Surfar nu: 381 www.apg29.nu


Notre-Dame och skökokyrkan

Notre-Dame och skökokyrkan

Av MIKAEL WALFRIDSSON. 

Tillsammans med de tio kungarna (hornen) så bryter de skökans makt och inflytande och bränner upp henne i eld. Kvar kommer bara att lämnas rök och aska, en symbol på hennes totala upplösning.

Vi har precis upplevt hur den gamla katolska kyrkan Notre-Dame i Paris har brunnit. Det påminde mig, och blev en symbol på det vi på samma sätt kommer att uppleva under vedermödans tid, bara i större skala. 

Där kommer skökokyrkan till sist att få sitt slut, där hon 3,5 år in i vedermödan, kommer att bli tillintetgjort av Antikrist och kommer att brinna upp.

Guds dom över skökan 

Upp 17:15-16 - Och han sade till mig: "Vattnen som du såg, där skökan tronar, de är folk och människomassor och folkslag och språk. Och de tio hornen som du såg och vilddjuret, de kommer att hata skökan och göra henne utblottad och naken. De skall äta hennes kött och bränna upp henne i eld.

I det sista och det åttonde världsriket kommer ledarna i skökosystemet att förlora sin makt, då Antikrist själv tar skökans plats. 

Tillsammans med de tio kungarna (hornen) så bryter de skökans makt och inflytande och bränner upp henne i eld. 

Ledarna i det nyuppståndna världsriket kommer att hata skökan. Så länge som Antikrist har haft nytta av henne, har hon fått lov att rida på vilddjuret och "hålla fast i tyglarna". 

Men på grund av avundsjuka för hennes rikedomar och henne stora inflytande över jordens befolkning beslutar de att göra en ende på henne.

"Skökan symboliserar och representerar all falsk religion, och all avfällig kristendom som funnits genom alla tider och i alla världsriken. Hon bor "vid stora vatten", som är en symbol på folkhavet, människomassorna och länder."

Skökan och Bruden 

Skökan och Guds utvalda brud är varandras motsättningar och kontraster. 

Skökan symboliserar och representerar all falsk religion, och all avfällig kristendom som funnits genom alla tider och i alla världsriken. Hon bor "vid stora vatten", som är en symbol på folkhavet, människomassorna och länder.

Johannes ser henne i öknen som är en bild på den här världen, en plats där det inte finns något liv eller någon möjlighet för livsfrukt. Världens kungar och ledare har horat och berusats sig med hennes otukts vin. 

Till det yttre är hon mäktig, och imponerande med glänsande guld. Hon har präktiga kläder och har all världens rikedomar, men hennes inre är fyllt av orenhet, svek, otukt och död. 

Hon har de heligas blod på sina händer och hennes samvete är svart. På hennes panna är ett namn skrivet: det stora Babylon. 

"Skökan, det religiösa Babylon kommer att möta sin dom genom Antikrist och de 10 kungarna i mitten av vedermödan (upp 17), medan det kommersiella och politiska Babylon kommer att bli störtat i slutet av vedermödan (Upp 18)."

Babylon

Upp 18:1-2 - Sedan såg jag en annan ängel komma ner från himlen. Han hade stor makt, och jorden lystes upp av strålglansen från honom. Och han ropade med stark röst och sade: "Fallet, fallet är det stora Babylon! Det har blivit en boning för onda andar, ett tillhåll för alla orena andar och ett näste för alla orena och avskyvärda fåglar. 

En ängel kommer ner från himlen och proklamerar Babylons undergång och slut. Herren kommer till sist att döma och tillintetgöra det ekonomiska, religiösa och politiska Babylon med sin förtärande eld. 

Skökan, det religiösa Babylon kommer att möta sin dom genom Antikrist och de 10 kungarna i mitten av vedermödan (upp 17), medan det kommersiella och politiska Babylon kommer att bli störtat i slutet av vedermödan (Upp 18). 

När Babylon är störtat så proklamerar ängeln att det aldrig mer någonsin kommer att finnas till. 

Babylon döms

På grund av sitt högmod, synd, avgudadyrkan, trolldom och ogudaktighet kommer Babylon kommer att bli dömd och kommer att få möta sin undergång. 

Det har förtryckt Israel och utövat martyrskap för millioner av människor genom alla tider. 

Kvar kommer bara att lämnas rök och aska, en symbol på hennes totala upplösning.

Jesus kommer snart!


MIKAEL WALFRIDSSON

Källa: Notre-Dame och skökoskyrkan

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 18 april 2019 18:28 | #mikael walfridsson #notre-dame #katolska kyrkan | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

41 kommentarer

Peo Thu, 18 Apr 2019 22:13:02 +020

Ska detta aldrig upphöra

Detta är skamligt i sann kristen tro

Svara


Martin Fri, 19 Apr 2019 00:04:08 +020

Svar till Peo.

Tror att vi för vår egen hälsa ska lämna dem att själva fortsätta på denna urspårade väg.

Svara


Torsten Edelstam Fri, 19 Apr 2019 06:44:07 +020

Ja, det är inte omöjligt.

Trots Notre Dame är ju en så gammal katedral.

Men Gud förhindrar inte branden på Notre Dame och ännu många flera kyrkor blev vandaliserade av muslimer eller medlemmar från djävulförsamlingar.

Franska polis får utreda på det, och det tar tiden

Svara


Robert Fri, 19 Apr 2019 06:46:58 +020

När jag för första gången läste om hur tiggaren vid sköna porten blev helad i Apg, Petrus säger -Silver och guld har jag ej men det jag har får du..osv. Tänkte jag att det där kan ju inte påven säga!

Svara


Torsten Edelstam Fri, 19 Apr 2019 06:55:58 +020

Om en kyrka brinner så betyder det att Gud har övergivit den.

Stämmer det?

Svara


Martin Fri, 19 Apr 2019 07:49:51 +020

Svar till Torsten Edelstam.

Om en olycka händer en människa har Gud övergivit henne? Snurrigt och heltokigt.

Svara


AnnMarie Fri, 19 Apr 2019 08:09:09 +020

Svar till Peo.

Det finns många som tror sig ha gåvan att undervisa men som inte har det!!

Svara


Martin Fri, 19 Apr 2019 08:21:43 +020

Svar till Robert.

Det skulle de flesta av oss inte kunna säga till tiggarna utanför mataffärerna.

Svara


Peo Fri, 19 Apr 2019 08:22:47 +020

Svar till AnnMarie.

Alla de gör nog med rätt inställning, problemet är nog att de glömt bort ödmjukheten.

Verkar som de flesta hoppat över kärlekens lov

i korintiebrevet

Svara


Martin Fri, 19 Apr 2019 08:45:21 +020

Svar till Robert.

När jag för första gången läste om hur tiggaren vid sköna porten blev helad i Apg, Petrus säger -Silver och guld har jag ej men det jag har får du..osv. Tänkte jag att det där kan ju inte påven säga!

Samma för oss. Det skulle de flesta av oss inte kunna säga till tiggarna utanför mataffärerna.

Svara


Tomas N Fri, 19 Apr 2019 09:54:25 +020

Babylons fall och antikrist framträdande ligger nära till hands,men det är stort och påverkar hela mänskligheten. Det är både sorgligt och lite förvånande att vissa envist har fastnat för att djävulens största och mest effektiva redskap att snärja människor till fördärv och undergång såsom vid floden och Noahs dagar skall komma ifrån de egna leden och en kyrka som blandat ihop saker.

Sist jag kollade så är det synd som är djävulens vapen. Syndaflodens tid vittnar om fallenhet inom sexuell synd,våld och mord och övernaturligt demoniskt inflytande som liknar tekniken av idag och att bråka med själva livet och skapelsen. Babylon i GT och det som står om i uppenbarelseboken handlar mest om pengabegär ,rikedomar och bundenhet till alla varor som kan köpas för pengar. Dessutom ambitionen att erövra delar av eller hela världen i imperium för kontroll.

Detta är och har alltid varit den ondes olika sätt att locka människan i sin svaghet till sig själv och bort från Gud. Olika falska religioner har också användts för att tillbe demoner och avgudar och som substitut för tillbedjan av Gud.

Katolska kyrkan och även ortodoxa har en hel del doktriner som jag skulle säga kommer ifrån mänskliga brister i att tolka skrifterna och ambitionen att förena kyrkan och nationen till en stark enhet. I den sista tiden som är kan man behöva lämna dessa för att vi behöver leva rent och nära efterföljelse av Jesus. Men vi behöver respektera och ha gemenskap med katoliker och ortodoxa i ganska stor utsträckning och som anden leder

Påven är del i den globala enhetsreligionen som man försöker skapa och det är en stor varning för ,men katolska kyrkan är knappast babylon i uppenbarelseboken. Man behöver släppa taget om mänskliga myter och konspirationer och s k profetior och låta Guds vishet pröva allt.

Andra timoteusbrevet ger viktiga påminnelser här

23 Men avvisa dumma och meningslösa dispyter. Du vet att de föder strider, 24 och en Herrens tjänare ska inte strida utan vara vänlig mot alla, skicklig att undervisa och tålig när han får lida. 25 Han ska i ödmjukhet tillrättavisa sina motståndare. Kanske låter Gud dem omvända sig, så att de kommer till insikt om sanningen 26 och nyktrar till ur djävulens snara, där de hålls fångna så att de gör hans vilja.

Varningarna kommer i vers 14 och 16 också. Man kan gärna läsa hela brevet som en påminnelse

Svara


Kaj Fri, 19 Apr 2019 09:54:30 +020

Lever Korsriddarna ännu kvar ?

Svara


Alf Fri, 19 Apr 2019 10:20:10 +020

Svar till Tomas N.

Katolicismen är en allvarlig villolära som Gud avskyr, det är jag ganska övertygad om. Allt som lägger till eller tar ifrån Ordet...

Jag är kallad att älska katoliker lika mycket som muslimer, men om en katolik är troende, måste jag förvänta mig att de tar avstånd ifrån villoläran förr eller senare.

Tänker också på hur mycket blod som den katolska kyrkan spillt. Det har kostat våra trosbröder och systrar mycket genom historien. För att inte nämna vilka bördor det lägger på människor...

Det jag vill säga är att vi ska akta oss för att en tolerans mot katolicismen och andra villoläror smyger sig in, vilket det i allra högsta grad gör i många församlingar idag, inte minst inom frikyrkan. Verkar inte så populärt att pröva saker och ting idag mot vad Bibeln faktiskt säger, och då börjar man glida och står inte fast.

Svara


Martin Fri, 19 Apr 2019 11:12:06 +020

Släpp tillbaka Thomas in i Apg29!!!

Det är ju snart bara JL och ErikS med nån skärpa kvar!

Svara


Karl Håkan Sandell Fri, 19 Apr 2019 11:26:26 +020

Svar till Tomas N.

Du skriver:

Babylons fall och antikrist framträdande ligger nära till hands, men det är stort och påverkar hela mänskligheten. Det är både sorgligt och lite förvånande att vissa envist har fastnat för att djävulens största och mest effektiva redskap att snärja människor till fördärv och undergång såsom vid floden och Noahs dagar skall komma ifrån de egna leden och en kyrka som blandat ihop saker.

Det är då intressant att läsa Upp 16:13 - 14, den 6:e vredesskålen.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Här ser vi svaret på att också Kyrkan är med. Det är tre onda Andar.

En är Vilddjuret, världens Ande, Socialism och Globalism, som ska försöka tvinga in alla i sitt system.

Nästa är Den Falske Profeten, alltså Islam, som ska gå fram över helar världen med sitt budskap i dessa tider. Och idag ser vi just hur Islam tar för sig av vår värld på ett helt oväntat sätt.

Men den förste är Ormen, Draken. Det var Ormen som förförde Eva i Lustgården. Eva är en symbol på kyrkan och församlingen. Det är alltså en ond Ande som går in i våra kyrkor och förför och säger: Skulle väl Gud ha sagt. Och vi ser idag resultatet, vi har en fallen kyrka.

Så det är de här tre onda Andarna som går fram idag, och deras syfte är krig. Krig mot Gud och mot Israel. Och det är det vi också ser i våra dager.

Men Jesus ska segra det kan vi läsa i Upp 19:20

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Jesu seger är nära och då kommer han att ta hand om dessa onda andar och förpassa dem dit de här hemma.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


AnnMarie Fri, 19 Apr 2019 11:44:39 +020

Svar till Tomas N.

Håller med dig om detta.

Dessutom är det märkligt att man har mer till övers för sekularsriserade judar än med katoliker som i alla fall delar vår tro!

Svara


AnnMarie Fri, 19 Apr 2019 11:46:16 +020

Svar till Martin.

Ja jag saknar alla tre är de portade eller?

Svara


Tom Fri, 19 Apr 2019 12:01:04 +020

Ang Revelation 18(uppenbarelseboken 18 mystery babylon) så finns mycket som pekar mot USA

Det var även känslan jag fick 2001 när det zoomades in på ”babylon trucks” efter 9/11

Skulle det hända idag så är det definitivt usa. Men kan vara så att hela västerlandet inkl rom är det som beskrivs ska gå under på en timme. Ska man räkna enligt gudstid så är en människotimme ca 40år. I detta fall tror jag att det är bara en timme.

Möjligen en globalt koordinerad terrorattack med kärnvapen

Svara


Anja Fri, 19 Apr 2019 12:41:04 +020

NEJ !

Svara


Anja Fri, 19 Apr 2019 12:43:06 +020

Forts: Nej, Gud har inte övergivit en kyrka, som brinner.

Svara


Martin Fri, 19 Apr 2019 13:06:02 +020

Svar till AnnMarie.

Christer har portat Thomas (kanske tillfälligt?) men inte JL och ErikS (vad jag vet). Det är bara det att om Christer portar alla sticker ut så blir det bara en äcklig gegga kvar där ingen vågar lufta några tankar alls.

Svara


Tomas N Fri, 19 Apr 2019 13:15:13 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag tror att du gräver för djupt i symboliken. Enligt vad jag kan förstå efter att ha läst hela texterna från t ex Rev. 12 och framåt och särskilt hela kap 18 så kan Babylon omöjligten vara katolska kyrkan.Utan en världslig makt som är starkt knuten till mammon.

Annars tycker jag uppenbarelseboken 14 har en väldigt tydlig ordning (vers 6-9) med frälsningen,babylons fall och odjurets märke som huvudskeenden i allt.

Jag tror man kan titta lite på babylon historiskt,bl a rikets tid när Israels folk fördes dit i fångenskap.

I övrigt så är det väl samma regler som i allt annat. Evangeliet skall funka i evangelisation och lärjungaskolning på basic nivå. Uppenbarelseboken är en del av bibeln och skall vittna om vem Gud är och inte vara en hög akademisk klubb för inbördes beundran bland de som läst i åratal och blivit experter.

Framförallt så är handlar ju Jesus och apostlarnas undervisning om att kunna leva rent och funktionellt,transparent och med liv som är vittnesbörd. Fariseerna får stå kvar som varnande exempel på att ändlösa studier av det profetiska har en tendens att leda bort ifrån det enkla och radikala budskapet och livsstilen

Svara


AnnMarie Fri, 19 Apr 2019 14:00:12 +020

Svar till Martin.

Ja och besökssiffrorna sjunker nog också om det blir en klubb för inbördes beundran.

Svara


Tom Fri, 19 Apr 2019 14:21:37 +020

Svar till Tom.

Usa har världens största ambassad(nästan lika stor som vatikanstaten)och den ligger i det gamla babylon(irak)

En slump att usa dras till det gamla babylon?

Kungarna från öster med över 200mln man kommer att passera eufrat och tigris på sin färd mot den stora striden vid Israel. Man kan anta att det kommer ske i samband med att den västliga civilisationen eventuellt kollapsar,försvagas och satan ser då sin chans att krossa Israel i grund

Svara


Steven Fri, 19 Apr 2019 14:38:53 +020

Svar till Alf.

Amen!

Svara


Karl Håkan Sandell Fri, 19 Apr 2019 15:19:17 +020

Svar till Tomas N.

Vad beträffar Kap 18 och det stora Babylon, så tror jag att det står för alla kyrkor idag som blivit underhållningskyrkor. Där pengarna är det viktiga, och pastorer och präster är som handelsmän i religion. De säljer frälsningen för pengar, och de gör tjusiga och välluktande gudstjänster etc. Allt i kommersialismens namn. Och det är den kyrka som alltså skall falla, och håller på att göra det idag.

Och det som blir kvar det är de sanna troende som har Jesus för sina ögon och inget annat, Jesu sanna Brud.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Tomas N Fri, 19 Apr 2019 15:33:03 +020

Svar till Tom.

USA passar kostymen ganska bra. Jag skulle säga att det kan vara världsstatens elit och ledning finansiellt och hierarki som det handlar om (minus antikrist som står för den religiösa delen) . Babels torn och Babylons riken ville bygga imperium och vi har sett några sådana projekt genom åren,alla med samma brutalitet och löften om en förbättring för människorna

Svara


Karl Håkan Sandell Fri, 19 Apr 2019 15:38:53 +020

Svar till Tomas N.

Vad beträffar Upp 14:6 – 11 så är det ju våra Satellitkanaler.

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.

Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.

Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.

Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.

Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Det här är ett bibelställe som man funderat över i alla år men idag har vi svaret. Det är våra Satellitkanaler. Satelliterna är Budbärarna (Änglarna) som flyger högst på himlen.

Och en typ av kanaler är de Evangeliska, där vi hittar t ex kanal 10 och Visjon Norge, etc

En annan typ ar de som liknar SVT. De predikar idag ateism och skriker ut att Kyrkan inte finns länger med sitt budskap, den faller ihop. Och det placerar samtidigt Kap 18 i det här sammanhanget där vi alltså är idag.

Det 3:e typen av kanaler är de rena Vilddjurets kanaler. De som sänder den verkliga skiten. Underhållning och Dåliga Filmer mm. De är de verkligt farliga kanalerna och de som ser på dem ska alltså plågar i Eld och Svavel. Och det visar var skiten i dagens samhälle leder.

Och här ser vi också Vilddjurets bild nämnas och det är ju den som är vår TV, En bild med rörelse och ljus (kan tala). Vi hittar det i Upp 13:14 – 15.

Och det här visar ju också att det inte är allt tittande på TV som är av ondo utan det är Vilddjurets skit man ska stänga av och inte titta på.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Tomas N Fri, 19 Apr 2019 16:37:58 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

Min vän,du har ett par väldigt märkliga glasögon på dig som leder dig till rena sci-fi slutsatser.

Kan man inte gå in i uppenbarelseboken utan att det blir så här konstigt så är det bättre att hålla sig borta.

Snaran dras åt i världen,förföljelsen för kristna kommer öka och en väckelse pågår mitt i detta.

Andlig vakenhet är viktig och överlåtelse till Jesus. Omvändelse ,kärlek till Guds rike och fasthet i tanke och handling är viktig.

Även du Karl Håkan skall prövas i slutet och med tanke på att lära ut sanning eller bara oskyldigt spekulerande i andliga saker om nu det finns bibliska exempel på

Svara


Karl Håkan Sandell Fri, 19 Apr 2019 19:17:23 +020

Svar till Tomas N.

Jag håller med dig att i alla tider har man pratat om annat i samband med de här bibelställena i Upp 13 och 14. Men det beror ju på att man inte haft TV och Internet och Satellit TV. Men idag har vi det och då ser vi att det ju är det man talar om här.

Det är viktigt att vi när vi står här och ser att profetian stämmer vågar säga det, för det visar ju att Gud finns, för hans profetia stämmer. Och vi ser också var vi är i tiden.

Men sen är det viktigt att påpeka att det är ju Jesu frälsning som gäller för oss alla. Och det är genom att ta emot den som vi tryckt kan stå där en gång inför Gud.

Jesus lever och därför ska vi leva.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Roger T. W. Fri, 19 Apr 2019 20:16:11 +020

Notre Dame i Paris och en moské i Jerusalem brann nästan samtidigt, men med olika resultat. Det är mycket märkligt.

Jag fick SMS om Notre Dame, men vågade knappt se nyheterna. Jag vill minnas kyrkan som den var. En av Europas stora kulturskatter och en skönhet. Där har lagts ned troendes hårda arbete och jag mådde bra där.

Västarna påpekar surt att nu finns det minsann pengar. Flera miljarder har kommit in till kyrkans återuppbyggnad, men de fattiga är lika fattiga som förut.

Det finns troende kristna i de katolska och ortodoxa kyrkorna, det kan jag vittna om. Felen i Rom samlas på toppen. Jag påminner om att vi också har märkliga kyrkoledare, men fåren är bra och det är dem Herren är med.

Blaze Erupts at Jerusalem’s Historic al-Aqsa Mosque as Notre Dame Burns (VIDEO)

https://sputniknews.com/middleeast/201904161074167005-Blaze-Erupts-Jerusalems-Historic-al-Aqsa-Mosque/

Svara


Tomas N Fri, 19 Apr 2019 22:10:35 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

Inget är så splittrande och så mycket källa till att skrämma iväg sökare ,nyfikna och nya troende som olika tolkningar och teorier om Babylon och antikrist i uppenbarelseboken och för den delen om uppryckandet.Några hetsar om vatikanen och andra om islam som odjuret och detta bär en frukt av uppror,hets och villfarelse ,trots att dessa läror också är avfallna och skall kritiseras

Därför bör man ha respekt för Gud och Jesus som dog och offrades just denna högtid (påsk) och det visar man genom att förstå att det finns ett stort allvar när det gäller babylon och antikrist. Det är Guds fiender och satans uppror genom alla tider som manifesteras i sluttiden.

Alla som levt ett tag och även har läst bibeln har nog förstått på vilka områden som djävulen har ett visst grepp om mänskligheten och förmår att locka människan till synd och uppror.

Det är det som även uppenbarelseboken handlar om . Teknikaliteter är inte i centrum utan maktambitioner och förförelser liknande den som ormen lyckades med i begynnelsen.

Jag Är inte intresserad av att höra dina teorier för femtielfte gången. Omvänd dig istället från att lura in folk i falsk trygghet eller sci-fi fantasier som"profetisk uppenbarelse"

Jesus dog även för dig ,men nåd och frälsning innefattar omvändelse. Vi behöver ha respekt för Guds ord

Svara


Vovin Fri, 19 Apr 2019 22:23:34 +020

Svar till Tom.

"Kungarna från öster med över 200mln man kommer att passera eufrat och tigris på sin färd mot den stora striden vid Israel"

Måste i princip vara omöjligt att förflytta en så stor arme från Asien till Israel. Logistiken plus att den skulle vara extremt sårbar för luftangrepp. Sannolikt skulle den armen vara mer eller mindre utplånad långt innan den skulle nå fram till Israel...

Svara


Leif Sat, 20 Apr 2019 04:25:44 +020

Svar till Vovin.

De ord som från grunden till svenska översatts till 200 miljoner soldater betyder nog mer sannolikt "oräkneliga skaror" .

Svara


Karl Håkan Sandell Sat, 20 Apr 2019 07:46:00 +020

Svar till Tomas N.

Jag tycker du ska sluta att fördöma andra. Det är kanske du som har fel i dina tolkningar och behöver omvända dig. Ödmjukhet är alltid på sin plats i sådana här frågor.

Tänk om det är du som genom dit förnekande av TV (Upp 13:14 – 15) och Internet (Upp 13:16 – 18) och Satellit TV (Upp 14:6 – 11) håller folk borta från Gud. Nu när han faktiskt har visat att han finns genom att profetiorna stämmer i vår tid. Vi är där.

Och vad beträffar frälsningen i Jesus så är det, det som vi har gemensamt, Och det är inget du ska försöka ta ifrån mig. Jag har mött Jesus och är frälst och lever i honom, och jag hoppas du också har gjort det.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Tomas N Sat, 20 Apr 2019 10:43:27 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag kanske tog i för mycket. Jag har inte ifrågasatt din frälsning och har heller varken auktoritet eller ambition att fördöma dig.

Men jag ville och vill fortfarande utmana dig angående din unika tolkning av uppenbarelseboken och sluttiden. Du har alltid varit respektfull och hållit en god ton vad jag har sett,så det skall du ha en eloge för.

Verkligheten vi lever i är ju i slutändan att sanningen leder till frihet och styrka och en nära vandring med Jesus och villfarelser leder till avfall eller en jobbig vandring för den som ändå är frälst,men har blinda fläckar i sin teologi.

Dina tolkningar som jag och andra som läser på apg29 har sett i åratal är unika . Jag ser väldigt annorlunda på allt och säger inte att jag har alla svaren,men det viktigaste som jag känner mig ledd att säga offentligt är att det kommer allvarliga prövningar framöver där tyvärr många som idag är kristna inte kommer vara redo.

Därför blir jag så bedrövad när det förekommer olika läror som läggs fram med stark övertygelse som antingen pekat ut ett visst scenario med utpekade brottslingar eller andra budskap som bär budskapet att somna om och säga att allt är väl.

Den största kärleken är när Gud sände sin Son till att dö för att människor skulle räddas,den näst största kärleken är kanske att bry sig om andra så att de inte skall gå förlorade och missa det som Jesus dog för. Även om denna omsorg kan ges i uttryck som ser fyrkantiga och dömande ut

Glad och välsignad påsk!

Svara


Tom Sat, 20 Apr 2019 10:53:48 +020

Svar till Vovin.

Kan ju också vara en stor flyktingvåg efter nån slags katastrof och då är 200mln inte mycket med tanke på hur mycket folk som bor österut

Svara


Karl Håkan Sandell Sat, 20 Apr 2019 12:38:20 +020

Svar till Tomas N.

Tack för dit inlägg det värmer.

Sedan tycker jag som du att det är viktigt att vi får ut budskapet idag att det är allvarstider. Det är inte tid att sova utan vakna upp och för min personliga del tror jag att vi idag är i Vredesskålarnas tid. Och att de tre onda Andarna just nu är igång med syftet att utplåna Israel.

Men som både du och jag vet så kommer Jesus att segra. Han kommer att upprätta Israel för evig tid, och i samband med det också frälsningen över hela världen. Det kan vi läsa och det får vara en tröst i den tid som vi har nu och framöver av prövning.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


marie Sun, 21 Apr 2019 08:09:13 +020

Svar till Martin.

Har tröttnat fullständigt på APG29, men vet inte hur man kommer ut med mitt namn och e-post, eftersom C.Åberg inte svarar på min förfrågan..KANSKE NÅN ANNAN VET...Skriv och berätta i så fall.

Svara


Johanna Sun, 21 Apr 2019 10:03:08 +020

Svar till marie.

Vad är det som gjort att du känner så Marie?

Svara


marie Sun, 21 Apr 2019 13:46:31 +020

En stor bloggare som Christer Åberg, borde vara mån om att svara på de frågor man ställer honom och vara intresserad av dem som använder hans blogg och notera att man begär att ens uppgifter stryks av olika skäl, med ett kort svar. Tyvärr fungerar det inte så!? Eftersom det finns flera kristna bloggsajter så är det bara att välja vilka man vill läsa, och lämna de som är mindre bra.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 20, söndag 19 maj 2019 kl. 14:23

Jesus söker: Maj, Majken!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 19 maj 2019 09:11

Nu är jag illa ute.
Fattig snart utförsäkrad och gammal.
Ingen vill anställa mig trots utbildning.
Ågesten förgör mig.

Käre Jesus hjälp.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp