1 043 online! | Sidvisningar idag: 89 213 | Igår: 241 914 |

www.apg29.nu

Annons Himlen TV7 5 år
Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Nazismens ideologi föddes i Sverige

Läsarmejl av Sigvard Svärd

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1449232818-svnaz.jpg

Nazismens ideologi om olika människoraser och att raserna inte skulle blandas, föddes faktiskt i Sverige.

I kristider I Sverige riskerar svenskhet och osunda fosterlandskänslor att växa. Rötterna finns i den götiska (efter Götaland) historieromantiken på 1600-talet (som anknöt till Nordens forntid med dess asatro och vikingahistoria), då Sverige växte fram som en stormakt genom framför allt de krigiska kungarna Gustav II Adolf och Karl XII. 

Maktanspråk och rasideologi

Den romantiska strofen i Sveriges nationalsång: ”då ärat ditt namn flög över jorden”, hade inte bara grund i fredlighet och goda värderingar när den skrevs av den svenske folkminnesforskaren Richard Dybeck 1844, utan uppenbart även i maktanspråk och rasideologi.

Den svenske botanisten och fornforskaren Olof Rudbäck (1630-1702), fångades till exempel helt av den tidens strömningar. I sitt esoteriska verk ”Atlantica”, beskriver han Sverige som själva urhemmet, och kommer fram till att den grekiske filosofen Platon måste ha menat Skandinavien i sin saga om det mytomspunna Atlantis, ön med den överlägsna civilisationen som försvann i havet. 

Inom dagens New Age rör sig en uppfattning att nordiskt folk kanske är ”äldst” i världen, det vill säga att här lever sådana som återfötts flest gånger.

Ny fosterländsk epok

1809, när Sverige förlorade Finland, tog nationalkänslan fart på allvar. Två år senare, 1811, bildades Götiska Förbundet i Stockholm. Vid 1900-talets början, bland annat i samband med unionsupplösningen från Norge 1905, kommer en ny fosterländsk epok som kommit att kallas nyromantiken. Under de svåra åren på 1920-talet slog man sig i Sverige för bröstet igen; de gamla götiska idéerna blommande upp.

Fosterlandsextremism har gömt sig bakom nämnda historieromantik med dess urnordiska kraft- lycko- och maktsymboler sprungna ur det gamla runalfabetet, exempelvis tyr, odal, algrunan, eller vasakärven efter Gustav Vasas ätt från 1500-talet. 

Detta blev sedan kopplat till 1920, -30 och -40-talens germanska nazism med framför allt det ockulta hakkorset eller svastikan, s-runan, vargrunan, örnen och dödskallen som kraft- och maktsymboler. Och hudfärgen är naturligtvis vit och ögonen ljusblå, på folket i Ultima Thule; den Yttersta Norden. Detta sammantaget är rena rama smörgåsbordet för satanismen.

Nazismens ideologi föddes i Sverige

Nazismens ideologi om olika människoraser och att raserna inte skulle blandas, föddes faktiskt i Sverige. Under 1840-talet började svenska arkeologer forska om folkvandringar i historien. Det var då man startade med skallmätningar. 

Man jämförde skallar på levande människor med kranier som arkeologerna hade funnit, och kom fram till att den långskalliga huvudtypen var typisk för germanerna (indoeuropéerna). Kartor ritades över områden där germanerna funnits.

På 1800-talet var arier (överlägset blod, oblandat) ett synonymt begrepp i Europa för just indoeuropé, efter en föreställning om ett ariskt urhem, först och främst i Persien (se den persiske religionsstiftaren Zarathustra på 600-talet f.Kr. Och hans idé om ”övermänniskan”), men också om ett mytomspunnet urhem i Indien/Tibet. 

Viktor Rydberg

Den svenske skalden och religionsfilosofen Viktor Rydberg (1828-1895), drar vid denna tid i en dikt in Sverige i detta resonemang: ”Av ariskt blod, det ädlaste och äldsta, till svensk jag vigdes av en vänlig norna” (fornnordisk ödesmö, kvinnligt andeväsen som genom dop ”kristnats”).

Under 1880-talet började man också i Sverige tala om rashygien, att olika människotyper inte skulle blandas. Det var allmänt accepterade tankar. Alla politiska partier talade om detta. På 1910- och -20-talen kom man fram till att den allra renaste och långskalliga rasen fanns i Dalsland och Vänerlandskapen. 

Propagandan blev vetenskap

Propagandan blev vetenskap och man tog sig för att sterilisera icke rasrena människor, något man höll på med länge. 1922 tillkom Statens Rasbiologiska Institut i Uppsala. 

Föreståndaren, Herman Lundborg, föreläste i rasbiologi bland annat för tyska antropologer. Plötsligt ansågs det som legitimt i Tyskland att ta tillbaka områden som man påstod hade tillhört germanerna. 

Försök att germanisera kristendomen tog vid. Med hjälp av vissa arkeologiska fynd och viss historik, påstods det att Edens lustgård hade legat i Uppsala eller i pommerska Tyskland. 

Arkeologen Peter Johansson kallar detta för ”förfalskad arkeologi och historia”.

Nazismen och drömmen om den rena familjen

Forskaren och historikern Helene Lööw skriver i Göteborgsposten 15/11 2015 under rubriken ”Nazismen och drömmen om den rena familjen”, att kvinnorna under 1930- och 1940-talen var nyckeln till förverkligandet av det ariska tusenårsriket - eller i dess svenska och nordiska version, den framtida ariska Stornorden. 

Svenska kvinnor utvaldes att föda barn åt Adolf Hitlers Tyskland

Göteborgaren Oskar Landahl, rasideolog, förklarade det faktum att SS-fruar från Göteborg under denna tid blev utvalda att föda barn åt Adolf Hitlers Tyskland, i ett tal i Göteborg 1935 med: Vi kunna inte överlämna åt vem som helst att ge liv åt kommande släkten utan måste inskränka på den personliga friheten, därför att rasens väl står före den individuella friheten, och rasen är vår världsåskådning.

I den kulturella svenskheten möts både fornnordiska riter och kristna traditioner, vilka somliga har fåtts att gå upp i varandra. Jämför exempelvis Midsommar- Lucia- och Julfirandet. Bevara Sverige svenskt, Skandinavien skandinaviskt, Norden nordiskt, eller att för den delen bevara Tyskland germanskt, är inte endast osunt och farligt, det är dessutom omöjligt. 

Alla folk utgått från Noa och hans tre söner

Det existerar nämligen inget oblandat mänskligt blod. Enligt Bibeln har alla folk utgått från Noa och hans tre söner, Sem, Ham och Jafet: 

”Detta var Noas söners stammar efter deras släktled i deras folk. Från dem har folken utbrett sig på jorden efter floden.” (1 Mos.9:18).

Dock det finns en Guds gemenskap och ett heligt blod som Bibeln rekommenderar till alla människor, oavsett ursprung eller hudfärg: 

”Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och blodet från Jesus, hans son, renar oss från alla synd.” (1 Joh.1:7) 

Vårt hemland är himlen

Det existerar också en möjlighet för alla att få förenas i ett gemensamt evigt land och evig likhet med varandra: 

”Vårt hemland är himlen, och därifrån väntar vi också den som skall rädda oss, Herren Jesus Kristus. Han skall förvandla den kropp vi har i vår ringhet så att den bli lik den kropp han har i sin härlighet, ty han har kraft att lägga allt under sig.” (Fil.3:20-21) 

Där i himlen ska ett absolut äkta, totalt gemensamt firande och rätt tillbedjan ske: 

”Sedan såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och Lammet klädda i vita kläder med palmkvistar i sina händer. Och de ropade med hög röst: ´Frälsningen finns hos vår Gud, som sitter på tronen, och hos Lammet.” (Upp.7:9-10)


Sigvard Svärd

Läsarmejl


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg fredag 4 december 2015 13:41 | #sigvard svärd #läsarmejl #sverige #rasbiologi #rasideologi #nazismen #fosterlandet #viktor rydberg | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


3 kommentarer

Min Tro

Där ser man det visste man inte.....

Svara -   - 5/12-15 11:08 -


Bertil

Svastikan har inget med satanism att göra, det är en ren missuppfattning. Symbolen kommer ursprungligen från asien för tusentals år sedan och symboliserar solen och dess eviga kretslopp. Den är en lyckobringande symbol som även står för evigheten och är vanligt förekommande inom hinduism och buddism. Den har funnits i von Rosens släktvapen sedan århundranden och skänktes till Finland efter frihetskriget slut 1918 och bars på de finska krigsflygplanen under andra världskriget (ljusblått hakkors). Motsvarande fanns även i Estland fast där var det mörkrôda hakkors på planen. Sā nazisterna kopierade symbolen senare till sin armé men där blev de svarta för att symbolisera Tyska Orden och Maria Korsriddarna på medeltiden.

Dödskallesymbolen som SS-soldaterna hade kommer från de preussiska elitkavalleriet under Fredrik den Stores regeringstid på 1700-talet. Totenkopfregementen stred även under Napoleonkrigen med dödskallesymbolen på uniformerna.

När det gäller rasläran så kommer den egentligen från djurvärlden och häst- och hundaveln. Man drog paralleller till djurvärlden och tänkte att om man efter samma princip endast parade mänskliga praktexemplar på samma sätt så skulle man få fram människor med överlägsna egenskaper. Rent genetiskt och biologiskt fungerar det men så har även den sociala aspekten en stor betydelse och det var väl där det spårade ur för nazisterna vilket var tur för oss andra.

Sedan kan man kanske på skämt hävda att Sverige är ett överlägset land att bo i det är därför folk från hela världen söker sig till våra karga trakter till nästan viljet pris som helst. Därför tycker jag vi kan vara stolta över vårt vackra land. Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord som det står i nationalsången. Ärad vare Gud i höjden och fred på jorden och i vårt fosterland.

Svara -   - 8/12-15 01:34 -


Sigvard Svärd

Till Bertil, med tack för kommentaren. Nog är jag medveten om mer av de historiska fenomen än det jag skrivit i läsarmejlet. För det första är inte rubriken, "Nazismens ideolog föddes i Sverige", satt av mig. Jag skickade in läsarmejlet till apg29 med rubriken "Svenskhet och rasideologi", men ingen skugga över Christer. Visst hör svastikan "ursprungligen" hemma inom österländsk andlighet. Däremot är det inte så lätt att bestämma när svastikan först kom till Norden. Möjligen var den med redan då folk från Asien för tusentals år sedan, både över hav och land tog sig till Norden. Att delar av den nordiska asadyrkan har sin grund i religiösa föreställningar från gamla Asien, exempelvis Indien, Tibet och Kina, om det tvistar knappast de lärda. Att nazismen kopierade symboler med vilka de både kunde ta makten och inge rädsla med, är väl i stort inget att diskutera. Några av nazistledarna var dessutom tillsammans med Hitler anslutna till det svartockulta sällskapet Ordo Tempeli Orientis (O.T.O.)med alla dess, från olika delar av världens ockulta religioner, upphämtade symboler, tecken och talismaner. Både gammal och ny satanism finner i allt detta ett dukat bord, och satanismens olika former och sällskap är rätt många. Jag har mött dem som inte endast har ett upp- och nervänt kors om halsen, eller pentagrammet med spetsen riktat nedåt, utan även med svastikan i motsolsrörelse. Nåväl, nog om saken nu. Sigvard Svärd

Svara -   - 21/12-15 21:13 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Så kan muslimska terrorister räddas i våra svenska fängelser

Muslimsk radikalisering i fängelserna

Bild: SVT nyheter.

Det är endast genom tron på Jesus som de muslimska terroristerna i våra svenska fängelser kan räddas. 

1

Läs allt!


Du måste ta emot Jesus för att komma till himlen

Himlen

Jag har bestämt mig för att jag så länge jag lever ska jag tala enkelt om Jesus Kristus och hur man blir frälst. Därför att Människor behöver bli frälsta. 

1

Läs allt!


Har Lill-Babs en egen himmel?

Har Lill-Babs en egen himmel?

Detta var en minnesgudstjänst för Lill-Babs idag. Det är då som Lasse Berghagen säger hon bli glad uppe i sin himmel. Jag tänkte omedelbart: Har Lill-Babs en egen himmel? En liten personlig himmel som bara är hennes?

1

Läs allt!


Dröm: Sverige under krigshot

Sverige under krigshot

Jag drömde att Sverige var under krigshot. Anfallet kunde komma när som helst och folket väntade sammanbitet i fruktan med böjda huvuden.

3

Läs allt!


Stenkastning mot räddningstjänsten

När räddningstjänsten åkte ut för att släcka en brand i Uddevalla i natt möttes de av 10 till 15 stenkastande ungdomar. 

9

Läs allt!


Grattis Desiré »Dessan» 12 år

Paket till Dessan 12 år

Igår hade vi födelsedagskalas för min dotter Desiré »Dessan» Åberg som fyller 12 år på tisdag. 

7

Läs allt!


Pride, tårta och Jesus - Christer Åberg

Pride, tårta och Jesus - Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Pride är oroande för folkhälsan

Enligt en kommande rapport från Claphaminstitutet är det falskt att  Pride är en plats för färg, glädje och alla människors lika värde. Innehållet är mycket mörkare och djupt oroande för folkhälsan.

6

Läs allt!


Jesus

Läsarmejl av David B 

Jesus

Fall, i Jesu starka och kärleksfulla famn.

1

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

4

Läs allt!


Förbjud könsbyten på barn och vuxna

Flicka oc pojke pussas

Regeringen gav en utredare i uppdrag att titta på lagstiftningen kring könsbyteskirurgi. För några veckor sedan kom förslaget: Barn under 18 år ska kunna genomgå underlivskirurgiska ingrepp!

5

Läs allt!


Alexandra - Når den verkbrudne fikk møte Herren Jesus

Alexandra sjunger på en Maranatakonferens i Landsstevne på Selfjord 2014.

5

Läs allt!


Vulkanutbrott - ett tidstecken

Av Mikael Walfridsson 

Vulkanutbrott

Just nu, så upplever vi ett explosivt vulkanutbrott på Hawaii, där vulkanen Kilauea sänder aska över nio kilometer upp i luften. 

4

Läs allt!


Med Jesus i maskinhallen i Horsaryd

Mats Lindbom

Mats Lindbom. 

Lindbergarna och jag är i Horsaryd på unika möten i Mats Lindboms maskinhall. 

1

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

6

Läs allt!


Horsaryd

Nu är jag på väg ner till Horsaryd för att medverka på möten i en maskinhall tillsammans med Lindbergarna. 

1

Läs allt!


Annons


Boplats sökes under Almedalsveckan

1

Läs allt!


Påven till homosexuell: Gud gjorde dig på det sättet och det är så Gud vill att du ska vara

Påven ljuger för en homosexuell man

Bild: theguardian.com. 

Enligt Juan Carlos Cruz, en homosexuell man, som har blivit utsatt för sexuella övergrepp av en katolsk präst, ska påven ha sagt till honom att Gud gjorde honom till homosexuell.

21

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 22, måndag 28 maj 2018 kl. 07:13

Jesus söker: Ingeborg, Borghild!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Boplats sökes till Almedalsveckan

Boplats sökes till Almedalsveckan Kontakta Christer Åberg

Jag söker febrilt efter någonstans att bo under Almedalsveckan i Visby på Gotland. Har du någon plats ledig för mig? Behöver bara något utrymme att sova! Hör av dig till mig Christer Åberg på på 070-935 66 96, eller: kontakt@apg29.nu. Tack!

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bildspel: Lindbergarna och Christer Åberg på Kanal 10

På Kanal 10 igår! Tommy Dahlman, Dag Sandahl, David Castor från Tro, hopp och kärlek som sändes i svt, Nenne Lindberg, Toye Torgny Toye Josefson, Sivert Lindberg och Katerina Janouch. 

1

Läs allt!


Mordet på Olof Palme löst

Skandiamannen

Bild: Expressen. 

En man som var 52 år vid mordet på Olof Palme är sedan förra året polisens huvudspår som mördaren.

6

Läs allt!


Gifte sig män med män i Bibeln?

2

Läs allt!


Äktenskapet är till för man och kvinna

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Äktenskapet är till för man och kvinna, ett heligt förbund instiftat av Gud själv!

5

Läs allt!


Homosexualitet har normaliserats

Barn och naken man

De olika pridfefestivalerna kommer basunera ut sina budskap över landet även denna sommar och media kommer att hjälpa till. 

25

Läs allt!


20 saker hos sista dagarnas människor

De sista dagarnas människor

Hur kommer människorna vara i de sista dagarna? Bibeln listar 20 saker.

14

Läs allt!


Förbjud islam

Pojke tillber Allah

Förbjud islam, eller vad tycker du? Motivera också ditt svar i kommentaren.

55

Läs allt!


Inför tältsommaren: Så viker du ihop ett Pop up tält

Nu inför sommaren ska du få ett fantastiskt tips om hur man viker ihop ett Pop up tält! 

0

Läs allt!


Säger Jesus att han är Gud?

Säger Bibeln och Jesus att han är Gud? Det här videoklippet avslöjar det tydliga svaret!

33

Läs allt!


Så blir du döpt i den Helige Ande - Christer Åberg

PINGSTEN! Så blir du döpt i den Helige Ande - Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg demonstrerar tungotal och uttydning! Alla kan bli Andedöpta.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 419 132 016 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 559 bloggartiklar, 82 735 kommentarer och 55 697 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp