Surfar nu: 911 www.apg29.nu


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

Lena Henricson Sat, 26 Jan 2019 20:30:51 +010

Tack Sigvard Svärd för ett starkt och viktigt bibelstudium! 👍

I vår församling har vi de flesta dopen av just sådana som kommer från öster,just f.d. muslimer som fått en stark och levande tro på JESUS. 🔥

Må dessa nykristna få bli en del av att vi får den väckelse som vi ofta ljumma svenskar så innerligt längtar efter! 🙏🙏🙏

Svara


Karl Håkan Sandell Sun, 27 Jan 2019 08:48:41 +010

Berättelsen om Kain och Abel är profetisk och visar att Gud finns!!

Den här berättelsen om Kain som mördade Abel är en profetia som pekar på hur Judarna dödade Jesus.

Kain i berättelsen pekar på Judarna och Abel pekar på Jesus. Vi ser det här när vi konstaterar att Abel var en fårherde precis som Jesus är vår herde, och hur Kain var en jordbrukare som brukade växterna. Alltså det stationära livet precis som judarna har sina fastlåsta lagar.

Abels offer, Jesu död på korset accepterade Gud medan Kains offer med sina lagar och lagträldom accepterade inte Gud.

När Kain hade mördat Abel blev han fördriven från sitt land precis som Judarna blev. Men han fick ett tecken. Ingen skulle döda honom. Det är också precis som Judarna fått. De finns kvar än idag. Ingen har lyckats utrota dem.

Det är intressant att denna berättelse som alltså skrevs för många 1000 år sedan så klart profeterar om Judarna och Jesus, och likafullt är det inget som vi talar om idag. Varför då. Här ligger ju ett bevis på att Gud finns. När han klarade av att göra denna profetia så visade han ju att han existerar.

Och också att bibeln är något mer än en sagobok med gamla berättelse. Det som står här är ju sant, det har slagit in.

Varför predikas inte detta när man talar om den här berättelsen.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Sigvard Svärd Mon, 28 Jan 2019 05:30:02 +010

Jag delar inte den bibelsynen med Karl Håkan Sandell, att Kain är en profetisk bild på judarna!

Svara


Leif Mon, 28 Jan 2019 06:07:03 +010

Svar till Sigvard Svärd.

Karl H S har ändå en poäng i det han säger, att Abel är bilden av vår dödade Jesus är ju inget nytt under solen, liksom Josef är en förebild för Herren Jesus men!

Liksom i Josefs bildliga fall så dödar inte bröderna honom bokstavligt utan de säljer Honom likt Judas gjorde. Alltså, Israels folk sålde Jesus till hedningarna, så!

Därför menar jag att jag hellre ser på Kain som hela mänsklighetens förebild. Hela mänsklighetens synder tillsammans dödade Herren och var lika Kain.

Jesu Kristi frid och mvh Leif...

Svara


Karl Håkan Sandell Mon, 28 Jan 2019 10:09:05 +010

Svar till Sigvard Svärd.

Det känns tråkigt att konstatera att man åter igen blir motsagd när man pekar på Bibelns fantastiska profetiska Budskap. De här tidiga kapitlen i Bibeln är fulla av Profetia. Och det här med Kain och Abel är alltså en av profetiorna, som just pekar när Jesu blev dödad när han var i Israels land, och vad som skulle hända med dem som gjorde det.

När man ser hur vi kristna hanterar de här profetiorna och motsäger varandra, så förstår man de icke kristna som anser att bibeln är en enda sagobok och inget att bry sig om.

Och i själva verket är alltså Bibeln full av profetior som just visar att Gud finns och som även berättar för oss hur Gud ser på det som händer och vad som är viktigt i det som händer.

Jesus lever och därför ska vi leva

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Sigvard Svärd Mon, 28 Jan 2019 10:52:59 +010

Svar till Karl Håkan Sandell.

Bibeln framställer Kain som att han var av "den onde" (1 Joh 3:12), det kan man ju inte säga om judarna att de var - de var av Gud; är "Guds egendomsfolk". I 2 Mos l4:22 heter det t.o.m.: "Israel är min förstfödde son". Däremot uttalade sig Jesus i skarpa ordalag om de judiska skriftlärde och fariséerna i deras självrättfärdighet och högmod, bl.a. med följande (Matt 23:33): "Ni ormar, ni huggormsyngel, hur ska ni undgå att dömas till Gehenna?" Nej, i min bibeltolkning är inte Kain en profetisk illustration om judarna som ett folk.

Svara


Tomas N Mon, 28 Jan 2019 10:57:18 +010

Tack för en innehållsrik text med mycket bra innehåll och en del profetiska tankar som leder till funderingar.

Jag tror Kains exempel är både allvarligt och en av de destruktiva drivkrafterna i sista tiden. Judasbrevet talar om Kains exempel och andligt influens och arv som påverkar och driver människor till avfall och uppror ifrån Gud

Satan har sått in sin natur i mänskligheten på några huvudspår som också nämns i Bibeln. Jag tycker man kan nämna hat/mord (Kain) som en av dem,Mammon en annan som också är kopplat till Babylons fall och köpenskap ,rikedom som också Tyrus är ett exempel på.Även Baalam ryms här som kombinerade girighet med falsk profetia.

En annan av satans huvudkaraktärer är sexuell synd och perversitet där Sodom är huvudexemplet,men avgudadyrkarna visar på denna natur och det är både i klartext och underförstått en av huvudingridienserna på Noahs tid strax före floden.

Falsk religion och uppror är en annan av huvudkaraktärerna som satan sått in i mänskligheten.Det finns så mycket exempel i GT om hur ont detta är och även i det nya förbundet efter apostlarnas arbete i några decennier så kröp det in sådant vilket nämns i Uppenbarelseboken 2 i varningarna till församlingar.

I Kains blodlinje ser man ondskan fortsätter och Lemek skryter om hur han dödat motståndare och höjer graden av Guds välsignelse/beskydda av Kain från sjufalt till sjuttisjufallt. Han är också den förste? som omnämns ha två fruar. Han verkar vara en stark man och byggare av städer vilket i mina ögon påminner lite om Nimrod som skulle komma senare.

Gud har lagt ned styrka i människan och mannen. Men vi måste överkomma vrede och mordlusta precis som Kain. Det är en av människans stora utmaningar.

Det är en viktig och allvarlig lärdom fär människan och därför tycker jag det är ett sidospår minst sagt att koppla Kains exempel till judarna och låsa in denna sanning och varning i det religiösa facket.

För icketroende såväl som oss troende så är Bibeln en bok av sanning om människan ,Gud ,synden och frälsningen i Jesus. Noah,syndafloden och utväljandet av Abraham är tecken på Guds omsorg om sin skapelse och den lite svårbegripliga ,men från begynnelsen ständigt närvarande kamen med synd,djävul och ondska och dess konsekvenser.

Människan är kallad till att söka Gud och gör det när syndens konsekvenser och påtagligheten av syndens och djävulens närvaro i världen kombineras med att evangeliet och frälsningen i Jesus finns tillgänglig genom Guds folk.

Att koppla allt som har med Gud att göra till judarnas folk och att man måste gå dit eller igenom dem begränsar Guds rike på ett sätt som inte Gud tänkt. Det var en viss period.

Svara


AnnMarie Mon, 28 Jan 2019 11:04:42 +010

Svar till Sigvard Svärd.

Judarna som folk är väl så långt jag förstår i dagsläget skriftlärda fariséer eller otroende.Så jag förstår Karl Håkan mycket väl i den jämförelsen det var ju trots allt de som skrek korsfäst korsfäst!

Svara


Karl Håkan Sandell Mon, 28 Jan 2019 12:52:36 +010

Svar till Sigvard Svärd.

För att se att Kain är Judarna så kan man titta på det symbolspråk som är här i texten i det 4:e kapitlet.

Det talas t ex om att Kain var åkerman, alltså brukade jorden. Och Jorden, marken är här en symbol för Israels land och folk.

Och vi kan se att Kain offrade av det han odlat på marken alltså växter och växter är en symbol på det stationära livet. Alltså livet genom lagen som ju är fastlåst en gång för alla.

Att det här stämmer det ser man på att i skapelseberättelsen som ju också är profetisk, där skapas land 3:e dagen och växterna likaså. Och 3:e dagen, om en dag är 1000 år, är alltså 2000 till 1000 f kr. Det var då Israel fick sitt land och Moses fick lagen.

Likaså dödades Abel när de var på fältet, marken. Alltså när Jesus var i Israels land.

Hela berättelsen är på det här viset full av symboler men man måste som sagt veta hur man ska tolka dem och då ser man att Kain faktiskt är Judarna

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Ingemar B Mon, 28 Jan 2019 13:57:02 +010

Några reflektioner om Kain, Abel och synden.

Den första människan som föddes efter syndafallet var Kain. Han blev en mördare.

Synden var orsaken. Men det finns komponenter här som vi inte känner till. Bibeln går rakt in i handlingen utan information om bakgrunden. Vi vet endast att Kain var den äldste av bröderna och att ”Abel blev herde och Kain åkerbrukare” (1 Mos. 4:2).

Direkt därefter kommer historien:

”Efter en tid hände sig att Kain bar fram en offergåva åt HERREN av markens gröda. Även Abel bar fram sin gåva av det förstfödda i sin hjord, av djurens fett. Och HERREN såg till Abel och hans offer, men till Kain och hans offer såg han inte. Då blev Kain mycket vred och hans blick blev mörk. Och HERREN sade till Kain: ”Varför är du vred och varför är din blick så mörk? Är det inte så att om du gör det som är gott, ser du frimodigt upp, men om du inte gör det som är gott, då lurar synden vid dörren. Den har begär till dig, men du skall råda över den” (1 Mos. 4:3-7).

Varför bar Kain fram en offergåva överhuvudtaget?

Ett möjligt scenario kan vara:

Gud hade låtit bröderna förstå att synden hade kommit till människosläktet och att det behövdes ett syndoffer, och att blodet skulle vara syndoffret. Detta fastställdes mer formellt under lagen: ”Så renas enligt lagen nästan allt med blod, och UTAN ATT BLOD UTGJUTS GES INGEN FÖRLÅTELSE” (Heb. 9:22).

Det var inget problem för Abel, han var ju herde. Men för Kain blev det problematiskt. Han hade ju inga djur. Han skulle kunna fråga sin yngre bror om han kunde köpa/byta till sig något djur. Men han fann säkert detta förödmjukande.

En bättre lösning, som Gud själv använde när han efter syndafallet gjorde kläder av skinn åt Adam och hans hustru, var att själv söka upp något villebråd till offer.

Vi får förmoda att Kain förde ett resonemang med sig själv hur han skulle agera. Han valde den enklaste lösningen. Eftersom han var åkerbrukare ”bar han fram en offergåva åt HERREN av markens gröda”.

Han hade säkert redan då dåligt samvete, för ”han hade inte gjort det som var gott” och förstod att Gud inte skulle acceptera hans offer. När sedan Abels offer accepterades uppväcktes hat mot brodern.

Observera att det är ett möjligt scenario, men ingen ”vet” egentligen vad som hände, eftersom Bibeln kommer in i händelsen i ett senare skede.

Bibeln ger flera exempel på att konsekvensen för den första som föds i en syndrelation blir extra svår att hantera…

Svara


Lena Henricson Mon, 28 Jan 2019 14:22:04 +010

Kom man inte bort från det Sigvard Svärd egentligen ville säg med sitt bibelstudium? 🤔

Svara


Lena Henricson Mon, 28 Jan 2019 14:25:19 +010

Säga,skulle det vara.

Svara


Sigvard Svärd Mon, 28 Jan 2019 17:42:48 +010

Svar till Lena Henricson.

I fråga om Kain, hans mördarhandling och bortgående från Gud, som en bild på judarna, så har jag inget mer att tillägga. Bevisligen har ju världssamfundet, både i politisk och katolsk/luthersk mening, fördömt och förföljt judafolket. Ja, försökt att å ena sidan utrota dem och å andra sidan ersätta dem. Bibeln ger inget stöd för sådant, Här finns en gräns jag inte överskrider eller ge mitt namn åt. Hat mot judar ligger alltid och pyr, för att rätt vad det är flamma upp.

T.o.m. inom New Age pekas judarna ut som onda, som sataniska. Det påstås alltså inom den s.k. "ljusa" ockultismen, att judarna har drabbats av en negativ kosmisk ond andlig stråle. Ytterligare ett sätt att demonisera Guds särskilt utvalda folk. Visst behöver judafolket/Israel vara ytterst vakna över vilka de är, och därmed vilka andemakter som lurar på dem. Som kristna bör vi be till Gud för dem, att de i sina Messiasväntan inte faller för frestelsen att vara högmodiga, inte är "våldsamt" försvarskrigiska, eller att de släpper sig till för falska läror och "herdar".

Svara


Sigvard Svärd Mon, 28 Jan 2019 17:51:21 +010

Svar till Lena Henricson.

Tack Lena, för din kommentar! Det är något härligt profetiskt det som nu sker i land efter land i Västvärlden, församling efter församling! I pingstförsamlingen i Borås, där jag sedan mars förra året är medlem, består nu gruppen frälsta och döpta persiskt-talande (iranier och afghaner) av 150 stycken!

Svara


David Billström Mon, 28 Jan 2019 19:58:56 +010

Paulus i Nya Testamentet förföljde församlingen och ville förgöra den, men just precis den mannen utvalde Gud till att bli sin tjänare.

Det är sådan kraft i förlåtelsen och upprättelsen från Gud till den människa som ångrar och vänder om till Jesus.

Jesu försoningsdöd är starkare än synden. Det finns nåd och förlåtelse och dessutom frihet från syndens makt och kraft.

Så, ja - Nåd finns på grund av Guds straffdom som föll på Jesus.

Tack Jesus

Svara


Tomas N Mon, 28 Jan 2019 21:59:49 +010

Jag vill apropå lärdomen om Kains öde lyfta fram grunderna i Bibelns budskap.

Hur skulle ni eller jag undervisa ett barn eller nybörjare i tron om denna passage? Eller hur skulle ni besvara en sådan nybörjare som har frågor om dessa bibelverser?

Jag tror det finns ofta en enkel lärdom att få som oftadt syftar till att undervisa om hur människan skall leva,exempel på goda och onda mänskliga härningar och exempel på hur Gud och omdskan agerar.

Jag skulle säga att det finns en fara och en gräns passeras när man grsnskar och funderar på djupare profetisk symbolik ,men har blivit distanserad och näsyan ointresserad av synd /rättfärdighet och att vi alla måste agera och välja rätt och är alla kallade till att göra rätt i livet.

Om nu Kain och Abel representerar något djupare ,så är det väl ändå det elementära som är mest intressant.

Eller måste man ha en djup kunskap om allt hebreiskt för att vara kristen eller för att vem som helst skall kunna läsa Bibeln och finna sanning där och undervisning om livet människan och Gud?

Svara


Leif Tue, 29 Jan 2019 05:35:21 +010

Svar till Sigvard Svärd.

Det är ju underbart att så många persiskt talande kommit till tro där nere i Borås, samtidigt som jag också hör att LP-arbetet i församlingen har framgång, Gud är oerhört god. Och, först nu läste jag igenom ditt fina inlägg, Gud välsigne dig rikligt, det var ett mycket bra inlägg, speciellt under denna invandrar och flyktingfientliga tid som vi nu för tiden får uppleva också här i Sverige.

Och trevligt att du nu för tiden också bor där neråt Sigvard. Jag har mina rötter från närliggande trakter strax utanför Borås och har även bekanta i den församlingen. Jag vet inte om Urban K fortfarande finns kvar som herde hos er? Han höll i vilket fall som helst i min fars, "som tillhörde församlingen," jordfästning på ett fantastiskt och minnesvärt sätt för ca 4 år sen.

Jag förstår absolut också din inställning vad gäller judarna, eftersom många onda fientliga strömmar överallt ifrån ständigt forsar emot dem. Jerusalem, Judar och Israels folk skall vi kristna ständigt välsigna och be för i Jesu namn, inte bli del av de onda strömmar som satan rör upp, han som allt vad han orkar endast vill utrota och utplåna Guds utvalda plats och folk.

Nej, låt oss hålla fast vid Jesu nåd och kärlek som är större än allt.

Jesu Kristi frid...

Svara


Sigvard Svärd Tue, 29 Jan 2019 10:15:43 +010

Svar till Tomas N.

Broder Tomas, jag håller med dig om att det som nummer ett räcker med att läsa Bibeln och ta den till sig som det står (blir ju något olika beroende på översättning). Därför ger vi Bibeln till alla oavsett om det finns tro eller inte i förväg. Men vi behöver också kämpa med en del texter som kräver tolkning. Ta exempelvis profeten Daniel eller för den skull Uppenbarelseboken. Det står ju t.ex. i Uppenbarelseboken, att den som är vis kan räkna ut vad talet 666 betyder. När hela Bibeln är profetiskt laddad, kan det ha sitt värde med grundtexterna (det arbetar ju bibelöversättare ständigt med, samtidigt som de kollar upp nya arkeologiska skriftfynd m.m.). Att den helige Ande dessutom kan "leda oss fram" i bibelstudierna, gör att vi kan vara förväntansfulla på möjligheten till profetisk insikt. I detta kan vi vara frimodiga, men i ännu högre grad kännetecknas av en stor portion ödmjukhet. Komplicerad "teologi" får inte skymma det enkla evangeliet, som ska och kan förstås av vem som helst.

Svara


Sigvard Svärd Tue, 29 Jan 2019 17:57:36 +010

Svar till Leif.

Intressant och härligt, broder Leif, att din far tillhörde Pingstförsamlingen här i Borås och att Urban Klintenberg skötte om begravningen så bra. Jo, Urban är kvar fortfarande som pastor och föreståndare, men avslutar föreståndartjänsten till sommaren då han väljer att gå i pension. Så tackar jag dig för din tydliga uppmuntran i din kommentar här!

Svara


Leif Tue, 29 Jan 2019 19:25:11 +010

Svar till Sigvard Svärd.

Hälsa så mycket till Urban från Leif.

Han minns förmodligen Börjes begravning i Dalsjöfors..

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 24, lördag 15 juni 2019 kl. 23:32

Jesus söker: Margit, Margot!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 15 juni 2019 15:12

Ber om hjälp i bön till Jesus att han gör min 42åriga dotter Rebecka helad ifrån cancer Hon har haft levercancer Spridit sig till lungorna Tar medicin nu Tack alla ni som ber Gud välsigna er alla

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp