Surfar nu: 570 www.apg29.nu

Notre-Dame brinner

Just nu brinner den katolska medeltidskyrkan Notre-Dame i Paris.

En brand har utbrutit i Notre-Dame i Paris. Kraftiga lågor slår ut från katedralen och bilder visar hur rök väller ut från den världskända kyrkan. Det uppges att delar av taket har rasat in.

Det är brandbilar överallt och massor med folk, och Frankrikes president Emmanuel Macron ställer in sitt tal till nationen som skulle hållits klockan 20 i kväll. 

Ringaren i Notre Dame

Det enda jag känner till om Notre-Dame är att jag som ung läste boken Ringaren i Notre Dame. Victor Hugo skrev den för att stödja den gamla kyrkan.

På tal om Notre Dame-kyrkan så kan den inte frälsa dig - och inte heller någon annan kyrka. Det är endast Jesus Kristus som kan frälsa dig. Det var han som dog för dina synder och uppstod för dig.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 15 april 2019 20:00 | #notre-dame #katedral #brand #paris | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

36 kommentarer

Lukas 15/4-2019, 22:11

Det var enligt uppgift en byggnadsställning intill kyrkan som först fattat eld.

Svara


Calle 15/4-2019, 22:40

Tänker på en vers ur Petrus gamla sång "Löftena kunna ej svika"

Himmel och jord må brinnaHöjder och berg försvinnaMen den som tror skall finnaLöftena de stå kvar

Folk blir känslomässigt engagerade i det jordiska som ändå förgås förr eller senare, istället för det himmelska som består för evigt.

Svara


Christer Åberg 15/4-2019, 23:07

Svar till Calle.

Folk blir känslomässigt engagerade i det jordiska som ändå förgås förr eller senare, istället för det himmelska som består för evigt.

Sant.

Svara


Tom 16/4-2019, 00:32

Tillägnad ”vår fru” aka jungfru maria.

Där har vi ett stort fel. Dom skulle ha tillägnat kyrkan till Jesus istället men annars är det som tidigare skrev bättre att satsa på det himmelska än bygga nån maffig byggnad på jorden

Fast jag är ju lite byggare själv så fattar grejen med att bygga fina hus, det kan vara kul

Svara


Steven 16/4-2019, 09:59

Och nu återuppbygger de Notre Dame (Vår Dam på franska) och så blir det en romersk-katolsk öppningsceremoni som TV-sänds live över HELA VÄRLDEN.
Och denna falska katolska gospel sänds ut till jordens alla fyra hörn.
Var det en tillfällighet att Notre Dame brann ner? Eller tar satans hantlangare tillfället i akt?

Svara


Bengt 16/4-2019, 11:19

Det är tragiskt att den brinner

Men samtidigt kan det kanske bidra till att

Människor vaknar upp andligen i frankrike

Svara


Steven 16/4-2019, 11:44

Svar till Bengt.

Varför är det tragiskt att ett katolsk tempel brinner upp, som förvillar människor?

Svara


Pastor NILS ALVAR "Vajda" EKSTÉN 16/4-2019, 13:22

Vi sörjer och saknar INTE det minsta över att denna obibliska, okristliga och oandliga hus brann, men vi gråter över alla dumdristiga människor som skänker stora summor till denna Skökokyrka som vilselett miljontals medmänniskor till villolärare och kättare i Guds namnet

Svara


SAS 16/4-2019, 13:37

Svar till Calle.

så sant Calle

Svara


Bengt 16/4-2019, 15:06

Det är att en fin gammal byggnad förstörs

Den katolska religionen är förfärlig annars

Svara


Christer Åberg 16/4-2019, 16:53

Det dröjde inte alls länge efter att branden hade startat förrän nyheter och bilder kablades ut över hela världen.

Inte heller dröjde det länge förrän vissa medier visste brandorsaken.

Och inte heller har det dröjt förrän löftena kom arr Notre-Dame ska byggas upp igen.

Nästan blixtsnabbt kom det vittnesbörd medan branden nyligen hade startat hur folket sörjdes över att kyrkan höll brinna ner. 

Nu när det har brunnit klart står folk tomma med blickar och hål i hjärtat och vet inte vad de ska ta dig till. Så blir det när man sätter sitt hopp till en kyrkobyggnad i denna världen och inte på Jesus Kristus.

Det har berättats för mig att brandmän, poliser och präster med risk för sina liv rusade in i den brinnande katedralen för att rädda de olika statyerna och andra föremål som fanns där. 

De riskerade alltså sina liv för att rädda döda ting som inte kan frälsa. Den ende som kan frälsa är Jesus Kristus.

Vi behöver mer än någonsin ge evangeliet till människor som törstar och längtar efter Jesus Kristus.

Detta händer i samband att påsken börjar snart. Låt oss berätta om Jesu död och uppståndelse. Jesus lever idag. När människor tar emot den levande och uppståndne frälsaren Jesus kristus blir de frälsta och får alla sina synder förlåtna.

Svara


Bengt 16/4-2019, 17:15

Det är riktigt det du skriver Christer

Svara


Micke 16/4-2019, 19:09

Vem i hela friden är det som har sagt att en kyrka skulle kunna frälsa nån? Givetvis är det ju väldigt ledsamt det som har hänt. Den har ju ett historiskt värde. Det är ju inget konstigt med att folk blir ledsna när de ser detta. Förstår dom fullt ut och att de har tomma blickar. Om dom har hål i sina hjärtan är ju bara spekulationer. Har inte kunnat läsa om någon direkt brandorsak ännu. Är nog för tidigt för att veta det. Vad är det för hopp dom satt till en kyrkobyggnad? Även fast jag själv är frälst så kan jag förstå fransmännens chock och ledsamhet över det inträffade.

Svara


Jessica 16/4-2019, 19:51

Svar till Micke.

Jag håller med dig Micke! Det är väl ingen som tror att en byggnad frälser någon, inte heller katolikerna.

Att fransmännen tycker det är sorgligt att Notre Dame har brunnit är i sig inget konstigt. Ibland känns det som om vi kristna tenderar att bli så ”överandliga”.

Även om katolikerna inte läser Bibeln som vi gör, så finns det ju faktiskt frälsta människor där också. Det är väl ändå ingen som är glad för att kyrkan brunnit.

Svara


Bengt 16/4-2019, 20:10

Vi ska ju inte vara skadeglada

Alla medeltida kyrkor i Sverige har ju varit

Katolska i början

Svara


Anders 16/4-2019, 20:24

Var är er kärlek, otaliga böner har ropat, tänkt i människors hjärtan i denna kyrka. Det är Kristna Bröder o Systrar! Nu kanske Frankrike o Kristendomen når ett uppvaknande för Kristus i denna sorgerliga tid! Hela Världen börjar vakna om förföljda Kristna, över 250 miljoner har det beräknats med felmarginal då många har dödats för sin Tro på Kristus!
Herrens hjärta blöder över den råa o kärlekslösa
Kommentarer många ger! Hade ni hellre tyckt att ingen skulle brytt sig?
Det är ett bönens hus!
Gud har skapat allt o alla människor, älska din broder o syster, lid med dom, be för dom, be med dom!
Be för Europa o tron på Kristus o hans barn!
Frid i Jesu namn över hela Guds skapelse! 💕

Svara


Anders 17/4-2019, 00:18

Vill bara tillägga Att Brandmännen räddade en spik från Jesu kors och del av eller om den är komplett Törne kronan från Jesus.

Jag tycker det är fantastiska föremål som är bevis på Jesus existens för den som tvivlar. Kan dateras med dagens teknik.

Dom räddade inte Döda ting Christer Å, dom räddade föremål som människor besökt för att se vad som det sägs vara berört o buret av vår Konung, Jesus Kristus!

JESU Frid över vår Jord.

Svara


Jessica 17/4-2019, 00:27

Svar till Anders.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Svara


Eva 17/4-2019, 00:59

Joel Halldorf skriver om Notre-Dame på kultursidan i Expressen. Bl a om byggandet av katedraler som denna och att vi inte längre bygger sådana. Läs gärna den texten. Halldorf skriver ofta så insiktsfullt om fenomen i världen och även om nutiden. Jag blir ofta berörd av hans texter. Han skriver bl a om alla människor som deltog i byggandet, trots att de inte skulle få vara med och se slutresultatet eftersom det tog många år att färdigställa. De byggde för Evigheten, som han uttrycker det. Sen jämför han med nutiden och vad vi i dag bygger och inte bygger.

Man behöver inte vara katolik för att uppskatta en vacker byggnad som överlevt så många historiska skeenden. Den är trots allt ett minnesmärke över vårt västerländska kristna arv som det tedde sig då i början med många vackra och pampiga kyrkor o katedraler. En del av vårt kulturarv i Europa.

Svara


Christer Åberg 17/4-2019, 02:02

Svar till Anders .

Dom räddade inte Döda ting Christer Å, dom räddade föremål som människor besökt för att se vad som det sägs vara berört o buret av vår Konung, Jesus Kristus!

Det är bättre att bli räddad av den levande och uppståndne Jesus Kristus än tro på förfalskningar och religiösa dumheter som inte kan frälsa!

Religion lyfter bort blicken från Jesus men relation har man blicken fäst på Jesus!

Svara


Peter 17/4-2019, 02:53

Svar till Christer Åberg.

Så du tycker alltså att dom skulle ha låtit bli att rädda de saker som de nu lyckades rädda??? Är väl inte riktigt rätt att göra den jämförelsen som du gör här. Givetvis är ju det viktigaste att människor blir frälsta. Men detta va ju inget väckelsemöte. Det handlar ju om en brand.Det är väl ingen som trott att dessa föremål skulle kunnat frälsa någon? Förstår inte alls varför den frågeställningen hamnat i det här. Får ju hålla isär sakerna här va. Så görs det väl överallt om det börjar brinna, så försöker man väl att rädda det som är av värde materiellt. Inget konstigt med det.

Svara


Peter 17/4-2019, 02:55

Svar till Jessica.

Håller med ang överandlighet som du skrev. Det blir ju nästan löjligt.

Svara


Björn 17/4-2019, 05:48

Varför varför upplever jag gång på gång att de sk kristna är så hemskt elaka här i kommentarerna och även i vanliga livet. Nästan så att värdens människor beter sig bättre emot varandra. Hur tänker en sökare som kommer in här på sidan och ser kommentarerna? Tror inte det är nåt attraherande för dom när de ser det. De här så bedrövligt och ledsamt. Måste till en förändring. Hur ska vi tro att vi ska få människor frälsta med såna beteenden?

Svara


Björn 17/4-2019, 05:52

Och oftast denna besserwisser attityd och JAG vet och kan bäst. Plus om man sen kan lyckas uppepå det att slå bibelord i huvudet på varandra. Undra hur Vår himmelske fader känner i sitt hjärta när han ser detta😢😢😢

Svara


Anders 17/4-2019, 11:24

Hon ha­de hört vad som berätta­des om Je­sus, och nu kom hon baki­från i ho­pen och rörde vid hans man­tel, för hon tänk­te att om hon ba­ra fick röra vid hans kläder skul­le hon bli hjälpt. Och ge­nast stan­na­de blod­flödet, och hon kände i krop­pen att hon var bo­tad från sitt on­da. När Je­sus märk­te att det ha­de gått ut kraft från ho­nom vände han sig om i ho­pen och fråga­de: ”Vem rörde vid mi­na kläder?”

Det är vad hjärtat ropar efter, varför vandrar människor till Jerusalem och vandrar där Jesus varit, människor söker Jesus, Vår Herre. Deras hjärtan söker. Det känner Herren! Så Jesu mantel var inte ett Dött ting, Det gick kraft ur den av all Tro från Kvinnan från Jesus!

Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra.

Johannesevangeliet 13:34 B2000

Svara


Martin 17/4-2019, 18:07

Ursäkta mig, men ta och andas lite. Läs sedan vad ni skriver. Skäms ni inte? Vad har nu för människosyn? Var är er kärlek till nästan?

Svara


Martin 17/4-2019, 18:08

Svar till Björn.

Tänker samma sak Björn.

Svara


Martin 17/4-2019, 18:11

Svar till Peter.

Många på denna sida som tappat huvudet i sin iver för den så kallade rätta läran. Då rinner kärleken bort i en sinande ström.

Tyvärr inte ovanligt att det brinner under en renovering.

Svara


Martin 17/4-2019, 18:15

Svar till Bengt.

Den kyrka som var den enda kyrkan under några sekler är den kyrka vi har att tacka för att vårt land fick höra Guds ord redan på 1000talet.

Svara


Martin 17/4-2019, 18:17

Svar till Jessica.

Det är väl ändå ingen som är glad för att kyrkan brunnit.

Det får vi verkligen hoppas! Annars är det något som är sjukt!

Svara


Martin 17/4-2019, 18:18

Svar till Pastor NILS ALVAR "Vajda" EKSTÉN.

Men käre vän! Ta dig samman!

Svara


Martin 17/4-2019, 19:13

En balanserad kommentar (tycker jag).
Någon annan tycker säkert annorlunda. 🙂
https://www.dagen.se/ledare/aven-notre-dame-gar-fran-dod-till-liv-1.1467203

Svara


Peo 17/4-2019, 19:53

Detta visar enbart frukten på trädet

Jag skäms

Svara


Jessica 18/4-2019, 08:22

Svar till Björn.

Jag har många, många gånger tänkt precis likadant som du Björn!

”Hur tänker en sökare som kommer in på den här sidan?”

Svara


Johanna 18/4-2019, 10:52

Såg ett gott exempel igår när jag va inne på Berndt Isaksson hemsida under förbönslänken som finns där. Det va Berndt själv som skrivet Förbönsämne ang branden i Notre Dame. Det stod så här: Bed för alla som känner sorg efter katastrofen i Notre Dame. Undertecknat Berndt.

Svara


AnnMarie 18/4-2019, 13:34

Svar till Johanna.

Jag såg det också och jag är verklgen för övrigt tacksam för Berndts sida "I Bibelns ljus"❤❤❤

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, tisdag 20 augusti 2019 kl. 01:12

Jesus söker: Bernhard, Bernt!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 19 augusti 2019 23:39

Jag ska på intervjun för nytt jobb , Är osäker och jätte nervös, Jesus hjälp mig att få jobbet om det är meningen. Amen


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp