632 online! | Sidvisningar idag: 33 775 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Nu uppfylls profetian om Jerusalem

Av Lars Enarson 

Donald Trump erkännande av Jerusalem

Donald Trumps undertecknade dokument av erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad

President Trump har uppfyllt sitt löfte i valkampanjen att verkställa den amerikanska kongressens beslut sedan 1995 att erkänna det uppenbara faktum att Jerusalem är Israels huvudstad. 

Detta är, som Holger Nilsson säger, ett helt logiskt beslut. Jerusalem har i 70 år varit den moderna staten Israels huvudstad. Men hela världen rasar över Trumps beslut. Inte minst Sverige och Margot Wallström.

Nu uppfylls exakt det som Gud profeterat om sedan mer än 2500 år tillbaka:

”En profetia, HERRENS ord om Israel. Så säger HERREN, han som har utspänt himlen och lagt jordens grund och som har format människans ande i henne: Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring. …Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.” (Sak 12:1-3)

En berusad människa kan inte tänka logiskt och klart. Världens ledare tappar nu förståndet när det gäller Jerusalem precis som Gud har sagt skulle ske.

Längre fram i samma profetia står det:

”På den dagen skall jag bestämma mig för att utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat. De skall sörja honom så som man sörjer ende sonen, och de skall gråta bittert över honom, så som man gråter över sin förstfödde.” (Sak 12: 9-10)

Varför rasar det svenska samhället nu ihop i rask takt? Därför att Sverige blivit en ledande nation i hela västvärlden när det gäller att komma emot Jerusalem. Sverige har erkänt ”Palestina” – en stat som inte finns. Och man har röstat för att Israel och det judiska folket inte har någon koppling till Jerusalem utan är olagliga ockupanter. Detta väcker Guds vrede. Hans ord går i uppfyllelse.

Samtidigt går vi också i rask takt mot profetians fullbordan att Jerusalem kommer att vända sig till den de genomborrade för 2000 år sedan och ”sörja honom så som man sörjer ende sonen, och de skall gråta bittert över honom, så som man gråter över sin förstfödde.” Israels frälsning och Jesu återkomst till Jerusalem som konung och Messias närmar sig nu med hast.

Den gamle rättfärdige mannen Simeon profeterade om honom när han tog honom i sina armar: ”mina ögon har sett din frälsning, som du har berett att skådas av alla folk, ett ljus som skall uppenbaras för hedningarna och en härlighet för ditt folk Israel.” (Luk 2:30-32) Jesus har nu varit ett ljus till frälsning för alla folk i nära 2000 år. Den profetian har gått i uppfyllelse. Lika visst kommer han snart också att bli till härlighet för Israel.

Låt oss gråta och sörja över Sverige och ropa till Gud om omvändelse och bättring så att vårt land än en gång får uppleva en nådatid och bli till välsignelse i stället för förbannelse! Det är inte för sent. Gud vill att evangeliet ska gå ut från Sverige till hela Europa. Han kan även vända det onda som skett till något gott om vi omvänder oss.

”Ena gången talar jag om ett hednafolk och ett rike att jag vill rycka upp, bryta ner och förgöra det. Men om det hednafolk som jag har talat om vänder om från sin ondska, ångrar jag det onda som jag hade tänkt göra mot det.” (Jer 18:7-8)

President Trump är inget stort helgon. Men han är definitivt ingen bra kandidat till att bli antikrist. Bibeln talar om många antikrister. President Obama, som fick Nobels fredspris innan han hunnit göra någonting, är ett av de främsta exemplen och förebilderna vi sett hittills på den kommande antikrist. Han smickrade in sig hos det judiska folket, speciellt de sekulära precis som antikrist kommer att göra (se Dan 11:32!), men han agerade precis tvärt emot och var den mest israelfientlige presidenten USA någonsin haft.

President Trump, däremot, har en äkta kärlek och beundran till Israel och det judiska folket som inte går att ta miste på. Det har redan kostat honom hela världens vrede och motstånd. Han agerar precis tvärt emot den kommande antikrist. Låt oss tacka Gud för Trump, som genom sitt modiga beslut avslöjat hela världens hyckleri och samtidigt be för honom att han fortsätter att göra det som är rätt.


Lars Enarson


---
OBS: Läsarmejl och artiklar som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar, vilket också gäller kommentarerna. Mina artiklar är oftast osignerade.  


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 14 december 2017 15:44 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


17 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Prinsen

”Medan de nu samtalade och överlade med varandra, nalkades Jesus själv och gick med dem. Men deras ögon voro tillslutna, så att de icke kände igen honom. Och han sade till dem: »Vad är det I talen om med varandra, medan I gån här?» Då stannade de och sågo bedrövade ut.

Då sade han till dem: »O, huru oförståndiga ären I icke och tröghjärtade till att tro på allt vad profeterna hava talat!

Och han begynte att genomgå Moses och alla profeterna och uttydde för dem vad som i alla skrifterna var sagt om honom.

Och de sade till varandra: »Voro icke våra hjärtan brinnande i oss, när han talade med oss på vägen och uttydde skrifterna för oss?»

Och han sade till dem: »Det är såsom jag sade till eder, medan jag ännu var bland eder, att allt måste fullbordas, som är skrivet om mig i Moses' lag och hos profeterna och i psalmerna.» Därefter öppnade han deras sinnen, så att de förstodo skrifterna.”

‭‭Lukas‬ ‭24:15-17, 25, 27, 32, 44-45‬ ‭

Svara -   - 14/12-17 14:53 -


Svenne

Det är fantastiskt och underbart med uppfyllelsen av profetian. Det är också både modigt och klokt av Trump att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Att hela världen nu rasar mot honom är lätt att förstå.

Då innebär väl hans beslut också, att USA vill vara Israels bundsförvant.

Svara -   - 14/12-17 15:18 -


bengeten

det är bra att han gör det trump

Svara -   - 14/12-17 16:32 -


Roger T. W.

Det är intressant att SD vill erkänna Jerusalem.

Svara -   - 14/12-17 18:55 -


Noomi Strågefors Henrysson

Tack Jesus! Att det finns någon mer i detta land som ser detta... Tack för att du skriver om detta, det har jag också gjort och fått förföljelse från sådana som borde se klart. Tack!

Svara -   - 14/12-17 19:36 -


Tom

Tiden är inne. 70år sedan 47/48

Trump är verktyget

Så mycket profetiska signaler, kommande åren blir troligtvis mycket spännande att följa

Svara -   - 14/12-17 20:24 -


Ossi Kettunen

Signatur/Luther.

Bra artikel. Vi måste be för Sverige, att det inte går mot Guds vilja såsom det verkar göra/gör nuförtiden.

Svara -   - 14/12-17 20:40 -


Spaceman

Om det står: "... Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.”, måste detta även inkludera USA som varande en av Jerusalems fiender. Eller är USA undantaget trots att det står "alla"?

Svara -   - 14/12-17 21:30 -


DAVID WINTHER

Svar till Spaceman.

"På den dagen skall jag bestämma mig för att utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande,"Även USA medborgare är dömda, men det finns nåd för de amerikaner som tillhör Davids hus. Jesus tillhörde Davids hus. Har du tagit emot Jesus tillhör också du Davids hus.

Svara -   - 14/12-17 23:42 -


J.J.

23 december 2015 ingick Obama en pakt med djävulen när han mötte påven. Detta profeterade långt innan mötet ens hållits och var på tapeten. Vad som beslutades vet inte jag men ont är det.

23 december 2016 förråde Obama Israel i FN.

Joel 3:1-3 ”Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land och kastat lott om mitt folk. En sköka betalade de med en pojke, och en flicka sålde de för vin som de drack upp.”

Det finns profetior om svåra naturkatastrofer, krig snart för USA som gör landet handlingsförlamad med sina egna problem. Detta för att de vikit av från HERREN och förrått Israel som de ska skydda.

Svara -   - 15/12-17 08:07 -


J.J.

Svar till J.J..

Rättning: 23 september 2015.

Svara -   - 15/12-17 08:14 -


Lars Enarson

Svar till Tom.

Du skriver: ”Tiden är inne. 70 år sedan 47/48.”

70 symboliserar ett slut på fångenskap. Det märkliga är att Vita Husets meddelande att erkänna Jerusalem skedde exakt 70 år på dagen enligt den bibliska kalendern efter omröstningen i FN 1947. Båda dessa händelser ägde rum på den 17 Kislev. FN omröstningen erkände inte att Jerusalem är en del av Israel. 70 år senare, exakt på dagen, ändrades detta under Jubelåret efter Jerusalems befrielse 1967.

Svara -   - 15/12-17 10:08 -


Lars Enarson

Svar till Noomi Strågefors Henrysson.

Gud välsigne dig! Fortsätt att vara frimodig. Många ledare är blinda idag tyvärr.

Svara -   - 15/12-17 10:10 -


Lars Enarson

Svar till Spaceman.

"Eller är USA undantaget trots att det står "alla"?

Alla behöver inte nödvändigtvis betyda 100% av alla jordens länder. Vi ser hur Bibeln ibland använder "alla" eller "hela jorden" på detta sätt, t ex i Dan 2:38-39. Nebukadnessar styrde inte över Sverige eller Amerika. Inte heller gjorde det grekiska imperiet det. Likadant står det kejsar Augustus befallde att "hela världen" skulle skattskrivas. Vad vi vet skedde ingen skattskrivning i Sverige då.

Profetian i Sak 12:3 om "alla jordens folk" har också redan gått i uppfyllelse genom att FN, som idag representerar alla jordens folk har vänt sig mot Jerusalem på många olika sätt.

Så det kan finnas undantag. Sverige kan bli ett undantag om vi omvänder oss. Likadant behöver inte alla världens nationer vända sig lika mycket mot Israel. Hur det i slutändan går för USA vet vi ändå inte. Men de ligger helt klart mycket bättre till just nu än vad Sverige gör.

Svara -   - 15/12-17 10:31 -


Lars Enarson

Jag vill tillägga att Gud har gett USA ytterligare en viss nådatid genom att så många av landets kristna ledare frimodigt står upp för Israel och även sa nej till den antikristliga agendan i det senaste presidentvalet. Det var de som bar fram Trump till segern. Ytterst bär en nations kristenhet ansvar för landets utveckling. Jag vill rekommendera alla att se Dr Michael Browns intervju av Jonathan Cahn där han talar om sin senaste bok Paradigm. Cahn jämför profetiskt Bill och Hillary Clinton med Ahab och Isebel och Trump med Jehu. Parallellerna är slående. Här finns en länk till den fascinerande intervjun https://www.youtube.com/watch?v=gRBD3Bt9ctc

I Sverige har över 300 pastorer specifikt dömt ut det enda politiska parti som frimodigt står upp för Israel och traditionellt kristna värderingar. Det är en oerhört tragik med denna andliga blindhet. Var finns Elia?? Låt oss ivrigt be!

Svara -   - 15/12-17 10:44 -


Daniel

Svar till Spaceman.

Man kanske får skilja på "folk" och nationer?

Svara -   - 15/12-17 14:58 -


Dick

Käre Herre! Jag ber för Sverige,Finland och hela Norden och Europa! Kom med din väckelse över oss! Jag ber speciellt för Finlands regering, att dom må vakna upp och inse vikten av att stötta Israel i en tid som denna.

Svara -   - 15/12-17 15:02 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:08

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 626 636 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp