521 online! | Sidvisningar idag: 78 622 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Nazismens ideologi föddes i Sverige

Läsarmejl av Sigvard Svärd

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1449232818-svnaz.jpg

Nazismens ideologi om olika människoraser och att raserna inte skulle blandas, föddes faktiskt i Sverige.

I kristider I Sverige riskerar svenskhet och osunda fosterlandskänslor att växa. Rötterna finns i den götiska (efter Götaland) historieromantiken på 1600-talet (som anknöt till Nordens forntid med dess asatro och vikingahistoria), då Sverige växte fram som en stormakt genom framför allt de krigiska kungarna Gustav II Adolf och Karl XII. 

Maktanspråk och rasideologi

Den romantiska strofen i Sveriges nationalsång: ”då ärat ditt namn flög över jorden”, hade inte bara grund i fredlighet och goda värderingar när den skrevs av den svenske folkminnesforskaren Richard Dybeck 1844, utan uppenbart även i maktanspråk och rasideologi.

Den svenske botanisten och fornforskaren Olof Rudbäck (1630-1702), fångades till exempel helt av den tidens strömningar. I sitt esoteriska verk ”Atlantica”, beskriver han Sverige som själva urhemmet, och kommer fram till att den grekiske filosofen Platon måste ha menat Skandinavien i sin saga om det mytomspunna Atlantis, ön med den överlägsna civilisationen som försvann i havet. 

Inom dagens New Age rör sig en uppfattning att nordiskt folk kanske är ”äldst” i världen, det vill säga att här lever sådana som återfötts flest gånger.

Ny fosterländsk epok

1809, när Sverige förlorade Finland, tog nationalkänslan fart på allvar. Två år senare, 1811, bildades Götiska Förbundet i Stockholm. Vid 1900-talets början, bland annat i samband med unionsupplösningen från Norge 1905, kommer en ny fosterländsk epok som kommit att kallas nyromantiken. Under de svåra åren på 1920-talet slog man sig i Sverige för bröstet igen; de gamla götiska idéerna blommande upp.

Fosterlandsextremism har gömt sig bakom nämnda historieromantik med dess urnordiska kraft- lycko- och maktsymboler sprungna ur det gamla runalfabetet, exempelvis tyr, odal, algrunan, eller vasakärven efter Gustav Vasas ätt från 1500-talet. 

Detta blev sedan kopplat till 1920, -30 och -40-talens germanska nazism med framför allt det ockulta hakkorset eller svastikan, s-runan, vargrunan, örnen och dödskallen som kraft- och maktsymboler. Och hudfärgen är naturligtvis vit och ögonen ljusblå, på folket i Ultima Thule; den Yttersta Norden. Detta sammantaget är rena rama smörgåsbordet för satanismen.

Nazismens ideologi föddes i Sverige

Nazismens ideologi om olika människoraser och att raserna inte skulle blandas, föddes faktiskt i Sverige. Under 1840-talet började svenska arkeologer forska om folkvandringar i historien. Det var då man startade med skallmätningar. 

Man jämförde skallar på levande människor med kranier som arkeologerna hade funnit, och kom fram till att den långskalliga huvudtypen var typisk för germanerna (indoeuropéerna). Kartor ritades över områden där germanerna funnits.

På 1800-talet var arier (överlägset blod, oblandat) ett synonymt begrepp i Europa för just indoeuropé, efter en föreställning om ett ariskt urhem, först och främst i Persien (se den persiske religionsstiftaren Zarathustra på 600-talet f.Kr. Och hans idé om ”övermänniskan”), men också om ett mytomspunnet urhem i Indien/Tibet. 

Viktor Rydberg

Den svenske skalden och religionsfilosofen Viktor Rydberg (1828-1895), drar vid denna tid i en dikt in Sverige i detta resonemang: ”Av ariskt blod, det ädlaste och äldsta, till svensk jag vigdes av en vänlig norna” (fornnordisk ödesmö, kvinnligt andeväsen som genom dop ”kristnats”).

Under 1880-talet började man också i Sverige tala om rashygien, att olika människotyper inte skulle blandas. Det var allmänt accepterade tankar. Alla politiska partier talade om detta. På 1910- och -20-talen kom man fram till att den allra renaste och långskalliga rasen fanns i Dalsland och Vänerlandskapen. 

Propagandan blev vetenskap

Propagandan blev vetenskap och man tog sig för att sterilisera icke rasrena människor, något man höll på med länge. 1922 tillkom Statens Rasbiologiska Institut i Uppsala. 

Föreståndaren, Herman Lundborg, föreläste i rasbiologi bland annat för tyska antropologer. Plötsligt ansågs det som legitimt i Tyskland att ta tillbaka områden som man påstod hade tillhört germanerna. 

Försök att germanisera kristendomen tog vid. Med hjälp av vissa arkeologiska fynd och viss historik, påstods det att Edens lustgård hade legat i Uppsala eller i pommerska Tyskland. 

Arkeologen Peter Johansson kallar detta för ”förfalskad arkeologi och historia”.

Nazismen och drömmen om den rena familjen

Forskaren och historikern Helene Lööw skriver i Göteborgsposten 15/11 2015 under rubriken ”Nazismen och drömmen om den rena familjen”, att kvinnorna under 1930- och 1940-talen var nyckeln till förverkligandet av det ariska tusenårsriket - eller i dess svenska och nordiska version, den framtida ariska Stornorden. 

Svenska kvinnor utvaldes att föda barn åt Adolf Hitlers Tyskland

Göteborgaren Oskar Landahl, rasideolog, förklarade det faktum att SS-fruar från Göteborg under denna tid blev utvalda att föda barn åt Adolf Hitlers Tyskland, i ett tal i Göteborg 1935 med: Vi kunna inte överlämna åt vem som helst att ge liv åt kommande släkten utan måste inskränka på den personliga friheten, därför att rasens väl står före den individuella friheten, och rasen är vår världsåskådning.

I den kulturella svenskheten möts både fornnordiska riter och kristna traditioner, vilka somliga har fåtts att gå upp i varandra. Jämför exempelvis Midsommar- Lucia- och Julfirandet. Bevara Sverige svenskt, Skandinavien skandinaviskt, Norden nordiskt, eller att för den delen bevara Tyskland germanskt, är inte endast osunt och farligt, det är dessutom omöjligt. 

Alla folk utgått från Noa och hans tre söner

Det existerar nämligen inget oblandat mänskligt blod. Enligt Bibeln har alla folk utgått från Noa och hans tre söner, Sem, Ham och Jafet: 

”Detta var Noas söners stammar efter deras släktled i deras folk. Från dem har folken utbrett sig på jorden efter floden.” (1 Mos.9:18).

Dock det finns en Guds gemenskap och ett heligt blod som Bibeln rekommenderar till alla människor, oavsett ursprung eller hudfärg: 

”Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och blodet från Jesus, hans son, renar oss från alla synd.” (1 Joh.1:7) 

Vårt hemland är himlen

Det existerar också en möjlighet för alla att få förenas i ett gemensamt evigt land och evig likhet med varandra: 

”Vårt hemland är himlen, och därifrån väntar vi också den som skall rädda oss, Herren Jesus Kristus. Han skall förvandla den kropp vi har i vår ringhet så att den bli lik den kropp han har i sin härlighet, ty han har kraft att lägga allt under sig.” (Fil.3:20-21) 

Där i himlen ska ett absolut äkta, totalt gemensamt firande och rätt tillbedjan ske: 

”Sedan såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och Lammet klädda i vita kläder med palmkvistar i sina händer. Och de ropade med hög röst: ´Frälsningen finns hos vår Gud, som sitter på tronen, och hos Lammet.” (Upp.7:9-10)


Sigvard Svärd

Läsarmejl


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 4 december 2015 13:41 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Min Tro

Där ser man det visste man inte.....

Svara -   - 5/12-15 11:08 -


Bertil

Svastikan har inget med satanism att göra, det är en ren missuppfattning. Symbolen kommer ursprungligen från asien för tusentals år sedan och symboliserar solen och dess eviga kretslopp. Den är en lyckobringande symbol som även står för evigheten och är vanligt förekommande inom hinduism och buddism. Den har funnits i von Rosens släktvapen sedan århundranden och skänktes till Finland efter frihetskriget slut 1918 och bars på de finska krigsflygplanen under andra världskriget (ljusblått hakkors). Motsvarande fanns även i Estland fast där var det mörkrôda hakkors på planen. Sā nazisterna kopierade symbolen senare till sin armé men där blev de svarta för att symbolisera Tyska Orden och Maria Korsriddarna på medeltiden.

Dödskallesymbolen som SS-soldaterna hade kommer från de preussiska elitkavalleriet under Fredrik den Stores regeringstid på 1700-talet. Totenkopfregementen stred även under Napoleonkrigen med dödskallesymbolen på uniformerna.

När det gäller rasläran så kommer den egentligen från djurvärlden och häst- och hundaveln. Man drog paralleller till djurvärlden och tänkte att om man efter samma princip endast parade mänskliga praktexemplar på samma sätt så skulle man få fram människor med överlägsna egenskaper. Rent genetiskt och biologiskt fungerar det men så har även den sociala aspekten en stor betydelse och det var väl där det spårade ur för nazisterna vilket var tur för oss andra.

Sedan kan man kanske på skämt hävda att Sverige är ett överlägset land att bo i det är därför folk från hela världen söker sig till våra karga trakter till nästan viljet pris som helst. Därför tycker jag vi kan vara stolta över vårt vackra land. Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord som det står i nationalsången. Ärad vare Gud i höjden och fred på jorden och i vårt fosterland.

Svara -   - 8/12-15 01:34 -


Sigvard Svärd

Till Bertil, med tack för kommentaren. Nog är jag medveten om mer av de historiska fenomen än det jag skrivit i läsarmejlet. För det första är inte rubriken, "Nazismens ideolog föddes i Sverige", satt av mig. Jag skickade in läsarmejlet till apg29 med rubriken "Svenskhet och rasideologi", men ingen skugga över Christer. Visst hör svastikan "ursprungligen" hemma inom österländsk andlighet. Däremot är det inte så lätt att bestämma när svastikan först kom till Norden. Möjligen var den med redan då folk från Asien för tusentals år sedan, både över hav och land tog sig till Norden. Att delar av den nordiska asadyrkan har sin grund i religiösa föreställningar från gamla Asien, exempelvis Indien, Tibet och Kina, om det tvistar knappast de lärda. Att nazismen kopierade symboler med vilka de både kunde ta makten och inge rädsla med, är väl i stort inget att diskutera. Några av nazistledarna var dessutom tillsammans med Hitler anslutna till det svartockulta sällskapet Ordo Tempeli Orientis (O.T.O.)med alla dess, från olika delar av världens ockulta religioner, upphämtade symboler, tecken och talismaner. Både gammal och ny satanism finner i allt detta ett dukat bord, och satanismens olika former och sällskap är rätt många. Jag har mött dem som inte endast har ett upp- och nervänt kors om halsen, eller pentagrammet med spetsen riktat nedåt, utan även med svastikan i motsolsrörelse. Nåväl, nog om saken nu. Sigvard Svärd

Svara -   - 21/12-15 21:13 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

17

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

36

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 12:19

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

30

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!


Kvinnor kan nu göra abort under hela sin graviditet i New York

Som det var i Noas dagar...

AV MIKAEL WALFRIDSSON  Samma dag, som blodmånen lyste på himlen över New York, vidtog staden, att man nu kan genomföra en abort som gäller i kvinnans hela graviditet.

45

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Nåd

Läsarmejl av Sigvard Svärd Man kan mänskligt sett tycka att Gud borde ha skickat iväg Kain utan något skydd. För Kain var ju en ond brodermördare, och att skydda honom verkar både ofattbart och orättvist. 

20

Läs allt!


Rädda en ödla genom att dela denna video

Frågan blir denna: Felöversatte även den Islamiske guden Allah när han uppenbarade denna historia?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 035 534 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 186 kommentarer och 61 946 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp