Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Nej, Greta är inte Antikrist

Jag har fått ett läsarmejl insänt till mig där skribenten frågar sig om den 16-åriga miljöaktivisten Greta Thunberg är Antikrist.

Greta Thunberg i FN.

Bild: allas.se.

Jag läste tidigare idag i tidningen Dagen att någon jämförde klimatrörelsen med väckelserörelse. Men i väckelserörelser får man hopp, vilket man inte får i klimatrörelsen. 

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag, 30 september 2019 21:31

Jag har fått ett läsarmejl insänt till mig där skribenten frågar sig om den 16-åriga miljöaktivisten Greta Thunberg är Antikrist. På den frågan kan jag omedelbart svara: 

"Nej, Greta Thunberg är inte Antikrist." 

Greta är en kvinna. I Bibeln står det att Antikrist är en man, så den spekulationen faller omedelbart. Det stämmer inte med Bibeln. 

2 Thess 2:3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet först har skett, och syndens människa, fördärvets son [alltså en man], har blivit uppenbarad.

Man får inte att kritisera

Givetvis publicerar jag inte läsarmejlet. Förutom att mejlets innehåll är obibliskt skulle jag också bli lynchad. Och det sista är märkligt. Det går tydligen inte att komma med kritik mot Greta Thunberg. 

Jag läste att en fotbollstränare som sagt dumma saker mot henne får nu sparken. Visst, det var olämpligt språk men du förstår nog vad jag menar. Tidigare har jag sett ett klipp från amerikansk tv, tror jag det var, där en man kritiserade den 16-åriga flickan som omedelbart blev utskälld av en annan man med orden: 

"Hur vågar du kritiserar ett barn, du som är vuxen man?!"

Hon är inte bara ett barn, utan hon har dessutom tre diagnoser, vilket jag tidigare har läst på Wikipedia, men nu står det bara att hon hade en "svår depression och upplevde känslor av meningslöshet", och att hon 2018 beslutade "sig för att, i stället för att falla tillbaka in i depression, gå till handling".

Om man kritiserar Greta kan man bli anklagad för att kritisera ett sjukt barn. På det viset har man stoppat all form av kritik mot rörelsen runt Greta Thunberg.

Bakomliggande krafter

Naturligtvis är det inte hon själv som har gjort att hon har blivit så känd, utan det är bokomliggande krafter och ekonomiska intressen. 

Jag kritiserar inte Greta, hon är ett barn - och en dyrbar medmänniska - som behöver Jesus Kristus. Det som jag berörs illa av är de bakomliggande intressena och krafterna. Första gången jag såg Greta Thunberg blev jag direkt illa berörd. 

Då hade Greta inte blivit så stor men ändå reagerade jag så. Det är märkligt att all media står bakom och matchar fram henne. Och av den anledningen borde var och en förstå att det är någonting som inte stämmer. 

Till och med min 13-åriga dotter, som följer Greta på Instagram, tyckte att hennes FN-tal var fejk,  vilket hon berättade helt spontant för mig innan jag hade hunnit säga något.

Så de som ligger bakom Greta Thunberg har varit smarta när de har skickat fram henne eftersom man bara inte får kritisera ett sjukt barn!

Och skulle hon till råga på allt få Nobels fredspris torde de flesta förstå att det är fejk. Tidigare har vicepresidenten och klimataktivisten Al Gore fått priset för en dokumentärfilm som han gjorde. Jag har läst att de förutsägelserna i hans film är lögner och inte alls har gått i uppfyllelse

I sådana här sammanhang säger man att man bara har tio år på sig att rädda planeten. Detsamma säger Greta och andra barn förre henne har sagt samma sak. Och det var för cirka 20 - 30 år sedan!

Jorden kommer inte gå under

Jorden kommer inte gå under om tio år - inte heller om 20 eller 30 år. Så alla domedagsprofeter som kommer med sådana budskap är falska. Först måste Jesus komma tillbaka, och han kommer tillbaka till Jerusalem på denna jord! 

Om jorden har gått under, då har ju Jesus ingen jord att komma tillbaka till. Därför förstår vi att sådana här domedagsprofetior är falska. 

Men efter att Jesus har regerat på jorden i tusen år efter hans återkomst, då ska det bli nya himlar och en ny jord! Men det blir ingen undergång - det blir en pånyttfödelse.

Någon har till och med skrivit i Kyrkans tidning att Greta Thunberg är en profet. Nej, hon är ingen profet. Om hon nu ändå skulle vara en profet - då är hon en falsk sådan. En profet profeterar om hoppet i Jesus Kristus och inte sådant budskap som Greta frambär som är utan hopp och frälsning. 

Bibeln säger:

Ords 23:18: Förvisso har du då en framtid, och ditt hopp skall ej bli om intet.

Jer 29:1: Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

Ords 24:14: Så är kunskap och vishet för din själ. Om du finner dem, har du en framtid, och ditt hopp blir ej om intet.

Jer 31:1: Det finns hopp för din framtid, säger Herren. Dina barn skall vända tillbaka till sitt land.

Nej, Greta är inte Antikrist

Jag läste tidigare idag i tidningen Dagen att någon jämförde klimatrörelsen med väckelserörelse. Men i kristna väckelserörelser som har Jesus i centrum får man hopp, vilket man inte får i klimatrörelsen. 

Men klimatrörelsen har blivit en religion. Jag hittade en video på Youtube som har rubriken: "Grön väckelse | Den nya klimatreligionen". Lars Bern i Swebb-tv kallar till och med Greta Thunbergs klimatrörelse för en domedagssekt. I sekter vet vi att människor blir inbundna och kuvade, men i Jesus Kristus blir människor satta fria.

Om vi ska gå tillbaka till inledningen av den här artikeln så är naturligtvis inte Greta Thunberg Antikrist. Där läser mejlskrivaren in för mycket. I mejlet lyfter han till exempel fram att Gretas efternamn blir 666 och att färgen är liksom islams grön. 

Men däremot kan miljörörelsen vara ett led i att lansera Antikrist. Det finns globala starka krafter bakom miljörörelsen som kan resultera i att den kommande Antikrist sätts på tronen. Klimatrörelsen är alltså inte helt oskyldigt. I allt detta så kan människor bli utnyttjade och vara brickor i ett cyniskt spel.

Förvrängning av ordens betydelser

Jag vill också nämna om hur man ger ord en annan betydelse. Ibland har jag läst att Greta "skolstrejkar" när det inte har varit fråga om skolstrejk. För hur kan hon skolstrejka i ett annat land, som till exempel USA? 

Eller så kallar man det för "strejk" eller "klimatstrejk". Det är inte frågan om några strejker utan demonstrationer och propaganda. Man ska kalla saker och ting för vad det är. Men på det viset sår de in tankar och begrepp i folks sinnen för att påverka dem åt ett visst håll. 

Be för Greta Thunberg och be för alla andra människor som inte har något hopp. Be att evangelister och andra Herrens tjänare blir sända till dem så att de får höra det underbara budskapet om Herren Jesus Kristus så att de tar emot honom och blir frälsta!

Matt 9:38. Be därför skördens Herre, att han sänder ut arbetare till sin skörd.

Jag läste också någonstans att en kristen företrädare, jag tror att det var en präst, sa att den viktigaste frågan vi har idag är klimatet eller miljön. Nej, det är inte den viktigaste frågan. Den viktigaste frågan är att människor behöver ta emot Jesus och bli frälsta.

Christer Åberg


#Greta Thunberg #Klimatrörelsen #Antikrist


50 kommentarer

1 2 »5

x
Christina Staberg
måndag, 30 september 2019 21:55

Vi kan inte göra något åt klimatet det som Jesus har sagt med sina egna ord måste gå i uppfyllelse vi kan inte ändra på det Nu gäller de att vi vaknar upp o inser att vi lever i ände tiden Det viktigaste nu att vi tar emot Jesus innan det blir försent Jesus kommer snart Gud välsigna dig Christer

Svara

x
Karl Håkan Sandell
måndag, 30 september 2019 21:58

Eftersom jag är den som sänt in läsarmailet om MiljöGreta så vill jag bara här kommentera med att jag tycker Christers artikel på ett bra sätt återspeglar också den oro jag ställer i mitt läsarmail.

Det som triggade mig var just när jag upptäckte att Thunberg blir 666. Och med tanke på hur hon gått rakt fram i alla avseende och alla har bara rosat henne. Så påminner det här mig dessutom om vad man kan förvänta sig av Antikrist.

Att hon är en flicka och inte en man kanske man med dagens sätt att se på det här inte ska ta för hårt, hon byter kanske kön vem vet.

För min det vill jag givetvis inte heller påstå med säkerhet att hon är Antikrist men det är viktigt att vi är uppmärksamma så att vi är vakna och inte går på ondskans finter.

Karl Håkan

PS. Låt oss titta på beräkningen

Med Hebreiska siffror som också är samma som bokstäverna blir det

T ת tav 400
H ה he 5
U ו vav 6
N נ nun 50
B ב bet 2
E skrivs inte ut i hebreiska
R ר resh 200
G ג gimel 3

ת + ר = 400 + 200 = 600
נ + ה + ב + ג = 5 + 2 + 3 + 50 = 60
ו = 6

Totalsumma 666

Alltså vilddjurets märke i Upp 13:18


Svara

x
Lena Henricson
måndag, 30 september 2019 22:15

Greta och klimatrörelsen kan ju,som du Christer antyder BANA VÄG för antikrist. Men antikrist tror jag säkert inte att hon är. 🤷‍♀️🙂

Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 30 september 2019 22:26

Bara en enkel fråga, ska kristna syssla med talmystik... Är det inte att söka efter dold kunskap.. Räcker det inte med att läsa bibeln som den är och söka efter vad GUD vill säga till oss... Bara en liten förmaning i all välmening, vi alla lider av olika svagheter i vårt sökande efter kunskap, men dold kunskap kommer det inget gott ifrån, JESUS var enkel och talar med klarhet, evangelium är ett enkelt budskap,

Svara

x
Mikael W svarar Karl Håkan Sandell
måndag, 30 september 2019 22:34
Karl Håkan Sandell skrev:
Eftersom jag är den som sänt in läsarmailet om MiljöGreta så vill jag bara här kommentera med att jag tycker Christers artikel på ett bra sätt återspeglar också den oro jag ställer i mitt läsarmail.

Det som triggade mig var just när jag upptäckte att Thunberg blir 666. Och med tanke på hur hon gått rakt fram i alla avseende och alla har bara rosat henne. Så påminner det här mig dessutom om vad man kan förvänta sig av Antikrist.

Att hon är en flicka och inte en man kanske man med dagens sätt att se på det här inte ska ta för hårt, hon byter kanske kön vem vet.

För min det vill jag givetvis inte heller påstå med säkerhet att hon är Antikrist men det är viktigt att vi är uppmärksamma så att vi är vakna och inte går på ondskans finter.

Karl Håkan

PS. Låt oss titta på beräkningen

Med Hebreiska siffror som också är samma som bokstäverna blir det

T ת tav 400
H ה he 5
U ו vav 6
N נ nun 50
B ב bet 2
E skrivs inte ut i hebreiska
R ר resh 200
G ג gimel 3

ת + ר = 400 + 200 = 600
נ + ה + ב + ג = 5 + 2 + 3 + 50 = 60
ו = 6

Totalsumma 666

Alltså vilddjurets märke i Upp 13:18


Även mina beräkningar leder fram till att Greta är Antikrist:

G rimmar på 3
R rimmar inte på någon siffra
E rimmar på 3
T rimmar på 3
A rimmar inte på någon siffra

Vi har nu talet 333, men om vi nu multiplicerar alla 3:or med två så får vi talet 666

Svara

x
Lena Henricson svarar Lena Henricson
måndag, 30 september 2019 22:34
Lena Henricson skrev:
Greta och klimatrörelsen kan ju,som du Christer antyder BANA VÄG för antikrist. Men antikrist tror jag säkert inte att hon är. 🤷‍♀️🙂

Tillägg till det jag skrev: Eller snarare är det väl klimatförändringarna som kan öppna upp vägen för antikrists framträdande. 😰 Men som troende kristen har vi ju inget att vara rädda för! 👆🙂👆

Svara

x
Lena Henricson svarar Mikael W
måndag, 30 september 2019 22:37
Mikael W skrev:
Även mina beräkningar leder fram till att Greta är Antikrist:

G rimmar på 3
R rimmar inte på någon siffra
E rimmar på 3
T rimmar på 3
A rimmar inte på någon siffra

Vi har nu talet 333, men om vi nu multiplicerar alla 3:or med två så får vi talet 666

😂

Svara

x
Hermes Atar Trismegistus
måndag, 30 september 2019 23:51

Klimatkatastrofen kan mycket väl bana väg för antikrist. Ett liv där du inte får köra egen bil, motorcykel, moped eller ta bussen på grund utav koldioxidutsläppen och alla restauranger serverar bara vegetarisk mat och inte kött.

Du blir kameraövervakad av staten och betalar med ett chip i ena handen eller i pannan och alla dina köp registreras i en superdator, för att se att du inte är en terrorist. Eller privatforskar fram någon revolutionerande uppfinning som kan hota storföretagens inkomster och statens jobbtillfällen.

Det har talats mycket om att vi skall köra trafikfordon och flygplanen på biobränslen från den svenska skogen som är dyrare än fossilbränslen. Men i skrivandes stund så forskar Andrea Rossi fram en på el självförsörjande värmekälla på max 35 KW som kan kopplas till en värmemaskin med 30% verkningsgrad som driver en elgenerator med 90% verkningsgrad.

Likadant är det med Brilliant Light Power. De forskar fram en energikälla som ger max 10 MW värme.

Och värmen på mer än 600 grader från fjärde generationens kärnkraftverk kan användas till att omvandla bland annat koldioxid från atmosfären eller
industriutsläpp till syntetisk bensin till en kostnad av 3 kronor litern.
Fjärde generationens kärnkraftverk kan byggas när industrier och har en uteffekt av max 1200 MW el.

Jag förstår varför regeringen tvekar inför utbyggnaden av biobränsle fabriker. De känner till Andrea Rossi, Brilliant Light Power och Fjärde Generationens Kärnkraftverk.

--------------------------------------------------------------------------

"... Jesus öppnade en korridor genom tiden som visade mig ökande naturkatastrofer som kom över jorden. Det fanns fler och fler orkaner och översvämningar som inträffade över olika områden på vår planet

Jordbävningarna och vulkanerna ökade. Vi blev mer och mer själviska och självrättfärdiga. Familjer splittrade, regeringen var i uppdelning eftersom människor bara tänkte på sig själva.

Jag såg arméer som marscherade mot Förenta staterna från söder och explosion över hela världen, som var av en större storlek än min kapacitet att föreställa mig. Jag insåg att om de fortsatte skulle människoliv som vi känner det inte kunna fortsätta att existera.

Plötsligt stängdes denna korridor och en andra korridor började öppnas genom tiden. I början verkade de mycket likadana men ju längre den andra utvecklades, desto mer annorlunda blev det.

Planeten växer lugnare. Människan och naturen var båda bättre. Mannen var inte lika kritisk mot sig själv eller andra. Han var inte lika förstörande av naturen och han började förstå vad kärlek är ... Herren skickade ett mentalt meddelande till mig: "Det är människan överlämnad i vilken riktning han kommer att välja.

Jag kom till den här planeten för att visa dig genom det liv jag ledde hur du älskar. Utan VÅR FADER kan du inte göra någonting, inte heller kunde jag. Jag visade dig detta. Du har 45 år. "

My Life after Dying - George G. Ritchie Jr M.D
Han beskriver sin egen nära döden upplevelse medan han var i armén vid 20 års ålder 1943.

--------------------------------------------------------------------------Sist men inte minst finns "kontantupproret" på Facebook som propagerar för rätten att handla med kontanter istället för kort.

Kan något siffersnille räkna ut om bokstäverna "Hermes Atar Trismegistus" blir 666 eller 616?

Svara

x
RH svarar Mikael W
tisdag 1 oktober 2019 01:47
Mikael W skrev:
Även mina beräkningar leder fram till att Greta är Antikrist:

G rimmar på 3
R rimmar inte på någon siffra
E rimmar på 3
T rimmar på 3
A rimmar inte på någon siffra

Vi har nu talet 333, men om vi nu multiplicerar alla 3:or med två så får vi talet 666

Om man använder svenskans och även t ex engelskans ljudning av bokstäverna, stämmer dena uträkning, men med t ex spanskans ljudning av samma tecken gör det tyvärr inte det.

Svara

x
RH
tisdag 1 oktober 2019 01:49

Jag menar "denna"...:)

Svara

1 2 »5

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 27 oktober 2020 17:44
TACK JESUS DU HJÄLPER S I MORGON ONSDAG PÅ ETT VIKTIGT MÖTE SOM HAN SKALL VARA PÅ HOS POLISEN ATT ALLT GÅR BRA DÄR JESUS ÄR MED HONOM OCH ALL RÄDSLA ÄR BORTA ATT KAN SOVA O VARA I VILA O FRID I ALLT.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp