474 online! | Sidvisningar idag: 120 111 | Igår: 185 872 |

www.apg29.nu


Muslim mördade fem kristna i Dagestan

Fem kvinnor dödade i skjutning mot rysk kyrka

Bild: samnytt.se. 

En muslimsk gärningsman ropade ”Allahu Akbar” och sköt ihjäl fem människor med jaktgevär när de lämnade en gudstjänst i en rysk-ortodox kyrka  i den muslimska ryska delrepubliken Dagestan.

Attentatsmannen, en muslimsk man i 20-årsåldern, var beväpnad med ett jaktgevär och ropade ”Allahu Akbar” när han sköt mot människor som lämnade en rysk-ortodox kyrka där en gudstjänst precis avslutats. 

Fyra dödades direkt och fyra skadades. Två poliser och en kvinna blev sårade. En femte kvinna dog senare på sjukhus. Mördaren blev själv ihjälskjuten av polisen. Han har blivit identifierad som en lokalinvånare i 20-årsåldern.

Islamiska staten

Amaq, propagandabyrån för islamiska staten, hävdade att terrorrörelsen låg bakom den dödliga attacken, även om det inte gavs några bevis.

Människor behöver Jesus Kristus - det är bara han som kan frälsa människor och ge dem frid och rätts sorts kärlek!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 18 februari 2018 22:50 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


183 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

David Ström

Verkligheten är så otroligt mycket värre en man kan begripa. Det är lätt att inte känna Guds frid om man sätter sig in i den ocensurerade verkligheten. Men att man inte ser åt sidan hjälper en åtminstånde att förstå.

https://sv.gatestoneinstitute.org/9105/kristna-flickor-muslimska-

Svara -   - 18/2-18 23:40 -


Johan

Islam är antikrists ande, d v s vilddjurets religion. Vi har släppt in våra framtida bödlar, i det här landet. När ska det svenska folket och alla lurade och självgoda "kristna", inse det?

Svara -   - 19/2-18 05:23 -


Johnny Haglund

Blir man förvånad? Jag ställde 3 frågor till en kyrkans företrädare i går. Är Gud allsmäktig? Är satan en skapad varelse? Och har satan annan kraft än sin fria vilja? Svaret blev. Att det var de tre stora frågorna som teologiskt ingen kunde svara på. För mig är det skrämmande, men det förklarar kyrkans tro.De extrema har en fast tro, hur ser de på oss?

Svara -   - 19/2-18 08:10 -


Katrina

Skrämmade, vår media är oftast tyst om att kristna förföljs och dödas.

Tänk på att 215 miljoner kristna är förföljda, och att drygt 3 000 kristna dödades för sin tros skull förra året. Är inte det folkmord?

Be för Sverige!!

Svara -   - 19/2-18 08:41 -


JL

Svar till Johan.

Nej, jag sa ifrån 2014, så säg inte vi har släppt in dem. Folkmordsmarxisterna släppte in islam. Och folkmordsmarxisternas svans med tillhörande pastorer.

Svara -   - 19/2-18 08:57 -


Johan

Svar till JL.

Semantik...?

Vi som folk har släppt in dem, genom att rösta på de politiska partier som i sin tur har förrått oss med massinvandring av muslimer.

Alltså! Även om du och jag är oskyldiga till det, så tillhör vi det folk som har gjort detta. Alltså är det semantiskt riktigt, att säga att. "vi" (som folk) har släppt in dem.

Förstår du nu då?

Svara -   - 19/2-18 09:24 -


AnnMarie

Det skulle vara intressant att höra vad de 380 pastorerna har att i dagsläget säga till sitt försvar till hur man kunde vara så naiv och blåögd.

Så om någon som skrev på listan och läser det här gav sig till känna vore det bra.Ni tycks ju helt ha tystnat nu.

Svara -   - 19/2-18 09:47 -


Sarah

Svar till Katrina.

Ja de vill inte att folk ska veta.

Det är missvisande och ett förakt för de mördade. :-(

Föreställ er att det hade stått: "kristen man dödade fem muslimska kvinnor vid moske!"

Tror ni det hade stannat vid en notis?

Nu händer inte det, pga vad den kristna tron står för, i motsats till islam.

Men ingen är intresserad av sanningen numer. Bibeln har verkligen rätt.

Gud välsigne er alla.

Svara -   - 19/2-18 09:47 -


JL

Svar till Johan.

Jo, vi har väl gjort det. Detta under en gigantisk hjärnvtätt som fått knutby verka som ett barnkalas. Men detta var vad våra kristna ledare sa att vi skulle göra och som mindre människor så följer vi ju strömmen.

Sista gången jag var i min församling så haglade kodorden. Öppenhet, inkluderande, gränslös osv. Själv fick jag en stirrande blick och en avhandling om kristna avarter. Och visst, jag är ingen bra människa, en av de sämre. Men åtminstone fattar jag när någon jobbar för en annan gud.
Ett ganska bra inslag ifrån Ken Ekrot om Ungern:
https://youtu.be/fXSyERl5gPQ

Svara -   - 19/2-18 10:05 -


Bertil Rosenius

Svar till JL.

”Detta under en gigantisk hjärnvtätt som fått Knutby verka som ett barnkalas.”

Har sagt det tidigare - under inlägget om Knutby - kanske dags att tala om verkligheten här och nu!

Media påverkar oss och vi låter oss villigt... påverkas av olika media. Räkna kommentarerna under inlägget om Knutby - det räcker för att förstå hur långt bort många av oss är när det gäller att orka/vilja greppa nuet!

Den regering som jobbar - som du säger - ”för en annan Gud” måste bort - OM landet skall kunna räddes.

Svensk kristenhet behöver både gå in i sin kammare och ut verkligheten - många lever bara av världen - sin lilla del av världen. På sin egen bekvämlighets tröskel - mellan bönekammaren och verkligheten.

Svara -   - 19/2-18 10:27 -


Johan

Svar till JL.

Det finns en slags politisk korrekthet inom kristenheten, som hävdar att vi som kristna måste tycka att vi ska ta emot alla som kommer hit, annars är vi inga bra kristna. Det är grupptryck och "hjärntvätt ", och handlar om att blunda och låta bli att se verkligheten, samt misstolka vissa bibelord.

Om man talar om för dessa att vi är drabbade av globslist-elitens och de rika muslimländernas agenda, i o m massinvandringen av muslimer, så vägrar de tro på det. Inte heller är de öppna för att granska fakta, när det gäller de som kommer hit. Att dessa flyr till vårt välfärdssystem, att de har högre benägenhet till våldtäkter och annan kriminalitet, att det vore effektivare att hjälpa folk i deras närområden, att de dom kommer hit, inte tvekar en sekund att ljuga om allt, bara för att få stanna osv.

Bra tal av Kent Ekeroth!

Svara -   - 19/2-18 10:32 -


Tomas N

Både frikyrkan och statskyrkan har för starka band till staten och tar del av dess sjukdomssymtom och nutidens ideologier. Inte bara de 380 pastorerna i detta uppropet utan hela frikyrkan påverkas av det som anses vara en profetisk syn/tilltal om att nu kommer de onådda folken till oss.

Jag tvivlar på autenciteten ochtolkningen på denna profetia,men även om den skulle vara riktig så betyder det ju inte att kyrkan skall ställa upp på statens bedrövliga sätt att hantera måde migration och inhemsk befolkning och samtidigt upprätthålla lag och ordning,rättsstat och bedriva en statsekonomisk försvarbar politik.

Allt detta bedriv uppåt väggarna idag. Statskyrkan har den politiska styrningen inne i sig och drivs av den och frikyrkan drivs av vanliga människor som påverkas väldigt mycket av det politiska klimatet.

Frikyrkan hade en bra roll för samhällsutvecklingen under svåra tider och bidrog då,frågan är vilken roll den har idag? Tycker den delvis är jämförbar med den borgerliga alliansen. Den driver inte den negativa utvecklingen,men är passiv och hittar inte sin roll i samhället till viss del.

Svara -   - 19/2-18 10:34 -


Bertil Rosenius

Svar till Johan.

Bra skrivet.

Avs Ekeroth har jag bara ytligt lyssnat på hans tal och kan inte bedöma det. Men är det det tal då han nämner George Soros så kan jag bara säga att det namnet - George Soros - bör få oss att lyssna... Hans namn hissar varningsflagg... en känd globalist.

Svara -   - 19/2-18 10:54 -


Bengt

Kanske en hel del av de 380 pastorerna

Har tänkt om nu

Vi får hoppas det

Svara -   - 19/2-18 11:01 -


Bengt

Vår är George soros ifrån ?

Svara -   - 19/2-18 11:02 -


Bengt

Islam är sjukt

Många muslimer är sjuka

Ja kanske alla

Svara -   - 19/2-18 11:03 -


Katrina

Svar till Sarah.

så rätt så Sarah.

GVD

Svara -   - 19/2-18 11:11 -


Erik S

Svar till AnnMarie.

Ja du, inser man inte som kristen,vad islam står för, då är det illa ställt, mycket illa. Vi ser genom historien att det är samma tillvägagångssätt islam använder i land efter land för att ta över och få sin vilja fram. Små steg i taget. Man kräver det ena efter det andra. Man blir förolämpad av ditten och datten och så vips, får man med sig myndigheterna. Moskéer kommer överallt och böneutrop likaså.

Politiker och många inom SvK menar att vi p.g.a mångkulturen också måste ha full frihet för islam. Sverige är dock ett extremt exempel. Eftersom vi är så "goda" så måste vi acceptera allt vad galenskaper heter. Antisemitism, hbtq, islam, pk-censur m.m.

Vi har skämt ut oss å det grövsta med M Wallström i spetsen, som hyllar terrorism mot Israel. Swärd och hans 380 duktiga, goda och "andliga" pastorer (ja dom är säkert mycket bättre än mig i alla fall, det erkänner jag) borde väl fundera på, om dom begått ett misstag, eller? Vad är skillnaden mellan Wallströms supportande av Abbas och terrorism och pastorernas krav på att dessa unga muslimska män ska få stanna. Och sedan sextrakasserar och våldtar många av dom våra flickor och kvinnor? Deras liv kanske är förstört för alltid. Har inte dessa "goda kristna" något som helst ansvar för sitt agerande? Jodå, alla kan vi begå misstag, jag vet.

Nej, jag säger inte att alla är kriminella. En del är det synd om. Men alltför många utnyttjar vår godhet och sen hånar dom oss för vår flathet. Kan det vara rätt? Är jag helt fel ute, så ber jag om ursäkt.

Nu har ett nytt upprop startats, läste jag om att flera ensamkommande skall få stanna! Undrar stilla om vi inte har fått nog snart? Bara kostnaderna för denna hantering av invandrare är uppe ca 100 miljarder kr!

PS Hoppas många av er går med i böneuppropen, både Sverigebönen och Enarssons 7:14!

Svara -   - 19/2-18 11:15 -


Bea

Undrar om inte våra pastorer och förkunnare behöver omvända sig från besserwisser attityden, från stolthet, högmod, ytlighet, materialism, olydnad, motsträvighet, upproriskhet och tröghet och stå upp för Jesus Kristus. Allt står inte väl till med dem.

Svara -   - 19/2-18 11:18 -


Bertil Rosenius

Svar till Bengt.

https://www.apg29.nu/a/70v

Svara -   - 19/2-18 11:27 -


Bertil Rosenius

Svar till Bengt.

https://www.apg29.nu/a/2fa

Svara -   - 19/2-18 11:31 -


AnnMarie

Bengt

George Soros är född i Ungern men kommer från en judisk familj fick jag fram då jag googlade

Svara -   - 19/2-18 12:27 -


Bengt

Jo du har rätt i det bra

Men även vi som inte är pastorerna

Vi behöver alla rannsaka oss själva

Och vi behöver förmana varann

Och förmana pastorer

Svara -   - 19/2-18 12:36 -


Bengt

Ursäkta ska vara

Bea

Tack för svaret

Svara -   - 19/2-18 12:38 -


JL

Svar till Bertil Rosenius.

Har sagt det tidigare - under inlägget om Knutby - kanske dags att tala om verkligheten här och nu!

Jag förstår att det är en öm tå av någon anledning, men jag ser ett mönster inom frikyrkan. Någon får en profetia. Denna börjar leta efter paragrafer i bibeln eller samband i verkligheten. Därefter börjar vansinnet. Människorna i knutby kunde tillbringat hela dagarna i bön och det hade inte hjälpt. Av den enkla anledningen att de var fel ute. De kunde även evangeliserat dagarna i ända, men inget hände ändå inte hänt.

Så till nästa punkt i vansinnet som är ännu värre. En profetia, som jag utgår ifrån att den skriven av en globalist når en predikant. Frikyrkomedlemmarna blir rädda och följer profetian, trots att den medför avfall från Gud, att Sverige blir muslimskt. Därefter börjar vansinnet. Predikanter börjar med att förvränga verkligheten och ljuga. De kör trakasserier mot de som inte följer med in i ledet. Resten vet vi.

Nu behövs ledare som kan förstå verkligheten. OM vi får det, kan vi börja be och agera utifrån de riktlinjer vi får. Tills dess är vi utelämnade till herdar som dragit in vargen till fåren.

Personligen är jag övertygad om att det sitter ÄKTA vargar i fårakläder i frikyrkan. Alltså tvättäkta marxister. Så fungerar marxismen. Det är ingen slump att tv, radio, kyrka mm ser ut som det gör. Det är hjärntvätt.

Svara -   - 19/2-18 15:55 -


Bengt

Kan vara så

Svara -   - 19/2-18 16:08 -


Bengt

Sen finns ju ännu en möjlighet att vi

Slipper bli helt muslimskt

Men tyvärr kan en rysk invasion vara

En av de säkraste sätten att slippa det

Svara -   - 19/2-18 16:11 -


Bengt

Om det inte blir en mycket stor väckelse

Istället

Svara -   - 19/2-18 16:13 -


AnnMarie

Bengt

Det är bra att vara positiv men man behöver vara realist också!

Svara -   - 19/2-18 16:37 -


AnnMarie

Hur många frikyrkopastorer finns det i vårt land.Någon som vet?

Svara -   - 19/2-18 16:38 -


Bengt

Jo men att Sverige blir helt muslimskt

Är inget som måste inträffa

Jag menar inte att dom flesta i Sverige

Skulle bli frälsta

Men ändå en rätt stor del

Och många muslimer framförallt

Svara -   - 19/2-18 17:55 -


Rolf

Kan en religion som får människor att döda på detta bestialiska vis i av tro på en Gud vara en Gudstro på en god Gud. Jag tvekar mycket starkt. Det kan mer ses som en tro påverkad av ondskan och riktad till denne.

Svara -   - 19/2-18 18:18 -


Jessica

Svar till Bengt.

I den kristna tidningen Dagen skriver man ” Sverige spås få störst andel

muslimer i hela Europa”.

Undersökningsinstitutet Pew Forum,

säger att år 2050 kan en så stor del

som 30% av Sveriges befolkning vara

muslimer.

Svara -   - 19/2-18 18:27 -


Bengt

Men i varje fall mindre väckelser kan påverka

Antalet

Och jag är ändå rätt övertygad om att en

Rätt stor mängd av.dom kommer återvända

Till sitt hemland

Förr eller senare

Till vilka länder av dom är svårare att säga

Men gissar ändå på att somalier kan vara

Ett av folkslagen

Sen kan det också vara så att andelen

Sekulära och liberala muslimer kommer

Att öka

Jag anar en sådan utveckling

Svara -   - 19/2-18 18:40 -


Bengt

Det beror ju också på den politiska

Utvecklingen

Om sd framöver skulle få majoritet lär

Det kunna bli färre än nu istället

Svara -   - 19/2-18 18:42 -


Roger T. W.

Svar till Bengt.

Soros kommer från Ungern. Den mannen ska vi akta oss för. Soros ska snart gifta sig med en betydligt yngre kvinna på runt 40.

Svara -   - 19/2-18 21:47 -


Bengt

Tack för varningen

Svara -   - 19/2-18 21:56 -


AnnMarie

Roger T.W.

Ja Soros är född i Ungern och är jude.

Lite märkligt att bli varnad för en jude kan man ju tycka.....

Svara -   - 19/2-18 22:41 -


Katrina

Ha haa..Soros är ju gammal man ca 87 kanske äldre. Han är finansman , valutaspekulant , blankning och älskar pengar mer än nått annat.

Svara -   - 19/2-18 22:48 -


Roger T. W.

Svar till AnnMarie.

Soros definieras av vad han gör inte vad han har för ursprung. Jag nämnde det inte. Jag och många andra fick känna av hans spekulation mot kronan och han vill fylla Sverige med invandrare. Han är en riktig globalist.

Att vid 87 års ålder (om det stämmer) gifta sig med en mycket yngre kvinna är märkligt. Har han krafterna kvar? I USA kan superrika köpa blod från unga människor och kroppsdelar. Jag undrar ibland om antikrists välde redan har börjat. Jag var tvungen att säga det, men hoppas nu att läsarna vänder uppmärksamheten mot höjden. Vi har ett fantastiskt hopp och ska inte snubbla på alla problem.

Svara -   - 19/2-18 23:11 -


AnnMarie

Roger T.W.

Jag har läst på lite om Soros och förstår vad han går för.

Tyckte bara att det blev lite smått "lustigt med tanke på judarnas frälsning och allt kring detta men han kanske också tillhör skaran av judar som blir frälst trots allt vad vet vi om det ?För Gud är ingenting omöjligt.

Svara -   - 19/2-18 23:22 -


Katrina

Här kan du läsa om Soros och bröllop

Svara -   - 19/2-18 23:51 -


Katrina

Svar till Katrina.

https://www.theblaze.com/stories/2013/09/22/83-year-old-billionaire-george-soros-weds-42-year-old-woman-here-are-the-pictures

Svara -   - 19/2-18 23:57 -


Stefan

Svar till AnnMarie.

I olika lokala tidningar som BLT , KB , VT , mfl. ser jag varje vecka notiser där gamla människor tagits av polis för att ha skrivit kritik av muhammedanismen på internet.

Åklagare ställer till med rättegång och domaren dömer sedan till tusentals kronor i böter för " brottet " . vissa har fått 6 mån fängelse för HMF.

"hets mot folkgrupp " utökas hela tiden , nu senast med transvestiter , tidigare lades HBTQL till sådant som inte fick kritiseras..

För att återfå yttrandefriheten måste HMF tas bort.

Kristna har alltid fått finna sig i att bli förlöjligade !! Varför bara vi ??

Svara -   - 20/2-18 06:04 -


AnnMarie

Stefan

Varför kristna får finna sig i att bli förlöjligade kanske beror på att man inte bryr sig eller protesterar.

För övrigt ät det ju upp till var och en att avgöra vad man vill och vågar säga.Vill man ha lugn och ro så tiger man och behåller sina åsikter för sig själv.Personligen känner jag inget krav på att alltid säga vad jag anser är sanning även om jag gör det här lite då och då.Man väljer själv hur obekväm man vill vara.

Svara -   - 20/2-18 11:16 -


Bertil Rosenius

Vi måste väcka varandra till agerande på flera fronter!

https://www.apg29.nu/a/3b2

Svara -   - 20/2-18 11:17 -


Bengt

Stefan

Vad står l för ?

Svara -   - 20/2-18 11:19 -


JL

Svar till Bertil Rosenius.

Från din länk Bertil:

"Vårt land utestänger Gud – bl.a. genom politiskt agerande, nationellt och internationellt!"

Detta är inte så konstigt, inte ens kristna verkar jobba för Gud utanför sin andliga svär. Det finns flera som hela tiden kommer med slitna kommentarer i stilen "Jesu rike är inte av denna världen" sedan struntar de i allt annat än de andliga tingen.

Vi kristna har låtit detta hända, det beror på flera saker. Men den viktigaste saken är nog att vi inte stått upp för vår Gud. Istället har vi försökt behålla Gud för oss själva och varit nöjda med att hålla den version av lagen som vi tagit fram. Skall det ändras behövs förändring.

Svara -   - 20/2-18 13:29 -


JL

Svar till Bertil Rosenius.

Från din länk Bertil:

"Vårt land utestänger Gud – bl.a. genom politiskt agerande, nationellt och internationellt!"

Detta är inte så konstigt, inte ens kristna verkar jobba för Gud utanför sin andliga svär. Det finns flera som hela tiden kommer med slitna kommentarer i stilen "Jesu rike är inte av denna världen" sedan struntar de i allt annat än de andliga tingen.

Vi kristna har låtit detta hända, det beror på flera saker. Men den viktigaste saken är nog att vi inte stått upp för vår Gud. Istället har vi försökt behålla Gud för oss själva och varit nöjda med att hålla den version av lagen som vi tagit fram. Skall det ändras behövs förändring.

Svara -   - 20/2-18 13:29 -


Jessica

Svar till Bertil Rosenius.

A M E N och åter A M E N! Tack Bertil!

❤️

Svara -   - 20/2-18 13:30 -


Lars-Erik Molin

När räven har härjat runt i hönshuset, är det då bara räven som är den skyldige? Är det då inte den som öppnat luckan och släppt in honom som man bör ställa till ansvar? En räv är en räv och att han uppför sig som en sådan är helt förväntat.

Det pågår nu en rättegång mot en muslimsk fundamentalist om dådet på Drottninggatan. Jag betraktar honom som fundamentalist och inte extremist. En fundamentalist försöker leva i enlighet med sin religions skrifter. En extremist handlar utöver vad som är skrivet.

När får vi se rättegångar mot dem som lät honom komma in i landet, underlät att verkställa utvisningen, försörjde honom och gav honom logi?

Skall dessa medskyldiga gå fria?

Svara -   - 21/2-18 10:44 -


JL

Svar till Lars-Erik Molin.

Du måste uppdatera din världsbild lite. De som är ansvariga vill att denna utvecklingen består. Detta är en förlängning av 68 revolutionen, islam och marxismen eller globalismen som vi kanske kallar den, är alltså allierad i kampen mot nationer och kristendomen.

Jag utgår ifrån att de är embryot till den kända passagen i uppenbarelseboken, de två odjuren. Ett från underjorden och ett från folkhavet.

Svara -   - 21/2-18 11:53 -


Peter Hall

Svar till Johnny Haglund.

Är Gud allsmäktig?

Verkar Satan inom de gränser, som Gud har satt för honom? Ja, eftersom Satan har hållits fängslad i avgrunden för tusen år. Han kan endast agera när Gud tillåter det.

Är satan en skapad varelse?

Bibeln talar om honom som Lucifer, en ljusets ängel. Han skapades inte som satan. Han valde själv att utmana Gud och gjorde sig till Djävul, Guds motståndare och baktalare. Djävulen gick också under namnet åklagaren. Han omnämns även som Abaddon, avgrundens ängel. Upp.9:11

Jag har för mig, att någonstans i Bibeln det framkommer, att Gud och djävulen kan vara samma person. Hur kan annars Guds mästarplan röna framgång? Om satan hade givits fria händer, att sabotera Guds plan , så hade satan med obegränsad tillgång till sin onda kraft enkelt kunnat göra detta. Det heter ju, att om inte den tiden förkortades, så skulle intet kött kunna frälsas. Eller är det så, att oavsett vad satan tar sig för, så vänder Gud det till sin egen fördel? Då kanske Gud och djävulen är i maskopi med varandra.

Nåväl, en gång i framtiden kommer satan inte längre att existera, så Gud är således mäktigare.

Vad hade hänt om Lucifer hade behållit sin av Gud givna plats? Hade den synliga världen inte blivit skapad då? Det är ju ingen tvekan, att genom att skapa jorden, så kunde Gud fördölja sitt ansikte för de varelser han placerade här.

De kan då dömas utan att veta att de står under domen. Apg.17:31

Svara -   - 27/2-18 16:20 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Verkar Satan inom de gränser, som Gud har satt för honom? Ja, eftersom Satan har hållits fängslad i avgrunden för tusen år. Verkar Satan inom de gränser, som Gud har satt för honom? Ja, eftersom Satan har hållits fängslad i avgrunden för tusen år.

Jag har för mig, att någonstans i Bibeln det framkommer, att Gud och djävulen kan vara samma person. Hur kan annars Guds mästarplan röna framgång?

Peter!!!! Dina grubblerier och tolkningar är inget som Gud manar till, utan du behöver låta dig fyllas av Honom så att du kommer upp ur det djupa diket!
Mvh, Leif...

Svara -   - 27/2-18 19:01 -


Louise Öberg

Jag har funderat på Skapelsen och Gud och det får mej alltid att le...Varför inte bara skapa paradiset på en gång? Kanske alla inte vill vara med på hans plan? Om Gud av kärlek skapade allt och människan till sin avbild så gav han till människan den fria viljan..att välja ljuset eller mörkret så att säga,han vill nog inte ha oss som någon slags robot utan vill att vi medvetet vill tillhöra honom..därför var det lämpligt att ge oss den korta tiden här på denna underbara planet, att vårda och värna om. Nu tror jag att Gud är ganska så ordentligt trött på hur vi behandlat och skändat hans skapelse, gjord i kärlek och då vi manipulerar med själva livet, kloning etc...så har vi nått gränsen för att utlösa "Guds vrede"...Och att det är de tider som väntar oss nu..så tror jag,dessutom tror jag att han till var och en gör sig tillkänna för att fundera över Gud. Hans barmhärtighet har inga gränser och vet hur svårt det är för många att tro i vår avkristnade tid så han ser nog mest av allt till våra hjärtan..hans kärlek utplånar allt..

Kort sagt, Jesus alltid och för evigt!!

Svara -   - 28/2-18 02:07 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Dina grubblerier och tolkningar är inget som Gud manar till

Diket, som du talar om, kom jag upp ur redan 1983. Det är klart, att jag en gång för alla kunde ha låtit mig nöjas med att ha funnit evangeliets sanning, men min natur är nu sådan, att jag vill gå till botten med allt. Då menar jag inte, att jag skall ner i samma dike, som jag en gång tog mig upp ifrån.

Frågan; vem är den sanne Guden?

Är vi överens om, att Allah inte skall göra anspråk på den rollen. Om det är samma Gud, då är det helt i enlighet med följande uttalande av vår Gud:

"Och de tio horn, som du har sett och vilddjuret, de skola hata skökan och göra henne utblottad och naken och skola äta hennes kött och bräna upp henne i eld.

Ty Gud har ingivit dem i hjärtat att de skola utföra vad han har i sinnet, och att de alla skola handla i ett och samma sinne och giva sitt välde åt vilddjuret, till dess Guds utsagor hava fullbordats. Upp.17:16-17

Den enda makt på jorden, som har fått uppdraget att hata "Det stora Babylon" är vilddjuret med islam. Då Kristus förnekas i islam, så förstår vi att det är antikrists lära. Vem döljer sig då bakom namnet Allah? Vi måste förstå det som djävulens lära.

Nu säger Skriften att Gud har ingivit dem (jihadisterna) i hjärtat att de skulle utföra vad han hade i sinnet. Detta hände sig redan i början av islams guldålder, när muhammedanerna gjorde rent hus med dåtidens hednareligioner.

Vem är djävul och vem är Gud, Leif? Försök reda ut det för oss.

Jesu frid

Svara -   - 28/2-18 11:29 -


Leif Boman

Vem är djävul och vem är Gud, Leif? Försök reda ut det för oss.

Bibeln är oerhört tydlig på detta område älskade Peter!

(Ef 1:9‭-‬10)

Han har låtit oss få veta sin viljas hemlighet enligt det beslut han har fattat i Kristus, den plan som skulle genomföras när tiden var inne: att sammanfatta allt i himlen och på jorden i Kristus.

Hemligheten som nu Gud har uppenbarat för hela världen är att Jesus Kristus är den ende sanne Guden, inga andra gudar finns som kan frälsa, inte muhammeds allah, men heller inte hinduismens alla tusentals avgudar, inte buddha, och heller inga andra...Dvs, alla andra avgudar är verk av satan och djävulen, men givetvis använder också Gud satans oförstånd till att förbereda honom och alla hans efterföljares evighet i Gehenna...

(Första Johannesbrevet 5:19‭-‬21)

Vi vet att vi är av Gud och att hela världen är i den ondes våld. Men vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet. Kära barn, var på er vakt mot avgudarna.

Jesu frid...

Svara -   - 28/2-18 13:37 -


Bengt

Ja egentligen är det väl att dyrka satan

att dyrka andra gudar än bibelns Gud

Svara -   - 28/2-18 15:59 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Leif, du har svarat klokt, tycker jag. Men min fråga återstår, har vår Gud något med muslimernas byk att göra?

men givetvis använder också Gud satans oförstånd till att förbereda honom och alla hans efterföljares evighet i Gehenna..

Kan vi vara överens om, att den tidens kristna gynnades av att "Skökan" dömdes av Gud? Jesu lära hade länge smädats av hennes maktutövande.

Av historien vet vi, att ett av uppdragen muslimerna fick av Allah var att tillintegöra "Det stora Babylon". Islam är den makt, som med framgång verkställde denna dom. Det var inte kristenheten, som gjorde rent hus med den tidens avgudareligioner.

När nu vår Gud säger, att det är han, som har ingivit dem (muslimerna) i sitt hjärta vad han har i sinnet, vem är det då som ikläder sig ansvaret, för att denna dom skall bli verkställd? Allah uppmanar i Koranen att avgudareligionerna skall tillintetgöras. Vem håller i yxan, vår Gud eller Allah? Eller ikläder sig den sanne Guden även rollen som antikrist?

Det är gott att Jesus har kommit och givit oss förstånd om vem den sanne är. Men Guds agerande reser frågetecken. Guds tankar är tydligen inte våra tankar.

Jesu frid

Svara -   - 1/3-18 11:04 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Nej du Peter, du går alldeles för långt när du snurrar till det om att Gud skulle kunna vara antikrist...Därför undrar jag verkligen om Guds Ande överhuvudtaget kan bo i dig?

Jag vet att du sagt att du tror på Jesus och det är bra, men, Bibeln säger att de onda andarna också tror så det behöver alltså inte betyda att man står på rätt sida bara för att man säger sig tro, utan det som är viktigt är att man valt att vandra i Jesu fotspår och det har du inte riktigt visat att du är villig till, genom t.ex dopfrågorna m.m. så! En som valt att på allvar följa Jesus och blivit fylld av Guds Ande vet att Jesus Kristus inte är antikrist och man skulle inte ens ta dessa ord i sin mun...

Du är verkligen ute på farlig väg och behöver ödmjuka dig inför Herren, du påminner faktiskt tragiskt nog mer om elymas än en av Jesu lärjungar när du talar som du gör....

Svara -   - 1/3-18 17:34 -


Peter Hall

Du är verkligen ute på farlig väg och behöver ödmjuka dig inför Herren

Det kan mycket väl vara som du säger, att jag beträder en minerad väg. Nu har jag fått det ordet från Jesus, att om någon säger något mot honom, så skall det bliva honom förlåtet.

Då du betvivlar att jag har den helige Anden, och jag tänker inte säga emot dig, så är risken minimal, att jag skulle kunna häda densamme. De onda andarna tror, ja jag skulle vilja påstå, att de inte bara tror utan är överbevisade om att Gud finns. Skillnaden mellan dem och mig är att jag strävar efter ett rättfärdigt leverne genom trons lydnad. Om vuxendopet skulle göra mig mer rättfärdig överlåter jag till vår Herre att bestämma. De onda andarna har ju vänt Gud ryggen mot bättre vetande. Sådan hädelse blir tydligen inte förlåten. Jag har Jesus kär och har honom som min förebild, medan de onda andarna har avfallit från den sanne Guden.

Jag har förstått, att mina grubblerier snurrar till det för en del bröder. Om man inte vänder på alla stenarna, så förblir man lyckligt ovetande om de s.k. djupheterna och det är lugnast om vi låter vissa frågor förbli obesvarade.

Jesu frid

Svara -   - 2/3-18 10:49 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Skillnaden mellan dem och mig är att jag strävar efter ett rättfärdigt leverne genom trons lydnad. Om vuxendopet skulle göra mig mer rättfärdig överlåter jag till vår Herre att bestämma.

Du menar att du strävar efter trons lydnad men samtidigt strider mot ett av de allra första stegen i denna lydnaden väg?

Sen handlar det inte endast om vattendopet utan Andens dop också vilket du heller inte verkar bry dig om fast Jesus uppmanade sina lärjungar till att invänta denna så oerhört viktiga kraft?

Ja, att blanda ihop Kristus och Antikrist, och inte förstå att det är en oerhörd skillnad på dessa två får mig verkligen att betvivla vilken ande som har sitt grepp om dig? Det står nämligen så här;

(1 Joh 4:2‭-‬3)

Så känner ni igen Guds Ande: varje ande som bekänner att Jesus är Kristus som kommit i köttet, den är från Gud, och varje ande som inte bekänner Jesus, den är inte från Gud. Detta är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu finns i världen.

Att bekänna Jesus som Kristus betyder att bekänna Jesus som Guds smorde. Det betyder samtidigt att antikrist som betyder mot Gud, dvs någon ledd av djävulens ande, alltså absolut inte kan vara Guds någon smorde! Den som säger och vill få det att verka så är ledd av hinhule själv och behöver omedelbart omvända sig och välja Guds Ande och väg...Antikrist kommer att upphöja sig själv såsom en Guds smorde alldeles strax och just nu Peter går du tyvärr dennes ärenden...

Acceptera att lögnens fader djävulen och antikrist är av ondo och inte från Gud....Gud är inte lögnens fader utan kärlekens och sanningens Fader....

Jesu frid...

Svara -   - 2/3-18 11:16 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

En som valt att på allvar följa Jesus och blivit fylld av Guds Ande vet att Jesus Kristus inte är antikrist

Därpå skolen I känna igen Guds Ande; var och en ande som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud. 1Joh.4:2

Det är uppenbart, att Jesus inte kan agera som sin egen motståndare. Det är ren logik. Men, att påstå, att Jesus och Fadern är samma person, det går bra, trots att Bibeln säger, att Sonen sitter på sin Faders högra sida, tills han har lagt alla sina fiender under sina fötter. 1Kor.15:25

Enligt det resonemanget kan Gud gå ut och in i de olika rollerna som bäst gagnar hans syfte.

Jag menar inte att Jesus är antikrist. Hur Gud genomför sin mästarplan är inte vår sak att avgöra. Att många av kyrkans betrodda anser, att Gud och Allah är densamma visar ju hur försåtlig denna fråga är. Varje muslim anser att Allah är den sanne Guden. Hur bedragna kan de vara?

Svara -   - 2/3-18 11:37 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Du säger att du inte menar att Jesus är antikrist,

Jag har för mig, att någonstans i Bibeln det framkommer, att Gud och djävulen kan vara samma person. Hur kan annars Guds mästarplan röna framgång?

Är Jesus En enda Allsmäktig Gud för dig Peter?

Kan du svara ja eller nej på denna fråga utan utläggningar så blir jag imponerad!

Jesu frid...

Svara -   - 2/3-18 12:20 -


Lasse

Svar till Peter Hall.

Enligt det resonemanget kan Gud gå ut och in i de olika rollerna som bäst gagnar hans syfte. Ursäkta att jag lägger mig i diskussionen.. Jag tror absolut Gud kan göra vad han vill. Gud är så stor så vi kan inte ens ana det. Under ökenvandringen vandrade Herren framför folket i en molnstod på dagen och i en eldstod på natten för att ge dem ljus. En mäktig upplevelse

Svara -   - 2/3-18 12:30 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Antikrist kommer att upphöja sig själv som en Guds smorde alldeles strax

Antikrist är den som förnekar Guds smorde. Detta uppfylldes genom Koranen. Allah är den vedersakare, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud. 2Tess.2:4

Bäste Leif, du bör ställa in din klocka efter Guds tidsaxel. Du skådar efter antikrist i fjärran, när det har visat sig, att han redan kom vid tidpunkten för islams intåg i världen. Du är 1400 år för sent ute i dina tankegångar. Men, vad spelar det för roll. Jesus skall ju komma igen på samma sätt, som lärljungarna såg honom fara upp till himlen. Apg.1:11

Jesu frid

Svara -   - 2/3-18 14:06 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Är Jesus En enda Allsmäktig Gud för dig Peter?

Ja!

Svara -   - 2/3-18 14:11 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Jag måste säga att jag gläds oerhört när du sa det, eftersom jag har mycket svårt att tro att fel ande svarar så!

Tack Peter, och må Jesu välsignelser fortsätta att verka över dig...

Svara -   - 2/3-18 15:55 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Ja, på sätt och vis har du rätt, många antikrister har trätt fram, så ock Muhammed med koranens antikristliga lära!

Kära barn, den sista tiden är här. Och liksom ni har hört att Antikrist ska komma, så har redan nu många antikrister trätt fram. Av det förstår vi att den sista tiden är här.

Första Joh 2:18

Men det du glömmer är att även Jehovas Vittnen, Hinduismen, Buddhismen och Mormoner, Hare krishna m.fl har haft antikristliga ledare och senare läror där man förnekar att Jesus är enda vägen till Gud och Är Gud!

Den siste Antikrist är på intågande Peter, detta är vad Ordet och Anden intygande säger... Honom skall Jesus krossa vid Sin ankomst, inte förr!

Sedan ska den laglöse träda fram, han som Herren Jesus ska döda med sin muns ande och förgöra med glansen vid sin ankomst.

Andra Tessalonikerbrevet 2:8

Jesu ankomst var inte för 1400 år sen Peter!

Jesu frid...

Svara -   - 2/3-18 19:19 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Den siste Antikrist är på intågande

Den antikrist, som kom med Muhammed i början av 600-talet är fortfarande kvar, som du vet. Islam är den makt som i vår tid gör det möjligt för "den stundande striden" mot "den älskade staden". Upp.20:8-9

Antikrist har alltså funnits på jorden under mer än "de tusen åren". Djävulen fängslades i underjorden sannolikt omkr. år tusen. Om inte djävulens kraft efter hand hade gått ur islam, så hade intet kött kunnat frälsas. Nu har djävulen åter kommit lös ur sitt fängelse. Han skall då gå ut för att förvilla de folk som bo vid jordens fyra hörn Gog och Magog. Upp.20:8

Det har väl inte undgått dig, att islam sedan revolutionen -79 i Iran åter vaknat upp.

Men du glömmer att även Jehovas Vittnen, Hinduismen Buddhismen, Mormoner Hare krishna m.fl. har haft antikristliga ledare

JV förnekar inte att Jesus är den smorde. De bekänner honom som Guds enfödde Son.De asiatiska religionerna grundades långt före Jesu lära, så de kände inte till något om Guds Son. Mormonerna har ett annat evangelium, men bekänner Jesus vara Guds Son.

Dessa läror har alltså inget med den antikrist att göra, som Bibeln varnar för. Det finns ingen uppmaning i deras läror att hata Israel. Islam är den enda lära som i klartext uppmanar till hat mot Israel och även förnekar, att Jesus är Guds Son. Vi bör då inse, att den läran verkligen är profetians uppfyllelse, som bekräftar Bibelns antikrist.

Du har rätt, när du menar att den laglöse skall dödas med det svärd, som utgår från Herren Jesu mun. Den laglöse skall sedan Herren tillintetgöra vid sin tillkommelses uppenbarelse.

Det är detta vi ser börja hända nu. Det enda som återstår är, att djävulen förvillar de folk som skall angripa Israel. Att den uppgörelsen ligger nära i tiden är inte svårt att förstå. Hes.38,39

Jesu frid

Svara -   - 4/3-18 14:02 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Att du inte kan förstå att alla falska religioner är av satan och antikrister, inte bara islam, du har verkligen på något mystiskt sätt snöat in på islam.

Jag kan hålla med om att islam just nu är den utåt sett mest aggressiva religionen mot både kristenheten och Israel, men du borde förstå att satans list att förvilla är mer än bara islam...De farligaste religionerna är de som lätt kan blandas ihop med det som är äkta, och det är någonstans i den sörjan antikrist och den sluge ormen smyger fram!

Jesu frid....

Svara -   - 4/3-18 15:52 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

De farligaste religionerna är de som lätt kan blandas ihop med det som är äkta

Du säger det själv. Finns det någon religion, som har blandat ihop så mycket med Bibelns berättelser som islam?

Det är endast islam som kan förvilla folken att angripa Israel. Det finns redan nedskrivet i Koranen. Gud skall själv sitta till doms över dessa folk, som blir förvillade att draga upp mot Jerusalem. Detta blir slutdomen över världen. Det är då som Herren skall stå med båda fötterna på Oljeberget.

Jesu frid

Svara -   - 4/3-18 16:26 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Du säger det själv. Finns det någon religion, som har blandat ihop så mycket med Bibelns berättelser som islam?

Det finns det väl verkligen... Både JV, Mormonernas lära och katoliscismen är mycket närmare Sanningen än koranens snedvridna budskap...De övriga har ju trots allt en mer lik Bibel, även om något förändrade i vissa fall. I koranen fann jag inte ens ordet kärlek... Den är ju så tydligt fattig jämfört med Bibeln, nästan helt historielös och så urusel så jag bara säger det! Den saknar fullständigt någon tråd, utan blandar bara lite hur som helst..För den någotsånär klara tänkare som verkligen söker Gud och som börjar läsa koranen inser ju ganska snart dess falskhet och osmarta resonemang... Nedu, den kommer aldrig att lyckas få med människor som kan läsa själva, utan något ljusare måste det falska budskapet allt se ut för att kunna lura västvärldens människor... ..

Svara -   - 4/3-18 17:14 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Nedu, den (Koranen) kommer aldrig att lyckas få med människor som kan läsa själva

I vilken värld lever du, Leif? Det finns idag över en miljard människor, som bekänner sig till islam och har Koranen som sitt rättesnöre. Nu är det långt ifrån alla som läser och det skall vi vara väldigt tacksamma för. De som läser är de verkligt farliga muslimerna. De är våra potentiella fiender. Ingen av de övriga religioner du nämner utgör något hot mot oss kristna.

Jag vet snart inte vad jag skall ta mig till med din ignorans.

Svara -   - 5/3-18 16:33 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Jag ser det bara på ett helt annat sätt älskade Peter!

Jag ser tydligt att världens furste inte endast använder sig av islam här i Sverige. Islam är en satans religion, ja, men, de hinduistiska och buddhistiska religionerna har i skymundan gjort mycket mer skada än islam någonsin kommer att göra över hela vårt land...Visst har det nu under senare tid kommit fler muslimer än någonsin förr, men inte ens i närheten fångar islam svenskens sinne och hjärta såsom den till synes oskyldiga yogan och alla hälsoguryn som det kryllar av idag m.m.

Det ordnas healingmässor titt som tätt och det kommer stadiga besök av s.k. healingmästare som vilseleder vanliga svenssons stup i kvarten...

På min förra arbetsplats för endast ett par månader sen så utfördes healing dagligen på jobbet.... Av en skara på ca 20-25 arbetskompisar så utförde 3-4 personer olika slags healing helt öppet dagligen under arbetstid. Någon var ledd av andliga guider. Jag hade t.o.m personligen ett samtal med en av dessa andliga guider.

En annan var mer inne på helande energier och universums krafter, en tredje trodde sig ha Kristus som sin kontakt, och att det var Hans kraft som berörde honom och andra människor....Ganska tydligt och klart var det givetvis inte våran Jesus Kristus som var verksam utan onda andars krafter. Denne tredje arbetskamrat förklarade att när han kände en kraftig kyla svepa över hans händer så visste han att Kristus var där med Sin kraft och berörde människor o.s.v..

Så här kan vardagen se ut på många håll i vårat Sverige idag, just pga hinduistiska och buddhistiska lögnandar som vällt in som ljusets änglar över ett förblindat och oskyddat folk...När jag försökte förklara för arbetskamraterna att detta handlar om en ond andevärld och att de skall akta sig skrattade de bara och svarade att, inte utför onda andar goda gärningar, och inte helar de människor och gör människor glada, nej du Boman, nu är du allt ute och cyklar!!!

Jag är inte ute och cyklar Peter...

Jesu frid..

Svara -   - 5/3-18 17:22 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Du har helt rätt i din uppfattning om dessa österländska religioner. Den som har Kristus i sitt hjärta har urskiljning. De människor som dras med av vad dessa avgudareligioner erbjuder är i vilket fall inte inrättade för att ta emot Jesus. Överlåt åt Kristus att ge dem en rättvis dom.

När du underkänner trossamfund, som anser sig bygga på Jesu Kristi grund, då råder jag dig att vara försiktig. Vad beträffar islam, så kan vi frimodigt avslöja de antikristliga läror som förekommer där. De är uppenbara. Du tänker kanske lite som JV. De tror att all falsk religion inom kort skall förbjudas. De menar, att FN skall bestämma, att ingen religion mer skall få finnas på jorden. Jag har för mig, att de mänskliga rättigheterna även innefattar religionsfrihet. Det är i mina ögon en omöjlighet att detta skulle kunna inträffa i våra dagar.

Profetian om "det stora Babylons" tillintetgörelse gick i uppfyllelse med de härjningståg, som Koranen inspirerade islamisterna till i avlägsen forntid. Islam är det verktyg, som gör det möjligt för djävulen, att efter de tusen åren åter förvilla muslimer.

Om du tänker dig ett "tusenårsrike" under Jesu regering, så kommer alla religioner att vara borttagna. Ingen skall då tillåtas att göra vad ont är. Säg mig, med vad skall djävulen, när han kommer ur sitt fängelse kunna förvilla folken. Alla hans tillbedjare är ju sedan länge tillintetgjorda.

Nej logiskt är, att de tusen åren nu har passerat och djävulen åter har kommit ur sitt fängelse, för att förvilla de folk som har underkastat sig honom.

Guds rike är snart här, det kan vi väl ändå vara överens om?

Svara -   - 6/3-18 11:41 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

De religioner som tror sig bygga på Jesus Kristus men har skrifter vid sidan av som räknas minst lika mycket som Bibeln är avgudareligioner!

Du säger också;

Guds rike är snart här, det kan vi väl ändå vara överens om?

Nej, vi kan tyvärr inte vara överens här eftersom Guds Ord förklarar att Guds rike redan har varit här ända sedan Jesu jordiska tid...

Guds rike är inget vi kommer att kunna skåda med våra jordiska ögon mer än att vi ser människor bli frälsta och förvandlade..

Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.

(2 Kor 4:18)

Guds rike är inom oss och kommer att så också vara ända tills denna jord har gjort sitt, "minst 1000 år till", sedan kommer den yttersta domen och det himmelska och eviga för alla som bad om sina synders förlåtelse och tog emot Jesus...

Jesu frid...

Svara -   - 6/3-18 12:21 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga.

Förklara då vad Upp.21:1-4 vill ha sagt.

I Guds rike i himmelen har det aldrig funnits någon död, sorg, klagan eller plåga.

De religioner som tror sig bygga på Jesus Kristus men har skrifter vid sidan av som räknas minst lika mycket som Bibeln är avgudareligioner.

Eftersom du är så säker, så kan du väl tala om, vilket trossamfund som är det rätta. JV t.ex. är övertygade om, att deras organisation är den enda godkända. Övrig kristenhet tillhör "det stora Babylon", som de tror skall gå i fördärvet tillsammans med all annan religion.

Frid vare med dig

Svara -   - 6/3-18 16:19 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Förklara då vad Upp.21:1-4 vill ha sagt.

Det är väl inte lätt för någon att förklara det man aldrig sett, men det jag vet är att det Son talas om är evighetens plats, en ny dimension som vi ännu endast genom den Helige Ande fått smakprov på .. Den himmelska framtid och plats som är förberedd åt Jesu lärjungar och barn...Där vi kommer att leva förevigt i våra nya himmelska kroppar...

Eftersom du är så säker, så kan du väl tala om, vilket trossamfund som är det rätta. JV t.ex. är övertygade om, att deras organisation är den enda godkända.

Det har egentligen inte med samfund att göra utan, om man bekänner Jesus Kristus som Enda möjlig frälsnings Väg och en enda Allsmäktig Gud....

Jesu frid.

Svara -   - 6/3-18 18:35 -


J.J.

Svar till Peter Hall.

Frid!

Säg mig, med vad skall djävulen, när han kommer ur sitt fängelse kunna förvilla folken. Alla hans tillbedjare är ju sedan länge tillintetgjorda.

Nej logiskt är, att de tusen åren nu har passerat och djävulen åter har kommit ur sitt fängelse, för att förvilla de folk som har underkastat sig honom.

Nej tusenårsriket har ej varit än. Uppryckandet av församlingen har ej skett ännu och Jesus återkomst ligger framför oss och mycket mer.
De som djävulen kan förvilla är de barn som föds under tusenårsriket och växer upp där. De personerna måste också personligen överlåta sig till Jesus som sin Herre, Frälsare och Gud. Tron är personlig och vi ärver ej tron. Gud har givit oss en fri vilja och likaledes måste dessa avgöra sig för Gud.
Mvh

Svara -   - 6/3-18 22:47 -


Peter Hall

Svar till J.J..

Nej tusenårsriket har ej varit än.

Rent logiskt har de tusen åren passerat. Om vi utgår från de människors själar, som har blivit halshuggna för Jesu vittnesbörds och Guds ords skull, så skedde detta redan genom islams jihad- krigares insatser. Dessa halshuggna är Jesu trogna vittnen, som skall sitta på troner och döma folken. Det har kunnat pågå de senaste tusen åren och Bibeln kallar denna period för domens dag. Upp.20:4

Huruvida uppryckningen har ägt rum eller inte kommer att visa sig. Det har alltså funnits gott om tid att döma vad som är fördolt hos människorna. Rom.2:16

Lever vi nu under domens dag, så torde uppryckningen ha ägt rum. Det är ju denna församling, som skall sitta tillsammans med Jesus i hans rike och döma världen. Apg.17:31

De hava blivit friköpta ifrån människorna till en förstling åt Gud och Lammet. Upp.14:4

När sedan världen födes på nytt (Matt.19:28) sannolikt omkr. år tusen, då skulle de som var i gravarna höra hans röst och gå ut ur dem: de som hava gjort vad gott är skola uppstå till liv, och de som hava gjort vad ont är skola uppstå till dom. Joh.5:28

Svara -   - 7/3-18 17:09 -


J.J.

Svar till Peter Hall.

Hej och frid!

Jag beundrar din ihärdighet men jag måste med ett sorgset hjärta säga att du har fått mycket om bakfoten.

Jag måste få fråga: Hur har du kommit till dessa slutsatser? Lärs de ut av någon eller är allt bara din egen tolkning? Jag säger inte detta för att vara dum (väl medveten att det låter lite så - men jag lovar att jag har en uppriktig nyfikenhet hur du landat i allt detta.)

Om du verkligen vill ta reda på vilken tolkning som är rätt och stämmer med Bibeln, så börja läsa Daniels bok, som Jesus själv hänvisar till i Matteus 24:15.

Nu när du läser Daniels profetior (kontrollera vilka som uppfyllts och NÄR skedde det. Vad sägs om de profetior som återstår? Vad säger profetiorna om Jesus (den Smorde)? Slå upp de historiska fakta som Daniel hänvisar till så kommer du se att din tidslinje inte håller.

Det viktigaste rådet som jag kan ge är att du, liksom jag, ska be Gud om den Helige Andes vägledning när vi läser Bibeln. Be om visdom (Jak 1:5) och be mycket.

Gud välsignelse,

Svara -   - 7/3-18 17:39 -


Peter Hall

Svar till J.J..

Kära syster,

Jag måste med ett sorgset hjärta säga att du har fått mycket om bakfoten.

Det kan så vara, men mitt intresse för vad framtiden har i sitt sköte ledde mig till ett års studier med JV redan i början på 80-talet. Efter att ha frågat mig varför både den kristna läran och islam hävdar, att de tillber samma gud och islam trots det är fientligt inställd till Jesu lära, så tycktes jag börja förstå sammanhanget. JV har en helt annorlunda tolkning av Bibeln, än den jag har fått mig given.

Stora delar av Upp. är profetior om islam, vilddjuret och den falske profeten. När Djävulen hade kastats ned till jorden så visade han sig för Muhammed, som Bibeln kallar den falske profeten, vilket han mycket riktigt är. Gud tillät detta ske, för han hade några syften som han ville uppnå på jorden.

1) Skörden av dem, som skulle bli halshuggna för Jesu vittnesbörds och Guds ords skull.

2) Tillintetgörande av "det stora Babylon", den tidens avgudareligioner.

Nu finns en del österländska religioner fortfarande kvar, t.ex. Hinduism, Buddhism och Taoism. Islams framgångsrika jihad fick inte tillräcklig tid med att fullgöra sitt uppdrag, eftersom djävulen fängslades i avgrunden för tusen år. Jesus sade, att om inte den tiden skulle förkortas, så skulle intet kött bliva frälst. Människor blir ännu idag frälsta till himmelskt liv, men djävulen har åter släppts ur sitt fängelse och islam återfår därför sin forna kraft, som succesivt avtog genom att djävulen eliminerades för tusen år.

Jag låter tidens tecken avgöra var på Guds tidsaxel vi kan tänkas befinna oss. Det som återstår, innan Herren själv står med båda fötterna på Oljeberget är muslimernas stundande strid mot Guds egendomsfolk judarna. Hes.38,39 Upp.20:7-10

Iranierna är sannolikt det folk, som Gud skall sätta krokar i käftarna på och leda dem ned till Israels land. Herren skall sitta till doms över alla dem, som kommer emot Jerusalem. Detta blir slutdomen och domen skall inte drabba två gånger. Idéen om "tusenårsriket" kan således betvivlas.

Jesu frid till dig, syster

Svara -   - 8/3-18 09:21 -


J.J.

Svar till Peter Hall.

Det förklara en hel del om varför du tänker som du gör. Betänk att JV kom på 1800-talet. Du måste avsäga dig JV:s läror, det är onda andars läror. De har en annan Jesus, ett annat evangelium och en annan ande.

De tror ju inte ens att Herren Jesus är Gud. De firar Jesus död men ej Hans uppståndelse (vilket "glatt" evangelium...) Så länge du lyssnar till deras doktriner kommer den Helige Ande inte kunna tala till dig, för Gud tränger sig ej på.

Tror du att Jesus är Gud och samtidigt Guds Son och att den Helige Ande är en person i gudomen tillsammans med Guds Son Jesus och Gud Fadern?

Ett exempel. Om du är ute i skogen och behöver hitta hem. Skulle du du ta råd från Jehovas Vittnen som inte själva hittar ut från snåren? De kanske har hittat någon stig (även en blind höna. . ) men de kommer inte längre. De är inte heller några skickliga snickare för det tempel de tror dig bära fram inför den Högste är hemsnickrat och byggt på lösan sand.

Fråga den riktiga snickarsonen Jesus, Guds Son, den Smorde, om du vill få direktiv och veta vilken väg du ska vandra på och vilken port (Matt 7:14) du ska gå in igenom för att komma hem. (Jesus är Vägen, Sanningen och Livet Joh 14:6) och Be Herren Jesus Kristus om D.H. Andes hjälp att förstå hur Ordet (som är Jesus självt, se Joh 1:1) verkligen ska förstås!

Svara -   - 8/3-18 12:27 -


Katrina

Svar till J.J..

Ursäkta annan ang. Jes 17, Profetia om Damaskus. Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad, det skall bli en ruinhög.

Är vi inte randen av just detta profetia, när vi ser vad som händer i Syrien....är de inte väldigt nära Damaskus.

Vad säger du om detta bibelorden. och Jesajas profetior?

Svara -   - 8/3-18 12:50 -


J.J.

Svar till Katrina.

Hej och frid!

Jag har tänkt samma sak som du. Vi får se när det kommer att ske, för ske kommer det att göra.

Mvh

Svara -   - 8/3-18 13:52 -


Peter Hall

Svar till J.J..

Jag omfattar inte JV läror. Tvärtemot verkar jag vara tämligen ensam om, att tro att de tusen åren redan har passerat. Tron på "tusenårsriket" finns hos JV precis som hos dig.

Om de har onda andars läror vill jag inte uttala mig om. Enligt dem, så finns det åtskilligt inom kristenheten som kan ifrågasättas.

Jag vet att Jesus är vägen, sanningen och livet. Hade inte Gud uppväckt honom på tredje dagen, så hade Gud förblivit en okänd Gud. Då hade vi fortfarande varit kvar i våra synder och de mest ömkansvärda av alla människor, enligt Paulus. Men nu har Jesus kommit och givit oss förstånd, så att vi vet att han är i den Sanne.

Frid vare med dig, syster

Svara -   - 8/3-18 16:18 -


Katrina

Svar till Peter Hall.

Hej

Hur får du den in i tiden.....tänker att Muhammed levde i början av 600-talet och sista militära striden var slaget om Wien år 1683 man slog osmanerna tillbaka av en polsk-tysk armé. Det skulle man kunna få till tusen år av krig men tusen år ska vara av fred.

Svara -   - 8/3-18 16:39 -


Peter Hall

Svar till Katrina.

Djävulen kastades ned i början av 600-talet. Han tilläts verka i 300 år. Sedan följer de tusen åren när han är fängslad. Var i Bibeln läser du att det skall vara fred i världen under denna tid?

Svara -   - 8/3-18 16:48 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Var i Bibeln läser du att det skall vara fred i världen under denna tid?Var i Bibeln läser du att det skall vara fred i världen under denna tid?

Bl.a här Peter!

Före den tiden fick varken människor eller djur lön för sin strävan. Ingen hade ro för sina fiender, vare sig han gick ut eller in, för jag vände alla människor mot varandra. Men nu är jag inte längre som i forna dagar mot dem som är kvar av detta folk, säger Herren Sebaot, för nu ska det sås i frid. Vinstocken ska ge sin frukt, jorden sin gröda och himlen sin dagg. Jag ska låta dem som är kvar av detta folk få ärva allt detta. Och liksom ni, både Juda hus och Israels hus, har varit en förbannelse bland hednafolken, så ska ni nu när jag frälst er bli en välsignelse. Var inte rädda, fatta mod!

(Sakarja 8:10‭-‬13)

Svara -   - 8/3-18 17:40 -


Katrina

frid

Upp 20

Och jag såg en ängel komma ned från himmelen; han hade nyckeln till avgrunden och hade en stor kedja i sin hand. Och han grep draken, den gamle ormen, det är djävulen och Satan, och fängslade honom för tusen år och kastade honom i avgrunden och stängde igen och satte dit ett insegel över honom, på det att han inte mer skulle förvilla folken, förrän de tusen åren hade gått till ända. Därefter skall han åter komma lös för en liten tid.

Och jag såg troner stå där, och de satte sig på dem, de åt vilka gavs makt att hålla dom. Och jag såg de människornas själar, som hade blivit halshuggna för Jesu vittnesbörds och Guds ords skull, och som inte hade tillbett vilddjuret eller dess bild, och inte hade tagit dess märke på sina pannor och sina händer; dessa blev nu åter levande och fick regera med Kristus i tusen år. (De övriga döda blev inte levande, förrän de tusen hade gått till ända.) Detta är den första uppståndelsen. Salig och helig är den som har del i den första uppståndelsen; över dem har den andra döden ingen makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och skall få regera med honom de tusen åren. Men när de tusen åren har gått till ända, skall Satan komma lös ur sitt fängelse.

Kan vara litet svårt tolkat, jag har inte tänkt på så mycket just om tusen årsriket

Så år ca1900 är han släppt fri menar du...

Svara -   - 8/3-18 17:49 -


Tomas N

Svar till Peter Hall.

@Peter

Vi har några olika tolkningar på hur det kommer utspela sig i slutet,men din syn skiljer sig ganska markant.

Det är ganska uppenbart att vedermödan och prövningar har redan börjat. Tiden vi lever i kommer oundvikligen leda till världsriket ,antikrist och förföljelse för kristna globalt och inte bara i mellanöstern

Antikrist som han beskrivs i Bibeln kan inte vara Islam/muhammed. Det är inte samma karaktär och han kommer komma med stora löften och vara en messiastyp.

Tidslinjen i din teori stämmer inte. Islam slogs tillbaka och ottomanska riket tappade sin auktoritet och radikal islam har inte blivit ett problem förrän USA imPerialism,CIA och Al Quaida arbetat i några decennier. Dessutom hade du liknande erövrare och imperium såsom Gengis Khan, Napoleon,Kolonialmakterna ,kommunismen och Tredje riket.

När du beskriver hur du började studierna låter det som du hade fel perspektiv och mål från start och du behöver vara ärlig i hur stor del du tagit av JV även om du tar avstånd ifrån dem.

Det är farligt att lära ut sådant som inte hjälper andra. Om du är helt övertygad om att du har rätt så antar jag att du har iskallt kalkylerat med att gå fri när dina gärningar prövas i domen. Fler än du kanske tror påverkas av din "undervisning" och det är inte bara frågan om att tro på dina teorier. Att människor leds till att tappa intresset för djupare frågor är illa nog.

Man skall heller inte i onödan hetsa mot muslimer på detta sättet. De skall hållas ansvariga för våld ,hot och falsk religion och imperialistiska ambitioner ,men att stämplas som antikrist är att gå för långt.

Bibeln och proferterna skall inte läsas som vilken bok som helst och ändestiden är inte vilken quiz som helst,detta ämne är det störst och allvarligaste i hela mänsklighetens historia. Det bör man ha i åtanke

Svara -   - 8/3-18 18:10 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Här har du ett ställe till som pekar på freden om man pusslar ihop olika profetiska bitar med Andens hjälp Peter!

Det ska ske i den yttersta tiden att berget med Herrens hus ska stå fast grundat och vara högst bland bergen, upphöjt över höjderna. Alla hednafolk ska strömma dit, många folk ska gå i väg och säga: "Kom, låt oss gå upp till Herrens berg, till Jakobs Guds hus. Han ska lära oss sina vägar så att vi kan vandra på hans stigar." För undervisning ska gå ut från Sion, Herrens ord från Jerusalem. Han ska döma mellan hednafolken och skipa rätt för många folk. Då ska de smida sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar. Folk ska inte lyfta svärd mot folk och inte mer öva för krig. Kom, ni av Jakobs släkt, låt oss vandra i Herrens ljus.

(Jesaja 2:2‭-‬5)

Jesu frid....

Svara -   - 8/3-18 18:52 -


Katrina

Tack att du hittade bibelställen, jag hade dem i mitt huvud nånstans men visste inte exakt var i Skriften de fanns.

Frid

Svara -   - 8/3-18 19:26 -


J.J.

Guds frid!

Tusenårsriket kommer vara en tid av fred;

"Ja, många folk skall gå i väg och säga: "Kom, låt oss gå upp till Herrens berg, till Jakobs Guds hus. Han skall undervisa oss om sina vägar, så att vi kan vandra på hans stigar." Ty undervisningen skall gå ut från Sion, Herrens ord från Jerusalem. Han skall döma mellan många folk och skipa rätt åt mäktiga hednafolk, ända bort i fjärran land. Då skall de smida sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar. Folken skall inte mer lyfta svärd mot varandra och inte mer träna sig för krig. Var och en skall sitta under sitt vinträd och under sitt fikonträd utan fruktan, ty så har Herren Sebaots mun talat." (Mika 4:2‭-‬4)

"Rättfärdighetens frukt skall vara frid, och rättfärdighetens vinning vara ro och trygghet till evig tid. Mitt folk skall bo i fridfulla hem, i trygga boningar och på säkra viloplatser." (Jesaja 32:17‭-‬18)

Glädje;

"För er skam skall ni få dubbelt igen, och de som förödmjukades skall nu jubla över sin del. Därför skall de få en dubbel lott i sitt land, evig glädje skall de få." (Jesaja 61:7)

"Jag gläder mig storligen i Herren , min själ fröjdar sig i min Gud, ty han har klätt mig i frälsningens klädnad och svept in mig i rättfärdighetens mantel, lik en brudgum med högtidsbindeln på sitt huvud, lik en brud som pryder sig med sina smycken." (Jesaja 61:10)

Och tröst;

"Trösta, trösta mitt folk! säger er Gud." (Jesaja 40:1)

Eftersom Bibeln säger att det endast är troende som kommer att befolka tusenårsriket, så kommer det följaktligen vara en tid av lydnad (Jeremia 31-33), helighet (Jesaja 35:8) och sanning (Jesaja 65:16). Herren Jesus Kristus kommer att styra som Kung (Jesaja 9:3-7; 11:1-10) och Jerusalem kommer vara i händelsernas mitt! (Sakarja 8:3).

Tidsramen får vi i Upp. 20:2-7. Trots att vissa bara vill läsa in symbolik i tusenårsriket är Bibeln mycket klar över att det ska bli ett b o k s t a v l i g t 1000-årsrike. På inte mindre än 6 ställen nämns att det ska vara tusen år långt. Om Bibeln endast haft intentionen att säga att det skulle vara "en lång tid" hade den mycket väl kunna göra det. Bibeln, Guds eget Ord, hade kunnat säga det utan att måsta precisera sig och upprepa sig: - och det inte mindre än 6 gånger!

Liksom på andra ställen där Gud gett oss olika tidsangivelser har dessa alltid varit exakta, t.ex Kristus skulle dö och uppstå på den 3:e dagen (Jona tecknet), 7-, 40- 50-,70-, 120 - är vanliga talvärden som återkommer.

- Varför skulle Gud nu plötsligt ha ändrat sig och bli oprecis?

- Är inte Gud densamme igår, idag och för evighet?

Utöver de bibelställen jag nämnt ovan så finns det många fler som vittnar om ett bokstavligt tusenårsrike på jorden, där Herren Jesus regerar som Kung!

Inte att förgäta är att massvis av ingångna förbund och löften som Gud givit oss också kräver ett bokstavligt, fysiskt, KOMMANDE kungarike! Det finns sålunda inga bra skäl för att förneka ett bokstavligt tusenårsrike, och detsamma gäller dess längd d.v.s. 1000 år.

Mvh

Svara -   - 9/3-18 01:17 -


Leif Boman

Svar till J.J..

Ja, det finns mycket som tydligt pekar på 1000 år i fredstid här på jorden före den yttersta domens dag. En av de mest tydliga och klara första bitarna som Herren visat, och som pekar på just det här är när man ser Skapelseberättelsen och att Gud vilade på den sjunde dagen i ljuset av Bibelns Ord om "tusen år som en dag för Herren".

Sen JJ, hoppas jag att du inte tar illa upp, med du säger ;

Eftersom Bibeln säger att det endast är troende som kommer att befolka tusenårsriket,

Jag skulle jättegärna vilja ha något som styrker detta eftersom jag tror lite annorlunda även här...Jag tror att Israel kommer att vara den ledande nationen, och att Jesus och kristendomen genom den Helige Ande kommer att vara det som råder. Inte att Jesus sitter här nere och pekar fysiskt och synligt i tusen år utan, som sagt genom Israel ledda av den Helige Andes härlighet och vishet...

Att det även kommer att finnas otroende kvar, "även om denna skara är oerhört liten inledningsvis" under denna sista tid, det tycker jag slutet pekar på ganska tydligt, när Satan återigen en allra sista gång lyckas få människor att försöka utplåna Israel...

Jesu frid...

Svara -   - 9/3-18 05:46 -


J.J.

Svar till Leif Boman.

Godmorgon broder! Tack för din vänliga ton! Det är tänkvärda frågor du ställer.

Återkommer med svar så fort jag kan (kan ta ett tag att leta verser och skriva ihop ngt så det blit förståeligt och samtidigt ta hand om familjen.)

På snart återseende ☺

Frid!

Svara -   - 9/3-18 07:32 -


Leif Boman

Svar till J.J..

Ingen fara, gör det viktigaste först och ha en bra dag...

Mvh Leif...

Svara -   - 9/3-18 08:07 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Hej Leif,

Du tar profetian Jes. 2:2-5 som uppfyllelsen av ett tänkt "tusenårsrike". Jag menar att det är det kommande eviga Gudsriket på jorden, som beskrivs här och inget begränsat tusenårsrike. Bibeln talar faktiskt om de tusen åren och inget annat. Om Gud skall göra altting nytt, då är det ju inte Himmelriket som åsyftas. Upp.21:5

Du tror att Upp.21:1-4 är det himmelska riket, som Johannes i en syn får se komma ned från himlen. Om det nu är detta rike som synen avser, varför säger då skriften att Gud själv skall bo bland människorna och döden inte mer skall vara till och ingen sorg eller klagan eller plåga skall vara mer, ty det som förr var är nu förgånget. Så illa har det väl inte varit i Guds paradis?

Folk skall inte lyfta svärd mot folk och inte mer öva för krig.

"och inte mer öva för krig"

När de tusen åren har gått till ända, skall Satan komma lös ur sitt fängelse och åter förvilla folken. Upp.20:7-8

Något sådant sägs inte profetian i Jes.2. Den kan således inte handla om något "tusenårsrike".

Den handlar om Guds rikes upprättande på jorden. Så när du anser att vi slutligen skall tillbringa evigheten i en andlig tillvaro, då är jag rädd för att du har missförstått det hela.

Jesu frid

Svara -   - 9/3-18 10:07 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Peter, du behöver ta förstå att när döden inte existerar mer så är det lika med det nya och evighetens himmelrike....Sen om det kommer att finnas en ny himmelsk jord är ju bara underbart, men denna gamla kommer att försvinna liksom våra gamla och utslitna kroppar...

Under de kommande tusen åren kommer fortfarande döden finnas kvar..Skilj på detta och det blir lättare att förstå vilket som är vilket....

Jesu frid och en underbar helg till dig..

Svara -   - 9/3-18 10:16 -


Peter Hall

Svar till J.J..

Kära syster,

Bibeln talar inte om något "tusenårsrike", som skulle vara i tusen år. Vad skriften säger är, att Satan fängslades för tusen år. Hur många gånger skall jag behöva påpeka detta? Du har inget belägg för, att dessa tusen åren skulle vara en tid av fred på jorden. Att Djävulen är bunden innebär, att fanatismen dräneras ur muslimerna och att islam undan för undan har fått retirera från många av sina tidigare erövringar.

Därefter skall han åter komma lös för en liten tid. Upp.20:3 Dett har nu gått i uppfyllelse inför våra ögon.

Frid vare med dig

Svara -   - 9/3-18 10:32 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Under de kommande tusen åren kommer fortfarande döden finnas kvar.

Det tycks mig mycket märkligt, att människorna skall åldras och dö när Herren en gång för alla har avslöjat sin existens. När slutdomen över världen kommer, vilket kan inträffa när som helst nu, då säger Bibeln att döden inte längre skall vara till. Upp.21:4

Jesus har regerat i sitt himmelska rike de senaste tusen åren och dömt vad som har varit fördolt hos människorna. Rom.2:16 2Kor.5:10

När Guds lag skall utgå från Jerusalem, då kommer de allra flesta människorna att foga sig. Om straffet omedelbart drabbar syndaren, då upphör han med sina ogudaktiga gärningar.

Vi har tidigare tvistat om huruvida människor skall behöva dö, när väl Guds rike har kommit till jorden. Jes.25:8 Inte skall vi behöva dö.

Jesaja säger, att det skall inte finnas gamla män som icke fylla sina dagars mått i det riket. Jes.65:20

Gamla män fyller inte sina dagars mått. Kroppslig svaghet bryter ned dem till slut. Det skall inte finnas sådana män i det riket. Nåväl, säger du. De kommer att leva länge, men dör gör de till slut. Skall en människa leva 150 år i sin fulla kraft och sedan plötsligt dö?

Jag upprepar; det skall inte finnas sådana gamla människor i Guds rike. Deras avkomlingar skall också få leva kvar bland dem. Jes.65:23

För mig framstår det klart att ingen mer behöver dö i Guds rike på jorden. Straffet för den som inte lyder Guds lag kommer däremot att drabbas av förbannelsen, men först vid hundra års ålder.

Jesu frid

Svara -   - 9/3-18 11:10 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Människor kommer fortsatt att dö så länge denna jord består, sedan kommer det eviga utan död enligt Bibeln Peter..Låt dig nu renas ifrån den smutsiga JV;s blandfärs som snurrat till det för dig...Sök nu Andens dop som jag önskat för dig Peter så kommer mycket att klarna..

Ha det gott....

Svara -   - 9/3-18 12:32 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

JV har samma hopp som du, att Herren skall upprätta sitt "tusenårsrike" på jorden. Det som skiljer er åt är, att du och jag inte lär komma levande ur Harmagedon. Vi har haft möjlighet att ansluta oss till dem, men tagit avstånd. Alltså menar de, att vi har förverkat rätten att få överleva in i "tusenårsriket". Under de tusen åren skall sedan de döda uppväckas i tur och ordning och undervisas av JV. De uppståndna skall visa att de är värdiga Guds rike. Efter de tusen åren skall Djävulen åter släppas lös för att förvilla människorna.

Så det du kallar för JV´s smutsiga blandfärs skulle ha snurrat till det för mig är mig helt främmande.

Människor kommer att fortsätta dö så länge denna jord består

Gud har skapat jorden till att bebos för evig tid. Du har väl bett; "tillkomme ditt rike". Att Guds mästarplan slutligen skulle innebära evigt andligt liv för hans skapelser får du nog ta dig en funderare över. Guds rike är ett fysiskt rike på jorden. Det är detta rike som profetian i Jesaja talar om.

Jesu frid

Svara -   - 9/3-18 16:26 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

JV har samma hopp som du, att Herren skall upprätta sitt "tusenårsrike" på jorden.

Inte alls Peter!

Mitt hopp är inte denna jord utan mitt hopp grundar sig på Herrens Ord;

Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.

(2 Kor 4:18)

Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden.

(Kol 3:1‭-‬2)

Att tänka på himmelen och det som är ovan Peter, det är en stor skillnad mot att ständigt ha sitt hopp och vara låst vid det jordiska!

Jesu frid...

Svara -   - 9/3-18 17:00 -


Peter Hall

det är en stor skillnad mot att ständigt ha sitt hopp och vara låst vid det jordiska!

Om du menar, att vi fortfarande har hoppet om att bli uppryckta till Guds himmel, så säger jag inte emot dig.

Men vad säger Paulus om detta hopp?

"Ty i hoppet äro vi frälsta. Men ett hopp som man ser fullbordat är icke mer ett hopp; huru kan någon hoppas det som han redan ser?" Rom.8:24

Det betyder att när Herren kommer tillbaka med alla sina heliga, då försvinner detta hopp om frälsning.

Förklaringen finns i följande skrift: "Ty skapelsens trängtan sträcker sig efter Guds barns uppenbarelse. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängligheten, icke av eget val, utan för dens skull, som lade den därunder; dock så, att en förhoppning skulle finnas, att också skapelsen en gång skall bliva frigjord ifrån sin träldom under förgängelsen och komma till den frihet som tillhör Guds barns härlighet." Rom.8:19-21

Vid Guds rikes ankomst till jorden kommer ingen, som bor här, längre att behöva dö. Lever du kvar vid det tillfället så kan du inte längre hoppas på det osynliga eviga enligt vad Paulus säger.

"Och ingen förbannelse skall vara mer. Och Guds och Lammets tron skall stå därinne, och hans tjänare skola tjäna honom... och de skola regera i evigheternas evigheter." Upp.22:3-5

Om du framhärdar, att denna plats är i det osynliga eviga, varför finns det då livsträd som bär frukt var månad och vars löv tjänar som läkedom för folken?

Är man delaktig i en uppryckning till Himmelriket, så uppstår man till oförgänglighet.

"Vi skola icke alla avsomna, men alla skola bliva förvandlade, och det i ett nu, i ett ögonblick." 1Kor.15:51-53

Livsträden finns på jorden och deras löv tjänar till läkedom för folken. I Himmelriket är man redan oförgänglig, så där behövs ingen läkedom för kreti och pleti.

Jesu frid

Svara -   - 10/3-18 14:27 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Vid Guds rikes ankomst till jorden

Det blir inte så att himmelriket vid Jesu ankomst kommer hit för att vara kvar synligt även om Jesus kommer att åtminstone uppenbara Sig Själv...Bibelns budskap gäller alltid och då behöver vi ta det på allvar..

Då Jesus blev tillfrågad av fariseerna om när Guds rike skulle komma, svarade han: "Guds rike kommer inte så att man kan se det med ögonen. Ingen ska kunna säga: Se, här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är mitt ibland er ."

Lukasevangeliet 17:20‭-‬21

Ingen kommer heller "förutom den första uppenbarelsen på Oljeberget" framöver kunna med vår fysiska blick skåda Guds rike på annat sätt än idag....Det himmelska kommer vi däremot att se i våra nya kroppar i en annan dimension, en plats där härligheten är så stark så att vi idag förmodligen inte skulle kunna tåla den en längre tid i våra nersmutsade kläder...

Jesus Kristus Själv är ju på sätt och vis Guds rike, men Han kommer endast att igenom Sin Ande bo fortsätt i alla dem som tar emot Honom, även de kommande tusen åren...Han bor inte längre i tempel som är gjorda med människors händer utan Han bor i det som Han Själv har skapat, människors inre, och där vill Han förbli...

Sen kommer vi givetvis också skåda Honom på ett helt annat sätt i det himmelska, ja redan vid vår uppståndelse till nya kroppar och vid mötet på skyn så kommer vi att få se det med helt nya ögon...

Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden.

Kolosserbrevet 3:1‭-‬2

Höj din blick broder, och Jesu rikliga frid...

Svara -   - 10/3-18 15:25 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Jag skall vara uppriktig mot dig Leif. Om jag befinnes godtagbar för det himmelska paradiset, när jag lämnat jordelivet så vore det underbart. Tänk på rövaren på korset, som bad Jesus att tänka på honom när han kom i sitt rike.

Om jag är vid liv när Guds paradis upprättas på jorden, så är det också en vinning. Tänk att bli som i sin ungdoms krafts dagar. Sitta under sitt fikonträd och ingen skall förskräcka en. Tiden får utvisa var vi hamnar.

Jesu frid

Svara -   - 10/3-18 16:09 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Ingen kommer heller "förutom den första uppenbarelsen på Oljeberget" framöver kunna med vår fysiska blick skåda Guds rike på annat sätt än idag.

Hur läser du Bibeln egentligen. Ditt uttalande riskerar att undergräva sanningen.

"Och HERREN skall då vara konung över hela jorden; ja på den tiden skall HERREN vara en, och hans namn ett. Sak.14:9

Om vi med vår fysiska blick inte skall kunna skåda Guds rike på den tiden, hur skall människorna då kunna inse, att HERREN är konung över hela jorden? Då förbliver ju allt som förut.

Var i skriften kan man utläsa, att efter " första uppenbarelsen på Oljeberget", så avlägsnar sig HERREN igen från jorden?

Frid med dig, Leif

Svara -   - 10/3-18 16:30 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Detta kommer inte att ske, visst! Ondskans fader kommer att vara bunden under denna långa framtid och, det betyder givetvis som jag upprepat vid flertalet tillfällen, att syndarna, "alla är syndare" som lever kvar här på jorden kommer att få friskare och mycket längre livsåldrar, säkert kommer de i lugn och ro att kunna sitta och meta och enklare plocka sin föda istället för att slippa stämpla in varje vardag på en arbetsplats före kl 7.00 som en annan gjort i åtskilliga år...

Jag är däremot ganska övertygad om att varken du eller jag kommer att vara kvar här då efter alla de bomber och kärnvapen som strax före Jesu ankomst skall gå över denna jord...Sen tror jag förresten inte ens att Sverige som nation existerar inom 10 år...

Jesu frid...

Svara -   - 10/3-18 18:32 -


Lasse

Svar till Leif Boman.

https://youtu.be/9ui1o79kInI

Svara -   - 10/3-18 19:51 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

"Och HERREN skall då vara konung över hela jorden; ja på den tiden skall HERREN vara en, och hans namn ett. Sak.14:9

Herren har redan för ca 2000 år sen börjat regera på denna jord, och för ca 24 år sen blev Han även konung i mitt liv...Och liknande kommer Han att fortsätta att regera på denna jord i tusen år till fast i mycket större skala och utan en störande djävul....

Jesu frid...

Svara -   - 10/3-18 20:07 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Tackar Lasse brorsan..

.

Svara -   - 10/3-18 20:09 -


Lasse

Svar till Leif Boman.

Tack själv brorsan☝💝

Svara -   - 10/3-18 21:32 -


Lasse

Svar till Leif Boman.

Tack själv brorsan☝💝

Svara -   - 10/3-18 21:32 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Käre broder,

Anser du, att förhållandena på jorden de senaste 2000 åren har varit sådana, som vi kan förvänta oss när Jesus regerar?

Svara -   - 11/3-18 11:50 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Personligen tror jag att förhållandena är sådana, ja, i väldigt många kristnas liv, men! Lägg då på minnet att fortfarande djävulen härjar så gott som fritt vilket påverkar även oss kristna....

Svara -   - 11/3-18 13:45 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Förändringen som blir förutom att Satan blir bunden, det är ju att ogudaktiga regeranden kommer att förintas, upphöra och försvinna ända tills slutet, då det tillsammans med Satan återigen för en mycket kort tid uppstår en illasinnade skara som vill förinta Israel, Guds utvalda plats på denna jord ....Men, före detta mänsklighetens sista ofog om ca tusen år så kommer Israels folk och land nu att under lång tid bli upphöjt som ledande nation på denna jord, och det blir frid och fred på denna planet. Detta är alltså inte Guds rike i full skala utan endast en tid som Gud Fader har bestämt från begynnelsen.. Vilodagen, en dag då Satan inte skulle få härja...

Svara -   - 11/3-18 14:30 -


vanessa

Svar till Peter Hall.

Tycker personligen att många sk kristna har en ganska dyster syn på hur Jesu regering fungerar, när de nu menar att vi just nu lever under hans verksamma styre.

Det rimmar dåligt med profetiorna om vilka omständigheter som ska råda.

Svara -   - 11/3-18 14:32 -


Leif Boman

Svar till vanessa.

Är det en dyster syn när Jesus är kung?

För mig är Jesus alltid kung Vanessa, inte bara för att jag skall få se Honom en dag, Han regerar redan nu mitt liv, är Han inte din kung ännu?

Svara -   - 11/3-18 14:56 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Lägg då på minnet att fortfarande djävulen härjar så gott som fritt

Nu får du bestämma dig, Leif.

Du vill göra gällande, att Jesus regerar på jorden sedan 2000 år. Då vi ännu kan skönja verkningarna av Djävulens närvaro, så vill jag påminna dig om, att Jesus själv sade, att hans rike inte är av denna världen.

Det är väl ingen som ifrågasätter, att Jesu regering skall vara i himmelen. Det går ju inte att motbevisa. Men, att som du menar, han också skulle regera på jorden sedan 2000 år, det kan bara inte vara sant.

Jesus tillrättavisade judarna. "Gör jag icke min Faders gärningar, så tron mig icke. Men gör jag dem, så tron gärningarna, om I än icke tron mig; då skolen I fatta och förstå att Fadern är i mig, och att jag är i Fadern. Joh.10:37-38

Var är de gärningar vi kan förvänta oss av Jesus, om han skulle regera på jorden, utan att behöva vara här?

Du kommer att få samma problem under ditt s.k. "tusenårsrike". Är inte Kungen närvarande här på jorden och regerar, vem skall då göra det? Du skriver ju, att alla är syndare som lever kvar här. Det innebär världsliga regeringar med samma resultat som vi har sett till dags dato.

JV påstår, att Jesus blev insatt på sin tron i himmelen 1914 och började regera. Är världen bättre att leva i än tidigare, tycker du?

Menar du sedan, att den här jorden skall förintas, då finns det inget mer att säga.

Jesu frid

Svara -   - 11/3-18 16:14 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Ja du Peter, du undrar?

Men, att som du menar, han också skulle regera på jorden sedan 2000 år, det kan bara inte vara sant.

Jesus regerar i och genom den pånyttfödde här på jorden med Sin Ande redan också nu, givetvis! Men, ännu tillåter Gud att ogudaktiga styren och ondskefulla regeringar finns kvar och vi får snällt underordna oss. Denna världens gud härjar ett litet tag till. De skall snart däremot snart utplånas och jordens regering överlåtas till Israel från vilket lag skall utgå utöver hela denna planet...Men, försök att förstå att Jesus är min kung oavsett vem som regerar i världen!

Svara -   - 11/3-18 17:06 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Var är de gärningar vi kan förvänta oss av Jesus, om han skulle regera på jorden, utan att behöva vara här?

Han gör dem genom sina barn utöver hela världen brider!

De världsliga och ogudaktiga regeringarna kommer att upphöra Peter, hur många ggr behöver jag säga det, nu blir det Israels nation som genom den Helige Andes härlighet kommer att leda och råda på denna planet ända tills det allra sista för den köttsliga och syndiga människan... Det är nu man smider svärd till plogbillar m.m och natur och djur blir befriade från förgiftning och all sorts vederstygglighet!

https://www.apg29.nu/a/7j6

Jesu frid...

Svara -   - 11/3-18 17:20 -


Leif Boman

Svar till Leif Boman.

Ursäkta broder, länken skulle varit denna om det nu blir rätt?

https://youtu.be/HhM7PyOy_WQ

Svara -   - 11/3-18 17:26 -


J.J.

Svar till Leif Boman.

Hej och frid!

Nej det är ingen fara, bra att du frågar och tack för din vänliga ton! Det kan vara ganska svårt att greppa allt detta, det är inte så lätt. Jag gör inte anspråk på sanningen men jag tror att det är som följer:

Det är två grupper är kvar under 1000-riket; de ”troende med förhärligande kroppar” (inbegriper de Kristna som ryckts upp d.v.s. församlingen; 1 Tess 4:13-18; 1 Kor 15:21-23; 51-53) och ”de troende med jordiska kroppar” som genomgått den stora vedermödan och är kvar vid Jesus andra återkomst. Upp 20:4-6). De som genomgått vedermödan är i sin tur indelade i: troende hedningar och troende judar (Israeler). Många som avgör sig för Herren Jesus Kristus under den stora vedermödan blir halshuggna för sin tro (Upp. 20:4) så det är tydligt att även om man blev kvarlämnad vid uppryckandet så har man en chans att ändå få vara med Herren om man omvänder sig och tror på Jesus. Se också Upp. 6:9-11 som talar om martyrerna.

Vi kan i Upp. 19:11-16 läsa när Jesus kommer för andra gången ”med sina heliga" (Judas 1:14.) Alltså när Herren Jesus fysiskt kommer sätter fötterna på Oljeberget (Sak 14:4) (De kristna som var med om uppryckandet är de personer ”de heliga" som kommer tillsammans med Herren.)

[Liten passus; Uppryckandet och Återkomsten är två skilda händelser Vid uppryckandet hämtar Han ju hem oss i rymden för att vi då ska vara med Honom på bröllopet (för evigt ska vi vara med Gud därefter står det) Bröllopet pågår i 7 år. Samma tid som ondskan och Jakobs nöd härskar på jorden. Går ej in på bibelverser ang. detta då det inte var det frågan gällde. Se bl.a. Ps 27; Judas; 1 Tess 4:13-18; 1 Tess 5:9; 1 Kor; Daniel och Upp. 3:10; 4;1; 5:9). Vet att du Leif också tror att detta är två olika händelser.]

I Upp. kapitel 19-20 så nämns det inget om något uppryckande av något slag. Det förefaller som att de människor som befinner sig på jorden vid detta tillfälle förblir kvar på jorden och går in i tusenårsriket. Jag menar om ett uppryckande var vid handen så borde Bibeln verkligen nämna det här - men det lyser med sin frånvaro. Jag tror alltså att uppryckandet av församlingen sker först och sedan kommer en period av 7 år/vedermödan. Sedan kommer Herren Jesus döma mellan nationerna: fåren och getterna. Satan binds och sedan är det 1000-årsriket.

Sedan läser vi om att ett stort antal människor kommer bli frälsta under denna tid trots att de är kvar på jorden Det fick Johannes se i sin syn (Upp. 7:9 och vers 14). Antikrist kommer att förfölja dessa troende (Upp. 13:7 och Daniel 7:21.) Men Daniel såg ju också att dessa kommer bli räddade Daniel 7:22, ”till dess att den Gamle kom och domen föll till förmån för den Högstes heliga och tiden var inne då de heliga fick ta riket i besittning.” Se även Upp. 14:12-13.

Matt 25:31-46 måste också tas upp. Läs gärna läsarmejlet: ” Vilka är den gode Herdens får?” som jag skrivit. Det handlar om att Herren Jesus kommer att skilja fåren (rättfärdiga) och getterna (orättfärdiga) åt. Här ser vi att ingen icke-troende för fortsätta in i 1000-årsriket. De orättfärdiga kastas nu i helvetet (Matt 25:46.) De hednatroende är ej de enda som går in i 1000-årsriket och det ser vi i Sak. 12:10. Hela Israel, den kvarleva, rest, som är kvar, kommer bli frälst. Dessa har också jordiska kroppar likt de hednatroende och kommer också att producera barn under denna tid. Dessa barn som växer upp under tusenårsriket måste själva tro på och erkänna Herren Jesus Kristus som din Frälsare, Gud och Herre – precis som det är nu – det är ett fritt val. De som tror kommer bli frälsta och de som inte gör det kommer bli förledda när satan släpps lös en tid. Upp 20:7-10.

Så under 1000-årsriket har vi hednatroende, Jesus-troende israeler/judar och de som är uppståndna i Jesus Kristus /och de som var med om uppryckandet och följaktligen har förhärligade kroppar. Dessutom föder, som jag redan nämnt, de med jordiska kroppar barn.

Här har vi också de 144 000 (Upp. 7:1-8) som kommer att predika evangeliet för dessa (Upp. 11:1- 13) under vedermödan för människorna som blev kvarlämnade. De blir räddade från jordens fyra hörn Upp. 7:9-17 (häftigt för frälsningen kommer från judarna igen..) Tron på 1000-årsrket ser vi främst i Upp. 20:1-6.

”Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen. Och han grep draken, den gamle ormen, det är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år. Sedan kastade ängeln honom i avgrunden, stängde till den och förseglade den över honom, för att han inte längre skulle bedra folken, förrän de tusen åren har nått sitt slut. Därefter skall han släppas lös för en kort tid. Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg deras själar som hade halshuggits därför att de hade vittnat om Jesus och förkunnat Guds ord och inte hade tillbett vilddjuret och dess bild och inte tagit emot dess märke på pannan eller handen. De levde och regerade med Kristus i tusen år. (Resten av de döda kom inte till liv här utan först när de 1000 åren är till ända och går då förlorade.) Men de andra döda levde inte, förrän de tusen åren hade gått. Detta är den första uppståndelsen. Salig och helig är den som har del i den första uppståndelsen. Över dem har den andra döden inte någon makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och regera med honom i tusen år.” Upp. 20:1‭-‬6. ‬‬‬‬‬

HERREN Jesus kommer att bokstavligen regera som Kung under 1000-årsriket. Vi troende är ju med Honom för det har Han lovat. Det här är en tid av fred, glädje och tröst som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Det är en tid då Guds lagar efterlevs och satan kan ej bedra folken. Men efter de hör 1000 åren passerats släpps satan ut en kort tid; detta för att de barn som växt upp under 1000 årsriket (födda av de med jordiska kroppar. Vi med förhärliga kroppar gifter oss ej och inte heller avlar vi barn (Matt.22:30) måste göra ett val; precis som alla troende, de ärver ej tron utan måste avgöra sig för Herren. Här kommer somliga ändå att gå förlorade.

Efter detta sista upproret, när denna tid tid har passerat så faller domen vid den vita tronen över de otroende, [kristna kommer ej under denna dom vid den vita tronen utan kommer stå inför Guds domstol (Rom. 14:10-12) inför Herren Jesus Kristus]

Efter Guds rättfärdiga domar, så följer de som hör HERREN till med till den Nya himmelen och den Nya jorden och ingen mer synd eller uppror finns mer. Tack käre, gode Gud!

Kolla gärna på Jes. 2:2-4, Sak 14:8-21, Hes. 34:17-24, Dan. 7:13-14, Mika 4:1

Svara -   - 11/3-18 22:36 -


Peter Hall

Svar till J.J..

Dessa barn som växer upp under tusenårsriket måste själva tro på och erkänna Herren Jesus Kristus.

Vet du JJ, att då skall inga människor födas mer till att bo på jordens krets. Jes.26:18-19

Förklaringen är, att tiden då är inne för de dödas uppståndelse. Jesus sade ju, att när världen födes på nytt, då när Människosonen sätter sig på sin härlighets tron då skolen också I, som haven efterföljt mig, få sitta på troner såsom domare.... Matt.19:28

Du säger att;

HERREN Jesus kommer att bokstavligen regera som Kung under 1000-årsriket.

Hur svårt kan det vara att inte godkänna Herren Jesus som kung, om han bokstavligen är närvarande på jorden. Människorna skall ju leva i den bästa av världar. Kan vi acceptera Karl XVI Gustav, huru mycket mer kommer vi inte att älska och se upp till Jesus som kung på jorden?

Jag frågar nu; Kommer Jesus att vara på jorden under de tusen åren eller inte.

Svara -   - 12/3-18 10:13 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Jag frågar nu; Kommer Jesus att vara på jorden under de tusen åren eller inte.

Ge oss gärna något Bibelord på det om så skulle vara fallet, då menar jag inte Hans härlighet eller att Han skall vara Kung, för det är Han redan nu i mitt och mångas liv även om Han inte syns personligen och bokstavligt!

Svara -   - 12/3-18 10:21 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Bäste Leif

Försök att förstå att Jesus är min kung oavsett vem som regerar i världen!

Den inställningen gäller alla sant troende kristna.

Min fråga är; Regerar Kristus på jorden eller är det de ogudaktiga, ondskefulla regeringarna som har makten?

Svara -   - 12/3-18 10:21 -


Leif Boman

Svar till J.J..

Det kan mycket väl vara som du säger att vi är med Jesus såsom den heliga Bruden vid ankomsten efter bröllopet.. Däremot ser jag fortfarande ingenting som styrker att varken Jesus eller vi skall förbli kvar här på jorden under de tusen åren utan troligen att vi likt Jesus första gången som förebild togs upp och försvann genom en molnsky så blir det liknande scenario än en gång...

Sen tror jag heller inte att domen mellan getter och får händer innan efter de tusen åren..Då kommer den slutgiltiga och eviga domen för alla människor från Adam till år 7000, dvs mänsklighetens slut på denna jord...

JJ! Vi ser detaljer lite på olika sätt och det är ju inget avgörande. Personligen tycker jag om när man ger sig syn på saker och vi kan få bolla med tankarna något utan hugg och slag, det känns gott...Ha en välsignad dag..

Svara -   - 12/3-18 10:36 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Min fråga är; Regerar Kristus på jorden eller är det de ogudaktiga, ondskefulla regeringarna som har makten?

Inte kommer de ogudaktiga att regera efter att Jesus utplånat denna planets ondskefulla regeringar...

Jesus kommer att regera de kommande tusen åren tillsammans med Kristi kropp i himmelen och, även ett pånyttfött Israels folk kommer att genom Anden leda härnere på jorden...Huvudstyret sker ovanifrån...

Jesu frid...

Svara -   - 12/3-18 10:44 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Vi har två olika frågor att förhålla oss till.

1) Regerar Jesus sedan 2000 år på jorden enligt ditt påstående?

2) Kommer Jesus att bokstavligen vara kung på jorden under "tusenårsriket"?

Det finns inget i Bibeln, som avslöjar att Jesus skulle ha varit kung på jorden ens de senaste tusen åren. Ej heller att han skall vara på jorden under ett s.k. "tusenårsrike".

Det ligger dock nära tillhands att tro, att Jesus personligen skulle regera på jorden i ett tänkt "tusenårsrike". Var skulle kungen vara om inte i sitt rike?

Min uppfattning är, att de tusen åren som Bibeln nämner, ligger bakom oss och att Jesu återkomst snart är att vänta. Han kommer då att uppenbara sig från himmelen med sin makts änglar, "i lågande eld" och låter straffet drabba dem som icke känna Gud, och dem som icke äro vår Herre Jesu evangelium lydiga. 2Tess.1:7-8

Jesu frid

Svara -   - 12/3-18 10:45 -


Tomas N

Guds ord och sanningen skall leda till en uppenbarelse där det även blir tydligt för alla om Guds kraft,kärlek och nåd och hur bristfälligt mänskliga tankar eller falsk religion är.

Då undrar jag och kanske många varför ni inte kommer någonstans i era diskussioner om tusenårsriket? Kan det vara något annat än att det som lyfts fram inte är sanningen?

Ändestidssaker är på sätt och vis något som man skall vara försiktig med eftersom det viktigaste är att förmedla Guds rike på ett praktiskt sätt för de nya och att dela saker som har med vandringen med Gud att göra.

@Peter

Hoppas du inte tar illa upp ,men jag ser som många andra att du brukar lyfta saker som går emot ett rent evangelium både om ändestiden och andra enklare områden. Hoppas du söker och hittar rätt och särskilt nu medan det finns alla förytsättningar.

Att ständigt ropa ut och undervisa om att antikrist har varit och passerat i form av muhammed/islam är uppåtväggarna och leder helt fel. I dessa tider måste man förbereda sig för att stå emot antikrist när han kommer. Läs i Uppenbarelseboken 13 och andra ställen om detta

Ändå kan inte olika former av pre-trib dispensationalism överbevisa ens Peter Halls teoligi oavsett hur många bibelord från Gamla testamente som används

Att uppenbarelseboken ibland rör sig genom hela historien är tydligt bl a genom Upp.12:7-9 där satan kastades till jorden,vilket hände i begynnelsen. Tusen år skall inte tolkas bokstavligt i Upp20:2. Texten om att satan är bunden förhindrad till att förföra nationerna(hednafolken) är en tydlig indikation till nya förbundet ,vilket även är kopplat till de poetiska beskrivningarna i Jesaja och andra profetböcker om det nya förbundet

Texterna i Matteus 16:18-19 och Lukas 10:19 talar om hur Nya förbundets Gudsfolk har fått nycklar och auktoritet att binda satan så att Guds rike kan utbredas över jorden(nationerna) .

Detta är oerhört stort som vi lever i,men för få har förstått detta. Sedan kan man likt judarna som förnekade Messias tro att man älskar Gud mera för att man väntar på något mycket större och bättre och mera ärorikt.

Povocerande kanske,men det finns tillräckligt med problematik i läran/teorierna kring tusenårsriket och även med teologin som tar saker från gamla förbundet och applicerar det utanpå och emot Jesus ord och nya förbundet.

Jag vill inte provocera i onödan,men tycker att något borde vara uppenbart i de här diskussionerna om ändestiden. Majoriteten här känner Gud väl och vandrar med honom och vet att i all diskussion mellan kristna så skall en röd tråd leda till sanningen och överenskommelse och inte till ändlösa diskussioner och splittring

Guds välsignelse i er dagliga vandring och tjänande!

Jag ber för oss alla i enlighet med Efesierbrevet 1:16-23

Svara -   - 12/3-18 11:26 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

1) Regerar Jesus sedan 2000 år på jorden enligt ditt påstående?

Inte alls såsom du menar regerar!

Han regerar endast i de kristnas liv än så länge, men, här på jorden, givetvis!

2) Kommer Jesus att bokstavligen vara kung på jorden under "tusenårsriket"?

Jag tror inte att Jesus fysiskt synligt kommer att vistas härnere som en Kung eftersom ingenting pekar på det. Däremot kommer Han ju att uppenbara Sig så att judar får tro, de skall få se deras Messias, men som sagt ingenting, varken Bibliskt eller logiskt finns om att Han och de heliga skall bli kvar här under hela tiden...

Svara -   - 12/3-18 12:10 -


J.J.

Jesus kommer att regera som kung under 1000-årsriket.

I Jer 30 ser vi att Israel

"de skall tjäna Herren , sin Gud, och David, sin kung, som jag skall låta uppstå åt dem. (Jer 30:9)

Gud säger själv genom profeten Hesekiel:

"Min tjänare David skall vara kung över dem, och de skall alla ha en och samma herde. De skall leva efter mina föreskrifter och hålla mina stadgar och följa dem. De skall bo i det land som jag gav åt min tjänare Jakob, det land där era fäder bodde. De skall själva bo där, de och deras barn och deras barnbarn till evig tid, och min tjänare David skall för evigt vara deras furste. Jag skall sluta ett fridsförbund med dem. Det skall vara ett evigt förbund med dem. Jag skall bereda plats för dem och föröka dem och låta min helgedom stå ibland dem för evigt. Min boning skall vara hos dem, och jag skall vara deras Gud, och de skall vara mitt folk. Och folken skall inse att jag är Herren som helgar Israel, när min helgedom är mitt ibland dem för evigt." Hesekiel 37:24‭-‬29

Vissa tro att det är kung David som ska regera igen men har inte Jesus självt berättat vem som är Hosianna Davids Son! Kom ihåg att David är en" typ"/förebild" på Jesus. David var en herde, av enkel börd som var botfördig och smord till kung och ödmjukade sig för och under HERREN. David var en man av Guds hjärta. D.H.A. var utgjuten över honom, han var en osannolik kung m.m.

Judarna säger ibland "David" när de åsyftar Messias som enligt dem ska komma tillbaka. Jesus har redan kommit! och Han kom kom ur Davids ätt. NT syftar ofta på Herren Jesus som Davids Son. Matt 15:22; Mark 10:47

"Se, min tjänare som jag uppehåller, min utvalde, i vilken min själ har sin glädje. Jag har låtit min Ande komma över honom. Han skall utbreda rätten bland hednafolken. Jesaja 42:1

David kommer liksom döda troende att återuppstå (se Dan 7:27) men det står att alla troende kommer att regera tillsammans m Jesus i kungariket (Upp. 2-26-27; 20:4) och döma 1 Kor 6:2. Det står att vi är

"ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar", 1 Petrus 2:9

Jesus är rätteligen kallad den större David. Jesus var precis som David kung men Jesus är Kungarnas Kung (Upp 19:16) Jesus är så mycket större i rättfärdighet, kraft, ära och på alla andra sätt.

Se

"Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste." Jes. 9:6

GT o NT säger att den kommande kungen under 1000-årsriket och all framtid är Herren Jesus Kristus, Han och ingen annan!

"Se, dagar skall komma, säger Herren , då jag skall låta en rättfärdig telning växa upp åt David. Han skall regera som kung och handla med vishet, han skall utöva rätt och rättfärdighet i landet." Jer. 23:5

Så skall herradömet bli stort och friden utan slut över Davids tron och hans kungarike. Det skall befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet från nu och till evig tid. Herren Sebaots nitälskan skall göra detta. Jes. 9:7

Ty Herren är vår domare. Herren är vår lagstiftare. Herren är vår konung. Han är den som frälsar oss. Jes 33:22

De skall strida mot Lammet, och Lammet skall besegra dem, tillsammans med de kallade, utvalda och troende, eftersom han är herrarnas Herre och konungarnas Konung." Upp 17:14

som han skall låta oss få se när tiden är inne, han, den salige, ende Härskaren, konungarnas Konung och herrarnas Herre, 1 Tim. 6:15

Svara -   - 12/3-18 15:37 -


AnnMarie

Leif Boman

Jesus kommer att uppenbara sig så att judarna får tro säger du.Tror du att det bara är de som behöver se honom för att kunna tro.Det finns säkert många av annat folk som också skulle tro om han uppenbarade dig för dem men det kanske inte är lika viktigt?

Svara -   - 12/3-18 16:16 -


Peter Hall

Svar till J.J..

Du har verkligen ansträngt dig och det länder dig till heder. Inget slingrande här inte. Alla Bibelställen, som du hänvisar till borde kunna få vem som helst att inse sanningen, om de bara hade litet god vilja.

Vi kan alltså slå fast, att om "tusenårsriket" är en realitet, så kommer Guds och Lammets tron att befinna sig där. Upp.22:3

Om "tusenårsriket" är en felaktig tro, då Bibeln endast talar om "de tusen åren", så torde Herren Jesus under denna tid fortfarande befinna sig i sitt rike i himmelen. Han regerar alltså inte på jorden.

Bara för att Djävulen sägs vara fängslad i avgrunden under de tusen åren, så är inte världen därigenom befriad från ofullkomliga människor. Människors egen ondska är tillräckligt, för att världen inte kommer till något "tusenårsrike".

Däremot är profetiorna tydliga, att Guds rike skall komma ned till jorden. Scenariot ligger färdigt. Israel är på plats och muslimerna fikar efter dem från alla håll. Hes.38, 39

Svara -   - 12/3-18 16:33 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Han regerar endast i de kristnas liv än så länge, men här på jorden, givetvis!

Ja, Jesus har lovat, att han skulle var med oss till slutet. Men att han skulle regera nationerna under de senaste tvåtusen åren kan du väl inte tro? Ditt tal skall vara sådant, att ja är ja och nej är nej.

Om Jesus lade någon vikt vid att vara med oss till slutet, varför undrar han om tron skulle finnas på jorden när han kommer?

Jesu rike är inte av denna världen och det gäller fortfarande.

Svara -   - 12/3-18 16:48 -


Peter Hall

Svar till AnnMarie.

Kära syster,

När Herren Jesus uppenbarar sig för judarna, så är ju det som sker inte en händelse i en avlägsen del av världen.

Alla nationer kommer att se honom komma på himmelens skyar och alla släkter på jorden skall jämra sig vid hans åsyn. Upp.1:7

De som inte har bekänt Kristus har anledning att oroa sig, då de inte är fullkomnade i kärleken och de blir därför rädda, att de skall straffas.

Gud älskar alla människor, så de oroar sig helt i onödan. Några muslimer får dock klä skott för sin vägran att bekänna Kristus. Upp.20:9

Guds frid

Svara -   - 12/3-18 17:00 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

Nu är det så Gud har sagt att det skall bli, och då får vi böja oss för det AnnMarie oavsett om du vill eller ej?

Och jag skall på den tiden sätta mig i sinnet att förgöra alla folk som komma mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta en nådens och bönens ande, så att de se upp till mig, och se vem de hava stungit. Och de skola hålla dödsklagan efter honom, såsom man håller dödsklagan efter ende sonen, och skola bittert sörja honom, såsom man sörjer sin förstfödde.

(Sakarja 12:9‭-‬10)

Det här ingår i Guds plan och oavsett om du inte gillar det så kommer Han att fullborda också detta ställe!

Svara -   - 12/3-18 17:48 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Har jag någonstans sagt att Jesus regerat nationerna under 2000 år? Nej!

Här och nu är det världens furste som har fått makten att regera över nationer, jag har aldrig sagt något annat, endast det att Jesus är min Kung redan nu!

Svara -   - 12/3-18 17:52 -


vanessa

Svar till Leif Boman.

Det är en dyster syn när vi ser på världen, om vi skulle vara av åsikten att Herren skulle ha börjat sin regering på denna jord som du uttryckte det.

Tyvärr får denna värld dras med sin härskare en liten tid till, det är han som regerar på jorden.
Vi är ambassadörer för Guds rike, vi är inte en del av denna värld.
Vi vet att Jesus regerar fullt ut i himmelriket!
Må din vilja ske så som i himmelen så också på jorden! det vill säga fullt ut!
Det väntar vi fortfarande på

Svara -   - 12/3-18 17:59 -


Leif Boman

Svar till vanessa.

Uttydningen av vad jag säger är tydligen inte riktigt på topp?

Svara -   - 12/3-18 18:13 -


vanessa

Svar till Leif Boman.

"Herren har redan för ca 2000 år sen börjat regera på denna jord"

du får nog tänka på hur det du skriver kan förstås innan trycker på Skicka

jesu frid

Svara -   - 12/3-18 18:41 -


Leif Boman

Svar till vanessa.

Exakt, det jag frågade var om uttydningens förmåga!

Svara -   - 12/3-18 18:54 -


Leif Boman

Svar till vanessa.

Jag har ställt en fråga till dig för att du skulle förstå vad jag säger, men du verkar ha missat den?

Jag ställer den en gång till då. Är inte Jesus din kung, och tillåts Han inte regera i ditt liv?

Svara -   - 12/3-18 19:21 -


AnnMarie

Leif Boman

Ja visst får vi finna oss i det Gud sagt och bestämt men det är märkligt om bara judarna ska få ett synligt bevis för att kunna tro anser jag.

Svara -   - 12/3-18 20:09 -


AnnMarie

Peter Hall

Ja du har nog förstått detta att alla folk ser och många får en aha upplevelse och bekänner Jesus som. Herre då Han kommer på skyarna.Det vore ju märkligt om Gud bara skulle ge ett synligt bevis för judarna.

Svara -   - 12/3-18 20:16 -


vanessa

Svar till Leif Boman.

Du har ett väldigt manipulativt sätt vad jag sett från dina diskussioner med andra, så jag finner ingen mening i att fortsätta konversationen då det inte bygger upp mig.

Svara -   - 12/3-18 20:19 -


Leif Boman

Svar till vanessa.

Så kan det bli hos någon som inte tål när man inte förstår vad någon säger och väljer att inte vilja höra och kallar mig t.o.m för "manipulativ", hur du nu får ihop det med den diskussion jag har fört? Men, du kanske egentligen vill väl, så Jesu välsignelser över dig ändå...

Svara -   - 12/3-18 20:52 -


Leif Boman

Det är nog bäst att jag tydliggör vad jag sagt innan fler missförstånd och snarstuckenhet dyker upp!

Jag förklarade endast att Jesus regerar den människa redan nu som valt att underordna sig Honom, det behöver alltså inte vara en motsägelse till att Jesus skall regera under de kommande tusen åren..Vilket några tydligt har missförstått...

Svara -   - 12/3-18 20:58 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Jesus regerar den människa redan nu som valt att underordna sig Honom, det behöver alltså inte vara en motsägelse till att Jesus skall regera under de kommande tusen åren

Du menar, att Jesus har regerat på jorden de senaste 2000 åren, för att han har regerat de människor, som hittills valt att underordna sig honom.

Hur tänker du, att Jesus skall kunna regera under de kommande tusen åren, om han endast regerar de människor, som andligen valt att underordna sig honom? Skall "tusenårsriket" kunna bli en framgång, så måste Konungen bokstavligen befinna sig på jorden och här utöva sin makt.

Du har menat, att efter Jesu närvaro på Oljeberget, så återvänder han till sitt himmelska rike, efter att han har delegerat regerandet till judarna.

Hur tänker du?

Jag skulle vilja se hur de världsliga regeringarna frivilligt överlämnar makten åt judarna.

Hur skulle det gå till, om Jesus återvänder till sin Fader i himmelen och inte statuerar exempel?

Redogör för hur judarna skall lyckas avskaffa nationernas världsliga regeringar. Israelerna tillåts ju idag inte ens att få makten över sitt eget territorium.

Svara -   - 13/3-18 14:00 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Jag skulle vilja se hur de världsliga regeringarna frivilligt överlämnar makten åt judarna.

De är döda och utplånade!

Svara -   - 13/3-18 14:22 -


Tomas N

Varför skall var och en sätta standarden om det s k tusenårsriket?

Jag föreslår ett försök till att sätta sig in i livets förutsättningar på Jesaja och profeternas tid. Utifrån det perspektivet är förmodligen det förbund Jesus förmedlade radikalt fantastiskt.

Jag ber ocks å om en reflektion över hur alla de judiska lärda som kunde profetböckerna ,men ändå inte såg eller accepterade Jesus som Messias. De var förblindade av sina egna rosa drömmar ,men missade att Gud är hela världens Gud som dränkte hela världen i sin nolltolerans mot synd och djävulen.

Utifrån det perspektivet så är den auktoritet vi fått nu fantastiskt bra. Varför skall man vara otacksam? Vi har ju fått uppdraget att arbeta i och för Guds rike och löftet om himmelriket/det Nya Jerusalem där ingen synd finns. Himmelriket har Jesus och Paulus undervisat om för prövningarna här gör att vi behöver sikta mot det bättre landet som vi går till efter detta

Jesus sa att Satan hade ingen del i honom,men vi människor lever i en reningsprocess där vi kan tjäna o den kraft och auktoritet att utbreda Guds rike här för att rädda människor. Men vi är inte helt rena vilket står om i Johannesbrevet . Vi strider mot mörkret i världen och inom oss själva. Detta är nya förbundets Gudsfolk

Svara -   - 13/3-18 14:24 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Var i Bibeln finner du belägg för ditt uttalande?

Om regeringarna är döda och utplånade, så är väl resten av världens människor också döda och utplånade. Gud har inte anseende till personen och han är inte partisk.

Du hoppas ännu på en uppryckning, som skall ta alla troende människor från jorden. Endast icke troende blir då kvar. Gör Gud då skillnad mellan människor som sitter i de världsliga regeringarna och övriga världsmedborgare? Kristna har ju varit mycket bestämda med, att icke troende går till sin undergång, eller ännu värre.

Att Herren skall förgöra alla folk, som kommer mot Jerusalem är riktigt. Hes.38,39 De som inte lockas med i "den stundande striden" är således undantagna.

Hur kan du då påstå, att regeringarna i nationerna är döda och utplånade?

Svara -   - 13/3-18 14:57 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Var i Bibeln finner du belägg för ditt uttalande?

Endast tvp av flera belägg!
Se, Herrens dag kommer, fruktansvärd med harm och brinnande vrede, för att ödelägga landet och utrota syndarna som bor där. För himlens stjärnor och stjärnbilder ger inte längre sitt ljus. Solen går upp mörk och månen ger inte sitt sken. Jag ska straffa världen för dess ondska, de gudlösa för deras skuld. Jag ska göra slut på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod. Jag ska göra människor mer sällsynta än fint guld, män mer sällsynta än guld från Ofir.

Jesaja 13:9‭-‬12

Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren , den Helige i Israel. Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud . Detta är den dag som jag har talat om. Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar , små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud . På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’.

Hesekiel 39:7‭-‬11

Jesu frid...

Svara -   - 13/3-18 17:40 -


Peter Hall

Broder,

Jes.13 gick i uppfyllelse för mycket länge sedan. Skriften säger, att det är mederna som utplånar Babel och som aldrig mer skall det bliva bebyggt. Det är då som Gud skall göra en man mer sällsynt än fint guld.

Hes.39 är dock en fullträff.

"Och de (judarna) skola förnimma att jag är HERREN deras Gud, ty om jag än drev dem bort i fångenskap bland folken, så samlade jag dem sedan tillbaka till deras land...

Och jag skall därefter icke mer fördölja mitt ansikte för dem, ty jag skall utgjuta min Ande över Israels hus." Hes.39:28-29

Du anser dig ha Guds Ande, men kan du av den anledningen i verkligheten se Guds ansikte?

Om HERREN skall var Konung över hela jorden, så kommer han att uppenbara sig för världen och inte bara för judarna. Och han skall därefter inte mer fördölja sitt ansikte för världen. Jorden kommer inte att tömmas på människor. Vem skall HERREN annars regera över?

Jesu frid

Svara -   - 14/3-18 09:49 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Ibland har profetiska budskap inte endast en enda uppfyllelse. Uppenbarelseboken beskriver också det andliga Babylon som redan fanns för länge sedan men som även finns nu, likadant tror jag att det är med (Jes 13).

Jorden kommer att tömmas på majoriteten av människor, den saken är mycket tydlig och klar, men, givetvis kommer det att bli några kvar, såsom ock Noa med några blev kvar i förebilden!

Be att ni inte måste fly under vintern eller på sabbaten, för då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma. Hade inte den tiden förkortats skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.

Matteusevangeliet 24:20‭-‬22

Jesu frid...

Svara -   - 14/3-18 10:18 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

givetvis kommer det att bli några kvar

Om de utvalda skall ryckas upp, som du menar, innan Guds dom verkställes, vem är då "några som blir kvar"? Säger inte Jesus, att de som tror på honom inte skall förgås. Kristna har ju ansett, att alla andra förgås.

Jesu frid

Svara -   - 14/3-18 11:18 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

De utvalda som blir kvar i detta fall är bl.a ett antal judar som kommer att få sina ögon öppnade...Kristna kommer enligt Skriftens Ord bli uppryckta, ja visst skall så ske. Det innebär dock inte att frälsningens tid är över, utan fler kommer att bli kristna även efter uppryckandet, men många av dessa kommer att få ge sina liv för Kristus och förföljelsen kommer att öka. Det finns även idag människor, och som alltid funnits som fått och får ge sina liv för Herren, men Antikrists framträdande kommer att leda till förmodligen den största av våldsamma förföljelser över denna jord..

Att de som tror på Jesus inte skall förgås innebär inte att man inte dör här i livet utan endast att man fått evigt liv även om man dör!

Jesu frid...

Svara -   - 14/3-18 12:03 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Käre broder,

fler kommer att bli kristna även efter uppryckandet

Jesus betonade, att när bruden hade kommit in till bröllopet, så skulle dörren stängas igen. Inte ens de jungfrur, vars olja hade tagit slut, blev därefter insläppta till brudgummen. Matt.25:10-12

Hur tolkar du detta?

Jag tror, att eftersom ännu i denna stund människor blir kristna, så kan uppryckningen redan ha ägt rum. Bibeln säger att bruden är förstlingen. De som inte har orenat sig med kvinnor. Vi övriga, som senare kommer till tro på Kristus kommer också in i Guds vila. Upp.14:13

Om de tusen åren nu har passerat, då skall vi som kallas "de övriga döda" bli levande igen. Upp.20:5

Detta betyder inte att vi skall komma tillbaka efter de tusen åren. Vi är ju redan här. Det betyder att vi aldrig mer skall behöva dö. Upp.21:3-4

Jesu frid

Svara -   - 15/3-18 09:51 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Att de som tror på Jesus inte skall förgås innebär inte att man inte dör här i livet utan endast att man fått evigt liv även om man dör!

Det är riktigt. Du missförstod nog mig. Vad jag menar, är att många tror, att det är endast vi som inte skall förgås.

Hur kan du då mena, att när Jesus kommer för att hämta sina efterföljare till himmelen, så är det bl.a. ett antal judar, som inte skall förgås. De övriga förutom ett antal judar, vem är de?

Säger inte skriften, att de som icke känna Gud och icke äro vår Herre Jesu evangelium lydiga skall bliva straffade med evigt fördärv. 2Tess.1:8-10

Judarna har inte varit vår Herre Jesu evangelium lydiga. Tydligen skall Gud förbarma sig över dem till slut ändå. Rom.11:31-32

Då förbarmar han sig även över flertalet av världens människor, eftersom Gud inte är partisk.

Tror du på detta, eller är det någon senare händelse än "uppryckningen" som här beskrives?

Uppryckningen beskrivs ju i 1Kor.15:50-52 och 1Tess.4:16-17

Jesu frid

Svara -   - 15/3-18 10:56 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Jesus betonade, att när bruden hade kommit in till bröllopet, så skulle dörren stängas igen. Inte ens de jungfrur, vars olja hade tagit slut, blev därefter insläppta till brudgummen. Matt.25:10-12

Hur tolkar du detta?

Bröllopet handlar om den första uppståndelsen, ja, dvs, de hittills döda i Kristus och dem som kommer att få vara med om uppryckandet och möta de tidigare döda i Kristus på skyn. Människor från år 0 fram till ca år 6000 som accepterade Guds Son Jesus Kristus. Detta har ännu inte inträffat men kommer snart att ske!

Sedan kommer perioden år 6000-7000, då människor under en lång och härlig vila från Satan, och just alltså därför också en tid under vila på jorden utan militärer och ondskefulla arméer får möjlighet att acceptera Jesus! Då kommer mänskligheten bokstavligen explodera mångdubbelt mot nu i förökning under planetens sista tusen års tid, eftersom syndens konsekvens döden inte infinner sig före 100 års ålder som vi har läst i Jesaja..

Där ska inte mer finnas spädbarn som lever bara några dagar, eller gamla män som inte uppnår sina dagars mått. Den som dör vid hundra års ålder är en ung man, och först vid hundra års ålder ska syndaren drabbas av förbannelsen.

Jesaja 65:20

Döden finns fortfarande kvar även de sista tusen åren, men utan satans inblandning och all avgudadyrkan inledningsvis så blir det längre livsåldrar igen, kanske inte alls omöjligt att det blir upp till ett par hundra år t.o.m, och att mänsklighetens antal kommer upp i 100 miljarder? De som lever då får se!

Jesu frid....

Svara -   - 15/3-18 11:18 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Judarna har inte varit vår Herre Jesu evangelium lydiga. Tydligen skall Gud förbarma sig över dem till slut ändå. Rom.11:31-32

Jag menar inget annat än att Gud förbarmar Sig över alla dem som ödmjukt tar emot Sonen Jesus Kristus, inga andra enligt Guds eget Ord!

Svara -   - 15/3-18 11:22 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Broder,

Gud förbarmar sig över alla dem som ödmjukt tar emot Sonen Jesus Kristus, inga andra enligt Guds eget ord!

Om judarna inser att Kristus är Herren, först när han står med båda fötterna på Oljeberget, så inser ju också resten av världen detta. Nyheten sänds ju ut på TV samma dag som denna glädjande händelse inträffar i Israel.

Paulus säger, att vi är frälsta i hoppet. (Tron på att HERREN skall komma tillbaka.) Men ett hopp man ser fullbordat är inte mer ett hopp. Hur kan någon hoppas, det som han redan ser? Rom.8:24

Av detta uttalande förstår vi, att ingen "frälsning" till Himmelriket kan erbjudas längre. Himmelriket har ju kommit ned till jorden. HERREN är då Konung över hela jorden. Sak.14:9

Eftersom han skall förbarma sig över judarna, trots att "de har spjärnat emot udden", så skall övriga människor på jorden inte heller behöva dö. Upp.21:3-4

Du påstår, att alla visst skall dö i Guds rike. Det säger inte Skriften. De som dör vid hundra års ålder gör det, för att de inte kan underordna sig Guds styre. Bibeln menar att de är unga när de dör, men ger också anledningen till varför de dör. Det är först vid hundra års ålder, som syndaren skall drabbas av förbannelsen.

Om det är en förbannelse som drabbar syndaren, vad har de rättfärdiga människorna då gjort sig skyldiga till, för att efter att ha levt ett par hundra år enligt dig ändå tvingas dö? Skall Gud förgöra den rättfärdige tillsammans med den ogudaktige?

Jesu frid

Svara -   - 15/3-18 15:56 -


AnnMarie

Peter Hall

Nu är du inne på det där känsliga ämnet om judarna och resten av världen.Jag förstår att du har upptäckt det som flera kristna inte vill prata om för någonstans där har de ändå tron att judarna har en annan väg till frälsning .Judarna får det synliga beviset och behöver inte bara hoppet som ska räcka för övrigt folk.

Här någonstans brukar samtalet dö ut av någon märklig anledning!

Svara -   - 15/3-18 16:30 -


J.J.

Svar till AnnMarie.

Jag (Jesus) är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Joh. 14:6

Finns endast ett sätt, oaktat om du är jude eller hedning, att bli frälst på; tag emot Jesus Kristus som din Herre och Gud.

Svara -   - 15/3-18 17:09 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

Här någonstans brukar samtalet dö ut av någon märklig anledning!

Varför skulle det vara så märkligt och känsligt?
Problemet för dig är ju bara det att du aldrig accepterar några svar, och därför dör det ut, inte alls konstigt!
Både JJ och jag säger återigen samma sak utan att du förmodligen bryr dig om svaren, ingen kommer till Fadern utom genom Sonen, inte juden heller! Inte alls känsligt eller märkligt... Samma gäller för alla människor, sen att Gud har sparat några ödmjuka judar som kommer att acceptera Honom just en speciell stund och för ett visst speciellt syfte är väl upp till Gud Själv!

Svara -   - 15/3-18 17:29 -


AnnMarie

JJ

Jag vet att det bara finns ett sätt att bli frälst på.

Det jag menar är att normalt sett presenterar vi evangeliet och förväntar oss att människor ska komma till tro/få öppnade ögon för det vi sagt.En del tvekar och tar inte emot budskapet vilket de med största sannolik het skulle göra ifall de fick se Jesus fysiskt,ett synligt bevis.

De judar som lever då Jesus kommer tillbaka kommer ju att få se honom med sina fysiska ögon, alltså ett synligt bevis och ta emot honom som sin frälsare.Även hedningarna som lever då kommer att se honom och förstå vem han är och troligtvis ta emot honom som sin frälsare.

Det är där jag undrar hur andra kristna ser på det.Gäller frälsningen för annat folk också då de fått ett synligt bevis??

Svara -   - 15/3-18 17:36 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Det kommer inte att finnas någon tv när Jesus sätter Sina fötter på oljeberget. Mycket av tekniken har mest troligt förmodligen blivit ett minne blott...

Sen är inte det viktigaste att Jesus skall komma tillbaka till den här jorden, även om det givetvis blir något speciellt, utan det är att vi har blivit förlåtna våra synder och har fått tillträde till himmelen och evigheten!

Jesu frid...

Svara -   - 15/3-18 17:37 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

En del tvekar och tar inte emot budskapet vilket de med största sannolik helt skulle göra ifall de fick se Jesus fysiskt, ett synligt bevis.

Det är inte alls så AnnMarie!

Även om människor får se folk hälsa på ifrån de döda så kommer enligt Guds Ord inte tron att förändras om man inte ville tro innan heller!

Abraham sade till honom: Lyssnar de inte till Mose och profeterna, så låter de sig inte övertygas ens om någon uppstår från de döda."

(Luk 16:31)

Jesu frid...

Svara -   - 15/3-18 18:27 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Du påstår, att alla visst skall dö i Guds rike.

Det påstår jag inte alls! Ingen död finnes mer i Guds himmelska rike....Däremot kommer döden att finnas kvar så länge människor kommer att finnas på denna jord..

Svara -   - 15/3-18 18:46 -


Lasse

Svar till Leif Boman.

https://youtu.be/RHvmXeHy1EU

Svara -   - 15/3-18 23:08 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Tackar Lasse, och ha en riktigt välsignad fredag och helg...

Svara -   - 16/3-18 05:53 -


Lasse

Svar till Leif Boman.

Detsamma käre broder 🙏 Lasse

Svara -   - 16/3-18 06:50 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Bäste broder,

Det kommer inte att finnas någon tv när Jesus sätter sina fötter på Oljeberget.

Du hoppas så starkt att få komma till himmelen, att du förlägger Guds rikes ankomst till jorden till en avlägsen framtid. Jag tror du gör ett misstag här.

Om du inte kan inse, att judarna har låtits återvända till sitt land, för att muslimerna skall göra ett slutligt försök att "kasta dem i havet", så fortsätt du leva i din tro. Upp.20:8-9 Hes.38,39

Jesus sade ju, att detta släkte (det judiska folket) inte skall försvinna, förrän allt detta inträffar. Matt.24:34

Sen är inte det viktigaste att Jesus skall komma tillbaka till den här jorden

Mådä, men han skall faktiskt komma tillbaka på samma sätt som han har farit upp till himmelen. Apg.1:11

När Jesus kommer tillbaka till den här jorden, då lär även du, om du har dött innan dess, befinna dig bland alla de heliga, som skall åtfölja HERREN. 1Tess.3:13

Din slutliga plats i evigheten kommer alltså att vara på jorden. Du har återigen antagit en jordisk kropp, eftersom himmelska kroppar endast är till för den himmelska tillvaron.

Jesu frid

Svara -   - 16/3-18 09:48 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Broder,

Även om människor får se folk hälsa på ifrån de döda

Om du träffar människor, som hävdar att de har uppstått från de döda, så kommer du inte att tro det. Om jag påstår, att jag mycket väl kan ha uppstått från de döda, så betraktar du mig med skepsis, eller hur? Det blir en väldig skillnad, när världen får uppleva att Herren Jesus kommer på skyarna. Upp.1:7

Det skall bli en uppståndelse för både onda och goda, ja. Detta kan mycket väl ha börjat inträffa för tusen år sedan. Jesus sade: "När världen födes på nytt, då när Människosonen sätter sig på sin härlighets tron, då..." Matt.19:28

Vem tänker i så fall, att alla vi nu träffar hälsar på ifrån de döda? Jes.26:18 -19 Dan.12:2

Guds frid

Svara -   - 16/3-18 10:07 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Däremot kommer döden att finnas kvar så länge människor kommer att finnas på denna jord...

Bibeln är mycket tydlig med, att Gudsriket skall komma ned till jorden. Inte skall väl människor då mer behöva dö?

"Och på båda sidor om strömmen stodo livsträd, som gåvo tolv skördar, ty de buro frukt var månad; och trädens löv tjänade till läkedom för folken." Upp.22:2

Om du framhärdar i din uppfattning, att denna scen utspelar sig i himmelen, hur förklarar du då, att de som kommer till himmelen redan har kroppar som förvandlats till oförgänglighet? 1Kor.52-53

Jesu frid

Svara -   - 16/3-18 10:23 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Din slutliga plats i evigheten kommer alltså att vara på jorden. Du har återigen antagit en jordisk kropp, eftersom himmelska kroppar endast är till för den himmelska tillvaron.

Nej men, inte då, inte om Paulus var en broder och man som förmedlade Guds levande ord.

Men det första var inte det andliga, utan det jordiska. Därefter kom det andliga.

(1Kor 15:40‭-‬46)

Det står inte någonstans i Bibeln som du försöker övertala läsare om, att först kom det jordiska, sen kom det andliga, och sen kom det jordiska igen?

Svara -   - 16/3-18 10:23 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Denna jord kommer att försvinna Peter. Och visst kan det mycket väl bli så att vi vandrar omkring på en ny jord och i ett nytt Jerusalem senare, men då blir det i våra himmelska evighetskroppar..

Detta jordiska kan vi se som en skuggbild av det som skall komma, försök att se och förstå det på det sättet!

Lagen ger en skuggbild av det goda som kommer, men inte tingen i deras verkliga gestalt. Därför kan aldrig lagen genom samma offer som ständigt frambärs år efter år fullkomna dem som träder fram.

(Heb 10:1)

Jesu frid och trevlig helg...

Svara -   - 16/3-18 10:33 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Bibeln är mycket tydlig med, att Gudsriket skall komma ned till jorden.

Var då?

Svara -   - 16/3-18 12:36 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Broder,

Jes. 65:25

Himmelriket hyser inga vargar. Det hyser dock ett Lamm, men Lammet betar inte tillsammans med vargarna.

Gud skapade djuren efter deras arter, men inte för att äta halm i himmelen. Lejonen skall äta halm likasom oxar. Om inte detta är på jorden, var snäll och berätta på vilken planet detta skall ske.

Sef.3:8-13

Sak.14:8-9

Mal. 4:2

Upp.21:3-4

Jesu frid

Svara -   - 16/3-18 18:14 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall .

Uppenbarelseboken 21 handlar om det Nya Jerusalem i himmelen medan alla de övriga ställena du tog upp handlar om de kommande tusen åren på denna jord, då Israel kommer att vara den ledande nationen, då andra folk nu skall se upp till detta upphöjda folk, som leds av Herrens Ande och vishet..Guds plan med Israel sedan begynnelsen kommer här att gå i fullbordan.... Ett kristet Israel kommer att gå i spetsen för en nyblommande mänsklighet, o.s.v...

Jesu frid...

Svara -   - 16/3-18 20:30 -


Peter Hall

Broder Leif,

Om det är det nya Jerusalem i himmelen, varför står det då att Gud själv skall bo ibland människorna? Upp.21:3

Borde det inte stå, att människorna skall bo hos Gud?

Du menar, att det är "tusenårsriket", som jag har hänvisat till i de övriga skriftställena. Har då detta rike inget att göra med att Jesus regerar där? Kan det inte liknas vid Guds rike på jorden? Världen skall ju vara en fridsam plats att bo på. Om inte Jesus hade något med detta rike att göra, då har ju inget förändrat sig.

Jesu frid

Svara -   - 17/3-18 10:40 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Sanningen om antal medlemmar i Gilead

Läsarmejl av Sigvard Svärd Enligt Anders Olsson var medlemsantalet endast ett 100-tal då han tillträdde som pastor för Gilead i Göteborg 2006. Men I Pingströrelsens årsbok för 2005, stod Gilead antecknade för ett medlemsantal på 610 stycken.

1

Läs allt!


”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”

Bitcoin

”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”, säger Björn Eriksson, tidigare rikspolischef. Enligt en ny studie är det den 24 mars 2023 som kontanter blir irrelevanta i Sverige. 

10

Läs allt!


Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

27

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

10

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

13

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

52

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 51, måndag 17 december 2018 kl. 15:33

Jesus söker: Stig!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 839 253 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 062 bloggartiklar, 92 377 kommentarer och 60 549 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp