Surfar nu: 864 www.apg29.nu

Notre-Dame i aska och ruiner - Kyrkan kunde inte frälsa

Även om det är sorgligt och beklagligt att en historisk byggnad brinner ner så får vi inte dras med i sympatin så att vi glömmer att Notre-Dame är byggd på en katolsk villolära som inte kan frälsa.

Det dröjde inte alls länge efter att branden hade startat förrän nyheter och bilder kablades ut över hela världen. Inte heller dröjde det länge förrän vissa medier visste brandorsaken. Och inte heller har det dröjt förrän löftena kom arr Notre-Dame ska byggas upp igen.

Symbol för hela kristenheten?

Expressen skriver att flera aktörer har erbjudit hjälp att återuppbygga kyrkan. Påven uppmanar människor att mobilisera för att bygga upp katedralen igen.

Den svenske kardinalen Anders Arborelius skriver att Notre-Dame-katedralen är en symbol för hela den västerländska civilisationen och för hela kristenheten. Men det är verkligen att ta i. Katolska kyrkans katedral i Paris har ingenting att göra med min tro på Jesus Kristus!

Den katolska kyrkans villfarelse syns tydligt i kardinalens uttalande. Bland annat skriver han detta:

"Vi ber för Notre-Dame, att denna kyrka får resa sig upp ur askan, förnyad och helgad, och så fortsätta att vara ett tecken på Guds nåd och kärlek för otaliga människor. Den är vigd till Vår Fru, Jungfru Maria, hon som alltid är hoppets moder i livets alla svårigheter och i all nöd."

Hela uttalandet är obibliskt och en villfarelse.

Världsledare uttrycker sympatier

Kinas president Xi uttrycker sina sympatier och Storbritaniens drottning Elizabeth har skickat ett meddelande till Macron där hon låter meddela att hon är djupt ledsen över det som hänt.

En fransk miljardär, skådespelerskan Salma Hayeks man, François-Henri Pinault, har lovat att skänka en miljard kronor, till katedralens återuppbyggnad.

En annan världsledare som vill hjälpa till är Rysslands president Vladimir Putin som även säger att branden ”skapar sorg i ryska hjärtan”.

En insamling har även startats för att samla pengar till återuppbyggnaden.

Folkets sorg

Nästan blixtsnabbt kom det vittnesbörd medan branden nyligen hade startat hur folket sörjde över att kyrkan höll brinna ner. 

Nu när det har brunnit klart står folk med tomma blickar och hål i hjärtat och vet inte vad de ska ta dig till. Så blir det när man sätter sitt hopp till en kyrkobyggnad i denna världen och inte på Jesus Kristus.

400 brandmän har jobbat med att bekämpa branden i den världsberömda Paris-katedralen. På tisdagsförmiddagens meddelades att den var släckt.

Falsk törnekrona

Det har berättats för mig att brandmän, poliser och präster med risk för sina liv rusade in i den brinnande katedralen för att rädda de olika statyerna, reliker och andra föremål som fanns där. 

De riskerade alltså sina liv för att rädda döda ting som inte kan frälsa. Den ende som kan frälsa är Jesus Kristus.

En av sakerna var Jesu törnekrona. (?!) den räddades av en präst som nu anses vara en hjälte... Kronan tros av många innehålla delar från den krona som Jesus bar vid korsfästelsen. 

Tänk vad falsk religiositet kan ställa till elände för människor. Du är inte kallad att rädda falska törnekronor. Utan det är ju Jesus som ska rädda dig!

En del av själen försvann

Rent känslomässigt, enligt en tidning, påminner fransmännens trauma efter branden om det som drabbade USA efter terrorattackerna den 11 september 2001.

Olika edare från hela världen har hört av sig till den franske presidenten och uttryckt djup sorg över det inträffade.

Notre-Dame var inte vilken kyrka som helst. Det är en ikonisk byggnad med enorm betydelse för fransmännens nationella identitet. 

Wolfgang Hansson berättar i Aftonbladet att han har hört fransmän säga att en del av deras själ försvann när lågorna slukade delar av den nästan tusen år gamla kyrkan.

14 miljoner turister har besökt Notre-Dame varje år.

Många attacker mot kyrkor i Frankrike

Man vet väl inte riktigt orsaken till branden  i Notre-Dame men den tros inte vara anlagd. Men det finns uppgifter om att många andra kyrkor i Frankrike utsatts för vandalisering i form av exempelvis brand och vanhelgande.

Många kyrkor i hela Västeuropa blir vandaliserade, kränkta och brända. Under 2018 angreps det i Frankrike 1.063 kristna kyrkor eller symboler, (kors, ikoner, statyer) angreps. Liknande rapporter kommer från Tyskland.

Unde februari månad dokumenterades det 47 kyrkoattacker i Frankrike.

I mars månad började Brian  S:t Sulipe-kyrkan i Paris precis efter en söndagsmässa. Branden misstänks vara mordbrand.

Motiven till attackerna är många gånger okända, men organisationens direktor Ellen Fantini säger dock att antikristligt våld, bland annat från anarkistiska och feministiska grupper, är ett ökande problem i landet. P1-News skriver detta avslöjande som tål att tänkas på:

”Kors är sönderslagna, altare krossade, biblar förstörda, dopfunter sönderdelade och kyrkdörrarna utsmyckade med islamiska uttryck som Allahu Akbar.”

Vigd åt jungfru Maria 

Notre-Dame är vigd åt jungfru Maria. Namnet  Cathédrale Notre-Dame de Paris betyder Vår frus katedral i Paris. Detta säger allt vilken hemsk villolära som är byggd på denna kyrka. En villolära som skymmer frälsningen i Jesus Kristus.

Även om det är sorgligt och beklagligt att en historisk byggnad brinner ner så får vi inte dras med i sympatin så att vi glömmer att Notre-Dame är byggd på en katolsk villolära som inte kan frälsa. – Jungfru Maria kan definitivt inte frälsa!

Byggnaden anses svara ett av Europas främsta historiska byggnader och kontinentens främsta katedral. Bygget av katedralen tog över 150 år innan den stod färdig år 1345. År 1804 lät Napoleon Bonaparte sig krönas till kejsare i Notre-Dame.

Evangeliet

Vi behöver mer än någonsin ge evangeliet till människor som törstar och längtar efter Jesus Kristus.

Detta hände i samband att påsken börjar snart. Låt oss berätta om Jesu död och uppståndelse. Jesus lever idag. När människor tar emot den levande och uppståndne frälsaren Jesus kristus blir de frälsta och får alla sina synder förlåtna.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 16 april 2019 17:47 | #notre-dame #religion #paris #katolska kyrkan #brandkatastrof | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

72 kommentarer

Micke 16/4-2019, 20:27

Nej det påminner inte alls känslomässigt det som hände 11sept 2001. Går INTE att göra en sån jämförelse. Så kan man inte tänka.

Svara


Steven 16/4-2019, 21:18

Jag hoppas innerligen, att vi får upp ögonen på att det är Rom, Romariket, Vatikanen som är ODJURET;
”Och vilddjuret, som jag såg, liknade en panter, men det hade fötter såsom en björn och gap såsom ett lejon. Och draken gav det sin makt och sin tron och gav det stor myndighet. Och jag såg ett av dess huvuden vara likasom sårat till döds, men dess dödssår blev läkt. Och hela jorden såg med förundran efter vilddjuret. Och de tillbådo draken, därför att han hade givit vilddjuret sådan myndighet; de tillbådo och vilddjuret och sade »Vem är lik vilddjuret, och vem kan strida mot det?» Och det fick en mun sig given, som talade stora ord och vad hädiskt var, och det fick makt att så göra under fyrtiotvå månader. Och den öppnade sin mun till att föra hädiskt tal mot Gud, till att häda hans namn och hans tabernakel och dem som bo i himmelen. Och det fick makt att föra krig mot de heliga och att övervinna dem; och det fick makt över alla stammar och folk och tungomål och folkslag. Och alla jordens inbyggare skola tillbedja det, ja, envar som icke har sitt namn från världens begynnelse skrivet i livets bok, det slaktade Lammets bok.”
‭‭Uppenbarelseboken‬ ‭13:2-8‬ ‭SVEN‬‬
https://www.bible.com/bible/166/rev.13.2-8.sven

Svara


Martin 16/4-2019, 23:57

Visa lite respekt, PLEASE!

Svara


Martin 17/4-2019, 18:03

Jag skäms när jag läser vad som skrivs på denna sida.

Svara


Tom 17/4-2019, 19:02

Vad skäms du för? Kritik mot katoliker? Det är ju ett faktum att det är ett avsteg från den rätta vägen. Enda som behövs är jesus. Man kan sitta i garderoben eller under en gran och ha direktkontakt med jesus, behövs inget krimskrams som katolikerna håller på med.

För övrigt har ju reaktionerna på branden varit lite extrema minst sagt. Katedralen är scannad i minsta detalj så vill man bygga upp exakt är det ganska enkelt.

Mänskliga reaktionen på katastrofer är ofta ”vi ska bygga upp och bli starkare än förut” istället för att ödmjuka sig inför gud

Svara


Martin 17/4-2019, 19:08

Svar till Tom.

Tonen i det skrivna. Var är kärleken till vår nästa?

Svara


AnnMarie 17/4-2019, 19:59

Svar till Martin.

Kärleken till sin nästa finns inte hos många kristna ifall de inte tycker eller tror exakt likadant som man själv tycker och tror!

Svara


Martin 17/4-2019, 20:11

Svar till Tom.

Den kyrkan är det vi har att tacka för att vårt land fick höra Guds ord på 1000talet.

Svara


Steven 18/4-2019, 01:13

Svar till Martin.

Menar du på allvar att vi ska tacka Romersk katolska kyrkan för att Sverige kristnades?!

Svara


Martin 18/4-2019, 01:22

Svar till Steven.

Vad ska vi annars göra? Fördöma dem för det?

Svara


Martin 18/4-2019, 01:22

Svar till Steven.

Fråga: är historieskrivningen fel? Kom kristendomen till Sverige på något annat vis?

Svara


Steven 18/4-2019, 08:01

Svar till Martin.

Sann gospel kom aldrig till Sverige via skökan i Rom.

Det är Helige Andes verk, Guds Ord som frälser.

Romariket föll aldrig helt, det återuppstod som en politisk och religiös militär statsmakt. Det är Babylon som förvillar. Påven och dennes hejdukar är antikrist. Anti på grekiska betyder ”istället för”. En bedragare eller ersättare.

Svara


Martin 18/4-2019, 09:06

Svar till Steven.

Sann gospel kom aldrig till Sverige via skökan i Rom.

Det är Helige Andes verk, Guds Ord som frälser.

Ok. För att borra i din övertygelse: När slutade den kristna tron vara kristen? När blev den kristna tron kristen igen? Hur överlevde den kristna tron i mellantiden?

Svara


Johanna 18/4-2019, 10:56

Svar till AnnMarie.

Såg ett gott exempel igår när jag va inne och läste på Berndt Isakssons hemsida under länken förbön som finns där. Det va Berndt själv som varit inne och skrivet där. Det stod så här: Bed för alla so känner sorg efter katastrofen i Notre Dame.

Svara


Johanna 18/4-2019, 10:57

Svar till Johanna.

Så ännu är inte undrens tid förbi😊😊😊skämtar lite nu.

Svara


Steven 18/4-2019, 11:01

Svar till Martin.

Det är tydligt att du har din kärlek till påvestaten.

Läs Danielsboken! Skökan i Rom har vilselett människor och lett människor till evig förtappelse!

Det är sällan jag blir arg. Men din trångsynthet gör mig upprörd.

Vem är det som förföljer och mördar de heliga? Rom!

Läs om Husiterna, Valdeserna, Hugenotterna m fl som dog för det Sanna ORDET och sin kärlek till Kristus. Genom dem, genom de få människor som stod emot Besten, genom reformatorerna har vi nu en Skrift alla kan läsa och förstå, vi är inte under det romerska förtrycket.

De Moraviska bröderna spred den första privata missionen, från 1730 och framåt. Det var äkta omvändelse med hjälp av Helige Ande. Jämför det med Jesuiterna från Rom som kom med falsk gudsdyrkan.

Många trodde att det mäktiga Odjuret från Rom var besegrat i slutet av 1700-talet. Napoleon hade avsatt påven och jesuiterna var utvisade från de flesta länder de varit verksamma i. Med dödsåret blev läkt, och världen häpnade. Vatikanen som styr världen har idag denna i sitt grepp. Nu återstår bara att göra sig av med de heliga, ännu en gång, så Antikrist kan göra sitt framträdande.

Om du vill tala om kyrkohistoria så har du kommit till rätt person.

Svara


Martin 18/4-2019, 11:13

Det är tydligt att du har din kärlek till påvestaten

Din tolkning. Som inte stämmer. 🙂
Det är sällan jag blir arg. Men din trångsynthet gör mig upprörd
Trångsynthet? Ser mig själv som vidsynt.🙂 Tråkigt att du blir arg. Jag är inte på det minsta vis arg. Ställer bara lite frågor eftersom jag inte förstår de starka känslor som svallar i denna kommentarstråd.

Svara


Johanna 18/4-2019, 12:00

Om man nu ser bort ifrån katolska kyrkan i detta. Så tror jag att de människor som känner sorg över detta inte handlar om religionen. Utan att det är en väldigt vacker gammal katedral. Och det är ju mycket ledsamt att den blivit förstörd. Arv ifrån förfäder som byggt den bl.a. Så tror jag iaf.

Svara


Martin 18/4-2019, 12:03

Svar till Johanna.

Instämmer Johanna. Ser inget fel i att uppskatta och sakna sådant som skapats av tidigare generationer.

Svara


Tom 18/4-2019, 12:08

Står väl att antikrist(alltså den gubben som ska bli mosad vid jesu återkomst) inte kommer gilla kvinnor. Katoliker har celibat, just sayin..

I min värld så kan det mkt väl vara en demoniskt besatt påve som kommer sätta sig i det tempel som nu byggs i Jerusalem och utropa sig själv till Gud

Kan ju mycket väl vara en annan gubbe men mycket pekar åt vatikanhållet

Svara


Jessica 18/4-2019, 12:10

Svar till Martin.

Jag tycker inte du är trångsynt, dvs ensidig, inskränkt, eller enkelspårig, vilket ordet betyder. Tvärtom.

Ibland när jag läst kommentarerna här genom åren har jag blivit riktigt nedslagen och inte uppmuntrad. Tänk då hur det känns för de som är sökare och tittar in på sidan.

Jag tycker det är bra att vara radikal i sin tro på Jesus, men inte så man blir fullkomligt och orubbligt bestämd på ett oresonligt sätt.

Jag tänker precis, som nån skrev förut, på hur många människor som under Notre Dames tak har ropat till Jesus.

Det finns frälsta människor även inom katolska kyrkan, trots att där finns mycket att ta helt avstånd ifrån.

Svara


AnnMarie 18/4-2019, 13:53

Svar till Steven.

Är det någon som är trångsynt nu så är det ju du!

Svara


AnnMarie 18/4-2019, 13:57

Får åter igen bekräftat att kärleken till sin näste inte sträcker sig längre än till om man tror och tycker exakt likadant!

Svara


SAS 18/4-2019, 14:09

https://www.koket.se/carola-magnusson/gratanger/gronsaker--potatis-och-andra-rotfrukter/potatisgratang-med-rosmarin-och-dragon/

Svara


Peo 18/4-2019, 14:10

Denna sida är tyvärr lågvattenmärket

Å kallar vi oss troende med kärlekens evangelium

Svara


SAS 18/4-2019, 14:11

Oj när man ser hur en del skriver här blir man ledsen. Inte så trevligt att kasta skit på varandra. Pussa varandra och kramas mer 😃

Svara


SAS 18/4-2019, 14:13

Svar till Peo.

Bra Peo du får en kram för den här kommentaren🤗

Svara


Peo 18/4-2019, 14:29

Svar till SAS.

Tack....

Men mina kommentarer blir nog raderade

Som vanligt

Svara


Johanna 18/4-2019, 14:48

Det finns en bra bok att läsa som heter ”Konsten att vara snäll” skriven av läkaren, professorn Stefan Einhorn. Hans pappa var Jerzy Einhorn som kom överlevande ur ett koncentrationsläger under andra världskriget. Den boken är väldigt läsvärd😊

Svara


Marie 18/4-2019, 15:02

Svar till Johanna.

De var och är förebilder för medmänsklighet!!

Svara


AnnMarie 18/4-2019, 15:28

Det finns ett visst klientel av kristna som jag må erkänna att jag ofta har svårt för.Man vet precis var man har dem och vad de tycker och tror.De kan bara inte acceptera oliktänkande.Det är egentligen inte ens någon ide att byta tankar med dem och de vill inte prata om känsliga saker, motsägelser mm utan att bli hotfulla och ifrågasätta andras frälsning ,är du frälst "på rätt sätt"som mig??😃🤔

Jag äkskar dem så gott jag kan med Guds hjälp flr naturligtvis vet Han hur jag känner!

Svara


Peo 18/4-2019, 15:49

Svar till AnnMarie.

Ja håller med

Man kan även undra om artikelskrivaren förstår vad denne river upp helt i onödan och skapar dessa stormar bland de troende

Svara


AnnMarie 18/4-2019, 15:55

Svar till Peo.

Han kanske kan svara på det?

Det vore ju bra istället för att deleta våra inlägg !

Svara


Peo 18/4-2019, 16:13

Svar till AnnMarie.

Det lär ändå fortsätta att vi ser de troendes kommentarer raderas utan orsak

Svara


Johanna 18/4-2019, 16:49

Har funderat kring det här rätt mycket nu en längre tid när man ser dessa ständiga käbbel. Krasst sett, är det inte bättre att ta den tiden som det tar att sitta att och skriva här att ägna åt bön 🙏 istället. Det finns ju hur mycket böneämnen som helst. Det leder ju iaf till ngt vettigt och bättre. Eller hur😊. Ta t.ex alla de stackars små övergivna IS föräldrars barn som sitter övergivna där nere i Syrien. Dom är undernärda traumatiserade och sjuka, många som behöver akut läkarvård omg. De dör annars. Barnen är ju helt helt oskyldiga. Be att de får komma därifrån snabbast möjligt nu. Den nu döden IS terroristen Mikael Skråmo och hans också avlidna fru, har efterlämnat 7 små barn efter sig som befinner sig där. Den yngsta 1 år. Deras morfar är har åkt dit för att han vill hämta hem dom. Men det maler långsamt härifrån från de bestämmande. Barnen hinner ju att dö innan. Läste att de begraver barn där dagligen. Det va bara ett ex på böneämne. Tror absolut att jag VET att Herren uppskattar det mer än att hålla på med meningslöst tjafs här som inte ändå leder till nånting. Det skapar ju bara irritation ilska och ledsenhet. Och vem ligger bakom det. Inte så svårt att räkna ut va. Fienden, han njuter och gläds när han ser detta.

Svara


AnnMarie 18/4-2019, 17:10

Svar till Johanna.

Jag vill minnas att jag tog upp detta om att ta bort kommentarsfunktionen för ett tag sen men att det inlägget togs bort??Då läggs ju ingen tid på att kommentera men jag trir inte att den tiden nödvändigtvis läggs på bön istället.Dessutom får vi ju inte bönesvar för våra mångs ords skull🤔

Svara


Johanna 18/4-2019, 17:20

Svar till AnnMarie.

Nej du har så rätt det du säger också ang många ords skull, så är det ju. Jag gav det jag skrev mest som ett exempel på ngt bättre än att hålla på med en massa bråk o tjafs bland oss troende emellan😊. Och att man upplever själv och ser flera andra som får sina kommentarer borttagna. Som om man vore mindre vetande. Och inte har ngn rätt att ha en egen åsikt. Sen finns det ju ex där jag förstår varför en del plockas bort när det gått över gränsen. Men det finns också ggr när jag själv iaf har tyckt det är underligt att en del får hålla på och va så elaka mot andra Tycket det är så ledsamt och tråkigt att det ska va så här😢

Svara


Steven 18/4-2019, 18:36

Svar till AnnMarie.

För att borra i din övertygelse: När slutade den kristna tron vara kristen? När blev den kristna tron kristen igen? Hur överlevde den kristna tron i mellantiden?

Det var denna kommentar av Martin som gjorde mig upprörd. De heliga har fängslats, mördats, bannlysts, korsfästs, torterats, förföljts av Odjuret från Rom. Behöver jag skriva detta med mitt egna blod för att vi ska förstå att Rom är Antikrist?!

Jag kallar honom trångsynt då han hävdar att Romerska Kyrkan tog kristendomen till Sverige. Påvemakten handlar bara om makt. Mariadyrkan, munkarna & prästerna under Roms ledning, och den falska katolska läran bedrog våra förfäder. Under Sveriges katolska historia ägde Rom, direkt och indirekt, stora landområden i Sverige. Gustav Vasa avskaffade Roms inflytande, likadant gjorde Henrik VIII i England då man bl avskaffade klostren.

Det är först nu i ändetiden som insikten växer till, se Daniel bok, sista kapitlet. Det är nu den sista striden kommer, mellan Guds heliga och Odjuret i Rom. Och Skriften säger i Uppenbarelseboken, att flertalet av de heliga kommer betala med sitt blod.

Svara


Steven 18/4-2019, 18:42

Svar till Jessica.

Finns det frälsta människor i Katolska Kyrkan? Hur resonerar du nu?

Är det samma religiösa upplevelser som förenar? Delar en katolik (som ser Katolska kyrkan som den enda rätta kyrkan) gemensam tro och tolkning av Ordet i Bibeln?

Svara


Stefan Jonasson 18/4-2019, 19:37

Var och en som tror att JESUS ÄR KRISTUS är född av GUD...! att JESUS ÄR MESSIAS...

Svara


Jessica 18/4-2019, 20:08

Svar till Stefan Jonasson .

♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Svara


Jessica 18/4-2019, 20:20

Svar till Stefan Jonasson .

Rom 10:9 Ty om du med din mun bekänner att Jesus är Herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt Honom från de döda, skall du bli frälst!

Tack Jesus! Vi kommer kanske att få många överraskningar när vi kommer till himlen. Vi kommer kanske få möta en del som vi aldrig trodde vi skulle få se där!

Tack Jesus för att Du har sista ordet!

Svara


Bengt 18/4-2019, 20:33

Men det är ändå tråkigt när en historisk

Byggnad förstörs

Ovanligt vacker dessutom

Svara


Steven 18/4-2019, 21:09

Svar till Jessica.

Ja, så trodde jag innan också; att tror jag på Jesus så är jag frälst. Men måste inte Helige Ande ta sin boning i dig?

Även demonerna vet om att Jesus är Guds son. Så tolkar även Jehovas vittnen. Våra kära katoliker tror också på Jesus Kristus och Hans uppståndelse.

”Och någon frågade honom: »Herre, är det allenast få som bliva frälsta?» Då svarade han dem: »Kämpen för att komma in genom den trånga dörren; ty många, säger jag eder, skola försöka att komma in och skola dock icke förmå det. Om husbonden har stått upp och tillslutit dörren, och I sedan kommen och ställen eder därutanför och klappen på dörren och sägen: 'Herre, låt upp för oss', så skall han svara och säga till eder: 'Jag vet icke varifrån I ären.' Och I skolen då säga: 'Vi hava ju ätit och druckit med dig, och du har undervisat på våra gator.' Men han skall svara: 'Jag säger eder: Jag vet icke varifrån I ären; gån bort ifrån mig, alla I ogärningsmän.' Där skall då bliva gråt och tandagnisslan, när I fån se Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna vara i Guds rike, men finnen eder själva utkastade.” ‭‭Lukas‬ ‭13:23-28‬ ‭SVEN‬‬

https://www.bible.com/bible/166/luk.13.23-28.sven
Att tro på Jesus räcker inte. Visa mig din tro genom dina gärningar. Att tro är att lyda, följa Guds uppmaningar och bud. Men Skriften säger också att du måste bli född på nytt.
Hur blir man det? Bl a genom att förstå att vi alla har fallit ifrån Guds härlighet, att vi är syndare, dömda till döden, och bara Guds nåd kan rädda oss, genom sonen Jesus Kristus korsfästelse.
En syndabekännelse måste vara uppriktig och genuin, för att du ska få ett hjärtas omskärelse och Helig Ande.
Jag rekommenderar alla att läsa Psalm 51. När kan man läsa vad som krävs för att bli frälst!
Med detta sagt, vill jag betona, hur allvarligt det är att lura sig själv och andra vad riktig frälsning innebär.

Svara


Bengt 18/4-2019, 21:31

Jo det handlar ju om att födas andligen

Utan den Helige Ande i vårt liv är vi inte

Sanna kristna

Svara


Jessica 18/4-2019, 21:36

Svar till Steven.

Jag är medveten om allt detta du skriver Steven♥️ Jag blev själv frälst 1978 när jag var 14 år. Det jag menar är att vi inte kan utesluta att det finns pånyttfödda människor som har Den Helige Ande i sig även i katolska kyrkan.

Svara


Bengt 18/4-2019, 21:36

Och vi behöver leva i omvändelse och helgelse

Dagligen

Svara


Bengt 18/4-2019, 21:39

Är du amerikan eller engeösman Steven?

Svara


Stefan Jonasson 18/4-2019, 22:12

Så här är budskapet.. Var och en som ÅKALLAR HERRENS NAMN SKALL BLI FRÄLST..i samma ögonblick som man hört evangelium och tror i sitt hjärta blir man rättfärdig och DEN HELIGE ANDEN flyttar in i den människan och man blir ett GUDS BARN och har blivit försonad med GUD *rom 5:1 då vi nu förklarats rättfärdiga av tro har vi FRED MED GUD (frid) himlen är öppen och DEN HELIGE ANDEN bor nu i vårt sinne och förnyar vårt sinne dag för dag han bor i oss.... Jakob talar om ordets görare inte bara höra och tro och inget mer... Agera på tron och åkalla HERRENS NAMN och bekänn i bönen att JESUS ÄR HERREN.. Vad är GUDS GÄRNINGAR frågar dom religiösa.. Vad ska vi göra frågar dom JESUS.. SVARAR, DETTA ÄR GUDS GÄRNING ATT NI TROR PÅ DEN HAN SÄNT... Johannes 3:20 ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att hans gärningar inte ska avslöjas, MEN DEN SOM LYDER SANNINGEN KOMMER TILL LJUSET, FÖR ATT DET SKA BLI UPPENBART ATT HANS GÄRNINGAR (gärning) ÄR GJORDA I GUD,,

Svara


Stefan Jonasson 18/4-2019, 22:26

Man bör nog läsa *galater brevet 3..ni dåraktiga galater! Vem har förhäxat er, ni såim har fått JESUS KRISTUS framställt för era ögon som korsfäst? ENDAST DET VILL JAG VETA HUR TOG NI EMOT ANDEN GENOM ATT HÅLLA LAGEN (gärningar) ELLER LYSSNA I TRO.. Är ni så dåraktiga? Ni som började i ANDEN, skall ni nu sluta i köttet.. Har jag lidit så mycket förgäves *ja helt förgäves*HAN SOM GER ER ANDEN OCH GÖR UNDERVERK BLAND ER, GÖR HAN DET FÖR ATT FÖR ATT NI HÅLLER LAGEN (gärningar) ELLER FÖR ATT NI LYSSNAR I TRO LIKSOM ABRAHAM....han trodde GUD, och det räknades honom till rättfärdighet,,, Sedan utförde han gärningen och bar fram sin ende son som offer...

Svara


vanessa 18/4-2019, 22:39

Svar till Steven.

frälsning är inte pga gärningar utan pga nåd

Svara


Peo 18/4-2019, 22:53

Detta forum har totalt spårat ur

Tror inte Jesus blir glad när han läser detta, han gråter nog över allt käbbel som pågår.

Det tråkiga med allt är att den så kallade webmastern står och eldar på med syre i denna brasa som inte gagnar till något.

Jo föresten det blir bara splittring

Skämms på Dig och er som inte kan respektera

Detta är inte vad det glada evageliumet förkunnar....

Svara


Leif 18/4-2019, 22:59

Det är onödigt att diskutera om det finns frälsta eller ej inom den katolska kyrkan, givetvis finns det det, liksom det finns frälsta inom svenska kyrkans väggar.

Bägge dessa kyrkor är samtidigt platser där onda andar härjar hej vilt idag, och något Guds Ord uppmanar de allra flesta till att lämna. Någon kan dock fortfarande ha uppgifter att vara till hjälp för somliga att kunna hitta rätt mitt i allt flum, men de flesta uppmanar Guds eget Ord att lämna.

Och jag hörde en annan röst från himlen säga: "Gå ut från henne, mitt folk, så att ni inte tar del i hennes synder och drabbas av hennes plågor.

(Johannes Uppenbarelse 18:4)

Även om det här handlar om annat än endast dessa två kyrkoväsenden så är de idag ändock delar av skökokyrkan och sprider mat från onda andars bord.

Dra bort från dem!!!!

Svara


Bengt 18/4-2019, 23:04

Men det är ju inte alltid käbbel

Utan också givande diskussioner

Svara


Bengt 18/4-2019, 23:07

Jag har inte gått ur svenska kyrkan

Men har tänkt på det ibland

Svara


Peo 18/4-2019, 23:09

Svar till Bengt.

Sant

Men detta är under all kritik

Tänker inte slå dig i huvudet med ett eller flera bibelord som de flesta brukar göra.

Använd sunt förnuft att avgöra om detta gagnar Jesus Kristus glada evagelium

Svara


Jessica 18/4-2019, 23:19

Svar till Leif.

Jag tänkte också på svenska kyrkan, som du säger Leif. Jag vet att det finns frälsta människor där också.

Men det måste vara svårt att vara med där när man är pånyttfödd, med tanke på hbtq, new age etc.

Jag själv skulle må dåligt av att vara en del av allt det där. Därför gick jag ur svk för över 10 år sedan. Jag skrev ett brev till prästen i min församling.

Svara


Peo 18/4-2019, 23:24

Svar till Jessica.

Tycker du verkar sund och ärlig i din tro

Trist att denna sida visar Okärlek till sin nästa

Skäms över detta

Svara


Jessica 18/4-2019, 23:27

Svar till Peo

Jag måste faktiskt hålla med dig Peo.

Svara


Jessica 18/4-2019, 23:29

Svar till Jessica.

Svar till Jessica.

Det jag håller med om var inte det sista du skrev om min tro, utan att en del som kommenterar har spårat ur. Detta gör inte att sökare attraheras av evangeliet.

Svara


Peo 18/4-2019, 23:33

Svar till Jessica.

Bra!!

Men våra kommentarer blir med all säkerhet raderade av någon som inte förstår helheten i det glada budskapet.

Det glada evageliumet som Kristus gav oss gratis

Men ändå ska vi människor förvanska det och göra ett nytt evangelium efter våra egna viljor och tankar

Vi Dömmer

Men Jesus så Döm inte

Svara


Peo 18/4-2019, 23:50

Ett stort ansvar ligger på oss

Är detta som vi vill att de icke troende läser?

Samtidigt som vi förespråkar kärlek och enhet i Kristi kropp

Som jag förstår vet inte vänster armen vad höger armen gör

Då har vi hamnat totalt snett

Svara


Tua Öling 20/4-2019, 07:34

Miljarder slösas bort på en katedral när det finns svältande barn i Jemen och andra länder som behöver hjälp.

Svara


Stefan Jonasson 20/4-2019, 18:02

Romar brevet 10:14 hur skulle de kunna åkalla den de inte tror på... hur skulle de tro om de inte hörde.. hur skulle de inte höra om ingen predikade... VAR OCH EN SOM ÅKALLAR HERRENS NAMN SKALL BLI FRÄLST.. frälsningen ABC lyssna vad GUD säger om vad livet handlar om (evangelium) i denna sista tid har han talat genom SIN SON. (kyrkan, församlingen) det räcker att be 🙏 JESUS OM DU FINNS FRÄLST MIG.. en ärlig förväntan i sitt hjärta att GUD hör den armes bön..

Svara


Jessica 20/4-2019, 20:28

Svar till Stefan Jonasson .

♥️ Ska vi kunna vara med och vinna människor tror jag på att förmedla evangeliet så enkelt som möjligt! Inte börja med tolkningar av Uppenbarelseboken.Det är så befriande med talare som tex Sebastian Stakkset, som ännu inte har blivit ”pastoriserad”. Han talar enkelt så att alla kan förstå. Man behöver inte vara fullärd och alltigenom bibelsprängd för att vara med och evangelisera.

Får man sen erfara att Guds rike inte består av bara ord, utan också kraft, är det enklare att ta emot frälsningen.

Personliga vittnesbörd är ju fantastiskt att lyssna på och lättare att ta till sig.😀

Svara


Leif 20/4-2019, 22:15

Svar till Jessica.

Visst gör Sebastian och andra liknande evangelistpredikanter det jättebra, men!

Det är inte så att alla här i landet är kriminella och missbrukare, eller ens har sådana bekanta. Det är ju lite mer denna sort de når mest.

Det finns människor som tänker lite annorlunda och mänskligt sett mognare än den kriminella och drogade världen och de behöver nås på ett annat sätt. Jag har arbetskompisar som är vetenskapligt intresserade, de har visat intresse just genom att höra om Uppenbarelsebokens profetiska budskap.

Det finns alltså många människor som inte heller Sebastian kan nå, och det behövs förstås, klanka helst inte ner på detta utan försök förstå att det även finns en bredd, höjd, längd och djup bland människor.

Det finns den som älskar att tänka på atomer och molekyler, då får man också möta dem med evangelium på det planet.

Själv har jag saknat den mogna undervisningen i församlingar under alla år, då det enkla frälsningsbudskapet har tjatats ut och in i alla former, söndag efter söndag.

På gator och torg, och på café och missbruksmöten, ja! Enkelt frälsningsbudskap men, inte på Gudstjänster hela livet igenom. Man kan inte dricka endast mjölk hela tiden, det är för spädbarn, alla behöver växa och det gör man faktiskt inte genom att bara dia.

Jesu frid...

Svara


Stefan Jonasson 20/4-2019, 23:34

Även bland missbrukare och narkomaner är det begåvade och kunniga människor... Som har gått igenom svåra lidanden...en del har gett upp hoppet om att bli fri skulden. Skamen och förnedringen.. Över det man är tvungen att göra i sin kamp för att skaffa pengar till missbruket... Prostution tjuveri bedrägeri.. Förräderi.. Osv.. Skulden och Skamen och förnedringen bar JESUS på korset.. Därför måste det enkla budskapet förkunna.. Att JESUS förlåter synden.. Och att man blir frälst och fri genom att tro och hoppas på honom..en knarkare kan vara mer mogen än en vanlig Svensson och ha stor människo kännedom.. Och se igenom det ytliga svenne livet... Vill man gå djupare i att nå såna som är vetenskapligt intresserade och har ett ärligt sökande hjärta.. Så finns det apologetik.. Credo akademin... Ravi zackarias.. Och många andra som undervisar dom troende i trons försvar...

Svara


Leif 21/4-2019, 00:15

Svar till Stefan Jonasson .

Nu är det så att alla vi kristna har olika människor vi möter. Jag har själv varit en som använt droger av olika sorter under många år, så jag känner mycket väl till dessa sorters människor, många duktiga men misslyckade av diverse anledningar.

Man kan inte bara tro att alla människor kan evangeliseras på ett och samma sätt, då är man ganska smalsynt. Vi måste respektera att folk är väldigt olika och tänker olika. Man kommer helt enkelt till Gud på många sätt. Jag kom till Gud ganska mycket pga av helvetesläran. Så jag tackar Gud idag för denna förkunnelse vilket många förkastar.

Det är just därför jag säger detta. Förkasta inte andra sätt att förkunna bara för att man själv inte kan förstå. Helvetesläran förde mig till att bli en människa som idag älskar Jesus över allt annat....

Svara


Jessica 21/4-2019, 00:38

Svar till Peo.

Jag är övertygad om att Christers intentioner endast är goda. Han vill att människor ska få höra om det glada budskapet, få en möjlighet att bli frälsta.

Men tonen i kommentarerna här är ibland väldigt kärlekslösa. Härmed avslutar jag min tid på Apg29. Håller med AnnMarie att sidan vore bättre utan kommentarsfält!

Svara


Stefan Jonasson 21/4-2019, 00:44

Jo det är nog så att förkunna om JESUS beroende på vad för sorts människor är nödvändigt.. Alla har olika livsöden och erfarenheter... Olika världsbilder... Men samma frågor som följer oss människor genom livet. Ursprung.. Mening.. Moral.. Destination det kommer ingen undan.. Budskapet är ju att det kommer en dom.. Och att JESUS tog straffet.. Ingen undslipper konfrontationer med sin skapare.. Himlen eller helvetet... Det är sanningen... Det onda måste konfronteras med rättvisan... Förkastar man GUDS KÄRLEK och förlåtelse. Återstår bara att låta sin egen ondska möta GUDS RÄTTVISA.. Det är det som kommer att vara helvetet att aldrig kunna vända om utan bara fortsätta i sitt uppror mot GUD..

Svara


Stefan Jonasson 21/4-2019, 01:03

Det blir nog mycket missförstånd bland allt kommenterande... Vi är ju ganska mycket i våra egna skallar.. Det är ett ganska bristfälligt sätt att kommunicera genom internet... Tycker inte om Flashback.. Hela världen har ju fastnat i ett ständigt kommenterande och smutskastning tweet Facebook men har man inget annat att göra kan det vara kul att prata om tron på GUD och andra intressanta ämnen.. Men ibland blir man trött 😴

Svara


Leif 21/4-2019, 09:06

Jag håller med dig Stefan! Det blir väldigt ofta missförstånd på nätet, det måste man förstå!

Det är oerhört svårt många ggr att endast försöka förklara vad man innerst inne tänker med bara ord. Själv tycker man att man säger det på ett självklart sätt, men, den som läser orden ser det tyvärr väldigt ofta på ett helt annat sätt och gör sin egen tragiska tolkning..... Ofta tror jag nog att sådant här kan bero på förutfattade meningar av någon anledning...

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, tisdag 17 september 2019 kl. 23:15

Jesus söker: Hildegard, Magnhild!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 17 september 2019 19:26

Har ikväll bett till Gud att flera psykopater skall lämna mig ifred, och att allt ont de gjort mig och min syster m.fl. ska bli känt ,och att GODA människor ska hjälpa mig nu ! Allvarligt


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp