Surfar nu: 452 www.apg29.nu


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

Roine Öberg 18/3-2019, 13:35

Amen

Kämpa den goda kampen....

En tröst till de som kämpar mot synden....Jesus själv gjorde motstånd mot sitt kötts vilja så till den grad att han svettades blod...han är vår förebild, så vill han också att vi ska bli....i förhållande till synden..

Ännu har ni inte gjort motstånd ända till blods i er kamp mot synden. Ni har glömt den uppmaning ni får som söner: " Min son, förakta inte Herrens tuktan och tappa inte modet, när du tuktas av honom. " "Ty den Herren älskar tuktar han, och han agar var son som han har kär. " Det är till er fostran som ni får utstå lidande. Gud handlar med er som med söner. Och var finns väl en son som inte tuktas av sin far? Om ni inte får en sådan fostran som alla andra, då är ni oäkta barn och inte riktiga söner.

Hebreerbrevet 12:4‭-‬8 SFB98

https://bible.com/bible/160/heb.12.4-8.SFB98

Guds frid!

Svara


Martin 18/3-2019, 13:49

Jesus säger att Fadern har lämnat över domen till Jesus. "Och Fadern dömer ingen utan har helt överlåtit domen åt Sonen, för att alla skall ära Sonen liksom de ärar Fadern." (Joh 5:22-23) Men Jesus säger uttryckligen att Han dömer ingen. "Ni dömer på människovis, jag dömer ingen." (Joh 8:15) I liknelsen med punden i Luk 19 var det en person som blev dömd, men han blev inte dömd av Jesus utan av sina egna ord, "En annan kom och sade: ’Herre, här har du ditt pund. Jag har haft det undanlagt i en duk, för jag var rädd för dig. Du är ju en hård man, du tar ut vad du inte har satt in och skördar vad du inte har sått.’" Jesus svarade, helt i enlighet med Joh 8:15: "’Jag dömer dig efter dina egna ord. Du är en dålig tjänare, du visste att jag är en hård man, som tar ut vad jag inte har satt in och skördar vad jag inte har sått."

Det här perspektivet ändrar allting. Det är alltså inte Jesus som dömer oss, vi dömer oss själva genom våra anklagelser mot oss själva och våra medmänniskor. Den där anklagande rösten var aldrig Herrens. Att bli frälst är att ta Jesus på orden, att verkligen tro att Han inte dömer oss, att Han tog vårt straff på Korset. När vi syndar störs relationen till Jesus, vi får svårare att tro på Hans löften. Vi blir självanklagande och kan driva oss bort från Jesus, som Adam och Eva i lustgården. Men Jesus dömer oss inte. Han dömer INGEN.

Svara


Roine Öberg 19/3-2019, 13:16

Svar till Martin.

Läs ditt eget citat från Bibeln noga med betoning på de första orden i meningen.

Jesus svarade, helt i enlighet med Joh 8:15: "’Jag dömer dig......efter...(ditt eget erkännande)

Om varken Fadern eller Sonen dömer någon vem är det som dömer då?

Och jag såg en stor vit tron och honom som satt därpå; och för hans ansikte flydde jord och himmel, och ingen plats blev funnen för dem. Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen, och böcker blevo upplåtna. Och jämväl en annan bok blev upplåten; det var livets bok. Och de döda blevo dömda efter sina gärningar, på grund av det som var upptecknat i böckerna. Och havet gav igen de döda som voro däri, och döden och dödsriket gåvo igen de döda som voro i dem; och dessa blev dömda, var och en efter sina gärningar. Och döden och dödsriket blevo kastade i den brinnande sjön; detta, den brinnande sjön, är den andra döden.

Uppenbarelseboken 20:11‭-‬14 SVEN

https://bible.com/bible/166/rev.20.11-14.SVEN

Vet ni inte att de heliga skall döma världen? Om nu världen skall dömas av er, duger ni då inte till att döma i de minsta mål? Vet ni inte att vi skall döma änglar? Skall ni då inte kunna döma i vardagliga ting?

Första Korintierbrevet 6:2‭-‬3 SFB98

https://bible.com/bible/160/1co.6.2-3.SFB98

GVD

Svara


Martin 19/3-2019, 15:16

Svar till Roine Öberg.

Roine, du frågar: Om varken Fadern eller Sonen dömer någon vem är det som dömer då?

Vi dömer oss själva naturligtvis. Men om vi tror på Jesus som säger "Jag dömer ingen" och som dog på ett Kors för våra synder, så dömer vi inte längre oss själva (hur kan vi?) och blir fria. Men om vi fortsätter att döma oss själva, kan vi då verkligen säga att vi tror på Jesus?

Avfärda inte det här perspektivet för snabbt. Att det hänger ihop med våra gärningar är inte svårt att förstå, utan synd hade vi inte haft något att döma oss själva för.

Jag tror att vi alla har en teologi med vilken man läser Bibeln. Den gör att vi har lättare att ta till oss vissa bibelverser än andra. Kristna Israel-vänner tar ofta upp Rom 11, men jag ser dem inte citera 1 Thess 2:15. Det är förståeligt, vi bygger upp en bild, vi katalogiserar och boxar in, de bibelverser som inte passar in lägger vi åt sidan. Fariséerna hade också en teologi och den gjorde att de inte kände igen sin Messias. Men oavsett vilken teologi vi har så säger Jesus "Jag dömer ingen".

Svara


Roine Öberg 19/3-2019, 19:56

Svar till Martin.

Jesus kom inte för att döma utan för att frälsa när han kom till Jorden som människa....

Men alla som inte har sitt namn i livets bok kommer ju att dömas en dag, vem kommer döma dessa enl din teologi?

Om du skriver att varken Jesus eller fadern kommer att döma någon, så låter det ju som att nåden inte har någon gräns och alla kommer att bli frälsta och ingen dömas till den brinnande sjön?

Förstår du hur jag tänker?

Jag har dömt mig själv skyldig till all synd som jag har begått i mitt liv, jag är medveten om att jag förtjänar döden och evig pina pga de synder jag gjort mot Herren....det är just detta som gör nåden och frälsningen så stor och dyrbar, det var för våra synder skull han spikades upp på korset, tänker man på det varje gång man frestas så kan det bli lättare att stå emot synden. Det är som om vi ropar korsfäst, korsfäst om vi syndar med vett och vilja.

För Jesus tog vårt straff på sig, för att vi skulle kunna bli frikända och han sände sin Ande för att vi skulle få hjälp och kraft att stå emot djävulens alla attacker och förvandlas genom helgelsen till att bli mer och mer likt honom.

Frälsningen är av nåd men vi måste ta emot nåden genom lydnad.....och kraften till denna lydnad får vi genom Den Helige Ande.

Heb 6:4-8

Ty människor som har av­fal­lit fast de en gång har bli­vit upp­lys­ta och sma­kat den him­mels­ka gåvan, fått del av he­lig an­de och sma­kat Guds go­da ord och den kom­man­de värl­dens kraf­ter,dem är det omöjligt att på nytt föra till omvändel­se, ef­tersom de korsfäster Guds son en and­ra gång och gör ho­nom till åtlöje. En åker som får rik­ligt med regn har Guds välsig­nel­se om den su­ger upp vatt­net och skänker od­la­ren hans gröda.Men bär den törnen och tist­lar är den värdelös. Förban­nel­sen är in­te långt bor­ta, och slu­tet blir att åkern bränns av.

Heb 12:25

Ty syn­dar vi med vett och vil­ja ef­ter att ha lärt känna san­ning­en återstår in­te läng­re något of­fer för syn­der­na; då väntar en fruk­tansvärd dom och en glu­pan­de eld som skall förtära dem som trot­sar Gud. Den som över­ger Mo­ses lag måste ut­an förs­ko­ning dö, om två el­ler tre vitt­nar mot ho­nom. Hur myc­ket hårda­re straff förtjänar då in­te den som tram­par Guds son un­der si­na fötter, van­hel­gar förbunds­blo­det, ge­nom vil­ket han har bli­vit hel­gad, och kränker nådens an­de? Vi känner ho­nom som har sagt: Min är hämn­den, jag skall ut­kräva den, och vi­da­re: Her­ren skall döma sitt folk. Det är fruk­tansvärt att fal­la i den le­van­de Gu­dens händer.

GVD

Svara


Martin 19/3-2019, 21:14

Svar till Roine Öberg.

Jesus ger oss viktiga sanningar, Han säger: "Jag dömer ingen". Det är inte teologi. Det är sanning i dess renaste form. Däremot kanske det inte stämmer överens med din "teologi".

Såhär förstår jag det. Vi jämför liknelsen om mannen med pundet i Lukas 19 med det du skriv om din synd.

"Jag har dömt mig själv skyldig till all synd som jag har begått i mitt liv, jag är medveten om att jag förtjänar döden och evig pina pga de synder jag gjort mot Herren"

’Herre, här har du ditt pund. Jag har haft det undanlagt i en duk, 21för jag var rädd för dig. Du är ju en hård man, du tar ut vad du inte har satt in och skördar vad du inte har sått.’

Ganska likt eller hur? Skillnaden är att du har vänt dig till Jesus, tack och lov. Jesus svar till mannen var:

’Jag dömer dig efter dina egna ord. Du är en dålig tjänare, du visste att jag är en hård man, som tar ut vad jag inte har satt in och skördar vad jag inte har sått. 23Varför lämnade du inte mina pengar till en bank? Då hade jag kunnat få tillbaka dem med ränta när jag kom hem.’ 24Och han sade till sina män: ’Ta ifrån honom hans pund och ge det åt mannen med de tio punden.’

Det var alltså inte Jesus som sade att mannen hade varit en dålig tjänare och att Jesus skördar det Han inte har sått osv. Det var mannen själv. Och Jesus dömde honom efter hans egna ord.

Liknelsen om den förlorade sonen är berättelsen om syndaren som återvänder till sin Faders hus.

"Far, jag har syndat mot himlen och mot dig".

Skillnaden mot mannen med pundet var att den här unge mannen hade gått tillbaka till sin Far. Och här möts han av bara av nåd och kärlek.

"22Men fadern sade till sina tjänare: ’Skynda er att ta fram min finaste dräkt och klä honom i den, och sätt en ring på hans hand och skor på hans fötter. 23Och hämta gödkalven och slakta den, så skall vi äta och hålla fest. 24Min son var död och lever igen, han var förlorad och är återfunnen.’ Och festen började."

Jag får bilden av att Fadern och Sonen vädjar åt oss att komma ut i ljuset och ta emot Herrens Nåd. Jesus är inte arg på oss, Fadern är inte arg på oss. Jesus älskar oss, priset för frälsningen är betalt. Men jag får inte bilden av att ingen kommer till helvetet. Snarare att det kommer vara befolkat av själar som aldrig vågade sig ut i ljuset och i sitt förfall till slut förbannar Herren Jesus själv för sitt armod. Om alla kommer bli frälsta? Låt oss hoppas det, att dessa arma själar till sist börjar inse sanningen om sig själva och börjar röra sig mot ljuset.

Ja vi måste ta emot nåden i lydnad, med vad betyder det? För kvinnan i Sykar så räckte det med en bägare vatten för att Jesus skulle ge henne en plats i Himmelriket i all evighet.

Svara


Roine Öberg 19/3-2019, 22:41

Svar till Martin.

Jag skrev
Jesus kom inte för att döma utan för att frälsa när han kom till Jorden som människa....
Du svarade

Jesus ger oss viktiga sanningar, Han säger: "Jag dömer ingen". Det är inte teologi. Det är sanning i dess renaste form. Däremot kanske det inte stämmer överens med din "teologi"

?
För kvinnan i Sykar så räckte det med en bägare vatten för att Jesus skulle ge henne en plats i Himmelriket i all evighet.
Menar du allvar?
Utan omvändelse och tro blir det inget liv i evighet. Se rövaren på korset det är minimum vad som krävs för frälsning, Jesus säljer inte evigt liv för en bägare vatten.....om hon blev frälst var det för sin tro och sitt vittnesmål om Jesus.....osv

Såhär förstår jag det. Vi jämför liknelsen om mannen med pundet i Lukas 19 med det du skriv om din synd.

"Jag har dömt mig själv skyldig till all synd som jag har begått i mitt liv, jag är medveten om att jag förtjänar döden och evig pina pga de synder jag gjort mot Herren"

’Herre, här har du ditt pund. Jag har haft det undanlagt i en duk, 21för jag var rädd för dig. Du är ju en hård man, du tar ut vad du inte har satt in och skördar vad du inte har sått.’

Här hänger jag inte med alls??
Om vi därför säger att vi har gemenskap med honom, men fortsätter att leva i mörker, då ljuger vi. Vi håller oss ju inte till sanningen. Men om vi lever i ljuset, på samma sätt som han är ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och Jesus, hans Sons blod renar oss från all synd. Om vi säger att vi är utan synd lurar vi bara oss själva, och sanningen finns inte i oss. Men om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi påstår att vi inte har syndat så gör vi honom till en lögnare, och hans ord finns inte i oss.
1 Johannesbrevet 1:6‭-‬10 NUB
https://bible.com/bible/916/1jn.1.6-10.NUB
GVD

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, måndag 16 september 2019 kl. 02:59

Jesus söker: Dag, Daga!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 15 september 2019 23:57

Be läkedom för mig så att en fettsamling på halsen Gud tar bort, att de illasinnade som förföljt mig, ovärdigt, ojuste förfördelats pga fasansfull, rykte, förlöjligat mig i slutna rum men också öppet


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp