285 online! | Sidvisningar idag: 29 798 | Igår: 175 390 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Nöd för Sverige - Ny bok av Lennart Magnerot

Nöd för Sverige - Ny bok av Lennart Magnerot

Ur boken:

Statsrådet slår näven i bordet och utbrister: "Vi ska utrota kristendomen i Sverige!” Ministerns häpnadsväckande uttalande är inte det enda. Politiker, humanister och liberala kyrkoledare förföljer och förvanskar just nu den bibliska tron i vårt land.

En skakande skildring av det andliga läget!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 9 februari 2018 09:25 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


43 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

David Billström

Tänk om vi troende kunde resa oss upp och gå ut med evangelium. Inte bara någon enstaka person och inte bara någon satsning någon enstaka gång.

Om vi alla hjälptes åt skulle vi verkligen kunna penetrera Sverige med evangelium.

Ska det vara så svårt?

Svara -   - 10/2-18 07:19 -


Lennart Magnerot

Helt rätt! Sverige behöver verkligen nås av evangeliet. Enligt en färsk undersökning som jag refererar till i bokens sista kapitel, så minskar antalet bekännande bibeltroende kristna i vår nation - och den utvecklingen går relativt snabbt. Hemligheten tror jag ligger i att varje troende står upp för Jesus i sin egen närmiljö i vardagen. Det har genom alla tider varit det främsta sättet för det vi kallar "väckelse".

Huvudbudskapet i "Nöd för Sverige" är annars främst en varning för andlig villfarelse. Kristus uttryckte ju att en våg av falsk "andlighet" kommer att skölja över jorden i den sista tiden. Den består av allt från främmande läror - till falska Kristusgestalter. Här gäller det tydligen att vara särskilt uppmärksam, då han särskilt påpekade att även de "utvalda" skulle kunna bli bedragna av ovanstående.

Svara -   - 10/2-18 08:24 -


nils

Första gången idag jag hör mig bedja till Herren; Sänd NÖD ! Sänd NÖD !

Det är bara genom NÖD som man kan komma in i NÅD!
Kristenheten har sedan länge drabbats av Apati, vilket betyder Håglöshet, Likgiltighet .
Den Heliga Ande sade angående Sveriges Kristna genom D.Wilkerson 2004 :Det är Apati.Receptet mot Apati är NÖD !
Inte många vill höra det.
Vi vill inte Gråta.Om vi VILL ha väckelse så skulle Bönemötet vara den Mest besökta kvällen!

Svara -   - 10/2-18 10:44 -


Håkan Westerlund

Svar till David Billström.

Vi skall gå ut och predika evangelium. Gå ut och förkunna.evangelium är en order från

Jesus. Avvänd vår epost telefon mm.tala med människor när vi är ute och går mm.

mvh Håkan Westerlund

Svara -   - 10/2-18 11:16 -


David Billström

Svar till Lennart Magnerot.

Broder, tack att du tagit dig tiden att skriva denna bok. Låter intressant.

Vad gäller Missionsbefallningen så tror jag inte det finns någon "Hemlighet". Det är tydligt och kristallklart vad vi ska göra.

Tröttnat på allt hävisande till käre broder Lewi Pethrus sista predikan "En vinner en" som många gånger felaktigt använts mot massevangelisation. Pingstvännerna har många ggr aktat mer på broder Pethrus sista predikan än på Jesu Kristi sista ord "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen."

En "metod" ska inte ta ut en annan. Vi är kallade att nå individen och skarorna och vi behöver alla hjälpas åt.

Skörden är stor, arbetarna få.

Gud välsigne dig Lennart

Svara -   - 10/2-18 12:06 -


Lennart Magnerot

Svar till David Billström.

Tack för din uppmuntran, David Billström!

Det är naturligtvis en illa dold "hemlighet" i Bibeln, att varje kristen ska vara ett vittne i vardagen. Ändå behöver vi påminna varandra om att detta är det effektivaste sättet för att "vinna världen", som vi brukar säga. Jag håller helt med om att alla metoder som för människor fram till korset och frälsningen är bra. Man kan vinna skaror likväl som en i taget.

Gud välsigne dig också, David!

Svara -   - 10/2-18 17:16 -


Lennart Magnerot

Svar till nils.

Du slår verkligen huvudet på spiken, Nils!

Nöden för Sverige som nation är början på förändring då den tveklöst leder till bönerop. Nöd och bön här därmed intimt samman med varandra. Hänvisade själv i min förra bok (Vi behöver en ny reformation) till David Wilkersons besök i Stockholm sommaren 2004, som pekade ut riktningen för svensk evangelisk kyrka. Slutsatserna i hans förkunnelse tror jag dessutom ännu kvarstår snart 14 år senare.

Svara -   - 10/2-18 17:22 -


Bertil Rosenius

Svar till nils.

Citat:

"Om vi VILL ha väckelse så skulle Bönemötet vara den Mest besökta kvällen!"

Håller med dig fullt ut! I min kyrka är det inte ens längre ok med dessa möte... Eller var... när jag och min fru slutade engagera oss där. Vacker musik, fin estetik... jo det är viktigt. Men det är inte med fina gardiner och snyggt vikna servetter till kyrkkaffet som vi vinner andra.

Jag tror vi ärt många i landet som tappat sugen.

Svara -   - 10/2-18 17:43 -


David Billström

Förmanande undervisning är en bristvara idag och därför sömnaktighet/apati som följd. "utan förmana varandra varje dag" Hebr. 3:13

När vi samlas så är det för att förmana varandra. "Låt oss inte överge våra sammankomster, som somliga brukar göra, utan förmana varandra och detta så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig." Hebr. 10:25

"Predika ordet, var redo i tid och otid, överbevisa, tillrättavisa, förmana med mycket tålamod och undervisning. För den tid ska komma, då de inte ska tåla den sunda läran, utan efter sina egna begär ska de samla åt sig lärare, allteftersom det kliar dem i öronen," 2 Tim. 4:2-3

Sann äkta genuin omsorg och kärlek förmanar och tillrättavisar, punkt.

Curlingfenomenet hör inte hemma bland Guds folk.

Järn skärper järn. Låt oss uppmuntra och peppa varandra till goda gärningar. Vi spelar i samma lag och behöver allas bidrag. Vi behöver coacher som visar på hur vi kan utvecklas och göra bättre, inte som bara säger allt är väl, allt är väl även fast det är långt ifrån väl för då blir det bara pinsamt, som det är nu. Församlingen är föraktad. Vi blir utspelade och bortdribblade.

Kom igen Guds folk. Vi skulle kunna nå Sverige med evangelium på någon månad om vi bara jobbade överlåtet/strategiskt och alla hjälptes åt.

Låt oss ta bladet från munnen och förkunna, "Så säger Herren."

Vi har inget att förlora men allt att vinna. Men det krävs försakelse från vår sida.

Kom igen. För Guds skull och för landets skull.

Gud välsigne dig syster och broder

Svara -   - 10/2-18 19:05 -


Lennart Magnerot

Bertil Rosenius: Din analys är knivskarp och alldeles korrekt. Hoppas ni kan hitta en kristen gemenskap som får bli till en "andlig oas" för er om ni inte redan har det. Det kan räcka med ett fåtal troende som finner varandra i en gemenskap i hemmen. Läs gärna mina båda böcker - där främst den första ("Vi behöver en ny reformation") utgör en genomgång av frikyrkans problematik och vad vi kan göra åt situationen.

Gud välsigne er!

Svara -   - 10/2-18 22:39 -


JL

Judarna hade en bra uppdelning bland folket. De hade vanliga människor, sedan hade de även nasirer. Nasirerna levde efter speciella regler.

Jag tror att det är viktigt att förstå att tron på Jesus kan vara mer eller mindre andligt uttryckt. Vissa människor är nog inte den typen som går på bönemöte, medan andra är det. Personligen tycker jag att Herrens bön biter bra och ber gärna den. Andra ber ju på ett annat mer innerligt sätt. Inget sätt kan väl sägas vara fel.

Om frikyrkan skall lyckas, så tror jag att man måste kunna fånga upp båda läger. Både de människor som i Israel var nasirer men även de mer praktiska människorna som helt enkelt bara älskade Gud. Jag tror att dagens nasirer måste finna sig i att alla inte är som dem och har den kallelsen. I annat fall kapar man bort en väldigt stor del av befolkningen. Istället för att se välsignelsen i att avstå saker för Herren, så försöker man lagiskt tvinga alla att vara lika. Det blir med andra ord en väldigt dömande och fientlig miljö.

Svara -   - 10/2-18 23:56 -


Bertil Rosenius

Svar till JL.

Hej JL.

Jag förstår vad du menar och ser likriktning på trons område som en stor potentiell fara. Dels kan vi alla ledas åt samma fel håll om det blir "sekteristisk" agerande i ngt visst handlande och dessutom blir inte tavlan så vacker om vi bara målar allt i en färg med samma nyans. Men viss saker - som bönesamlingar - tycker jag är helt centrala i det kristna arbetet.

När bönearbetet inte fungerar i en församling, spårar resten ut - det saknas undervisning om detta.

Sen finns också en annan vinkel på detta: Vi är individer också på bönens området.

Jag har aldrig tagit "stor plats" i några böne möten. Vissa ber i tio minuter utan att andas - 🙂 - andra gör som jag - ber en minut ,sedan tar det slut - rimmade visst... Och ibland kan jag bli irriterad över dessa som man vet att: När de börjar be, blir de aldrig klara. Och också dessa behöver undervisning.

Skall vi bönearbeta i grupp måste vi lära oss samarbete. När vi gör ngt på individnivå (i vår kammare) kan vi "ta ut svängarna" och be för "hela tjocka släkten", men inte om det skall bli ett medvetet fokuserat arbetegrupp nivå?

Det aktivt medvetet Andliga arbetet har - generellt - ersatts av fysiskt organisatoriskt arbete i många församlingar idag.

Svara -   - 11/2-18 08:41 -


David Billström

Våra många gånger filosofiska ursäkter från att lyda Missionsbefallningen håller inte måttet inför Gud.

Varje Andefylld pånyttfödd troende som följer Jesus vill innerst inne dela med sig av sin tro. Lägg bort bortförklaringar som kan vara många och våga ta nya steg med Jesus. Övervinn människofruktan och bekvämlighet. Du kommer bli så glad själv och du blir också till välsignelse där du går fram.

Att vittna om Jesus är en livsstil som vi gör naturligt men det är också ett uppdrag alla troende är kallade till. Tänk om vi kunde ta det uppdraget på största allvar, inte bara lite si så där. Det handlar ju ändå om människor och det ligger verkligen Gud varmt om hjärtat att vi fullgör Missionsuppdraget.

Svara -   - 11/2-18 14:27 -


Conny W.

Amen, Amen säger jag till detta .

TIDEN ÄR KORT.

JESUS KOMMER SNART.

Svara -   - 11/2-18 15:40 -


Conny W.

Amen, Amen säger jag till detta .

TIDEN ÄR KORT.

JESUS KOMMER SNART.

Svara -   - 11/2-18 15:40 -


Peter Hall

Svar till David Billström.

Våra många goda filosofiska ursäkter från att lyda Missonsbefallningen håller inte måttet inför Gud.

Apostel betyder sändebud. Paulus menar: "Icke äro väl alla apostlar?" 1Kor.12:29

Jesus sade: "Dock när Hjälparen kommer, som jag skall sända eder från Fadern, sanningens Ande, som utgår ifrån Fadern, då skall han vittna om mig. Också I kunnen vittna, eftersom I haven varit med mig från begynnelsen." Joh.15:26-27

Så hur många av oss har varit med Jesus från början? Det vi kan tala om är egentligen bara vår egen tro på vad som står skrivet. Och det hjärtat är fullt av det talar munnen.

Om det nu är så viktigt med att sprida evangelium, varför tillät då Gud islam redan 600 år e.K? Den läran är direkt kontraproduktiv till Jesu lära och är därför förbannad. Man kan ana, att med "den falske profetens ankomst", så skulle Gud redan kunnat ha uppnått sitt syfte med insamlandet av Jesu efterförljare, för att sätta upp den domstol, som skulle döma världen med rättfärdighet och vad som var fördolt hos människorna. 2Kor.5:10 Apg.17:31 Rom.2:16

Att Kristi domstol lyckas döma världen med rättfärdighet är knappast avhängigt hur vi människor tar oss an uppgiften att evangelisera. Om så vore, varför undrade Jesus i så fall, om tron skulle finnas på jorden när han återvände.

Gud har således i förväg försäkrat sig om, att hans mästarplan skall bli framgångsrik. Det beror således inte på människans vilja utan på Guds kraft.

Svara -   - 11/2-18 16:27 -


David Billström

Svar till Peter Hall.

Peter, så det viktigaste är att bara DU är frälst så är det bra?

Minst sagt själviskt Peter. Och att sedan dekorera den själviskheten med Bibelord är illa.

Peter, vill du inte förstå de mest fundamentala sanningarna eller vart klämmer skon?

Om det nu är så viktigt med att sprida evangelium

Ja, det är så viktigt! Låt oss inte hålla evangelium bara för oss själva. Det är så man mår illa, det är som att iskallt inte bry sig om människor som är på väg att gå förlorade.

'Men, bara jag har mitt på det torra och kan gå till min mysiga lilla kyrka och studera Bibeln och filosofera och sjunga en trevlig sång så alla känner sig glada och dricka lite kaffe och försöka överleva till nästa möte och däremellan kommentera lite på apg29, så är det bra.'

Vänd om!

Gud välsigne dig

Svara -   - 11/2-18 17:01 -


David Billström

Svar till JL.

människorna som helt enkelt bara älskade Gud.

"Om någon älskar mig, så håller han mitt ord." Joh. 14:23

Istället för att se välsignelsen i att avstå saker för Herren, så försöker man lagiskt tvinga alla att vara lika. Det blir med andra ord en väldigt dömande och fientlig miljö.

Det är inte lagiskt att lyda Gud. Vem ska tvinga någon till något? Det handlar om vad Bibeln säger.

"Den som inte älskar mig håller inte mina ord." Joh. 14:24

Kärleken visar sig i lydnad gentemot Guds ord.

Men, nu blir jag kallad farisee, lagisk, hård, kall, konservativ.

Kalla Jesus för det isåfall för det var hans ord jag citerade.

Låt oss var och en hjälpas åt med de olika gåvor vi fått som goda förvaltare.

JL, låt oss mötas därute i världen och tillsammans försöka nå så många som möjligt på olika sätt.

Gud välsigne dig

Svara -   - 11/2-18 17:22 -


Bengt

Mycket bra skrivet

Jag kan instämma i det mesta

Mp

Svara -   - 11/2-18 20:23 -


Bengt

Det blev fel på slutet

Med mp

Mamma ska köpa din bok Lennart

En åt mig och min fru också

Ser fram emot att läsa den

Vill önska dig Guds välsignelse

Svara -   - 11/2-18 20:27 -


Leif Boman

Svar till Bengt.

Köp gärna "Vi behöver en ny reformation" också om ni inte har läst den, en oerhört bra bok....

Jesu frid.

Svara -   - 11/2-18 20:59 -


Bengt

Jo vi har den och har läst den

Den var mycket bra

Svara -   - 11/2-18 22:03 -


Lennart Magnerot

Tack för er uppmuntran när det gäller boken "Vi behöver en ny reformation".

Trevligt också Bengt att din mamma ska köpa ett par ex av nya boken och dela med sig till er. Jag hoppas den kommer ge nödvändig förståelse av det allvarliga andliga läget i vår nation.

Gud välsigne er båda!

Svara -   - 12/2-18 09:20 -


Peter Hall

Svar till David Billström.

Har du inte läst liknelsen om den man, som fann en skatt i en åker och höll det hemligt?Jag blir inte förvånad, om du känner dig trampad på tårna.

Svara -   - 12/2-18 11:35 -


Peter Hall

Svar till David Billström.

Det är så man mår illa,det är som att iskallt inte bry sig om människor som är på väg att gå förlorade.

För det första, så tror jag inte de går förlorade. Det tar bara lite längre tid för dem att "bli levande".Upp.20:5

För det andra, så finns det mängder med kyrkoförsamlingar i vårt land, dit vem som helst som söker Gud är välkommen. För att inte tala om hur tillgänglig Bibeln är för dem som själva vill söka sanningen.

Du har fått på hjärnan, att människor som inte tror går förlorade, bara för att Jesus har sagt: "Ni som tror på mig skall inte gå förlorade utan ha evigt liv." Joh.3:16

Vad i detta uttalande får dig att tro, att de som inte tror skall gå förlorade? Han säger inte, att de som inte tror skall gå förlorade. Det är bara något du läser mellan raderna och kallas förutfattade meningar.

Jag anar nog vilka som riskerar att gå förlorade. Snart skall Herren sitta till doms över muslimerna och de som med krokar fastsatta i sina käftar lockas att draga upp i strid mot "den älskade staden". Dessa folk, som förnekar Herren Jesus kommer att få känna på Guds vrede. Upp.20:9

Gud välsigne dig också, David

Svara -   - 12/2-18 13:30 -


David Billström

Svar till Peter Hall.

Peter, ingen fara angående mina tår, jag har redan skorna på fötterna som Ef. 6:15 talar om. De skyddar :)

Bibeln består av mer än Joh. 3:16, men även den versen är kristallklar.

Sköt om dig Peter och Gud välsigne dig

Svara -   - 12/2-18 17:09 -


Peter Hall

Svar till David Billström.

Käre broder David,

Det var fint att du tog min kommentar från den skämtsamma sidan.

Bibeln består av mer än Joh. 3:16, men även den versen är kristallklar.

Riktigt. Läser man den versen okritiskt, så är den glasklar. Jesu intention är ju, att den skall uppfattas glasklart. Jag känner mig trygg att ifrågasätta vår Herre, eftersom han har lovat, att den som säger något mot honom skall bli förlåten. För övrigt så älskar jag Jesus. Han är ju också min broder. Joh.20:17

Nu rannsakar jag skrifterna och ser om det förhåller sig så, som någon har sagt mig. Jag hade ännu mycket mer att säga dig, broder, men nu får det räcka för denna gång.

Jesu frid

Svara -   - 13/2-18 13:57 -


Karin Berglund

Vilket statsråd har sagt "Vi ska utrota kristendomen i Sverige", och när hände det?

Svara -   - 13/2-18 16:53 -


Lennart Magnerot

Karin Berglund:

Händelsen ägde rum år 2005 i samband med en medlemsintagning till förbundet Humanisterna. Både akten och statsrådets efterföljande tal överhördes av en välkänd svensk pastor, som råkade vara inbjuden till evenemanget denna dag. Jag berättar mer om händelsen i nya boken "Nöd för Sverige".

Svara -   - 13/2-18 18:47 -


Anna Ivar

Svar till David Billström.

Ja, alla som upplevt och vet att Jesus lever och är på riktigt tänker detsamma. Det är bara så att vi, varje enskild, behöver gå in i vår privata bönekammare tillsammans med Gud också. Till att börja med.

Vi har ju alla getts möjligheten att presentera Jesus. Han är världens ljus och Jesus säger att "ni", dvs vi är världens ljus.

Om vi ber för varandra att vi ska börja frukta och älska Gud mest av allt och alla. Då kan vi inte frukta för människor. Bara älska i övernaturlig kärlek som Stefanus när han stenades till döds av de självgoda fariséerna och skriftlärda.

Man älskar idag mörkret, lögnen och hatet, mer än ljuset och det goda. Det sa Jesus också skulle vara kännetecknet när han skulle hämta hem sin församling.

Om vi alla varje dag ber för dem som bekänner sig som kristna och även dem som väntar på att få veta att det finns ett hopp för evigheten. Dvs att Jesus har ALL makt i himlen och på jorden och kan ger ett nytt sinnelag med glädje och frid som följd. Då sker en förändring.

Svara -   - 14/2-18 15:27 -


Anna Ivar

Svar till David Billström.

Ja, alla som upplevt och vet att Jesus lever och är på riktigt tänker detsamma. Det är bara så att vi, varje enskild, behöver gå in i vår privata bönekammare tillsammans med Gud också. Till att börja med.

Vi har ju alla getts möjligheten att presentera Jesus. Han är världens ljus och Jesus säger att "ni", dvs vi är världens ljus.

Om vi ber för varandra att vi ska börja frukta och älska Gud mest av allt och alla. Då kan vi inte frukta för människor. Bara älska i övernaturlig kärlek som Stefanus när han stenades till döds av de självgoda fariséerna och skriftlärda.

Man älskar idag mörkret, lögnen och hatet, mer än ljuset och det goda. Det sa Jesus också skulle vara kännetecknet när han skulle hämta hem sin församling.

Om vi alla varje dag ber för dem som bekänner sig som kristna och även dem som väntar på att få veta att det finns ett hopp för evigheten. Dvs att Jesus har ALL makt i himlen och på jorden och kan ger ett nytt sinnelag med glädje och frid som följd. Då sker en förändring.

Svara -   - 14/2-18 15:27 -


Anna Ivar

Svar till Lennart Magnerot.

Ja så här är det!

Svara -   - 14/2-18 15:28 -


Anna Ivar

Svar till Bertil Rosenius.

Vi kan be Gud om nåden att alla vi som kan gå på bönemöten och be hemma kommer ur förlamningen. Och bevisar att vi tror på Guds löften att svara på bön när vi ber. Studera Guds Ord för att ha mat att ge till de andligt nyfödda./pånyttfödda. En stor hjälp är att lyssna på David Pawson www.himlentv7.se

Svara -   - 14/2-18 15:37 -


Bengt

Gud välsigne dig också Lennart

Du behövs verkligen

Din bok också

Svara -   - 14/2-18 18:19 -


JL

Svar till David Billström.

Sent svar här David.

Ett exempel vad jag menar följer:
Nasirerna, de klippte sig inte och drack inte vin. Johannes döparen drack inte vin och var nog nasir. Jesus var inte nasir och drack vin. Inom frikyrkan råder det i det närmaste vinförbud och där kan medlemmarna i det närmaste liknas vid nasirer i det syftet. Bara en bakgrund.
Du pratar om evangelisering, att göra människor kristna. Jag pratade med min son, som verkar ha fått en otroligt fin chef, som även kommer ifrån ett så kallat kristet område. Min son har pratat om kristendomen med sin chef och fått följande svar. Kristna?? I mitt område börjar de gnälla om jag dricker en öl när jag grillar.
Förstår du hur pass illa ute kristna är, om vi skall implementera en lag som vår egen Gud inte ens följde, hos människor som vi skall evangelisera till? Det finns noll procent chans att en normalt funtat människa skall acceptera den tron. De fattar att den är gjord av människor.
Förstå vad jag säger. Alkohol har ingen välsignelse. Men lagiskheten hos vissa kristna kring en välsignelse får inte tas ut på andra. Vad kommer näst, att någon springer omkring och gapar på folk när de äter när en kristen fastar? I detta fall misslyckas en evangelisering på grund utav att människor har byggt upp lagar som inte ens min Kung höll. De lagarna är byggda av människor och inte av Gud. Och håller vi inte Guds lagar, så kan inte evangelisering fungera.

Svara -   - 14/2-18 20:30 -


AnnMarie

JL

Så sant men dessvärre förstår inte de kristna som läser bibeln som en lagbok detta!

Jag minns då jag en tid tillhörde en församling och det blev ett enormt väsen för att någon upptäckt att en familj i församlingen hade en kortlek hemma.😀

Svara -   - 15/2-18 08:51 -


Karl-Eric

Var finns församlingarnas veckobönemöten och bibelstudier idag? Verkar vara mer underhållning än väckelsebudskap.

Svara -   - 18/2-18 09:01 -


David Ström

Längre än så kommer man nog inte.

http://www.dalademokraten.se/opinion/insandare/all-kristen-trosutovning-ar-utsatt-for-hot

Svara -   - 24/2-18 02:19 -


Bengt

Jo du har rätt karl-eric

Svara -   - 24/2-18 09:12 -


Kaj Östholm

Birger Skoglund fick höra det profetiska budskapet om att Gud tänt en eld över hela Sverige. Daniel Viklund fick i en syn se att denna eld över Sverige blivit så intensiv, att den var vitglödgad. Men han fick i synen se, ja Daniel uttrycker det så här: ”det är de som ropar om elden som får den”. Gud har genom dessa båda profetord redan gett oss löftet. Vår uppgift blir att göra vår del av samarbetet: Med stark och uthållig bön från djupet av ett kärleksfullt hjärta med nöd för de förlorade ! Då kommer elden att falla.Jag ropar högt orden väckelse, väckelse, väckelse ... dag och natt. Samtidigt fokuserar jag min tanke på Herren. Jag vet att elden kommer att komma över Västerås, ja hela Västmanland. Tre gånger om dagen har jag hållit upp bönelistorna och bett inför inför Herren som läst dem alla. Den ena listan innehåller alla personer i Västmanland - telefonkatalogen ! Den har Herren läst ! Han känner dem alla ! Men för säkerhets skull så har jag lagt till orden : "Samt alla barn och barnbarn i dessa familjer." Dessa böner har nu pågått i tre års tid. Jag vet att böneskålarna är överfulla nu inför Tronen och kommer att tippas vilken dag som helst inom en snar framtid.Gud har låtit oss bli ofullkomliga. Inte förrän i evigheten får vi uppleva fullkomlighet. Vad ligger i detta ? Jo Herren önskar att vi alltid är beroende av Honom. Att vi ständigt uttrycker vårt behov av hans hjälp. Hela Bibeln är fylld av situationer från de första kapitlen till de sista som visar vårt beroende av Herrens hjälp. Men vi behöver uttrycka detta i samtal med Vår Herre ! Han älskar att höra oss och att få umgås med oss i bön !Svenskarna har lurat sig själv till att tro att människan kan frälsa sig själv. Därför har man försökt sopa rent från all vad Gud och Jesus heter i hela samhället och "dammsugit" skolorna, så att inget frälsande ord skall finnas kvar i något sammanhang. Humanisterna har ständigt uppvaktat skolinspektionen och andra institutioner för att kväsa allt vad Gud och tro heter. Men när samhället stänger dörren för Gud, då öppnar de samtidigt golvluckorna till avgrundens makter. När dessa kommer lös i samhället, så ökar våldet och otukten samt sjukdomar och depressioner. Oron tar över och ångesten griper folkets hjärtan.Vi behöver veta att med bön samarbetar vi med Gud. Det finns inget motsatsförhållande! Gud är inte nödbedd eller svår att övertyga. Nej Han älskar att umgås med oss i bön ! Hans Verk föds i böner och visioner. Han har valt att ha oss involverade ! "Och vår frimodiga tro på Gud är denna: om vi ber Honom om något efter Hans vilja, så hör Han oss."

"Och om vi vet att Han hör oss vad vi än ber om, så vet vi också att vi får vad vi ber Honom om."

"Och vår frimodiga tro på Gud är denna: om vi ber Honom om något efter Hans vilja, så hör Han oss."

"Och om vi vet att Han hör oss vad vi än ber om, så vet vi också att vi får vad vi ber Honom om." ( 1 Joh 5:14-15).

När vi vet att Gud lovat oss den välsignelse vi söker och vi nu ber om den, så vet vi ju att vi ber i enlighet med Guds vilja, ty Hans vilja är lika med Hans löfte. Då vi vet att vi ber om något som Gud har lovat att göra, kan vi vara fullt förvissade om att Han hör vad vi ber.

Då vi vet att Gud alltid hör oss när vi ber i överensstämmelse med Hans Ord, så vet vi också att vi har svaret. Vi vet att Gud gör det som är Hans vilja, och vi vet att det är Hans vilja att hålla Sina Löften.

När vi vet att Gud lovat oss den välsignelse vi söker och vi nu ber om den, så vet vi ju att vi ber i enlighet med Guds vilja, ty Hans vilja är lika med Hans löfte. Då vi vet att vi ber om något som Gud har lovat att göra, kan vi vara fullt förvissade om att Han hör vad vi ber. Då vi vet att Gud alltid hör oss när vi ber i överensstämmelse med Hans Ord, så vet vi också att vi har svaret. Vi vet att Gud gör det som är Hans vilja, och vi vet att det är Hans vilja att hålla sina löften.

Med uthållighet och tålamod, så kommer alltid Herren att stadfästa Sitt Ord med under och tecken. Markus 16:20

Vi vet att där Guds eld faller där blir omvändelse, väckelse och andedop. Under börjar ske, de blinda får sin syn, de lama hoppar och springer samt de döva får sin hörsel och människor blir helade från alla slags sjukdomar. Alkoholister blir nyktra och brottslingar byter livsstil. Missbrukare söker vård. Myndighetspersoner och politiker frågar de kristna om råd för att kunna lösa svåra frågor. Äktenskapen upprättas och kärleken mellan barn och föräldrar blommar upp och eleverna pluggar hårt och vill lyda och lära sig i skolorna.

Allt detta vill vi vara med om och elden har ju varit tänd sedan 1996 då Birger Skoglund fick höra nyheterna från Himmelen: ”Guds eld är tänd över Sverige !” Daniel Viklund fick se intensiteten i denna eld i synen 2001, men ack kära vänner var brinner den nu nere bland oss människor? Vad sade Herren ? "Där man ropar om elden där faller den" !

Pastor Rolf Karlsson som predikade en vecka 1978 i Västerås Pingstkyrka, kom till mötet en dag och berättade om en syn han hade fått från Gud under natten. Han fick se att hela Västerås stod i brand med våldsamma lågor från Guds eld. Människorna blev gripna av elden från Himmelen och många kastade sig ner på knä på gatorna och ropade till Gud om förlåtelse för sina synder och om frälsning och evigt liv. Han förmedlade samma krav på samarbete med Herren: ” stark och uthållig bön från djupet av ett kärleksfullt hjärta...”

Jag tror att om vi alla kristna omvänder oss från lättja, ensidigt tv-tittande och andra onödiga fritidsintressen och använder vår tid till att läsa Bibeln för att bli helgade och informerade, umgås med Gud och ropa om att elden skall falla över oss alla, så som Daniel Viklund fick se i sin syn. Då kommer elden att börja falla på samma sätt som Rolf Karlsson fick se 1978. Tiden hastar nu mot stora förändringar i det yttersta av ”denna tidsålder”. Låt oss kasta allt onödigt nu och verka för Guds Rikes utbredande och detta mangrant i Jesu hela församling. Så snart avfallet skett från kristen tro, så kommer Herren för att hämta oss bort. Avfallet har börjat men låt det inte drabba dig och mig.

Kaj Östholm

Västerås.

Svara -   - 26/2-18 23:23 -


Bengt

Men även andra delar än Västmanland

Kan beröras av väckelse

Om än i mindre del

Svara -   - 27/2-18 10:36 -


Lennart Magnerot

"Nöd för Sverige" har nu sålt 700 ex på endast sju veckor!! En pastorsfru skriver i ett SMS: "Boken är helt underbar. Vi upplever Guds närvaro på ett påtagligt sätt. Jag håller på att läsa boken nu och har redan upplevt starka tilltal från Herren". Som författare tackar jag Gud för att budskapet får bli till både uppmuntran och vägledning!

Svara -   - 17/3-18 14:42 -


Anna Ivar

Svar till David Billström.

Alla väckelser börjar på knä inför Gud. Bönen är kommuniktion mellan Gud och de som har Guds Ande. Bibellärare och evangelister behövs för evangelister ha en gåva att dela evangelium och läraren att ge vidare kunskap i Guds Ord. I vardagen har vi mesta tillfällena att leva ut evangelium.

Har länge undrat över varför många en dag ska stå utan porten och säga:" Släpp in oss. Har inte vi drivit ut onda andar, botat sjuka osv i ditt namn. Men Herren ska svara:"Gå bort ifrån mig ni ogärningsmän jag har aldrig känt er". Vi ska ledas av Guds Ande. Lyssna. Lyda. Om vi inte är i bön och samtal med Gud så blir det fel.

Men kan vi samlas i enhet med rena hjärtan och be i enhe. Inte i oförlåtelse, så tror jag att vi kan inta landet. Därför att Jesus redan vunnit seger över mörkret och ondskan.

Vi är sända så som Jesus var sänd att utföra sin gärning.

Svara -   - 29/3-18 12:08 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

0

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

0

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

35

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

41

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, tisdag 19 februari 2019 kl. 05:25

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 320 526 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 173 bloggartiklar, 94 211 kommentarer och 62 003 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp