579 online! | Sidvisningar idag: 93 489 | Igår: 233 902 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


När Antikrist träder fram

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1449776645-ryttarna.jpg

Vilka är de två ryttarna på de vita hästarna? 

Bibeln lär oss att den första ryttaren är Antikrist - den falske Messias, och den andra är Jesus Kristus - Konungarnas Konung!

Det första sigillet bryts

Upp 6

1 Och jag såg när Lammet bröt ett av de sju sigillen. Då hörde jag en av de fyra varelserna säga med en röst som åskan: "Kom!" 

2 Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra.
 

Detta är Antikrist som träder fram. Han är en falsk Messias som utger sig att vara Messias. Många kommer ta honom för att vara Messias eller Jesus, på samma sätt som många misstar sig för att det här bibelavsnittet handlar om Jesus.

Det står om honom att han drog ut "som segerherre" - han är ingen segerherre. Nej, det är den mannen som Bibeln kallar för "fördärvets son" (2 Tess 2:3).

Vi ska senare se att när Bibeln senare beskriver Jesus som kommer senare på en annan vit häst så beskrivs han med ett svärd, men denna första ryttare har en båge. Det är alltså inte Jesus som kommer här utan Antikrist - en som kommer istället för Jesus - en falsk frälsare - en falsk Jesus.

När framträder Antikrist?

När framträder han? Han framträder när det första sigillet bryts. "När Lammet bröt ett av de sju sigillen". Många har undrat när Antikrist träder fram. Här har du svaret. När det Lammet (alltså Jesus Kristus, Guds Son, Frälsaren och Messias) bryter det första sigillet i himlen.

Antikrist kommer alltså framträda innan Jesus kommer tillbaka till jorden. Men detta betyder inte att Antikrist kommer före uppryckandet. Uppryckandet kan ske när som helst. Men Jesus kan inte komma tillbaka fysiskt till jorden förrän Antikrist har trätt fram. Och när Jesus kommer tillbaka så har han sin församling med sig som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Att Antikrist rider på en vit häst behöver inte betyda att han boktavligt kommer ridandes på en vit häst - utan det är en bild på att han utger sig för att vara god och en segrare. När han framträder kommer han att framträda som en segrare och de flesta kommer då också ta emot honom som en segrare eftersom han då skall "ordna upp allting". 

Han kan mycket väl rida symboliskt på en vit häst, avtecknas på en, för att förtydliga att han är den som folket väntar på, men det behöver inte vara så.

Utan vad Bibeln verkligen säger här är att först kommer det en falsk Messias - Antikrist - som utger sig att vara Messias att träda fram.

Den äkta Ryttaren på den vita hästen

Upp 19

11 Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. 12 Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv, 13 och han var klädd i en mantel som var doppad i blod, och hans namn är Guds Ord. 14 De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt rent linne. 15 Ur hans mun kom ett skarpt svärd som han ska slå folken med, och han ska styra dem med järnspira, och han trampar Guds, den Allsmäktiges, stränga vredes vinpress. 16 Och på sin mantel och på sin höft har han ett namn skrivet: "Kungarnas Kung och herrarnas Herre."
 

Efter att Antikrist har trätt fram så kommer Konungarnas Konung - Jesus Kristus tillbaka till jorden och de himmelska härarna följer efter honom på vita hästar! Det här citerade bibelavsnittet är hur mäktigt som helst. 

Vem den sanne Messias är

Det är en jättestor skillnad på det förra bibelavsnittet som handlade om Antikrist. Bara titta på de fantastiska beskrivningarna på Ryttaren på den vita hästen som är Jesus:

 • heter Trofast och Sann, 
 • han dömer och strider i rättfärdighet. 
 • Hans ögon var som eldslågor, 
 • på sitt huvud bar han många kronor. 
 • Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv, 
 • han var klädd i en mantel som var doppad i blod, 
 • hans namn är Guds Ord. 
 • Ur hans mun kom ett skarpt svärd 
 • och han ska styra dem med järnspira, 
 • på sin mantel och på sin höft har han ett namn skrivet: "Kungarnas Kung och herrarnas Herre.

Dessutom när han kommer då är himlen öppen! "Jag såg himlen öppen". Och: "De himmelska härarna följde honom på vita hästar". Han har församlingen med sig som följer honom. De är klädda i "vitt rent linne". Allstå, de har ingen synd utan har blivit rättfärdiggjorda och rena i Jesu Kristi blod!

Innan Jesus Kristus kommer tillbaka så kommer Antikrist att framträda först och säga att han är Jesus eller Messias som har kommit. En del så kallade kristna kommer att ta emot honom i tron att det är Jesus som har kommit tillbaka. 

Det är väldigt viktigt att du känner Jesus och vet vem han är. Om det kommer en falsk Jesus kommer du omedelbart att märka detta eftersom du inte kommer att känna igen honom eftersom du har lärt känna den sanne och äkta Jesus Kristus genom Bibelns ord och den helige Ande. Du kommer känna igen Jesus eftersom han bor i ditt hjärta.

Detta är också viktigt när det gäller förkunnelsen. Vem förkunnas? Om du har Jesus i ditt hjärta så kommer du känna igen Jesus. Men är det inte Jesus så kommer du märka att det inte är den Jesus som du har i ditt hjärta.

Jag som evangelist märker omedelbart om det är en annan Jesus som förkunnas, och jag märker också omedelbart om någon som påstår att de har Jesus men  som i själva verket inte har honom. Jag märker alltså om någon säger sig vara kristen men inte är det eftsom de inte har tagit emot Jesus som sin personlige Frälsare.

Hur avslöjar du bedragaren Antikrist?

När Antikrist träder fram och påstår att han är Messias då kan du på ett mycket enkelt sätt ta reda på om han verkligen är det. Titta på hans händer! Har han spikhål i sina händer? Han ska ha spikhål i sina händer som du kan titta igenom. 

De ska vara så stora hål så att ditt finger skall få plats i dem. Det var det kravet som Tomas hade. "... Sticka mitt finger i spikhålen... (Joh 20:15)" Han fick sticka sitt finger genom Jesus spikhål vilket bevisar att spikhålen i Jesu händer efter korsfästelsen finns kvar. 

Du ska alltså kunna sticka ditt finger  rakt igenom Jesu händer i hans spikhål!

Antikrist har inga spikhål i sina händer eftsom han inte korsfästes för dig. Möjligen har han ett annat sår som har blivit läkt, men inga spikhål. Hans händer är hela och sårfria. 

På det viset avslöjar du att det är Antikrist - Djävulens representant och inte Jesus Kristus Guds Son som dog på ett kors för dig och uppstod igen!

Syner och uppenbarelser

Ibland finns det de som får se Jesus i en uppenbarelse genom syner och visioner. För att då ta reda på om det verkligen var Jesus som de såg i synen finns det ett enkelt knep att ta till. Just det! Hade han spikhål i sina händer? Om han inte hade det så var det inte Jesus som de såg, eller om det var du själv som hade en sådan vision.

Jag kände en ung man som hade problem med knark. En dag såg han en syn av Jesus. Men han kände inte Jesus, och kände inte heller till vad Bibeln sa om honom. Den unge mannen berättade detta för sin bror och sa:

– Men det är något som jag inte förstår, han hade hål i sina händer!

Det var Jesus som den unge mannen såg.

Det är på det viset du känner igen Jesus och avslöjar bedragaren Antikrist!


Läs/se också: Antikrist kommer som ”mänsklighetens frälsare”


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 11 december 2015 09:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


21 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

christina ekman

Amen!!! det är så sant i allt det du säger!!!!

Svara -   - 11/12-15 09:17 -


Bertil Rosenius

Ställer i stort sett upp på allt, med den skillnaden att jag aldrig skulle säga att "Bibel lär oss" att den förste ryttaren är Antikrist.

Jo, jag är övertygad om att han är det, men Bibeln lär oss inte otvetydligt att det är så. Genom århundraden har olika tankar runt den förste ryttaren funnits - tolkningen att han är Antikrist är inte självklar.

O vad bra det vore, om vi kunde skilja mellan vad som står och hur vi tolkar det som står. Då kunde kanske alla lyssna på alla med nyfikenhet och inte stänga in sig i respektive tolkningsbunkrar och kasta sten på de som inte har förmåga att rätt läsa Guds Ord.

Jo, jag uppfattar det så att den förste ryttaren är Antikrist, en mkt. mkt. mkt. farlig "fredsappostel" som kommer att förföra miljoner... också kristna... om vi inte varnar för honom. Men om dessa skall lyssna behöver jag övertyga med Andens hjälp och inte med "bevis" som går att motbevisa - då har jag ju ingen trovärdighet kvar.

När jag presenterar en logik kan folk få en Aha - upplevelse.

När jag bevisar ngt, kommer de alltid söka efter motbevisa och har man då sagt att Bibeln lär ngt som den inte odiskutabelt lär, är det illa.

Det är alltid bra att initialt framhålla: "Jag uppftar det så att...".

Svara -   - 11/12-15 10:13 -


Thomas P

Bra formulerad, intressant och välgrundad artikel, vem har skrivit den?

Jag har undrat om den vita hästen, som har en båge, och som utan att avfyrar pilar, går ut på segertåg, om den kan vara den makt som tagit över världens finansioella system. De som styr världens centralbanker, har gjort det med list, utlåning och utpressning. Det är ett krig utan traditionella vapen. Eller kan det vara FN som världsregering? Människor ska inte ens veta att de befinner sig i ett tyst krig, och att en konspiration pågår mot dem.

Den röda hästen som följer har ju ett svärd, och då följer slakt och människorna själva ska döda varandra. Med denna häst försvinner freden, varför den vita häst inte segrar genom krig.

Detta att det är Antikrist som är vita hästen, och inte ett vilddjur (en best, ett system e t c) som framträder som en falsk messias, som en fredsfurste, kanske är mer troligt. Då skulle han framträda efter ett större krig, efter totalt kaos på jorden?

Svara -   - 11/12-15 12:05 -


Christer Åberg

Svar till Bertil Rosenius.

Jo, jag är övertygad om att han är det, men Bibeln lär oss inte otvetydligt att det är så.

Jag grundar aldrig min tro på "övertygelse" utan på vad Bibeln lär och säger. I detta ämne så visar jag tydligt på vad Bibeln säger - det är bara att läsa artikeln!

Svara -   - 11/12-15 12:23 -


Bertil Rosenius

Svar till Christer Åberg.

Christer - du kan tycka Bibeln solklart säger att "den förste ryttaren är Antikrist".

Jag säger att Antikrist förmodligen är den förste ryttaren och det finns mycket som stöder detta.

Men jag kan inte kan inte hitta en exakt ordföljd, där det står att han är det. Hittar du ngn sådan? Jag ser ingen hänvisning i ditt inlägg - men det vore självklart värdefullt!!!

Svara -   - 11/12-15 12:44 -


Per

Du skriver att vi väntar på Antikrist, nu har vi ju redan haft och har Antikristar. Dessa har inte människor förstått att de är Antikristar, så jag är tvivlande att människorna kommer att förstå vem som är den siste Antikristen som du pekar på, vad än du säger. För även det kan du läsa i Bibeln.

Svara -   - 11/12-15 14:05 -


Mikael Svenfelt

Vi bör tro bibelns ord och inte spekulera med mänskligt förstånd då blir det oftast fel.Ryttaren på den vita hästen som hade en båge och som hade givits en seger krans torde vara Judafolket i Israel se SAKARJA.9:13 Läs hela 9 kapittle. Bibeln tolkar sig själv vi skall inte tolka den med vårt förtånd det är ofullkomligt och blir fel

Svara -   - 11/12-15 16:24 -


jonte

vilka bibelord stöder det så kallade uppryckadet?

Svara -   - 11/12-15 17:35 -


Janne2

Uppryckandet - the rapture

Direkta verser: 1 Thess 4:13-17, Matt 24:29-31 Indirekta Upp 14:1, Upp 20:4, Matt kap 25 (de tio jungfrurna med lamporna).

Finns många fler verser, också som förebilder i GT. Grek Harpazo - rapture - uppryckande

Jesu ord i Matteus 24 (Olivet discourse): 24:29 Immediately after the tribulation of those days shall the sun be darkened, and the moon shall not give her light, and the stars shall fall from heaven, and the powers of the heavens shall be shaken:

30 And then shall appear the sign of the Son of man in heaven: and then shall all the tribes of the earth mourn, and they shall see the Son of man coming in the clouds of heaven with power and great glory.

31 And he shall send his angels with a great sound of a trumpet, and they shall gather together his elect from the four winds, from one end of heaven to the other.

Svara -   - 11/12-15 20:03 -


Erika

Du skriver att om man känner Jesus kommer man veta om denna falska messias är den sanna Jesus eller inte... Men när antikrist träder fram,då hoppas jag att jag är i himlen,att jag kom med i uppryckandet.. Eller?!

Svara -   - 11/12-15 21:00 -


Lars W

Om man vandrar gång-och cykelvägen fram utmed Vätterstranden i Jönköping, från väster till öster, får man plötsligt syn på en märklig målning. Kommunens byggnad för en större vattenledning (kanske är det en s k tryckstegringsstation invändigt) har dekorerats med fyra ryttare som varje Bibelkunnig lätt känner igen (trots att målningen är i gråtoner). På väg fån restaurangen Sjön hälla jag en liten föreläsning för arbetskamraterna vid målningen som verkade vara delvis uppskattad.

Den första hästen är vit och ryttaren blev given en segerkransen och han drog ut i världen för att segra. Den trovärdigaste förklaringen till den bilden är att det handlar om Guds Rike. Alltså inte om Antikrist. Denne blir till syvende och sist historiens största looser. Guds Rike kommer att segra!

Ryttarna på de tre efterkommande hästarna har många egenskaper gemensamt med "de två vilddjuren".

Svara -   - 15/12-15 00:49 -


Madeleine huhtalo

Den fantisera mer än den andre! Det är inte så enkelt att tolka allt som ni tror! Jag har själv gått in på djupet i ett års tid, jag har suttit flera timmar om dagen men vissa saker har jag inte blivit klokare på, det fins en orsak varför vi inte kan knäcka koden i allt där även om vissa tror att man kan det, jag har inte lyckats knäcka koiden helt i uppbok, TROTS att jag har rannsakat skriften stenhårt. Ingen av er har hwela tolkningen häller. Uppbok berättas om ca tre ggr, vissa kap är liknsom mellandelar, sigillen är en presentasjon för johannes vad JESUS SKA VISA honom.de två sissta kap är om tiden efter tusenårsriket. Försök inte tro att ni äör så kluriga. För detta förstår ni inte, jag begriper inte allt häller trots mina djupa studier i dett . Men uppbok avslöjjar varför man inte kan det.FÖRSÖK ATT DEN KODEN.

Svara -   - 29/2-16 00:19 -


Madeleine huhtalo

, http://youtu.be/VyE_W3nsLDw

En trovärdig länk ovan, tycker själv att den är det. Men har INGA garantier, men enl länken så skulle det inte förvåna mej. Man brukar säga att den första vita hästen är antikrist, och kanske det är så, men i GT fins det ex på hur herren spänner sin båge också, jesus betnecknars med svärd då efter han uppstog, och hade vunnit total seger. Själv vill jag inte gå in och säga varken eller. Beskrivning på jesus och antikrist är väldigt snarlika på många ställen, båda kallas flr morgonrådnadens stjärna, jesus benäms att vara guds son VILKET ÄR SANT ,SATAN BENÄMS som antyder på son i gt, vilket givetvis kan ha en annan betydelse.ja det fins många benämda likheter, och detta kommer antikrist att använda sig av, Ni ska inte tro att det är så lätt att tolka allt i ordet, jag har ägnat mnej åtskilliga timmar, jag gar anvät mej av 200år gamla lexikon, jag har skrivit upp hänvisningsversar, jag har studerat dem, jag har tittat till rubriken och rubrikens händelse står ALLTID I ORDNING tänk på det.uppbok bör man förstå FÖRST HUR den är upplagd,det fins mellan kap som man inte kan anta höra ihop där och där, uran som hör hör ihop med alla kap tex, skaran på sions berg tex, hör ihop med kristenshetens vandring i alla tider feam till nu, MEN den blir påtagligare i de sista dagarna, och axelererar till en slutbild.när man läser vissa inlägg i olika ämnen så förundras man hur självsäkra vissa är,,dvs näe de tror att de liksom har RÄKNAT UT det, det osar högmod. Faktum är jag kom själv på vilken dåre jag varit när jag börgade rannsaka skriften, jag inbbillade mej att jag hade så mycket klart för mej, men som sedan rasade som ett korthus, nog har jag väl fått lite insikt och aha upplevelser, men jag kanske inte lyckades knäcka det jag önskade jag ville knäcka. NI SKA INTE TRO ATT ALLT ÄR SÅ "LÄTT SOM EN PLÄTT" tolkat, för ni framstår bara som dårar när ni vill spela visa som om ni ha "insikt".

Svara -   - 29/2-16 11:11 -


Madeleine huhtalo

Svar till jonte.

Ett enda i Tess, de övriga nämner att"förvandlas" och talar de inget om uppryckande

Svara -   - 29/2-16 18:20 -


Madeleine huhtalo

Svar till Bertil Rosenius.

Man ska se vad övriga handlar i börgan, där får man en ledtråd, ibland.

Svara -   - 29/2-16 18:25 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Madeleine huhtalo.

Madeleine, i 1:a Tess 4:16-18, finns ordet "harpazo" med, det är från den grekiska grundtexten, och betyder: att gripa, att rycka ut, eller bort, det används flera gånger i Nya Testamentet:

Apostlagärningarna 8:39 (Herrens Ande ryckte bort Filippus)

2:a Korinthierbrevet 12:2 och 12:4 (Paulus blir uppryckt till Paradiset).

1:a Thessalonikerbrevet 4:17 (De som tillhör Kristus blir uppryckta)

Lukasevangeliet 24: 50-51 och Apostlagärningarna 1: 9 (Jesu Himmelsfärd)

Varje gång grundordet "harpazo" används, så menas det att det sker plötsligt.

Jesu Frid

Svara -   - 29/2-16 19:21 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till jonte.

Jonte, i 1:a Tess 4:16-18, finns ordet "harpazo" med, det är från den grekiska grundtexten, och betyder: att gripa, att rycka ut, eller bort, det används flera gånger i Nya Testamentet:

Apostlagärningarna 8:39 (Herrens Ande ryckte bort Filippus)

2:a Korinthierbrevet 12:2 och 12:4 (Paulus blir uppryckt till Paradiset).

1:a Thessalonikerbrevet 4:17 (De som tillhör Kristus blir uppryckta)

Lukasevangeliet 24: 50-51 och Apostlagärningarna 1: 9 (Jesu Himmelsfärd)

Varje gång grundordet "harpazo" används, så menas det att det sker plötsligt.

Jesu Frid

Svara -   - 29/2-16 19:45 -


Daniel

Svar till Jeanette Aldén Wijk.

Så enkelt är det inte och dessutom så står det αρπαγησομεθα: inte ἁρπάζω.

När man lär ut Guds ord får man vara försiktig min vän och vi varnas dessutom för det.

"Mina bröder, inte många bör bli lärare. Ni vet ju att vi skall få en strängare dom." Jak 3:1.

ἁρπάζω Är rotordet för αρπαγησομεθα och kan böjas på många vis. Jag tänker inte lägga mig i vad du gör men om du vill fördjupa dig så börja med att lära dig orden.

Det finns ordlistor, jag har en antik grekisk ordbok som du kan få av mig. Du kan från den göra vokabulärkort. Det finns annars gratisprogram men att plocka ett ord med "många" betydelser och tro sig förstå vad grundtexten säger är att vara på hal is. Mycket farligt.

Här är en kille på youtube som gör så och lär ut saker på internet; James White som är skolad och har arbetat med översättningar tar upp hur fel det kan bli. Se gärna på den: sök på "a little greek is a dangerous thing" på youtube.

Jag skriver detta i all välmening.

Mvh, Daniel.

Svara -   - 29/2-16 20:05 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Daniel .

Förstår Din välmening, men vad jag förstår, så ska detta stämma, enligt "Strong's Concordance" Det ordet Du skriver på grekiska är αρπαγησομεθα vilket med våra svenska bokstäver översätts till harpagesometha. När man söker på båda orden på grekiska, alltså orden: ἁρπάζω och αρπαγησομεθα, så hänvisas man till ordet "harpazo". Menar Du, att man då inte kan lita på "Strong's Concordance"?

Jesu Frid.

Svara -   - 29/2-16 20:33 -


Madeleine huhtalo

SNÄLLA NI LÄS HÄNVISNINGARNA OM DEN VITA HÄSTEN!!! SKRIFT FÖRKLARA SKRIFT. LÄS ÄVEN HÄNVISNINGARNA TILL DRN RÖDA HÄSTEN,,,,, HUR KOMMER DET DIG ATT DU KOMMER FEAM TILL DET DU GÖR TRO?? DU KOMMER ATT HÄPNA!!KOM IHÅG ATT UPPBOK ÄVEN TAR UPP GT OCH ATT ALLT KNYTS IHOP.

Svara -   - 3/3-16 13:46 -


Zarito

Svar till Bertil Rosenius.

Ja sant

Svara -   - 25/3-17 13:05 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Propaganda för Globalistiskt vänlig regering i Sverige

Läsarmejl av AJ 

Detta är intressant, idag går tidningen Metro ut med budskapet(första sida plus helt uppslag) att en statsvetare som menar att Annie Lööf kan få nästa försök att bilda regering och bli Sveriges statsminister.

0

Läs allt!


USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Av Mikael Walfridsson 

USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Torsdag den 4 oktober, hände något unikt i USA. På en och samma gång, skickade Trump ett sms till alla mobiltelefoner i USA. Det gjordes med det ändamål, att testa ett militärt varningssystem, som gör det möjligt, att nå hela den amerikanske befolkningen, i tillfälle av en händelse av stor betydelse skulle inträffa.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


130 000 raketer mot Israel

Av Holger Nilsson 

130 000 raketer mot Israel

Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.

3

Läs allt!


Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

37

Läs allt!


Walt Disneys sexbilder i barnfilmerna

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1457818315-sexskugga.jpg

Vad är det egentligen som dina barn ser på och hjärntvättas av?

Varning för mycket stötande bilder i Walt Disneys tecknade barnfilmer. 

Läs allt!


Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

39

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

4

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

63

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

11

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, onsdag 17 oktober 2018 kl. 13:36

Jesus söker: Antonia, Toini!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

6

Läs allt!


Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
 • Swish: 070 935 66 96
 • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 716 993 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 950 bloggartiklar, 90 846 kommentarer och 59 028 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp