Surfar nu: 690 www.apg29.nu


Ny bok: Klimatet

Ny bok: Klimatet

Läsarmejl av Daniel Carleson. 


Författaren till denna bok har varit intresserad av klimatfrågan ända sedan 1960- och 1970-talet. På den tiden var den allmänna ståndpunkten den att vi var på väg mot en ny istid. Intresset förstärktes ytterligare då man i början på 1990-talet svängde och i stället började tala om en global uppvärmning.

Sedan klimatfrågan blivit alltmer framtonad i media och samhällsdebatt och närmast kan uppfattas som en ny religionsform har han därför känt ett behov av att ge en annan framtoning av saken.

Idag menar många att jorden riskerar uppvärmas på ett sådant sätt att planeten kan gå under. Den ståndpunkten delar inte författaren. Han framhåller att koldioxid är livets gas. Dessutom menar han att ”klimathotet” avleder människor från att se de större och allvarligare hoten, inte minst då hotet om en global diktatur under FN.

Författaren försöker ge en saklig beskrivning av klimatet och dess eventuella förändringar.

Boken KLIMATET behandlar i 11 kapitel högaktuella nutidsfrågor såsom 

Boken innehåller bibelcitat och hänvisar till vad bibeln säger.

Priset är 100 kr + porto och kan beställas från författaren Daniel Carleson på robert.carleson48@icloud.com eller från Timoteus Förlag, Halnatorps Egendom 3, 54593 Töreboda, tel. 0506-14313, info@timoteus-forlag.se,


Daniel Carleson

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 3 juni 2019 11:51 | #daniel carleson #klimatet #bok #reklam | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

12 kommentarer

Karl Håkan Sandell Mon, 03 Jun 2019 12:26:40 +020

Jag vill bara passa på att påpeka i vi i Sverige inte har något Koldioxidutsläpp totalt sett. De utsläpp vi har tas helt upp av våra skogar så summan blir noll.

Vi kan alltså oberoende av hela koldioxiddebatten fortsätta som vanligt och flyga på och åka Bil och vad vi nu behöver i vårt liv. Och de i ledande ställning i vårt land som försöker att minska vårt koldioxidutsläpp med en massa tvångsåtgärder och skatter har alltså fel. Det är redan 0 i vårt land.

Det enda de åstadkommer är ett onödigt krångel, kostnader och lidande som de utsätter oss för.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Marita Mon, 03 Jun 2019 14:21:44 +020

Tack Karl-Håkan🌻Du verkar vara väl insatt och påläst.Tack🌻

Detta påminns jag om. 😇 som det skövlades = avverkades på många platser i våra skogar som vi så väl behöver ekologiskt.Vilken smärta man kände hur man våldsförde, skalade vår skog.Kanske det är/blivit sådd och skörd,ang våra skogsbränder idag,,,😇

En diskussionsfråga 😇

Vi behöver be för detta läge som Karl- Håkan beskriver. Det sköts inte av sig självt. Bön, bön, bön för Sveriges ekonomi som är i botten, EU är en stor bov i detta. Djävulenär listig, en tjuv som slaktar och förgör.Be för vårt lands situation och be för Israel.Detta är vårt ansvar som kristna och viktigare än vi tror.

Svara


vanessa Mon, 03 Jun 2019 18:17:20 +020

Bibeln besvarar alla 4 frågor, du behöver ingen annan bok. Läs bibeln!

Svara


Leif Mon, 03 Jun 2019 19:31:30 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag har heller inte riktigt köpt den skrämselpropaganda som bedrivs om kossor och kött m.m...

Däremot är jag säker på att bilar och annat skräp vi människor tillverkar skapar obalans i naturen över hela jorden. Även om Sverige inte sprider så väldigt mycket så sprids det gifter av alla de slag just pga människors galenskap inom industrin. Fiskarna dör genom att all möjlig dynga sprids i haven. När det handlar om bilindustrin så är det inte bara koldioxiden det handlar om. Det finns mycket annan dårskap i hela tillverkningsprocessen.

Alla de gifter som bara däckindustrin sprutat ut under åren är katastrofal för att bara ta ett exempel, ja, många har dött i förtid av dess gifter under hela förra seklet o.s.v.

SKRÄP ÄR VAD BILAR OCH MOTORFORDON ÄR!

Svara


Lena Henricson Mon, 03 Jun 2019 22:41:39 +020

Vi kan väl inte blunda för att isarna smälter,massor av djur och växtarter dör ut,att mängder av miljögifter och plast förstör jorden m.m..... Att detta sedan bäddar för ökad globalism,som i sin tur öppnar för antikrist är en annan sak,eller hur? 🤔 Men låt oss söka Guds rike först och inte gripas av panik. 👆

Svara


Tom Mon, 03 Jun 2019 22:42:00 +020

Att vi som bor i ett skogrikt land skulle göra att vi slipper undan allt ansvar är ju lite naivt

Vi svenskar tär på jorden lika mycket som alla andra i länder punkt. Att bränna 80miljoner fat olja per dag har en kostnad och notan är på väg

Men klimatsmartsekten har spårat ur det är klart.

Svara


Mikael N Mon, 03 Jun 2019 23:53:39 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

Har du några källor angående svenskarnas koldioxidutsläpp? (Jag vill inte ifrågasätta dig, jag är bara nyfiken.)

Svara


Erik S Wed, 05 Jun 2019 01:47:12 +020

Svar till Lena Henricson.

Förstår din oro, men nej, isarna smälter inte. Det är ren skrämselpropaganda! Den svenska isbrytaren Oden, var på sin årliga forskningsresa uppe vid Nordpolen och chef var en gammal erfaren kapten som varit med i ett 15-tal år däruppe. Han gjorde följande konstaterande; Jag har aldrig sett så tjock is här uppe. Vi körde fast i ismassorna och kom inte fram till den tänkta positionen, isen var för tjock!

Nyligen kom en forskningsrapport från ca 3.200 klimatforskare världen över, vad säger den? Jo att talet om en miljökatastrof är taget ur luften! Det finns inget reellt klimathot, vi måste vara klara över att det ligger en agenda bakom detta. (att sedan all plast som kastas i vattnet och förs ut i oceanerna och bildar öar av plastskräp, som är till förfång för både djur och människor, det är en verklighet och det är ett hemskt tilltag av oss, det måste få ett slut. Men inte går jorden under p.g.a det, men det är ett exempel på "miljöhot")

Vad som ligger bakom denna propaganda är "globalismen och storfinansen" tillsammans med vänsterkrafter! Man vill ha en gränslös värld, inga nationalstater eller gränser, helt fri förflyttning av människor och tjänster. Man vill ha en stor världsbank, en världsregering, en världspolis och sist men inte minst en diktator.-just precis detta är antikrists agenda. För att då kan dom riktigt rika tjäna ännu mer pengar och skapa stora kedjor som får monopol på nästan allting, fri konkurrens försvinner, människan blir slav-också detta ingår i sista tidens antikristliga agenda-se på märket, det talas om!

Man vill ha igång "klimatflyktingströmmen"-en 30-50 miljoner afrikaner som skall flyttas till Europa, så vi får en folkblandning, allt skall vara "mångkulturellt". Detta kommer att skapa kaos i våra västliga länder och det är just vad man vill! Det är lättare då, att motivera att en världspolis och en diktator skall fram träda, för att få ordning på det hela. Och dom flesta av dom som kommer är muslimer-så är det ju redan-och konsekvenserna ser vi också, så att säga.

I den svenska ankdammen har vi sista tiden sett en bedrövlig utveckling. Vi har sett hur cyniska människor utnyttjar en flicka med psykiska problem, hennes föräldrar ställer ju upp på detta geschäft, för att tjäna pengar bl.a. "Klimatångest-Greta" har lockat många ungdomar, tyvärr. Det märkliga är att många vuxna går på detta, många politiker försöker dra billiga poäng genom Greta. Det är ju skrämmande! Nu har "Greta" beslutat att ta ett sabbatsår från skolan och sticka till USA! Men hon har stött på ett problem-hur skall hon ta sig dit? Det ligger ju en del vatten i vägen om man säger. Och flyga vill hon ju inte p.g.a koldioxidutsläppen. Vad göra? Hon kan inte ro, inte simma en flotte tja, kanske, luftballong? Hon beslutar att åka båt! Ok,? Båten är nämligen inte vem som helst det är en av världens största kryssningsfartyg "Serenade of the Seas" en gigant till skepp. Som släpper ut mer orenheter än många flyg tur/retur USA. Ungefär lika mycket som 80.000 bilar gör! Detta är ju inget annat än ett stort skämt. Vidare har ju Gretas mamma, Marlena Ernman sagt, att dottern har ett sjätte sinne, hon kan nämligen "se" koldioxid!? En osynlig och luktfri gas som finns omkring oss! Här nånstans måste ju gränsen gå, folk kan ju inte gå på detta mer. Det blir ju parodi!

Den annalkande miljökatastrofen är inget vi behöver oroa oss för-det är fake. Att vinna människor för Guds rike, det är däremot inte fake och det är det vi skall syssla med! Då bromsar vi också antikrists agenda-även om det till slut måste komma, helt enligt Bibelns profetior, men det måste vi förhålla oss till. Ha nu en fin helg/pingst och fokusera på Konungen och Andens kraft!

Svara


AnnMarie Wed, 05 Jun 2019 09:04:23 +020

Svar till Erik S.

Tack för dina klara,sanna ord Erik!❤

Svara


Marita Wed, 05 Jun 2019 12:29:24 +020

Lilla Greta har blivit en avgud och henne behöver vi be för. Hennes mamma är uppvuxen på ett kloster. Det antikristliga systemet är på framgång för att förvilla ungdomar i hela världen..Greta är tyvärr ett redskap i systemet,för att förvilla bort dagens ungdomar.Dj.n är listig.

Vad gör det om en människa vinner hela världen men förlorar sin själ. Be för hennes själs frälsning.

Jesus är den ende som ska bli ärad av människor och ingen annan får ta äran åt sig självt

Svara


Roger T. W. Wed, 05 Jun 2019 21:16:58 +020

Svar till Erik S.

Så tänker jag också, Erik, men det tar för många år att läsa in klimatet. Några i Sverige är experter och de är kritiska till klimatalarmismen och dem lyssnar jag på. Vi har några riktigt duktiga forskare och som pensionärer kan de tala sanning och behöver inte tänka på karriären. Om klimatet förändras vet vi det säkert först om hundra år. Den nuvarande värmeperioden började på 1850-talet när lilla istiden tog slut. Den perioden började på 1300-talet och hade sin kulmen på 1600-talet med många dödsfall i Sverige och Finland. Dvs. även kallperioder varierar precis som värmeperioder. 1930-talet var extremt varmt och 60-talet mycket kallt. Växtligheten stimuleras av koldioxid och tar då upp mer. Systemet är självreglerande. Öknarna krymper och Himalayas glaciär minskar pga det svarta sotet. Det drar till sig värme. Luftföroreningar är ett miljöproblem, inte ett klimatproblem.

Ja, Erik, isbrytaren Oden har många gånger besökt Nordpolen och aldrig tidigare fastnat i så tjock is. Några alarmister körde fast nära sydpolen och det rapporterades nästan inte. Det är dock sant att norra Ryssland och Norden värms upp. Enligt en teori har havsströmmarna ändrats. Det är bara en teori, men kan åtminstone ses på Golfströmmen. Varmt vatten från Stilla Havet misstänks höja medeltemperaturen längs den ryska kusten. Det är oklart om snabba väderkast tyder på lång uppvärmning. Några fruktar en liten istid istället. Några hänvisar till solen och påpekar att flera planeter blivit varmare. Vi ser inga människor där. Inga industrier.

Johan Rockström är jordbruksexpert, inte klimatexpert. Greta är ett exploaterat barn och Pär meteorolog. Propagandan syftar till mera globalism och mera makt till de superrika. Expressens klimatartiklar påminner om tyska rikets med förenklingar in absurdum. Någon bygger Babels Torn igen. Att göra samma sak flera gånger och förvänta sig olika resultat är definitionen på vansinne.

Svara


Erik S Thu, 06 Jun 2019 04:11:46 +020

Svar till Roger T. W..

Tack för dina klargöranden! Bra.

Ha det gott!

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, måndag 17 juni 2019 kl. 20:34

Jesus söker: Torborg, Torvald!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 17 juni 2019 08:19

Be att det går bra med socialtjönsten att CI får nya handläggare i vår egen kommun .

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp