424 online! | Sidvisningar idag: 62 912 | Igår: 165 827 |

www.apg29.nu

Nazismens ideologi föddes i Sverige

Läsarmejl av Sigvard Svärd

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1449232818-svnaz.jpg

Nazismens ideologi om olika människoraser och att raserna inte skulle blandas, föddes faktiskt i Sverige.

I kristider I Sverige riskerar svenskhet och osunda fosterlandskänslor att växa. Rötterna finns i den götiska (efter Götaland) historieromantiken på 1600-talet (som anknöt till Nordens forntid med dess asatro och vikingahistoria), då Sverige växte fram som en stormakt genom framför allt de krigiska kungarna Gustav II Adolf och Karl XII. 

Maktanspråk och rasideologi

Den romantiska strofen i Sveriges nationalsång: ”då ärat ditt namn flög över jorden”, hade inte bara grund i fredlighet och goda värderingar när den skrevs av den svenske folkminnesforskaren Richard Dybeck 1844, utan uppenbart även i maktanspråk och rasideologi.

Den svenske botanisten och fornforskaren Olof Rudbäck (1630-1702), fångades till exempel helt av den tidens strömningar. I sitt esoteriska verk ”Atlantica”, beskriver han Sverige som själva urhemmet, och kommer fram till att den grekiske filosofen Platon måste ha menat Skandinavien i sin saga om det mytomspunna Atlantis, ön med den överlägsna civilisationen som försvann i havet. 

Inom dagens New Age rör sig en uppfattning att nordiskt folk kanske är ”äldst” i världen, det vill säga att här lever sådana som återfötts flest gånger.

Ny fosterländsk epok

1809, när Sverige förlorade Finland, tog nationalkänslan fart på allvar. Två år senare, 1811, bildades Götiska Förbundet i Stockholm. Vid 1900-talets början, bland annat i samband med unionsupplösningen från Norge 1905, kommer en ny fosterländsk epok som kommit att kallas nyromantiken. Under de svåra åren på 1920-talet slog man sig i Sverige för bröstet igen; de gamla götiska idéerna blommande upp.

Fosterlandsextremism har gömt sig bakom nämnda historieromantik med dess urnordiska kraft- lycko- och maktsymboler sprungna ur det gamla runalfabetet, exempelvis tyr, odal, algrunan, eller vasakärven efter Gustav Vasas ätt från 1500-talet. 

Detta blev sedan kopplat till 1920, -30 och -40-talens germanska nazism med framför allt det ockulta hakkorset eller svastikan, s-runan, vargrunan, örnen och dödskallen som kraft- och maktsymboler. Och hudfärgen är naturligtvis vit och ögonen ljusblå, på folket i Ultima Thule; den Yttersta Norden. Detta sammantaget är rena rama smörgåsbordet för satanismen.

Nazismens ideologi föddes i Sverige

Nazismens ideologi om olika människoraser och att raserna inte skulle blandas, föddes faktiskt i Sverige. Under 1840-talet började svenska arkeologer forska om folkvandringar i historien. Det var då man startade med skallmätningar. 

Man jämförde skallar på levande människor med kranier som arkeologerna hade funnit, och kom fram till att den långskalliga huvudtypen var typisk för germanerna (indoeuropéerna). Kartor ritades över områden där germanerna funnits.

På 1800-talet var arier (överlägset blod, oblandat) ett synonymt begrepp i Europa för just indoeuropé, efter en föreställning om ett ariskt urhem, först och främst i Persien (se den persiske religionsstiftaren Zarathustra på 600-talet f.Kr. Och hans idé om ”övermänniskan”), men också om ett mytomspunnet urhem i Indien/Tibet. 

Viktor Rydberg

Den svenske skalden och religionsfilosofen Viktor Rydberg (1828-1895), drar vid denna tid i en dikt in Sverige i detta resonemang: ”Av ariskt blod, det ädlaste och äldsta, till svensk jag vigdes av en vänlig norna” (fornnordisk ödesmö, kvinnligt andeväsen som genom dop ”kristnats”).

Under 1880-talet började man också i Sverige tala om rashygien, att olika människotyper inte skulle blandas. Det var allmänt accepterade tankar. Alla politiska partier talade om detta. På 1910- och -20-talen kom man fram till att den allra renaste och långskalliga rasen fanns i Dalsland och Vänerlandskapen. 

Propagandan blev vetenskap

Propagandan blev vetenskap och man tog sig för att sterilisera icke rasrena människor, något man höll på med länge. 1922 tillkom Statens Rasbiologiska Institut i Uppsala. 

Föreståndaren, Herman Lundborg, föreläste i rasbiologi bland annat för tyska antropologer. Plötsligt ansågs det som legitimt i Tyskland att ta tillbaka områden som man påstod hade tillhört germanerna. 

Försök att germanisera kristendomen tog vid. Med hjälp av vissa arkeologiska fynd och viss historik, påstods det att Edens lustgård hade legat i Uppsala eller i pommerska Tyskland. 

Arkeologen Peter Johansson kallar detta för ”förfalskad arkeologi och historia”.

Nazismen och drömmen om den rena familjen

Forskaren och historikern Helene Lööw skriver i Göteborgsposten 15/11 2015 under rubriken ”Nazismen och drömmen om den rena familjen”, att kvinnorna under 1930- och 1940-talen var nyckeln till förverkligandet av det ariska tusenårsriket - eller i dess svenska och nordiska version, den framtida ariska Stornorden. 

Svenska kvinnor utvaldes att föda barn åt Adolf Hitlers Tyskland

Göteborgaren Oskar Landahl, rasideolog, förklarade det faktum att SS-fruar från Göteborg under denna tid blev utvalda att föda barn åt Adolf Hitlers Tyskland, i ett tal i Göteborg 1935 med: Vi kunna inte överlämna åt vem som helst att ge liv åt kommande släkten utan måste inskränka på den personliga friheten, därför att rasens väl står före den individuella friheten, och rasen är vår världsåskådning.

I den kulturella svenskheten möts både fornnordiska riter och kristna traditioner, vilka somliga har fåtts att gå upp i varandra. Jämför exempelvis Midsommar- Lucia- och Julfirandet. Bevara Sverige svenskt, Skandinavien skandinaviskt, Norden nordiskt, eller att för den delen bevara Tyskland germanskt, är inte endast osunt och farligt, det är dessutom omöjligt. 

Alla folk utgått från Noa och hans tre söner

Det existerar nämligen inget oblandat mänskligt blod. Enligt Bibeln har alla folk utgått från Noa och hans tre söner, Sem, Ham och Jafet: 

”Detta var Noas söners stammar efter deras släktled i deras folk. Från dem har folken utbrett sig på jorden efter floden.” (1 Mos.9:18).

Dock det finns en Guds gemenskap och ett heligt blod som Bibeln rekommenderar till alla människor, oavsett ursprung eller hudfärg: 

”Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och blodet från Jesus, hans son, renar oss från alla synd.” (1 Joh.1:7) 

Vårt hemland är himlen

Det existerar också en möjlighet för alla att få förenas i ett gemensamt evigt land och evig likhet med varandra: 

”Vårt hemland är himlen, och därifrån väntar vi också den som skall rädda oss, Herren Jesus Kristus. Han skall förvandla den kropp vi har i vår ringhet så att den bli lik den kropp han har i sin härlighet, ty han har kraft att lägga allt under sig.” (Fil.3:20-21) 

Där i himlen ska ett absolut äkta, totalt gemensamt firande och rätt tillbedjan ske: 

”Sedan såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och Lammet klädda i vita kläder med palmkvistar i sina händer. Och de ropade med hög röst: ´Frälsningen finns hos vår Gud, som sitter på tronen, och hos Lammet.” (Upp.7:9-10)


Sigvard Svärd

Läsarmejl


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 4 december 2015 13:41 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Min Tro

Där ser man det visste man inte.....

Svara -   - 5/12-15 11:08 -


Bertil

Svastikan har inget med satanism att göra, det är en ren missuppfattning. Symbolen kommer ursprungligen från asien för tusentals år sedan och symboliserar solen och dess eviga kretslopp. Den är en lyckobringande symbol som även står för evigheten och är vanligt förekommande inom hinduism och buddism. Den har funnits i von Rosens släktvapen sedan århundranden och skänktes till Finland efter frihetskriget slut 1918 och bars på de finska krigsflygplanen under andra världskriget (ljusblått hakkors). Motsvarande fanns även i Estland fast där var det mörkrôda hakkors på planen. Sā nazisterna kopierade symbolen senare till sin armé men där blev de svarta för att symbolisera Tyska Orden och Maria Korsriddarna på medeltiden.

Dödskallesymbolen som SS-soldaterna hade kommer från de preussiska elitkavalleriet under Fredrik den Stores regeringstid på 1700-talet. Totenkopfregementen stred även under Napoleonkrigen med dödskallesymbolen på uniformerna.

När det gäller rasläran så kommer den egentligen från djurvärlden och häst- och hundaveln. Man drog paralleller till djurvärlden och tänkte att om man efter samma princip endast parade mänskliga praktexemplar på samma sätt så skulle man få fram människor med överlägsna egenskaper. Rent genetiskt och biologiskt fungerar det men så har även den sociala aspekten en stor betydelse och det var väl där det spårade ur för nazisterna vilket var tur för oss andra.

Sedan kan man kanske på skämt hävda att Sverige är ett överlägset land att bo i det är därför folk från hela världen söker sig till våra karga trakter till nästan viljet pris som helst. Därför tycker jag vi kan vara stolta över vårt vackra land. Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord som det står i nationalsången. Ärad vare Gud i höjden och fred på jorden och i vårt fosterland.

Svara -   - 8/12-15 01:34 -


Sigvard Svärd

Till Bertil, med tack för kommentaren. Nog är jag medveten om mer av de historiska fenomen än det jag skrivit i läsarmejlet. För det första är inte rubriken, "Nazismens ideolog föddes i Sverige", satt av mig. Jag skickade in läsarmejlet till apg29 med rubriken "Svenskhet och rasideologi", men ingen skugga över Christer. Visst hör svastikan "ursprungligen" hemma inom österländsk andlighet. Däremot är det inte så lätt att bestämma när svastikan först kom till Norden. Möjligen var den med redan då folk från Asien för tusentals år sedan, både över hav och land tog sig till Norden. Att delar av den nordiska asadyrkan har sin grund i religiösa föreställningar från gamla Asien, exempelvis Indien, Tibet och Kina, om det tvistar knappast de lärda. Att nazismen kopierade symboler med vilka de både kunde ta makten och inge rädsla med, är väl i stort inget att diskutera. Några av nazistledarna var dessutom tillsammans med Hitler anslutna till det svartockulta sällskapet Ordo Tempeli Orientis (O.T.O.)med alla dess, från olika delar av världens ockulta religioner, upphämtade symboler, tecken och talismaner. Både gammal och ny satanism finner i allt detta ett dukat bord, och satanismens olika former och sällskap är rätt många. Jag har mött dem som inte endast har ett upp- och nervänt kors om halsen, eller pentagrammet med spetsen riktat nedåt, utan även med svastikan i motsolsrörelse. Nåväl, nog om saken nu. Sigvard Svärd

Svara -   - 21/12-15 21:13 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

1

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

2

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

53

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

13

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

28

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Annons


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, måndag 24 september 2018 kl. 11:08

Jesus söker: Gerhard, Gert!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

25

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 718 800 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 887 bloggartiklar, 89 700 kommentarer och 58 454 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp