vill att vi ska göra utifrån de gåvor vi har fått.

Många som verkar lyckade och lyckliga på ytan mår dåligt på insidan. De som har ett hårt skal av självgodhet mår ofta sämst av alla.. Jag kunde gråta när jag förstod att Gud älskar mej, att han alltid funnits och kommer att finnas. Svårt att älska sin nästa som (och) sej själv ibland.. "lite annorlunda" allihop, men på olika sätt. ;-)

Svara -   - 7/9-17 14:08 -


nils

Svar till Harriet Bouvin.

Harreit, läs psalm 73 där denna fråga ställs i v 1-15 och får sin förklaring i v 16-20.

När insikten kom,bekänner han i v 21-22.
"När mitt hjärta förbittrades och jag kände stygn i mitt inre.då var jag oförnuftig och förstod intet;som ett oskäligt djur var jag inför dig."
Efter denna bekännelse,inser han rikedomen i Herrens gemenskap v 25-28.
"Vem har jag i himmelen utom Dig!
Och när jag har Dig,frågar jag efter Intet på jorden."
"Om än min kropp och min själ försmäkta,så är dock Gud mitt hjärtas Klippa och min del evinnerligen!" Mvh/nils

Svara -   - 7/9-17 17:27 -


Nina😄

Älskade syskon i Herren

Harriet är mormon förlåt mig Harriet men du svarade mig på frågan om du tror på Guds heliga ord och är frälst och tror på Jesus och de han gjorde för oss

Du Svarade : ja vi mormoner tror på de

De hjälper inte att vi går emot med onda och hårda ord Vi tror ju på bönen och att den har makt. Som frälsta och medmänniskor ska vi be för henne . De är en gåva vi fått

Christer tack och amen till denna artikel lögnaren ska avslöjas och ställas inför ljuset säger Herren

Harriet har ju valt att va mormon och försvarar de då hon tror så . Vi! vi ska ska be och svara givetvis utefter Guds ord

Harriet herrens välsignelse till dig han älskar dig och längtar efter dig att du vill tro på honom och de han säger i sitt ord . Att han är Guds son älskade son Jesus ( namnet framför andra namn ) inte djävulens broder

Jesu gränslösa välsignelse till er alla och en Trevlig helg

Svara -   - 8/9-17 13:49 -


bengt

Nina

bra intiativ

vi får be för harriet

Svara -   - 8/9-17 15:29 -


Nina😄

Svar till bengt.

Amen broder i Herren 😀👍🏼

Svara -   - 8/9-17 15:30 -


bengt

mannen på bilden ser inte så harmonisk ut

Svara -   - 8/9-17 15:47 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Hej igen signatur bengt! Om du besöker en kyrka där du upptäcker att ett stort antal människor varken mår bra eller fungerar i sin vardag, tycker du i så fall att det signalerar att här utövar Gud ett stort inflytande o att här vill du stanna?

Svara -   - 8/9-17 20:35 -


Harriet Bouvin

Svar till Roine Öberg.

På vilket sätt skulle Jobs lidande förhindra att han likväl hade frid?

Eller menar du att Jobs bok strider mot löftet, att de ogudaktiga inte ska ha ngn frid?

Svara -   - 8/9-17 20:39 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Eftersom du här talar om mormoner o du samtidigt påstår att ifrågasättande brukar göra det "mycket värre"? Vad grundar du det påståendet på? För vad har du för erfarenheter av mormoner då?

Svara -   - 8/9-17 20:44 -


Harriet Bouvin

Svar till Sigvard Svärd.

Jesus uppmanar dig att predika evangelium men när det sedan gäller din uppfattning om att "varna för villoläror" så står det ju skrivet, att en lärjunge anmärkte på att en man gick runt på andra sidan sjön o döpte i Jesu namn och då svarade Jesus honom att;

"Om han så gör, vad kommer det dig vid? Följ du mig."

Svara -   - 8/9-17 20:49 -


bengt

men det finns ju fler församlingar än den

du var med i

man behöver ju inte bli mormon för

den skull

Svara -   - 8/9-17 20:57 -


Harriet Bouvin

Svar till Ann-Marie A..

Hej Ann-Marie A. Jag respekterar din uppfattning men jag är inte helt säker på att det är alla människors uppgift att bli mormoner. Viktigast tror jag är att vi uppfyller kärleksbudet för det står skrivet i ett av breven i NT, att "Så blir de då beståndande, tron, hoppet och kärleken men störst av dem är kärleken." Den tro som du själv utövar, den tron tilldelar dig också andlinga insikter. Den tron välsignar dig, oavsett ev församlingstillhörighet, är min uppfattning. I valet av församlingar har ledstjärnan för mig varit, att av frukten så lär vi känna trädet. För skulle Gud både kunna hela mig till kroppen o besvara mina många böner för att samtidigt mena att jag tror fel, så att jag därför av den orsaken skulle gå förlorad? Verkar det gå ihop?

Svara -   - 8/9-17 21:03 -


bengt

allt som verkar bra är inte alltid bra

det kan verka bra och sunt även i en sekt

men om man efter ett tag där skrapar på

ytan upptäcker man att man.låtit.sig

förföras och lurats med i något.som är fel

Svara -   - 8/9-17 21:04 -


Harriet Bouvin

Svar till Greger M.

Ja just det, för varför skulle det annars stå skrivet i GT, Greger M att; "Jag har sagt att I ären gudar, säger Herren."

Svara -   - 8/9-17 21:08 -


bengt

det är inte meningen att någon ska vara

mormon

det är en sekt full med villoläror

vet inte hur länge du varit med

men en dag kanske du ändå upplever

vad din kyrka egentligen är

Svara -   - 8/9-17 21:09 -


Harriet Bouvin

Svar till Sanna.

Jag vill inte vara ohövlig mot någon människa, Sanna, för det ligger inte alls i mitt intresse. Däremot har jag tidigare förklarat varför jag inte vill kommentera dig. Med hänsyn till att jag uppfattar att du kan ha svårt att bemöta sådana inlägg där man inte tror som du själv, så verkar inte några försök till dialog tillföra något särskilt. Ha det gott, syster!

Svara -   - 8/9-17 21:17 -


Harriet Bouvin

Svar till nils.

Ja det låter som om vi tror på samma Gud då, bästa nils.

Svara -   - 8/9-17 21:18 -


bengt

det låter som du behållt mycket sunt.fast

du lurats med i mormonerna

men hur länge till har du kvar det?

det är en stor fara med att vara med.där

du är med

ännu är du inte medveten om det tyvärr

Svara -   - 8/9-17 21:31 -


Roine Öberg

Svar till Harriet Bouvin.

Vad är frid för dig?
JOB 10
1 Jag är utled på livet, jag vill släppa loss min klagan,jag talar i min själs bedrövelse.

2 Jag vill säga till Gud:Fördöm mig inte. Låt mig veta varför du anklagar mig.

3 Gläds du åt att förtrycka, att förkasta dina händers verk och låta ditt ljus skina över de ogudaktigas rådslag?

Job 6

1 Då tog Job till orda och sade:

2 O, att min sorg kunde vägas och min olycka läggas i samma vågskål!

3 Den är nu tyngre än havets sand, därför kan jag inte styra mina ord.

4 Ty den Allsmäktiges pilar

har träffat mig, min ande dricker deras gift.

Fasor från Gud går i stridsställning mot mig.

Bara två exempel på hur fridslös han var!

Satan jobbar för högtryck i alla Kristna sammanhang som han har tillträde till, han river och sargar fåren som inte tagit på sig hela Guds rustning, där av kan många vara illa åtgångna och må dåligt, då de saknar skydd mot Satans pilar!

11 Ta på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. 12 Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. 13 Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.


14 Stå alltså fasta, med sanningen som bälte runt höfterna och klädda i rättfärdighetens pansar. 15 Bär som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. 16 Ta dessutom trons sköld, med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. 17 Ta emot frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord. 18 Gör detta under ständig bön och åkallan och be alltid i Anden. 


Var därför vakna och håll ut i bön för alla de heliga.

Men i de religiösa församlingarna som inte är ett hot mot djävulen utan istället agerar spring pojkar åt honom, där finns det ju ingen anledning för honom att störa friden.

Gud säger den han älskar agar han och vi har att gensvara på detta med att endera böja oss för honom och göra bättring eller förhärda våra hjärtan och gå vår egen väg!

Guds frid!

Svara -   - 8/9-17 21:48 -


bengt

Jag önskar dig också det harriet

Svara -   - 8/9-17 22:07 -


Ann-Marie A.

Svar till Harriet Bouvin.

Hej! Respekterar din uppfattning med, ville bemöta lite av vad du skriver till och om mej. Jag vet att Gud bejakar när man söker honom uppriktigt, och att han kan göra under. Är glad för din skull, att du blev frisk efter förbön. Varför tror du inte att det är alla människors uppgift att bli mormoner, om du tror dej ha funnit den sanna tron? Låter inte som en så "kärleksfull frukt".. Vi kristna vill ju gärna ha med alla, vår Gud älskar alla lika mycket. Vi lever i en fallen värld, många föds sjuka, andra blir sjuka eller drabbas av annat. Vi kristna är inte lovade ett perfekt liv, men ett liv med mening. Paulus mötte Jesus, och slet sen ont för att få med sej så många som möjligt till himlen. Har många tankar kring din sista fråga men kan inte ge ett svar. Fråga Gud, fungerat många gånger för mej. Önskar dej allt gott, uppriktigt!

Svara -   - 8/9-17 22:11 -


Harriet Bouvin

Svar till Nina😄.

Tack för din önskan om välsignelse o förböner, Nina! Sådana är alltid välkomna. Jag önskar dig o vännerna här på sidan allt gott.

Svara -   - 8/9-17 22:19 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Du får gärna berätta hur du i det här fallet menar med "en stor fara med att vara med där". Var rör det sig om för "fara"?

Varför tror du sedan att jag har "lurats" med i mormonerna? Vi är många där som har mycket höga utbildningar, så varför skulle vi i just det fallet ha blivit lurade då?

Svara -   - 8/9-17 22:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Roine Öberg.

Tack för ditt långa utlägg där, Roine Öberg och jag tror att du har läst Jobs bok mer ingående än jag.

Men om det är som du anser, att Job saknade frid, hur tycker du i så fall - fortfarande - att detta skulle stämma överens med Herrens Ord i GT, att de ogudaktiga inte ska ha ngn frid?

Om du gissningsvis är bokstavstroende så får du väl under den aktuella tidsperioden ha uppfattat honom som ogudaktig?

Hur får du dessa båda Ord att annars gå ihop?

Svara -   - 8/9-17 22:33 -


bengt

jag menar inte att dom flesta är dumma i ditt sammanhang

men det är dumt att riskera sitt eviga väl i en sekt

du har ju av någon anledning valt att lämna kristen gemenskap för

sammanhang som inte är kristet

som kan verka kristet men inte är det

jag vill inte döma dig för det

men jag beklagar ditt val

Svara -   - 8/9-17 22:42 -


Ann-Marie A.

Svar till Roine Öberg.

Hej! Bra med Guds vapenrustning, men Paulus med flera blev pryglade, fängslade, sjuka, korsfästa, stenade, förtalade, blev ovänner med och misstrodda av andra kristna. Ingen garanti att man alltid mår bra eller har det bra som kristen.. Men Jesus är med oss. :-)

Svara -   - 8/9-17 22:53 -


Nina😄

Svar till Harriet Bouvin.

Harriet va härligt och höra de gör jag så gärna ska du veta

Du är med i vår bön inför vår fader

Du svarade mig på kommentar som jag faktiskt tog åt mig på och börja fundera

Du skrev : Du säger du föredrar killar hur kan du då uttala dig och förstå de homosexuella

De är sant Harriet jag kan inte förstå deras känslor de är så men jag bara svara utefter Guds ord han säger i sitt ord som jag valt att läsa och tro på och den säger att vi får inte ärva Guds rike om vi utövar homosexualitet och de gäller inte bara homosexualitet de är mer drinkare otuktiga mm

Jag vet att Herren älskar alla människor men inte alltid de vi gör

Jesu frid och välsignelse till dig 😉

Svara -   - 8/9-17 22:58 -


Nina😄

Svar till Harriet Bouvin.

Harriet va härligt och höra de gör jag så gärna ska du veta

Du är med i vår bön inför vår fader

Du svarade mig på kommentar som jag faktiskt tog åt mig på och börja fundera

Du skrev : Du säger du föredrar killar hur kan du då uttala dig och förstå de homosexuella

De är sant Harriet jag kan inte förstå deras känslor de är så men jag bara svara utefter Guds ord han säger i sitt ord som jag valt att läsa och tro på och den säger att vi får inte ärva Guds rike om vi utövar homosexualitet och de gäller inte bara homosexualitet de är mer drinkare otuktiga mm

Jag vet att Herren älskar alla människor men inte alltid de vi gör

Jesu frid och välsignelse till dig 😉

Svara -   - 8/9-17 22:59 -


bengt

du har blivit varnad av flera av oss

sen är det upp till dig hur du svarar på

varningarna

men det känns skönt att ha varnat dig

i alla fall

vi vill ju bara ditt bästa

Svara -   - 8/9-17 23:18 -


Roine Öberg

Svar till Harriet Bouvin.

De ogudaktiga har ingen frid med Gud,

men visst kan de uppleva frid i sitt sinne eftersom de inte bryr sig om Gud och rättfärdighet.

Men det är inte någon frid som varar på samma sätt som frid med Gud.

Gvd

Svara -   - 8/9-17 23:23 -


Ann-Marie A.

Svar till Harriet Bouvin.

Vi måste bli som barn för att komma till himlen, svårt för dem som behövt vara starka.. Guds tycker inte bättre om dem som råkat få några hjärnceller fler än andra, eller mindre om dem som är sjuka. Det vore inte kärlek. Han är kärlek. Vi människor vill gärna tävla och vara bäst, det är jobbigt i längden. Jesus lämnade sin härlighet i himlen, dog och uppstod för oss, det är kärlek.

Svara -   - 8/9-17 23:29 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Vännen, du saknar ju kunskaper om min tro. Du har inte ens läst i en Mormons Bok och samtidigt frågat din himmelske fader om den är sann.

Svara -   - 9/9-17 00:48 -


Harriet Bouvin

Svar till Ann-Marie A..

Tror du att mormoner saknar ödmjukhet?

Tror du inte att vi undervisar om betydelsen av att vara som barn för att komma till himlen?

Och var någonstans skulle jag ha påstått att Gud mindre älskar dem med färre "hjärnceller"? Se upp du så att du inte föraktar den måhända högutbildade mormon som kan vara just den person som räddar livet på din egen familjemedlem!

Alla har vi nämligen olika uppgifter.

Svara -   - 9/9-17 00:56 -


Harriet Bouvin

Svar till Roine Öberg.

Du påstår att jag inte bryr mig om Gud och rättfärdighet. Jesus Kristus vet att du därmed uttalar lögn över min person och inget orent finns hos Gud.
Du saknar mitt förtroende.

Svara -   - 9/9-17 01:01 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Kristus som jag tillhör, han är större än dina ord och han känner också din bitterhet.

Svara -   - 9/9-17 01:04 -


Harriet Bouvin

Svar till Nina😄.

Kul fråga :) Om du känner dig nyfiken så är jag bisexuell och samtidigt A-sexuell, så att jag funderar gissningsvis betydligt mindre på sex än flertalet personer här inne gör.

Den som sedan är alkoholist o därmed en "drinkare" saknar ett ämne i kroppen som kompenseras när vederbörande känner en stark önskan efter alkohol.

De män som lever homosexuellt tillhör också med stor sannolikhet den grupp som bevisats finns medfödda med sådana hjärnor som påminner om kvinnors hjärnor.

Men skulle dessa människor, menar du, straffas för de biologiska begränsningarna, så tycker jag att du underskattar den kärlek som du här försöker beskriva.

Svara -   - 9/9-17 01:19 -


Harriet Bouvin

Jag vill tacka alla er som har kommenterat mig här! Det har betytt jättemycket för mig, oavsett vi sedan har tyckt lika eller inte. En å annan rar person har också funnits med i diskussionerna - och ni vet vilka ni är.

Att sedan en å annan gång på gång har påstått fel saker om min person, haft fel om min situation, fel kring vad jag har varit med om och t o m fel angående vad jag har fått från Gud. Det förvånar mig. För rimligen borde ju just ni ha vetat bättre, om ni nu verkligen befinner er nära Gud.

Och DEN sortens uppenbara missar berättar ngt mkt betydelsefullt - att ni har fel i mkt.

Men. Jag hoppas att Gud leder er var o en rätt. Själv förtröstar jag Kristus som är större än alla världens domedagspredikanter - även om den förtröstan retar en å annan.

Var välsignade!

Svara -   - 9/9-17 01:55 -


Nina😄

Svar till Harriet Bouvin.

Du får bli arg på mig om du vill när de gäller det jag tar de

De är vår fader som bestämmer i slut ändan inte jag hans ord säger nej till de

Ärva Guds rike är och få följa med in i hans himmel

En del föds med att vara benägna att bli tjuvar mödare bla.

men är de rätt att utöva de? Nej

Likaså är de så med homosexualitet bisexuell att utöva de alltså nu blir du väl galen på mig

Herren säger nej klart och tydligt till detta

Jag är inte fullkomlig har gjort mycket fel i mitt liv och de är jag fullt medveten om jag är inte ute efter att döma de får jag inte men jag kan inte säga nåt annat än herrens ord säger då ljuger jag

Harriet no hard feeling och de tror jag du känner när jag pratar med dig nu

Du är med i vår bön och jag / vi kommer be för dig du sa att de togs emot och då gör vi de med extra glädje

Sov gott Harriet 😴

sen har jag läst lite om mormoners grundlära och de accepterar inte homosexualitet eller hur 😜👊🏼

Svara -   - 9/9-17 01:55 -


Harriet Bouvin

Tack också till Christer Åberg för den långa sammanställningen rörande olika former av kritik mot oss mormoner. Det blev 14 stycken A4-sidor från skrivaren. Det läser jag förstås med stort intresse.

Svara -   - 9/9-17 01:59 -


Harriet Bouvin

Svar till Nina😄.

Fina Nina! Det är ingen fara, jag blir inte "galen" på dig. Vi tror olika och du är en av de rara som jag nämner ovan.

Mormoner sen uttalar inga fördömande ord över homosexuella. Vi anser att det är ingenting som dessa kan rå för. De går miste om en mängd välsignelser som är förknippade med att vara mormon. Detta är naturligtvis också en förtvivlad situation, att oskuld kunna ha gift sig bara för att redan på bröllopsnatten upptäcka att äktenskapet pga homosexualiteten inte fungerar. Några av dem lever därför i celibat o utan äktenskap.

Slutligen hoppas jag att du kommer ihåg de ord som Jesus uttalade; "Varför låter ni inte ert inre avgöra vad som är rätt eller fel."

Svara -   - 9/9-17 02:16 -


Nina😄

Svar till Harriet Bouvin.

Hihihi tack Harriet de värmer att höra tack 😄😉

tycker bra om dig faktiskt du är ärlig de gillar jag du går in öppet på denna sida och talar om vad du tror på du kör på och hymlar inte. Tror starkt tyvärr att du valt fel väg och hoppas att du finner Jesus som din frälsare Nu kör jag öppet spel med dig och min bön till honom är att du Harriet finner Jesus som din frälsare

Gillar dig hihihi

Men vi frälsta dömer inte homosexuella heller och vi säger att de inte kan rå för de givetvis

men nu läser jag mellan dina rader dina fingrar och om man vill vara mormon då kan man inte leva som homosexuell för äktenskapet är mellan man och kvinna då väljer de att leva i celibat..... då accepteras inte utövad homosexualitet

De finns kristna som gör de med de utövar inte sin homosexualitet och lever i celibat

men jag ! jag är så barnslig i min tro och tror 100% att man kan be Herren om att bli befriad från sin homosexualitet

Hihi ja Harriet vi har valt olika tro på livets väg till Guds rike

Vi hörs Harriet hoppas du kommer åter vi kristna måste ta olika åsikter och bemöta med Jesu kärlek och kunna diskutera och förhålla oss till Guds ord varken säga mer eller mindre

Kram på dig

Svara -   - 9/9-17 03:02 -


susse

Svar till Harriet Bouvin.

Harriet Bouvin

Svar till Ann-Marie A..

Tror du att mormoner saknar ödmjukhet?

Tror du inte att vi undervisar om betydelsen av att vara som barn för att komma till himlen?

Och var någonstans skulle jag ha påstått att Gud mindre älskar dem med färre "hjärnceller"? Se upp du så att du inte föraktar den måhända högutbildade mormon som kan vara just den person som räddar livet på din egen familjemedlem!

Alla har vi nämligen olika uppgifter.

förlåt att ja lägger mig i men så här tror jag..

att va ett Guds barn betyder inte ordagrant att vi ska bli som små barn här i världen.. ja tror snarare att de handlar om att lita på vår fader i himmelen på samma sätt som ett barn litar på sina fäder.. kan se på mina barn som exempel.. om de slår sig så kommer dom till mig o ja tröstar dom o om de behövs plåstrar om dom. är dom hungriga ger ja dom mat. om dom e smutsiga så tvättar ja dom.. samma sak gör vår far i himmelen de till oss som vänder sig till honom..Mvh

Svara -   - 9/9-17 03:26 -


susse

Svar till susse.

Harriet Bouvin

Tack också till Christer Åberg för den långa sammanställningen rörande olika former av kritik mot oss mormoner. Det blev 14 stycken A4-sidor från skrivaren. Det läser jag förstås med stort intresse.

Svara - - 9/9-17 02:19 -

undrar också bara va du ska ha dom alla 14 sidor till Harriet? du kan ju läsa på datan eller mobilen presis som vi alla andra?

tänk om Christer buntar ihop dina kommentarer på a 4 sidor.. skulle inte du undra va han ska ha dom till?? när alla lika gärna kan läsa här på nätet?

Svara -   - 9/9-17 03:33 -


susse

Harriet Bouvin

Jag vill tacka alla er som har kommenterat mig här! Det har betytt jättemycket för mig, oavsett vi sedan har tyckt lika eller inte. En å annan rar person har också funnits med i diskussionerna - och ni vet vilka ni är.

Att sedan en å annan gång på gång har påstått fel saker om min person, haft fel om min situation, fel kring vad jag har varit med om och t o m fel angående vad jag har fått från Gud. Det förvånar mig. För rimligen borde ju just ni ha vetat bättre, om ni nu verkligen befinner er nära Gud.

Och DEN sortens uppenbara missar berättar ngt mkt betydelsefullt - att ni har fel i mkt.

Men. Jag hoppas att Gud leder er var o en rätt. Själv förtröstar jag Kristus som är större än alla världens domedagspredikanter - även om den förtröstan retar en å annan.

Var välsignade!

Svara - - 9/9-17 02:15 -

harriet.. ja skrev till dig tidigare att ja inte vill diskutera med dig,, ja känner inte dig o du känner inte mig heller..

ja önskar också att Gud leder oss alla rätt till slut.. önskar ingen fel väg..o den vägen fann ja bara i Bibeln.

personligen så ha ja vart här på apg ett tag.. ja e rätt ensam av mig.. har inte många vänner.vi ha inte samma intressen som förr... går inte heller till kyrkan pga tidsbrist.. har fullt upp hemma med barn samt alla hemma sysslor ..gå ut i lekparker skogen läsa kolla på filmer med ungarna.. jobba med mera..har inte haft ungarna på dagis sens ja fick en falsk anmälan på mig att min dotter skulle haft blåmärken när i de hela handlade om hennes födelsemärken...dom tog mina barn i ett dygn o ja litade på dagiset.. ja trodde att dom bytte kläder o så.. plus att hon hade gått där i ett o ett halft år o de tydligen inte sett födelsemärkena..så ja jobbar heltid egentligen.. känner inte så många som ha ungarna hemma... detta ha blivit mitt sätt att gå till kyrkan samt diskutera med andra troende o få undervisning...sen ha ja också rabblat på lite ett o annat.. men ja e bara en människa.. vi alla gör fel. om ja hade umgåtts med andra kristna så hade de dåliga kanske inte synts på den här sidan.. men.. eftersom ja e rätt ensam så ha allt kommit upp.. både bra o dåligt. ja e som ja e..behövs varken gillas eller ogillas...minns förut också när du tog upp detta med om ni nu litar på Gud så varför går ni till vården?.. Joo för att de finns där. ha vi inte rätt till att få vård? tex när ja blev gravid igen med mitt tredje barn så skulle ja säkert dött hemma om ja inte skulle fått den hjälp som finns att ge.. då skulle inte mina barn ha nån mamma...ja tror på Gud o ja hoppades att ge samma hopp som ja har till andra.. men de ha misstolkats..

hittade iaf en annan bra blogg. började med gospel. där kommer ja nog fortsätta va framöver. hoppas du kikar förbi där med =)

önskar dig allt bra o att Herren leder dig rätt.. vi alla har våra brister.. ja med min ton tex som ja ska bättra mig på ..

Herren välsnigne dig Harriet. o alla andra.

Svara -   - 9/9-17 04:11 -


Harriet Bouvin

Svar till susse.

Vaddå "precis som vi alla andra"?

Jag läser i pappersform därför att jag är född på 50-talet, när vi lärde oss att läsa böcker i sedvanlig form, vidare för att jag tycker att det känns behagligare att läsa i pappersform, det avger heller ingen strålning OCH därför att jag finner det ansträngande för mina ögon att över en dataskärm läsa en längre text.

För övrigt kan jag upplysa dig om att i 70-talets pingstkyrkan så predikade Stanley Sjöberg för oss att vilddjuret KAN vara datoriseringen, om du nu händelsevis störs av tanken på vederbörandes ankomst.

Och nej, jag skulle inte "undra över" Christer Åberg eventuellt ville använda mina kommentarer till. Jag tänker inte i de banorna.

Tänk sådana bekymmer du verkar ha, kompis!

Svara -   - 9/9-17 05:24 -


Harriet Bouvin

Svar till susse.

Tack för din långa beskrivning!
Jag har flera personliga upplevelser av Kristus men i frikyrkan tappade jag bort mig själv o där förlorade jag så småningom också motivation o drivkraft att göra ngt av mitt liv, så att dit återvänder jag inte. Idag mår jag betydligt bättre, även om jag kanske aldrig blir fullt återställd från skadorna därifrån.
Jag uppfattar att man där mer eller mindre bara inväntar döden o därför förstår jag inte meningen med att man ändå skaffar barn, som ska utsättas för risken att gå till en evig tortyr utan slut.
Hur skulle du själv trivas i himlen, tror du, om du visste att både dina barn o dina föräldrar hade gått förlorade?
Husdjur hävdas utplånas så att de vännerna får du inte möta igen.
Gud ska avtorka alla står det. Ska du därmed tvingas att glömma bort de älskade närstående som gått förlorade? Låter det som en lyckad plan?
Jag tror mera om Gud.

Svara -   - 9/9-17 05:38 -


Harriet Bouvin

Svar till Nina😄.

Jo jag har förstått det nu, att du anser mig ha "valt fel väg", vännen. Frälst blev jag i pingst 1972 men de pålagor som man där lade på oss i form av krav, hot o förebråelser har aldrig haft ngn uppbyggande effekt på mig. Folk gick visserligen runt o kramades men jag har aldrig känt mig älskad där. Jag bygger min tro numer på uteslutande min relation till Gud. Härefter må det komma människor som säger det ena o andra o då får de väl göra det då i skrikiga predikningar o i allehanda uppenbarelser som man inte vet om man kan lita till, eftersom dessa förutsägelser så ofta inte stämmer. Det kan man ju inte bygga sitt liv på.

Att bli "befriad" sen från sin homosexualitet tycks vara ngt som du o frikyrkans vänner känner ett större behov att avhandla än personen själv gör. Om ni verkligen vore inspirerade av Gud, varför engagerar ni er inte hellre då i pedofilers sjukdomsrelaterade behov till befrielse, när det runt om i hela världen finns barnbordeller där vuxna män köper tid med sådana små pojkar o flickor som hålls i fångenskap. Där våldför man sig på dem. Man våldtar dem, kanske i dygn. Det finns t o m kunder som lustbetonat betalar för att få göra ännu värre saker med barnen. Men här springer ni istället runt o försöker att "befria" sådana par som lever ofta lugna familjeliv utan att kröka ett hårstrå till skada på ngn. Snacka om att slösa resurser! För är inte det ngt av en kontrast? Vad är det för ngt som du lägger tiden på?

Svara -   - 9/9-17 06:08 -


susse

Svar till Harriet Bouvin.

ja kan inte säga annat än att ja beklaga de du fått uppleva i frikyrkan..ha vart i såna ett par gr men inte rktigt trivts heller.. här var ja bor ..i pingstkyran känner ja mig så ovälkommen..tex när detdär hände min unge så stog d zigenare o skrek att ja va en hora osv utanför mitt fönster.. de typ deras vänskaps krets personer som finnsdär..kollar jätte snett på mig o man ser hur de börjar prata på en gång..så ja ha struntat i o gå dit..

ja tror inte Gud e så trångsynt.. om ja tror vrf skulle mina barn inte kunna komma till tro.. samt mina närstående.. men de e ju ett eget val man gör o de kan inte ja bestämma..

o joo husdjuren. oj va ja saknar min vovve.. han va min alra bästa vän. Uzi hette han.. ja fick honom gratis.. turkarna hade kampat honom. han va aggressiv .. de skulle ha avlivat han men ja fick honom.. ja ha brottats med den där hunden. ja ha ärr över mina armar hur han slitit i mig. .. men.. ja gav han en chans endå.. han levde i tio år till med mig. tills att de inte gick mer.. på gamla dar blev han grinig.. så för att ingen olyka skulle ske så avliva ja han.. ja e ledsen men ja gjorde de för barnens skull.. ja skulle önska o få se han igen. ja saknar han jätte mkt.

o joo. ja tror också mer om Gud..folk e rätt trångsynta. ja med ibland

Svara -   - 9/9-17 08:33 -


bengt

men du harriet inser inte att mormonismen

är en farlig sekt

du har hamnat snett

och behöver få det uppenbarat från Gud

Svara -   - 9/9-17 08:59 -


Roine Öberg

Svar till Harriet Bouvin.

Jag skrev!
De ogudaktiga har ingen frid med Gud,

men visst kan de uppleva frid i sitt sinne eftersom de inte bryr sig om Gud och rättfärdighet.

Men det är inte någon frid som varar på samma sätt som frid med Gud.

Gvd

Du läste!

Du påstår att jag inte bryr mig om Gud och rättfärdighet. Jesus Kristus vet att du därmed uttalar lögn över min person och inget orent finns hos Gud.

Du saknar mitt förtroende.

Jag har väl inte påstått att du är ogudaktig, har jag? I världen fungerar det bra att läsa mellan raderna, men i Guds rike måste vi vara mer noga och läsa vad som faktiskt står skrivet!
Mitt svar var mer allmänt menat!
För att visa på att de ogudaktiga visst kan ha frid, men inte frid med Gud!
Guds Frid!

Svara -   - 9/9-17 09:03 -


bengt

Sen är det mot naturen att leva med en

av samma kön och att ha sex med en

av samma kön

och Bibeln fördömer ett sådant handlande

många som är ickekristna upplever också

det som onormalt och.onaturligt

Svara -   - 9/9-17 09:05 -


bengt

du är inte fri harriet

du är bunden

du är mormonismens slav

men du kan bli fri

Svara -   - 9/9-17 09:09 -


susse

Svar till Harriet Bouvin.

a nej ja undrade bara va du skulle ha alla papper till.. sori såg din kommentar nu.. o va bra att du läser bättre så.. sj ha ja ingen skrivare.. o bekymmer? vilka bekymmer kompis? att ja undrade va du skulle ha papprerna till? de va ba en fråga.. ha vart med om ganska mkt o alla ha inte velat väl.

Svara -   - 9/9-17 09:54 -


bengt

varför kallade zigenarna dig.för hora?

Svara -   - 9/9-17 09:58 -


susse

så sant harriet.. man blir trött av att stirra in i en skärm..

Svara -   - 9/9-17 10:07 -


susse

Svar till bengt.

för att soc kom t dagis o tog mina barn för min dotter har födelsemärken

Svara -   - 9/9-17 10:09 -


Katrina

Svar till susse.

det är någon som anmält dig....jag hoppas det löste sig.

Svara -   - 9/9-17 10:12 -


susse

Svar till Katrina.

de gjorde de.. ja fick tbx dom efter ett dygn.. <3

Svara -   - 9/9-17 10:15 -


bengt

för att hon har födelsemärken?

dom är ju inte kloka

Svara -   - 9/9-17 10:15 -


bengt

för att hon har födelsemärken?

dom är ju inte kloka

Svara -   - 9/9-17 10:16 -


bengt

för att hon har födelsemärken?

dom är ju inte kloka

Svara -   - 9/9-17 10:16 -


Katrina

Svar till susse.

du kan får ersättning för kräkning...kolla med advokaten....det är allvarligt att behandla oskyldig människa på det sätt.

Svara -   - 9/9-17 10:18 -


susse

Svar till bengt.

japp o de sa allihopa att de gjort rätt o håller fast vid de än idag..

Svara -   - 9/9-17 10:18 -


susse

Svar till Katrina.

ja anmälde allt o alla.. men åklagaren ringde upp mig o sa att de lägger ner.. o ja fråga varför... han sa du vet väl att ja jobbar för staten..

Svara -   - 9/9-17 10:20 -


bengt

jag tror ändå du kan komma att lämna

mormonerna framöver harriet

när du har genomskådat dom

och.förstått vad.dom är för rävar

Svara -   - 9/9-17 10:21 -


susse

Svar till susse.

sen skrev ja ett brev till de också.. fr han sa att ja kunde göra de.. men de la ner de

Svara -   - 9/9-17 10:21 -


susse

Svar till Katrina.

efter det så insåg ja att de finns ingen rättvisa. Må Gud hjälpa dom förstå

Svara -   - 9/9-17 10:49 -


Ann-Marie A.

Svar till Harriet Bouvin.

Tror jag inte alla mormoner saknar ödmjukhet, men ni verkar ha ett elittänkande. Det har inte Jesus. Tacksam för alla sorters vänner, särskilt de snälla. Hade oturen att träffa högutbildade läkare som sa att jag var frisk. Har förlåtit dem, tror inte alla läkare är oempatiska och inte lyssnar.

Vet inte allt om er tro, men tror dej om du säger att ni undervisar om betydelsen att bli som ett barn. Själv blev jag en besservisser efter att ha burit mej själv med flera som barn, tonåring och vuxen, för att det inte fanns någon kärlek och trygghet för mej/oss. Jobbar på det sen jag blev en kristen, misslyckas ofta, men försöker säga förlåt och att förlåta.

Glad för dem som är snäll mot mej här, förlåter dem som inte är det. Vill inte recensera männiksor, alla har dåliga dagar/ perioder. Ingen är lovad ett perfekt liv, men vi kan uppmuntra varandra så vi orkar kämpa. Kram till dej från Ann-Marie A.

Svara -   - 9/9-17 13:10 -


Nina😄

Svar till Harriet Bouvin.

Älskade Harriet

De gör mig både glad och ledsen Glad för att du tog emot frälsning och ledsen för att människor gjorde dig besviken och du kände dig inte välkommen. Och valde en annan väg nej nej nej 😢😢😢 Men Harriet du får inte eller får och får de gäller oss alla vi ska inte bygga upp vår relation med Jesus genom andra människor utan bygga upp vår vänskap och relation tillsammans med Jesus på en gång han som är svaret för vår värld idag Han sviker oss aldrig genom honom och hans ord finner vi vägen de enda och sanna vägen inte den smalaste och enklaste men den sanna och trofasta och enda vägen till Guds rike himlen

Jag är vägen sanningen och livet säger Herren

Om vi går via människor och bygger vår tro då dem är de lätt att vi faller . För människan gör fel och kommer alltid göra fel

Harriet Harriet jag förstår vad du menar givetvis och känner sorg verklig sorg att du fått känna så men låt inte ditt liv gå evigt förlorat genom människors idioti

Jag finns här och fler med mig som vill att du ska ta vägen tillbaka och skapa en stark och härlig relation med Jesus och Gud han den enda som är värdig att kallas och nämnas vid namnet Gud han som skapat oss alla och allt vi har runt omkring oss

Jag kommer att be för dig jag och min bror kommer tillsammans med Jesus som är mitt ibland oss när vi är två eller tre som är församlade i hans namn då är han där med oss

Jag uppmanar dig till en sak Förlåt dessa människor som sårade dig och gjorde dig besviken de är för din skull Börja med de de är så skönt att få förlåta och vila i herren och de han vill göra med dig sen Han får ta hand om dig han kommer leda dig

Ha en sån fin helg och Jesu välsignelse kram till dig från mig

Ps jag fokuserar mig inte bara på homosexualitet de finns så mycket mer men ämnet handlade om de när vår diskussion började Ds 😉

Svara -   - 9/9-17 14:16 -


bengt

ja det finns sunda församlingar också

där folk mår bra

och där folk är rädda om varann

be Gud leda dig till en sådan församling

han vill ju leda oss där vi gå bedjande fram

Svara -   - 9/9-17 15:22 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Tack för tipset bästa bengt därför att några "rävar" har jag förstås aldrig erfarit i pingstkyrkan eller i några övriga frikyrkor - i synnerhet inte bland ledarna.

Svara -   - 9/9-17 17:08 -


Harriet Bouvin

Svar till Ann-Marie A..

Vi uppmuntras att inte ansöka om bostadsbidrag eller annan hjälp från samhället, om det inte är absolut nödvändigt. Istället uppmuntras vi till ett generöst givande i både form av tionde o månatliga fasteoffer, så att Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga har därför gett miljarder (!) i gåvor till Röda Korset för katastrofhjälp mm. Den som sedan är högutbildad löper förstås en mindre risk att hamna i beroendeställning. Vill du kalla det för "ett elittänkande" så är det förstås tillåtet.

Svara -   - 9/9-17 17:17 -


Harriet Bouvin

Svar till Nina😄.

Jag baserar min tro uteslutande på min relation med Gud. Vägen till honom går via en enda människa, hans son Jesus Kristus. Ditt uttryck "Om vi går via människor" är därför utöver Hans roll inte relevant för det här sammanhanget, min vän.

Och ha det så gott, fina Nina!

Svara -   - 9/9-17 17:22 -


bengt

harriet du förstår inte allvaret att vara med i

en sekt

mormonismen är lika mycket sekt

som jehovas vittnen

det är bara andra villoläror

du kan.väl gå med i svenska kyrkan

efs eller frälsningsarmén

bara du lämnar mormonerna

Svara -   - 9/9-17 17:51 -


bengt

du försöker skoja bort det

men du är blind för de rävar som finns i

din egen.kyrka

alltifrån smith och.efteråt

det är ingen kristen.kyrka

vad dom än.säger till dig

du är förd bakom ljuset

Svara -   - 9/9-17 18:08 -


Ann-Marie A.

Svar till Harriet Bouvin.

Mormonkyrkan har ett elittänkande. Du hänvisar ofta till din utbildning, behöver ju inte dela deras elittänk för det.. Vår familj söker inte heller bidrag i onödan.. Försörjde mej tills jag blev alltför sjuk, av orsaker jag berättat. Har en pension, inget mer, rättar mun efter matsäck och ger också tionde och mer av min inkomst. För att jag vill.

Den högutbildade och dens släkt löper lika hög risk som någon annan att bli sjuk eller råka ut för en olycka. Än ges bidrag till den som är fattig eller sjuk, kristna med flera hjälper också. Vi lever i en fallen värld, men har himlen runt hörnet. Gud ska skipa rättvisa en gång, hämnden är hans. Vi får arbeta på att försöka älska varann. <3

Svara -   - 9/9-17 18:30 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

Så är det Ann Marie ingen vet något om framtiden, för mig tog det en sekund från fullt frisk till svårt skadad, ingen får garantier att inget händer, att ödmjukt gå i en relation med Jesus, att Han tar hand om oss, det är en livslång kärlek o garanti 🙏😊 ha en Go kväll Ann Marie 😊 Lasse

Svara -   - 9/9-17 19:01 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

Så är det Ann Marie ingen vet något om framtiden, för mig tog det en sekund från fullt frisk till svårt skadad, ingen får garantier att inget händer, att ödmjukt gå i en relation med Jesus, att Han tar hand om oss, det är en livslång kärlek o garanti 🙏😊 ha en Go kväll Ann Marie 😊 Lasse

Svara -   - 9/9-17 19:01 -


Lasse

https://youtu.be/7RUmWu6uhfg. Fin text, ta mitt hjärta 💗 gör det rent. Till dig Ann-Marie o Susse Leif och alla de andra oxå 😊

Svara -   - 9/9-17 19:11 -


Lasse

Lär mig älska såsom du har älskat

Svara -   - 9/9-17 19:14 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

https://youtu.be/oSCk7qy-bok

Svara -   - 9/9-17 19:22 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

https://youtu.be/RnnVIjDfbHs

Svara -   - 9/9-17 19:29 -


Vanessa

Svar till bengt.

Bengt, du som verkar ha erfarenhet och insikt som det stora flertalet kyrkbesökare inte besitter gällande olika samfunds falska rävar - vilken kyrka söker du själv din kristna gemenskap i? Du får gärna ge ett par exempel på bra kyrkor värt ett besök, när du nu talat dig varm om vilka man bör undvika.

Svara -   - 9/9-17 19:30 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Tackar Lasse, ha en välsignad kväll i Jesu underbara namn...

Svara -   - 9/9-17 20:05 -


Ann-Marie A.

Svar till Lasse.

Tack Lasse, Jesus älskar oss. <3 Ja du blev svårt skadad vid en olycka.. så väldigt tufft och ledsamt. Förstått att ditt liv inte heller blir sej likt igen.. Vår Jesus tar hand om oss både nu och sen. (Kunde inte tro på Jesus innan jag bekänt mina synder, bara på Gud.) En fin kväll till dej med Lasse! :-) A-M

Svara -   - 9/9-17 20:15 -


bengt

jag menade bara mormonkyrkans
ledare

Svara -   - 9/9-17 20:16 -


bengt

vad var det för olycka?

hur svårt skadad är du ?

Svara -   - 9/9-17 20:21 -


Lasse

Svar till bengt.

Livshotande skader

Svara -   - 9/9-17 20:34 -


Ann-Marie A.

Svar till Lasse.

Tack så mycket för alla fina sånger, också Happy day!

Frank Ådal - Jag är med dig - Till dej, Susse, Leif, Sanna, Bengt, Christer, Harriet, Vanessa, Nina:-D, Roine, Greger, David, Nils och resten. <3

Svara -   - 9/9-17 20:35 -


Lasse

Sönderklämd mellan en lastbil o vagnen jag färdades på sönderliten tyvärr

Svara -   - 9/9-17 20:36 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

Vad fin den är här kommer den AM https://youtu.be/DemCTvqp_lk

Svara -   - 9/9-17 20:39 -


bengt

det låter hemskt

sitter du i rullstol?

tack för svaret

Svara -   - 9/9-17 20:40 -


Lasse

Svar till bengt.

Jag satt i rullstol 3månader men nu går jag bär min packning på 25 kilo med en sönderklämd vänsterarm

Svara -   - 9/9-17 20:50 -


Lasse

Svar till bengt.

Så benet blev sönderslitet långt upp så nu är jag som Robocop

Svara -   - 9/9-17 20:58 -


bengt

ja livet kan vara tufft

men Gud är ändå stor

Svara -   - 9/9-17 21:05 -


bengt

ja livet kan vara tufft

men Gud är ändå stor

Svara -   - 9/9-17 21:05 -


Lasse

Svar till bengt.

Klart att Gud är stor (STÖRST) av allt,

Svara -   - 9/9-17 21:23 -


bengt

ja så är det

Svara -   - 9/9-17 21:41 -


bengt

ja så är det

Svara -   - 9/9-17 21:42 -


Lasse

Svar till bengt.

https://youtu.be/OUaJcpJJtk0

Svara -   - 9/9-17 21:47 -


Nina😄

Svar till Leif Boman.

Hej broder i Herren är allt bra med dig

Jesu välsignelse din syster i Herren 😉

Svara -   - 9/9-17 23:24 -


Katrina

Svar till Ann-Marie A..

Kom att tänka på den fattiga änkan....

Mark 12:41-44

Han sat­te sig mitt för tem­pel­kis­tan och såg hur folk la­de ner peng­ar i den. Många ri­ka gav myc­ket. Så kom där en fat­tig änka och la­de ner två kop­par­slan­tar, alltså några ören. Då kal­la­de han till sig si­na lärjung­ar och sa­de: ”San­ner­li­gen, den där fat­ti­ga änkan har lagt mer i tem­pel­kis­tan än al­la de and­ra. De gav al­la av sitt över­flöd, men hon gav i sin fat­tig­dom allt hon ägde, allt hon ha­de att le­va på.”

Svara -   - 9/9-17 23:45 -


Leif Boman

Svar till Nina😄.

Det är ok Nina, även om man nu har vandrat såsom i en lång prövningens gång ett tag. Men Jesus är underbar och stor, mäktig att leda var och en som vill ut igenom tunnlar och snår, in i en ny och härlig vår, Han är god och går vid allas vår sida varje dag. Sköt om dig nu du och din bror. Gud välsigne er båda två och låt oss minnas varandra, en dag vi mötas får! 😘🤗

Jesu frid..

Svara -   - 10/9-17 00:06 -


Ann-Marie A.

Svar till Katrina.

Oj vad snällt, att du skriver så till mej. Rörd av fina sånger och vänliga kommentarer.. Men änkan gav verkligen allt.. Gud är stor och mäktig, och en kärleksfull Far.

Psalm 103: 11-14

" Ty så hög som himmelen är över jorden, så väldig är hans nåd över dem som fruktar honom. Så långt som öster är från väster låter han våra överträdelser vara ifrån oss. Som en far förbarmar sig över barnen, så förbarmar sig Herren över dem som fruktar honom. Ty han vet att vi är skapade, att vi är stoft."

Svara -   - 10/9-17 00:57 -


Nina😄

Svar till Leif Boman.

Hej Leif

Ja vår Herre är underbar vi behöver honom verkligen skönt och vara frälst. Men livet och vägen med honom är inte rak och alltid enkel men han står vid vår sida alltid. Vi får hålla ut i bön låta den helige ande leda oss ömt och be om herrens Sköld och Vapen. Håll ut broder håll ut och va alltid i bön bönen är och ger makt

Klart vi minns varandra och vi ska mötas i Guds rike de hoppas och kämpar vi för

Ta väl hand om dig och Jesu gränslösa välsignelse

Nina och lillebror Crille hälsar

Svara -   - 10/9-17 02:43 -


Harriet Bouvin

Svar till Ann-Marie A..

Jag förstår faktiskt inte vad det är du försöker uttrycka, Jag har inte någonstans påstått att din familj söker några bidrag eller framfört ngn kritik mot ditt sätt att leva.

Däremot har jag försökt att förklara den fördel o det skydd som en hög utbildning kan ha o som vår kyrka rekommenderar oss att sträva efter.

Då inflikar du med att högutbildade löper samma risker som andra.

Och det är förstås inte nödvändigtvis sant, om det handlar om sådana personer som har en sådan ekonomi som både ger dem bättre föda, tillgång till bättre vård o dessutom mer tillgänglig vård, samt en förebyggande vård, liksom också skydd i form av livvakter, bostäder i skyddade områden med också renare luft etc.

Svara -   - 10/9-17 02:44 -


Harriet Bouvin

Svar till susse.

Ja det låter som om vi har en aning lika uppfattning där och tack o lov så finns möjlighet för oss att undvika miljöer med trångsynta personer. Jag söker mig till dem som bygger upp mig istället för tvärtom.

Flertalet kyrkor har ofta en inställning utifrån uttrycket "de själ-lösa djuren" men det utlovas ändå i Skriften, att i tusenårsriket ska lamm leva bland lejon o då kan vi utgå ifrån att det finns djur efter också det här livet. Min önskan är att du då får din längtan besvarad och att du o din hund där möts på nytt.

Svara -   - 10/9-17 02:55 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Du bad mig att berätta om mormonkyrkan, för att du inte visste ngt om den, sa du.

Det gjorde jag.

Efter det så läste du inlägg här angående vad några personer tycker om vår kyrka. De personerna är inte medlemmar där.

Du har aldrig mött ngn av oss mormoner. Inte heller har du besökt vår kyrka och ändå så varnar du nu strax efter om sådant som du inte vet ngt närmare om.

Jag tycker att du agerar pinsamt och att du generar dig själv. Ha det gott o hej med dig.

Svara -   - 10/9-17 03:06 -


Harriet Bouvin

Svar till susse.

Ingen fara, susse! Och ja, jag tycker att det är både viktigt o intressant att ta del av den kritik som framförs om en kyrka som betyder mkt för mig. Ha det gott o var välsignad!

Svara -   - 10/9-17 03:09 -


J.J.

Svar till Harriet Bouvin.

Ursäkta att jag bryter in men vill bara rätta till en missuppfattning om vad som faktiskt står skrivet i Bibeln.

Det står ingenstans att djuren är osjäliga. Det som står i Bibeln är att de är oskäliga i t.ex. Judas 10 d.v.s. utan förnuft.

Svara -   - 10/9-17 03:36 -


susse

Svar till J.J..

mm hur som helst så saknar ja honom.. o aa de stämmer medoförnuftiga djur..ja minns innan han dog så tänkte ja hur dum o korkad han e för han va så grinig så ja va tvungen o avliva han

Svara -   - 10/9-17 07:08 -


susse

men en sak e säker.. djur har känslor.. hoppas på o få träffa han igen ändå.

Svara -   - 10/9-17 07:10 -


susse

Svar till J.J..

minns hur ja skällde ut dendär hunden dagen innan han dog.. :( min uzi <3

Svara -   - 10/9-17 07:17 -


susse

tack.. ja äntligen fattat ..han va ju ba sån.. o ja ba skällde ut han för han va de djur han va.. shit. tack!

Svara -   - 10/9-17 08:01 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Harriet!

Tusenårsriket handlar inte till största delen om livet efter detta utan om det fortsatta dödliga livet här nere på jorden de återstående kommande tusen åren.

Mvh/Leif...

Svara -   - 10/9-17 09:45 -


bengt

men du känner inte till vad mormonismen

egentligen är

Svara -   - 10/9-17 10:11 -


susse

Svar till Harriet Bouvin.

jo ja förstår de också.. ja ha velat lämna apg tex länge för ja känner mig både kränkt utskrattad o idiot förklarad med mera av många..som ska va mina kristna bröder o systrar... men frågan e om dom nu e så mkt bättre när de sitter där på spott bänken. .. önskar dig allt gott Harriet!

Svara -   - 10/9-17 10:41 -


susse

jo de ju dags o lämna stället.. ha ba velat svara till de som skrivit till mig.. så skriv inge mer till mig nu så kan ja gå.. Mvh

Svara -   - 10/9-17 10:45 -


Katrina

Svar till susse.

Ja, du har nog rätt där, bäst att skaka av sig sandalerna.

Frid var med dig

Svara -   - 10/9-17 11:16 -


bengt

förlåt mig susse om jag sagt något som sårat dig eller gjort dig illa

Vill du att jag ska be för dig?

Svara -   - 10/9-17 11:18 -


bengt

förlåt mig susse om jag sagt något som sårat dig eller gjort dig illa

Vill du att jag ska be för dig?

Svara -   - 10/9-17 11:18 -


bengt

förlåt mig susse om jag sagt något som sårat dig eller gjort dig illa

Vill du att jag ska be för dig?

Svara -   - 10/9-17 11:18 -


susse

Svar till Katrina.

tack detsamma syster <3

Svara -   - 10/9-17 11:19 -


susse

Svar till bengt.

nej de har du inte bengt <3 klart ja vill min bror .. !

Svara -   - 10/9-17 11:21 -


Ann-Marie A.

Svar till Harriet Bouvin.

Oj vad du är svår att kommentera med Harriet. Du tycker och tänker mycket om många här och om pingstkyrkan/frikyrkan, men om man bemöter lite av vad du skriver, eller har en annan åsikt så blir du upprörd. Mormoner är inte kristna, men är säkert trevliga och duktiga människor. Har aldrig träffat någon.

Förklarade bara att vår familj liksom din kyrka och de allra flesta andra inte söker bidrag i onödan. Bra att uppmuntra dem som har "läshuvud" till högre studier, tycker jag med. Många i frikyrkor startar företag, vad jag har erfartit iaf. Det skapar arbeten till många med.

Att sträva efter att bo med livvakter med bättre mat i skyddade områden låter inte kristet i mina öron. Mer som ett elittänk. Men många gör det kanske, stör mej inte. Flera av mina vänner är rika, någon studerad, tycker om dem ändå ;-) Tänkte själv studerat, medfödd sjukdom kom i vägen. Gud har uppgifter för just mej ändå. Tacksam. Kram

Svara -   - 10/9-17 11:27 -


bengt

om jag förstår det hela rätt så ärdu mest

med i mormonerna för gemenskapens

skull

du struntar i att det är en sekt med

en massa villoläror

Svara -   - 10/9-17 11:36 -


Leif Boman

Svar till susse.

Hoppas inte det är mig du menar Susse, i så fall hoppas jag på förklaring?

Svara -   - 10/9-17 12:22 -


susse

Svar till Leif Boman.

ja hade hoppats att du inte skulle skratta åt mig för att ja tror att jorden e både platt o rund.. de e väl de enda inget mer...

sen e de andra.. tex christer som kallar mig dåre. plus flera till..

vi hörs via mail leif. kram

Svara -   - 10/9-17 12:30 -


susse

man får vel tro lite som man vill här i sverige.. många e buddister o hinduer o jehovas vittnen satanister o med mera o de skrattar man inte åt eller kallar för dårar..

Svara -   - 10/9-17 12:34 -


Leif Boman

Svar till susse.

Jag hade ju inte ens förstått att det var så du trodde? Det var därför jag blev tacksam när Robert förklarade, men, visst, vi kan ta mer om det via mejl, kram!

Jesu frid...

Svara -   - 10/9-17 12:36 -


susse

Svar till Leif Boman.

ja trodde du förstod de eftersom ja snackat om de i över ett år här.. vi hörs leif.

Svara -   - 10/9-17 12:51 -


Leif Boman

Svar till susse.

Tyvärr har jag inte gjort det, jag har aldrig sett dig säga det rakt ut!

Jesu frid...

Svara -   - 10/9-17 12:58 -


Ann-Marie A.

Svar till susse.

Jag tycker också det är bra att man får tro lite som man vill här i Sverige, utan att bli ididotförklarad. Men det är förskräckligt att många människor går evigt förlorade.

Johannes 14:6

Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet . Ingen kommer till Fadern utan genom mig."

Ha en bra dag Susse och alla ni andra. Kram

Svara -   - 10/9-17 12:59 -


Leif Boman

Svar till susse.

Sen måste du förstå att det gått långa perioder då jag inte alls läst kommentarer här inne!

Svara -   - 10/9-17 12:59 -


susse

Svar till Leif Boman.

jo för christer dår förklarade de redan med articklar o för att ja inte vet för ja ha aldrig sett. men ja tror...

o annmarie.. så är det!! Jesus är vägen!

Svara -   - 10/9-17 13:04 -


Nina😄

Svar till Harriet Bouvin.

Harriet

Bengt jag mfl varnar ju dig då mormon teologin lever farligt utefter Guds ord

Ni tror inte på treenightetn ( Gud fadern och den helige ande är ett ) Lucifer är Jesu lillebror de är ju ett hån emot Jesus hur kan ni tro så Harriet Messias i mångfald var och en har en Messias även frestare Att man blir frälst genom gärningar

Du vet att jag tycker om dig och kommer gå i bön för dig

Men de går ju inte vara tyst när du som en gång blivit frälst lämnar de för du blev besviken på folk och gå in i denna tro Harriet 😢

Folk vill ju varna dig de ropar ju på dig av kärlek men du förstår ju inte de 😩 utan du tror ju Harriet att de kritiserar dig de gör dom inte de försöker nå dig

Ja ja skyll inte på Guds folk att de inte varnat dig när Jesus kommer åter och du inte vänt om de får du inte göra de försöker verkligen

tycker om dig säger inget utav elakhet till dig utan med kärlek som sagt de vet du

Kramar Jesus älskar dig

Svara -   - 10/9-17 13:07 -


Ann-Marie A.

Svar till Nina😄.

Så är det Nina! Vi kristna vill inte att någon ska gå förlorad, av kärlek till dem. Önskar att alla ska vara med i den stora vita skaran inför tronen. Vad underbart det ska bli! :-)

Ja vi får fortsätta att be för dem och varandra vi kristna. Det är det bästa vi kan göra.

Kram till dej.

Och till Susse, så sant så!!

Svara -   - 10/9-17 13:25 -


bengt

ja det är ju för ditt bästa harriet

när du själv är blind för alla villoläror

eller har dom dolt dom för dig

du kanske inte varit med så länge

Svara -   - 10/9-17 13:35 -


susse

Svar till Leif Boman.

när ja gick in på den artickeln bibelns runda jord. var ja blev kallad dåre så står de inte där längre.. men min kommentar står kvar om att vrf ja e en dåre som borde vedergällas enligt nån.

Svara -   - 10/9-17 13:37 -


Nina😄

Svar till Ann-Marie A..

Eller hur så är de ju Amen vi är så enade syster i Herren 😉

Kram till dig och Jesu gränslösa välsignelse

Svara -   - 10/9-17 13:38 -


Ann-Marie A.

Svar till susse.

Alltid tråkigt när man inte står för vad man har sagt... Feghet kanske.. Man kan ju säga ett litet förlåt istället, det är inte så svårt som man tror.. Säg gärna till om jag sagt något jag behöver be om förlåtelse för, man missar lätt det.. ;-)

Svara -   - 10/9-17 13:51 -


susse

Svar till Ann-Marie A..

ja skulle vilja att alla mina kommentarer tas bort.. inte pga feghet utan för ja inte vill va kvar.. du ha aldrig vart elak mot mig.. tvärt om.. kram

Svara -   - 10/9-17 14:13 -


Leif Boman

Svar till susse.

Ok, men du måste släppa det Susse!

Jag har ju också blivit kallad för både det ena och det andra av kristna, att vara en villolärare av Christer bl.a, nonchalerad av många, avgudadyrkare av vissa lagiskt kristna, och även liknande det vackra ordet idiot av några krigiska syskon m.m. Det får man ta, det är bara så när man öppet vill stå för sin tro.

Så var glad också över att ditt namn inte är känt inför allmänheten, det blir ju mitt, men det är helt självförvållat och jag står öppet fast vid min tro även om det framöver kommer att kosta ännu mer. Jag kunde valt att vara anonym som flertalet, eftersom priset blir avståndstagande från även egna syskon, men jag låter Herren sköta om den biten!

Hur jorden sen ser ut får vi givetvis tycka vilket vi vill, jag tror på en boll, vilket jag också kan uttyda i mina Biblar, men det är ingen stor fråga, om den så vore fyrkantig så får folk tro vad de vill.

Jag önskar ändå alla som verkligen av hjärtat vill tillhöra Herren Jesus Kristus frid och välsignelser. För mig betyder Jesus i vilket fall som helst för ensam Gud Skaparen, den ende som kan frälsa, dvs den allra Högste ifrån evigheters evighet.

God bless you all, mvh Leif Boman...

Svara -   - 10/9-17 14:33 -


Lasse

Svar till susse.

Hoppas inte jag sårat dig Susse,. Fårlåt mig isåfall, kram Lasse

Svara -   - 10/9-17 17:55 -


Ann-Marie A.

Svar till susse.

Tänkte att kanske någon varit feg mot dej. Läser inte allt här, men inte sett att du varit feg. Tycker du skriver både klokt och mänskligt och roligt ofta. Hoppas du fortsätter kommentera ibland. Christer kan säkert ta bort kommentarer om man vill. Kram

Svara -   - 10/9-17 21:11 -


susse

Svar till Ann-Marie A..

vi hörs på telefon annmarie hoppas ja.. tänkte skriva till dig på telefon men min dotter ha gått o gömt den nån stans o ja orkar inte leta just nu..

o nej ja vill inte kommentera mer.. upp till christer om han vill ta bort allt. ja e ju en villolärare samt de ena o de andra här.. så vrf ens ha kvar villolära om de e så..

ja tror iaf på Jesus o att han dog o uppstod för mina synders skull o ja va endast här för o ge samma hopp som ja har till andra. Att det finns en Gud.

vi får vel se va ja hittar på näst .. ja ha ingen aning just nu..verkar inte va så välkommen på nästa ställe heller..

men Herren får visa mig vägen. :)

<3 stor kram till dig o Lasse o alla andra.. o hejdå till resten.

Svara -   - 10/9-17 22:11 -


Tomas N

Susse . tråkigt att känner som du gör, kanske det är bra som en del andra gör att ta en kort eller längre paus bara och inte ta ett långsiktigt beslut. Bara ett enkelt tips från mig.

Det blir ibland en laddad atmosfär i bloggvärlden och på sociala medier. Jag hoppas och tror att diskussioner som ör öppna och raka om olika saker där vi lär oss i tron utvecklar och formar oss och ibland uppenbaras lite orevliga saker,men att Gud vill rusta oss och slipa oss allt mer.

När det gäller platt/rundjorddiskussionen så har jag länge tyckt att det inte tjänas på att lyfta detta. Christer gör ändå det då och då och jag ser ingen god frukt i det.

Det har inget med frälsning och efterföljelse att göra och man behöver inte förekomma lögner på samma sätt som villoläror.

Platt jord är en konspirationsteori egentligen i mina ögon oavsett om det är sant eller inte och det ryms inte inom bibelstudier eller teologiska frågor.

Min erfarenhet och observation är att de som tror på och förespråkar platt jord ofta är smarta människor. Framför allt ser jag hur man riskerar att relationer påverkas starkt p g a hur man ser på frågan. Så jag som är övertygad om att jorden är rund och är mest av allt intresserad av efterföljelsen,sund lära och mänskliga relationer vill själv undvika frågan helt och uppmanar till den linjen. Tycker inte det skall vara i fokus helt enkelt därför att det inte öppnar mera för Guds rike eller förhärligar Gud .

Givetvis måste ett intensivt saluförande av dessa teorier bemötas.

Man kanske kan sammanfatta allt detta med att friheten under ansvar vi fått lämnar oss lite beroende av flera verkligt goda och visa lärare i tro och verklighet.

Jag menar på gräsrotsnivå och uppåt och tror inte Jesus hade tänkt att vi hela tiden skall sätta vårt hopp till kända namn som t ex Sven Reicman,Jareteg eller någon annan utan att man studerar själv,men tar rygg på andra mentorer. Jag tror vi behöver hela skalan från de som doktorerat ned till marksoldaten

Det blev en lång utläggning.

Ha en bra vecka vänner och stå fasta i tron och det kristna livet

Jesu frid

Svara -   - 10/9-17 22:39 -


susse

Svar till Tomas N.

ja förstår hur du menar tomas o ja förstår oxå att du menar väl i de du skriver... finns massor av konspirationer.. håller med.. men enligt min tro är jorden platt o rund o ja tycker de viktigt.. för de hela förklarar både solens och månens bana runt jorden som är rund o de stämmer in på pricken me Bibeln..tex psalm 19 som e en av min favorit psalm tar upp det.. på samma sätt ser ja de med mina egna ögon när solen går över dagen o månen under natten. förut trodde ja inte på nånting.. ja fanns bara.. hade inga tankar om nån gud eller nått annat.. men sen hände de en grej.. en man drog upp tusenårsriket på facebook.. ja läste de.. sen hände ba sjukare grejer som ja inte vill säga högt..hade riktiga fiender på den tiden som hatar mig .. men ja börja läsa bibeln från uppenbarelseboken.. ja tänkte då att de kört..allt e kört.. men Gud hjälpte mig.. de hände nått på min balkong.. ja stog o rökte en cigg.. o helt plötsligt gick mitt huvud tillbaka till adam och eva. o från o med den dagen.. så fatta ja att de finns en Gud. . ja tog inte emot Jesus just då men ja förstod att de fanns en Gud.. Jesus kom senare o då förstod ja att Det finns ingen annan väg förutom genom Jesus. själv e ja en syndare...o ja ha ingen chans att komma till Himlen utan Jesus. ja ha bett Herren om förlåtelse att varför började ja läsa Bibeln baklänges....men Herren fixade de till mig så ja börja från början..

så... mmm.. de e så.. tack Jesus. vill inte va en enda dag utan Jesus.. varför vandra iväg som ja gjorde innan..när Jesus endå gav mig tro. Ja älskar honom mer o mer för varje dag.. Han har verkligen hjälpt mig så mkt så du anar inte.. o ja har mitt hopp på att de fortsätter så.. vi e inte här utan anledning.. o ja vill aldrig mer va utan o ha ett hopp på att de inte finns nåt.. o önskar ingen annan de heller. God natt !

Svara -   - 10/9-17 23:12 -


susse

o ja tomas alla 3 är ett fadern sonen och den heliga anden. <3

Svara -   - 10/9-17 23:20 -


susse

Svar till Tomas N.

bara så du förstår allvaret i detta. ja har tre små barn som ja älskar.. o ja tror på Jesus.

Svara -   - 10/9-17 23:29 -


Ann-Marie A.

Svar till susse.

Vad häftigt att läsa när Gud tog kontakt med dej där på balkongen! :-) God natt <3

Svara -   - 10/9-17 23:49 -


Harriet Bouvin

Svar till susse.

Du har insikt, susse. Var rädd om dig!

Det tar tid för en människa att bygga upp sitt liv men det går desto fortare för en å annan att förstöra det för oss - det kan gå på ett ögonblick.

Jag går i de församlingar där jag känner att jag blir uppbyggd. Allt gott kommer från Gud.

Var välsignad!

Svara -   - 11/9-17 01:48 -


Harriet Bouvin

Svar till Ann-Marie A..

Du säger här att mormoner inte är kristna o att de säkert är både är trevliga och duktiga.

Därefter berättar du att du aldrig har träffat någon mormon.

Tänk att kunna "veta" så mycket om en så stor grupp människor utan att en enda gång ha träffat något om dem. Hur trovärdig låter en sådan bedömning, tycker du?

Att ha livvakt var bara ett exempel men var någonstans står det skrivet att användandet av livvakt inte "låter kristet"? I så fall så får väl motsvarande gälla om du behöver ringa till polisen för att få hjälp o skydd? Är polisskydd vid mordhot också okristligt? i Bibeln talas det ju till och med om fromma krigsmän.

Hur som helst. Ha det så gott Ann-Marie A. Kanske du kan ägna dig åt det som ger dig mer glädje än den här sajten gör, så tänker du nog mindre på sjukdomen.

Svara -   - 11/9-17 01:59 -


susse

Svar till Harriet Bouvin.

ja vet de harriet <3 va rädd om dig med!

Svara -   - 11/9-17 06:24 -


susse

Svar till Ann-Marie A..

jo de va rätt häftigt faktist o ja e tacksam <3

Svara -   - 11/9-17 06:33 -


Tomas N

Svar till susse.

Självklart förstår jag allvaret med livets alla bekymmer. Det gör nog de flesta ,om inte alla.

Det jag ville säga var att om man blir förolämpad eller missförstådd eller utsatt för förtal så är det viktigt att se omständigheterna runt det,på vilka grunder osv.

Just när det gäller villoläror eller det som uppfattas som det så blir det ibland hårdare ord än vad som menas och att det ofta är mindre personligt än vad det först ser ut som.

Vår och en kanske skall fundera på vad som är en åsikt eller en övertygelse och framför allt som du säger fokusera på det viktigaste.

Att fortsätta kristna livet,må bra och kunna finnas för sina närmaste är livsnödvändigt.

Lycka till med ditt och Guds välsignelse!

Svara -   - 11/9-17 07:04 -


susse

Svar till Lasse.

om du e Robocop.. då e ja Terminator. <3 vi hörs Lasse.. ill be back ;)

Svara -   - 11/9-17 07:43 -


Ann-Marie A.

Svar till Harriet Bouvin.

Ja fakta jag läst om er tro, också på er hemsida, och vad du berättar så lever ni lugnt och värnar om familjen. Du berättar också att ni satsar på utbildning. Tyckte då det stämde att skriva trevliga och duktiga.

Sen kan jag inte tro på alla tillägg ni har, som strider mot det som Jesus säger. Tog mycket lång tid för mej att kunna tro på kärleken. Dåliga efarenheter du, jag med flera.

Klart jag tycker det är bra med livvakter och polis, det förstår ju du med. :-)

Att sträva efter ett liv avskilt från andra med bätre mat, bättre luft och med livvakter låter ego.. Ja det står i nya testamentet att vi kristna ska strida med andens svärd.

Lågt av dej att skriva att jag tänker mycket på min sjukdom. Förlåter dej. Hänvisar ibland till den, om det ev kan hjälpa någon annan. Ägnar mej som du mest åt annat, och sådant som också ger glädje.

Tack och ha det så gott du med Harriet! :-) <3

Svara -   - 11/9-17 12:35 -


bengt

jag har bett för dig harriet att du ska hitta

en bra och sund kristen församling

Svara -   - 11/9-17 13:26 -


Katrina

Här hittade jag en kvaliativ analys om mormonkyrkan...visseligen jämför han de med Katolska Kyrkan med värd att läsa.

http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:223344/FULLTEXT02

Svara -   - 11/9-17 19:04 -


bengt

vi ska inte. Befatta oss alls med mormons

bok

vi ska däremot läsa och studera bibeln

gör dig av med mormons

bok harriet

håll dig till bibeln

den ger dig sanningen

Svara -   - 14/9-17 10:48 -


Tomas N

Svar till Harriet Bouvin.

Den här bibelversen har använts för att ifrågasätta upprätthållandet av sann lära och jag har känt en ofrid över hur det tolkas. Enstaka bibelverser som går emot en majoritet av uppmaningar skall man vara försiktig med och be mycket över till man fått klarhet över det.

Jesus citerade ofta profeter och jag tror denna text kommer från berättelsen om Jehu.

2 kungaboken 9:18 och 19.

Jehu har en mycket viktig roll i historian. Han blev smord och fick uppdraget att göra slut på Isebel som förledde Israel till avgudadyrkan.

Om det är samma mening i det Jesus säger till sina lärjungar så blir innebörden.

Jag har kommit för att fullständigt göra slut på avgudadyrkan. Jehu säger även på ett annat ställe. Vem är för mig och vem är emot?

Fullständigt radikal och detta är även en av Jesus karaktärer och uppdrag och på det sätt han skall komma på Herrens dag.

Min tolkning av den här frågan lärjungarna ställer och Jesus svar är. Följ mig och fokusera endast på det. Den som inte är för är emot och var och en skall själv ta ansvar om han är för eller emot.

På andra ställen i NT får vi lära oss om att vi är en kropp och skall se efter och uppmuntra varandra enl Hebr 10 24-25.

Slutsatsen som jag gör är att Apostlarna (ffa Paulus,Petrus,Johannes ) var de som fortsatte Guds plan och att Jesus själv inte undervisade om allt som skulle komma,men riktade sig mest emot Judarna och visade på övergången till det nya förbundet.

För mig så är Jehu underskattad bland GT,s hjältar. Avgudadyrkan är det allvarligaste

avfallet och Jehu gjorde slut på det styre som mest av alla avföll till avgudadyrkan.

Johannes brev avslutas med orden. Håll er borta från avgudar ,Moseböckerna och hela Israels historia handlar om avfall till avgudadyrkan. Salomo avföll och hans fall blev stort.

Guds första bud är. Du skall inga andra gudar hava.

Ändå pratar många förkunnare idag om att människan gjort sig själv till gud. Även om det i sig är allvarligt ,så är det just andra gudar som tillbes som är det värsta och inte människan som sin egna gud även om båda är illa

Hoppas det här kan vara till hjälp att förstå sanningen bättre

Välsignelse

Svara -   - 25/9-17 13:43 -


Tomas N

Svar till Tomas N.

Förtydligande referens till Bibelvers som jag kommenterade.

Hittar det inte nu,men tror det refererar till Markus 9:39

Andemeningen och betydelsen är . Lärjungarna rapporterar om några som gör gärningar i Jesu namn och texten som kommenteras är

"Vad berör det dig/er? Följ du mig.

Jag hittar inte den texten annat än i Johannes 21 dör dispyten mellan Johannes och Petrus kallelse och livsöden pratas om.

Men som jag skrev i förra inlägget så menar jag att det inte finns någon god grund att blunda för felaktiga läror med referens till något som Jesus har undervisat om.

Svara -   - 25/9-17 14:15 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar

Studio Apg29 - Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar - Christer Åberg talar och undervisar och sjunger. 

0

Läs allt!


Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Bibeln är tydlig. Det är Herren som är Gud. Ingenstan i Bibeln står det att det skulle vara Allah som är Gud.

13

Läs allt!


Nenne live 20 mars

Live från Studio Apg29 med Nenne Lindberg, Siwert Lindberg och Håkan Bertilsson.

0

Läs allt!


Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Ögonläkare i Jerusalem har utvecklat ögondroppar som reparerar hornhinnorna och korrigerar synfel.

21

Läs allt!


New Age slutmål

Av Holger Nilsson 

New Age slutmål - Holger Nilsson

En andlig förförelse utan motstycke drar över världen, som samlingsnamn för denna används beteckningen New Age.

3

Läs allt!


Nenne live ikväll tisdag 20.00

Nu är det klart! Ikväll 20.00 sänder Nenne och Sivert Lindberg och Håkan Bertilsson från Studio Apg29. Sprid detta och välkommen att titta! https://www.facebook.com/christeraberg29

0

Läs allt!


Annons


Studio Apg29 - Ikväll Christer Åberg

Studio Apg29 med Christer Åberg som spelar, sjunger och berättar om Jesus. Mycket intressant program!

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 12, fredag 23 mars 2018 kl. 00:05

Jesus söker: Gerda, Gerd!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Apg29 med Christer Åberg - Evangelisten del 1

Evangelisten del 1. Högintressant klipp från apg29.nu med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer

Margareta Larsson: Jag tänker be för Sverige - med Jimmie Åkesson

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Mikael W: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Alf: Stefan & Maria Hallman hos Breaking News med Filip & Fredrik

Mikael W: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

P: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

AnnMarie: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Sigvard Svärd: New Age slutmål

Mikael W: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Dick Lind: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Erik S: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Peter Hall: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Mikael W: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Mikael W: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

David Ström: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Ossi Kettunen: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar


Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Många bilder!

Peter Ljunggren i Korskyrkan Jönköping

Lindbergarna medverkade tillsammans med den svensk-kanadensiske värrldsevangelisten Peter Ljunggren i Korskyrkan i Jönköping.

80

Läs allt!


Ukulele för Jesus - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg spelar och sjunger och berättar om Jesus och hur man blir frälst i en extra insatt livesändning på Facebook.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 390 754 469 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 392 bloggartiklar, 80 389 kommentarer och 53 872 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp