Surfar nu: 559 www.apg29.nu

Och jag som trodde att det var Jesus som skulle vara i fokus...

Och jag som trodde att det var Jesus som skulle vara i fokus...

Bild: Världen idag. 

"Klimatfrågan i fokus på Equmeniakonferens" skriver Världen idag. Och jag som trodde att det var Jesus som skulle vara i fokus. Något är fel.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 7 juni 2019 18:25 | #svpol #klimatfrågan #equmeniakonferens | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

46 kommentarer

Calle Fri, 07 Jun 2019 21:22:09 +020

Vad hjärtat är fullt av...…

Svara


Jessica Fri, 07 Jun 2019 22:43:13 +020

Klimatfrågan har nästan blivit en ”religion” i sig. Även veganism.

Svara


Bengt Fri, 07 Jun 2019 23:54:49 +020

Ja så är det nog

Svara


Roger T. W. Sat, 08 Jun 2019 00:39:40 +020

Jag har lämnat svenska kyrkan, men gjorde ett olyckligt besök för en tid sedan. En man med vissa psykiska problem och svårigheter att gå tog mig dit, Gud välsigne, lede och hjälpe honom. Han sjunger till Herrens ära, men vet mindre än en konfirmand. Prästen talade strunt om klimatet. Jag satt stum och protesterade inte, men kom aldrig tillbaka. För mig är det församlingen på nätet som gäller. Hur ska jag tala om för en präst att hon inte förstår sig på Jungfru Maria? Att hon är på dagisnivå om klimatet? Det fungerar inte. Det är bättre att som en av Luthers förelöpare söka skydd i ett kloster och mitt är på nätet.

Svara


Erik S Sat, 08 Jun 2019 04:01:30 +020

Suck, vad man blir beklämd! Här ser vi ett tydligt exempel på, att vi är i ändetiden. En kyrka som sysslar med annat än vad dom skall. 2 Tim 4:3-4! För att vara "inne" och "poppis" eller PK, så hänger Equmenia på klimatångest-tåget.-Nu har ju Equmenia som samfund i många frågor tappat det verkliga innehållet i budskapet, så visst, detta är säkert följdriktigt-men ändå.

Vi står inför dom mest fantastiska händelser som Bibeln talar om, Israel, 3:e Templet, Jerusalem-Den Store Konungens Stad, en oerhörd slutväckelse, upprättandet av Guds "riktiga" församling, antikrist, basunljud, Jesu kommande på skyn, de dödas uppståndelse, förvandlingen av oss som lever-uppryckandet och så sysslar Equmenia med klimatfrågan! Det är symptomatiskt. Men helt fel!

Ja ett stort fel. När liberalteologin fick in sitt "gift" i kyrkorna måtte djävulen ha jublat. Då var det mycket därefter som skulle gå snett-och det har det gjort med besked. Klimatfrågan är just en sån fråga.(nej det betyder inte att vi medvetet skall förgifta jorden och strunta i sopberg och plast) men focus skall ligga på budskapet om Kristi försoning! och på att församlingen skall helgas och göras redo för mötet på skyn-det är något helt annat än "klimatfrågan" det!

Equmenia är där jag bor, en s.k "kyrka" som sysslar med religiös verksamhet och underhållning. För kallade man detta för "söndagskristendom", undrar om inte det ordet stämmer bra idag också? Man dövar sitt samvete genom att ställa upp och hjälpa till i en serveringskommité! t.ex. sen händer inte så mycket mer. Hur är det med längtan efter mer av Guds kraft, DHA, att få funktion på dom andliga nådegåvorna, m.m?

Det behövs mycket bön för församlingar som "slumrat in" och inte längre har ett flöde av friskt levande vatten! MVH ha en fin pingsthelg!

Svara


Tomas N Sat, 08 Jun 2019 10:33:02 +020

Ja ,detta är ett tecken och en varning. Många av de politiska rörelserna idag har värden som är viktiga och värda att kämpa för. Miljön,jämnställdhet kampen mot rasism etc.

Men jag tror det finns en gräns om vi själva måste se,där mämnniskans problem behöver granskas och synas med Guds ögon och genom Hans ord till oss. Vi kan inte rädda oss själva och inte heller hela världen och mänskligheten och en kyrka skall vara trogen tjänandet av människors själar,frälsningen och hålla sig till Guds rike eftersom kyrkan är köpt och instiftad av Jesus själv genom nya förbundet.

För mig är dessaa politiska evangelium inget annat än en modern form av Baalsdyrkan,men med andra namn. Precis som i GT så offrade man även till andra gudar,därför att andra gjorde det och det andliga och mänskliga trycket var starkt att göra detta

En läsning av kunga och krönikeböckerna påminner om vilket starkt fäste de andra gudarna hade ,fast man tjänade Gud främst. Ständigt dessa offerhöjder till andra gudar.

Vi behöver få upp ögonen för detta och sluta ta del av denna tillbedjan och offer till dessa

Lösningen är enkel i teorin ,men kräver en del rent praktiskt och faktiskt. Söker man Gud och håller blicken fäst på Jesus med sin tid och hjärta ,så blir det svårare att dras åt det hållet som Equmeniakyrkan gjort genom att lägga till mycket av politiska och andra influenser som i slutändan leder bort.

Då hamnar man till slut i en position där man har en bekännelse med både Jesus och en hel del annat. Då behöver vi alla se vilken frukt som finns där och vilka tecken och under som följer dem och bedöma utifrån detta

Svara


Mikael N Sat, 08 Jun 2019 13:28:33 +020

Equmeniakyrkan är ju Sveriges mest liberala frikyrka, så vi borde inte bli förvånade om de prioriterar inomvärldsliga frågor framför människans frälsning.
Equmeniakyrkan tar inte klart ställning för Bibelns auktoritet och felfrihet, och accepterar alla former av synd och omoral i sina församlingar. Man kan förneka flera centrala bibliska läror och ändå verka som pastor i Equmeniakyrkan.
Jag läste en undersökning för ett antal år sedan om bibeltron i olika samfund, jag tror endast 11% av Svensk Missionsförbundets (föregångaren till Equmeniakyrka, tillsammans med resterna av Sv. Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige) pastorer menade att hela Bibeln var Guds ord, vilket var än lägre siffra än för prästerna i Svenska kyrkan.
Finns det något som säger att Equmeniakyrkan skulle ha svängt in på en mer bibeltrogen linje de senaste åren?
De som är medlemmar i Equmeniakyrkan bör lämna det samfundet och söka sig till församlingarna som håller fast vid hela Bibelns auktoritet.

Svara


AnnMarie Sat, 08 Jun 2019 13:41:08 +020

Svar till Mikael N.

Jag har ingen koll på Equmeniakyrkorna men det verkar vara många medlemmar i alla fall.

Finns det egentligen någon frireligös kyrka som håller "måttet"idag?🤔

Svara


Marita Sat, 08 Jun 2019 14:45:15 +020

Svar till Jessica.

Ja och det är på stark frammarsch,och/ men vi ska fördensskull inte tiga.Ingenstans i Bibeln står det om att djuren ska förökas sig, då detta orsakar obalans, så vi fortsätter att äta kött frimodigt och utan dåligt samvete+ mycket grönsaker till det,som är så gott😀och nyttigt...glöm inte frukten🤗Ha en välsignad PINGST

Guten aptit😇

Svara


Lasse Sat, 08 Jun 2019 21:22:50 +020

Svar till Marita.

Svar till Jessica.

Tycker ni att jag ska börja äta kött igen?😊

Svara


Lena Henricson Sat, 08 Jun 2019 22:26:53 +020

Svar till AnnMarie.

Nej, kära syster,det finns ingen 💒 som håller måttet,eftersom sådana som du och jag är med där. Måttet kommer att hållas i himlen,och det i fulla mått! 😀🎶🎶🎶

Svara


Bengt Sat, 08 Jun 2019 22:37:04 +020

Men det finns bibeltroende pastorer även inom

Equmenia kyrkan

Och sen är det inte säkert att undersökningen

Stämmer

Men visst är det sorgligt

Vi får be om väckelse inom detta samfund

Nej alla samfund är människoverk

Svara


Jessica Sat, 08 Jun 2019 23:24:00 +020

Svar till Lasse.

Det får var och en göra som den vill! Vår familj äter fisk två gånger i veckan. Jag äter kött i måttliga mängder, men älskar grönsaker. Tror själv att det är bra att dra ner på rött kött, men inte pga av andliga orsaker.

Svara


Marita Sun, 09 Jun 2019 00:29:36 +020

Svar till Lasse.

Du ska😇Inte fråga oss om det.Du har fått en egen fri vilja äta av vilken typ av kost du gillar(Antar du Lasse ville skoja lite)😄Frid

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 09:11:05 +020

Svar till Marita.

Svar till Jessica.

Det var lite skoj 😀 men det känns lite som att påhoppen både vad det gäller vissa kristna (trosrörelsen) eller om de visat sig i fel sammanhang någonstans blir dömda, likaså om man är vegan vegetarian, helt klart ska man äta vad man vill, men som vissa som har det som en dyrkan då blir det fel, sedan ska vi ju förvalta vår kropp som vi fått som en gåva, äter vi fel medför det fetma och följdsjukdomar och det är väl roligare att ha en någorlunda tränad kropp? Ska berätta om när jag vaknade upp efter min olycka som jag egentligen inte skulle överlevt levde jag på blåbär och körsbär i en vecka, den läkande effekten på detta som Gud skapat var enorm men det allra viktigaste var allas förböner från Nordnorge till Helsingborg 🙏 men sammantaget var det Jesus som var vid min sida och la sina läkande händer på mig, jag åkte runt och vittnade i kyrkorna i landet för ett par år sedan blandannat hos Leif i Oxelösund 💝 önskar er alla en fortsatt välsignad pingst 😍 Lasse

Svara


Jessica Sun, 09 Jun 2019 10:01:16 +020

Svar till Lasse.

Vill också önska dig en trevlig helg!

Jag älskar både grönsaker och frukt🥒🍅🍆🍅🌽. Den som har skrivit några år här vet också att jag alltid bruka försvara trosrörelsen. Det är ju härligt att vara fylld av tro!❤️❤️❤️

Svara


Marita Sun, 09 Jun 2019 10:22:45 +020

Svar till Lasse.

Tack Lasse. Önskar dig Guds rika välsignelser.Vår Gud är stor,god och underbar.

Kollar på TV2 gudstjänst från Edsbyn,så uppfriskande.Jesus är i fokus och så fin enhet bland olika församlingar samlade.

Välsignelser till er alla här på Apg denna uppståndelsedag

Svara


Bengt Sun, 09 Jun 2019 13:06:35 +020

Men tron är ingen prestation

Tidigare har tron framställts så

Och det är ju både fel och obibliskt

Svara


Bengt Sun, 09 Jun 2019 13:10:07 +020

En felaktig undervisning om tro har varit

Förödande för många

Som själva försökt pressa fram en tro

Och sen mått dåligt

Men det var nog värst på 80-talet

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 13:23:52 +020

Svar till Bengt.

Tron är enkel, som ett barn enkelt utan att krångla till det💝 kämpa på Bengt

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 13:30:32 +020

Svar till Bengt.

https://youtu.be/S35OvWqbHCk. Lyssna på denna texten säger så mycket 😍

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 13:42:28 +020

Svar till Marita.

Detsamma önskar jag dig 💗 Jesus är i centrum 🙏 kommer nu https://youtu.be/c4mPFFrZH7M

Svara


Bengt Sun, 09 Jun 2019 13:49:02 +020

Jo just därför är det så tråkigt när vissa vill få

Det till motsatsen

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 13:51:04 +020

Svar till Jessica.

Jag vet 💝 🙏 allt gott till dig Jessica. https://youtu.be/fEwDx8YJndU

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 13:53:22 +020

Svar till Bengt.

Det är riktigt Bengt, därför är det viktigt att vara nära Jesus 💝.

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 13:54:32 +020

Svar till Bengt.

Och gå emot mörkret. https://youtu.be/HGXF6FMHS68

Svara


Jessica Sun, 09 Jun 2019 14:08:27 +020

Svar till Lasse.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Svara


Leif Sun, 09 Jun 2019 15:13:09 +020

Svar till Bengt.

Nej, tron kanske inte är någon prestation. Jesus är en gåva från Gud och att kunna tro på Bibelns Ord är givetvis också en gåva, men! Denna möjlighet till att tro har alla fått. Sedan handlar det om att vilja eller inte vilja tro.

Det står så här :

(2 Pet 1:5‭-‬9)

Gör därför allt ni kan för att i er tro visa dygd, i dygden insikt, i insikten självbehärskning, i självbehärskningen uthållighet, i uthålligheten gudsfruktan, i gudsfruktan syskonkärlek och i syskonkärleken kärlek till alla människor. För om allt detta finns hos er och får växa, blir ni inte overksamma eller utan frukt i er kunskap om vår Herre Jesus Kristus. Men den som saknar detta är närsynt och blind och har glömt att han blev renad från sina tidigare synder.

Det betyder att den levande tron också kräver att vi handlar. Utan handling så blir tron en död tro lik onda andars tro!

Svara


Bengt Sun, 09 Jun 2019 16:06:38 +020

Det finns ju inte tro utan Jesus

Det handlar om att lita på honom

Att förtrösta på honom

Svara


Marita Sun, 09 Jun 2019 16:29:23 +020

Svar till Bengt.

Lyssna på Ulf Christiansson : En liten stund med Jesus .

Fridhälsningar

Svara


Johanna Sun, 09 Jun 2019 19:34:36 +020

Ja, något är allvarligt fel! Men hur får man kristna syskon att förstå? Mycket svårt verkar det som.

Svara


Bengt Sun, 09 Jun 2019 21:00:12 +020

Tack

Den är mycket bra

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 21:08:43 +020

Svar till Bengt.

Menade du den jag skakade Bengt?

Svara


Bengt Sun, 09 Jun 2019 21:49:08 +020

Nej.jag menade en liten stund med Jesus

Svara


Lasse Sun, 09 Jun 2019 21:51:52 +020

Svar till Bengt.

Ok😥

Svara


Bengt Sun, 09 Jun 2019 22:07:21 +020

Du blev väl inte ledsen?

Svara


Leif Sun, 09 Jun 2019 22:46:22 +020

Svar till Lasse.

Lite utanför ämnet men, jag träffade en gammal ungdomskompis till dig idag. Han berättade lite om din vilda motorcykeltid fick jag höra. Han var tydligen kanske ett par tre år yngre än dig och åkte tydligen bak på din cykel nångång, och det gick tydligen undan på den tiden😂

Jag nämner inte namnet på honom men det börjar på P! 🤔

Svara


Tomas N Sun, 09 Jun 2019 23:00:45 +020

Svar till Bengt.

Utan att gå in på djupa teologiska funderingar ,så tänker jag att det kan bli och har blivit fel när man lägger in fel saker i vad tron kan göra.

Utan troskall vi inte vara,men tron i sig är inte vad som gör under utan Gud själv genom Helige ande gör ju allt övernaturligt. Vi behöver tillföra tro,vilket också är en gåva från Gud som vi aktiverar genom vår vilja.

Men bibelord såsom att tron flyttar berg och med tro är allt möjligt har ju missbrukats och allt måste vara enligt Guds vilja.

Jag gissar att detta överdrivna fokus på vår aktiva tros roll i det övernaturliga skapat en prestationsångest och även en splittring som kommer av att man fått en heirarki beroende på hur stor tro man har,under som sker och olika mått av synliga välsignelser.

Tro är en"gärning" som handlar om att förtrösta på och att ha en uppenbarelse om att Gud är stor och gör stora under. Men resten är upp till Gud och äran är Hans.

Vi bör alla sträva efter att ha en stor tro,det är ju Bibeln full av exempel på. Men kärleken är väldigt viktig,liksom andlig mognad och att ha gärningar som följer trosbekännelsen

Svara


Lasse Mon, 10 Jun 2019 12:44:23 +020

Svar till Leif.

Gamla tider :)

Svara


Lasse Mon, 10 Jun 2019 12:46:14 +020

Svar till Bengt.

Skojade med dig, du gillar väl inte Hillsong och Ådahl

Svara


Bengt Mon, 10 Jun 2019 16:39:11 +020

Skönt att du inte blev ledsen på riktigt lasse

Svara


Bengt Mon, 10 Jun 2019 16:41:01 +020

Precis rätt som du skriver

Svara


Bengt Mon, 10 Jun 2019 16:41:33 +020

Thomas n

Svara


Leif Mon, 10 Jun 2019 20:05:41 +020

Svar till Lasse.

Ja, det var då det, men! Det fantastiska nu var att denne din gamle vän är en fantastisk kristen broder idag som var här i vår kyrka med sin fru. Hon gav oss ett fantastiskt vittnesbörd om ett par riktigt kraftiga mirakler som skett i hennes liv, ett riktigt gott möte blev det här hos oss där du också vittnade en gång... Ha det gott brorsan 😍

Svara


Lasse Mon, 10 Jun 2019 20:51:05 +020

Svar till Leif.

Be han höra av sig ☎det vore trevligt du har ju mitt nummer 0725....... Du är ochså hjärtligt välkommen Leif. Du får gärna be att jag hittar min fru snart, vet bara inte var hon befinner sig 💏men är säker på att Gud löser det, precis som Han gör i allas våra liv, vi som förtröstar på vår Herre 🙏☝

Svara


Tomas N Wed, 12 Jun 2019 11:58:11 +020

Apropå klimatagendan och bl a debatten som pågår på Dagen.se

Den som har tid och redan står på stadig grund i sin kristna tro borde studera mera om ändestiden och eskatologi.

Varför då,jo felaktiga tolkningar leder kristna och t o m pastorer in konstiga ställningstaganden och tar ställning i den aktivism som råder i samhället i de heta frågorna.

Mitt tips,sök brett och studera flera linjer och gärna från det engelskspråkiga.

Ändestiden kommer inte före lärjungaskap,men det behövs flera som kan bemöta de läror som kommer ur vissa teologiska utbildningar

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, onsdag 19 juni 2019 kl. 17:25

Jesus söker: Germund, Görel!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 19 juni 2019 10:32

Ber om hjälp i bön här pga av den stora svårigheten jag haft med min sömn under ngr veckor nu. Sover typ bara ngt tim per natt är som en total zombie på dagarna. Vill inte be om sömntabletter

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp