Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 529 www.apg29.nu

Nu uppfylls profetian om Jerusalem

Av Lars Enarson 

Donald Trump erkännande av Jerusalem

Donald Trumps undertecknade dokument av erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad

President Trump har uppfyllt sitt löfte i valkampanjen att verkställa den amerikanska kongressens beslut sedan 1995 att erkänna det uppenbara faktum att Jerusalem är Israels huvudstad. 

Detta är, som Holger Nilsson säger, ett helt logiskt beslut. Jerusalem har i 70 år varit den moderna staten Israels huvudstad. Men hela världen rasar över Trumps beslut. Inte minst Sverige och Margot Wallström.

Nu uppfylls exakt det som Gud profeterat om sedan mer än 2500 år tillbaka:

”En profetia, HERRENS ord om Israel. Så säger HERREN, han som har utspänt himlen och lagt jordens grund och som har format människans ande i henne: Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring. …Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.” (Sak 12:1-3)

En berusad människa kan inte tänka logiskt och klart. Världens ledare tappar nu förståndet när det gäller Jerusalem precis som Gud har sagt skulle ske.

Längre fram i samma profetia står det:

”På den dagen skall jag bestämma mig för att utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat. De skall sörja honom så som man sörjer ende sonen, och de skall gråta bittert över honom, så som man gråter över sin förstfödde.” (Sak 12: 9-10)

Varför rasar det svenska samhället nu ihop i rask takt? Därför att Sverige blivit en ledande nation i hela västvärlden när det gäller att komma emot Jerusalem. Sverige har erkänt ”Palestina” – en stat som inte finns. Och man har röstat för att Israel och det judiska folket inte har någon koppling till Jerusalem utan är olagliga ockupanter. Detta väcker Guds vrede. Hans ord går i uppfyllelse.

Samtidigt går vi också i rask takt mot profetians fullbordan att Jerusalem kommer att vända sig till den de genomborrade för 2000 år sedan och ”sörja honom så som man sörjer ende sonen, och de skall gråta bittert över honom, så som man gråter över sin förstfödde.” Israels frälsning och Jesu återkomst till Jerusalem som konung och Messias närmar sig nu med hast.

Den gamle rättfärdige mannen Simeon profeterade om honom när han tog honom i sina armar: ”mina ögon har sett din frälsning, som du har berett att skådas av alla folk, ett ljus som skall uppenbaras för hedningarna och en härlighet för ditt folk Israel.” (Luk 2:30-32) Jesus har nu varit ett ljus till frälsning för alla folk i nära 2000 år. Den profetian har gått i uppfyllelse. Lika visst kommer han snart också att bli till härlighet för Israel.

Låt oss gråta och sörja över Sverige och ropa till Gud om omvändelse och bättring så att vårt land än en gång får uppleva en nådatid och bli till välsignelse i stället för förbannelse! Det är inte för sent. Gud vill att evangeliet ska gå ut från Sverige till hela Europa. Han kan även vända det onda som skett till något gott om vi omvänder oss.

”Ena gången talar jag om ett hednafolk och ett rike att jag vill rycka upp, bryta ner och förgöra det. Men om det hednafolk som jag har talat om vänder om från sin ondska, ångrar jag det onda som jag hade tänkt göra mot det.” (Jer 18:7-8)

President Trump är inget stort helgon. Men han är definitivt ingen bra kandidat till att bli antikrist. Bibeln talar om många antikrister. President Obama, som fick Nobels fredspris innan han hunnit göra någonting, är ett av de främsta exemplen och förebilderna vi sett hittills på den kommande antikrist. Han smickrade in sig hos det judiska folket, speciellt de sekulära precis som antikrist kommer att göra (se Dan 11:32!), men han agerade precis tvärt emot och var den mest israelfientlige presidenten USA någonsin haft.

President Trump, däremot, har en äkta kärlek och beundran till Israel och det judiska folket som inte går att ta miste på. Det har redan kostat honom hela världens vrede och motstånd. Han agerar precis tvärt emot den kommande antikrist. Låt oss tacka Gud för Trump, som genom sitt modiga beslut avslöjat hela världens hyckleri och samtidigt be för honom att han fortsätter att göra det som är rätt.


Lars Enarson


---
OBS: Läsarmejl och artiklar som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar, vilket också gäller kommentarerna. Mina artiklar är oftast osignerade.  


Publicerades torsdag 14 december 2017 15:44 | #lars enarson #jerusalem #profetia #trump | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

17 kommentarer

Prinsen Thu, 14 Dec 2017 14:53:46 +010

”Medan de nu samtalade och överlade med varandra, nalkades Jesus själv och gick med dem. Men deras ögon voro tillslutna, så att de icke kände igen honom. Och han sade till dem: »Vad är det I talen om med varandra, medan I gån här?» Då stannade de och sågo bedrövade ut.

Då sade han till dem: »O, huru oförståndiga ären I icke och tröghjärtade till att tro på allt vad profeterna hava talat!

Och han begynte att genomgå Moses och alla profeterna och uttydde för dem vad som i alla skrifterna var sagt om honom.

Och de sade till varandra: »Voro icke våra hjärtan brinnande i oss, när han talade med oss på vägen och uttydde skrifterna för oss?»

Och han sade till dem: »Det är såsom jag sade till eder, medan jag ännu var bland eder, att allt måste fullbordas, som är skrivet om mig i Moses' lag och hos profeterna och i psalmerna.» Därefter öppnade han deras sinnen, så att de förstodo skrifterna.”

‭‭Lukas‬ ‭24:15-17, 25, 27, 32, 44-45‬ ‭

Svara


Svenne Thu, 14 Dec 2017 15:18:30 +010

Det är fantastiskt och underbart med uppfyllelsen av profetian. Det är också både modigt och klokt av Trump att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Att hela världen nu rasar mot honom är lätt att förstå.

Då innebär väl hans beslut också, att USA vill vara Israels bundsförvant.

Svara


bengeten Thu, 14 Dec 2017 16:32:55 +010

det är bra att han gör det trump

Svara


Roger T. W. Thu, 14 Dec 2017 18:55:56 +010

Det är intressant att SD vill erkänna Jerusalem.

Svara


Noomi Strågefors Henrysson Thu, 14 Dec 2017 19:36:47 +010

Tack Jesus! Att det finns någon mer i detta land som ser detta... Tack för att du skriver om detta, det har jag också gjort och fått förföljelse från sådana som borde se klart. Tack!

Svara


Tom Thu, 14 Dec 2017 20:24:02 +010

Tiden är inne. 70år sedan 47/48

Trump är verktyget

Så mycket profetiska signaler, kommande åren blir troligtvis mycket spännande att följa

Svara


Ossi Kettunen Thu, 14 Dec 2017 20:40:04 +010

Signatur/Luther.

Bra artikel. Vi måste be för Sverige, att det inte går mot Guds vilja såsom det verkar göra/gör nuförtiden.

Svara


Spaceman Thu, 14 Dec 2017 21:30:25 +010

Om det står: "... Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.”, måste detta även inkludera USA som varande en av Jerusalems fiender. Eller är USA undantaget trots att det står "alla"?

Svara


DAVID WINTHER Thu, 14 Dec 2017 23:42:27 +010

Svar till Spaceman.

"På den dagen skall jag bestämma mig för att utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande,"Även USA medborgare är dömda, men det finns nåd för de amerikaner som tillhör Davids hus. Jesus tillhörde Davids hus. Har du tagit emot Jesus tillhör också du Davids hus.

Svara


J.J. Fri, 15 Dec 2017 08:07:47 +010

23 december 2015 ingick Obama en pakt med djävulen när han mötte påven. Detta profeterade långt innan mötet ens hållits och var på tapeten. Vad som beslutades vet inte jag men ont är det.

23 december 2016 förråde Obama Israel i FN.

Joel 3:1-3 ”Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land och kastat lott om mitt folk. En sköka betalade de med en pojke, och en flicka sålde de för vin som de drack upp.”

Det finns profetior om svåra naturkatastrofer, krig snart för USA som gör landet handlingsförlamad med sina egna problem. Detta för att de vikit av från HERREN och förrått Israel som de ska skydda.

Svara


J.J. Fri, 15 Dec 2017 08:14:00 +010

Svar till J.J..

Rättning: 23 september 2015.

Svara


Lars Enarson Fri, 15 Dec 2017 10:08:51 +010

Svar till Tom.

Du skriver: ”Tiden är inne. 70 år sedan 47/48.”

70 symboliserar ett slut på fångenskap. Det märkliga är att Vita Husets meddelande att erkänna Jerusalem skedde exakt 70 år på dagen enligt den bibliska kalendern efter omröstningen i FN 1947. Båda dessa händelser ägde rum på den 17 Kislev. FN omröstningen erkände inte att Jerusalem är en del av Israel. 70 år senare, exakt på dagen, ändrades detta under Jubelåret efter Jerusalems befrielse 1967.

Svara


Lars Enarson Fri, 15 Dec 2017 10:10:28 +010

Svar till Noomi Strågefors Henrysson.

Gud välsigne dig! Fortsätt att vara frimodig. Många ledare är blinda idag tyvärr.

Svara


Lars Enarson Fri, 15 Dec 2017 10:31:34 +010

Svar till Spaceman.

"Eller är USA undantaget trots att det står "alla"?

Alla behöver inte nödvändigtvis betyda 100% av alla jordens länder. Vi ser hur Bibeln ibland använder "alla" eller "hela jorden" på detta sätt, t ex i Dan 2:38-39. Nebukadnessar styrde inte över Sverige eller Amerika. Inte heller gjorde det grekiska imperiet det. Likadant står det kejsar Augustus befallde att "hela världen" skulle skattskrivas. Vad vi vet skedde ingen skattskrivning i Sverige då.

Profetian i Sak 12:3 om "alla jordens folk" har också redan gått i uppfyllelse genom att FN, som idag representerar alla jordens folk har vänt sig mot Jerusalem på många olika sätt.

Så det kan finnas undantag. Sverige kan bli ett undantag om vi omvänder oss. Likadant behöver inte alla världens nationer vända sig lika mycket mot Israel. Hur det i slutändan går för USA vet vi ändå inte. Men de ligger helt klart mycket bättre till just nu än vad Sverige gör.

Svara


Lars Enarson Fri, 15 Dec 2017 10:44:46 +010

Jag vill tillägga att Gud har gett USA ytterligare en viss nådatid genom att så många av landets kristna ledare frimodigt står upp för Israel och även sa nej till den antikristliga agendan i det senaste presidentvalet. Det var de som bar fram Trump till segern. Ytterst bär en nations kristenhet ansvar för landets utveckling. Jag vill rekommendera alla att se Dr Michael Browns intervju av Jonathan Cahn där han talar om sin senaste bok Paradigm. Cahn jämför profetiskt Bill och Hillary Clinton med Ahab och Isebel och Trump med Jehu. Parallellerna är slående. Här finns en länk till den fascinerande intervjun https://www.youtube.com/watch?v=gRBD3Bt9ctc

I Sverige har över 300 pastorer specifikt dömt ut det enda politiska parti som frimodigt står upp för Israel och traditionellt kristna värderingar. Det är en oerhört tragik med denna andliga blindhet. Var finns Elia?? Låt oss ivrigt be!

Svara


Daniel Fri, 15 Dec 2017 14:58:25 +010

Svar till Spaceman.

Man kanske får skilja på "folk" och nationer?

Svara


Dick Fri, 15 Dec 2017 15:02:31 +010

Käre Herre! Jag ber för Sverige,Finland och hela Norden och Europa! Kom med din väckelse över oss! Jag ber speciellt för Finlands regering, att dom må vakna upp och inse vikten av att stötta Israel i en tid som denna.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 17, onsdag 24 april 2019 kl. 23:51

Jesus söker: Vega!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 24 april 2019 18:42

Bed för Jolina som är tio år som har fått en hjärntumör och nu förlorat talförmågan och sitter i rullstol bed att Jesus helar henne och hjälper hennes två små systrar tvillingar också på sex år.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp